Fotoverslag Leningrad Oblast week in Noord-Nederland. 4-7 maart 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fotoverslag Leningrad Oblast week in Noord-Nederland. 4-7 maart 2013"

Transcriptie

1 Fotoverslag Leningrad Oblast week in Noord-Nederland 4-7 maart 2013

2 2 In het kader van het bilaterale vriendschapsjaar tussen Nederland en Rusland bracht een delegatie uit Leningrad Oblast, onder begeleiding van gouverneur Mr. Drozdenko, een bezoek aan Noord-Nederland. De week stond in het teken van economische, culturele en sociale activiteiten om de wederzijdse relaties te verdiepen. De delegatie bestond uit bestuurders, agro-gerelateerde bedrijven, muzikanten, journalisten en jeugdparlementsleden. Een belangrijk moment tijdens het bezoek was de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst. De drie noordelijke provincies en Leningrad Oblast hebben de bestaande overeenkomst met drie jaar verlengd. Wat inhoudt dat het Noorden en de Russische provincie op diverse gebieden, waaronder agro business, watertechnologie, energie en Healthy Ageing nauwer gaan samenwerken. Op het Provinciehuis in Assen ondertekenden de heer Jacques Tichelaar, voorzitter van het SNN en commissaris van de Koningin in Drenthe en de heer Alexander Drozdenko, gouverneur van Leningrad Oblast, de verlenging.

3 Maandag 4 maart 2013 Verlenging samenwerkingsovereenkomst in Assen 3

4 4 Na de ondertekening van de overeenkomst bracht de delegatie een werkbezoek aan Gasunie. Zowel Gasunie als KEMA gaven presentaties over efficiëntie, verduurzaming en vergroening van energie en gas. Onderwerpen waarop in Rusland nog volop resultaten te behalen zijn en kansen liggen voor samenwerking tussen Noord-Nederland en Leningrad Oblast.

5 Gasunie en KEMA in Groningen 5

6 6 Van de Gasunie ging de delegatie door naar de energiehaven van Noordwest-Europa. Hier werden ze ontvangen door burgemeester Marijke van Beek van de Gemeente Eemsmond en Harm Post, directeur Groningen Seaports. In 3D en per boot kreeg de delegatie een rondleiding door de haven om een goed beeld van de gehele energiehaven te krijgen.

7 Groningen Seaports in de Eemshaven 7

8 8 Het lokaal bestuur van Leningrad Oblast bracht een bezoek aan Emmen om de mogelijkheden voor het opbouwen van een stedelijk netwerk binnen de nieuwe overeenkomst te verkennen. Burgemeester Cees Bijl en de wethouders Bouke Arends en Henk Jumelet ontvingen de groep. Naast de verkennende gesprekken stonden het Atalanta project van de gemeente en een rondleiding door dierenpark Emmen op het programma.

9 Lokaal bestuur uit Leningrad Oblast op bezoek in Emmen 9

10 10 Na een mooie eerste dag vol indrukken was het tijd om de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst te vieren. In de Der Aa-kerk in Groningen werd onder begeleiding van het Russische ensemble Metelitsa heerlijk gedineerd en was er voldoende ruimte voor noordelijke organisaties en de Russische delegatie om met elkaar te praten. Gastheer deze avond was de heer Max van den Berg, lid van het Dagelijks Bestuur SNN en in die hoedanigheid portefeuillehouder van internationale samenwerking.

11 Feestelijk diner in de Der Aa-Kerk in Groningen 11

12 12 Op het gebied van decentrale drinkwatervoorzieningen en decentrale sanitatie en waterreiniging gaan Wetsus, Water Alliance en Leningrad Oblast een tweetal pilotprojecten opstarten in In dit kader bracht gouverneur Drozdenko met zijn delegatie een bezoek aan de WaterCampus. Naast een kennismaking kreeg de delegatie ook een rondleiding door het Wetsus laboratorium.

13 Dinsdag 5 maart 2013 Wetsus en Water Alliance in Leeuwarden 13

14 14 De tweede dag werd het programma vervolgd met een bezoek aan de Russisch-orthodoxe kerk en het Centre for Russian Studies. Gouverneur Drozdenko woonde, in gezelschap van enkele leden uit zijn delegatie, in de kerk een gebedsdienst bij. Hij werd daarna feestelijk ontvangen door de parochianen en door de twee priesters, vader Onufry en vader Jewsewy. Er was volop gelegenheid, onder het genot van een kopje thee, om met elkaar in gesprek te gaan.

15 Russisch-orthodoxe kerk in Groningen 15

16 16 Na de Russisch-orthodoxe kerk, wandelde de delegatie door de stad naar de Universiteitsbibliotheek, waarin het Centre for Russian Studies gehuisvest is. Hier vond een gemoedelijke ontmoeting plaats met in Noord-Nederland wonende Russen en docenten Russisch.

17 Centre for Russian Studies van de Rijksuniversiteit in Groningen 17

18 18 Naast bestuurders, bedrijven, muzikanten en jeugdparlementsleden bestond de Russische delegatie ook uit een aantal journalisten. Deze journalisten waren mee om verslaglegging te doen van de hele week, maar ook om inhoudelijke kennis op te doen. Door Omrop Fryslân, provincie Fryslân, provincie Drenthe en gemeente Emmen zijn workshops gehouden over pers(vrijheid), sociale media en burgerparticipatie in Noord-Nederland. Opvallend vonden de Russische journalisten de grote mate van transparantie in de media en de open samenwerking tussen overheid en media.

19 Russische journalisten ontmoeten Noord-Nederlandse collega s 19

20 20 Naast Emmen werd, ter verkenning voor de opbouw van een stedelijk netwerk tussen Noord-Nederland en Leningrad Oblast, ook de gemeente Assen bezocht. De groep werd ontvangen door wethouder Henk Matthijsse en thema s als duurzame huisvuilverwerking en toerisme zijn besproken. Een bezoek aan het TT Circuit Assen mocht natuurlijk niet ontbreken.

21 Lokaal bestuur uit Leningrad Oblast op bezoek in Assen 21

22 22 De bedrijvendelegatie, bestaande uit agro-gerelateerde bedrijven uit Leningrad Oblast, was vooral geïnteresseerd in melkveehouderij en aardappelteelt in Noord-Nederland. Bij de Dairy Campus heeft men van alles geleerd over de ontwikkelingen op het gebied van melkveehouderij in Noord-Nederland. Op proefboerderij t Kompas in Valthermond, de onderzoekslocatie voor akkerbouw en onderdeel van de landbouwuniversiteit Wageningen, is men geheel bijgepraat over aardappelteelt en akkerbouw in Noordoost-Nederland.

23 Bedrijvendelegatie bezoekt Dairy Campus in Leeuwarden en proefboerderij t Kompas in Valthermond 23

24 24 De tweede dag van de Leningrad Oblast week werd afgesloten met een netwerkdiner in het Drents museum. De avond stond in het teken van bedrijvigheid tussen beide regio s en het leggen of versterken van de contacten. Daartoe waren verschillende bedrijven, (intermediaire) organisaties en kennisinstellingen uit het Noorden uitgenodigd. Gastheer voor dit netwerkdiner was de heer Jacques Tichelaar, voorzitter van het SNN en commissaris van de Koningin in Drenthe.

25 Netwerkdiner in Drents Museum in Assen 25

26 26 Op de derde dag organiseerde de Kamer van Koophandel een Businessto-Business Event voor Russische en Noord-Nederlandse bedrijven. Het event werd geopend door de heer John Jorritsma, lid van het SNN Dagelijks Bestuur en commissaris van de Koningin in Fryslân en mevrouw Margriet Bouma, vestigingsleider KvK Leeuwarden. Het programma bestond uit matchmaking tussen noordelijke en Russische bedrijven, een fototentoonstelling van Leningrad Oblast en diverse presentaties vanuit beide regio s.

27 Woensdag 6 maart 2013 Business-to-Business event in het World Trade Center in Leeuwarden 27

28 28 Gouverneur Alexander Drozdenko legde een krans bij het monument ter nagedachtenis aan de 865 Sovjetsoldaten die in de Tweede Wereldoorlog omkwamen in de Duits-Nederlandse grensstreken. Ook de Russische ambassadeur in Nederland, de Russisch-orthodoxe geestelijk Vader Grigori en de (loco)burgemeesters van Amersfoort en Leusden legden een krans.

29 Kransleggingceremonie op het Russisch Ereveld in Leusden 29

30 30 Leden van het jeugdparlement en de voorzitter van het comité voor jeugdbeleid van Leningrad Oblast waren afgereisd om in de noordelijke provincies in contact te komen met Nederlandse jongeren. Verschillende sprekers informeerden de jongeren over de Nederlandse politiek, geschiedenis en de manier waarop wij een duurzame toekomst tegemoet kunnen treden. Daarnaast was er voor de jongeren tijd genoeg om met elkaar te discussiëren over thema s als democratie, groene energie en economische ontwikkeling.

31 Maandag 4 maart - woensdag 6 maart Jeugdparlement bezoekt Leeuwarden 31

32 Uitgave Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) Teksten Communicatie SNN Fotografie Marcel J. de Jong, Lars Blauw, Helga Kruijdenberg, Marjan Bouwma, Jan Anninga en anderen SNN maart 2013 Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) Laan Corpus den Hoorn 200, 9728 JS Groningen Postbus AT Groningen T +31 (0) F +31 (0) E info@snn.eu

Welkomstwoord commissaris van de koningin Max van den Berg viering Russisch Nieuwjaar, 13 januari 2013, provinciehuis Groningen

Welkomstwoord commissaris van de koningin Max van den Berg viering Russisch Nieuwjaar, 13 januari 2013, provinciehuis Groningen Welkomstwoord commissaris van de koningin Max van den Berg viering Russisch Nieuwjaar, 13 januari 2013, provinciehuis Groningen Namens de stuurgroep Noord Nederland Rusland 2013 wil ik graag met u het

Nadere informatie

SNN in alle Staten 9

SNN in alle Staten 9 SNN in alle Staten SNN in alle Staten 9 Nieuwsbrief voor Statenleden Voorjaar 2013 nummer 9 Voorwoord Voor u ligt een nieuw nummer van In Alle Staten, de nieuwsbrief waarmee wij u als Statenlid graag informeren

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Noord-Nederland. De kracht van het Noorden

Samenwerkingsverband Noord-Nederland. De kracht van het Noorden Samenwerkingsverband Noord-Nederland De kracht van het Noorden 2 3 De kracht van het SNN Drie provincies, één doel Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is al meer dan twintig jaar de stem van

Nadere informatie

SNN in alle Staten 7

SNN in alle Staten 7 SNN in alle Staten SNN in alle Staten 7 Nieuwsbrief voor Statenleden November 2011 nummer 7 Voorwoord Hoe gaan we de toekomst van Noord- Nederland en de noordelijke samenwerking op een goede manier invulling

Nadere informatie

combining scientific excellence with commercial relevance Knipselkrant aanvulling

combining scientific excellence with commercial relevance Knipselkrant aanvulling combining scientific excellence with commercial relevance Knipselkrant aanvulling INHOUDSOPGAVE KNIPSELKRANT SEPTEMBER 2009 Titel Bron Die heilenden Geheimnisse des Wassers Natürlich gesund+munter 6 juli

Nadere informatie

Publiekssamenvatting Jaarverslag 2014 Operationeel Programma Noord-Nederland 2007-2013. Finish in zicht

Publiekssamenvatting Jaarverslag 2014 Operationeel Programma Noord-Nederland 2007-2013. Finish in zicht Publiekssamenvatting Jaarverslag 2014 Operationeel Programma Noord-Nederland 2007-2013 Finish in zicht 1 Finish in zicht Noord-Nederland heeft voor de periode 2007-2013 ruim 169 miljoen uit het Europees

Nadere informatie

gesprekken te voeren van ondernemer tot ondernemer en verbindingen te leggen.

gesprekken te voeren van ondernemer tot ondernemer en verbindingen te leggen. Toespraak commissaris van de koningin Max van den Berg t.g.v. bezoek Duitse handelsdelegatie onder leiding van Minister Bode op 31 oktober 2011, Gasunie Groningen. Dames en heren, Vandaag en morgen wijzen

Nadere informatie

FIRST CLASS BUSINESS TRAVELS. First Class Business Travels. organiseert een handelsmissie i.s.m.

FIRST CLASS BUSINESS TRAVELS. First Class Business Travels. organiseert een handelsmissie i.s.m. FIRST CLASS BUSINESS TRAVELS EVENTS INCENTIVE BUSINESS TRAVELS TRADE MISSIONS First Class Business Travels organiseert een handelsmissie i.s.m. de Provincie Fryslân Dairy Valley Dutch Dairy Centre naar

Nadere informatie

SNN <communicatie=snn.eu@mail203.atl81.rsgsv.net> namens SNN <communicatie@snn.eu> Verzonden: donderdag 21 mei 2015 15:17 Aan:

SNN <communicatie=snn.eu@mail203.atl81.rsgsv.net> namens SNN <communicatie@snn.eu> Verzonden: donderdag 21 mei 2015 15:17 Aan: Rienks, Diane Van: SNN namens SNN Verzonden: donderdag 21 mei 2015 15:17 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Waar verdient

Nadere informatie

2011 20/06-21/06. Datum Bestemming Welke bestuurders Wie heeft de reis betaald. Totale reis- en verblijfkosten

2011 20/06-21/06. Datum Bestemming Welke bestuurders Wie heeft de reis betaald. Totale reis- en verblijfkosten Datum Bestemming Welke bestuurders Wie heeft de reis betaald Totale reis- en verblijfkosten Vervoermiddel Doel van de reis 2011 20/06-21/06 21/06-22/06 26/09-27/09 Belgie Ged. Galema Provincie 945,-- Dienstauto

Nadere informatie

Duurzaam samenwerken. Groei en ambities stimuleren. Jeugd betrekken. Nieuwe energie ontwikkelen. Techniek van morgen maken. Van kennis kracht maken

Duurzaam samenwerken. Groei en ambities stimuleren. Jeugd betrekken. Nieuwe energie ontwikkelen. Techniek van morgen maken. Van kennis kracht maken Duurzaam samenwerken Jeugd betrekken Techniek van morgen maken Groei en ambities stimuleren Nieuwe energie ontwikkelen Van kennis kracht maken Samenwerkingsovereenkomst Energy Valley Topclub en Maatschappelijke

Nadere informatie

De gemeente Groningen heeft de gemeente Emmen eind 2008 uitgenodigd om zich te voegen in een missie op Noord Nederlandse schaal naar China.

De gemeente Groningen heeft de gemeente Emmen eind 2008 uitgenodigd om zich te voegen in een missie op Noord Nederlandse schaal naar China. RIS.3686 Wethouder Evenhuis Aanleiding In de programmabegroting 2008 is vermeld dat er voor Emmen kansen liggen in de ontwikkelingen in China en dat het gemeentebestuur de kansen op dit punt samen met

Nadere informatie

combining scientific excellence with commercial relevance Knipselkrant

combining scientific excellence with commercial relevance Knipselkrant combining scientific excellence with commercial relevance Knipselkrant INHOUDSOPGAVE KNIPSELKRANT MAART 2011 Titel Bron A growing thirst for water management FT.com, Financial Times, 7 februari 2011 Opgewekte

Nadere informatie

NOORD. Looienqa, Martina. Bericht onleesbaar? Kijk hier. Uitnodiging en programma ONDERNEMEN DOE JE SAMEN. Van:

NOORD. Looienqa, Martina. Bericht onleesbaar? Kijk hier. Uitnodiging en programma ONDERNEMEN DOE JE SAMEN. Van: naast in Looienqa, Martina Van: LTO Noord regio Noord Verzonden: woensdag 20januari 2016 21:07 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: UITNODIGING eerste Dag van LTO Noord in

Nadere informatie

Matchmaking & Marktoriëntatie reis Agrofood & Toerisme naar Sichuan Province en Liyang, CHINA

Matchmaking & Marktoriëntatie reis Agrofood & Toerisme naar Sichuan Province en Liyang, CHINA Matchmaking & Marktoriëntatie reis Agrofood & Toerisme naar Sichuan Province en Liyang, CHINA De missie vindt plaats tussen 19 tot en met 26 oktober. Na de succesvolle missie van vorig jaar is besloten

Nadere informatie

Pers versus politiek, waakhond of schoothondje

Pers versus politiek, waakhond of schoothondje Uitnodiging Voorjaarscongres 2013 Pers versus politiek, waakhond of schoothondje Donderdag 23 mei 2013 Ontvangst 9.00 uur Aanvang 9.30 uur Gemeentehuis De Bilt Hartelijk welkom in de gemeente De Bilt!

Nadere informatie

SAMENWERKINGSVERBAND NOORD-NEDERLAND (SNN) IS EEN SAMENWERKING VAN DE DRIE NOORDELIJKE PROVINCIES FRYSLÂN, GRONINGEN EN DRENTHE. DEZE SAMENWERKING IS

SAMENWERKINGSVERBAND NOORD-NEDERLAND (SNN) IS EEN SAMENWERKING VAN DE DRIE NOORDELIJKE PROVINCIES FRYSLÂN, GRONINGEN EN DRENTHE. DEZE SAMENWERKING IS 14 SAMENWERKINGSVERBAND NOORD-NEDERLAND (SNN) IS EEN SAMENWERKING VAN DE DRIE NOORDELIJKE PROVINCIES FRYSLÂN, GRONINGEN EN DRENTHE. DEZE SAMENWERKING IS VASTGELEGD IN EEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING IN

Nadere informatie

Onderzoek en opsporing nabestaanden

Onderzoek en opsporing nabestaanden Jaarverslag 2016 Onderzoek en opsporing nabestaanden In de archieven van de International Tracing Service in Bad Arolsen, Duitsland, is uitgebreid onderzoek verricht naar Sovjetsoldaten die op het Russisch

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin en voorzitter RvT Energy Valley Max van den Berg, inspiratiemiddag Enexis, Dwingeloo, 7 september 2012

Speech van commissaris van de koningin en voorzitter RvT Energy Valley Max van den Berg, inspiratiemiddag Enexis, Dwingeloo, 7 september 2012 Speech van commissaris van de koningin en voorzitter RvT Energy Valley Max van den Berg, inspiratiemiddag Enexis, Dwingeloo, 7 september 2012 Dames en heren, [Inleiding] Mensen die op inspiratie wachten

Nadere informatie

Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten 13-08-2013

Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten 13-08-2013 zaak_id bericht_nummer Collegevoorstel RUIMTE EN ECONOMIE Reg.nr. B&W d.d. 13-08-2013 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Nadere informatie

Voorschotformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers

Voorschotformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers Voorschotformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers Heeft u hulp nodig? Meer informatie kunt u vinden op onze website www.snn.eu/niof2013. Uiteraard

Nadere informatie

Leden van de raad Postbus AG Hoofddorp

Leden van de raad Postbus AG Hoofddorp Leden van de raad Postbus 250 21 30 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Contactpersoon drs. M.A. Treep Doorkiesnummer 023 5676069 Uw brief Ons kenmerk

Nadere informatie

Hoofdstad: Assen Oppervlakte: km 2 Inwoners: Bevolkingsdichtheid: 184 inwoners per km 2

Hoofdstad: Assen Oppervlakte: km 2 Inwoners: Bevolkingsdichtheid: 184 inwoners per km 2 Goed en snel bereikbaar Aantrekkelijk ondernemersklimaat Gekwalificeerd en gemotiveerd personeel Kennis op topniveau Prettige leefomgeving Toeristisch aantrekkelijk www.drenthe.nl Hoofdstad: Assen Oppervlakte:

Nadere informatie

Aanvraagformulier OP EFRO Tender Valorisatie 2015

Aanvraagformulier OP EFRO Tender Valorisatie 2015 Aanvraagformulier OP EFRO Tender Valorisatie 2015 De OP EFRO Tender Valorisatie 2015 is onderdeel van het Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland 2014-2020. Contact? Informatie kunt u vinden op onze

Nadere informatie

-t- . ~t}i" Emmen. Gemeente A~~ Afdeling Ontwikkeling. Beleid en Directiestaf. Aan de raad van de gemeente Emmen. Geachte leden van de raad,

-t- . ~t}i Emmen. Gemeente A~~ Afdeling Ontwikkeling. Beleid en Directiestaf. Aan de raad van de gemeente Emmen. Geachte leden van de raad, Raadhuisplein 1 7811 AP Emmen t. 140591 f. 0591 685599 Postbus 30001 7800 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. www.emmen.nl eb A~~ Gemeente. ~t}i" Emmen -t- Aan de raad van de gemeente Emmen Afdeling Ontwikkeling.

Nadere informatie

Vaststellingsformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers

Vaststellingsformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers Vaststellingsformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Verhoging inzetbaarheid werknemers Heeft u hulp nodig? Meer informatie kunt u vinden op onze website www.snn.eu/niof2013. Uiteraard

Nadere informatie

Publiekssamenvatting Jaarverslag 2012 Operationeel Programma Noord-Nederland Versnelling is nodig

Publiekssamenvatting Jaarverslag 2012 Operationeel Programma Noord-Nederland Versnelling is nodig Publiekssamenvatting Jaarverslag 2012 Operationeel Programma Noord-Nederland 2007-2013 Versnelling is nodig Operationeel Programma Noord-Nederland 2012 Crisis zorgt voor tegenwind Noord-Nederland heeft

Nadere informatie

Vaststellingformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Ontwikkelingsprojecten van en vermarkting door ondernemingen

Vaststellingformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Ontwikkelingsprojecten van en vermarkting door ondernemingen Vaststellingformulier Noordelijke Innovatie Ondersteuningsfaciliteit 2013 Ontwikkelingsprojecten van en vermarkting door ondernemingen Heeft u hulp nodig? Meer informatie kunt u vinden op onze website

Nadere informatie

De vliegreis verloopt voorspoedig. De ontvangst in Moskou is zeer hartelijk. De dames in het gezelschap ontvangen een bloem.

De vliegreis verloopt voorspoedig. De ontvangst in Moskou is zeer hartelijk. De dames in het gezelschap ontvangen een bloem. Bijlage 1 CBE04.101 Concept Verslag bezoek delegatie PS Flevoland aan Dmitrov 14-18 februari 2004 Het is inmiddels een traditie dat, aan het begin van een nieuwe statenperiode, een delegatie van statenleden

Nadere informatie

Groningen Seaports heeft de

Groningen Seaports heeft de > feature Werk maken van windenergie Leven van de wind. Volgens het spreekwoord kan het niet. In Groningen denken ze daar heel anders over. Groningen Seaports ziet voor met name de Eemshaven volop kansen

Nadere informatie

Noordelijk cultuurprogramma We the North

Noordelijk cultuurprogramma We the North Noordelijk cultuurprogramma We the North 2017-2020 Jaarverslag 2017 2 Symposium Zin-tuigen Station Noord 2.0 - Pluk de Dag - Mohamed Yusuf Boss Station Noord 2.0 - Sijas de Groot - Tussenland 3 We the

Nadere informatie

hierna gezamenlijk aan te duiden als partijen of bestuurlijk NOC (bestuurlijk Noordelijk Overleg Cultuur);

hierna gezamenlijk aan te duiden als partijen of bestuurlijk NOC (bestuurlijk Noordelijk Overleg Cultuur); bijlage 1 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST WE THE NORTH 1. provincie Groningen, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw F. Gräper; 2. de provincie Fryslân, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Dames en heren, Degenen, die hier te lande na 1820 verbetering van

Nadere informatie

Kennisnetwerk Krimp. Noord-Nederland (KKNN)

Kennisnetwerk Krimp. Noord-Nederland (KKNN) HANZEHOGESCHOOL GRONINGEN Algemene informatie Kennisnetwerk Krimp In 2008 viert de Hanzehogeschool Groningen haar 210-jarig bestaan! Noord-Nederland Keuze uit meer dan 70 opleidingen; het grootste hbo-onderwijsaanbod

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Economie, recreatie en toerisme Ôfdieling : Kennis en Ekonomy/Regel en Beheer Behanneljend amtner : R.Zijlstra-Ytsma Tastel : 5599

Nadere informatie

HOE ZIJN WE GEKOMEN TOT DIT PARCOURS?

HOE ZIJN WE GEKOMEN TOT DIT PARCOURS? HOE ZIJN WE GEKOMEN TOT DIT PARCOURS? Door als vertrek-, doorkomst- of finishplaats te fungeren betrekken we zoveel mogelijk dorpen en steden (in beide provincies) bij dit evenement. Dit met als doel:

Nadere informatie

Jaarverslag 2009. Stichting Stedenband. Etten-Leur Šiauliai

Jaarverslag 2009. Stichting Stedenband. Etten-Leur Šiauliai Jaarverslag 2009 Stichting Stedenband Etten-Leur Šiauliai VOORWOORD Met veel plezier bieden wij U hierbij het jaarverslag 2009 van de Stichting Stedenband Etten-Leur - Šiauliai aan. Het afgelopen jaar

Nadere informatie

Arjan Koop, Watter. Uitnodiging

Arjan Koop, Watter. Uitnodiging Arjan Koop, Watter Uitnodiging Arjan Koop, Watter De beschikbare kennis en ondersteuning in Noord-Nederland heeft er voor gezorgd dat ons duurzame desinfectie concept nu wereldwijd wordt ingezet. 28 november

Nadere informatie

Nieuwjaarsspeech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Groningen, januari 2010

Nieuwjaarsspeech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Groningen, januari 2010 Nieuwjaarsspeech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Groningen, januari 2010 Dames en heren, geëerde gasten, [Inleiding] Zuinig over de drempel! Zo heette de eerste oudejaarsconference van

Nadere informatie

Datum Onderwerp Bestuurlijk Ambtelijk Agendathema s

Datum Onderwerp Bestuurlijk Ambtelijk Agendathema s Duitsland Kalender Datum Onderwerp Bestuurlijk Ambtelijk Agendathema s 2015 1. 4/12-07-2015 Ideeënexpo Hannover Algemeen 2014 2. 05-12-2014 Bestuurlijk Overleg Stephan Weil, Ministerpräsident Niedersachsen

Nadere informatie

8 & 9 APRIL TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE

8 & 9 APRIL TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE 8 & 9 APRIL 2014 TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE 2014 Netwerken in een sterke regio! Samenwerken, netwerken en op de hoogte zijn van elkaars kennis en kunde is belangrijker dan ooit. Dit besef leeft sterk

Nadere informatie

Bijgevoegd zenden wij u de motie die de gemeenteraad van Stadskanaal in zijn vergadering van 26 januari 2015 heeft aangenomen.

Bijgevoegd zenden wij u de motie die de gemeenteraad van Stadskanaal in zijn vergadering van 26 januari 2015 heeft aangenomen. GEMEENTE Stadskanaal De Provinciale Staten van de provincie Drenthe Postbus 122 9400 AC ASSEN PROVINCIE DREN HE No.: Ingek.: 09 FEB. 2015 TEAM: TE BEH. DOOR: DWS: 1 GTAFD.: BSN uw kenmerk uw brief van

Nadere informatie

Uitnodiging ZON 2-daagse 9 en 10 december 2010

Uitnodiging ZON 2-daagse 9 en 10 december 2010 Uitnodiging ZON 2-daagse 9 en 10 december 2010 Spaar het milieu! Print deze uitnodiging alleen als het nodig is. Zuid Holland Datum: 9 en 10 december 2010 Locatie: Weizigt NMC & Villa Augustus te Dordrecht

Nadere informatie

Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder OP EFRO Tender Valorisatie 2015

Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder OP EFRO Tender Valorisatie 2015 Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder OP EFRO Tender Valorisatie 2015 Dit formulier is bedoeld voor de partners in een samenwerkingsverband ter uitvoering van een project als bedoeld in

Nadere informatie

Speech commissaris van de koningin/voorzitter Noordelijke Regieraad Bouw Max van den Berg, bijeenkomst over BrigID op 11 april 2011, Groningen

Speech commissaris van de koningin/voorzitter Noordelijke Regieraad Bouw Max van den Berg, bijeenkomst over BrigID op 11 april 2011, Groningen Speech commissaris van de koningin/voorzitter Noordelijke Regieraad Bouw Max van den Berg, bijeenkomst over BrigID op 11 april 2011, Groningen [Inleiding] MKB gebukt onder zware administratieve lasten.

Nadere informatie

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad Raadsplein besluitvormend Datum 21 maart 2016 onderwerp Voorbereidingskrediet Koningsdag 2016 portefeuillehouder Henk Jan Meijer informant Nijmeijer, HAF (Hester) 5109 eenheid/afdeling Ontwikkeling OWP

Nadere informatie

Noord NL 17. Periodiek magazine SNN juli 2012 jaargang 5

Noord NL 17. Periodiek magazine SNN juli 2012 jaargang 5 Noord NL 17 Periodiek magazine SNN juli 2012 jaargang 5 Volop innovatie bij API Emmen Agro Valley, van kwantiteit naar kwaliteit Programmaraad: onderwijs beter aansluiten op de praktijk Samenwerking Noord-Nederland

Nadere informatie

Voorwoord. nied mer 8

Voorwoord. nied mer 8 VOOR DE NOORDELIJKE ECONOMIE nied mer 8 Voorwoord Laan Corpus den Hoorn 200 Postbus 779 9700AT Groningen www.snn.eu Colofon SNN in alle Staten is een uitgave van het SNN, namens de provincies Drenthe,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst Operatie Steenbreek Leeuwarden 2016-2018 Van verstening naar vergroening 1 Leeuwarden, 13 juni 2016 Ondergetekenden: 1. Gemeente Leeuwarden, hier vertegenwoordigd door wethouder

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 SNN. Samenwerken is het sleutelwoord

Jaarverslag 2013 SNN. Samenwerken is het sleutelwoord i 01 02 03 04 05 06 Samenwerken is het sleutelwoord SNN Jaarverslag 2013 Sinds een half jaar mag ik de voorzittersrol van het SNN, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, vervullen. Een mooie taak. Met

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 SNN. Samenwerken is het sleutelwoord

Jaarverslag 2013 SNN. Samenwerken is het sleutelwoord i 01 02 03 04 05 06 Samenwerken is het sleutelwoord SNN Jaarverslag 2013 Sinds een half jaar mag ik de voorzittersrol van het SNN, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, vervullen. Een mooie taak. Met

Nadere informatie

Aanvraagformulier MIT Noord-Nederland Haalbaarheidsproject

Aanvraagformulier MIT Noord-Nederland Haalbaarheidsproject Aanvraagformulier MIT Noord-Nederland Haalbaarheidsproject Algemeen Algemeen De regionale MIT-regeling in Noord-Nederland heeft als doel innovatie bij het midden- en kleinbedrijf in Noord- Nederland te

Nadere informatie

F4-GEMEENTEN. Manifest voor de vorming van een nieuw provinciaal coalitieakkoord. Versterk Economie en Werkgelegenheid

F4-GEMEENTEN. Manifest voor de vorming van een nieuw provinciaal coalitieakkoord. Versterk Economie en Werkgelegenheid LEEUWARDEN SÚDWEST-FRYSLÂN SMALLINGERLAND HEERENVEEN Versterk Economie en Werkgelegenheid Manifest voor de vorming van een nieuw provinciaal coalitieakkoord SAMEN WERKEN AAN EEN SLAGVAARDIG FRYSLÂN 2 3

Nadere informatie

CONCEPT. Besluitenlijst SNN Bestuurscommissie Economische Zaken d.d. 30 september 2011

CONCEPT. Besluitenlijst SNN Bestuurscommissie Economische Zaken d.d. 30 september 2011 CONCEPT Besluitenlijst SNN Bestuurscommissie Economische Zaken d.d. 30 september 2011 Aanwezig: Mevrouw Mansveld (gedeputeerde Groningen) en de heren Konst (gedeputeerde Fryslân, tevens voorzitter) Van

Nadere informatie

Uitnodiging Voorjaarscongres 2012

Uitnodiging Voorjaarscongres 2012 Uitnodiging Voorjaarscongres 2012 Bouwen aan vertrouwen Donderdag 24 mei 2012 Aanvang 10.00 uur Stadshuis Nieuwegein Welkom in Nieuwegein Als burgemeester van Nieuwegein heet ik u graag van harte welkom

Nadere informatie

Aanvraagformulier Verordening Transitie II en Pieken (VO) Tender 2013

Aanvraagformulier Verordening Transitie II en Pieken (VO) Tender 2013 Aanvraagformulier Tender 2013 Aanvraagformulier Verordening Transitie II en Pieken (VO) Tender 2013 Contact? Informatie kunt u vinden op onze website www.snn.eu/tender2013. Uiteraard kunt u ook telefonisch

Nadere informatie

Datum Onderwerp Bestuurlijk Ambtelijk Agendathema s. 3. 4/12-07-2015 Ideeënexpo Hannover Algemeen 4. 8/10-05-2015 Hafengeburtstag Hamburg

Datum Onderwerp Bestuurlijk Ambtelijk Agendathema s. 3. 4/12-07-2015 Ideeënexpo Hannover Algemeen 4. 8/10-05-2015 Hafengeburtstag Hamburg Duitsland Kalender 2015 1. Najaar 2015 Netwerkbijeenkomst Coördinatiegroep Duitsland Agenda Doelgroep: de werkvloer en in mindere mate de bobo s. 2. 05-10-2015 Viering Dag van de Duitse Eenheid In de Duitse

Nadere informatie

Projectplan Steppin Forward van Stichting BVO Jong 2013

Projectplan Steppin Forward van Stichting BVO Jong 2013 Projectplan Steppin Forward van Stichting BVO Jong 2013 HET PROJECT In mei 2013 gaat een groep van 12 Friezen (10 jongeren tussen 18 en 25 jaar en twee oudere jongeren ) op een Stepperbike door Nederland.

Nadere informatie

Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder Fryslân Fernijt IV Tweede tender 2014

Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder Fryslân Fernijt IV Tweede tender 2014 Machtigingsformulier Fryslân Fernijt IV Tweede Tender 2014 Gegevens medeaanvragers en machtiging aan penvoerder Fryslân Fernijt IV Tweede tender 2014 Dit formulier is bedoeld voor de partners in een samenwerkingsverband

Nadere informatie

Cursus Klantgericht denken en handelen NUMMER 93, 20 MAART 2015

Cursus Klantgericht denken en handelen NUMMER 93, 20 MAART 2015 NUMMER 93, 20 MAART 2015 IN DIT NUMMER Cursus Klantgericht denken en handelen lees verder Molen zoekt molenaar (m/v) lees verder Maand van de geschiedenis 2015 lees verder Officiële aftrap Knoal! lees

Nadere informatie

OSO congres donderdag 8 november 2012 in Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof te Tiel.

OSO congres donderdag 8 november 2012 in Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof te Tiel. . Uitnodiging juni 2012 OSO congres donderdag 8 november 2012 in Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof te Tiel. "Water als toeristisch en recreatief verdienmodel; mogelijkheden en maatschappelijke verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Dames en heren, [Inleiding] Ik vind het wel leuk, maar ook een beetje spannend. Maar moet

Nadere informatie

OCW, provincie Drenthe, provincie Fryslân, provincie Groningen, gemeente Groningen, gemeente Leeuwarden

OCW, provincie Drenthe, provincie Fryslân, provincie Groningen, gemeente Groningen, gemeente Leeuwarden Cultuurconvenant 2005 2008 OCW, provincie Drenthe, provincie Fryslân, provincie Groningen, gemeente Groningen, gemeente Leeuwarden De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw mr.

Nadere informatie

Goed en snel bereikbaar Aantrekkelijk ondernemersklimaat Gekwalificeerd en gemotiveerd personeel Kennis op topniveau Prettige leefomgeving

Goed en snel bereikbaar Aantrekkelijk ondernemersklimaat Gekwalificeerd en gemotiveerd personeel Kennis op topniveau Prettige leefomgeving Goed en snel bereikbaar Aantrekkelijk ondernemersklimaat Gekwalificeerd en gemotiveerd personeel Kennis op topniveau Prettige leefomgeving Toeristisch aantrekkelijk www.drenthe.nl Hoofdstad: Assen Oppervlakte:

Nadere informatie

Intentieverklaring Autonoom Vervoer

Intentieverklaring Autonoom Vervoer Intentieverklaring Autonoom Vervoer Bereikbaarheid en leefbaarheid Noord-Nederland Foto: NASA Gezamenlijke doelstelling Autonoom vervoer (autonome voertuigen, platooning, e.d.) gaat de komende jaren een

Nadere informatie

Aan de voorzitter van Provinciale Staten in de provincie Drenthe De heer J. Tichelaar Postbus 122 9400 AC Assen. Datum: 27 juni 2013

Aan de voorzitter van Provinciale Staten in de provincie Drenthe De heer J. Tichelaar Postbus 122 9400 AC Assen. Datum: 27 juni 2013 Aan de voorzitter van Provinciale Staten in de provincie Drenthe De heer J. Tichelaar Postbus 122 9400 AC Assen. Datum: 27 juni 2013 Betreft: schriftelijke vragen ex artikel 41 Reglement van orde voor

Nadere informatie

Onderdeel van de European Week of Regions and Cities (voorheen Open. Days) Looienga, Martina. Kort nieuws 24 UUR VAN HET NOORDEN.

Onderdeel van de European Week of Regions and Cities (voorheen Open. Days) Looienga, Martina. Kort nieuws 24 UUR VAN HET NOORDEN. 24 UUR VAN HET NOORDEN Kort nieuws Onderwerp: Aan: Verzonden: namens Open Days 2016 Update 24 uur van het Noorden (Open Days 2016) woensdag 10 augustus 2016 14:3 3 Van:

Nadere informatie

Groningen, 20 maart 2018

Groningen, 20 maart 2018 Provincie Drenthe College van Gedeputeerde Staten T.a.v. T. Telpstra Postbus 122 9400 AC Assen Groningen, 20 maart 2018 Betreft: Factory Outlet Center Assen Geacht college, Als gemeentes, ondernemersverenigingen,

Nadere informatie

Noordelijke Clusters in Beeld

Noordelijke Clusters in Beeld Noordelijke Clusters in Beeld Verkenning langs 62 EFRO-projecten Arjen Edzes (RUG) / Jan Dirk Gardenier (CAB) / Hans van Rijn (CAB) / Jouke van Dijk (RUG) Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit Ruimtelijke

Nadere informatie

Goed en snel bereikbaar Aantrekkelijk ondernemersklimaat Gekwalificeerd en gemotiveerd personeel Kennis op topniveau Prettige leefomgeving

Goed en snel bereikbaar Aantrekkelijk ondernemersklimaat Gekwalificeerd en gemotiveerd personeel Kennis op topniveau Prettige leefomgeving Goed en snel bereikbaar Aantrekkelijk ondernemersklimaat Gekwalificeerd en gemotiveerd personeel Kennis op topniveau Prettige leefomgeving Toeristisch aantrekkelijk www.drenthe.nl Hoofdstad: Assen Oppervlakte:

Nadere informatie

Ondernemersvriendelijk Aanbesteden Noord Nederland

Ondernemersvriendelijk Aanbesteden Noord Nederland Ondernemersvriendelijk Aanbesteden Noord Nederland Actieplan Ondernemersvriendelijk Aanbesteden Noord Nederland Dit actieplan is een initiatief van VNO-NCW Noord, Bouwend Nederland Noord en MKB-Nederland

Nadere informatie

Wat? Hoe? Doelstelling:

Wat? Hoe? Doelstelling: Jaarplan OTP 2014 Wat? Hoe? Doelstelling: Events/activiteiten: 2x Jouw bedrijf, mijn school, onze leerling organiseren ChecktheBizz voor havo/vwo-3 leerlingen Duurzame relatie opbouwen onderwijs en ondernemers

Nadere informatie

Wat? Hoe? Doelstelling:

Wat? Hoe? Doelstelling: Jaarplan OTP 2014 Wat? Hoe? Doelstelling: Events/activiteiten: 2x Jouw bedrijf, mijn school, onze leerling organiseren ChecktheBizz voor havo/vwo-3 leerlingen Duurzame relatie opbouwen onderwijs en ondernemers

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 december 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

Aanvraagformulier MIT Noord-Nederland Innovatie-adviesproject

Aanvraagformulier MIT Noord-Nederland Innovatie-adviesproject Aanvraagformulier MIT Noord-Nederland Innovatie-adviesproject Algemeen De regionale MIT-regeling in Noord Nederland heeft als doel innovatie bij het midden- en kleinbedrijf in Noord Nederland te stimuleren.

Nadere informatie

Provinciale rol in waterbeleid: uitvoerder of regisseur? 24 april 2014 Gerda Brilleman-Brondijk Team Natuur en Water

Provinciale rol in waterbeleid: uitvoerder of regisseur? 24 april 2014 Gerda Brilleman-Brondijk Team Natuur en Water Provinciale rol in waterbeleid: uitvoerder of regisseur? 24 april 2014 Gerda Brilleman-Brondijk Team Natuur en Water 1997-2000: LUW- T32, Milieuhygiëne, bodemecotoxicologie 1999-2000: Scriptie Exploratief

Nadere informatie

Datum Onderwerp Bestuurlijk Ambtelijk Agendathema s

Datum Onderwerp Bestuurlijk Ambtelijk Agendathema s Duitsland Kalender 2015 1. Voorjaar 2015 Oriënterende reis naar Hamburg Initiatief van VNO-NCW Noord Cdk Van den Berg Niedersachsen 2. 4/12-07-2015 Ideeënexpo Hannover Algemeen 3. 02-02-2015 Bestuurlijk

Nadere informatie

De vierde week van de Limburgtour van Gouverneur Theo Bovens brengt hem naar naar Echt-Susteren, Maasgouw en Leudal

De vierde week van de Limburgtour van Gouverneur Theo Bovens brengt hem naar naar Echt-Susteren, Maasgouw en Leudal De vierde week van de Limburgtour van Gouverneur Theo Bovens brengt hem naar naar Echt-Susteren, Maasgouw en Leudal De Limburgtour is bedoeld om hernieuwd kennis te maken met Limburg. In zijn installatierede

Nadere informatie

OPDRACHTEN BEE-BOT. Thema: Topografie Artikelnr Bezienswaardigheden lijst Blauwe bollen

OPDRACHTEN BEE-BOT. Thema: Topografie Artikelnr Bezienswaardigheden lijst Blauwe bollen Bezienswaardigheden lijst Blauwe bollen 1 Pier van Scheveningen / Scheveningen (Zuid-Holland) 2 Zaandamse huisjes / Zaandam (Noord-Holland 3 Dolfinarium / Harderwijk (Gelderland) 4 De dam / Amsterdam (Noord-Holland

Nadere informatie

Blijdschap, trots, historisch moment...

Blijdschap, trots, historisch moment... Mei 2006 De business case Treindienst Breukelen-Utrecht had meer procestijd nodig om tot een afronding te komen. Daarom is de bijeenkomst Randstadspoor op 22 maart niet doorgegaan. Ondertussen hebben alle

Nadere informatie

Noord NL 19. Periodiek magazine SNN Maart 2013 jaargang 6

Noord NL 19. Periodiek magazine SNN Maart 2013 jaargang 6 Noord NL 19 Periodiek magazine SNN Maart 2013 jaargang 6 Europese wintergasten in the top of Holland In zomer nieuwe subsidieregeling van start Noord-Nederland en Leningrad Oblast evalueren eerste jaar

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Zaaksverdelingsreglement Rechtbank Noord-Nederland

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Zaaksverdelingsreglement Rechtbank Noord-Nederland STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5060 27 februari 2014 Zaaksverdelingsreglement Rechtbank Noord-Nederland zoals na wijziging vastgesteld op 22 november

Nadere informatie

UNIVERSITY CAMPUS FRYSLÂN

UNIVERSITY CAMPUS FRYSLÂN taken en profielschets hoogleraar-bestuurder februari 2011 De achtergrond Sinds 2009 werken de Provincie Fryslân, de gemeente Leeuwarden en regionale kennispartners samen aan plannen voor de versterking

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een horecavergunning

Aanvraagformulier voor een horecavergunning Aanvraagformulier voor een horecavergunning Aanvraag betreft Drank- en horecavergunning Explotatievergunning Slijtersbedrijf 1a Handelsnaam 1b De vergunning die u aanvraagt is voor de uitoefening van een

Nadere informatie

Provinciehuis Westerbrink 1 Assen Assen, 3 oktober 2011 Nummer: 11-089 Postbus 122

Provinciehuis Westerbrink 1 Assen Assen, 3 oktober 2011 Nummer: 11-089 Postbus 122 Provinciehuis Westerbrink 1 Assen Assen, 3 oktober 2011 Nummer: 11-089 Postbus 122 9400 AC Assen Dit is een gezamenlijk persbericht van de provincies Groningen, Fryslân, Drenthe en Noord- Holland, de gemeenten

Nadere informatie

De mienskip denkt mee over de actualisatie van het Frysk Miljeuplan

De mienskip denkt mee over de actualisatie van het Frysk Miljeuplan De mienskip denkt mee over de actualisatie van het Frysk Miljeuplan Het Frysk Miljeuplan 2011-2014 wordt twee jaar verlengd en geactualiseerd aan de hand van vier onderwerpen. Op donderdag 28 augustus

Nadere informatie

09.30 uur LTO Noord Ledendag (besloten) Ruimbaan voor de Drentse boer Kansen voor bedrijfsontwikkeling

09.30 uur LTO Noord Ledendag (besloten) Ruimbaan voor de Drentse boer Kansen voor bedrijfsontwikkeling Programma Dinsdag 16 december Tijd Bedrijf Spreker Onderwerp 12.00 uur TCE GoFour Dhr. Van der Klok Bio Product Processor (BPP) Boerderij van de toekomst 13.00 uur LandRent Mevr. Leeuwerik Pacht en verhuur

Nadere informatie

Aan de Statenleden van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. Groningen 30 juni 2015 Behandeld door bestuurszaken SNN Telefoonnummer 050 5224942

Aan de Statenleden van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe. Groningen 30 juni 2015 Behandeld door bestuurszaken SNN Telefoonnummer 050 5224942 Aan de Statenleden van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe Groningen 30 juni 2015 Behandeld door bestuurszaken SNN Telefoonnummer 050 5224942 E-mail bestuur@snn.eu Briefnummer UP-15-15096 Bijlage

Nadere informatie

Geschenken, uitnodigingen en buitenlandse reizen Gedeputeerde Staten - Archief 2018

Geschenken, uitnodigingen en buitenlandse reizen Gedeputeerde Staten - Archief 2018 Geschenken, uitnodigingen en buitenlandse reizen Gedeputeerde Staten - Archief 2018 Geschenken Geschenken met een geschatte waarde van meer dan 50, die Gedeputeerde Staten hebben ontvangen sinds 1 januari

Nadere informatie

Aanvraagformulier Fryslân Fernijt IV

Aanvraagformulier Fryslân Fernijt IV Aanvraagformulier Fryslân Fernijt IV Derde tender 2015 Fryslân Fernijt IV is onderdeel van de uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme (VO). Contact? Informatie kunt u vinden

Nadere informatie

Tweedaags intercultureel seminar in Oldenburg en Groningen

Tweedaags intercultureel seminar in Oldenburg en Groningen Duitsland Kalender 2015 1. 18-03-2016 Grenzeloos 2016 Nederlands-Duits businessevent, dat SNN in samenwerking met partners als VNO- NCW MKB Noord, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen organiseert.

Nadere informatie

Zienswijzennota bestemmingsplan Garnwerd

Zienswijzennota bestemmingsplan Garnwerd Zienswijzennota bestemmingsplan Garnwerd Zienswijzennota bestemmingsplan Garnwerd Inhoud Rapport 2 juli 2013 Projectnummer 275.00.01.11.01 I n h o u d s o p g a v e 1 Z i e n s w i j z e n 5 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Convenant voor Samenwerking Economische Verkenning Voorzieningenkern Binnenstad

Convenant voor Samenwerking Economische Verkenning Voorzieningenkern Binnenstad Convenant voor Samenwerking Economische Verkenning Voorzieningenkern Binnenstad Stad met een hart Convenant voor Samenwerking Economische Verkenning Voorzieningenkern Binnenstad 1 Economische Verkenning

Nadere informatie

Democratie verdient een feest

Democratie verdient een feest Democratie verdient een feest Prinsjesfestival viert het feest van de democratie. Met een boordevol programma omlijst dit meerdaagse festival Prinsjesdag. De activiteiten van dit feest werpen licht op

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân provinsje fryslân provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 Provinciale Staten van Fryslan www.fryslan.nl provincie@fryslan.nl

Nadere informatie

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 6 11/105

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 6 11/105 svoorstel Onderwerp: Dekking van de gemeentelijke subsidie van 250.000,-- voor het Kennisknooppunt Duurzame Kunststoffen van de Stenden Hogeschool te Emmen uit het Strategisch Innovatie en Ontwikkelingsfonds

Nadere informatie

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING Bent u op zoek naar een prachtige en authentieke locatie voor een zakelijk evenement, een culturele bijeenkomst of een feestje? Dan zit u bij Museum Speelklok

Nadere informatie

Post- en Archiefzaken. pagina 1 van 1. provincie groning2n 1 S FES 2012

Post- en Archiefzaken. pagina 1 van 1. provincie groning2n 1 S FES 2012 pagina 1 van 1 provincie groning2n Post- en Archiefzaken Van: Directiesecretariaat [directiesecretariaat@groningermuseum..ni] d d Verzonden: woensdag 15 februari 2012 15:53 Aan: Info Afd:: CC: griffie@groningen.ni

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 20/04/2010 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Jong J. de (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

2015-716. TT-festival

2015-716. TT-festival 2015-716 TT-festival Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie op 20 januari 2016 - Provinciale Staten op 3 februari 2016 - fatale beslisdatum: 3 februari 2016

Nadere informatie