De voorzitter meldt dat haar opmerking zal worden opgenomen in het verslag van de raad van april.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De voorzitter meldt dat haar opmerking zal worden opgenomen in het verslag van de raad van april."

Transcriptie

1 ZITTING van 20 april 2015 Aanwezig: Lynn Vermote, Voorzitter. Toon Vancoillie, Burgemeester. Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Luc Vandermeersch, Schepenen. Christine Logghe, Voorzitter O.C.M.W. - Schepen. Michel Deseure, Rita Tyvaert, Marc Vulsteke, Rosa Moutton, Ronny Vierstraete, Noël Bryon, Isabelle Doom, Marc Vanderhaeghe, Marnik Vanbecelaere, Tom Cornette, Jan Stoens, Dries Uyttenhove, Koen Decleir, Geert Vercruysse, Mark Pollentier, Jelle Vercoutere, Raadsleden. Sara De Meyer, Gemeentesecretaris. OPENBARE ZITTING Voorzitter Lynn Vermote deelt mee dat raadsleden Noël Bryon en Isabelle Doom vanaf heden zullen zetelen als onafhankelijk raadslid in de gemeenteraad. 1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 9 maart Raadslid Rita Tyvaert is niet akkoord met het feit dat in het vorig verslag vermeld staat dat zij zich onthouden heeft vanaf punt 9 tot en met 35. Deze punten werden, na akkoord van de gemeenteraadsleden in één keer gestemd. Raadslid Rita Tyvaert wenst er op te wijzen dat ze zich hierbij onthouden heeft omdat er bij een aantal verkeersreglementen opmerkingen waren en deze niet ter plaatse werden gecontroleerd. Voorzitter Lynn Vermote wijst er op dat ze aan de raad gevraagd heeft deze punten allemaal in één keer te stemmen waarop de voltallige raad zich akkoord verklaarde. Raadslid Rita Tyvaert vindt dat het feit dat al deze punten in één keer werden gestemd, zou moeten opgenomen worden in het verslag. De voorzitter meldt dat haar opmerking zal worden opgenomen in het verslag van de raad van april. Raadslid Mark Pollentier wijst er op dat het verslag nog niet op intranet gepubliceerd staat. De secretaris bevestigt dat dit er inderdaad had moeten opstaan. Raadslid Mark Pollentier vraagt of de afbakening van de bebouwde kom op Kortemark-Elle zal worden aangepast. Schepen Luc Vandermeersch antwoordt hier bevestigend op. Het verslag wordt ter stemming voorgelegd. Raadslid Mark Pollentier verduidelijkt dat hij zich zal onthouden aangezien hij gevraagd had het verslag aan te passen en dit niet werd goedgekeurd.

2 Het verslag van de zitting dd. 9 maart 2015 wordt met negentien ja-stemmen (Lynn Vermote, Toon Vancoillie, Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Luc Vandermeersch, Michel Deseure, Marc Vulsteke, Rosa Moutton, Ronny Vierstraete, Noël Bryon, Isabelle Doom, Marnik Vanbecelaere, Tom Cornette, Jan Stoens, Dries Uyttenhove, Koen Decleir en Jelle Vercoutere) bij vier onthoudingen (Rita Tyvaert, Marc Vanderhaeghe, Geert Vercruysse en Mark Pollentier), goedgekeurd. 2 Onroerend patrimonium besluit inzake goedkeuring akte van aankoop, jegens de heren Vanneste Rogier en Vanneste Dirk, eigenaars van een perceel grond gelegen aan de Steenstraat te Kortemark, derde afdeling (Werken), met een oppervlakte na meting van 380 m² aan de gemeente Kortemark, volgens de voorwaarden en modaliteiten zoals opgesteld door Notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark, met inbegrip van affectatie van dit gedeelte naar het openbaar domein der gemeente Kortemark n.a.v. de riolerings- en wegeniswerken en het vervangen van een paalpost door een elektriciteitskabine. Schepen Johan Braem licht dit agendapunt toe. Op vraag van raadslid Rita Tyvaert verduidelijkt schepen Braem dat dit stuk inderdaad al werd verhard. De toestemming om de werken al uit te voeren, vooraleer de definitieve akte werd verleend, werd in de compromis opgenomen. De Gemeenteraad, Gelet op artikel 43 2, 12 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de ontvangst van het voorliggend dossier volgens de voorwaarden en modaliteiten opgesteld door notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark en overgemaakt dd. 03/03/2015 door voormeld notariskantoor, en omvattende: het ontwerp van de akte houdende de aankoop jegens de hierna vermelde eigenaars/verkopers van een perceel grond gelegen aan de Steenstraat te Kortemark, derde afdeling (Werken), met een oppervlakte na meting van 380 m² aan de gemeente Kortemark, volgens het gedetailleerd schema hierna: bijlage omschrijving verkopers 4 De heer Vanneste Rogier Andreas, geboren te Werken op 12/03/1925, rijksregisternummer , niet herhuwde weduwnaar van mevrouw Laleman Helena, wonende te 8610 Kortemark (Werken), Steenstraat 1. De heer Vanneste Dirk Achiel, geboren te Diksmuide op 21/04/1955, rijksregisternummer , echtgenoot van mevrouw Mahieu Kristien Margriet Cornelia, geboren te Veurne op , wonende te 8600 Diksmuide, Esenweg 168. van volgende onroerend goed, volgens het ontwerp van de akten, met volgende geografische en kadastrale omschrijvingen op het grondgebied van de gemeente Kortemark, 3 e afdeling, voorheen Werken:

3 bijlage detaillering volgens de kadastrale omschrijving 4 Een perceel grond, gelegen te Kortemark (Werken), aan de Steenstraat, volgens uittreksel de dato 29/10/2014 en navermeld plan, kadastraal bekend in de sectie A deel van nummers 664/H en 664/D met een oppervlakte volgens meting van driehonderd tachtig vierkante meter (380m²). Volgens eigendomstitel was dit goed gekadastreerd onder meerdere oppervlakte in de sectie A nummers 672/H, 672/G, 672/B, 664/D en 672/I. Doel van de aankoop: De aankoop geschiedt om reden van openbaar nut, en meer in het bijzonder voor de affectatie naar het openbaar domein van de gemeente Kortemark met het oog op de ondergrondse aanleg door Infrax van de elektriciteit en vervanging van de paalpost door een cabine, geplaatst op het einde van de weg. Aansluitend staat de gemeente in voor rwa en dwa aanleg en verharding in kws. Het plan: Zo en gelijk voorschreven goederen is afgebeeld in gele kleur op het plan daarvan opgemaakt door de heer Roelandt Koen, landmeter-expert te 8560 Wevelgem, Overheulestraat 206, in datum van 18 juli Dit plan is opgenomen in de databank van de plannen van afbakening van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie onder refertenummer 32025/ De akte omschrijft dat het goed volledig vrij en onbezwaard is van enig gebruiks- of huurders- of pachtersrecht ten voordele van derden, noch bezwaard is met een publiciteitsovereenkomst; PRIJS bijlage detail prijs voluit 4 deze verkoop is geschied zonder beding van prijs en derhalve ten kosteloze titel. prijs zonder beding van prijs BIJZONDERE VOORWAARDEN: bijlage detaillering bijzondere voorwaarden uit de akte 4 In compensatie voor deze gratis overdracht verbindt de gemeente Kortemark zich om de strook grond te verharden in kws (asfalt) en zal zij dwa en rwariolering aanleggen tot het eind van perceel 664/H en 664/D. De afstand wordt toegestaan en aanvaard, onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad en van niet-schorsing of niet-vernietiging door de toeziende overheid, onder voormelde schorsende voorwaarde, zonder beding van prijs zoals in bovenvermelde schema s weergegeven. Gelet op de stukken in het dossier, omvattende: Bijlage 1: Beslissing schepencollege dd. 12/08/2013 aanstelling notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark. Bijlage 2: Plan opgesteld door landmeter Koen Roelandt, te Wevelgem. Bijlage 3: Verkoopbelofte zoals opgesteld door dhr Denolf, W.V.I. te Brugge.

4 Bijlage 4: Ontwerpakte opgesteld door notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark Overwegende dat de voorwaarden van de koop/verkoop vervat zijn in de voormelde stukken; Overwegende dat de verkrijging gebeurt zoals omschreven in de stukken zoals ze in het dossier voorkomen; Gelet op artikel 27, artikel 51 en artikel 88 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen; Gelet op artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende bestuurlijk toezicht; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het besluit van het college van 12/08/2013 betreffende dit dossier houdende aanstelling notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark; Overwegende dat er geen schattingsverslag vereist is aangezien de verwerving zonder beding van prijs wordt doorgevoerd; Overwegende dat de bijzondere voorwaarden vervat zijn in de ontwerpakten zoals deze werden ontvangen van notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark, voornoemd; Overwegende dat er geen visum van de financieel beheerder vereist is voor onderhavig dossier aangezien er geen rechtstreekse uitgave in deze verwerving wordt betaald, maar evenwel onrechtstreeks in het kader van een overheidsopdracht die een apart losstaand dossier vormt in uitvoering van de bijzondere voorwaarde zoals omschreven in de ontwerpakte; Besluit, met tweeëntwintig ja-stemmen (Lynn Vermote, Toon Vancoillie, Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Luc Vandermeersch, Michel Deseure, Marc Vulsteke, Rosa Moutton, Ronny Vierstraete, Noël Bryon, Isabelle Doom, Marc Vanderhaeghe, Marnik Vanbecelaere, Tom Cornette, Jan Stoens, Dries Uyttenhove, Koen Decleir, Geert Vercruysse, Mark Pollentier en Jelle Vercoutere) bij één onthouding (Rita Tyvaert): Artikel 1: goedkeuring te verlenen aan het in het onderwerp omschreven dossier, in het bijzonder omvattende de akte en de stukken zoals opgesteld door notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark en omschreven in het overwegend gedeelte van onderhavige beslissing. Artikel 2: vervolgens de grond met de geografische en kadastrale omschrijving waarvan de detaillering terug te vinden is in de akte, en vermeld in het overwegend gedeelte van onderhavige beslissing, te affecteren naar het openbaar domein van de gemeente Kortemark. Artikel 3: De aankoop gebeurt voor de redenen zoals opgegeven in de corpus van onderhavige beslissing en onder de algemene voorwaarden zoals ze opgenomen werden in de ontwerpakte en de diverse voormelde stukken in het dossier.

5 Artikel 4: De hypotheekbewaarder ontslag te verlenen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akten. Artikel 5: Het college van burgemeester en schepenen is belast met de verdere uitvoering van dit besluit. Artikel 6: Een eensluidend verklaard uittreksel van onderhavige beslissing zal aan de authentieke akten aangehecht blijven. 3 Onroerend patrimonium besluit inzake goedkeuring akten houdende vestigen van erfdienstbaarheden voor het plaatsen en onderhouden van ondergrondse kabels en verlichtingsarmaturen en palen, jegens meerdere eigenaars van een perceel grond gelegen aan de Kloosterwegel te Kortemark, derde afdeling (Werken), volgens de voorwaarden en modaliteiten zoals opgesteld door Notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark, n.a.v. het voorgelegde ontwerp van uitbreiding openbare verlichting zoals opgesteld door Infrax. Schepen Johan Braem licht dit agendapunt toe. Raadslid Mark Pollentier vraagt om bij het plaatsen van nieuwe verlichtingspalen rekening te houden met de vrije doorgang voor rolstoelen. De Gemeenteraad, Gelet op artikel 43 2, 12 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de ontvangst van het voorliggend dossier volgens de voorwaarden en modaliteiten opgesteld door notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark en overgemaakt dd. 06/03/2015 door voormeld notariskantoor, en omvattende: het ontwerp van de akte houdende vestigen van erfdienstbaarheden voor het plaatsen en onderhouden van ondergrondse kabels en verlichtingsarmaturen en palen, jegens meerdere eigenaars van een perceel grond gelegen aan de Kloosterwegel te Kortemark, derde afdeling (Werken), volgens het gedetailleerd schema hierna: bijlage omschrijving partij enerzijds 4.1 De heer DEBEUCKELAERE, Cyriel Henri, geboren te Werken op 11 april 1938, rijkregisternummer en zijn echtgenote mevrouw SEYS, Maria Camilla Cornelia, geboren te Roeselare op 5 januari 1939, rijksregisternummer , samenwonende te 8610 Kortemark (Werken), Steenstraat 18/A. Zij verklaren gehuwd te zijn voor de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Werken op 2 augustus 1962, onder het beheer der algemene gemeenschap, blijkens huwelijkscontract verleden voor meester Tommelein Pierre, destijds notaris te Kortemark op 13 juli Hij verklaart tot op heden geen enkele akte van wijziging, vereffening of verklaring aangaande hun huwelijksvoorwaarden verleden te hebben. 4.2 De heer VANTHUYNE, Etienne René, geboren te Werken op 1 april 1941,

6 rijkregisternummer , en zijn echtgenote mevrouw VANDAMME, Lutgarde Irma Maria, geboren te Diksmuide op 9 november 1940, rijksregisternummer , samenwonende te 8610 Kortemark (Werken), Vladslostraat 17. Zij verklaren gehuwd te zijn voor de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Zarren op 16 oktober 1964, onder het stelsel van gemeenschap, blijkens huwelijkscontract verleden voor notaris Van Der Heyde Pierre, destijds te Rumbeke op 13 oktober Zij verklaren hun huwelijksvermogenstelsel te hebben gewijzigd, zonder vereffening van het vorig stelsel, blijkens akte verleden voor meester De Cuman Johan, geassocieerd notaris te Kortemark op 12 februari / De heer MAELEGHEER, Marnix Horace, geboren te Roeselare op 1 januari 1965, rijkregisternummer en zijn echtgenote mevrouw DEWULF, Fabienne Zulma, geboren te Roeselare op 4 december 1965, rijksregisternummer , samenwonende te 8610 Kortemark, Spanjaardstraat 5 C. Zij verklaren gehuwd te zijn voor de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Kortemark op 30 januari 1987, onder het wettelijk stelsel bij ontstentenis van een huwelijkscontract. Zij verklaren tot op heden geen enkele akte van wijziging, vereffening of verklaring aangaande hun huwelijksvoorwaarden verleden te hebben. 2 / De heer MAELEGHEER, Ronny Rafaël, geboren te Roeselare op 2 februari 1967, rijkregisternummer en zijn echtgenote mevrouw HANECA, Anja, geboren te Roeselare op 5 juni 1971, rijksregisternummer , samenwonende te 8480 Ichtegem, Ermiethoek 74. Zij verklaren gehuwd te zijn voor de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Ichtegem op 14 augustus 1993, onder het wettelijk stelsel bij ontstentenis van een huwelijkscontract. Zij verklaren tot op heden geen enkele akte van wijziging, vereffening of verklaring aangaande hun huwelijksvoorwaarden verleden te hebben. van volgende nader beschreven erfdienstbaarheid, volgens het ontwerp van de akten, met volgende omschrijvingen op het grondgebied van de gemeente Kortemark, 3 e afdeling, voorheen Werken: bijlage detaillering erfdienstbaarheid bedongen tussen de comparanten 4.1 Partij enerzijds, handelend in haar hoedanigheid van eigenaar, verleent aan partij anderzijds, die aanvaardt: Een erfdienstbaarheid voor het plaatsen en onderhouden van ondergrondse kabels en verlichtingsarmaturen en palen. Bovendien wordt door partij enerzijds toegestaan: de noodzakelijke rechten van toegang en/of doorgang: a) voor wat betreft de kabeldoorgangen en de palen; b) voor wat betreft het personeel en materialen van de gemeente Kortemark met het oog op het onderhoud, de bediening en alle nodige werken, uit te voeren zowel op de kabels als op de installaties. Deze rechten van doorgang moeten te allen tijde kunnen uitgeoefend worden, in en over een strook grond heden gekend als de kloosterwegel groen ingekleurd op plan in bijlage, welke deel uitmaakt van de eigendom van partij enerzijds

7 gelegen te 8610 Kortemark, deelgemeente Werken, tussen de Steenstraat en Vladslostraat, hoger beschreven. Derhalve strekt deze erfdienstbaarheid zich uit op: Gemeente KORTEMARK, derde afdeling, voorheen WERKEN. Een strook grond, aangeduid in groene kleur tussen de cijfers 1 en 4 op het navermeld plan, deel uitmakend van het woonhuis met aanhorigheden, gestaan en gelegen te Kortemark (Werken), Steenstraat 18/A, volgens uittreksel afgeleverd op 3/03/2015 kadastraal bekend in de sectie B nummer 1063/L/7 hoger beschreven. 4.2 Partij enerzijds, handelend in haar hoedanigheid van eigenaar, verleent aan partij anderzijds, die aanvaardt: Een erfdienstbaarheid voor het plaatsen en onderhouden van ondergrondse kabels en verlichtingsarmaturen en palen. Bovendien wordt door partij enerzijds toegestaan: de noodzakelijke rechten van toegang en/of doorgang: a) voor wat betreft de kabeldoorgangen en de palen; b) voor wat betreft het personeel en materialen van de gemeente Kortemark met het oog op het onderhoud, de bediening en alle nodige werken, uit te voeren zowel op de kabels als op de installaties. Deze rechten van doorgang moeten te allen tijde kunnen uitgeoefend worden, in en over een strook grond heden gekend als de kloosterwegel groen ingekleurd op plan in bijlage, welke deel uitmaakt van de eigendom van partij enerzijds gelegen te 8610 Kortemark, deelgemeente Werken, tussen de Steenstraat en Vladslostraat, hoger beschreven. Derhalve strekt deze erfdienstbaarheid zich uit op: Gemeente KORTEMARK, derde afdeling, voorheen WERKEN. Een strook grond, aangeduid in groene kleur tussen de cijfers 1 en 4 op het navermeld plan, deel uitmakend van het woonhuis met aanhorigheden, gestaan en gelegen te Kortemark (Werken), Vladslostraat 17, volgens uittreksel afgeleverd op 3/03/2015 kadastraal bekend in de sectie B nummer 1063/B/5, hoger beschreven. 4.3 Partij enerzijds, handelend in haar hoedanigheid van eigenaar, verleent aan partij anderzijds, die aanvaardt: Een erfdienstbaarheid voor het plaatsen en onderhouden van ondergrondse kabels en verlichtingsarmaturen en palen. Bovendien wordt door partij enerzijds toegestaan: de noodzakelijke rechten van toegang en/of doorgang: a) voor wat betreft de kabeldoorgangen en de palen; b) voor wat betreft het personeel en materialen van de gemeente Kortemark met het oog op het onderhoud, de bediening en alle nodige werken, uit te voeren zowel op de kabels als op de installaties. Deze rechten van doorgang moeten te allen tijde kunnen uitgeoefend worden, in en over een strook grond heden gekend als de kloosterwegel groen ingekleurd op plan in bijlage, welke deel uitmaakt van de eigendom van partij enerzijds gelegen te 8610 Kortemark, deelgemeente Werken, tussen de Steenstraat en Vladslostraat, hoger beschreven. Derhalve strekt deze erfdienstbaarheid zich uit op: Gemeente KORTEMARK, derde afdeling, voorheen WERKEN. Een strook grond, aangeduid in groene kleur tussen de cijfers 1 en 4 op het navermeld plan, deel uitmakend van het perceel grond gelegen te Kortemark

8 (Werken), nabij de Vladslostraat, volgens titel en uittreksel afgeleverd op 3/03/2015 kadastraal bekend in de sectie B nummer 1063/C/5 hoger beschreven. Doel van de vestiging van erfdienstbaarheden: uitbreiden, vestigen en onderhouden van openbare verlichting. Het plan: Zo en gelijk voorschreven erfdienstbaarheid is afgebeeld in groene kleur op het plan daarvan opgemaakt door Infrax, in datum van 10 maart Overwegende dat voormelde initiële tekst na de woorden het plan dient gelezen te worden als volgt: Zo en gelijk voorschreven erfdienstbaarheid is afgebeeld in groene kleur met cijfer 1 (bij akte Debeuckelaere) cijfer 2 (bij akte Maelegheer) en cijfer 3 (bij akte Vanthuyne) op het plan daarvan opgemaakt door Infrax, Noordlaan 9 te 8820 Torhout, in datum van 10 maart 2015, welk hier wordt aangehecht, om er samen mede geregistreerd te worden. Partijen erkennen een exemplaar van voormeld plan te hebben ontvangen. PRIJS bijlage detail prijs voluit 4 Deze erfdienstbaarheden worden toegekend zonder beding van prijs, op last van partij anderzijds om in te staan voor het goed onderhoud van de leidingen en verlichtingsarmaturen. prijs zonder beding van prijs De afstand wordt toegestaan en aanvaard, onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad en van niet-schorsing of niet-vernietiging door de toeziende overheid, onder voormelde schorsende voorwaarde, zonder beding van prijs zoals in bovenvermelde schema s weergegeven. Gelet op de stukken in het dossier, omvattende: Bijlage 1: Beslissing schepencollege dd. 12/08/2013 aanstelling notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark. Bijlage 2: Plan opgesteld door Infrax. Bijlage 3: Overeenkomsten van vestiging erfdienstbaarheden zoals opgesteld door dhr. Denolf, W.V.I. te Brugge. Bijlage 4: Drie ontwerpakten opgesteld en overgemaakt op 6/3/2015 door notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark 4.1: ontwerpakte DEBEUCKELAERE, Cyriel Henri & SEYS, Maria Camilla Cornelia 4.2: ontwerpakte VANTHUYNE, Etienne René & VANDAMME, Lutgarde Irma Maria 4.3: ontwerpakte 1 / De heer MAELEGHEER, Marnix Horace & DEWULF, Fabienne Zulma, 2 / De heer MAELEGHEER, Ronny Rafaël & HANECA, Anja, Overwegende dat de voorwaarden van de vestiging van erfdienstbaarheden vervat zijn in de voormelde stukken; Overwegende dat de vestiging gebeurt zoals omschreven in de stukken zoals ze in het dossier voorkomen;

9 Gelet op artikel 27, artikel 51 en artikel 88 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen; Gelet op artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende bestuurlijk toezicht; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het besluit van het college van 12/08/2013 betreffende dit dossier houdende aanstelling notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark; Overwegende dat er geen schattingsverslag vereist is aangezien de vestiging van erfdienstbaarheden zonder beding van prijs wordt doorgevoerd; Overwegende dat de bijzondere voorwaarden vervat zijn in de ontwerpakten zoals deze werden ontvangen van notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark, voornoemd; Overwegende dat er geen visum van de financieel beheerder vereist is voor onderhavig dossier aangezien er geen rechtstreekse uitgave in deze vestiging van erfdienstbaarheid wordt betaald; Besluit, eenparig: Artikel 1: goedkeuring te verlenen aan het in het onderwerp omschreven dossier, in het bijzonder omvattende de akten en de stukken zoals opgesteld door notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark en omschreven in het overwegend gedeelte van onderhavige beslissing. Artikel 2: het vestigen van deze erfdienstbaarheden gebeurt in het algemeen om redenen van openbaar nut. Artikel 3: Het vestigen van de erfdienstbaarheden gebeurt voorts voor de redenen zoals opgegeven in de corpus van onderhavige beslissing en onder de algemene voorwaarden zoals ze opgenomen werden in de ontwerpakte en de diverse voormelde stukken in het dossier. Artikel 4: De hypotheekbewaarder ontslag te verlenen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akten. Artikel 5: Het college van burgemeester en schepenen is belast met de verdere uitvoering van dit besluit. Artikel 6: Een eensluidend verklaard uittreksel van onderhavige beslissing zal aan de authentieke akten aangehecht blijven. 4 Onroerend patrimonium besluit inzake goedkeuring akte van aankoop, jegens mevrouw Boddez Cecile, eigenaar van een perceel grond gelegen aan de

10 Steenstraat (Handzamevaart Calvebeek) te Kortemark, derde afdeling (Werken), met een oppervlakte na meting van 755 m² aan de gemeente Kortemark, volgens de voorwaarden en modaliteiten zoals opgesteld door Notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark, met inbegrip van affectatie van dit gedeelte naar het openbaar domein der gemeente Kortemark met het oog op de ontsluiting van de wandeling Werken. Schepen Rik Waeyaert licht dit agendapunt toe. Op vraag van raadslid Rita Tyvaert wordt door schepen Rik Waeyaert verduidelijkt dat dit deel uitmaakt van de Natte Broekenroute en dit een stuk weiland betreft. Het agentschap Natuur en Bos heeft gezorgd voor een omheining, de gemeente staat in voor het onderhoud. De Gemeenteraad, Gelet op artikel 43 2, 12 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de ontvangst van het voorliggend dossier volgens de voorwaarden en modaliteiten opgesteld door notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark en overgemaakt dd. 03/03/2015 door voormeld notariskantoor, en omvattende: het ontwerp van de akte houdende de aankoop jegens de hierna vermelde eigenaar/verkoper van een perceel grond gelegen aan de Steenstraat (Handzamevaart Calvebeek) te Kortemark, derde afdeling (Werken), met een oppervlakte na meting van 755 m² aan de gemeente Kortemark, volgens het gedetailleerd schema hierna: bijlage omschrijving verkoper 4 Mevrouw Boddez Cecile Denise, geboren te Koekelare op 21 juli 1938, rijksregisternummer , echtgenote van Commeine, André Roger, geboren te Handzame op 16 oktober 1940, rijksregisternummer , wonende te Kortemark, Hazewindstraat 6. van volgende onroerend goed, volgens het ontwerp van de akten, met volgende geografische en kadastrale omschrijvingen op het grondgebied van de gemeente Kortemark, 3 e afdeling, voorheen Werken: bijlage detaillering volgens de kadastrale omschrijving 4 Een perceel grond, gelegen te Kortemark (Werken), aan de Steenstraat, volgens uittreksel de dato 30/01/2014 en navermeld plan, kadastraal bekend in de sectie B deel van nummers 1089/H met een oppervlakte volgens meting van zevenhonderdvijfenvijftig vierkante meter (755m²). Volgens eigendomstitel was dit goed gekadastreerd onder meerdere oppervlakte in de sectie B deel van nummer 1089/A Doel van de aankoop: De aankoop geschiedt om reden van openbaar nut, en meer in het bijzonder voor de affectatie naar het openbaar domein van de gemeente Kortemark met het oog op de creatie van een wandelroute te Werken. Het plan: Zo en gelijk voorschreven goederen is afgebeeld in gele kleur op het plan daarvan opgemaakt door SLI Matten, landmeter-expert te 8610 Kortemark,

11 Roeselarestraat 26 b, in datum van 02 januari Dit plan is opgenomen in de databank van de plannen van afbakening van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie onder refertenummer 32025/ De akte omschrijft dat het goed volledig vrij en onbezwaard is van enig gebruiks- of huurders- of pachtersrecht ten voordele van derden, noch bezwaard is met een publiciteitsovereenkomst; PRIJS bijlage detail prijs voluit 4 deze verkoop is geschied zonder beding van prijs en derhalve ten kosteloze titel. prijs zonder beding van prijs De afstand wordt toegestaan en aanvaard, onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad en van niet-schorsing of niet-vernietiging door de toeziende overheid, onder voormelde schorsende voorwaarde, zonder beding van prijs zoals in bovenvermelde schema s weergegeven. Gelet op de stukken in het dossier, omvattende: Bijlage 1: Beslissing schepencollege dd. 28/08/2013 aanstelling notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark. Bijlage 2: Plan opgesteld door landmeter SLI Matten, te Kortemark. Bijlage 3: Verkoopbelofte zoals opgesteld door dhr. Denolf, W.V.I. te Brugge. Bijlage 4: Ontwerpakte opgesteld door notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark. Overwegende dat de voorwaarden van de koop/verkoop vervat zijn in de voormelde stukken; Overwegende dat de verkrijging gebeurt zoals omschreven in de stukken zoals ze in het dossier voorkomen; Gelet op artikel 27, artikel 51 en artikel 88 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen; Gelet op artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende bestuurlijk toezicht; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het besluit van het college van 28/08/2013 betreffende dit dossier houdende aanstelling notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark; Overwegende dat er geen schattingsverslag vereist is aangezien de verwerving zonder beding van prijs wordt doorgevoerd;

12 Overwegende dat de bijzondere voorwaarden vervat zijn in de ontwerpakten zoals deze werden ontvangen van notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark, voornoemd; Overwegende dat er geen visum van de financieel beheerder vereist is voor onderhavig dossier aangezien er geen rechtstreekse uitgave in deze verwerving wordt betaald; Besluit, eenparig: Artikel 1: goedkeuring te verlenen aan het in het onderwerp omschreven dossier, in het bijzonder omvattende de akte en de stukken zoals opgesteld door notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark en omschreven in het overwegend gedeelte van onderhavige beslissing. Artikel 2: vervolgens de grond met de geografische en kadastrale omschrijving waarvan de detaillering terug te vinden is in de akte, en vermeld in het overwegend gedeelte van onderhavige beslissing, te affecteren naar het openbaar domein van de gemeente Kortemark. Artikel 3: De aankoop gebeurt voor de redenen zoals opgegeven in de corpus van onderhavige beslissing en onder de algemene voorwaarden zoals ze opgenomen werden in de ontwerpakte en de diverse voormelde stukken in het dossier. Artikel 4: De hypotheekbewaarder ontslag te verlenen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akten. Artikel 5: Het college van burgemeester en schepenen is belast met de verdere uitvoering van dit besluit. Artikel 6: Een eensluidend verklaard uittreksel van onderhavige beslissing zal aan de authentieke akten aangehecht blijven. 5 Onroerend patrimonium besluit inzake goedkeuring akte van aankopen jegens de heer Vuylsteke Luc van een perceeltje grond nabij de Stedewegel te Werken door het gemeentebestuur volgens de voorwaarden en modaliteiten zoals opgesteld door Notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark, met inbegrip van affectatie van deze grond naar het openbaar domein der gemeente Kortemark met het oog op een betere ontsluiting van de Stedewegel te Werken n.a.v. de riolerings- en wegeniswerken. Schepen Johan Braem licht dit agendapunt toe. Men is bereid een stuk grond af te staan, in ruil wordt een omheining geplaatst door de gemeente. De Gemeenteraad, Gelet op artikel 43 2, 12 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

13 Gelet op de ontvangst van het voorliggend dossier volgens de voorwaarden en modaliteiten opgesteld door notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark en overgemaakt dd. 03/03/2015 door voormeld notariskantoor, en omvattende: het ontwerp van de akte houdende de aankoop jegens de hierna vermelde eigenaar/verkopers van een perceeltje grond gelegen nabij de Steenstraat te Kortemark, gekadastreerd gekend derde afdeling(werken), sectie A met volgende details, aan de gemeente Kortemark, volgens het schema hierna: bijlage omschrijving verkoper 2 De heer Vuylsteke Luc Guy, geboren te Diksmuide op 2 mei 1948, rijksregisternummer , echtgenoot van mevrouw Stroobant Jenny Germaine, geboren te Torhout op 27 augustus 1947 (geboortejaar door te halen en te verzenden in 1949 ), rijksregisternummer , samenwonende te 8610 Kortemark, Stedewegel 1. van volgende onroerend goed, volgens het ontwerp van de akte, met volgende geografische en kadastrale omschrijvingen op het grondgebied van de gemeente Kortemark, 3 e afdeling, voorheen Werken, bijlage detaillering volgens de kadastrale omschrijving 2 Een perceel grond, gelegen te Kortemark (Werken), Stedewegel, vooraan de woning er genummerd 1, volgens uittreksel de dato 30/01/2014, kadastraal bekend in de sectie A deel van nummers 608/E met een oppervlakte volgens meting van vijf vierkante meter (5m²) en volgens navermeld plan gekadastreerd sectie A deel van nr 608/D Volgens eigendomstitel was dit goed gekadastreerd onder meerdere oppervlakte in de sectie A nummers 608/C en 611/B. Opmerking: ingevolge recente mutatie is het perceel nummer 608/D, thans nummer 608/E geworden. Doel van de aankoop: De aankoop geschiedt om reden van openbaar nut, en meer in het bijzonder voor de affectatie naar het openbaar domein van de gemeente Kortemark met het oog op een betere ontsluiting van de Stedewegel te Werken n.a.v. de riolerings- en wegeniswerken. De plannen: Zo en gelijk voorschreven goederen is afgebeeld in gele kleur op de plannen daarvan opgemaakt door Roelandt Koen, landmeter-expert te 8560 Wevelgem, Overheulestraat 206, in datum van 20 februari Deze plannen zijn opgenomen in de databank van de plannen van afbakening van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie onder refertenummer 32025/10039 (plan als bijlage bij de akte Vuylsteke Luc), en werd sindsdien niet meer gewijzigd. De akte omschrijft dat het goed volledig vrij en onbezwaard is van enig gebruiks- of huurders- of pachtersrecht ten voordele van derden, noch bezwaard is met een publiciteitsovereenkomst; PRIJS bijlage detail prijs voluit prijs

14 2 deze verkoop is geschied zonder beding van prijs en derhalve ten kosteloze titel. (in compensatie voor deze gratis overdracht verbindt de gemeente Kortemark zich om de bestaande omheining te verplaatsen langs het perceel, dit alles op haar kosten) zonder beding van prijs De afstand wordt toegestaan en aanvaard, onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad en van niet-schorsing of niet-vernietiging door de toeziende overheid, onder voormelde schorsende voorwaarde, zonder beding van prijs zoals in bovenvermelde schema s weergegeven. Gelet op de stukken in het dossier, omvattende: Bijlage 1: brief 03/03/2015 van notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark. Bijlage 2: ontwerpakte Vuylsteke Luc. Bijlage 3: opmetingsplan perceeltje Vuylsteke Luc. Bijlage 4: besluit schepencollege 13/01/2014 (principiële goedkeuring verkoopbeloften en aanstelling bureau opmeting en notaris). Overwegende dat de voorwaarden van de koop/verkoop vervat zijn in de voormelde stukken; Overwegende dat de verkrijging gebeurt zoals omschreven in de stukken zoals ze in het dossier voorkomen; Gelet op artikel 27, artikel 51 en artikel 88 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen; Gelet op artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende bestuurlijk toezicht; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het besluit van het college van 13/01/2014 betreffende dit dossier houdende aanstelling notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark; Overwegende dat er geen schattingsverslag vereist is aangezien de verwerving zonder beding van prijs wordt doorgevoerd; Overwegende dat de bijzondere voorwaarden vervat zijn in de ontwerpakte zoals deze werd ontvangen van notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark, voornoemd; Overwegende dat er geen visum van de financieel beheerder vereist is voor onderhavig dossier aangezien er geen rechtstreekse uitgave in deze verwerving wordt betaald; Besluit, eenparig: Artikel 1: goedkeuring te verlenen aan het in het onderwerp omschreven dossier, in het bijzonder omvattende de akte en de stukken zoals opgesteld door notariskantoor De Cuman &

15 Hebbelinck te Kortemark en omschreven in het overwegend gedeelte van onderhavige beslissing. Artikel 2: vervolgens de grond met de geografische en kadastrale omschrijving waarvan de detaillering terug te vinden is in de akte, en vermeld in het overwegend gedeelte van onderhavige beslissing, te affecteren naar het openbaar domein van de gemeente Kortemark. Artikel 3: De aankoop gebeurt voor de redenen zoals opgegeven in de corpus van onderhavige beslissing en onder de algemene voorwaarden zoals ze opgenomen werden in de ontwerpakte en de diverse voormelde stukken in het dossier. Artikel 4: De hypotheekbewaarder ontslag te verlenen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akten. Artikel 5: Het college van burgemeester en schepenen is belast met de verdere uitvoering van dit besluit. Artikel 6: Een eensluidend verklaard uittreksel van onderhavige beslissing zal aan de authentieke akten aangehecht blijven. 6 Onroerend patrimonium besluit inzake goedkeuring akte van aankopen jegens Maes Marcus & Maes Tina van een perceeltje grond nabij de Stedewegel te Werken door het gemeentebestuur volgens de voorwaarden en modaliteiten zoals opgesteld door Notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark, met inbegrip van affectatie van deze grond naar het openbaar domein der gemeente Kortemark met het oog op een betere ontsluiting van de Stedewegel te Werken n.a.v. de rioleringsen wegeniswerken. Schepen Karolien Damman verlaat de zitting gedurende de behandeling van dit agendapunt ingevolge artikel 51 van het Gemeentedecreet. Schepen Johan Braem licht dit agendapunt toe. Men is bereid een stuk grond af te staan, in ruil wordt een omheining geplaatst door de gemeente. De Gemeenteraad, Gelet op artikel 43 2, 12 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de ontvangst van het voorliggend dossier volgens de voorwaarden en modaliteiten opgesteld door notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark en overgemaakt dd. 20/03/2015 door voormeld notariskantoor, en omvattende: het ontwerp van de akte houdende de aankoop jegens de hierna vermelde eigenaar/verkopers van een perceeltje grond gelegen nabij de Steenstraat te Kortemark, gekadastreerd gekend derde afdeling(werken), sectie A met volgende details, aan de gemeente Kortemark, volgens het schema hierna:

16 bijlage omschrijving verkoper 2 1/De heer Maes Marcus Paul Jozef, geboren te Kortemark op 26 april 1944, rijksregisternummer , en zijn echtgenote mevrouw Seys Erna Hieronyma Cornelia, geboren te Werken op 6 april 1943, rijksregisternummer , samenwonende te 8610 Kortemark, Steenstraat 13. 2/Mevrouw Maes Tina Paula Cornelia, geboren te Roeselare op 14 juni 1973, rijksregisternummer , echtgenote van de heer Pollet Marc, geboren te Torhout op 5 mei 1971, rijksregisternummer , wonende te 8820 Torhout, Voshoekstraat 2 A. van volgende onroerend goed, volgens het ontwerp van de akte, met volgende geografische en kadastrale omschrijvingen op het grondgebied van de gemeente Kortemark, 3 e afdeling, voorheen Werken, bijlage detaillering volgens de kadastrale omschrijving 3 Een perceel grond, gelegen te Kortemark (Werken), Stedewegel, aan de woning Steenstraat nummer 13, volgens uittreksel de dato 13/03/2015, kadastraal bekend in de sectie A deel van nummers 612/D met een oppervlakte volgens meting van drieendertig vierkante meter tachtig vierkante decimeter (33,80m²) Doel van de aankoop: De aankoop geschiedt om reden van openbaar nut, en meer in het bijzonder voor de affectatie naar het openbaar domein van de gemeente Kortemark met het oog op een betere ontsluiting van de Stedewegel te Werken n.a.v. de riolerings- en wegeniswerken. De plannen: Zo en gelijk voorschreven goederen is afgebeeld in gele kleur op de plannen daarvan opgemaakt door Roelandt Koen, landmeter-expert te 8560 Wevelgem, Overheulestraat 206, in datum van 20 februari Deze plannen zijn opgenomen in de databank van de plannen van afbakening van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie onder refertenummer 32025/10042 (plan als bijlage bij de akte Maes Marcus en Maes Tina) en werd sindsdien niet meer gewijzigd. De akte omschrijft dat het goed volledig vrij en onbezwaard is van enig gebruiks- of huurders- of pachtersrecht ten voordele van derden, noch bezwaard is met een publiciteitsovereenkomst; PRIJS bijlage detail prijs voluit 2 deze verkoop is geschied zonder beding van prijs en derhalve ten kosteloze titel. (in compensatie voor deze gratis overdracht verbindt de gemeente Kortemark zich om de bestaande omheining te verplaatsen langs het perceel, dit alles op haar kosten) prijs zonder beding van prijs De afstand wordt toegestaan en aanvaard, onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad en van niet-schorsing of niet-vernietiging door de toeziende overheid,

17 onder voormelde schorsende voorwaarde, zonder beding van prijs zoals in bovenvermelde schema s weergegeven. Gelet op de stukken in het dossier, omvattende: Bijlage 1: brief 20/03/2015 van notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark. Bijlage 2: ontwerpakte Maes Marcus & Maes Tina. Bijlage 3: opmetingsplan perceeltje Maes Marcus & Maes Tina. Bijlage 4: besluit schepencollege 13/01/2014 (principiële goedkeuring verkoopbeloften en aanstelling bureau opmeting en notaris). Overwegende dat de voorwaarden van de koop/verkoop vervat zijn in de voormelde stukken; Overwegende dat de verkrijging gebeurt zoals omschreven in de stukken zoals ze in het dossier voorkomen; Gelet op artikel 27, artikel 51 en artikel 88 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen; Gelet op artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende bestuurlijk toezicht; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het besluit van het college van 13/01/2014 betreffende dit dossier houdende aanstelling notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark; Overwegende dat er geen schattingsverslag vereist is aangezien de verwerving zonder beding van prijs wordt doorgevoerd; Overwegende dat de bijzondere voorwaarden vervat zijn in de ontwerpakte zoals deze werden ontvangen van notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark, voornoemd; Overwegende dat er geen visum van de financieel beheerder vereist is voor onderhavig dossier aangezien er geen rechtstreekse uitgave in deze verwerving wordt betaald; Besluit, eenparig: Artikel 1: goedkeuring te verlenen aan het in het onderwerp omschreven dossier, in het bijzonder omvattende de akte en de stukken zoals opgesteld door notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark en omschreven in het overwegend gedeelte van onderhavige beslissing. Artikel 2: vervolgens de grond met de geografische en kadastrale omschrijving waarvan de detaillering terug te vinden is in de akte, en vermeld in het overwegend gedeelte van onderhavige beslissing, te affecteren naar het openbaar domein van de gemeente Kortemark.

18 Artikel 3: De aankoop gebeurt voor de redenen zoals opgegeven in de corpus van onderhavige beslissing en onder de algemene voorwaarden zoals ze opgenomen werden in de ontwerpakte en de diverse voormelde stukken in het dossier. Artikel 4: De hypotheekbewaarder ontslag te verlenen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akten. Artikel 5: Het college van burgemeester en schepenen is belast met de verdere uitvoering van dit besluit. Artikel 6: Een eensluidend verklaard uittreksel van onderhavige beslissing zal aan de authentieke akten aangehecht blijven. 7 Onroerend patrimonium besluit inzake goedkeuring akte van aankopen jegens Verfaillie Daniel en Verfaillie Georges van een perceeltje grond nabij de Stedewegel te Werken door het gemeentebestuur volgens de voorwaarden en modaliteiten zoals opgesteld door Notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark, met inbegrip van affectatie van deze grond naar het openbaar domein der gemeente Kortemark met het oog op een betere ontsluiting van de Stedewegel te Werken n.a.v. de riolerings- en wegeniswerken. Schepen Johan Braem licht dit agendapunt toe. Men is bereid een stuk grond af te staan, in ruil wordt een omheining geplaatst door de gemeente. De Gemeenteraad, Gelet op artikel 43 2, 12 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de ontvangst van het voorliggend dossier volgens de voorwaarden en modaliteiten opgesteld door notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark en overgemaakt dd. 03/03/2015 en 20/03/2015 door voormeld notariskantoor, en omvattende: het ontwerp van de akte houdende de aankoop jegens de hierna vermelde eigenaar/verkopers van een perceeltje grond gelegen nabij de Steenstraat te Kortemark, gekadastreerd gekend derde afdeling(werken), sectie A met volgende details, aan de gemeente Kortemark, volgens het schema hierna: bijlage omschrijving verkoper 2 1/De heer Verfaillie Daniel Marcel Corneel, geboren te Werken op 28 juli 1943, rijksregisternummer , ongehuwd, wonende te 8610 Kortemark, Steenstraat 15. 2/ De heer Verfaillie Georges Walter Cornelius, geboren te Diksmuide op 30 oktober 1951, rijksregisternummer , ongehuwd, wonende te 8610 Kortemark, Steenstraat 15.

19 van volgende onroerend goed, volgens het ontwerp van de akte, met volgende geografische en kadastrale omschrijvingen op het grondgebied van de gemeente Kortemark, 3 e afdeling, voorheen Werken, bijlage detaillering volgens de kadastrale omschrijving 4 Een perceel grond, gelegen te Kortemark (Werken), Stedewegel, aan de woning Steenstraat nummer 15, volgens uittreksel de dato 13/03/2015, kadastraal bekend in de sectie A deel van nummers 599/K met een oppervlakte volgens meting van acht vierkante meter (8 m²) Doel van de aankoop: De aankoop geschiedt om reden van openbaar nut, en meer in het bijzonder voor de affectatie naar het openbaar domein van de gemeente Kortemark met het oog op een betere ontsluiting van de Stedewegel te Werken n.a.v. de riolerings- en wegeniswerken. De plannen: Zo en gelijk voorschreven goederen is afgebeeld in gele kleur op de plannen daarvan opgemaakt door Roelandt Koen, landmeter-expert te 8560 Wevelgem, Overheulestraat 206, in datum van 20 februari Deze plannen zijn opgenomen in de databank van de plannen van afbakening van de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie onder refertenummer 32025/10040 (plan als bijlage bij de akte Verfaillie Daniel en Verfaillie Georges) en werd sindsdien niet meer gewijzigd. De akte omschrijft dat het goed volledig vrij en onbezwaard is van enig gebruiks- of huurders- of pachtersrecht ten voordele van derden, noch bezwaard is met een publiciteitsovereenkomst; PRIJS bijlage detail prijs voluit 2 deze verkoop is geschied zonder beding van prijs en derhalve ten kosteloze titel. (in compensatie voor deze gratis overdracht verbindt de gemeente Kortemark zich om de bestaande omheining te verplaatsen op de nieuwe perceelsgrens, tot het aanpassen van het berghok en tot het verwijderen van twee regenwaterputten van vijfhonderd liter en herplaatsen van één regenwaterput van duizend liter, dit alles op haar kosten) prijs zonder beding van prijs De afstand wordt toegestaan en aanvaard, onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad en van niet-schorsing of niet-vernietiging door de toeziende overheid, onder voormelde schorsende voorwaarde, zonder beding van prijs zoals in bovenvermelde schema s weergegeven. Gelet op de stukken in het dossier, omvattende: Bijlage 1: brief 20/03/2015 van notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark. Bijlage 2: ontwerpakte Verfaillie Daniel en Verfaillie Georges. Bijlage 3: opmetingsplan perceeltje Verfaillie Daniel en Verfaillie Georges.

20 Bijlage 4: besluit schepencollege 13/01/2014 (principiële goedkeuring verkoopbeloften en aanstelling bureau opmeting en notaris). Overwegende dat de voorwaarden van de koop/verkoop vervat zijn in de voormelde stukken; Overwegende dat de verkrijging gebeurt zoals omschreven in de stukken zoals ze in het dossier voorkomen; Gelet op artikel 27, artikel 51 en artikel 88 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen; Gelet op artikel 248 tot en met 261 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende bestuurlijk toezicht; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het besluit van het college van 13/01/2014 betreffende dit dossier houdende aanstelling notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark; Overwegende dat er geen schattingsverslag vereist is aangezien de verwerving zonder beding van prijs wordt doorgevoerd; Overwegende dat de bijzondere voorwaarden vervat zijn in de ontwerpakte zoals deze werd ontvangen van notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark, voornoemd; Overwegende dat er geen visum van de financieel beheerder vereist is voor onderhavig dossier aangezien er geen rechtstreekse uitgave in deze verwerving wordt betaald; Besluit, eenparig: Artikel 1: goedkeuring te verlenen aan het in het onderwerp omschreven dossier, in het bijzonder omvattende de akte en de stukken zoals opgesteld door notariskantoor De Cuman & Hebbelinck te Kortemark en omschreven in het overwegend gedeelte van onderhavige beslissing. Artikel 2: vervolgens de grond met de geografische en kadastrale omschrijving waarvan de detaillering terug te vinden is in de akte, en vermeld in het overwegend gedeelte van onderhavige beslissing, te affecteren naar het openbaar domein van de gemeente Kortemark. Artikel 3: De aankoop gebeurt voor de redenen zoals opgegeven in de corpus van onderhavige beslissing en onder de algemene voorwaarden zoals ze opgenomen werden in de ontwerpakte en de diverse voormelde stukken in het dossier. Artikel 4: De hypotheekbewaarder ontslag te verlenen van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akten. Artikel 5: Het college van burgemeester en schepenen is belast met de verdere uitvoering van dit besluit.

21 Artikel 6: Een eensluidend verklaard uittreksel van onderhavige beslissing zal aan de authentieke akten aangehecht blijven. 8 Onroerend patrimonium besluit inzake goedkeuring akte van aankopen jegens De Vooght Alex van een perceeltje grond nabij de Stedewegel te Werken door het gemeentebestuur volgens de voorwaarden en modaliteiten zoals opgesteld door Notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark, met inbegrip van affectatie van deze grond naar het openbaar domein der gemeente Kortemark met het oog op een betere ontsluiting van de Stedewegel te Werken n.a.v. de riolerings- en wegeniswerken. Raadslid Rita Tyvaert merkt op dat op geen enkel plannetje de Steenstraat aangeduid staat, het lijkt alsof de Stedewegel eerder stopt. Op elk plannetje staat het laatste gedeelte van de Stedewegel niet ingekleurd, waardoor je de indruk krijgt dat je niet kan doorrijden naar de Steenstraat. Schepen Johan Braem merkt op dat de Steenstraat niet relevant is voor deze dossiers, het gaat enkel over de coördinaten van de stukken die overgenomen worden. De Gemeenteraad, Gelet op artikel 43 2, 12 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de ontvangst van het voorliggend dossier volgens de voorwaarden en modaliteiten opgesteld door notaris De Cuman & Hebbelinck te Kortemark en overgemaakt dd. 20/03/2015 door voormeld notariskantoor, en omvattende: het ontwerp van de akte houdende de aankoop jegens de hierna vermelde eigenaar/verkopers van een perceeltje grond gelegen nabij de Steenstraat te Kortemark, gekadastreerd gekend derde afdeling(werken), sectie A met volgende details, aan de gemeente Kortemark, volgens het schema hierna: bijlage omschrijving verkoper 5 De heer De Vooght Alex Christiaen, geboren te Diksmuide op 18 augustus 1945, rijksregisternummer , ongehuwd, wonende te 8610 Kortemark, Steenstraat 17. van volgende onroerend goed, volgens het ontwerp van de akte, met volgende geografische en kadastrale omschrijvingen op het grondgebied van de gemeente Kortemark, 3 e afdeling, voorheen Werken, bijlage detaillering volgens de kadastrale omschrijving 5 Een perceel grond, gelegen te Kortemark (Werken), Stedewegel, aan de woning Steenstraat nummer 1, volgens titel en uittreksel de dato 13/03/2015, kadastraal bekend in de sectie A deel van nummers 597/G met een oppervlakte volgens meting van zestien vierkante meter vijftig vierkante decimeter (16,5 m²)

1. Verslag van de zitting van de Gemeenteraad dd. 15 januari 2018.

1. Verslag van de zitting van de Gemeenteraad dd. 15 januari 2018. ZITTING van 19 februari 2018 AanwezigMarc Vulsteke, Voorzitter Gemeenteraad Toon Vancoillie, Burgemeester Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Schepenen Christine Logghe, Voorzitter

Nadere informatie

Michel Deseure. Rita Twaert. Luc Vandermeersch. Rosa Moutton. Noel Brvon. Isabella

Michel Deseure. Rita Twaert. Luc Vandermeersch. Rosa Moutton. Noel Brvon. Isabella Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Diksmuide Gemeente KORTEMARK Uittreksel uit het Notulenboek van de Gemeenteraad ZITTING van 19 december 2016 Aanwezig: Marc Vulsteke. Voorzitter. Toon Vancoillie.

Nadere informatie

Toon Vancoillie. Burgemeester. Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem. Ronnv Vierstraete. Schepenen.

Toon Vancoillie. Burgemeester. Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem. Ronnv Vierstraete. Schepenen. Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Diksmuide Gemeente KORTEMARK Uittreksel uit het Notulenboek van de Gemeenteraad ZITTING van 19 december 2016 Aanwezig: Marc Vulsteke. Voorzitter. Toon Vancoillie.

Nadere informatie

Juridisch kader De wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd bij koninklijk besluit van 16 maart 1968.

Juridisch kader De wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd bij koninklijk besluit van 16 maart 1968. UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING van 20 mei 2019 Aanwezig: Jan Stoens, Voorzitter gemeenteraad wn. Karolien Damman, Burgemeester Stefaan Vercooren, Rik Waeyaert, Toon Vancoillie,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 28 januari 2019

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 28 januari 2019 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING van 28 januari 2019 Aanwezig:Ronny Vierstraete, Voorzitter Gemeenteraad Karolien Damman, Burgemeester Stefaan Vercooren, Rik Waeyaert, Toon Vancoillie,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 20 mei 2019

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 20 mei 2019 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING van 20 mei 2019 Aanwezig: Jan Stoens, Voorzitter gemeenteraad wn. Karolien Damman, Burgemeester Stefaan Vercooren, Rik Waeyaert, Toon Vancoillie,

Nadere informatie

Afwezig : Toon Vancoillie, Burgemeester - verontschuldigd. De heer Johan De Cuman verlaat de zitting gedurende de behandeling van punt 2.

Afwezig : Toon Vancoillie, Burgemeester - verontschuldigd. De heer Johan De Cuman verlaat de zitting gedurende de behandeling van punt 2. Zitting van 10 februari 2015 Aanwezig: Logghe Christine voorzitter De Neve Stijn, Callebert Mieke, Vandecappelle Magda, Ampe Lieve, Waeyaert Jolien, Rossey Lode, Volckaert Carine, De Cuman Johan - Leden

Nadere informatie

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 12 januari 2015.

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 12 januari 2015. ZITTING van 09 februari 2015 Aanwezig: Lynn Vermote, Voorzitter. Toon Vancoillie, Burgemeester. Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Luc Vandermeersch, Schepenen. Christine Logghe,

Nadere informatie

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 11 januari 2016.

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 11 januari 2016. ZITTING van 15 februari 2016 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter. Toon Vancoillie, Burgemeester. Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen. Christine Logghe,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Gemeentelijk patrimonium. Aankoop 1.190,18 m2 grond,

Nadere informatie

ZITTING van 5 november 2018

ZITTING van 5 november 2018 ZITTING van 5 november 2018 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter Gemeenteraad Toon Vancoillie, Burgemeester Rik Waeyaert, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen Christine Logghe, Voorzitter

Nadere informatie

Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE

Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE OPENBARE ZITTING VAN 11 MEI 2009 Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd : Maria VANDER MEIREN, Voorzitter Dirk CARDOEN, Burgemeester-Voorzitter Franky BRYON,

Nadere informatie

ZITTING van 17 december 2018

ZITTING van 17 december 2018 ZITTING van 17 december 2018 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter Gemeenteraad Toon Vancoillie, Burgemeester Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Schepenen Christine Logghe, Voorzitter OCMW-Schepen

Nadere informatie

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 16 januari 2017.

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 16 januari 2017. ZITTING van 13 februari 2017 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter. Toon Vancoillie, Burgemeester. Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen. Christine Logghe,

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

1. Onroerend patrimonium goedkeuring akte verkoop van een perceel landbouwgrond, gelegen nabij de Kruisstraat -

1. Onroerend patrimonium goedkeuring akte verkoop van een perceel landbouwgrond, gelegen nabij de Kruisstraat - Zitting van 15 september 2015 Aanwezig : Logghe Christine Voorzitter Ampe Lieve, Waeyaert Jolien, Vandecappelle Magda, Rossey Lode, Volckaert Carine, De Neve Stijn, Callebert Mieke, De Cuman Johan Leden

Nadere informatie

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 10 oktober 2016.

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 10 oktober 2016. ZITTING van 07 november 2016 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter. Toon Vancoillie, Burgemeester. Rik Waeyaert, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen. Christine Logghe, Voorzitter O.C.M.W.

Nadere informatie

1. Verslag van de zitting van de Gemeenteraad dd. 9 oktober 2017.

1. Verslag van de zitting van de Gemeenteraad dd. 9 oktober 2017. ZITTING van 6 november 2017 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter Gemeenteraad Toon Vancoillie, Burgemeester Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen Michel

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00791 Onderwerp: Sluiten van een verkoopovereenkomst m.b.t. het onroerend goed gelegen te Gent (Ledeberg),

Nadere informatie

Zitting van 25 juli 2017

Zitting van 25 juli 2017 Zitting van 25 juli 2017 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Stijn De Neve, Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Raadsleden Toon Vancoillie, Burgemeester

Nadere informatie

Zitting van 27 maart 2018

Zitting van 27 maart 2018 Zitting van 27 maart 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Sara

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Rob Guns, voorzitter; Eduardus Kennes, burgemeester; Guy Van de Perre, Gert Storms, Robert Diels,

Nadere informatie

14 Goedkeuring belasting op de afgifte van administratieve bescheiden met ingang van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019

14 Goedkeuring belasting op de afgifte van administratieve bescheiden met ingang van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Diksmuide Gemeente KORTEMARK Uittreksel uit het Notulenboek van de Gemeenteraad ZITTING van 19 december 2016 Aanwezig: Marc Vulsteke. Voorzitter. Toon Vancoillie.

Nadere informatie

OPENBAAR. ZITTING van 25 juni 2018

OPENBAAR. ZITTING van 25 juni 2018 ZITTING van 25 juni 2018 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter Gemeenteraad Toon Vancoillie, Burgemeester Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen Christine

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Gemeentelijk patrimonium. Openbare verkoop van grond,

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD van 25 maart 2019

ZITTING GEMEENTERAAD van 25 maart 2019 ZITTING GEMEENTERAAD van 25 maart 2019 Aanwezig: Ronny Vierstraete, Voorzitter Gemeenteraad Karolien Damman, Burgemeester Stefaan Vercooren, Rik Waeyaert, Toon Vancoillie, Lynn Vermote, Christine Logghe,

Nadere informatie

Zitting van 9 mei 2016

Zitting van 9 mei 2016 8419 ZITTING van 09 mei 2016 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter. Toon Vancoillie, Burgemeester. Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen. Christine Logghe,

Nadere informatie

1. Verslag van de zitting van de Gemeenteraad dd. 6 november 2017.

1. Verslag van de zitting van de Gemeenteraad dd. 6 november 2017. ZITTING van 18 december 2017 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter Gemeenteraad Toon Vancoillie, Burgemeester Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen Christine

Nadere informatie

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 7 november 2016.

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 7 november 2016. ZITTING van 19 december 2016 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter. Toon Vancoillie, Burgemeester. Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen. Christine Logghe, Voorzitter

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier 18 Onderwerp Westelijke ontsluiting recreatiedomein Grasduinen.

Nadere informatie

1. Verslag van de zitting van de Gemeenteraad dd. 4 september 2017.

1. Verslag van de zitting van de Gemeenteraad dd. 4 september 2017. ZITTING van 9 oktober 2017 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter Gemeenteraad Toon Vancoillie, Burgemeester Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Ronny Vierstraete, Schepenen Christine Logghe, Voorzitter OCMW-Schepen

Nadere informatie

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is.

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is. Zitting Gemeenteraad van 19.01.2012. --------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Gelaude

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 september 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00721 Onderwerp: Sluiten van een overeenkomst voor de kosteloze verwerving en de vestiging van een erfdienstbaarheid

Nadere informatie

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 7 september 2015.

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 7 september 2015. ZITTING van 12 oktober 2015 Aanwezig: Lynn Vermote, Voorzitter. Toon Vancoillie, Burgemeester. Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Luc Vandermeersch, Schepenen. Christine Logghe,

Nadere informatie

1. Verslag van de zitting van de Gemeenteraad dd. 13 maart 2017.

1. Verslag van de zitting van de Gemeenteraad dd. 13 maart 2017. ZITTING van 8 mei 2017 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter Gemeenteraad Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen Christine Logghe, Voorzitter OCMW-Schepen

Nadere informatie

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 15 juni 2015.

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 15 juni 2015. ZITTING van 07 september 2015 Aanwezig: Lynn Vermote, Voorzitter. Toon Vancoillie, Burgemeester. Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Luc Vandermeersch, Schepenen. Christine Logghe,

Nadere informatie

1. Verslag van de zitting van de Gemeenteraad dd. 3 september 2018.

1. Verslag van de zitting van de Gemeenteraad dd. 3 september 2018. ZITTING van 8 oktober 2018 AanwezigMarc Vulsteke, Voorzitter Gemeenteraad Toon Vancoillie, Burgemeester Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen Christine

Nadere informatie

Raadslid Isabelle Doom komt de zaal binnen en neemt deel aan de vergadering.

Raadslid Isabelle Doom komt de zaal binnen en neemt deel aan de vergadering. ZITTING van 22 mei 2017 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter Gemeenteraad Toon Vancoillie, Burgemeester Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Schepenen Christine Logghe, Voorzitter

Nadere informatie

Vandewalle Ronny verlaat de zitting tijdens de behandeling van punt 10.

Vandewalle Ronny verlaat de zitting tijdens de behandeling van punt 10. Zitting van 27 september 2016 Aanwezig: Logghe Christine Voorzitter Ampe Lieve, Waeyaert Jolien, Rossey Lode, Vandecappelle Magda, Volckaert Carine, De Neve Stijn, Callebert Mieke en Vandewalle Ronny -

Nadere informatie

1. Akteneming van de eedaflegging van Vandewalle Ronny als OCMW-raadslid

1. Akteneming van de eedaflegging van Vandewalle Ronny als OCMW-raadslid Zitting van 19 januari 2016 Aanwezig : Logghe Christine Voorzitter Ampe Lieve, Waeyaert Jolien, Vandeppelle Magda, Rossey Lode, Volckaert Carine, De Neve Stijn, Callebert Mieke, Vandewalle Ronny Leden

Nadere informatie

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 9 mei 2016.

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 9 mei 2016. ZITTING van 20 juni 2016 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter. Toon Vancoillie, Burgemeester. Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen. Christine Logghe,

Nadere informatie

1. Verslag van de zitting van de Gemeenteraad dd. 19 februari 2018.

1. Verslag van de zitting van de Gemeenteraad dd. 19 februari 2018. ZITTING van 19 maart 2018 AanwezigMarc Vulsteke, Voorzitter Gemeenteraad Toon Vancoillie, Burgemeester Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen Christine

Nadere informatie

1. E-verkooploket Vlaamse Landmaatschappij aanbod recht van voorkoop dossiernr

1. E-verkooploket Vlaamse Landmaatschappij aanbod recht van voorkoop dossiernr Zitting van 25 september 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon Vancoillie,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00345 Onderwerp: Sluiten van een aankoopovereenkomst met betrekking tot het onroerend goed (tuinstrook) gelegen

Nadere informatie

Besluitenlijst schepencollege dd. 26 april 2019

Besluitenlijst schepencollege dd. 26 april 2019 Besluitenlijst schepencollege dd. 26 april 2019 DAMMAN KAROLIEN, BURGEMEESTER Personeel 1. Jaarrekening 2018- Gemeente Kortemark De jaarrekening 2018 van het gemeentebestuur Kortemark werd opgemaakt en

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 4 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01260 Onderwerp: Sluiten van een huurovereenkomst voor het onroerend goed gelegen te Sint-Amandsberg, Groot

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Notulen OCMW-raad van 19 december 2016

Notulen OCMW-raad van 19 december 2016 Notulen OCMW-raad van 19 december 2016 Aanwezig: de heren en dames, Schepmans Ria, voorzitter, Roggen Jo, burgemeester, Najem Nadia, Ruysen Danny, Gakens Tony, Inge Reynders, Vanmechelen Gilberte, Fontaine

Nadere informatie

Wordt door mij, Jean-Louis LECLERCQ, Adjunct-voorzitter bij het Aankoopcomité tot onroerende goederen van Brussel I,

Wordt door mij, Jean-Louis LECLERCQ, Adjunct-voorzitter bij het Aankoopcomité tot onroerende goederen van Brussel I, FEDERALE OVERHEIDSDIENST FINANCIEN Administratie van de B.T.W. registratie en domeinen Comité tot Aankoop van onroerende goederen te Bruxelles Dossier nr:21004/vgc/0533-001 Repertorium nr AKTE ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 14 december Het verslag van de zitting dd. 14 december 2015 wordt eenparig goedgekeurd.

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 14 december Het verslag van de zitting dd. 14 december 2015 wordt eenparig goedgekeurd. ZITTING van 11 januari 2016 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter. Toon Vancoillie, Burgemeester. Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen. Christine Logghe,

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 23 maart 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00251 Onderwerp: Sluiten van een kosteloze bruikleenovereenkomst met de Regie der Gebouwen voor een deel van het onroerend

Nadere informatie

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING.

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING. ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe, schepenen; G. Thierens E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck

Nadere informatie

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 20 april 2015.

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 20 april 2015. ZITTING van 11 mei 2015 Aanwezig: Lynn Vermote, Voorzitter. Toon Vancoillie, Burgemeester. Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Luc Vandermeersch, Schepenen. Christine Logghe,

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 8 december 2017 KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00576 Onderwerp: Addenda bij subsidieovereenkomsten tussen de Stad Gent en het SVK OCMW Gent als gevolg van enerzijds

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATI E F TOEZICHT L IJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 25 MAART 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Mededeling van benoeming en van

Nadere informatie

1 een akte: een akte of een stuk bedoeld in artikel 141 van de hypotheekwet;

1 een akte: een akte of een stuk bedoeld in artikel 141 van de hypotheekwet; (Geconsolideerde versie) 18 NOVEMBER 2013 - Koninklijk besluit tot aanvulling van de identificatieregels van onroerende goederen in een aan hypothecaire openbaarmaking onderworpen akte of stuk, en tot

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van : 22 februari 2013 Aanwezig : Mevr. Els Robeyns, burgemeester-voorzitter, Cabergs Johan, Treunen Kristien, Maes Benny

Nadere informatie

Op 14 maart 2009, verschenen voor ons, Meester Alfred TEKENTALLES, notaris te Brussel en Meester Jan MISTNIETS, geassocieerd notaris te Oostende:

Op 14 maart 2009, verschenen voor ons, Meester Alfred TEKENTALLES, notaris te Brussel en Meester Jan MISTNIETS, geassocieerd notaris te Oostende: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Op 14 maart 2009, verschenen voor ons, Meester Alfred TEKENTALLES,

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00905 Onderwerp: Sluiten van een opstalovereenkomst voor een onroerend goed gelegen in de Walstraat te Gentbrugge

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen en Benny Maes, schepenen Chris Ramaekers, Sandra Jans, Marc

Nadere informatie

Afwezig/Verontschuldigd : Toon Vancoillie, Burgemeester. 1. Goedkeuring Samenwerkingsovereenkomst TIME-OUT Houtland

Afwezig/Verontschuldigd : Toon Vancoillie, Burgemeester. 1. Goedkeuring Samenwerkingsovereenkomst TIME-OUT Houtland Zitting van 14 juli 2015 Aanwezig : Logghe Christine voorzitter De Neve Stijn, Callebert Mieke, Vandecappelle Magda, Ampe Lieve, Waeyaert Jolien, Rossey Lode, Volckaert Carine, De Cuman Johan - Leden De

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere, K. Steyaert, E. Donné, L. Dobbelaere, C.

C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere, K. Steyaert, E. Donné, L. Dobbelaere, C. NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 6 november 2018 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere, K. Steyaert,

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 maart 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 maart 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 3 april 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

2. Goedkeuring van de meerjarenplanaanpassing gemeentebestuur Kortemark _7.

2. Goedkeuring van de meerjarenplanaanpassing gemeentebestuur Kortemark _7. ZITTING van 3 september 2018 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter Gemeenteraad Toon Vancoillie, Burgemeester Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Ronny Vierstraete, Schepenen Christine Logghe,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 JANUARI 2019.

ZITTING VAN 24 JANUARI 2019. ZITTING VAN 24 JANUARI 2019. AANWEZIG : Geert Van Exem, voorzitter; Joris Hindryckx, burgemeester; Jeroen Vandromme, Erik Verbeure, Tessa Vandewalle, Peter Van Ryckeghem, Ann Vansteenkiste, schepenen;

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 28 augustus 2014 Erik Vanderheiden, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Luc Haine, Marc Verheyen,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 13 februari 2017.

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 13 februari 2017. ZITTING van 13 maart 2017 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter. Toon Vancoillie, Burgemeester. Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen. Christine Logghe,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 6 JULI 2006 1 --- DAGORDE --- 1. Voorstelling van het schetsontwerp inzake de renovatie

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 mei 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00443

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 mei 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00443 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 mei 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00443 Onderwerp: Sluiten van een ruilovereenkomst met betrekking tot diverse onroerende goederen gelegen te Gent, eigendom

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

9. Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk - maandverslag januari 2019 Het college: Goedgekeurd

9. Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk - maandverslag januari 2019 Het college: Goedgekeurd Communica tie, ICT en insp raak Besluitenlijst schepencollege dd. 22 februari 2019 DAMMAN KAROLIEN, BURGEMEESTER Personeel 1. Gemeentepersoneel - Begeleider voor de buitenschoolse kinderopvang, D1-D3,

Nadere informatie

De gemeenteraad gaat eenparig akkoord om het volgende punt van de agenda te schrappen : - Presentiegelden Indexatie

De gemeenteraad gaat eenparig akkoord om het volgende punt van de agenda te schrappen : - Presentiegelden Indexatie PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 27 oktober 2010 Aanwezig: Kris Poelaert, Burgemeester - Voorzitter, Marc Bombaert, Lieven Vandenneucker, Marie-Lousie

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 Gemeente Maldegem Gemeentehuis Marktstraat 7 9990 Maldegem Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 OPENBARE ZITTING 1. LOKALE POLITIE - AGENDERING BIJ HOOGDRINGENDHEID: VACANTVERKLARING HOOFDINSPECTEUR INTERVENTIE/VERKEER

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010 Aanwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 november 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00992 Onderwerp: verkoop via bemiddeling door vastgoedkantoor de Fooz van de stadseigendommen, aan de Zandvoordestraat

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 16 september 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00650 Onderwerp: Sluiten van een bijakte aan de huurovereenkomst d.d. 25/09/2006 voor het stadseigendom

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE 2014-2019 Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2014 en vervangen bij gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2011, de resultatenrekening

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Inter-aqua Bestuursorgaan: Raad van Bestuur Datum vergadering: 11-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1. VERSLAG VORIGE VERGADERINGEN

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00991 Onderwerp: Sluiten van een bijakte aan de huurovereenkomst d.d. 26/10/2015 voor het onroerend goed

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 15 SEPTEMBER 2005 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebestuur. Jaarverslag

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 12.

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 12. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 april 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00343 Onderwerp: Aanvaarding van het hoogste bod in het kader van de verkoop van het onroerend goed gelegen te 9000

Nadere informatie

RAAD Verslagen van raadsleden die zitting hebben in diverse raden,commissies,

RAAD Verslagen van raadsleden die zitting hebben in diverse raden,commissies, PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 25 januari 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke, voorzitter, Freddy

Nadere informatie

AANKOOPBOD PARTICULIERE EIGENDOM (eengezinswoning of grond)

AANKOOPBOD PARTICULIERE EIGENDOM (eengezinswoning of grond) AANKOOPBOD PARTICULIERE EIGENDOM (eengezinswoning of grond) De modeldocumenten op deze site worden enkel ter informatie aangeboden; ze kunnen door de partijen gewijzigd worden, met name wat de erin voorziene

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd. NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 2 oktober 2018 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere, E. Donné,

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 20 juni 2016.

1 Verslag van de zitting van de gemeenteraad dd. 20 juni 2016. ZITTING van 05 september 2016 Aanwezig: Marc Vulsteke, Voorzitter. Toon Vancoillie, Burgemeester. Rik Waeyaert, Stefaan Vercooren, Karolien Damman, Johan Braem, Ronny Vierstraete, Schepenen. Christine

Nadere informatie

VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP ZESENTWINTIG MEI TWEEDUIZEND EN ELF

VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP ZESENTWINTIG MEI TWEEDUIZEND EN ELF VERSLAG DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DEERLIJK GEHOUDEN TEN GEMEENTEHUIZE OP ZESENTWINTIG MEI TWEEDUIZEND EN ELF Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo

Nadere informatie