D E V E R N I E U W I N G S K R A N T V A N T R A N S V A A L J U N I

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "D E V E R N I E U W I N G S K R A N T V A N T R A N S V A A L J U N I 2 0 0 7"

Transcriptie

1 T R A N S A C T I E I S E E N U I T G A V E V A N S T A E D I O N E N D E G E M E E N T E D E N H A A G TransActie D E V E R N I E U W I N G S K R A N T V A N T R A N S V A A L J U N I kinderen speuren door Transvaal Veel bouwprojecten in de startblokken Nieuwe schoolgebouwen Yunus Emre en Comenius Ode aan de stoep Nieuwbouw Zorgcentrum Transvaal Wat gebeurt er in de actiegebieden? Onderhoudsstimulering woningen Hoe ervaren kinderen de herstructuring? Frans van der Vaart stelt zich voor...

2 165 kinderen speuren door Transvaal Kinderen uit groep 8 van vijf basisscholen uit Transvaal liepen op 22 maart mee in een speurtocht door hun wijk. Staedion wilde met deze speurtocht de kinderen op een speelse manier kennis laten maken met wat er allemaal in de wijk verandert. Wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugdzaken en Sport) gaf in de Julianakerk het startsein voor de speurtocht. Hij is zelf geboren aan het Kaapseplein en is in zijn jeugd vaak in de Julianakerk geweest. Hij vertelde over een stukje geschiedenis van Transvaal: zo stond er in de middeleeuwen een echt ridderkasteel in Transvaal! Kasteel Westerbeek werd in 1430 gebouwd op de hoek van De La Reyweg en de Bothastraat en werd in 1794 gesloopt. De speurtocht eindigde weer in de Julianakerk. Alle kinderen kregen daar een medaille voor hun inspanningen tijdens de speurtocht. Een geslaagd Holifeest Transvaal kleurde zondag 4 maart alle kleuren van de regenboog. In het wijkpark Transvaal vierden honderden Hindoestanen uit Den Haag het Holifeest. Het Holifeest is een nieuwjaarsfeest voor Hindoes. Dit uitbundige lentefeest is een religieus feest waarbij de overwinning van het goede op het kwade wordt gevierd. De dag erna wenst iedereen elkaar Suhb Holi (Gelukkig Nieuwjaar) en besprenkelt elkaar met parfum of verschillende kleuren poeder. Nieuwe schoolgebouwen voor Yunus Emre en Comenius De Yunus Emre school is begin maart verhuisd naar de tijdelijke huisvesting aan de Vaalrivierstraat. Het gebouw van de school aan het Mandelaplein wordt op dit moment gesloopt. Als alles meezit, begint de start van de nieuwbouw op dezelfde plek nog voor de zomer. De leerlingen kunnen dan na de zomer van 2008 hun nieuwe school betrekken. Het plan is om voor de Comenius basisschool een nieuw gebouw neer te zetten op de locatie van het oude CO4 gebouw aan de Colensostraat. De plannen voor de sloop en de nieuwbouw worden nu voorbereid. De start van de nieuwbouw is in 2008, voor die tijd moet het gebouw aan de Colensostraat gesloopt zijn.

3 Veel bouwprojecten in de startblokken REYPOORT Deze zomer start de bouw van het project Reypoort in het gebied bij de Viljoenstraat en De La Reyweg. Staedion ontwikkelt hier 51 koopwoningen en 2 huurwoningen boven de poort. Het is een bijzonder project aangezien de bijna 100 jaar oude poort blijft staan. Er zijn verschillende typen koopwoningen, variërend van tweelaags, drielaags tot vierlaags. De meeste woningen hebben een achtertuin, andere een terras en parkeerplaats op eigen terrein. Reypoort heeft een aantrekkelijke ligging aan de groene De La Reyweg én dichtbij het Zuiderpark. In de zomer start de verkoop van de woningen. Op een aantal woningen (B en D typen) is de BETERKOOP!-regeling van toepassing. Dat betekent dat de woningen met een korting van 15% gekocht kunnen worden. Kempstraat De bouw van dit project start in de herfst van dit jaar. Het project telt 206 woningen en komt op het grote terrein tussen de Julianakerk en de De La Reyweg. Hier bouwt Staedion 28 huurappartementen en 178 koopwoningen. De 44 appartementen aan De La Reyweg worden verkocht met een premie van de gemeente van ,-. De koper mag zelf bepalen waar deze premie voor gebruikt wordt; voor de woning, een auto of meubelen. Het grootste deel van het project bestaat uit eengezinswoningen met een voor- en achtertuin. Aan de Delagoastraat komen drive-in woningen en aan de Kempstraat woonwerkwoningen. Voor deze woningen geldt ook een korting van 15% met de BETERKOOP!-regeling. Voor meer informatie over deze projecten kunt u contact opnemen met het Infopunt Transvaal, telefoon (070) of per info@thuisintransvaal.nl. Ook kunt u langsgaan bij het Infopunt Transvaal aan de Steijnlaan 182. Het Infopunt is geopend op maandag en donderdag van tot uur.

4 Ode aan de stoep Staedion levert eerste eengezinswoningen op in Transvaal In de Wesselstraat en omgeving wordt volop gebouwd aan de 188 eengezinswoningen in het project Zuidkaap. Bijna alle huurwoningen zijn verhuurd en koopwoningen zijn bijna allemaal verkocht. De gemeente gaat de openbare ruimte van de Paul Krugerlaan en het Paul Krugerplein aanpakken. De afgelopen jaren zijn er enkele kleine aanpassingen gedaan. Nu ligt er een goed plan met een schetsontwerp om de openbare ruimte van de Paul Krugerlaan te verbeteren. In het ontwerp wordt er zoveel mogelijk ruimte voor de stoep gemaakt. Zo verdwijnen de bomen in het smalle stuk tussen het tankstation en het plein, omdat hier geen ruimte voor is. Het bredere stuk van de laan (tussen het plein en de Loosduinsekade) krijgt een stoep van ongeveer 3 meter. Ook worden, waar het mogelijk is, vrijliggende fietspaden opgenomen. Op het plein worden onnodige obstakels verwijderd. Eind maart overhandigde Staedion de sleutel aan de eerste drie huurders van een eengezinswoning van het project Zuidkaap aan de Wesselstraat. Een feestelijk moment voor de bewoners én voor Staedion. Het project Zuidkaap is namelijk het eerste project met koopen huurwoningen voor gezinnen, dat in het kader van de herstructurering van Transvaal wordt opgeleverd. Buurtaandelen Naast de sleutel namen de kersverse bewoners ook de eerste buurtaandelen in ontvangst. De buurtaandelen zijn een cadeau van Staedion aan de nieuwe huurders. De bewoners kunnen de buurtaandelen bij Staedion inwisselen voor bijvoorbeeld bloembakken om de straat op te fleuren of een buurtfeest. Hoe meer buurtaandelen de bewoners bij elkaar leggen, des te hoger is het bedrag dat Staedion beschikbaar stelt. De haltes van de tram die nu op het plein liggen verschuiven en komen naast het plein te liggen. Voor fietsers komt er een betere aansluiting op het plein door aparte fietspaden. Ook verdwijnen de parkeerplaatsen op het plein waardoor er meer ruimte komt. De parkeerplaatsen komen op een andere plaats terug. De aparte ventweg voor de C1000 vervalt in het schetsontwerp. In mei organiseerde de gemeente inloopdagen om bewoners, ondernemers en eigenaren te informeren over het schetsontwerp. Zij konden reageren op het plan. Voor meer informatie kunt u ook bellen naar Ine Wassens, telefoon: (070)

5 Nieuwbouw Zorgcentrum Transvaal bezig om de tijdelijke huisvesting op het Beijersveld te regelen. De tijdelijke huisvesting wordt eerst gebruikt door de bewoners van het zorgcentrum Transvaal. Daarna wordt deze locatie gebruikt om de bewoners van het zorgcentrum Zuiderpark tijdelijk te huisvesten aangezien ook hun gebouw wordt vernieuwd. Perspectief zijde Beijersveld Het WZH zorgcentrum Transvaal voldoet niet meer aan de huidige eisen voor huisvesting van ouderen met een zorgvraag. Daarom wordt het zorgcentrum gesloopt en wordt er een nieuw zorgcentrum gebouwd. Naast het zorgcentrum worden ook het nabijgelegen buurtcentrum De Loods en de gymzalen meegenomen in de plannen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente. In februari was er een informatiebijeenkomst voor omwonenden, bezoekers van de dagvoorziening, familieleden en medewerkers over de plannen. Het plan werd door de ongeveer 100 aanwezigen positief ontvangen. Momenteel worden de plannen uitgewerkt tot een definitief ontwerp. De WZH is in overleg met de gemeente Woonzorgzone Transvaal Veilige looproutes Op vrijdagmiddag 30 maart liep een bonte stoet mensen door Transvaal, onder wie wethouder Bert van Alphen (Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie), bewoners, bestuursleden van de Woonzorgzone Transvaal en de adjunct directeur van een basisschool. De wandeling was bedoeld om in kaart te brengen welke obstakels er zijn voor bewoners met kinderen, kinderwagens en ouderen met rollators en scootmobiels. Alle tips en aanbevelingen van de mensen die meewandelden, neemt de Woonzorgzone mee in het plan Obstakelvrije zones in Transvaal. In het plan staan concrete aanpassingen in de wijk zoals: extra veilige oversteekplaatsen met verkeerslichten, rustplekken, goede rechte stoepen en overzichtelijke kruispunten.

6 Wat gebeurt er in de actiegebieden? In de zomer start Staedion met de sloop van de woningblokken aan beide kanten van de Johannesburgstraat. Na de sloop en de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw komen hier 98 appartementen en 13 eengezinswoningen. De bouw start halverwege De bewoners van het gebied tussen de Kritzingerstraat en de Schalkburgerstraat hebben bericht gekregen dat het gebied is aangewezen als actiegebied. Dat betekent dat binnen nu en één jaar alle bewoners verhuisd moeten zijn. Bewoners hebben daarom voorrang op de woningmarkt in heel Haaglanden. Het hele gebied moet in het voorjaar van 2008 leeg zijn, zodat na sloop en wegwerkzaamheden de bouw kan starten in het voorjaar van Hotel Transvaal, hotel van de tussentijd Voor de zomer van 2007 opent het unieke Hotel Transvaal haar deuren. Gasten kunnen straks kiezen uit hotelkamers van 1 tot met 5 sterren. Het hotel zit niet in een gebouw maar is verspreid over de hele wijk Transvaal. Hotel Transvaal maakt gebruik van de lege ruimtes die ontstaan zijn door de herstructurering. In slooppanden en nog niet verkochte nieuwbouwwoningen richten winkeliers en bewoners de kamers op bijzondere wijze in. Bij sloop of verkoop van de woningen verhuizen de hotelkamers naar een andere locatie. Ondernemers en bewoners uit de wijk verzorgen het ontbijt, de lunch, het diner en de verschillende klussen van het hotel. De gast ontvangt bij de receptie een plattegrond zodat hij zelfstandig de weg kan vinden naar de Turkse bakker, kapper, het internetcafé of het Marokkaanse visrestaurant. Wilt u zich aanmelden? De receptie zit vanaf half juni in de oude kosterwoning van de Julianankerk aan de Kempstraat. Voor meer informatie kunt u een sturen naar info@optrektransvaal.nl of kijk op Bijzondere kunst in actiegebied Het gebied tussen de Hertzogstraat en de Kritzingerstraat is sinds 1 maart 2007 actiegebied. Om de buurt op te fleuren gaat kunstenaar Simon van Kray aan de slag om de Kritzingerstraat te beschilderen. De straat wordt één groot schilderij. Iedere keer als er een woning leeg komt te staan, vult Simon een stukje van het schilderij aan. Simon maakte al eerder prachtige schilderingen in de Johannesburgstraat.

7 Vernieuwing Transvaal Gemeente stimuleert he t onderhoud a a n pa r t i culiere woningen Om de vernieuwing van Transvaal te laten slagen is het belangrijk woningen die niet gesloopt worden, goed te onderhouden. Op de Paul Krugerlaan en in het gebied tussen de Kaapstraat, de Schalkburgerstraat en de Hoefkade is de onderhoudsstimulering al in volle gang. De gevels worden daar in de oorspronkelijke mooie stijl hersteld. De Dienst Stedelijke Ontwikkeling heeft in 2006 de buitenkant van de overige particuliere woningen in Transvaal gecontroleerd. Bij zo n 450 woningen is er sprake van achterstallig onderhoud. De gemeente gaat de eigenaren van die woningen stimuleren en begeleiden om de woningen beter te onderhouden. Bij 250 van de woningen is het noodzakelijk dat de veelal vervallen gevels weer in oorspronkelijke fraaie stijl hersteld worden. De Dienst Stedelijke Ontwikkeling is in maart 2007 gestart met de woningeigenaren van vier woonblokken in de Scheepersstraat en één blok woningen in de Schalkburgerstraat. Om het achterstallig onderhoud weg te werken moeten de Verenigingen van Eigenaren meer actief worden. Ook komt er per woonblok een onderhoudsplan. De eigenaren van de woningen hoeven niet zelf de kosten van de renovatie van de voorgevel te betalen. Hieraan zijn wel enkele regels verbonden. De kosten worden alleen vergoed als de eigenaren ook de rest van het achterstallig onderhoud wegwerken. Verder moet het onderhoud aan de woning tien jaar lang goed uitgevoerd worden. Ook eist de gemeente dat de eigenaren tien jaar lang actief deelnemen aan de Vereniging van Eigenaren. Een belangrijke voorwaarde is dat alle eigenaren in een straat mee doen met het plan dat door de Welstand is goedgekeurd. De aanpak van deze 134 woningen is mogelijk door een extra subsidie van 2,1 miljoen van het Ministerie VROM. In 2008 zijn ook ongeveer 200 woningen in Transvaal Midden en Zuid aan de beurt voor onderhoudsstimulering. Hoe ervaren kinderen de herstructurering? Hoe gaat een kind om met de herstructurering? Hoe is het om te horen dat je huis wordt gesloopt? En hoe gaat een verhuizing in zijn werk? Dat zijn allemaal vragen waar vijf kinderen uit Transvaal antwoord op geven. Ze werden geïnterviewd door een journalist over de manier waarop zij de herstructurering in hun wijk ervaren. De meeste kinderen vinden het niet heel erg om te verhuizen. Ze vinden het ook wel spannend om naar een nieuwe woning te gaan. Vaak krijgen ze een groter huis, met een eigen kamer en soms zelfs een tuin! De kinderen zijn wel bang om vriendjes uit de buurt en klasgenoten uit het oog te verliezen. Ze willen allemaal, als het even kan, in hun eigen buurt en op hun eigen school blijven. Alle ervaringen en foto s van de kinderen worden vanaf 6 juni in een tentoonstelling gepresenteerd. Deze is eerst te zien op het kantoor van Staedion op de Van Boecopkade. Daarna maakt de tentoonstelling een kleine reis door Transvaal en is dan onder andere te zien in de Julianakerk en basisschool Onze Wereld.

8 Frans van der Vaart stelt zich voor... Belangrijke adressen Gemeente Den Haag Postadres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Telefoon: (070) Internet: Woningcorporatie Staedion Rayon Oost Postadres: Postbus 40406, 2504 LK Den Haag Bezoekadres: Van Boecopkade 116 Telefoon: Internet: Infopunt Transvaal Steijnlaan 182, 2571 SB Den Haag Telefoon (070) Openingstijden: maandag en donderdag uur Internet: Ik vind het leuk dat ik met Transvaal aan de slag mag als wijkregisseur. Mensen noemen Transvaal vaak een probleemwijk. Van minister Ella Vogelaar hebben we dat etiket probleemwijk zelfs officieel gekregen, maar ik vind dat Transvaal alles in zich heeft om een fantastisch mooi woon- en werkgebied te worden. Kijk eens wat er allemaal al is: de Julianakerk, het Wijkpark en ook de Hoefkade is heel mooi geworden. Daar kunnen de wijkbewoners trots op zijn. Ik ben geen onbekende van Transvaal. Al 26 jaar werk ik voor de gemeente Den Haag. Al die tijd ben ik op verschillende manieren betrokken geweest bij de wijk. Ook in mijn vorige functie als stadsdeelcoördinator. Ik sta graag met beide benen in de wijk. Het gebeurt tenslotte in de wijk en niet op het stadhuis. Als wijkregisseur ga ik aan de slag met het Wijkplan Transvaal. Daarin staat veel over sloop en nieuwbouw, maar om de wijk te verbeteren is alleen stenen stapelen niet genoeg. Ik wil met bewonersorganisaties, winkeliers, scholen en andere betrokkenen gaan praten over wat we nog meer kunnen doen. Ik vind vooral belangrijk dat ook de samenhang in de wijk sterker wordt. De gesprekken moeten mij een goed beeld opleveren van wat ik voor Transvaal kan betekenen. Na het praten is het dan tijd voor actie! In mijn vrije tijd houd ik van lopen en duiken. Ik doe jaarlijks mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Om te duiken ga ik graag naar Zeeland. Wilt u meer weten over mijn werk als wijkregisseur? Mail me dan op frans.vandervaart@dso.denhaag.nl. Colofon Deze nieuwsbrief is een initiatief van de gemeente Den Haag en Staedion. De nieuwsbrief TransActie verschijnt in een oplage van stuks en wordt gratis bezorgd bij de bewoners en ondernemers van Transvaal. Redactie: Corinne in t Veld, gemeente Den Haag Lisa Oosterdijk, Staedion Adres redactie: Infopunt Transvaal Steijnlaan SB Den Haag Telefoon: (070) info@thuisintransvaal.nl Fotografie: Leo van der Kleij, Annechien Meier, José van Poelje (See Globe), PE Fotostudio, Regtop Ligtvoet Architecten, Sabrina Lindeman, gemeente Den Haag (DSO afd. communicatie). Grafische vormgeving: Wim Jansen Design Druk: Drukkerij Twigt

De Nieuwe Ontwikkelaar, 20 april 2005. Willem Sulsters (WSA)

De Nieuwe Ontwikkelaar, 20 april 2005. Willem Sulsters (WSA) De Nieuwe Ontwikkelaar, 20 april 2005 Geert Ten Hertog (Staedion) ontwikkeligsmanager uitvoeringsfase Willem Sulsters (WSA) procesmanager wijkplan Inhoud Dichtbij de stad en het Zuiderpark Transvaal Wijkplan

Nadere informatie

TransActie DE VERNIEUWINGSKRANT VAN TRANSVAAL OKTOBER 2008

TransActie DE VERNIEUWINGSKRANT VAN TRANSVAAL OKTOBER 2008 TRANSACTIE IS EEN UITGAVE VAN STAEDION EN DE GEMEENTE DEN HAAG TransActie DE VERNIEUWINGSKRANT VAN TRANSVAAL OKTOBER 2008 Inchecken in eigen auto Humberto Tan en Edgar Davids trappen af in Transvaal Gezelligheid

Nadere informatie

Transactie. Transvaal, van alle markten thuis DE VERNIEUWINGSKRANT VAN TRANSVAAL JUNI 2005

Transactie. Transvaal, van alle markten thuis DE VERNIEUWINGSKRANT VAN TRANSVAAL JUNI 2005 DE NIEUWSBRIEF HEEFT EEN NAAM GEKREGEN! VANAF NU ZULT U TWEE KEER PER JAAR TRANSACTIE ONTVANGEN. Transactie DE VERNIEUWINGSKRANT VAN TRANSVAAL JUNI 2005 TRANSACTIE, DE NIEUWE NAAM PRIJSVRAAG JULIANAKERK

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium Mei 2014 Beste lezer, Met dit bulletin informeren wij u over de bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium. In 2013 heeft ZINN samen met Woningstichting Patrimonium

Nadere informatie

D E V E R N I E U W I N G S K R A N T V A N T R A N S V A A L M A A R T 2 0 0 6 VEEL VRAAG NAAR ZUIDKAAP

D E V E R N I E U W I N G S K R A N T V A N T R A N S V A A L M A A R T 2 0 0 6 VEEL VRAAG NAAR ZUIDKAAP DE NIEUWSBRIEF HEEFT EEN NAAM GEKREGEN! VANAF NU ZULT U TWEE KEER PER JAAR TRANSACTIE ONTVANGEN. TransActie D E V E R N I E U W I N G S K R A N T V A N T R A N S V A A L M A A R T 2 0 0 6 ZUID KAAP VEEL

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

D E V E R N I E U W I N G S K R A N T VAA N T R A N SVAA A L O K T O B E R 2 0 0 7

D E V E R N I E U W I N G S K R A N T VAA N T R A N SVAA A L O K T O B E R 2 0 0 7 T R A N S A C T I E I S E E N U I T G A V E V A N S T A E D I O N E N D E G E M E E N T E D E N H A A G TransActie D E V E R N I E U W I N G S K R A N T VAA N T R A N SVAA A L O K T O B E R 2 0 0 7 Mooie

Nadere informatie

1.D VERNIEUWING VAN DE STADSVERNIEUWING - na de Novelle

1.D VERNIEUWING VAN DE STADSVERNIEUWING - na de Novelle 1.D VERNIEUWING VAN DE STADSVERNIEUWING - na de Novelle Stadsvernieuwing Transvaal Dag van de Projectontwikkeling, 15 mei 2014 Vernieuwing van de stadsvernieuwing Willem Krzeszewski Staedion Transvaal

Nadere informatie

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 13 mei 2014 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen: Van

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium zomer 2013 Beste lezer, Met dit bulletin willen we u op de hoogte brengen van de plannen en bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium in Selwerd. Ik ben blij

Nadere informatie

Urgentiemogelijkheden

Urgentiemogelijkheden Urgentiemogelijkheden www.utrecht.nl April 2010 Voor huurders van woningen die gesloopt worden Met voorrang een andere woning Omdat uw woning gesloopt wordt, krijgt u voorrang bij het zoeken naar een andere

Nadere informatie

Tijdelijk uw woning verhuren?

Tijdelijk uw woning verhuren? Huis te koop? Dubbele woonlasten? Misschien is het tijdelijk verhuren van uw woning een oplossing. U kunt bij de gemeente een aanvraag doen voor verhuur onder de Leegstandwet. Op basis van deze vergunning

Nadere informatie

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT Beste bewoner, In dit boekje leest u welke vijf keuzes u heeft als bewoner van de te slopen woningen in de Zeeheldenbuurt. Mocht

Nadere informatie

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug?

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug? Doorstart vernieuwing Bomenwijk Waarom kiest Vestia voor sloop/nieuwbouw en niet voor renovatie? Als woningcorporatie is het onze taak om te zorgen voor voldoende woningen van goede kwaliteit passend bij

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

Stedelijk Vernieuwingsurgent

Stedelijk Vernieuwingsurgent Stedelijk Vernieuwingsurgent beleid: november 2008, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt 12.000 woningen in Vlaardingen. Een flink deel van die woningen is bereikbaar voor mensen met een laag inkomen.

Nadere informatie

Vogeltjesbuurt. Maart 2012. Stedenbouwkundig

Vogeltjesbuurt. Maart 2012. Stedenbouwkundig Vogeltjesbuurt Maart 2012 Stedenbouwkundig plan 1 Stedenbouwkundig plan Inleiding Vogeltjesbuurt In opdracht van Tiwos heeft KAW Architecten in 2011 een stedenbouwkundig plan gemaakt voor de buurtvernieuwing

Nadere informatie

26 eengezinswoningen voor gezinnen en starters 17 comfort woningen voor senioren en starters

26 eengezinswoningen voor gezinnen en starters 17 comfort woningen voor senioren en starters Broekkant, Malden Wijk: Herstructurering Malden Jachthuis Broekkant Op 15 mei 2009 heeft Oosterpoort het sloopbesluit genomen voor de woningen Broekkant 22 t/m 56. Acaciastraat 1 t/m 36, Meidoornstraat

Nadere informatie

Renovatie & Nieuwbouw Hof in Zuid

Renovatie & Nieuwbouw Hof in Zuid De renovatie van de Bethelflat verloopt voorspoedig. De woningen ernaast in de Oude Maasstraat, Nieuwe Maasstraat en Poortugaalsestraat zijn inmiddels gesloopt. In deze 3 de nieuwsbrief gaan we in op de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Binckhorst in Beweging

Nieuwsbrief Binckhorst in Beweging pagina 1 van 5 Bekijk de webversie als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven. 18 april 2019 in Beweging Met deze nieuwsbrief wil de gemeente u zo goed mogelijk informeren over de ontwikkelingen

Nadere informatie

Urgentiemogelijkheden

Urgentiemogelijkheden Urgentiemogelijkheden Voor huurders van woningen die gesloopt worden www.utrecht.nl Met voorrang een andere woning Omdat uw woning gesloopt wordt, krijgt u voorrang bij het zoeken naar een andere woning.

Nadere informatie

Seniorenappartementen in De Woerd De Meern

Seniorenappartementen in De Woerd De Meern Seniorenappartementen in De Woerd De Meern Omschrijving project Groenrand Wonen heeft in het voorjaar van 2010 een seniorencomplex met WoonKeur opgeleverd. Het is gelegen in de wijk De Woerd, ten oosten

Nadere informatie

bloeit Boschveld Boschveld in de steigers OP DE HOOGTE NIEUWSBRIEF VOOR EEN BUURT MET KLEUR Bewoners, gemeente en woningcorporaties aan de slag

bloeit Boschveld Boschveld in de steigers OP DE HOOGTE NIEUWSBRIEF VOOR EEN BUURT MET KLEUR Bewoners, gemeente en woningcorporaties aan de slag Boschveld bloeit NIEUWSBRIEF VOOR EEN BUURT MET KLEUR april 2006 Bewoners, gemeente en woningcorporaties aan de slag Boschveld in de steigers 36 Voor de zomervakantie van 2005 zette wethouder Elly de Jonge

Nadere informatie

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten)

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten) De belangrijkste opbrengst van de eerste meedenkbijeenkomst Klantenpanel Kerckebosch Vernieuwt 5 juli 0 Aan drie ronde tafels hebben meer dan 30 mensen meegedacht over de nieuwbouw in de eerste fase. Met

Nadere informatie

Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar

Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar Bent u benieuwd naar de nieuwbouwplannen en herinrichting van de wijk Vijfheerenlanden? Dit najaar start

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

Opmerking Daar waar de informatie op de avond wat onduidelijk is geweest of waar nadere aanvulling nodig is hebben we dit in het verslag opgenomen

Opmerking Daar waar de informatie op de avond wat onduidelijk is geweest of waar nadere aanvulling nodig is hebben we dit in het verslag opgenomen Verslag bewonersinformatieavond Reimerswaalbuurt Osdorp 17 april 2012, eerste bijeenkomst Aanwezig: - Circa 200 bewoners - Jan Voskamp, regiodirecteur Ymere - Kenneth Edam, gebiedsmanager Ymere - Steven

Nadere informatie

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT Persinformatie Zomerse projecten WoninGent goed voor 161 nieuwe sociale woningen Deze zomer gaan vijf projecten van start, samen goed voor 94 sociale huurwoningen en 39 sociale koopwoningen. Daarnaast

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

Terugblik bewonersavond

Terugblik bewonersavond Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Terugblik bewonersavond Nieuwbouw: Parkietstraat & Vinkenstraat Vogels voeren Aanleg Park Nieuwbouw Parkbuurt Terugblik bewonersavond Enthousiasme over de nieuwbouwplannen

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Telefoon 030-286 11 12 Fax 030-286 10 33 www.utrecht.nl Aan de commissie voor Stad en Ruimte postbus 16200 3500 CE UTRECHT Behandeld door Marlies de Nijs, Wim Beelen Datum

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

De Afrikaanderwijk in 2020 Een wijk om trots op te zijn

De Afrikaanderwijk in 2020 Een wijk om trots op te zijn De Afrikaanderwijk in 2020 Een wijk om trots op te zijn Praat mee over de toekomst van uw Afrikaanderwijk! Vestia en de deelgemeente Feijenoord hebben - met de hulp van Bewonersorganisatie Afrikaanderwijk

Nadere informatie

Activiteiten Amersfoort

Activiteiten Amersfoort Activiteiten Amersfoort Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 5.561 3.553 3.088 600 12.802 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit

Nadere informatie

WONEN IN HET NIEUWE BRUISENDE HART VAN DIEZE-OOST

WONEN IN HET NIEUWE BRUISENDE HART VAN DIEZE-OOST WONEN IN HET NIEUWE BRUISENDE HART VAN DIEZE-OOST 12 EENGEZINSWONINGEN JACOB GILLESSTRAAT 4 EENGEZINSWONINGEN PIETER STEYNSTRAAT WONEN IN HET NIEUWE BRUISENDE HART VAN DIEZE-OOST Dicht bij het centrum

Nadere informatie

Nieuws uit Sint-Bernadette

Nieuws uit Sint-Bernadette Nieuws uit Sint-Bernadette De komende jaren staat heel wat te gebeuren in uw wijk. Lees in deze brochure alles over de belangrijkste projecten. november 2014 Renovatie school Gustaaf Callier Na enkele

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID HUURDERSBELANGENCOMMISSIE 212 GEEREN-ZUID NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID De afgelopen weken vonden de blokgesprekken plaats in uw buurt. Singelveste AlleeWonen heeft daarin informatie gegeven over het hoe en

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof 9,65 x 15,8 mm Oranjebuurt 4,9 x 5,25 mm bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof Bewonersbijeenkomst, woensdag 16 oktober 2013 om 19.30 uur in de Drijvershof. Aanwezigen: Namens

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o.

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Juni 2019 In november 2018 hebben wij u geïnformeerd over het voorlopig ontwerp van de nieuwe woningen voor het complex Ravesteynplein. De 183 woningen van het complex Ravesteynplein

Nadere informatie

De vier kernpartners zijn en blijven te bereiken onder hun eigen telefoonnummers.

De vier kernpartners zijn en blijven te bereiken onder hun eigen telefoonnummers. Nieuwsbrief De Morgenzon Zeeland Hierbij ontvangt u een nieuwsbrief van de vier kernpartners in De Morgenzon. In deze nieuwsbrief vindt u praktische informatie. Het is de eerste keer dat we deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Opening speelplek in Het Bosveld

Opening speelplek in Het Bosveld Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Opening speelplek Bosveld Informatie Nieuwbouw Vogels voeren Inrichting openbare ruimte Een mooie speelplek voor de jeugdige bewoners van Het Bosveld Speelplek Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BOUWEN JANUARI 2013

NIEUWSBRIEF DE BOUWEN JANUARI 2013 Bouwen in 2013 is net begonnen. Een goed moment om terug te kijken op jaar waarin de wijk de Bouwen een ware metamorfose heeft ondergaan. In deze nieuwsbrief gebruiken we veel fotomateriaal. Zo wordt des

Nadere informatie

Het huis van je leven. Het Bosje. in het hart van Elst

Het huis van je leven. Het Bosje. in het hart van Elst Het huis van je leven Het Bosje Nieuwe levensloopbestendige woningen in het hart van Elst Een leven lang lekker wonen Een levensloopbestendig huis ziet er op het oog niet zo heel anders uit als een traditionele

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Inleiding In augustus heeft u van ons de laatste nieuwsbrief ontvangen. Via de nieuwsbrief praten wij u graag bij over het laatste nieuws en de ontwikkelingen in het Bijvank -

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 98 woningen Leliestraat Irisstraat 1 Inleiding Domijn heeft 98 woningen aan de Lelie- en Irisstraat in de gemeente Losser. Deze woningen zijn over een tijdje echt op. Uit een

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Informatiefolder. Nieuwbouw Chr. de Vriesstraat. Onbelemmerd de ruimte. Lyaemer Wonen. Straatweg 54 8531 PZ Lemmer Postbus 21 8530 AA Lemmer

Informatiefolder. Nieuwbouw Chr. de Vriesstraat. Onbelemmerd de ruimte. Lyaemer Wonen. Straatweg 54 8531 PZ Lemmer Postbus 21 8530 AA Lemmer Informatiefolder Lyaemer Wonen Nieuwbouw Chr. de Vriesstraat Straatweg 54 8531 PZ Lemmer Postbus 21 8530 AA Lemmer T: 0514-609000 F: 0514-609001 E: info@lyaemerwonen.nl W: www.lyaemerwonen.nl Inleiding

Nadere informatie

Bouwspecial Vecht en IJssel

Bouwspecial Vecht en IJssel Bouwspecial Vecht en IJssel Ewoud - Nieuw Transwijk - Zuilen mei 2011 Het is alweer enige tijd geleden dat er een bouwspecial is uitgebracht. Na de fusie tussen Ewoud en de SHBU (Transwijk en Zuylenstede)

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Zes verouderde sociale woontorens in Nieuw Gent maken plaats voor nieuwe sociale woningen. Ook het park in de wijk en het Rerum Novarumplein veranderen de

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2012. In deze nieuwsbrief: Inleiding

Nieuwsbrief maart 2012. In deze nieuwsbrief: Inleiding Nieuwsbrief maart 2012 In deze nieuwsbrief: Inleiding 1. Verhuizing wijkinfopunt 2. Wisselwoningen 3. Resultaten 2 e ronde woningtoewijzing 4. Dichtzetten woningen 5. Daken 6. ZAV (zelf aangebrachte voorzieningen)

Nadere informatie

Nieuwbouw is goed inpasbaar

Nieuwbouw is goed inpasbaar NIEUWSBRIEF nieuwbouwhoek Albert C. Kerkhofflaan Uitgave 1, oktober 2009 Nieuwbouw is goed inpasbaar Zoals bekend bestaan er plannen voor nieuwbouw aan de Albert C. Kerkhofflaan in Zeist. Tegenover de

Nadere informatie

BINNENKORT IN VERKOOP

BINNENKORT IN VERKOOP WAALFRONT, NIJMEGEN BINNENKORT IN VERKOOP FASE 9 30 Herenhuizen (drielaags) FASE 10 56 Blijf op de hoogte via www.koningsdaal.nl Herenhuizen (drielaags) en Stadsvilla s (vierlaags) COMFORTABEL WONEN IN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sint-Maartensdijk-West

Nieuwsbrief Sint-Maartensdijk-West De nieuwe Vier Meistraat. Nieuwsbrief Sint-Maartensdijk-West De wijk Sint-Maartensdijk-West wordt vernieuwd! Verouderde huurwoningen maken plaats voor moderne nieuwbouw. Er komen huizen voor kopers en

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Bewonersavond 20 april 2011 Wanneer gaat er wat gebeuren? Dit is waarschijnlijk de st gestelde vraag op de bewonersavond van 20 april

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP Nieuwe Kadekwartier Arnhem ALGEMEEN Nieuwe Kadekwartier Een nieuwe woonwijk in wording! Links en rechts van de recent vernieuwde Westervoortsedijk verrijst de komende

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers,

Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers, Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers, Het is alweer een tijdje geleden dat de bouw is gestart van onze nieuwe woonzorglocatie op het Landje van Pelgrim. Hoogste tijd om u in deze nieuwsbrief te

Nadere informatie

Als twee of meer huishoudens met elkaar overeen komen om van woning te ruilen. De verhuurders én de gemeenten moeten hier toestemming voor geven.

Als twee of meer huishoudens met elkaar overeen komen om van woning te ruilen. De verhuurders én de gemeenten moeten hier toestemming voor geven. Woningruil Een woning vinden in deze regio is niet makkelijk. De wachtlijsten zijn vaak lang. Een snellere mogelijkheid om aan een andere huurwoning te komen kan zijn om met iemand van woning te ruilen.

Nadere informatie

Bijlage 6. Consultatie moskee Omar El Faroek en Moskee Anwar-e-Quba

Bijlage 6. Consultatie moskee Omar El Faroek en Moskee Anwar-e-Quba Bijlage 6 Consultatie moskee Omar El Faroek en Moskee Anwar-e-Quba Samenvatting en reacties uit "Moskee-project" Consultatie inwoners de Gagel via interviews, de Surinaamse Anwar-e-Quba moskee en de Omar

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken Parkeren dichtbij huis Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken 1 Parkeerproblemen in de woonwijk In veel woonwijken worden de bewoners dagelijks geconfronteerd met

Nadere informatie

Laatste ontwikkelingen Nieuwbouw havo/vwo

Laatste ontwikkelingen Nieuwbouw havo/vwo 11 maart 2015 EXTERN BOUWBULLETIN *** EXTERN BOUWBULLETIN *** EXTERN BOU Laatste ontwikkelingen Nieuwbouw havo/vwo Beste relatie, Met plezier praten wij u bij over de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwbouw

Nadere informatie

ons Onder Vrijwilligers zijn goud waard Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 In beeld 3 Op de koffie bij Ineke Fehling

ons Onder Vrijwilligers zijn goud waard Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 In beeld 3 Op de koffie bij Ineke Fehling De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 3 - mei/juni 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 3 Inhoud: 2 In beeld 3 Op de koffie bij Ineke Fehling 4 Van de Cliëntenraad 4

Nadere informatie

Koopgarant Kopen met korting

Koopgarant Kopen met korting Koopgarant Kopen met korting KG201507 1 INHOUDSOPGAVE Een eigen huis... 3 Het woningaanbod van de Sleutels... 3 1. Een huis kopen... 3 De voordelen van kopen Als u een woning van de Sleutels koopt onder

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Exposities: Kloosterkapel, Kerkstraat 8, Vorstenbosch tot 9 maart Expositie in de (h)artgalerij in het Brinkhuis,

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Bouw zelf je eigen droomhuis. Woonstad Rotterdam maakt het mogelijk in het Oude Westen

Bouw zelf je eigen droomhuis. Woonstad Rotterdam maakt het mogelijk in het Oude Westen Bouw zelf je eigen droomhuis Woonstad Rotterdam maakt het mogelijk in het Oude Westen Inhoud 1. Inleiding 2. Van droom naar werkelijkheid: collectief particulier opdrachtgeverschap 3. Je eigen droomhuis

Nadere informatie

Kado Drielse Missionarissen

Kado Drielse Missionarissen 1 mei 2009 Openingstijden en telefoonnummers: Kado Drielse Missionarissen Openingstijden van ons kantoor: maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Telefonisch zijn we op werkdagen

Nadere informatie

Comfortabel, ruim & duurzaam wonen in Vlaardingen. 30 huurwoningen in een groene woonomgeving

Comfortabel, ruim & duurzaam wonen in Vlaardingen. 30 huurwoningen in een groene woonomgeving Comfortabel, ruim & duurzaam wonen in Vlaardingen 30 huurwoningen in een groene woonomgeving 2 Veel wooncomfort op een levendige locatie Drie identieke blokken met ieder veertig woningen. Negentig huurappartementen

Nadere informatie

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag januari 26 Activiteiten die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt half februari Cursussen blindtypen 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 24 februari Open dag 9 11.30 u 16 maart

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Fotoverslag wijkendag klantenraad Woonstad Rotterdam

Fotoverslag wijkendag klantenraad Woonstad Rotterdam Fotoverslag wijkendag klantenraad Woonstad Rotterdam Op zaterdag 27 april 2013 heeft een deel van de klantenraad een bezoek gebracht aan twee wijken: de Wielewaal en Pendrecht. Dit is een fotoverslag van

Nadere informatie

Alles in huis voor het goede leven

Alles in huis voor het goede leven Alles in huis voor het goede leven Links: het nieuwe zorgcentrum. Rechts: bouwfase 2a. De bouw is gestart! Mooiland Maasland is begin december gestart met de tweede fase van de bouw van project Weijerstaete.

Nadere informatie

Wonen in de Hobbemaschool

Wonen in de Hobbemaschool Wonen in de Hobbemaschool 22 stadsappartementen op loopafstand van de binnenstad Postbus 604, 8000 AP Zwolle 038 851 02 00 www.deltawonen.nl Stadsappartementen in voormalig schoolgebouw De wijk Diezerpoort

Nadere informatie

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Herontwikkeling Mekkelholt > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Mekkelholt is in beweging! Verschillende plannen krijgen steeds meer vorm. In deze brochure informeren we u over welke ontwikkelingen

Nadere informatie

PALENSTEIN WIJKVISIE PALENSTEIN. Dit zie je terug in de wijkvisie! jouwplekinzoetermeer.

PALENSTEIN WIJKVISIE PALENSTEIN. Dit zie je terug in de wijkvisie! jouwplekinzoetermeer. WIJKVISIE In de afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in sociale wijkprojecten, de renovatie van de Vestia flats en de openbare ruimte eromheen. Castellum Palensteyn is gebouwd, en de nieuwe Schoutenhoek

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 1 Belangrijk nieuws!! Gratis lunch op woensdag 2 december in verband

Nadere informatie

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209 Activiteiten Huizen Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 3.028 704 1.675 88 5.495 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind januari We hopen op uw begrip voor deze tijdelijke situatie.

Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind januari We hopen op uw begrip voor deze tijdelijke situatie. Baronie 30 2404 XG Alphen aan den Rijn Postadres: Postbus 2001 2400 CA Alphen aan den Rijn (0172) 418 518 www.wonencentraal.nl info@wonencentraal.nl KvK 28023102 Aan de bewoners Alphen aan den Rijn, 13

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nieuwsbrief 1. In deze nieuwsbrief. Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode. stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur Nieuwsbrief 1 Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode december 2013 jaargang 1 In deze nieuwsbrief Huurdersbelangenvereniging Sint-Oedenrode stelt zich voor Samenwerking met Wovesto Wist u dat Spreekuur

Nadere informatie

Verslag informatiebijeenkomst 2 juni 2015

Verslag informatiebijeenkomst 2 juni 2015 Verslag informatiebijeenkomst 2 juni 2015 Aanwezig namens Habion: Ton Jansen Aanwezig namens Amaris Zorggroep: Hans Homans Aanwezig namens Bureau SVP: Marcel Steeghs Aanwezig namens gemeente Amersfoort:

Nadere informatie

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten Goed voorbereid slagen voor het staatsexamen NT2 programma 1 Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN niveau B1 tijdsduur: 120 minuten Deel 1: Zinnen afmaken 15 opdrachten Maak de zinnen af: 1. Het is in de vakantie

Nadere informatie

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt:

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt: Rioolinspecties in delen van Oosterhout In de maand mei vinden in Statendam Noord, Statendam Zuid en de Donkenbuurt rioolinspecties plaats. In de Molenbuurt, de Kruidenbuurt en Vrachelen Zuid Oost worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Aanwezig: Huurdersvereniging Brummen: De heer B. van Boven, mevrouw E. Groot, mevrouw B. ten Hoeve, de

Nadere informatie

Toekomst wooncomplex Korrelbeton

Toekomst wooncomplex Korrelbeton Toekomst wooncomplex Korrelbeton De woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH) heeft gekeken naar de toekomst van het wooncomplex Korrelbeton. Ze heeft diverse onderzoeken uitgevoerd en heeft de stedenbouwkundige

Nadere informatie

Tugelawegblokken Vernieuwing van twee woonblokken in de Transvaalbuurt. In opdracht van Ymere Ontwikkeling

Tugelawegblokken Vernieuwing van twee woonblokken in de Transvaalbuurt. In opdracht van Ymere Ontwikkeling Tugelawegblokken Vernieuwing van twee woonblokken in de Transvaalbuurt In opdracht van Ymere Ontwikkeling 1/10 Twee nieuwe Tugelablokken Met de realisatie van de Tugelablokken heeft M3H twee complete bouwblokken

Nadere informatie

Opzeggen van de huur. Opzegtermijn. Erfgenamen

Opzeggen van de huur. Opzegtermijn. Erfgenamen Huurbeëindiging Waar moet de huurder aan denken bij het opzeggen van de huur. En hoe moet de woning opgeleverd worden? In deze brochure vindt u alle informatie hierover en doorlopen we de stappen die we

Nadere informatie

Duurzaamheid is een belangrijk element bij de Brede School

Duurzaamheid is een belangrijk element bij de Brede School Het woord is aan... Duurzaamheid is een belangrijk element bij de Brede School Nummer 9 augustus 2014 In dit nummer: > Duurzaamheid belangrijk, wethouder Henk Bakker over Brede School > We zijn gestart!

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Deze nieuwsflits start ik met een terugblik op de ouderavond die we afgelopen dinsdagavond gehouden hebben. We mochten deze avond 13 ouders en 14 collega's begroeten. Onze

Nadere informatie

Meldpunt Integriteit Woningcorporaties

Meldpunt Integriteit Woningcorporaties Meldpunt Integriteit Woningcorporaties Meld fraude bij het Meldpunt Integriteit Woningcorporaties 02 Meldpunt Integriteit Woningcorporaties Fraude meldt u bij het Meldpunt Integriteit Woningcorporaties

Nadere informatie

Woonburg. Nieuwsbrief. Wijkvernieuwing Oost-Souburg. Nummer 2 l juni 2011

Woonburg. Nieuwsbrief. Wijkvernieuwing Oost-Souburg. Nummer 2 l juni 2011 Nieuwsbrief Wijkvernieuwing Oost-Souburg Woonburg Nummer 2 l juni 2011 2 Nieuwsbrief Wijkvernieuwing Oost-Souburg In de nieuwsbrief nummer 1 hebben wij u verteld dat het schetsontwerp van 80 woningen groot

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015. Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden. Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen

Nieuwsbrief december 2015. Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden. Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen Nieuwsbrief december 2015 Aanpak Hoeken, Oorden, Plaatsen, Zijden Onderhoud en energiebesparende maatregelen 77 huurwoningen Brief voor: EIGENAREN IN GEHEEL VERKOCHTE BLOKKEN Inhoud Inleiding Uitvoeringsplanning

Nadere informatie