Gemeente Zundert, Gemeente Breda, Gemeente Oosterhout en de Gemeente Dongen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Zundert, Gemeente Breda, Gemeente Oosterhout en de Gemeente Dongen."

Transcriptie

1 Beste bezorger ( ster ), RVN Roosendaal is een verspreidorganisatie in de regio West Brabant die meer dan 15 jaar bestaat. We hebben in deze regio destijds alles opnieuw moeten opzetten, een nieuw bezorgerskorps en een geheel nieuw wijkenbestand. Dit wijkenbestand hebben we vanaf plattegrond in moeten delen. Het kan dus zijn dat wijken niet logisch ingedeeld zijn of dat straten beter in een andere wijk kunnen liggen. Daar kom je alleen maar achter als je de wijk een aantal keer gelopen hebt. Ook het wijkaantal wijkt af van de praktijk, dit alles kunnen we alleen goed verwerken indien jullie ons als bezorger hierbij helpen. Om nu alles goed te kunnen verwerken en fouten snel op te lossen vragen wij jullie om bijzonderheden die jij in jou wijk tegenkomt op bijgaande stratenlijst te verwerken en te noteren. We zullen hieronder een opsomming maken van de gegevens die wij nodig hebben - Van de inspecteur ontvang je een lijst waarop je de stickers noteert. Zet achter ieder gedeelte van de straat het aantal NEE-NEE NEE-JA stickers. Wanneer een straat meerdere malen op je lijst voorkomt b.v. 1 t/m t/m 71 Ook dan is het de bedoeling dat je per gedeelte het aantal registreerd. - Achter elke straat staan huisnummers, controleer of dit klopt. Het kan wel eens voorkomen dat er nummers ontbreken of dat er A,B,C, nummers inzitten. Dit staat niet altijd op de straatlijst vermeld. Op je bon staat het aantal wat hebt aan brievenbussen en daarachter staat het correctie aantal. Het laatste aantal is het aantal waar de NEE-NEE NEE-JA stickers in mindering zijn gebracht. Vul de stratenlijst goed in en stuur hem meteen terug naar ons. Wij zullen alles verwerken en je krijgt van ons een nieuwe lijst toegestuurd waar alles dan wel goed op staat. Voor eventuele vragen kun je terecht bij ondertaande contactpersonen: Gemeente Zundert, Gemeente Breda, Gemeente Oosterhout en de Gemeente Dongen. Voor deze gebieden kun je het beste bellen op maandag en vrijdag van 8.30 tot uur, en op dinsdag, woensdag en donderdag vanaf tot uur. Het telefoonnummer: Marina Gemeente Bergen op Zoom, Gemeente Woensdrecht en Geheel Zeeland. Voor deze gebieden kun je het beste bellen op maandag en vrijdag van 8.30 tot uur, en op dinsdag en donderdag van 8.30 tot uur. Het telefoonnummer: Roswitha Gemeente Roosendaal, Gemeente Halderberge, Gemeente Moerdijk, Gemeente Rucphen en Gemeente Etten Leur. Voor deze gebieden kun je alle dagen bellen van 8.30 tot uur met uitzondering van Dinsdag middag. Het telefoonnummer: Mari tte Uiteraard kun je voor belangrijke zaken ook buiten bovengenoemde uren bellen, alleen zal dan de desbetreffende afdeling niet aanwezig zijn. Vandaar ons verzoek om zoveel mogelijk bovengenoemde tijden te respecteren.

2 Lijst voor het invullen van de stickerregistratie Rij 1 Hier graag de straatnaam invullen Rij 4 Hier het aantal nee-nee stickers invullen Rij 2 hier de even huisnummers invullen rij 5 Hier het aantal nee-ja stickers invullen Rij 3 hier de oneven huisnummers invullen rij 6 hier het totaal aantal brievenbussen noteren Bezorgwijk: Bezorgnummer: Straatnaam Even Oneven Nee-Nee Nee-Ja Aantal

3 STICKER-REGISTRATIE Let op!!! Zoals uitgelegd door de inspecteur is het van belang dat (wanneer dit nog niet is gebeurd) de stickers in de wijk goed worden geteld. Ook is het belangrijk om het aantal brievenbussen te tellen. Wanneer de stickers geteld zijn en wij die in mindering brengen moet wel het juiste aantal worden afgeleverd. VOORBEELD Het aantal adressen is volgens de afleveringsbon 350 ex. Het aantal NEE-NEE stickers is 25 ex. Het aantal NEE-JA stickers 15 ex. Wanneer deze informatie bij ons bekend, is brengen wij de stickerregistratie in mindering op het aantal. Je krijgt dan uiteindelijk: 350 ex. - de 25 NEE-NEE = 325 ex. Huis aan Huis bladen en 350 ex. - de 25 NEE-NEE - de 15 NEE-JA = 310 ex. Reclamefolders. Stel dat nu het aantal brievenbussen niet klopt.dan krijg je er uiteindelijk te weinig. Daarom is het belangrijk om ook het aantal brievenbussen te weten in de wijk. Natuurlijk willen we tijd die jullie hierin steken graag vergoeden. Daarom geven wij ook een bonus van 3,50 wanneer we het formulier aan de achterzijde correct ingevuld en teruggestuurd krijgen. Het correct noteren van de stickerregistratie voorkomt veel ergernis bij ouders omdat het niet leuk is om steeds met restanten te blijven zitten. Wanneer de stickerregistratie al is ingevoerd en deze maar minimaal afwijkt dan hoef je alles niet opnieuw te noteren. Wanneer er een wijziging van bijvoorbeeld 10 stickers, is dan wel opnieuw noteren omdat het uiteindelijk bepaald wat je krijgt aangeleverd.

4 GELD WEGGOOIEN?? DAT DOE JE TOCH NIET!! En toch gebeurt het. We krijgen dan een telefoontje dat er kranten en folders gevonden zijn. Maar dat is toch geen geld zul je zeggen. Het is meer dan je denkt. Een winkelier of bedrijf wil reclame maken. Men laat folders drukken of zet een advertentie in een krant. Dit kost geld. Het van huis tot huis laten bezorgen van deze drukwerken kost ook geld. Als deze drukwerken niet op de plaats van bestemming komen, kan de schade voor het bedrijf in de honderden, zelf duizenden euro s gaan lopen. Mensen zijn dan niet op de hoogte van de aanbiedingen, en komen dus niet in de winkels. We willen door middel van deze brief iedereen duidelijk maken wat de gevolgen kunnen zijn van het weggooien van folders. POLITIE BURO HALT Wij doen hiervan melding bij de politie. De politie overweegt om een proces verbaal op te maken of Buro Halt in te schakelen. Als de politie proces verbaal opmaakt, betekent dit dat er een strafblad ontstaat. Dit gebeurt niet als Buro Halt wordt ingeschakeld. Er wordt dan een alternatieve straf bepaald. Komt men binnen een jaar nog een keer in aanraking met de politie dan wordt wel direct een proces verbaal opgemaakt. Ook wordt bekeken of er sprake is van schade. Deze schade wordt ook verhaald op de dader. Het bezorgloon zal uiteraard niet betaald worden als we de dader gevonden hebben. VOORKOMEN Dit alles kan worden voorkomen door tijdig door te geven wanneer je ermee wilt stoppen. Houd rekening met een opzegtermijn van 4 weken. Wij hebben dan voldoende tijd om een vervanger te zoeken. Heb je zelf een vervanger, dan kan het vaak de volgende week al worden overgezet. OPZEGGEN MOET ALTIJD SCHRIFTELIJK GEBEUREN!

5 Betalingsoverzicht van het bezorgjaar 2005 Bezorgperiode Uitbetaling Januari Week 1 T/M 4 Week 8 Februari Week 5 T/M 8 Week 12 Maart Week 9 T/M 13 Week 16 April Week 14 T/M 17 Week 20 Mei Week 18 T/M 22 Week 25 Juni Week 23 T/M 26 Week 29 Juli Week 27 T/M 30 Week 34 Augustus Week 31 T/M 35 Week 38 September Week 36 T/M 39 Week 42 Oktober Week 40 T/M 43 Week 47 November Week 44 T/M 48 Week 51 December Week 49 T/M 52 Week Belangrijk om te weten Er worden in drie maanden tijd 13 betalingen verricht. 1 keer per kwartaal is er dus een maand bij waarin je 5 betalingen krijgt. 4 maal 13 weken maakt 52 weken in totaal!!! Stel dat er op je bezorgbon staat : Bezorgen van 31 maart tot en met 1 april, dan zal deze bezorgbon in mei worden uitbetaald. Alle betalingen worden gedaan met een maand achterstand dus alles wat je verdiend in januari, dat krijg je in februari. Ieder betaling zal plaatsvinden tussen de 20e en de 25e van iedere maand. Wanneer er om wat voor reden dan ook iets wordt bijgeboekt, dat kan een bonus zijn omdat je iets extra s hebt verricht of omdat er te weinig is betaald, ook dan moet je er rekening mee houden dat deze vergoeding ook weer een maand later op je rekening zal staan.

6 Uw kind wordt binnenkort 16 jaar Voor een kind van 16 of 17 jaar gelden andere regels voor de kinderbijslag. Als uw kind onderwijs volgt aan een reguliere dagopleiding, verandert er niet zoveel. Maar als uw kind naar een hogere beroepsopleiding gaat, eindigt de kinderbijslag. Ook als uw kind een baan krijgt, kan dit betekenen dat u geen kinderbijslag meer ontvangt. Uw kind mag natuurlijk wel wat bijverdienen. Het is belangrijk dat u veranderingen in het leven van uw kind en uzelf binnen vier weken doorgeeft aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Zo n wijziging kan gevolgen hebben voor de kinderbijslag. De SVB behandelt uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk. Hoeveel mag uw kind bijverdienen? Elk jaar gelden andere inkomensbedragen. Tot 1 oktober 2005 mag uw kind netto per kwartaal 1.175,- verdienen. Zodra u weet dat uw kind in een kwartaal netto 800,- of meer gaat verdienen, dan meldt u dit aan de SVB. Hoe zit het met een vakantiebaantje? In de zomervakantie mag uw kind, naast het bedrag van 1.175,-, een extra bedrag bijverdienen. Voor de zomer van 2004 gold een bedrag van 1.050,-. Het is wel belangrijk dat uw kind met de werkgever afspreekt voor welke periode het vakantiewerk is. Het kan handig zijn de werkgever hiervan een verklaring te vragen. Wat is precies inkomen? Inkomen is het loon dat uw kind ontvangt als het werkt bij een werkgever of uit een eigen bedrijf. Ook vergoedingen als reiskosten of de teruggave loonheffing valt onder het inkomen. Woont uw kind in het buitenland? Als uw kind langer dan drie maanden buiten de Europese Unie verblijft, kan het zijn dat de kinderbijslag stopt. Vraag het informatieblad hierover op bij de SVB. HANDIG OM TE WETEN _ Tot uw kind 16 jaar is mag het onbeperkt bijverdienen. _ Gaat uw kind naar een hogere beroepsopleiding, dan eindigt de kinderbijslag. Uw kind kan dan studiefinanciering aanvragen bij de IB-groep. _ Ook voor een werkloos of arbeidsongeschikt kind, kunt u kinderbijslag ontvangen. Een werkloos kind moet zich dan wel inschrijven bij het CWI voor minimaal 19 uur per week. Het kind mag geen werk weigeren en u ontvangt alleen nog kinderbijslag als uw kind minder verdient dan 1.175,-. _ Voor kinderen die niet bij u thuiswonen kunt u soms een hoger bedrag aan kinderbijslag ontvangen. Uw kind mag dan minder bijverdienen. _ De inkomens- en bijverdienbedragen veranderen jaarlijks. Op onze internetsite vindt u altijd de meest recente gegevens.

7 Kinderen van 13 en 14 jaar Documentindex Kinderen vanaf 13 jaar mogen beperkt werken. De regels hiervoor verschillen: voor schooldagen gelden andere regels dan voor vrije dagen. Een 13- of 14-jarig kind mag op schooldagen incidenteel werken. Het mag dan klusjes rond het huis en in de buurt verrichten. De kinderen van winkeliers of landbouwers mogen in het bedrijf van hun ouders helpen. Voorwaarde is dat het bedrijf n geheel vormt met het woonhuis van het kind. Vrije dagen zijn zaterdagen en eventuele andere vrije dagen waarop het kind geen school heeft. Op zondag mogen de kinderen niet werken. Wel mogen ze soms, onder strenge voorwaarden, aan uitvoeringen deelnemen. Op vrije dagen mogen 13- en 14-jarigen meer soorten werk verrichten. Ze mogen dan niet-industri le hulparbeid van lichte aard verrichten. De kinderen mogen dus hand- en spandiensten verrichten, geen zelfstandige arbeid. Hieronder staan de normen die gelden voor 13- en 14 jarigen. Voor deelname aan uitvoeringen is geen ontheffing meer nodig. Wel gelden bepaalde arbeids- en rusttijden.de repetities voor de uitvoeringen tellen als arbeidstijd. Let op: op schooldagen mag het kind alleen klusjes rond huis en in de buurt verrichten op vrije dagen mag het ook niet-industri le hulparbeid van lichte aard verrichten Kinderen van 13 en 14 jaar Werk Uitvoeringen (inclusief repetitietijd) Min. Dagelijkse rust: 14 uur 14 uur - in elk geval tussen uur uur - in de vakanties uur uur (ten hoogste 3 x per week. Overige dagen van de week minimaal rust van uur) - per week per jaar 15 Maximum arbeidstijd: - per schooldag 2 uur; alleen klusjes 7 uur - per niet-schooldag 6 uur; ook nietindustri le hulparbeid 7 uur - per schoolweek 12 uur 12 uur - per vakantiedag 7 uur 7 uur - per vakantieweek 35 uur 35 uur Maximum gewerkte vakantieweken - waarvan max. Aaneengesloten 4 per jaar 4 per jaar 3 per jaar 3 per jaar Zondagsarbeid nee soms, zie begrippenlijst Vrije zondagen per 13 weken n.v.t. 4;(zondag werken = zaterdag vrij)

8 Kinderen van 15 jaar Documentindex Kinderen van 15 jaar Een 15-jarig kind mag niet-industri le arbeid van lichte aard verrichten. Buiten schooltijd en in vakanties mag het iets meer uren werken dan een kind van 13 of 14 jaar. Voor deelname aan uitvoeringen is geen ontheffing meer nodig. Wel gelden bepaalde rust- en arbeidstijden: Niet-industri le arbeid van lichte aard Uitvoeringen inclusief repetitietijd Minimum dagelijkse rust: 12 uur 12 uur - in elk geval tussen uur uur - in de vakanties uur uur (max. 3 x per week. Overige dagen van de week min. rust van uur) - per week per schooldag 2 uur 8 uur - per niet-schooldag 8 uur 8 uur - per schoolweek 12 uur 12 uur - per vakantiedag 8 uur 8 uur - per vakantieweek 40 uur 40 uur Max. aantal gewerkte vakantieweken per jaar 6 6 Aaneengesloten pauze bij arbeidstijd > 4,5 uur Zondagsarbeid Vrije zondagen per 13 weken _ uur soms, zie begrippenlijst 4; (zondag werken = zaterdag vrij) _ uur soms, zie begrippenlijst 4; (zondag werken = zaterdag vrij) Krantenbezorging: Vanaf hun 15de jaar mogen kinderen ochtendkranten bezorgen. De werkgever moet dan wel een bezorgovereenkomst sluiten met het kind. Ook de ouders/verzorgers moeten de overeenkomst ondertekenen. Voor het bezorgen van ochtendkranten gelden de volgende regels: Kinderen van 15 jaar, ochtendkranten bezorgen Minimum dagelijkse rust 12 uur - in elk geval tussen uur Maximum arbeidstijd - per dag 2 uur

9 Vrijstelling van leerplicht Is een 15-jarige kind (gedeeltelijk) vrijgesteld van de leerplicht? Dan mag hij of zij niet-industri le arbeid van lichte aard verrichten. Het gaat dan dus om werken tijdens (een deel van de) schooltijd. Daarvoor gelden de volgende regels: Kinderen van 15 jaar vrijgesteld van leerplicht Minimum dagelijkse rust 12 uur - in elk geval tussen uur Maximum arbeidstijd - per dag 8 uur - per week 40 uur Pauze bij arbeidstijd > 4,5 Vrije zondagen per 13 weken _ uur aaneengesloten 4;(zondag werken = zaterdag vrij) Jongeren van 16 en 17 Documentindex Is het kind 16 of 17 jaar? Dan mag het zonder meer werken. Het is echter nog wel (gedeeltelijk) leerplichtig. Het werk mag de jongere dus niet verhinderen om naar school te gaan. Daarom worden de schooluren meegeteld als arbeidsuren. Regels arbeids- en rusttijden Voor werkende jongeren van 16 en 17 jaar gelden strengere regels dan voor oudere werknemers: ze hebben recht op langere rustperioden ze mogen niet s nachts werken ze mogen niet overwerken ze mogen geen oproepdiensten verrichten, de zogenaamde consignatiediensten Minimum rusttijden: - dagelijkse rust 12 uur - in elk geval tussen uur of uur - wekelijkse rust 36 uur per periode van 7x24 uur - per dienst 9 uur - per week 45 uur - per vier weken 160 uur, gemiddeld 40 uur/week Zondagsarbeid Vrije zondagen per13 weken ja 4; zondag werken = zaterdag vrij - bij arbeid > 4,5 uur _ uur aaneengesloten - bij arbeid > 8 uur 3/4 uur, waarvan _ uur aaneengesloten - bij collectief overleg bij arbeid > 4,5 uur _ uur welke mag worden gesplitst in 2 maal 1 kwartier

10 Vakantie-formulier Let op! Dit vakantie-formulier alleen gebruiken voor de zomervakantie Als je met vakantie gaat, dien je zelf voor een vervanger(ster) te zorgen! Geef dit tijdig door vul de gegevens van de vervangende bezorger duidelijk in en stuur het formulier voor 31 mei terug naar ons antwoordnummer!!!! Naam bezorger : Bezorgnummer : Telefoon: Adres : Woonplaats : Postcode : Hoofdwijk : Wijknummer : Ik kan helaas niet bezorgen vanaf : tot en met : Gegevens vervanger(ster) Naam : Wanneer de vervanger al voor ons werkt, graag bezorgnummer : Adres : Plaats : Tel. : Geb. datum : Verdiensten van opgegeven vervanger moeten onderling worden geregeld!!!! Wanneer je een extra wijk wil bezorgen geef dat dan op onderstaande regel aan. Per week dat je een vakantiewijk loopt krijg je 2,50 bonus. Max. 10,- p/wijk Ik wil extra lopen Ik wil niet extra lopen Prettige Vakantie!!!

11 Tarieven U kunt 3 belastbare inkomens hebben: n in box1, n in box2 en n in box3. Hoeveel belasting u verschuldigd bent, berekent u door op de belastbare inkomens de tarieven toe te passen. Het bedrag aan belasting dat u aan de hand van de tarieven heeft berekend, wordt vervolgens verminderd met een of meer heffingskortingen. De algemene heffingskorting geldt voor iedereen. Dit is een algemene korting op de verschuldigde belasting. Daarnaast kunt u, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, andere heffingskortingen krijgen. Tarief voor inkomen uit werk en woning (box 1) Het tarief voor inkomen uit werk en woning is een oplopend tarief met 4schijven. Daardoor gaat u naar verhouding meer belasting betalen als uw inkomen stijgt. Tabel Tarief inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen v oor box 1: het belastbaar inkomen uit werk en woning 2005 Schijf Belastbaar inkomen uit werk en woning Inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen tot 65 jaar 65 jaar en ouder 1 tot en met ,40% 16,50% 2 vanaf t/m vanaf t/m ,95% 24,05% 42% 42% 4 vanaf % 52% Let op! Voor 65-plussers is het tarief in de eerste 2 schijven van box 1 aanmerkelijk lager. Als u 65 jaar of ouder bent, hoeft u over uw inkomsten namelijk geen premie AOW meer te betalen. Daardoor is het tarief van de premie volksverzekeringen lager dan voor personen jonger dan 65 jaar.

Maatschappelijke stage en de ARBO-wet

Maatschappelijke stage en de ARBO-wet Maatschappelijke stage en de ARBO-wet De arbeidsomstandighedenwet én de arbeidstijdenwet zijn beide van toepassing op de maatschappelijke stage. Wat staat er in die wetten? En wat betekent dat concreet

Nadere informatie

Wat mogen kinderen van 12 jaar?

Wat mogen kinderen van 12 jaar? Wat mogen kinderen van 12 jaar? Kinderen van 12 jaar mogen werken in het kader van een alternatieve sanctie. Het gaat dan om niet industriële hulparbeid van lichte en opvoedkundige aard of om een leerproject.

Nadere informatie

Da s handig! Bezorgers boekje. Huis-aan-huis kranten bezorgen, zo werkt dat!

Da s handig! Bezorgers boekje. Huis-aan-huis kranten bezorgen, zo werkt dat! Da s handig! Bezorgers boekje Huis-aan-huis kranten bezorgen, zo werkt dat! Colofon Ontwerp & Vormgeving: Wegener SpeciaalMedia, studio Arnhem Inhoud 4Kranten bezorgen Bezorgbon Stratenlijst Stickers Klachten

Nadere informatie

Publicatie brochure arboregels vakantiewerker

Publicatie brochure arboregels vakantiewerker Publicatie brochure arboregels vakantiewerker Als er in de zomer vakantiewerkers bij uw organisatie aan de slag gaan, moet u goed letten op de arboregels die voor scholieren geldt. Onlangs heeft de overheid

Nadere informatie

(Genoemde bedragen gelden vanaf 1 januari 2007. Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.)

(Genoemde bedragen gelden vanaf 1 januari 2007. Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.) Vakantiewerk 2007 Vakantiewerk 2007 (Genoemde bedragen gelden vanaf 1 januari 2007. Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.) Pas als je dertien jaar bent, mag je werken in je schoolvakantie.

Nadere informatie

Handleiding voor de bezorger

Handleiding voor de bezorger Handleiding voor de bezorger Welkom als bezorger bij Verspreidingsburo Armada! Verspreidingsburo Armada is een grote regionale verspreider. Ons hoofdkantoor is sinds 1975 gevestigd in Wezep.Vanuit het

Nadere informatie

Werken onder de 18 Wat zijn de regels?

Werken onder de 18 Wat zijn de regels? Werken onder de 18 Wat zijn de regels? versie juli 2010 Ben je jonger dan 18 jaar en wil je gaan werken, dan krijg je met andere regels te maken dan volwassenen. Deze regels gaan over het soort werk dat

Nadere informatie

Lekker op vakantie met Adecco Informatie voor vakantiewerkers

Lekker op vakantie met Adecco Informatie voor vakantiewerkers Lekker op vakantie met Adecco Informatie voor vakantiewerkers Lekker op vakantie met Adecco Een goed begin is het halve werk, luidt het gezegde en je begint goed als jij je inschrijft voor een vakantiebaan

Nadere informatie

Werken onder de 18 Wat zijn de regels? versie juni 2013

Werken onder de 18 Wat zijn de regels? versie juni 2013 Werken onder de 18 Wat zijn de regels? versie juni 2013 Ben je jonger dan 18 jaar en wil je gaan werken, dan krijg je met andere regels te maken dan volwassenen. Deze regels gaan over het soort werk dat

Nadere informatie

HR Salarisservice Juli 2014

HR Salarisservice Juli 2014 HR Salarisservice Juli 2014 Inhoud Wettelijk minimumloon per 1 juli 2014... 3 Werkkostenregeling: Per 1 januari 2015 definitief van toepassing... 4 Premiekorting jongere werknemer... 6 Vakantiemedewerker

Nadere informatie

BEZORGERSHANDLEIDING

BEZORGERSHANDLEIDING BEZORGERSHANDLEIDING Plakhorstweg 13 7008 AS Doetinchem Telefoon: 0314-394613 E-mail: info@avo-doetinchem.nl 1. AVO Verspreidingen. Welkom als bezorger bij AVO Verspreidingen. Wij zijn een organisatie

Nadere informatie

Als u 65 jaar of ouder bent

Als u 65 jaar of ouder bent 2007 Als u 65 jaar of t Als u 65 jaar wordt, heeft dit gevolgen voor uw belasting en premie volksverzekeringen. Deze gevolgen hebben bijvoorbeeld betrekking op uw belastingtarief, uw heffingskortingen,

Nadere informatie

Melding nieuwe informatie

Melding nieuwe informatie Melding nieuwe informatie Wat willen we graag tijdig van u weten? Een verandering in uw situatie, kan van belang zijn voor uw uitkering. U krijgt bijvoorbeeld werk. Er komt iemand bij u in huis wonen,

Nadere informatie

Maatschappelijke stage en de ARBO-wet

Maatschappelijke stage en de ARBO-wet Maatschappelijke stage en de ARBO-wet De arbeidsomstandighedenwet én de arbeidstijdenwet zijn beide van toepassing op de maatschappelijke stage. Wat staat er in die wetten? En wat betekent dat concreet

Nadere informatie

Extra geld voor mensen met een laag inkomen

Extra geld voor mensen met een laag inkomen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u misschien recht op extra geld van uw gemeente. We

Nadere informatie

Werken onder de 18 Wat zijn de regels?

Werken onder de 18 Wat zijn de regels? Werken onder de 18 Wat zijn de regels? Versie juni 2019 Ben je jonger dan 18 jaar en wil je gaan werken, dan krijg je met andere regels te maken dan volwassenen. Deze regels gaan over het soort werk dat

Nadere informatie

vakantiewerkers 2015

vakantiewerkers 2015 Alles Over arbeidsvoorwaarden van vakantiewerkers 2015 Inhoudsopgave Toepassing CAO GGZ 2011-2013... 2 De Arbeidstijdenwet (ATW)... 2 Kinderarbeid... 2 12-jarigen... 2 13- en 14-jarigen... 2 15-jarigen...

Nadere informatie

vakantiewerkers 2014

vakantiewerkers 2014 Alles Over arbeidsvoorwaarden van vakantiewerkers 2014 Inhoudsopgave Toepassing CAO GGZ 2011-2013... 2 De Arbeidstijdenwet (ATW)... 2 Kinderarbeid... 2 12-jarigen... 2 13- en 14-jarigen... 2 15-jarigen...

Nadere informatie

met een partner of inwonend familielid

met een partner of inwonend familielid Zorgovereenkomst SVB Servicecentrum PGB met een partner of inwonend familielid Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen: - de budgethouder is de opdrachtgever. - de zorgverlener is de

Nadere informatie

Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014

Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014 Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014 Pagina 1 van 5 Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon,

Nadere informatie

Informatie over uw pensioenbetaling. Lees deze folder voordat u het formulier Uw pensioenbetaling invult.

Informatie over uw pensioenbetaling. Lees deze folder voordat u het formulier Uw pensioenbetaling invult. Informatie over uw pensioenbetaling Lees deze folder voordat u het formulier Uw pensioenbetaling invult. Pensioenbetaling U ontvangt straks elke maand pensioen. In deze folder leest u allerlei praktische

Nadere informatie

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin)

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Lay-out Bob Snel (trainer ATC Amstelduin) Document Versie maart 2007 Meer informatie E-mail:

Nadere informatie

Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014

Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014 Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014 Extra geld voor mensen met een laag inkomen U dient dit formulier in te leveren vóór 15 december 2014 Heeft u een inkomen dat niet hoger is dan 110% van

Nadere informatie

Melding van verandering in mijn situatie

Melding van verandering in mijn situatie Melding van verandering in mijn situatie Wat willen we graag tijdig van u weten? Een verandering in uw situatie kan van belang zijn voor uw uitkering. Voorbeelden: - U krijgt werk; - Er komt iemand bij

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties DE NIEUWE VESTE, LOCATIE HARDENBERG Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties 2011 D E N I E U W E V E S T E, P I E T H E I N S T R A A T 1, 7772 ZJ H A R D E N B E R G. T EL. 0523-262170

Nadere informatie

Vakantiewerk 2009 x_151.indd :05:34

Vakantiewerk 2009 x_151.indd :05:34 Vakantiewerk 2009 Vakantiewerk 2009 (De bedragen in deze brochure gelden vanaf 1 juli 2009) Pas als je dertien jaar of ouder bent, mag je werken in je schoolvakantie. Wat voor vakantiewerk je mag doen

Nadere informatie

Alles over. arbeidsvoorwaarden. van. vakantiewerkers 2016

Alles over. arbeidsvoorwaarden. van. vakantiewerkers 2016 Alles over arbeidsvoorwaarden van vakantiewerkers 2016 Inhoudsopgave Toepassing CAO GGZ 2015-2017... 2 De Arbeidstijdenwet (ATW)... 2 Kinderarbeid... 2 12-jarigen... 2 13- en 14-jarigen... 2 15-jarigen...

Nadere informatie

(De bedragen in deze brochure gelden vanaf 1 januari Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.)

(De bedragen in deze brochure gelden vanaf 1 januari Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.) Vakantiewerk 2008 Vakantiewerk 2008 (De bedragen in deze brochure gelden vanaf 1 januari 2008. Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.) Pas als je dertien jaar of ouder bent, mag je

Nadere informatie

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS PERSONEELSGIDS 1. INTRODUCTIE Gefeliciteerd met je nieuwe baan via Attract Uitzendbureau! Werken als uitzendkracht heeft zo zijn voordelen. Je kunt ervaring op doen bij verschillende bedrijven, bijverdienen

Nadere informatie

Welkom en voorstellen

Welkom en voorstellen 3 november 2015 Welkom en voorstellen Francine Nijkamp-Ririhena Pubers en geld Zakgeld, richtlijnen (bron: NIBUD) Leeftijd Bedrag per week in 12 tussen 3,00 en 4,60 (19,00/mnd) 13 tussen 3,50 en 4,60 (19,00/mnd)

Nadere informatie

Aanvraag (bijzonder) nabestaandenpensioen

Aanvraag (bijzonder) nabestaandenpensioen Aanvraag (bijzonder) nabestaandenpensioen Uw gegevens naam O man O vrouw adres postcode en plaats burgerservicenummer telefoonnummer _ correspondentieadres (optioneel) postcode en plaats IBAN/bankrekeningnummer

Nadere informatie

WHITE PAPER AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

WHITE PAPER AANGIFTE INKOMSTENBELASTING WHITE PAPER AANGIFTE INKOMSTENBELASTING Laatste update: 1-03-2019 HI! Wanneer je als freelancer aan de slag gaat, ben je verplicht om één keer per jaar je inkomstenbelasting aan te geven bij de Belastingdienst.

Nadere informatie

Eigen bijdrage 2016. Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Wlz Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen

Eigen bijdrage 2016. Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Wlz Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen Eigen bijdrage 2016 Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Wlz Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen Deze folder gaat over de eigen bijdrage voor zorg vanuit de Wet langdurige

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat?

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? uwv.nl werk.nl Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor heffingskortingen 2006

Aanvraagformulier voor heffingskortingen 2006 POSTADRES Postbus 320 1110 ah Diemen Aanvraagformulier voor heffingskortingen 2006 Registratienummer: (Door CVZ in te vullen) 1 Gegevens aanvrager 1a Voorletters, eerste voornaam voluit: 1b Geboortenaam:

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kinderopvangtoeslag 2011 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Of wilt u het aanvragen? Dan is

Nadere informatie

Zorgovereenkomst met een partner of familielid

Zorgovereenkomst met een partner of familielid vink aan ja vink aan ja, vink aan ja, vink aan nee vink aan voogd vink aan bewindvoerder aan curator aan man Servicecentrum PGB Zorgovereenkomst met een partner of familielid Dit is een zorgovereenkomst

Nadere informatie

Zorgovereenkomst met een partner of familielid

Zorgovereenkomst met een partner of familielid vink aan ja vink aan ja, vink aan ja, vink aan nee vink aan voogd vink aan bewindvoerder aan curator aan man Servicecentrum PGB Zorgovereenkomst met een partner of familielid Dit is een zorgovereenkomst

Nadere informatie

Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord Nummer 2, december 2006

Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord Nummer 2, december 2006 WERK EN INKOMEN VOOR JONGGEHANDICAPTEN Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord Nummer 2, december 2006 Het komend jaar werkt het BPV&W samen met NIZW aan het project Bouwen aan actieve informatievoorziening

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017 Aanvraagformulier Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017 Waarom dit formulier? U bent (gedeeltelijk) ontslagen, heeft (gedeeltelijk) ontslag genomen of ontvangt een

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u dit jaar misschien recht op extra geld van de gemeente Diemen. We noemen dit koopkrachttegemoetkoming.

Nadere informatie

Als u gaat trouwen. Sommige inkomsten en aftrekposten kunt u verdelen. Let op! PA 940-1Z71FD

Als u gaat trouwen. Sommige inkomsten en aftrekposten kunt u verdelen. Let op! PA 940-1Z71FD 7 Als u gaat trouwen Als u gaat trouwen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw echtgenoot betalen. Trouwen kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor uw inkomsten en aftrekposten en uw heffingskortingen.

Nadere informatie

Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt!

Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt! Haagse Wijk- en WoonZorg Flexwerk Dat wérkt! 1 Flexwerk_brochure-a.indd 1 HWW Zorg Flexwerk Haagse Wijk- en WoonZorg (HWW Zorg) afdeling Flexwerk is opgericht om, waar nodig, binnen HWW Zorg extra handen

Nadere informatie

Anw: uitkering bij overlijden

Anw: uitkering bij overlijden Anw: uitkering bij overlijden Inhoud Wat is de Anw 2 Voor wie is de Anw 2 Wanneer krijgt u Anw 3 De halfwezenuitkering 6 Inkomsten 7 Hoeveel is de Anw 8 Hoe lang duurt de Anw-uitkering 8 Wat gaat er van

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017 Aanvraagformulier Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017 Waarom dit formulier? U bent (gedeeltelijk) ontslagen, heeft (gedeeltelijk) ontslag genomen of ontvangt een

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden

Nadere informatie

Stuur dus de gevraagde informatie tijdig en volledig toe om stopzetting of vertraging van de betalingen te voorkomen!

Stuur dus de gevraagde informatie tijdig en volledig toe om stopzetting of vertraging van de betalingen te voorkomen! Status- en mutatieformulieren en formulieren maandelijkse inkomsten De gemeente Moerdijk werkt vanaf 1 januari 2010 niet meer met maandbriefjes (Rofjes), maar met status- en mutatieformulieren. U ontvangt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK

NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK NIEUWSBRIEF SOCIAAL RAADSLIEDEN- WERK 1 Actueel 7 Waar - wanneer Colofon In deze speciale uitgave van onze nieuwsbrief treft u een aantal wijzigingen aan die 1 januari zijn ingegaan. In 2014 veranderen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Foto s cover

Inhoudsopgave. Foto s cover Vakantiewerk 2010 Inhoudsopgave Vakantiewerk 2010 Wat mag je in je vakantie doen als je vijftien bent? Wat mag je in je vakantie doen als je zestien of zeventien bent? Let ook op het volgende Meer informatie

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting na ontslag

Vrijwillige voortzetting na ontslag Aanvraagformulier Vrijwillige voortzetting na ontslag Waarom dit formulier? U bent (gedeeltelijk) ontslagen. Dat heeft als gevolg dat u minder of geen pensioen opbouwt bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Nadere informatie

WIJ-Wet Investeren in Jongeren

WIJ-Wet Investeren in Jongeren WIJ-Wet Investeren in Jongeren Afdeling Samenleving Bezoekadres: 1 e bezoek: Publiekscentrum Raadhuisplein 2 Krimpen aan den IJssel Openingstijden: Maandag; 08.30 12.30 uur Dinsdag; 08.30 12.30 uur Woensdag;

Nadere informatie

Anw: uitkering bij overlijden

Anw: uitkering bij overlijden Anw: uitkering bij overlijden Inhoud Wat is de Anw 2 Voor wie is de Anw 2 Wanneer krijgt u Anw 3 Als u een kind onder 18 jaar heeft 6 Inkomsten 7 Hoeveel is de Anw 8 Hoe lang duurt de Anw-uitkering 8 Wat

Nadere informatie

Het uurloon betreft een all-in uurloon inclusief vakantietoeslag (8%), vakantierechten en de eindejaaruitkering (5,7%).

Het uurloon betreft een all-in uurloon inclusief vakantietoeslag (8%), vakantierechten en de eindejaaruitkering (5,7%). Vakantiekrachten Functie Insula Dei Huize Kohlmann kent twee functies voor vakantiekrachten: 1. vakantiekracht facilitair: werkzaam binnen de sector Facilitair met werkzaamheden van eenvoudige aard. 2.

Nadere informatie

Daarvan kan ik niet rondkomen. Kan ik een toeslag krijgen?

Daarvan kan ik niet rondkomen. Kan ik een toeslag krijgen? Daarvan kan ik niet rondkomen Kan ik een toeslag krijgen? Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken niet mogelijk,

Nadere informatie

vakantiewerkers 2013

vakantiewerkers 2013 Alles Over arbeidsvoorwaarden van vakantiewerkers 2013 Inhoudsopgave Toepassing CAO GGZ 2011-2013... 2 De Arbeidstijdenwet (ATW)... 2 Kinderarbeid... 2 12-jarigen... 2 13- en 14-jarigen... 2 15-jarigen...

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019) Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om welke

Nadere informatie

Voorlopige uitslagen per gemeente op lijstniveau. Gemeente: Alphen-Chaam Kiesgerechtigden: Opkomstpercentage: 47,68%

Voorlopige uitslagen per gemeente op lijstniveau. Gemeente: Alphen-Chaam Kiesgerechtigden: Opkomstpercentage: 47,68% Voorlopige uitslagen per gemeente op lijstniveau Gemeente: Alphen-Chaam Kiesgerechtigden: 7.882 Opkomstpercentage: 47,68% * 1 CDA 1.169 2 Water Natuurlijk 347 3 Ons Water 327 4 West-Brabant Waterbreed

Nadere informatie

Aanvraag collectieve regeling Zilveren Kruis Achmea

Aanvraag collectieve regeling Zilveren Kruis Achmea Aanvraag collectieve regeling Zilveren Kruis Achmea Afdeling Werk, Inkomen en Zorg, Postbus 168, 1970 AD IJMUIDEN, Bezoekadres: Dudokplein 1, Telefoon: 0255-567200 In te vullen door de gemeente Er is recht

Nadere informatie

Nieuwe Horeca Cao van 1 april 2008 tot en met 31 maart 2010!!

Nieuwe Horeca Cao van 1 april 2008 tot en met 31 maart 2010!! Juni 2008 Nieuwe Horeca Cao van 1 april 2008 tot en met 31 maart 2010!! Er is een akkoord tot stand gekomen betreffende een nieuwe Horeca Cao en deze zal lopen van 1 april 2008 tot en met 31 maart 2010.

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener vink aan het ag vink aan dinsdag vink aan woensdag vink aan donderdag vink aan vrijdag vink aan zaterdag vink aan zondag Servicecentrum PGB Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u dit jaar misschien

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126) 2008 Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om

Nadere informatie

Aanvraag. Halfwezen- en/of nabestaandenuitkering. Mijn gegevens. 1 Mijn persoonlijke gegevens. 2 Mijn postadres. De overledene

Aanvraag. Halfwezen- en/of nabestaandenuitkering. Mijn gegevens. 1 Mijn persoonlijke gegevens. 2 Mijn postadres. De overledene Aanvraag Met dit formulier kunt u een nabestaandenuitkering en/of een halfwezenuitkering aanvragen. U kunt deze aanvraag indienen als uw (ex-)echtgenoot of partner is overleden of als u zorgt voor een

Nadere informatie

Hoe werkt dat in de relaxbranche?

Hoe werkt dat in de relaxbranche? Belasting Hoe werkt dat in de relaxbranche? Werk je in een seksclub, massagesalon, privéhuis, sauna of escortservice? Of in een vergelijkbaar bedrijf? Ben je dan in loondienst of niet? Hoe zit dat? En

Nadere informatie

JAN PELLEGROM ORGANISATIEADVIES www.janpellegrom.nl. Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2008

JAN PELLEGROM ORGANISATIEADVIES www.janpellegrom.nl. Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2008 JAN PELLEGROM ORGANISATIEADVIES www.janpellegrom.nl Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2008 Vooraf Deze informatie is vooral bedoeld voor gastouders die dit als bijverdienste doen en niet

Nadere informatie

Sociale Dienst Drechtsteden Klantenservice

Sociale Dienst Drechtsteden Klantenservice Sociale Dienst Drechtsteden Klantenservice Postbus 619 3300 AP Dordrecht - Bezoekadres Spuiboulevard 298 3311 GR Dordrecht Telefoon (078) 770 89 10 Fax (078) 639 80 80 Website www.socialedienstdrechtsteden.nl

Nadere informatie

Als u gaat werken in Duitsland

Als u gaat werken in Duitsland DD-NR Regelingen en voorzieningen CODE 3.1.2.313 Als u gaat werken algemene informatie bronnen Brochure Belastingdienst, uitgave 2008; www.belastingdienst.nl Als u in Nederland woont en gaat werken, gaat

Nadere informatie

t stuur een bewijsstuk mee

t stuur een bewijsstuk mee 8101B-SF-029 Dit formulier Gebruik dit formulier voor het aanvragen van studiefinanciering voor een opleiding in het beroepsonderwijs in Nederland of in het buitenland. Heb je ooit eerder studiefinanciering

Nadere informatie

Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING

Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING Het Rijk heeft een regeling vastgesteld om mensen met een minimum inkomen in 2014 tegemoet te komen. Dit is de zogenoemde koopkrachttegemoetkoming

Nadere informatie

Gegevens van u (en uw partner)

Gegevens van u (en uw partner) Gegevens van u (en uw partner) 1. Uw gegevens op 1 september 2014 Voorletters en achternaam Straatnaam en huisnummer Postcode en woonplaats Telefoonnummer Geboortedatum Burgerservicenummer (BSN) 2. Gegevens

Nadere informatie

Als u gaat samenwonen

Als u gaat samenwonen 2 7 Als u gaat samenwonen Als u gaat samenwonen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw huisgenoot betalen. Welke gevolgen dat precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. Samenwonen

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener versie november 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Gebruik per zorgovereenkomst een

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 30. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden uit les 27, 28 en 29. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van:

Nadere informatie

Informatie over uw pensioenbetaling. Lees deze folder voordat u het formulier Uw pensioenbetaling invult.

Informatie over uw pensioenbetaling. Lees deze folder voordat u het formulier Uw pensioenbetaling invult. Informatie over uw pensioenbetaling Lees deze folder voordat u het formulier Uw pensioenbetaling invult. Pensioenbetaling U ontvangt straks elke maand pensioen. In deze folder leest u allerlei praktische

Nadere informatie

Studiefinanciering Bijverdienen 2016

Studiefinanciering Bijverdienen 2016 Studiefinanciering Bijverdienen 2016 Krijg je in (een deel van) 2016 studiefinanciering voor het mbo? Of voor het hoger onderwijs en val je (deels) onder het oude stelsel? Dan mag je per kalender jaar

Nadere informatie

Hoe werkt dat in de relaxbranche?

Hoe werkt dat in de relaxbranche? Belasting Hoe werkt dat in de relaxbranche? Werk je in een seksclub, massagesalon, privéhuis, sauna of escortservice? Of in een vergelijkbaar bedrijf? Ben je dan in loondienst of niet? Hoe zit dat? En

Nadere informatie

Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2009

Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2009 JAN PELLEGROM ORGANISATIEADVIES ADVIES Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2009 Vooraf Deze informatie is vooral bedoeld voor gastouders die dit als bijverdienste doen en verder geen of

Nadere informatie

Als u gaat samenwonen

Als u gaat samenwonen 2 8 Als u gaat samenwonen Als u gaat samenwonen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw huisgenoot betalen. Welke gevolgen dat precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. Samenwonen

Nadere informatie

Info voor gastouders over

Info voor gastouders over Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2013 Vooraf Deze informatie is vooral bedoeld voor freelance gastouders die hun werk als zogenaamde resultaatgenieter (ofwel: inkomsten uit overige werkzaamheden)

Nadere informatie

Een goed idee voor je buurt is geld waard!

Een goed idee voor je buurt is geld waard! Een goed idee voor je buurt is geld waard! Fijn buiten zitten met mooi weer Een bankje bij ons woongebouw. Gezellig samen een praatje maken. Als het aan mij ligt We hebben geld ingezameld in de buurt.

Nadere informatie

Uw kindertoeslag wijzigen

Uw kindertoeslag wijzigen 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Kindertoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen Voorwaarden 2 3 Uw kindertoeslag

Nadere informatie

Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast.

Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. versie 2019 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Vul alleen in wat er is gewijzigd. Zodra

Nadere informatie

Daarvan kan ik niet rondkomen

Daarvan kan ik niet rondkomen uwv.nl werk.nl Daarvan kan ik niet rondkomen Kan ik een toeslag krijgen? Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen preciezer weten wat voor u in uw situatie geldt,

Nadere informatie

1 Belastingjaar 2016

1 Belastingjaar 2016 Tarief box 1 (werk en woning) Het tarief voor het belastbaar inkomen uit werk en woning is een oplopend tarief met 4 schijven. Belastingplichtige gaat naar verhouding meer belasting betalen als zijn inkomen

Nadere informatie

Overzicht tarieven box 1. Belastingjaar 2017

Overzicht tarieven box 1. Belastingjaar 2017 Overzicht tarieven box 1 Belastingjaar 2017 1 Belastingjaar 2017 Tarief box 1 (werk en woning) Het tarief voor het belastbaar inkomen uit werk en woning is een oplopend tarief met 4 schijven. Belastingplichtige

Nadere informatie

Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016

Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016 Belastingdienst 16 2016 Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016 Deze aanvullende toelichting hoort bij de M-aangifte 2016. In het Overzicht inkomsten en aftrekposten

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener versie februari 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Bijvoorbeeld als het aantal uren

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vanaf 1 juli 2017

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vanaf 1 juli 2017 Aanvraagformulier Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vanaf 1 juli 2017 Waarom dit formulier? U bent (gedeeltelijk) ontslagen, heeft (gedeeltelijk) ontslag genomen of ontvangt een

Nadere informatie

Aanvraagformulier Collectieve aanvullende zorgverzekering

Aanvraagformulier Collectieve aanvullende zorgverzekering Aanvraagformulier Collectieve aanvullende zorgverzekering Registratienummer: (in te vullen door de ISD) Werkprocesnummer:. (in te vullen door de ISD) Op de laatste bladzijde staat algemene informatie over

Nadere informatie

jij en de WIJ de Wet investeren in jongeren voor iedereen tot 27 jaar

jij en de WIJ de Wet investeren in jongeren voor iedereen tot 27 jaar jij en de WIJ de Wet investeren in jongeren voor iedereen tot 27 jaar jij en de WIJ Je hebt je gemeld bij het Werkplein. Misschien omdat je geen of te weinig werk hebt of geen inkomen hebt. Als je jonger

Nadere informatie

Het Anw-Zekerheidsplan. Goed werkgeverschap voor de nabestaanden van uw werknemer

Het Anw-Zekerheidsplan. Goed werkgeverschap voor de nabestaanden van uw werknemer Het Anw-Zekerheidsplan. Goed werkgeverschap voor de nabestaanden van uw werknemer Inhoud Een goede werkgever denkt mee. 3 Even uw voordelen op een rij! 4 Zo werkt de Algemene nabestaandenwet (Anw). 5 Bijverzekeren

Nadere informatie

Lesbrief Laat geen geld liggen

Lesbrief Laat geen geld liggen Lesbrief Laat geen geld liggen IK WIST HET NIET DAT HET ZO MAKKELIJK WAS» HOE DOE JE AANGIFTE?» Laat geen geld liggen 1 Ik wist niet dat het zo makkelijk was! In de bijbehorende lesbrief lees je over het

Nadere informatie

Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen

Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen 1. Mijn persoonlijke gegevens Achternaam Voorletters Geboortedatum Man/vrouw BSN-nummer Adres Huisnummer Postcode Woonplaats (Mobiele) telefoon Bankrekening

Nadere informatie

Inlichtingenformulier verhaal

Inlichtingenformulier verhaal Kantooradres: Oldehoofsterkerkhof 2 8911 DH Leeuwarden Postadres: Postbus 21000 8900 JA Leeuwarden Telefoon 14 058 gemeente@leeuwarden.nl In te vullen door de Gemeente Inlichtingenformulier verhaal Waarom

Nadere informatie

Studiefinanciering Bijverdienen 2014

Studiefinanciering Bijverdienen 2014 Studiefinanciering Bijverdienen 2014 Als je studiefinanciering krijgt, mag je elk jaar een bedrag bijverdienen zonder dat je studiefinanciering daardoor in gevaar komt. In 2014 is de bijverdiengrens 13.729,80.

Nadere informatie

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar:

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Onderwerp: Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Gemeente Wijdemeren Afdeling Sociaal Domein

Nadere informatie

Samenvatting Economie Hoofdstuk 2, Werken

Samenvatting Economie Hoofdstuk 2, Werken Samenvatting Economie Hoofdstuk 2, Werken Samenvatting door een scholier 1198 woorden 9 juni 2007 6,4 30 keer beoordeeld Vak Methode Economie Pincode Economie Hst 2 Werken Paragraaf 2.1 taakverlening Elk

Nadere informatie

Ik wil mijn partner goed verzorgd achterlaten

Ik wil mijn partner goed verzorgd achterlaten ANW Pensioen U staat er niet dagelijks bij stil, maar stel dat u overlijdt. Dan wilt u uw partner en kinderen goed verzorgd achterlaten. Misschien moet u daarvoor iets extra s regelen. Met ANW Pensioen

Nadere informatie

Bedrijfsfitness informatie

Bedrijfsfitness informatie IBN stelt bedrijfsfitness ter beschikking aan bijna alle medewerkers. Als u wilt weten of u mee kunt doen aan bedrijfsfitness, volgt u de stappen die hieronder zijn aangegeven: Kan ik meedoen aan bedrijfsfitness?

Nadere informatie

Vragenlijst Budgetcoaching

Vragenlijst Budgetcoaching Vragenlijst Budgetcoaching Welkom bij Stedam Bewind. Wij willen u vragen onderstaande vragenlijst zo goed mogelijk in te vullen. Deze lijst wordt gebruikt bij de intake voor de budgetcoaching. Kunt u de

Nadere informatie