Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr betreft verslaggever ZORG Subsidie bijzondere doelgroepen thuiszorg (62/03c/fm/040030) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren Mevrouwen en mijne Heren, Bijgevoegd voorstel van provincieraadsbesluit regelt, voor het jaar 2004, de toewijzing van de subsidies voor de ondersteuningsprojecten in de thuiszorg intieel bedrag : , na 2 de begrotingswijziging De voorstellen zijn : -het experiment steungezinnen in de bijzondere jeugdzorg (derde werkingsjaar) -de regionale steunpunten ouderenexpertise, starttraject dementie PARADOX (tweede werkingsjaar) -de thuiszorgcoördinatie voor NAH-patiënten, vzw Coma (tweede werkingsjaar) -het regionaal samenwerkingsproject ouderenzorg-thuiszorg Lochristi, project SIRO (derde werkingsjaar) -ontmoetingscenta psychiatrische patiënten Zigzag en de Loft (tweede werkingsjaar) -regionale samenwerking diensten gezinszorg ocmw s meetjesland (tweede werkingsjaar) -het project school in en na ziekenhuis (eerste werkingsjaar) -het project ontslagmanagement vzw Ovisit (eerste werkingsjaar); het project interdisciplinair overleg vzw Ovosit; het project tewerkstelling en thuiszorg vzw thuishulp. -het project interdisciplinair overleg vzw Ovosit -het project herscholing arbeiders in de thuiszorg vzw thuishulp Bond Moyson

2 p. 2/7 -het project chronisch zieke kinderen vzw thuishulp Bond Moyson 1. Het project steunrelaties een samenwerkingsproject van de negen thuisbegeleidingsdiensten Oost-Vlaanderen (saldo tweede werkingsjaar) (voorschot derde werkingsjaar) met middelen begroting 2004 (globaal perspectief, incl.eventueel middelen 2005 : ) Dit project loopt in principe over drie jaar met een jaarlijkse subsidie van Elk jaar opnieuw wordt de stand van zaken geëvalueerd, en beslist de Provincieraad, op voorstel van de Bestendige Deputatie, over de verderzetting van het project. Dit is het voorstel van beslissing voor het derde jaar werking. Het project wordt verder geleid vanuit de stuurgroep zoals die in het eerste en tweede jaar werking werd samengesteld. De stuurgroep vormt de spil van het project, en beoogt de maximale participatie van de aangesproken partners. Deze partners zijn : thuisbegeleidingsdiensten, Jeugdzorg in gezin, comité bijzondere jeugdzorg, vierde wereldbeweging, buurtwerk, caw De Visserij en caw Zuid-Oost-Vlaanderen, pleeggezinnendienst, Universiteit Gent en de mantelzorg. Het project werkt verder volgens het strategisch plan, ingediend januari 2003, conform het provincieraadsbesluit van 18/12/2002 (zie bijlage 2). De deputatie stelt voor op basis van het binnengebrachte tussenrapport werkingsjaar 2, het saldo van de subsidie, conform het provincieraadsbesluit van 11/12/2003 (bijlage 3), zijnde uit te betalen. Tevens stelt zij voor om de continuïteit van het project te garanderen, nu reeds op de begroting 2004 een bedrag te voorzien van , als voorschot op de werking De uitbetaling van dit voorschot gebeurt pas na inlevering van het eindrapport van het tweede werkingsjaar, zijnde na 31/1/2005. Voor de verdere voorwaarden verwijzen wij naar het ontwerp van provincieraadsbesluit. 2. De thuis- en transmurale zorg voor dementerende personen project regionale steunpunten ouderenexpertise traject dementie- vzw PARADOX Voor de uitbouw van regionale steunpunten ouderenexpertise, traject dementie, wil PARADOX verder samenwerkingsovereenkomsten aangaan met regionale en lokale actoren, zodat enerzijds de regionale participatie voldoende is gegarandeerd, en anderzijds de inhoudelijke expertise vertaald wordt in regionale dynamiek. Het project steunpunt ouderenzorgexpertise, traject dementie, wordt begeleid door een provinciale stuurgroep. Het provinciebestuur participeert aan deze stuurgroep als waarnemer.

3 p. 3/7 Tegen eind 2005 moeten minstens 3 regionale steunpunten ouderenexpertise, traject dementie zijn verwezenlijkt en dit in nauwe samenwerking met het tweede expertisecentrum Oost-Vlaanderen, ocmw Dendermonde. In het vooruitzicht wordt gesteld dat tegen eind 2006 de spreiding van de regionale verankering een feit is. De deputatie stelt voor, na controle van de bewijsstukken eerste werkingsjaar, om dit project een subsidie toe te kennen van voor zijn tweede werkingsjaar, zijnde juni 2004 tot juni De voorwaarden voor deze toekenning zijn omschreven in het bijgevoegd ontwerp van provincieraadsbesluit. 3. Functioneel samenwerkingsverband in de thuiszorg aan personen met een NAH (niet aangeboren hersenletsel) vzw COMA Dit project omvat de zorgcoördinatie in de thuissituatie bij NAHpatiënten. Het bestaat uit een meldpunt voor al wie vragen heeft in verband met de thuiszorg voor NAH-patiënten. Aan dit meldpunt is een functioneel samenwerkingsverband verbonden van actoren werkzaam op het terrein van NAH-patiënten, dat instaat voor de concrete sturing van het project, alsook een consulententeam dat kan inspelen op de vragen die gesteld worden. De deputatie stelt voor, op basis van de controle van de bewijsstukken eerste werkingsjaar, een subsidie toe te kennen van voor het tweede werkingsjaar dat loopt van juni 2004 tot juni De bijkomende voorwaarden voor deze subsidieverlening zijn vervat in het ontwerp van provincieraadsbesluit. 4. Regionaal samenwerkingsinitiatief residentiële, transmurale en tussenzorgvoorzieningen ouderenzorg regio Wachtebeke-Moerbeke- Lochristi-Lokeren-Destelbergen-Laarne Project SIRO derde werkingsjaar september 2004-september 2005 Dit regionaal samenwerkingsinitiatief heeft als doelstelling diverse actoren in de ouderenzorg op elkaar af te stemmen. Dit gebeurt via een voortdurend geactualiseerde website (waarbij ook de beschikbaarheid van zorg duidelijk zichtbaar is), de samenwerking met de thuiszorg en de huisarts, afspraken in verband met opnamebeleid, de registratie van de zorgvraag, de promotie van het zorgaanbod, e.a. Het project loopt in principe voor drie jaar, waarvan reeds twee jaar werking verlopen is. Het project loopt dus in concreto tot september Daarna wordt het project grondig geëvalueerd en meegenomen in de besprekingen van het provinciaal beleidsplan ouderen.

4 p. 4/7 Het project wordt begeleid door een stuurgroep bestaande uit de samenwerkende partners. Het provinciebestuur maakt deel uit van deze stuurgroep als waarnemende partner. De deputatie stelt voor een werkingssubsidie van toe te kennen voor het derde werkingsjaar en dit na controle van de bewijsstukken van het tweede werkingsjaar. Een aantal bijkomende voorwaarden voor de subsidietoekenning worden beschreven in het bijgevoegd ontwerp van provincieraadsbesluit. 5. Ontmoetingshuizen voor psychiatrische patiënten De Loft Dendermonde en Zigzag Sint-Niklaas ( elk) Deze twee projecten worden naar analogie van het project aanloophuis Gent, in principe gesubsidieerd voor drie jaar. De drie projecten hebben een samenwerkingsprotocol ondertekend en vinden mekaar in een gemeenschappelijke overleggroep. Deze huizen vormen in essentie een ontmoetingsplaats voor mensen met een langdurige chronische psychiatrische aandoening, grotendeels gebaseerd op een maximale participatie van deze personen. De deputatie stelt voor, om de continuïteit van deze projecten te verzekeren, reeds met middelen uit de begroting 2004 een subsidie toe te kennen van per project voor het tweede werkingsjaar. Vanzelfsprekend worden deze subsidies pas toegekend nadat de bewijsstukken van het eerste werkingsjaar zijn voorgelegd, zijnde 31/1/2005. Een aantal voorwaarden worden verder omschreven in het bijgevoegd ontwerp van provincieraadsbesluit. 6. Het project regionale samenwerking openbare diensten gezinszorg Meetjesland projectindiener ocmw Assenede Het project is een samenwerkingsproject tussen de openbare diensten gezinszorg van het Meetjesland. Het project wordt in principe gesubsidieerd voor drie jaar, waarvan reeds één werkingsjaar voorbij is. Er wordt verder gewerkt op basis van een voorliggend en goedgekeurd strategisch plan. Elke wijziging in dat verband wordt gemeld aan het provinciebestuur. Ook elke wijziging bij de samenstelling van de betrokken partners wordt onmiddellijk gemeld. De subsidie wordt gebruikt voor de coördinatieopdracht.

5 p. 5/7 Na controle van de bewijsstukken van het eerste werkinsjaar stelt de deputatie voor een subsidie voor het tweede werkingsjaar toe te kennen, zijnde Het tweede werkingsjaar loopt van juli 2004 tot juli Een aantal voorwaarden zijn vervat in het bijgevoegde ontwerp van provincieraadsbesluit. 7. Project school in en na ziekenhuis projectindiener : school in en na ziekenhuis School in en na ziekenhuis is een vrijwilligersorganisatie voor bijscholing van langdurig zieke kinderen thuis en in het ziekenhuis. Het is een feitelijke vereniging die functioneert op basis van sponsering en die reeds vanwege de provincie Oost-Vlaanderen een beperkte subsidie kreeg in het kader van projecten van algemene sociale aard. De werking bestaat nu reeds vijf jaar en wordt ondersteund door 35 vrijwilligers. De begeleiding van de kinderen gebeurt aan huis of in de ziekenhuizen Jan Palfijn en Sint-Lucas. Deze vereniging kan in aanmerking komen voor subsidie bijzondere doelgroepen thuiszorg, conform het provinciaal beleidsplan thuiszorg. De deputatie stelt voor dit project voor in principe drie jaar een subsidie te verlenen, conform het provinciaal beleidsplan thuiszorg, deel thuiszorg acute en chronisch zieke kinderen. De subsidie zou bedragen. Ook dit project zou deelnemen aan het overleg chronisch zieke kinderen. Een aantal bijkomende voorwaarden staan in het bijgevoegd ontwerp van provincieraadsbesluit. 8. Project ontslagmanagement vzw Ovosit De doelstelling van dit project is naadloze zorg ontwikkelen door een gestructureerde communicatie tussen het ziekenhuis en de thuiszorg. Ontslagmanagement betekent : een patiëntgerichte ontslagvoorbereiding waarbij een sterke interdisciplinaire samenwerking, enerzijds tussen ziekenhuiswerkers onderling en anderzijds met zorg- en hulpverleners uit de thuiszorg, wordt uitgebouwd. Het zorgt voor een kwalitatieve gestructureerde overgang tussen de opnamesituatie en de thuissituatie via een minimum aan procedures die duidelijk worden omschreven. Het project zou werk maken voor het grondgebied Oost-Vlaanderen van 1. het uitwerken van een analyse : inventarisatie van reeds bestaande projecten en visies, van mogelijke knelpunten die een goede werking en uitvoering verhinderen, en van een uitbreiding van dit ontslagmanagement ook naar het terrein van ROB s en RVT s, 2. het opstellen van een systematische methodiek van communicatie, 3. het uitwerken van een realistische ontslagprocedure, 4. bevordering van samenwerking via een ondersteunende stuurgroep die is samengesteld uit vertegenwoordigers van de thuiszorg en het ziekenhuis.

6 p. 6/7 De deputatie stelt voor dit nieuwe project te subsidiëren in het kader van het provinciaal beleidsplan thuiszorg, deel continuïteit van zorg. De subsidie bedraagt op jaarbasis De subsidie zou dienen voor de werking van een halftijdse beroepskracht A1. Een aantal bijkomende voorwaarden zijn vermeld in het bijgevoegd ontwerp van provincieraadsbesluit. 9. Het project honorering interdisciplinaire samenwerking Ovosit vzw vraag Dit project kreeg gedurende drie jaar provinciale middelen ter ondersteuning van de multi-disciplinaire werking binnen de samenwerkingsverbanden inzake thuiszorgverzorging (SIT s). De deputatie stelt voor dit project niet meer in aanmerking te nemen gezien de periode van projectsubsidiëring verstreken is en er op dit ogenblik geen bijkomende middelen beschikbaar zijn die een meer structurele ondersteuning mogelijk maken. 10. Het project tewerkstelling en thuiszorg vzw Thuishulp vraag Arbeiders in de thuiszorg hebben een vlakke loopbaan. Dit brengt mee dat er een hogere kans is op burn-out. Meer dan 30% is ouder dan 45 jaar. Door een herscholing wil het project de oudere werknemers (+45 jaar met 15 jaar dienstervaring) heroriënteren qua jobinhoud. De deputatie stelt voor dit project niet in aanmerking te nemen omdat de inhoud van dit project geen onderdeel uitmaakt van het provinciaal beleidsplan thuiszorg, en er bovendien, rekening houdend met de andere aanvragen die wel kaderen binnen het provinciaal beleidsplan thuiszorg, geen middelen meer beschikbaar zijn op het artikel bijzondere doelgroepen thuiszorg. 11. Het project chronisch zieke kinderen vzw Thuishulp Bond Moyson vraag Dit project ligt in dezelfde lijn van de aanvragen vervat in het provincieraadsbesluit van 18/12/2002(bijlage 2). Een gezamenlijk project van de CM en Bond Moyson is dan door tal van redenen niet kunnen opstarten. De deputatie stelt voor, voorafgaand aan een mogelijke subsidiëring van dit project, om in begin 2005 een forum te organiseren met alle betrokken actoren om van daaruit een gefundeerd en gedragen project te laten opstarten

7 p. 7/7 in samenwerking tussen diverse organisaties en groepen die met chronisch zieke kinderen bezig zijn. Eventuele middelen begroting 2005 kunnen hiervoor aangesproken worden. Kan de Provincieraad akkoord gaan met deze voorstellen? Gent, Namens de Bestendige Deputatie : de Provinciegriffier, Albert De Smet de Gouverneur-Voorzitter, Herman Balthazar

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0511357 betreft - Subsidie bijzondere doelgroepen thuiszorg (62/03c06/fm/05002) verslaggever de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0316291 betreft verslaggever ZORG Subsidies bijzondere doelgroepen thuiszorg - 2003 (62/03c/fm/03057) de heer Jean-Pierre Van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0611099 betreft verslaggever ZORG subsidies 2006 bijzondere doelgroepen thuiszorg (03c0606007) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren Mevrouwen en mijne Heren, Hierbij

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidies bijzondere doelgroepen thuiszorg - 2003 (62/03c/fm/03056) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0511562 betreft - verslaggever ZORG subsidies voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg (62/03h09/fm/05002)

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0609575 betreft verslaggever ZORG Subsidies 2006 voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren Mevrouwen en mijne

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidie voor zorgcircuitvorming en specifieke aandachtsgroepen in de geestelijke gezondheidszorg (62/03b/fm/04007) de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidie voor zorgcircuitvorming en specifieke aandachtsgroepen in de geestelijke gezondheidszorg (62/03b07/fm/05003) de heer

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidies 2006 voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG _ Subsidie voor ondersteuningsprojecten in de mantelzorg (62/03g/fm/04009). de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever GEZINSZORG 61/04g/wb-ave-fm/04003 Meerjarenovereenkomst private diensten gezinszorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG (62/11C11/FM/09003) Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0411827 betreft ZORG - Nieuw mandaat PRATO en voorstel van statutenwijziging (62/03i/fm/04002) verslaggever de heer Jean-Pierre

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidies 2006 bijzondere doelgroepen thuiszorg (62/03c06/fm/06008) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1302712 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1404176 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG nachtzorg - 50 000

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1504563 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG dossier mantelzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1506321 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Project Intergemeentelijke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PARTNERGEWELD subsidiëren van 3 centra voor algemeen welzijnswerk voor de hulpverlening in het kader van de integrale projecten

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0515083 betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING 12a/av/05026 : aanvullende werkingsubsidies voor organisaties met bovenlokale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidies voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg (62/03h09/fm/05003) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1701941 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever WONEN subsidie begeleiding

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer:. 1107131 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever ZORG Subsidiedossiers

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1206911 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG subsidiedossier mantelzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1305869 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG globaal dossier ouderenzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidies voor projecten en bijzondere doelgroepen in de ouderenzorg (62/03h/fm/04008) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Subsidiedossiers thuiszorg 2009 de heer Eddy

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 10 e Directie Dienst 102 Land- en Tuinbouw Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0704919 betreft verslaggever PROVINCIAAL PLATTELANDSBELEID Samenstelling Provinciaal ManagementComité (PMC) de heer

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1406551 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9 e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever REGLEMENT LOKAAL CULTUURBELEID voorleggen voorstel tot uitbreiding reglement betreffende de ondersteuning van initiatieven

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SOCIAAL-CULTUREEL VOLWASSENENWERK Aangepast reglement met betrekking tot de toekenning van projectsubsidies in de sector

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1001206 betreft verslaggever ALGEMEEN WELZIJNSWERK

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1404161 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG provinciale initiatieven

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Reglement provinciale mantelzorgpremie - nieuwe gecoördineerde versie (62/03303/fm/05009) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0700646 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Aanduiding van provinciale vertegenwoordigers in Huis van het Nederlands Gent, Huis van het Nederlands Oost-

Nadere informatie

Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van instellingen voor sociaalcultureel voor volwassenenwerk in de provincie Limburg

Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van instellingen voor sociaalcultureel voor volwassenenwerk in de provincie Limburg Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van instellingen voor sociaalcultureel voor volwassenenwerk in de provincie Limburg BESLUIT VAN 18 MEI 1994 Gewijzigd: 16 juni 2004 De Provincieraad van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1406653 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid programmatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad betreft PROVINCIAAL ONDERWIJS Diverse wijzigingen aan het statuut van het administratief en technisch, meesters-,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Sociale begeleiding Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0412814 betreft verslaggever SOCIALE BEGELEIDING PERSONEEL uitbouw Sociale Dienst de heer Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1005603 betreft verslaggever STEUNPUNT DUURZAAM WONEN EN BOUWEN Overeenkomst

Nadere informatie

68%6,',(6 DE PROVINCIERAAD VAN VLAAMS-BRABANT,

68%6,',(6 DE PROVINCIERAAD VAN VLAAMS-BRABANT, 3529,1&,$$/5(*/(0(17,1=$.('(72(.(11,1*9$1 68%6,',(6 $$162&,$$/(1&8/785(/(9(5(1,*,1*(1',($&7,()=,-1,1 '(3529,1&,(9/$$06%5$%$17 DE PROVINCIERAAD VAN VLAAMS-BRABANT, Gelet op het besluit van de provincieraad

Nadere informatie

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn

Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Provinciaal impulsreglement voor toekenning van projectsubsidie aan initiatieven binnen de provinciale beleidsdoelstellingen welzijn Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 - De Provincie West-Vlaanderen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1303365 Provincieraadsbesluit betreft Wonen-Welzijn Projectsubsidies 2013 Toekennen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1109135 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Wijzigingen reglement subsidiëring projecten ter bevordering van gelijke onderwijskansen

Nadere informatie

DE PROVINCIERAAD VAN OOST-VLAANDEREN,

DE PROVINCIERAAD VAN OOST-VLAANDEREN, Gecoördineerde versie in werking vanaf 1 januari 2003 Provinciaal reglement ter subsidiëring van de verwezenlijking van het provinciaal fietsnetwerk en het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. DE

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad betreft PROVINCIALE CENTRA VOOR VOLWASSENENONDERWIJS Samenwerking tussen de Provinciale Centra voor Volwassenenonderwijs

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1701538 Provincieraadsbesluit betreft JEUGD - JEUGDWERK VOOR ALLEN 2017 toekenning

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad betreft JEUGD - AANPASSING REGLEMENT Subsidiëring provinciaal jeugdwerk 61/06l/02052 Mevrouwen en mijne Heren, Op 12 september 2001 werd het provinciaal

Nadere informatie

PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROVINCIAAL REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN SUBSIDIES AAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN, DIE ACTIEF ZIJN IN DE PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Artikel 1. Binnen de perken van de daartoe op de begroting van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer:. 1605425 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Reglement met betrekking tot de subsidiëring van techniekacademies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever WELZIJN KINDEROPVANG Subsidiëring van vormingsinitiatieven voor opvoedingsondersteuning/opleiding leidinggevenden de heer Jean-Pierre

Nadere informatie

Provinciaal participatiebeleid van ouderen

Provinciaal participatiebeleid van ouderen Provinciaal participatiebeleid van ouderen Provinciaal participatiebeleid van ouderen 5 pijlers : 1. Organiseren van inspraak en participatie bij het provinciaal ouderenbeleid 2. Subsidiebeleid : ouderenverenigingen,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0713224 betreft verslaggever KRINGLOOPCENTRA Herziening subsidiereglement ter ondersteuning van de kringloopcentra

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0602975 betreft verslaggever PERSONEELSFORMATIE aanpasing formatie dienst 101 naar aanleiding van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408926 betreft verslaggever NIET-CONFESSIONELE MORELE DIENSTVERLENING Advies bij het ontwerp van begroting 2005 van de Provinciale Instelling voor Morele

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

enerzijds, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Kris Peeters, minister-president,

enerzijds, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Kris Peeters, minister-president, Overeenkomst van vijf jaar tussen het Vlaams Gewest en de provincie Oost- Vlaanderen betreffende de structurele onderbouwing van een provinciaal steunpunt duurzaam wonen en bouwen. Tussen, enerzijds, het

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING- REGIOBELEID RWANDA de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad, Gelet op artikel 65 van de provinciewet,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG nieuw provinciaal reglement woningaanpassing thuiszorg (62/03c01/fm/06005) de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0809422 betreft verslaggever PROVINCIAAL INSTITUUT HEYNSDAELE - TEHUIS Protocol van verblijf, opvang,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel dienst Personeelsbeheer Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROJECTEN - FUNCTIEBESCHRIJVINGEN EN FORMATIEWIJZIGINGEN Educatief project Milieuzorg op School (MOS) in de Vlaamse

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0703712 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Begrafenisvergoeding niet-gesubsidieerd ondersteunend

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SPORTPROMOTIE - SPORT - EN SPELKAMPEN Reglement sport - en spelkampen mevrouw Carina Van Cauter De Provincieraad, Gelet op artikel

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Welzijn en Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK Reglement betreffende de provinciale collectieve verzekering vrijwilligerswerk de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1602375 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SVK subsidiereglement Subsidiereglement

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0708581 betreft verslaggever WELZIJN EN GEZONDHEID - AANVRAGEN INVESTERINGSSUBSIDIES Toekennen van subsidies de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1704175 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Mondiale solidariteit: thuiszorg Buzau Goedkeuring

Nadere informatie

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Voorgesteld door de Bestendige Deputatie van de Provincieraad van Oost-Vlaanderen in zitting van 2 december 2004 Aanwezig : de heer André Denys, gouverneur-voorzitter

Nadere informatie

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen 831 WELZIJN Wonen en Gelijke Kansen Provincieraadsbesluit van 28 november 2013 in verband met de goedkeuring van de opheffing van het reglement impulssubsidie aan gemeenten in het kader van samenleven

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever GEZONHEIDSBEVORDERING Reglement betreffende de toekenning van subsidies aan organisaties in het kader van projecten van loco-regionale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Wonen & Mondiale Solidariteit dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1805414 Provincieraadsbesluit betreft WONEN - Experimentele woonprojecten 2019 Toekenning subsidies tbv 236 000

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1705806 Provincieraadsbesluit betreft WONEN - Experimentele woonprojecten 2017

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1106348 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever JEUGD - wijziging subsidiereglement

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands- en handelsverenigingen ter ondersteuning van de detailhandel directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor middenstands-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505515 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Decreet van 20 december 2013 tot wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 22 december 2000 betreffende de amateurkunsten

Decreet van 20 december 2013 tot wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 22 december 2000 betreffende de amateurkunsten Decreet van 20 december 2013 tot wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 22 december 2000 betreffende de amateurkunsten Datum 20/12/2013 Art. 1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0508136 betreft verslaggever PSBLO MEETJESLAND Verlenging van de scholengemeenschap basisonderwijs

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800386 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit Opheffing

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 62 Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft GEZONDHEID Reglement ter ondersteuning van projecten van gezondheidsbevordering met aandacht voor gezondheidsopbouw en consumenteneducatie

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 12 Werving en Loopbaan Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710450 betreft verslaggever PROJECTEN - CONTRACTUELE BEZETTING Move en Streekgericht bibliotheekbeleid mevrouw Hilde

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1403169 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte Opmaak inventaris in het kader van de projecten "Ruien" en "Groene

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven de

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1402757 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid Ontwikkeling,

Nadere informatie

Artikel 3. Deze overeenkomst beoogt de volgende doelstellingen :

Artikel 3. Deze overeenkomst beoogt de volgende doelstellingen : DE PROVINCIE OOST-VLAANDEREN EN BOSGROEP VLAAMSE ARDENNEN vzw Tussen enerzijds de Provincie Oost-Vlaanderen, vertegenwoordigd door de Bestendige Deputatie, waarvoor optreden de heer A. Denys, gouverneur,

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710790 betreft verslaggever PISAD Resultatenrekening en toelichting 2006 voor vaststelling ; verslag Rekenhof voor kennisgeving

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 1e Directie Dienst 11 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0600053 betreft verslaggever PROJECTEN: CONTRACTUELE BEZETTING project 'kwalitatieve opvolging bouwwerken'

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e directie dienst 72 Materiële uitrusting Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ALGEMENE VARIA SCHOLEN Budget Iva Provinciaal Onderwijs - 2009 de heer Peter Hertog De Provincieraad, Gelet op het

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN Artikel 1. Voorwerp Binnen de perken van de daartoe op het budget van de provincie Oost-Vlaanderen goedgekeurde kredieten en

Nadere informatie