PARTICIPATIEMOMENT. Datum Dinsdag 5 november Vooruitziend Peer. Peer maakt ruimte voor handel en horeca. 1. Input inwoners

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PARTICIPATIEMOMENT. Datum Dinsdag 5 november 2013. Vooruitziend Peer. Peer maakt ruimte voor handel en horeca. 1. Input inwoners"

Transcriptie

1 PARTICIPATIEMOMENT Kerkdorp Peer centrum Datum Dinsdag 5 november 2013 Sfeer Vooruitziend Peer. Stelling Peer maakt ruimte voor handel en horeca. Peer landelijk houden, geen industrie van maken. Er zijn veel winkels en horeca in Peer centrum. Dit is goed. Grote supermarkten nemen veel ruimte in ten koste van kleine handelaars. Een ander soort van ketens aantrekken in Peer. Grotere betaalbare kledingwinkels aantrekken in Peer centrum. Is ook goed voor de kleine handelaars. Dit geeft meer faciliteiten. Bokt: industrieterrein benutten. Richting Bree is er veel aanbod van grote winkels, richting Wijchmaal niet. Deze beter verdelen. Grote kledingketens is een gemis in Peer. Leegstaande grote panden aanbieden bij investeerders. Peer moet zich meer op de kaart zetten met betaalbare kledingzaken. Peer geeft geen aanleiding tot handel en horeca, er is te weinig uitstraling en sfeer. De Markt heeft een dode zijde. Hema, Blokker, enz.. dergelijke winkels aantrekken tot Peer. Dit hoeft niet in een nieuwbouw, er zijn leegstaande panden genoeg hiervoor. Handel en horeca op maat van noden en behoeften van inwoners. Bepaalde zaken naar Peer halen, centrum toegankelijker maken door de kasseien weg te halen. Een levendig centrum maken van Peer. Parkeerbeleid (handelaar) is goed, altijd voor de deur. Er zijn ook lange termijn parkings voorhanden. Huurprijzen normaal houden voor nieuwe handelaars. Of toerisme of industrie: beter openbaar vervoer uitbreiden naar de industrie. Peer mooi houden, dit brengt geld op. Winkels zoals De Zeeman, Standaard Boekhandel en Kruidvat zijn goed. Panden die leegstaan; inventariseren. Schijf leggen is wel goed bij slagers/bakkers. Gastronomie. RUP, BOKT, industrie,.. wordt tegengewerkt, een uitbreiding kan niet. Het parkeerbeleid houdt de mensen tegen om in Peer te winkelen. Een sportwinkel in Peer ontbreekt. Betalend gedeelte op parkings weghalen. Meer winkels aan de kant van de kerk. Wij hebben een mooi stadscentrum. Nu is het niet aangenaam wandelen door de winkelstraat. Meer mogelijkheden creëren voor kleine ondernemers: schrijnwerkers,.. of combiwoning: woning + atelier. KMO s mogelijkheden geven, niet alleen voor industrie. Er zijn goedkopere panden nodig. Invullen van oud terrein Agnetendal: terrein goed benutten met winkels ed. Deze kans krijgt men niet vaak. Meer horeca is welkom.

2 Meer kledingwinkels in Peer (JBC, C&A, Hema, H&M,..). Verschillende prijsklassen voorzien. Opwaarderen van de Nieuwstraat. Deze is doodgebloeit. Voor de handelaars: meer vuilniszakken geven en gratis naar het containerpark laten gaan. Dit zijn kleine zaken die het leven voor hen gemakkelijk maakt. Is ook interessanter om in Peer te starten. Er is horeca voldoende, maar deze zijn te passief. Zij mogen meer promotiecampagnes voeren, aanbiedingen houden en zich kenbaar maken bij het lokale volk, maar ook bij toeristen. Vb. een toeristenmenu aanschaffen. Betaalbare menu s op de kaart zetten. Een ondernemersloket openen. Nieuwe handelszaken nog meer in de kijker zetten met fotomateriaal, artikel ed. Meer parkings voorzien. Honden niet toelaten, zeker niet in zaken waar gegeten wordt. Dit jaagt klanten weg. Wekelijkse Markt: Verbod opleggen om met de fiets op deze markt te komen (zoals in andere gemeenten). Uitzondering eventueel voor mensen die moeilijk te been zijn.

3 Stelling Het Peerse landschap nodigt uit tot vakantie. Peer zit boordevol landelijk groen. Er zijn voldoende en mooie fiets- en wandelroutes. Peer straalt rust uit. Wij hebben Center Parcs en Snow Valley. Peer Breugelstad komt meer op de kaart. Wij hebben Resterheide, de Dommelwandelingen. Groen Peer behouden, geen industrie van maken. Finse piste en wielerpiste zijn goede zaken. Groene zones doortrekken en verweven in grondplan. De Pieterpas meer promoten. Peer is te weinig bruisend. Enkel in de zomermaanden is er veel te doen. Tussen de zomer- en kerstperiode valt het stil met evenementen. Peer is een mooie stad, mooie stadskern; dient echter opgevuld te worden met leuke horeca zaken en winkels. Toeristen trekt men niet aan in Peer centrum. Snow Valley past niet in het landschap. Verhogen of verlengen dient zeker niet te gebeuren. Er is nog geen groene wal op de BMX piste. Aanbod Breugelhoeve is niet altijd voorhanden. Zo zijn er paardenwandelingen die voor de hele maand volzet zijn. Breugelhoeve: geurhinder in café, geen aantrekkelijke café. De Perre aantrekkelijker maken door bijvoorbeeld een speeltuin te plaatsen. Meer snoeien langs de fietspaden. Groen verdwijnt (vb. Baan naar Bree richting vliegveld). Ondanks gemeentelijke reglementering is er maïs tot tegen de tarmac, wegberm. Onderhoud fietsroutes kan beter vb. borstelen van bladeren en steentjes. Meer Bed & Breakfast promoten. Mini campings voorzien in Peer. Zichtbare stapplaatsen in het centrum voor fietsers voorzien. Een fietscafé met betaalbare B & B mogelijkheden. Een mountainbikeroute voorzien. Reclamefolders in café s leggen. Dit zorgt voor een groter bereik van de jeugd. Koopavonden met animatie en muziek voorzien. Mobilhomeparkings in centrum (Markt) voorzien. Deze goed uitbouwen. Zwembad aan de scholencampus voorzien. Is ideaal voor jong en oud. Meer woonmogelijkheden creëren rond de scholencampus. Meer banken en cafetaria voorzien rond fietsroutenetwerk. Ook namen van gehuchten/kerkdorpen plaatsen op de fietsplaatjes van fietsroutenetwerk. Meer promotie voeren voor toeristisch Peer. Project de trage weg invoeren. Meer voordelen met Pieterpas creëren.

4 Stelling Peer is via openbaar vervoer bereikbaar. Fietspad Wijchmaal is heel mooi. Spartacus is een goed project, maar moet niet op het fietspad in Wijchmaal komen. Indien wel, een nieuw fietspad voorzien. Tussen Peer en Wijchmaal is er een goede verbinding met het openbaar vervoer. Naar Genk is het goed. Spartacus in Peer centrum is nog beter. Buurtbusjes waren goed. Mag terug komen. Neerpelt en Genk zijn goed bereikebaar, alsook naar de treinstation in Neerpelt. Spartacus wordt warm onthaald, mits grote parking aan het station. Op zondag rijden er geen bussen of te weinig. Op zaterdag is het ook slecht geregeld. Studenten zijn naar Diepenbeek twee uren onderweg. Dit is te lang! Slechte verbinding van Peer naar Hasselt. Tot Brussel van Peer is een ramp. Men is minstens twee uren onderweg. In heel Limburg is het openbaar vervoer slecht geregeld. Het openbaar vervoer is niet goed geregeld, alle bussen van Wijchmaal naar Neerpelt ook via Peer laten passeren. Spartacus is niet efficiënt. Beter is de goede busverbindingen naar treinstations voorzien. Op zondag zijn er te weinig mogelijkheden voor het openbaar vervoer. Verplaatsingen met openbaar vervoer naar noodcentra zijn belangrijk. Naar het ziekenhuis van Genk is er geen goede verbinding. Hierin zou meer geïnvesteerd mogen worden. Spartacus is ok, mits Peer naar Wijchmaal ook kan, er genoeg parkeerplaatsen worden voorzien ed. Belbus op zaterdag en zondag laten rijden. Buurtbus terughalen. A24 doortrekken. Carpoolen promoten in Peer. Een veilige dagparking voorzien hiervoor (vb. parking skipiste). De belbus afschaffen en buurtbus terug in leven roepen. Voor de belbus is er een te omslachtige procedure (reservaties op voorhand ed.)

5 Verplichten dat mensen dingen zelf doen. t Poorthuis: als het sneeuwt, eerst de sneeuw daar ruimen. Erg positief is het onderhoud van wandelwegen. De wandel- en fietswegen zijn goed bewegwijzerd. Sporthal: komen daar nog bomen? Het uitzicht is er niet mooi. Er mag meer groen aan de fitness komen. Onteigenen van de weg, zodat er meer bomen bij kunnen. Het woonloket is positief: zij weten veel over bouwen en subsidies, men kan er terecht voor informatie. In Peer is er veel aandacht voor het milieu. Aanmoedigen fiets te gebruiken is ok, maar de wegen nodigen niet echt uit om te fietsen. Zo is het kruispunt van de Scherp-Steenstraat/Nieuwstraat een gevaarlijk punt. Centrum is niet fietsvriendelijk. Hondenpoep en zwerfvuil neemt erg toe. Beleid voeren hierin. Hoe duurder het recyclagepark wordt, hoe meer zwerfvuil en sluikstorting er is. Indien recyclagepark wordt overgenomen door en niet meer gemeentelijk beheerd wordt: komt er een stijging van prijzen. Beste is eigen beheer behouden. Er is veel wildgroei van onkruid: beleid rond voeren. De huisvuilzakken zijn van slechte kwaliteit. Reglement opstellen tegen sluikstorten, strenge maatregelen treffen. GFT bakken voorzien in plaats van huisvuilzakken. Zou ook goed zijn om te composteren. Glas ophaling in Peer. Premie geven voor na-isolatie. Info-avonden over milieuvriendelijk bouwen organiseren. Meer subsidies geven, vb. voor warmtepompen. Zelfde beleid voeren op provinciaal niveau in plaats van gemeentelijk niveau. Overdekte fietsstallingen voorzien. Ook in het centrum van Peer. Beter communiceren over het ophalen van papier en karton. Opsplitsing A en B, waardoor het papier niet werd opgehaald. Quota groenafval: appartementen en huizen zijn gelijk, wat niet kan. Berekenen via het kadastraal inkomen of oppervlakte huis of appartement. Quota recyclagepark overhevelen naar het nieuwe jaar moet mogelijk zijn. Inwoners mee laten beslissen over keuzes bomen in de Kraanberg. Groenafvalquota is te klein. Afval wegbrengen is te duur. Dit moet gratis kunnen gebeuren. Echter niet voor zelfstandigen. Quota koppelen aan KI of oppervlakte bouwplaats/tuin. Bomen in de Kraanberg wegdoen. Windmolens plaatsen en de buurtbewoners die hinder ondervinden (uitzicht, geluidshinder, slagschaduw) een compensatie geven onder de vorm van een korting op hun stroomfactuur.

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Houthulst heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Sint-Niklaasheeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over

Nadere informatie

1.1 'De wegen binnen Horst aan Maas worden goed onderhouden'

1.1 'De wegen binnen Horst aan Maas worden goed onderhouden' Infrastructuur / openbaar vervoer Onderzoeksresultaten TIPHorstaandeMaas.nl Infrastructuur 'Meerdere wegen leiden naar Rome'. Ook in Horst aan de Maas en omgeving zijn verschillende wegen. Ben je het eens

Nadere informatie

1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104

1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104 1 Voorzieningen / ondernemersklimaat 104 1 A Stimuleren van ondernemers 14 1 A 1 Ondernemers bij elkaar brengen 9 1 A 2 Hulp bij opzetten bedrijf. 1 1 A 3 Verminderde regelgeving voor ondernemers op Stad.

Nadere informatie

Project ALPHA. Vragenlijst over omgeving: actief transport en beweging

Project ALPHA. Vragenlijst over omgeving: actief transport en beweging Project ALPHA Vragenlijst over omgeving: actief transport en beweging We willen graag meer te weten komen over hoe u uw buurt waarneemt en hoe u over uw buurt denkt. Gelieve zo eerlijk en volledig mogelijk

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? De UNIZO-afdelingen van Poperinge hebben zich gebogen over de vraag wat verwachten de ondernemers van

Nadere informatie

www.bilzenshopping.be BILZEN KRIJGT EEN NIEUW GEZICHT! DE COMMANDERIE - een volledig nieuwe winkelstraat in het centrum van Bilzen - creatie van een nieuwe winkellus - units van 70 m² tot 323 m² - units

Nadere informatie

Een stem voor N-VA is een garantie voor een nieuwe wind door Maaseik. De N-VA zal loyaal samenwerken om onze stad op het goede spoor te krijgen.

Een stem voor N-VA is een garantie voor een nieuwe wind door Maaseik. De N-VA zal loyaal samenwerken om onze stad op het goede spoor te krijgen. Veilig thuis in een welvarend Maaseik 1.Een klaar en duidelijk beleid Een stem voor N-VA is een garantie voor een nieuwe wind door Maaseik. De N-VA zal loyaal samenwerken om onze stad op het goede spoor

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Vleteren van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Vleteren van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Vleteren van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Vleteren heeft zich gebogen over de vraag; wat verwachten de ondernemers van onze gemeente van het

Nadere informatie

O vrouw. O man. O werkt u O doet u het huishouden O bent u werkloos O heeft u loopbaanonderbreking

O vrouw. O man. O werkt u O doet u het huishouden O bent u werkloos O heeft u loopbaanonderbreking Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen Vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen Prof. Dr. I. De Bourdeaudhuij Watersportlaan 2 9000 Gent Tel : 09 264 63 11 Fax : 09 264 64 84 U KAN ELK VAN

Nadere informatie

Leeftijd. Woonplaats

Leeftijd. Woonplaats Er namen 453 inwoners deel aan de enquête. Leeftijd 6 36 15 18 25 16-24 jaar 25-34 jaar 35-44 jaar 45-65 jaar 65-plus Woonplaats 34 26 4 6 10 5 15 Anzegem Gijzelbrechtegem Heirweg Ingooigem Kaster Tiegem

Nadere informatie

HART VOOR DE BURGER Verkeersdoorstroming Verkeersregeling op en rond de Grote Markt

HART VOOR DE BURGER Verkeersdoorstroming Verkeersregeling op en rond de Grote Markt Streefdoel van onze partij is kiezen voor onze burgers. Alles wordt beslist ten voordele van de meerderheid van de burgers Lier en Koningshooikt! Krachtlijnen van het verkiezingsprogramma 2018 1. Bouwstop

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Koksijde heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015 Bijeenkomst centrumvisie 5 november 2015 Plangebied < Havenstraat,< Witte Kerk < Zeestraat Dorpsstraat Resultaten vragenlijst, 241 respondenten 18 t/m 35 jaar (35) Leeftijdscategorie 0 t/m 17 jaar (1)

Nadere informatie

Lesbrief Planologie van een wijk Waarom is mijn wijk zo ingericht? En hoe zou ik zelf een eigen wijk inrichten?

Lesbrief Planologie van een wijk Waarom is mijn wijk zo ingericht? En hoe zou ik zelf een eigen wijk inrichten? Lesbrief Planologie van een wijk Waarom is mijn wijk zo ingericht? En hoe zou ik zelf een eigen wijk inrichten? Doelstelling: de leerlingen enthousiast maken voor hun omgeving en ze laten ontdekken dat

Nadere informatie

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010 Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid 2011-2014 Welkom in Veendam 3 December 2010 Recreatief & Toeristisch beleid 1. Introductie 2. Recreatief en Toeristisch Product Veendam 3. College Programma

Nadere informatie

GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10

GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Grootste wens Versoepeling van het parkeerbeleid/betere afvalverwerking. Meest gewaardeerd

Nadere informatie

Conflictvrije kruispunten (tegelijkertijd groen licht voor zwakke weggebruikers)

Conflictvrije kruispunten (tegelijkertijd groen licht voor zwakke weggebruikers) Ons programma Koning Fiets Fietsdeal: we willen de fiets de hoofdrol geven in het verkeer in onze gemeente. Iedereen, van jong tot oud, moet zich op een veilige en comfortabele manier kunnen verplaatsen

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

PROGRAMMA HORECA BRUGGE

PROGRAMMA HORECA BRUGGE PROGRAMMA HORECA BRUGGE Mercedes Van Volcem - kandidaat burgemeester Medeschrijvers: Jan Vandenbogaerde, Alain Verhaeghe, Kevin Koekelbergh, Caroline Lescohier en Stephanie Croes Programma #vk18 #eennieuwemotorvoorbrugge

Nadere informatie

score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit?

score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit? score 4,53 Antwoorden: Vraag 1 Kan ik me gemakkelijk verplaatsen via voet- en fietspaden van goede kwaliteit? Voetpaden liggen niet altijd vlak en worden niet goed onderhouden. Fietspaden worden met name

Nadere informatie

Meerjarenplan toelichting door N-VA Peer

Meerjarenplan toelichting door N-VA Peer Meerjarenplan 2014-2019 toelichting door N-VA Peer We hebben met onze fractie genoeg werk gehad om op vrij korte tijd de verschillende budgetten en meerjarenplannen door te nemen en te bestuderen. Onze

Nadere informatie

Aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen Mechelen 2018,

Aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen Mechelen 2018, #UNIZO Mechelen KIEST 2018 Aan de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen Mechelen 2018, Op 14 oktober 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Daarna zullen politieke partijen keuzes maken voor het

Nadere informatie

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

Gebruik maken van lokale troeven. 9 juni 2011

Gebruik maken van lokale troeven. 9 juni 2011 Gebruik maken van lokale troeven 9 juni 2011 1 Fase 1: Opmaak van detailhandelsbeleidsplan Enkele strategische krijtlijnen Centrumontwikkeling en -management Uitbouw van starters- Straat Creatie van link

Nadere informatie

DE WILDURAAN. Galgestraat 154, 3803 Wilderen (Sint-Truiden) VERHUURBROCHURE

DE WILDURAAN. Galgestraat 154, 3803 Wilderen (Sint-Truiden) VERHUURBROCHURE DE WILDURAAN Galgestraat 154, 3803 Wilderen (Sint-Truiden) VERHUURBROCHURE 1 1. Contact en info Voor info, verhuur en bezichtigingen van het lokaal: Chris Vannitsen GSM: 0477/23.28.98 E-mail: chris.vannitsen@telenet.be

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

Wat willen de ondernemers van Oostkamp graag veranderd zien in de volgende zes jaar? OOSTKAMP

Wat willen de ondernemers van Oostkamp graag veranderd zien in de volgende zes jaar? OOSTKAMP Wat willen de ondernemers van Oostkamp graag veranderd zien in de volgende zes jaar? OOSTKAMP Hoe kunnen we de volgende zes jaar samen ondernemend Oostkamp versterken? UNIZO Oostkamp en UNIZO Ruddervoorde

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Ieper heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag Wat

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Koekelare van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Koekelare van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Koekelare van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Koekelare heeft zich gebogen over de vraag; wat verwachten de ondernemers van onze gemeente van

Nadere informatie

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum:

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum: ENQUÊTE BEVOLKING Status: Afgesloten Begindatum: 10-07-2013 Einddatum: 02-09-2013 Live: 55 dagen Vragen: 33 Talen: nl Panelgrootte: 700 Bounced: 0 (0%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%)

Nadere informatie

De kracht van de Antwerpsesteenweg als winkelstraat

De kracht van de Antwerpsesteenweg als winkelstraat De kracht van de Antwerpsesteenweg als winkelstraat 29 november 2013 Activiteit Gemeenteraadslid Stephanie D'Hose ter vervanging van schepen Peeters die verontschuldigd was - opende op vrijdagavond 29

Nadere informatie

Recreëren in Alblasserdam

Recreëren in Alblasserdam Recreëren in Alblasserdam Uitkomsten Bewonerspanel Alblasserdam Inhoud Deze factsheet biedt ten eerste inzicht in het gebruik en de waardering van recreatiemogelijkheden en voorzieningen in Alblasserdam

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST

RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST RESULTAAT ENQUETE LEEFBAARHEID IN DE BINNENSTAD VAN HULST Zomer 2015 Wijkraad Hulst Binnenstad Beste Hulstenaren, Voor u ligt het resultaat van een enquête die is samengesteld naar aanleiding van de Jaarvergadering

Nadere informatie

Mogelijke maatregelen, acties en instrumenten ter versterking van het handelsapparaat

Mogelijke maatregelen, acties en instrumenten ter versterking van het handelsapparaat Mogelijke maatregelen, acties en instrumenten ter versterking van het handelsapparaat Gevonden maatregelen en acties Verhogen van het aanbod in kwantitatieve zin Aantrekken nieuwe winkels Gevonden instrumenten

Nadere informatie

Uitwerking uitkomsten praatcafé

Uitwerking uitkomsten praatcafé Uitwerking uitkomsten praatcafé 21 november 2012 in de Tjattel Sjoerd IJdema / Frans Jorna Inhoud Algemeen... 2 Tafels Voorzieningen... 2 Tafels Wonen... 3 Tafels Werken... 3 Plenaire nabespreking... 5

Nadere informatie

Speerpunt 2018 Toerisme en Vrije tijd. Toerisme & Vrije tijd

Speerpunt 2018 Toerisme en Vrije tijd. Toerisme & Vrije tijd Toerisme & Vrije tijd 1 2 Woord vooraf Een gemeente die zijn toerisme en vrij tijdsbesteding serieus neemt, streeft ernaar dat dit gedragen wordt door de meerderheid van zijn inwoners. Om draagkracht te

Nadere informatie

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Grootste wens Minder bussen in de Bloemerstraat Meest gewaardeerd Veelzijdigheid zoals

Nadere informatie

CD&V+ kiest voor de weg vooruit!

CD&V+ kiest voor de weg vooruit! CD&V+ kiest voor de weg vooruit!» CD&V gelooft in de troeven van Kluisbergen en haar inwoners. We verruimen onze lijst en stellen daarbij één voorwaarde: wij willen kandidaten met een hart voor Kluisbergen.

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Zonnebeke van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Zonnebeke van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Zonnebeke van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? De UNIZO afdelingen Zonnebeke en Passendale hebben zich, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Met een bereikbare stad Bereik je meer

Met een bereikbare stad Bereik je meer Met een bereikbare stad Bereik je meer Een plan om bezoekers op een aantrekkelijke manier naar de Zwolse binnenstad te trekken; met initiatieven op het gebied van parkeren. Voorwoord Een bereikbare stad

Nadere informatie

Jeugdlokalen Ravels-Eel

Jeugdlokalen Ravels-Eel 1/7 Jeugdlokalen Ravels-Eel Eelstraat 4 2380 Ravels-Eel De jeugdlokalen van Ravels-Eel zijn nieuwbouwlokalen, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voorzien van een volledig ingerichte keuken,

Nadere informatie

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) VVV, kansen voor Valkenswaard Door Peter Moezelaar (voorzitter VVV Valkenswaard) De LTA en haar doelstellingen door Henk Wessels (voorzitter LTA) Stijlgids Veelzijdig

Nadere informatie

kom op voor een gemeente op mensenmaat

kom op voor een gemeente op mensenmaat kom op voor een gemeente op mensenmaat Wat leeft er in Heist-op-den-Berg? 525 Heistenaren gaven hun mening. wat stelt de PVDA voor rond kinderopvang, zorg, mobiliteit en afvalbeleid? 1 Samen bouwen aan

Nadere informatie

W I N K E L e n I N H E T N I E U W E B A N N E C E N T R U M

W I N K E L e n I N H E T N I E U W E B A N N E C E N T R U M W I N K E L e n I N H E T N I E U W E B A N N E C E N T R U M B e z a a n j a c h t p l e i n - A m s t e r d a m N o o r d Het Nieuwe Banne Centrum Centraal gelegen in Amsterdam Noord, aan het Bezaanjachtplein

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Ruimte voor initiatieven Workshop voor inwoners, organisaties en ondernemers: 11 oktober 2017 Diversiteit aan speelplekken aanbrengen,

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

Ronde van Harelbeke etappe 1 - Zandberg en Collegewijk p.1 van 6

Ronde van Harelbeke etappe 1 - Zandberg en Collegewijk p.1 van 6 Ronde van Harelbeke etappe 1 - Zandberg en Collegewijk p.1 van 6 Gebied dep / dienst Bedenking Antwoord Ballingenweg: begin van binnenrijden naar appartementen naar stationstraat is moeilijk in te rijden

Nadere informatie

Gewenst aantal koopzondagen

Gewenst aantal koopzondagen KOOPZONDAGEN IN HILVERSUM EEN SP-ONDERZOEK ONDER WINKELIERS Gewenst aantal koopzondagen 50% 6% 32% Minder Evenveel Meer Overig HILVERSUM Naar aanleiding van de aankomende Winkeltijdenverordening Hilversum

Nadere informatie

UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE?

UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE? UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE? Premieleidraad voor het kernwinkelgebied Premies voor een fraai straatbeeld Mooie, verzorgde woningen en handelspanden maken de stad aantrekkelijk. Het stadsbestuur wil

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

Enquête Wonen. Algemene vragen. Leeftijd. loondienst / zelfstandig / geen. Werk in Merselo. bebouwde kom / buitengebied. huurwoning / koopwoning

Enquête Wonen. Algemene vragen. Leeftijd. loondienst / zelfstandig / geen. Werk in Merselo. bebouwde kom / buitengebied. huurwoning / koopwoning Enquête 2017 Algemene vragen Geslacht Leeftijd Werk Werk in Merselo Wonen Wonen M / V.. loondienst / zelfstandig / geen J / N bebouwde kom / buitengebied huurwoning / koopwoning Wonen In welk soort woning

Nadere informatie

Stadsproject Ragheno

Stadsproject Ragheno Stadsproject Ragheno Historisch overzicht Verlaten industrie Algemene ambitie Een kwalitatieve mix van wonen en werken Werken met een grensverleggende stadsplanning De unieke ligging achter het station

Nadere informatie

Lesbrief 6: Trends en ontwikkelingen

Lesbrief 6: Trends en ontwikkelingen Lesbrief 6: Trends en ontwikkelingen Iedere dag worden er nieuwe ontdekkingen gedaan en veranderen de gewoonten van mensen. Trends en ontwikkelingen vind je dan ook in ieder werkgebied terug. Ook in de

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Lochristi heeft zich - naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012 - gebogen over

Nadere informatie

De Kusttram = duurzaam toerisme

De Kusttram = duurzaam toerisme De Kusttram = duurzaam toerisme Toelichting door: Dirk Schockaert, De Lijn West-Vlaanderen Sinds 1885 > een unieke traditie In 1885 > eerste tramlijn tussen Oostende en Nieuwpoort In 1912 > eerste elektrische

Nadere informatie

Van: Bewonerscomité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen

Van: Bewonerscomité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen Van: comité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen Aan: College B&W Gemeente Terneuzen i.a.a. Gemeenteraad Terneuzen CC: Wijkraad Binnenstad Terneuzen Terneuzen, maandag 6 juni 2016 Betreft: enquête ondernemers,

Nadere informatie

Verslag 1 ste bewonerscafé Masterplan Leieboorden Samen de stad 30 APRIL 2014 CC DE STEIGER MENEN

Verslag 1 ste bewonerscafé Masterplan Leieboorden Samen de stad 30 APRIL 2014 CC DE STEIGER MENEN Verslag 1 ste bewonerscafé Masterplan Leieboorden Samen de stad 30 APRIL 2014 CC DE STEIGER MENEN 1. Mobiliteit Menen heeft nood aan een mentaliteitswijziging op het gebied van mobiliteit. Het drukke autoverkeer,

Nadere informatie

Fietsstallingen: inventarisatie

Fietsstallingen: inventarisatie Fietsstallingen: inventarisatie 1. Stadhuis o verharding fietsstalling: voetpadtegels o Type: aanbindsysteem, niet overdekt o Capaciteit: 6 Goede, zichtbare locatie Inplanting OK Gebruikt door bezoekers

Nadere informatie

STEDENBAAN Station Moerwijk

STEDENBAAN Station Moerwijk STEDENBAAN Station Moerwijk 400 meter 800 meter Bron: Gemeente Den Haag / 2005 Dauvellier Planadvies in opdracht van de Zuid-Hollandse Milieufederatie. Den Haag / januari 2006 Ideeschetsen voor verbetering

Nadere informatie

R.U.P in de eigen leefomgeving:

R.U.P in de eigen leefomgeving: Academiejaar 2014-2015 R.U.P in de eigen leefomgeving: Dorpskern Lubbeek. Naam: Stefanie Cortoos VAK:AARDRIJKSKUNDE, ACTUELE TOPICS LECTOR: HANNELORE VERSTAPPEN Inhoudstafel 1.Situering van het gebied.p2

Nadere informatie

70% 75%

70% 75% 70% 75% 4/10 4/10 Woning Vlotte toegang tot fiets Voldoende ruimte, ook voor buitenmaatse fietsen Geen of beperkte hinder voor voetgangers Minimum: 1 fietsparkeerplek per hoofdkussen Beter: #hoofdkussens

Nadere informatie

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Agenda Aanvang 20.00 uur Inleiding DOP en resultaten enquête Pauze, koffie/thee Discussie in groepjes Afsluiting uiterlijk 22.30 uur Wat

Nadere informatie

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Contactadres: Trip 7 5944 CS Arcen www.venlo.sp.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Het onderzoek pagina 4 Overige opmerkingen pagina 8

Nadere informatie

Stadsoverleg Stad aan t Haringvliet

Stadsoverleg Stad aan t Haringvliet Stadsoverleg Stad aan t Haringvliet Programma 1. Opening 2. Gemeente Kern- en projectsubsidies 3. Doelen Stadsoverleg 4. Terugblik gerealiseerde doelen 2011-2015 5. Dorpsvisie 2015-2019 6. Wat vindt u?

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk

Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk Hoofdstuk 5. Leefbaarheid in eigen wijk Samenvatting De Leidse burgers hebben vijf aspecten beoordeeld, die betrekking hebben op het onderhoud van de stad en als zodanig onder de medeverantwoordelijkheid

Nadere informatie

Strategische nota meerjarenplanning

Strategische nota meerjarenplanning Strategische nota meerjarenplanning Planningsrapport: Meerjarenplan 2014-2019 (BP2014_2019-0) Periode: vanaf 2014 Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 5331 Investering: 265 Andere: 36 Gemeente Aartselaar (NIS

Nadere informatie

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Juli 2016 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be +32(0)472 530941 Jurgen Minnebo Partner jurgen@indiville.be +32(0)478 380369

Nadere informatie

Toerisme: Toerisme in Europa, wb p 85-89 & 96-102

Toerisme: Toerisme in Europa, wb p 85-89 & 96-102 Toerisme: Toerisme in Europa, wb p 85-89 & 96-102 Toerisme Vrijdetijdsbestedingen Vormen van vrijetijdsbesteding Toeristische landschappen Vormen van toerisme Thematische kaart toerisme in Europa Effecten

Nadere informatie

Leisure Parc Breda wordt het centrale punt voor Breda en omgeving

Leisure Parc Breda wordt het centrale punt voor Breda en omgeving B R E D A Leisure Parc Breda wordt het centrale punt voor Breda en omgeving centraal beheerd concept en object, zijn ondernemers in staat geza- voor bedrijven die zich bezig houden met het aanbieden van

Nadere informatie

Voorstellen voor betere mobiliteit en kernversterking

Voorstellen voor betere mobiliteit en kernversterking Voorstellen voor betere mobiliteit en kernversterking 8-7-2013 In deze nota wenst UNIZO Bredene constructieve voorstellen te doen om de mobiliteit te verbeteren en de kern van Bredene te versterken. Hiermee

Nadere informatie

Thuiskomen in Kortrijk

Thuiskomen in Kortrijk Thuiskomen in Kortrijk Residentie St-Georges 7 IEUWBOUWAPPARTEMETE Residentie St-Georges, gezellig en fijn De moderne, speelse look en de gedetailleerde afwerking zijn een lust voor het oog. Dankzij de

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten.

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. Doel van de avond Uitleg van het proces tot nu toe. Wie zijn Bezorgd Badhoevedorp? Wat zijn onze speerpunten: Toelichting + schets. Bespreken speerpunten

Nadere informatie

SCHOTEN WEER VAN ONS

SCHOTEN WEER VAN ONS SCHOTEN WEER VAN ONS LIJSTTREKKER TOM VAN GRIEKEN Beste Schotenaar, Samen met mijn vriendin heb ik een huis opgeknapt in Den Deuzeld. Schoten is een leuke plek om te wonen en inwoners zijn dan ook terecht

Nadere informatie

Pension met 38 bedden St Martin am Tennengebirg Salzburgerland Oostenrijk

Pension met 38 bedden St Martin am Tennengebirg Salzburgerland Oostenrijk Pension met 38 bedden St Martin am Tennengebirg Salzburgerland Oostenrijk 630.000 38 bedden - geweldig uitzicht - rustig - zeer ruim grondstuk - zwembad Te koop is dit ruime, traditioneel Oostenrijkse

Nadere informatie

Stemwijzer - de toelichtingen

Stemwijzer - de toelichtingen Stemwijzer - de toelichtingen 1 De gemeenteraad moet blijven vergaderen in Huize Swaensteyn in Voorburg. D66 vindt dat de gemeenteraad een efficiënte vergaderlocatie verdient. Als Huize Swaensteyn de enige

Nadere informatie

Programma STadsBelang

Programma STadsBelang Programma STadsBelang Gemeenteraadsverkiezingen 2018 STadsBelang neemt deel aan de gemeenteraadsverkiezingen met volgende actiepunten. Veiligheid en Overlast Asiel Centrum STadsBelang ijvert in overleg

Nadere informatie

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling

Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling Resultaten onderzoek digitaal burgerpanel afvalscheiding en afvalinzameling In de periode van 12 januari tot en met 31 januari 217 is een vragenlijst over afvalscheiding uitgezet onder de leden van het

Nadere informatie

Uitdaging. Presentatie Mol werkt 29 maart. Uitdaging. Uitgangspunten communicatie. Grondige vernieuwing van het Centrumgebied (2002 2006)

Uitdaging. Presentatie Mol werkt 29 maart. Uitdaging. Uitgangspunten communicatie. Grondige vernieuwing van het Centrumgebied (2002 2006) Presentatie Mol werkt 29 maart Uitdaging Grondige vernieuwing van het Centrumgebied (2002 2006) Centrale parking Woonstraten Stationsplein Uitgaanscentrum Winkelgebied/ as Uitdaging Hoe dit werk aanpakken

Nadere informatie

LEKKER WEG VAN HUIS... EN TOCH THUIS. Hét vakantiecentrum in de Belgisch Limburgse Kempen

LEKKER WEG VAN HUIS... EN TOCH THUIS. Hét vakantiecentrum in de Belgisch Limburgse Kempen LEKKER WEG VAN HUIS... EN TOCH THUIS Hét vakantiecentrum in de Belgisch Limburgse Kempen Welkom iin ons vakantieparadijs! Een paradijs... dat wil vakantiecentrum De Lage Kempen voor u zijn: een rustpunt

Nadere informatie

CAMPING APARTMENTS WELLNESS RESORT PRIJZEN 2013/14

CAMPING APARTMENTS WELLNESS RESORT PRIJZEN 2013/14 CAMPING APARTMENTS WELLNESS RESORT 2013/14 AANBIEDINGEN CAMPING WINTER 2013/14 CAMPING WINTER 2013/14: DOLOMITISUPERPREMIERE 4=3 Minimaal 4 dagen skiplezier in het Val di Fassa voor de prijs van 3: Skipas

Nadere informatie

GESPREKSVERSLAG/AFSPRAKENLIJST. Datum : 7 december 2010 Gesprekspartners : Inwoners Esch Naam/adres klant : Onderwerp : Toekomstvisie Ons kenmerk :

GESPREKSVERSLAG/AFSPRAKENLIJST. Datum : 7 december 2010 Gesprekspartners : Inwoners Esch Naam/adres klant : Onderwerp : Toekomstvisie Ons kenmerk : GESPREKSVERSLAG/AFSPRAKENLIJST Datum : 7 december 2010 Gesprekspartners : Inwoners Esch Naam/adres klant : Onderwerp : Toekomstvisie Ons kenmerk : Korte, zakelijke weergave gesprekspunten Op 7 december

Nadere informatie

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

Kopen op zondag in Hengelo niet heilig. Een kort onderzoek naar de wenselijkheid van uitbreiding van de winkeltijden onder MKB winkeliers in Hengelo

Kopen op zondag in Hengelo niet heilig. Een kort onderzoek naar de wenselijkheid van uitbreiding van de winkeltijden onder MKB winkeliers in Hengelo Kopen op zondag in Hengelo niet heilig Een kort onderzoek naar de wenselijkheid van uitbreiding van de winkeltijden onder MKB winkeliers in Hengelo SP afdeling Hengelo december 2010 1 Voorwoord Openingstijden

Nadere informatie

TK: handelshuis met commerciële ruimte geschikt voor diverse bedrijfsdoeleinden

TK: handelshuis met commerciële ruimte geschikt voor diverse bedrijfsdoeleinden Adres : 3980 TESSENDERLO Tushoekstraat 33 Traject : Ideale ligging voor uitbating commerciële of toeristische activiteit in wijk met veel jonge gezinnen, vlakbij het toeristische fietspad, het industrieterrein

Nadere informatie

Positie van en perspectieven voor toerisme in Watou

Positie van en perspectieven voor toerisme in Watou Positie van en perspectieven voor toerisme in Watou Logiesaanbod in Watou 6 gastenkamers: capaciteit 20 kamers 2 hotels: capaciteit 42 kamers 16 vakantiewoningen: capaciteit 223 personen Watou- logiesarrangement

Nadere informatie

Vragenlijst over uw visie op mobiliteit

Vragenlijst over uw visie op mobiliteit Vragenlijst over uw visie op mobiliteit U kunt de vragenlijst ook online invullen op www.mobiliteitsplanvlaanderen.be Waarvoor dient deze vragenlijst? Met deze vragenlijst wordt gepeild naar uw visie op

Nadere informatie

Beleving van milieu 2012

Beleving van milieu 2012 Beleving van milieu 2012 Gemeente Amersfoort Zwaantina van der Veen Oktober 2012 Milieubewust handelen is gewoner geworden. Er zit groei in de mate waarin Amersfoorters een bijdrage leveren om de stad

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE. Samen geven we onze retail een nieuwe boost!

DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE. Samen geven we onze retail een nieuwe boost! DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE Samen geven we onze retail een nieuwe boost! ROESELARE VANDAAG ZUURSTOF VOOR DE STAD EEN STAD IS BELEVEN EEN STAD IS ONTMOETEN EEN STAD IS ONDERNEMEN ROESELARE VANDAAG:

Nadere informatie

ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten

ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten 20 augustus 2003 ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten Inleiding Bij dit onderzoek gaat het om wat u in uw vrije tijd doet in UW EIGEN WOONOMGEVING. Anders gezegd gaat

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Frequentietabellen

BIJLAGE 1: Frequentietabellen BIJLAGE 1: Frequentietabellen UW VERVOERMIDDELEN 1. Geef aan hoe vaak u de volgende vervoermiddelen gebruikt. 1.1 Auto als bestuurder Aantal Gewogen Nooit of minder dan één keer per jaar 1.144 8,8 9,1

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

VVV Maastricht. lidmaatschap 2016

VVV Maastricht. lidmaatschap 2016 VVV Maastricht lidmaatschap 2016 1 facts & figures BEZOEKEN 3.000.000 IN MAASTRICHT, PER JAAR 2E HOTELSTAD VAN NEDERLAND 2E TOERISTENSTAD VAN NEDERLAND 2E MONUMENTENSTAD VAN NEDERLAND STERKSTE TOERISTISCHE

Nadere informatie

Oosterhout: de Beste Binnenstad?! Actieplan voor nominatie Beste Binnenstad 2013-2015

Oosterhout: de Beste Binnenstad?! Actieplan voor nominatie Beste Binnenstad 2013-2015 : de Beste Binnenstad?! Actieplan voor nominatie Beste Binnenstad 2013-2015 januari 2012 Waarom De Beste Binnenstad? De wereld om ons heen verandert. Veranderend consumentengedrag en vooral de daarmee

Nadere informatie