Termijn: drie jaar, te rekenen vanaf 1 juni Financiële kaders van het innovatiefonds

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Termijn: drie jaar, te rekenen vanaf 1 juni 2013. 2. Financiële kaders van het innovatiefonds"

Transcriptie

1 Verenigingsraad KansPlus 18 april 2015 Agendapunt: 5 Van: Jo Terlouw Onderwerp: Evaluatie Innovatiefonds Korte omschrijving Vooraf, waarom evaluatie Overeengekomen is bij de besluitvorming in de algemene vergadering van november 2012 en november 2013 over de oprichting van een innovatiefonds om na het eerste jaar van inwerkingtreding van het innovatiefonds in samenspraak met de ingestelde innovatiecommissie tot een evaluatie te komen en deze voor te leggen aan in ieder geval de algemene vergadering. Het landelijk bestuur wil ook graag van de verenigingsraad horen hoe men tegen het innovatiefonds aankijkt. 1. Innovatiecommissie Taak: initiatieven beoordelen op het vlak van innovatie en revitalisatie van KansPlus. Termijn: drie jaar, te rekenen vanaf 1 juni Samenstelling: twee leden van het landelijk bestuur, twee leden, voorgedragen door de besturen van de ledengroepen en de directeur van de vereniging. Voorts twee plaatsvervangers. Bevoegdheid: zelfstandig besluiten over toe te kennen gelden binnen de kaders die door de algemene vergadering in november 2013 zijn vastgesteld. Indien het landelijk bestuur meent dat een besluit in strijd is met de uitgangspunten van het fonds of de financiële kaders, schort het bestuur het besluit op tot de algemene vergadering hierover een oordeel heeft gegeven. het bewaken van de voortgang van de gehonoreerde initiatieven en het resultaat er van. 2. Financiële kaders van het innovatiefonds Onder voorbehoud van beschikbaarheid van de geconsolideerde jaarrekening 2012 ten tijde van het opstellen van het voorstel over de innovatiegelden, is besloten uit te gaan van een bedrag van maximaal ,00 t.b.v. het innovatiefonds. Zo nodig kan een deel worden aangewend t.b.v. de herleving van zogenaamde slapende ledengroepen. Ook vanuit het landelijk bureau kunnen innovatievoorstellen worden ingediend.

2 3. Toekenning uit het innovatiefonds initiatieven moeten bijdragen aan de revitalisatie van KansPlus(aantrekkelijkheid bevorderen ten behoeve van leden/nieuwe leden) geen bekostiging van activiteiten die het normale beheer en bestuur van de ledengroep inhouden, het moet gaan om nieuwe activiteiten of bestaande activiteiten die een nieuwe doelgroep aanspreken nieuwe activiteiten zo veel mogelijk te dekken uit reguliere inkomsten, eigen bijdragen van leden, deels uit innovatiefonds alvorens een beroep op het innovatiefonds wordt gedaan, is na te gaan of een beroep op bekostiging door FVG tot de mogelijkheden behoort. 4. Innovatiecommissie aan de slag Nadat de personele bezetting van de innovatiecommissie tot stand was gekomen door de benoeming van de heer Henk de Rooij, voorzitter ledengroep Bergen op Zoom en de heer Ted van den Bosch, voorzitter ledengroep Valkenswaard, de heer Rein Baneke als voorzitter van het landelijk bestuur en de penningmeester van het landelijk bestuur, respectievelijk mevrouw Yolanda Goppel, vanaf mei 2014 opgevolgd door de huidig penningmeester, de heer Evert de Knecht en de toevoeging van de directeur, de heer Jo Terlouw, is de commissie aan de slag gegaan. De achtergrond van de instelling van de commissie is verkend en er heeft een gedachtewisseling over de invulling van de opdracht plaatsgevonden. 5. Geld en innovatie, veel vragen In eerste instantie heeft de commissie zich vele vragen gesteld, als welke middelen zijn beschikbaar, is er zekerheid over, wat is innovatie en revitalisatie, welke criteria moeten/kunnen worden gehanteerd, hoe bevorderen we het proces van innovatie en revitalisatie, hoe kunnen we zorgen voor kennisdeling en uitwisseling van ervaringen binnen de vereniging etc.? Op basis van analyses van de accountant heeft de commissie zich ervan kunnen vergewissen dat een tranche van max ,00 beschikbaar kan worden gesteld voor De innovatiecommissie buigt zich uitsluitend over het aspect van innovatie en revitalisatie en doet geen uitspraken over het zogenaamde basisbedrag. Dit laatste is voorbehouden aan het landelijk bestuur. De innovatiecommissie heeft kennis genomen van de conclusies die de accountant verbindt aan het beschikbare cijfermateriaal, te weten: Veel vermogen kan worden bestempeld als dood vermogen. Het verdient aanbeveling het geld aan te wenden t.b.v. verwezenlijking van de doelstelling van de vereniging en aan te sluiten op het in gang gezette beleid om het zgn. middenveld, in ieder geval de ledengroepen te versterken.

3 Daarbij uitdrukkelijk ook te denken aan een stimuleringsfonds, te voeden door (een gedeelte van het) vermogen van slapende ledengroepen. De innovatiecommissie is er zich van bewust op grond van het beschikbare cijfermateriaal en op basis van eigen ervaringen, dat de analyses helder laten zien dat er sprake is van zeer uiteenlopende financiële verhoudingen tussen ledengroepen. 6. Maatwerk en geen onnodige barrières De innovatiecommissie is van mening dat zeker in het eerste jaar 2014 maatwerk vanuit het innovatiefonds geboden is. De innovatiecommissie is van mening dat innovaties zich op velerlei (uiteenlopende) terreinen en onderwerpen kunnen bewegen als zorginhoudelijke zaken, verenigingsorganisatie, PR/C, ledenwerving, financiële aangelegenheden,juridische aspecten, kennisdeling, benutting sociale media, etc. Met het beschikbaar stellen van een simpel aanvraagformulier(bijlage) heeft de commissie gemeend het doen van aanvragen zoveel mogelijk te vergemakkelijken en geen onnodige barrières op te werpen. 7. Planning Op de algemene vergadering van 23 november 2013 heeft de commissie zich bij monde van de heer Henk de Rooij, gepresenteerd en haar plannen ontvouwd. Volgens oorspronkelijke planning zijn voor eind december 2013 alle besturen van ledengroepen elektronisch op de hoogte gebracht van de besluitvorming in de Algemene Vergadering. Uiterlijk 1 april 2014 konden aanvragen worden ingediend bij de innovatiecommissie. De commissie heeft zich verplicht te besluiten over de aanvragen uiterlijk 6 weken na 1 april 2014 en daarover mededeling te doen aan de aanvrager. De innovatiecommissie heeft zich verder verplicht tot het afleggen van verantwoording zoals voorzien in het huishoudelijk reglement van de vereniging en levert een evaluatierapport, uiterlijk op de najaarsvergadering in Communicatie met besturen van ledengroepen Op 9 januari 2014, een week later dan voorzien, is een mailbericht met bijlagen verstuurd aan de besturen van de ledengroepen om uiterlijk per 1 april 2014 voorstellen op het vlak van innovatie in te dienen. In verband met verzoeken daartoe uit de kring van besturen van ledengroepen,is een tweede ronde van aanvragen opengesteld tot 1 september 2014.

4 9. Binnengekomen aanvragen inclusief besluitvorming Van de volgende ledengroepen zijn aanvragen t.b.v. innovatie ontvangen: 1. Ledengroep KansPlus Groningen- Noord Bedoeling : nieuwe leden werven Middel: Kerstviering in nieuwe opzet, mogelijk met gebruikmaking van scholen/dagcentra Bedrag van 2000,00 is ter beschikking gesteld en uitbetaald. 2. Ledengroep Midden Overijssel Bedoeling op een moderne manier jongere ouders werven door middel van: A. een aantrekkelijke folder in de vorm van een bureaukalender (dus blijvend en zichtbaar) Bedrag van 2000,00 toegekend en uitbetaald B. een filmpje op you -tube enz., dus gebruik maken van nieuwe media. Een eerste indicatie levert een in principe benodigd bedrag op van 8.000,00.Over de exacte hoogte van het benodigde bedrag vindt nog nader overleg met de ledengroep plaats. Ten tijde van de evaluatie(februari 2015) is het filmpje nog in ontwikkeling. 3. KansPlus Oisterwijk e.o. Bedoeling is: A. meer bekendheid met KansPlus genereren, ook buiten de doelgroep, B. het bezorgen van een onbezorgde dag aan mensen met een beperking, C. het creëren van ingangen ten behoeve van belangenbehartiging Middel: KansPlus lichtjesparade 2014 Benodigd en toegekend bedrag ten laste van innovatiefonds 1500,00 Uitvoering is op verzoek van de ledengroep opgeschort in verband met korte voorbereidingstijd en effecten crisis (sponsoring).uitbetaling is ook aangehouden. 4. KansPlus Asten-Someren Bedoeling is een nieuw aanbod te creëren en ontmoeting te vergemakkelijken ten behoeve van een groep tieners/twintigers met een licht verstandelijke beperking Middel: A. het organiseren van een modeshow voor en door de doelgroep in samenwerking met enkele lokale kledingzaken en een horeca - ondernemer inclusief muzikale omlijsting, een foto- reportage, catering door de doelgroep en de nodige publiciteit

5 Gevraagd en toegekend bedrag ten behoeve van de Catwalk: 944,00 B. Het opstarten van een percussiegroep incl. benodigde instrumenten, zaalhuur, ondersteuning muziekleraar en kleding Gevraagd en toegekend bedrag t.b.v. percussiegroep: 3.850,00 5. VraagRaak, steunpunt medezeggenschap Doel: het versterken van zeggenschap en medezeggenschap in het kader van Wet Langdurige Zorg en Wet Maatschappelijke Ondersteuning Middel: kortdurend advies, informatievoorziening via website en katern Zeg s, deskundigheidsbevordering en collectieve belangenbehartiging ten behoeve van cliëntenraden en andere medezeggenschapsorganen. Met name de WMO is nieuw terrein, introductie van webinars. Gevraagd en toegekend bedrag , Totaal aan toekenningen en uitbetalingen In totaliteit toegekend bedrag in ,00 In totaliteit uitgekeerd bedrag in , Restant verplichting, te voldoen in ,00 * * Indien activiteiten ook daadwerkelijk ten uitvoer komen voor de daarbij vermelde bedragen. 11. Eerste conclusies en aanbevelingen De innovatiecommissie heeft eind september 2014 een eerste evaluatie gedaan en voorlopige conclusies getrokken en aanbevelingen gedaan op basis van het eerste jaar van introductie van het innovatiefonds. Hieronder puntsgewijs een aantal zaken op een rijtje: 1. De innovatiecommissie is van mening dat de totstandkoming van het innovatiefonds, uiteindelijk via raadpleging van de verenigingsraad en besluitvorming op basis van een tweetal bijeenkomsten van de algemene ledenvergadering zorgvuldig is verlopen. 2. De innovatiecommissie is van mening dat er binnen de vereniging zorgvuldige communicatie heeft plaatsgevonden over het innovatiefonds en mogelijkheden om aanvragen in te dienen (stukken ten behoeve van verenigingsraad, algemene vergadering, aandacht in nieuwsbrieven en op website) 3. Het aantal aanvragen blijft achter bij de verwachtingen die er binnen de innovatiecommissie leefden.

6 4. Het innovatief vermogen van ledengroepen is omvattender dan wat op grond van ingediende aanvragen zou mogen worden verwacht. De innovatiecommissie meent dit te mogen concluderen op grond van kennis van en ervaring met vergelijkbare innovatieve activiteiten die ontplooid worden door ledengroepen. 5. Mogelijk betekent dit dat besturen van ledengroepen er anderszins in slagen te voorzien in middelen voor innovatieve activiteiten dan door een beroep te doen op het innovatiefonds. De commissie heeft aanwijzingen dat een gedeelte van innovatieve activiteiten ook ten laste van de reguliere begroting van de ledengroep worden gebracht. Dit kan o.a. het geval zijn indien het beschikbare vermogen van de ledengroep meer dan toereikend is. 6. Mogelijk betekent het achterblijven van het aantal aanvragen bij de verwachtingen ook dat het fenomeen van innovatiefonds binnen de vereniging nog onvoldoende geland is, of wel de bekendheid met en mogelijkheden van het innovatiefonds zijn nog niet wat het zou moeten zijn. 7. Het open karakter van het innovatiefonds(geen barrières, geen of nauwelijks richtinggevende criteria op voorhand etc.) kan er voor gezorgd hebben dat bestuurders van ledengroepen van mening zijn dat iets niet als innovatief wordt gezien door hen maar mogelijk toch als zodanig kan worden beschouwd. 8. Er is sprake van een oprechte zoektocht naar innovatieve activiteiten binnen de vereniging die aansluiten bij ervaren problemen zoals het vinden en binden van jonge mensen, het geven van bekendheid aan de vereniging, het zorgen dat de aantrekkelijkheid van de vereniging voldoende manifest is, het benutten van nieuwe communicatiemogelijkheden, het vinden en binden van voldoende vrijwilligers/voldoende bestuurskracht etc. De innovatiecommissie stelt vast dat het bestuurlijk kader van de vereniging haar sporen meer dan verdient heeft en aan de grenzen van haar inspanningen zit en in die zin alleszins terecht aandacht vraagt voor haar opvolging/verjonging. 12. De innovatiecommissie beveelt aan : 1. deze evaluatie voor te leggen aan de verenigingsraad met het verzoek zich daarover te buigen en er advies over uit te brengen. 2. deze evaluatie inclusief advies van de verenigingsraad voor te leggen aan de algemene vergadering in juni as met het verzoek een besluit te nemen over de voortgang. 3. vooruitlopend daarop in 2015 het innovatiefonds voort te zetten en de accountant te verzoeken een nadere, zo exact mogelijke indicatie te geven van het maximaal ter beschikking te stellen bedrag ten behoeve van het innovatiefonds.

7 4. het proces van kennisdeling binnen de vereniging dient verder bevorderd te worden. Gerichte PR en communicatie over honorering van aanvragen en aard en reikwijdte van ingediende voorstellen moet daar zeker onderdeel van uitmaken. 5. de innovatiecommissie beveelt aan dat de vereniging zich beraadt op de vraag hoe innovatie verder te bevorderen. Zorg bijv. voor een platform van innovatieve denkers binnen de vereniging. 6. De innovatiecommissie is bereid haar werk voort te zetten en een adviesrol ten aanzien van innovatie te vervullen. Binnenkomende reacties naar aanleiding van deze eerste evaluatie kunnen daartoe een stimulans zijn. Eerder genomen besluit Voorgesteld genomen besluit Genomen besluit Zie hierboven. Zie aanbeveling 1 hierboven.

Het vastgestelde huishoudelijk reglement bepaalt in de bijbehorende bijlage het volgende onder de kop:

Het vastgestelde huishoudelijk reglement bepaalt in de bijbehorende bijlage het volgende onder de kop: Innovatiefonds. Huishoudelijk reglement als basis In de toelichting bij het voorstel voor een nieuw Huishoudelijk Reglement voor KansPlus zoals vastgesteld op de 14 e algemene vergadering van 25 mei 2013,

Nadere informatie

Wmo-innovatiefonds gemeente Drimmelen

Wmo-innovatiefonds gemeente Drimmelen Wmo-innovatiefonds gemeente Drimmelen BELEIDSREGELS BIJDRAGE VOOR INNOVATIE GEMEENTE DRIMMELEN 2016 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007;

Nadere informatie

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2015 en 2016

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2015 en 2016 Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 05 en 06 Inleiding Met de invoering van de nieuwe Wmo, de Jeugdwet en de P-wet is de gemeente verantwoordelijk geworden voor zorg en samenhang

Nadere informatie

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2017 en 2018

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2017 en 2018 Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 07 en 08 Inleiding Met de invoering van de nieuwe Wmo, de Jeugdwet en de P-wet is de gemeente verantwoordelijk geworden voor zorg en samenhang

Nadere informatie

Reglement Raad van Bestuur Stichting Koninklijke Visio. 1 De bestuurstaak. 2 Verantwoording en verantwoordelijkheid

Reglement Raad van Bestuur Stichting Koninklijke Visio. 1 De bestuurstaak. 2 Verantwoording en verantwoordelijkheid Reglement Raad van Bestuur Stichting Koninklijke Visio 1 De bestuurstaak 1.1 Ingevolge de statuten bestuurt de Raad van Bestuur de stichting onder toezicht van de Raad van Toezicht. 1.2 De Raad van Bestuur

Nadere informatie

Concept notulen huishoudelijk deel 25 ste algemene vergadering KansPlus d.d. 18 mei 2019

Concept notulen huishoudelijk deel 25 ste algemene vergadering KansPlus d.d. 18 mei 2019 Concept notulen huishoudelijk deel 25 ste algemene vergadering KansPlus d.d. 18 mei 2019 Aanwezig ledengroepen KansPlus: E. Krijt en C.W.M. Bergwerf Nieuwe Waterweg, A. Schoenmakers Best Oirschot, C. Grolleman

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Artikel 1: Aard van de verbondenheid 1.1. De Ledenvergadering ziet er op toe dat de belangen van het kerkgenootschap goed worden behartigd.

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Vrienden van De Goede Zorg

Jaarverslag 2012 Stichting Vrienden van De Goede Zorg Jaarverslag 2012 Stichting Vrienden van De Goede Zorg N.13-08 Onderwerp : Jaarverslag Stichting Vrienden van De Goede Zorg 1 januari 2012 tot en met 31 december 2012 Inleiding Voor u ligt het derde jaarverslag

Nadere informatie

Geschreven door OVL donderdag 12 november :00 - Laatst aangepast donderdag 12 november :01

Geschreven door OVL donderdag 12 november :00 - Laatst aangepast donderdag 12 november :01 Algemeen Op 21 december 2011 heeft de gemeenteraad van de gemeente Leek ingestemd met een breed gedragen initiatief voor de oprichting van een ondernemersfonds ter behartiging van collectieve belangen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden bij toekenning

Algemene voorwaarden bij toekenning Algemene voorwaarden bij toekenning Het VOGIN Fonds steunt kansrijke innovatieve initiatieven op het gebied van kennis- & informatie(technologie), met maatschappelijke meerwaarde en die een directe bijdrage

Nadere informatie

Vice voorzitter Geert Benjamins heeft één van de KansPluskramen bemensd.

Vice voorzitter Geert Benjamins heeft één van de KansPluskramen bemensd. Concept notulen algemene ledenvergadering d.d. 28 mei 2011 Aanwezig leden: de heer V.d. Berg ledengroep Midden Overijssel, de heer Bijkerk ledengroep de Bollenstreek, de heer Bloemenkamp ledengroep Gelderse

Nadere informatie

Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 2016;

Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 2016; Subsidieregels lokaal innovatiefonds gemeente Lingewaard Burgemeester en wethouder van de gemeente Lingewaard; Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 06; Overwegende

Nadere informatie

3.1 Experiment Een experiment op basis van een beleidsregel als bedoeld in artikel 58 Wmg.

3.1 Experiment Een experiment op basis van een beleidsregel als bedoeld in artikel 58 Wmg. BELEIDSREGEL AL-BR-0006 Tijdelijke instandlating gevolgen experimenten Op grond van artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Aanwezig landelijk bureau KansPlus: D. van de Kaa, M. Thielemans, N. Veenhof en J. Terlouw

Aanwezig landelijk bureau KansPlus: D. van de Kaa, M. Thielemans, N. Veenhof en J. Terlouw 1 Notulen Algemene Vergadering 25 mei 2013 Aanwezig: C. Bakker, B. Bekker, L. Bijkerk, C. van den Berg, T. van den Bosch, H. Driessen, T. Cramer, C. Grolleman, M. Hermans, J. Jullens, K. Marges, H. Moonen,

Nadere informatie

1. Ledengroepen vallen onder de organen van de landelijke vereniging de vereniging kent de volgende organen:

1. Ledengroepen vallen onder de organen van de landelijke vereniging de vereniging kent de volgende organen: Aanvulling /wijziging huishoudelijk reglement KansPlus-ledengroepen In de punten 1 t/m 7 onder artikel 14 van de statuten van de vereniging KansPlus staan zaken van de ledengroepen beschreven. Aanvullende

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare budget

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ; Nr. 1748803 - II De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/1739468;

Nadere informatie

Jaarwerkplan 2017 en voortgang 2016

Jaarwerkplan 2017 en voortgang 2016 Jaarwerkplan 2017 en voortgang 2016 Accent op lokale en individuele belangenbehartiging Nadrukkelijk aandacht voor PR/communicatie Landelijke belangenbehartiging door Ieder(In) Nieuw 2017: Extra Subsdie

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR

REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR REGLEMENT RAAD VAN BESTUUR 1. De bestuurstaak 1.1 Ingevolge de statuten bestuurt de Raad van Bestuur de stichting onder toezicht van de Raad van Toezicht. 1.2 De Raad van Bestuur dient het belang van de

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. WSW Raad Amsterdam

Jaarverslag 2010. WSW Raad Amsterdam Jaarverslag 2010 WSW Raad Amsterdam april 2011 Mw. H.J. Gussenhoven Ambtelijk Secretaris WSW Raad Voorwoord van de voorzitter De WSW Raad is op basis van de Verordening WSW in 2009 ingesteld. De raad heeft

Nadere informatie

Commissiereglement NBA

Commissiereglement NBA Commissiereglement NBA 1. Grondslag 1.1 Dit reglement kent als grondslag artikel 11, eerste lid, van de Wet op het accountantsberoep. Daarin is bepaald dat het bestuur de NBA bestuurt. 2. Overwegingen

Nadere informatie

Handleiding. Adviseren rond Wonen en Verhuizen

Handleiding. Adviseren rond Wonen en Verhuizen Handleiding Adviseren rond Wonen en Verhuizen Colofon Redactie VraagRaak/KansPlus 1e druk november 2001 2e herziene druk november 2008 VraagRaak, steunpunt medezeggenschap cliëntenraden, maakt deel uit

Nadere informatie

De voorzitter benoemt een paar punten die in de afgelopen jaren belangrijk zijn geweest voor KansPlus.

De voorzitter benoemt een paar punten die in de afgelopen jaren belangrijk zijn geweest voor KansPlus. Concept verslag Algemene Vergadering d.d. 25 november 2017 Agendapunt 1 - Opening en inleiding Voorzitter Pouwel van de Siepkamp heet de aanwezigen welkom. Berichten van verhindering van bestuur KansPlus:

Nadere informatie

Leeswijzer bij concept statuten Coöperatie Royal FloraHolland U.A.

Leeswijzer bij concept statuten Coöperatie Royal FloraHolland U.A. Leeswijzer bij concept statuten Coöperatie Royal FloraHolland U.A. Datum 19 april Coöperatie Royal FloraHolland U.A. Legmeerdijk 313, 1431 GB Aalsmeer Postbus 1000, 1430 BA Aalsmeer KvK 34284016 T +31

Nadere informatie

4. Positionering organisatie en uitstraling naar buiten: PR en communicatie... 6

4. Positionering organisatie en uitstraling naar buiten: PR en communicatie... 6 Concept Jaarplan 2015 Inhoudsopgave Jaarplan 2015... 0 Voorwoord... 3 1. Missie & Visie... 4 Missie... 4 Visie... 4 2. Capaciteit en middelen... 4 3. Informatievoorziening en belangenbehartiging... 5 3.1

Nadere informatie

Bericht voor Adviesraad Sociaal Domein over Lokale Belangenbehartiging voor mensen met een verstandelijke beperking,

Bericht voor Adviesraad Sociaal Domein over Lokale Belangenbehartiging voor mensen met een verstandelijke beperking, Beerendonk van, André (PJA) Van: Erica van den Berg Verzonden: dinsdag 14 november 2017 10:52 Aan: Erica van den Berg Onderwerp: Uitnodiging bijeenkomsten Lokale Belangenbehartiging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het Mondriaan Fonds

Huishoudelijk reglement van het Mondriaan Fonds Huishoudelijk reglement van het Mondriaan Fonds Ter uitwerking van de statuten d.d. 30 december 2011 van de Stichting Mondriaan Fonds, stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed (hierna

Nadere informatie

TOELAGEREGLEMENT Ouderbetrokkenheid in Leuvense scholen

TOELAGEREGLEMENT Ouderbetrokkenheid in Leuvense scholen TOELAGEREGLEMENT Ouderbetrokkenheid in Leuvense scholen Goedgekeurd door de gemeenteraad van 24 april 2018 Artikel 1 - Doel Een goed contact tussen ouders en school verhoogt de onderwijskansen van leerlingen.

Nadere informatie

Reglement Raad van Bestuur. Stichting Biblionet Groningen

Reglement Raad van Bestuur. Stichting Biblionet Groningen Reglement Raad van Bestuur Stichting Biblionet Groningen Blad 2 Reglement Raad van Bestuur Stichting Biblionet Groningen, gevestigd te Groningen 1 De bestuurstaak 1.1 Ingevolge de statuten bestuurt de

Nadere informatie

Regionale samenwerking

Regionale samenwerking Regionale samenwerking Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Hoofdstuk 2: Hoofdstuk 3: Hoofdstuk 4: Hoofdstuk 5: Inleiding. In de inleiding zal ingegaan worden op het doel van het onderzoek. De enquête. Ingegaan

Nadere informatie

Tijdelijke instandlating gevolgen experimenten

Tijdelijke instandlating gevolgen experimenten BELEIDSREGEL Tijdelijke instandlating gevolgen experimenten Op grond van artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEBIJDRAGE BPD CULTUURFONDS Alvorens het Aanvraagformulier subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds in te vullen, dient u als aanvrager het Reglement subsidiebijdrage BPD Cultuurfonds te lezen en akkoord te gaan met de voorwaarden die in

Nadere informatie

VraagRaak ondersteunt bij medezeggenschap

VraagRaak ondersteunt bij medezeggenschap VraagRaak ondersteunt bij medezeggenschap VraagRaak is het steunpunt medezeggenschap in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. VraagRaak maakt onderdeel uit van de vereniging KansPlus, belangennetwerk

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

Regeling Adviesraad Wmo gemeente Hardenberg

Regeling Adviesraad Wmo gemeente Hardenberg No. 2007/JKNE/123168 Onderwerp: Regeling Adviesraad Wmo. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hardenberg; Overwegende dat het wenselijk is ten behoeve van de beleidsvorming en de uitvoering van de

Nadere informatie

Het kader voor de evaluatie van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit

Het kader voor de evaluatie van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit Het kader voor de evaluatie van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 1. Aanleiding voor het evaluatiekader Zoals overeengekomen in de bestuurlijke afspraak die ten grondslag ligt aan de regeling Cultuureducatie

Nadere informatie

Concept notulen extra algemene ledenvergadering 14 december 2010

Concept notulen extra algemene ledenvergadering 14 december 2010 Concept notulen extra algemene ledenvergadering 14 december 2010 Aanwezig: de heer Dijk - ledengroep Utrecht, de heer Grolleman ledengroep Westelijke Mijnstreek, mevrouw Janssen van Kempen ledengroep Broers

Nadere informatie

Reglement Raad van Bestuur Stichting Santé Partners

Reglement Raad van Bestuur Stichting Santé Partners Reglement Raad van Bestuur Stichting Santé Partners 1. Doel, reikwijdte en vaststelling reglement 1.1 Door middel van dit reglement wordt nadere invulling gegeven aan de taken, de verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Wijdemeren

Rekenkamercommissie Wijdemeren Rekenkamercommissie Wijdemeren Protocol voor het uitvoeren van onderzoek 1. Opstellen onderzoeksopdracht De in het werkprogramma beschreven onderzoeksonderwerpen worden verder uitgewerkt in de vorm van

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage

Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage Artikel 1: Doel De gemeente Zwevegem wenst door het betoelagen van projecten of evenementen ondersteuning te geven aan het Zwevegemse gemeenschapsleven

Nadere informatie

AGENDA. 1. Opening en mededelingen.

AGENDA. 1. Opening en mededelingen. AGENDA Voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Macintosh Retail Group N.V., te houden op donderdag 30 april 2015 om 14.00 uur in het Novotel, Europaboulevard 10 te Amsterdam 1. Opening

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Oostzaan

Rekenkamercommissie Oostzaan Rekenkamercommissie Oostzaan Jaarplan 2015 Missie Rekenkamercommissie De rekenkamer heeft de ambitie om door middel van haar onderzoeken een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het bestuur

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Verordening kinderopvang op sociaal medische indicatie Haarlemmerliede en Spaarnwoude De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; Gelezen het voorstel van het college 19 januari ; Gelet op

Nadere informatie

OVEREENKOMSTIG DE BESLUITEN VAN MEI 2010 VERSIE

OVEREENKOMSTIG DE BESLUITEN VAN MEI 2010 VERSIE OVEREENKOMSTIG DE BESLUITEN VAN MEI 2010 VERSIE 12/05/2010 Beleidsplan voor de Stichting Collectieve Marorgelden Israel (SCMI) Tel Aviv, mei 2010 1 van 6 . 1. Achtergrond De ter inleiding in het beleidsplan

Nadere informatie

STICHTING BELANGENBEHARTIGING MANTELZORGERS SON EN BREUGEL WERKPLAN 2017 FEBRUARI 2017.

STICHTING BELANGENBEHARTIGING MANTELZORGERS SON EN BREUGEL WERKPLAN 2017 FEBRUARI 2017. STICHTING BELANGENBEHARTIGING MANTELZORGERS SON EN BREUGEL WERKPLAN 2017 FEBRUARI 2017. Inhoudsopgave: Inleiding blz. 2 Bestuur. blz. 3 Werkgroep achterban. blz. 4 Werkgroep jonge en werkende mantelzorgers

Nadere informatie

Resultaat Wie Wanneer Opmerkingen. Gedelegeerde bevoegdheid penningmeester, voorstellen door directie. adviserende rol directie.

Resultaat Wie Wanneer Opmerkingen. Gedelegeerde bevoegdheid penningmeester, voorstellen door directie. adviserende rol directie. 1. Financiën op orde 1.1. Begroting 2012, de tering naar de nering. 1.2. Gesprek met en beroep op ondersteuningsfonds. Een bijgestelde sluitende begroting/exploitatie 2012 met uitvoeringsmaatregelen. Overbruggingsbijdrage

Nadere informatie

Reglement Raad van Bestuur

Reglement Raad van Bestuur Reglement Raad van Bestuur vergadering van 24 oktober 2005 Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave: pagina Hoofdstuk 1 Bestuurstaak 3 Hoofdstuk 2 Verantwoording en Verantwoordelijkheid 3 Hoofdstuk 3 Besluitvorming

Nadere informatie

besluit van de gemeenteraad

besluit van de gemeenteraad besluit van de gemeenteraad voorstelnummer iz-nummer 3 onderwerp Verordening op de rekenkamer Gouda De raad van de gemeente Gouda; gelezen het voorstel van het presidium van 2 januari 2007 nr 3; gehoord

Nadere informatie

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists")

PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van Poets, playwrights, essayists, editors, novelists) CONCEPT PEN Nederland, voorheen Centrum voor Nederland van de Internationale P.E.N.-Club (Club van "Poets, playwrights, essayists, editors, novelists") HUISHOUDELIJK REGLEMENT Over het lid worden van de

Nadere informatie

Concept Jaarplan 2016

Concept Jaarplan 2016 Concept Jaarplan 2016 21 september 2015 Inhoudsopgave Concept Jaarplan 2016... 0 1. Missie & Visie... 3 Missie... 3 Visie... 3 2. Capaciteit en middelen... 3 3. Informatievoorziening en belangenbehartiging...

Nadere informatie

Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Holland Rijnland;

Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Holland Rijnland; ONTWERP Beheersverordening Fonds Cofinanciering Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland ( versie SP71, SE JZ, JWE : 04-08-2016 ) Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Holland Rijnland; besluit

Nadere informatie

Veldbijeenkomsten, samenvatting, conclusies en aanbevelingen

Veldbijeenkomsten, samenvatting, conclusies en aanbevelingen Veldoriëntatie KansPlus Veldbijeenkomsten, samenvatting, conclusies en aanbevelingen 1 Inleiding In het kader van de fusie zijn in de periode juli tot en met september 2007 17 zogenaamde veldbijeenkomsten

Nadere informatie

Reglement Cliëntenraad Stichting Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant

Reglement Cliëntenraad Stichting Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant Reglement Cliëntenraad Stichting Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant 1 oktober 2011 Reglement Cliëntenraad van Stichting Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant Stichting Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant stelt conform

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Stichting Talent Westerveld Drift 1A 7991 AA DWINGELOO Tel. 0521 59 49 44 Email: info@talentwesterveld.nl Website: www.talentwesterveld.nl REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Werkveld: Organisatie Beleidslijn:

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET PLATFORM KANOSPORT

REGLEMENT VOOR HET PLATFORM KANOSPORT REGLEMENT VOOR HET PLATFORM KANOSPORT Reglementcode : S&R REG PKS 150501 Vervangt : N.v.t. Versie : 1.0 Ingangsdatum : 1 mei 2015 Publicatiedatum : 1 mei 2015 Datum vorige versie : N.v.t. Opgesteld door

Nadere informatie

Reglement Cliëntenraad Jeugdbescherming Brabant

Reglement Cliëntenraad Jeugdbescherming Brabant Reglement Cliëntenraad Jeugdbescherming Brabant 1 oktober 2011 Reglement Cliëntenraad van Jeugdbescherming Brabant Jeugdbescherming Brabant stelt conform artikel 58 e.v. van de Wet op de Jeugdzorg een

Nadere informatie

Gemeente Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Instelling

Nadere informatie

BESTEMMINGSREGLEMENT 2018 Stichting Leefbaarheid Luchthaven Eindhoven

BESTEMMINGSREGLEMENT 2018 Stichting Leefbaarheid Luchthaven Eindhoven BESTEMMINGSREGLEMENT 2018 Stichting Leefbaarheid Luchthaven Eindhoven Het bestuur van de stichting: Stichting Leefbaarheid Luchthaven Eindhoven, gevestigd te Eindhoven ( de Stichting ), in aanmerking nemende,

Nadere informatie

Openbaar Onderwijs Zwolle en regio. Statuut Medezeggenschap

Openbaar Onderwijs Zwolle en regio. Statuut Medezeggenschap Statuut Medezeggenschap Inhoudsopgave Paragraaf 1 Algemeen... 3 Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Paragraaf 2 Organisatie Medezeggenschap... 4 Artikel 2 Medezeggenschapsorganen... 4 Artikel 3a Omvang en

Nadere informatie

als bedoeld in artikel 5 lid 1 en artikel 6 lid 6 van de statuten van Thuiszorg West-Brabant.

als bedoeld in artikel 5 lid 1 en artikel 6 lid 6 van de statuten van Thuiszorg West-Brabant. stichting Thuiszorg West-Brabant. als bedoeld in artikel 5 lid 1 en artikel 6 lid 6 van de statuten van Thuiszorg West-Brabant. 1. Doel, reikwijdte en vaststelling reglement 1.1 Door middel van dit reglement

Nadere informatie

Statuut. Medezeggenschap Primair Onderwijs. Vastgesteld d.d. 3 november Lucas Onderwijs Basisonderwijs Voortgezet onderwijs Speciaal onderwijs

Statuut. Medezeggenschap Primair Onderwijs. Vastgesteld d.d. 3 november Lucas Onderwijs Basisonderwijs Voortgezet onderwijs Speciaal onderwijs Statuut Medezeggenschap Primair Onderwijs Vastgesteld d.d. 3 november 2014 1/6 Inhoudsopgave Paragraaf 1 Algemeen 3 Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Paragraaf 2 De medezeggenschapsorganen 3 Artikel 2 Medezeggenschapsorganen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECRON Driebergen, November 2014 Huishoudelijk Reglement november 2014 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECRON ARTIKEL 1: AANMELDING De aanmelding voor alle soorten lidmaatschap dient schriftelijk

Nadere informatie

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE KUNSTENPLAN 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2017-2020 Het bestuur van het AFK, gelet op de missie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst om te

Nadere informatie

ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen.

ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen. Pilot 2018-2019 Richtlijnen aanvraag Stimuleringssubsidie ter bevordering van deelname van mensen met een beperking aan het verenigingsleven in de gemeente Drimmelen. Bestemd voor lokale verenigingen om

Nadere informatie

Beleidsplan. Contact. Inhoud. 1 Inleiding. 1. Inleiding 2. Missie/visie 3. Doelstelling 4. Strategie 5. Organisatie 6. Financiën

Beleidsplan. Contact. Inhoud. 1 Inleiding. 1. Inleiding 2. Missie/visie 3. Doelstelling 4. Strategie 5. Organisatie 6. Financiën Beleidsplan Contact Stichting Vlinderduin p/a Steenweg 8 4328 RL Burgh-Haamstede KvK-nummer: 68339054 Rek.nr.: NL69 RABO 0317715232 www.vlinderduin.nl info@vlinderduin.nl Inhoud 1. Inleiding 2. Missie/visie

Nadere informatie

Collegevoorstel 105/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer L.Deurloo, Programma openbare gezondheidszorg

Collegevoorstel 105/2003. Registratienummer Opgesteld door, telefoonnummer L.Deurloo, Programma openbare gezondheidszorg 105/2003 Registratienummer 3.1327 Opgesteld door, telefoonnummer L.Deurloo, 2230 Programma openbare gezondheidszorg Portefeuillehouder G.J.M. van Rumund Onderwerp van het voorstel financiering jeugdgezondheidszorg

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare

Nadere informatie

Subsidievoorwaarden Maag Lever Darm Stichting. Wetenschappelijk Onderzoek Patiëntenverenigingen

Subsidievoorwaarden Maag Lever Darm Stichting. Wetenschappelijk Onderzoek Patiëntenverenigingen Subsidievoorwaarden Wetenschappelijk Onderzoek 2017 Patiëntenverenigingen INHOUDSOPGAVE 1. INTRODUCTIE... 1 Doel 1 Wie kan subsidie aanvragen? 1 Eisen waaraan de aanvraag dient te voldoen 1 Wat bieden

Nadere informatie

Jaarverslag Ankie Mensink-fonds 2015 en beleidsplan 2016-2017 (vastgesteld 8 maart 2016)

Jaarverslag Ankie Mensink-fonds 2015 en beleidsplan 2016-2017 (vastgesteld 8 maart 2016) Jaarverslag Ankie Mensink-fonds 2015 en beleidsplan 2016-2017 (vastgesteld 8 maart 2016) Jaarverslag Ankie Mensink-fonds 2015 In dit jaarverslag wordt de gang van zaken binnen het bestuur belicht, het

Nadere informatie

Convenant Versterking Samenspraak Leerlingen

Convenant Versterking Samenspraak Leerlingen Convenant Versterking Samenspraak Leerlingen Het doel van dit convenant is om leerlingenparticipatie te faciliteren en stimuleren door binnen een VO-instelling leerlingen de gelegenheid te bieden en te

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL Uitvoeringsovereenkomst In de zin van artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI zones BI zone CapelleXL Ondergetekenden De gemeente Capelle aan den IJssel, te dezer zake op grond van artikel 171 Gemeentewet

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht ter uitvoering van artikel 14, lid 3, van de statuten van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Ermelo Begrippen In dit reglement wordt onder Raad verstaan

Nadere informatie

REGLEMENT EENHOOFDIGE RAAD VAN BESTUUR STICHTING AMERPOORT

REGLEMENT EENHOOFDIGE RAAD VAN BESTUUR STICHTING AMERPOORT REGLEMENT EENHOOFDIGE RAAD VAN BESTUUR STICHTING AMERPOORT 1. Taken en verantwoordelijkheden 1. Ingevolge de statuten bestuurt de Raad van Bestuur de Stichting onder toezicht van de Raad van Toezicht.

Nadere informatie

Onderwerp: Aanpassing verordening individueel maatschappelijke ondersteuning Gemeente Bergen

Onderwerp: Aanpassing verordening individueel maatschappelijke ondersteuning Gemeente Bergen Agendapunt : 08 Voorstelnummer : 05-036 Raadsvergadering : 15 mei 2012 Naam opsteller : Beleidsmedewerker Welzijn Informatie op te vragen bij : 170 Portefeuillehouders : Onderwerp: Aanpassing verordening

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK

PLAN VAN AANPAK KBO CUIJK CENTRUM PLAN VAN AANPAK 2018 2022 1 P a g i n a INHOUD: Pagina 1: Pagina 2: Pagina 3: Pagina 4: Voorblad Inhoud Inleiding lijke taken en Pagina 5: Pagina 6: Ouderenbeleid PR en Communicatie Scholing

Nadere informatie

Statuut bij het reglement Medezeggenschapsraad Vereniging voor Protestants Christelijk Basisonderwijs Duinoordschool

Statuut bij het reglement Medezeggenschapsraad Vereniging voor Protestants Christelijk Basisonderwijs Duinoordschool Statuut bij het reglement Medezeggenschapsraad Vereniging voor Protestants Christelijk Basisonderwijs Duinoordschool Duinoorschool Prins Mauritslaan 8 2582 LR Den Haag 17 september 2012 Auteur P.J. Manneke

Nadere informatie

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP SPORTSTIMULERINGSFONDS. vastgesteld door de algemene vergadering op 24 november 2018

REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP SPORTSTIMULERINGSFONDS. vastgesteld door de algemene vergadering op 24 november 2018 REGLEMENT COMMISSIE VAN BEROEP SPORTSTIMULERINGSFONDS vastgesteld door de algemene vergadering op 24 november 2018 Dit reglement is onlosmakelijk verbonden met de statuten en overige reglementen van de

Nadere informatie

Beleidsplan Panel Deurbeleid Utrecht

Beleidsplan Panel Deurbeleid Utrecht Beleidsplan Panel Deurbeleid Utrecht 1. Inleiding Het Panel Deurbeleid Utrecht heeft naast de taak van het beoordelen van het deurbeleid van individuele horecaondernemers tevens de taak tot het onderzoeken

Nadere informatie

1. Inleiding Onze doelstellingen 4

1. Inleiding Onze doelstellingen 4 ACTIEPLAN 2017 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Onze doelstellingen 4 3. Fondsenwerving 3.1. Startkapitaal 3.2. Werven van fondsen voor projecten en activiteiten 5 3.3. Samenwerking met partners en mogelijkheden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Coöperatie ValleiEnergie U.A.

Huishoudelijk Reglement Coöperatie ValleiEnergie U.A. Huishoudelijk Reglement Coöperatie ValleiEnergie U.A. Dit huishoudelijk reglement sluit aan op de statuten van de Coöperatie ValleiEnergie U.A. (verder CVE), zoals ze voorgelegd worden aan de ALV van november

Nadere informatie

Raadsstuk. CDA fractie Haarlem Cees-Jan Pen/Ria Keesstra. College van B&W T.a.v. portefeuillehouders Onderwijs en Welzijn

Raadsstuk. CDA fractie Haarlem Cees-Jan Pen/Ria Keesstra. College van B&W T.a.v. portefeuillehouders Onderwijs en Welzijn Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 001/2009 9 december 2008 STZ/jos 08/202871 Beantwoording vragen van de heer C.J. Pen en mevrouw M.J.M. Keesstra- Tiggelman inzake maatschappelijke

Nadere informatie

Financiering. Mentoring

Financiering. Mentoring De Accelerator De Accelerator bestaat uit drie belangrijke componenten: financiering, coaching en opleiding. Hieronder wordt toegelicht wat deze drie componenten inhouden en welke voorwaarden voor elk

Nadere informatie

Bestuursreglement samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland

Bestuursreglement samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland Bestuursreglement samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland Artikel 1 Begripsbepalingen In dit bestuursreglement wordt verstaan onder: a. statuten: de statuten van de Stichting

Nadere informatie

3.1 Experiment Een experiment op basis van een beleidsregel als bedoeld in artikel 58 Wmg.

3.1 Experiment Een experiment op basis van een beleidsregel als bedoeld in artikel 58 Wmg. Bijlage 28 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Tijdelijke instandlating gevolgen experimenten Op grond van artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

Nadere informatie

START-UP PACKAGE TENURE TRACK 2015

START-UP PACKAGE TENURE TRACK 2015 START-UP PACKAGE TENURE TRACK 2015 1 Kenmerk: CvB UIT - 2056 Datum: 20 november 2015 Auteur: R. Schwartz Inhoud Aanleiding... 3 Doel van de Start-up package... 4 Inhoud van de Start-up package... 4 Randvoorwaarden

Nadere informatie

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE KUNSTENPLAN 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2019-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2019-2020 Het bestuur van het AFK Gelet op de missie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst om te

Nadere informatie

Overeenkomst Cliëntenraad en de Zevenster

Overeenkomst Cliëntenraad en de Zevenster Paragraaf 1 Begripsbepalingen Artikel 1 In dit besluit wordt verstaan onder: 1. zorgaanbieder: Stichting De Zevenster te Zevenhuizen 2. instelling: De Zevenster, te Zevenhuizen 3. cliënten: de natuurlijke

Nadere informatie

Regeling professionalisering van docenten en schoolleiders in het Voortgezet Onderwijs

Regeling professionalisering van docenten en schoolleiders in het Voortgezet Onderwijs 1 / 7 Regeling professionalisering van docenten en schoolleiders in het Voortgezet Onderwijs Versienummer: 1.0 (20 november 2006) 2006 Kennisnet 2 / 7 Inhoudsopgave 1 Citeertitel 4 2 Achtergrond 4 3 Doelstelling

Nadere informatie

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Portefeuillehouder: De heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Mevrouw I. de Graaf/ De heer W. de Jong Onderwerp:

Nadere informatie

-1- AGENDA. 1. Opening en mededelingen.

-1- AGENDA. 1. Opening en mededelingen. AGENDA Voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Macintosh Retail Group NV, te houden op dinsdag 22 april 2008 om 14.00 uur in het Golden Tulip Apple Park Hotel, Pierre de Coubertinweg

Nadere informatie

Reglement, werkwijze en taakverdeling RVC

Reglement, werkwijze en taakverdeling RVC Reglement, werkwijze en taakverdeling RVC Artikel 1. Begripsbepalingen De RvC De vennootschap De Statuten De RvC van Commissarissen zoals bedoeld in artikel 16 e.v. van de statuten van Twente Milieu N.V

Nadere informatie

t.k.n. advies A (ter advisering; wordt alleen besproken in de commissie) advies B (ter besluitvorming door de raad)

t.k.n. advies A (ter advisering; wordt alleen besproken in de commissie) advies B (ter besluitvorming door de raad) RAADSCOMMISSIE Vergadering d.d. 19 augustus 2008 t.k.n. advies A (ter advisering; wordt alleen besproken in de commissie) advies B (ter besluitvorming door de raad) Voorstel Voorgesteld wordt om: 1. de

Nadere informatie

Met het amendement van Tweede Kamerlid Van Miltenburg (TK, vergaderjaar , 30131, nr. 65), luidt artikel 4 Wmo als volgt:

Met het amendement van Tweede Kamerlid Van Miltenburg (TK, vergaderjaar , 30131, nr. 65), luidt artikel 4 Wmo als volgt: Bijlage 1 Samenvatting De Wmo-compensatieplicht in de praktijk een onderzoek naar de jurisprudentie ter zake Met het amendement van Tweede Kamerlid Van Miltenburg (TK, vergaderjaar 2005-2006, 30131, nr.

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden

Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden 1. Preambule Het bestuur van de stichting confessioneel onderwijs Leiden en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad, GMR, van

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dinamo Fonds

Beleidsplan Stichting Dinamo Fonds Beleidsplan Stichting Dinamo Fonds Jan van Nassaustraat 102 2596 BW s-gravenhage 070-324 60 06 info@dinamofonds.nl www.dinamofonds.nl RSIN 803418620 1 ANBI Beleidsplan Dinamo Fonds 2018 2021 1. Inleiding

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/58

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/58 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/58 Voor raadsvergadering d.d.: 12-07-2011 Agendapunt: 06 Onderwerp:

Nadere informatie

Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân

Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân, gelet op: artikel 5.1 van het reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur; de rol van het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING GILDE ROTTERDAM 1. Algemeen Het kantoor van de Stichting Gilde Rotterdam is gehuisvest in Gebouw de Heuvel, Grotekerkplein 5, 3011 GC Rotterdam. E-mail adres: info@gilderotterdam.nl.

Nadere informatie