Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Project Het Parool. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Ontwerpdocument Beeld"

Transcriptie

1 Media, Informatie en Communicatie Ontwerpdocument Beeld Project Het Parool Jerry Leigh Henkes, Demy Verhoogt, Bastiaan Verbeek, Sterre van den Berge, Lucas de Vries, Kathy Gabriel en Hanna Loos. P125 Tutor : Henk Magrijn Propedeuse 28 maart 2013

2

3 [titel en naam] 3 Inhoud 1 Inleiding 4 2 Inspiratieverslag 5 3 Moodboards Overige moodboards 8 4 Visuals website met verantwoording Verantwoording website BijnaWeekend 16 5 Verantwoording vormgeving winstgevende applicatie: BijnaWeekend 17 6 Verantwoording vormgeving applicatie: FunFacts 20 7 Literatuurlijst 23

4 [titel en naam] 4 1 Inleiding In opdracht van Het Parool hebben wij een concept ontwikkeld voor een aanvullende website en twee nieuwe mobiele applicaties voor Het Parool. Het concept voor de aanvullende website is ontstaan tijdens een creatieve brainstormsessie en de groepsdiscussie op een van de locaties van de Hogeschool van Amsterdam. Het concept is een website met weekendinvullingen in Amsterdam, voor de doelgroep. De aanvullende site heet BijnaWeekend, met de pijlers: Gezin, Party & Event, Detox, Reizen, Cultuur en Eten & Drinken. Er komt elke donderdag nieuwe content op de site. De twee applicaties die bij het concept horen, gaan over citytrips met Amsterdammers en over de geschiedenis en gebeurtenissen in Amsterdam. In dit verslag wordt uitgelegd hoe en waardoor wij geïnspireerd zijn bij het maken van de website en applicaties. De moodboards die wij hebben gebruikt voor het concept, de website en de applicaties, worden zichtbaar gemaakt door middel van visualisaties.

5 [titel en naam] 5 2 Inspiratieverslag De inspiratie voor de website en applicaties komt van verschillende plekken. Allereerst is er inspiratie opgedaan uit de groepsdiscussie. Dit was een onderdeel van het onderzoek voor het rapport. Hieruit blijkt dat de voorkeur uitgaat naar een website of applicatie met een strak design. Het ontwerp moet niet te druk zijn en het moet meer beeld dan tekst hebben. Door deze ontdekkingen in de groepsdiscussie werd er onmiddellijk gedacht aan een presentatie aan het begin van deze periode. Hier werd de website Froot.nl gebruikt als een voorbeeld. Froot.nl is een website met veel interessante afbeeldingen en korte stukken tekst. Ook dit is een inspiratiebron geweest. De website is ingedeeld in blokken, wat een overzichtelijk geheel maakt. Ook de website van New York Magazine (nymag.com) is een inspiratie geweest. Dit is een vergelijkbare website met vergelijkbare onderwerpen. NYmag heeft ook ongeveer dezelfde doelgroep. Hoewel die site chaotischer is en meer tekst bevat, is het toch een inspiratiebron geweest. Er wordt namelijk strak gebruik gemaakt van een zwart-wit contrast. Dit geeft een fris en strak design. Als laatste is er nog inspiratie gekomen uit de moodboards. Er zijn moodboards gemaakt die cliché zijn en moodboards die niet cliché zijn. Vooral de collages die niet cliché zijn, zijn gebruikt ter inspiratie. Ook hier komt weer duidelijk naar voren dat zwart en wit gebruikt moeten worden.

6 [titel en naam] 6

7 [titel en naam] 7 3 Moodboards In opdracht van het vak Beeld van de opleiding Media, Informatie en Communicatie op de Hogeschool van Amsterdam, heeft iedereen twee moodboards gemaakt die gebaseerd zijn op Amsterdam en de concepten van de nieuwe website. Wij hebben twee moodboards uitgekozen waarmee wij hebben verder gewerkt, waarvan wij denken dat zij het meest passen bij het gehele concept en een specifieke pijler van het concept. Moodboard Jerry Leigh Het hele concept is op een brede wijze vertaald in dit moodboard. Elke pijler komt hierin naar voren. Je ziet sfeerbeelden die horen bij de pijlers events, detox, gezin, eten&drinken en cultuur. Er is veel rekening gehouden met de interesses van de doelgroep. Het gebruik van de kleuren die gebruikt worden voor de website, worden naar voren gebracht. Uit het fieldresearch is gebleken dat deze kleuren de doelgroep aanspreken. Zwart, wit en een andere bijkleur. Moodboard Party Hanna Loos Dit moodboard is gericht op één specifieke pijler van de website. De pijler Party is in dit moodboard vertaald naar beeld en inspiratie. Ook hier is het gebruik van kleur gericht op het nieuwe concept van de website. Er is gekozen voor een strakke opmaak, omdat de sfeerbeelden vrij druk zijn en de doelgroep niet aanspreken.

8 [titel en naam] Overige moodboards

9 [titel en naam] 9

10 [titel en naam] 10

11 [titel en naam] 11 4 Visuals website met verantwoording Visual: Home

12 [titel en naam] 12 Visual: Eten & Drinken

13 [titel en naam] 13 Visual: Cultuur

14 [titel en naam] 14 Visual: Gezin

15 [titel en naam] 15 Visual: Party & Events

16 [titel en naam] Verantwoording website BijnaWeekend Er is gekozen voor donkergrijze letters en een lichtgrijze achtergrond, omdat dit rustiger is voor de ogen om te lezen dan een witte pagina met zwarte letters, maar toch duidelijk is. De titels van de pagina s zijn zwart, zodat deze duidelijk naar voren komen. Uit de groepsdiscussie is gebleken dat de doelgroep een strakke website wil, simpel en niet te veel felle kleuren. De pagina s van de website zijn opgedeeld in twee kolommen en de teksten zijn in blokken opgedeeld, die onder elkaar staan. Door deze indeling zijn de pagina s simpel en overzichtelijk. Verder is er geen gebruik gemaakt van felle kleuren, voornamelijk de kleuren lichtgrijs, zwart, wit en lichtgroen. Het logo van parool.nl bestaat uit schreefloze letters. De stukken op parool.nl zijn ook met een schreefloos lettertype geschreven. Omdat de nieuwe site een aanvullende site is op parool.nl, is het belangrijk dat deze een eenheid vormen. Daarom hebben wij voor het schreefloze lettertype Lucida grande gekozen. Dit lettertype heeft mooie ronde afwerkingen van de letters en is duidelijk te lezen. De doelgroep heeft duidelijk aangegeven in het groepsgesprek dat zij visueel is ingesteld. Er is gekozen voor een homepage met veel afbeeldingen. De pijlers zijn aangeven op een afbeeldingen, de gebruiker kan op deze afbeeldingen klikken om naar de verschillende pijlers te gaan. Voor de gebruikers die BijnaWeekend regelmatig bezoeken staat er een extra menu bovenaan de pagina, zodat men snel naar de verschillende pagina s kan gaan. Verder is er gebruik gemaakt van non-cliché beeldmateriaal. Dit geeft de site een aparte uitstraling. De doelgroep heeft aangeven dat zij beeld op de pagina s willen en dat de teksten niet te lang mogen zijn. Op de pagina s staan korte teksten die onderbroken worden met beeld. De lay-out van de site is gebaseerd op de website De lay-out van de website sprak ons erg aan en past bij de wensen van de doelgroep. De doelgroep wil dat de site overzichtelijk is en makkelijk is te gebruiken. Op wordt er gebruik gemaakt van veel beeld, de pagina s zijn overzichtelijk onderverdeel in kolommen en er wordt gebruik gemaakt van de kleuren zwart, wit, grijs en groen. Op de aanvullende website voor parool.nl hebben wij wel meer tekst gebruikt, aangezien dit een aanvullende website is voor een krant, met wie wat te lezen wil hebben.

17 [titel en naam] 17 5 Verantwoording vormgeving winstgevende applicatie: BijnaWeekend De doelgroep heeft aangegeven te houden van een strak, rustig en overzichtelijk design. Omdat er veel waarde wordt gehecht aan de mening van de doelgroep, is er zoveel mogelijk geprobeerd te voldoen aan de wensen van de doelgroep. In de applicatie is duidelijk te zien dat er gebruik is gemaakt van een strakke lay-out. Er is gebruik gemaakt van glossy effecten en het is overzichtelijk. Er zitten weinig knoppen op zodat er weinig verwarring kan ontstaan. De doelgroep heeft aangegeven graag een waarderingssysteem te hebben in een applicatie. Die functie is toegevoegd evenals een zoekfunctie om gemakkelijk te kunnen navigeren. De logo s en iconen op de applicatie zijn duidelijk en laten weinig aan de verbeelding over; dat geeft duidelijkheid. Omdat er gemakkelijk genavigeerd kan worden door de applicatie, is het overzichtelijk gebleven. Reizen staat centraal in de applicatie en daarom is gebruik gemaakt van veel beelden. De foto s van de reisbestemmingen zijn gebruikt om de doelgroep een goed voorbeeld te geven van hun bestemming. De foto s zijn tevens herkenbaar zodat het gemakkelijk voor de doelgroep te herkennen is welke foto bij welke bestemming hoort. De kleuren zijn in het teken van Het Parool in blauw tinten. Er is ook veel gebruik gemaakt van zwart, grijs en wit. Dat is gedaan omdat de doelgroep duidelijkheid en rust wil. De kleuren zijn neutraal en hebben een goed contrast, waardoor de tekst makkelijk te lezen is. Om in het kader van rustig, duidelijk en overzichtelijk te blijven, is er gebruik gemaakt van Helvetica Neue en Helvetica Neue Light. De lettertypen zijn bekend en erg duidelijk. Bovendien is Helvetica goed geschikt voor digitaal gebruik omdat het schreefloos is. Een schreefloos lettertype draagt ook bij aan de rust en een strak design.

18 [titel en naam] 18 Visuals applicatie: BijnaWeekend

19 [titel en naam] 19

20 [titel en naam] 20 6 Verantwoording vormgeving applicatie: FunFacts Voor de applicatie FunFacts is als hoofdkleur blauw gebruikt. In het logo, maar ook in de applicatie, is gebruik gemaakt van donkerblauw tot lichtblauw. Deze kleur is gekozen omdat het de applicatie een fris, rustig en strak uiterlijk geeft. In de groepsdiscussie is gevraagd naar hoe een applicatie eruit moet zien. Volgens de deelnemers van de groepsdiscussie moet een applicatie weinig verschillende en felle kleuren hebben. De voorkeur gaat meer uit naar rustige kleuren. Het design moet vooral strak zijn. Daarom is bijvoorbeeld de achtergrond van de applicatie blauw overlopend naar wit, en weer terug naar blauw. Hier is bewust voor gekozen om de gebruiker niet af te leiden. Het lettertype van de applicatie is genaamd Janda Manatee. Dit lettertype is vrij speels, maar toch goed te lezen. Tijdens de groepsdiscussie werd er opgemerkt dat een applicatie direct te gebruiken moet zijn, zonder te veel instellingen en vragenlijsten voordat je de applicatie kan gebruiken. De applicatie kan snel gebruikt worden na het downloaden. In het inlogscherm zijn er twee keuzes die de gebruiker kan maken: hij maakt een account aan of logt in via Facebook. Als de gebruiker al een account heeft, hoeft er alleen eenmalig een adres en wachtwoord ingevoerd te worden. Om de applicatie zo duidelijk mogelijk te maken is er gebruik gemaakt van grote buttons. Tijdens de groepsdiscussie is naar voren gekomen dat een applicatie niet te ingewikkeld moet zijn. De grote buttons zorgen ervoor dat de gebruiker simpel kan navigeren binnen de applicatie. Er is geprobeerd om per scherm zo min mogelijk buttons te maken om zo de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Er zijn kleine maar duidelijke pictogrammen gebruikt om bijvoorbeeld naar het vorige scherm te navigeren of om naar de instellingen te gaan.

21 [titel en naam] 21 Visuals applicatie: FunFacts

22 [titel en naam] 22

23 [titel en naam] 23 7 Literatuurlijst Froot.nl. (z.j. ). Homepage. Geraadpleegd op: 21 maart 2013, van: NYmag. (z.j. ). Homepage. Geraadpleegd op: 21 maart 2013, van:

Ontwerpdocument. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Project het Parool

Ontwerpdocument. Media, Informatie en Communicatie. Propedeuse. Project het Parool Project het Parool, Ontwerpdocument 1 Media, Informatie en Communicatie Project het Parool Ontwerpdocument Britt van Dijk, Nina van Ens, Amanda Gomes Lobo, Astrid Malschaert, Odile Horn, Louelle Smans

Nadere informatie

Ontwerpdocument Beeld

Ontwerpdocument Beeld Media, Informatie en Communicatie Project Parool Ontwerpdocument Beeld Nikita Brantsen Kim Vendrig Lisa Bol Thom Specht Christel Verwoerd Dewy Muijrers P122A Tutor : Jaimy Ramdin Media, Informatie en Communicatie

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO Visual design Naam: Rob Dekker Studentnummer: 11020067 Vak: MMIO Datum: 02-03-2016 Wireframes desktop Maak visual designs van een homepage en product pagina van een sportmerk. Werk deze uit voor gebruik

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

d e s i g n d o c u m e n t MELK

d e s i g n d o c u m e n t MELK designdocument MELK melk moet een identiteit krijgen zowel inhoudelijk als visueel in dit document is het ontstaan van het visuele gedeelte weergegeven Dit is een inhoudsopgave 4-19... logo 20-34... website

Nadere informatie

Functioneel ontwerp. Navigatie

Functioneel ontwerp. Navigatie Functioneel ontwerp Het functioneel ontwerp bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Navigatie 2. Lijst van alle pagina s 3. Paginaontwerp 4. Formulierontwerp 5. Grafisch ontwerp Navigatie Navigatie wordt

Nadere informatie

M I K E R U B I O K E R N T A A K

M I K E R U B I O K E R N T A A K M I K E R U B I O E X A M E N 2 0 1 4 K E R N T A A K 1 1 Inhoudsopgave Verslag Briefing & Advies...03 Plan van Aanpak...04 Onderzoekverslag...06 Onderbouwd Concept...09 Fonts/Lettertype...10 Logo s...11

Nadere informatie

Eerste moodboard. Tweede moodboard

Eerste moodboard. Tweede moodboard Sprekende kopregel 1 Eerste moodboard Het eerste moodboard hebben wij voorgelegd aan de mannen die meededen aan de groepsdiscussie. Zij hebben er op- en aanmerkingen over gegeven, waardoor wij het moodboard

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2 Huisstijl Inhoudsopgave Inleiding Logo Logo gebruik Logo misbruik Logo app Kleuren Typografie Grid Beeld gebruik Beeld misbruik Beeld toepassing Buttons & iconen 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Pagina 2 Inleiding

Nadere informatie

Website bouwen Blok2 Wat kan wel en wat kan

Website bouwen Blok2 Wat kan wel en wat kan Beste studente: Helaas zit je bij het ontwerpen van een website vast aan bepaalde regels, tenzij je een flashwebsite zou maken. Bij flash is veel meer mogelijk alleen heeft deze manier van websites bouwen

Nadere informatie

WEBSITE USABILITY. white-paper

WEBSITE USABILITY. white-paper WEBSITE USABILITY white-paper Alle rechten voorbehouden Het is niet toegestaan deze white-paper aan derden te verstrekken of te verkopen. Het is niet toegestaan de inhoud van deze white-paper elders te

Nadere informatie

Vormgeving P1415: Eindwerk Mark van Dijken (500714919) Klas koraal. Datum: 12 januari 2015 Docent: M. Andrews

Vormgeving P1415: Eindwerk Mark van Dijken (500714919) Klas koraal. Datum: 12 januari 2015 Docent: M. Andrews Vormgeving P1415: Eindwerk Mark van Dijken (500714919) Klas koraal Datum: 12 januari 2015 Docent: M. Andrews Inhoudsopgave Inleiding Music player voor mobiel moodboard 2 schetsen 3 eindresultaat 4 Restaurant

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12 Smartphone app ONZO Korte uitleg en functieverklaring van de app Lighthouse Productions 17-Jan-12 Casper Jonker Jerrold van den Eeckhout Nick Zijlstra Matt Aydin Dit document is de gebruiksaanwijzing voor

Nadere informatie

Versie 2. Opdracht deel B 07-12-2014. Inhoud. Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675

Versie 2. Opdracht deel B 07-12-2014. Inhoud. Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675 Versie 2 07-12-2014 Opdracht deel B Inhoud Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675 Inhoudsopgave: Inleiding:... 3 Opdracht deel A Analyse... 3 Opdracht deel B Inhoud... 3 Opdracht deel C Website...

Nadere informatie

V.V. WILHELMUS HUISSTIJLHANDBOEK. Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1.

V.V. WILHELMUS HUISSTIJLHANDBOEK. Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1. HUISSTIJLHANDBOEK V.V. WILHELMUS Naam: Marco Remmerswaal Studentnummer: 12048569 Vak: Visual Communication Lerares: Noortje van Eekeren Versie 1.00 1 / 10 Inhoudsopgave Grid 3 Typografie 4 Kleurgebruik

Nadere informatie

FLASHBAY

FLASHBAY FLASHBAY www.flashbay.nl Vindbaar 1. Staat bovenaan in Google 2. Gebruik nu ons offerteformulier. We reageren binnen 15min. Micro-USB 10k+ vertrouwen ons merk 8 std kleuren 3000mAh -Reageren binnen 15min.

Nadere informatie

behind interactive media:

behind interactive media: behind interactive media: blog ideeën: (www.katiesbookblog.com) & (www.dreamlabyrinth.tumblr.com)\ verschillende soorten posts, het logo (soort header) is mooi en cool verwerkt met de sidebar. Alle posts

Nadere informatie

Gebruikersdocumentatie Onderwijsbank Huisartsgeneeskunde

Gebruikersdocumentatie Onderwijsbank Huisartsgeneeskunde Inleiding Dit document beschrijft de onderwijsbank voor normale gebruikers (gasten, aios en opleiders). De vernieuwde onderwijsbank is in 2011 geïntroduceerd binnen nadat het voorgaande systeem in vergetelheid

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: 31 mei 2015

Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: 31 mei 2015 Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: mei 05 Inhoudopgave Inleiding De sitemap De jes Avonden overzicht 6 Filteren 7 Avond 8 I Suggest Artiest aandragen 0 Artiest beoordelen Down

Nadere informatie

Design rationale document. Rabobank.com

Design rationale document. Rabobank.com Design rationale document Rabobank.com Inhoudsopgave 3 4 5 14 Inleiding Design values Algemene rationale Styleguide 2 Inleiding In dit document zijn de ontwerpuitgangspunten vastgelegd voor de vernieuwde

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt sendt Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt MailExpert BV Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 316062 E info@mailexpert.nl W mailexpert.nl Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl

Nadere informatie

Schets/Ontwerpplan. HIPDESIGN Alernatieve Jongeren

Schets/Ontwerpplan. HIPDESIGN Alernatieve Jongeren Schets/Ontwerpplan HIPDESIGN Alernatieve Jongeren Eisen voor de website Ons concept CULTA word een website en daar zijn door ons natuurlijk eisen aan verbonden. Het belangrijkste punt is dat we onze website

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

Succesvol dankzij het juiste design Ilse Kroes UX-designer van Vevida.

Succesvol dankzij het juiste design Ilse Kroes UX-designer van Vevida. Succesvol dankzij het juiste design Ilse Kroes UX-designer van Vevida. 1 Reden dat je website er is. Informatie delen Online vertellen wat voor soort bedrijf je hebt. Zoveel mogelijk producten verkopen.

Nadere informatie

VOOR VERBETERING VATBAAR. Nadia Groenewald G&IB

VOOR VERBETERING VATBAAR. Nadia Groenewald G&IB VOOR VERBETERING VATBAAR Nadia Groenewald G&IB - 3012673 Welk font gebruik ik? Ik gebruik Lato, dit is een google font. Ik vind dit een mooie schreefloze lettertype die niet zo cliché is als Helvetica

Nadere informatie

AB OVO. iguide STYLEGUIDE

AB OVO. iguide STYLEGUIDE AB OVO iguide STYLEGUIDE 1 BEELDGEBRUIK SFEERVOL, MAAR NIET STOREND Bij elke keer dat je inlogt zie je dat de achtergrond bestaat uit een beeld. Dit beeld is van het land waar de gebruiker naartoe gaat.

Nadere informatie

Verslag Pencil, Photoshop & InDesign

Verslag Pencil, Photoshop & InDesign Verslag Pencil, Photoshop & InDesign Naam: Rob Dekker Studentnummer: 11020067 Vak: MMIO Datum: 07-02-2016 Pencil Bij het ontwerpen van drie verschillende voorstellen voor mijn portfoliosite heb ik gebruik

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Revisie Portfoliostijl 1 Inleiding 1 Vergelijking eigen site

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Algemene regels. Stappenplan webdesign

Algemene regels. Stappenplan webdesign Algemene regels Stappenplan webdesign Kleurengebruik Denk bij het maken van een website aan je kleurencombinaties. Gebruik niet meer dan 4 kleuren; Achtergrond; Heading/ Subheading; Platte tekst; Links.

Nadere informatie

Screen Design. Inge van Dam 0880974 CMD2E Screen Design Product page. Inge van Dam 0880974 CMD2E

Screen Design. Inge van Dam 0880974 CMD2E Screen Design Product page. Inge van Dam 0880974 CMD2E 1 Screen Design Inge van Dam 0880974 CMD2E Screen Design Product page 2 Visuele merk en Concurrentie analyse Welke bank heb ik geanalyseerd? Ik heb de ING bank toegewezen gekregen. Ik maak zelf geen gebruik

Nadere informatie

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam

Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Ontwerp rapport Digitaal Instellingsplan Hogeschool van Amsterdam Team Fristeractief: Annet Heitman Jasper Mijdam Charlotte Cozijn Puck Holshuijsen Marieke Zeegers 17 november 2010 Digitaal instellinsplan,

Nadere informatie

vliegtickets boekinsformulier voor 15 FEBRUARI 2015 groepsopdracht 2 rex hordijk alissa muffels luca verhees marek van der hoeven

vliegtickets boekinsformulier voor 15 FEBRUARI 2015 groepsopdracht 2 rex hordijk alissa muffels luca verhees marek van der hoeven boekinsformulier voor vliegtickets 15 FEBRUARI 2015 groepsopdracht 2 marek van der hoeven rex hordijk alissa muffels luca verhees 1 / 15 feberuari 2015 / GRoepsopdracht 2 Het concept

Nadere informatie

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix Weebly Inhoud 1 Starten met Weebly... 3 1.1 Aanmelden / Inloggen... 3 1.2 Website aanmaken... 3 1.2.1 Eerste website... 3 1.2.2 Tweede website... 5 2 : basis... 6 2.1 Elementen op een pagina... 6 2.1.1

Nadere informatie

Opdracht Vodafone Interface De opdracht houdt in dat we een sales statistieken tool herontwerpen voor telecom provider Vodafone. Dit doen we door een

Opdracht Vodafone Interface De opdracht houdt in dat we een sales statistieken tool herontwerpen voor telecom provider Vodafone. Dit doen we door een Screen Design Naam: Maarten van Domburg Studentnummer: 0864421 Klas: CMD2A Docent: Bart Nederveen Opdracht: Screen Design Opdracht 2 Vodafone Interface Opdracht Vodafone Interface De opdracht houdt in

Nadere informatie

Museumbezoek onder Studenten

Museumbezoek onder Studenten Museumbezoek onder Studenten Ontwerprapport CMD-Project Jelle Clignet CMD2B 1108174 Inhoudsopgave Inleiding 2 Concept 3 Beschrijving van het concept 3 Applicatie 3 Ondersteunende middelen 3 Middelen 4

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde. Inhoudsopgave. 1 Inleiding 2. 2 Portaal openen 2. 3 Registreren 3.

Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde. Inhoudsopgave. 1 Inleiding 2. 2 Portaal openen 2. 3 Registreren 3. Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Portaal openen 2 3 Registreren 3 4 Inloggen 5 5 Wachtwoord vergeten 5 6 Algemeen 6 6.1 Hoog contrast

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Inhoud. Ontwerpdocument 18 juni 2007

Inhoud. Ontwerpdocument 18 juni 2007 Inhoud Inleiding... 2 Concept... 3 Doelstelling... 3 Concept beschrijving... 3 Visualisatie... 4 Doelgroep... 5 Usercase scenario... 5 Storyboard... 7 Bekijken van de informatie... 7 Praten (Met hetzelfde

Nadere informatie

Ontwerpdocument. Maarten Kolthof. NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof

Ontwerpdocument. Maarten Kolthof. NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof Ontwerpdocument Maarten Kolthof NHL Hogeschool Opleiding Communication & Multimedia Design Ontwerpdocument - Maarten Kolthof Inhoud Algemeen ontwerp 3 Icoon en kleurgebruik Animatie technieken ios 7 kenmerken

Nadere informatie

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd:

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd: Huisstijlhandboek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie & organisatiebeschrijving... 4 Logo, pay-off & pictogrammen... 5 Logo & kleurgebruik... 6 Typografie... 8 Briefpapier... 9 Persbericht... 10 Powerpoint

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Stappenplan App maken

Stappenplan App maken WAT IS APPMACHINE? Als je een app wilt maken, dan kan dit onder andere met het programma AppMachine. AppMachine is een online toolkit waarmee je zonder kennis van programmeren eenvoudig en snel een app

Nadere informatie

Pieter Geneugelijk 4H3

Pieter Geneugelijk 4H3 Pieter Geneugelijk 4H3 Opdracht 1 www.ad.nl : Geeft het AD mij voldoende juiste en actuele informatie? Ja het AD beschikt over actuele informatie en de juistheid ervan. Cijfer: 8 Tip: Iets minder drukke

Nadere informatie

Seminar. Essay conceptstores

Seminar. Essay conceptstores Seminar Essay conceptstores Marlies van den Bos 1622703 Concept Design Eng JDE-SCONE.3V-13 Marvin Fernandes 19-12-2014 1 CONTENT IntroductiE Conceptstores Communicatie Conclusie uitwerking infographic

Nadere informatie

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app 1 Inhoudsopgave Inleiding Geinterviewde persoon 1e Ontwerp - Zoeksuggesties Probleem Oplossing 2e Ontwerp - Lijst van producten in Kavel Probleem Oplossing 3e Ontwerp - Opslaan knop Probleem Oplossing

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Wij maken graag reclame voor anderen

Wij maken graag reclame voor anderen Wij maken graag reclame voor anderen RECLAME ONTWERP WEBSITE HUISSTIJL U wilt uw doelgroep....aanspreken, informeren en overtuigen. Dat doet u met een heldere boodschap en direct in het oog springende

Nadere informatie

E-zine. Nieuwe E-zine. Welkom!

E-zine. Nieuwe E-zine. Welkom! stappenplan 1 1 E-zine Welkom! We gaan beginnen met de eerste stap van het maken van een eigen E-zine. Kijk in je menubalk en ga naar e-zine(s). Hier kan je verder gaan met bewerken of aan de slag gaan

Nadere informatie

Wanneer je de Apps installeert via de Ipad, vergeet ze dan zeker niet te synchroniseren via itunes met je pc of omgekeerd.

Wanneer je de Apps installeert via de Ipad, vergeet ze dan zeker niet te synchroniseren via itunes met je pc of omgekeerd. Interessante Apps voor de ipad! Wat zijn Apps? Apps = Applications (toepassingen) Applicaties voor mobiele telefoons (iphone) en tablets (ipad) met internetverbinding. Deze Apps zijn verkrijgbaar via de

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT

HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT HANDLEIDING RAPPORTGENERATOR: IN TIEN STAPPEN NAAR UW EIGEN DUURZAAMHEIDSRAPPORT Deze handleiding legt in tien stappen uit hoe u uw eigen duurzaamheidsrapportage maakt met behulp van de rapportgenerator.

Nadere informatie

M I K E R U B I O K E R N T A A K

M I K E R U B I O K E R N T A A K M I K E R U B I O E X A M E N 2 0 1 4 K E R N T A A K 2 1 Inhoudsopgave Inventarislijst...03 Begeleidt Uitbestedingen...05 Logboek Back-ups...07 Protocol & Bestaden...09 Testplan...11 Website...15 Applicatie...18

Nadere informatie

Naast deze specificaties zijn deze de volgende opzetten in PSD formaat een goede basis om mee aan de slag te gaan: Desktop Mobiel

Naast deze specificaties zijn deze de volgende opzetten in PSD formaat een goede basis om mee aan de slag te gaan: Desktop Mobiel Design aanleveren Zelf een design voor een nieuw e-mailtemplate aanleveren welke door ons moet worden omgezet in code? Houd dan rekening met specificaties en beperkingen die hierop van toepassing zijn.

Nadere informatie

De website heeft een redelijk gestileerde uitstraling en oogt ook experimenteel. Verder lijd hij nauwelijks af van de inhoud, namelijk zijn foto s.

De website heeft een redelijk gestileerde uitstraling en oogt ook experimenteel. Verder lijd hij nauwelijks af van de inhoud, namelijk zijn foto s. Analyse van een website (Opdracht 1a.) EricRyanAnderson.com De vormgeefaspecten Het doel van de website is om het werk van Eric Ryan Anderson te laten zien en daarmee klanten te overtuigen om gebruik te

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

TIME-TRACKING GROUPING

TIME-TRACKING GROUPING BY QUINTEN DAMEN Tegenwoordig is de mens minder sociaal. Dit komt mede door de sterke aanwezigheid van smartphones. De smartphone moet een hulpmiddel worden om de wereld om je heen te verkennen en het

Nadere informatie

HANDLEIDING Social media op website Stichting Vertellen, versie jan. 2013 blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN

HANDLEIDING Social media op website Stichting Vertellen, versie jan. 2013 blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN Het inlogscherm van site van de Stichting Vertellen is gewijzigd. Er zijn 4 knoppen bijgekomen waarmee je kunt inloggen via

Nadere informatie

Stagebedrijf: Zwiers communicatiebureau Corporate- en Arbeidsmarktcommunicatie. Opdrachtgever: De RIBW KAM Regionale instelling Beschermt Wonen

Stagebedrijf: Zwiers communicatiebureau Corporate- en Arbeidsmarktcommunicatie. Opdrachtgever: De RIBW KAM Regionale instelling Beschermt Wonen Stagebedrijf: Zwiers communicatiebureau Corporate- en Arbeidsmarktcommunicatie Opdrachtgever: De RIBW KAM Regionale instelling Beschermt Wonen ww w.erikjanbrugman.nl/weblog - Doelgroeponderzoek. - Interviews.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. voorwoord

INHOUDSOPGAVE. voorwoord INHOUDSOPGAVE 3 Sitemap 5 Affinity diagram 7 Ontwerpen 8 Home (x Lofi, x Detail Wireframe) 0 Vind een Rabb-it avond (x Lofi, x Detail Wireframe) Vind nieuwe artiesten (x Lofi, x Detail Wireframe) 4 Beoordeel

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen DOCENTEN HANDLEIDING Oktober 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of krachtens

Nadere informatie

WebsiteKlanten.nl Piet Hein Bouwkamp

WebsiteKlanten.nl Piet Hein Bouwkamp 1. Staat er een superduidelijke beschrijving van jouw toegevoegde waarde op je website op een plek die niet te missen is? Een plek waar echt niemand er omheen kan? Tip: Je toegevoegde waarde is niet wat

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Week 3 Opdracht 1 Visual design website sportmerk Meile Houtsma

Week 3 Opdracht 1 Visual design website sportmerk Meile Houtsma Week 3 Opdracht 1 Visual design website sportmerk Meile Houtsma Voor deze opdracht heb ik het merk Puma gekozen. Op basis van de hoofdkleuren van de website van Puma ben ik aan de slag gegaan. In alle

Nadere informatie

Handleiding. RSS reader Feedly

Handleiding. RSS reader Feedly Handleiding RSS reader Feedly Wat is Feedly en waarom gebruiken? 3 Hoe aanloggen? 3 Hoe informatie toevoegen aan Feedly 4 Berichten lezen & delen 8 Hoe Feedly organiseren 10 2 Wat is Feedly en waarom gebruiken?

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK LIVING CTIVE

HUISSTIJLHANDBOEK LIVING CTIVE HUISSTIJLHANDBOEK LIVING CTIVE PAGINA 2 STATEMENT Living Active is hét online platform voor mensen met een actieve levensstijl om sporten te verkennen, te ervaren en van deze informatie te leren. Living

Nadere informatie

Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders

Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders Een website maken met Weebly Alva ICT Karsten Campsteyn Jan Penders 1. Inhoudsopgave 2. Een account aanmaken voor weebly.... 3 STAP 1... 3 STAP 2... 3 STAP 3... 3 3. Een Menustructuur aanbrengen... 4 STAP

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Ontwerpverslag. Mobile Concepting 16 maart 2015. Rogier Wijnands Jelle Clignet Tom Bessems

Ontwerpverslag. Mobile Concepting 16 maart 2015. Rogier Wijnands Jelle Clignet Tom Bessems Ontwerpverslag Mobile Concepting 16 maart 2015 Rogier Wijnands Jelle Clignet Tom Bessems 1. Ontwerpproces en concept 3 1.1. Uiteindelijk concept 3 1.2. Ontwerpkeuzes 4 1.3. Ontwerpproces 4 2. Prototypes

Nadere informatie

P5 Ontwerpdocument WIE IS DE MOL? Karlijn van Egmond P4 2015/2016 V1-07

P5 Ontwerpdocument WIE IS DE MOL? Karlijn van Egmond P4 2015/2016 V1-07 P5 Ontwerpdocument WIE IS DE MOL? Karlijn van Egmond 500643748 P4 2015/2016 V1-07 Inhoudsopgave 1. Concept Blz. 2 2. Scenario Blz. 3 3 Interactieontwerp Userstory 1, hints toevoegen Blz. 5 Userstory 2,

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress

Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress Een voorpagina of vaklokaal omzetten in WordPress Vooraf Niet elk vaklokaal is met de huidige opzet en vormgeving geschikt om die zonder al teveel extra werk om te zetten in het format van WordPress. Vooral

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. obssprinkels

Handleiding. Ouderportaal. obssprinkels Handleiding Ouderportaal obssprinkels obssprinkels, Zuiderlaan 197b, 7944 EE Meppel T: 0522-799111 email: obssprinkels@stichtingpromes.nl http://www.obssprinkels.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

styleguide Albert Slow Styleguide

styleguide Albert Slow Styleguide styleguide 1 Inleiding Albert Heijn wilde voor de ipad app Albert Slow een ontwerp dat echt aansprekend en wervend is zonder dat gebruiksvriendelijkheid en informatie voorziening in het gedrang zou komen.

Nadere informatie

Mobiele applicatie Walking Guide

Mobiele applicatie Walking Guide Mobiele applicatie Walking Guide Toerisme Limburg Nina Mertz Kenny Wagemans Steven Warson Vooronderzoek Hasselt Onze Score: 2/5 AppStore Score: 3,9/5 Onaantrekkelijke homepage. Je moet toch eventjes goed

Nadere informatie

Een website maken met Weebly

Een website maken met Weebly Een website maken met Weebly Bron: http://flippenindeklas.weebly.com/uploads/1/1/8/6/11865400/weebly_ handleiding.pdf (26-08-2016) Inhoudsopgave 2. Een account aanmaken voor weebly.... 3 STAP 1... 3 STAP

Nadere informatie

Tips & trucs banners maken voor je webshop

Tips & trucs banners maken voor je webshop 9-9-2014 15:53:00 Tips & trucs banners maken voor je webshop v1.01 Alicia van Moorsel Inhoudsopgave Pagina 1: - Wat is een header? - Sfeer - Aanbieding/nieuw product - Maar maak ik goede converterende

Nadere informatie

CMS Interactieontwerp website

CMS Interactieontwerp website CMS Interactieontwerp website Content management systemen Yang Zhou CMS opdracht Ronald van Essen 27 MEI 2016 1589771 Voorwoord Voor de cursus Content management systemen (CMS) is er een opdracht ontvangen

Nadere informatie

Handleiding VKKOnline

Handleiding VKKOnline Handleiding VKKOnline Welkom bij de Online cursus van de Vrij-Katholieke Kerk. Deze handleiding neemt je bij de hand om de cursus te kunnen starten. 1 Donatie Het volgen van de cursus is kosteloos. Wel

Nadere informatie

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen

Handleiding. Ouderportaal. Kindcentrum De Scharmhof. Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen Handleiding Ouderportaal Kindcentrum De Scharmhof Kindcentrum De Scharmhof, Scharmbarg 1, 9407 EA Assen T: 0592-343800 email: directie.scharmhof@cogdrenthe.nl www.scharmhof.nl Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

TOPDESK Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

TOPDESK Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op TOPDESK Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 11-12-2017 Table of Contents TOPdesk... 3 Inloggen... 4 Het gebruik van TOPdesk... 8 TOPdesk Pagina 3 / 12 Inloggen Om gebruik te kunnen maken van TOPdesk,

Nadere informatie

EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER

EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER John Valk 2012, 1e versie 1 EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER.COM Meld je aan Ga naar internet naar de site: www.blogger.com Het onderstaande venster verschijnt. Meld je aan met

Nadere informatie

MMIO Verslag. Groepsopdracht week 1. Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten?

MMIO Verslag. Groepsopdracht week 1. Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten? MMIO Verslag Groepsopdracht week 1 Hoe zorgen we dat kinderen van jongs af aan gezonder leren eten? Door David Arisz 11044772 Rob Dekker 11020067 Devin Hillenius 11018070 Joep Straatman 11035307 Concept

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Algemeen Deze handleiding beschrijft de werking van OpenEmm gekoppeld aan WordPress. Ondanks het feit dat binnen OpenEmm nieuwsbrieven opgemaakt

Nadere informatie

Bufferapp.com. Door Socialmedia-Oss.nl. Handleiding Pablo

Bufferapp.com. Door Socialmedia-Oss.nl. Handleiding Pablo van Bufferapp.com Door Socialmedia-Oss.nl 1 Inleiding: Pablo is een online dienst waarmee je gemakkelijk teksten op afbeeldingen kan zetten. Heel erg handig voor wijze teksten en quotes, maar ook om feiten

Nadere informatie

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links:

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links: Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve Ebike Websites links: http://www.fatboy.com/nl/ http://www.dsignmeubels.nl/ http://allemachtigprachtig.nl/ http://www.gilianoriginals.nl/

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio COACH

HANDLEIDING scoolfolio COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 4 Mappen aanmaken pagina 5 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 6 Een foto bestand bekijken pagina 8 Een niet-foto bestand bekijken pagina

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie