Werk en veiligheidsfiches

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werk en veiligheidsfiches"

Transcriptie

1 Werk en veiligheidsfiches Naam: Klas: 1A_ Nr:

2 2 Techniek 1: Aftekenen van loodrechte lijnen Benodigdheden Het werkstuk Een winkelhaak Een scherp potlood Werkwijze Duid de plaats aan waar je een loodrechte lijn wil tekenen. Plaats de winkelhaak op de juiste plaats tegen het werkstuk. Het werkstuk en het blok van de winkelhaak moeten goed tegen elkaar gedrukt worden. Teken met een scherp potlood één duidelijke lijn langs de winkelhaak, loodrecht op het werkstuk.

3 3 Techniek 2: opschuren van houten onderdelen Benodigdheden Het werkstuk Schuurpapier (hoe hoger het getal hoe fijner) Werkwijze Leg het schuurpapier op de tafel en beweeg het onderdeel over het schuurpapier. Beweeg steeds in de richting van de nerven anders maak je krassen. Grof schuurpapier kan schaafwonden veroorzaken! Bij verwonding verwittig je de leerkracht!

4 4 Techniek 3: Loodrecht zagen Benodigdheden Het werkstuk Rugzaag Verstekbak Werkwijze Leg je werkstuk goed vast in de verstekbak. Plaats het zaagblad op de zaagsnede. Je duim begeleidt de zaag. Je haalt de zaag tweemaal schuin omhoog over het inzetpunt. Zo ontstaat een kleine inkeping waardoor de zaag op haar plaats blijft. Zaag rustig verder op de afschrijflijn. Let op de verticale loodrechte lijn op het werkstuk. Op het einde verminder je de zaagdruk zodat er niet te veel splinters uitbreken.

5 5 Een rugzaag heeft scherpe tanden!! Bij verwonding verwittig je de leerkracht!

6 6 Techniek 4: het vastnagelen of spijkeren van Benodigdheden Het werkstuk Bankhamer nagels houten onderdelen Werkwijze Kies de juiste nagel voor het juiste werk. (de nagel moet ongeveer 3 maal de lengte hebben van het te bevestigen onderdeel) Neem de hamer bij het einde van de steel. Hou de nagel tussen duim en wijsvinger vast. Klop de nagel een klein stukje in het te bevestigen onderdeel. Let erop dat ze goed vast zit. Laat de nagel los en klop daarna harder, totdat de nagel op de juiste diepte is ingeklopt.

7 7 Sla nooit in het rond met je hamer! Zorg dat je vingers niet boven de vastgehouden nagel uitsteken. Verwittig de leerkracht bij verwonding! Wat doe je als je nagel scheef geklopt is? Als je nagel niet erg scheef staat:klop lichtjes tegen de zijkant van de nagel tot die loodrecht op je werkstuk staat. Gebruik de nijptang als je nagel moet verwijderd worden. Klem de bek van de nijptang net onder de kop van je nagel vast. Plaats een stukje afvalhout onder de nijptang om je werkstuk te beschermen. Gebruik de nijptang als hefboom.

8 8 Techniek 5: Boren in hout met een Benodigdheden Het werkstuk Kolomboormachine machinespanschroef een set boren veiligheidsbril kolomboormachine Werkwijze Werkstuk aftekenen Bepaal met de meetlat waar het boorgaatje moet komen. Zet een kruisje Prik met een els of een priem een gaatje op de juiste plaats. Boor inspannen (plaatsen) Kies de juiste boordiameter

9 9 Steek de schacht van de boor in de boorkop Draai de spankop aan door de bovenste ring te blokkeren en de onderste aan te draaien. Werkstuk inspannen Gebruik steeds een machinespanschroef om het werkstuk vast te zetten. Zorg dat het werkstuk mooi horizontaal wordt ingespannen Indien de machinespanschroef voorzien is van kleine tandjes kan je best beschermplaatjes gebruiken. Boren Draag tijdens het boren steeds je veiligheidsbril.

10 10 Wanneer je diep moet boren laat je de boor regelmatig terug naar boven komen om de spanen te verwijderen. Boor enkel onder toezicht van de leerkracht! Draag steeds je veiligheidsbril! Wissel nooit van boor zonder toestemming van je leerkracht! Zet je werkstuk steeds vast! Druk de noodstopschakelaar in wanneer er zich een probleem voordoet! Lange haren samenbinden! Draag geen armbanden Bij verwonding verwittig je de leerkracht!

11 11 Techniek 6: Lijmen van houten onderdelen Benodigdheden Het werkstuk Houtlijm keukenpapier Werkwijze Breng niet teveel lijm aan op de onderdelen Veeg overtollige lijm op je werkstuk zorgvuldig weg met keukenpapier Zorg dat de lijm niet in je ogen komt door bijvoorbeeld in je ogen te wrijven. Verwittig de leerkracht bij verwonding!

12 12 Techniek 7: ontmantelen van geïsoleerde Benodigdheden Geïsoleerde koperdraad Ontmanteltang koperdraad Werkwijze Eventueel regelen van de ontmanteltang. Plaats een stuk koperdraad tussen de twee snijvlakken en draai de regelschroef aan. Draai de extra moer op de regelvijs ook vast. Plaats de geïsoleerde koperdraad tussen de bekken van de ontmanteltang (± 5 mm). Druk de snijvlakken stevig op elkaar en ontspan. (1) Draai de ontmanteltang 90 en druk de snijvlakken opnieuw stevig op elkaar. (2)

13 13 Verminder de druk op de ontmanteltang en trek de isolatie van de elektriciteitsdraad. Een perfect ontmantelde elektriciteitsdraad Pas bij het hanteren van de ontmanteltang op voor verwonding aan de vingers. Verwittig de leerkracht bij verwonding!

14 14 Techniek 8: solderen Benodigdheden Soldeerbout Soldeertin Soldeervet Werkwijze Breng een beetje soldeervet aan op de te solderen geleiders. Plaats de te verbinden geleiders tegen elkaar. Verwarm de twee geleiders met de punt van de soldeerbout. Breng het soldeertin aan op het warme koper. Het soldeertin smelt en vloeit mooi over de ganse verbinding.

15 15 Pas bij het hanteren van de soldeerbout op voor brandwonden aan de vingers. BIJ BRANDWONDEN!! Hou je vingers minstens 15 onder koud stromend water! Verwittig de leerkracht bij verwonding!

16 16 Techniek 9: vastschroeven van plaatschroeven Benodigdheden plaatschroeven Schroevendraaier Werkwijze De meeste schroeven hebben in de kop een gleuf of een kruis. Kies de juiste soort schroevendraaier. Anders draai je de schroef kapot of beschadig je het hout.

17 17 Maak een gaatje in het hout. Doe dat met een priem of een boor. Zo kun je gemakkelijker schroeven. Bij sommige schroeven moet je het hout eerst verzinken. Gebruik hiervoor een verzinkboor. Pas bij het hanteren van de schroevendraaiers op voor verwonding aan de vingers. Verwittig de leerkracht bij verwonding!

18 18 Techniek 10: verzinken van materiaal Benodigdheden Verzinkboor Kolomboormachine Het werkstuk Veiligheidsbril Machinespanschroef Neem techniekfiches 5 (boren in hout met een kolomboormachine) grondig door alvorens van start te gaan!!! Werkwijze Boor een gat in het materiaal. Gebruik een boor met dezelfde dikte als de schacht van de schroef Zet een verzinkboor in de boorkop. Boor het gat zover uit dat de schroefkop er

19 19 precies in past. Schroef het materiaal vast. Gebruik de juiste schroevendraaier. Boor enkel onder toezicht van de leerkracht! Draag steeds je veiligheidsbril! Wissel nooit van boor zonder toestemming van je leerkracht! Zet je werkstuk steeds vast!

20 20 Druk de noodstopschakelaar in wanneer er zich een probleem voordoet! Lange haren samenbinden! Draag geen armbanden Bij verwonding verwittig je de leerkracht!

21 21 Techniek 11: aanbrengen van een krimpkous Benodigdheden Krimpkous Warmtebron vb.aansteker Meetlat Schaar Werkwijze Knip een stuk krimpkous op maat en schuif die over de te isoleren, te beschermen of te bundelen draden of contacten. Deze stap doe je enkel onder toezicht van de leerkracht!! Wanneer het materiaal nu kortstondig wordt verhit, krimpt het strak om de te verpakken onderdelen. Zo beschermt het de contacten en de elektronica tegen kortsluiting en bewegingsslijtage.

22 22 Pas bij het hanteren van de aansteker op voor brandwonden aan de vingers. BIJ BRANDWONDEN!! Hou je vingers minstens 15 onder koud stromend water! Verwittig de leerkracht bij verwonding!

23 23 Techniek 12: vernissen van houten onderdelen Benodigdheden Verfborstel Vernis op waterbasis Het werkstuk Werkwijze Voorbereiden van het hout Het hout licht opschuren met schuurpapier in de richting van de houtnerven ( ) Het hout voldoende afstoffen. Aanbrengen van de eerste vernislaag Breng het product aan in de richting van de houtnerf en strijk de vernis goed uit Breng een watergedragen product rijkelijk aan, dus niet te dun, maar ook niet te dik om geen aflopers te veroorzaken. Scherpe randen mee instrijken en mogelijke aflopers onmiddellijk wegnemen.

24 24 Opschuren na de eerste vernislaag Waarom? Als je hout vernist, komen de houtvezeltjes recht na het aanbrengen van de eerste laag Dit kunnen we heel gemakkelijk oplossen door kort het hout opnieuw op te schuren met schuurpapier. Ook onregelmatigheden en mogelijke aflopers dienen al schurend te worden verwijderd vooraleer een bijkomende laag aan te brengen. Na het schuren altijd zorgvuldig ontstoffen. Waarom kiezen voor vernis op waterbasis? De vernis is quasi reukloos, droog na 30 minuten en je kan je borstels met water uitspoelen. De korte droogtijd maakt het mogelijk om je trap in 3 lagen op 1 dag af te werken. Onderhouden van de verfborstels Spoel de borstels na gebruik steeds goed uit met warm water. Laat de borstels drogen

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de juf vlug de namen kent van de leerlingen in jouw klas?...

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de juf vlug de namen kent van de leerlingen in jouw klas?... Een nieuwe schooljaar heel wat nieuwe gezichten! En al die namen de juf kan dit moeilijk uit elkaar houden. Dat duurt nog eventjes. Ze onthoudt wel dat bruin gezichtje, die mooie ogen, die lange blonde

Nadere informatie

We maken een gereedschapskist en zetten die in de kast in klas, zo hebben we iedere les, het nodige gerief bij.

We maken een gereedschapskist en zetten die in de kast in klas, zo hebben we iedere les, het nodige gerief bij. We hebben allerlei gereedschappen om te werken tijdens de lessen Techniek. Voor deze gereedschappen willen wij zorg dragen. We willen er geen kwijt spelen en iedere les willen we die ook steeds bij de

Nadere informatie

Vilvoorde Agenda deel 3

Vilvoorde Agenda deel 3 Agenda deel 3 Verstekzaag afkortzaag Bandzaag of Lintzaag Decoupeerzaag Trackzaag en invalzaag : Nagelen, schroeven, lijmen Deuvels, lamellen Tand en groef, stoot voeg Groefverbinding Liplassen Pen en

Nadere informatie

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur

LUCHTKASTEEL. moeilijkheidsgraad. Klustijd:6 uur LUCHTKSTEEL moeilijkheidsgraad Klustijd:6 uur MTERILEN Materiaalkosten ca. 15,- antal Materiaal Dikte Breedte Lengte CM Plank 1 Plank 2 1 Geïmpregneerde tuinplank 1,6 13,5 180 1 Geïmpregneerde tuinplank

Nadere informatie

OPI-Robo R3O3

OPI-Robo R3O3 is uniek 111.666 OPI-Robo R3O3 Benodigd gereedschap: figuurzaag liniaal, potlood schuurpapier kruiskopschroevendraaier/schroevendraaier priem machinebankschroef steeksleutel M4 striptang + zijsnijtang

Nadere informatie

Even voorstellen. Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie

Even voorstellen. Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie Even voorstellen Verkenningsgebieden: Hout Informatie en communicatie Een nieuwe school, een nieuwe klas heel wat nieuwe gezichten! En al die namen moeilijk uit elkaar te houden. Dat duurt nog eventjes.

Nadere informatie

Magische lamp. Semestertaak Techniek. Kennismaking met houtbewerking solderen electronica. 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool

Magische lamp. Semestertaak Techniek. Kennismaking met houtbewerking solderen electronica. 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool Kennismaking met houtbewerking solderen electronica Magische lamp 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool Semestertaak Techniek Praktisch werkstuk Matthias Spitael 23BALSO Biologie - Techniek Inhoudstafel

Nadere informatie

Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio)

Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio) Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio) Dit boekje is van... Klas... Dit werkstuk moet af:... H. Oostendorp,. TechnaLab, maart 2003 Practicum 1: De kern voor de spoel Wat heb je nodig? een stukje installatiebuis

Nadere informatie

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken.

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. MPo 2008 In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. Je krijgt een stuk hout van 12 cm breed en 122 cm lang. Dit is genoeg om een vogelhuisje te maken zoals het voorbeeld. We zagen het hout

Nadere informatie

Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het. Naam gereedschap. Gereedschapkennis Klas 2. Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen)

Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het. Naam gereedschap. Gereedschapkennis Klas 2. Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen) Gereedschapkennis Klas 2 Naam gereedschap Wat doe je er mee (Vaak kun je meer dan 1 ding noemen) Voor welke materialen/voorwerpen gebruik je het 1 Draadkniptang Knippen van t/m 5 mm 2 Nijptang Voor het

Nadere informatie

Bouw zelf een windmolen

Bouw zelf een windmolen Bouw zelf een windmolen Met dit bouwplan is een windmolen maken niet moeilijk! Bouw thuis of op school een echte windmolen die een klein lampje (LED) laat branden. Aan het einde van de beschrijving vind

Nadere informatie

Plaatselijke Regenbui

Plaatselijke Regenbui Plaatselijke Regenbui Deze projectbundel is van:... Jelle Defoort hogeschool Vives campus Torhout Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Probleem... 3 Brainstorm... 4 2 Onderzoek... 5 Werken met de kapzaag/houtzaag...

Nadere informatie

vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken

vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken Voordat je zelf gaat ontwerpen, leer je eerst hoe je van een tekening een werkstuk maakt. In het werkboek leer je wat een stroomkring

Nadere informatie

Houten bureau "Organizer"

Houten bureau Organizer 6.94 Houten bureau "Organizer" Benodigd gereedschap: Decoupeerzaag of figuurzaag Schuurpapier Houtlijm Hamer Potlood, liniaal Schaar Verzinkboor Boortjes ø,5, Vijl Let op! Opitec bouwpakketten zijn gericht

Nadere informatie

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding 1. Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u hem openmaakt. 2. Op het achterpaneel zitten elf klemmetjes, waarmee deze aan de voorkant is bevestigd. Om de ipod te openen, moeten de klemmetjes naar

Nadere informatie

Metalen zonnewijzer

Metalen zonnewijzer is uniek 112.927 Metalen zonnewijzer Let op!. Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar leermiddelen als ondersteuning in het pedagogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinderen en jongeren

Nadere informatie

WERKSTUK. Houten letter

WERKSTUK. Houten letter Houten letter Triplex 50 x 80 x 3 mm Figuurzaag + plankje Schuurpapier Zoek in T0 Bouwstenen op hoe je een figuurzaag moet gebruiken. Als je nog nooit met een figuurzaag gewerkt hebt, vraag dan je docent

Nadere informatie

Spijkers & Schroeven. Nummer 30

Spijkers & Schroeven. Nummer 30 Nummer 30 Art.nr. 912751 Er steekt meer achter een simpele spijker of schroef dan u denkt. In deze KlusZo folder leest u niet alleen hoe u beter en makkelijker met spijkers en schroeven werkt, maar vooral

Nadere informatie

Quad met elektro aandrijfmotor

Quad met elektro aandrijfmotor is uniek 114.044 Quad met elektro aandrijfmotor Benodigd gereedschap: Potlood en liniaal Figuurzaag of decoupeerzaag Werkplaatsvijl en schuurpapier Boortjes ø 1, of ø2, ø 3, ø 6mm Blikschaar, striptang

Nadere informatie

BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP

BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP 1 BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP Ten behoeve van demonstratiedoeleinden De knikkerpomp is een type waterpomp dat van PVCbuis en twee knikkers gemaakt wordt. Door zijn eenvoud en omdat PVC goed verkrijgbaar

Nadere informatie

BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST

BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST www.detitanen.be Sint-Denijs BOUWEN VAN EEN ZEEPKIST Hoe bouw ik een zeepkist? * Ook nu is een nostalgische zelfgemaakte zeepkist voor kinderen nog altijd felbegeerd speelgoed. Het stuurwiel is slechts

Nadere informatie

Opdracht 1. Zoek in reclameblaadjes foto s van zaklampen en plak ze hier onder.

Opdracht 1. Zoek in reclameblaadjes foto s van zaklampen en plak ze hier onder. Opdracht 1. Zoek in reclameblaadjes foto s van zaklampen en plak ze hier onder. Materiaal: Een led is een speciaal soort lampje. Een lampje dat zeer weinig energie verbruikt. Hierdoor is het een milieuvriendelijke

Nadere informatie

Spijkermotor. Het maken van de stator

Spijkermotor. Het maken van de stator 1 Spijkermotor Het maken van de stator Materialen: 2 spijkers 5x120mm; Wikkeldraad van 0,5 mm doorsnede; Tape Gereedschap: Maatlat Potlood Hamer Mes Kniptang. Werkwijze: Buigen van de spijkers: Pak 2 spijkers

Nadere informatie

Benodigd gereedschap: Stuklijst:

Benodigd gereedschap: Stuklijst: is uniek 1 0. 3 1 5 M e t a l e n s t o o m w a l s Stuklijst: 1 x aluminium (1) 1,5 x 5 x 120 mm 1 x aluminium pijp (2) ø 1 x 30 mm 1 x aluminium pijp (3) ø X 35 mm 2 aluminium pijp () ø 35 x 12 mm 1

Nadere informatie

Theoretische toets - WerkPortfolio Pro-Tech

Theoretische toets - WerkPortfolio Pro-Tech Je naam Je klas De datum Cijfer Vraag 1: Wanneer gebruik je een kruishout? In vraag 1 is één antwoord goed. Als je geen timmermanspotlood bij je hebt. Om evenwijdige lijnen op hout af te tekenen. Om sierranden

Nadere informatie

Plakband rolhouder. Benodigd gereedschap. Machinebankschroef Beschermbekken Ständerbohrmaschine Kolomboormachine

Plakband rolhouder. Benodigd gereedschap. Machinebankschroef Beschermbekken Ständerbohrmaschine Kolomboormachine is uniek. 0 2 Plakband rolhouder Benodigd gereedschap Machinebankschroef Beschermbekken Ständerbohrmaschine Kolomboormachine Boortjes ø,2; ; ; 8 mm Verzinkboor 0 Tapboor Wringijzer Winkelhaak Gabelschlüssel

Nadere informatie

Thema 0 Bouwstenen Naam Klas. Startdatum / lesnr. cijfer

Thema 0 Bouwstenen Naam Klas. Startdatum / lesnr. cijfer Thema 0 Bouwstenen Naam Klas Startdatum / lesnr cijfer BOUWSTENEN NATUURKUNDE INSTRUCTIE GEREEDSCHAP Blokhaak gebruiken... 18 Figuurzagen... 19 Rillen en ritsen... 18 Stik-, Rijg en Festonsteek... 20 Solderen...

Nadere informatie

Appelhuis. materiaal. gereedschap

Appelhuis. materiaal. gereedschap Appelhuis Prik een appel aan de pin en hang het Appelhuis buiten in een boom, zodat de vogels lekker kunnen smullen. Voor dit werkstuk heb je een zetbank, een puntlasmachine en een hefboomschaar nodig.

Nadere informatie

Naam:. Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 2010-2011 Steffi Dekinder KHL

Naam:. Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 2010-2011 Steffi Dekinder KHL Naam:. Klas :. NR. : Vak : Techniek Datum :.. Realisatie : lesrooster afstudeerproject 200-20 Steffi Dekinder KHL ) Probleemstelling : Je bent al enkele keren je boek van techniek vergeten mee te brengen

Nadere informatie

Leerlingenbundel. Naam:... Klas:... Nummer:...

Leerlingenbundel. Naam:... Klas:... Nummer:... Leerlingenbundel Naam:... Klas:... Nummer:.. Inhoudsopgave 1. Probleem... 2 2. Mogelijke oplossingen... 2 2.1. Materialen kennis... 2 2.1.1. Van waar komt het hout?... 4 3. Uitvoering... 10 3.1. Lijst

Nadere informatie

Premium-line solar motor

Premium-line solar motor is uniek 113.727 Premium-line solar motor Benodigd gereedschap Let op! Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. Dit bouwpakket mag alleen door een ter zake kundige volwassene worden gebouwd

Nadere informatie

Riksja met GSM-houder

Riksja met GSM-houder 1 0 6. 2 3 4 Riksja met GSM-houder N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Produktinformatie: Soort: voertuig als bouwpakket Toepassing: handenarbeid vanaf groep 7/8 2. Materiaalinformatie:

Nadere informatie

Flying Duck. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N100191#1

Flying Duck. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N100191#1 100.191 Flying Duck N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Te gebruiken voor: Gebruiksvoorwerp/modelbouw set Technieklessen in het onderwijs 2.

Nadere informatie

Voeder-dispenser. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr.

Voeder-dispenser. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. is uniek 110.578 Voeder-dispenser Benodigd gereedschap+materiaal Werkplaatsvijl, schuurpapier Figuurzaag of decoupeerzaag Boortjes ø3/4/5 Schroevendraaier/kruiskop Houtlijm Verzinkboor Schaar of hobbymes

Nadere informatie

Technologische opvoeding

Technologische opvoeding Naam:. Technologische opvoeding Klas: 1 Werkvolgorde Uitleg 1. We hebben een probleem!! Start Ik heb veel vogeltjes in de tuin en zie ze in de winter steeds naar eten zoeken. Er is een probleem. 2. We

Nadere informatie

Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel

Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel \ Bouwbeschrijving voor een robuuste tafel Veiligheid Voordat u begint met bouwen, lees eerst aandachtig de veiligheidswaarschuwingen en gebruikershandleiding van zowel de zaag, zaaggeleider en ander elektrisch

Nadere informatie

N Klas / groep:

N Klas / groep: Raceboot anic Werkblad Video s en werkbladen kunnen gratis op het internet worden gedownload www.aduis.com nu afspelen: Naam: Klas / groep: nhoud: nderdelen: ereedschap: 1 hardschuimplaat 305 x 145 x 40

Nadere informatie

WORKSHOP 1. Dit is de werkbundel van:... Workshop 1 1

WORKSHOP 1. Dit is de werkbundel van:... Workshop 1 1 WORKSHOP 1 Dit is de werkbundel van:.... Workshop 1 1 Workshop 1 2 EXPERIMENT 1: ZAGEN Zagen is een verspanende bewerking die met de hand of met een machine kan worden uitgevoerd. Bij een verspanende bewerking

Nadere informatie

Zandbak met bescherming tegen de zon

Zandbak met bescherming tegen de zon Zandbak met bescherming tegen de zon Hoge beschermingsfactor Zandbak met bescherming tegen de zon Dankzij het geïntegreerde zonnedak kunnen de kinderen ook midden in de zomer naar hartenlust in de zandbak

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

:18:39 Uhr. Paradijsvogel. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N106175#1

:18:39 Uhr. Paradijsvogel. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N106175#1 20.12.2004 9:18:39 Uhr 1 0 6. 1 7 5 Paradijsvogel N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 20.12.2004 9:18:39 Uhr 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Gebruiksvoorwerp/bouwpakketmodel

Nadere informatie

Tablethouder Praktijkopdracht

Tablethouder Praktijkopdracht Tablethouder c n o C t p e In deze praktijkopdracht ga je een houder maken voor een tablet of ipad. Misschien voor je eigen tablet, of voor iemand die je kent. De houder maak je van hardhout. In overleg

Nadere informatie

113.185 B l i k s e m b o l Let op!. Benodigd gereedschap: Stuklijst Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr.

113.185 B l i k s e m b o l Let op!. Benodigd gereedschap: Stuklijst Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. is uniek 113.185 Bliksembol Let op!. Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar leermiddelen als ondersteuning in het pedagogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinderen en jongeren alleen

Nadere informatie

Teken de middellijn af op de bodemplaat. Zaag de bodemplaat volgens de tekening uit.

Teken de middellijn af op de bodemplaat. Zaag de bodemplaat volgens de tekening uit. Page 1 of 5 «Sluit dit venster Zeepkist Laat alle panelen bij de bouwmarkt op maat zagen. Koop liever te ruim in dan te krap. Ongebruikte materialen in originele verpakking kunt u met de aankoopbon binnen

Nadere informatie

Technologische opvoeding

Technologische opvoeding Chinees voederhuisje vetbol appelhuisje glazen voederring voederhuisjes voederplank Voederhuisje met staander Naam: Technologische opvoeding 1 Werkvolgorde Uitleg 1. We hebben een probleem!! Start In de

Nadere informatie

105.180. Reedcontact-motor. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N105180#1

105.180. Reedcontact-motor. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N105180#1 105.180 Reedcontact-motor N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Werkend bouwpakketmodel Technieklessen 2. Materiaalinformatie:

Nadere informatie

Behendigheidsspel. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N104014#1

Behendigheidsspel. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N104014#1 1 0. 0 1 Behendigheidsspel N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Houten bouwpakket model/gebruiksvoorwerp Techniek lessen. Materiaalkennis:.1.

Nadere informatie

Houten stormlantaarn

Houten stormlantaarn is uniek 112.961 Houten stormlantaarn Let op!. Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar leermiddelen als ondersteuning in het pedagogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinderen en jongeren

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Hoe plaats ik een dievenklauw?

Hoe plaats ik een dievenklauw? Hoe plaats ik een dievenklauw? Met een dievenklauw kunt u uw woning op een gemakkelijke manier inbraakveiliger maken. Het is een mechanisme dat bestaat uit een bus en een stift die aan de scharnierzijde

Nadere informatie

Het maken van traditionele pijlen - Hans V. http://home.planet.nl/~nieuwefletcher

Het maken van traditionele pijlen - Hans V. http://home.planet.nl/~nieuwefletcher Het maken van traditionele pijlen - Hans V. Het maken van traditionele pijlen - Hans V. Het maken van traditionele pijlen begint met de aanschaf van de benodigde materialen. Natuurlijk zijn er ook wat

Nadere informatie

Olie en azijn. de twee kanten van het leven in drie varianten

Olie en azijn. de twee kanten van het leven in drie varianten N 200.460 Olie en azijn de twee kanten van het leven in drie varianten 1 3 Één bouwpakket met 3 uitvoeringen. Werkblad ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.com Naam: Groep/ klas: inhoud:

Nadere informatie

How To: pianoscharnieren maken Schrijver: Buzzy Datum: 13/01/2013 Deze How To werd geschreven voor Modelbouw@BE - http://www.modelbouwen.

How To: pianoscharnieren maken Schrijver: Buzzy Datum: 13/01/2013 Deze How To werd geschreven voor Modelbouw@BE - http://www.modelbouwen. Dit kan voor elke schaal gebruikt worden door de maten aan te passen. Er zitten wel veel foto's in omdat ik weet dat 1 foto meer zegt dan 1000 woorden. Laat ons dan nu beginnen. Wat heb je nodig: -soldeerbout

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Stuklijst: Benodigd gereedschap:

Stuklijst: Benodigd gereedschap: is uniek 1 0 6. 6 6 9 R o m e i n s e k a t a p u l t Stuklijst: 4x grenenhout (1) 15 x 15 x 250 mm grenenhout (2) 10 x 15 x 300 mm grenenhout (3) 10 x 30 x 300 mm 1x grenenhout (4) 5 x 15 x 125 mm 1x

Nadere informatie

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding 1. Het scherm van de ipod Touch 4G is vastgelijmd. Het is daarom aan te raden een heteluchtpistool (of een föhn) te gebruiken, om de lijm weer zacht te maken. Begin met het verwarmen van het onderste gedeelte

Nadere informatie

Kerstster N Groep/klas:

Kerstster N Groep/klas: N 200.310 Kerstster Werkblad ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.com uiten is het somber en koud. Mensen zijn door de hectiek van alledag op zoek naar een beetje rust en vrede. Hang

Nadere informatie

DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE!

DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE! 1B DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE! - Tuinbouw - "ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, maar ik doe en ik begrijp" Naam:... Klas:... 1 Probleem Binnen enkele weken is het weer infodag en de directie

Nadere informatie

Valentijn Hout. Deze projectbundel is van:... Jelle Defoort hogeschool Vives campus Torhout

Valentijn Hout. Deze projectbundel is van:... Jelle Defoort hogeschool Vives campus Torhout Valentijn Hout Deze projectbundel is van:... Jelle Defoort hogeschool Vives campus Torhout Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Probleem... 3 Brainstorm... 4 2 Onderzoek... 5 Werken met de figuurzaag...

Nadere informatie

Tover-tol. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr.

Tover-tol. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. 114.561 Tover-tol Benodigd gereedschap: Potlood, liniaal Figuurzaag of decoupeerzaag Werkplaatsvijl/schuurpapier Boortjes ø3, 4, 6, 8 mm Houtlijm, alleslijm, lijmpistool Hobbymes evt. soldeerbout, soldeer

Nadere informatie

Metaal: FOTOBOS. fotokader. digitale sleutelhanger. fotokader. fotobos. digitaal. fotokader. Vak: Techniek Leraar: J. Gielen Naam:...

Metaal: FOTOBOS. fotokader. digitale sleutelhanger. fotokader. fotobos. digitaal. fotokader. Vak: Techniek Leraar: J. Gielen Naam:... Metaal: FOTOBOS fotoalbum fotokader fotokader digitale sleutelhanger fotokader fotobos digitaal fotokader Vak: Techniek Leraar: J. Gielen Naam:... 1 1. Wat is het probleem? Ik heb enkele mooie foto s van

Nadere informatie

Maak je eigen Frankenstein! Uitleg om zelf een monster te klussen van hout. Zagen, timmeren, lijmen en verven maar!

Maak je eigen Frankenstein! Uitleg om zelf een monster te klussen van hout. Zagen, timmeren, lijmen en verven maar! Maak je eigen Frankenstein! Uitleg om zelf een monster te klussen van hout. Zagen, timmeren, lijmen en verven maar! WAT HEB JE NODIG? Spullen: een blok of balkje hout, een paar stukjes hout, enkele spijkers,

Nadere informatie

Solar vliegtuig Saint- Exupéry

Solar vliegtuig Saint- Exupéry Solar vliegtuig Saint- xupéry Werkblad! nu afspelen: ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.com Ja, het is wel eens gebeurd dat een vliegtuig brandstof verloor en daardoor in niemandsland

Nadere informatie

Handleiding. Bouw je eigen zeilboot

Handleiding. Bouw je eigen zeilboot Bouw je eigen zeilboot Handleiding BENODIGDHEDEN - Steigerhouten plank geschaafd 18,5 x 250 x 3 cm - Ronde grenen stok ø 18 mm x 270 cm - Stanley speedboor ø 18 mm - ø 3mm boortje - Schoeven 2 stuks 70

Nadere informatie

R a t e l Let op!

R a t e l Let op! is uniek 0 0. 0 0 Ratel Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren en jongeren alleen

Nadere informatie

Docentenblad 4 Monteren 1

Docentenblad 4 Monteren 1 Docentenblad 4 In monteren 1 krijgt de leerling een overzicht van handboormachines, boorsoorten, boordiameters en plugdiameters. Vervolgens moet hij of zij gaten boren in een gipsmuur met massieve stenen.

Nadere informatie

BUITENDOUCHE. moeilijkheidsgraad. Klustijd:8 uur

BUITENDOUCHE. moeilijkheidsgraad. Klustijd:8 uur BUITENDOUHE moeilijkheidsgraad Klustijd:8 uur MATERIALEN Materiaalkosten ca. 160,- Aantal Materiaal Dikte Breedte Lengte M Plank 1 Plank 2 3 Steigerplank* 3 250 3 Steigerplank* 3 6 250 1 10 1 2 1 60 10

Nadere informatie

Schijvenspel

Schijvenspel 104.11 Schijvenspel Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren en jongeren alleen

Nadere informatie

Schoenenkubus. Deze bouwtekening wordt je aangeboden door

Schoenenkubus. Deze bouwtekening wordt je aangeboden door Schoenenkubus Materialen MDF 18mm dik 1 = Ø 650mm, 1 stuk 2 = Ø 650mm, 1 stuk 3 = Ø 122mm, 2 stuks 4 = Ø 163mm, 5 stuks 5 = 700x682mm, 1 stuk 6 = 700x700mm, 1 stuk 7 = 682x664mm, 2 stuks 8 = 664x664mm,

Nadere informatie

Geluksbrenger. Sleutelhouder N 200.502

Geluksbrenger. Sleutelhouder N 200.502 Sleutelhouder Geluksbrenger Hier willen we het een keer niet over jou of het werkstuk hebben. Ja, je hebt gelijk, dat is ook heel belangrijk. Ook willen we niet praten over het opruimen of laten rondslingeren

Nadere informatie

De sleutelhanger het gelukspoppetje.

De sleutelhanger het gelukspoppetje. Lerarenopleiding Secundair Onderwijs Campus Diepenbeek Agoralaan, Gebouw B bus 4, Blok R 3590 Diepenbeek tel. 011.180 400 De sleutelhanger het gelukspoppetje. Realisatie in hout en paracord : De sleutelhanger

Nadere informatie

Minibieb groot formaat

Minibieb groot formaat Minibieb groot formaat Deze beschrijving is gemaakt door Anton van Arem en gratis te gebruiken en verspreiden Het origineel te vinden op www.demaeckerij.nl Wat heb je nodig? een plaat watervast multiplex

Nadere informatie

Jetski met motorboot-aandrijving

Jetski met motorboot-aandrijving Benodigd gereedschap: bankschroef met buighulp houtlijm watervast schaar liniaal potlood ronde vijl ø2 ø3 ø4 boortjes figuurzaag schuurpapier secondelijm Let op! Opitec bouwpakketten zijn gericht op het

Nadere informatie

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen Neem het screen uit de verpakking. Om beschadiging van het screen te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken.

Nadere informatie

Spaarpot Uil. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N108362#1

Spaarpot Uil. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N108362#1 1 0 8. 3 6 2 Spaarpot Uil N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Gebruiksvoorwerp/bouwpakketmodel Technieklessen 2. Materiaalinformatie:

Nadere informatie

Technologische Opvoeding Electro Junior Pagina 1

Technologische Opvoeding Electro Junior Pagina 1 Kenneth Van Minsel 3SL1 Technologische opvoeding 2008 2009 Zelfwerkzaamheidstaak Technologische Opvoeding Electro Junior Pagina 1 Voorwoord Beste leerlingen Om producten te maken, volg je best steeds het

Nadere informatie

w 1.1 Gereedschap het kruishout met 2 schalen het potlood het schuurpapier met blokje de 6 mm boor de vijl de accuschroefmachine de verzinkboor

w 1.1 Gereedschap het kruishout met 2 schalen het potlood het schuurpapier met blokje de 6 mm boor de vijl de accuschroefmachine de verzinkboor Dobbelsteen werkstuk Gereedschap het kruishout met 2 schalen het potlood het schuurpapier met blokje de 6 mm boor de vijl de accuschroefmachine de verzinkboor Materiaal merk aantal omschrijving 1 blokje

Nadere informatie

MP3-speler stereo luidspreker

MP3-speler stereo luidspreker 109.999/110.349/ 110.350/ 110.361 MP3-speler stereo luidspreker Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket

Nadere informatie

Plakband rolhouder. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N112134#1

Plakband rolhouder. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N112134#1 2. 4 Plakband rolhouder N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. . Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Metalen gebruiksvoorwerp Technieklessen 2. Materiaalinformatie: 2..

Nadere informatie

Savonius windvoertuig

Savonius windvoertuig is uniek 110.660 Savonius windvoertuig Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren

Nadere informatie

Accu ipod Touch 3G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 3G Installatie handleiding 1. Op deze foto zijn de punten rood gemarkeerd, waar het kunststof frame vast zit met metalen clips. Probeer in de volgende stappen de voorkant los te wrikken in de ruimte tussen de metalen clips. Let

Nadere informatie

Industriele keukenrek maken (ontwerp door Daan Kayser)

Industriele keukenrek maken (ontwerp door Daan Kayser) Industriele keukenrek maken (ontwerp door Daan Kayser) Industriele keukenrek maken (ontwerp door Daan Kayser) Materialen Gereedschap Roodkoperen buis 12mm 3m Schaaflat hardhout 9x117mm 210cm Sencys roodkoperen

Nadere informatie

N 200.664 Elektromotor met permanente magneet

N 200.664 Elektromotor met permanente magneet Elektromotor met permanente magneet Naam: Groep/klas: Inhoud: enodigd gereedschap: 1 triplex 200 x 70 x 10 mm potlood, liniaal, passer 1 triplex 190 / 20 x 10 mm,, 2 x boormachine 1 latje 150 x 10 x 5

Nadere informatie

6 pack houder maken van hout

6 pack houder maken van hout 6 pack houder maken van hout 6 pack houder maken van hout Materialen Gereedschap Schroeven Ronde stok ø 23mm Ronde stok 14mm Houtlijm Hardhout 28X145/210CM Hardhout 9X44/210cm Decoupeerzaag Boormachine

Nadere informatie

1. Bestudeer de werktekeningen Bestudeer de werktekeningen met de titel Tablethouder en nummer

1. Bestudeer de werktekeningen Bestudeer de werktekeningen met de titel Tablethouder en nummer In deze praktijkopdracht ga je een houder maken voor een tablet of ipad. Misschien voor je eigen tablet, of voor iemand die je kent. De houder maak je van hardhout. In overleg met je docent kun je bijvoorbeeld

Nadere informatie

STAP 2 Controleer samen de inhoud van de kist met de materiaallijst. Als er iets niet klopt...meteen komen zeggen.

STAP 2 Controleer samen de inhoud van de kist met de materiaallijst. Als er iets niet klopt...meteen komen zeggen. 1 WAT GA JE DOEN? Je gaat aan de gang met stekkers en snoeren. Je leert hoe je die moet aansluiten. Hoe handig ben jij met een schroevendraaier? BELANGRIJK!!!! VOOR JE BEGINT, SPREKEN WE EERST IETS AF:

Nadere informatie

Modelvliegtuigbouw. Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II. Auteur; Wout Heijne. Lay out Jeroen van den Brand

Modelvliegtuigbouw. Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II. Auteur; Wout Heijne. Lay out Jeroen van den Brand Modelvliegtuigbouw Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II Auteur; Wout Heijne Lay out Jeroen van den Brand De Romp De romp Stap 1 - Mal - Figuurzaag - Potlood - Plaatje triplex 1. Teken met behulp van

Nadere informatie

let op: het maken van een schild is veruit het makkelijkst met twee personen.

let op: het maken van een schild is veruit het makkelijkst met twee personen. HOE MAAK IK EEN VROEGMIDDELEEUWS RONDSCHILD? Door Imme Strang Vereniging voor Militaire Living History Werkgroep Milites Francorum Versie 12-2016 let op: het maken van een schild is veruit het makkelijkst

Nadere informatie

vastnagelt. Voor het nagelen is het aangewezen hulp in te schakelen. Deze persoon verschillende delen vasthouden tijdens het nagelen.

vastnagelt. Voor het nagelen is het aangewezen hulp in te schakelen. Deze persoon verschillende delen vasthouden tijdens het nagelen. Bouwplan dakenkoffer 2 De dakenkoffer bestaat uit verschillende onderdelen: de onderbouw (de koffer zelf, in de vorm van een huis), de bovenbouw (de dakconstructie) en een deksel. De dakconstructie is

Nadere informatie

Aantrekkelijk lichtobject

Aantrekkelijk lichtobject Aantrekkelijk lichtobject Lichtend voorbeeld Aantrekkelijk lichtobject De lichtbak laat zien hoe aan elke kamer een sfeervolle ambiance en een bijzonder accent kan worden verleend. 1 Inleiding Ook met

Nadere informatie

Badeend/draak N 200.699. Groep / klas:

Badeend/draak N 200.699. Groep / klas: Badeend/draak Werkblad nu afspelen: Video s en werkbladen kunnen gratis op het internet worden gedownload www.aduis.com Komt het je bekend voor, je wilt in de badkamer, slechts heel even. e deur is van

Nadere informatie

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N

M O N T A G E - I N S T R U C T I E S D E U R E N MONTAGE-INSTRUCTIES DEUREN Inhoudsopgave Inleiding. Inleiding. Voorbereiding voor montage. Waterpas zetten. Vlakke deuren en paneeldeuren Deuren monteren Deuren stellen Paneeldeurrand verstellen Paneeldeuren

Nadere informatie

Gereedschappen. Combinatietang

Gereedschappen. Combinatietang 8 Gereedschappen Met welke tang mag ik staaldraad knippen? Wat is een griptang? De antwoorden op dit soort vragen vind je in het hoofdstuk Gereedschappen. Je vindt niet alleen de namen van de meestgebruikte

Nadere informatie

Premium-Line "Reedcontact-motor"

Premium-Line Reedcontact-motor is uniek 111.172 Premium-Line "Reedcontact-motor" Benodigd gereedschap: LET OP! Dit produkt bevat kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden. Kans op verstikkingsgevaar. Dit produkt bevat een magneet.

Nadere informatie

Zaklamp. Benodigd gereedschap: Onderdelenlijst:

Zaklamp. Benodigd gereedschap: Onderdelenlijst: .141 Zaklamp Onderdelenlijst: 2 grenen latten x x mm 2 grenen latten 0 x x mm 1 grenenplankje x 0 x mm 1 bordkarton x 0 x 3 mm 1 grenen lat 200 x 20 x mm 1 ronde staaf ø x 1 mm 4 parkers 2,2 x 9, mm 4

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL Ritzscreen V599 V599R V599 XL V540 Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset 4. bediening

Nadere informatie

Welke deuren doe je steeds op slot thuis?

Welke deuren doe je steeds op slot thuis? We hebben allerlei deuren die we op slot moeten doen, wanneer we vertrekken. Voor de sleutels willen wij zorg dragen. We willen er geen kwijt spelen en iedere keer wanneer we die nodig hebben, willen we

Nadere informatie

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school.

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Dat gaan we samen doen. Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan deze opdracht!

Nadere informatie

Solar zonnebloem

Solar zonnebloem is uniek 07.355 Solar zonnebloem Stuklijst Materiaal Aantal Afmetingen (mm) Zonnecel gegoten 0,5V/250 ma Bierviltje Ø 07 Solar motor RF 300 Kroonsteen met 2 schoefjes (passend lasdraad) Lasdraad Ø 2 x

Nadere informatie

e l Hout B R I C O F I C H E

e l Hout B R I C O F I C H E 5043676 r u e Een d en s t a a l p t u o H E H I C F C O I B R Hout B R I C O F I C H E Inleiding Als u een deur zoekt, dan vindt u een ruim aanbod in de meest uiteenlopende en fijnste houtsoorten. De

Nadere informatie