Kinderopvangtoeslag Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker."

Transcriptie

1 Kinderopvangtoeslag 2011 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

2 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Of wilt u het aanvragen? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de kinderopvangtoeslag op een rij. Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Belastingdienst/Toeslagen betaalt de kinderopvangtoeslag uit.

3 3 Wat leest u in deze brochure? In deze brochure leest u alles over kinderopvangtoeslag. 1 Wie krijgt kinderopvangtoeslag? pagina 4 Hier leest u aan welke voorwaarden u moet voldoen om kinderopvangtoeslag te krijgen. 2 Hoe werkt kinderopvangtoeslag? pagina 6 Hier leest u wat u van ons kunt verwachten. 3 Wijzigingen? Geef ze door! pagina 9 Hier leest u welke wijzigingen u aan ons moet doorgeven. 4 Bijzondere situaties pagina 12 Hier leest u in welke situaties u ook kinderopvangtoeslag kunt krijgen. 5 Andere toeslagen? pagina 15 Kijk of u er recht op hebt.

4 4 1 Wie krijgt kinderopvangtoeslag? Als u gebruikmaakt van kinderopvang, kunt u een bijdrage krijgen in de kosten. De voorwaarden Om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag moet u wel aan de onderstaande voorwaarden voldoen. Uw persoonlijke situatie U hebt een of meer inwonende kinderen die gebruikmaken van geregistreerde kinderopvang. Uw kinderen staan bij de gemeente ingeschreven op uw woonadres. Uw kinderen zitten nog niet op het voortgezet onderwijs. Uw kinderopvang moet geregistreerd zijn in het Landelijk Register Kinderopvang. Het kan gaan om opvang bij een kindercentrum of gastouderopvang. Voor gastouderopvang geldt dat zowel het gastouderbureau als de daar ingeschreven gastouders geregistreerd moeten zijn. U of uw toeslagpartner betaalt de kosten voor kinderopvang.

5 5 Vervolg: uw persoonlijke situatie U hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning die recht geeft op een toeslag of u woont in een euland, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland. Uw financiële situatie U krijgt kinderbijslag, een pleegouderbijdrage, of u geeft per kwartaal minimaal 408 uit aan de kosten voor het levensonderhoud per kind. U werkt of u krijgt een bijdrage in de kosten voor kinderopvang van uwv of de gemeente. Toeslagpartner Uw echtgenoot of geregistreerd partner is uw toeslagpartner. Maar ook iemand anders met wie u samenwoont, kan uw toeslagpartner zijn. Bijvoorbeeld een vriend, vriendin, broer of zus. Kijk voor meer informatie op of in de toe lich ting bij het aanvraag- of wijzigingsformulier. Dit geldt ook voor uw toeslagpartner en kind(eren). U werkt in loondienst, u hebt winst uit onderneming of inkomsten uit andere werkzaamheden. U werkt mee in de onderneming van uw toeslagpartner of u volgt een re-integratietraject via uw werkgever. Hebt u geen werk, woont of werkt u in het buitenland of bent u co-ouder of alleenstaande ouder? Kijk dan op pag. 12 bij Bijzondere situaties.

6 6 2 Hoe werkt kinderopvangtoeslag? Hier leest u wat u van ons kunt verwachten.

7 7 Kinderopvangtoeslag aanvragen Als u aan alle voorwaarden voldoet, hebt u recht op kinderopvangtoeslag vanaf het moment dat u gebruikmaakt van kinderopvang. U kunt kinder opvangtoeslag over 2011 aanvragen tot 1 april Krijgt u of uw toeslagpartner uitstel voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting 2011? Dan hebt u uitstel voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag, tot de datum dat het uitstel afloopt. Voorschot Als u recht hebt op kinderopvangtoeslag, krijgt u van ons een voorschot. Dit voorschot is gebaseerd op een voorlopige berekening. We gaan uit van het inkomen en uw kosten voor kinderopvang zoals die op dat moment bij ons bekend zijn. Binnen acht weken na uw aanvraag krijgt u van ons bericht over de hoogte van uw kinderopvangtoeslag Dit is een voorschotbeschikking. Vanaf dat moment krijgt u ook kinderopvangtoeslag uitbetaald. Definitieve berekening Als 2011 voorbij is, krijgt u de definitieve berekening. Dan zijn namelijk uw werkelijke inkomensgegevens over 2011 bekend. U ontvangt de definitieve berekening na 1 april Als blijkt dat u te weinig hebt gekregen, krijgt u alsnog een bedrag uitbetaald. Hebt u te veel gekregen, dan moet u terugbetalen. Eén keer aanvragen U hoeft de kinderopvangtoeslag maar één keer aan te vragen. Aan het eind van elk jaar krijgt u vanzelf een nieuwe voorschotbeschikking. Hierin staat uw toeslagbedrag voor het volgende jaar. We gaan uit van het inkomen en uw kosten voor kinderopvang zoals u die in uw aanvraag aan ons hebt doorgegeven. Als gegevens niet kloppen Kloppen de gegevens op uw voorschotbeschikking niet? Of verandert er iets in uw situatie of inkomen? Geef dan een wijziging door. Wij maken dan een nieuwe berekening van uw voorschot. Op pagina 9 leest u meer over wijzigingen.

8 8 Bezwaar Bent u het niet eens met bijvoorbeeld de definitieve berekening of stopzetting van uw kinderopvangtoeslag? Bel dan de BelastingTelefoon: Of ga langs bij uw belastingkantoor. Vaak kunnen we u dan al helpen. Komen we er samen niet uit, dan kunt u bezwaar maken. Op leest u hoe u dit moet doen. Hoeveel toeslag? Hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt, hangt af van uw (gezamenlijke) inkomen. Hoe lager het inkomen, hoe hoger het toeslag bedrag. Maar ook de kosten voor kinderopvang bepalen de hoogte van uw toeslag. Met de proefberekening op kunt u de hoogte van de kinderopvangtoeslag berekenen. Bij uw aanvraag hebt u gekozen aan wie wij de kinderopvangtoeslag overmaken: - Wij betalen de toeslag aan het kindercentrum of gastouderbureau. Zij verrekenen de toeslag met de kosten voor kinderopvang. Wilt u dat wij de toeslag rechtstreeks aan de kinderopvanginstelling uitbetalen? Vraag dan eerst bij hen na of dat kan. Let op! Dit kan alleen als u van één instelling gebruikmaakt. - Wij maken de toeslag over naar uw eigen bankrekening. U betaalt dan zelf het hele bedrag aan het kindercentrum of gastouderbureau. Kinderopvangtoeslag ontvangen U krijgt kinderopvangtoeslag in maandelijkse termijnen. Rond de 20e van de maand maken wij het over. Dit gebeurt een maand vooruit. Is uw toeslagbedrag lager dan 5 per maand? Dan betalen wij uw toeslag voor het hele jaar in één keer uit.

9 3 Wijzigingen? Geef ze door! 9 Verandert er iets in uw gezinssituatie of in de kinderopvang? Of gaat uw inkomen omhoog of omlaag? Dan kan dit gevolgen hebben voor de hoogte van uw toeslag. Geef wijzigingen dus direct door. Zo loopt u geen geld mis of voorkomt u dat u na afloop een bedrag moet terugbetalen. Welke wijzigingen geeft u door? De kinderopvang verandert Het inkomen van u of uw toeslagpartner verandert De werk- of uitkeringssituatie verandert Geef de wijziging aan ons door. Bijvoorbeeld als een kind meer of minder uren naar de opvang gaat, naar een ander soort opvang gaat of niet meer naar de opvang gaat. Of u wilt voor een ander kind toeslag aanvragen. Of het uurtarief van de opvang verandert. Geef het nieuwe inkomen aan ons door. Wij krijgen pas na afloop van het jaar de inkomens door van uw werkgever of uitkeringsinstantie. Dus als u of uw toeslagpartner in de loop van het jaar meer of minder gaat verdienen, moet u dit zelf doorgeven. Geef de nieuwe situatie aan ons door. Bijvoorbeeld als u een re-integratietraject volgde via UWV of gemeente en u nu weer in loondienst bent bij een werkgever.

10 10 Vervolg wijzigingen De bijdrage van uwv of de gemeente verandert U gaat trouwen of samenwonen U en uw toeslagpartner gaan uit elkaar Geef de nieuwe situatie aan ons door. Geef de gegevens van uw partner aan ons door. Het inkomen van uw partner telt mee voor de kinderopvangtoeslag. Geef aan ons door dat u geen toeslagpartner meer hebt. Het inkomen van uw ex-partner telt niet langer mee voor de kinderopvangtoeslag. Let op! Wonen er nog andere mensen bij u in huis? Dan kan het zijn dat een van hen uw nieuwe toeslagpartner wordt. Uw toeslagpartner is overleden Het rekeningnummer wijzigt U wilt uw kinderopvangtoeslag stopzetten Als de kinderopvangtoeslag op uw naam staat, geeft u aan ons door dat u geen toeslagpartner meer hebt. Als de kinderopvangtoeslag op naam van uw overleden partner staat, krijgt u vanzelf bericht dat de kinderopvangtoeslag stopt. Als de kinderen bij u blijven wonen en naar de kinderopvang blijven gaan, dan kunt u zelf kinderopvangtoeslag aanvragen. Geef het rekeningnummer door waarop wij de kinderopvangtoeslag moeten overmaken. Dit kan uw eigen rekeningnummer zijn of dat van het kindercentrum of gastouderbureau. Geef aan ons door met ingang van welke datum u geen kinderopvangtoeslag meer wilt krijgen. Dit kan ook met terugwerkende kracht tot 1 januari U krijgt een bevestiging van het stopzetten en een acceptgiro om het te veel gekregen bedrag terug te betalen. Als u denkt dat uw inkomen te hoog is geworden, geeft u dit dan door als een wijziging. Wij kijken dan of u nog recht hebt op toeslag. Als dit niet zo is, beëindigen we uw kinderopvangtoeslag.

11 11 Wie geeft de wijzigingen door? De persoon die als aanvrager bekend is, geeft ook de wijzigingen door. Op de voorschotbeschikking die u van ons hebt gekregen, kunt u zien wie dit is. Hoe geeft u wijzigingen door? Wijzigingen geeft u door met het Aanvraag- en wijzigingsprogramma kinderopvangtoeslag. Dit kunt u downloaden op Of bel de BelastingTelefoon om een wijzigings formulier aan te vragen:

12 12 4 Bijzondere situaties Hebt u geen werk, woont of werkt u in het buitenland of bent u co-ouder of alleenstaande ouder? U kunt dan toch kinderopvangtoeslag aanvragen.

13 13 Student U kunt kinderopvangtoeslag krijgen als u een van de volgende op leidingen in Nederland volgt: - vmbo, havo of vwo (zowel regulier voortgezet onderwijs als volwassenenonderwijs) - bachelor en masteropleidingen (hoger beroepsonderwijs, universitair onderwijs en bepaalde vormen van particulier hoger onderwijs) - beroepsopleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs (ook particulier) Zit u op een ander type school? U kunt ook kinderopvangtoeslag krijgen als u studiefinanciering of een tegemoetkoming in de studiekosten krijgt. Als u jonger bent dan 18 jaar, recht op bijstand hebt en een opleiding volgt, kunt u ook kinderopvangtoeslag aanvragen. Werk en bijstand Werkt u, maar verdient u nog niet voldoende om uit de bijstand te komen? Als u werk en bijstand hebt, kunt u kinderopvangtoeslag krijgen. Traject via UWV of gemeente Krijgt u een uitkering omdat u bijvoorbeeld arbeidsongeschikt of werkloos bent? En volgt u daarnaast een traject om de kans op werk te vergroten via UWV of gemeente? Dan kunt u kinderopvangtoeslag krijgen. Dit geldt voor de volgende uitkeringen: - bijstandsuitkering (Wet werk en bijstand) - uitkering IOAW, IOAZ, Algemene nabestaandenwet of WIJ (Wet Investeren Jongeren) - arbeidsongeschiktheidsuitkering (WIA, WAO, WAZ of Wajong) - WW-uitkering - ziektewetuitkering(zw) Let op! Volgt u een re-integratietraject via uw werkgever? Dan beschouwen wij dit als werk. Traject zonder uitkering of werkgever U kunt kinderopvangtoeslag krijgen als u geen uitkering krijgt. U moet dan als werkzoekende ingeschreven staan bij UWV en een traject volgen om de kans op werk te vergroten. Kunstenaar Als u als kunstenaar een uitkering hebt en daarnaast een traject gericht op arbeidsinschakeling op grond van de Wet werk en inkomen kunstenaars (WWIK) volgt, kunt u kinderopvangtoeslag krijgen.

14 14 Inburgeringscursus U kunt kinderopvangtoeslag krijgen als u verplicht een inburgeringscursus volgt op grond van de Wet inburgering. UWV of gemeente betaalt soms mee Als u niet werkt, kan UWV of uw gemeente een deel van de kosten voor kinderopvang vergoeden. UWV of uw gemeente betaalt niet altijd (volledig) mee aan de kosten van kinderopvang. Vraag UWV of uw gemeente naar de voorwaarden. Betaalt UWV of uw gemeente mee? Dan krijgt u het geld rechtstreeks van een van hen. Deze vergoeding moet u aan ons opgeven. In het buitenland wonen U kunt kinderopvangtoeslag krijgen, als u en uw gezin in een EU-land of in Noorwegen, IJsland, Zwitserland of Liechtenstein wonen. Daarbij moet u in Nederland werken. Of u krijgt een uitkering uit Nederland en volgt daarnaast een traject om de kans op werk te vergroten. Hebt u een toeslagpartner? Dan moet hij in Nederland, of in een EU-land, Noorwegen, IJsland, Zwitserland of Liechtenstein werken. Of uw toeslagpartner krijgt in het woonland een uitkering of andere voorziening die vergelijkbaar is met de Nederlandse uitkeringen en trajecten om de kans op werk te vergroten. Uw toeslagpartner moet een burgerservicenummer/sofinummer hebben. Heeft hij dit niet? Bel dan de BelastingTelefoon Buitenland: In het buitenland werken U kunt kinderopvangtoeslag krijgen als u in Nederland woont, maar werkt in een eu-land, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland. Voor u gelden geen aanvullende voorwaarden. Co-ouder U en uw ex-partner kunnen allebei kinderopvangtoeslag krijgen als u ieder een deel van de week voor uw kinderen zorgt. Het kind staat ingeschreven op uw woonadres of dat van uw ex-partner. Alleenstaande ouder U kunt kinderopvangtoeslag krijgen als u alleenstaande ouder bent. Werkt u? Dan krijgt u evenveel kinderopvangtoeslag als een gezin met twee werkende ouders.

15 5 Andere toeslagen? 15 Behalve kinderopvangtoeslag betaalt de Belastingdienst ook andere toeslagen uit. Huurtoeslag Hebt u een huurwoning en is uw huur lager dan 652,52? Dan kunt u misschien huurtoeslag krijgen. Bent u jonger dan 23 jaar, dan mag uw huur niet hoger zijn dan 361,66 per maand. Hoeveel huurtoeslag u krijgt, hangt af van uw huur, uw leeftijd, uw gezinssituatie en uw inkomen. Zorgtoeslag Bent u 18 jaar of ouder en betaalt u premie voor een zorgverzekering? Dan kunt u misschien zorgtoeslag krijgen. Hoeveel zorgtoeslag u krijgt, hangt af van uw gezinssituatie en uw inkomen. Kindgebonden budget Hebt u kinderen jonger dan 18 jaar? Krijgt u voor deze kinderen kinderbijslag? Of ontvangt u voor uw 16- of 17-jarig kind geen kinderbijslag maar onderhoudt u het in belangrijke mate? Dan kunt u misschien kindgebonden budget krijgen. Hoeveel kindgebonden budget u krijgt, hangt af van uw inkomen en het aantal kinderen en hun leeftijden. Wilt u weten of u deze toeslagen kunt krijgen? Kijk dan op

16 16 Meer informatie Hebt u nog vragen of hebt u hulp nodig? Dan kunt u terecht op Ook kunt u bellen met de Belasting- Telefoon: , bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot uur en op vrijdag van 8.00 tot uur. Woont u in het buitenland? Neem dan contact op met de BelastingTelefoon Buitenland: TG 224-1Z12FD Dit is een uitgave van: Belastingdienst/Toeslagen november 2010

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Kinderopvangtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

1. Wie krijgt kinderopvangtoeslag?

1. Wie krijgt kinderopvangtoeslag? Bron: Brochure Kinderopvangtoeslag 2008, mei 2008 van de Belastingdienst/Toeslagen Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de

Nadere informatie

Zorgtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering

Zorgtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering Zorgtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering 2 Zorgtoeslag Krijgt u zorgtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de zorgtoeslag op een rij. De zorgtoeslag

Nadere informatie

Kindgebonden budget 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kindgebonden budget 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kindgebonden budget 2011 Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kindgebonden budget Het kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen.

Nadere informatie

Kindertoeslag Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kindertoeslag Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kindertoeslag 2008 Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kindertoeslag De kindertoeslag is een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud

Nadere informatie

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Toeslagen 2013 Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Inhoud Inleiding 3 Zorgtoeslag 4 Huurtoeslag 5 Kinderopvangtoeslag 7 Kindgebonden budget 8 Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Huurtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw huur. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Huurtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw huur. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Huurtoeslag 2011 Een bijdrage in de kosten voor uw huur Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Huurtoeslag Krijgt u huurtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles

Nadere informatie

Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld!

Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld! Kinderopvangtoeslag 2007 Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld! 1 2 3 4 Ontdek of u in aanmerking komt Kinderopvangtoeslag aanvragen Kinderopvangtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven

Nadere informatie

Themanummer Kindgebonden budget

Themanummer Kindgebonden budget Themanummer Kindgebonden budget Kindgebonden budget 2009 Een bijdrage in de kosten voor kinderen Per 1 januari 2009 maakt de kindertoeslag plaats voor een nieuwe regeling; het kindgebonden budget. Deze

Nadere informatie

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst Toeslagen Belastingdienst Informatieblad Maart 2014 Huurtoeslag 2014 TG 720-1Z42PL Huurtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw huur. Wilt u weten of u deze toeslag kunt krijgen en wat u dan moet doen?

Nadere informatie

3 Kinderopvangtoeslag

3 Kinderopvangtoeslag 13 3 Kinderopvangtoeslag Om kinderopvangtoeslag te krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden hebben te maken met uw persoonlijke situatie, uw werksituatie en de kinderopvang.

Nadere informatie

Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld!

Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld! Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld! 1 2 3 4 Ontdek of u in aanmerking komt Zorgtoeslag aanvragen Zorgtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven Leuker kunnen

Nadere informatie

Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld!

Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld! Huurtoeslag 2007 Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld! 1 Ontdek of u in aanmerking komt 2 3 4 Huurtoeslag aanvragen Huurtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven Leuker kunnen we t niet maken. Wel

Nadere informatie

Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen

Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen 2 Inleiding De overheid draagt in bepaalde gevallen bij in de kosten van uw zorgverzekering, huurhuis of kinderen. Zo n bijdrage heet een toeslag. Belastingdienst/Toeslagen

Nadere informatie

Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen

Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen 2 Inleiding De overheid draagt in bepaalde gevallen bij in de kosten van uw zorgverzekering, huurhuis of kinderen. Zo n bijdrage heet een toeslag. Belastingdienst/Toeslagen

Nadere informatie

Kinderopvang Hoogvliet

Kinderopvang Hoogvliet Wetgeving Kinderopvangtoeslag Met ingang van januari 2007 zijn de regels voor de Kinderopvangtoeslag aangepast. Hieronder vindt u het belangrijkste zaken. Voor meer informatie kunt u terecht op de internetpagina's:

Nadere informatie

FACTSHEET TOESLAGEN 1

FACTSHEET TOESLAGEN 1 FACTSHEET TOESLAGEN 1 Inleiding Een scheiding heeft meestal gevolgen voor het recht op en de hoogte van toeslagen. Om u hiervan een beeld te geven, hebben wij voor u de voorwaarden voor alle verschillende

Nadere informatie

Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen!

Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen! Zorgtoeslag 2006 Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen! 1 Ontdek of u in aanmerking komt 2 3 Zorgtoeslag aanvragen Ontvangen en wijzigen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 1... Zorgtoeslag

Nadere informatie

Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag aanvragen 12345toe 2011 Toelichting Aanvragen Zorgtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen 2 Voorwaarden 3 Toeslagpartner

Nadere informatie

Wijzigen kost maar weinig tijd

Wijzigen kost maar weinig tijd 12345toe 2011 Wijzigen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug 3 U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen

Nadere informatie

Wijzigen kost maar weinig tijd

Wijzigen kost maar weinig tijd 12345toe 2009 Wijzigen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug 3 U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen

Nadere informatie

Wijzigen kost maar weinig tijd

Wijzigen kost maar weinig tijd 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug 3 U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen

Nadere informatie

Uw kindertoeslag wijzigen

Uw kindertoeslag wijzigen 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Kindertoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen Voorwaarden 2 3 Uw kindertoeslag

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Kinderopvangtoeslag aanvragen 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Alles over je belastingtoeslagen

Alles over je belastingtoeslagen Alles over je belastingtoeslagen in 2015 Alles over je belastingtoeslagen op een rij Wist jij dat we met elkaar jaarlijks miljoenen euro s aan toeslagen laten liggen? Benut jij alle belastingtoeslagen

Nadere informatie

Wijzigen kost maar weinig tijd

Wijzigen kost maar weinig tijd 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug 3 U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen

Nadere informatie

Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag aanvragen 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Zorgtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen 2 Voorwaarden 3 Toeslagpartner

Nadere informatie

U ontvangt binnen acht weken bericht. Kinderopvangtoeslag 2006

U ontvangt binnen acht weken bericht. Kinderopvangtoeslag 2006 12345toe 2006 Aanvragen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 3 Vul het aanvraagformulier in Stuur het formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen Toeslagpartner bepalen

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126) 2008 Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019) Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om welke

Nadere informatie

Kind wonen in Duitsland, werken in Nederland

Kind wonen in Duitsland, werken in Nederland Kind wonen in Duitsland, werken in Nederland Inhoud Verlof en uitkering vóór en ná de bevalling 2 Elterngeld 2 Betreuungsgeld 3 Gezinsbijslagen uit Nederland en Duitsland 3 Kinderbijslag 4 Kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

Kindertoeslag, een nieuwe toeslag

Kindertoeslag, een nieuwe toeslag 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Kindertoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen Voorwaarden Toeslagpartner

Nadere informatie

1 Aanvraagformulier Tegemoetkoming kosten kinderopvang op grond van Sociaal Medische Indicatie

1 Aanvraagformulier Tegemoetkoming kosten kinderopvang op grond van Sociaal Medische Indicatie Aanvraagformulier Tegemoetkoming kosten kinderopvang op grond van Sociaal Medische Indicatie Gemeente Strijen Waarom dit formulier Hebt u om sociale of medische redenen kinderopvang nodig? En krijgt u

Nadere informatie

Uw zorgtoeslag wijzigen

Uw zorgtoeslag wijzigen 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Zorgtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulierblad met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen 2 Voorwaarden

Nadere informatie

Een eigen inkomen met de Wajong

Een eigen inkomen met de Wajong uwv.nl werk.nl Een eigen inkomen met de Wajong Als u zelf geen geld kunt verdienen Meer informatie Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl. U kunt ook

Nadere informatie

Daarvan kan ik niet rondkomen. Kan ik een toeslag krijgen?

Daarvan kan ik niet rondkomen. Kan ik een toeslag krijgen? Daarvan kan ik niet rondkomen Kan ik een toeslag krijgen? Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken niet mogelijk,

Nadere informatie

Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug. U ontvangt binnen acht weken bericht. aanvragen. Kinderopvangtoeslag

Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug. U ontvangt binnen acht weken bericht. aanvragen. Kinderopvangtoeslag 12345toe 2011 Toelichting Aanvragen Kinderopvangtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Als u kosten maakt voor kinderopvang

Als u kosten maakt voor kinderopvang 2004 Als u kosten maakt Als u kosten maakt in verband met uw werk kan dit gevolgen hebben voor uw belasting. U mag namelijk onder bepaalde voorwaarden een deel van deze kosten aftrekken. Of dat ook voor

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Kinderopvangtoeslag aanvragen 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2015

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2015 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2015 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Daarvan kan ik niet rondkomen

Daarvan kan ik niet rondkomen uwv.nl werk.nl Daarvan kan ik niet rondkomen Kan ik een toeslag krijgen? Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen preciezer weten wat voor u in uw situatie geldt,

Nadere informatie

KINDEROPVANGTOESLAG OOK VOOR U?

KINDEROPVANGTOESLAG OOK VOOR U? KINDEROPVANGTOESLAG OOK VOOR U? SKN, betaalbare kinderopvang! Stichting Kindcentrum Nunspeet heeft voor u informatie op rij gezet met betrekking tot kinderopvangtoeslag 2016. In één oogopslag kunt u zien

Nadere informatie

Kind wonen in Nederland, werken in Duitsland

Kind wonen in Nederland, werken in Duitsland Kind wonen in Nederland, werken in Duitsland Inhoud Mutterschaftsgeld 2 Elterngeld 2 Betreuungsgeld 3 Elternzeit 3 Gezinsbijslagen uit Nederland en Duitsland 4 Kindergeld 4 Kinderbijslag 5 Kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

Als u gaat trouwen. Sommige inkomsten en aftrekposten kunt u verdelen. Let op! PA 940-1Z71FD

Als u gaat trouwen. Sommige inkomsten en aftrekposten kunt u verdelen. Let op! PA 940-1Z71FD 7 Als u gaat trouwen Als u gaat trouwen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw echtgenoot betalen. Trouwen kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor uw inkomsten en aftrekposten en uw heffingskortingen.

Nadere informatie

Wet kinderopvang. Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005

Wet kinderopvang. Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005 Wet kinderopvang Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005 De Wet kinderopvang in het kort De Wet kinderopvang gaat per 1 januari 2005 in en regelt de kwaliteit en financiering

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat?

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? uwv.nl werk.nl Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw

Nadere informatie

Daarvan kan ik niet rondkomen

Daarvan kan ik niet rondkomen uwv.nl werk.nl Daarvan kan ik niet rondkomen Kan ik een toeslag krijgen? Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen preciezer weten wat voor u in uw situatie geldt,

Nadere informatie

Gezin Wonen in België en werken in Nederland

Gezin Wonen in België en werken in Nederland Gezin Wonen in België en werken in Nederland Inhoud Wie krijgt kinderbijslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag? 2 Hoeveel Nederlandse kinderbijslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

BBZ. Gezin. Wonen in België, werken in Nederland. Inhoud

BBZ. Gezin. Wonen in België, werken in Nederland. Inhoud BBZ Gezin Wonen in België, werken in Nederland Inhoud Wie krijgt kinderbijslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag? 2 Hoeveel Nederlandse kinderbijslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

Als u gaat samenwonen

Als u gaat samenwonen 2 7 Als u gaat samenwonen Als u gaat samenwonen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw huisgenoot betalen. Welke gevolgen dat precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. Samenwonen

Nadere informatie

AANVRAAG TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE

AANVRAAG TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE AANVRAAG TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE Waarom dit formulier Met dit formulier kunt u een tegemoetkoming aanvragen in de kosten van kinderopvang op sociaal-medische gronden.

Nadere informatie

Kind. Inhoud Mutterschaftsgeld 2

Kind. Inhoud Mutterschaftsgeld 2 BDZ Kind wonen in Nederland, werken in Duitsland Inhoud Mutterschaftsgeld 2 Elterngeld 2 Elternzeit 3 Gezinsbijslagen uit Nederland en Duitsland 3 Kindergeld 4 Kinderbijslag 4 Kinderopvangtoeslag 5 Kindgebonden

Nadere informatie

Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord Nummer 2, december 2006

Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord Nummer 2, december 2006 WERK EN INKOMEN VOOR JONGGEHANDICAPTEN Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord Nummer 2, december 2006 Het komend jaar werkt het BPV&W samen met NIZW aan het project Bouwen aan actieve informatievoorziening

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden

Nadere informatie

Als u gaat samenwonen

Als u gaat samenwonen 2 8 Als u gaat samenwonen Als u gaat samenwonen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw huisgenoot betalen. Welke gevolgen dat precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. Samenwonen

Nadere informatie

Kennisnetwerk Multicultureel Groningen

Kennisnetwerk Multicultureel Groningen Kennisnetwerk Multicultureel Groningen 5 maart 2015 Groningen 6-3-2015 Programma: Belastingdienst vs Toeslagen Introductie Toeslagen Cijfers Tips voor dienstverlening en ondersteuning migranten Vragen

Nadere informatie

Wijziging doorgeven. Kinderbijslag. 1 Mijn gegevens. 2 Soort wijziging. 3 Rekeningnummer

Wijziging doorgeven. Kinderbijslag. 1 Mijn gegevens. 2 Soort wijziging. 3 Rekeningnummer Wijziging doorgeven Kinderbijslag Wijzigingen in uw gezinssituatie kunnen gevolgen hebben voor uw kinderbijslag. Geef een wijziging daarom binnen vier weken door met dit formulier. Voor mensen die buiten

Nadere informatie

Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag

Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag ALLES OVER HUURtoeslag Als u in verhouding tot uw inkomen teveel huur betaalt, is er een kans dat u in aanmerking

Nadere informatie

Hoe zit het met uw AOW?

Hoe zit het met uw AOW? Hoe zit het met uw AOW? Als u 65 bent, krijgt u AOW. Dat weet iedereen. Maar hoe hoog is de uitkering? Als u alleenstaand bent of als u samenwoont. En hoe zit het als u straks samenwoont met een partner

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016 Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016 Kinderopvangtoeslag berekenen Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Voorbeeld

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IGSD. September 2014. In dit nummer. Westerveld

NIEUWSBRIEF IGSD. September 2014. In dit nummer. Westerveld NIEUWSBRIEF IGSD September 2014 In dit nummer In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan de orde: 1. Veranderingen in Wet werk en bijstand, IOAW en IOAZ 2. Kostendelersnorm Participatiewet 3.

Nadere informatie

Berekening kinderopvangtoeslag 2013

Berekening kinderopvangtoeslag 2013 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2013 ib 998 - ib*7pl De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af

Nadere informatie

U hebt kinderen in het basis en/of voortgezet (beroeps) onderwijs van 4-18 jaar

U hebt kinderen in het basis en/of voortgezet (beroeps) onderwijs van 4-18 jaar Overzicht inkomensondersteunende voorzieningen van Optimisd en van andere overheidsinstanties In dit overzicht (matrix) van inkomensondersteunende voorzieningen van Optimisd en van andere overheidsinstanties

Nadere informatie

Toeslagen. 1 juni 2016. www.toeslagen.nl

Toeslagen. 1 juni 2016. www.toeslagen.nl Toeslagen 1 juni 2016 Programma: Inleiding Toeslagen Anti-fraude maatregelen Partnerbegrip Inkomen Wet & regelgeving Proces Toeslagen Terugbetalen Toeslagen Bijzonderheden Toeslagen voor statushouders

Nadere informatie

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Beste ouders, per 1 januari 2016 bieden drie kinderopvangorganisaties, op vijf locaties, gesubsidieerde peuteropvang aan in de gemeente Dongen. Met deze

Nadere informatie

Een bijdrage voor uw huur

Een bijdrage voor uw huur 12345toe 2010 Aanvragen Toelichting Huurtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen 2 Toeslagpartner

Nadere informatie

Nieuwsbrief BELANGRIJKE INFORMATIE. De kostendelersnorm in 2015

Nieuwsbrief BELANGRIJKE INFORMATIE. De kostendelersnorm in 2015 Nieuwsbrief BELANGRIJKE INFORMATIE De kostendelersnorm in 2015 De Eerste Kamer heeft op 1 juli 2014 ingestemd met de Participatiewet en de maatregelen in de Wet werk en bijstand. Een belangrijke verandering

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2019

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2019 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2019 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Uw huurtoeslag wijzigen

Uw huurtoeslag wijzigen 12345toe 2010 Wijzigen Toelichting Huurtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen 2 Toeslagpartner

Nadere informatie

Als u uw belasting niet kunt betalen

Als u uw belasting niet kunt betalen Als u uw belasting niet kunt betalen U hebt een belastingaanslag ontvangen en kunt deze niet betalen. Misschien komt u dan in aanmerking voor kwijtschelding van uw belastingen of premie. U hoeft de aanslag

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2014

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2014 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2014 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Als u 65 jaar of ouder bent

Als u 65 jaar of ouder bent 2007 Als u 65 jaar of t Als u 65 jaar wordt, heeft dit gevolgen voor uw belasting en premie volksverzekeringen. Deze gevolgen hebben bijvoorbeeld betrekking op uw belastingtarief, uw heffingskortingen,

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg Beleidsregels Kinderopvang Gemeente Steenbergen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen,

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Aanleiding van de verandering Waarom gaan de peuterspeelzalen naar de kinderopvang? Kan STEPS geen kinderopvangorganisatie worden?

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2017

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2017 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2017 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2018

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2018 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2018 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang Kinderopvangtoeslag berekenen Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Voorbeeld Vervolgens

Nadere informatie

Ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag gemeente Nijmegen bij gebruik peuteropvang.

Ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag gemeente Nijmegen bij gebruik peuteropvang. Ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag gemeente Nijmegen bij gebruik peuteropvang. Gegevens ouder(s)/verzorger(s) Gegevens ouder/verzorger Gegevens ouder/verzorger Naam Voorletter(s) Straatnaam

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie peuteropvang gemeente Koggenland 2018

Aanvraagformulier subsidie peuteropvang gemeente Koggenland 2018 Aanvraagformulier subsidie peuteropvang gemeente Koggenland 2018 1. Gegevens kind: Voorletters en achternaam: Geboortedatum: BSN nummer: Aantal uren van de opvang: Aantal dagdelen van de opvang: Ingangsdatum

Nadere informatie

WIJ en jij Wet investeren in jongeren

WIJ en jij Wet investeren in jongeren Ik heb een WW-uitkering. Krijg ik een werkleeraanbod? Je krijgt pas een werkleeraanbod als je WW-uitkering is afgelopen. Zolang je een WW-uitkering krijgt, geldt voor jou de sollicitatie- en reintegratieplicht

Nadere informatie

JAN PELLEGROM ORGANISATIEADVIES www.janpellegrom.nl. Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2008

JAN PELLEGROM ORGANISATIEADVIES www.janpellegrom.nl. Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2008 JAN PELLEGROM ORGANISATIEADVIES www.janpellegrom.nl Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2008 Vooraf Deze informatie is vooral bedoeld voor gastouders die dit als bijverdienste doen en niet

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2016

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2016 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2016 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Wat moet ik regelen? (informatie voor vergunninghouders)

Wat moet ik regelen? (informatie voor vergunninghouders) Wat moet ik regelen? (informatie voor vergunninghouders) Dit document is afkomstig van https://www.coa.nl/mycoa/mycoa/, zie https://www.coa.nl/mycoa/hy/printpdf/infosheetprint/1540 Wat moet ik regelen?

Nadere informatie

U kunt een tegemoetkoming bij de gemeente aanvragen als u behoort tot één van onderstaande, speciale doelgroepen:

U kunt een tegemoetkoming bij de gemeente aanvragen als u behoort tot één van onderstaande, speciale doelgroepen: Wet kinderopvang Om aanspraak te maken op een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang, moet u zelf een opvangplaats voor uw kind regelen. Uitgangspunt van de Wet kinderopvang is dat kinderopvang een

Nadere informatie

Berekening kinderopvangtoeslag 2012

Berekening kinderopvangtoeslag 2012 Berekening kinderopvangtoeslag 2012 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten van kinderopvang het gezamenlijke

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER PEUTEROPVANG EN PEUTERSPEELZAAL

AANMELDINGSFORMULIER PEUTEROPVANG EN PEUTERSPEELZAAL AANMELDINGSFORMULIER PEUTEROPVANG EN PEUTERSPEELZAAL Locatie: Gasselte: t Kikkertje Gegevens kind Naam: Voornamen: Roepnaam: Burgerservicenummer (BSN)... Geslacht: 0 jongen 0 meisje Geboortedatum: Nationaliteit:

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden, of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2009

Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2009 JAN PELLEGROM ORGANISATIEADVIES ADVIES Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2009 Vooraf Deze informatie is vooral bedoeld voor gastouders die dit als bijverdienste doen en verder geen of

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Berekenen en aanvragen Kinderopvangtoeslag voor de peuteropvang en de bso

Berekenen en aanvragen Kinderopvangtoeslag voor de peuteropvang en de bso 2018 Berekenen en aanvragen Kinderopvangtoeslag voor de peuteropvang en de bso 1-1-2018 Kinderopvang aan de Liede Kinderopvangtoeslag berekenen U heeft een plaatsingsovereenkomst van Kinderopvang aan de

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Wet WIJ

Veelgestelde vragen Wet WIJ Veelgestelde vragen Wet WIJ Wat is de WIJ? WIJ staat voor Wet investeren in jongeren (WIJ). Deze nieuwe wet gaat in per 1 oktober 2009 en moet ervoor zorgen dat alle jongeren tot 27 jaar een opleiding

Nadere informatie

Veranderingen in de Wet werk en bijstand in 2015

Veranderingen in de Wet werk en bijstand in 2015 Veranderingen in de Wet werk en bijstand in 2015 1. Gevolgen voor de alleenstaande ouder Alleenstaande ouderkop Vanaf 1 januari 2015 ontvangen de meeste alleenstaande bijstandsouders een lagere uitkering.

Nadere informatie

tegemoetkoming scholieren een gift voor je toekomst

tegemoetkoming scholieren een gift voor je toekomst tegemoetkoming scholieren een gift voor je toekomst Je wordt 18 jaar en je doet een opleiding in het voortgezet onderwijs of in het volwassenenonderwijs. Voor school moet je dan van alles aanschaffen.

Nadere informatie

Publiekstekst Wet investeren in jongeren

Publiekstekst Wet investeren in jongeren Publiekstekst Wet investeren in jongeren Juni 2009 Deze publicatie is gemaakt door Stimulansz in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stimulansz spreekt haar dank uit aan alle

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u dit jaar misschien

Nadere informatie

Extra inkomen voor uw partner. Het Anw-pensioen van Pensioenfonds Vervoer

Extra inkomen voor uw partner. Het Anw-pensioen van Pensioenfonds Vervoer Extra inkomen voor uw partner Het Anw-pensioen van Pensioenfonds Vervoer Waarom deze brochure? Als u komt te overlijden, dan wilt u dat uw partner en eventuele kinderen goed verzorgd achterblijven. Het

Nadere informatie

Heeft u geen burgerservicenummer? Vul dan het registratienummer SVB in.

Heeft u geen burgerservicenummer? Vul dan het registratienummer SVB in. Kinderbijslag Wijziging doorgeven Wijzigingen in uw gezinssituatie kunnen gevolgen hebben voor uw kinderbijslag. Geef een wijziging daarom binnen vier weken door met dit formulier. Voor mensen die buiten

Nadere informatie

Beleidsregel vergoeding eigen bijdrage kosten kinderopvang Hilversum 2013. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum,

Beleidsregel vergoeding eigen bijdrage kosten kinderopvang Hilversum 2013. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum, Beleidsregel vergoeding eigen bijdrage kosten kinderopvang Hilversum 2013 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum, gelet op de artikelen in de Algemene wet bestuursrecht (Awb),

Nadere informatie

Voorlichting Low budget, high service 4-10-2014

Voorlichting Low budget, high service 4-10-2014 Voorlichting Low budget, high service 4-10-2014 Sociaal raadsliedenwerk Breda Normen per 1-7-2014 Bij het kunt u terecht met vragen over: Uitkeringen en sociale verzekeringen Belastingen Arbeidszaken Vreemdelingenrecht

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Aanleiding van de verandering Waarom gaan de peuterspeelzalen naar de kinderopvang? Kan STEPS geen kinderopvangorganisatie worden?

Nadere informatie