VEERSYSTEMEN making everyday smoother

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VEERSYSTEMEN making everyday smoother"

Transcriptie

1 VEERSYSTEMEN making everyday smoother Increased comfort Better driveability More safety

2 Doorontwikkelde volledige luchtveersystemen op de Ginaf X2222-trucks Omdat er de afgelopen jaren nogal wat problemen waren met het bestaande luchtveersysteem onder de Ginaf X2222 tijdens Le Dakar zochten de teams naar een oplossing. Al snel kwam één van de teams daarvoor bij VB-Airsuspension terecht met de vraag of het bedrijf uit Varsseveld iets aan de bestaande luchtvering kon doen. VB zou VB niet zijn als ze hier geen passende oplossing voor konden ontwikkelen. Speciaal voor Le Dakar heeft VB-Airsuspension het bestaande luchtveersysteem doorontwikkeld en aangepast. Zo is onder andere de stand van de balgen veranderd, is er een andere kelk toegevoegd en is de door VB-Airsuspension ontwikkelde VB-ASCU-besturing geïnstalleerd. Het succes tijdens de Silk Way Rally in Rusland in augustus 2012 zorgde ervoor dat alle Ginaf-trucks, dus ook die van andere teams, werden uitgerust met het nieuwe VB-Airsuspension-systeem. Tested by Le Dakar 2013 Alles onder controle met de veersystemen van VB-Airsuspension De luchtveersystemen die door VB-Airsuspension zijn ontwikkeld, hebben alle etappes van Le Dakar zonder problemen doorstaan. Alle teams zijn zeer tevreden met het resultaat! VB-Airsuspension en Le Dakar De deelname aan Le Dakar, de zwaarste rally ter wereld, zal niet onopgemerkt aan u voorbij zijn gegaan. Mocht dit wel het geval zijn, kijk dan op en neem deze Tested by Le Dakar -brochure aandachtig door. Met de deelname aan Le Dakar 2013 wilde VB-Airsuspension voornamelijk bewijzen dat de producten van VB-Airsuspension van topkwaliteit zijn en zelfs de meest barre omstandigheden kunnen trotseren. Wij zijn trots u te kunnen mededelen dat wij dit doel hebben bereikt! Tijdens Le Dakar 2013 waren verschillende voertuigen uitgerust met de (lucht)veersystemen van VB-Airsuspension, zoals de Ginaf-trucks van Mammoet Rallysport, Rally Team Smink, ItalTrans en Racing for Holland, de Volkswagen Amarok en Toyota Land Cruiser van het Dakar Press Team, de Mercedes- Benz Sprinter van het HSF Logistics Henstek Rally Team en de Dodge Ram van het Maxxis Dakar Team Powered by SuperB. Martin van den Brink: VB-Airsuspension heeft onze truck enorm verbeterd. Comfort vind ik niet belangrijk. Wij willen kunnen springen met de truck en hard kunnen rijden en daarbij mag het materiaal niet kapot gaan. De VB-mannen hebben heel goed werk afgeleverd en zowel ik als onze monteurs zijn er blij mee. Er is niets kapot gegaan wat op VB is terug te voeren. De truck rijdt veel vertrouwder en ja: we kunnen springen. Kijk maar na de foto.

3 Jos Smink: Na de Silk Way Rally in Rusland kwam Martin van de Brink bij me met een enthousiast verhaal over de vering van VB-Airsuspension. Wij doen veel samen met Team Mammoet, dus ik was op zich al snel om. We hebben weinig kunnen testen, dus we hadden best wat reserveringen. Maar nu: Wat zijn we blij dat we dit gedaan hebben. De truck rijdt veel beter, we worden minder moe en vooral: alles blijft heel. Andere jaren lagen we elke avond te tobben met de vering en de gevolgen daarvan. Nu geen centje pijn. Nee hoor, helemaal goed en fijne kerels ook van VB. Ze staan echt achter het product. Wuf van Ginkel (teammanager Ginaf Service): Na jarenlang ons standaardsysteem, hydraulische vering te hebben toegepast, moesten we vanwege de vele problemen bij onze klanten in 2012 overstappen op iets anders. Luchtvering leek de oplossing. Ons eigen luchtveringsysteem gaf helaas veel bijwerkingen. Doorslaan, scheefstand van het voertuig en inzakken wanneer we het bandenaflaatsysteem gebruikten waren de grootste problemen. Tijdens de Silk Way Rally was ik bij Martin van de Brink en kon van dichtbij zien wat er allemaal gebeurde met de VB-luchtvering. De mannen van VB zijn met de testresultaten uit Rusland aan de gang gegaan en kwamen met creatieve oplossingen. Er is veel veranderd na de Silk Way Rally, ondanks dat de eerste VB-aanpassingen de scheefstand en het inzakken direct al hadden opgelost. Als ik eerlijk bent, was ik niet direct overtuigd van alle aanpassingen voor Le Dakar maar eerlijk is eerlijk: het werkt en goed ook! De trucks van Jan Lammers en van Claudio Belina (Ital-Trans) zijn onze trucks, die we verhuren. De investering moest daarom ook zeker werken. Sinds de VB-luchtvering op deze trucks zijn gemonteerd, hebben we merkbaar minder problemen. Helemaal verklaren kunnen we het nog niet, maar het is gewoon een feit. Alle trucks hebben de race ook uitgereden, wat voor het eerst is sinds vele jaren. Onze klanten zijn supertevreden, dus wij ook. Wat ons betreft gaan we door met VB-Airsuspension. Zulke partners Jan Lammers: Met mijn race- en zijn namelijk erg belangrijk voor de ontwikkeling van onze nieuwe Dakar-racetruck. slipschoolervaring kan ik best iets zeggen over vering. Ik zal het kort houden: geweldig! Meer comfort, betere stabiliteit, nauwkeuriger sturen en vooral geen doorslaan meer. En dat met een truck van ruim 10 ton, gewoon goed. We weten allemaal dat wanneer het goed gaat, we sneller gaan rijden en in Le Dakar is dat gevaarlijk. Wij hebben zo ook een paar momentjes gehad, maar de vering ving de klappen prima op. Andere jaren was dat wel anders. Dan kwam je gebroken van de klappen uit de truck. Nu is dat gewoon niet meer zo. Ik ben er heel gelukkig mee en wens de mannen van VB veel succes met de vercommercialisering van hun producten.

4 Doorontwikkelde luchtvering op de Toyota Land Cruiser Het tweede voertuig van het Dakar Press Team dat meereed in de Dakar-karavaan was een Toyota Land Cruiser. Dit voertuig was al voorzien van een luchtveersysteem van een andere leverancier, maar net zoals de teams van de Ginaf-trucks, was ook dit team niet tevreden over dit systeem. Het systeem had vaak te kampen met problemen. Volkswagen Amarok met VB-FullAir 2C Special Dakar Edition Regelmatig knapten de voorasluchtbalgen of werd het systeem ondicht. Van stabiel en ontspannen rijden was al Ik snap er eerlijk gezegd niets van. Die VB-mannen uit Speciaal voor Le Dakar heeft Het systeem is van topkwaliteit. Wij hebben ondanks de zeer helemaal geen sprake. We hebben zelfs even overwogen Varsseveld monteren hun spullen en doen hun ding en VB-Airsuspension een compleet ruige etappes niets stuk gereden. We hebben zelfs überhaupt om terug te gaan naar stalen vering, aldus Leon Jansen. het loopt, het rijdt top en ik hoef niet meer te sleutelen. nieuw VB-FullAir 2C-systeem geen problemen gehad met de vering! En wat ook erg belangrijk Ik ben dan weliswaar ook de monteur van het Dakar Press ontwikkeld voor de Volkswagen is: het rijdt ook nog eens heel erg comfortabel. Ik ben na Dit moest dus anders. VB-Airsuspension heeft de Team, maar ik ga naar Le Dakar om mooie plaatjes te maken. Amarok. Deze set is gemonteerd op het door VB-Airsuspension km rijden een stuk minder moe dan voorheen het geval was bestaande luchtvering van de Toyota Land Cruiser flink Dus je begrijpt dat ik erg blij ben dat de producten gesponsorde VB -blauwe rallyvoertuig dat dienst deed als tijdens Le Dakar! We zijn met heel veel gewicht onderweg, aangepast: er is een VB-ASCU-regeling (Air Suspension van VB-Airsuspension werken, persauto van het Dakar Press Team (DPT). eigenlijk te veel, maar met deze luchtvering rijdt de auto zeer Control Unit) op het voertuig gemonteerd en op de vooras aldus Dirk van der Veen, stabiel en ontspannen, aldus Leon Jansen (team captain en zijn andere balgen aangebracht. Het resultaat: optimaal chauffeur van de Toyota Land Het systeem is zo ontworpen dat zelfs de hoogste duinen en tevens chauffeur van de Volkswagen Amarok). comfort, stabiel rijden en GEEN problemen. Cruiser. diepste rivierbeddingen zonder enige problemen genomen kunnen worden. Het DPT volgt tijdens de Dakar immers de wedstrijdpiste om de mooiste foto s en video s te kunnen maken. Om te kunnen komen waar de wedstrijddeelnemers ook komen, hebben zij dus ook materiaal van topkwaliteit nodig. Het Dakar Press Team is zeer tevreden over de auto en het systeem!

5 VB-SemiAir-systeem op de servicewagen van het HSF Logistics Henstek Rally Team Extra bladveer op de service-/persauto van het Maxxis Dakar Team Powered by SuperB Tijdens Le Dakar moeten er natuurlijk veel gereedschappen, reserveonderdelen en andere spullen worden meegenomen. Dit zorgt ervoor dat de servicevoertuigen vaak zwaarbeladen zijn, zeg maar gerust te zwaar beladen! Zwaarbeladen voertuigen gaan doorhangen aan de achterzijde en dit komt niet ten goede van de rijeigenschappen, de stabiliteit en zeker niet van de bodemvrijheid. Daarbij komt ook nog eens dat de wegen in Zuid-Amerika niet van Europese kwaliteit zijn. Het doorslaan van de vering in gaten en op bulten is daarom niet vreemd. Met dit probleem had de Mercedes-Benz Sprinter van het HSF Logistics Henstek Rally Team ook te kampen. Het team heeft daarom een VB-SemiAir-hulpluchtveersysteem van VB-Airsuspension laten monteren. Dankzij dit systeem staat het voertuig weer mooi recht, is er weer bodemvrijheid, zijn de rijeigenschappen enorm verbeterd en is het comfort ongekend. Zoals eerder al gezegd, moeten alle Dakar-teams heel veel gereedschap, reserveonderdelen, camera- en filmapparatuur meenemen, terwijl ze daar eigenlijk te weinig plaats voor hebben. Dit resulteert soms in niet-alledaagse constructies. Speciaal gebouwde servicevoertuigen worden helemaal volgepakt. Het is wel duidelijk dat ze daardoor al snel aan hun maximale belading zitten. We hebben veel ervaring opgedaan in ruim 10 jaar Dakar, vertelt rijder en teamchef Henk Knuiman. De lange overbouw aan de achterzijde van onze bus en het gewicht dat wij meeslepen zorgden ervoor dat we in het verleden vaak met de achterkant aan de grond kwamen en daardoor stuiterend rondreden. Er was dus geen comfort en de monteurs konden maar moeilijk slapen in de servicebus. Dat is echter wel nodig als ze enigszins fit willen blijven. Nu hoor ik alleen nog maar lovende kritieken. We hebben geen schade en de monteurs hebben het er zelfs De Dogde Ram van het Maxxis Dakar Team Powered by SuperB had ook met dit probleem te kampen. Het voertuig begon door de speciale opbouw al door te hangen aan de achterzijde, zonder dat alle spullen erin lagen. Ons voertuig is een ruige truck met veel bodemvrijheid, dus eerst dachten we dat het wel goed zou komen. Maar toen we echt vol zaten en een last-minute testrondje reden, kwamen we er achter dat het niet goed was en dat we zo niet weg konden, aldus teammanager Gerben Vruggink. We moesten al bijna gaan en dus nog snel een oplossing zien te vinden voor een voertuig dat bijna niet in Nederland rondrijdt. Ik kende VB-Airsuspension nog van Le Dakar 2009 en ik wist zeker dat zij de noodzaak wel zouden begrijpen en mij met mijn probleem zouden kunnen helpen, zelfs zo kort voor ons vertrek. Omdat de bestaande bladvering van de Dodge Ram niet al te robuust is en zeker Uiteraard heeft het VB-SemiAir-systeem van over dat ze verbaasd zijn dat dit voor zo weinig geld mogelijk is. Top, niet voldoende laadvermogen heeft, moest er iets VB-Airsuspension de barre omstandigheden van Le Dakar wij zijn zeer tevreden! gebeuren. ook in dit geval goed doorstaan. Wederom een bevestiging van een topproduct in het gamma van VB-Airsuspension.

6 VB-Airsuspension, waar service standaard is Met vertegenwoordiging in meer dan 50 landen wereldwijd kent VB-Airsuspension een uitgebreid netwerk van geautoriseerde VB-Partners en VB-Servicepoints. Voor montage, service en advies is er dus altijd een expert bij u in de buurt. Onderhoudsvrij De luchtveringsets van VB-Airsuspension zijn onderhoudsarm en bieden u dus vele zorgeloze kilometers rijplezier. Mocht u onverhoopt een probleem ondervinden, dan staan wij altijd voor uw klaar. VB kwam met een niet-alledaagse oplossing: Voor ons voertuig had VB geen set en er was te weinig tijd er nog een te ontwikkelen. Het VB-team begreep echter onze nood en kwam met een oplossing, zo vertelt teameigenaar Henk Hellegers. VB-Airsuspension is natuurlijk specialist op het gebied van luchtvering. Door gebruik te maken van een extra bladveer staat het voertuig weer mooi recht en zijn de rijeigenschappen enorm verbeterd. Zo konden wij weer goed uit de voeten met ons voertuig. De flexibiliteit, de klantgerichtheid en de snelheid waarmee de mannen van VB dit nieuwe product bij hoge uitzondering hebben gemaakt, zijn echt bewonderenswaardig. VB-Airsuspension Nederland VB-Airsuspension Duitsland VB-Airsuspension Frankrijk VB-Airsuspension Engeland VB-Partner Ook dit systeem heeft de zware omstandigheden van Le Dakar zonder enige moeite doorstaan. Of het in productie gaat, is nog de vraag, maar het laat in elk geval zien dat VB-Airsuspension in staat is producten over de hele breedte van het veringspectrum te leveren. En die producten voldoen dan ook nog eens aan de verwachtingen en doorstaan de zwaarste testen.

7 VB-Airsuspension produceert als één van de weinige Europese fabrikanten een zeer breed scala van diverse soorten (lucht)vering systemen. Van hulpluchtvering, via een eenvoudige versterkte schroefveer tot een volledig luchtveringsysteem; voor klanten met diverse toepassingen zoals ambulances, auto-transport voertuigen, campers enz. bieden wij u de oplossing. Nu weet u waarom steeds meer producenten van bedrijfswagens en carrosserie bedrijven de systemen van VB-Airsuspension tot hun eigen standaard verheffen.

VEERSYSTEMEN FIAT DUCATO X250/X290. making everyday smoother. Increased comfort Better driveability More safety

VEERSYSTEMEN FIAT DUCATO X250/X290. making everyday smoother. Increased comfort Better driveability More safety VEERSYSTEMEN making everyday smoother Increased comfort Better driveability More safety FIAT DUCATO X250/X290 Veilig en comfortabel onderweg Alles onder controle met de veersystemen van VBAirsuspension

Nadere informatie

Veersystemen OFFROAD. making everyday smoother. Increased comfort Better driveability More safety

Veersystemen OFFROAD. making everyday smoother. Increased comfort Better driveability More safety Veersystemen making everyday smoother Increased comfort Better driveability More safety OFFROAD Verhoogd comfort Het onderweg zijn, op meestal slechte wegen of in het terrein, verlangt veel van bestuurder

Nadere informatie

presentatie VB-Airsuspension februari 14

presentatie VB-Airsuspension februari 14 VB-Airsuspension making everyday smoother Increased comfort Better drivability More safety Welkom Michael Brilman Account Manager BeNeLux 2 VB-Airsuspension Benelux Headquarter Sales partner Service partner

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING

BEDIENINGSHANDLEIDING BEDIENINGSHANDLEIDING making everyday smoother Increased comfort Better driveability More safety VB-SEMIAIR BEDRIJFSWAGEN - CAMPER INFORMATIE - HANDLEIDING - SERVICE Veilig en comfortabel onderweg Alles

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING

BEDIENINGSHANDLEIDING BEDIENINGSHANDLEIDING making everyday smoother Increased comfort Better driveability More safety VB-SEMIAIR BEDRIJFSWAGEN - CAMPER INFORMATIE - HANDLEIDING - SERVICE Basisgegevens Voertuiggegevens Merk:

Nadere informatie

Increased comfort Better driveability More safety. VB-SemiAir. Hulpluchtvering. Bedieningshandleiding. v. 1.

Increased comfort Better driveability More safety. VB-SemiAir. Hulpluchtvering. Bedieningshandleiding.   v. 1. Increased comfort Better driveability More safety VB-SemiAir Hulpluchtvering Bedieningshandleiding 0101550000-NL www.vbairsuspension.com v. 1.0 2009, VB-Airsuspension B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING

BEDIENINGSHANDLEIDING BEDIENINGSHANDLEIDING making everyday smoother Increased comfort Better driveability More safety VB-NIVOAIR BEDRIJFSWAGEN - CAMPER INFORMATIE - HANDLEIDING - SERVICE Basisgegevens Veilig en comfortabel

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING

BEDIENINGSHANDLEIDING BEDIENINGSHANDLEIDING making everyday smoother Increased comfort Better driveability More safety VB-SEMIAIR BEDRIJFSWAGEN - CAMPER INFORMATIE - HANDLEIDING - SERVICE Veilig en comfortabel onderweg Alles

Nadere informatie

WAAROM IS EXTRA HULPVERING VOOR CAMPERS STERK AAN TE BEVELEN?

WAAROM IS EXTRA HULPVERING VOOR CAMPERS STERK AAN TE BEVELEN? Camper-vering WAAROM IS EXTRA HULPVERING VOOR CAMPERS STERK AAN TE BEVELEN? Campers worden in de praktijk steeds maar zwaarder. Hiermee wordt in het ontwerp onvoldoende rekening gehouden. De rijeigenschappen

Nadere informatie

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen. Er vindt verhoogde slijtage van banden, schokdempers, veren en stuurinrichting plaats.

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen. Er vindt verhoogde slijtage van banden, schokdempers, veren en stuurinrichting plaats. Ford bedrijfswagens Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Het komt regelmatig voor dat bedrijfswagens zeer zwaar worden belast. Het gevolg is dat in veel gevallen de originele vering dan niet meer

Nadere informatie

Increased comfort Better driveability More safety

Increased comfort Better driveability More safety Increased comfort Better driveability More safety VB-FullAir-3C Luchtvering voor campers Bedieningshandleiding 010105009-NL www.vbairsuspension.com 2010, VB-Airsuspension B.V. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

lederen interieurs voor zowel personen-, bestel- en vrachtwagens.

lederen interieurs voor zowel personen-, bestel- en vrachtwagens. Leerinbouw Een lederen interieur geeft uw auto een extra luxueuze uitstraling. Extra luxe en comfort Een lederen interieur geeft uw auto een extra luxueuze uitstraling en biedt veel comfort. De reden dat

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING

BEDIENINGSHANDLEIDING BEDIENINGSHANDLEIDING making everyday smoother Increased comfort Better driveability More safety VB-ACTIVEAIR CAMPER INFORMATIE - HANDLEIDING - SERVICE Veilig en comfortabel onderweg Alles onder controle

Nadere informatie

Increased comfort Better driveability More safety

Increased comfort Better driveability More safety Increased comfort Better driveability More safety VB-FullAir-4C Luchtvering voor campers Bedieningshandleiding 010105004-NL www.vbairsuspension.com 2010, VB-Airsuspension B.V. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

SPRINTER - FULLAIR 2C

SPRINTER - FULLAIR 2C SPRINTER - FULLAIR 2C VB-FULLAIR 2C AIR SUSPENSION MERCEDES-BENZ SPRINTER 3,5T-5T Toepassingen Autotransporters Bedrijfswagens Campers Offroadvoertuigen Personenvoertuigen Rolstoelvoertuigen Destinations

Nadere informatie

HOE VERINNEWEER IK EEN HARLEY? Een verhaal van vallen en opstaan.

HOE VERINNEWEER IK EEN HARLEY? Een verhaal van vallen en opstaan. HOE VERINNEWEER IK EEN HARLEY? Een verhaal van vallen en opstaan. Ik had zelf geen zin om het verhaal van de Oldtimers vanaf het begin te gaan schrijven, want dat heb ik bij een eerder jubileum al een

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Het komt regelmatig voor dat bedrijfswagens zeer zwaar worden belast. Het gevolg is dat in veel gevallen de originele vering dan niet meer optimaal presteert.

Nadere informatie

Increased comfort Better driveability More safety

Increased comfort Better driveability More safety Increased comfort Better driveability More safety VB-FullAir-2C Luchtvering Bedieningshandleiding 0101050000-NL www.vbairsuspension.com 2010, VB-Airsuspension B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Het komt regelmatig voor dat bedrijfswagens zeer zwaar worden belast. Het gevolg is dat in veel gevallen de originele vering dan niet meer optimaal presteert.

Nadere informatie

NV400 - SEMIAIR VB-SEMIAIR AIR SUSPENSION NISSAN NV400. Toepassingen. Destinations. Satenrozen 3. T B 2550 Kontich

NV400 - SEMIAIR VB-SEMIAIR AIR SUSPENSION NISSAN NV400. Toepassingen. Destinations. Satenrozen 3. T B 2550 Kontich NV400 - SEMIAIR VB-SEMIAIR AIR SUSPENSION NISSAN NV400 Toepassingen Destinations Autotransporters Porte-voitures Bedrijfswagens Véhicules utilitaires Campers Camping-cars Offroadvoertuigen Véhicules tout

Nadere informatie

Winteb Racing met grote veranderingen aan de start in Oschersleben.

Winteb Racing met grote veranderingen aan de start in Oschersleben. Winteb Racing met grote veranderingen aan de start in Oschersleben. Na de afgelopen races in Assen met de Pirelli s te hebben gereden, is het team overgestapt naar een ander bandenmerk. Na succesvolle

Nadere informatie

LUCHTVERING. Hulpluchtvering. Art. nr.: L.NAV.05.C.M. Bestemd voor: Nissan King Cab Nissan Navara. Model D40

LUCHTVERING. Hulpluchtvering. Art. nr.: L.NAV.05.C.M. Bestemd voor: Nissan King Cab Nissan Navara. Model D40 LUCHTVERING Dunlop Systems and Components Het Wegdam 22 7496 CA Hengevelde The Netherlands Tel.: +31-(0)547-333065 Fax: +31-(0)547-333068 Website: www.dunlopsystems.com Art. nr.: L.NAV.05.C.M Bestemd voor:

Nadere informatie

- Dé internetsite voor de Automotive Professional

- Dé internetsite voor de Automotive Professional WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional TECHNIEK Terberg Specials bouwt compromisloze ambulance ANS: de Ambulance Nieuwe Stijl Redder in nood Ambulances moeten ruim, snel en comfortabel

Nadere informatie

AIR-SUSPENSION AIR-SUSPENSION

AIR-SUSPENSION AIR-SUSPENSION AIR-SUSPENSION AIR-SUSPENSION Dunlop Systems and Components Het Wegdam 22 A.J.V. 7496 Luchtveersystemen CA Hengevelde B.V. Het Wegdam The 22 Netherlands 7496 CA Hengevelde Tel.: +31-(0)547-333065 Nederland

Nadere informatie

Installatiehandleiding L.412.C.M

Installatiehandleiding L.412.C.M Hulpluchtvering Installatiehandleiding Mercedes Benz Sprinter 408D 416CDI (1995 2006) Volkswagen LT 46 (1995 2006) December 2008 1. Voorwoord Dit set hulpluchtvering is speciaal ontwikkeld voor de Mercedes

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Partner Expert Boxer PEUGEOT met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

TRANSIT DRW - FULLAIR

TRANSIT DRW - FULLAIR TRANSIT DRW - FULLAIR VB-FULLAIR 2C AIR SUSPENSION FORD TRANSIT V363 DRW (Chass-cab) ) Toepassingen Ambulance-voertuigen Autotransporters Bedrijfswagens Campers Offroadvoertuigen Personenvoertuigen Destinations

Nadere informatie

P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045

P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045 P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045 email, persenaire@home.nl - website, www.pme.nl 1 INHOUD Pagina 1. Oorsprong fabriek 3 2. Geleverde

Nadere informatie

P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045

P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045 P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045 email, persenaire@home.nl - website, www.pme.nl 1 INHOUD Pagina 1. Oorsprong fabriek 3 2. Geleverde

Nadere informatie

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport Caddy Touran T5 Crafter VW met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott. Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

HIGHTECH-COMPONENTEN VOOR GESLOTEN BESTELWAGENS / BUSCAMPERS

HIGHTECH-COMPONENTEN VOOR GESLOTEN BESTELWAGENS / BUSCAMPERS HIGHTECH-COMPONENTEN VOOR GESLOTEN BESTELWAGENS / BUSCAMPERS Pagina AL-KO QUALITY FOR LIFE...4 5 Overzicht AL-KO hightech-componenten...6 7 AL KO productie...8 9 Chassiscomponenten ACS AL-KO Comfort Suspension...12

Nadere informatie

Jasper Riezebos. Op weg naar Dakar...

Jasper Riezebos. Op weg naar Dakar... Op weg naar Dakar... 3 Biografie Naam Adres Sonnenbergweg 5 8271 RJ IJsselmuiden E-mail rally-sportriezebos@live.nl Telefoon 06-201 64 232 Korte kennismaking Mijn naam is, een echte motorcrossliefhebber.

Nadere informatie

Voorwoord: 2 e race Zandvoort DREIGING

Voorwoord: 2 e race Zandvoort DREIGING Voorwoord: Dreiging, Regen en storm? Start geld betalen en niet (durven) rijden mag namelijk wel, van onderuit gaan (verhoogd) risico van op je plaat gaan, om toch te rijden en misschien te horen ik heb

Nadere informatie

Vrachtwagens voor wissellaadbakken. Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken

Vrachtwagens voor wissellaadbakken. Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Algemene informatie over vrachtwagens voor wissellaadbakken Vrachtwagens voor wissellaadbakken worden gebruikt om snel de lastdrager te kunnen

Nadere informatie

LUCHTVERING. Bestemd voor: Renault Master Opel Movano voorwielaandrijving

LUCHTVERING. Bestemd voor: Renault Master Opel Movano voorwielaandrijving LUCHTVERING Dunlop Systems and Components Het Wegdam 22 7496 CA Hengevelde The Netherlands Tel.: +31-(0)547-333065 Fax: +31-(0)547-333068 Website: www.dunlopsystems.com Art. nr.: L.MAS.10.C.M Bestemd voor:

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING

BEDIENINGSHANDLEIDING BEDIENINGSHANDLEIDING making everyday smoother Increased comfort Better driveability More safety VB-FULLAIR BEDRIJFSWAGEN - CAMPER INFORMATIE - HANDLEIDING - SERVICE Veilig en comfortabel onderweg Alles

Nadere informatie

HULPLUCHTVERING L.H C.L

HULPLUCHTVERING L.H C.L Hyudai H300, 2008 resent Oktober 2008 Handleiding 1. Voorwoord Deze set hulpluchtvering is speciaal ontwikkeld voor de. Wij willen u dringend verzoeken deze handleiding eerst door te lezen alvorens u begint

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

ear uspension perience

ear uspension perience ear uspension perience Comfort is er nu voor iedereen www.tnsrijen.nl Nieuw: nu ook geheel instelbare en uitschakelbare onafhankelijke vering in uw rolstoel Lichtgewicht Handgemaakt, Custom made Vering

Nadere informatie

Originele ruilonderdelen. De sleutel tot optimaal waardebehoud.

Originele ruilonderdelen. De sleutel tot optimaal waardebehoud. Originele ruilonderdelen. De sleutel tot optimaal waardebehoud. Zorg dat uw Mercedes een originele Mercedes blijft zelfs met heel wat kilometers op de teller en een krap budget. Mercedes-Benz Originele

Nadere informatie

Innovatiemiddag. Luchtvering is beter 22 september 2016

Innovatiemiddag. Luchtvering is beter 22 september 2016 Innovatiemiddag Luchtvering is beter 22 september 2016 Bouwplan de Zuidhoek Herinrichting voormalige camping Zuideinde naar plan Zuidhoek Extra vrachttransporten ( 25.000 m 3 ) over het Zuideinde Woningen

Nadere informatie

Fiat 500L. Veelzijdige familievriend

Fiat 500L. Veelzijdige familievriend Fiat 500L Veelzijdige familievriend Autotest Het is een hele mond vol, maar dit is de "Fiat 500L 1.4 T-Jet BiFuel Trekking". We kunnen natuurlijk al deze afkortingen en vaktermen gaan verklaren, maar het

Nadere informatie

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle?

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle? Rolstoeltaxi Dino, wil jij even helpen? Dino reageert niet. Hij is ingespannen bezig met zijn tekening. De opdracht is om het bovenaanzicht van de school te maken. En dat valt niet mee. Dino, vraagt de

Nadere informatie

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Mercedes-Benz Personenwagen Vito Sprinter

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Mercedes-Benz Personenwagen Vito Sprinter bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Mercedes-Benz Personenwagen Vito Sprinter bott vario Thuis in uw Nercedes-Benz 2 www.bottvario.nl U heeft gekozen voor een Mercedes-Benz. Met deze keuze heeft

Nadere informatie

De nieuwe Arocs Loader. De nieuwe Arocs Grounder.

De nieuwe Arocs Loader. De nieuwe Arocs Grounder. De nieuwe Arocs Loader. De nieuwe Arocs Grounder. De beste krachten voor de zwaarste lasten. De Arocs Loader en de Arocs Grounder. Voor een bijzonder hoog laadvermogen en voor extreme belastingen. Met

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

14 BEDRIJFSLEVEN & LOGISTIEK TRANSPORT DE VARIABELEN

14 BEDRIJFSLEVEN & LOGISTIEK TRANSPORT DE VARIABELEN 14 BEDRIJFSLEVEN & LOGISTIEK TRANSPORT 2 2019 DE VARIABELEN Recycling, kraanverhuur, containers, bouwstoffen Baetsen biedt meer dan alleen (zwaar-)transport. Mercedes-Benz Trucks ondersteunt de multidisciplinaire

Nadere informatie

Tel.: + 31 (0)

Tel.: + 31 (0) www.stability4cars.nl Tel.: + 31 (0)85 0160670 Wij heten u van harte welkom bij het team van Stability4cars Nederland Met deze brochure en onze gevulde toolbox bent u klaar om het veerstabiliteitssysteem

Nadere informatie

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Het komt regelmatig voor dat bedrijfswagens zeer zwaar worden belast. Het gevolg is dat in veel gevallen de originele vering dan niet meer optimaal presteert.

Nadere informatie

persinformatie Persluchtmotor met inbouwhoogte van slechts 150 mm

persinformatie Persluchtmotor met inbouwhoogte van slechts 150 mm persinformatie Industriele techniek: perslucht- & elektrische gereedschappen Atlas Copco Tools Nederland, Merwedeweg 7, NL -, Tel. 078-6230230, Fax 078-6104702, tools.nl@nl.atlascopco.com, www.atlascopco.nl

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Berlingo Jumpy Jumper CITROËN met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide

Nadere informatie

DRIEWIELFIETSEN. voor kinderen en volwassenen

DRIEWIELFIETSEN. voor kinderen en volwassenen DRIEWIELFIETSEN voor kinderen en volwassenen VROLIJKE FIETSEN VOOR VROLIJKE KINDEREN Beginnen met fietsen en dan tot de ontdekking komen dat een gewone fiets niet helemaal voldoet aan de stabiliteit en

Nadere informatie

LUCHTVERING. Bestemd voor: Ford Transit L-190L

LUCHTVERING. Bestemd voor: Ford Transit L-190L LUCHTVERING Dunlop Systems and Components Het Wegdam 22 7496 CA Hengevelde The Netherlands Tel.: +31-(0)547-333065 Fax: +31-(0)547-333068 Website: www.dunlopsystems.com Art. nr.: L.TRA.RA.C.M Bestemd voor:

Nadere informatie

SunTuk Taxi. SunTuk - OnVolts. Contact informatie

SunTuk Taxi. SunTuk - OnVolts. Contact informatie SunTuk Taxi Contact informatie Cees de Graaf +31651673755 ceesdegraaf@planet.nl Timothy van Beelen +31641307489 info@onvolts-onderdelen.nl Voor productinformatie en verkoop, neem contact op met Timothy

Nadere informatie

Bijlage B: Opmerkingen klanten

Bijlage B: Opmerkingen klanten Bijlage B: Opmerkingen klanten Vraag 9: Wat was uw algemene indruk van de veiligheid tijdens de rit? Indien onvoldoende of slecht, waarom? Zetten mij soms niet vast Zat niet vast, wild rijden, bumperkleven

Nadere informatie

INTRODUCTIE. TOYOTA PROACE Truck

INTRODUCTIE. TOYOTA PROACE Truck PROACE Truck 2 2 INTRODUCTIE TOYOTA PROACE Truck De PROACE Truck is de sterke en zuinige compacte truck van Toyota. Hij is uitermate geschikt voor hoveniers, werkvoorzieningsschappen, gemeentewerken en

Nadere informatie

De Auto-Multitransporter voor elk transport van ieder vervoer!

De Auto-Multitransporter voor elk transport van ieder vervoer! De Auto-Multitransporter voor elk transport van ieder vervoer! De Auto-Multitransporter voor elk transport van ieder vervoer! Inhoud Op weg naar de klant PAG 3 Auto-Multitransporter GP PAG 4 PACM PAG 5

Nadere informatie

Banden testoverzicht Test 13-12-2009

Banden testoverzicht Test 13-12-2009 Grote SRC Eindhoven bandentest Gezien het feit dat er heel wat banden zijn en het erg lastig blijft om te bepalen wat de juiste band is hebben een aantal mensen de afgelopen dagen/weken de nodige tests

Nadere informatie

EVO Bestelautomerk van het Jaar

EVO Bestelautomerk van het Jaar EVO van het Jaar Uitslag verkiezing 2015 van het Jaar-verkiezing Auteur Ruben Willems Beleidsadviseur Eigen Vervoer Telefoon: 079 3467 346 E-mail: r.willems@evo.nl 1. Verkiezing Ruim 95 procent van de

Nadere informatie

Teleurstellende races voor Winteb Racing.

Teleurstellende races voor Winteb Racing. Teleurstellende races voor Winteb Racing. Het Winteb Elcee de Boer Pirelli racingteam heeft in Assen tijdens de Speedchallenge een minder succesvol weekend gekend. Er was voor het weekend aan nog een trainingsdag

Nadere informatie

Catalogus voertuig camerasystemen

Catalogus voertuig camerasystemen Catalogus voertuig camerasystemen Voertuig camerasystemen 1 Voertuig opnamesystemen Iedereen wil veilig auto rijden, maar we weten ook allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit. En dat hoeft lang

Nadere informatie

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden Hoe tevreden was je over het bezoek aan de kunstzaal? Tijdsduur kunstzaal? Wat vonden de leerlingen van het bezoek aan de kunstzaal? kunstzaal Hoe tevreden was je over de workshop? 1 Erg tevreden, de dames

Nadere informatie

BERG BUZZY BERG STREET-X. leeftijd. Uniek BERGTOYS.COM. bewegen! any tricycle! More stable, much faster and. Product sheet XL.

BERG BUZZY BERG STREET-X. leeftijd. Uniek BERGTOYS.COM. bewegen! any tricycle! More stable, much faster and. Product sheet XL. BERG STREET-X Product sheet XL BERG BUZZY Product brochure. BERG Street-X More stable, much faster and more fun than Uniek bewegen! any tricycle! leeftijd 4 12 WAAROM EEN STREET-X? Sturen door je lichaam

Nadere informatie

MODULAIRE- EN DRAAGBARE STANDS. www.abcdisplay.nl

MODULAIRE- EN DRAAGBARE STANDS. www.abcdisplay.nl MODULAIRE- EN DRAAGBARE STANDS www.abcdisplay.nl Nr. Modulaire Stands, Wanden, Zuilen, Balies, Display s en Shop in shop Aantrekkingskracht Een opvallende beurspresentatie genereert meer bezoekers en leads!

Nadere informatie

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving

Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Technologie die werkt en vooruitgaat. ZF-Duodrive: de hydrostatische aandrijving Tegenwoordig worden vrachtwagens niet enkel gebruikt om van A naar B te rijden, maar ook om werkzaamheden op lage snelheid

Nadere informatie

VW TRANSPORTER AL-KO AMC-BEDRIJFSWAGENCHASSIS 13"

VW TRANSPORTER AL-KO AMC-BEDRIJFSWAGENCHASSIS 13 VW TRANSPORTER AL-KO AMC-BEDRIJFSWAGENCHASSIS 13" ESP standaard! AMC bedrijfswagenchassis met tandemachteras en 13"-wielen MEER LAADVERMOGEN Een hoger toelaatbaar totaalgewicht van 3500 4600 kg maakt een

Nadere informatie

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost Titanium

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost Titanium Bjorn Blokzijl 14 februari 2016 Zoals het had moeten zijn Als je een kijkje in de keuken neemt van een gemiddelde autoproducent, dan is er een gemiddelde houdbaarheid van een model te zien. Eerst wordt

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

De nieuwe norm in mobiliteit. Paravan

De nieuwe norm in mobiliteit. Paravan De nieuwe norm in mobiliteit Paravan Paravan De belangrijkste kenmerken en opties in beeld De nieuwe norm in mobiliteit Maak kennis met het gevoel van mobiliteit! Paravan introduceert Eenvoudige DX-besturing

Nadere informatie

De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt!

De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt! De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt! Productbrochure Efficiënt, kostenbesparend en milieuvriendelijk De Hiab Multilift XR18S - Pro Future haakarm is honderden kilo s lichter dan vergelijkbare

Nadere informatie

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Het komt regelmatig voor dat bedrijfswagens zeer zwaar worden belast. Het gevolg is dat in veel gevallen de originele vering dan niet meer optimaal presteert.

Nadere informatie

Comfort scootmobielen

Comfort scootmobielen Scootmobielen Comfort scootmobielen Een scootmobiel die echt comfortabel veert, zeer licht en koersvast stuurt en door de ergonomische stoel lekker zit. Kortom, een scootmobiel waarop u ontspannen rijdt.

Nadere informatie

autocenter Rolstoelaanpassingen voor de Volkswagen Transporter, Caravelle en Multivan

autocenter Rolstoelaanpassingen voor de Volkswagen Transporter, Caravelle en Multivan autocenter L O S S E R Rolstoelaanpassingen voor de Volkswagen Transporter, Caravelle en Multivan Aanpassingen voor rolstoel-vervoer Auto Center Losser heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld en gespecialiseerd

Nadere informatie

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes 1 Noot van de Redactie. Alweer oktober en Leon zorgde voor een prachtige afsluiter van alweer een schitterend seizoen 2017 Familienieuws. Momenteel niets te melden. Dit zijn de kijkcijfers van oktober

Nadere informatie

Free to travel into the future WWW.QUADRO-NEDERLAND.NL

Free to travel into the future WWW.QUADRO-NEDERLAND.NL Free to travel into the future De Quadro 3 is een vernieuwende driewiel scooter. Sinds 2013 op de markt met uitgebreide technische en stylistische verbeteringen sinds zijn voorgangers. De Quadro 3 is uitgerust

Nadere informatie

Verhaal van puppy Sepp

Verhaal van puppy Sepp Verhaal van puppy Sepp Hallo allemaal, ik ben Sepp Ik wil graag mijn levensverhaal van de eerste 2 maanden bij mijn toen nog nieuwe gezinnetje vertellen. Ik ben een Dwergschnauzer zwart / zilver en op

Nadere informatie

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Het komt regelmatig voor dat bedrijfswagens zeer zwaar worden belast. Het gevolg is dat in veel gevallen de originele vering dan niet meer optimaal presteert.

Nadere informatie

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Het komt regelmatig voor dat bedrijfswagens zeer zwaar worden belast. Het gevolg is dat in veel gevallen de originele vering dan niet meer optimaal presteert.

Nadere informatie

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40. P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40. P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009 PRESS info P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009 Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40 De kracht, het gevoel en dat onmiskenbare geluid zij verklaren voor een belangrijk deel waarom Scania

Nadere informatie

Nooteboom BALLASTTRAILER

Nooteboom BALLASTTRAILER Nooteboom Voor het vervoer van kraanballast en zware ladingen T r e n d s e t t e r s i n T r a i l e r s Nooteboom De Nooteboom Ballasttrailer is speciaal ontworpen voor het vervoer van kraanballast en

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

SOLAR S T E L L. gemak op het dak. gemak op het dak. gemak op het dak

SOLAR S T E L L. gemak op het dak. gemak op het dak. gemak op het dak SOLA S T E L L SOLA S T E L L SOLA S T E L L SOLASTELL CO-CEATIE EN INNOVATIE VAN PODUCTEN EN DIENSTEN INNOVATIE IS GOED LUISTEEN KWWS zorgt voor een Klassieke Win-Win Situatie: We zijn ons als KWWS bewust

Nadere informatie

Comfort scootmobielen

Comfort scootmobielen Scootmobielen Comfort scootmobielen Een scootmobiel die echt comfortabel veert, zeer licht en koersvast stuurt en door de ergonomische stoel lekker zit. Kortom, een scootmobiel waarop u ontspannen rijdt.

Nadere informatie

Een inleidende boodschap van de auteurs

Een inleidende boodschap van de auteurs Een inleidende boodschap van de auteurs De wereld is veranderd sinds het verschijnen van De One Minute Manager. Organisaties moeten met minder middelen steeds sneller reageren, als ze het huidige tempo

Nadere informatie

Keurmerk Een keur aan extra zekerheden.

Keurmerk Een keur aan extra zekerheden. Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie Keurmerk Een keur aan extra zekerheden. Keurmerk Keurmerk Nieuwe kozijnen? Kies voor zekerheid! U wilt uw kozijnen laten vervangen. Dat is een serieuze investering

Nadere informatie

De zekerheid van Mercedes-Benz

De zekerheid van Mercedes-Benz De zekerheid van Mercedes-Benz Mercedes-Benz Nederland B.V., Postbus 2088, 3500 GB Utrecht. www.mercedes.nl Het diensten- en serviceconcept. 2 Mercedes-Benz Diensten- en serviceconcept 3 Inhoudsopgave

Nadere informatie

VW TRANSPORTER AL-KO AMC-BEDRIJFSWAGENCHASSIS 13"

VW TRANSPORTER AL-KO AMC-BEDRIJFSWAGENCHASSIS 13 van Volkswagen-bedrijfswagens VW TRANSPORTER AL-KO AMC-BEDRIJFSWAGENCHASSIS 13" ESP standaard! AMC bedrijfswagenchassis met tandemachteras en 13"-wielen MEER LAADVERMOGEN Een hoger toelaatbaar totaalgewicht

Nadere informatie

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS DYNAMISCH, EIGENTIJDS, EFFICIENT De oorspronkelijke Prius was bij zijn introductie in 1997 een regelrechte sensatie. Met de

Nadere informatie

Roady. Eenvoudig ruimte voor budget.

Roady. Eenvoudig ruimte voor budget. Hapro Roady Roady. Eenvoudig ruimte voor budget. Klein wordt groot. Maak een kleine auto groot of een grote auto groter. De Hapro Roady is de veilige en royale extra bergruimte die direct zijn investering

Nadere informatie

Productoverzicht. Zitten op hoog niveau

Productoverzicht. Zitten op hoog niveau Productoverzicht Zitten op hoog niveau ZITTEN OP HOOG NIVEAU EBLO Seating bv is de officiële importeur van ISRI stoelen en onderdelen in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. Het merk staat bekend om

Nadere informatie

Dakkoffers. Probox, ruimte voor plezier.

Dakkoffers. Probox, ruimte voor plezier. Dakkoffers PROBOX Probox, ruimte voor plezier. HPR-Probox-NL-REV00.indd 1 28-11-12 09:18 HPR-Probox-NL-REV00.indd 2 28-11-12 09:18 3 Geen concessies aan comfort. Zorgeloos en veilig reizen met een zee

Nadere informatie

Onderzoek Ondernemers 2017

Onderzoek Ondernemers 2017 Onderzoek Ondernemers 2017 Onderzoeksrapport autogebruik van ondernemers 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding 3 Gegevens respondenten 4 Resultaten 5 1. De ondernemer 5 2. De auto en het autogebruik

Nadere informatie

LUCHTVERING L.AL.94.LOW. Bestemd voor: Alko Chassis. Model: vanaf 1994-2002

LUCHTVERING L.AL.94.LOW. Bestemd voor: Alko Chassis. Model: vanaf 1994-2002 LUCHTVERING ALKO Chassis 1994-2002 Dunlop Systems and Components Het Wegdam 22 7496 CA Hengevelde The Netherlands Tel.: +31-(0)547-333065 Fax: +31-(0)547-333068 Website: www.dunlopsystems.com Art. nr.:

Nadere informatie

Productoverzicht. Zitten op hoog niveau

Productoverzicht. Zitten op hoog niveau Productoverzicht Zitten op hoog niveau ZITTEN OP HOOG NIVEAU EBLO Seating bv is de officiële importeur van ISRI stoelen en onderdelen in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. Het merk staat bekend om

Nadere informatie

// SUCCESVOL GECRASHTEST. » Makkelijke transfers De opklapbare armsteunen zijn in hoogte en in hoek instelbaar met een in diepte instelbare armlegger.

// SUCCESVOL GECRASHTEST. » Makkelijke transfers De opklapbare armsteunen zijn in hoogte en in hoek instelbaar met een in diepte instelbare armlegger. // SUCCESVOL GECRASHTEST De Salsa2 is succesvol gecrashtest volgens ISO 7176-19 met een 6-punts vastzetsysteem. De Salsa2 is geschikt voor het Dahl Docking System. Dit systeem maakt het eenvoudig om de

Nadere informatie

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen

Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Kosten besparen en uw veiligheid verhogen Het komt regelmatig voor dat bedrijfswagens zeer zwaar worden belast. Het gevolg is dat in veel gevallen de originele vering dan niet meer optimaal presteert.

Nadere informatie

Taakkaart 3 De ontdekking van de stoommachine: de industriële revolutie

Taakkaart 3 De ontdekking van de stoommachine: de industriële revolutie Taakkaart 3 De ontdekking van de stoommachine: de industriële revolutie Rond het jaar 1750 begon het.. de industriële resolutie. Laten we eerst eens deze twee woorden uitleggen: Industrie = spullen die

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Nieuwe producten. Alle innovaties van EVVA in één overzicht

Nieuwe producten. Alle innovaties van EVVA in één overzicht Nieuwe producten Alle innovaties van EVVA in één overzicht XESAR de nieuwe oplossing voor toegangscontrole Eenvoudig in concept hoogste veiligheid De eisen van onze partners en klanten voor oplossingen

Nadere informatie