SLIEDRECHT 1e herziening Molendijk-Industrieweg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SLIEDRECHT 1e herziening Molendijk-Industrieweg"

Transcriptie

1 SLIEDRECHT 1e herziening Molendijk-Industrieweg BESTEMMINGSPLAN

2

3 SLIEDRECHT EERSTE HERZIENING MOLENDIJK INDUSTRIEWEG BESTEMMINGSPLAN identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0610.bp07MolenIndustrh december 2013 concept voorontwerp projectnummer: 27 januari 2014 ontwerp vastgesteld opdrachtleider: mw. mr. drs. M.L. Lammens auteur: ing. N.H. Tiekstra aangesloten bij: Delftseplein 27b postbus AD Rotterdam T:

4

5 Rho Adviseurs bv Niets uit dit drukwerk mag door anderen dan de opdrachtgever worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande toestemming van Rho Adviseurs bv, behoudens voorzover dit drukwerk wettelijk een openbaar karakter heeft gekregen. Dit drukwerk mag zonder genoemde toestemming niet worden gebruikt voor enig ander doel dan waarvoor het is vervaardigd.

6 3 Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding Aanleiding Ligging plangebied Vigerende bestemmingsplan Planvorm Planproces Leeswijzer 9 Hoofdstuk 2 Achtergronden Bedrijfsactiviteiten Van Vliet Bedrijfsactiviteiten Havenstraat Afwijkingsbevoegdheid Beleidsaspecten Sectorale aspecten 13 Hoofdstuk 3 Inhoud van de herziening Inleiding Aanpassing in de regels Aanpassing op de verbeelding 15 Hoofdstuk 4 Uitvoerbaarheid Economische uitvoerbaarheid Maatschappelijke uitvoerbaarheid 17 Bijlagen bij toelichting 19 Bijlage 1 Bedrijfsinventarisatie 21 Regels 23 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 25 Artikel 1 Begrippen 25 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 27 Artikel 2 Overig 27 Hoofdstuk 3 Overgangs en slotregels 29 Artikel 3 Overgangsrecht 29 Artikel 4 Slotregel 29

7 4

8 Toelichting

9 6

10 7 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Het bestemmingsplan Molendijk Industrieweg is op 26 juni 2013 vastgesteld. Gedurende de beroepsfase bleek uit nadere informatie dat in het bestemmingsplan een aantal aspecten niet volledig is geregeld. Om voor een deel aan de ingediende beroepen tegemoet te komen is deze herziening opgesteld. De 1e herziening Molendijk Industrieweg past de bestaande laad, los en overslagactiviteiten die op het perceel aan de Industrieweg 27 worden uitgevoerd planologisch in. Daarnaast is aan de Havenstraat de bedrijfsaanduiding op het water vergroot. Ten slotte is in de bestemmingsregels een afwijkingsmogelijkheid, waarvoor reeds een wijzigingsbevoegdheid was opgenomen geschrapt. 1.2 Ligging plangebied Omdat deze herziening een gebruiksregel toevoegt aan het vigerend bestemmingsplan Molendijk Industrieweg, heeft de herziening betrekking op het gehele plangebied van dit bestemmingsplan. Het plangebied wordt aan de noord westzijde begrensd door de Baanhoek Molendijk en aan de zuidzijde door de Beneden Merwede. De oostelijke grens wordt bepaald door de A.W. Landgraafstraat, de Havenstraat en de Merwestraat. Het plangebied bestaat grotendeels uit bedrijventerrein. Het bedrijventerrein is op te delen in twee afzonderlijke gebieden, namelijk Molendijk aan de noordkant en Industrieweg (Kerkerak) aan de zuidkant. Naast industrie bevinden zich in het plangebied ook de woningen aan de Molendijk , Baanhoek 12 20, de Kroonstraat en de L. van der Wielstraat. Binnen het plangebied valt ook de gemeentelijke (jacht)haven, het gemeentekantoor en het baggermuseum. In figuur 1.1 is de ligging van het plangebied weergegeven.

11 8 figuur 1.1 Ligging plangebied 1.3 Vigerende bestemmingsplan Ter plaatse van het plangebied vigeert momenteel het bestemmingsplan Molendijk Industrieweg, dit bestemmingsplan is op 26 juni 2013 vastgesteld door de gemeenteraad. Dit bestemmingsplan kent een overwegend consoliderende regeling voor de bedrijventerreinen aan de Molendijk en de Industrieweg. 1.4 Planvorm De herziening richt zich op het op enkele onderdelen aanpassen van het vigerend bestemmingsplan Molendijk Industrieweg. Uit de regels en verbeelding blijkt op welke punten het bestemmingsplan is aangepast. In het plan zijn dan ook geen complete bestemmingen weergegeven, alleen de wijzingen zijn beschreven. Voor de volledige regeling wordt verwezen naar het reeds vastgestelde Molendijk Industrieweg.

12 9 1.5 Planproces Gezien de beperkte wijzigingen die de herziening voorstaat, zoals zijn beschreven in Hoofdstuk 2 wordt geen inspraakprocedure gevolgd in het kader van het voorontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan zal vervolgens gedurende 6 weken ter visie worden gelegd. Hierbij wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen. 1.6 Leeswijzer In hoofdstuk 2 worden de aanpassingen die de herziening tot doel heeft beschreven. In hoofdstuk 3 wordt een toelichting gegeven op de regeling. In hoofdstuk 4 wordt het voor dit bestemmingsplan relevante beleid kort samengevat. In hoofdstuk 5 wordt de herziening getoetst aan de diverse milieu en andere sectorale aspecten. Hoofdstuk 6 gaat in op de economische en maatschappelijke uitvoerbaarheid van dit bestemmingsplan.

13 10

14 11 Hoofdstuk 2 Achtergronden In de herziening wordt het bestemmingsplan Molendijk Industrieweg op een aantal punten aangepast. Deze aanpassingen zijn nodig, vanwege nadere informatie die na vaststelling van het bestemmingsplan bekend is geworden. Het bestemmingsplan zal op de onderstaande punten worden aangepast: Op perceel van Vliet aan de Industrieweg 27 worden ook laad, los en overslagactiviteiten toegestaan (SBI code ); Aan de Havenstraat worden de bedrijfsactiviteiten op het water mogelijk gemaakt, gemeten vanaf 25 meter uit de kade; In de regels wordt de (dubbele) afwijkingsmogelijkheid in artikel 3 lid en artikel 11 lid geschrapt. In dit hoofdstuk worden deze wijzigingen nader toegelicht. 2.1 Bedrijfsactiviteiten Van Vliet Uit aanvullende informatie van de omgevingsdienst Zuid Holland Zuid blijkt dat op het perceel van Van Vliet aan de Industrieweg 27 naast een puinbreker, maalerij en afvalscheidingsinstallaties ook laad en losactiviteiten en overslagactiviteiten ten behoeve van de binnenvaart in ertsen en mineralen met een oppervlak kleiner dan m 2 plaatsvinden. Deze activiteiten vallen onder milieucategorie 4.1. Op een deel van het perceel van Van Vliet is een algemene toelaatbaarheid van 3.2 toegestaan. De activiteiten zijn daarmee (voor zover uitgevoerd ter plaatse van de algemene toelaatbaarheid van 3.2) in het vigerend bestemmingsplan onder het overgangsrecht geplaatst. Omdat het bestaande activiteiten zijn die reeds in uitvoering zijn voor dat het bestemmingsplan in werking trad, zijn deze activiteiten per abuis onder het overgangsrecht geplaatst. Omdat de gemeente deze vergunde activiteiten wel mogelijk wil houden op het perceel, is in de herziening opgenomen dat ter plaatse van de op het perceel van van Vliet reeds opgenomen aanduiding 'specifieke vorm van bedrijf 4' ook de bedrijfsactiviteiten met de SBI code uit ten hoogste categorie 4.1 mogelijk zijn. In onderstaande figuur is de aanduiding zoals deze reeds is opgenomen op het perceel van Van Vliet weergegeven in de rode arcering. De aanduiding ligt over het hele perceel, zodat geen onduidelijkheid kan bestaan dat de activiteiten overal op het perceel mogelijk zijn (voor zover in het milieuspoor ook toegestaan). Dit heeft geleid tot aanpassing van artikel 3.1 en tot de bedrijfsinventarisatie in de toelichting (Bijlage 1).

15 Bedrijfsactiviteiten Havenstraat In het bestemmingsplan Molendijk Industrieweg is ten behoeve van de bedrijfsactiviteiten die op het water plaatsvinden voor de geluidshinderlijke activiteiten de aanduiding 'bedrijf' opgenomen. De breedte van deze aanduiding bedraagt 25 m, gemeten vanaf de oeverlijn. Echter is direct aan de kade bij de Havenstraat een steiger gelegen, waardoor op deze locatie minder ruimte over blijft om schepen af te meren. In de herziening is de breedte van de aanduiding 'bedrijf' aan dit deel van de kade verbreed door te meten vanaf de buitenzijde van de steiger. Hierdoor is het nodig ook de aanduiding voor het gezoneerd industrieterrein te vergroten. Dit heeft geen gevolgen voor de geluidszone van het industrieterrein. 2.3 Afwijkingsbevoegdheid In het vigerend bestemmingsplan is in artikel 3.4 onder b en artikel 11.3 onder b opgenomen dat alleen bedrijfsactiviteiten zijn toegestaan indien deze niet meer geluid produceren op dat op basis van het geluidsverdeelplan is toegestaan. In de bestemming Bedrijf 1 onder lid en in de bestemming Water onder lid is een afwijkingsmogelijkheid opgenomen ten behoeve van de vestiging van bedrijven indien het geluidsverdeelplan is geactualiseerd.bij afwijkingsbevoegdheid is een koppeling gemaakt met een wijzigingsbevoegdheid (3.6 en 11.5) die het mogelijk maakt het bestemmingsplan te wijzigingen indien het geluidsverdeelplan is geactualiseerd. Omdat als voorwaarde voor toepassing van de afwijkingsmogelijkheid geldt dat toepassing gegeven moet zijn aan de wijzigingsbevoegdheid en de gebruiksregels onder 3.4 onder b en 11.3 onder b zodanig zijn geformuleerd dat deze zowel verwijst naar het geluidsverdeelplan uit februari 2012 als naar een op basis van de wijzigingsbevoegdheid geactualiseerd plan, is de in artikel en artikel opgenomen afwijkingsbevoegdheid niet langer noodzakelijk. In het kader van deze herziening is de afwijkingsbevoegdheid dan ook geschrapt.

16 Beleidsaspecten Voor de beschrijving van het rijks, provinciaal en gemeentelijk beleid wordt verwezen naar het vigerend bestemmingsplan Molendijk Industrieweg. De wijzigingen die worden voorgestaan met deze herziening zijn niet van dusdanige aard dat deze wijzigingen leiden tot een wezenlijk ander plan. De herziening past binnen de reeds in het vigerend bestemmingsplan beschreven beleidsdocumenten. 2.5 Sectorale aspecten In het kader van het vigerend bestemmingsplan Molendijk Industrieweg is voor alle sectorale aspecten uitgebreid beschreven wat de huidige situatie is. Deze beschrijving wordt ook voor deze herziening nog actueel geacht. De wijzigingen die deze herziening voorstaat ten opzichte van het vigerend bestemmingsplan zijn niet van dergelijke aard dat deze wijzigingen leiden tot andere conclusies dan reeds in het vigerend bestemmingsplan zijn opgenomen. De herziening past binnen de huidige sectorale wet en regelgeving.

17 14

18 15 Hoofdstuk 3 Inhoud van de herziening 3.1 Inleiding Nadere informatie die tijdens de beroepsfase beschikbaar kwam, geeft aanleiding voor aanpassingen in het vigerend bestemmingsplan door middel van een herziening van het bestemmingsplan. Hiervoor worden zowel in de regels als op de verbeelding een aanpassing gedaan. In deze herziening gelden voor de gronden in het plan dezelfde regels als voor het reeds vigerende bestemmingsplan. De wijzigingen die deze herziening voorstaat worden in dit hoofdstuk nader beschreven. 3.2 Aanpassing in de regels In de regels is opgenomen dat de regels van het bestemmingsplan Molendijk Industrieweg overeenkomstig van toepassing zijn. Deze regels worden op de volgende punten gewijzigd. Bedrijf 1 Van Vliet Ten behoeve van de laad en los en overslag activiteiten wordt aan de tabel in artikel 3.1 van het vigerend bestemmingsplan een nieuwe regel toegevoegd die de activiteiten met SBI code uit ten hoogste categorie 4.1 mogelijk maken. Hiermee zijn ook de andere activiteiten van Van Vliet mogelijk gemaakt op zijn perceel. Afwijkingsbevoegdheid Vanwege de dubbeling met de wijzigingsbevoegdheid in combinatie met de gebruiksregels is de afwijkingsbevoegdheid zoals deze is opgenomen in artikel 3 lid van het vigerend bestemmingsplan niet langer noodzakelijk. Door middel van deze herziening wordt de afwijkingsbevoegdheid in geschrapt in de regeling voor het plangebied. Water Afwijkingsbevoegdheid Vanwege de dubbeling met de wijzigingsbevoegdheid in combinatie met de gebruiksregels is de afwijkingsbevoegdheid zoals deze is opgenomen in artikel 11 lid van het vigerend bestemmingsplan niet langer noodzakelijk. Door middel van deze herziening wordt de afwijkingsbevoegdheid in geschrapt in de regeling voor het plangebied. 3.3 Aanpassing op de verbeelding Bedrijfsactiviteiten aan de Havenstraat Op de verbeelding wordt de aanduiding 'bedrijf', ten behoeve van geluidshinderlijke bedrijfsactiviteiten op het water, ter plaatse van de Havenstraat verbreed.

19 16

20 17 Hoofdstuk 4 Uitvoerbaarheid 4.1 Economische uitvoerbaarheid De inhoud van deze herziening noodzaakt niet tot onderzoek inzake de economische uitvoerbaarheid of het opstellen van een exploitatieplan. 4.2 Maatschappelijke uitvoerbaarheid Gegeven de beperkte inhoud van deze herziening heeft de gemeente besloten af te zien van inspraak en overleg en direct over te gaan tot het opstellen van een ontwerpbestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan zal met ingang van p.m. gedurende een periode van 6 weken ter inzage worden gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden hun zienswijze kenbaar maken.

21 18

22 bijlagen bij de Toelichting

23 20

24 21 Bijlage 1 Bedrijfsinventarisatie

25 22

26 Bijlage 1 Bedrijveninventarisatie straat nr. naam en aard van het bedrijf SBI- code (2008) categorie S.v.B. algemene toelaat- baarheid opmerkingen/ bijzonderheden Baanhoek 4/ 22a Floatex KSC B.V B (b 2) Baanhoek 22 Van Eijk, scheepsbouw- en -reparatie 301, Schepen < 25m en incidenteel bouwen bestemmings- regeling B (b 2) (sb-3) Industrieweg 4 Drukkerij Van den Dool / 3.1 / 3.2 B (b 2) / B (b 3.1) / B (b 3.2) Industrieweg 6 D. van Beest B.V. 259, / 3.1 / 3.2 / 4.1 / 4.2 B (b 2) (sb 1) / B (b 3.1) (sb 1) / B (b 3.2) / B (b 4.1) / B (b 4.2) Industrieweg 18 L.J. Boer B.V. Scheeps- en Jachtwerf 301, / 4.2 B (b 4.1) / B (b 4.2) Industrieweg 20 Triton Las- en Snijtechniek B.V / 4.2 B (b 4.1) / B (b 4.2) Industrieweg 24 Van Den Herik Beheer B.V. 301, / 5.1 B (b 4.2) / B (b 5.1) Industrieweg 27 Van Vliet Handels-/ Aannemingsbedrijf A1 en C B.V / / 4.1 B (b 3.2) / B (b 4.1) (sb 4) B (b 3.2) / B (b 4.1) (sb 4) Industrieweg 30 IHC 2561, / 5.1 B (b 4.2) / B (b 5.1) Industrieweg 39a De Gelder molenmakers- en aannemersbedrijf B.V / 4.2 B (b 4.1) / B (b 4.2) Industrieweg 39b Spie Hofman 251, / 4.2 B (b 4.1) / B (b 4.2) Industrieweg 39 Rob Snel Technische groothandel / 4.2 B (b 4.1) / B (b 4.2) Industrieweg 41 Rob Snel Metaal & Techniek Ba / 4.2 B (b 4.1) / B (b 4.2) Industrieweg 41a Spie Hofman Sliedrecht B.V. 41, 42, , , / 4.2 B (b 4.1) / B (b 4.2)

27 Industrieweg 43d Thoka Reclame b.v B (b 4.1) Industrieweg 43 J.J. Verschoor 466, B (b 4.1) Industrieweg 45 Bouwbedrijf P. Visser en Zonen B.V. 41, 42, B (b 4.1) Industrieweg 47 T. Barten Slacht- en Grossierbedrijf B (b 4.1) B.V. Industrieweg 51a K.H. Visser Marine Service 301, B (b 4.1) Industrieweg 51b Visscher Scheepsreparatie 27, 28, 33, 301, B (b 4.1) Industrieweg 57 Kraaijeveld machine en lerenfabriek 27,28, B (b 4.1) Industrieweg 63/ 65 Van Noordenne Sliedrecht Beheer, baggermaatschappij 301, / 4.2 B ((b 4.1) / B (b 4.2) Industrieweg 67 T. Hoogendijk Beheer B.V., pooltrading 301, / 4.2 B (b 4.1) / B (b 4.2) en elektronic powercontrol Industrieweg 79 Verhoef B.V / 4.2 B (b 4.1) / B (b 4.2) Molendijk 80 De Jong s Pijpleidingfabriek BV 2529, 3311, 255, / 3.1 / 3.2 B (b 2) (sb 2) / B (b 3.1) / B (b 3.2) Molendijk 90 RVM Kunststoffen BV 464, / 3.1 / 3.2 B (b 2) / B (b 3.1) / B (b 3.2) Molendijk 120 Van Ooyen Transport / 3.1 / 3.2 B (b 2) / B (b 3.1) / B (b 3.2) Molendijk 136 Lasco Staalbouw BV 251, / 3.2 / 4.1 B (b 3.1) / B (b 3.2) / B (b 4.1) Molendijk 160 ABB Bouw BV 41, 42, / 3.1 / 3.2 B (b 2) / B (b 3.1) / B ( 3.2)

28 Regels

29 24

30 25 Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 plan het bestemmingsplan 1e herziening Molendijk Industrieweg als vervat in het GML bestand NL.IMRO.0610.bp07MolenIndustrh van de gemeente Sliedrecht. 1.2 bestemmingsplan de geometrisch bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlagen.

31 26

32 27 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels Artikel 2 Overig 2.1 Regels Molendijk Industrieweg De regels van het bestemmingsplan Molendijk Industrieweg met identificatienummer NL.IMRO.0610.bp07MolenIndustrie 3001 zijn op dit plan van overeenkomstige toepassing en worden als volgt gewijzigd. 2.2 Bedrijf Van Vliet In artikel 3 Bedrijf 1 wordt in lid 3.1 onder g in de tabel de volgende regel toegevoegd: aanduiding SBI code (2008) uit ten hoogste milieucategorie specifieke vorm van bedrijf A1 en C en Afwijkingsbevoegdheid 'gezoneerd industrieterrein' De in artikel 3 Bedrijf 1 in lid opgenomen afwijkingsbevoegdheid zal worden geschrapt. 2.3 Water Afwijkingsbevoegdheid 'gezoneerd industrieterrein' De in artikel 11 Water in lid opgenomen afwijkingsbevoegdheid zal worden geschrapt.

33 28

34 29 Hoofdstuk 3 Overgangs en slotregels Artikel 3 Overgangsrecht 3.1 Overgangsrecht gebruik Voor gebruik luidt het overgangsrecht als volgt: a. het gebruik van grond en bouwwerken dat bestond op het tijdstip van inwerkingtreding van dit bestemmingsplan en hiermee in strijd is, mag worden voortgezet; b. het is verboden het met het bestemmingsplan strijdige gebruik, bedoeld in dit lid onder a, te veranderen of te laten veranderen in een ander met dat plan strijdig gebruik, tenzij door deze verandering de afwijking naar aard en omvang wordt verkleind; c. indien het gebruik, bedoeld in dit lid onder a, na het tijdstip van de inwerkingtreding van het plan voor een periode langer dan een jaar wordt onderbroken, is het verboden dit gebruik daarna te hervatten of te laten hervatten; d. dit lid onder a is niet van toepassing op het gebruik dat reeds in strijd was met het voorheen geldende bestemmingsplan, daaronder begrepen de overgangsbepalingen van dat plan. Artikel 4 Slotregel Deze regels worden aangehaald als: 'Regels van het bestemmingsplan 1e herziening Molendijk Industrieweg'.

35

36 Verbeelding

37 Plangebied Plangrens Enkelbestemmingen WA Water (b) Gebiedsaanduidingen overige zone - gezoneerd industrieterrein Functieaanduidingen (b) bedrijf (b) WA gemeente bestemmingsplan Sliedrecht Herziening Molendijk-Industrieweg identificatie planstatus tekening noordpijl identificatiecode datum status schaal : 1:2000 NL.IMRO bp07MolenIndustrh concept afmeting : A0 n.v.t. voorontwerp bladnummer : 1 projectnummer ontwerp aantal bladen : vastgesteld bestand : 0YIZ-BPL postbus AD Rotterdam info@rho.nl referte : mw. mr.drs. M.C. Lammens getekend : f.t.

Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening. bestemmingsplan

Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening. bestemmingsplan Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening bestemmingsplan Westvoorne Dorpsgebied Oostvoorne 1 e herziening bestemmingsplan Planstatus datum status september 2014 ambtelijk concept oktober 2014 voorontwerp

Nadere informatie

Parapluherziening industrielawaai 't Heen. parapluherziening bestemmingsplan Middelmors en bestemmingsplan Sportpark De Krom

Parapluherziening industrielawaai 't Heen. parapluherziening bestemmingsplan Middelmors en bestemmingsplan Sportpark De Krom Katwijk Parapluherziening industrielawaai 't Heen parapluherziening bestemmingsplan Middelmors en bestemmingsplan Sportpark De Krom identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.05370000.PC_Middel06Rph1-

Nadere informatie

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0355.BPParkeernormenZst-VS01

Nadere informatie

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0355.BPParkeernormenZst-OW01

Nadere informatie

1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum

1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum 1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum Huizen bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0406.BPHWC2011H01-VG01 03-04-2014 ontwerp 26-06-2014 vastgesteld projectnummer:

Nadere informatie

Uitwerkingsplan Herziening Bedrijventerrein Bodegraven-Oost Ontwerp

Uitwerkingsplan Herziening Bedrijventerrein Bodegraven-Oost Ontwerp Uitwerkingsplan Herziening Bedrijventerrein Bodegraven-Oost Ontwerp Uitwerkingsplan Regels Herziening Bedrijventerrein Bodegraven-Oost Ontwerp Inhoudsopgave Regels 5 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 7 Artikel

Nadere informatie

Ruurlo, Bedrijventerreinen 2011, herziening (Stationsstraat 14)

Ruurlo, Bedrijventerreinen 2011, herziening (Stationsstraat 14) Ruurlo, Bedrijventerreinen 2011, herziening 2018-1 (Stationsstraat 14) Inhoudsopgave REGELS 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 5 5 Hoofdstuk 2 Algemene regels Artikel 2 Schakelbepaling

Nadere informatie

ALBLASSERDAM Nieuwland Parc 520 WIJZIGINGSPLAN

ALBLASSERDAM Nieuwland Parc 520 WIJZIGINGSPLAN ALBLASSERDAM Nieuwland Parc 520 WIJZIGINGSPLAN Alblasserdam Nieuwland Parc 520 wijzigingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0482.bpwtnwparc520086 vg01 05 02 2015 ontwerp

Nadere informatie

datum: 8 september 2017 NL.IMRO.0531.VolgerlOst2eWPB1-3001

datum: 8 september 2017 NL.IMRO.0531.VolgerlOst2eWPB1-3001 GEMEENTE HENDRIK-IDO-AMBACHT VASTGESTELD WIJZIGINGSPLAN DE VOLGERLANDEN-OOST, 2E WIJZIGINGSPLAN GEBIED B1 Regels 8 september 2017 projectnummer: 002-WP-01 status: vastgesteld datum: 8 september 2017 IMRO-IDN:

Nadere informatie

Eemsmond. Herziening Bestemmingsplan Warffum. bestemmingsplan. identificatie. planstatus. NL.IMRO.1651.BP12HZWarffum concept voorontwerp ontwerp

Eemsmond. Herziening Bestemmingsplan Warffum. bestemmingsplan. identificatie. planstatus. NL.IMRO.1651.BP12HZWarffum concept voorontwerp ontwerp Eemsmond Herziening Bestemmingsplan Warffum bestemmingsplan identificatie identificatiecode: NL.IMRO.1651.BP12HZWarffum-0301 projectnummer: projectleider: Douwe de Vries planstatus datum: 25-04-16 status:

Nadere informatie

Regels 5e herziening Dubbeldam, locatie Noordendijk 430

Regels 5e herziening Dubbeldam, locatie Noordendijk 430 Regels 5e herziening Dubbeldam, locatie Noordendijk 430 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan 5e herziening Dubbeldam, locatie Noordendijk 430 met identificatienummer

Nadere informatie

Bestemmingsplan. 1e herziening Velmolen Oost fase 3. Plan ROS Adviesbureau voor ruimtelijke plannen

Bestemmingsplan. 1e herziening Velmolen Oost fase 3. Plan ROS Adviesbureau voor ruimtelijke plannen Bestemmingsplan 1e herziening Velmolen Oost fase 3 Plan ROS Adviesbureau voor ruimtelijke plannen Torenallee 20 (Strijp-S) 5617 BC Eindhoven www.planros.nl Bestemmingsplan 1e herziening Velmolen Oost fase

Nadere informatie

Midden-Delfland. 4 e Partiële herziening uitwerkingsplan Harnaschpolder-Noord, fase 1. uitwerkingsplan. 31-01-2012 concept voorontwerp

Midden-Delfland. 4 e Partiële herziening uitwerkingsplan Harnaschpolder-Noord, fase 1. uitwerkingsplan. 31-01-2012 concept voorontwerp Midden-Delfland 4 e Partiële herziening uitwerkingsplan Harnaschpolder-Noord, fase 1 uitwerkingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: 31-01-2012 concept voorontwerp projectnummer:

Nadere informatie

wijzigingsplan Buitengebied, Hasjesstraat 1 Hoek

wijzigingsplan Buitengebied, Hasjesstraat 1 Hoek Regels wijzigingsplan Buitengebied, Hasjesstraat 1 Hoek Planstatus: vastgesteld Datum: 2017-01-17 Plan identificatie: Auteur: NL.IMRO.0715.WPBG20-VG01 Adromi Adromi B.V. Pagina 1 van 6 1 Inleidende regels...

Nadere informatie

EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN

EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN Gemeente Vlissingen april 2016 TOELICHTING Planbeschrijving Op 12 oktober 2015 heeft de gemeente Vlissingen met Lidl Nederland

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied, geluidzone De Laarberg Planregels

Bestemmingsplan Buitengebied, geluidzone De Laarberg Planregels Bestemmingsplan Buitengebied, geluidzone De Laarberg 2018 Planregels Documenttitel: Bestemmingsplan Buitengebied, geluidzone De Laarberg 2018 Planregels Status: Voorontwerp Datum: 8 juni 2018 Projectnaam:

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied, tweede herziening

Bestemmingsplan Buitengebied, tweede herziening Bestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied, tweede herziening Ontwerp NL.IMRO.1955.bplgbgalgherz02-on01 Bestemmingsplan Buitengebied, tweede herziening Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende

Nadere informatie

Bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp, herziening Kaagjesland 10

Bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp, herziening Kaagjesland 10 Gemeente Bodegraven-Reeuwijk Bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp, herziening Kaagjesland 10 Toelichting, regels en analoge verbeelding Maart 2016 Kenmerk 1901-17-T01 Projectnummer 1901-17 Toelichting Inhoudsopgave

Nadere informatie

Regels 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk

Regels 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk Regels 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan 1e herziening Nieuwe Dordtse Biesbosch, locatie Zanddijk

Nadere informatie

Terneuzen Oostelijke Kanaaloever BEHEERSVERORDENING 2 E WIJZIGING

Terneuzen Oostelijke Kanaaloever BEHEERSVERORDENING 2 E WIJZIGING Terneuzen Oostelijke Kanaaloever BEHEERSVERORDENING 2 E WIJZIGING Beheersverordening Oostelijke Kanaaloever Terneuzen 2 e wijziging identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0715.BVOKO03-VG99

Nadere informatie

Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening

Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening 2 Inhoudsopgave Regels 5 Hoofdstuk 1 Artikel 1 Artikel 2 Inleidende regels Begrippen Wijze van meten 7 7 9 Hoofdstuk 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel

Nadere informatie

Partiële herziening bestemmingsplan Grensmaas: geluidzone L Ortye. Gemeente Stein

Partiële herziening bestemmingsplan Grensmaas: geluidzone L Ortye. Gemeente Stein Partiële herziening bestemmingsplan Grensmaas: geluidzone L Ortye concept-voorontwerp voorontwerp ontwerp vastgesteld door de raad van Stein d.d. 7 juli 2011 Planregels - pagina 2 - Inhoudsopgave 1 Inleidende

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlage regels

Inhoudsopgave. Bijlage regels Regels 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Relatie bestemmingsplan - partiële herziening 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Aanpassing bestemming "Wonen"

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Regels HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan het bestemmingsplan '1e herziening Dordtse Kil, locatie Dordtse Kil 3-zuidwest' van de gemeente Dordrecht; 1.2 bestemmingsplan de

Nadere informatie

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s):

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s): Moerdijk Woonwijken Zevenbergen nota zienswijzen identificatie planstatus projectnummer: datum: 170900.13925.00 08-02-2012 projectleider: opdrachtgever: mw. mr. C.T. Ploeger gemeente Moerdijk auteur(s):

Nadere informatie

REGELS. DATUM 3 juli Mees Ruimte & Milieu Postbus AW Zoetermeer

REGELS. DATUM 3 juli Mees Ruimte & Milieu Postbus AW Zoetermeer REGELS PROJECT STATUS PROJECTNUMMER Welgelegen ontwerp NL.IMRO.0579.- DATUM 3 juli 2017 Mees Ruimte & Milieu Postbus 854 2700 AW Zoetermeer info@meesruimteenmilieu.nl www.meesruimteenmilieu.nl IBAN NL94ABNA0587770562

Nadere informatie

BESTEMMINGPSLAN. Geluidszone Nieuw Zevenbergen, Buitengebied Bernheze. Regels. Gemeente Bernheze De Misse BZ Heesch T:

BESTEMMINGPSLAN. Geluidszone Nieuw Zevenbergen, Buitengebied Bernheze. Regels. Gemeente Bernheze De Misse BZ Heesch T: BESTEMMINGPSLAN Geluidszone Nieuw Zevenbergen, Buitengebied Bernheze Regels Gemeente Bernheze De Misse 6 5384 BZ Heesch T: 14 0412 www.bernheze.org Bestemmingsplan Geluidszone Nieuw Zevenbergen, Buitengebied

Nadere informatie

Partiële herziening zone industrielawaai Molendijk-Industrieweg. ontwerpbestemmingsplan. rboi. 25 jaar adviseurs ruimtelijke ordening

Partiële herziening zone industrielawaai Molendijk-Industrieweg. ontwerpbestemmingsplan. rboi. 25 jaar adviseurs ruimtelijke ordening Sliedrecht Partiële herziening zone industrielawaai Molendijk-Industrieweg ontwerpbestemmingsplan rboi 25 jaar adviseurs ruimtelijke ordening an Sliedrecht Partiële herziening zone industrielawaai Molendijk-Industrieweg

Nadere informatie

Toelichting. Bestemmingsplan. "Uitbreiding geluidzone Derde Merwedehaven"

Toelichting. Bestemmingsplan. Uitbreiding geluidzone Derde Merwedehaven Toelichting Bestemmingsplan "Uitbreiding geluidzone Derde Merwedehaven" Gemeente Sliedrecht Fase: vaststelling Mei 2015 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 5 1.1 Aanleiding en doel 5 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

Regels wijzigingsplan Zeedijk 5f

Regels wijzigingsplan Zeedijk 5f Regels wijzigingsplan Zeedijk 5f 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan het wijzigingsplan Zeedijk 5f met identificatienummer NL.IMRO.0505.WP173Zeedijk5f-3001 van de gemeente

Nadere informatie

Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden

Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan '1e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' met identificatienummer

Nadere informatie

GEMEENTE LINGEWAARD Wijzigingsplan Muntstraat 11 te Huissen

GEMEENTE LINGEWAARD Wijzigingsplan Muntstraat 11 te Huissen GEMEENTE LINGEWAARD Wijzigingsplan Muntstraat 11 te Huissen Regels NL.IMRO.1705.142-VG01/ Vastgesteld Projectnr. 071-215 / 3 november 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen

Nadere informatie

BEHEERSVERORDENING SPEELTERREIN J.P. SWEELINCKSTRAAT 2014

BEHEERSVERORDENING SPEELTERREIN J.P. SWEELINCKSTRAAT 2014 BEHEERSVERORDENING SPEELTERREIN J.P. SWEELINCKSTRAAT 2014 Beheersverordening ex artikel 3:38 Wro Status: concept Gemeente Purmerend Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling ID-code: NL.IMRO.0439.BVSWEELINCK2014-co01

Nadere informatie

De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 BESTEMMINGSPLAN. Datum: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10

De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 BESTEMMINGSPLAN. Datum: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10 BESTEMMINGSPLAN Datum: Fase: Planid: onherroepelijk NL.IMRO.1735.GOxrubens2-OH10 De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 De Whee e.o., herziening Rubensstraat 2 Inhoudsopgave Toelichting 2 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Bestemmingsplan Meerstad-Midden, partiële herziening 2015 VASTGESTELD

Bestemmingsplan Meerstad-Midden, partiële herziening 2015 VASTGESTELD Bestemmingsplan Meerstad-Midden, partiële herziening 2015 VASTGESTELD Datum: 2 juli 2015 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Artikel 2 4 5 Begrippen Relatie met het bestemmingsplan

Nadere informatie

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s):

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s): Moerdijk Woonwijken Zevenbergen nota zienswijzen identificatie planstatus projectnummer: datum: 170900.13925.00 08-02-2012 projectleider: opdrachtgever: mw. mr. C.T. Ploeger gemeente Moerdijk auteur(s):

Nadere informatie

2e partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Buiten

2e partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Buiten Gemeente Uden 2e partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Buiten Toelichting, regels en analoge verbeelding 15 december 2015 Kenmerk 0856-26-T01 Projectnummer 0856-26 Toelichting Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

REGELS behorend bij: Wijzigingsplan Buitengebied Lingewaard, Van der Mondeweg 82 Haalderen. Gemeente Lingewaard. 26 mei 2017

REGELS behorend bij: Wijzigingsplan Buitengebied Lingewaard, Van der Mondeweg 82 Haalderen. Gemeente Lingewaard. 26 mei 2017 REGELS behorend bij: Wijzigingsplan Buitengebied Lingewaard, Van der Mondeweg 82 Haalderen Gemeente Lingewaard 26 mei 2017 JEKEL ADVIES BV 1993/260517ont INHOUD PLANREGELS HOOFDSTUK 1 Artikel 1 Artikel

Nadere informatie

Noord-Beveland. Wijzigingsplan Stadspolder Kortgene

Noord-Beveland. Wijzigingsplan Stadspolder Kortgene Noord-Beveland Wijzigingsplan Stadspolder Kortgene Wijzigingsplan Stadspolder Kortgene Noord-Beveland wijzigingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.1695.WPStadspolder2016-VA01

Nadere informatie

Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras

Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras Gemeente Uden Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras Toelichting, regels en analoge verbeelding 29 april 2014 Kenmerk 0856-17-T01 Projectnummer 0856-17 Toelichting Inhoudsopgave

Nadere informatie

1e Partiële herziening Bestemmingsplan Dorp Renswoude

1e Partiële herziening Bestemmingsplan Dorp Renswoude Gemeente Renswoude 1e Partiële herziening Bestemmingsplan Dorp Renswoude Toelichting, regels en verbeelding 29 september 2015 Kenmerk 0339-11-T01 Projectnummer 0339-11 Toelichting Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels

HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Regels HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Dit bestemmingsplan is een gedeeltelijke uitwerking van het bestemmingsplan 'Nieuwe Vesting', dat door de gemeenteraad van Bergen op Zoom is vastgesteld op 21 november

Nadere informatie

Bedrijventerreinen VAS TG E S TE LD

Bedrijventerreinen VAS TG E S TE LD Bedrijventerreinen VAS TG E S TE LD Inhoudsopgave Regels 5 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 7 Artikel 1 Begrippen 7 Hoofdstuk 2 Beheerregels 9 Artikel 2 Deelgebied 1.1 9 Artikel 3 Deelgebied 1.2 10 Artikel

Nadere informatie

Beheersverordening Krommeniedijk

Beheersverordening Krommeniedijk Beheersverordening Krommeniedijk ontwerpbestemmingsplan Beheersverordening Krommeniedijk 2 Regels ontwerpbestemmingsplan Beheersverordening Krommeniedijk 3 Hoofdstuk 1 Overgangs- en slotregels Artikel

Nadere informatie

bestemmingsplan 't Goy en omgeving reparatiebesluit

bestemmingsplan 't Goy en omgeving reparatiebesluit bestemmingsplan 't Goy en omgeving reparatiebesluit Planstatus: Plan identificatie: vastgesteld NL.IMRO.0321.0220TGOYENOMG-VS02 Datum: 2016-11-22 Contactpersoon Buro SRO: Kenmerk Buro SRO: Opdrachtgever:

Nadere informatie

Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Regels

Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Regels 2017/40882 Vastgesteld Bestemmingsplan Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Regels Tweede partiële herziening Bedrijven Zuid Inhoudsopgave Regels Regels Hoofdstuk 1 Artikel 1 Hoofdstuk 2 Artikel

Nadere informatie

Westvoorne Duinzoom 20 Rockanje. herziening

Westvoorne Duinzoom 20 Rockanje. herziening Westvoorne Duinzoom 20 Rockanje herziening Westvoorne Duinzoom 20 Rockanje herziening identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0614.1210bpDuinzoom20-0100 21-12-2017 concept 05-01-2018

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk'

Regels bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk' Regels bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk' 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg

Nadere informatie

Regels planstatus vastgesteld referentie BP00003 / pagina 29 van 37

Regels planstatus vastgesteld referentie BP00003 / pagina 29 van 37 Regels pagina 29 van 37 Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen In deze regels wordt verstaan onder: 1.1 plan: het bestemmingsplan Parapluherziening Geluidzone Verheulsweide van de gemeente Doetinchem.

Nadere informatie

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status:

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status: Moerdijk Kern Klundert 1 e herziening bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.1709.kernklundert1eherz-0001 21-01-2009 concept 20-05-2009 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

Geluidruimteverdeling Wageningen Campus e.o.

Geluidruimteverdeling Wageningen Campus e.o. Geluidruimteverdeling Wageningen Campus e.o. Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Artikel 2 Wijze van meten 6 Artikel 3 Van toepassingverklaring 7 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan '3e herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Tromptuinen

Regels bestemmingsplan '3e herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Tromptuinen Regels bestemmingsplan '3e herziening Wielwijk, Crabbehof en Zuidhoven, locatie Tromptuinen HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan "3e herziening Wielwijk, Crabbehof

Nadere informatie

O * 1e Partiële Herziening Hindeloopen - Jachthaven. Ontwerp

O * 1e Partiële Herziening Hindeloopen - Jachthaven. Ontwerp O15.000519* 1e Partiële Herziening Hindeloopen - Jachthaven Ontwerp Toelichting Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 2 1.1 Aanleiding 2 1.2 Relatie bestemmingsplan - partiële herziening 2 1.3 Opzet van

Nadere informatie

Hoogspanningsverbinding nabij Ketelbrug (8069) Ontwerp bestemmingsplan Toelichting

Hoogspanningsverbinding nabij Ketelbrug (8069) Ontwerp bestemmingsplan Toelichting Hoogspanningsverbinding nabij Ketelbrug (8069) Toelichting projectnummer 0271507.00 ontwerp Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 2 1.1 Aanleiding 2 1.2 Leeswijzer 2 Hoofdstuk 2 Aanpassingen 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Bestemmingsplan N240 - Westerterpweg

Bestemmingsplan N240 - Westerterpweg Bestemmingsplan N240 - Westerterpweg Gemeente Wieringermeer projectnr. 194453.08 revisie 05 27 mei 2010 Opdrachtgever Provincie Noord-Holland Directie B&U, Unit ACR Postbus 205 2050 AE Overveen datum vrijgave

Nadere informatie

Bestemmingsplan Herziening Laagraven - Oudwulverbroek Gemeente Houten

Bestemmingsplan Herziening Laagraven - Oudwulverbroek Gemeente Houten Inhoud Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Toepassingsbereik 3 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Herziening van de regels 5 Hoofdstuk 3 Overgangs- en slotregels 9 Artikel

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp Bestemmingsplan Buitengebied West, 1 e herziening Ontwerp 2 Toelichting 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Op 14 oktober 2015 heeft de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk het bestemmingsplan Buitengebied West

Nadere informatie

Nieuwe VerbindingGrenscorridorN69-1e herziening

Nieuwe VerbindingGrenscorridorN69-1e herziening Nieuwe VerbindingGrenscorridorN69-1e herziening Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstukl Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Hoofdstuk2 Bestemmingsregels 7 Artikel 2 Schakelbepaling 7 Artikel 3 Aanpassing

Nadere informatie

Toelichting. Bestemmingsplan. "Uitbreiding geluidzone Derde Merwedehaven"

Toelichting. Bestemmingsplan. Uitbreiding geluidzone Derde Merwedehaven Toelichting Bestemmingsplan "Uitbreiding geluidzone Derde Merwedehaven" Gemeente Dordrecht Vastgesteld d.d. 16 juni 2015 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 4 1.1 Aanleiding en doel 4 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

Bestemmingsplan. N307 Passage Dronten (9071)

Bestemmingsplan. N307 Passage Dronten (9071) Bestemmingsplan N307 Passage Dronten (9071) Bestemmingsplan N307 Passage Dronten (9071) Revisie Datum 19 juni 2015 Auteur(s) Opdrachtgever datum vrijgave beschrijving revisie goedkeuring vrijgave 19 juni

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Buitengebied, herziening 1. Gemeente Sliedrecht. Onderdeel Regels

Bestemmingsplan. Buitengebied, herziening 1. Gemeente Sliedrecht. Onderdeel Regels Bestemmingsplan Onderdeel Regels Gemeente Sliedrecht BESTEMMINGSPLAN Gemeente Sliedrecht Inhoud IDN-nummer : Regels : NL.IMRO.0610.bp03buitengebiedh1-3001 Projectnummer : 216011 Profitmanagernr. Opdrachtgever

Nadere informatie

Gemeente Wervershoof / Partiële herziening bestemmingsplan Onderdijk- Woningbouwlocatie

Gemeente Wervershoof / Partiële herziening bestemmingsplan Onderdijk- Woningbouwlocatie Gemeente Wervershoof 107509.01 / 16-12-10 Partiële herziening bestemmingsplan Onderdijk- Woningbouwlocatie Dirk Bijvoetweg REGELS INHOUDSOPGAVE blz HOOFDSTUK 1. INLEIDENDE REGELS 1 Artikel 1: Begrippen

Nadere informatie

Bestemmingsplan Bedrijven Met Milieuzones (Vuurwerk, Risicovol, Geluid) Status: Vastgesteld

Bestemmingsplan Bedrijven Met Milieuzones (Vuurwerk, Risicovol, Geluid) Status: Vastgesteld Regels Bestemmingsplan Bedrijven Met Milieuzones (Vuurwerk, Risicovol, Geluid) Status: Vastgesteld Bedrijven met milieuzones (vuurwerk, risicovol, geluid) Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende

Nadere informatie

GEMEENTE HAREN BEHEERSVERORDENING BEDRIJVENPARK NESCIOLAAN REGELS

GEMEENTE HAREN BEHEERSVERORDENING BEDRIJVENPARK NESCIOLAAN REGELS GEMEENTE HAREN BEHEERSVERORDENING BEDRIJVENPARK NESCIOLAAN REGELS Status: Vastgesteld Datum: 26 mei 2015 blz 2 142107 Inhoudsopgave REGELS 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RBOI - Rotterdam bv Delftseplein 27b Postbus 150 3000 AD Rotterdam telefoon (010) 201 85 55 E-mail: info@rboi.nl Zoetermeer Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

Van Spoorbrug tot Sluis Regels

Van Spoorbrug tot Sluis Regels Onherroepelijk Beheersverordening Van Spoorbrug tot Sluis Regels Van Spoorbrug tot Sluis Inhoudsopgave Regels Hoofdstuk 1 Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Hoofdstuk 2 Artikel 4 Hoofdstuk 3 Artikel 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Geluidverdeelplan HoogTij Regels

Geluidverdeelplan HoogTij Regels 2017/18554 Ontwerp Bestemmingsplan Geluidverdeelplan HoogTij Regels Geluidverdeelplan HoogTij Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Nadere informatie

Algemeen Een korte beschrijving van de wijzigingen en aanpassingen in het plan, verband houdend met de ingediende zienswijzen.

Algemeen Een korte beschrijving van de wijzigingen en aanpassingen in het plan, verband houdend met de ingediende zienswijzen. Staat van Wijzigingen, behorende bij het voorstel, respectievelijk het besluit, tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan Vergulde Hand Oost De Staat van Wijzigingen beschrijft de wijzigingen,

Nadere informatie

Middenweg wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro. Status: ontwerp. Gemeente Beemster. ID-code: NL.IMRO Middenweg7wijz-ON01

Middenweg wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro. Status: ontwerp. Gemeente Beemster. ID-code: NL.IMRO Middenweg7wijz-ON01 Middenweg 7-2014 wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro Status: ontwerp Gemeente Beemster ID-code: NL.IMRO.0439.2014Middenweg7wijz-ON01 Procedure: Terinzagelegging ontwerp: Vaststelling door raad: 2 Middenweg

Nadere informatie

Facetbestemmingsplan Supermarkten

Facetbestemmingsplan Supermarkten Facetbestemmingsplan Supermarkten Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Van toepassingsverklaring 4 Hoofdstuk 2 Algemene regels 5 Artikel 3 Anti-dubbeltelregel 5

Nadere informatie

Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels Hoofdstuk 2 Algemene regels Hoofdstuk 3 Overgangs- en slotregels

Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels Hoofdstuk 2 Algemene regels Hoofdstuk 3 Overgangs- en slotregels Regels Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 2 Artikel 1 Begrippen 2 Artikel 2 Van toepassingsverklaring 3 Hoofdstuk 2 Algemene regels 4 Artikel 3 Anti-dubbeltelregel 4 Artikel 4 Algemene gebruiksregels

Nadere informatie

Nota wijzigingen bestemmingsplan Molendijk-Industrieweg n.a.v. Uitspraak Raad van State

Nota wijzigingen bestemmingsplan Molendijk-Industrieweg n.a.v. Uitspraak Raad van State Nota wijzigingen bestemmingsplan Molendijk-Industrieweg n.a.v. Uitspraak Raad van State Toelichting In de toelichting is in paragraaf 1.1 onderstaande tekst toegevoegd: Vaststelling 2015 Na de vaststelling

Nadere informatie

Bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse

Bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse BEHEERSVERORDENING Bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse Opgesteld door: Stadsontwikkeling Ruimte & Wonen, bureau Bestemmingsplannen Vastgesteld d.d. Galvanistraat 15 Postbus 6575 3002 AN ROTTERDAM Inwerkingtreding

Nadere informatie

bestemmingsplan Parapluplan Parkeren Gemeente Oegstgeest regels

bestemmingsplan Parapluplan Parkeren Gemeente Oegstgeest regels bestemmingsplan Parapluplan Parkeren Gemeente Oegstgeest regels Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.0579.BPParkeren-ON01 Datum: 12-01-2018 Contactpersoon Buro SRO: Kenmerk Buro SRO: Opdrachtgever:

Nadere informatie

Bestemmingsplan 1 e partiële herziening Schellingwoude. toelichting en regels

Bestemmingsplan 1 e partiële herziening Schellingwoude. toelichting en regels Bestemmingsplan 1 e partiële herziening Schellingwoude toelichting en regels Colofon Opdrachtgever Opdrachtnemer bestuurscommissie Noord RVE Ruimte en Duurzaamheid IMRO_idn Planstatus NL.IMRO.0363.N1606.BPSTD-VG01

Nadere informatie

GEMEENTE FERWERDERADIEL WIJZIGINGSPLAN BURDAARD DS. R.H. KUIPERSSTRAAT 9

GEMEENTE FERWERDERADIEL WIJZIGINGSPLAN BURDAARD DS. R.H. KUIPERSSTRAAT 9 GEMEENTE FERWERDERADIEL WIJZIGINGSPLAN BURDAARD DS. R.H. KUIPERSSTRAAT 9 INHOUDSOPGAVE TOELICHTING HOOFDSTUK 1 INLEIDING 1 1.1 Aanleiding 1 1.2 Planologische regeling 2 1.3 Leeswijzer 3 HOOFDSTUK 2 HUIDIGE

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk

Regels bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk Regels bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan 1e partiële herziening Veersedijk met identificatienummer NL.IMRO.0531.bp12Veersedijkph1-3001

Nadere informatie

Rho adviseurs voor leefruimte

Rho adviseurs voor leefruimte Regels 42 43 Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 plan het bestemmingsplan Herziening Landelijk Gebied Noord met identificatienummer NL.IMRO.03730000BPG06001herz-C001 van de gemeente Bergen

Nadere informatie

Bestemmingsplan Parapluherziening (fiets)parkeren. Vastgesteld

Bestemmingsplan Parapluherziening (fiets)parkeren. Vastgesteld Bestemmingsplan Parapluherziening (fiets)parkeren Vastgesteld Vastgesteld, d.d. 20 september 2018 Parapluherziening (fiets)parkeren Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begripsbepaling

Nadere informatie

Toelichting 3. Regels 9

Toelichting 3. Regels 9 Inhoudsopgave Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Aanleiding 3 Hoofdstuk 2 Planbeschrijving 4 Hoofdstuk 3 Kostenverhaal 5 Hoofdstuk 4 Wijze van bestemmen 6 Hoofdstuk 5 Procedure 8 Regels 9 Hoofdstuk 1 Inleidende

Nadere informatie

1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende

1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende Regels 13 1. Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlage. 1.2. Plan Het bestemmingsplan

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan Plattelandswoningen Someren Gemeente Someren

Ontwerpbestemmingsplan Plattelandswoningen Someren Gemeente Someren Inhoud Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Toepassingsbereik 3 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Herziening bestemmingsplan Buitengebied Someren 5 Artikel 4 Herziening

Nadere informatie

Zaandam Oost en West Regels

Zaandam Oost en West Regels Onherroepelijk Beheersverordening Zaandam Oost en West Regels Zaandam Oost en West Inhoudsopgave Regels Hoofdstuk 1 Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Hoofdstuk 2 Artikel 4 Hoofdstuk 3 Artikel 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Windpark Greenport Venlo - deelgebied Trade Port Noord

Windpark Greenport Venlo - deelgebied Trade Port Noord Windpark Greenport Venlo - deelgebied Trade Port Noord Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Artikel 2 Wijze van meten 5 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A. GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december ruimte voor ideeën

WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A. GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december ruimte voor ideeën WIJZIGINGSPLAN MORTIERE FASE 5A GEMEENTE MIDDELBURG vastgesteld 6 december 2016 ruimte voor ideeën Mortiere fase 5A Inhoudsopgave Vaststellingsbesluit 3 Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 5 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

GEMEENTE HILLEGOM REGELS. onderdeel van het bestemmingsplan Fietspad Hillegom - Bennebroek van de gemeente Hillegom

GEMEENTE HILLEGOM REGELS. onderdeel van het bestemmingsplan Fietspad Hillegom - Bennebroek van de gemeente Hillegom GEMEENTE HILLEGOM REGELS onderdeel van het bestemmingsplan Fietspad Hillegom - Bennebroek van de gemeente Hillegom Hillegom, april 2010 INHOUDOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE REGELS... 4 Artikel 1 Begrippen...

Nadere informatie

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk

Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk Toelichting bestemmingsplan 1e partiele herziening Veersedijk gemeente: Hendrik-Ido-Ambacht fase: vastgesteld bestemmingsplan datum: 11 mei 2015 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 3 1.1 Bij het plan

Nadere informatie

Paraplubestemmingsplan Omzetten woningen

Paraplubestemmingsplan Omzetten woningen Bestemmingsplan Regels Paraplubestemmingsplan Omzetten woningen Gemeente Tiel Datum: 5 juli 2018 Projectnummer: 170534 ID: NL.IMRO.0281.BP00039.on01 INHOUD REGELS 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen

Nadere informatie

Herziening bestemmingsplan Weesperzijdestrook, Leeuwenhoeklocatie. Toelichting en regels

Herziening bestemmingsplan Weesperzijdestrook, Leeuwenhoeklocatie. Toelichting en regels Herziening bestemmingsplan Weesperzijdestrook, Leeuwenhoeklocatie Toelichting en regels Inhoudsopgave 1 Inleiding en planbeschrijving... 1 1.1 Aanleiding en achtergrond... 1 1.2 Plangebied... 1 1.3 Planbeschrijving...

Nadere informatie

Purmerweg 35/35a

Purmerweg 35/35a Purmerweg 35/35a - 2013 Beheersverordening ex artikel 3:38 Wro Status: vastgesteld Gemeente Purmerend Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling ID-code: NL.IMRO.0439.BVPURMERWEG352013-va01 Inhoudsopgave Toelichting

Nadere informatie

Bedrijvenpark Zuid Groningen, Geluidszonering

Bedrijvenpark Zuid Groningen, Geluidszonering Bedrijvenpark Zuid Groningen, Geluidszonering blz. 2 Gemeente Stadskanaal Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Hoofdstuk 2 Algemene regels 6 Artikel 2 Anti-dubbeltelregel

Nadere informatie

bestemmingsplan Facetbestemmingsplan Parkeren Dinkelland

bestemmingsplan Facetbestemmingsplan Parkeren Dinkelland bestemmingsplan Facetbestemmingsplan Parkeren Dinkelland Status: vastgesteld Status: vastgesteld Datum: 17 januari 2018 IMRO- Code: Auteur(s): NL.IMRO.1774.BPFACETPARKEREN- VG01 Facetbestemmingsplan parkeren

Nadere informatie

Regels. Bestemmingsplan Windturbines Netterden - Azewijn

Regels. Bestemmingsplan Windturbines Netterden - Azewijn 2 3 Inhoudsopgave 1 Inleidende regels 5 Artikel 1 Begrippen 5 Artikel 2 Wijze van meten 7 2 Bestemmingsregels 9 Artikel 3 Bedrijf - Windturbine 9 3 Algemene regels 11 Artikel 4 Anti-dubbeltelbepaling 11

Nadere informatie

nota beantwoording zienswijzen

nota beantwoording zienswijzen nota beantwoording zienswijzen Moerdijk Woonwijken Zevenbergen nota beantwoording zienswijzen identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.1709.wonenzevenbergen15-0401 20-10-2010

Nadere informatie

Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13. Gemeente Dongen Ontwerp

Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13. Gemeente Dongen Ontwerp Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13 Gemeente Dongen Ontwerp Bestemmingsplan Onderwijsgebouw Mgr. Schaepmanlaan 13 Gemeente Dongen Ontwerp Rapportnummer: P00747_3 IMRO-identificatienummer:

Nadere informatie

Regels. bestemmingsplan "Waterberging Vlierwaterleiding Dalmsholte" (vastgesteld) 39

Regels. bestemmingsplan Waterberging Vlierwaterleiding Dalmsholte (vastgesteld) 39 Regels 39 40 Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 plan het bestemmingsplan Waterberging Vlierwaterleiding Dalmsholte van de gemeente Ommen; 1.2 bestemmingsplan de geometrisch bepaalde

Nadere informatie

Bedrijventerrein Fase 5 Gemeente Urk vastgesteld Projectnr Revisie 01 Datum 29 januari 2018

Bedrijventerrein Fase 5 Gemeente Urk vastgesteld Projectnr Revisie 01 Datum 29 januari 2018 Bedrijventerrein Fase 5 vastgesteld Projectnr. 431037 Revisie 01 Datum 29 januari 2018 Inhoudsopgave Regels Regels 5 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 7 Artikel 1 Begrippen 7 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Nadere informatie

Parapluplan Parkeren Bodegraven-Reeuwijk

Parapluplan Parkeren Bodegraven-Reeuwijk Bestemmingsplan Parapluplan Parkeren Bodegraven-Reeuwijk Ontwerp 24 april 2018 2 (ontwerp) Parapluplan Parkeren Bodegraven-Reeuwijk (ontwerp) 3 Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 6 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

1e partiële herziening Recreatiepark Reeuwijkse Hout

1e partiële herziening Recreatiepark Reeuwijkse Hout 1e partiële herziening Recreatiepark Reeuwijkse Hout Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Artikel 1 Inleidende regels Begrippen 4 4 Hoofdstuk 2 Artikel 2 Artikel 3 Bestemmingsregels Werking Recreatie - Verblijfsrecreatie

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost. toelichting en regels

Ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost. toelichting en regels Ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Vier panden in Centrum-Oost toelichting en regels Colofon Opdrachtgever Opdrachtnemer IMRO_idn Bestuurscommissie Centrum Ruimte en Duurzaamheid NL.IMRO.0363.A1602BPSTD-OW01

Nadere informatie