Appeltje. Spinnetje.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Appeltje. Spinnetje."

Transcriptie

1 Liedjesbundel

2 Appeltje Appeltje dik, appeltje rond,. appeltje,m,m,m lekker gezond! Ham!! Spinnetje. Er was eens een spinnetje, dat had een vriendinnetje. Ze liepen naar hier, ze liepen naar daar. Ze liepen weg en ik weet niet waar!

3 Deurtje Deurtje open, deurtje dicht. Trapjes af, voetjes vegen. Klop, klop, klop! Binnen! Mmmmm Spinnenpap.(naam van het kind) zat in het groene gras. Lepelde uit een bord, waar lekker pap in was. Opeens een dikke spin, die viel daar midden in. huilde van verdriet, die pap, die spinnenpap, die lust onze..niet!

4 Tip, tap, top(opruimen) Tip, tap, top, wij ruimen alles op. Alles netjes in de doos anders wordt. (naam) heel boos! Slaap, kindje, slaap Slaap, kindje, slaap, daarbuiten loopt een schaap, een schaap met witte voetjes, dat drinkt zijn melk zo zoetjes, slaap, kindje, slaap, daarbuiten loopt een schaap.

5 k Zag twee beren k Zag twee beren broodje smeren, oh, dat was een wonder. t Was een wonder boven wonder dat die beren smeren konden. Hi,hi,hi!Ha,ha,ha! k Stond erbij en ik keek ernaar. Sofie de krokodil. Sofie de krokodil, die tatert maar, die tatert maar. Sofie de krokodil, haar mondje staat nooit stil.

6 Parapluutje,parasolletje. Parapluutje, parasolletje, eentje voor de regen en eentje voor de zon, pardon! De handjes. de handjes op de tafel, de handjes in de zij. De handjes op de schouder, op t hoofdje allebei! Nu maken we twee vuistjes, zo stevig als maar kan. Daar gaan we dan mee trommelen van rom, bom, bom, bom, bom! De duimpjes zijn het dikste, de pinkjes zijn maar klein. Nu moeten onze handjes, weer vlug op t rugje zijn!

7 Pim pam peus. Pim, pam, peus, tik eens op je neus. Pim, pam, poren, trek eens aan je oren. Pimme, pamme,pin, tik eens op je kin. Waar is duimpie? Waar is duimpie? Waar is duimpie? Hier ben ik, hier ben ik. Dag m n lieve duimpie, dag m n lieve duimpie, Smak smak smak. Smak smak smak! Waar is likkepot? Waar is likkepot? Hier ben ik, hier ben ik. Dag m n lieve likkepot, dag m n lieve likkepot, Smak smak smak. Smak smak smak! Waar is pinkie? Waar is pinkie? Hier ben ik, hier ben ik. Dag m n lieve pinkie, dag m n lieve pinkie, Smak smak smak. Smak smak smak!

8 In de maneschijn. In de maneschijn (2x) Klom ik op het trapje naar het raamkozijn en je raad het niet(2x) zo doet een vogel en zo doet een vis zo doet een duizendpoot die schoenenpoetser is. En dat is één en dat is twee en dat is dikke, dikke tante Kee en dat is recht en dat is krom en zo draaien we het wieletje nog eens om, pardon! In het bos daar staat een huisje. In het bos daar staat een huisje. k Keek eens door het vensterraam. Kwam een haasje aangelopen, klopte op de deur. Help mij, help mij uit de nood. Want de jager schiet mij dood. Laat mij in uw huisje klein. k Zal u dankbaar zijn.

9 Met mijn handjes kan ik klappen. Met mijn handjes kan ik klappen maar ik ga ze goed verstoppen. Hier zijn ze weer, weg zijn ze weer. Toereloere, toereloere en we doen het nog een keer. Met mijn toereloere, toereloere en we doen het nu niet meer! Rinke, ranke, rijnen. Rinke, ranke, rijnen, laat je neus verdwijnen. Rinke, ranke rien, laat je neus eens zien. oog, oor, mond.,.hand..

10 Bruin de beer. Bruin, de beer is erg verkouden, vuur. Hij moet goed zijn muts ophouden. zuur. O wee! O wee! O wee! (2x) Geef hem honing, geef hem wijn. wijn. Hij zal vlug genezen zijn. O ja!o ja! O ja! (2x) Bruin, de beer zit bij het Hij is ziek en kijkt zo O wee! O wee! O wee! (2x) Pers citroen en warme Hij zal vlug genezen zijn. O ja!o ja! O ja! (2x) Bruin, de beer heeft zere tanden. En veel blaren op zijn handen. O wee! O wee! O wee! (2x). Geef hem goede medicijn. Hij zal vlug genezen zijn. O ja!o ja! O ja! (2x) Bruin, de beer heeft muggebeten. Waar heeft Bruin nu weer gezeten?. O wee! O wee! O wee! (2x). Geef hemolie en azijn. Hij zal vlug genezen zijn. O ja!o ja! O ja! (2x)

11 Kikker Kwak. Kikker Kwak heeft kou gevat. Nu zit hij op een lelieblad te drogen in de zon. Met een wollen sjaaltje om. Hatsjie, hatsjie, hatsjie. Kikker Kwak moet naar de dokter toe. Hij is erg ziek hij is zo moe. Daarom krijgt hij nu een pil en een spuitje in zijn bil. Auw, auw, auw. Smakelijk eten. Smakelijk eten lieve vriendjes, het eten is al klaargemaakt. Eet nu maar je buikje rond, want het is zo lekker en het is gezond! Smakelijk eten!!!

12 Papegaai is ziek. Papegaai is ziek en hij moet sterven. We maken appelmoes al van conserven voor onze gaai, voor onze gaai, voor onze allerliefste zoete papegaai! Papegaaitje leef je nog? Ia, dia. Ja, mevrouw ik ben er nog. Ia, dia. Ik heb mijn eten opgegeten, maar mijn drinken laten staan! Ia, dia. Boeoeoeoem! Schaapje, schaapje. Schaapje, schaapje, heb je witte wol? Ja baas, ja baas, drie zakken vol. Eentje voor de meester, eentje voor de vrouw, eentje voor het kindje dat bibbert van de kou.

13 We maken een kringetje. We maken een kringetje van jongens en van meisjes. We maken een kringetje van jou en mij. Maak nu een buiging (2x). Bij de hand, bij de hand, neem je vriendje bij de hand. Daar komt Jan met de brandweerwagen. Daar komt Jan met de brandweerwagen. Oei, oei, oei, wat een brandweerman. Tingeling, daar komt hij aan, met de ladder en de slang, hij is helemaal niet bang!

14 Zeven kleine popjes. Zeven kleine popjes zitten in een doos. Ze kunnen er niet uit en worden daarom boos. Zeven kleine popjes dansen in het rond. Ze wippen en ze draaien en vallen op de grond. Zeven kleine popjes worden toch zo moe. Ze kruipen weer terug, het doosje gaat nu toe. Op een grote paddenstoel. Op een grote paddenstoel vol met witte stippen, zat kabouter pinnenmuts, heen en weer te wippen. Krak zei de paddenstoel, met een diepe zucht. Allebei de beentjes, hopla in de lucht. Op een andere paddenstoel, vol met witte stippen, zat kabouter pinnenmuts heen en weer te wippen. Toen kwam vader langbaard aan en die zei toen boos: moet dat stoeltje ook kapot, pinnenmuts hou op.

15 Er was eens een spinnetje. Er was eens een spinnetje dat had een vriendinnetje dat had een vriendinnetje. Ze kropen hier, ze kropen daar. Ze kropen ik weet niet waar. Vrolijke vrienden. Vrolijke, vrolijke vrienden vrolijke vrienden dat zijn wij. Vrolijke, vrolijke vrienden vrolijke vrienden dat zijn wij. Als we samen gaan kamperen in in het bos of op de hei, dan klinkt het wel duizend keren: vrolijke vrienden dat zijn wij.

16 Hoedje van papier. Eén, twee, drie, vier, hoedje van, hoedje van. Eén, twee, drie, vier, hoedje van, hoedje van papier. En als het hoedje dan niet past, dan zetten we t in de glazen kast. Eén, twee, drie, vier, hoedje van, hoedje van papier. Hansje, pansje kevertje. Hansje, pansje kevertje, die klom eens op een hek. Neer viel de regen en spoelde Hansje weg. Op kwam het zonnetje en maakte alles droog. Hansje, pansje kevertje die klom toen weer omhoog.

17 Het regent. Het regent, het regent, de pannetjes worden nat. Er kwamen twee boerinnetjes aan, die vielen op hun gat. Kletsnat. Berend Botje. Berend Botje ging eens varen met zijn bootje over de baren. De weg was lang, de weg was krom, nooit kwam berenbotje weerom. 1,2,3,4,5,6,7, waar is Berend Botje gebleven? Hij is niet hier, hij is niet daar, hij is naar. AMERIKA!

18 Miauw, zegt de poes. Miauw, zegt de poes, waf waf zegt de hond. Kukelekuu roept de haan in de morgenstond. ia, zegt de ezel en boe, zegt de koe. Piep piep, zegt het muisje, oh wat ben ik moe. Slaap lekker. Een aapje wou eens vrolijk zijn. Een aapje wou eens vrolijk zijn, en kneep in de billen van de kapitein. De kapitein werd vreselijk boos en hij stopte de aap in een poederdoos. De poederdoos vloog open, het aapje kon weer lopen, het aapje kon weer zien. Dat 5 plus 5 is 10.

19 Appelsien. Appelsien, laat u zien. Pas maar op, want ik eet u op. Moriaantje. Moriaantje zo zwart als roet ging eens wandelen zonder hoed. En het zonnetje scheen op zijn bolletje, daarom droeg hij een parasolletje.

20 Alle eendjes zwemmen in het water. Alle eendjes zwemmen in het water, falderalderiere. Alle eendjes zwemmen in het water, falderalderaldera. Dit zijn mijn wangetjes. Dit zijn mijn wangetjes en dit is mijn kin. Dit is mijn mondje met tandjes er in. Dit zijn mijn oortjes, mijn ogen, mijn haar, nu nog mijn neusje en dan ben ik klaar.

21 In een klein stationnetje. In een klein stationnetje s morgens in de vroegte, stonden 7 wagentjes, netjes op een rij. k Zie het machinistje, draaien aan een wieltje. Hakke, hakke, tuut tuut, weg zijn wij. Daaaaaag. Hoofd en schouders. Hoofd en schouders, knie en teen, knie en teen Hoofd en schouders, knie en teen, knie en teen Oren, ogen en het puntje van mijn neus. Hoofd en schouders, knie en teen, knie en teen.

22 Klein soldaatje Klein soldaatje, groot soldaatje, laat ons flink marcheren en de trommels slaan en de fluit die blaast en mijn papa is soldaat kameraad! Vuurwerk psssht (naar boven) psssht (naar onder) psssht (naar links) psssht (naar rechts) psssht (4x: boven, onder, links en rechts) psssht psssht psssht psssht BOEM! oh oh oh!

23 Sinterklaas kapoentje. Sinterklaas kapoentje, leg wat in mijn schoentje, leg wat in mijn laarsje, dank u sinterklaasje! Stoomboot. Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint-Nicolaas, ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer, hoe waaien de wimpels al heen en al weer. Zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe: wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe!. Oh, lieve Sint-Nicolaas, kom ook eens bij mij en rijd dan niet stilletjes ons huisje voorbij.

24 Hop, hop, hop Hop, hop, hop,we zitten hier rechtop. Sinterklaas die komt uit Spanje, hij brengt appels van oranje. Altijd in galop. Hop, hop, hop, hop, hop! Zwarte Piet ging eens fietsen. Zwarte Piet ging eens fietsen, toen knapte zijn band. PANG!!!!! Toen moest hij gaan lopen, met de fiets aan de hand. Hij kwam in een dorpje en zei tegen de smid: " 'k geloof dat er in mijn achterband een pepernootje zit". De smid moest toen lachen en plakte zijn band. Toen kon Piet weer fietsen door heel Belgiëland. Och jongens en meijes let nu toch eens op! Mischien zie je Piet wel fietsen met Sint achterop.

25 Dag Sinterklaasje Dag Sinterklaasje, daag, daag, daag, daag, zwarte Piet! Dag Sinterklaasje, daag, daag, luister naar ons afscheidslied! Kerstmis. Kerstmis, Kerstmis is weer daar. We zetten nu een kerstboom klaar. Kerstbol hier en klokje daar, maar we zijn nog lang niet klaar. Slingers hier en lichtjes daar. Kijk, nu is de kerstboom klaar.

26 Oh, dennenboom. Oh, dennenboom,oh, dennenboom, wat zijn je takken wondermooi. Ik heb je laatst in t bos gezien, toen zaten er geen kaarsjes aan. Oh, dennenboom, oh, dennenboom, wat zijn je takken wondermooi.

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal!

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Wij komen om te zingen, Te dansen en te springen, Goeiemorgen! Goeiemorgen!

Nadere informatie

Ik heb de zon zien zakken

Ik heb de zon zien zakken Ik heb de zon zien zakken Ik heb de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zakken, de zon zien zakken, de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zeeën

Nadere informatie

Liedjes van de Beiler Sprookjesboom

Liedjes van de Beiler Sprookjesboom Liedjes van de Beiler Sprookjesboom Opruimliedjes Onderstaand liedje zingen we voordat we beginnen met opruimen. Doe je handen maar omhoog Maak daarvan een mooie boog Zet ze netjes in je zij en luister

Nadere informatie

Een lied van mij voor jou - kinderen

Een lied van mij voor jou - kinderen LIEDTEKSTEN - 1 Berend Botje Berend botje ging uit varen Met z n scheepje naar Zuid-Laren De weg was recht, De weg was krom Nooit kwam Berend Botje weerom 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Waar is Berend Botje gebleven?

Nadere informatie

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten:

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten: Liedjes Zingen Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Stop het nu maar in je mond Fruit, dat is gezond! En jullie krijgen een bakje fruit Dan worden jullie sterk en stoer Bewegingen

Nadere informatie

Sint Nicolaas op school. Wel meester, hoe gaat het met Mina en Ko? Ja waarde Sint Niklaas, dat is maar zozo

Sint Nicolaas op school. Wel meester, hoe gaat het met Mina en Ko? Ja waarde Sint Niklaas, dat is maar zozo Sint Nicolaas op school Wel meester, hoe gaat het met Mina en Ko? Ja waarde Sint Niklaas, dat is maar zozo Verdienen ze een prijsje of zijn ze t niet waard? Zij zijn als de anderen, wel roerig van aard.

Nadere informatie

Sinterklaasliedjes. Daar wordt aan de deur geklopt

Sinterklaasliedjes. Daar wordt aan de deur geklopt Sinterklaasliedjes Daar wordt aan de deur geklopt Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Daar wordt aan de deur geklopt. Wie zou dat zijn? Wees maar gerust mijn kind. Ik ben een goede

Nadere informatie

Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste tabberd aan. Rijd er mee naar Amsterdam, van Amsterdam naar Spanje.

Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste tabberd aan. Rijd er mee naar Amsterdam, van Amsterdam naar Spanje. Voor de melodie: www.sinterklaasliedjes.nl Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, dáág, dáág Zwarte Piet. Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, luister naar ons afscheidslied. Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste

Nadere informatie

Zie ginds komt de stoomboot

Zie ginds komt de stoomboot Zie ginds komt de stoomboot Zie ginds komt de stoomboot, uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje, het dek op en neer. Hoe waaien de wimpels al heen

Nadere informatie

1. In de Maneschijn. 2. Berend Botje. In de maneschijn, in de maneschijn, Klim ik op een trapje naar het raamkozijn.

1. In de Maneschijn. 2. Berend Botje. In de maneschijn, in de maneschijn, Klim ik op een trapje naar het raamkozijn. 1. In de Maneschijn In de maneschijn, in de maneschijn, Klim ik op een trapje naar het raamkozijn. En je raadt het niet, en je raadt het niet: Zo doet een vogel, en zo doet een vis. Zo doet een duizendpoot,

Nadere informatie

Zie ginds komt de stoomboot Daar wordt aan de deur geklopt 2

Zie ginds komt de stoomboot Daar wordt aan de deur geklopt 2 Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer, Hoe waaien de wimpels al heen en al weer. Zijn knecht staat

Nadere informatie

Deze liedjes zingen we met de kinderen

Deze liedjes zingen we met de kinderen Deze liedjes zingen we met de kinderen Klein rood autootje Klein rood autootje, waar breng je ons naar toe? Naar opa en naar oma en naar de koetjes boe En de handjes gaan van klap, klap, klap! En de voetjes

Nadere informatie

Liedjesboek. Zing maar lekker mee!!!

Liedjesboek. Zing maar lekker mee!!! Liedjesboek Zing maar lekker mee!!! Alle eendjes Alle eendjes zwemmen in het water, Falderalderiere, falderalderare. Alle eendjes zwemmen in het water. Fal, fal, falderalderalderalderarara Midden in de

Nadere informatie

SELECTIE VAN TEKSTEN, INCLUSIEF DE OORSPRONKELIJKE TEKST

SELECTIE VAN TEKSTEN, INCLUSIEF DE OORSPRONKELIJKE TEKST SELECTIE VAN TEKSTEN, INCLUSIEF DE OORSPRONKELIJKE TEKST NU: OUD: Sinterklaasje, kom maar binnen Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet, want we zingen allemaal blij een lied. Misschien heeft u wel

Nadere informatie

ABDIJKERK 4 DECEMBER 2011

ABDIJKERK 4 DECEMBER 2011 OPEN PODIUM ABDIJKERK 4 DECEMBER 2011 Sinterklaasliederen zingen met Gregor Bak Medewerkenden: Gregor Bak Zwarte Piet Alle stoute kinderen Alle lieve kinderen Alle stoute ouderen Alle lieve ouderen Zie

Nadere informatie

Sinterklaas liedboek

Sinterklaas liedboek Sinterklaas liedboek Hij komt, hij komt Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint: mijn beste vriend, jouw beste vriend, de vriend van ieder kind. Mijn hartje klopt, mijn hartje klopt zo blij. Wat brengt

Nadere informatie

Papegaaitje leef je nog Ieja deeja Ja, meneer ik ben er nog Ieja deeja 'k Heb m'n eten opgegeten En m'n drinken laten staan

Papegaaitje leef je nog Ieja deeja Ja, meneer ik ben er nog Ieja deeja 'k Heb m'n eten opgegeten En m'n drinken laten staan Papegaaitje leef je nog Ieja deeja Ja, meneer ik ben er nog Ieja deeja 'k Heb m'n eten opgegeten En m'n drinken laten staan Kinderliedjes algemeen. 'k Zag twee beren broodjes smeren o het was een wonder!

Nadere informatie

De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes

De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes 1.KOK dat gun je mij Gaat mama werken, ja dan brengt ze mij naar KOK Dat vind ik echt niet erg, want daar is het altijd top Met vriendjes en vriendinnen,

Nadere informatie

KABOUTER BIM Mijn naam is kabouter Bim Ik wil zingen Ik wil spelen Mijn naam is kabouter Bim Ik wil spelen Bom bam bim

KABOUTER BIM Mijn naam is kabouter Bim Ik wil zingen Ik wil spelen Mijn naam is kabouter Bim Ik wil spelen Bom bam bim IN DE MANESCHIJN in de maneschijn, in de maneschijn klom ik op het trapje door het raamkozijn maar je waagt het niet, maar je waagt het niet zo doet de vogel, zo doet de vis zo doet de duizendpoot die

Nadere informatie

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. Zie ginds komt de stoomboot. En we zingen en we springen en we zijn zo blij

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. Zie ginds komt de stoomboot. En we zingen en we springen en we zijn zo blij Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht Want we zitten allemaal even recht En we zingen en we springen en we zijn zo blij Want er zijn geen stoute kind'ren

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

LIEDJES VOOR IEDERE DAG

LIEDJES VOOR IEDERE DAG LIEDJES VOOR IEDERE DAG Clowntje Piet, heeft verdriet, hij vertoont zijn kunstjes niet. Zijn ballon die ging stuk, tjonge, jonge, jonge wat een ongeluk. Toen kwam de circusdirecteur met een hele dikke

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen...... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente... 5 Liedje over twee hazen:... 5 Bolletjes:... 5 Een koetje

Nadere informatie

Heb je een naam die niet wil rijmen Als Inge, Rutger of Thijmen Gebruik het dan niet aan het einde van de zin Maar gebruik het gewoon aan het begin

Heb je een naam die niet wil rijmen Als Inge, Rutger of Thijmen Gebruik het dan niet aan het einde van de zin Maar gebruik het gewoon aan het begin Het Grote Rijm lied Een gedicht hoort bij Sinterklaas Net als pepernoten, marsepein en speculaas Zinnen aan elkaar te lijmen Door het laatste woord te laten rijmen Dus als ik zeg het is wit, groot en rond

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

ALGEMEEN. Versjes en liedjes van Pinokkio. Op gaan ruimen, op gaan ruimen Help je mee Alles in de kisten Alles in de kasten Goed idee, goed idee

ALGEMEEN. Versjes en liedjes van Pinokkio. Op gaan ruimen, op gaan ruimen Help je mee Alles in de kisten Alles in de kasten Goed idee, goed idee Versjes en liedjes van Pinokkio ALGEMEEN Op gaan ruimen, op gaan ruimen Help je mee Alles in de kisten Alles in de kasten Goed idee, goed idee Hap hap hap, slok slok slok Drink je Roosvicee maar op. Klop

Nadere informatie

TEKSTBOEKJE Swingen voor de Sint

TEKSTBOEKJE Swingen voor de Sint TEKSTBOEKJE Swingen voor de Sint WARBOEL MUZIEKPROJECTEN Sander Berendsen SINTERKLAASJE KOM MAAR BINNEN Tekst en muziek: Traditional Sinterklaasje kom maar binnen met uw knecht Want we zitten allemaal

Nadere informatie

Zie ginds komt de stoomboot. Hij komt, hij komt!

Zie ginds komt de stoomboot. Hij komt, hij komt! Hij komt, hij komt! Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Mijn beste vriend, jouw beste vriend, De vriend van ieder kind. Mijn hartje klopt, Mijn hartje klopt zo blij. Wat brengt hij jou, wat brengt

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Oetsiekoetsie. Leuk om thuis ook mee te zingen! Oetsiekoetsie s dagelijks en meest gezongen liedjes,

Kinderdagverblijf Oetsiekoetsie. Leuk om thuis ook mee te zingen! Oetsiekoetsie s dagelijks en meest gezongen liedjes, Kinderdagverblijf Oetsiekoetsie Leuk om thuis ook mee te zingen! Oetsiekoetsie s dagelijks en meest gezongen liedjes, KDV Oetsiekoetsie Koningstraat 2a 6641 KS Beuningen Tel: 024-6771688 Dagelijks gezongen

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes

Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes J.J.A. Goeverneur bron. A.W. Sijthoff, Leiden ca. 1870-1880 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/goev001kind03_01/colofon.php 2011 dbnl i.s.m.

Nadere informatie

Onze oude versjes. C. Spoor. bron C. Spoor, Onze oude versjes. H. Meulenhoff, Amsterdam 1906. 2010 dbnl

Onze oude versjes. C. Spoor. bron C. Spoor, Onze oude versjes. H. Meulenhoff, Amsterdam 1906. 2010 dbnl Onze oude versjes C. Spoor bron. H. Meulenhoff, Amsterdam 1906 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/spoo015onze01_01/colofon.php 2010 dbnl 5 [Onze oude versjes] Daar was ereis een vrouw Die

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

VERSJES: In de herfst zijn alle blaadjes rood en bruin en geel. Kijk, ze komen van de bomen. 't Zijn er lekker veel.

VERSJES: In de herfst zijn alle blaadjes rood en bruin en geel. Kijk, ze komen van de bomen. 't Zijn er lekker veel. VERSJES: Zie je de takken wiegen Alle blaadjes vliegen Kleine blaadjes bruin en geel Oei, oei, oei, wat zijn er veel! IN DE HERFST In de herfst zijn alle blaadjes rood en bruin en geel. Kijk, ze komen

Nadere informatie

LIEDJES EN RIJMPJES IN MINIMABO

LIEDJES EN RIJMPJES IN MINIMABO LIEDJES EN RIJMPJES IN MINIMABO Doe je met ons mee? 1 Beste ouders, Zingen is op een leuke manier taal aanbieden. Het bevordert heel erg de taalontwikkeling, door het aanbod aan (nieuwe) woordjes, door

Nadere informatie

Peuterliedjes en versjes

Peuterliedjes en versjes Peuterliedjes en versjes Inhoud Piramide liedjes Goedemorgen allemaal We gaan opruimen Smakelijk eten Smakelijk drinken Kring maken Wij lopen hier Dag dag allemaal Algemene liedjes We maken een kringetje

Nadere informatie

Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje

Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat

Nadere informatie

Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM

Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM Berend Botje Berend Botje ging uit varen Met zijn scheepje naar Zuid-Laren De weg was recht, de weg was krom Nooit kwam Berend Botje weerom Eén

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink Poekie is verdrietig Want zijn papa en mama gaan scheiden Geschreven door Mariska van der Made Illustraties van Dick Rink Poekie is een lief klein monstertje van vijf jaar oud. Hij woont samen met zijn

Nadere informatie

Hompeltje en Pompeltje

Hompeltje en Pompeltje Hompeltje en Pompeltje Kleur onderstaande Hompeltje en Pompeltje en knip ze uit. Vouw het randje op de stippellijn en plak de uiteindes aan elkaar. Plak met watten de baard. Stop je duim in Hompeltje en

Nadere informatie

Sport Vereniging De BrugCOLIJNSPLAAT

Sport Vereniging De BrugCOLIJNSPLAAT Sport Vereniging De BrugCOLIJNSPLAAT Ouder/kindgym Renate Dourleijn-Beijaard S.V. de Brug Inhoudsopgave 1. Doelstelling 2. Wat is ouder/kindgym? 3. Hoe ziet een ouder/kind gymles eruit? 4. Beweegliedjes

Nadere informatie

Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet

Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet PAUL PASSCHIER EN THEDO KEIZER Met illustraties van Nynke Talsma Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Aan het sinterklaasfeest beleven miljoenen kleine en grote mensen

Nadere informatie

Zing mee voor Sint, Piet en Paard www.kleurenkoorts.nl 1 Zie ginds komt de stoomboot Zie ginds komt de stoomboot Uit Spanje weer aan Hij brengt ons de Sint Kijk, ik zie hem al staan Hoe huppelt zijn paardje

Nadere informatie

KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN

KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN Vul de benamingen van onderstaande dieren in rooster 1 in. 10 3 6 18 16 12 8 23 21 22 19 5 9 17 4 15 14 20 27 1 7 2 13 26 24 25 11 KRUISWOORDRAADSEL

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren die er zijn. Help je mee, heb jij een idee hoe al die namen zijn Spelvorm: Zing de raadsels, de laatste zin is een spreektekst. De kinderen

Nadere informatie

Het grote KOKO liedjesboek. Zing je mee?

Het grote KOKO liedjesboek. Zing je mee? Het grote KOKO liedjesboek Zing je mee? Beste ouder(s), verzorger(s), Op de kinderdagverblijven van KOKO wordt er veel gezongen. Bij elk thema, feestje of gebeurtenis zingen wij een liedje. Wij horen vaak

Nadere informatie

Teksten van liedjes en verhaaltjes

Teksten van liedjes en verhaaltjes Teksten van liedjes en verhaaltjes Eigendomsrechten Alle auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de informatie die dit artikel bevat (inclusief, maar niet beperkt tot

Nadere informatie

Spel 0 Adam woont in het paradijs. God praat elke dag met Adam. Hij mag alle dieren een naam geven. Wij gaan Adam helpen.

Spel 0 Adam woont in het paradijs. God praat elke dag met Adam. Hij mag alle dieren een naam geven. Wij gaan Adam helpen. Genesis 2:18-20 0 Leeftijd: 4-8 jaar Wat heb je nodig? 0 Lied: Adam geeft de dieren namen 0 Estafette: touw en attributen, bijvoorbeeld: pionnen, emmers, tafel 0 Speel het spel in 2 groepen Spel 0 Adam

Nadere informatie

Liedjesboek met gebaren

Liedjesboek met gebaren Liedjesboek met gebaren 15 liedjes met ondersteunende gebaren 2017 Baby- en kindergebaar Illustraties: Liedee (Lisanne van Osch) Uitgegeven door: Baby- en kindergebaar, www.babygebaar.nl Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

De verdwenen bladzijdes uit het grote boek

De verdwenen bladzijdes uit het grote boek De verdwenen bladzijdes uit het grote boek Zie komt de stoomboot uit Spanje weer aan Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer Hoe waaien de wimpels

Nadere informatie

Alle liedjes met een strik erom

Alle liedjes met een strik erom Stichting Theater Van Santen / per 10 januari 2017 Alle liedjes met een strik erom 1 - Zeg Roodkapje DPKL - 2 Zeg Roodkapje, waar ga jij henen, zo alleen, zo alleen? Zeg Roodkapje, waar ga jij henen, zo

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren die er zijn. Help je mee, heb jij een idee hoe al die namen zijn? Spelvorm: Zing de raadsels, de laatste zin is een spreektekst. De kinderen

Nadere informatie

De krokodil: De krokodil, die ligt in het water, De krokodil, ligt helemaal stil. De krokodil komt steeds een stukje

De krokodil: De krokodil, die ligt in het water, De krokodil, ligt helemaal stil. De krokodil komt steeds een stukje Dierenliedjes Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los anders raak je de weg nog kwijt en dan krijg je later spijt olifantje in het bos laat je mama toch niet los bos vervangen door: Stoep, trap

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Zie verder: Daar kun je ook dit document downloaden.

Zie verder:   Daar kun je ook dit document downloaden. 1 Ram sam sam 10 oefenliedjes In dit document zie je wat er in het brailleboekje 10 kinderliedjes staat. Dat boekje kun je bestellen op: https://educatief.dedicon.nl/products/157929. Blauw braille is gewone

Nadere informatie

Makkers en rakkers. Nel Ooievaar. bron Nel Ooievaar, Makkers en rakkers. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940. 2010 dbnl

Makkers en rakkers. Nel Ooievaar. bron Nel Ooievaar, Makkers en rakkers. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940. 2010 dbnl Makkers en rakkers Nel Ooievaar bron. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/ooie002makk01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 [Makkers en rakkers] 3 Een mus

Nadere informatie

Net als mensenkindjes sluit je visjes niet op Laat ze goed bewegen En zwemmen Hop hop hop hop hop hop hop (x2)

Net als mensenkindjes sluit je visjes niet op Laat ze goed bewegen En zwemmen Hop hop hop hop hop hop hop (x2) Hoera, Kortjakje is niet meer ziek! We maakten 5 kinderliedjes actiever, gezonder en positiever door ze in een nieuw jasje te steken. Want niets beter voor je kind dan samen bewegen op leuke muziek. Eén

Nadere informatie

Dit dier lijkt op mij

Dit dier lijkt op mij Dit dier lijkt op mij Ik heb een vos gekozen omdat ik meestal wel slim ben en soms een beetje sluw ben en als ik boos ben ga ik in de aanval. En ik ben erg nieuwsgierig net als een vos. Gemaakt door Rosalie

Nadere informatie

gedichtjes herfst 2 Egeltje Prikkebol Egeltje, egeltje Prikkebol, Kruip maar in je warme hol. Holletje van gras en mos, Tussen stad en tussen bos.

gedichtjes herfst 2 Egeltje Prikkebol Egeltje, egeltje Prikkebol, Kruip maar in je warme hol. Holletje van gras en mos, Tussen stad en tussen bos. gedichtjes herfst 2 Slakje Langzaam, langzaam, langzaam aan Slakje, kun je niet sneller gaan? Heb je geen voetjes, zoals ik? Wacht maar slakje, een ogenblik, Dan haal ik mijn speelgoed wagen En zal ik

Nadere informatie

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto.

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. Schaapje Schaap en de Wolkjes Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. De schaapjes hebben een mooie stal, met zacht stro om in te slapen. Kom, zegt Nina, we gaan slapen, ik ben moe. Maar

Nadere informatie

WERELDORIËNTATIE 1e & 2e klas 12 oktober - 30 oktober 1998

WERELDORIËNTATIE 1e & 2e klas 12 oktober - 30 oktober 1998 WERELDORIËNTATIE 1e & 2e klas 12 oktober - 30 oktober 1998 1. De leeuw en de muis 2. De muis en de slak 3. De zieke leeuw 4. De vos en de raaf 5. De vos en de geit 6. De twee bokken 7. De herdersjongen

Nadere informatie

Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn.

Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn. Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn. De ondeugendste aap Snoei pakt de hoed van Herman af. Snoei

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen 1 Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren groot en klein. Help je mee, heb jij een idee wat al die namen zijn? Spelidee: Zing de raadsels. De kinderen noemen de namen van de

Nadere informatie

Schoolkrant. OBS De Tweesprong. Thema: Poëzie Zinderverzinzin

Schoolkrant. OBS De Tweesprong. Thema: Poëzie Zinderverzinzin Schoolkrant OBS De Tweesprong Thema: Poëzie Zinderverzinzin In deze schoolkrant staan een aantal gedichten die we in de kinderboekenweek gemaakt hebben. Sommige gedichten zijn door de klas ingestuurd,

Nadere informatie

Thema hatsjoe Kleine Puk wat is er nou... 4 Au! Mijn vinger doet zeer... 4 Dag dokter... 5 Kortjakje... 5 Waar heb je pijn?...

Thema hatsjoe Kleine Puk wat is er nou... 4 Au! Mijn vinger doet zeer... 4 Dag dokter... 5 Kortjakje... 5 Waar heb je pijn?... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo...... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

Inhoud: blz.: Algemene liedjes 2. Vaste liedjes 8. Bewegingsliedjes 9. Kringspelletjes 13. Lenteliedjes 15. Paasliedjes 17.

Inhoud: blz.: Algemene liedjes 2. Vaste liedjes 8. Bewegingsliedjes 9. Kringspelletjes 13. Lenteliedjes 15. Paasliedjes 17. Inhoud: blz.: Algemene liedjes 2 Vaste liedjes 8 Bewegingsliedjes 9 Kringspelletjes 13 Lenteliedjes 15 Paasliedjes 17 Herfstliedjes 18 Sintmaartenliedjes 20 Sinterklaasliedjes 21 Kerstliedjes 24 Winterliedjes

Nadere informatie

We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld.

We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld. Thema Lente 1 Hierbij presenteren wij het thema lente! We hebben voor de verschillende ontwikkelingsgebieden activiteiten en ideeën verzameld. Het boek dat dit thema centraal staat is Moederdag valt ook

Nadere informatie

Waar zit het: memoryspel huis heel mooi Ingekleurd - dak - schoorsteen - deur en ramen

Waar zit het: memoryspel huis heel mooi Ingekleurd - dak - schoorsteen - deur en ramen Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 25 september 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Kerstmusical voor /door kleine kinderen (onderbouw, groep 1,2,3) Niet religieus, met 4 liedjes. Speelduur ongeveer 30 minuten. Kerstfeest met Rudolf

Kerstmusical voor /door kleine kinderen (onderbouw, groep 1,2,3) Niet religieus, met 4 liedjes. Speelduur ongeveer 30 minuten. Kerstfeest met Rudolf Kerstmusical voor /door kleine kinderen (onderbouw, groep 1,2,3) Niet religieus, met 4 liedjes. Speelduur ongeveer 30 minuten. Kerstfeest met Rudolf Kerstmusical voor de onderbouw. Het toneel stelt voor

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vrijbuitertjes November 2015

Nieuwsbrief De Vrijbuitertjes November 2015 Welkom We heten de volgende peuters en hun ouders van harte welkom: Amber Stoffelsen Brenna Stoffelsen Maaike Jansen Nicole van Steeg Ryan van Beekhoven Sophie Stoffelsen Stein Kooistra Thomas Schuurhannes

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Toon Hermansschool - Ede

Toon Hermansschool - Ede Toon Hermansschool - Ede Naam: Alle melodietjes zijn te beluisteren op: www.meesterralph.nl Inhoud ZIE GINDS KOMT DE STOOMBOOT...3 HOOR WIE KLOPT DAAR...4 LANGZAME PIET...5 SINTERKLAAS IS VERDWENEN...6

Nadere informatie

Bewegen! Spelletjes voor aan tafel met een baby of dreumes

Bewegen! Spelletjes voor aan tafel met een baby of dreumes Bewegen! Kinderen hebben plezier in bewegen en doen dat het liefst de hele dag. Helaas bewegen kleine kinderen tegenwoordig steeds minder. Overgewicht komt bij steeds meer jonge kinderen voor, evenals

Nadere informatie

Ik geloof dat er in mijn achterband

Ik geloof dat er in mijn achterband Ik geloof dat er in mijn achterband Sinterklaastoneelstukje geschreven door Ron Jansen In een slaperig plattelandsdorpje komen op een zekere dag, vlak voor Sinterklaas, twee pieten aangelopen, met de fiets

Nadere informatie

Introductie: Brom en Bram

Introductie: Brom en Bram ! Activiteit 43 Brom, Bram en Brim Ontwikkelingsaspecten De kleuters doen ervaringen op met het onderscheiden van klanken (auditieve discriminatie). Materiaal kopies van de tekeningen van Brom en Bram

Nadere informatie

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen Dit ben ik! Weekprogramma: Week 1; 0 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken. 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen 2 jaar Aanwijzen en benoemen delen van het gezicht. 3 jaar

Nadere informatie

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ De bijen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ En kom je redden Vertrouw op ons We gaan je beschermen Van dit bos Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ Bijen marcheren Bijen springen Bijen dansen Bijen zoemen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ We gaan

Nadere informatie

Noach. moest een ark gaan bouwen. 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl

Noach. moest een ark gaan bouwen. 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl Noach moest een ark gaan bouwen 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl 1 2 De ark van Noach Vouw een ( bruin) vel karton dubbel. Vouw de beide zijkanten 3 cm om. Plak deze plakstroken (A) tegen de

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

De Zak van Sinterklaas

De Zak van Sinterklaas De Zak van Sinterklaas Sinterklaas, Sinterklaas, o jongens, jongens 't is zo'n baas! Daar stopt hij, daar stopt hij, daar stopt hij blij van zin. De hele, de hele, de hele wereld in! Sinterklaas, Sinterklaas,

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Ik help je wel. illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder

Ik help je wel. illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder Ik help je wel illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder Deze uitgave is een cadeau van ViaViela aan al onze opvangkinderen en (gast)ouders. Veel voorleesplezier! Juul doet de deur open.

Nadere informatie

Chinese muur --> Alles x2 En ken je de historie? Van een oude Chinees Hij heette Hinkie-Pinkie Da's net zo goed als Kees Ref: En van je hela hela

Chinese muur --> Alles x2 En ken je de historie? Van een oude Chinees Hij heette Hinkie-Pinkie Da's net zo goed als Kees Ref: En van je hela hela Speelpleinliedjes Aan de oevers Oma chéché Stippen Chinese Muur Op een oude boerderij Kikkertjes O alélé Krokodil Kebab Kannibalen van Robbinson Chris de beer A sela boem chicka boem In een klein stationnetje

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Ik voel me zo ziek als een hond, mompelt vader. Dan moet je naar de dierenarts gaan, zegt zijn zoontje. - 6 -

Ik voel me zo ziek als een hond, mompelt vader. Dan moet je naar de dierenarts gaan, zegt zijn zoontje. - 6 - dierenarts De spreekkamer Nee, ik blaf, miauw, piep of fluit niet tegen een ziek dier. Ik spreek in mensentaal, met het baasje van mijn patiënt. We bespreken de klachten en hoe we het dier kunnen helpen.

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie