appelen wordt bijgekocht van naburige appelkwekers. Groult gebruikt 30 appelrassen. Oogsten en persen bestrijken hier een periode van 2 maanden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "appelen wordt bijgekocht van naburige appelkwekers. Groult gebruikt 30 appelrassen. Oogsten en persen bestrijken hier een periode van 2 maanden."

Transcriptie

1 Roger Groult De familie Groult maakt sinds 1850 Calvados AOC Pays d Auge op het bekende Clos de la Hurvanière te Saint-Cyr du Ronceray en heeft een grote naam opgebouwd. Na de dood van Jean-Pierre Groult in 2008 kreeg zijn zoon Jean-Roger Groult de leiding van de distilleerderij. Het bedrijf is met 8 werknemers niet al te groot, en Jean-Roger wil dat zo houden. De export bedraagt 55%, en wel naar 25 landen. Jean-Roger is lid van de groep Esprit Calvados. Oogst De bodem bestaat hier uit een toplaag van leem op een onderbodem van klei met vuursteen. Op 23 hectare aan eigen boomgaarden staan appelbomen, goed voor de helft van de benodigde 500 tot 600 ton appelen per jaar. Op 17 hectare staan hoge bomen (hautes tiges) en op 6 hectare lage (basses tiges). De andere helft van de

2 appelen wordt bijgekocht van naburige appelkwekers. Groult gebruikt 30 appelrassen. Oogsten en persen bestrijken hier een periode van 2 maanden. Ook overrijpe appels De met waterkracht getransporteerde appels worden met de hand gesorteerd, waarbij rotte - zwarte en donkerbruine - appels die naar paddestoelen en schimmel stinken, worden verwijderd. Deze geven aan de cider een slechte smaak. Jean-Roger is wel van mening dat een zeer kleine hoeveelheid overrijpe appels, die bijna helemaal de kleur van kastanjes hebben, goed is voor het ontstaan van bepaalde bacteriën tijdens de gisting. Moderne pers Voor het persen wordt een nieuwe Duitse pers gebruikt van Heumesser Maschinenbau met een capaciteit van 20 tot 25 ton appels per dag. 600 ton appels geven liter most. De pulp van de appels wordt door plaatselijke boeren gebruikt als veevoer.

3

4 Distilleren Het gisten van de cider verloopt langzaam, waardoor deze voldoende ras en kracht krijgt. Na de gisting blijft de cider enkele maanden op de fijne lie. Tussen het brouwen van de cider (5-7% alcohol) en het distilleren ervan ligt een jaar. Het distillatieproces wordt verricht met 3 kleine alambics die met hout worden gestookt, zonder stoom. Het resultaat is beter dan dat van een grote alambic. Hout blijkt als warmtebron minder agressief te zijn dan gas. Opvoeding Groult produceert uitsluitend blends, en wel volgens een soort solera systeem. Doel is complexiteit door een deel oude jaargangen, maar met handhaving van zo veel mogelijk fruit. De vaten worden bij het bottelen nooit helemaal leeggehaald, er blijft altijd een fond de cuve in van minder dan de helft. Om de 2 tot 3 jaar wordt wat jonge Calvados toegevoegd, anders zakt het alcoholgehalte onder de wettelijke 40%. De chai uit 1830 ziet er keurig uit, ruikt fris en bevat 120 jaar oude, maar goed verzorgde vaten. We ruiken aan het vat en de geur is buitengewoon fruitig, complex en boeiend. We zien ook kleine langwerpige fusten van 260 liter, die vroeger cigares werden genoemd. In een andere chai liggen tot 130 hl grote foeders uit 1905 tot 1988 van Roger Groult, de grootvader van Jean-Roger. In deze bovengrondse kelder is het s zomers maximaal 22 C en in de winter minimaal 4 C. We komen in een kelder met 26 verticale houten tanks van 130 hl, waarin 3-12 jaar oude Calvados is opgeslagen. Ze zijn voor de helft gevuld. En dan is er nog een kelder met 130 ovale vaten van liter. Een ovale vorm geeft meer houtcontact dan een ronde. Omgerekend naar 40% alcohol heeft Roger Groult een voorraad van liter Calvados, verdeeld over ruim 330 vaten. Dat is voldoende voor 20 jaar verkoop. Suiker en karamel worden niet toegevoegd.

5 Proeverij Onderstaande prijzen zijn consumentenprijzen in de winkels van De Gouden Ton. Calvados 8 ans d age, Roger Groult Goudgeel. Frisse, fruitige geur van appel, kaneel en vanille. Zeer aangename, zuivere, pittige smaak. Fraaie balans, geen scherpte. 49,50 *** Calvados Doyen d Age, Roger Groult Amberkleurig met een zweem van rood en zwart. Verfijnde appelgeur met vanille. Brede smaakinzet, elegant en stijlvol. Warme appel met schil uit de oven. Frisse, elegante finale. 140,00 ****- Calvados Ancestrale, Roger Groult De oudste blend, van minstens jaar oude distillaten. Ongefilterd. Geproefd uit het vat in de kelder. Schitterende amber kleur, roodkoper. Zeer hoge kwaliteit. Appel staat voorop, met een fraaie zuurgraad. Chocolade, koffie, fijne specerijen, tabak, rokerig, stevig, viriel, vet. Zeer getypeerd door appel in de langdurige finale. Klasse. 295,00 (niet meer in alle winkels te koop) ****(*) Boulard Begonnen in 1825 als kleine handel in wijn en gedistilleerd, is Boulard uitgegroeid tot de grootste producent van de Pays d Auge. Wij werden ontvangen in de distilleerderij te Coquainvilliers door algemeen directeur Vincent Boulard. Boulard is eigendom van de Zwitserse investeringsmaatschappij Spirit Capital, met Russische cliënten. Spirit Capital is tevens eigenaar van Père Magloire en Lecompte (Domfrontais). De productielijn van Boulard bestaat uit Calvados Pays d'auge, Pommeau de Normandie, Cidre Pays d'auge en Crème de Calvados.

6 Algemeen directeur Vincent Boulard Distilleerderij De alambics bij Boulard worden verwarmd met propaangas, met als voordeel dat de temperatuur precies geregeld kan worden. Eind november begin december begint de distilleerperiode van 6 maanden. De voorraad cider die daarvoor is opgeslagen, kan een jaar lang worden bewaard. De vorm van de alambic is belangrijk voor de opvang van bepaalde esters, zo legt de heer Boulard uit. Zware esters gaan niet mee met de lichte als de vorm te plat is, dan blijven ze ronddraaien in de ketel. We zien een door de douane verzegelde kast die de hoeveelheid geproduceerde alcohol meet, omgerekend naar 100%. Van de pas gedistilleerde Calvados worden monsters gestuurd naar de commissie die de kwaliteit controleert.

7

8 Opvoeding De jonge Calvados komt eerst op grote houten tanks van 530 hl, fabricaat Seguin- Moreau. Tussen de duigen wordt riet gedaan om de tank vochtdicht te maken, daarna gaan de ringen eromheen. Het eikenhout komt uit de Vogezen, meest Limousin, Nevers en Tronçais. Deze bomen groeien snel en hebben daardoor lange nerven, belangrijk voor Calvados. Ieder jaar wordt het bestand aangevuld met enige nieuwe vaten, met light of medium toast. Bovendien wordt een flink gedeelte van de oude vaten indien nodig voorzien van een nieuwe voor- of achterkant. Proeverij De vermelde prijzen zijn Horecaprijzen ex BTW bij importeur Fine Drinks. Calvados Boulard Grand Solage, AOC Pays d Auge Blend van 2-5 jaar oude distillaten. Wordt eerst geblend en rijpt daarna nog wat verder op vat. Gepromoot voor jong publiek als Calvados on the rocks, in cocktails, met tonic of ginger ale. Lichte amberkleur. De geur is wat plantaardig en fenolisch, met vanille. Jeugdige, fruitige smaak, zuiver en energiek. Prima balans zonder teveel houtinvloed. 17,80 *** Calvados Boulard VSOP, AOC Pays d Auge Blend van 4-10 jaar oude distillaten. Amber goud. In de geur geroosterde aroma s en hazelnoot. Volle, zachte smaak met meer rijp appelfruit dan vanille. Erg goed qua lengte. 20,65 ***+ Calvados XO Auguste Boulard, AOC Pays d Auge Prestige cuvée, genoemd naar de oprichter en sinds kort op de markt. Geblend op complexiteit en kracht van 6 jaar tot meer dan 30 jaar oude distillaten. Donker amber met gouden reflex. De geur is vooral krachtig, maar mist bijbehorende complexiteit. Volle, rijke, aromatische smaak van gekonfijt fruit, rozijnen en specerijen. De alcohol is zacht en niet agressief. Stevig en mannelijk. Vrij lange finale. 35,20 ***(*)

9 Over enkele maanden komt Boulard met een andere Prestige Cuvée die minder krachtig is, maar meer finesse en elegantie bezit. Pommeau de Normandie Boulard Fenolisch met flinke bitters van de appelschillen en karamel. Je moet hier van houden, we hebben betere en elegantere geproefd. **(*) Château du Breuil Dit bedrijf een van de grote producenten - dateert van 1954 en is momenteel eigendom van de Zwitserse holding company DIWISA, die werkt voor Russische investeerders. Wij werden ontvangen door algemeen directeur Didier Bédu, die zelf in het 16 e eeuwse Château met roze dakpannen woont, dat zich bevindt in een park achter de chais. In de Orangerie uit de 17 e eeuw, recht tegenover het Château, liggen zeer oude vaten die gedeeltelijk gevuld zijn met Calvados.

10 Algemeen directeur Didier Bédu Eigen boomgaarden Château du Breuil is een van de weinige bedrijven met 42 hectare boomgaarden, waarop appelbomen staan. Dit dekt 40% van de behoefte aan appels. De bomen worden machinaal geschud, waarna de appels worden verzameld, geselecteerd en gereinigd. We arriveren tijdens het hoogtepunt van de oogst, er komt 90 ton per dag binnen. Er wordt maximaal 2 à 3 % peren toegevoegd, waardoor het appelaroma steviger wordt. Persen Bij Château du Breuil wordt het fruit onder hoge druk gewassen met water en dan getransporteerd. Na het vermalen wordt de pulp in plastic manden gedaan om te worden uitgeperst met een machine van Duits fabrikaat. Daarbij ontstaat 70 tot 75 % sap. De rest wordt afgevoerd als veevoer. Dit is goedkoper dan drogen, dat kost te veel gas. De cider wordt in eigen beheer vergist.

11 Twee alambics De twee grote alambics die de distillatie voor hun rekening nemen, zijn nu in onderhoud. Ze worden verwarmd met gas van Gaz de France en gekoeld met water uit het riviertje Touques, dat aan de voet van de distilleerderij stroomt. Ze vormen een echte blikvanger en trekken jaarlijks bezoekers. Een klein deel van de Calvados wordt hier nog een derde keer gedistilleerd. Opvoeding De jonge Calvados verblijft eerst 6 weken op vaten van nieuw eiken. De oude vaten worden nooit volledig geleegd en schoongemaakt, maar altijd bijgevuld met Calvados. Van de kelder schrikken we. Het is er een vieze boel en er hangt een onaangename, zurige lucht die doet denken aan schapenkaas.

12 Merendeels blends Château du Breuil produceert vooral blends, naast een kleine hoeveelheid millésimés. De export bedraagt 55%. De geproduceerde Calvados valt volledig onder de AOC Pays d Auge. Proeverij De vermelde prijzen zijn Horecaprijzen ex BTW bij importeur Van Wees te Amersfoort. Fine Calvados Château du Breuil, AOC Pays d Auge Minimaal 2 jaar oud. Zeer bleek goudgeel. Springerige geur met zeer veel pure appel. Levendige smaakinzet met zachte, niet agressieve alcohol. Dit wordt bereikt door het zeer streng bedienen van de kraan. Ideaal om mee te koken, in cocktails of in longdrinks. 12,75 *** Calvados VSOP Château du Breuil, AOC Pays d Auge 4-6 jaar op vat gerijpt. Evenwichtige geur en smaak van zacht en mooi rijp appelfruit, zuiver, puur in balans en zonder merkbare karamel. Geen scherpte in de finale. 15,25 ***(*)

13 Calvados Château du Breuil Réserve du Château 8 ans d age, AOC Pays d Auge Opvallend goed qua geur, met gedroogd fruit en walnoten. Vanille en appelschillen kenmerken de smaak, die net wat minder zuiver is (foezel, stopverf). Gelikte, commerciële stijl. 21,00 ***- Calvados Château du Breuil 12 ans d age, AOC Pays d Auge Alc. 41%. Leer, tabak, kreupelhout, cederhout, minder vanille. Medium body, easy drinking, wat kort. 28,00 *** Calvados Château du Breuil 15 ans d age, AOC Pays d Auge Alc. 41%. De geur is krachtiger en dieper, met tabak en ceder. Vol en rond van smaak, zacht en niet krachtig. Meer karakter dan de vorige. Dit begint interessant te worden. 31,00 ***(*) Calvados Château du Breuil Réserve des Seigneurs 20 ans d age XO, AOC Pays d Auge Blend van jaar oude distillaten. Geurt naar specerijen (kaneel) en honing. Vlezige smaak van rozijnen met meer kracht, karakter en houtinvloed. Iets animaal. Lange finale, zeer geslaagd. Voor koude winterdagen. 38,75 ****- Calvados Château du Breuil Chocolate Blend, AOC Pays d Auge Deze blend van 10 tot 30 jaar oude Calvados kwam i.s.m. de Parijse chocolatier Michel Cluizel tot stand voor combinaties met chocolade. Wij proefden er een stukje chocolade bij: Carré Maralumi, Ier Cru de Plantation, 64% cacao, Papoea Nieuw Guinea. Gaat inderdaad erg goed samen met deze chocolade. De bitters van beide zitten op lijn en de zuurgraad ook. De Calvados heeft ook wat aroma van koffie. 34,00 ***(*) Pommeau de Normandie Château du Breuil, AOC Pays d Auge Prima Pommeau, zacht en in balans. Duidelijke appelsmaak, maar mist wat diepgang. 7,50 *** Apéritif au Calvados, jus de pomme et vanille "Coeur du Breuil" Op basis van Calvados, appelsap, suiker en natuurlijk vanille-extract van Madagascar. Alc. 16%. Voor een jong (vrouwelijk) publiek. Koud drinken, op ijs of als longdrink, b.v. met cola. Lijkt wat op amaretto en drinkt gemakkelijk. 10,75 *** Liqueur au Calvados Coeur du Breuil Alc. 24%. Zoet en bitter, keurige likeur, maar de appel is niet meer zo goed te proeven. 11,75 ***

Calvados Roger Groult Wij worden ontvangen met een heerlijk aperitief, Calvados Blanc met tonic en een schijfje limoen. Clos de la Hurvanière

Calvados Roger Groult Wij worden ontvangen met een heerlijk aperitief, Calvados Blanc met tonic en een schijfje limoen. Clos de la Hurvanière Diner Het diner werd gehouden op het terras van ons hotel in de chique badplaats Deauville. Het werd aangeboden door Jean-Roger Groult, aan wie wij de volgende dag een bezoek zouden brengen. Calvados Roger

Nadere informatie

Directeur-eigenaar Jean-François Martin

Directeur-eigenaar Jean-François Martin Domaine du Coquerel Dit bedrijf werd in 1937 gevestigd te Milly in de AOC Calvados, aanvankelijk onder de naam Etablissements Gilbert. Er worden elk jaar 5.000 tot 6.000 ton appels verwerkt tot 45.000

Nadere informatie

Calvados. Door Paul Op ten Berg

Calvados. Door Paul Op ten Berg Calvados Door Paul Op ten Berg Op uitnodiging van de brancheorganisatie IDAC (Interprofession des Appellations Cidricoles) maakte een viertal journalisten in oktober 2011 een studiereis naar Normandië,

Nadere informatie

Huiswijn Wit en Rood

Huiswijn Wit en Rood Huiswijn Wit en Rood (Italie) Een heerlijke huiswijn, in de mond proef je een lichte aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en tijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk. Lekker

Nadere informatie

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Naturalys Chardonnay Deze frisse sappige biologisch chardonnay heeft mooie tonen van tropisch fruit. Naturalys Rosé Deze frisse biologische wijn

Nadere informatie

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel.

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel. Azienda Agricola COFFELE Soave Veneto Soave Spumante Brut DOC Droge wijn, met een frisse structuur, volhardend, evenwichtig, met een aangename amandel nasmaak. Een voluptueuze en sierlijke interpretatie

Nadere informatie

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be Alles over bier Biertypes HET ASSORTIMENT BIEREN IN DE MARKT GROEIT. NAAST TYPES EN SMAKEN IS ER ONDERSCHEID TUSSEN ONDERGISTEND EN BOVENGISTEND BIER. BEKENDSTE ONDERGISTEND BIER (GEBROUWEN BIJ LAGE TEMPERATUREN)

Nadere informatie

NIEUW in NEDERLAND DON Q RUM

NIEUW in NEDERLAND DON Q RUM NIEUW in NEDERLAND DON Q RUM 10 redenen om DON Q op te nemen in uw assortiment! 1. Alle rum wordt op Puerto Rico gefermenteerd, gedistilleerd en gelagerd. 2. Geen toevoeging van suikers of caramel om aan

Nadere informatie

Presentatie. Paul Houben

Presentatie. Paul Houben Port proeverij Presentatie Paul Houben Wijngebieden langs de Douro Douro wijn Dourovallei beschut tegen Atlantische winden Arme grond: leisteen, graniet met zand Klimaat: bergen beschermen wijnranken,

Nadere informatie

Proefdoos: Toscaanse top wijnen

Proefdoos: Toscaanse top wijnen Proefdoos: Toscaanse top wijnen 2009 Pianirossi Sidus DOC De CEO van Tod's & Hogan is de eigenaar van dit domein. Een middelzware fruitige wijn is de beste typering. Veel fruit, sap met mooie tonen van

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE COTES DE CASTILLON DOOR TOPWIJNEN LESAGE 9/2/2016

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE COTES DE CASTILLON DOOR TOPWIJNEN LESAGE 9/2/2016 VERSLAG WIJNDEGUSTATIE COTES DE CASTILLON DOOR TOPWIJNEN LESAGE 9/2/2016 Vandaag zal Peter ons nieuw wijnjaar inzetten met een degustatie van Castillon wijnen, een voor velen minder geproefde wijnstreek.

Nadere informatie

Wijngaarden Het landgoed omvat 130 ha, waarvan 38 ha beplant is met wijnstokken, inclusief 15 ha met sagrantino en 6 ha nieuwe aanplant met

Wijngaarden Het landgoed omvat 130 ha, waarvan 38 ha beplant is met wijnstokken, inclusief 15 ha met sagrantino en 6 ha nieuwe aanplant met Scacciadiavoli Dit historische bedrijf wordt geleid door Liù Pambuffetti (34 jaar) en haar neef Iacopo (36 jaar) is gevestigd in de omgeving van de plaats Bastardo en dateert uit 1884. Het is een van de

Nadere informatie

Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35

Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35 Warme dranken Koffie-kop 2,00 Koffie-mok 4,00 Espresso 2,00 Koffie verkeerd 2,35 Cappuccino 2,35 Thee 2,00 Earl Grey, Mint, English Breakfast, Forest Fruit, Green tea lemon, Rooibos vanilla, Green tea

Nadere informatie

De gloednieuwe distilleerderij annex shop

De gloednieuwe distilleerderij annex shop Domaine Pierre Huet In 1865 werd dit familiebedrijf opgericht. Het is gevestigd in het Manoir la Brière des Fontaines te Cambremer, hartje Pays d Auge. We bezoeken de gloednieuwe distilleerderij annex

Nadere informatie

VINTAE DE BARDOS Romántica Verdejo :

VINTAE DE BARDOS Romántica Verdejo : Romántica Verdejo : Romántica Verdejo wordt gemaakt in het hart van Rueda. Dit is een wijn met een intens aroma van fruit met kruidige notities, zijn frisheid en elegantie munten uit. Prijs/st : 75cl.:

Nadere informatie

VERSLAG DEGUSTATIE CHATEAUNEUF-DU-PAPE OP 11 APRIL 2017 DOOR ONZE VOORZITTER.

VERSLAG DEGUSTATIE CHATEAUNEUF-DU-PAPE OP 11 APRIL 2017 DOOR ONZE VOORZITTER. VERSLAG DEGUSTATIE CHATEAUNEUF-DU-PAPE OP 11 APRIL 2017 DOOR ONZE VOORZITTER. Jaarlijks geeft onze voorzitter een degustatie met als thema : Bordeaux 10 jaar oud! Daar 2007 in de Bordeaux een moeilijk

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE DOMAINE GRAND VENEUR DOOR WIJNHUIS VANDEN BULCKE.

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE DOMAINE GRAND VENEUR DOOR WIJNHUIS VANDEN BULCKE. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE DOMAINE GRAND VENEUR DOOR WIJNHUIS VANDEN BULCKE. Vanavond was het Wijnhuis Vanden Bulcke onze gastheer en wilde ons de wijnen van het Domaine Grand Veneur uit de Rhone streek, in

Nadere informatie

Montepulciano d Abruzzo

Montepulciano d Abruzzo Montepulciano d Abruzzo Rosso di Montepulciano Montepulciano d Abruzzo Plaats Montepulciano Druif Vino Nobile di Montepulciano Rosso Piceno Superiore Wijn 1 Wijn 1: Tesoruccio Montepulciano d'abruzzo

Nadere informatie

Verticale Proeverij Bordeaux De Mangerie Eisden Vrijdag 27 oktober 2017 CHATEAU TROPLONG MONDOT SAINT EMILION PREMIER GRAND CRU CLASSE B

Verticale Proeverij Bordeaux De Mangerie Eisden Vrijdag 27 oktober 2017 CHATEAU TROPLONG MONDOT SAINT EMILION PREMIER GRAND CRU CLASSE B Verticale Proeverij Bordeaux De Mangerie Eisden Vrijdag 27 oktober 2017 CHATEAU TROPLONG MONDOT SAINT EMILION PREMIER GRAND CRU CLASSE B Topdegustatie van een topchateau, Chateau Troplong Mondot, zoals

Nadere informatie

Vinificatie Fermentatie op inox vaten onder gecontroleerde temperatuur. Kleur Strogeel met groene reflecties

Vinificatie Fermentatie op inox vaten onder gecontroleerde temperatuur. Kleur Strogeel met groene reflecties Azienda Agricola ORSOLANI San Giorgio Canavese Piemonte Erbaluce di Caluso DOCG Een wijn voor elke gelegenheid, met een fris karakter en levendige zuurtegraad. Zowel de druif als zijn wijn zijn uniek in

Nadere informatie

Wijnpromoties gelden tot 31 mei 2012 (zolang de voorraad strekt).

Wijnpromoties gelden tot 31 mei 2012 (zolang de voorraad strekt). Wijnpromoties gelden tot 31 mei 2012 (zolang de voorraad strekt). Herckenrodestraat 51 3550 Heusden-Zolder Telefoon: 011-42 25 21 Fax: 011-42 99 43 Al onze wijnen bewaren en rijpen in donkere en koele

Nadere informatie

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn:

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn: Produktblad 1 van 61 Viña Ventisquero De wijngaard Ventisquero is het resultaat van een nieuwe uitdaging van Agrosuper, de grootste producent van verse voedingsmiddelen in Chili. Enthousiast over het idee

Nadere informatie

Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc.

Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc. Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc. 5,5% 3,00 Een sprankelend trappistenbier van hoge gisting. Licht moutig

Nadere informatie

Eilan Gillan. Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry

Eilan Gillan. Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry 16 mei 2014 Eilan Gillan Speyside Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry De man achter Eilan Gillan is Oliver Blanc, de eigenaar van de cognac distileerderij

Nadere informatie

Vinificatie Productie en export

Vinificatie Productie en export Bouza do Rei Bij dit in 1983 opgerichte bedrijf worden wij ontvangen door bedrijfsleider Isidoro Serantes Serantes. Het is een van de grootste privébedrijven van Rías Baixas. Bouza do Rei is pionier voor

Nadere informatie

Informatie brochure 2018

Informatie brochure 2018 Informatie brochure 2018 Inhoudsopgave - Vieno - Assortiment - Witte Vien0 s - Rose Vien0 s - Rode Vien0 s - Dessert Vien0 s - Product informatie - Prijzen - Contactinformatie 1 2 3 5 6 7 8 9 9 Vien0 is

Nadere informatie

Het heeft even geduurd maar hier heb ik wat informatie over de type wijnen die, denk ik, bij jou wel in de spaak vallen.

Het heeft even geduurd maar hier heb ik wat informatie over de type wijnen die, denk ik, bij jou wel in de spaak vallen. Hallo Irene Scipio, Het heeft even geduurd maar hier heb ik wat informatie over de type wijnen die, denk ik, bij jou wel in de spaak vallen. Ik heb niet specifiek merknamen genoemd maar meer landen, streken

Nadere informatie

Presentatie PAUL HOUBEN

Presentatie PAUL HOUBEN AMARONE PROEVERIJ Presentatie PAUL HOUBEN AMARONE GEBIED ITALIË WIJNGEBIEDEN VALPOLICELLA Valpolicella wijnen worden gemaakt volgens de gebruikelijke methode van wijn maken. Alle rode wijnen worden gemaakt

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE BOURGOGNE JEAN GRIVOT DOOR LIEVEN CAPPELLE OP 8/5/2013.

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE BOURGOGNE JEAN GRIVOT DOOR LIEVEN CAPPELLE OP 8/5/2013. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE BOURGOGNE JEAN GRIVOT DOOR LIEVEN CAPPELLE OP 8/5/2013. Het huis Grivot bestaat reeds sinds het midden van de 17 de eeuw. Tegenwoordig is het Etienne die de wijnen assembleert. De

Nadere informatie

Productie en export Proeverij

Productie en export Proeverij Pereira D Oliveiras Pereira D Oliveiras (Vinhos), Lda. is een kleine producent van Madeira die bekend staat als de hoeder van de traditie. Het hoofdkantoor - tevens lodge en proeflokaal - is gevestigd

Nadere informatie

Château Léoville Poyferré, 2ème Grand Cru Classé St. Julien

Château Léoville Poyferré, 2ème Grand Cru Classé St. Julien De verscheidenheid van de Médoc deel 3 Door Paul op ten Berg Château Léoville Poyferré, 2ème Grand Cru Classé St. Julien Op dit familiebedrijf van de Cuveliers werden wij ontvangen door oenologe Isabelle

Nadere informatie

Wat is oud? Wat is nieuw?

Wat is oud? Wat is nieuw? Wat is oud? Wat is nieuw? 13-04-2015 Ardmore Ardmore Traditional heeft in 2010 nog bij de World Whisky Awars de gouden medaille in de wacht gesleept, en terecht want het is een prachtige whisky! Prachtige

Nadere informatie

CIABOT BERTON La Morra Piemonte. Langhe Favorita Alissa DOC

CIABOT BERTON La Morra Piemonte. Langhe Favorita Alissa DOC CIABOT BERTON La Morra Piemonte Langhe Favorita Alissa DOC De wijngaarden in Canale, Roero, een heuvelachtig gebied (250 m boven de zeespiegel), naar het oosten gepositioneerd. 100 % Favorita 2000 flessen/jaar

Nadere informatie

speciaalbier De Volmolen Genieten van een lekker We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles, vraag ernaar! Café-Zaal-Camping De Volmolen

speciaalbier De Volmolen Genieten van een lekker We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles, vraag ernaar! Café-Zaal-Camping De Volmolen samengesteld door Genieten van een lekker speciaalbier De Volmolen Café-Zaal-Camping De Volmolen Volmolen 4, 5561 VH Riethoven www.devolmolen.nl We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles,

Nadere informatie

Dinsdag 3 juli 2012: Super Bordeaux 2009

Dinsdag 3 juli 2012: Super Bordeaux 2009 Dinsdag 3 juli 2012: Super Bordeaux 2009 PROEFNOTITIES De wijnen voor deze degustatie werden gekozen door Pol Donck en besteld bij Peter Lesage, die zelf ook aanwezig was. Het was de bedoeling om aan te

Nadere informatie

VERSLAG DEGUSTATIE WITTE PESSAC-LEOGNAN OP 12/2/2019 DOOR PETER LESAGE.

VERSLAG DEGUSTATIE WITTE PESSAC-LEOGNAN OP 12/2/2019 DOOR PETER LESAGE. VERSLAG DEGUSTATIE WITTE PESSAC-LEOGNAN OP 12/2/2019 DOOR PETER LESAGE. Traditioneel start Peter Lesage ons nieuw seizoen bij de wijnacademie. Vanavond zal hij witte wijnen uit de Pessac-Leognan laten

Nadere informatie

Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen

Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen 2011 Damilano Barbera d'asti DOCG 100% Barbera uit wijngaarden in Casorzo, gelegen in de heuvels van Monferrato in de provincie Asti. Uit dit specifieke gebied komen

Nadere informatie

Vandaag is het onze voorzitter die een degustatie zal geven over CHABLIS. We proeven 7 premier crus en 8 grand crus.

Vandaag is het onze voorzitter die een degustatie zal geven over CHABLIS. We proeven 7 premier crus en 8 grand crus. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE CHABLIS OP 4 JUNI 2013. Vandaag is het onze voorzitter die een degustatie zal geven over CHABLIS. We proeven 7 premier crus en 8 grand crus. De wijngaarden van de Chablis zijn de

Nadere informatie

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk Witte wijnen Huiswijn: La Qroix d Argent Gascogne, Frankrijk Expressieve witte wijn met bloemen, wit fruit en citrus in het aroma. De smaak is levendig met een lekkere melange van citrusvruchten en tropisch

Nadere informatie

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25 WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Pronol Frizzante 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco en de Frizzante druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig,

Nadere informatie

: Classic Speyside. Voor meer informatie: De Benriach range kent een gevarieerd aantal jaargangen en stijlen:

: Classic Speyside. Voor meer informatie:   De Benriach range kent een gevarieerd aantal jaargangen en stijlen: Introductie Sinds kort is De Monnik Dranken distributeur voor Nederland van de Schotse The Benriach Whisky. De Benriach distilleerderij werd opgericht in 1898 en is na een paar jaar in andere handen te

Nadere informatie

Inhoudsopgave. - Vieno - Assortiment - Witte Vieno s - Rose Vieno s - Rode Vieno s - Dessert Vieno s - Prijzen - Contactinformatie

Inhoudsopgave. - Vieno - Assortiment - Witte Vieno s - Rose Vieno s - Rode Vieno s - Dessert Vieno s - Prijzen - Contactinformatie Informatie brochure Vieno 2017 Inhoudsopgave - Vieno - Assortiment - Witte Vieno s - Rose Vieno s - Rode Vieno s - Dessert Vieno s - Prijzen - Contactinformatie 1 2 3 5 6 7 8 8 Vieno is hét nieuwe alcoholvrije

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DUBL Brut fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DOP Sannio 100% falanghina bevindt zich in het hart van Campanië, op zo n tiental De Dubl Falaghina heeft een briljante lichtgele kleur en een fijne

Nadere informatie

Stop met zeuren over Rusland. Die tijd komt nooit meer terug.

Stop met zeuren over Rusland. Die tijd komt nooit meer terug. Stop met zeuren over Rusland. Die tijd komt nooit meer terug. Als Limburgse wijnmaker en distillateur zag ik zich het drama in de Limburgse fruitteelt voltrekken. Fruittelers die hun hele hebben en houden

Nadere informatie

PRODUCT. Sinds 1921 CATALOGUS

PRODUCT. Sinds 1921 CATALOGUS PRODUCT Sinds 1921 CATALOGUS Beste klant, Siebrand, een bijzonder familiebedrijf, is opgericht in 1921. Wij zijn trots op de rijke historie die wij als bedrijf hebben. Het Siebrand-imago wordt gekenmerkt

Nadere informatie

IN HET GLAS NAAM BROUWERIJ ADRES. Spanjestraat 133 141 8800 Roeselare België CONTACT TEMPERATUUR

IN HET GLAS NAAM BROUWERIJ ADRES. Spanjestraat 133 141 8800 Roeselare België CONTACT TEMPERATUUR IN HET GLAS NAAM Rodenbach Grand Cru BROUWERIJ Brouwerij Rodenbach ADRES Spanjestraat 133 141 8800 Roeselare België CONTACT T: +32 (0)51 27 27 00 info@rodenbach.be www.rodenbach.be BEZOEKEN Bezoeken kan

Nadere informatie

Onze bieren. Flesbieren

Onze bieren. Flesbieren Geen 18, geen alcohol Flesbieren Kriek Max (3.5%) Helder, donkerrood kriekbier van spontane gisting met een zoet en fruitig aroma en een fruitig zoet-zuur palet door toevoeging van 25% natuurlijke kriekensappen.

Nadere informatie

CARTA VIEJA. : Sauvignon Blanc

CARTA VIEJA. : Sauvignon Blanc Sauvignon Blanc Heldergele kleur met groene reflecties. Frisse, schone en intense neus. Witte bessen, verse kruiden en limoenaroma's worden benadrukt, met asperges en minerale tonen. Grote balans en textuur

Nadere informatie

De ripasso Austero wordt gemaakt van niet gedroogde druiven en vervolgens geweekt in de schillen van de Amarone s.

De ripasso Austero wordt gemaakt van niet gedroogde druiven en vervolgens geweekt in de schillen van de Amarone s. Pietro Zardini maakt mooie wijnen in de typische -lijn: van de rode van niet-gedroogde druiven, via een ripasso tot een tweetal s van gedroogde druiven. Wijnlijst De ripasso Austero wordt gemaakt van niet

Nadere informatie

fourapples news In deze editie van appel tot appelsap van appelsap tot cider van cider tot destillaat en afgewerkt product...

fourapples news In deze editie van appel tot appelsap van appelsap tot cider van cider tot destillaat en afgewerkt product... fourapples news Bij fourapples draait alles rond appels. We produceren... - *fourbubbels* (een cider van 4% vol. alc.) - *sweetshine* (een zoete appel likeur - 18% vol. alc.) - *sweetshine cherry* (een

Nadere informatie

Dinsdag 2 november 2010: DEGUSTATIE ZINFANDEL

Dinsdag 2 november 2010: DEGUSTATIE ZINFANDEL Dinsdag 2 november 2010: DEGUSTATIE ZINFANDEL PROEFNOTITIES Deze degustatie, over een door ons weinig gedronken druif, werd verzorgd door Jan II en Marc. Jan II gaf eerst een verzorgde visuele samenvatting

Nadere informatie

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij BIERKAART Bieren van t vat pilsener 25 cl alc. 5,0 % vol. 2,10 pilsener 50 cl alc. 5.0 % vol. 3,90 Up 22 cl alc. 5,5 % vol 2,20 Hoppen Blond van Jopen alc. 6,8% vol. 3,30 Ons eigen bier 2,60 Ons Carusobier

Nadere informatie

BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

BODEGAS FABRE SA  Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren 90 in Argentinië;

Nadere informatie

De wijnen van de Jura

De wijnen van de Jura De wijnen van de Jura Onbekend is onbemind Hoe komt het dat de wijnen van de Jura bij ons nauwelijks bekend zijn? 1. Moeilijk te vinden 2. Relatief duur 3. Enkele onbekende druivensoorten savagnin, poulsard,

Nadere informatie

DEGUSTATIEFICHE. 1. Côtes du Marmandais , Terrasses de Garonne , Tradition , Sauvignon ,69

DEGUSTATIEFICHE. 1. Côtes du Marmandais , Terrasses de Garonne , Tradition , Sauvignon ,69 DEGUSTTIEFIHE Degustatiethema : ÔTES DU MRMNDIS Plaats / Datum : 07/05/2002 antal proevers : 8 Witte wijn: 1-2-3-4-5-6 Rode wijn: 7-8-9-10-11-12-13-14-15-16 1. ôtes du Marmandais 2001 4,35 Visueel : Geelgroen,

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE NOORDELIJKE RHONE door LIEVEN CAPPELLE OP 022/05/2017

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE NOORDELIJKE RHONE door LIEVEN CAPPELLE OP 022/05/2017 VERSLAG WIJNDEGUSTATIE NOORDELIJKE RHONE door LIEVEN CAPPELLE OP 022/05/2017 Vanavond zal Lieven ons een degustatie geven over, voor de meeste van ons, toch minder gedronken wijnen. Eerst geeft Lieven

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE MONTALCINO OP 01/04/2014.

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE MONTALCINO OP 01/04/2014. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE MONTALCINO OP 01/04/2014. Vanavond is de heer Mommerency onze gastheer en zal hij ons rondleiden in de wondere wereld van Montalcino. Eerst drinken wij 7 Rosso s en dan 11 Montalcino

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE OP 9/6/2015, WIJNEN 2005 UIT KELDER JAN EN FRANK.

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE OP 9/6/2015, WIJNEN 2005 UIT KELDER JAN EN FRANK. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE OP 9/6/2015, WIJNEN 2005 UIT KELDER JAN EN FRANK. Vandaag proeven we rode wijnen van 2005 met uitsluiting van Bordeaux, Bourgogne en Chateauneuf du pape. Alle wijnen komen uit de

Nadere informatie

Bubbles. Mont Blanc Cava - Spanje - Brut Druiven: 50% Macabeo - 30% Xarello - 20% Parellada

Bubbles. Mont Blanc Cava - Spanje - Brut Druiven: 50% Macabeo - 30% Xarello - 20% Parellada Bubbles Mont Blanc 362 - Cava - Spanje - Brut Druiven: 50% Macabeo - 30% Xarello - 20% Parellada Mooie uitgebalanceerde cava. Fris met fijne bubbels. Mooie hinten van noten en appel. Perfecte balans tussen

Nadere informatie

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento Santa Caterina Chardonnay Igt Salento De wijnstreek Puglia in Zuid- Italië is gespecialiseerd in de productie van rode wijnen. De hoge temperaturen lijken minder geschikt voor de verbouw van witte druivensoorten.

Nadere informatie

Chileense huis wijnen

Chileense huis wijnen Wijnkaart Chileense huis wijnen Pionero Viña Morande Chardonnay In deze droge witte wijn proeft u aroma's van fris fruit zoals perzik, peer, citrus en meloen. Smaaktype: soepel, aromatisch met houtrijping.

Nadere informatie

O r i g i n e Se l e c t i o n

O r i g i n e Se l e c t i o n O r i g i n e Se l e c t i o n Origine-chocolade Origine-chocolade staat voor chocolade vervaardigd uit cacaobonen afkomstig uit één enkel land, soms zelfs uit één enkele regio. De typische omgeving, de

Nadere informatie

Whisky maken. Mouten Brouwen Distilleren Rijpen Bottelen

Whisky maken. Mouten Brouwen Distilleren Rijpen Bottelen Whisky maken Mouten Brouwen Distilleren Rijpen Bottelen Mouten Gerst wordt tijdens het mouten vochtig gemaakt, waardoor het ontkiemt. Bij het ontkiemen worden suikers aangemaakt, die in het verdere distilleerproces

Nadere informatie

WIJNKAART --- WINE LIST --- CARTE DES VINS --- WEINKARTE

WIJNKAART --- WINE LIST --- CARTE DES VINS --- WEINKARTE WIJNKAART --- WINE LIST --- CARTE DES VINS --- WEINKARTE BUBBELS & COCKTAILS Veluwse Vreugde 6,50 39,50 Wekerom Nederland Johanniter, Riesel Deze bubbel heeft een frisse mousse met een fijn floraal en

Nadere informatie

D E S S E RT W I J N. Een zachte, zoete dessert- en kaaswijn met de zonnige smaak van rozijnen. G L A S 4, - T G E H E I M E K E L D E RT J E

D E S S E RT W I J N. Een zachte, zoete dessert- en kaaswijn met de zonnige smaak van rozijnen. G L A S 4, - T G E H E I M E K E L D E RT J E D E S S E RT W I J N M I G U E L T O R R E S, M O S C A T E L O R O F L O R A L I S S PA I N Een zachte, zoete dessert- en kaaswijn met de zonnige smaak van rozijnen. G L A S 4, - T G E H E I M E K E L

Nadere informatie

Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich

Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich mag verheugen in duidelijke seizoenswisselingen: in de zomer warm en droog, in de winter koud en regenachtig. Het lijkt onbelangrijk,

Nadere informatie

Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano

Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano WINE BY Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano In de mond een wijn met structuur en een goede zuurgraad, laat een lange, aangename en aanhoudende nasmaak achter met duidelijke noten van exotische vruchten.

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DUBL Brut fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DOP Sannio 100% falanghina bevindt zich in het hart van Campanië, op zo n tiental De Dubl Falaghina heeft een briljante lichtgele kleur en een fijne

Nadere informatie

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig, lichte

Nadere informatie

WIJNKAART --- WINE LIST --- CARTE DES VINS --- WEINKARTE

WIJNKAART --- WINE LIST --- CARTE DES VINS --- WEINKARTE WIJNKAART --- WINE LIST --- CARTE DES VINS --- WEINKARTE BUBBELS & COCKTAILS Palau Cava Semi Seco 5,50 30,00 Penedés Spanje Xarello, Macabeo, Parellada Deze Cava heeft een frisse mousse met een fijn floraal

Nadere informatie

Sherry of Jerez?? Meer dan een aperitief.

Sherry of Jerez?? Meer dan een aperitief. Sherry of Jerez?? Meer dan een aperitief. Waar komt Sherry vandaan? Productie 13.000 ha 350.000 hl Palomino Fino 97% Moscatel 3% Pedro Ximénez 0,3% Eigen vinificatieproces Vinificatie Productie droge witte

Nadere informatie

a pleasure for your senses

a pleasure for your senses NR 2 Reserve dry versterkt droog Druivensoorten: tinta negra mole, verdelho, sercial en een uitstekende balans tussen zuur en suiker. De wijnen die in deze blend gebruikt zijn is tinta negra en verdelho

Nadere informatie

Bedrijfsleider Karsten Peter

Bedrijfsleider Karsten Peter Gut Hermannsberg met prachtige wijnen van 2010 Door Paul Op ten Berg De wijnstreek Nahe is met 4.000 ha wijngaarden een van de kleinere wijngebieden van Duitsland. Maar door een veelheid aan bodemtypes

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE POMEROL WIJNEN OP 4 FEBRAURI 2014 DOOR PETER LESAGE.

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE POMEROL WIJNEN OP 4 FEBRAURI 2014 DOOR PETER LESAGE. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE POMEROL WIJNEN OP 4 FEBRAURI 2014 DOOR PETER LESAGE. Peter, die voor de derde maal bij onze wijnacademie komt, zal ons vanavond laten kennis maken met Pomerol van 2010. De klimatologische

Nadere informatie

De proeverij. 1e sessie de minst krachtige jaargangen

De proeverij. 1e sessie de minst krachtige jaargangen Verslag van de memorabele Palmer proeverij op 12 december 1994 in Restaurant De Duinrand te Drunen. Door Yves Krimpenfort (inleiding) en Giovanni Randazzo (proefnotities). ln het bijna 10-jarig bestaan

Nadere informatie

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Huiswijnen wit Urmeneta, Sauvignon Blanc Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Een typisch Chileense Sauvignon. Hij is milddroog, makkelijk en zit vol exotische aroma s van onder andere passievrucht.

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Rosso del Duca. Jaartal DOP Montepulciano d Abruzzo

ARTIKELFICHE. Rosso del Duca. Jaartal DOP Montepulciano d Abruzzo Rosso del Duca Jaartal 2014 fris, subtiel, droog DOP Montepulciano d Abruzzo 100% montepulciano en is uitgegroeid tot moderne sterspeler van de Abruzzen. De Rosso del Duca heeft een donker robijnrode kleur.

Nadere informatie

Dinsdag 6 november 2012: Libanese wijn Chateau Musar

Dinsdag 6 november 2012: Libanese wijn Chateau Musar Dinsdag 6 november 2012: Libanese wijn Chateau Musar PROEFNOTITIES Deze degustatie wordt gegeven door onze voorzitter die ons een mooi overzicht zal geven van dit Libanees wijnhuis. Er waren slechts 9

Nadere informatie

The Golden Bull s Huiswijnen

The Golden Bull s Huiswijnen Wijnkaart The Golden Bull s Huiswijnen De huiswijnen van The Golden Bull zijn zorgvuldig geselecteerd in combinatie met uw topsteak. Glas Fles Astica Merlot Malbec 4.95 24.50 Astica Chardonnay 4.95 24.50

Nadere informatie

Single Highland Whisky Co-operative

Single Highland Whisky Co-operative 27 mei 2016 Single Highland Whisky Co-operative Highlands Alcoholpercentage 40% Leeftijd 12y Working with Whyte & Mackay's master blender, Richard Paterson, the retail chain has selected the Highland single

Nadere informatie

CAVA FRANCESC RICART BRUT

CAVA FRANCESC RICART BRUT CAVA FRANCESC RICART BRUT Francesc Ricart Brut is gemaakt volgens de traditionele methode met de typische cava-druiven Xarel-lo, Macabeo en Parellada. Deze cava heeft 14 maanden gerijpt op fles, maar behoudt

Nadere informatie

Als voorbeeld zullen we Sancerre gebruiken. De bevindingen voor wat kleur en geur betreft, hebben we inmiddels in dit tabelletje ingevuld:

Als voorbeeld zullen we Sancerre gebruiken. De bevindingen voor wat kleur en geur betreft, hebben we inmiddels in dit tabelletje ingevuld: De kunst van het schrijven van een bruikbare proefnotitie door Cees van Casteren De grootste uitdaging van elke wijncursus voor mij is mijn studenten te leren een bruikbare proefnotitie te schrijven. Voor

Nadere informatie

Presentatie SOPHIE PLUIM

Presentatie SOPHIE PLUIM AUSTRALIAN VALLEY WINES Presentatie SOPHIE PLUIM http://www.australianvalleywines.nl/nl/ AUSTRALIE WIJNLAND MET DIVERSITEIT Australië is het wijnsucces van de afgelopen decennia. Niet alleen in kwantiteit,

Nadere informatie

SANCERRE WIJNEN VAN HET HUIS ALPHONSE MELLOT IN DE LOIRE 6 MEI 2014.

SANCERRE WIJNEN VAN HET HUIS ALPHONSE MELLOT IN DE LOIRE 6 MEI 2014. SANCERRE WIJNEN VAN HET HUIS ALPHONSE MELLOT IN DE LOIRE 6 MEI 2014. Vandaag zal onze voorzitter deze wijnen voorstellen. Het huis Mellot bestaat al sinds 1513, en het is de 19 de generatie die nu het

Nadere informatie

MOUSSEREND. Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO

MOUSSEREND. Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO WIJNKAART MOUSSEREND Frizzante Pinot Nero 'Sacchetto' Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO Frizzante Prosecco 'Sacchetto' Fijne

Nadere informatie

Warme dranken Koffie-kop 2,20 Koffie-mok 4,40 Espresso 2,20 Dubbele espresso 4,40 Koffie verkeerd 2,50 Cappuccino 2,35 Latte Macchiato 2,50

Warme dranken Koffie-kop 2,20 Koffie-mok 4,40 Espresso 2,20 Dubbele espresso 4,40 Koffie verkeerd 2,50 Cappuccino 2,35 Latte Macchiato 2,50 Warme dranken Koffie-kop 2,20 Koffie-mok 4,40 Espresso 2,20 Dubbele espresso 4,40 Koffie verkeerd 2,50 Cappuccino 2,35 Latte Macchiato 2,50 Thee 2,20 Earl Grey, Mint, English Breakfast, Forest Fruit, Green

Nadere informatie

Prosecco 'll Vino dei Poeti' Prosecco rosé 'll Vino dei Poeti' Moët Ice Imperial 32,95. Dis+lleria Bo2ega, Veneto, Italië

Prosecco 'll Vino dei Poeti' Prosecco rosé 'll Vino dei Poeti' Moët Ice Imperial 32,95. Dis+lleria Bo2ega, Veneto, Italië Prosecco 'll Vino dei Poeti' Dis+lleria Bo2ega, Veneto, Italië 32,95 In de geur zacht steenfruit en een lichte hint van amandelen. Verfrissend frui+g droog,. Mooie fijne mousse. Prosecco rosé 'll Vino

Nadere informatie

goed makers ausgetrunken! Gelber Muskateller 2011 PRIJS: EUR 12,-

goed makers ausgetrunken! Gelber Muskateller 2011 PRIJS: EUR 12,- Gelber Muskateller 2011 Zanderige klei met grind en mergel in de ondergrond. Geplant tussen 2002 en 2004. Guyot met enkele draagtak, volledig begroende bodem. Na korte rust en bezinktijd van de most vindt

Nadere informatie

Wijnpakket Chili. Soort: Rode wijn Druivensoorten: syrah Land: Chili Alcoholpercentage: 14% Inhoud: 0.75l

Wijnpakket Chili. Soort: Rode wijn Druivensoorten: syrah Land: Chili Alcoholpercentage: 14% Inhoud: 0.75l Wijnpakket Chili Castillo de Molina Syrah Reserva Druivensoorten: syrah Alcoholpercentage: 14% De Syrah komt uit de Pencahue regio in de Maule Valley. Hier is de Syrah in zijn element. Door de verkoelende

Nadere informatie

Blindproeverij Rood de wereld rond...

Blindproeverij Rood de wereld rond... Blind 2007 Blindproeverij 2007 Blindproeverij 2007 Rood de wereld rond... Blindproeverij 2007 Rood de wereld rond... 3 Franse wijnen: Blindproeverij 2007 Rood de wereld rond... 3 Franse wijnen: Bordeaux

Nadere informatie

Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een deel van een heuvel in de gemeente Castellinaldo.

Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een deel van een heuvel in de gemeente Castellinaldo. Een familiebedrijf ontstaan aan het eind van de jaren 80 en op dit moment nog steeds geleid door Fiorella, haar broer en haar twee zonen Alessandro en Alberto. Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een

Nadere informatie

Tenuta Iuzzolini Ciro Calabria. Ciro Bianco. Productiegebied. Calabria, provincie Crotone, Ciro Marina Timpa Bianca. Druiven: Greco Bianco

Tenuta Iuzzolini Ciro Calabria. Ciro Bianco. Productiegebied. Calabria, provincie Crotone, Ciro Marina Timpa Bianca. Druiven: Greco Bianco Ciro Bianco Druiven: Greco Bianco Vinificatie: na handmatige oogst (eind september) zachte pressing, fermentatie bij gecontroleerde temperatuur, rijping in stalen vaten, één maand op fles bij gecontroleerde

Nadere informatie

de hoofdvestiging van Henriques & Henriques te Câmara de Lobos

de hoofdvestiging van Henriques & Henriques te Câmara de Lobos Henriques & Henriques Dit voormalige familiebedrijf, in 1850 gesticht door João Gonçalves Henriques, begon in 1925 met export. Het bedrijf is sinds 2012 eigendom van het grote Franse wijn- en gedistilleerdbedrijf

Nadere informatie

VERSLAG DEGUSTATIE SAUVIGNON OVER GANS DE WERELD DOOR ONZE VOORZITTER.

VERSLAG DEGUSTATIE SAUVIGNON OVER GANS DE WERELD DOOR ONZE VOORZITTER. VERSLAG DEGUSTATIE SAUVIGNON OVER GANS DE WERELD DOOR ONZE VOORZITTER. Vanavond zal Jan ons laten kennis maken met sauvignons van over gans de wereld! Hij heeft 24 wijnen mee, die hij over 6 flights heeft

Nadere informatie

Zeker proeven op het Just Beer -festival

Zeker proeven op het Just Beer -festival Het Laatste Nieuws - HLN.be De Krant Zeker proeven op het Just Beer -festival 03 november 2018 00u00 Met Just Beer vindt dit weekend in Kortrijk Xpo het grootste bierfestival van het land plaats. Voor

Nadere informatie

Digitale Wijnnieuwsbrief

Digitale Wijnnieuwsbrief Digitale, BQ products, Juli 2012 In deze editie Mouton Cadet Reserve Graves Blanc p.3 Mouton Cadet Reserve Graves Rouge p.4 Mouton Cadet Reserve Saint Medoc p.5 Mouton Cadet Reserve Saint Emilion p.6 Mouton

Nadere informatie

CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST

CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST Met veel zorg selecteren wij in samenwerking met de wijn therapeut de wijnen, hierbij houden wij rekening met de seizoenen, maar bovenal met de gerechten van onze

Nadere informatie

Clos des Frèr[es] Vacqueyras. Presentatie Commanderij Molenberg 20 april 2017

Clos des Frèr[es] Vacqueyras. Presentatie Commanderij Molenberg 20 april 2017 Clos des Frèr[es] Vacqueyras Presentatie Commanderij Molenberg 20 april 2017 Terroir in AOC Vacqueyras: AOP VACQUEYRAS Geschiedenis - 1930 : Vacqueyras wordt opgenomen in de «Côtes du Rhône». - 1955 :

Nadere informatie

Proefdoos:(Rioja(toppers(

Proefdoos:(Rioja(toppers( Proefdoos toppers Proefdoos:toppers Copyright 2014Grandcruwijnen.nl Proefdoos toppers HerasCordonVendimiaSeleccionadaAlta De Heras Cordon wijn is de enige Spaanse wijn welke wordt geschonken in het Vaticaaan.

Nadere informatie