BIJSLUITER. PARA Spray

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJSLUITER. PARA Spray"

Transcriptie

1 BIJSLUITER PARA Spray

2 2 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u PARA Spray zorgvuldig te gebruiken om er de beste resultaten mee te bereiken. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem nog een keer nodig. - Raadpleeg uw apotheker, als u meer informatie of advies nodig heeft. - Ga naar uw arts, als uw verschijnselen verergeren of na 14 dagen niet verbeteren. Inhoud van deze bijsluiter: 1. Wat is PARA Spray en waarvoor wordt het gebruikt? 2. Wat u moet weten voordat u PARA Spray gebruikt 3. Hoe wordt PARA Spray gebruikt? 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u PARA Spray? 6. Aanvullende informatie [Naam van het geneesmiddel] PARA Spray [Volledige vermelding van werkzame stof(fen) en hulpstof(fen)] - De werkzame stoffen zijn : Depallethrine 0,66% Piperonylbutoxide 2,64% (m.a.w. een verhouding 1/4) - De werkzame bestanddelen zijn opgelost in : gezuiverde petroleum. Drijfgas : butaan [De naam en het adres van de houder van de vergunning voor het in de handel brengen en van de fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte, indien verschillend] Houder van de vergunning voor het in de handel brengen: MEDGENIX BENELUX Vliegveld 21 BE-8560 Wevelgem Fabrikant : Aerofarm 468, chemin du Littoral F Marseille Nummer van de vergunning voor het in de handel brengen: BE119926

3 3 1. WAT IS PARA Spray EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? [Farmaceutische vorm en inhoud; farmaceutische categorie] Spuitbus met 145 ml oplossing. Deze spuitbus is voorzien van een speciale spuitkop (verdeelbuis van ongeveer 8 cm lang). PARA Spray is een geneesmiddel tegen luizen. Het is voor uitwendig gebruik, het moet op de haren en op de hoofdhuid worden aangebracht. [Therapeutische indicaties] PARA Spray wordt gebruikt bij de behandeling van luizen, op de plaatsen waar ze meestal voorkomen : op het hoofd en in de schaamstreek. 2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U PARA Spray GEBRUIKT Gebruik PARA Spray niet : - Bij astmapatiënten. - Als u overgevoelig (allergisch) bent voor depallethrine (= bioallethrine), synthetische pyrethroïden, pyrethrines, piperonylbutoxide of voor een ander bestanddeel van dit geneesmiddel. - Omwille van de sprayvorm mag u PARA Spray niet gebruiken bij jonge kinderen met bronchitis in de voorgeschiedenis, gepaard gaande met kortademigheid en piepende ademhaling / piepend reutelgeruis. - PARA Spray mag niet gebruikt worden bij zuigelingen jonger dan 12 maanden. Indien u twijfels heeft, vraag advies aan uw arts of uw apotheker. Pas goed op met PARA Spray : - Bij personen met ademhalingsproblemen. - Bij personen die zeer gemakkelijk een allergie ontwikkelen. Raadpleeg uw arts indien één van de bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest.

4 4 Opgelet! Dit product is ontvlambaar : o Geen haardroger gebruiken. o Op een veilige afstand van elke vlam blijven, tijdens het verstuiven en zolang het product op het haar inwerkt. o Niet in de nabijheid van een vlam, een ontstekingsbron of een gloeiend voorwerp (b.v. een sigaret) gebruiken - niet roken. o Niet in de richting van een vlam of van een gloeiend voorwerp spuiten. Opgelet bij aanbrengen in de buurt van het gelaat. Alle contact met de ogen vermijden. Contact met slijmvliezen (mond, neus, vulva) vermijden. Als er toch contact zou zijn, dan dienen de ogen en de slijmvliezen met water te worden gespoeld. PARA Spray is bestemd voor uitwendig gebruik : Niet inslikken! Niet inademen! PARA Spray in een goed geventileerde ruimte gebruiken en bij voorkeur niet in een lokaal waar voedingsmiddelen worden bewaard. Gebruik van PARA Spray in combinatie met voedsel en drank : Er is geen invloed gekend. Zwangerschap Bij normaal gebruik en rekening houdend met de voorzorgen is er geen reden om dit product niet te gebruiken bij zwangerschap. Vraag uw arts of uw apotheker om advies voordat u een geneesmiddel gebruikt. Borstvoeding Bij normaal gebruik en rekening houdend met de voorzorgen is er geen reden om dit product niet te gebruiken bij borstvoeding. Vraag uw arts of uw apotheker om advies voordat u een geneesmiddel gebruikt.

5 5 [Effecten op de rijvaardigheid of op het vermogen om machines te bedienen] Rijvaardigheid en bediening van machines: Er is geen effect op de rijvaardigheid en op het vermogen om machines te bedienen. [Interacties met andere geneesmiddelen] Gebruik van PARA Spray samen met andere geneesmiddelen : Licht uw arts of apotheker in als u andere geneesmiddelen gebruikt of onlangs heeft gebruikt, ook als het geneesmiddelen betreft, waarvoor geen voorschrift noodzakelijk is. 3. HOE WORDT PARA Spray GEBRUIKT? [Instructies voor goed gebruik] Volg deze instructies nauwgezet op tenzij uw arts u een ander advies heeft gegeven. Raadpleeg bij twijfel uw arts of uw apotheker. [Dosering] - Het aanbrengen van de lotion moet in één keer gebeuren, op de hoofdhuid en op de droge haren; in een goed geventileerde ruimte en verwijderd van elke vlam, gloeiend voorwerp of ontstekingsbron. Niet roken. - De ogen, de neus en de mond met een handdoek beschermen. - Door de speciale spuitkop (verdeelbuis van ongeveer 8 cm lang) kan de verstuiving goed gericht en zeer plaatselijk gebeuren, waardoor contact met gevoelige slijmvliezen en in het bijzonder contact met de ogen kan worden vermeden. - De spuitbus rechtop houden en de verdeelbuis rechtop zetten (1). - Om te verstuiven de wijsvinger op het uitgeholde bovenvlak leggen en op het hele oppervlak drukken (2). - Het uiteinde van de verdeelbuis zo dicht mogelijk bij de behaarde hoofdhuid of bij de inplanting van de beharing houden. Opgelet : dit product is ontvlambaar.

6 6 - Het hele aangetaste oppervlak in één keer behandelen, door verschillende verstuivingen van 1 seconde. - De hoofdhuid en de haren moeten, met Para Spray, volledig nat gemaakt worden. Er moet dus voldoende Para Spray aangebracht worden teneinde de haren volledig te kunnen bevochtigen. - Luizen en neten nestelen zich bij voorkeur aan de inplanting van de haren, dus vlak bij de hoofdhuid. De oplossing moet dus kort bij de inplanting, nl. op de huid terechtkomen en deze volledig nat maken. De oplossing laten inwerken gedurende ongeveer 30 minuten. Het hoofd niet met een kapje of met een handdoek bedekken. - De haren aan de lucht laten drogen. Omwille van de kans op ontbranding geen haardroger gebruiken. - Daarna het haar en/of de behaarde zones goed wassen met een zachte shampoo, die het losmaken van de dode neten mogelijk maakt. - Grondig naspoelen en daarna met een fijne kam de dode luizen en neten uit het hoofdhaar of de beharing kammen. Één correcte toepassing volstaat meestal om alle luizen en neten te verdelgen. In de praktijk blijken 5, 10 tot maximum 15 verstuivingen te volstaan om het hoofdhaar of de schaamstreek afdoende te behandelen. Uiteraard is dit afhankelijk van de lengte en de dikte van de haren en van de dichtheid van de beharing. Na één week moet het resultaat gecontroleerd worden. Indien nog levende luizen worden aangetroffen, kan de behandeling met hetzelfde product herhaald worden. Indien na 14 dagen wordt vastgesteld dat er nog levende luizen zijn, schakelt men best over op een ander product. Bij kinderen jonger dan 2 jaar : aanbrengen met een doordrenkt watje, niet rechtstreeks op het hoofdje verstuiven. Om herbesmetting te vermijden : Besmette kleding, hoofddeksels, sjaals, lakens en hoofdkussens, kam en borstel ook behandelen door deze voorwerpen van op een afstand van ongeveer 20 cm te bestuiven. Als u de indruk heeft dat de werking van PARA Spray te sterk of te zwak is, licht dan uw arts of apotheker in. [De wijze van gebruik en/of toedieningsweg(en)] Bestemd voor uitwendig gebruik. PARA Spray is voor lokale verstuiving, op de huid en op de haren. Onverenigbaarheden Deze oplossing niet mengen met andere producten.

7 7 Wat u moet doen als u meer van PARA Spray heeft gebruikt dan u zou mogen : Wanneer u PARA Spray heeft ingenomen neem dan onmiddellijk contact op met uw arts, apotheker of het Antigifcentrum (070/ ). Bij juist gebruik en bewaring kan overdosering met PARA Spray, in principe, niet optreden. Er kunnen echter grote hoeveelheden van de oplossing rechtstreeks in iemands gezicht worden gespoten (b.v. spelende kinderen), vooral wanneer dit in een gesloten ruimte gebeurt is overdosering niet uit te sluiten. Bij inslikken van PARA Spray, door onoplettendheid of door onvoorzichtigheid, is het oplosmiddel (gezuiverde petroleum) oorzaak van de vergiftiging. 4. MOGELIJKE BIJWERKINGEN Bij het gebruik van de spray kan eventueel een tijdelijke prikkeling optreden van de keel en de luchtwegen in de vorm van hoesten, niezen en oppervlakkige ademhaling. Ook kan men een prikkeling voelen van de neus, de mond of de ogen : niezen, verhoogde speekselproductie, rode ogen. Eventueel kan roodheid van de huid of kortstondige jeuk optreden. Zoals geldt voor elke stof die op de huid wordt aangebracht kan een allergische reactie optreden (gekenmerkt door roodheid en/of jeuk). De volgende bijwerkingen zijn reeds voorgekomen : - Branderig gevoel van de hoofdhuid (zelden). - Huidschilfertjes (soms). Als u bijwerkingen constateert die niet in deze bijsluiter worden vermeld, licht dan uw arts of apotheker in.

8 8 5. HOE BEWAART U PARA Spray? [Omstandigheden waarin het geneesmiddel moet worden bewaard en uiterste gebruiksdatum] Houd PARA Spray buiten het bereik en het zicht van kinderen. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking. Elke verhitting vermijden, verwijderd houden van vuur, warmtebronnen en zonlicht. De spuitbus niet blootstellen aan temperaturen boven 50 C. De lege bus niet doorboren, noch verbranden. Bewaren bij kamertemperatuur (tussen 15 C en 25 C). Niet gebruiken na de uiterste, op het doosje en op de spuitbus vermelde, gebruiksdatum. Gebruik PARA Spray niet meer na de datum die vermeld staat achter EX. 6. AANVULLENDE INFORMATIE Neem voor alle informatie met betrekking tot dit geneesmiddel contact op met uw arts of apotheker of met de houder van de vergunning voor het in de handel brengen: in België/Belgique/Belgien MEDGENIX BENELUX Vliegveld 21 BE-8560 Wevelgem Tel/Tél: 056 / Afleveringswijze : PARA Spray kan uitsluitend in de apotheek worden verkregen, zonder medisch voorschrift. Deze bijsluiter werd voor het laatst herzien in februari 2006 Deze bijsluiter werd voor de laatste keer goedgekeurd in januari [N.B.: De titels zijn gemarkeerd om aanvragers te helpen bij de invulling van het model; tijdens de beoordeling moeten deze markeringen in de bijlagen worden gehandhaafd. Ze moeten echter weggelaten worden in het uiteindelijke gedrukte verpakkingsmateriaal (modellen/monsters).]

PARA Plus SPRAY. FARMACEUTISCHE VORM EN VERPAKKING Spuitbus (125 ml) met een spuitkop (verdeelbuis van ongeveer 8 cm lang). Voor uitwendig gebruik.

PARA Plus SPRAY. FARMACEUTISCHE VORM EN VERPAKKING Spuitbus (125 ml) met een spuitkop (verdeelbuis van ongeveer 8 cm lang). Voor uitwendig gebruik. BIJSLUITER VOOR HET PUBLIEK PARA Plus SPRAY BENAMING PARA Plus SPRAY SAMENSTELLING Malathion 0,5% - Permethrine 1% - Piperonylbutoxide 4%. Excipiens : isododecaan Drijfgas : HFA 134a FARMACEUTISCHE VORM

Nadere informatie

BIJSLUITER. MEDISEPTA 1% (m/m) strooipoeder

BIJSLUITER. MEDISEPTA 1% (m/m) strooipoeder BIJSLUITER MEDISEPTA 1% (m/m) strooipoeder 2 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin

Nadere informatie

BIJSLUITER. pl-market-nl-radikal-oct10-apprnov10.docx 1/5

BIJSLUITER. pl-market-nl-radikal-oct10-apprnov10.docx 1/5 BIJSLUITER pl-market-nl-radikal-oct10-apprnov10.docx 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER RADIKAL oplossing voor cutaan gebruik (Anti-luizen haarlotion) Malathion Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

Malathion 0,5% (m/m) - Permethrine 1% (m/m) - Piperonylbutoxide 4% (m/m). Excipiens : isododecaan. Drijfgas : HFA 134a

Malathion 0,5% (m/m) - Permethrine 1% (m/m) - Piperonylbutoxide 4% (m/m). Excipiens : isododecaan. Drijfgas : HFA 134a WETENSCHAPPELIJKE BIJSLUITER PARA Plus SPRAY Benaming PARA Plus SPRAY Houder van de vergunning voor het in de handel brengen Vliegveld 21 B-8560 Wevelgem Nummer van de vergunning voor het in de handel

Nadere informatie

BIJSLUITER. Klik hier om Radikal lotion 100 ml online te bestellen.

BIJSLUITER. Klik hier om Radikal lotion 100 ml online te bestellen. BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER RADIKAL 5 mg/g oplossing voor cutaan gebruik Malathion Lees goed de hele bijsluiter voordat u RADIKAL gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

VOLTAREN EMULGEL 1% gel (diclofenac)

VOLTAREN EMULGEL 1% gel (diclofenac) BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Hij bevat belangrijke informatie in verband met uw behandeling. Als u verder nog vragen heeft of twijfelt, moet

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Benzac Wash 5%, suspensie Benzoylperoxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Benzac Wash 5%, suspensie Benzoylperoxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Benzac Wash 5%, suspensie Benzoylperoxide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

Inhoud van deze bijsluiter

Inhoud van deze bijsluiter Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u REFLEXSPRAY zorgvuldig te gebruiken

Nadere informatie

DERMANOX 20 mg/g crème

DERMANOX 20 mg/g crème BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER DERMANOX 20 mg/g crème Enoxolone Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen.

Nadere informatie

ACNÉPLUS, crème. Haverheidelaan, 9 B-9140 TEMSE, België. Laboratoria QUALIPHAR, N.V./S.A. Rijksweg 9 B-2880 BORNEM, België

ACNÉPLUS, crème. Haverheidelaan, 9 B-9140 TEMSE, België. Laboratoria QUALIPHAR, N.V./S.A. Rijksweg 9 B-2880 BORNEM, België Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u ACNÉPLUS, crème zorgvuldig te gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Pagina 1/4 BE106802 / BE191764 België BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS CORSODYL 200mg/10ml mondspoeling CORSODYL 200mg/10ml spray voor oromucosaal gebruik chloorhexidinedigluconaat. Lees goed de

Nadere informatie

BIJSLUITER. CORSODYL tandgel, 10 mg chloorhexidine digluconaat per g tandgel

BIJSLUITER. CORSODYL tandgel, 10 mg chloorhexidine digluconaat per g tandgel Pagina 1/5 BE104973 België BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Wanneer u verdere vragen heeft of twijfelt, wendt u zich dan tot uw arts

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Acneryne 2% - 4% Gel Erythromycine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Acneryne 2% - 4% Gel Erythromycine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Acneryne 2% - 4% Gel Erythromycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen. Maar

Nadere informatie

ACNEPLUS, 20 mg/g; 50 mg/g, crème Miconazolenitraat - Benzoylperoxide

ACNEPLUS, 20 mg/g; 50 mg/g, crème Miconazolenitraat - Benzoylperoxide ACNEPLUS, 20 mg/g; 50 mg/g, crème Miconazolenitraat - Benzoylperoxide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik dit

Nadere informatie

1 LABIMA nv R CALM EMULSIE - BIJSLUITER p. 1

1 LABIMA nv R CALM EMULSIE - BIJSLUITER p. 1 1 LABIMA nv R CALM EMULSIE - BIJSLUITER p. 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER R Calm 20 mg/g emulsie voor cutaan gebruik difenhydramine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar.

Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. ALGIPAN BALSEM Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u ALGIPAN BALSEM, zalf

Nadere informatie

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

Cedium benzalkonium, 0,1 %, oplossing voor cutaan gebruik Cedium benzalkonium, 0,1 %, huidspray, oplossing Benzalkoniumchloride

Cedium benzalkonium, 0,1 %, oplossing voor cutaan gebruik Cedium benzalkonium, 0,1 %, huidspray, oplossing Benzalkoniumchloride Cedium benzalkonium, 0,1 %, oplossing voor cutaan gebruik Cedium benzalkonium, 0,1 %, huidspray, oplossing Benzalkoniumchloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NIZORAL 20 mg/g shampoo. ketoconazol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NIZORAL 20 mg/g shampoo. ketoconazol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NIZORAL 20 mg/g shampoo ketoconazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit middel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik dit

Nadere informatie

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL,

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20mg/10ml; 5mg/10ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat 20 mg/10 ml - Lidocaïne hydrochloride 5 mg/10 ml Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Travocort 1mg/10mg per g crème. Diflucortolonvaleraat/Isoconazolnitraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Travocort 1mg/10mg per g crème. Diflucortolonvaleraat/Isoconazolnitraat Bijsluiter BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Travocort 1mg/10mg per g crème Diflucortolonvaleraat/Isoconazolnitraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

BIJSLUITER ZINERYT, OPLOSSING VOOR CUTAAN GEBRUIK

BIJSLUITER ZINERYT, OPLOSSING VOOR CUTAAN GEBRUIK BIJSLUITER ZINERYT, OPLOSSING VOOR CUTAAN GEBRUIK Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is vrij verkrijgbaar. Desalniettemin dient u

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER XTLUIS 4% g/g oplossing voor cutaan gebruik Dimeticon Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Atronase 0,3 mg/ml neusspray, oplossing (ipratropiumbromide)

Atronase 0,3 mg/ml neusspray, oplossing (ipratropiumbromide) BIJSLUITER ATRONASE 0,3 MG/ML NEUSSPRAY, OPLOSSING Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin

Nadere informatie

FARMACEUTISCHE VORM EN INHOUD

FARMACEUTISCHE VORM EN INHOUD Fagron Minoxil, lotion 2 g/100 ml Versie : 05 pil-nl Patientenbijsluiter ALGEMENE KENMERKEN BENAMING Minoxidil, lotion 2 g/100 ml SAMENSTELLING Minoxidil, lotion 2 g/100 ml bevat per ml lotion 20 mg minoxidil,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Loceryl 5% Nagellak Amorolfine (als hydrochloride)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Loceryl 5% Nagellak Amorolfine (als hydrochloride) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS Loceryl 5% Nagellak Amorolfine (als hydrochloride) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Luuf Verkoudheidsbalsem (voor baby s) zalf voor inhalatiedamp RVG 06188 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

Luuf Verkoudheidsbalsem (voor baby s) zalf voor inhalatiedamp RVG 06188 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Module 1.3.2 Bijsluiter Blz.1/3 Luuf Verkoudheidsbalsem (voor baby s) RVG 06188 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Luuf Verkoudheidsbalsem (voor baby s) Kamfer, marjoramolie, eucalyptusolie,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Diphamine 10 mg/ml emulsie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Diphamine 10 mg/ml emulsie DIPHAMINE BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Diphamine 10 mg/ml emulsie Diphenhydramine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kan u zonder

Nadere informatie

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. CREMICORT 1 % CREME Hydrocortisone

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. CREMICORT 1 % CREME Hydrocortisone BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS CREMICORT 1 % CREME Hydrocortisone Lees goed de hele bijsluiter want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen. Maar gebruik

Nadere informatie

Bijsluiter NL versie CHLORTETRA-SPRAY II. BIJSLUITER

Bijsluiter NL versie CHLORTETRA-SPRAY II. BIJSLUITER II. BIJSLUITER BIJSLUITER, 5.000.000 U.I./spuitbus, huidspray 1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN EN DE FABRIKANT VERANTWOORDELIJK VOOR VRIJGIFTE, INDIEN VERSCHILLEND

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. PROGESTOGEL 1% gel. Progesteron

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. PROGESTOGEL 1% gel. Progesteron BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER PROGESTOGEL 1% gel Progesteron Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter. Het kan

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Yomesan 500 mg tabletten Niclosamide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Yomesan 500 mg tabletten Niclosamide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Yomesan 500 mg tabletten Niclosamide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter. Het

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen. Maar

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride

MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride MEDICA KEELSPRAY MENTHOL, 20 mg/10 ml; 5 mg/10 ml, spray voor oromucosaal gebruik Chloorhexidine gluconaat - Lidocaïne hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

1. WAT IS BISOLVON 0,2 % VERNEVELOPLOSSING EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

1. WAT IS BISOLVON 0,2 % VERNEVELOPLOSSING EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? BIJSLUITER BISOLVON 0,2% VERNEVELOPLOSSING BPI 0052-02 + PRAC Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar.

Nadere informatie

BIJSLUITER. Xylometazoline

BIJSLUITER. Xylometazoline BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens u het geneesmiddel gebruikt. Deze bijsluiter bevat belangrijke informatie betreffende uw behandeling. Indien u andere vragen of twijfels heeft,

Nadere informatie

WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u LORATADINE TEVA zorgvuldig

Nadere informatie

Cetrimonium bromide 0,5 % - Chloorhexidine gluconaat 0,1 % crème

Cetrimonium bromide 0,5 % - Chloorhexidine gluconaat 0,1 % crème Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Cetavlex Crème zorgvuldig te gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop Dextromethorfanhydrobromide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Pagina 1/4 BE106802 / BE191764 België BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER CORSODYL 2mg/ml, mondspoeling chloorhexidinedigluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

NIX Crème Rinse, 10 mg/g lotion Permethrine

NIX Crème Rinse, 10 mg/g lotion Permethrine BN Pagina: 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER, 10 mg/g lotion Permethrine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ANGIN-SAN keelspray ANGIN-SAN zuigtabletten. Dequalinium chloride Lidocaïne hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ANGIN-SAN keelspray ANGIN-SAN zuigtabletten. Dequalinium chloride Lidocaïne hydrochloride BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ANGIN-SAN keelspray ANGIN-SAN zuigtabletten Dequalinium chloride Lidocaïne hydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er

Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er Bijsluiter: informatie voor de gebruik(st)er CLONAZONE 250 mg, tabletten voor oplossing voor cutaan gebruik/tabletten voor gebruik in drinkwater CLONAZONE 250 mg, poeder voor oplossing voor cutaan gebruik/poeder

Nadere informatie

Naam van het geneesmiddel PERDOLAN COMPOSITUM volwassenen, tabletten en zetpillen

Naam van het geneesmiddel PERDOLAN COMPOSITUM volwassenen, tabletten en zetpillen Publieksbijsluiter PERDOLAN COMPOSITUM VOLWASSENEN Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem nog een keer nodig.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. NUSO-SAN menthol 1mg/ml neusspray, oplossing. Xylometazoline hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. NUSO-SAN menthol 1mg/ml neusspray, oplossing. Xylometazoline hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NUSO-SAN menthol 1mg/ml neusspray, oplossing Xylometazoline hydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

Clotrimazol 10 mg/g Teva, hydrofiele crème clotrimazol

Clotrimazol 10 mg/g Teva, hydrofiele crème clotrimazol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Clotrimazol 10 mg/g Teva, clotrimazol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie - Dit geneesmiddel kunt

Nadere informatie

BIJSLUITER Rhinospray 0,118% neusspray/neusdruppels, oplossing

BIJSLUITER Rhinospray 0,118% neusspray/neusdruppels, oplossing BIJSLUITER Rhinospray 0,118% neusspray/neusdruppels, oplossing Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BENZAC 5% Gel BENZAC 10% Gel Benzoylperoxide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten

BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er. LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er LYSOMUCIL 600 mg bruistabletten (Acetylcysteïne) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dextromethorphan Teva 1,5 mg/ml drank dextromethorphan hydrobromide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dextromethorphan Teva 1,5 mg/ml drank dextromethorphan hydrobromide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dextromethorphan Teva 1,5 mg/ml drank dextromethorphan hydrobromide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. SULFASIL Zilversulfadiazine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. SULFASIL Zilversulfadiazine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER SULFASIL Zilversulfadiazine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder voorschrift

Nadere informatie

Nesivine 0,025% Pediatrie sine conservans, neusspray, oplossing

Nesivine 0,025% Pediatrie sine conservans, neusspray, oplossing Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie instaat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Nesivine zorgvuldig te gebruiken om

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie. levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie. levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept

Nadere informatie

Normacol 62% Granulaat

Normacol 62% Granulaat B p. 1/5 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Normacol 62% Granulaat zorgvuldig

Nadere informatie

Rhinofebryl, harde capsules

Rhinofebryl, harde capsules Pagina 1 van 6 Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u "Rhinofebryl, harde

Nadere informatie

BIJSLUITER DULCOLAX PICOSULPHATE 2,5 MG ZACHTE CAPSULES

BIJSLUITER DULCOLAX PICOSULPHATE 2,5 MG ZACHTE CAPSULES BIJSLUITER DULCOLAX PICOSULPHATE 2,5 MG ZACHTE CAPSULES Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin

Nadere informatie

Aciclovir ratiopharm koortslipcrème 50 mg/g, crème aciclovir

Aciclovir ratiopharm koortslipcrème 50 mg/g, crème aciclovir 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Aciclovir ratiopharm koortslip 50 mg/g, aciclovir Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter BIJSLUITER. Pagina 1 van 6

Bijsluiter BIJSLUITER. Pagina 1 van 6 BIJSLUITER Pagina 1 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Pasta Zinci Oxydi Salicylata Conforma, pasta voor cutaan gebruik Synoniem : Lassardeeg zincoxide (25 g /100 g), aardappelzetmeel (25 g

Nadere informatie

OTRIVINE ANTI-RHINITIS SINE CONSERVANS 1 neusspray, oplossing OTRIVINE ANTI-RHINITIS SINE CONSERVANS 0,5 neusspray, oplossing

OTRIVINE ANTI-RHINITIS SINE CONSERVANS 1 neusspray, oplossing OTRIVINE ANTI-RHINITIS SINE CONSERVANS 0,5 neusspray, oplossing BIJSLUITER Lees Inhoud de van hele deze bijsluiter: aandachtig door alvorens u het geneesmiddel gebruikt. Deze bijsluiter bevat 1. Wat belangrijke is Otrivine Anti-Rhinitis informatie betreffende Sine

Nadere informatie

BALSOCLASE MUCOLYTICUM 5%, DRANK ZONDER SUIKER carbocisteïne

BALSOCLASE MUCOLYTICUM 5%, DRANK ZONDER SUIKER carbocisteïne Bijsluiter: informatie voor de gebruiker BALSOCLASE MUCOLYTICUM 5%, DRANK ZONDER SUIKER carbocisteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine

INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen, want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Zineryt 40 mg/ml / 12 mg/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor cutaan gebruik

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Zineryt 40 mg/ml / 12 mg/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor cutaan gebruik BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Zineryt 40 mg/ml / 12 mg/ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor cutaan gebruik erythromycine zinkacetaat dihydraat Lees goed de hele bijsluiter,voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VISINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing. Tetryzolinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VISINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing. Tetryzolinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VISINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing Tetryzolinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER PRICIASOL 1 mg/ml neusspray, oplossing PRICIASOL 1 mg/ml neusdruppels, oplossing PRICIASOL 0,5 mg/ml neusdruppels, oplossing kinderen nafazolinenitraat Lees goed

Nadere informatie

SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP

SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP Pagina 1 van 6 SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP Carbocisteïne Lees goed de hele bijsluiter,

Nadere informatie

BIJSLUITER. Klik hier om Aureomycine ung opht 1 x 5g 1% online te bestellen.

BIJSLUITER. Klik hier om Aureomycine ung opht 1 x 5g 1% online te bestellen. BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker AUREOMYCIN 1% oogzalf Chloortetracyclinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. DAKTOZIN 2,5 mg/150 mg pasta Miconazolnitraat en zinkoxide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. DAKTOZIN 2,5 mg/150 mg pasta Miconazolnitraat en zinkoxide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS DAKTOZIN 2,5 mg/150 mg pasta Miconazolnitraat en zinkoxide Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Koortslipcrème aciclovir 50 mg/g, crème Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie. levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie. levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER SICOMBYL 5 % granulaat voor uitwendig gebruik Salicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER 1/6. PROGESTOGEL 1% Versie februari 2014 be-pl-nl (Implementatie PSUR #17445 var IB #180584)

BIJSLUITER 1/6. PROGESTOGEL 1% Versie februari 2014 be-pl-nl (Implementatie PSUR #17445 var IB #180584) BIJSLUITER 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER PROGESTOGEL 1% gel Progesteron Lees de bijsluiter zorgvuldig door voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel gebruikt.

Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel gebruikt. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Gyno-Daktarin 200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht Gyno-Daktarin 1200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht miconazolenitraat Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

GYNO-DAKTARIN 200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht GYNO-DAKTARIN 1200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht

GYNO-DAKTARIN 200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht GYNO-DAKTARIN 1200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht Publieksbijsluiter GYNO-DAKTARIN capsules voor vaginaal gebruik, zacht Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog

Nadere informatie

Yomesan 500 mg tabletten Niclosamide

Yomesan 500 mg tabletten Niclosamide PIL (NL) Yomesan tabletten 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Yomesan 500 mg tabletten Niclosamide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

Physiologicasol, 0,9 %, spoeloplossing Natriumchloride

Physiologicasol, 0,9 %, spoeloplossing Natriumchloride Physiologicasol, 0,9 %, spoeloplossing Natriumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebuik dit geneesmiddel altijd

Nadere informatie

Aporil Thuyatinctuur45 mg/1g, Stinkende gouwe tinctuur45 mg/1g, Salicylzuur135 mg/1g, Melkzuur 20 mg/1g, Azijnzuur 80 mg/1g

Aporil Thuyatinctuur45 mg/1g, Stinkende gouwe tinctuur45 mg/1g, Salicylzuur135 mg/1g, Melkzuur 20 mg/1g, Azijnzuur 80 mg/1g Aporil Thuyatinctuur45 mg/1g, Stinkende gouwe tinctuur45 mg/1g, Salicylzuur135 mg/1g, Melkzuur 20 mg/1g, Azijnzuur 80 mg/1g Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

Bijsluiter BIJSLUITER. Pagina 1 van 5

Bijsluiter BIJSLUITER. Pagina 1 van 5 BIJSLUITER Pagina 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Unguentum Zinci Oxydi Conforma, 10%, zalf Zinkoxide. Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref )

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref ) BIJSLUITER (CCDS 0110-05) (Ref. 26.09.2013) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER QRD version 4.0; 02/2016

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER QRD version 4.0; 02/2016 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER QRD version 4.0; 02/2016 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Canestene Derm Bifonazole 1% crème Bifonazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. NIX Crème Rinse, 10 mg/g lotion Permethrine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. NIX Crème Rinse, 10 mg/g lotion Permethrine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS NIX Crème Rinse, 10 mg/g lotion Permethrine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen.

Nadere informatie

aciclovir koortslipcrème Apotex 50 mg/g, crème aciclovir

aciclovir koortslipcrème Apotex 50 mg/g, crème aciclovir Version 2014_03 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER aciclovir koortslipcrème Apotex 50 mg/g, crème aciclovir Lees goed de hele bijsluiter door voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

CANESTENE DERM BIFONAZOLE

CANESTENE DERM BIFONAZOLE CANESTENE DERM BIFONAZOLE Bijsluiter: informatie voor De gebruiker Canestene Derm 1% crème Bifonazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL SELSUN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SELSUN bevat 25 mg seleniumsulfide per ml. Voor een volledige lijst van hulpstoffen: zie rubriek 6.1. 3. FARMACEUTISCHE

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Loceryl 5% Nagellak Amorolfine (als hydrochloride)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Loceryl 5% Nagellak Amorolfine (als hydrochloride) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loceryl 5% Nagellak Amorolfine (als hydrochloride) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Pagina 1/4 BE106802 / BE191764 België BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER CORSODYL 2mg/ml, mondspoeling chloorhexidinedigluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie. levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie. levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept krijgen.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER suspensie 50 microgram/dosis beclometasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Drosera-Homaccord Druppels voor oraal gebruik, oplossing

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Drosera-Homaccord Druppels voor oraal gebruik, oplossing B. BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Drosera-Homaccord Druppels voor oraal gebruik, oplossing Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

Soframycine I.E./ml neusdruppels, oplossing Soframycine I.E./ml neusspray, oplossing

Soframycine I.E./ml neusdruppels, oplossing Soframycine I.E./ml neusspray, oplossing Pagina 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Soframycine 7.800 I.E./ml neusdruppels, oplossing Soframycine 7.800 I.E./ml neusspray, oplossing Framycetinesulfaat Lees goed de hele bijsluiter,

Nadere informatie

BIJLAGE III ETIKETTERING EN BIJSLUITER

BIJLAGE III ETIKETTERING EN BIJSLUITER BIJLAGE III ETIKETTERING EN BIJSLUITER B. BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ZOVIRAX Labialis 50 mg/g, crème Aciclovir Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

1. WAT IS SURBRONC 60 MG FILMOMHULDE TABLETTEN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN?

1. WAT IS SURBRONC 60 MG FILMOMHULDE TABLETTEN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN? SURBRONC BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

Nesivine 0,05% sine conservans, neusspray, oplossing

Nesivine 0,05% sine conservans, neusspray, oplossing Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie instaat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Nesivine zorgvuldig te gebruiken om

Nadere informatie

BIJSLUITER (Ref. 10.04.2009)

BIJSLUITER (Ref. 10.04.2009) BIJSLUITER (Ref. 10.04.2009) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Effortil 7,5 mg/1 ml druppels voor oraal gebruik, oplossing (etilefrine hydrochloride) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door,

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL DERMANOX 20 mg/g crème 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING DERMANOX bevat 20 mg enoxolone per gram crème. Voor een volledige

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT PURETHAL Pollen, suspensie voor injectie voor subcutaan gebruik Gezuiverde allergenen uit een mengsel van 10 grassen Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VOLTAREN EMULGEL 1% gel diclofenac Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen. Maar

Nadere informatie