Seniorenraad Emmen. Verslag vergadering SR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Seniorenraad Emmen. Verslag vergadering SR"

Transcriptie

1 Seniorenraad Emmen Verslag vergadering SR Onderwerp: Verslag vergadering Tijd: uur Locatie: Kamer C4.06 Gemeentehuis Emmen Aanwezig: De dames W.L. Dijks (voorzitter), G. Bekkering, G. Boom-Knoop, G.J. Klement-Roosjen, M. Schokker, E.G. Hasper-van de Rest (notulist) De heren J. H. de Wildt, G.A.J. van der Toorn, H. Kocks. 1) Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen hartelijk welkom. 2) Vaststellen agenda De agenda werd onveranderd aangenomen. 3) Mededelingen * BvdT heeft een verslag van de week van de mantelzorg van de gemeente Emmen en een folder van SEDNA over respijtzorg uitgedeeld, ter informatie. * N.a.v. de verspreiding van de folders van de SR deelt de secr. mee dat hij van de helft van de SR leden bericht heeft ontvangen waar de folders zijn achtergelaten, waar blijven de overigen! * Verslag van WD en HK m.b.t. het jaarverslag, komt spoedig. De secretaris vraagt om toezending voor 20 maart i.v.m. verwerking voor de volgende vergadering. Op de volgende vergadering zal het concept worden besproken. * Er wordt een avond van de mantelzorg georganiseerd op 16 maart om uur in de Meerstede. Er wordt een lezing gehouden: Hoe kom ik de dag door. G. Bekkering en G. Boom gaan hier naar toe. 4) Verslag SR d.d * Bij pt 5: in de groep moet zijn: in de raadsvergadering. * Pt 3: HdW had graag gezien dat de ontmoeting van hem en BvdT met weth. Kuper uitgebreider weergegeven werd. Hier wordt wel meer aandacht aan besteedt op pag 4. De notulist zal hier voortaan op letten. N.a.v. de notulen: * Pag. 1 onderaan: Een voorstel om mw. Karst van de schuldhulpsanering, uit te nodigen: heeft dit meerwaarde voor de SR?

2 Er zijn 2 onderwerpen die meer actueel zijn: Kanteling en Woonvisie. Werkgroep WMO kan dit oppakken en verslag uitbrengen in de SR. * Pag. 2: Het consultatiebureau voor ouderen is opgezet vanuit Meppel, heeft H.Hobers laten weten aan WD en BvdT. De Groep Welzijn zal zich hiermee verder in verdiepen en bij dhr. Reinder Koops informatie opvragen. * Pt 10: Bezinningsonderwerp: Het 1e onderwerp Concept Woonvisie wordt op de volgende vergadering besproken. Op 16 febr. is dit in de gemeenteraadsvergadering behandeld. HdW zal de stukken opvragen. Op 28 maart is er een informele werkbespreking van raadsleden over de discussienota nieuwe woonvisie. Hierover wil de SR graag op de hoogte gehouden worden. HdW en WD zullen gespreksonderwerpen voorbereiden. * De kanteling zal een volgend bezinningsonderwerp worden in de mei/juni vergadering. G. Bekkering pakt dit op. Hierover kan in de aprilvergadering een voorbespreking plaats vinden. * De collegebesluiten worden gevolgd door HdW. Hij pikt eruit wat voor de SR van belang is, wat zinvol en actueel is. Hij zal 1 x per maand een overzicht sturen naar de werkgroepen. BvdT wil hiervan ook graag een afschrift ontvangen om als secretaris op de hoogte te worden gehouden van wat er speelt en wie wat doet. * Wat kunnen wij adviseren op het gebied van veiligheidsbeleid? De Commissie Samenleving en volwassenen educatie praat alleen over de jeugd en niet ook over ouderen. * Pag. 5: Van de afvaardiging SR naar de bijeenkomst van het CDA met de raadsfractie op 22 febr. in het van der Valkhotel, zal G. Bekkering nog een verslag maken en opsturen naar de leden. * Van het VAC zijn 2 dames bij de DB vergadering van 23 febr. geweest om te vertellen wat het VAC is en wat het doet. Het DB zal bekijken of er behoefte bestaat bij de SR om met hen in gesprek te gaan. Dit wordt op de actielijst gezet. * De notulen worden vastgesteld. Besluiten / voortgang * Besluiten: kunnen blijven staan. * Voortgangsoverzicht: Het item jaarthema kan eraf. Het verslag inventarisatie hulpvraag: dit zal door G. Boom bekeken worden of het nog actueel is of dat het van deze lijst af gehaald kan worden. 5) Ingekomen / uitgaande stukken * Extra ingekomen: Op 8 maart is een mail van de gemeente binnengekomen voor de Werkgroep Wonen. Het betreft de discussienota m.b.t. woonvisie,deze is doorgezonden naar HdW + de overige leden. Ook op 8 maart een brief van SEDNA, is uitgedeeld aan iedereen. 6) Financiën BvdT deelt mee dat dhr. Hobers geen nieuwe punten heeft voorgedragen bij zijn overwegingen over de subsidievoordracht. Hij blijft bij de insteek dat het gebruikelijk is, dat bij de subsidieaanvraag wordt gekeken naar de afgelopen 3 jaar.

3 De SR kan wel een bezwaar indienen, maar de vergadering stelt voor eerst met weth. Jumelet te gaan praten. WD en BvdT zullen een afspraak maken met de wethouder. 7) Sollicitanten BvdT heeft een mail gestuurd naar de leden van de SR met de vraag hoe te handelen in de kwestie dat een sollicitant minimaal 1 jaar in de gemeente Emmen moet wonen. De SR blijft bij de beslissing deze kandidaat te benoemen. BvdT zal een nieuwe brief naar dhr Hobers sturen met aanvullende argumenten. Ook dit punt en het feit dat de positie van de contactambtenaar niet erg helder is, zal met wethouder Jumelet besproken worden. 9) Regiotaxivervoer G. Klement en G. Bekkering zijn bij zorgloket Emmen op bezoek geweest met de vraag of er veel klachten over taxivervoer binnen komen. De gebruikers van vervoer geven geen klachten door. Mensen praten wel over problemen maar sturen geen formulier in zodat het voor de vervoerder niet duidelijk is of en hoeveel klachten er eigenlijk zijn. Het moet gemakkelijker gemaakt worden om klachten in te dienen b.v. door èèn klachten- meldingspunt in te stellen. Bij de ANBO is men hier ook mee bezig. Op 20 april wordt in Utrecht met ANBO en FNV-bondgenoten een vergadering gehouden over contractvervoer. G. Bekkering en HdW zullen hier naar toe gaan. GB heeft ook een boekje ontvangen waarin wordt uitgelegd hoe de aanbesteding is verlopen. GB wordt bedankt voor het al voorwerk wat ze gedaan heeft. 8) Kennismaking nieuwe leden De heren D. Spreeuwers, D. Blom en C. Madorf komen binnen en worden welkom geheten. Hierna stellen zij en de SR leden zich aan elkaar voor. Zij zijn nog kandidaat-leden want ze worden formeel benoemd boor B&W. Er wordt hen gevraagd om hun voorkeur op te geven in welke werkgroep zij willen plaats nemen. Zij zullen dit op korte termijn doorgeven aan de secretaris. Ook op de website staat informatie over de werkgroepen, of men kan contact opnemen met de contactpersoon. 10) Jaarverslag 2010 voortgang Van 1 werkgroep en van de voorzitter is er nog geen reactie binnengekomen bij de secretaris. HKocks zegt nog een week nodig te hebben. 11) Jaarthema s 2011 Het 1e onderwerp: woonvisie is besproken bij de notulen.

4 12) Beleidsplan 2011 e.v. * G.Bekkering stelt voor om voor het beleidsplan een aparte vergadering te beleggen. HdW vindt dat actuele zaken en thema s op elke vergadering thuishoren. HdW en BvdT hebben beide een voorstel gemaakt voor het beleidsplan. We moeten kiezen: de werkgroepen kunnen bij elkaar komen en opmerkingen inbrengen of we kijken er nu inhoudelijk naar, of het DB initieert actuele zaken. Hoe meer een onderwerp versnippert in werkgroepen, des te onoverzichtelijker het wordt. De SR is het gezicht naar buiten, niet de werkgroepen ook niet het DB, maar de hele SR. DB is voorbereidend, het product van de werkgroep wordt gedragen door de SR die e.e.a. presenteert. De contactpersonen moeten bewaken dat de SR weet waar men in de werkgroepen mee bezig is. De werkgroepen zijn uitvoeringspunt en doordat er onderling veel raakvlakken zijn is het goed dat er ook een wisselwerking tussen de werkgroepen plaats vindt. We willen een plan van aanpak maken waarop we ons richten en wat we willen behalen. Het is wenselijk om het taakgebied af te bakenen. Dit beleidsplan gaat naar het College om aan te geven dat dit onze structuur is. Er zal goed naar de voorstellen gekeken worden om te komen tot een basis en niet te hoog grijpen. Ook de nieuwe leden wordt gevraagd er onbevooroordeeld naar te kijken. De werkgroepen zullen zich beraden over de beide concepten en met een voorstel komen binnen 14 dagen. 13) Nieuws uit de werkgroepen en bonden Werkgroep PR: * Via de website is de mogelijkheid om zich op de nieuwsbrief te abonneren. Er zijn nog geen reacties binnen gekomen op de nieuwsbrief. De vergadering vindt een regelmatige verschijning (bv 4 x p.j.) en een compacte nieuwsbrief belangrijk. De doelgroep is de geïnteresseerde 55-plusser, niet de gemeente en ook niet de SR leden zelf. Er moet goed in de gaten gehouden worden of er wat te vertellen is en wie de nieuwsbrief leest. * In de vooraankondiging van de vergadering in de Zuidoosthoeker was maar 1 regeltje gewijd aan de vergadering van de SR; terwijl er een wervend stukje was ingeleverd. BvdT zal een gesprek hierover aangaan met de verantwoordelijke bij de gemeente. 14) Rondvraag * G.Bekkering heeft een brief ontvangen gericht aan de WMO-raad over de stand van zaken m.b.t. uitvoering motie 9. Hierin werd gevraagd aan de WMO deze brief door te sturen naar de SR. Op deze manier gebruikt de gemeente de WMO-raad om advies te vragen aan de SR. BvdT zal hierop reageren. * Een verzoek van het DB aan allen, om de vergadering tot het eind toe bij te wonen. 15) Sluiting De voorzitter dankt ieder voor zijn/haar inbreng, waarna de vergadering werd gesloten.

5 Aanwezig: De dames W.L. Dijks (voorzitter), G. Bekkering, G. Boom-Knoop, G.J. Klement-Roosjen, M. Schokker, E.G. Hasper-van de Rest (notulist) De heren J. H. de Wildt, G.A.J. van der Toorn, H. Kocks. 1) Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen hartelijk welkom. 2) Vaststellen agenda De agenda werd onveranderd aangenomen. 3) Mededelingen * BvdT heeft een verslag van de week van de mantelzorg van de gemeente Emmen en een folder van SEDNA over respijtzorg uitgedeeld, ter informatie. * N.a.v. de verspreiding van de folders van de SR deelt de secr. mee dat hij van de helft van de SR leden bericht heeft ontvangen waar de folders zijn achtergelaten, waar blijven de overigen! * Verslag van WD en HK m.b.t. het jaarverslag, komt spoedig. De secretaris vraagt om toezending voor 20 maart i.v.m. verwerking voor de volgende vergadering. Op de volgende vergadering zal het concept worden besproken. * Er wordt een avond van de mantelzorg georganiseerd op 16 maart om uur in de Meerstede. Er wordt een lezing gehouden: Hoe kom ik de dag door. G. Bekkering en G. Boom gaan hier naar toe. 4) Verslag SR d.d * Bij pt 5: in de groep moet zijn: in de raadsvergadering. * Pt 3: HdW had graag gezien dat de ontmoeting van hem en BvdT met weth. Kuper uitgebreider weergegeven werd. Hier wordt wel meer aandacht aan besteedt op pag 4. De notulist zal hier voortaan op letten. N.a.v. de notulen: * Pag. 1 onderaan: Een voorstel om mw. Karst van de schuldhulpsanering, uit te nodigen: heeft dit meerwaarde voor de SR? Er zijn 2 onderwerpen die meer actueel zijn: Kanteling en Woonvisie. Werkgroep WMO kan dit oppakken en verslag uitbrengen in de SR. * Pag. 2: Het consultatiebureau voor ouderen is opgezet vanuit Meppel, heeft H.Hobers laten weten aan WD en BvdT. De Groep Welzijn zal zich hiermee verder in verdiepen en bij dhr. Reinder Koops informatie opvragen. * Pt 10: Bezinningsonderwerp: Het 1e onderwerp Concept Woonvisie wordt op de volgende vergadering besproken. Op 16 febr. is dit in de gemeenteraadsvergadering behandeld. HdW zal de stukken opvragen. Op 28 maart is er een informele werkbespreking van raadsleden over de discussienota nieuwe woonvisie. Hierover wil de SR graag op de hoogte gehouden worden. HdW en WD zullen gespreksonderwerpen voorbereiden. * De kanteling zal een volgend bezinningsonderwerp worden in de mei/juni vergadering. G. Bekkering pakt dit op. Hierover kan in de aprilvergadering een voorbespreking plaats vinden. * De collegebesluiten worden gevolgd door HdW. Hij pikt eruit wat voor de SR van belang is, wat zinvol en actueel is. Hij zal 1 x per maand een overzicht sturen naar de werkgroepen. BvdT wil hiervan ook graag een afschrift ontvangen om als secretaris op de hoogte te worden gehouden van wat er speelt en wie wat doet. * Wat kunnen wij adviseren op het gebied van veiligheidsbeleid? De Commissie Samenleving en volwassenen educatie praat alleen over de jeugd en niet ook over ouderen. * Pag. 5: Van de afvaardiging SR naar de bijeenkomst van het CDA met de raadsfractie op 22 febr. in het van der Valkhotel, zal G. Bekkering nog een verslag maken en opsturen naar de leden. * Van het VAC zijn 2 dames bij de DB vergadering van 23 febr. geweest om te vertellen wat het VAC is en wat het doet. Het DB zal bekijken of er behoefte bestaat bij de SR om met hen in gesprek te gaan. Dit wordt op de actielijst gezet. * De notulen worden vastgesteld. Besluiten / voortgang * Besluiten: kunnen blijven staan. * Voortgangsoverzicht: Het item jaarthema kan eraf. Het verslag inventarisatie hulpvraag: dit zal door G. Boom bekeken worden of het nog actueel is of dat het van deze lijst af gehaald kan worden. 5) Ingekomen / uitgaande stukken * Extra ingekomen: Op 8 maart is een mail van de gemeente binnengekomen voor de Werkgroep Wonen. Het betreft de discussienota m.b.t. woonvisie,deze is doorgezonden naar HdW + de overige leden. Ook op 8 maart een brief van SEDNA, is uitgedeeld aan iedereen. 6) Financiën BvdT deelt mee dat dhr. Hobers geen nieuwe punten heeft voorgedragen bij zijn overwegingen over de subsidievoordracht. Hij blijft bij de insteek dat het gebruikelijk is, dat bij de

6 subsidieaanvraag wordt gekeken naar de afgelopen 3 jaar. De SR kan wel een bezwaar indienen, maar de vergadering stelt voor eerst met weth. Jumelet te gaan praten. WD en BvdT zullen een afspraak maken met de wethouder. 7) Sollicitanten BvdT heeft een mail gestuurd naar de leden van de SR met de vraag hoe te handelen in de kwestie dat een sollicitant minimaal 1 jaar in de gemeente Emmen moet wonen. De SR blijft bij de beslissing deze kandidaat te benoemen. BvdT zal een nieuwe brief naar dhr Hobers sturen met aanvullende argumenten. Ook dit punt en het feit dat de positie van de contactambtenaar niet erg helder is, zal met wethouder Jumelet besproken worden. 9) Regiotaxivervoer G. Klement en G. Bekkering zijn bij zorgloket Emmen op bezoek geweest met de vraag of er veel klachten over taxivervoer binnen komen. De gebruikers van vervoer geven geen klachten door. Mensen praten wel over problemen maar sturen geen formulier in zodat het voor de vervoerder niet duidelijk is of en hoeveel klachten er eigenlijk zijn. Het moet gemakkelijker gemaakt worden om klachten in te dienen b.v. door èèn klachten- meldingspunt in te stellen. Bij de ANBO is men hier ook mee bezig. Op 20 april wordt in Utrecht met ANBO en FNV-bondgenoten een vergadering gehouden over contractvervoer. G. Bekkering en HdW zullen hier naar toe gaan. GB heeft ook een boekje ontvangen waarin wordt uitgelegd hoe de aanbesteding is verlopen. GB wordt bedankt voor het al voorwerk wat ze gedaan heeft. 8) Kennismaking nieuwe leden De heren D. Spreeuwers, D. Blom en C. Madorf komen binnen en worden welkom geheten. Hierna stellen zij en de SR leden zich aan elkaar voor. Zij zijn nog kandidaat-leden want ze worden formeel benoemd boor B&W. Er wordt hen gevraagd om hun voorkeur op te geven in welke werkgroep zij willen plaats nemen. Zij zullen dit op korte termijn doorgeven aan de secretaris. Ook op de website staat informatie over de werkgroepen, of men kan contact opnemen met de contactpersoon. 10) Jaarverslag 2010 voortgang Van 1 werkgroep en van de voorzitter is er nog geen reactie binnengekomen bij de secretaris. HKocks zegt nog een week nodig te hebben. 11) Jaarthema s 2011 Het 1e onderwerp: woonvisie is besproken bij de notulen. 12) Beleidsplan 2011 e.v. * G.Bekkering stelt voor om voor het beleidsplan een aparte vergadering te beleggen. HdW vindt dat actuele zaken en thema s op elke vergadering thuishoren. HdW en BvdT hebben beide een voorstel gemaakt voor het beleidsplan. We moeten kiezen: de werkgroepen kunnen bij elkaar komen en opmerkingen inbrengen of we kijken er nu inhoudelijk naar, of het DB initieert actuele zaken. Hoe meer een onderwerp versnippert in werkgroepen, des te onoverzichtelijker het wordt. De SR is het gezicht naar buiten, niet de werkgroepen ook niet het DB, maar de hele SR. DB is voorbereidend, het product van de werkgroep wordt gedragen door de SR die e.e.a. presenteert. De contactpersonen moeten bewaken dat de SR weet waar men in de werkgroepen mee bezig is. De werkgroepen zijn uitvoeringspunt en doordat er onderling veel raakvlakken zijn is het goed dat er ook een wisselwerking tussen de werkgroepen plaats vindt. We willen een plan van aanpak maken waarop we ons richten en wat we willen behalen. Het is wenselijk om het taakgebied af te bakenen. Dit beleidsplan gaat naar het College om aan te geven dat dit onze structuur is. Er zal goed naar de voorstellen gekeken worden om te komen tot een basis en niet te hoog grijpen. Ook de nieuwe leden wordt gevraagd er onbevooroordeeld naar te kijken. De werkgroepen zullen zich beraden over de beide concepten en met een voorstel komen binnen 14 dagen. 13) Nieuws uit de werkgroepen en bonden Werkgroep PR: * Via de website is de mogelijkheid om zich op de nieuwsbrief te abonneren. Er zijn nog geen reacties binnen gekomen op de nieuwsbrief. De vergadering vindt een regelmatige verschijning (bv 4 x p.j.) en een compacte nieuwsbrief belangrijk. De doelgroep is de geïnteresseerde 55-plusser, niet de gemeente en ook niet de SR leden zelf. Er moet goed in de gaten gehouden worden of er wat te vertellen is en wie de nieuwsbrief leest. * In de vooraankondiging van de vergadering in de Zuidoosthoeker was maar 1 regeltje gewijd aan de vergadering van de SR; terwijl er een wervend stukje was ingeleverd. BvdT zal een gesprek hierover aangaan met de verantwoordelijke bij de gemeente. 14) Rondvraag * G.Bekkering heeft een brief ontvangen gericht aan de WMO-raad over de stand van zaken m.b.t. uitvoering motie 9. Hierin werd gevraagd aan de WMO deze brief door te sturen naar de SR. Op deze manier gebruikt de gemeente de WMO-raad om advies te vragen

7 aan de SR. BvdT zal hierop reageren. * Een verzoek van het DB aan allen, om de vergadering tot het eind toe bij te wonen. 15) Sluiting De voorzitter dankt ieder voor zijn/haar inbreng, waarna de vergadering werd gesloten.

Seniorenraad Emmen. Verslag vergadering SR

Seniorenraad Emmen. Verslag vergadering SR Seniorenraad Emmen Verslag vergadering SR 13-04-2011 Onderwerp: Verslag vergadering 13-04-2011 Tijd: 09.30 12.30 uur Locatie: Kamer C4.06 Gemeentehuis Emmen Aanwezig: De dames W.L. Dijks (voorzitter),

Nadere informatie

Seniorenraad Emmen. Verslag vergadering SR

Seniorenraad Emmen. Verslag vergadering SR Seniorenraad Emmen Verslag vergadering SR 11-05-2011 Onderwerp: Verslag vergadering 11-05-2011 Tijd: 09.00 13.00 uur Locatie: Kamer C4.06 Gemeentehuis Emmen Aanwezig: De dames W.L. Dijks (voorzitter),

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering van de adviesraad Wmo en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt onveranderd vastgesteld.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering van de adviesraad Wmo en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt onveranderd vastgesteld. Notulen van de 11 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op12 november 2008 Aanwezig: dhr. B.Boersma, dhr.p.k.blanksma (secretaris), mw.p.van Driesum, mw.m.folkerts (voorzitter), mw.j.kamminga-van

Nadere informatie

Notulen vergadering 15 april 2014

Notulen vergadering 15 april 2014 Overleg nr2/2014 Aanwezig: Henk Jansen Henk Buitelaar Dré Wagemans Kees Grijsbach Jan te Mey Mary Schilders Jos Chorus Notulen vergadering 15 april 2014 voorzitter vice-voorzitter en penningmeester secretaris

Nadere informatie

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2018-02. Datum : 26-06-2018. Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris /notulist), Yvonne Somers. kandidaatsleden:

Nadere informatie

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Aanwezig: Betty Groot (voorzitter) Anna van der Plas-D Apice (secretaris) Ria Hes Ingrid Stroet Jacqueline van der Neut Jan Toet Richard Saelman Esther

Nadere informatie

Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009

Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009 Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009 Aanwezig: dhr.p.k.blanksma (secretaris), dhr.b.boersma, mw.p.van Driesum, M. Folkerts (voorzitter), dhr.t.a.m.louwe,

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt vastgesteld. Onderwerp Verslag bijeenkomst Platform Wmo Datum 4 april 2011 Locatie Gemeentehuis, commissiekamer 1 Aanwezigen Dames Buiter, Kooper, Spiker, Poolman, Weegenaar (voorzitter) en Zomer (notulist van deze

Nadere informatie

Notulen van de 17 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 13 mei 2009

Notulen van de 17 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 13 mei 2009 Notulen van de 17 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 13 mei 2009 Aanwezig:, dhr.p.k.blanksma (secretaris), mw.p.van Driesum, dhr.t.a.m.louwe, dhr.h.morshuis, mw.j.kamminga-van Wijk

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016.

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016. Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 13 oktober 2016. Aanwezig: Alphons Olthof (voorzitter); Truus Sieders-Wassink; Maja de Graaf; Annie Ligtenbarg; Christina van Riemsdijk;

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 maart 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 maart 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 maart 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER Datum: 12 november 2009. Plaats: grote vergaderzaal kantoor VBM NOV te Den Helder. Bestuur: A. van der Schans. (Voorzitter) W.J. Sanders. (vice-voorzitter/secretaris)

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 Aanwezig : *de heren P. Brugman (voorz.), H. Wiedijk (secr.), J. Kerkman (pnnm.), T. Timmermans, F. Hoenderdos *de dames T. Boddaert

Nadere informatie

Gemeente r Eergen op Zoom

Gemeente r Eergen op Zoom Gemeente r Eergen op Zoom Aan de leden van de Gehandicapten Advies Raad ter kennisname aan overige geadresseerden Uw kenmerk Uw brief d.d. Onderwerp Uitnodiging vergadering Ons kenmerk u06-019934 Beh.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. J. Honselaar Mw. F. Fikry Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

Notulen vergadering ASD Meierijstad d.d. 13 september 2017

Notulen vergadering ASD Meierijstad d.d. 13 september 2017 Notulen vergadering ASD Meierijstad d.d. 13 september 2017 Aanwezig: P. van Dieperbeek (voorzitter), J. de Ruijter (secretaris/penningmeester) F. van Bergen, T. van den Berg, P. Bok, E. Bunk, M. van Grinsven,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 februari 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Troost

Nadere informatie

1 Opening: Muriël van der Spek heet iedereen van harte welkom.

1 Opening: Muriël van der Spek heet iedereen van harte welkom. Verslag Vergadering Wmo adviesraad 14 oktober 2011 Van: 9:30 11:30 uur Plaats: Gemeentehuis Winsum Aanwezig: Muriël van der Spel (vz.), Jan de Groot, Gerda Boersma, Jacqueline Brons, Gerda Harssema, en

Nadere informatie

Rieke Voorstad (notulist)

Rieke Voorstad (notulist) Notulen MR vergadering (70) te Rotterdam op 15 september 2014 Aanwezig namens ouders: Aanwezig namens leerkrachten: Kim Vlot, Elma Geluk en Suzanne Goudriaan Margreeth Radenborg, Drea Severins en Rieke

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

SENIORENRAAD LISSE CONCEPT.

SENIORENRAAD LISSE CONCEPT. SENIORENRAAD LISSE CONCEPT. Notulen van de vergadering van de Seniorenraad Lisse (S. L.), gehouden op maandag 11 maart 2019 in de raadzaal van het gemeentehuis te Lisse. Aanwezig: H. Michel, H. Hoogkamer,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 30 augustus 2011

Verslag van de vergadering van 30 augustus 2011 Verslag van de vergadering van 30 augustus 2011 Aanwezig: mw. Boerma (voorzitter), mw. Buijze, mw. Slikkerveer, mw. Van Es, mw. Truin, dhr. Barendregt, dhr. Van Heck, dhr. Van Driel (notulist). Namens

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 WMO-raad Bloemendaal

Jaarverslag 2011 WMO-raad Bloemendaal Bloemendaal 1. Inleiding De gemeente heeft vormgegeven aan participatie van inwoners door het instellen van een Wmo-raad. De Wmo-Raad Bloemendaal adviseert het college van B&W geheel onafhankelijk over

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei 2016 Aanwezig: Alize van Engelen, Secretaris Corry Giesen, 2 de secretaris Dinie Roeterdink, Penningmeester Ella Boere Dineke van Es Eric Hendriks Alie Hebing

Nadere informatie

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine)

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine) Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 21 januari 2019 Tijd : 19.30-21.00 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT19.0103 Kenmerkcode

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Gemeente H. de Jager Alphen aan den Rijn A.D. de Roon Lisse I. van Breda Holland Rijnland F.Q.A.

Nadere informatie

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost (10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1 verslag Dienst Wijken Wijkbureau Noordoost Gemeente Utrecht Postbus 8395 3503 RJ Utrecht Telefoon: 030-286 39 40 Fax: 030-286 39 44 Bijeenkomst:

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 16 JANUARI 2012

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 16 JANUARI 2012 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 16 JANUARI 2012 Aanwezig Afwezig : *de heren P. Brugman (voorz.), H. Wiedijk (secr.), dhr. J. Kerkman (pnnm.), T. Timmermans (vice-voorz.), F.

Nadere informatie

Graag Gerrit nog toevoegen bij de aanwezige leden, met deze toevoeging wordt het verslag goedgekeurd. De actielijst wordt bijgewerkt.

Graag Gerrit nog toevoegen bij de aanwezige leden, met deze toevoeging wordt het verslag goedgekeurd. De actielijst wordt bijgewerkt. Notulen Adviesraad Wmo ABvergadering 12 september 2016 Aanwezige leden: A.s. leden: Afwezig m.k.: Gasten: Voorzitter: Notulist: Aggie Zeinstra, Gerrit Haakma, Gonnie van Dieren, Hannie van der Heide, Luit

Nadere informatie

NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING

NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING Datum: 2 september 2013 Aanvang: 20.10u Einde: 22.10u Locatie: NH Hotel, De Maas 2, Best 1. Opening en vaststelling agenda: Afmeldingen: BOBAH, Batadorp, Best oost & Salderes

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN

ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN verslag d.d. 8 november 2017 Plaats: gemeentehuis Hellevoetsluis (V 0.17 De Ruyter), tijd: 19:30 uur Aanwezig: de heer J.A. Kweekel de heer B. Bos mevrouw I. Beaufort de heer

Nadere informatie

WMO-Raad van de gemeente Steenwijkerland

WMO-Raad van de gemeente Steenwijkerland WMO-Raad van de gemeente Steenwijkerland Notulen vergadering d.d. 23 maart 2015 Aanwezig Henk Houter Dirk van der Wedden Marry Gorte Sarie van Andel Baukje van Hes Jos Brinkman Ger Boogmans Jeanne Kok

Nadere informatie

Verslag ARSD van 6 juli Locatie gemeentehuis MBG. 22 Aanvang uur Presentielijst: Harry Vrieze (Vz) Voorzitter Miranda Kaandorp (MK)

Verslag ARSD van 6 juli Locatie gemeentehuis MBG. 22 Aanvang uur Presentielijst: Harry Vrieze (Vz) Voorzitter Miranda Kaandorp (MK) Verslag ARSD van 6 juli 2017. Locatie gemeentehuis MBG. 22 Aanvang 19.30 uur Presentielijst: Harry Vrieze (Vz) Voorzitter Miranda Kaandorp (MK) Marja Tinga (MT) Cor van Putten (CvP) Gerben Gringhuis (GG)

Nadere informatie

Interkerkelijk diaconaal samenwerkingsverband Emmen. Jaarverslag 2010.

Interkerkelijk diaconaal samenwerkingsverband Emmen. Jaarverslag 2010. Interkerkelijk diaconaal samenwerkingsverband Emmen Jaarverslag 2010. Inleiding: Hierbij ontvangt u ons jaarverslag over de gang van zaken in 2010 en de verwachte activiteiten in 2011 e.v. Vanaf 2007 worden

Nadere informatie

Vergadering Wmo-raad Verslag

Vergadering Wmo-raad Verslag Vergadering Wmo-raad Verslag Vergadering: 27 maart 2018 Locatie: Tijd: Stadhuis Sittard 09:00 11:30 uur 1. Welkom & Opening door de voorzitter - De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

OBS de Lingewaard Medezeggenschapsraad M R. MR vergadering. OBS de Lingewaard. Datum: 23 oktober 2012

OBS de Lingewaard Medezeggenschapsraad M R. MR vergadering. OBS de Lingewaard. Datum: 23 oktober 2012 MR vergadering OBS de Lingewaard Datum: 23 oktober 2012 School OBS de Lingewaard Arkel Notulen MR vergadering 23 oktober 2012 Aanwezig: MR personeelsgeleding: MR oudergeleding: Afwezig zonder bericht:

Nadere informatie

2.0 Ingekomen stukken: Adviesaanvraag onderzoek onderbenutting Wmo begeleiding

2.0 Ingekomen stukken: Adviesaanvraag onderzoek onderbenutting Wmo begeleiding Notulen vergadering WMO-Raad d.d. 08-03-2017 Aanwezig: Monique van de Meerendonk (vz), Dik Buitenhuis, Wim de Jonge, Ineke Lodder, Dim Beljaars, Jacqueline van der Stokker Afwezig: Marianne van Wilgenburg

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016.

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016. Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 14 april 2016. Aanwezig: Alphons Olthof(voorzitter); Truus Sieders-Wassink; Maria Rosa Schellevis; Annie Ligtenbarg; Dorine Wes-Meinders;

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 15 februari 2018 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer B.D. Lugthart,

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. S. Ketelaar, mevr. Van der Salm en mevr. Overtoom.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. S. Ketelaar, mevr. Van der Salm en mevr. Overtoom. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 9 januari 2008. Aanwezig: Dhr. A.M. Brand (interim-voorzitter), mevr. L. Bijwaard, mevr. Schilder, dhr. P. Groenveld, dhr. R. Stringer, dhr. P.

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

1.Opening De voorzitter heeft de vergadering welkom met een speciaal welkom aan Joop Teunen.

1.Opening De voorzitter heeft de vergadering welkom met een speciaal welkom aan Joop Teunen. Agenda vergadering op 10 februari 2016 in kamer 011 van het Gemeentehuis. Aanvang van de vergadering 15.00 uur MKA: Riet Klerebezem 1.Opening De voorzitter heeft de vergadering welkom met een speciaal

Nadere informatie

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004 CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT Datum vergadering : 10 juni 2004 Tijdstip : 19.00 uur Aanwezig voorzitter : mevr. J.A. Ie/de heer J.M. Janssen notulist : mevr. W. van de Laar leden : de heer

Nadere informatie

N O T U L E N. van de vergadering van de vaste Commissie van Advies van de gemeente Rozendaal d.d. 8 maart 2016

N O T U L E N. van de vergadering van de vaste Commissie van Advies van de gemeente Rozendaal d.d. 8 maart 2016 N O T U L E N van de vergadering van de vaste Commissie van Advies van de gemeente Rozendaal d.d. 8 maart 2016 BLOK VOLKSHUISVESTING, RO, MILIEU, OPENBARE WERKEN, VERKEER EN VERVOER Aanwezig: Commissieleden:

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de WMO-adviesraad van de gemeente Leeuwarderadeel , in De Skalm te Stiens uur

Verslag van de vergadering van de WMO-adviesraad van de gemeente Leeuwarderadeel , in De Skalm te Stiens uur Verslag van de vergadering van de WMO-adviesraad van de gemeente Leeuwarderadeel 9-12-2014, in De Skalm te Stiens 19.30 uur Aanwezig: Jitske Tilstra Visser voorzitter, Gerard van Rijn secretaris, Jelle

Nadere informatie

Notulen vergadering. Datum: Tijd: uur Locatie: Gemeentehuis Roerdalen

Notulen vergadering. Datum: Tijd: uur Locatie: Gemeentehuis Roerdalen Notulen vergadering Datum: 17.09.2013 Tijd: 19.30 21.00 uur Locatie: Gemeentehuis Roerdalen Aanwezig: Afwezig: Voorzitter: Notulist: Verzendlijst: Datum volgende vergadering: G. van Elk, J. Hilgers, E.

Nadere informatie

1. Opening. 2. Behandelen agendapunten Woningbelang.

1. Opening. 2. Behandelen agendapunten Woningbelang. Verslag van de Bestuursvergadering van Huurders Belangen Vereniging Valkenswaard 2 oktober 2017 Bij Feesterij Lugano te Valkenswaard. Aanvang 19.30 uur Naam Aanwezig Afwezig Naam Aanwezig Afwezig Fred

Nadere informatie

Verslag overleg Raad voor Cliëntenparticipatie Assen

Verslag overleg Raad voor Cliëntenparticipatie Assen Raad voor Cliëntenparticipatie Assen p/a Gemeente Assen Noordersingel 33 9401 JW ASSEN assenclientenraad@gmail.com www.rcp-assen.nl Verslag overleg Raad voor Cliëntenparticipatie Assen Plaats: Stadhuis,

Nadere informatie

Wmo-raad Maastricht. Verslag Wmo-raad Maastricht d.d. 24 september 2014 (Heidag).

Wmo-raad Maastricht. Verslag Wmo-raad Maastricht d.d. 24 september 2014 (Heidag). Wmo-raad Maastricht Verslag Wmo-raad Maastricht d.d. 24 september 2014 (Heidag). Aanwezig: Afgemeld: de heren Kees Eken (voorzitter), Harry Visser (secretaris), Huup Peters, Nol Stijnen, Harry Bakels,

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 13 APRIL 2017

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 13 APRIL 2017 NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 13 APRIL 2017 Aanwezig: Afwezig: Judith Aust, Igor Martin, Marijke Janssen (Voorzitter) Ester den Otter, Martin Romeijn, Kees Verspaandonk, Hannie Roosen (Notulist), Marie-Thérèse

Nadere informatie

Notulen vergadering CRR

Notulen vergadering CRR Notulen vergadering CRR Datum: 18.06.2013 Tijd: 19.00 21.00 uur Locatie: Gemeentehuis Roerdalen Aanwezig: Afwezig: Voorzitter: Notulist: Verzendlijst: Datum volgende vergadering: G. van Elk, J. Hilgers,

Nadere informatie

WMORaad Landsmeer. Jaarverslag 2015

WMORaad Landsmeer. Jaarverslag 2015 WMORaad Landsmeer Jaarverslag 2015 Inhoud Pagina Vooraf 1 1: De samenstelling van de WMOraad 2 2: Aantal vergaderingen 3 Inhoud in grote lijnen 4 3: Uitgebrachte adviezen Reacties van B&W 5 4: Externe

Nadere informatie

Tiny Strijdonk(voorzitter), Tatiana Kharouk(secretaris), Luc Brusselaers, Huib de Haas, Rob van der Zee Eric de Kind, kandidaat-lid

Tiny Strijdonk(voorzitter), Tatiana Kharouk(secretaris), Luc Brusselaers, Huib de Haas, Rob van der Zee Eric de Kind, kandidaat-lid Notulen Vergadering Cliëntenraad 26-05-2015 Aanwezig: Tiny Strijdonk(voorzitter), Tatiana Kharouk(secretaris), Luc Brusselaers, Huib de Haas, Rob van der Zee Eric de Kind, kandidaat-lid Afwezig met kennisgeving:

Nadere informatie

Ineke van Dijk (secretaris)

Ineke van Dijk (secretaris) Concept Verslag Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg Verslag van Participatieraad Haarlemmermeer beleids- en praktijkvleugel Vergaderdatum 5 maart 2018 Aanwezig Afwezig met kennisgeving Afwezig zonder

Nadere informatie

PARTICIPATIERAAD. Verslag Participatieraad Gemeente Bronckhorst. Datum : Maandag 4 juli 2016 Documentnr. : PR

PARTICIPATIERAAD. Verslag Participatieraad Gemeente Bronckhorst. Datum : Maandag 4 juli 2016 Documentnr. : PR Verslag Participatieraad Gemeente Bronckhorst Datum : Maandag 4 juli 2016 Documentnr. : PR 2016-35 1. Opening en vaststelling agenda De voorzitter opent de vergadering. Vandaag is er één lid afwezig. 2.

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur

Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur MR OBS Harlekijn Notulen MR-vergadering p.a. Strijthagerweg 10 donderdag 04-09-2008 6372 AC Landgraaf Tijd:19:30-22.00 uur mr@obsharlekijn.net Plaats: directiekamer Aanwezig waren: MR-leden: ouders: Nicole

Nadere informatie

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur.

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur. Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur. 0. verslag Aanwezig zijn: De heer A. van Leeuwen, voorzitter. De heren W. Goudriaan, E.A.R. Meesters (vanaf

Nadere informatie

Verzoek om de notulist voortaan te vermelden op de agenda. 6> navragen van zittingstermijn door voorzitter

Verzoek om de notulist voortaan te vermelden op de agenda. 6> navragen van zittingstermijn door voorzitter MR VERGADERING JOZEFSCHOOL Datum: 10 januari 2017 Aanwezig: Elles (mt), Angelica (secr.), Jaco, Mascha, Marleen(vz), Cindy, Jane (notulist). Afwezig met bericht: Richard en Diane sluit zich na de pauze

Nadere informatie

Goof de Vor, voorzitter; Jeanine Schaling, secretaris; Willem de Groote; Jan Maasland; Sophia Veldhuizen; Stephan Bouman; Nel Kroese-Westerhof

Goof de Vor, voorzitter; Jeanine Schaling, secretaris; Willem de Groote; Jan Maasland; Sophia Veldhuizen; Stephan Bouman; Nel Kroese-Westerhof Betreft: Dinsdag 22 januari 2013 Aanwezig: Afwezig mk: Afwezig zk: Goof de Vor, voorzitter; Jeanine Schaling, secretaris; Willem de Groote; Jan Maasland; Sophia Veldhuizen; Stephan Bouman; Nel Kroese-Westerhof

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr. C. Bakker Dhr. C. van Putten Mw.

Nadere informatie

JAARPLAN 2015-2016. verbinden 3.0. Inhoudsopgave. 1. inhoudsopgave 1. 2. inleiding 2. 3. visie en taakstelling 2. 4. speerpunten 3. 5.

JAARPLAN 2015-2016. verbinden 3.0. Inhoudsopgave. 1. inhoudsopgave 1. 2. inleiding 2. 3. visie en taakstelling 2. 4. speerpunten 3. 5. JAARPLAN 2015-2016 verbinden 3.0 Inhoudsopgave 1. inhoudsopgave 1 2. inleiding 2 3. visie en taakstelling 2 4. speerpunten 3 5. hoe te doen 3 6. jaarplan 5 Pagina - 1 - Inleiding Visie en taakstelling

Nadere informatie

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig:

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig: Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari 2016 Dinsdag 12 januari vindt een gesprek plaats met een kandidaat voor de vacante positie. Indien dit gesprek positief verloopt zal aan de beide

Nadere informatie

Afwezig m.k.: Ashley Timmer-Gerdsen (secretaris), Joan Boersma, Anton Siedenburg

Afwezig m.k.: Ashley Timmer-Gerdsen (secretaris), Joan Boersma, Anton Siedenburg Aanwezig: Verslag van de vergadering van de Participatieraad (PR) van de Gemeente Overbetuwe d.d. 4 januari 2019 tijd: 14.00 16.30 uur in Het Wapen van Elst te Elst Leden: Roel Keuken (voorzitter), Gerrit

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur NOTULEN GMR-VERGADERING d.d. 18 november 2015 Aanvangstijd: Voorzitter: Secretaris: Aanwezig: Afwezig mk: Notulist: 17:00 uur Elly Tang (info@etng.nl) Marjan de Jong Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma,

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 12 september 2016 Aan Aanwezig Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Leon Boom, heo Claessens, Jolanda Colnot, Josine Neuhof, Marike Le Large, Veronique Schreurs,

Nadere informatie

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen.

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen. Notulen Algemene Leden Vergadering 2016 Datum: 23 februari 2016 Plaats: Wetsus aan de Oostergoweg 7 te Leeuwarden Aanwezigen: Zie bijlage 1 MKA.: Verzendlijst: Curt van Oss Alle aan- en afwezigen Verslag

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Mw. L.P.C.M. Barské-van

Nadere informatie

Stichting Gehandicaptenbeleid Lansingerland

Stichting Gehandicaptenbeleid Lansingerland Inleiding De stichting Gehandicaptenbeleid Lansingerland (SGL) is een platform voor de belangenbehartiging van mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychiatrische beperking en chronisch zieken.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de adviesraad WMO van 12 december 2012

Verslag van de vergadering van de adviesraad WMO van 12 december 2012 Verslag van de vergadering van de adviesraad WMO van 12 december 2012 Aanwezig: Adviesraad Wmo: mw. I. Boelhouwer, dhr. H. Davidse, mw.y.van Geel, dhr.j. Hille Ris Lambers (vice-voorzitter),dhr. L. Jager,

Nadere informatie

Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College

Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College Datum 27 november 2017 Locatie Varendonck College te ASTEN Aanwezig Franci van der Mijden, Franca Thijssen, Marjan Groeneveld, Joost Römelingh, Judith Sonnemans,

Nadere informatie

Notulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 17 november 2015 grote vergaderruimte, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse

Notulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 17 november 2015 grote vergaderruimte, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse Notulen vergadering cliëntenraad, regio Zuid- Holland Zuid 17 november 2015 grote vergaderruimte, P.J. Bliekstraat 3, Spijkenisse Nr. Ontwer per of afzende r Onderwerp Aanwezig: J.H, L. v W, B. d G, M.

Nadere informatie

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 15 oktober 2018

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 15 oktober 2018 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 15 oktober 2018 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2018-05. Datum : 15-10-2018 Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris /notulist), Yvonne Somers, Carla

Nadere informatie

5. Opstellen van een communicatieplan 6. Opzet Toegankelijkheidsprijs 2012 7. Ingekomen stukken 8. Rondvraag en sluiting.

5. Opstellen van een communicatieplan 6. Opzet Toegankelijkheidsprijs 2012 7. Ingekomen stukken 8. Rondvraag en sluiting. Verslag van de openbare vergadering van de Wmo-raad d.d. 6 september 2011, gehouden in de vergaderruimte van Castellum Palensteyn, Rakkersveld 253 te Zoetermeer Aanwezig: dhr. J.E. Bogaers, mw. C. Warmerdam-van

Nadere informatie

1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering. Antoinette notuleert in verband met afwezigheid Geert.

1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering. Antoinette notuleert in verband met afwezigheid Geert. Notulen Stichting Boomberg -01-23 Aanwezig: Lambert, Helmi, Josien, Afwezig: Patrick, Geert Bestuursvergadering Stichting Boomberg, d.d. 23-1- 1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering.

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Coby Markerink N Team Remy Janssen Y Ouder Sven Peters Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder Financiële Commissie

Nadere informatie

Erkend adviesorgaan voor het gemeentelijk ouderenbeleid. Opgericht in Jaarverslag 2010

Erkend adviesorgaan voor het gemeentelijk ouderenbeleid. Opgericht in Jaarverslag 2010 Erkend adviesorgaan voor het gemeentelijk ouderenbeleid. Opgericht in 1991. Jaarverslag 2010 De richt zich op het welbevinden van senioren en bevordert dit door de positie van senioren permanent onder

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015.

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015. . Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015. aanwezig: gedeputeerde H.H. van de Boer burgemeester H.F. van

Nadere informatie

Wustefeld (gemeente Overbetuwe), Christa Vogel (inwoner gemeente Overbetuwe), Rient Ploeger (voorzitter KMO)

Wustefeld (gemeente Overbetuwe), Christa Vogel (inwoner gemeente Overbetuwe), Rient Ploeger (voorzitter KMO) Verslag van de vergadering van de Participatieraad (PR) van de Gemeente Overbetuwe d.d. 2 maart 2018 9.30 11.30 uur in de Commissiekamer te Elst Aanwezig: Leden: Harry Walker, Marja van Galen, Thea Hooijer,

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Seb Goezinnen Hans Nijhuis (voorzitter) Hallegraeff (namens het team) Mascha van Trier Angelique Hogeveen

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Voorzitter: Dhr. J.Th. Hoekema Wethouders: De heren Beers, Nieuwenhuizen en Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. G.J. de Graaf Aanwezig:

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst Adviesraad Wmo en WI op 18 februari 2015

Verslag bijeenkomst Adviesraad Wmo en WI op 18 februari 2015 Wmo - WI Adviesraad Verslag bijeenkomst Adviesraad Wmo en WI op 18 februari 2015 Aanwezig: dhr. M. de Gouw, mw. M. Pardo-Dixhoorn, mw. J. v.d. Klift, dhr. F. Krouwel. mw. M. Roodenburg, mw. I. Verbeek,

Nadere informatie

Bijgaande raadsinformatiebrief vaststellen en ter kennisname zenden aan de raad

Bijgaande raadsinformatiebrief vaststellen en ter kennisname zenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 15A.00234 Datum: 2 maart 2015 Team: Onderwijs, Welzijn en Zorg Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen. WMO adviesraad gemeente Landerd

Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen. WMO adviesraad gemeente Landerd Gemeente Landerd Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen Wettelijke verplichting Wmo Adviesraad Convenant Plichten Bevoegdheden Verantwoordelijkheden 1. De leefbaarheid van de gemeente

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 23 november 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 23 november 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 23 november 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

Verslag van de Bestuursvergadering van HuurdersBelangenVereniging Valkenswaard Op 7 september2015 In De Hofnar te Valkenswaard. Aanvang 19.

Verslag van de Bestuursvergadering van HuurdersBelangenVereniging Valkenswaard Op 7 september2015 In De Hofnar te Valkenswaard. Aanvang 19. Valentijndal 3 5551 CT Valkenswaard Tel. 0402019753 Website: www.hbvvalkenswaard.nl email: info@hbvvalkenswaard.nl Verslag van de Bestuursvergadering van HuurdersBelangenVereniging Valkenswaard Op 7 september2015

Nadere informatie

REIZIGERSPANEL VALLEIHOPPER, REGIO FOODVALLEY

REIZIGERSPANEL VALLEIHOPPER, REGIO FOODVALLEY REIZIGERSPANEL VALLEIHOPPER, REGIO FOODVALLEY Betreft: Verslag vergadering d.d. donderdag 23 maart 2017 Tijd: 13.30 16.00 uur Locatie: Gemeentehuis Barneveld Aanwezig: Leden Reizigerspanel FoodValley -

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Adviesraad Wmo gemeente Eersel op maandag 13 september 2010

Notulen van de vergadering van de Adviesraad Wmo gemeente Eersel op maandag 13 september 2010 Notulen van de vergadering van de Adviesraad Wmo gemeente Eersel op maandag 13 september 2010 Aanwezig: Jos Thomas (voorzitter), Ad Wouters (secretaris, tevens notulist) en de leden: Jo de Haan, Claartje

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 11 februari 2016.

Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 11 februari 2016. Verslag van de bijeenkomst van de Cliëntenraad Participatiewet op 11 februari 2016. Aanwezig: Alphons Olthof(voorzitter); Truus Sieders-Wassink; Maria Rosa Schellevis; Annie Ligtenbarg; Dorine Wes-Meinders;

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Dorpsraad Lieshout. Verslag vergadering 25 januari :30 uur

Dorpsraad Lieshout. Verslag vergadering 25 januari :30 uur Verslag vergadering 25 januari 2012 19:30 uur Aanwezig: Penningmeester B. Jansen, H. Bevers, C. Verbakel, N. Mollet, D. van den Heuvel, Secretaris M. Hubrechsen, Voorzitter J. Segboer, J. Nijland (later

Nadere informatie