Lesbrief 6: Trends en ontwikkelingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lesbrief 6: Trends en ontwikkelingen"

Transcriptie

1 Lesbrief 6: Trends en ontwikkelingen Iedere dag worden er nieuwe ontdekkingen gedaan en veranderen de gewoonten van mensen. Trends en ontwikkelingen vind je dan ook in ieder werkgebied terug. Ook in de ambulante handel verandert er veel. In deze les worden de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de ambulante handel behandeld. De trends en ontwikkelingen die in deze les behandeld worden, zijn actueel in het voorjaar van In de toekomst zullen er weer nieuwe trends en ontwikkelingen voorkomen, die weer voor andere veranderingen zorgen. Op dit moment zijn er verschillende omstandigheden en ontwikkelingen, die invloed hebben op de ambulante handel. De economische crisis is een van die ontwikkelingen, die ervoor heeft gezorgd dat: Handelaren onderling steeds meer met elkaar gaan concurreren, door de prijzen van de producten aan te passen. De consumenten niet meer automatisch dezelfde producten kopen. Ze bekijken alle opties en maken een keuze op basis van de kwaliteit, prijs en service. Naast de economische situatie zorgt ook een verschuiving van een volledig gebrancheerde markt naar een vrije markt ervoor, dat handelaren steeds sterker met elkaar gaan concurreren. De markt wordt steeds vrijer en veel regels (over de opvolging, standplaats en branche) vervallen. Veel markten worden ook steeds groter om de vraag van de consument te kunnen bedienen. Klanten komen tegenwoordig steeds minder vaak speciaal voor één product naar de markt. Om de markt toch aantrekkelijk te houden voor de consument, breidt het aanbod zich steeds verder uit. Overdekte markt De laatste jaren worden markten niet meer alleen in de buitenlucht georganiseerd, maar worden er ook overdekte markten gehouden. Deze vorm is natuurlijk afgekeken van de Spaanse MERCADO s. Een overdekte markt is vaak een grote markt, met meer dan honderd standhouders. Deze overdekte markthal wordt momenteel gebouwd in Rotterdam (Blaak) en zal in 2012 waarschijnlijk open gaan

2 De Bazaar De bekendste overdekte markt is de markt in Beverwijk: De Bazaar. In 1980 begon deze markt als bloemen- en groenteveiling. In enkele jaren groeide deze markt uit tot de grootste overdekte markt van Europa, die niet een, maar twee keer per week georganiseerd wordt. Inmiddels trekt de Bazaar ieder weekend ruim bezoekers. In de veilinghallen staan iedere zaterdag en zondag ruim 3000 kramen en marktwinkels met een aanbod dat erg divers is en iedere week nog altijd groeit. Volwassenen moeten voor 2,25 een entreekaartje kopen om bij De Bazaar naar binnen te mogen. Het entreegeld en het geld dat handelaren betalen om een kraam te huren is onder andere bestemd voor de vaste lasten van De Bazaar. Dus zowel de consument als de handelaar betaalt mee aan het onderhouden van het gebouw. Wist je dat op De Bazaar zowel antiek, kleding, boeken, schoenen, etenswaren, autoonderdelen, computers, als sierraden te koop is? Het productenaanbod op De Bazaar is zo groot, dat het bijna onmogelijk is om alle kramen in een dag te bezoeken. Ook in Heerlen zijn de kooplieden, in samenwerking met de gemeente, bezig met het ontwikkelen van een overdekte markt. Wat zijn de voordelen van een overdekte markt? De verkoop van de producten wordt niet beïnvloed door het weer. Bij een buitenmarkt speelt het goede of slechte weer een grote rol bij de verkoop. Op een overdekte markt heerst vaak een aangename en een gezellige sfeer. Bijna alle consumenten beschouwen een bezoek aan een overdekte markt als een uitje. Er kan eenvoudig worden voldaan aan de strenge Europese voedselregelgeving. Het is lastiger om vlees, vis en kaas op de juiste manier te bewaren op een buitenmarkt. Vergrijzing van de handelaren en de consument Er zijn steeds minder jonge mensen die in de ambulante handel willen werken. Dit betekent dat er weinig jonge ondernemers zijn die een bedrijf beginnen in de ambulante sector, maar dit betekent ook dat er weinig jonge mensen zijn die een bedrijf van een gevestigde ondernemer over willen nemen. De vergrijzing speelt in de ambulante handel een grotere rol dan bij andere vormen van detailhandel. De gemiddelde leeftijd van een ambulante handelaar ligt namelijk zeven tot acht jaar hoger dan de gemiddelde leeftijd van een winkeleigenaar. Momenteel is de gemiddelde leeftijd van alle kooplieden 45 jaar. Zoals in de vorige les ook besproken is, wordt ook de consument die de markt bezoekt steeds ouder. Dit heeft tot gevolg dat veel handelaren hun aanbod aanpassen aan de wensen van deze oudere doelgroep, waardoor de markt nog minder attractief wordt voor jonge consumenten. Om de markt aantrekkelijk te houden voor jonge consumenten, moet er wat gedaan worden aan het productaanbod en aan de promotie. Het is voor oudere ondernemers echter lastig, om zich te verplaatsen in de jonge consument. De jonge ondernemers zijn daarom hard nodig, om ideeën te bedenken en nieuwe producten te verkopen die de jonge consument interessant vindt.

3 Online promotie In les 5 zijn de standaard promotiemiddelen, waar veel ambulante handelaren gebruik van maken kort behandeld. De innovatieve handelaren zijn echter ook online heel actief. Zo krijgen steeds meer kooplieden een eigen website. Hierop is vaak aangegeven op welke dagen ze op welke markt staan. Daarnaast staan vaak de contactgegevens op de website en een enkele keer verkoopt de ambulante handelaar zijn producten ook via een webshop. Ook proberen ambulante kooplieden (jonge) consumenten aan zich te binden, door ze via Facebook aan zich te laten binden. Daarnaast zijn er steeds meer ondernemers die via Twitter de laatste nieuwtjes en aanbiedingen communiceren naar de consument en naar elkaar. Innovatieve handelaren: Handelaren die voorop lopen en nieuwe dingen uitproberen. Verbeterpunten voor de toekomst In een onderzoek uit 2004 kwam naar voren dat zowel consumenten als ambulante ondernemers nog enkele ontwikkelingspunten hebben voor de weekmarkten. Om de markt aantrekkelijker te maken, zal er door alle betrokken partijen (handelaren, gemeenten en consumenten) gewerkt moeten worden aan deze punten. Ontwikkelpunten volgens consumenten: Bij enkele markten moet de bereikbaarheid van de markt verbeterd worden. Daarnaast moeten er meer parkeermogelijkheden komen, zodat het aantrekkelijker wordt om een markt te bezoeken. Markten moeten een ruimere opzet krijgen, zodat bezoekers op hun gemak kunnen kijken en kopen. Er moet meer variatie in het productaanbod komen. Consumenten vinden het bezoeken van een markt interessanter als zij veel verschillende soorten producten op de markt kunnen kopen. Er moeten meer toiletten komen. Sommige markten hebben de afgelopen jaren al aan deze punten gewerkt en hoeven deze niet verder te verbeteren. Deze ontwikkelpunten laten zien waarin de gemiddelde markt in Nederland zich nog kan verbeteren. Dit geldt ook voor de ontwikkelpunten die de ambulante handelaren zelf hebben aangedragen. Ontwikkelpunten volgens ambulante handelaren: De markten moeten anders ingedeeld worden. Kooplieden willen dat er meer gelet wordt op de branche. Er moeten bredere looppaden komen, zodat consumenten meer ruimte krijgen om te winkelen. Er moeten meer en goedkopere parkeergelegenheden komen om de bereikbaarheid te vergroten. De marktkooplieden moeten individueel, maar ook als groep, de reclame- en promotiemiddelen anders inzetten. Er moeten meer toiletten en afvalbakken komen. De marktkooplieden en de gemeenten moeten beter samenwerken met andere partijen.

4 Enkele ontwikkelpunten die de handelaren hebben aangegeven, zijn ook genoemd door de consumenten. Dit komt omdat de handelaren de markt zo aantrekkelijk mogelijk willen maken voor de consumenten, zodat er uiteindelijk meer verkocht wordt. Kansen en bedreigingen Er zijn enkele ontwikkelingen in de ambulante handel gaande, die als kans of als bedreiging gezien kunnen worden. De markt als ontmoetingsplaats De gezelligheid op de markt, het sociale karakter van de markt en de ruimte voor persoonlijk contact zijn volgens veel ambulante ondernemers een positief kenmerk van de markt. Multiculturele markt De afstemming van de markt op de multiculturele samenleving wordt door de ambulante handelaren ook als iets positiefs gezien. Door producten aan te bieden die uit andere culturen afkomstig zijn, kunnen de handelaren een bredere groep mensen bedienen. Toename winkelaanbod De toename van het winkelaanbod in de centrums van diverse steden en dorpen, wordt door veel ambulante ondernemers als een bedreiging gezien. Veel winkels verkopen soortgelijke producten als de handelaren. Aangezien winkels vaak zes dagen per week open zijn, vormen zij een serieuze bedreiging voor de handelaren op de weekmarkten. Vergrijzing en ontgroening Oudere bezoekers zijn vertrouwd met een bezoek aan de markt. Jongere bezoekers zijn gewend aan een ruime keus qua aanbod en de verschillende mogelijkheden om producten te kopen (winkels, markt en online). Bovendien zijn jongeren vaak minder trouw en gebonden aan bepaalde winkels of marktkramen. Ze hebben een wisselvallig aankooppatroon. Dit betekent dat veel jongeren iedere keer ander gedrag vertonen bij het kopen van een product. De ene keer letten ze meer op kwaliteit, een volgende keer is de prijs van het product belangrijk en soms is het belangrijker of een product modieus is. Dit betekent dat ambulante handelaren weinig inzicht hebben in het koopgedrag van de jonge consument. Hierdoor is het voor veel handelaren aantrekkelijker om zich te richten op de vertrouwde en trouwe doelgroep: de oudere bezoeker. Aankooppatroon: Een herhaling van het (aankoop)gedrag. Bijv. altijd kopen bij dezelfde vertrouwde winkel, altijd de goedkoopste producten kopen of altijd je producten kopen bij de winkel met de beste service.

5 Opdracht Bezoek samen met een klasgenootje een weekmarkt bij jou in de buurt en vraag aan een ambulante handelaar welke trends en ontwikkelingen hij de laatste jaren heeft geconstateerd. Heeft hij het ook over de vergrijzing en nieuwe promotiemiddelen of ziet hij hele andere ontwikkelingen? Zo ja, welke dan? Werk thuis drie trends of ontwikkelingen uit op papier en beoordeel zelf of de trends positief (een kans) of negatief (een bedreiging) zijn voor de ambulante ondernemer. Wat moet de ondernemer doen om de kansen en de bedreigingen optimaal te benutten, zodat hij meer producten gaat verkopen? Moet de ondernemer de bedreigingen uit de weg gaan of kan hij er op inspelen? Deze lesbrief is mede mogelijk gemaakt door de medewerking van Kwakkel s Groenten en Fruithandel in Oosterwolde

DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL

DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL SWOT 24 juni 2015 www.ioresearch.nl AGENDA 1. Bevolkingsontwikkeling 2. De markt in beeld 3. Bezoekers aan het woord 4. SWOT-analyse 5. Van kansen naar acties 6. Vervolg

Nadere informatie

Resultaten peiling 18: warenmarken in Hof van Twente

Resultaten peiling 18: warenmarken in Hof van Twente Hofpanel Resultaten peiling 18: warenmarken in Hof van Twente Maart 2014 1. Inleiding De achttiende peiling onder het Hofpanel gaat over de warenmarkten in de gemeente Hof van Twente. Dit zijn er in totaal

Nadere informatie

Burgerpanel Tilburg. Resultaten peiling weekmarkten Tilburg

Burgerpanel Tilburg. Resultaten peiling weekmarkten Tilburg Burgerpanel Tilburg Resultaten peiling weekmarkten Tilburg mei 2014 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling over weekmarkten in Tilburg. met het burgerpanel van Tilburg. De gemeente

Nadere informatie

LEIDERDORPPANEL OVER DE MARKT

LEIDERDORPPANEL OVER DE MARKT LEIDERDORPPANEL OVER DE MARKT Gemeente Leiderdorp September 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2016 / 166 Datum September 2016

Nadere informatie

2018 Weekmarkt Begindatum: 8 (0,5%) Einddatum: 2 (0,1%) Live: 1 (0,1%) Vragen: 0 (0%) Talen: (99,9%) Weging;

2018 Weekmarkt Begindatum: 8 (0,5%) Einddatum: 2 (0,1%) Live: 1 (0,1%) Vragen: 0 (0%) Talen: (99,9%) Weging; Status: Afgesloten Aantal contacten:.7 Begindatum: 9--8 Bounced: 8 (,%) Einddatum: 6--8 Geweigerd: (,%) Live: 8 dagen Gedeeltelijk geantwoord: (,%) Vragen: Afgedankt: (%) Talen: Nl Einde bereikt:.7 (99,9%)

Nadere informatie

De veranderende markt

De veranderende markt De veranderende markt 1 De veranderende markt Vanaf 2000 is de detailhandel sterk veranderd door de opkomst van de computer. Als verkoper kun je de kennis over de geschiedenis en de toekomst van de detailhandel

Nadere informatie

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal Het Nieuwe Winkelen mobiel sociaal lokaal Het nieuwe winkelen van de consument Filmpje Het Nieuwe Winkelen Winkelen is van alle tijden. Maar de manier waarop een klant zijn aankopen doet verandert. De

Nadere informatie

LeidenPanel. Centrummarkt. BELEIDSONDERZOEK I I

LeidenPanel. Centrummarkt. BELEIDSONDERZOEK I I LeidenPanel Centrummarkt BELEIDSONDERZOEK 071-516 5123 I info@leidenincijfers.nl I www.leidenincijfers.nl Inleiding De Leidse weekmarkt op woensdag en zaterdag in het centrum van Leiden is van oudsher

Nadere informatie

Aanleiding voor het onderzoek

Aanleiding voor het onderzoek Aanleiding voor het onderzoek Gemeente Heerlen, juni 2013, alle zondagen koopzondag; wekelijkse koopzondag Centrum gestart m.i.v. september 2013 Heroverweging wekelijkse koopzondag in 2015 Breed gedragen

Nadere informatie

De zaterdagmarkt in Helmond door de ogen van de inwoners

De zaterdagmarkt in Helmond door de ogen van de inwoners De zaterdagmarkt in Helmond door de ogen van de inwoners INFORMATIE VAN ANALYSE EN INTELLIGENCE Bezoek aan de markt Beoordeling van de markt Wat mist men op de markt? Wanneer markt bezoekers vaker naar

Nadere informatie

Rapport Wat vinden bezoekers van het centrum van Wassenaar?

Rapport Wat vinden bezoekers van het centrum van Wassenaar? Rapport Wat vinden bezoekers van het centrum van Wassenaar? Project: 15070161 Datum: 28 oktober 2015 Inhoudsopgave 2 Inleiding 4 Conclusie en aanbevelingen 7 1: Oordeel centrum 14 2: Verbeterpunten 18

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Kappers In de kappersbranche kunnen de volgende bedrijfstypen worden onderscheiden: zelfstandigen zonder personeel, zzp ers (ondernemers die minder dan 32 uur per week in het kappersbedrijf werkzaam zijn)

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek dinsdagmarkt

Rapportage. Onderzoek dinsdagmarkt Rapportage Onderzoek dinsdagmarkt Bureau Onderzoek & Statistiek Gemeente Heerlen februari 2008 INHOUDSOPGAVE INLEIDING...1 SAMENVATTING...3 1. BEZOEKERS DINSDAGMARKT... 5 1.1 Interviews (potentiële) marktbezoekers...

Nadere informatie

WINSCHOTER WERELDBAZAR PAPIERBAAN 80

WINSCHOTER WERELDBAZAR PAPIERBAAN 80 Geen bedreiging voor koopcentrum Winschoten Nieuw bloed voor de Winschoter bloedsomloop WINSCHOTER WERELDBAZAR PAPIERBAAN 80 WINSCHOTER WERELDBAZAR Overdekte markt 550 units inpandig van 30, 40 en 50m2

Nadere informatie

BROCHURE KANTOORRUIMTE TE HUUR ( BOVENSTE VERDIEPING ) Te huur aangeboden: Kantoorruimte centrum Beverwijk

BROCHURE KANTOORRUIMTE TE HUUR ( BOVENSTE VERDIEPING ) Te huur aangeboden: Kantoorruimte centrum Beverwijk BROCHURE KANTOORRUIMTE TE HUUR ( BOVENSTE VERDIEPING ) Te huur aangeboden: Kantoorruimte centrum Beverwijk Huurprijs kantoorruimte: 1875,- per maand exclusief btw Deze brochure is onder voorbehoud van

Nadere informatie

Hoofdstuk 24. Warenmarkten

Hoofdstuk 24. Warenmarkten Hoofdstuk 24. Warenmarkten Samenvatting Leiden kent op twee dagen de en op drie dagen verschillende wijkmarkten. Ruim driekwart van de Leidenaren bezoekt wel eens één van deze markten. De op zaterdag wordt

Nadere informatie

E-commerce Oktober 2016

E-commerce Oktober 2016 E-commerce Oktober 2016 Sterke stijging van aantal zelfstandige handelaars dat online verkoopt: vandaag doet 5 aan e-commerce t.o.v. 3 in 2014. Verkoop gebeurt vooral via eigen webshop of website. Meer

Nadere informatie

Samenvatting Eindhoven Regionaal koopstromenonderzoek SRE. Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Samenvatting Eindhoven Regionaal koopstromenonderzoek SRE. Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Samenvatting Eindhoven Regionaal koopstromenonderzoek SRE Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Samenvatting Eindhoven Regionaal koopstromenonderzoek SRE Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Rapportnummer:

Nadere informatie

Hoofdstuk 21. Warenmarkten

Hoofdstuk 21. Warenmarkten Hoofdstuk 21. Warenmarkten Samenvatting Leiden kent twee centrummarkten op en en drie wijkmarkten. Acht op de tien Leidenaren bezoekt wel eens één van deze markten. De centrummarkt op wordt veruit het

Nadere informatie

Inhoudsopgave Boekhuis Aalsmeer Online strategie Canvas model Invloed externe factoren E- marketingmix Conclusie Advies

Inhoudsopgave Boekhuis Aalsmeer Online strategie Canvas model Invloed externe factoren E- marketingmix Conclusie Advies Inhoudsopgave Boekhuis Aalsmeer Online strategie Canvas model Segmentering Waardepropositie Verdienmodel Invloed externe factoren Economisch Technologisch Positioneringsmatrix E- marketingmix Prijs Plaats

Nadere informatie

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE WAT IS ROBBIENETWORKS? RobbieNetworks is een innovatief bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het leveren van avatars (alter ego). Onze missie is: het

Nadere informatie

Resultaten ondernemersenquête

Resultaten ondernemersenquête Resultaten ondernemersenquête Respons: verzonden 365 onbestelbaar 8 totaal (N) 357 ingevuld (n) 132 37, 1. Binnen welke branche valt uw onderneming? * levensmiddelenspeciaalzaak 1 mode en persoonlijke

Nadere informatie

Resultaten peiling 17: detailhandel

Resultaten peiling 17: detailhandel Hofpanel Resultaten peiling 17: detailhandel Maart 2013 1. Inleiding Van 10 tot en met 17 maart 2013 is er onder het Hofpanel een peiling gehouden over detailhandel. De gemeente Hof van Twente werkt aan

Nadere informatie

Gebruik Vraag: waarvoor maakt u gebruik van de Kanaalstraat/Damstraat? Antwoordinstructies: keuze uit één van onderstaande opties

Gebruik Vraag: waarvoor maakt u gebruik van de Kanaalstraat/Damstraat? Antwoordinstructies: keuze uit één van onderstaande opties Interviews klanten in winkelpand Door ondernemers 63 interviews totaal Geslacht Geslacht Man 35 Vrouw 18 Onbekend 10 Leeftijd Leeftijdscategorie 10 19 2 20 29 20 30 39 14 40 49 14 50 59 2 60 69 1 Onbekend

Nadere informatie

Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering

Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering De ene consument is de andere niet. Dat zien we elke dag terug in de aankopen die consumenten doen. Zo heeft de ene consument een creatieve en trendy

Nadere informatie

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu Een gebouw inrichten Lesbrief over inrichting en afwerking Project Topstages www.ontdektechniek.nu Deel A: Voorbereiding Inleiding Het Mondial College krijgt binnenkort een nieuw gebouw. In dit gebouw

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Schoenendetailhandel De schoenendetailhandel verkoopt schoeisel en aanverwante accessoires. De schoenenwinkels zijn globaal onder te verdelen in: zelfstandige samenwerkende schoenenzaken, discountzaken,

Nadere informatie

Op 3 juli 2012 heeft het college het Aanwijzingsbesluit standplaatsen Nieuwkoop 2012 vastgesteld.

Op 3 juli 2012 heeft het college het Aanwijzingsbesluit standplaatsen Nieuwkoop 2012 vastgesteld. gemeente Nieuwkoop afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf» nieuwkoop Aan de raad van de gemeente Nieuwkoop T.a.v. de Griffier Postbus 1 2460 AA TER AAR VERZONDEN 6 JUL 2012 datum uw brief/kenmerk

Nadere informatie

November E-commerce

November E-commerce November 2017 E-commerce 9 op 10 zelfstandige handelaars is online aanwezig, via eigen website of sociale media. 5 op 10 verkoopt ook online, via verschillende kanalen, niet noodzakelijk webshop. Gebrek

Nadere informatie

Burgerpanel Zeewolde. Inleiding. Centrum Zeewolde. Resultaten peiling 1: Detailhandel / winkelcentrum Zeewolde. Januari 2012

Burgerpanel Zeewolde. Inleiding. Centrum Zeewolde. Resultaten peiling 1: Detailhandel / winkelcentrum Zeewolde. Januari 2012 Burgerpanel Zeewolde Resultaten peiling 1: Detailhandel / winkelcentrum Zeewolde Januari 2012 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 1 e peiling met het nieuwe burgerpanel van Zeewolde.

Nadere informatie

Retailscan. Pagina 1 van 5. Deelnemer: 1120533. Hoe staat u ervoor? Uw persoonlijke adviesrapport

Retailscan. Pagina 1 van 5. Deelnemer: 1120533. Hoe staat u ervoor? Uw persoonlijke adviesrapport Retailscan Deelnemer: 1120533 Hoe staat u ervoor? Uw persoonlijke adviesrapport Detailhandel in beeld In januari 2015 was de omzet in de detailhandel 0,8 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.

Nadere informatie

Dit nieuwe concept vormt de aanvulling voor uw bakkerij

Dit nieuwe concept vormt de aanvulling voor uw bakkerij 100% NATUURLIJK HANDGEMAAKTBROOD Dit nieuwe concept vormt de aanvulling voor uw bakkerij Ons brood in uw bakkerij U bent al sinds jaar en dag bakker van het lekkerste brood en haalt iedere dag het beste

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Detailhandel in bovenkleding Tot de detailhandel in bovenkleding behoren de dameskleding-, de herenkleding- en de gemengde kledingzaken, waaronder de jeanszaken. Het grootwinkelbedrijf bedient vooral het

Nadere informatie

+ Inspelen op mobiel internet. + Klanten effectief bereiken. + Content beheer. + Scherpe tarieven en korte implementatietijd

+ Inspelen op mobiel internet. + Klanten effectief bereiken. + Content beheer. + Scherpe tarieven en korte implementatietijd Winkelcentrum App + Inspelen op mobiel internet Nederland telt nu ruim 8 miljoen smartphones en dat aantal groeit hard. Ook bij uw klanten. + Klanten effectief bereiken Uw klanten nemen aankoopbeslissingen

Nadere informatie

SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015

SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Retailscan De Retailscan 2014 is 350 x ingevuld. 24% van de respondenten is werkzaam in de foodsector en 76% in de non food. Van de respondenten

Nadere informatie

INHOUD Inleiding Marktweetjes Geschiedenis Branche en product Functie van de markt Inrichting van de markt Ontwikkeling markt 15

INHOUD Inleiding Marktweetjes Geschiedenis Branche en product Functie van de markt Inrichting van de markt Ontwikkeling markt 15 DE MARKT Inleiding 3 Marktweetjes 5 Geschiedenis 7 Branche en product 9 Functie van de markt 11 Inrichting van de markt 13 Ontwikkeling markt 15 Doelgroep en promotie 17 Waar is de stylist 19 Conclusie

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Detailhandel in wonen De detailhandel in wonen bestaat uit de volgende branches: woninginrichting (onder te verdelen in meubelspeciaalzaken, woningtextielspeciaalzaken, slaapspeciaalzaken en gemengde zaken),

Nadere informatie

Winkelbediende. Maak een mooie etalage met deze verzorgingsproducten. Lees deze tekst en zoek de moeilijke woorden op in een woordenboek.

Winkelbediende. Maak een mooie etalage met deze verzorgingsproducten. Lees deze tekst en zoek de moeilijke woorden op in een woordenboek. Winkelbediende Om een bloeiende zaak te hebben is het heel belangrijk van een aantrekkelijke etalage te maken. In deze spoedcursus geven we je enkele tips mee en dan kan jij aan de slag. Maak een mooie

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

Trendbronnen. Geke Cornelissen

Trendbronnen. Geke Cornelissen Trendbronnen Geke Cornelissen Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Trendbron 1: Het Nieuwe Instituut Blz. 4 Trendbron 2: Print the Legend Blz. 6 Trendbron 3: Online trends 2014 in 60 minuten Blz. 7 Trendbron

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling E-Commerce E-Commerce: Snelst groeiende omzet: De omzet via internet groeit spectaculair. Zowel consumenten als bedrijven weten steeds beter hun weg te vinden op internet. Internet biedt veel voordelen:

Nadere informatie

Keihard kiezen voor de klant

Keihard kiezen voor de klant Keihard kiezen voor de klant Toespraak van Merel van Vroonhoven bij de Verzekeringsbranchedag 2014 Keihard kiezen op 25 november 2014 in Utrecht Dames en heren, Wat een zaal met mensen! Ik heb in de afgelopen

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit

Nadere informatie

Gedurende onze jarenlange ervaringen met verkoop hebben wij een sterke evolutie meegemaakt in het aankoopgedrag van onze consumenten.

Gedurende onze jarenlange ervaringen met verkoop hebben wij een sterke evolutie meegemaakt in het aankoopgedrag van onze consumenten. Beste aanwezigen, maar vooral beste collega s winkeliers, Ik ben Veerle van Schoenen Reyskens en wil jullie een praktijkgetuigenis brengen hoe wij omgaan met het nieuwe winkelen. We zijn sinds kort bezig

Nadere informatie

Saxionstudent.nl Blok1

Saxionstudent.nl Blok1 Samenvatting eindopdracht Trends en ontwikkelingen op consumentenniveau Macro In dit eind rapport hebben we de navigatiesystemen markt in kaart gebracht. In de macro, meso en micro omgevingen hebben we

Nadere informatie

NIEUWE BINNENWEG 200A

NIEUWE BINNENWEG 200A Winkelruimte Middelland 1.275,- (EX BTW) NIEUWE BINNENWEG 200A jouwzaak.nu www.jouwzaak.nu Pagina 1 van 9 Uiterst representatieve multifunctionele winkelruimte op de Nieuwe Binnenweg AANBOD NIEUWE BINNENWEG

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Kappers In de kappersbranche kunnen de volgende bedrijfstypen worden onderscheiden: zelfstandigen zonder personeel, zzp ers (ondernemers die minder dan 32 uur per week in het kappersbedrijf werkzaam zijn)

Nadere informatie

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Oktober 2013 ONDERWERPEN Managementsamenvatting 2 Introductie 3 Online blijft 4 Waarom is Click-to-Call vandaag de dag relevant? De nieuwe

Nadere informatie

Uw eigen winkel app 890 * *Tarief voor het eerste jaar. Daarna 490 per jaar.

Uw eigen winkel app 890 * *Tarief voor het eerste jaar. Daarna 490 per jaar. Uw eigen winkel app 890 * *Tarief voor het eerste jaar. Daarna 490 per jaar. + Inspelen op mobiel internet Nederland telt nu ruim 8 miljoen smartphones en dat aantal groeit hard. Ook bij uw klanten. +

Nadere informatie

LMG. Informatie voor gemeenten en collectieven. Local Media Group

LMG. Informatie voor gemeenten en collectieven. Local Media Group LMG Local Media Group Informatie voor gemeenten en collectieven In deze brochure wordt kort uitgelegd wat LMG (Local Media Group) uw gemeente, collectief, ondernemersvereniging of winkelgebied te bieden

Nadere informatie

Met een bereikbare stad Bereik je meer

Met een bereikbare stad Bereik je meer Met een bereikbare stad Bereik je meer Een plan om bezoekers op een aantrekkelijke manier naar de Zwolse binnenstad te trekken; met initiatieven op het gebied van parkeren. Voorwoord Een bereikbare stad

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

Battle of Concepts: Taskforce Multifunctionele Landbouw. Concept: Boer zoekt Single

Battle of Concepts: Taskforce Multifunctionele Landbouw. Concept: Boer zoekt Single Battle of Concepts: Taskforce Multifunctionele Landbouw Concept: Boer zoekt Single 19 Juni 2010 1 Omgevingsverkenning 1.1 Hoe kijk ik tegen agrotoerisme aan? Mijn eerste gedachte bij agrotoerisme is niet

Nadere informatie

Adviesrapport: Krachtige kern Olst. Minor Stedelijke vernieuwing Datum: Klas: MRSVE School: Saxion Hogescholen

Adviesrapport: Krachtige kern Olst. Minor Stedelijke vernieuwing Datum: Klas: MRSVE School: Saxion Hogescholen Minor Stedelijke vernieuwing Datum: Klas: MRSVE School: Saxion Hogescholen 2 COLOFON Opdrachtgever: Ondernemingsvereniging GO-Olst & Plaatselijk Belang Olst Datum: 31 augustus 2015 3 SAMENVATTING In Olst

Nadere informatie

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT Inhoudsopgave Inleiding 1. Marktkansen inschatten 2. Onderzoek verrichten 3. Toegevoegde waarde 4. Goederen inkopen 5. De

Nadere informatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting door J. 1369 woorden 10 februari 2014 5,5 2 keer beoordeeld Vak Economie 3.1 a -werken als werknemer: in dienst van bedrijf, solliciteren

Nadere informatie

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel WEBSHOP Geld verdienen met een online winkel Agenda 1. Online kansen 2. Waarom u en waarom nu? 3. Webwinkel starten 4. Aan de slag! 2 Online kansen 3 Online kansen Online consumentenbestedingen in miljarden

Nadere informatie

DE BLOEMEN- EN PLANTENCONSUMENT VAN DE TOEKOMST. VBW congres 10 juni 2015 Nicole de Koning

DE BLOEMEN- EN PLANTENCONSUMENT VAN DE TOEKOMST. VBW congres 10 juni 2015 Nicole de Koning DE BLOEMEN- EN PLANTENCONSUMENT VAN DE TOEKOMST VBW congres 10 juni 2015 Nicole de Koning DE WERELD VERANDERT, DE CONSUMENT VERANDERT MEE Welke typen consumenten zijn er, wat zijn hun wensen, hoe ontwikkelen

Nadere informatie

Inspelen op mobiel internet Klanten effectief bereiken Content beheer: centraal en per vestiging + Scherpe tarieven en korte implementatietijd

Inspelen op mobiel internet Klanten effectief bereiken Content beheer: centraal en per vestiging + Scherpe tarieven en korte implementatietijd Winkelformule App + Inspelen op mobiel internet Nederland telt nu ruim 8 miljoen smartphones en dat aantal groeit hard. Ook bij uw klanten. + Klanten effectief bereiken Uw klanten nemen aankoopbeslissingen

Nadere informatie

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Steeds meer aankopen worden online gedaan, terwijl de aankopen en

Nadere informatie

Actieplan binnenstad Maassluis

Actieplan binnenstad Maassluis Actieplan binnenstad Maassluis 1 Inleiding De dynamiek in de detailhandel is bijzonder groot en kent vele trends en ontwikkelingen. Een aantal trends is al jaren zichtbaar, zoals schaalvergroting. Andere

Nadere informatie

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015 Bijeenkomst centrumvisie 5 november 2015 Plangebied < Havenstraat,< Witte Kerk < Zeestraat Dorpsstraat Resultaten vragenlijst, 241 respondenten 18 t/m 35 jaar (35) Leeftijdscategorie 0 t/m 17 jaar (1)

Nadere informatie

Beleidsplan gemeente Staphorst

Beleidsplan gemeente Staphorst Beleidsplan gemeente Staphorst Ventmeldingen en standplaatsvergunningen 04-07-2017 Inhoudsopgave 1. Ventmeldingen... 3 1.1. Inleiding... 3 1.2. Ventmelding... 3 1.2.1. Commerciële ventmelding:... 4 1.2.2.

Nadere informatie

Promotieplan. Naam: Tim Jansen. Klas: IV4B. Examennummer: PROMOTIEPLAN kerntaak 3 werkproces 3.2 mei Mediacollege Amsterdam.

Promotieplan. Naam: Tim Jansen. Klas: IV4B. Examennummer: PROMOTIEPLAN kerntaak 3 werkproces 3.2 mei Mediacollege Amsterdam. PROMOTIEPLAN kerntaak 3 werkproces 3.2 mei 2014 Promotieplan Naam: Tim Jansen Klas: IV4B Examennummer: 09406 Mediacollege Amsterdam Afdeling MIG Opleiding Interactief Vormgever Inleiding In een steeds

Nadere informatie

I&O Research Langestraat 37 Postbus 563, 7500 AN Enschede tel. (053) 4825000. Etourah 2004/71. december 2004

I&O Research Langestraat 37 Postbus 563, 7500 AN Enschede tel. (053) 4825000. Etourah 2004/71. december 2004 Resultaten van landelijk marktonderzoek 2004 COLOFON Uitgave: I&O Research Langestraat 37 Postbus 563, 7500 AN Enschede tel. (053) 4825000 Project: Etourah Rapportnummer: 2004/71 Datum: december 2004 Opdrachtgever:

Nadere informatie

De Binnenstad in het Internettijdperk

De Binnenstad in het Internettijdperk NETHERLANDS INSTITUTE FOR SPATIAL RESEARCH RUIMTELIJK PLANBUREAU De Binnenstad in het Internettijdperk Dr. Jesse Weltevreden NRW Lunchbijeenkomst, 02-02 02-2007, 2007, Zwolle Inhoud Presentatie 1. Internet

Nadere informatie

Case 4: Consultancy KC Tennis

Case 4: Consultancy KC Tennis Case 4: Consultancy KC Tennis Projectgroep 6 Jordy Bakker Bas Heijnen Bart Janssen 21 april 2015 Arlon Biemans 1 Inhoudsopgave 1. Hoofddoel: Analyse m.b.t. strategie... 3 1.1 Verschillen doelgroep online

Nadere informatie

Betaal niet teveel... ziet u afspraken tussen bedrijven bij aanbestedingen? Meld ze bij ACM. Kansen & keuzes. voor bedrijven en consumenten

Betaal niet teveel... ziet u afspraken tussen bedrijven bij aanbestedingen? Meld ze bij ACM. Kansen & keuzes. voor bedrijven en consumenten Betaal niet teveel... ziet u afspraken tussen bedrijven bij aanbestedingen? Meld ze bij ACM Kansen & keuzes voor bedrijven en consumenten Waarom krijgt u deze folder? U bent inkoper van een bedrijf of

Nadere informatie

Beste ondernemer, hoe ziet uw zaak eruit in 2025?

Beste ondernemer, hoe ziet uw zaak eruit in 2025? Beste ondernemer, hoe ziet uw zaak eruit in 2025? Het detailhandelslandschap evolueert snel. Internet is alomtegenwoordig. Sociale media, e-commerce, m-commerce, etc. zetten de klassieke, fysieke detailhandelszaken

Nadere informatie

BROCHURE KANTOORRUIMTE TE HUUR ( BOVENSTE VERDIEPING )

BROCHURE KANTOORRUIMTE TE HUUR ( BOVENSTE VERDIEPING ) BROCHURE KANTOORRUIMTE TE HUUR ( BOVENSTE VERDIEPING ) Te huur aangeboden: Kantoorruimte centrum Beverwijk Huren als geheel (160 m2) of in gedeelten v.a. 44 m2 mogelijk! Huurprijs kantoorruimte: v.a. 495,-

Nadere informatie

Op zoek naar winkelbeleving. VOGON studiemiddag Rotterdam

Op zoek naar winkelbeleving. VOGON studiemiddag Rotterdam Op zoek naar winkelbeleving VOGON studiemiddag Rotterdam I&O Research 1. Bureau voor marktonderzoek en advies 2. 50, 3, 500, 750.000+ 3. Datacollectie in huis 4. Klantbeleving: Retail (KSO2011) Ambulante

Nadere informatie

VERSE INFORMATICA JAM HEERLEN. Naam: Cheng Zhao Ov: Klas: CML01.D Mentor: Mevrouw Klein Vakdocent: Meneer Laouaji

VERSE INFORMATICA JAM HEERLEN. Naam: Cheng Zhao Ov: Klas: CML01.D Mentor: Mevrouw Klein Vakdocent: Meneer Laouaji 28-3-2017 VERSE JAM HEERLEN INFORMATICA Naam: Cheng Zhao Ov: 86053 Klas: CML01.D Mentor: Mevrouw Klein Vakdocent: Meneer Laouaji Inhoud Voorwoord... 2 Missie/visie... 2 Doelstelling... 2 SWOT analyse...

Nadere informatie

Bij wie is de fotospeciaalzaak in de toekomst nog in beeld

Bij wie is de fotospeciaalzaak in de toekomst nog in beeld Bij wie is de fotospeciaalzaak in de toekomst nog in beeld 1 Inhoud Pagina Inleiding 3 Introductie van de segmenten demografische kenmerken niet verklarend voor gedrag 4 Aantrekkelijkheid van de segmenten

Nadere informatie

Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur)

Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur) Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur) MODULE 5: HET MARKETINGPLAN Inhoud: SWOT-analyse concurrentie-onderzoek conclusies marktonderzoeken

Nadere informatie

REPRESENT YOUR CULTURE

REPRESENT YOUR CULTURE REPRESENT YOUR CULTURE Team: 16043, De studenten van tegenwoordig Anwar, Bas, Danielle, Jasser, Noor en Yara Inleiding In de laatste jaren is er een sterke groei van toerisme in de stad Amsterdam. Het

Nadere informatie

Het ondernemingsplan

Het ondernemingsplan Meesterproef Dienstverlening & Commercie Meesterproef D&C - Ondernemingsplan Het ondernemingsplan Pleincollege Nuenen Schooljaar 2015/2016 1 Inhoud 1. Korte inleiding... 3 2. Het ondernemingsplan... 4

Nadere informatie

Detailhandelsvisie. Goeree-Overflakkee

Detailhandelsvisie. Goeree-Overflakkee Detailhandelsvisie Goeree-Overflakkee 2 trends en ontwikkelingen in de detailhandel (algemeen)! Economische stagnatie! Omzetverschuivingen van offline naar online winkels (internet winkelen)! Overcapaciteit

Nadere informatie

Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag

Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag Strategie en Onderzoek, september 2013 Inleiding Begin september 2013 is onder Leidse winkeliers een enquête gehouden over de openstelling

Nadere informatie

SERVICE MANAGER #VACATURE

SERVICE MANAGER #VACATURE #VACATURE Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsmarkt. Maar fietsen zijn niet alleen

Nadere informatie

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan Het Online Marketingplan Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan 1 Wil je een online marketingplan voor jouw organisatie beschrijven? In dit document vind je de opzet voor zo n plan.

Nadere informatie

De stand van retail in Nederland. woensdag 16 september 2015

De stand van retail in Nederland. woensdag 16 september 2015 De stand van retail in Nederland woensdag 16 september 2015 Founder en Directeur Retaildenkers.nl Wie is Rupert? verbinder Inspiratie storytelling Marketing ondernemersboeken Klant centraal retaildeskundige

Nadere informatie

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het moment dat je klant een product koopt. Het moment dat een toekomstige

Nadere informatie

Consumentenenquête. Venray centrum Woonmax De Brier. Seinpost Adviesbureau Maart 2015

Consumentenenquête. Venray centrum Woonmax De Brier. Seinpost Adviesbureau Maart 2015 Consumentenenquête Venray centrum Woonmax De Brier Seinpost Adviesbureau Maart 2015 Aanpak enquête Resultaten consumentenenquête Venray 2015 2 www.seinpost.com/enquetevenray Digitaal: thuis, onderweg,

Nadere informatie

snel dan voorzien. In de komende jaren zal, afhankelijk van de (woning)marktontwikkeling/

snel dan voorzien. In de komende jaren zal, afhankelijk van de (woning)marktontwikkeling/ 2 Wonen De gemeente telt zo n 36.000 inwoners, waarvan het overgrote deel in de twee kernen Hellendoorn en Nijverdal woont. De woningvoorraad telde in 2013 zo n 14.000 woningen (exclusief recreatiewoningen).

Nadere informatie

2011 was voor ons een jaar om nu al nooit te vergeten. Je kunt nog zoveel

2011 was voor ons een jaar om nu al nooit te vergeten. Je kunt nog zoveel 2011 was voor ons een jaar om nu al nooit te vergeten. Je kunt nog zoveel voorbereidingen treffen, maar op het weer heb je geen grip. Toen op de wedstrijddag het terrein helemaal blank stond van de regen

Nadere informatie

Bekendheid en bereikbaarheid van boerderijwinkels

Bekendheid en bereikbaarheid van boerderijwinkels Bekendheid en bereikbaarheid van boerderijwinkels Resultaten, conclusie en aanbevelingen obv interviews april 2017 onderzoek in opdracht van Onderzoeksopzet Twee verschillende groepen geïnterviewd: Vaste

Nadere informatie

COMMERCIËLE PRODUCTMANAGER E-BIKES

COMMERCIËLE PRODUCTMANAGER E-BIKES #VACATURE COMMERCIËLE PRODUCTMANAGER E-BIKES Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit de fietsmarkt.

Nadere informatie

UIT de arbeidsmarkt

UIT de arbeidsmarkt Verandering van de werkloosheid. Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zijn onderhevig aan continue veranderingen. Als gevolg daarvan verandert de omvang van de werkloosheid in een land ook continue. Werkloosheid

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Content marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie

Mode en trends in online winkelen. Een nieuwe catwalk voor modemerken. tradedoubler.com

Mode en trends in online winkelen. Een nieuwe catwalk voor modemerken. tradedoubler.com Mode en trends in online winkelen Een nieuwe catwalk voor modemerken tradedoubler.com Consumenten zijn de manier waarop zij mode ervaren en kopen opnieuw aan het uitvinden; merken die weigeren om zich

Nadere informatie

Beurs Crea Weekend Voorjaar

Beurs Crea Weekend Voorjaar Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Crea Weekend Cursus Bloemschikken High Tea arrangement Nieuwe producten Beurs Crea Weekend Voorjaar Biss Floral pakt tijdens het Crea Weekend

Nadere informatie

Management Summary. Woonmilieu en consument. Amersfoort, 30 mei 2013 MANAGEMENT SUMMARY

Management Summary. Woonmilieu en consument. Amersfoort, 30 mei 2013 MANAGEMENT SUMMARY Management Summary Woonmilieu en consument Een onderzoek naar de vraag- en aanbodbalans van consumenten en woonmilieus in Tilburg Amersfoort, 30 mei 2013 Een van de resultaten: Een kaart met de woonwensen

Nadere informatie

meer omzet én meer winst met slimme kortingen

meer omzet én meer winst met slimme kortingen meer omzet én meer winst met slimme kortingen voordelen van kortingsacties Voor de gast: Gevoel van goede deal: meer waar voor je geld Gevoel van verlaagd risico ( dat kan ik wel eens proberen ) Vergemakkelijkt

Nadere informatie

Schrijf met meer impact

Schrijf met meer impact Schrijf met meer impact Het volledige trainingsprogramma om met je teksten meer klanten te werven In het Schrijf met meer impact -programma leer je hoe je met jouw eigen schrijfstijl meer ideale klanten

Nadere informatie

Uitgangspunt van het model is de marktpositie van de retailer, uitgedrukt in het marktaandeel.

Uitgangspunt van het model is de marktpositie van de retailer, uitgedrukt in het marktaandeel. HET VOORSPELLEN VAN MARKTPOSITIES IN DE FASHION MARKT De wereld van fashion retail is drastisch aan het veranderen. Consumenten geven minder uit aan kleding en schoenen en doen dit vaker online. Nieuwe

Nadere informatie

NDC RE TAIL BUSINESS TO BUSINESS-KRANT EN NDC RETAILCAFÉ VIA N CHANNEL T.B.V. DE RETAILSECTOR IN NOORD-NEDERLAND

NDC RE TAIL BUSINESS TO BUSINESS-KRANT EN NDC RETAILCAFÉ VIA N CHANNEL T.B.V. DE RETAILSECTOR IN NOORD-NEDERLAND NDC RE TAIL BUSINESS TO BUSINESS-KRANT EN NDC RETAILCAFÉ VIA N CHANNEL T.B.V. DE RETAILSECTOR IN NOORD-NEDERLAND 1 INTRODUCTIE Retailers worden op dit moment meer dan ooit gedwongen bestaande business

Nadere informatie

Copyright Award Communications. Zijn de scholen van nu, de winkels van 10 jaar geleden?

Copyright Award Communications. Zijn de scholen van nu, de winkels van 10 jaar geleden? Copyright Award Communications Zijn de scholen van nu, de winkels van 10 jaar geleden? Copyright Award Communications Zijn de scholen van nu, de winkels van 10 jaar geleden? Welke bedrijven haalden het

Nadere informatie

CUSTOMER JOURNEY. Gebruik van de tool Template Voorbeeld

CUSTOMER JOURNEY. Gebruik van de tool Template Voorbeeld CUSTOMER JOURNEY Gebruik van de tool Template Voorbeeld Customer Journey De Customer Journey helpt je om te begrijpen hoe je klanten de interactie met je bedrijf of een specifiek product of dienst ervaren.

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden

Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden Samenvatting De binnenstad van Leiden krijgt een voldoende (7,1) van de Leidenaren. Wanneer wordt gevraagd naar de ontwikkeling van de afgelopen twee jaar, dan geven meer

Nadere informatie

Opdrachten Social Media. Periode 1 deel 1

Opdrachten Social Media. Periode 1 deel 1 Opdrachten Social Media Periode 1 deel 1 Opdracht 1 Je werkt in tweetallen Kijk eerst welk profiel het beste bij jou past en werk alleen de opdracht voor dat profiel uit. Houd er rekening mee dat je later

Nadere informatie