BIJLAGE TOELAGEREGLEMENT INTERNATIONALE SAMENWERKING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJLAGE TOELAGEREGLEMENT INTERNATIONALE SAMENWERKING"

Transcriptie

1 BIJLAGE TOELAGEREGLEMENT INTERNATIONALE SAMENWERKING De gemeente Merelbeke heeft een jarenlange traditie van betoelaging van projecten in het Zuiden, sensibiliseringscampagnes en educatieve projecten rond de Noord-Zuidthematiek op het Merelbeekse grondgebied en met Merelbeekse verenigingen die werken rond Noord Zuidthema s. De doelstelling van het gemeentebestuur met dit toelagereglement internationale samenwerking is de lokale bevolking bewust te maken van de grote kloof tussen het Noorden en het Zuiden. Het gemeentebestuur wenst daarom animatieve, informatieve, educatieve en sensibiliserende Noord- Zuidactiviteiten te ondersteunen. Hiervoor wordt met verschillende pistes gewerkt: via ondersteuning van diverse Noord-Zuidprojecten in onze gemeente, via een ondersteuning voor Merelbeekse Noord- Zuidverenigingen, via een ondersteuning voor vrijwilligerswerk in het Zuiden en via ondersteuning van projecten van beroepskrachten en verenigingen met een langer engagement in het Zuiden. Hoofdstuk 1: algemene bepalingen Artikel 1: Wie komt voor de toelagen in aanmerking - begunstigden a. ondersteuning van sensibiliseringsprogramma's/projecten/initiatieven rond internationale samenwerking. Organisaties die in aanmerking komen voor projectondersteuning zijn Merelbeekse scholen, Merelbeekse verenigingen ( hetzij solidariteitsorganisaties, hetzij jeugdwerkinitiatieven of verenigingen allerhande, Niet gouvernementele organisaties (NGO) met een lokale afdeling) of individuele personen van Merelbeke met relevante ervaring in het Zuiden; b. Merelbeekse Noord-Zuidverenigingen met een permanent karakter en continue werking; c. individuen die voor een periode van meer dan 5 weken en maximaal 12 maanden als vrijwilliger buiten hun normale werkzaamheden of in het kader van een schoolstage in het Zuiden meewerken aan een erkend project dat past in het kader van internationale samenwerking; d. ondersteuning van projecten of programma s van Merelbeekse ontwikkelingswerkers en Merelbeekse verenigingen met duurzame projecten in het Zuiden; Artikel 2: De verdeelsleutel De bedragen voorzien op artikelnummer 84902/33202 voor toelagen Internationale Samenwerking worden als volgt verdeeld: - 50% Noordwerking a. Ondersteuning van projecten/ initiatieven en sensibiliseringsprogramma s rond internationale samenwerking/ internationale samenwerking in Merelbeke b. Ondersteuning van Noord-Zuidverenigingen uit Merelbeke - 50% Zuidwerking c. Ondersteuning vrijwilligers in het zuiden d. Ondersteuning projecten of programma s in het zuiden Indien het voorziene budget niet is opgebruikt, wordt het resterende bedrag gelijkmatig verdeeld aan de NGO s met een nationale campagne en werking in Merelbeke.

2 Artikel 3: Aanvraag Paragraaf 1 De aanvraag gebeurt schriftelijk door het voorziene aanvraagformulier op te sturen naar het college van burgemeester en schepenen. Binnen de maand na de ontvangstdatum van de aanvraag volgt een bevestiging van ontvangst. Paragraaf 2 De gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking, de GROS, evalueert het ontvangen dossier op de eerstvolgende algemene vergadering. De aanvrager krijgt een bericht met een advies over het eventueel in aanmerking komen van het project. De effectieve beslissing gebeurt pas na beslissing van het college van burgemeester en schepenen. Paragraaf 3 De aanvragen voor toelage moeten jaarlijks binnen zijn vóór 15 augustus van het werkingsjaar. Het werkingsjaar loopt van 1 september tot 30 augustus. Artikel 4: Ontvankelijkheid en goedkeuring Paragraaf 1 De aanvragen worden onderworpen aan het advies van de GROS, waarna ze samen met een voorstel tot betoelaging worden overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen voor goedkeuring na het werkingsjaar. Paragraaf 2 Het college van burgemeester en schepenen keurt de aanvragen tot betoelaging goed en stelt het bedrag van de toelage per aanvraag vast. Paragraaf 3 Een positieve beslissing van het college van burgemeester en schepenen houdt geenszins een automatische jaarlijkse subsidiëring in. Indien een toelage wordt gewenst, dient elk werkingsjaar een correct gemotiveerde aanvraag ingediend te worden. Artikel 5: Controle en sanctie De organisaties moeten het gebruik van de toelage rechtvaardigen en dienen daartoe de controle van het gemeentebestuur te aanvaarden en zich te schikken naar de opmerkingen die hen door of namens het college van burgemeester en schepenen gemaakt worden. Indien blijkt dat er door de verkrijger van toelages onjuiste gegevens werden verstrekt of de voorwaarden van dit reglement niet werden nageleefd, kan het college van burgemeester en schepenen beslissen geen toelage toe te kennen of de reeds toegekende toelage terug te vorderen.

3 Hoofdstuk 2: Toelage voor Noordwerking: A) Ondersteuning van projecten/ initiatieven en sensibiliseringsprogramma s rond internationale samenwerking in Merelbeke: Artikel 6: Wie Organisaties die in aanmerking komen voor projectondersteuning zijn Merelbeekse scholen en/of Merelbeekse organisaties (hetzij solidariteitsorganisaties, hetzij jeugdwerkinitiatieven of verenigingen allerhande, hetzij individuele personen uit Merelbeke met relevante ervaring in het Zuiden, NGO s met een lokale afdeling); Artikel 7: Wat Paragraaf 1 Het moet hierbij gaan om een activiteit, duidelijk afgebakend in tijd en inhoud naar een ruim publiek is gericht. Het gaat hierover een al dan niet éénmalige actie op het grondgebied Merelbeke met als doel informatie, educatie of sensibilisering. We denken hierbij aan volgende activiteiten ( deze lijst is niet limitatief ): - workshops - voordrachten, lezingen, - muziek-, theater- en poëzievoorstellingen, - tentoonstellingen - film-, video-, dvd-, en diavoorstellingen - cursusreeks - groepsbezoeken (er dienen minstens 15 personen deel te nemen) - Paragraaf 2 Er is geen beperking op het aantal aanvragen per werkingsjaar. Het bedrag van de toelage bedraagt enkel de reëel en effectief gemaakte kosten met een maximum van 600,00 EUR per werkjaar per aanvrager. De toelagen dienen voor secretariaats- en drukkosten, kader- en vormingscursussen, muziekgroepen, lezingen, huur van lokalen, huur van materiaal voor manifestaties en acties enz. Kosten van eten en drinken komen niet in aanmerking. De toelage wordt pas na de activiteit betaald. De organisator moet m.a.w. de kosten eerst zelf betalen. Paragraaf 3 Voorwaarden: - Voor deze activiteit mag geen enkele andere financiële ondersteuning vanuit het gemeentebestuur ontvangen worden; - De activiteit moet bijdragen tot een correcte en positieve beeldvorming over ontwikkelingslanden. De activiteiten kunnen daarnaast aandacht hebben voor de strijd tegen uitbuiting en de 4 de wereld; - De activiteit moet publiek toegankelijk zijn. Privé-aangelegenheden worden onder geen enkel beding gesubsidieerd; - De organisatie houdt bij de uitwerking van haar activteit rekening met duurzaam productgebruik en producten uit eerlijke handel; - De organisatie maakt indien mogelijk op voorhand een gedetailleerd programma van haar projectactiviteit(en) aan het gemeentebestuur; - De organisator moet in zijn/haar communicatie rond het project het logo van de gemeente Merelbeke vermelden; Paragraaf 4 Ten laatste 2 maanden na de activiteit worden volgende bewijsstukken ingediend die aantonen hoeveel de effectieve in regel gemaakte kost bedraagt en dat er aan de bovenvermelde criteria is voldaan:

4 - Brief, uitnodiging, affiches met vermelding van het logo van Merelbeke waaruit blijkt dat het initiatief openstond voor iedereen; - Minstens één sfeerfoto van de activiteit; - Afrekeningsdossier: Dit omvat een financieel verslag met ondubbelzinnige bewijsstukken van de gemaakte onkosten (onkostennota s, kopies facturen, betalingsbewijs, ); B) Ondersteuning Noord- Zuidverenigingen uit Merelbeke: Artikel 8: Paragraaf 1 Vanuit het gemeentebestuur en de GROS vinden we het belangrijk dat er verschillende Noord-Zuidverenigingen in onze gemeente aanwezig zijn en een kwalitatieve werking kunnen uitbouwen. De verschillende Noord-Zuidverenigingen uit de gemeente kunnen daarom ondersteuning krijgen voor hun dagelijkse werking door middel van een werkingstoelage. We voorzien hiervoor een minimum van 40% van het begrotingsbedrag van de Noordwerking. Het saldo van het budget van de Noordwerking ( A ) na aftrek van de betoelaagde projecten zal bij het minimum van 40 % bijgevoegd worden. Paragraaf 2 Deze ondersteuning wordt toegekend aan de hand van een puntensysteem. 01. aanwezigheid op de algemene vergadering van de GROS 2 punten per vergadering 02. uitgeven tijdschrift/berichtenblaadje/mailing/website met NZ- info 1 punt 03. informatieve/educatieve activiteit in Merelbeke 5 punten per activiteit 04. samenwerking met een activiteit van de GROS + extra 2 punten per samenwerking 05. samenwerking tussen twee of meerdere verenigingen + extra 3 punten per samenwerking 06. actieve deelname aan een initiatief van de NZ- dienst 3 punt per activiteit 07. vorming van eigen medewerkers rond internationale samenwerking 2 punten per vormingssessie 08 minstens 4 vergaderingen/bijeenkomsten per jaar 1 punt Om het uiteindelijke toelagebedrag te bepalen worden alle toegekende punten opgeteld. Dit puntentotaal dient om de waarde per punt te berekenen (d.w.z. de som voorzien voor de toelagen aan verenigingen (= minimum 40% van het begrotingsbedrag Noordwerking + eventueel saldo Noordwerking) gedeeld door het aantal punten). Het bedrag van de toelage per vereniging is dan het aantal toegekende punten aan de vereniging vermenigvuldigd met de waarde van één punt. Paragraaf 3 Bij de aanvraag wordt een dossier gevoegd met de nodige bewijsstukken zoals medewerkerslijst, verslagen van vergaderingen, publicaties, vormingsattesten,. Het is aan de vereniging om elk aangevraagd punt te verantwoorden.

5 Hoofdstuk 3: Toelage voor Zuidwerking: C) Ondersteuning van Merelbeekse vrijwilligers/ stagairs in het zuiden Artikel 9: Paragraaf 1 Met deze ondersteuning willen we individuele personen die als vrijwilliger in het Zuiden meewerken extra steun geven. Ook studenten die in het kader van hun opleiding een stage volgen in het Zuiden kunnen in aanmerking komen voor een toelage. We hopen dat hun ervaringen in het Zuiden er kunnen toe bijdragen in Merelbeke een ruimere bewustwording van de Noord-Zuidproblematiek te creëren. De toelage is bedoeld als blijk van appreciatie en kan niet beschouwd worden als prestatie- of onkostenvergoeding. Paragraaf 2 De voorwaarden om voor deze ondersteuning in aanmerking te komen zijn: - Aantonen dat bij datum van vertrek hij/zij reeds minimum 2 jaar is ingeschreven in het bevolkingsregister van de gemeente Merelbeke; - De vrijwilliger/stagair ontvangt geen prestatievergoeding voor de verrichte activiteiten; - Vrijwilligerswerk/stage verrichten binnen een erkend project in het Zuiden. Als erkend project wordt beschouwd: 1. een in een ontwikkelingsland gelokaliseerd doel nastreven en betrekking hebben op de socio-economische ontwikkeling; 2. duidelijk omschreven doelstellingen hebben; 3. uitgewerkt zijn wat betreft kosten, omvang en duur; - Voor een periode van meer dan 5 weken en maximaal 12 maanden, het attest van visum geldt hiervoor als bewijs; - Bij terugkeer een kort maar concreet activiteitenverslag in te dienen bij het gemeentebestuur; - Tijdens de verlofperiodes of bij terugkomst in België een infosessie ( met voorstelling van het project en organisatie ) verzorgen bij de GROS; - Minstens één artikel schrijven over het project om te publiceren in het infomagazine van Merelbeke. Paragraaf 3 Het bedrag van de ondersteuning voor een vrijwilliger in het zuiden bedraagt maximum 700,00 EUR per werkingsjaar. Het bedrag van de ondersteuning voor een stage in het zuiden bedraagt maximum 350,00 EUR per werkingsjaar. D) Ondersteuning van projecten of programma s van Merelbeekse ontwikkelingswerkers en Merelbeekse verenigingen met een werking in het Zuiden: Artikel 10: Paragraaf 1 Met deze ondersteuning willen we programma s van vereninigingen en ontwikkelingswerkers in het Zuiden extra steun geven. Het gaat hier om ontwikkelingswerkers of Merelbeekse verenigingen die gedurende een langere periode ( + 1 jaar ) bij projecten of programma s in het Zuiden betrokken zijn. De aanvraag daarvoor wordt gedragen door de Merelbekenaar of een Merelbeekse vereniging. Paragraaf 2 De voorwaarden om voor deze ondersteuning in aanmerking te komen zijn: - Het project of programma moet aandacht hebben voor structurele oorzaken en noden in het Zuiden en gericht zijn op de totale ontwikkeling, de zelfredzaamheid, emancipatie en participatie van de plaatselijke bevolking. Het project of programma moet: 1. in een ontwikkelingsland gelokaliseerd doel nastreven en betrekking hebben op de socio-economische ontwikkeling; 2. duidelijk omschreven doelstellingen hebben; 3. uitgewerkt zijn wat betreft kosten, omvang en duur; - De aanvrager moet kunnen aantonen dat hij/zij actief betrokken is bij relevante socioeconomische of noodhulpprojecten;

6 - De aanvrager moet op het ogenblik van de aanvraag reeds minimum 2 jaar zijn ingeschreven in het bevolkingsregister van de gemeente Merelbeke; Paragraaf 3 - Bij terugkeer een kort maar concreet activiteitenverslag in te dienen bij het gemeentebestuur/ GROS.; - Tijdens de verlofperiodes of bij terugkomst in België een infosessie ( met voorstelling van de het project en organisatie ) verzorgen; - Minstens één artikel schrijven over het project om te publiceren in het infomagazine van Merelbeke. - De ondersteuning voor een project of programma in het Zuiden bedraagt maximaal EUR.

Subsidiereglement Internationale Solidariteit

Subsidiereglement Internationale Solidariteit Subsidiereglement Internationale Solidariteit Artikel 1 Algemeen Het bedrag voorzien in het gemeentelijk budget voor subsidies internationale solidariteit wordt als volgt verdeeld: 1. Werkingstoelage leden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede 1 Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven Assenede 1 Algemene

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

SUBSIDIEREGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING SUBSIDIEREGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: kredieten De gemeente Brecht voorziet in de begroting een jaarlijks budget ontwikkelingssamenwerking. De voorgestelde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede 1 Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede 1 Algemene

Nadere informatie

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten

Subsidie voor educatieve en sensibiliserende activiteiten SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor educatieve en sensibiliserende De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie

TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS.

TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS. TOELAGEREGLEMENT GERICHT OP INITIATIEVEN VOOR KINDEREN, JONGEREN & OPVOEDERS. Artikel 1: Toelagen Vanuit het gemeentebestuur wordt, voor de periode eindigend op 31 december 2019, onder de hierna vermelde

Nadere informatie

Subsidiereglement juli 2016

Subsidiereglement juli 2016 Subsidiereglement juli 2016 Artikel 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe voorzien in het gemeentebudget, worden aan de verenigingen en initiatieven, erkend door en/of aangesloten bij de Raad voor

Nadere informatie

REGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING EN HUMANITAIRE ACTIES

REGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING EN HUMANITAIRE ACTIES REGLEMENT ONTWIKKELINGSSAMENWERKING EN HUMANITAIRE ACTIES Vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit op 24 juni 2008 Aangepast bij gemeenteraadsbesluit op 23 november 2010 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Zulte (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 25 juni 2009) Dit subsidiereglement omvat: 1. Werkingstoelagen voor verenigingen aangesloten bij de

Nadere informatie

1) De aanvraag voor toelage wordt minstens 6 weken voor het vertrek bezorgd aan het college van burgemeester en schepenen.

1) De aanvraag voor toelage wordt minstens 6 weken voor het vertrek bezorgd aan het college van burgemeester en schepenen. Jongeren van Brecht, die deelnemen aan een inleefreis of een stage volgen in het zuiden, doen ervaringen op die zij, eens terug in België, kunnen omzetten in een engagement in sociale organisaties. Het

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

Artikel 2 De subsidies worden toegekend per werkjaar. Een werkjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Artikel 2 De subsidies worden toegekend per werkjaar. Een werkjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM TOELAGEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE GEWONE PROJECTENSTEUN, LANGDURIGE PROJECTEN- STEUN, NOODHULP EN WERELDPARTNER 11.11.11. (goedgekeurd in de gemeenteraad van 17 april 2009)

Nadere informatie

GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III. r e g l e m e n t

GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III. r e g l e m e n t GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III r e g l e m e n t Besluit van de gemeenteraad van Edegem van betreffende de financiële en logistieke ondersteuning van ontwikkelingssamenwerking. De gemeenteraad

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT STEDELIJKE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING AANGEPASTE VERSIE 2009

SUBSIDIEREGLEMENT STEDELIJKE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING AANGEPASTE VERSIE 2009 Stedelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (SROS) p.a. secretaris Agnes Voet, Waalvest 1 8930 Menen T 056 515 891 - F 056 314 940 / agnes.voet@menen.be SUBSIDIEREGLEMENT STEDELIJKE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Betreffende de ondersteuning van lokale NGO-afdelingen.

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Betreffende de ondersteuning van lokale NGO-afdelingen. GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Betreffende de ondersteuning van lokale NGO-afdelingen. Artikel 1: Begrippen. - Gemeentebestuur: Het Kuurnse gemeentebestuur, bestaande uit de Kuurnse gemeenteraad en het

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK 1 Nominatieve toelagen jeugdraad 1500... 2 2 Toelagen voor jeugdverenigingen... 2 2.1 Jeugdraadtoelage 800... 2 2.2 subsidie De Flodder 1400... 2 2.2.1 Werkingstoelage 1100...

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking Reglement Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking Vastgesteld door de gemeenteraad op 24 september 2015 HOOFDSTUK I : ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Het college van burgemeester en schepenen kan subsidies

Nadere informatie

Gemeente Schaarbeek. 1. Algemeen principe

Gemeente Schaarbeek. 1. Algemeen principe Gemeente Schaarbeek Voor het eerst in 2015, heeft de gemeente Schaarbeek een begrotingskrediet voor de Noord-Zuid samenwerkingsprojecten te ondersteunen ingeschreven. De gemeente wil de lokale initiatieven

Nadere informatie

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT?

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? dienst co dienst informatie en feestelijkheden Zin in een activiteit in uw buurt? Wil je met je straat of buurt een activiteit organiseren? Dat kan! Het gemeentebestuur

Nadere informatie

Ontwikkelingssamenwerking: gemeentelijk subsidiereglement

Ontwikkelingssamenwerking: gemeentelijk subsidiereglement Gemeente Zedelgem Ontwikkelingssamenwerking: gemeentelijk subsidiereglement Artikel 1.- De gemeenteraad keurt het gemeentelijk subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking, zoals hieronder beschreven, goed.

Nadere informatie

20. Reglement tot subsidiëring van kleinschalige projecten in het kader van ontwikkelingssamenwerking.

20. Reglement tot subsidiëring van kleinschalige projecten in het kader van ontwikkelingssamenwerking. 20. Reglement tot subsidiëring van kleinschalige projecten in het kader van ontwikkelingssamenwerking. De Gemeenteraad, Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald

Nadere informatie

Subsidiereglement voor leden van de Noord-Zuidraad

Subsidiereglement voor leden van de Noord-Zuidraad Stad Brugge Noord-Zuiddienst Subsidiereglement voor leden van de Noord-Zuidraad Zetel: Stadhuis, 8000 Brugge Correspondentieadres: Noord-Zuiddienst Hoogstraat 9 8000 Brugge t 050 44 82 44 noordzuiddienst@brugge.be

Nadere informatie

subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad

subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 De belangrijkste doelstelling van het Noord-Zuidbeleid van de Stad Brugge is de vorming

Nadere informatie

Subsidiereglement voor leden van de Noord- Zuidraad

Subsidiereglement voor leden van de Noord- Zuidraad Subsidiereglement voor leden van de Noord- Zuidraad hervastgesteld door de gemeenteraad op 25 oktober 2016 bekendgemaakt op de website www.brugge.be op 26 oktober 2016 I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1

Nadere informatie

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit

subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit subsidiereglement voor Brugse (zelf)organisaties en vrijwilligersgroepen gericht op integratie en diversiteit I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Begrotingskrediet Binnen de perken van de kredieten, voorzien

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking Wevelgem

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking Wevelgem Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking Wevelgem Artikel 1. De gemeente Wevelgem ondersteunt, voor de bedragen voorzien in de lijst van de werkingssubsidies, opgenomen als bijlage bij het budget, onder

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Artikel 1 De Ieder kalenderjaar, tijdens de eerste vergadering van de GROS, beslist de algemene vergadering van de GROS over een verdeelsleutel van het

Nadere informatie

Reglement projectondersteuning Gentenaars zonder Grenzen

Reglement projectondersteuning Gentenaars zonder Grenzen Reglement projectondersteuning Gentenaars zonder Grenzen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 september 2008 Gewijzigd in de gemeenteraad van 23 juni 2009, 27 juni 2011, 14 december 2015 Bekendgemaakt

Nadere informatie

Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching

Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 oktober 2008 Bekendgemaakt op 23 oktober 2008 Artikel

Nadere informatie

Subsidiereglement Internationale Solidariteit

Subsidiereglement Internationale Solidariteit Subsidiereglement Internationale Solidariteit 1. Algemeen kader De cel Internationale Solidariteit van de gemeente Anderlecht streeft ernaar projecten inzake internationale solidariteit te ontwikkelen,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Stad Eeklo Cultuurdienst Molenstraat 36 9900 EEKLO T 09 218 27 31 F 09 378 40 49 info@stad.eeklo.be SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Gelet op het decreet van 12 juli 2012 betreffende

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOUDENDE TOEKENNING VAN SENSIBILISATIESUBSIDIES

SUBSIDIEREGLEMENT WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOUDENDE TOEKENNING VAN SENSIBILISATIESUBSIDIES SUBSIDIEREGLEMENT WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOUDENDE TOEKENNING VAN SENSIBILISATIESUBSIDIES Art.1 - Doelstelling tot het verlenen van subsidies Het stadsbestuur van Menen

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en de subsidiëring van sociaal-culturele verenigingen

Reglement voor de erkenning en de subsidiëring van sociaal-culturele verenigingen Reglement voor de erkenning en de subsidiëring van sociaal-culturele verenigingen Artikel 1 - Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Beveren kan jaarlijks subsidies verlenen aan de erkende sociaal-culturele

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen

REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen REGLEMENT VOOR ERKENNING / SUBSIDIERING VAN VORMINGS- EN/OF ONTMOETINSACTIVITEITEN VOOR SENIOREN (waaronder jubilieumvieringen Goedgekeurd door de gemeenteraad van 27 januari 2009 Gewijzigd door de gemeenteraad

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel.

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. 1 Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. Aan de jeugdraad wordt een nominatief bedrag van 1.500 toegekend

Nadere informatie

Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen

Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen 1. Algemene bepalingen Art. 1 1. In uitvoering van de statuten van het gemeentelijk Cultureel Adviesorgaan adviseert het Cultureel

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende Kortenbergse cultuurverenigingen GR

Subsidiereglement voor erkende Kortenbergse cultuurverenigingen GR 210 - Subsidiereglement voor erkende Kortenbergse cultuurverenigingen 2014-2019 Gelet op de toepasselijke bepalingen van het gemeentedecreet; Gelet op het Decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement voor de subsidiëring van erkende Pepingse verenigingen

Gemeentelijk reglement voor de subsidiëring van erkende Pepingse verenigingen 1. ALGEMENE VOORWAARDEN Gemeentelijk reglement voor de subsidiëring van erkende Pepingse verenigingen 1.1 Algemeen Art 1 Het gemeentebestuur van Pepingen kan jaarlijks subsidies verlenen aan de erkende

Nadere informatie

Subsidie voor projecten in ontwikkelingslanden

Subsidie voor projecten in ontwikkelingslanden SUBSIDIEREGLEMENT Projectsubsidie Subsidie voor projecten in ontwikkelingslanden De gemeente Boechout voorziet jaarlijks een bedrag voor financiële steun voor ontwikkelingssamenwerking, zowel voor Zuidwerking

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD Het subsidiereglement werd, na positief advies van de jeugdraad dd 15 mei 2012, goedgekeurd in de openbare zitting van de gemeenteraad dd 9 juli 2012. Het reglement gaat in op 1

Nadere informatie

1. Erkenning als socio-culturele vereniging

1. Erkenning als socio-culturele vereniging Gemeentelijk reglement in verband met de erkenning en de subsidiëring van socioculturele verenigingen in het kader van het gemeentelijk cultuurbeleid gemeenteraad 2 mei 2017 1. Erkenning als socio-culturele

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage

Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage Artikel 1: Doel De gemeente Zwevegem wenst door het betoelagen van projecten of evenementen ondersteuning te geven aan het Zwevegemse gemeenschapsleven

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN Gezien om gevoegd te worden bij het besluit van de gemeenteraad van 24 juni 2014 betreffende de goedkeuring van het gemeentelijk subsidiereglement van jeugdwerkinitiatieven. REGLEMENT SUBSIDIERING VAN

Nadere informatie

3 POST a. Noord Zuid dag organisatie Provincie Antwerpen Zaterdag 4 oktober, uur (meer info volgt)

3 POST a. Noord Zuid dag organisatie Provincie Antwerpen Zaterdag 4 oktober, uur (meer info volgt) VERGADERING agenda verslag: Gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) vergaderdatum: 19 mei 2014 voorzitter: Geert Debeerst verslaggever: Kris Van Dijck aanwezig: Geert Debeerst voorzitter

Nadere informatie

Reglement voor erkenning / subsidiering van vormingsen /of ontmoetingsactiviteiten voor senioren

Reglement voor erkenning / subsidiering van vormingsen /of ontmoetingsactiviteiten voor senioren Reglement voor erkenning / subsidiering van vormingsen /of ontmoetingsactiviteiten voor senioren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 januari 2012 Bekendgemaakt op 26 januari 2012 Voorafgaande bepalingen

Nadere informatie

Aanvraag van een werkings- en projecttoelage voor gemeentelijke adviesraden

Aanvraag van een werkings- en projecttoelage voor gemeentelijke adviesraden Aanvraag van een werkings- en projecttoelage voor gemeentelijke adviesraden 110-F003-140512 Gemeentebestuur Oosterzele dienst Financiën Dorp 1, 9860 Oosterzele T 09 362 50 09 E-mail: financien@oosterzele.be

Nadere informatie

Verdeelsleutel voor de subsidie voor culturele verenigingen die lid zijn van de cultuurraad van Zwalm.

Verdeelsleutel voor de subsidie voor culturele verenigingen die lid zijn van de cultuurraad van Zwalm. 1 Verdeelsleutel voor de subsidie voor culturele verenigingen die lid zijn van de cultuurraad van Zwalm. Algemene bepalingen Art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting,

Nadere informatie

Een evenement is een activiteit afgebakend in tijd en ruimte en mag geen besloten privéactiviteit zijn, noch mag deze (louter) commercieel zijn.

Een evenement is een activiteit afgebakend in tijd en ruimte en mag geen besloten privéactiviteit zijn, noch mag deze (louter) commercieel zijn. Jeugd Evenementen Subsidie reglement Merksem (JES Merksem) Het district Merksem wil jeugdverenigingen en jongeren financieel ondersteunen bij het organiseren van evenementen en fuiven. Doel van de toelage

Nadere informatie

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse In werking vanaf werkjaar 2014-2015 1.1. Algemene bepalingen art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het

Nadere informatie

Aanvraag van een werkings en projecttoelage voor gemeentelijke adviesraden

Aanvraag van een werkings en projecttoelage voor gemeentelijke adviesraden Aanvraag van een werkings en projecttoelage voor gemeentelijke adviesraden 110 F003 160224 Gemeentebestuur Oosterzele t.a.v. de begeleidende ambtenaar Dorp 1, 9860 Oosterzele T 09 362 50 09 E mail: onthaal@oosterzele.be

Nadere informatie

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009)

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Wat Binnen de perken van

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel.

Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Reglement projecttoelage voor activiteiten ten voordele van een goed doel. Doel Artikel 1. Binnen de perken van de in de districtsbegroting voorziene kredieten geeft het district Berchem met een projecttoelage

Nadere informatie

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010.

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Werkjaar:

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. I. Algemene informatie bij de subsidielijn

Aanvraagformulier voor het werkjaar 2014. Informatie en richtlijnen bij het aanvragen van subsidies. I. Algemene informatie bij de subsidielijn Gemeente Tervuren Aanvraag tot subsidies voor rugzakprojecten voor jongeren d.w.z. initiatieven waarbij een jongere zich in een ontwikkelingsland inzet voor een ontwikkelingsproject Aanvraagformulier voor

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Subsidiereglement Culturele verenigingen

Subsidiereglement Culturele verenigingen Subsidiereglement Culturele verenigingen HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN Artikel 1: Definities Cultuurvereniging: groepering van mensen die zich structureel en duurzaam heeft georganiseerd met als basisdoelstelling

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERFGOEDINITIATIEVEN IN TONGEREN Artikel 1 Doelstelling De stad Tongeren wil erfgoedinitiatieven in Tongeren stimuleren en financieel ondersteunen, binnen de perken van het vastgestelde

Nadere informatie

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven.

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. Gemeentebestuur Wevelgem Vanackerestraat 16 8560 Wevelgem Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1: Doel van de

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN Artikel 1: Algemene bepalingen Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten

Nadere informatie

Legislatuur 2014 2019

Legislatuur 2014 2019 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ SU BSI DI EREGLEM ENT TER ONDERSTEU NI NG VAN ERKENDE VERENI GI NGEN VOOR ONTWI KKELI NGSSAM ENWERKI NG EN I NTERNATI ONALE SOLI DARI TEI T

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014

REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014 REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014 Artikel 1: Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meeuwen-Gruitrode verleent

Nadere informatie

Subsidiereglement voor projecten in het Zuiden in het kader van Zuid-samenwerking

Subsidiereglement voor projecten in het Zuiden in het kader van Zuid-samenwerking Stad Brugge Noord-Zuiddienst Subsidiereglement voor projecten in het Zuiden in het kader van Noord-Zuid Zuid-samenwerking Zetel: Stadhuis, 8000 Brugge Correspondentieadres: Noord-Zuiddienst, Oostmeers

Nadere informatie

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld:

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld: Reglement impulssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013 wordt als volgt vastgesteld: Subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013: het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Artikel 1 Met ingang van 1 januari 2014 kunnen alle jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/3/7/9 steun voor erkende socio-culturele verenigingen en 1419/4/3/6/4 Ondersteuning

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse beleidsprioriteit 2, m.b.t. het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meerhout kan jaarlijks subsidies verlenen aan erkende jeugdhuizen en jeugdverenigingen van Meerhout die werken met vrijwilligers, en dit binnen de

Nadere informatie

STAD GENT STEUNMAATREGEL DUURZAAM ONDERNEMEN. Periode 2010-2012. THEMA:Bedrijf en Buurt

STAD GENT STEUNMAATREGEL DUURZAAM ONDERNEMEN. Periode 2010-2012. THEMA:Bedrijf en Buurt STAD GENT STEUNMAATREGEL DUURZAAM ONDERNEMEN Periode 2010-2012 THEMA:Bedrijf en Buurt 1 Artikel 1 - Algemeen De ontwikkeling van een duurzame samenleving is één van de speerpunten die opgenomen is in de

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE TOEKENNING VAN TOELAGEN AAN SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN DE STAD TIENEN HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN

REGLEMENT VOOR DE TOEKENNING VAN TOELAGEN AAN SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN DE STAD TIENEN HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN dienst cultuur R E G L E M E N T Gemeenteraad van 26-05-2015 REGLEMENT VOOR DE TOEKENNING VAN TOELAGEN AAN SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN DE STAD TIENEN HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen

Nadere informatie

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 30 april 2015 DATUM BESLISSING: 30 april 2015 DATUM BEKENDMAKING: 5 mei 2015 Artikel 1: het reglement

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van Sociaal-culturele verenigingen van Ardooie

Reglement voor de erkenning en subsidiëring van Sociaal-culturele verenigingen van Ardooie Reglement voor de erkenning en subsidiëring van Sociaal-culturele verenigingen van Ardooie (geadviseerd door de culturele raad op 28/08/2002 en goedgekeurd in de gemeenteraad van 9/11/2002 ) Algemene bepalingen

Nadere informatie

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente Heist-op-den-Berg,

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie

Reglement projectsubsidies Zuidwerking

Reglement projectsubsidies Zuidwerking Reglement projectsubsidies Zuidwerking Artikel 1 De stad Bree voorziet in de jaarlijkse begroting subsidies voor projectondersteuning in het Zuiden en ondersteuning van inleefreizen/stages voor jongeren

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN

REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN REGLEMENT VAN DE GEMEENTE NIJLEN VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN EN JUBILEUMVIERINGEN ART. 1. ALGEMEEN 1.1. Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten verleent het

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE PROJECTEN Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2009 Bekendgemaakt op 18 december 2008 en 1 oktober 2009 Artikel 1: Voorwerp Dit reglement kadert

Nadere informatie

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds HOOFDSTUK I: algemene bepalingen Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Het Cultuurfonds heeft tot doel de erkende

Nadere informatie

Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen

Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen Reglement Jeugdsportfonds District Antwerpen In het district Antwerpen heeft jeugdsport een hoge prioriteit. Het district wil een toelageregeling instellen om jeugdsport te stimuleren via het jeugdsportfonds.

Nadere informatie

Subsidiereglement socio culturele verenigingen gemeente Herenthout

Subsidiereglement socio culturele verenigingen gemeente Herenthout Subsidiereglement socio culturele verenigingen gemeente Herenthout Art.1: Algemene bepalingen Het gemeentebestuur verleent jaarlijks subsidies aan de erkende socio culturele verenigingen van de gemeente

Nadere informatie

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 De gemeente Kalmthout voorziet in een subsidiereglement

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Subsidiereglement jeugdwerk (GR 18/9/2018) Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Modaliteiten 1 Dit reglement regelt enerzijds de betoelaging door de gemeente Berlaar van de erkende jeugdverenigingen

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidie voor individuen en vereniging

Aanvraag projectsubsidie voor individuen en vereniging Aanvraag projectsubsidie voor individuen en vereniging 110 F006 160224 Gemeentebestuur Oosterzele T.a.v. de begeleidende ambtenaar Dorp 1, 9860 Oosterzele T 09 362 50 09 E mail: onthaal@oosterzele.be ontvangstdatum

Nadere informatie

Artikel 8 : Deze subsidie bedraagt forfaitair 3.000 BEF per erkende vereniging.

Artikel 8 : Deze subsidie bedraagt forfaitair 3.000 BEF per erkende vereniging. Uittreksel uit huidig reglement: Artikel 8 : Deze subsidie bedraagt forfaitair 3.000 BEF per erkende vereniging. Artikel 14 : Voor de activiteitensubsidie komen de volgende activiteiten in aanmerking :

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie

Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie Reglement subsidies internationale Solidariteit Oproep voor projecten ontwikkelingssamenwerking en sensibilisatie, informatie en ontwikkelingseducatie Contact Stad Brussel Cel Internationale Solidariteit

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE EN SOCIO- CULTURELE VERENIGINGEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE EN SOCIO- CULTURELE VERENIGINGEN GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE EN SOCIO- CULTURELE VERENIGINGEN Art. 1. Dit reglement regelt de subsidiëring van de culturele en socio-culturele verenigingen en bepaalt

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van Vorselaarse buurtfeesten

Subsidiereglement ter ondersteuning van Vorselaarse buurtfeesten Subsidiereglement ter ondersteuning van Vorselaarse buurtfeesten Artikel 1. Doel en Toepassingsgebied De cultuurraad en het gemeentebestuur van Vorselaar erkennen het belang van een hecht sociaal weefsel

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIËRING VAN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN Artikel 1 Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van De Haan kan jaarlijks subsidies verlenen aan de erkende sociaal-culturele

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie