Spotify HOE MAAKT SPOTIFY GEBRUIK VAN PERSUASIVE DESIGN, EMOTIONAL DESIGN & NUDGING? MARJOLEIN VOGEL MS302E

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spotify HOE MAAKT SPOTIFY GEBRUIK VAN PERSUASIVE DESIGN, EMOTIONAL DESIGN & NUDGING? MARJOLEIN VOGEL MS302E"

Transcriptie

1 Spotify HOE MAAKT SPOTIFY GEBRUIK VAN PERSUASIVE DESIGN, EMOTIONAL DESIGN & NUDGING? MARJOLEIN VOGEL MS302E

2 persuasive design Overtuigingsprincipes Robert Cialdini Spotify is een streamingservice die muziek, podcasts en online video aanbiedt, maar dit is niet altijd gratis. Er zijn een aantal beïnvloedingstechnieken van Robert Cialdini waar Spotify gebruik van maakt. Er zijn in totaal zes verschillende manieren die Cialdini gebruikt, waarmee websites of apps hun conversies kunnen verhogen. Namelijk wederkerigheid, commitment & consistentie, sociale bevestiging, sympathie, autoriteit en schaarsheid (van Erkel). Bij Spotify komt niet ieder principe aan bod, maar we zullen uitgebreider ingaan op de verleidingstechnieken die bij Spotify worden gebruikt. 1. wederkerigheid 2. commitment & consitentie 3. sociale bewijskracht

3 1. Wederkerigheid Dit is het gratis weggeven van iets en de ontvanger zich onbewust verplicht laten voelen om iets terug te doen. Het gaat om een sociale verplichting die mensen op dat moment ervaren. Een goed voorbeeld van wederkerigheid bij Spotify is de freemium. Spotify biedt een streamingservice aan, die voor een beperkte periode gratis is. Je kunt een beperkt aantal uren luisteren naar muziek bij de streamingdienst per dag, daarnaast heb je tussendoor nog reclame. Het doel van gebruikers gratis gebruik te laten maken van Spotify, is dat zij hiervan genieten en dit positief ervaren, waardoor gebruikers Spotify vaker willen gebruiken. Gebruikers van de muziekdienst zullen, wanneer deze hun gratis diensten aanbiedt, hetzelfde terug willen doen (SEOPressor, 2016). Manieren om wederkerigheid op te bouwen met volgers is dus om iets gratis weg te geven (in het geval van Spotify is dit gebruikers voor een beperkte periode muziek te laten streamen), of je kunt mensen korting geven. Dit gebeurt bij Spotify ook regelmatig, bijvoorbeeld bij acties waar mensen 3 maanden voor 0,99 per maand (of gratis) Spotify Premium mogen gebruiken.het voordeel hieraan is dat mensen vanwege de termijn verslaafd kunnen raken aan de service, en sneller converteren tot een betalende klant.

4 2. Commitment & Consistentie Er werd net al gesproken over het voor een beperkte periode gratis gebruik maken van de streamingdienst. Dit is beter bekend als het Freemium -model: een webapplicatie wordt gratis aangeboden, maar voor geavanceerde gebruiksmogelijkheden en functionaliteiten wordt wel geld gevraagd. Bij commitment & consistentie gaat het erom dat personen gedrag bepalen op basis van iets dat zij eerder hebben gezegd of gedaan, omdat zij consequent willen zijn. De manier om dit op te bouwen is door stapje voor stapje commitment te kweken bij prospects. Het vorige voorbeeld waarbij Spotify mogelijke klanten Spotify Premium voor een bepaalde periode gratis aanbiedt, is naast bij wederkerigheid ook een voorbeeld van commitment & consistentie. Nadat de proefperiode van Spotify Premium is afgelopen, zijn mensen meer geneigd om het gebruik van de premium dienst door te zetten. Zij hebben het gebruiksgemak ervaren ten opzichte van de freemium versie. 3. Sociale bewijskracht Ook maakt Spotify gebruik van de sociale bewijskracht, dit houdt in dat wanneer veel mensen iets doen, de kans groter is dat jij dit ook gaat doen. Dit komt doordat mensen graag doen wat andere mensen doen. Een goed voorbeeld hiervan is dat Spotify 87 miljoen betalende gebruikers had in september 2018, en maar liefst 191 miljoen in totaal (iculture, 2018). Spotify is marktleider in online streamingdiensten, zo blijkt uit cijfers uit de onderstaande grafiek, die cijfers van Spotify vergelijkt met die van Apple Music.

5 Een heel ander voorbeeld waarbij sociale bewijskracht aan bod komt, zijn hitlijsten die bij de afspeellijsten staan, zoals Top 50 Wereld. Je ziet bij de afspeellijsten de posities van de nummers die op dat moment het populairst zijn, en of zij in positie zijn gestegen of gedaald. Ook staat er bij losse artiestenpagina s bovenaan hoeveel luisteraars per maand artiesten hebben. Hoe meer mensen er naar artiesten luisteren, des te meer zullen mensen dit delen met anderen en dit zorgt dan weer voor meer gebruikers. En bij de populairste nummers van een onbekende artiest kies je ook vaak voor het nummer dat het vaakst beluisterd is, om als eerste te luisteren.

6 Emotional design Bij het ontwerpen van een app, in dit geval Spotify, wordt er vooral aandacht besteedt aan de usability. Dit zorgt ervoor dat gebruikers snel en gemakkelijk de app kunnen gebruiken (Frankwatching). Maar een goed werkende app moet ook emotionele impact bij een gebruiker opleveren. Emotional experience design besteedt aandacht aan de emotionele aspecten van de user experience; het gebruik van Spotify. Aarron Walter stelt in relatie tot de piramide van Maslow (zie afbeelding) een hiërarchische volgorde van universele basisbehoeften op in het boek Designing for Emotion. Volgens Walter moet een website eerst functioneel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn (in die volgorde) voordat een gebruiker plezier kan ervaren. Zoals in de afbeelding te zien is, is het gedeelte dat nog mist plezier dat gebruikers hebben bij de functionaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de app. Dit kan worden verbeterd door emotioneel design toe te passen bij de webapplicatie, door middel van personalisering of de usability van de website of app. (ECV Digital).

7 Personalisering Spotify maakt haar app menselijker door personalisering toe te passen. Deze vorm van emotional design wordt veroorzaakt door het blije gevoel dat gebruikers krijgen doordat zij zelf uit alle soorten muziek en nummers kunnen kiezen. Het gebruik van Spotify neemt voor mensen het probleem van muziek moeten downloaden weg, want zij hebben daarvoor een app waarmee zij muziek kunnen streamen. Ook wordt er voorzien in de behoeften van gebruikers om zelf afspeellijsten te maken, en Spotify creëert gepersonaliseerde radiostations voor individuen. Dit zorgt voor een goede ervaring met het product, omdat het positieve gevoelens met zich meebrengt. Usability Het is goed wanneer een app een goede usability heeft. Een goede nagivatie is belangrijk, omdat gebruikers dan zo snel mogelijk kunnen vinden waar zij naar opzoek zijn. Spotify doet dit goed. Met één klik ben je bij de app. Vervolgens bestaat de app uit een menubalk onderin het scherm, met daarop Home waar je een persoonlijk overzicht van muziek ziet. Ook staan onderin de zoekbalk, waar je gemakkelijk zoekopdrachten mee kunt uitvoeren naar je favoriete artiesten. En de bibliotheek, jouw profielpagina. Hier ga je ook naar je afspeellijsten, nummers, albums, podcasts, artiesten en je onlangs afgespeelde muziek. Het werkt dus allemaal simpel en vrijwel iedereen die de app voor het eerst gebruikt zou hiermee om kunnen gaan. Dit gebruiksgemak van Spotify geeft mensen een voldaan gevoel, want zij kunnen makkelijk hun naar muziekvoorkeuren luisteren en ook nieuwe muziek ontdekken (waarvan Spotify denkt dat zij deze ook leuk vinden).

8 Nudging Nudging is een methode om met een klein duwtje in de rug bepaald gedrag te bevorderen. Waar je bij veel apps een notificatie als meest intense externe trigger gebruikt, is dit voor muziekapps als Spotify anders. Als Spotify continu notificaties zou blijven sturen om Spotify Premium aan te schaffen of om bepaalde muziek te luisteren, zouden mensen de notificaties gewoon uitzetten. Wat Spotify wel doet, is gebruik maken van artificial intelligence (Music Economics). De muziekapp bestudeert het gedrag van een gebruiker op de app en onthoudt de artiesten en genres waarnaar deze gebruiker luistert. Vervolgens zal Spotify een vergelijkbare artiest als suggestie geven, dit is de nudge. Met deze methode zorgt de muziekapp ervoor dat gebruikers van de app genieten, doordat zij muziek ontdekken die zij leuk vinden. Een ander voordeel hieraan is dat gebruikers Spotify meer gaan gebruiken. De gebruiker krijgt als het ware dus een klein duwtje in de rug (artiesten aanbevelen) om het gedrag (luisteren naar meer muziek) uit te voeren. Een ander voorbeeld van nudging is een voorbeeld dat betrekking heeft op het design van Spotify. In dit voorbeeld is de groene button en banner van een Spotify reclame de nudge naar een Premium lidmaatschap. Dit maakt duidelijk dat de kleur, het formaat en de plek waarop de advertentie wordt aangeboden invloed hebben op de keuze die de consument maakt. (Medium)

9 Bronnen Cunnane, Kieran. Spotify and Nudges. Verkregen op donderdag 6 december 2018, van com/2017/04/27/spotify-and-nudges/ EVC Digital. Creating an emotional design: Pixels to human. Verkregen op donderdag 6 december 2018, van SEOPressor (2016, 15 maart). 6 Psychology Hacks Marketers Use To Increase Conversion Rate. Verkregen op woensdag 5 december 2018, van Van Erkel, Aartjan (2013). Cialdini 6 geheimen van verleiding. Verkregen op woensdag 5 december 2018, van Van Riet, Floor (2013, 25 november). Emotional design: online gaat om wat mensen raakt. Verkregen op donderdag 6 december 2018, van Van der Zwaag, Gonny (2018, 30 november). Apple Music heeft 56 miljoen abonnees, maar Spotify groeit sneller. Verkregen op woensdag 5 december 2018, van Weaver, Jesse. (2015, 12 februari). Medium. A Simple Framework for Designing Choices. Verkregen op donderdag 6 december 2018, van

Conversion is in the brain 30 maart 2017

Conversion is in the brain 30 maart 2017 Conversion is in the brain 30 maart 2017 95% is onbewust gedrag! We hebben niet de energie, niet het vermogen om alle beslissingen te overwegen. Zo n 95% van alle beslissingen die we nemen, nemen we onbewust.

Nadere informatie

Hoe zorg je ervoor dat jouw product in eerste instantie

Hoe zorg je ervoor dat jouw product in eerste instantie K L A N T B I N D I N G DE START VAN JOUW BEDRIJF EN KLANTENBINDING, HOE WERKT DAT? INTRODUCTIE Wie heeft dit geschreven? Voor wie is deze whitepaper bedoeld? Heb jij hier iets aan? Dit wordt allemaal

Nadere informatie

Hoe worden consumenten psychologisch beïnvloedt op de website bookings.com zodat zij een hotel boeken? Tessa Kolfschoten

Hoe worden consumenten psychologisch beïnvloedt op de website bookings.com zodat zij een hotel boeken? Tessa Kolfschoten Hoe worden consumenten psychologisch beïnvloedt op de website bookings.com zodat zij een hotel boeken? Tessa Kolfschoten INHOUD Wat is booking.com? Wat is persuasive design? Hoe laat de consument zich

Nadere informatie

APPGEBRUIKERS HOOKED DOOR PERSUASIVE DESIGN LÉON RODIJK, MS303A WHITEPAPER

APPGEBRUIKERS HOOKED DOOR PERSUASIVE DESIGN LÉON RODIJK, MS303A WHITEPAPER APPGEBRUIKERS HOOKED DOOR PERSUASIVE DESIGN LÉON RODIJK, MS303A WHITEPAPER INTRODUCTIE Smartphonegebruikers gebruiken gemiddeld rond de 9 apps per dag en 30 apps per maand. Hierdoor is het openen van apps

Nadere informatie

Hoe kan je doormiddel van Persuasive Design je webshop optimaliseren? Tania van Diest MS303E

Hoe kan je doormiddel van Persuasive Design je webshop optimaliseren? Tania van Diest MS303E Hoe kan je doormiddel van Persuasive Design je webshop optimaliseren? Tania van Diest MS303E WAT IS PERSUASIVE DESIGN? Persuasive design is een term uit de mediapsychologie en staat voor overtuigend design.

Nadere informatie

Effectief vloggen Toepassen van persuasive design als je een vlogger bent.

Effectief vloggen Toepassen van persuasive design als je een vlogger bent. Effectief vloggen Toepassen van persuasive design als je een vlogger bent. Laura Schutte MS303B Vloggen lijkt erg makkelijk. Je filmt je dagelijkse leven en je deelt dit op internet, met name op YouTube.

Nadere informatie

Whitepaper by Silvie Bohan Online retail en persuasive design

Whitepaper by Silvie Bohan Online retail en persuasive design S B Whitepaper by Silvie Bohan Online retail en persuasive design Gewoontegedrag, persuasive design en online retail Gewoontegedrag zorgt voor meer terugkerende bezoekers. Wederkerigheid, commitment en

Nadere informatie

Internetmuziekdienst Spotify groeit snel; er zijn al meer dan 10 miljoen gebruikers in de zeven aangesloten landen. Wat kun je er wel en niet mee?

Internetmuziekdienst Spotify groeit snel; er zijn al meer dan 10 miljoen gebruikers in de zeven aangesloten landen. Wat kun je er wel en niet mee? Wat is Spotify Internetmuziekdienst Spotify groeit snel; er zijn al meer dan 10 miljoen gebruikers in de zeven aangesloten landen. Wat kun je er wel en niet mee? L egaal Spotify is een legale online muziekdienst.

Nadere informatie

OS X update en Apple Music

OS X update en Apple Music OS X update en Apple Music Handleiding van Auteur: leofact Augustus 2015 handleiding: OS X update en Apple Music Het is een mooie zomer voor de computerliefhebber. Microsoft is net uitgekomen met Windows

Nadere informatie

Klanten en prospecten. Wie zijn onze danspartners?

Klanten en prospecten. Wie zijn onze danspartners? Klanten en prospecten Wie zijn onze danspartners? Klanten en prospecten Voor je begint aan de tango: Weet wie je klanten zijn Weet welke doelgroep je aanspreekt Zoek de beste communicatiemethode om je

Nadere informatie

Persuasive Design Online kaartverkoop WHITEPAPER. Julie van der Wel

Persuasive Design Online kaartverkoop WHITEPAPER. Julie van der Wel Persuasive Design Online kaartverkoop WHITEPAPER Julie van der Wel Voorwoord Steeds meer organisaties zien veel voordelen in het online aanbieden van hun kaartverkoop. Hoe zorg je ervoor dat tussen al

Nadere informatie

DE EERSTE STAP NAAR EEN ONVERGETELIJKE GEBRUIKERSERVARING

DE EERSTE STAP NAAR EEN ONVERGETELIJKE GEBRUIKERSERVARING UX SCAN DE EERSTE STAP NAAR EEN ONVERGETELIJKE GEBRUIKERSERVARING Onze user experience designers controleren met behulp van de User Experience Scan of uw online software niet alleen functioneel, maar ook

Nadere informatie

W H I T E P A P E R. De noodzaak van pesuasive design in de e-health

W H I T E P A P E R. De noodzaak van pesuasive design in de e-health W H I T E P A P E R De noodzaak van pesuasive design in de e-health Inleiding INHOUD wat is persuasive design Robert Caildini Drie adviezen Temstem Bronnenlijst INLEIDING Als je wil afvallen ga je naar

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Music

Gebruikershandleiding Nokia Music Gebruikershandleiding Nokia Music Uitgave 1.0 NL Aan de slag met de applicatie Nokia Music Met Nokia Music kunt u nieuwe muziek ontdekken en naar uw oude favorieten luisteren. U kunt Nokia Music gratis

Nadere informatie

CUSTOMER EXPERIENCE VAN COOLBLUE..

CUSTOMER EXPERIENCE VAN COOLBLUE.. CUSTOMER EXPERIENCE VAN COOLBLUE.. ONDERZOEKSVRAAG. WELKE INVLOED HEBBEN DE CUSTOMER EXPERIENCE EN OVERTUIGINGSTECHNIEKEN OP DE DOELGROEP VAN COOLBLUE? MOTIVATIE. - ONTWERPEN VAN ONLINE MEDIA - FAN VAN

Nadere informatie

ISABELLA DE HAAN. MICwatching Design MS301E 10/12/2018 WHITEPAPER B.J. FOGG & CIALDINI

ISABELLA DE HAAN. MICwatching Design MS301E 10/12/2018 WHITEPAPER B.J. FOGG & CIALDINI ISABELLA DE HAAN MICwatching Design MS301E 10/12/2018 WHITEPAPER B.J. FOGG & CIALDINI INHOUD * 3 INTRODUCTIE * 4 BEHAVIOR MODEL B.J. FOGG * 7 ROBERT CIALDINI INTRODUCTIE * 8 B.J. FOGG & CIALDINI * 9 PRAKTIJK

Nadere informatie

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier!

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier! INLEIDING Google AdWords is een zeer krachtig advertentieplatform. Bijna geen enkel ander advertentienetwerk kan tippen aan AdWords. De vele functies maken het mogelijk om je doelgroep heel gericht te

Nadere informatie

Artikel. Lara Peeters. Laurens Vreekamp JDE-SEMUX.3V-13. Seminar. Blok C. Aantal woorden: 1221

Artikel. Lara Peeters. Laurens Vreekamp JDE-SEMUX.3V-13. Seminar. Blok C. Aantal woorden: 1221 Artikel Lara Peeters 1622966 Laurens Vreekamp JDE-SEMUX.3V-13 Seminar Blok C 1 Aantal woorden: 1221 Voorwoord Mijn keuze om persuasive design nog verder te gaan onderzoeken is gebaseerd op mijn toekomst

Nadere informatie

Haal meer uit je website

Haal meer uit je website Haal meer uit je website 10 Tips om je website te optimaliseren Je hebt 100 bezoekers per dag, met soms een piek van 200 bezoekers per dag. Maar wat doe je met deze bezoekers? Hoeveel procent van deze

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

Rick Vorstenbosch & RIan Schobers

Rick Vorstenbosch & RIan Schobers Rick Vorstenbosch & RIan Schobers Spotify Analyse Trendcanvas Dit canvas was gemaakt in de tweede week van World Of Digital Publishing. Met een blik op Vinyl Revival en toenemende verkoopcijfers zou een

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

Arjan Marsman 6 jaar Webplace4u. Voorstellen

Arjan Marsman 6 jaar Webplace4u. Voorstellen Welkom Arjan Marsman 6 jaar Webplace4u Voorstellen Social Media Feiten Facebook Waar gaan we het over hebben Social Media Feiten 10,7 uur per week kijkt een Nederlander TV (65+ uitgezonderd). 19,5

Nadere informatie

Case 4 - Consultancy

Case 4 - Consultancy Case 4 - Consultancy 27 april 2015 Dennis Langeveld Bert van Loo Lorianne Hooijmans Consultancy opdracht; Halalmakla Ontvangen opdracht Mijn groep werkt voor Halalmakla, een onderneming die is gespecialiseerd

Nadere informatie

Handleiding aanmaken LinkedIn profiel

Handleiding aanmaken LinkedIn profiel Handleiding aanmaken LinkedIn profiel Jij wilt ook een profiel op LinkedIn aanmaken en dezelfde mogelijkheden ontdekken als alle 5 miljoen anderen in Nederland die al actief zijn op LinkedIn? Een goede

Nadere informatie

AMAZON DOOR DE OGEN VAN CIALDINI

AMAZON DOOR DE OGEN VAN CIALDINI AMAZON DOOR DE OGEN VAN CIALDINI DOOR NIELS KRIKKE INLEIDING Robert Cialdini, voor de veel marketeers is dit een naam waar ze in ieder geval wel één boek van hebben gelezen en voor de meeste zal dit het

Nadere informatie

Zeg het eens. Assertief communiceren en overtuigend argumenteren.

Zeg het eens. Assertief communiceren en overtuigend argumenteren. Zeg het eens Assertief communiceren en overtuigend argumenteren www.cameleontraining.be Overtuigend argumenteren Jij verliest Jij wint Ik win Ik manipuleer jou Ik beïnvloed jou Ik verlies Ik haal ons allebei

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk. Thursday 16 February 12

Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk. Thursday 16 February 12 Seminar Social Media Marketing IFFI netwerk @mcoster Social Media Social media is de, ook in het Nederlandse taalgebied gangbare, Engelse benaming voor online platformen waar de gebruikers, met geen of

Nadere informatie

Myer Briggs Type Indicator

Myer Briggs Type Indicator Myer Briggs Type Indicator Voor de Myer Briggs Type Indicator(MBTI) test is gekozen om, naast de MRO shop, de 3 meest directe concurrenten te analyseren. Het assortiment van deze concurrenten komt het

Nadere informatie

Beinvloeding van glossylezers door middel van persuasive design.

Beinvloeding van glossylezers door middel van persuasive design. Beinvloeding van glossylezers door middel van persuasive design. Fleur Bukman User Experience Design - Seminar CMD - jaar 3 Studentnummer: 1618817 Docent: Hans Kemp Mei 2015 1 Inhoudsopgave Inleiding 3

Nadere informatie

DRUK OP PLAY EN BETREED ONZE WERELD MEER DAN EEN MULTIROOM HIFI-SYSTEEM

DRUK OP PLAY EN BETREED ONZE WERELD MEER DAN EEN MULTIROOM HIFI-SYSTEEM DRUK OP PLAY EN BETREED ONZE WERELD MEER DAN EEN MULTIROOM HIFI-SYSTEEM MEER DAN EEN MULTIROOM HIFI-SYSTEEM Elk nummer, in elke kamer, op elk moment. PlayLink laat u van uw muziek genieten zoals nooit

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Social Media Marketing Datum: juni 2016 Social Media Marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg

Nadere informatie

Persuasive webdesign. De sleutel tot succes

Persuasive webdesign. De sleutel tot succes Persuasive webdesign De sleutel tot succes 1 Persuasive webdesign De sleutel tot succes Wist je dat gebruikers binnen 0.05 seconden een oordeel klaar hebben over je website? (EasyLeads, 2014). Als de eerste

Nadere informatie

IPHONE. Seppe Lemmens Doppahuis (-oud) AD0EC6979B (0 = nul)

IPHONE. Seppe Lemmens Doppahuis (-oud) AD0EC6979B (0 = nul) IPHONE Seppe Lemmens seppe.lemmens@hotmail.com Doppahuis (-oud) AD0EC6979B (0 = nul) DOELSTELLING LES 1 Wat is een iphone Apple-id Instellingen wijzigen Apps (wat en hoe) De iphone personaliseren Foto

Nadere informatie

In dit hoofdstuk krijgt u tips over de volgende onderwerpen:

In dit hoofdstuk krijgt u tips over de volgende onderwerpen: 203 6. Entertainment Voor het afspelen van muziek kunt u een aantal instellingen opgeven. Zo geeft u met de instelling volumebegrenzing aan dat geluid niet harder dan een bepaald niveau mag worden afgespeeld.

Nadere informatie

Trendbronnen. Geke Cornelissen

Trendbronnen. Geke Cornelissen Trendbronnen Geke Cornelissen Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Trendbron 1: Het Nieuwe Instituut Blz. 4 Trendbron 2: Print the Legend Blz. 6 Trendbron 3: Online trends 2014 in 60 minuten Blz. 7 Trendbron

Nadere informatie

ONLINE RADIO BEREIKSONDERZOEK

ONLINE RADIO BEREIKSONDERZOEK ONLINE RADIO BEREIKSONDERZOEK 2016 Opzet conform NLO bereiksmeting Radio luistergedrag december 2015 Online radio bereiksonderzoek 2016 Gemiddeld Nederland 18+ (N=2.054) In opdracht van OMS heeft MeMo²

Nadere informatie

Facebook Advertentie Power. Module 1

Facebook Advertentie Power. Module 1 Facebook Advertentie Power Module 1 Les 1: De basis Les 2: De advertentiemanager Les 3: Doelgroeponderzoek Les 4: Aangepaste en vergelijkbare doelgroep Les 5: Het budget voor een advertentie Les 6: Een

Nadere informatie

Wij zijn al sinds 2010 actief bezig met het verbeteren, optimaliseren. en bouwen van websites voor het MKB. Wat begon als een

Wij zijn al sinds 2010 actief bezig met het verbeteren, optimaliseren. en bouwen van websites voor het MKB. Wat begon als een Inleiding Wij zijn al sinds 2010 actief bezig met het verbeteren, optimaliseren en bouwen van websites voor het MKB. Wat begon als een eenvoudig webbouwbedrijf is uitgegroeid tot een volwaardig onlinemarketingbureau

Nadere informatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie in opdracht van het Down The Rabbit Hole Festival Bart Oude Elferink Studentnummer 500708575 Docent: Koop Reynders

Nadere informatie

Mogelijkheden om muziek van internet te halen om te gebruiken bij de montage van films.

Mogelijkheden om muziek van internet te halen om te gebruiken bij de montage van films. Mogelijkheden om muziek van internet te halen om te gebruiken bij de montage van films. 1. Downloaden van een Torrent Site 2. Kopen in de itunes Store 3. Muziek gebruiken uit de YouTube Audio Bibliotheek

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

Zo werkt conversie optimalisatie!

Zo werkt conversie optimalisatie! Zo werkt conversie optimalisatie! Haal jij al optimaal resultaat uit je bezoekers? Veel ondernemers laten kansen liggen. Dat is niet vreemd maar wel jammer. Als je met dit werkblad en de checklist aan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Music

Gebruikershandleiding Nokia Music Gebruikershandleiding Nokia Music Uitgave 1.0 NL Nokia Music Met Nokia Music op uw Windows Phone kunt u tracks downloaden op uw telefoon en uw compatibele computer. Veeg op het startscherm naar links en

Nadere informatie

Nummers en andere geluidsbestanden afspelen

Nummers en andere geluidsbestanden afspelen Muziek op de ipad Muziek en audiobestanden toevoegen U kunt op de volgende manieren muziek en audiobestanden op de ipad zetten: U kunt via de i Tunes Store op de ipad materiaal kopen en downloaden. Tik

Nadere informatie

Succesvol websites bouwen vanuit een concept

Succesvol websites bouwen vanuit een concept Succesvol websites bouwen vanuit een concept Docent: Ruben Olislagers 1 Internetstrategie Begin met een gedegen plan 2 User Centered Design Ontwerpen vanuit de wensen en behoeften van de doelgroep Wie

Nadere informatie

Welke search patterns kunnen worden toegepast om het zoeken van de juiste films of series in Netflix te verbeteren?

Welke search patterns kunnen worden toegepast om het zoeken van de juiste films of series in Netflix te verbeteren? Essay Marcella van Maanen 1623064 User Experience Design Hans Kemp 27-05-2015 1 Inleiding Het zoeken van de juiste content op Netflix is bij vele mensen een drama. Wanneer er over Netflix gepraat wordt

Nadere informatie

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Deze handleiding is opgesplitst in twee delen. Deel 1: Hoe gebruik je het Smart2VR CMS? Deel 2: Hoe gebruik je de Virtual Reality app? Deel 1:

Nadere informatie

Hoe passen booking.com en klm persuasive design toe op Hun websites?

Hoe passen booking.com en klm persuasive design toe op Hun websites? Hoe passen booking.com en klm persuasive design toe op Hun websites? naam: esther Ziengs docent: madris duric studentnummer: 1606847 specialisatie: content Format: essay datum: 17 december 2014 Inleiding

Nadere informatie

Presentaties maken met uw foto s

Presentaties maken met uw foto s Presentaties maken met uw foto s Flipagram Beschrijving Met de app Flipagram kunt u eenvoudig video s maken door foto s uit je Filmrol te selecteren en te sorteren. Daarna kunt u muziek, lettertypes en

Nadere informatie

Verhoog de conversie van jouw e-commercebedrijf met Persuasion Profiling

Verhoog de conversie van jouw e-commercebedrijf met Persuasion Profiling Verhoog de conversie van jouw e-commercebedrijf met Persuasion Profiling Heeft jouw bedrijf veel gebruikers en wil jij de data hiervan inzetten bij het beïnvloeden van de keuzemogelijkheden op de mediakanalen

Nadere informatie

Zet u Social Media recruitment in voor uw wervingstraject?

Zet u Social Media recruitment in voor uw wervingstraject? Zet u Social Media recruitment in voor uw wervingstraject? Facebook pagina LinkedIn bedrijfspagina Google+ pagina Social Media Totaalpakket Uw eigen Facebook Uitgebreide service- en Cover image. bedrijfsgegevens.

Nadere informatie

Apple Music. Richtlijnen voor partners met betrekking tot de bedrijfsidentiteit

Apple Music. Richtlijnen voor partners met betrekking tot de bedrijfsidentiteit Apple Music Richtlijnen voor partners met betrekking tot de bedrijfsidentiteit Overzicht Geweldige muziek verdient geweldige marketing. Een heldere en effectieve boodschap is essentieel voor een goede

Nadere informatie

Van marketeer naar verleider. Neuromarketing in de praktijk

Van marketeer naar verleider. Neuromarketing in de praktijk Van marketeer naar verleider Neuromarketing in de praktijk Inleiding Neuromarketing Bedankt voor uw interesse in Van marketeer naar verleider, neuromarketing in de praktijk. De combinatie van e-mail en

Nadere informatie

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app 1 Inhoudsopgave Inleiding Geinterviewde persoon 1e Ontwerp - Zoeksuggesties Probleem Oplossing 2e Ontwerp - Lijst van producten in Kavel Probleem Oplossing 3e Ontwerp - Opslaan knop Probleem Oplossing

Nadere informatie

BETERE EMAILPRESTATIES DOOR BETERE USABILITY BEVINDINGEN UIT ONDERZOEK. Ronald Verschueren, Netmarketing. 1 oktober 2013

BETERE EMAILPRESTATIES DOOR BETERE USABILITY BEVINDINGEN UIT ONDERZOEK. Ronald Verschueren, Netmarketing. 1 oktober 2013 BETERE EMAILPRESTATIES DOOR BETERE USABILITY BEVINDINGEN UIT ONDERZOEK Ronald Verschueren, Netmarketing. 1 oktober 2013 ONDERWERPEN 11:30-12:15 UX en usability voor email: kern en succesfactoren Gedrag

Nadere informatie

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online.

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online. 95 Lokaal adverteren op het netwerk van Telegraaf Media Groep NIEUW! UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! Ontdek de voordelen Gericht Bereik de doelgroep die u ook echt wilt

Nadere informatie

STINGRAY MUSIC MOBIELE APP MET VIBES-KANALEN GEBRUIKERSHANDLEIDING VERSIE 2.0

STINGRAY MUSIC MOBIELE APP MET VIBES-KANALEN GEBRUIKERSHANDLEIDING VERSIE 2.0 STINGRAY MUSIC MOBIELE APP MET VIBES-KANALEN GEBRUIKERSHANDLEIDING VERSIE 2.0 Inhoudsopgave Over Stingray Music Mobiele App... 2 Van start gaan... 3 Download de App... 3 Maak verbinding met de App... 3

Nadere informatie

Beïnvloedings-analyse

Beïnvloedings-analyse Beïnvloedingsanalyse Hoe kunnen doelgroepen beïnvloed worden? Er zijn een aantal verschillende principes waarmee de KRO de doelgroep kan beïnvloeden. Deze principes zijn in verschillende onderdelen op

Nadere informatie

Een zoekmachine gebruiken

Een zoekmachine gebruiken Een zoekmachine gebruiken BASIS 1 WEBSITES Een zoekmachine gebruiken Wat leer je? Je leert wat een zoekmachine is. Je leert hoe je iets kunt zoeken op het internet. Je leert bijvoorbeeld zoeken naar een

Nadere informatie

Tips voor een gebruiksvriendelijke website

Tips voor een gebruiksvriendelijke website Cre@ctiv Webdesign, digitale marketing & grafisch ontwerp Tips voor een gebruiksvriendelijke website Stenenmolenstraat 162 2800 Mechelen +32 15 68 06 76 +32 472 33 64 98 info@creactivmarketing.com Inleiding

Nadere informatie

Erratum Meer doen met uw ipad - ios 11

Erratum Meer doen met uw ipad - ios 11 1 Erratum Meer doen met uw ipad - ios 11 Overzicht van de verschillen tussen het boek Meer doen met uw ipad (derde druk) en het besturingssysteem ios 11 In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste

Nadere informatie

HANDLEIDING APP 2.0 QLINX. DE SNELSTE LINK NAAR BESCHIKBAAR WERK!

HANDLEIDING APP 2.0 QLINX. DE SNELSTE LINK NAAR BESCHIKBAAR WERK! HANDLEIDING APP 2.0 ALLE FUNCTIONALITEITEN VAN DE APP ZIJN OOK AAN- WEZIG IN JE QLINX ONLINE ACCOUNT. DIT IS VOOR DE MEDEWERKERS DIE GEEN APP KUNNEN DOWNLOADEN. Zuider Emmakade 51 2012 KN Haarlem The Netherlands

Nadere informatie

DE BESTE SCORE

DE BESTE SCORE 1 Voorwoord Voordat je straks dit rapport leest met de tactiek die hierin verwerkt is willen we je graag bedanken voor het downloaden van dit rapport. Dit betekent dat jij actie onderneemt en er echt voor

Nadere informatie

Google Adwords INTRODUCTIE ADWORDS IS HET TE VERTROUWEN?

Google Adwords INTRODUCTIE ADWORDS IS HET TE VERTROUWEN? Google Adwords INTRODUCTIE Online advertising of online adverteren stijgt de afgelopen jaren absurd snel. Mensen gebruiken nu meer dan ooit het medium internet. Men bereikt meer mensen dan via radio, TV

Nadere informatie

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN WAT IS TIKKIT? TICKETS OPSLAAN EN DELEN MET VRIENDEN & FAMILIE Tikkit is een app waar je aangekochte tickets voor een evenement kan opslaan en delen met vrienden of familie. Maak

Nadere informatie

U weet welke doelgroep u wilt bereiken. Wij weten hoe. Samen sterker in lokale & regionale media

U weet welke doelgroep u wilt bereiken. Wij weten hoe. Samen sterker in lokale & regionale media U weet welke doelgroep u wilt bereiken. Wij weten hoe. Samen sterker in lokale & regionale media Inhoudsopgave Algemeen Altijd in verbinding met uw doelgroep 4 Jaarkalender 7 Gericht op Print 8 Tarieven

Nadere informatie

Muziek afspelen met Homey

Muziek afspelen met Homey Muziek afspelen met Homey Vanaf versie 1.2 heeft Homey een Muziek interface. Hiermee kun je de muziek in je huis volledig beheren via Homey: afspelen, pauze, volume, en het kiezen van liedjes en playlists

Nadere informatie

Ontwerpdocument Down the rabbit hole app. Jesse van Thijn Paars Eindopdracht Informatie architectuur Down the rabbit hole

Ontwerpdocument Down the rabbit hole app. Jesse van Thijn Paars Eindopdracht Informatie architectuur Down the rabbit hole Ontwerpdocument Down the rabbit hole app Jesse van Thijn 500727250 Paars 9-03-6 Eindopdracht Informatie architectuur Down the rabbit hole Inhoudsopgave Inhoudsopgave Sitemap Pagina home (.0) Pagina area

Nadere informatie

Erratum Foto s, video s en muziek in

Erratum Foto s, video s en muziek in 1 Erratum Foto s, video s en muziek in In oktober 2017 is er een update verschenen van. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige schermen zijn enigszins gewijzigd qua

Nadere informatie

Audio Domotica. Bjorn Berkvens! Maurice Appelhof! Thom Snippe

Audio Domotica. Bjorn Berkvens! Maurice Appelhof! Thom Snippe 1 Audio Domotica Bjorn Berkvens! Maurice Appelhof! Thom Snippe 2 1857: Fonautograaf 1850 1860 1870 1880 1890 1900 3 1878: Fonograaf 1857: Fonautograaf 1850 1860 1870 1880 1890 1900 4 1886: Grafofoon 1878:

Nadere informatie

Muziek downloaden MP3 WMA Liedjes of albums? Collectie Waar?

Muziek downloaden MP3 WMA Liedjes of albums? Collectie Waar? Muziek downloaden Muziek downloaden kan op verschillende manieren en bij verschillende diensten. Op deze pagina leggen we uit wat de mogelijkheden zijn. Formaten Verschillende download diensten bieden

Nadere informatie

meer online succes met een overtuigende website

meer online succes met een overtuigende website 7 meer online succes met een overtuigende website maart 2012 www.multimove.nl Bezoekers overtuigen doe je zo! U kunt uw websitebezoekers bewust en onbewust overtuigen en beïnvloeden om ze te laten doen

Nadere informatie

Van concept naar een klikbaar prototype

Van concept naar een klikbaar prototype UXkids case study: Van concept naar een klikbaar prototype Keywords: Koninklijke Bibliotheek, Website, Prototype, User tests, Usability, UX, Kinderen 9-12 jaar. Als onderdeel van het netwerk van openbare

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

4. Foto s, video en muziek

4. Foto s, video en muziek 89 4. Foto s, video en muziek Met de app Camera kunt u de camera aan de achterkant van de iphone gebruiken om een foto of video te maken. De iphone heeft een extra camera aan de voorkant waarmee u gemakkelijk

Nadere informatie

Internet Radio. Intomart GfK. GfK. Growth from Knowledge. Leendert van Meerem

Internet Radio. Intomart GfK. GfK. Growth from Knowledge. Leendert van Meerem GfK. Growth from Knowledge Internet Radio Leendert van Meerem Radio, het oudste elektronische medium 2 - Gestart, 100 jaar geleden op de Amplitude Modulatie : AM - Voor de oorlog al krakend met de Korte

Nadere informatie

StepStone in cijfers Juni 2015

StepStone in cijfers Juni 2015 StepStone in cijfers Juni 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.120.283 Aantal bezoeken 425.093 Unieke bezoekers 304.291 Aantal vacatures 1172

Nadere informatie

Handleiding. RSS reader Feedly

Handleiding. RSS reader Feedly Handleiding RSS reader Feedly Wat is Feedly en waarom gebruiken? 3 Hoe aanloggen? 3 Hoe informatie toevoegen aan Feedly 4 Berichten lezen & delen 8 Hoe Feedly organiseren 10 2 Wat is Feedly en waarom gebruiken?

Nadere informatie

Mobile first in e-commerce 5 onmisbare trends in m-commerce voor een succesvolle online business

Mobile first in e-commerce 5 onmisbare trends in m-commerce voor een succesvolle online business Mobile first in e-commerce 5 onmisbare trends in m-commerce voor een succesvolle online business Consumenten spenderen per dag 180 minuten op hun smartphone. Van deze 180 minuten besteden ze gemiddeld

Nadere informatie

Infosessie communicatie voor lokale besturen. Tomas, Kelly, Ward

Infosessie communicatie voor lokale besturen. Tomas, Kelly, Ward Infosessie communicatie voor lokale besturen Tomas, Kelly, Ward 23.06.2017 Agenda 1) Gedragsbeïnvloeding Bewust versus onbewust gedrag De kracht van positieve communicatie Shaming and blaming? Shockeren?

Nadere informatie

Alles weten over. Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code!

Alles weten over. Twitter?  Bekijk onze website met de Qr-code! Alles weten over Twitter? Bekijk onze website met de Qr-code! www.communicatiedatbenjij.weebly.com Twitter De snelste en makkelijkste manier om dichtbij hetgeen te blijven waar jij om geeft. Als er in

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

Factsheet. Usability Dienstverlening Omgevingswet

Factsheet. Usability Dienstverlening Omgevingswet Factsheet Usability Dienstverlening Omgevingswet Waarom deze factsheet? De dienstverlening onder de Omgevingswet wordt ingericht op basis van de vier serviceformules (Snelservice-, Ontwerpservice-, Ontwikkelservice-

Nadere informatie

10 X meer opvallen met uw reclameactie

10 X meer opvallen met uw reclameactie 10 X meer opvallen met uw reclameactie Inhoud Tip 1. Wees er op tijd bij. (Of wees eigenlijk een beetje te vroeg ) 3 Tip 2. Zorg voor stopping power 3 Tip 3. Houd het simpel en rustig 4 Tip 4. Personaliseer

Nadere informatie

Docente Micky van Zijl Maatschappij & Interactie Hogeschool van Amsterdam CMD

Docente Micky van Zijl Maatschappij & Interactie Hogeschool van Amsterdam CMD Abigaél Straver Studentnummer 500752422 Klas Aqua Spotify Case V3 14-01-2017 Docente Micky van Zijl Maatschappij & Interactie Hogeschool van Amsterdam CMD Inhoudsopgave 1. Wat is Spotify? P3 2. De doelgroep

Nadere informatie

Persuasive design binnen social media apps

Persuasive design binnen social media apps Twan Wellenberg 1 Inhoudsopgave Wat is persuasive design? p.3 Facebook p.4 Snapchat p.6 YouTube p.8 Conclusie p.10 Bronnenlijst p.11 Persuasive design binnen social media apps We kennen het allemaal wel.

Nadere informatie

Facebook bedrijfspagina maken 2012

Facebook bedrijfspagina maken 2012 Facebook bedrijfspagina maken 2012 Op dit moment is Facebook nog steeds de grootste social media website ter wereld. In Nederland hebben zich meer dan 7 miljoen mensen aangemeld. Ook veel bedrijven zitten

Nadere informatie

burofoss.nl - focus op search strategie

burofoss.nl - focus op search strategie 5 MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN ADWORDS De top 5 fouten én 5 gratis tips Online marketeers weten dat Google AdWords een hele goede manier is om relevant verkeer naar hun site te trekken. Uitdaging is natuurlijk

Nadere informatie

Handleiding Mediaweb juni 2018

Handleiding Mediaweb juni 2018 Handleiding Mediaweb juni 2018 Inhoudsopgave Over Mediaweb... 2 Inloggen Mediaweb... 2 Mijn Media... 3 Artikelen filteren... 4 Filtermogelijkheden... 5 Acties uitvoeren voor meerdere artikelen... 7 Beheer...

Nadere informatie

StepStone in cijfers September 2015

StepStone in cijfers September 2015 StepStone in cijfers September 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.077.987 Aantal bezoeken 384.782 Unieke bezoekers 275.829 Aantal vacatures

Nadere informatie

LABELS Hier vind je een overzicht van al onze labels. Zoek op label en rangschik deze op bruikbaarheid door een hoeveelheid aan hartjes te geven.

LABELS Hier vind je een overzicht van al onze labels. Zoek op label en rangschik deze op bruikbaarheid door een hoeveelheid aan hartjes te geven. MusicDIRECTOR Manual NIEUW RELEASES Krijg inspiratie door random gegenereerde muzikale suggesties van de nieuwste muziek op MusicDIRECTOR of doe een geavanceerde zoekopdracht. GENRES Blader door muzikale

Nadere informatie

Cookieverklaring Laatst gewijzigd op 15 mei 2018

Cookieverklaring Laatst gewijzigd op 15 mei 2018 Cookieverklaring Laatst gewijzigd op 15 mei 2018 Dit is de cookieverklaring van Heems sinds 1822. Deze verklaring gaat over het plaatsen en uitlezen van cookies en vergelijkbare technieken zoals webbeacons

Nadere informatie

rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht

rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht Informatiearchitectuur Down the rabbit hole door: Danilo Merea student: 500712043 Versie: 26mei 2015 Klas: Roze Inhoudsopgave Down the rabbit hole DTRH,

Nadere informatie

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen

6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen 6. Een nieuw bericht in Nieuws & acties plaatsen Deze instructie is geschreven om een bericht te maken in de categorie Nieuws & acties. Het plaatsen van berichten op deze pagina gaat op een andere wijze

Nadere informatie

Jochem Nauw - Specialisatie Concept. Hoe word jij tijdens je supermarktaankopen beïnvloed?

Jochem Nauw - Specialisatie Concept. Hoe word jij tijdens je supermarktaankopen beïnvloed? Jochem Nauw - Specialisatie Concept Hoe word jij tijdens je supermarktaankopen beïnvloed? Hoofdvraag Welke psychologische methodes worden er gebruikt voor het beïnvloeden van het aankoopgedrag van consumenten

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE WEBSITE VARIAPACK.COM

HANDLEIDING NIEUWE WEBSITE VARIAPACK.COM HANDLEIDING NIEUWE WEBSITE VARIAPACK.COM Mocht u bij het verkennen van de site vragen of opmerkingen hebben kan u nog steeds bij onze customer service terecht. Alle contactgegevens vindt u hier terug.

Nadere informatie