DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012"

Transcriptie

1 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Voor de openbare zitting van de gemeenteraad, om 20 uur, komt het studiebureau BUUR (Bureau voor Urbanisme) een toelichting geven over de voorlopige vaststelling van het ontwerp-rup Centrum. De openbare zitting van de raad begint om uur. OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME VAN HET ONTSLAG VAN SCHEPEN MARLEEN VAN DER HOEVEN ALS SCHEPEN. De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag van schepen Marleen Van Der Hoeven als schepen. 2. VERKOZEN VERKLARING VAN EEN NIEUWE SCHEPEN OP BASIS VAN EEN GEMEENSCHAPPELIJKE VOORDRACHTSAKTE. Raadslid Sofie Renders wordt als schepen, in opvolging van schepen Marleen Van Der Hoeven, verkozen verklaard tot het einde van de bestuursperiode EEDAFLEGGING VAN EEN NIEUWE SCHEPEN. Mevrouw Sofie Renders legt in openbare vergadering van de gemeenteraad de volgende eed af in handen van de burgemeester Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen. 4. PETITIE BUURTCOMITE DREVENSVELD : ONDERZOEK NAAR BEVOEGDHEID GEMEENTERAAD CONFORM ART.200 QUINQUIES. De gemeenteraad is bevoegd om deze materie te behandelen. 5. TOEPASSING ARTIKEL 53 VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - SOLVA - MARK VAN DER POORTEN. De heer MARK VAN DER POORTEN, schepen, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in de Raad van Bestuur en het Directiecomité, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale SOLVA. 6. TOEPASSING ARTIKEL 53 VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - INTERCOMMUNALE WESTLEDE - JO FONCK. De heer Jo FONCK, Burgemeester, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale Crematoriumbeheer Westlede.

2 7. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - INTERGEM - ERIK DUWE. De heer Erik DUWE, gemeenteraadslid, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in de Algemene Vergadering, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale INTERGEM. 8. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - INTERGEM - BETTY DE SCHAMPHELEER. Mevrouw Betty DE SCHAMPHELEER, raadslid, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van haar mandaat in het Regionaal Adviescomité en Raad van Bestuur, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale INTERGEM. 9. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - FINGEM - MYRIAM D'HAESELEER. Mevrouw Myriam D HAESELEER, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van haar mandaat in de Raad van Bestuur, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van de intercommunale FINGEM. 10. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - FINGEM - ELKE DE GREEF. Mevrouw Elke DE GREEF, schepen, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van haar mandaat in de Algemene Vergadering alsook toelichting verstrekken bij het beleid van de intercommunale FINGEM. 11. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - SOLVA - JURGEN RUYSSEVELDT. De heer Jürgen RUYSSEVELDT, gemeenteraadslid, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in de Algemene Vergadering, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale SOLVA. 12. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - INTERLOKALE VERENIGING REGIOSPORTDIENST ZUID-OOST- VLAANDEREN - YVES DE SMET. De heer Yves DE SMET, schepen, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van zijn mandaat in, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van het intergemeentelijk samenwerkingsverband INTERLOKALE VERENIGING REGIOSPORTDIENST ZUID-OOST-VLAANDEREN. 13. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - ILVA - ELKE PEREBOOM. Mevrouw Elke PEREBOOM, raadslid, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van haar mandaat in de Algemene Vergadering, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale ILVA.

3 14. TOEPASSING ARTIKEL 53 DECREET VAN HOUDENDE DE INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - ILVA - MYRIAM D'HAESELEER. Mevrouw Myriam D HAESELEER, raadslid, zal tijdens de openbare vergadering van huidige gemeenteraad verslag uitbrengen over de uitoefening van haar mandaat in de Raad van Bestuur en het Directiecomité, alsook toelichting verstrekken bij het beleid van intercommunale ILVA. 15. GOEDKEURING RIO-ACT TAKENPAKKET Voorgesteld wordt het RioAct takenpakket 2012 goed te keuren. 16. GOEDKEURING BESTEK EN GUNNINGSWIJZE - AANKOOP LICHTE VRACHTWAGEN MET KIPBAK. Voorgesteld wordt goedkeuring te verlenen aan het bijzonder bestek met nr. 2012/369 en de raming voor de opdracht leveren van lichte vrachtwagen met kipbak (rijbewijs B), opgesteld door de technische dienst. De raming bedraagt ,08 euro excl. btw of ,00 euro incl. 21% btw. 17. LEVEREN BRANDSTOFFEN GOEDKEUREN BESTEK,RAMING EN GUNNINGSWIJZE. Voorgesteld wordt goedkeuring te verlenen aan het bestek en de raming voor de opdracht leveren huisbrandolie en diesel 2012, opgesteld door de technische dienst. De kostenraming bedraagt : Voor perceel 1 : ,00 euro incl. BTW. Voor perceel 2 : ,00 euro incl. BTW. 18. GOEDKEUREN VERVANGEN SPORTVLOER SPORTHAL LECOMPTE. Voorgesteld wordt goedkeuring te verlenen aan het bijzonder bestek met nr. 2012/376 en de raming voor de opdracht Vervangen sportvloer sportzaal Lecompte, opgesteld door de technische dienst. De raming bedraagt ,00 euro excl. btw of ,00 euro incl. 21% btw. 19. GOEDKEURING LASTVOORWAAREN EN GUNNINGSWIJZE - AQAUFINPROJECT COLLECTOR WILDEBEEK. Voorgesteld wordt goedkeuring te verlenen aan het bijzonder bestek met nr. 2012/379 en de raming voor de opdracht Aquafinproject collector Wildebeek, opgesteld door Arcadis. Het goed te keuren bedrag bedraagt ,55 euro incl. btw. 20. GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - AANKOOP EN IMPLEMENTATIE VAN EEN TIJDSREGISTRATIESYSTEEM. Voorgesteld wordt goedkeuring te verlenen aan het bijzonder bestek met nr. 2012/380 en de raming voor de opdracht Aankoop en implementatie van een tijdsregistratiesysteem, opgesteld door de technische dienst. De raming bedraagt ,85 euro excl. btw of ,00 euro incl. 21% btw. 21. GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - STOOKPLAATSRENOVATIE GBS WELLE. Voorgesteld wordt goedkeuring te verlenen aan het bijzonder bestek met nr. 2012/356 en de raming voor de opdracht Stookplaatsrenovatie GBS Welle, opgesteld door Eandis; in het kader van de kaderovereenkomst tussen gemeente en Eandis m.b.t. energiebesparende maatregelen. De raming bedraagt ,00 euro excl. btw of ,45 euro incl. 21% btw.

4 22. GOEDKEUREN AANKOOP WONINGEN G.GEZELLESTRAAT 79 EN 81. Voorgesteld wordt de aankoop van de woningen gelegen G.Gezellestraat 79 en 81 te 9470 Denderleeuw, om reden van openbaar nut, goed te keuren. 23. GOEDKEUREN AANKOOP WONING GEALLIEERDENSTRAAT 20. Voorgesteld wordt de aankoop van de woning gelegen Geallieerdenstraat 20 te 9470 Denderleeuw om reden van openbaar nut, goed te keuren. 24. GOEDKEUREN AANKOOP GROND THV INGANG KERKHOF DENDERLEEUW. Voorgesteld wordt de aankoop van het pand, gelegen in de Wolfsgracht te 470 Denderleeuw (kadastrale gegevens: sectie B 1172B), om reden van openbaar nut, goed te keuren; 25. GOEDKEUREN AANKOOP WONING DR.COCHEZSTRAAT 13. Voorgesteld wordt de aankoop van de woning gelegen Dr. Cochezstraat 13 te 9470 Denderleeuw om reden van openbaar nut, goed te keuren. 26. GOEDKEUREN AANKOOP WONING MOLENSTRAAT 1. Voorgesteld wordt de aankoop van de woning gelegen Molenstraat 1 te 9470 Denderleeuw, om reden van openbaar nut, goed te keuren. 27. GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - ONDERGRONDS BRENGEN NETTEN EN VERNIEUWEN OPENBARE VERLICHTING IN DE LANGESTRAAT. Voorgesteld wordt het ondergronds brengen en vernieuwen van de openbare verlichting in de Langestraat, goed te keuren. De kosten verbonden aan deze werken ten bedrage van ,08 euro incl. btw en recupelbijdrage te financieren met de kredieten ingeschreven in het investeringsbudget van GOEDKEUREN UITBREIDING WATERLEIDINGSNET T.B.H.PRIVATE VERKAVELING TUSSEN SIJPESTRAAT - N405 EN IDDERGEMSTRAAT. Voorgesteld wordt de uitbreidingen en aanleg van het waterleidingsnet, volgens plannummer /145, goed te keuren. 29. NIET REALISEREN ROOILIJN KERPELSTRAAT 7. Voor de woning gelegen Kerpelstraat 7 te 9472 Denderleeuw werd een aanvraag ingediend strekkende tot het overdekken van een autostaanplaats tussen 2 bestaande muren. De bouwvergunning kan slechts vergund worden indien beslist wordt dat de rooilijn op die plaats binnen de vijf jaar niet zal gerealiseerd worden. 30. VOORLOPIG VASTSTELLEN ONTWERP GEMEENTELIJK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN CENTRUM. Voorgesteld wordt het ontwerp ruimtelijk uitvoeringsplan Centrum overeenkomstig artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, samen met het bijhorende onteigeningsplan, voorlopig vast stellen.

5 31. GOEDKEUREN NIEUW SCHOOLWERKPLAN GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL DENDERLEEUW. Aangezien het huidige, bij gemeenteraadsbesluit van 15 december 1999 goedgekeurde, schoolwerkplan niet langer voldoet en in overeenstemming diende gebracht met de verschillende wettelijke wijzigingen die sindsdien doorgevoerd werden, werd op basis van een model van OVSG een volledig aangepast schoolwerkplan opgesteld. Voorgesteld wordt dit goed te keuren. 32. BEKRACHTIGEN BESLISSING SCHEPENCOLLEGE DD 10 JANUARI 2012 HOUDENDE INRICHTEN 8 INSTAPLESTIJDEN INGEVOLGE EEN EERSTE HERBEREKENING IN HET KLEUTERONDERWIJS TIJDENS HET SCHOOLJAAR Ingevolge een stijging van het aantal regelmatig ingeschreven kleuters op 9 januari 2012, zijnde de derde instapdatum van het schooljaar , werd het lestijdenpakket in het kleuteronderwijs een eerste keer herberekend en kunnen 8 instaplestijden, 7 lestijden volgens de schalen en 1 aanvullende lestijd lichamelijke opvoeding, ingericht worden. Voorgesteld wordt de beslissing van het schepencollege d.d. 10 januari 2012 houdende het inrichten van 8 instaplestijden, te bekrachtigen. 33. BEKRACHTIGEN BESLISSING SCHEPENCOLLEGE DD 7 FEBRUARI 2012 HOUDENDE INRICHTEN 6 INSTAPLESTIJDEN INGEVOLGE EEN TWEEDE HERBEREKENING IN HET KLEUTERONDERWIJS TIJDENS HET SCHOOLJAAR Ingevolge een stijging van het aantal regelmatig ingeschreven kleuters op 1 februari 2012, zijnde de vierde instapdatum van het schooljaar , werd het lestijdenpakket in het kleuteronderwijs een tweede keer herberekend en kunnen 6 instaplestijden ingericht worden. Voorgesteld wordt de beslissing van het schepencollege d.d. 7 februari 2012 houdende het inrichten van 6 instaplestijden, te bekrachtigen. 34. GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - AANKOOP BOEKEN VOOR DE BIB. Voorgesteld wordt goedkeuring te verlenen aan het bijzonder bestek met nr. 2012/363 en de raming voor de opdracht aankoop boeken voor de bib, opgesteld door de technische dienst.. De raming bedraagt ,69 euro excl. btw of ,00 euro incl. 21% btw. GEHEIME ZITTING 35. VERLENEN VRIJWILLIG ONTSLAG AAN DE HEER BRAM VANSTEENKISTE - STAGIAIR BRANDWEERMAN BIJ DE GEMEENTELIJKE VRIJWILLIGE BRANDWEER. Met zijn bericht van 11 januari 2012 diende een stagiair-brandweerman zijn ontslag in bij de gemeentelijke vrijwillige brandweer. Voorgesteld wordt betrokkene op zijn verzoek te ontslaan met ingang van 1 februari AANVAARDEN ONTSLAG KOEN VANHOLDER - STATUTAIR AFDELINGSHOOFD GRONDGEBIEDZAKEN. Voorgesteld wordt aan de heer Koen Vanholder, geboren te Aalst op 27 mei 1964 en wonende te Haaltert, Stationsstraat 136, op zijn vraag ontslag te verlenen als statutair afdelingshoofd grondgebiedzaken met ingang van 1 januari 2012.

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves,

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 OPENBARE ZITTING 1. OPEN VERKLAREN BIJ WIJZE VAN BEVORDERING 1 BETREKKING VAN SERGEANT BIJ DE GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 22 JUNI 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, VAN

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010 Aanwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 MEI 2010

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 MEI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 MEI 2010 OPENBARE ZITTING 1. GOEDKEUREN BUDGETWIJZIGING NR 1/2010 - KERKFABRIEK SINT-AMANDUS DENDERLEEUW Voorgesteld

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 18 MEI 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013 Aanwezig: Afwezig: VAN CAUTER Geert, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE DIER Jan, DE NUL Jan, SCHEERLINCK

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 JANUARI 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 JANUARI 2011 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 JANUARI 2011 Aanwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, VAN DER HOEVEN Marleen,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 27 JUNI 2012

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 27 JUNI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 27 JUNI 2012 OPENBARE ZITTING 1. ADVISEREN DIENSTJAARREKENING 2011 - KERKFABRIEK SINT-PIETERSBANDEN WELLE. Voorgesteld

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester FONCK Jo, VAN DER HOEVEN

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 15 SEPTEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2011 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, VAN DER HOEVEN

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 APRIL 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 FEBRUARI 2016

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 FEBRUARI 2016 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 FEBRUARI 2016 Aanwezig: VAN CAUTER Geert, Voorzitter SERGOORIS Alberic, Burgemeester FONCK Jo, DE NUL Jan, DE SMET Yves,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2009 TE 20u30

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2009 TE 20u30 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2009 TE 20u30 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2009 TE 20u00

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2009 TE 20u00 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2009 TE 20u00 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013

VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013 Aanwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester SCHEERLINCK

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 DECEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 DECEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 DECEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 APRIL 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 APRIL 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 APRIL 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 DECEMBER 2011

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 DECEMBER 2011 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 DECEMBER 2011 Voorafgaandelijk aan de zitting van de gemeenteraad is er om 19.30 uur, naar aanleiding van de

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 MAART 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 MAART 2011 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 MAART 2011 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester VAN DER HOEVEN Marleen, DE

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Algemene vergadering op 25 mei 2016 - Kennisname agenda Brief van 14 april 2016 van Interwaas waarbij

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 OPENBARE VERGADERING Beleidssecretariaat Secretariaat 1 2017_GR_00041 Notulen vorige vergadering - Ontwerp-notulen van de vergadering van

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 SEPTEMBER 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 SEPTEMBER 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING... 3 1. KENNISNAME VAN HET ONTSLAG ALS RAADSLID DAVY SCHERLIPPENS.... 3 2. ONDERZOEK

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 28.05.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015 OPENBARE ZITTING... 4 1. GOEDKEUREN LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - LEVEREN VAN HUISBRANDOLIE

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2016

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2016 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2016 Aanwezig: VAN CAUTER Geert, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves, RENDERS Sofie, RUYSSEVELDT

Nadere informatie

1. In het kader van het Burgemeestersconvenant engageren Brakel, Denderleeuw, Erpe- Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Lierde, Maarkedal,

1. In het kader van het Burgemeestersconvenant engageren Brakel, Denderleeuw, Erpe- Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Lierde, Maarkedal, 1. In het kader van het Burgemeestersconvenant engageren Brakel, Denderleeuw, Erpe- Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Lierde, Maarkedal, Ronse, Sint- Lievens-Houtem, Zottegem, Zwalm zich tot

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 02 JUNI 2009 TE 20u00

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 02 JUNI 2009 TE 20u00 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 02 JUNI 2009 TE 20u00 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 NOVEMBER 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 NOVEMBER 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 NOVEMBER 2015 TWEEDE OPROEP... 5 OPENBARE ZITTING... 5 1. GOEDKEUREN BUDGETWIJZIGING 2015/1 KERKFABRIEK SINT-AMANDUS

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

De notulen van het directiecomité IGEMO (782 ) d.d. 7 mei 2015 worden unaniem goedgekeurd.

De notulen van het directiecomité IGEMO (782 ) d.d. 7 mei 2015 worden unaniem goedgekeurd. Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 11 juni 2015 (784 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Ivan Blauwhoff (bestuurder)

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 26/06/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 26/06/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 26/06/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 juni 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 mei 2015

Gemeenteraadszitting van 28 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 28 mei 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 9 april 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 9 april 2015 goed te

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 20 DECEMBER 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 20 DECEMBER 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 20 DECEMBER 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, VAN DER POORTEN

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

DAGORDE OPENBARE ZITTING

DAGORDE OPENBARE ZITTING Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde GEMEENTE MAARKEDAL Maarkedal, 15 februari 2012 Geacht raadslid De voorzitter van de gemeenteraad heeft de eer u uit te nodigen tot de GEMEENTERAAD, welke

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 31 januari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1.

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

3. Algemeen kader van het intern controlesysteem en organisatiebeheersing: goedkeuring.

3. Algemeen kader van het intern controlesysteem en organisatiebeheersing: goedkeuring. TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 11 OKTOBER 2017 1. Goedkeuring verslag vorige zitting. 2. Rapport organisatie-audit: kennisname. In het Vlaams gemeentedecreet is

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

A G E N D A OPENBARE ZITTING

A G E N D A OPENBARE ZITTING . Secretariaat Markt 1, 9620 Zottegem Openingsuren: maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur Telefoon: 09 364 64 54 Fax: 09 364 64 79 e-mail: secretariaat@zottegem.be Geacht raadslid Gemeenteraad bijeenroeping

Nadere informatie

Gemeenteraad 18 februari 2013

Gemeenteraad 18 februari 2013 Gemeenteraad 18 februari 2013 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 januari 2013 goed. Punt 1: aktename van het ontslag van de heer

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 MEI 2016

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 MEI 2016 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING... 3 1. POLITIEZONE DENDERLEEUW-HAALTERT - GOEDKEUREN GEMEENTELIJKE DOTATIE, ONTWERP

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 28 januari 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 28 januari 2016

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 MEI 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 MEI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 MEI 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves, VAN

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN

BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN PROVINCIE LIMBURG GEMEENTEBESTUUR DIEPENBEEK BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 18-03-2013 001. KENNISNAME ARREST VAN DE RAAD VAN STATE D.D. 19-02-2013 I.V.M. DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 AUGUSTUS 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 AUGUSTUS 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 AUGUSTUS 2015 OPENBARE ZITTING... 4 1. GOEDKEUREN LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - LEVEREN VAN HUISBRANDOLIE

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD MAANDAG 5 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD MAANDAG 5 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD MAANDAG 5 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING Toerisme -Sport - Cultuur - Informatie 01 Adviesraden. Jaarverslag 2015 Culturele Raad. Het college van burgemeester en schepenen

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEURING NOTULEN VAN DE VORIGE VERGADERING De notulen van de vergadering

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 30 MAART 2017

EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 30 MAART 2017 EENGEMEENTEZONE SINT-PIETERS-LEEUW GEWOON TOEZICHT BEKNOPTE OMSCHRIJVING GEMEENTERAAD DONDERDAG 30 MAART 2017 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen openbare vergadering gemeenteraad 23 februari 2017. Goedkeuring.

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

Gemeenteraad 04 november 2014

Gemeenteraad 04 november 2014 BADSTAD Blankenberge, 10 november 2014 8370 BLANKENBERGE Gemeenteraad 04 november 2014 1 Mededelingen van de voorzitter OPENBARE ZITTING 2 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 29 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2013

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2013 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2013 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 18 september 2013 De raad keurt de notulen d.d. 18 september 2013 goed.

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 JULI 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 JULI 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 JULI 2015 De heer Geert VAN CAUTER, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 124 GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 19 JANUARI 2017

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 19 JANUARI 2017 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 19 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING... 2 1. EEDAFLEGGING GEMEENTESECRETARIS... 2 2. HERSTELLEN RIOLERING ARENDSVELD

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 mei 2015

Gemeenteraadszitting van 28 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 28 mei 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 mei 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 maart 2015 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 maart 2015 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 maart 2015 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Ontslag van de heer Marc Fruytier als gemeenteraadslid - Kennisname Met zijn schrijven van 19 februari 2015

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR ZINGEM

GEMEENTEBESTUUR ZINGEM Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde postcode 9750 / N.I.S. 45057 GEMEENTEBESTUUR ZINGEM A. Amelotstraat 53 9750 Zingem tel. 09 389 01 00 fax. 09 389 01 49 gemeente@zingem.be www.zingem.be

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD maandag 3 november 2014

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD maandag 3 november 2014 TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD maandag 3 november 2014 OPENBARE ZITTING Financiën 01 Kerkfabrieken. Sint-Sebastiaan Michelbeke. Meerjarenplanwijziging 2014-2019. Het meerjarenplan wordt aangepast vanwege

Nadere informatie