Kinderdagverblijf Oetsiekoetsie. Leuk om thuis ook mee te zingen! Oetsiekoetsie s dagelijks en meest gezongen liedjes,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kinderdagverblijf Oetsiekoetsie. Leuk om thuis ook mee te zingen! Oetsiekoetsie s dagelijks en meest gezongen liedjes,"

Transcriptie

1 Kinderdagverblijf Oetsiekoetsie Leuk om thuis ook mee te zingen! Oetsiekoetsie s dagelijks en meest gezongen liedjes, KDV Oetsiekoetsie Koningstraat 2a 6641 KS Beuningen Tel:

2 Dagelijks gezongen liedjes: Goedemorgen Goedemorgen, goedemorgen, goedemorgen allemaal. Wij zijn nu allemaal binnen en dan kan de dag beginnen. Goedemorgen, goedemorgen, goedemorgen allemaal. Goedemiddag Goedemiddag, goedemiddag, goedemiddag allemaal. Heb je lekker geslapen of moet je nu nog gapen. Goedemiddag goedemiddag, goedemiddag allemaal. Veel gezongen liedjes: Aapje wou eens lollig zijn Een aapje wou eens lollig hij beet in de billen van de kapitein de kapitein werd vreselijk boos hij stopte de aap in de poederdoos De poederdoos ging open aapje kon weer lopen aapje kon weer zien vijf plus vijf is tien. Smakelijk eten Smakelijk eten, smakelijk drinken Hap-hap-hap, slok, slok, slok, Dat zal lekker smaken, dat zal lekker smaken Eet maar op, drink maar op Eet en drink smakelijk allemaal! Opruimen Opruimen, opruimen, uit met de pret Opruimen,opruimen, eten en naar bed Eén aapje in de slagroom Eén aapje in de slagroom Twee beren vol met zeep Drie geiten in de pudding Vier zebra s zonder streep Vijf neushoorns met een feestneus En zes wolven in de trein Zeven dikke kikkers die snipverkouden zijn Acht zingende giraffen Wel negen kangaroes En tien gestampte muisjes Die dansen voor de poes En zing ja vaak dit liedje Dan leer je bovendien Eenvoudig alle cijfers Van 1,2,3 tot 10!

3 De wielen van de bus De wielen van de bus die draaien rond, draaien rond, draaien rond De wielen van de bus die draaien rond als de bus gaat rijden De deuren van de bus gaan open en dicht, open en dicht, open en dicht De deuren van de bus gaan open en dicht als de bus gaat rijden De lichten van de bus gaan aan en uit, aan en uit, aan en uit de lichten van de bus gaan aan en uit als de bus gaat rijden De wissers van de bus gaan heen en weer, heen en weer, heen en weer De wissers van de bus gaan heen en weer als de bus gaat rijden In de maneschijn In de maneschijn, in de maneschijn klom ik op het trapje naar het raamkozijn. En je raad het niet. En je raad het niet, zo vliegt een vogel, en zo zwemt een vis. Zo doet een duizendpoot, die schoenpoetser is. En dat is één, en dat is twee, en dat is dikke, dikke, dikke tante Kee, en dat is recht, en dat is krom, en zo draaien we het wieltje nog eens om Rom bom! De mensen in de bus gaan op en neer, op en neer, op en neer De mensen in de bus gaan op en neer als de bus gaat rijden De kindjes in de bus die slapen zacht, slapen zacht, slapen zacht De kindjes in de bus die slapen zacht als de bus gaat rijden Dit zijn mijn wangetjes Dit zijn mijn wangetjes. En dit is mijn kin. Dit is mijn mondje met tandjes erin. Dit zijn mijn oortjes, mijn ogen, m'n haar. Nu nog mijn neusje en dan ben ik klaar.

4 Met je vingertjes Met je vingertjes, met je vingertjes. En met je platte, platte handen. Met je vuisten, met je vuisten. Met je ellebogen, boem..auw!! en met je voeten, en met je voeten. en met je handen in de lucht. en met je hoofdje en met je hoofdje,,, en dan een diepe zucht.. pffoe,, hè,, hè Of: pff, pff, pff (je wangen opblazen en erin prikken) Olifantje in het bos (op de wijze van altijd is kontjakje ziek) Olifantje in het bos Laat je mamma s staart niet los. Anders raak je de weg nog kwijt. En dan heb je later spijt. Olifanje in het bos Laat je mamma s staart niet los. Olifantje op de stoep Olifantje op de stoep, trap niet in de hondenpoep. Anders krijg je vieze schoenen en dan moet je maama boenen, Olifantje op de stoep trap niet in de hondenpoep. Op een houten bruggetje Op een houten bruggetje, liep een krokodilletje. Iedereen die toen langs kwam, die beet hij in zijn billetje. Stoute, stoute krokodil, waarom bijt jij in mijn bil. Zal ik de politie halen, dan moet jij mijn bil betalen. Visje, visje Visje, visje, in het water Visje, visje in de kom Visje, visje, kan niet praten Visje, visje, draai je eens om Blub, blub, blub, hap. Ze kunnen zeggen wat ze willen Ze kunnen zeggen wat ze willen Maar de olifant Die heeft de dikste billen van het hele land de giraf, Die heeft de allerlangste nek, nek, nek En de krokodil de allergrootste bek,bek,bek

5 Op een grote paddestoel Op een grote paddestoel, Rood met witte stippen, Zat kabouter Spillebeen, Heen en weer te wippen, Krak zei toen de paddestoel, Met een diepe zucht, Allebei de beentjes, Hoepla in de lucht! Maar kabouter Spillebeen, ging toch door het wippen. Op andere paddestoel rood met witte stippen. Daar kwam vader Langbaard aan en riep toen luid: 'Moet dat stoeltje ook kapot? Spillebeen, schei uit!' Helikopter Helikopter, helikopter, mag ik met je mee omhoog? Hoog in de wolken wil ik wezen, hoog in de wolken wil ik zijn. Helikopter, helikopter, vliegen is zo fijn. Twee handjes op de tafel Twee handjes op de tafel, twee handjes in je zei, twee handjes op je schouders en op je hoofdje allebei. Nu maken wij twee vuisten zo stevig als maar kan, daar gaan we dan mee trommelen, van je rommelde bommelde bom. De duimpjes zijn de dikste, de pinkjes zijn maar klein, Nu moeten alle handjes vlug op het ruggetje zijn. Kindjes waar zijn jullie handjes gebleven ik heb ze aan mijn ruggenje gegeven,,, van je 1,,, 2,,, 3,,, daar zijn ze weer!! Klap is in de handjes Klap is in de handjes, blij blij blij, op de boze bolletje allebei. handjes in de hoogte handjes in je zei, zo varen de scheepjes voor bij (2x) Onder hele hoge bomen Onder hele hoge bomen in een groot kabouterbos staat een heel klein aardig huisje zomaar midden op het mos Ik zou er best in willen wonen, maar ik ben toch veel te groot 't is gemaakt voor de kabouters met hun jas en mutsjes rood 's avonds als het donker wordt is het helemaal niet naar, want dan zitten de kabouters heel gezellig bij elkaar Ieder zit dan op een stoeltje met een kaarsje in de hand en dan zie je alle lichtjes in kaboutersprookjesland. spreken: En als de kaboutertjes gaan slapen dan blazen ze hun kaarsjes uit pfffffffft

6 Molletje Onder de grond, onder de grond, daar woont een mol in zijn jasje van bont. Graaft een gang, wel tien meter lang, zand op z n snuitje en zand op z n wang. Molletje kan bijna niet zien. Dat is toch gevaarlijk misschien? Molletje, straks stoot je je kop. Zet daarom altijd een brilletje op! Minder vaak gezongen liedjes: Clowntje Piet Clowntje Piet heeft verdriet, hij vertoont zijn kunstjes niet. Zijn ballon die ging toen stuk Tjonge, tjonge wat een ongeluk. En toen kwam de grote dikke circusdirecteur En die gaf clowntje Piet een nieuwe ballon Toen kon clowntje Piet weer lachen Boem retteketet, boem retteketet Clowntje kan weer lachen. Boem retteketet, boem retteketet Het clowntje heeft weer pret, retteketet. Er zat een aapje op een stokje Er zat een aapje op een stokje achter moeders keukendeur; hij had een gaatje in zijn rokje daar stak hij zijn staartje deur Er zit een klein kaboutertje Er zit een klein kaboutertje te huilen op een steen. Te huilen, te huilen, helemaal alleen Sta op kaboutertje en droog je traantjes af en kies een kindje uit de kring waarmee je dansen mag Tra la la la la la la la la la la. Tra la la la la la la la la la la la la (2x)

7 Grote Banaan uit Afrika De grote banaan uit afrika die danste de hele dag van je bi boe ba ba nanana. En iedereen die het zag zei; hé waar komt die banaan vandaan hé waar gaat ie naar toe? We dansen die banaan achterna van je bie boe ba la loe. De grote banaan uit afrika die keek toen heel verwonderd, de mensen zongen bi boe ba Het waren er wel honderd ze dansten naar het warme strand en riepen met z'n allen lang leve het bananen land. En trap niet op de kwallen bi boe banana loe. De grote banaan uit afrika die danste de hele dag van je bi boe ba ba nanana. En iedereen die het zag zei; hé waar komt die banaan vandaan, hé waar gaat ie naar toe? We dansen die banaan achterna van je bie boe ba la loe. De grote banaan uit afrika begon opeens te rennen. Hij wilde naar het water toe om lekker te gaan zwemmen, hij trok zijn gele jasje uit en sprong toen in de golven. Daar werd hij door een hoge zee haast helemaal bedolven bi boe banana loe. Die blote banaan uit afrika die zwom toen de hele dag, want hij ging terug naar afrika en iedereen die het zag zei; Hé waar zou die banaan heen gaan hé waar gaat ie naar toe? Hij zwemt terug naar Afrika van je bie boe ba la loe. Grote klokken Grote klokken zeggen bim, bam, bim, bam. Kleine klokken zeggen tikke, takke, tikke, takke. En de hele kleine polshorloges zeggen tikketikketikketikketik. (dan kan je iemand gaan kietelen) Jongens, meisjes aan de kant Jongens, meisjes aan de kant, daar komt een grote olifant. (in de kring een jongen en een meisje aanwijzen en met je armen 'aan de kant' doen) Dikke poten en grote oren en een lange slurf van voren. (stappen met je voeten, grote oren aanwijzen en met je arm een slurf maken) Jongens, meisjes aan de kant, daar komt een grote olifant. (in de kring een jongen en een meisje aanwijzen en met je armen 'aan de kant' doen) Daarna kan je van een kleine olifant zingen. Jongens, meisjes aan de kant, daar komt een kleine olifant. (in de kring een jongen en een meisje aanwijzen en met je armen 'aan de kant' doen) Kleine stappen en kleine oren en een heel klein slurfje van voren. (stappen met je vingers, kleine oren aanwijzen en met je wijsvinger een slurfje maken) Jongens, meisjes aan de kant, daar komt een kleine olifant. (in de kring een jongen en een meisje aanwijzen en met je armen 'aan de kant' doen)

8 Keteltje, rond is mijn buik Ik ben een Keteltje En rond is mijn buik Dit is mijn oor En dit is mijn tuit Als het water kookt Dan roep ik luid Til me op en schenk me uit Kleine Krokodil He kleine krokodil waar ga jij naartoe Je rent hier al de hele tijd Zeg ben jij nog niet moe He kleine krokodil zeg wat zie ik nou Een kleine krokodillentraan Wat is er mis met jou He kleine krokodil zie je mama niet Ze zit daarginds en wacht op jou en zingt een vrolijk lied Vlieg op dikke vlieg Vlieg op, dikke vlieg, dikke bromvlieg Je plaagt me en je kriebelt zo Ik wil je niet, je wiebelt zo Ga weg jij van mijn neus, dikke deus Ga weg jij van mijn neus Vlieg op, dikke vlieg, dikke bromvlieg Je plaagt me en je kriebelt zo Ik wil je niet, je wiebelt zo Ga weg jij van mijn neus, dikke deus Ga weg jij van mijn neus Vlieg op, dikke vlieg, dikke bromvlieg Je plaagt me en je kriebelt zo Ik wil je niet, je wiebelt zo Ga weg jij van mijn neus, dikke deus Ga weg jij van mijn neus Vlieg op, dikke vlieg, dikke bromvlieg Je plaagt me en je kriebelt zo Ik wil je niet, je wiebelt zo Ga weg jij van mijn neus, dikke deus Ga weg jij van mijn neus He kleine krokodil ben je nu weer blij Zeg kom je straks nog even terug en speel je dan met mij?

9 Zeven kleine visjes Zeven kleine visjes die zwommen naar de zee. Zes kleine visjes die zwommen naar de zee. Twee kleine visjes die zwommen naar de zee. Een kleine visje die zwom eens naar de zee. Vijf kleine visjes die zwommen naar de zee. Vier kleine visjes die zwommen naar de zee. Drie kleine visjes die zwommen naar de zee.

Deze liedjes zingen we met de kinderen

Deze liedjes zingen we met de kinderen Deze liedjes zingen we met de kinderen Klein rood autootje Klein rood autootje, waar breng je ons naar toe? Naar opa en naar oma en naar de koetjes boe En de handjes gaan van klap, klap, klap! En de voetjes

Nadere informatie

Liedjesboek. Zing maar lekker mee!!!

Liedjesboek. Zing maar lekker mee!!! Liedjesboek Zing maar lekker mee!!! Alle eendjes Alle eendjes zwemmen in het water, Falderalderiere, falderalderare. Alle eendjes zwemmen in het water. Fal, fal, falderalderalderalderarara Midden in de

Nadere informatie

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten:

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten: Liedjes Zingen Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Stop het nu maar in je mond Fruit, dat is gezond! En jullie krijgen een bakje fruit Dan worden jullie sterk en stoer Bewegingen

Nadere informatie

De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes

De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes 1.KOK dat gun je mij Gaat mama werken, ja dan brengt ze mij naar KOK Dat vind ik echt niet erg, want daar is het altijd top Met vriendjes en vriendinnen,

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Het grote KOKO liedjesboek. Zing je mee?

Het grote KOKO liedjesboek. Zing je mee? Het grote KOKO liedjesboek Zing je mee? Beste ouder(s), verzorger(s), Op de kinderdagverblijven van KOKO wordt er veel gezongen. Bij elk thema, feestje of gebeurtenis zingen wij een liedje. Wij horen vaak

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen...... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente... 5 Liedje over twee hazen:... 5 Bolletjes:... 5 Een koetje

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal!

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Wij komen om te zingen, Te dansen en te springen, Goeiemorgen! Goeiemorgen!

Nadere informatie

Liedjesboek met gebaren

Liedjesboek met gebaren Liedjesboek met gebaren 15 liedjes met ondersteunende gebaren 2017 Baby- en kindergebaar Illustraties: Liedee (Lisanne van Osch) Uitgegeven door: Baby- en kindergebaar, www.babygebaar.nl Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

1. In de Maneschijn. 2. Berend Botje. In de maneschijn, in de maneschijn, Klim ik op een trapje naar het raamkozijn.

1. In de Maneschijn. 2. Berend Botje. In de maneschijn, in de maneschijn, Klim ik op een trapje naar het raamkozijn. 1. In de Maneschijn In de maneschijn, in de maneschijn, Klim ik op een trapje naar het raamkozijn. En je raadt het niet, en je raadt het niet: Zo doet een vogel, en zo doet een vis. Zo doet een duizendpoot,

Nadere informatie

Liedjes van de Beiler Sprookjesboom

Liedjes van de Beiler Sprookjesboom Liedjes van de Beiler Sprookjesboom Opruimliedjes Onderstaand liedje zingen we voordat we beginnen met opruimen. Doe je handen maar omhoog Maak daarvan een mooie boog Zet ze netjes in je zij en luister

Nadere informatie

ALGEMEEN. Versjes en liedjes van Pinokkio. Op gaan ruimen, op gaan ruimen Help je mee Alles in de kisten Alles in de kasten Goed idee, goed idee

ALGEMEEN. Versjes en liedjes van Pinokkio. Op gaan ruimen, op gaan ruimen Help je mee Alles in de kisten Alles in de kasten Goed idee, goed idee Versjes en liedjes van Pinokkio ALGEMEEN Op gaan ruimen, op gaan ruimen Help je mee Alles in de kisten Alles in de kasten Goed idee, goed idee Hap hap hap, slok slok slok Drink je Roosvicee maar op. Klop

Nadere informatie

Papegaaitje leef je nog Ieja deeja Ja, meneer ik ben er nog Ieja deeja 'k Heb m'n eten opgegeten En m'n drinken laten staan

Papegaaitje leef je nog Ieja deeja Ja, meneer ik ben er nog Ieja deeja 'k Heb m'n eten opgegeten En m'n drinken laten staan Papegaaitje leef je nog Ieja deeja Ja, meneer ik ben er nog Ieja deeja 'k Heb m'n eten opgegeten En m'n drinken laten staan Kinderliedjes algemeen. 'k Zag twee beren broodjes smeren o het was een wonder!

Nadere informatie

Thema hatsjoe Kleine Puk wat is er nou... 4 Au! Mijn vinger doet zeer... 4 Dag dokter... 5 Kortjakje... 5 Waar heb je pijn?...

Thema hatsjoe Kleine Puk wat is er nou... 4 Au! Mijn vinger doet zeer... 4 Dag dokter... 5 Kortjakje... 5 Waar heb je pijn?... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo...... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Alle liedjes met een strik erom

Alle liedjes met een strik erom Stichting Theater Van Santen / per 10 januari 2017 Alle liedjes met een strik erom 1 - Zeg Roodkapje DPKL - 2 Zeg Roodkapje, waar ga jij henen, zo alleen, zo alleen? Zeg Roodkapje, waar ga jij henen, zo

Nadere informatie

KABOUTER BIM Mijn naam is kabouter Bim Ik wil zingen Ik wil spelen Mijn naam is kabouter Bim Ik wil spelen Bom bam bim

KABOUTER BIM Mijn naam is kabouter Bim Ik wil zingen Ik wil spelen Mijn naam is kabouter Bim Ik wil spelen Bom bam bim IN DE MANESCHIJN in de maneschijn, in de maneschijn klom ik op het trapje door het raamkozijn maar je waagt het niet, maar je waagt het niet zo doet de vogel, zo doet de vis zo doet de duizendpoot die

Nadere informatie

Hompeltje en Pompeltje

Hompeltje en Pompeltje Hompeltje en Pompeltje Kleur onderstaande Hompeltje en Pompeltje en knip ze uit. Vouw het randje op de stippellijn en plak de uiteindes aan elkaar. Plak met watten de baard. Stop je duim in Hompeltje en

Nadere informatie

Ik heb de zon zien zakken

Ik heb de zon zien zakken Ik heb de zon zien zakken Ik heb de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zakken, de zon zien zakken, de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zeeën

Nadere informatie

LIEDJES VOOR IEDERE DAG

LIEDJES VOOR IEDERE DAG LIEDJES VOOR IEDERE DAG Clowntje Piet, heeft verdriet, hij vertoont zijn kunstjes niet. Zijn ballon die ging stuk, tjonge, jonge, jonge wat een ongeluk. Toen kwam de circusdirecteur met een hele dikke

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren die er zijn. Help je mee, heb jij een idee hoe al die namen zijn? Spelvorm: Zing de raadsels, de laatste zin is een spreektekst. De kinderen

Nadere informatie

Spel 0 Adam woont in het paradijs. God praat elke dag met Adam. Hij mag alle dieren een naam geven. Wij gaan Adam helpen.

Spel 0 Adam woont in het paradijs. God praat elke dag met Adam. Hij mag alle dieren een naam geven. Wij gaan Adam helpen. Genesis 2:18-20 0 Leeftijd: 4-8 jaar Wat heb je nodig? 0 Lied: Adam geeft de dieren namen 0 Estafette: touw en attributen, bijvoorbeeld: pionnen, emmers, tafel 0 Speel het spel in 2 groepen Spel 0 Adam

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen 1 Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren groot en klein. Help je mee, heb jij een idee wat al die namen zijn? Spelidee: Zing de raadsels. De kinderen noemen de namen van de

Nadere informatie

Sport Vereniging De BrugCOLIJNSPLAAT

Sport Vereniging De BrugCOLIJNSPLAAT Sport Vereniging De BrugCOLIJNSPLAAT Ouder/kindgym Renate Dourleijn-Beijaard S.V. de Brug Inhoudsopgave 1. Doelstelling 2. Wat is ouder/kindgym? 3. Hoe ziet een ouder/kind gymles eruit? 4. Beweegliedjes

Nadere informatie

Groep 1/2b. Wat een zomer!!!

Groep 1/2b. Wat een zomer!!! Groep 1/2b Hallo allemaal, hier weer wat nieuwtjes van onze groep. Er zitten nu 24 kinderen bij ons in de klas. Na de zomervakantie zagen we weer nieuwe gezichten. Welkom Faye, Bram, Jeremy, Chloë en Daan.

Nadere informatie

Een lied van mij voor jou - kinderen

Een lied van mij voor jou - kinderen LIEDTEKSTEN - 1 Berend Botje Berend botje ging uit varen Met z n scheepje naar Zuid-Laren De weg was recht, De weg was krom Nooit kwam Berend Botje weerom 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Waar is Berend Botje gebleven?

Nadere informatie

Noach. moest een ark gaan bouwen. 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl

Noach. moest een ark gaan bouwen. 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl Noach moest een ark gaan bouwen 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl 1 2 De ark van Noach Vouw een ( bruin) vel karton dubbel. Vouw de beide zijkanten 3 cm om. Plak deze plakstroken (A) tegen de

Nadere informatie

Themabrief. Reuzen en kabouters. 8 mei t/m 7 juli 2017

Themabrief. Reuzen en kabouters. 8 mei t/m 7 juli 2017 Themabrief Reuzen en kabouters 8 mei t/m 7 juli 2017 VKV De Klinker Bernardus IJzerdraatsingel 1 3123 CC Schiedam 0648277489 klinkerkids@komkids.nl Wat willen wij? De komende periode werken we aan het

Nadere informatie

Kabouterpad herfst. www.jufanke.nl. - www.jufanke.nl -

Kabouterpad herfst. www.jufanke.nl. - www.jufanke.nl - Kabouterpad herfst www.jufanke.nl Uitleg van het kabouterpad Dit kabouterpad is gemaakt voor een herfstwandeling door het bos. De wandeling kan met kleine groepjes of de hele klas tegelijk gelopen worden.

Nadere informatie

Zuid Amerika. Zeg jongens, ga opzij Want de meisjes gaan voorbij Lang le-he-ve Lang le-he-ve Lang leve de scoutingclub Hup, hup!

Zuid Amerika. Zeg jongens, ga opzij Want de meisjes gaan voorbij Lang le-he-ve Lang le-he-ve Lang leve de scoutingclub Hup, hup! Liedjes NPK Tijdens het kampvuur wordt een verhaal verteld, waarbij we op safari gaan langs verschillende werelddelen. Per werelddeel hebben we meerdere liedjes. Sommige gaan we zingen, anderen worden

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren die er zijn. Help je mee, heb jij een idee hoe al die namen zijn Spelvorm: Zing de raadsels, de laatste zin is een spreektekst. De kinderen

Nadere informatie

Zie verder: Daar kun je ook dit document downloaden.

Zie verder:   Daar kun je ook dit document downloaden. 1 Ram sam sam 10 oefenliedjes In dit document zie je wat er in het brailleboekje 10 kinderliedjes staat. Dat boekje kun je bestellen op: https://educatief.dedicon.nl/products/157929. Blauw braille is gewone

Nadere informatie

Appeltje. Spinnetje.

Appeltje. Spinnetje. Liedjesbundel Appeltje Appeltje dik, appeltje rond,. appeltje,m,m,m lekker gezond! Ham!! Spinnetje. Er was eens een spinnetje, dat had een vriendinnetje. Ze liepen naar hier, ze liepen naar daar. Ze liepen

Nadere informatie

Bewegen! Spelletjes voor aan tafel met een baby of dreumes

Bewegen! Spelletjes voor aan tafel met een baby of dreumes Bewegen! Kinderen hebben plezier in bewegen en doen dat het liefst de hele dag. Helaas bewegen kleine kinderen tegenwoordig steeds minder. Overgewicht komt bij steeds meer jonge kinderen voor, evenals

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Het feest van de olifant

Het feest van de olifant Het feest van de olifant door Marike Jongsma In een land hier ver vandaan leefde eens een mooie olifant. Olifant had vele vrienden in het woud. Maar zijn vrienden hadden olifant al een poosje niet meer

Nadere informatie

Op pad met. kabouter Wouter en kabouter Lilly. Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde bos.

Op pad met. kabouter Wouter en kabouter Lilly. Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde bos. Op pad met kabouter Wouter en kabouter Lilly. Dag kaboutertjes! Ik ben kabouter Wouter. Ik ben 250 jaar. Oud hé? Maar ik kan nog veel ouder worden! Ik heb ook een dochter. Zij heet Lilly en woont in hetzelfde

Nadere informatie

Het olifantenboekje. het eigenwijze Fantje. C.A. Leembruggen. Zie voor verantwoording:

Het olifantenboekje. het eigenwijze Fantje. C.A. Leembruggen. Zie voor verantwoording: Het olifantenboekje het eigenwijze Fantje C.A. Leembruggen bron. W. van Hoeve, Deventer 1943 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/leem026olif01_01/colofon.php 2010 dbnl 1 2 [Het olifantenboekje.

Nadere informatie

Kinderopvang De Palmboom Professionele kinderopvang in je eigen buurt! Programma

Kinderopvang De Palmboom Professionele kinderopvang in je eigen buurt! Programma Kinderopvang De Palmboom Professionele kinderopvang in je eigen buurt! Programma Week 15 Datum 7 tot en met 11 April 09.15 uur - Kring: Kern 0 1½ fruit eten. Fruit onder een doek verstoppen. Wat ligt er

Nadere informatie

Makkers en rakkers. Nel Ooievaar. bron Nel Ooievaar, Makkers en rakkers. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940. 2010 dbnl

Makkers en rakkers. Nel Ooievaar. bron Nel Ooievaar, Makkers en rakkers. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940. 2010 dbnl Makkers en rakkers Nel Ooievaar bron. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/ooie002makk01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 [Makkers en rakkers] 3 Een mus

Nadere informatie

Timpe tampe tovenaar

Timpe tampe tovenaar Timpe tampe tovenaar Timpe tampe tovenaar Kom vertoon je kunsten maar Timpe tampe tovenaar Wij zijn klaar Hotsie kielekiele knotsie boem Bim bam basie paardenbloem Bim bam basie paardeblom k Maak van jullie

Nadere informatie

We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld.

We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld. Thema Lente 1 Hierbij presenteren wij het thema lente! We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld. Het boek dat dit thema centraal staat is Moederdag valt ook

Nadere informatie

Waar zit het: memoryspel huis heel mooi Ingekleurd - dak - schoorsteen - deur en ramen

Waar zit het: memoryspel huis heel mooi Ingekleurd - dak - schoorsteen - deur en ramen Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 25 september 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

ISBN Daniel Nesquens Sergio Mora Tattoo-papa De Vier Windstreken. De Vier Windstreken

ISBN Daniel Nesquens Sergio Mora Tattoo-papa De Vier Windstreken. De Vier Windstreken ISBN 978 90 5116 293 6 Daniel Nesquens Sergio Mora Tattoo-papa De Vier Windstreken De Vier Windstreken De Vier Windstreken 1 Papa komt en gaat, zoals de dag en de nacht. Vooral wanneer je hem totaal niet

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen Dit ben ik! Weekprogramma: Week 1; 0 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken. 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen 2 jaar Aanwijzen en benoemen delen van het gezicht. 3 jaar

Nadere informatie

Teksten van liedjes en verhaaltjes

Teksten van liedjes en verhaaltjes Teksten van liedjes en verhaaltjes Eigendomsrechten Alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de informatie die dit artikel bevat (inclusief, maar niet beperkt tot

Nadere informatie

De krokodil: De krokodil, die ligt in het water, De krokodil, ligt helemaal stil. De krokodil komt steeds een stukje

De krokodil: De krokodil, die ligt in het water, De krokodil, ligt helemaal stil. De krokodil komt steeds een stukje Dierenliedjes Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los anders raak je de weg nog kwijt en dan krijg je later spijt olifantje in het bos laat je mama toch niet los bos vervangen door: Stoep, trap

Nadere informatie

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen,

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, deed hem niet open, liep langs de andere kant van de

Nadere informatie

Goeiemorgen/goeiemiddagversje en liedje:

Goeiemorgen/goeiemiddagversje en liedje: Goeiemorgen/goeiemiddagversje en liedje: Goeiemorgen, allemaal, heb je goed geslapen? ja ik ben weer fit en sterk en kan zo weer aan het werk goeiemiddag, allemaal heb je flink gegeten? Goeie morgen, (goeie

Nadere informatie

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018 We luisteren: - Veldhuis & Kemper is het mooi Is het constant een zooi Er is lief Er is leed Er is zuinig of breed Er is kort Er is lang Vrolijk en bang Er is hoop Er is stil Er is zang Er is langzaam

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam Burny Bos Knofje Alle verhalen Met illustraties van Harmen van Straaten Leopold / Amsterdam Knofje_bundel_pr2 06-05-09 15:45 Pagina 4 Een geheime hut Kijk. Daar loopt Knofje. Dat meisje met dat staartje.

Nadere informatie

Kiki in de dierentuin

Kiki in de dierentuin Ontwikkelingskansen voor ieder kind! Voorwoord We gaan naar de dierentuin! Wat zijn er een hoop dieren in de dierentuin. Ieder dier is uniek, net als mensen. En elk dier is goed zoals het is. Dat geldt

Nadere informatie

Het nachtmerrieneefje

Het nachtmerrieneefje Paul van Loon Het nachtmerrieneefje Tekeningen Hugo van Look Leopold / Amsterdam 1 Olaf Hé, Dolf, weerwolven! Gaaf, Timmie. Het is bijna zeven uur s avonds. Dolfje en Timmie kijken naar Het Klokhuis. Moniek

Nadere informatie

Net als mensenkindjes sluit je visjes niet op Laat ze goed bewegen En zwemmen Hop hop hop hop hop hop hop (x2)

Net als mensenkindjes sluit je visjes niet op Laat ze goed bewegen En zwemmen Hop hop hop hop hop hop hop (x2) Hoera, Kortjakje is niet meer ziek! We maakten 5 kinderliedjes actiever, gezonder en positiever door ze in een nieuw jasje te steken. Want niets beter voor je kind dan samen bewegen op leuke muziek. Eén

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Lesbrief SPRIETSELS Improvisatietheater

Lesbrief SPRIETSELS Improvisatietheater Lesbrief SPRIETSELS Improvisatietheater Deze lesbrief is geschreven voor de groepen 2, 3 en 4 Beste leerkracht, wat ontzettend leuk dat u binnenkort met uw klas naar een voorstelling van Sprietsels Improvisatietheater

Nadere informatie

Moshi gaat met het vliegtuig naar Malawi

Moshi gaat met het vliegtuig naar Malawi Malawi Auditieve analyse: 1.2 Eén en twee lettergrepen 1.3 Drie of meer lettergrepen Auditieve synthese 4.1 Lettergrepen samenvoegen tot een woord 4.2 Letters samenvoegen tot een woord Zon varken Malawi

Nadere informatie

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het boek van VISJE BLUB Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het is 8 juni, een paar dagen voor de Slootjesdag in Diessen. Een vrijwilligster van de groep zit rustig wat te lezen bij t Turkaa tot

Nadere informatie

Wij wensen jullie allemaal heel veel geluk in de toekomst! Hopelijk zien we jullie nog een keer voorbij komen!

Wij wensen jullie allemaal heel veel geluk in de toekomst! Hopelijk zien we jullie nog een keer voorbij komen! Verjaardagen: - Jimmy is op 18 augustus jarig geweest! Oktober: - 19 Lynn Teluij - 21 Mila Theunissen - 28 Victor Tielen November: - 20 Milan Rutten - 21 Emmy Moen December: - 9 Nick Hellegers - 22 Thuur

Nadere informatie

Peuterspeelzalen. Leimuiden. SamenEEN

Peuterspeelzalen. Leimuiden. SamenEEN Peuterspeelzalen Leimuiden Hoogmade Woubrugge SamenEEN Inhoud: 1. Dagelijkse liedjes 1.1 Smakelijk eten 1.2 De plantjes krijgen water 1.3 Opruimlied 1.4 Laat al je vingers zien 1.5 Een kringetje 1.6 Fruitliedje

Nadere informatie

Groep 4. Beoordelingstoets begrijpend lezen. Toets 1 (na thema 2) 2. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin.

Groep 4. Beoordelingstoets begrijpend lezen. Toets 1 (na thema 2) 2. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin. Groep 4 Beoordelingstoets begrijpend lezen Toets 1 (na thema 2) 1. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin. A. Want in het nest wachten drie hongerige mereltjes B. Hij

Nadere informatie

Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele

Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele De bekende kinderliedjescomponist en zanger Dirk Scheele heeft speciaal voor Peuterplein 8 themaliedjes geschreven. De liedjes staan op de Peuterplein liedjes-cd.

Nadere informatie

Miauw! Miauw!

Miauw!  Miauw! Onderbouw Thema: jaloezie Miauw! Een verhaal over een meisje dat jaloers is op haar babyzusje. Sinds Dian een zusje heeft moet ze de aandacht van moeder delen. Dat vindt Dian soms heel moeilijk. Miauw!

Nadere informatie

U bent op de pagina van groep 1/2 Apen en Giraffen.

U bent op de pagina van groep 1/2 Apen en Giraffen. U bent op de pagina van groep 1/2 Apen en Giraffen. Hier kunt u lezen hoe het komende schooljaar van de kleuters eruit zal zien. Wij werken altijd in thema s. Met het werken in thema s stimuleren wij de

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin

Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin Boek van de week: 1; Nijntje in de dierentuin 2; De dierentuin 3; 4; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant

Nadere informatie

H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 LEOPOLD / AMSTERDAM

H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 LEOPOLD / AMSTERDAM H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 V E R B E E L D D O O R T E D V A N L I E S H O U T LEOPOLD / AMSTERDAM KAATJE KOE 1 Ik ben het zat! Wat doe ik hier!

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes.

Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters lopen, lachen, roepen, bulderen en zingen, ze proesten, dansen, hollen, tieren, vallen om

Nadere informatie

Weg met die krokodil!

Weg met die krokodil! Paul van Loon Weg met die krokodil! Tekeningen Hugo van Look Leopold / Amsterdam Voor Manisha, die dol is op draken, dinosaurussen en krokodillen avi m6 Eenentwintigste druk 2014 1993 tekst: Paul van Loon

Nadere informatie

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school.

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. We vieren de verjaardag van elke juf. We gaan spellen doen op het

Nadere informatie

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Vivian den Hollander Kaarsjes blazen met illustraties van Alex de Wolf Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Inhoud Bijna Kerst 7 Knutselen: Engeltjes 14 Een heel bijzondere engel 16 Liedje: Er is een kindeke

Nadere informatie

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de De regenboogbonk Oma is op bezoek. 'Kijk eens Floor,' zegt ze. 'Ik heb een cadeautje voor je.' Ze geeft Floor een klein rond pakje. Floor doet snel het papiertje eraf. 'Wow,' zegt ze, 'wat mooi!' In haar

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Bennie's prentenboek

Bennie's prentenboek Bennie's prentenboek B. Midderigh-Bokhorst en S. Maathuis-Ilcken bron B. Midderigh-Bokhorst, Bennie's prentenboek. G.B van Goor Zonen, Gouda ca. 1920 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/midd035benn01_01/colofon.php

Nadere informatie

Fotografisch abc boek

Fotografisch abc boek Fotografisch abc boek voor kinderen die al groot zijn Piet Lied bron. F.G. Kroonder, Bussum ca. 1940 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/lied014foto01_01/colofon.php 2010 dbnl 3 a A is

Nadere informatie

in het holst van de nacht

in het holst van de nacht Imme Dros & Margriet Heymans Annetje Lie in het holst van de nacht Q Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Kinderboeken Uitgeverij 2016 1 Oma zingt liedjes. Rare liedjes uit de tijd dat oma een klein meisje

Nadere informatie

Kinderdienst 2 e 40 dagen tijd Kruispunt 12 maart 2017

Kinderdienst 2 e 40 dagen tijd Kruispunt 12 maart 2017 Kinderdienst 2 e 40 dagen tijd Kruispunt 12 maart 2017 Mededelingen Aanvangslied NLB.288 Goedemorgen, welkom allemaal - Orgel Goedemorgen, welkom allemaal ik met mijn en jij met jouw verhaal. Lachen, huilen,

Nadere informatie

Toen ze buiten stond, knipperde Sabien met haar ogen. Overal zag ze sneeuw en ijs, zelfs op de vijver en op de heuvel.

Toen ze buiten stond, knipperde Sabien met haar ogen. Overal zag ze sneeuw en ijs, zelfs op de vijver en op de heuvel. Aaoh, gaapte meneer Schildpad. Het wordt winter. Vooruit Sabien, je moet naar bed. Maar ik heb helemaal geen slaap, zei Sabien. Belachelijk! riep meneer Schildpad uit. Alle schildpadden slapen in de winter.

Nadere informatie

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ De bijen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ En kom je redden Vertrouw op ons We gaan je beschermen Van dit bos Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ Bijen marcheren Bijen springen Bijen dansen Bijen zoemen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ We gaan

Nadere informatie

Dwergje Grapjas. G.L. Kroes. bron G.L. Kroes, Dwergje Grapjas. C. Misset, Doetinchem dbnl

Dwergje Grapjas. G.L. Kroes. bron G.L. Kroes, Dwergje Grapjas. C. Misset, Doetinchem dbnl Dwergje Grapjas G.L. Kroes bron. C. Misset, Doetinchem 1945 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/kroe021dwer01_01/colofon.php 2010 dbnl 1 [Dwergje Grapjas] Grapjas was een geestig ventje,

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com Het aapje en de sleutels Er was eens een man en die had de sleutels

Nadere informatie

Duinrell dag. We gaan naar Duinrell

Duinrell dag. We gaan naar Duinrell Duinrell dag Doe eens een Duinrell een Duinrell een Duinrell dag In Wassenaar ligt een attractiepark vol actie en plezier Doe eens een Duinrell een Duinrell een Duinrell dag Tikibad of rodelbaan Keihard

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Poppentheater Koekla. Lesbrief

Poppentheater Koekla. Lesbrief Lesbrief Technische gegevens: Speelvlak: 4 m. br., 3 m. h., 4 m. d. Speeltijd : ± 50 minuten Opbouwtijd: 1.5 uur Abreektijd: 45 minuten Verduistering: zeer gewenst De voorstelling is geschikt voor kinderen

Nadere informatie

EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :)

EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :) MINI EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :) KINDERMEDITATIE WWW.DEBOEZEMVRIENDIN.NL KINDERMEDITATIE Meditatie voor kinderen kan ervoor zorgen dat het kind zich rustiger gaat voelen. Het kind is meer ontspannen,

Nadere informatie

Marietje Witteveen. bron Marietje Witteveen, Karel en Mienet 2. Luctor, z.p. ca dbnl / erven Marietje Witteveen

Marietje Witteveen. bron Marietje Witteveen, Karel en Mienet 2. Luctor, z.p. ca dbnl / erven Marietje Witteveen Karel en Mienet 2 Marietje Witteveen bron. Luctor, z.p. ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/witt133kare01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven Marietje Witteveen 2 [Karel en Mienet

Nadere informatie

Mamma vliegt steeds hoger.

Mamma vliegt steeds hoger. MEEUWTJE Meeuwtje is het verhaal van een jonge meeuw die zijn leefwereld verkent. Zijn moeder helpt hem daarbij, vooral door aan het eind van de dag nog eens na te gaan wat er allemaal voor dieren, kleuren

Nadere informatie

Liedjes door de dag heen. Liedjes bij de babygroepen

Liedjes door de dag heen. Liedjes bij de babygroepen Liedjes door de dag heen Ritme, gewoonten en rituelen brengen rust en veiligheid voor het jonge kind. Door de vaste volgorde in het dagverloop met de liedjes, weten ze wat er gaat gebeuren. Bovendien zorgt

Nadere informatie

Kinderdagverblijf programma Dit ben ik

Kinderdagverblijf programma Dit ben ik Kinderdagverblijf programma Dit ben ik Week 5 Datum 27 t/m 31 januari 09.15 uur - Kring: Kern 0 1½ het gezicht van Puk. Spiegeltje in Puk zijn rugzak. Wat is dat nou? 09.20 uur - Voorleesboek: Kikker is

Nadere informatie

Annie M.G. Schmidt. Met tekeningen van FiepWestendorp. Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV

Annie M.G. Schmidt. Met tekeningen van FiepWestendorp. Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV Annie M.G. Schmidt Jip en Janneke 1 Met tekeningen van FiepWestendorp Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV 2009 Inhoud Jip en Janneke spelen samen 7 Jip met de staart 9 Poppejans is ziek 12

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

VERSJES: In de herfst zijn alle blaadjes rood en bruin en geel. Kijk, ze komen van de bomen. 't Zijn er lekker veel.

VERSJES: In de herfst zijn alle blaadjes rood en bruin en geel. Kijk, ze komen van de bomen. 't Zijn er lekker veel. VERSJES: Zie je de takken wiegen Alle blaadjes vliegen Kleine blaadjes bruin en geel Oei, oei, oei, wat zijn er veel! IN DE HERFST In de herfst zijn alle blaadjes rood en bruin en geel. Kijk, ze komen

Nadere informatie