Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld!"

Transcriptie

1 Kinderopvangtoeslag 2007 Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld! Ontdek of u in aanmerking komt Kinderopvangtoeslag aanvragen Kinderopvangtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

2 Kinderopvangtoeslag De opvang van kinderen kost veel geld. Maar niet iedereen kan die kosten even makkelijk betalen. Daarom kent de overheid een regeling kinderopvangtoeslag. Dit is een bijdrage van de overheid in de kosten van kinderopvang. Deze toeslag wordt uitbetaald door Belastingdienst/Toeslagen. Over deze brochure In deze brochure leest u wat kinderopvangtoeslag is en ontdekt u of u ervoor in aanmerking komt. Daarnaast wordt verteld hoe u de toeslag kunt aanvragen en wat u moet doen als uw situatie verandert. Belastingdienst/ Toeslagen De bedragen die in deze brochure zijn vermeld, zijn voorlopig en geven u een indicatie. In december 2006 worden alle bedragen voor 2007 vastgesteld. De overheid draagt in bepaalde gevallen bij in de kosten van zorg, huur of kinderopvang. Zo n bijdrage heet een toeslag. Belastingdienst/Toeslagen zorgt ervoor dat zorgtoeslag, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag terechtkomen bij de mensen die daar recht op hebben.

3 ... 1 Kinderopvangtoeslag in vier stappen.. Deze brochure geeft uitleg over kinderopvangtoeslag. Er wordt antwoord gegeven op de vier belangrijkste vragen: kom ik in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, hoe vraag ik deze aan, hoe ontvang ik de toeslag en wat moet ik doen als mijn gegevens veranderen?.. STAP 1 Ontdek of u in aanmerking komt voor pagina 2 kinderopvangtoeslag In deze stap ontdekt u of het voor u zin heeft om kinderopvangtoeslag aan te vragen. STAP 2 Kinderopvangtoeslag aanvragen pagina 4 Hier leest u hoe u snel en eenvoudig kinderopvangtoeslag aanvraagt. STAP 3 Kinderopvangtoeslag ontvangen pagina 6 Hier vindt u informatie over het ontvangen van kinderopvangtoeslag. STAP 4 Wijzigingen doorgeven pagina 8 Tijdig wijzigingen doorgeven is belangrijk voor de hoogte van uw toeslag. Hier leest u wat u moet doen.

4 2... STAP 1 Ontdek of u in aanmerking komt Om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. 1. Uw persoonlijke situatie Om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag moet u aan de volgende eisen voldoen: Er woont tenminste één kind bij u in huis, waarvan u ouder, grootouder of pleegouder bent. Dit kind gaat naar een bij de gemeente geregistreerde kinderopvangorganisatie. Dit kan een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of gastouderopvang zijn. U heeft de Nederlandse nationaliteit of u heeft een geldige verblijfsvergunning waarbij een beroep kan worden gedaan op sociale voorzieningen. Ook in een aantal andere gevallen kunt u in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Kijk hiervoor op Het kind waarvoor u kinderopvangtoeslag vraagt, zit nog niet op het voortgezet onderwijs. U of uw partner betaalt de kosten voor kinderopvang. 2. Uw financiële situatie U ontvangt voor een kind dat kinderopvang heeft kinderbijslag of een pleegouderbijdrage. en U draagt in belangrijke mate bij aan de kosten van levensonderhoud van het kind.

5 Uw werk- of uitkeringssituatie U werkt in dienstbetrekking, of u heeft winst uit onderneming of inkomsten uit andere werkzaamheden. of U werkt mee in de onderneming van uw toeslagpartner, als hij ook uw fiscale partner is. of U volgt een reïntegratietraject via uw werkgever. of De gemeente of UWV betaalt als uitkeringsorganisatie mee aan uw kosten voor kinderopvang. Dit moet ook gelden voor een eventuele toeslagpartner. Speciale regels In sommige situaties gelden er speciale regels. Bijvoorbeeld als u een uitkering heeft en een reïntegratietraject volgt of als u jonger bent dan 18 jaar en een kind heeft. Dan komt u mogelijk in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Ook als u studeert, kunt u in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Alle speciale regels vindt u op Toeslagpartner Kinderopvangtoeslag vraagt u aan op basis van het inkomen van u en uw eventuele toeslagpartner. Heeft u een echtgenoot of iemand met wie u een geregistreerd partnerschap heeft? Dan is dat uw toeslagpartner. Als u die niet heeft, kan bijvoorbeeld ook een broer, zus, vriend of vriendin die bij u inwoont uw toeslagpartner zijn. Raadpleeg de partnermodule op om te bepalen of u een toeslagpartner heeft en wie dat dan is. U kunt hiervoor ook het partnerschema in de toelichting bij het aanvraagformulier raadplegen.

6 4... STAP 2 Kinderopvangtoeslag aanvragen Kinderopvangtoeslag aanvragen is heel eenvoudig. U heeft het volgende nodig: 1. Een offerte van de kinderopvangorganisatie Hierop ziet u hoeveel de opvang kost. Informeer meteen bij het aanvragen van een offerte of de kinderopvangorganisatie is geregistreerd bij de gemeente. 2. Uw inkomensgegevens Dat kunnen loonstrookjes zijn, een jaaropgaaf, een (voorlopige) aanslag inkomstenbelasting of overzichten van uw uitkeringsinstantie. Daarnaast heeft u de inkomensgegevens van uw eventuele partner nodig. 3. Het aanvraagprogramma of aanvraagformulier U kunt kinderopvangtoeslag op twee manieren aanvragen: elektronisch of op papier. Bij de aanvraag vindt u een uitgebreide toelichting die u helpt bij het invullen. De snelste en makkelijkste manier is kinderopvangtoeslag direct elektronisch aan te vragen. Dit kan door het downloaden van het aanvraagprogramma van Kunt u de aanvraag niet elektronisch indienen, dan kunt u een aanvraagformulier opvragen via de BelastingTelefoon, Houdt u dan uw sofinummer bij de hand.

7 ... 5 Direct overmaken aan de kinderopvangorganisatie De Belastingdienst kan op uw verzoek de kinderopvangtoeslag direct overmaken aan de kinderopvangorganisatie. Dit geeft u aan in uw aanvraag. Verstuur uw aanvraag op tijd De eerste maandelijkse betaling ontvangt u binnen acht weken nadat de Belastingdienst uw aanvraag heeft ontvangen. Dit kan echter alleen als u de aanvraag volledig en correct heeft ingevuld. Kinderopvangtoeslag over het jaar 2007 kunt u aanvragen tot 1 april Heeft u uitstel voor de inkomstenbelasting, dan moet de aanvraag binnen zijn op de uitsteldatum. Vanzelf bericht Als u over 2006 kinderopvangtoeslag ontvangt, dan loopt dat automatisch door in U krijgt hierover vanzelf bericht: de voorschotbeschikking. Wijzigt uw situatie in 2007? Geef dit dan door aan de Belastingdienst na ontvangst van deze voorschotbeschikking.

8 6... STAP 3 Kinderopvangtoeslag ontvangen Hier leest u wat er gebeurt nadat u uw aanvraag heeft ingediend.

9 Toetsing Aan de hand van uw aanvraag toetst de Belastingdienst of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. 2. Bericht Na ontvangst van uw aanvraag stuurt de Belastingdienst u een bericht. Hierin staat welk voorlopig bedrag u gaat ontvangen. Dit bedrag is een voorschot. Elke keer dat u wijzigingen doorgeeft die van invloed zijn op de hoogte van de toeslag, krijgt u een bericht met het nieuwe toeslagbedrag. Nadat de Belastingdienst uw inkomensgegevens over 2007 heeft ontvangen, krijgt u bericht over het definitieve toeslagbedrag Wordt uw inkomen door de Belastingdienst anders vastgesteld, of na vaststelling herzien, dan wordt automatisch uw toeslagbedrag herzien. 3. Hoogte bedrag Hoeveel kinderopvangtoeslag u ontvangt, is afhankelijk van uw situatie. Met name uw inkomen en dat van uw eventuele toeslagpartner tellen mee. De hoogte van de toeslag voor uw eerste kind en volgende kinderen verschilt. Wilt u weten hoe hoog uw kinderopvangtoeslag wordt? U kunt een proefberekening maken op 4. Uitbetaling De kinderopvangtoeslag wordt uitbetaald in maandelijkse termijnen. Kinderopvangtoeslag ontvangt u steeds één maand vooruit. Het geld staat vóór het einde van de maand op uw rekening.

10 8... STAP 4 Wijzigingen doorgeven Kinderopvangtoeslag vraagt u aan voor het hele jaar. Uw situatie kan natuurlijk veranderen. U bent verplicht om wijzigingen direct door te geven. Veranderingen in uw persoonlijke situatie Er kunnen verschillende redenen zijn om wijzigingen door te geven: Eén van uw kinderen gaat naar een ander soort kinderopvang, of het aantal uren of het uurtarief van de kinderopvang verandert. U heeft voor één of meer kinderen nog geen kinderopvangtoeslag en u heeft hier wel recht op. Eén of meer kinderen maken geen gebruik meer van geregistreerde kinderopvang en u ontvangt voor hen nog wel kinderopvangtoeslag. U krijgt een toeslagpartner omdat u gaat trouwen, samenwonen of inwonen, of u en uw toeslagpartner gaan uit elkaar. Uw toetsingsinkomen (jaarinkomen) of dat van uw toeslagpartner verandert. U of uw partner komt te overlijden. U wilt het rekeningnummer wijzigen waarop de kinderopvangtoeslag wordt uitbetaald. Er verandert iets in de bijdrage voor kinderopvang die u of uw partner ontvangt van het UWV of de gemeente. Stopzetten kinderopvangtoeslag Op elk moment van het jaar kunt u doorgeven dat u geen kinderopvangtoeslag meer wilt ontvangen. U heeft dan alleen recht op het bedrag aan kinderopvangtoeslag over de voorafgaande maanden. U kunt ook aangeven dat u de kinderopvangtoeslag met terugwerkende kracht wilt stopzetten. Kinderopvangtoeslag wordt per maand berekend. Wijzigingen moet u daarom ook per maand doorgeven.

11 ... 9 Wijzigingsprogramma of formulier Wijzigingen kunt u het snelst en makkelijkst doorgeven via het wijzigingsprogramma dat u kunt downloaden van Wilt u het liever schriftelijk doen? Dan kunt u een wijzigingsformulier aanvragen via de BelastingTelefoon, Houdt u dan uw sofinummer bij de hand. Bericht Na elke wijziging die van invloed is op de hoogte van de toeslag, ontvangt u een bericht met het nieuwe toeslagbedrag. Op het bericht met het definitieve toeslagbedrag 2007 dat u na 1 april 2008 ontvangt, ziet u of u moet terugbetalen of dat u juist extra geld ontvangt. Wijziging geldt voor alle toeslagen Als u ook nog andere toeslagen ontvangt, hoeft u de wijziging slechts één keer door te geven. De Belastingdienst zorgt dan dat de wijziging ook voor de andere toeslag(en) wordt verwerkt. Een uitzondering hierop is een wijziging van uw rekeningnummer. Deze geeft u per toeslag door, omdat u voor de uitbetaling per toeslag een ander rekeningnummer kunt opgeven. Voorlopige teruggave Ontvangt u een voorlopige teruggave (VT) van uw inkomstenbelasting? Wijzigingen in uw inkomen, gezinsof leefsituatie moet u apart voor deze regeling aan de Belastingdienst doorgeven.

12 Meer informatie Meer informatie over kinderopvangtoeslag vindt u op Op deze website vindt u ook informatie over: huurtoeslag, een bijdrage in huurlasten. zorgtoeslag, een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. U kunt ook bellen met de BelastingTelefoon: , op maandag tot en met donderdag van 8.00 tot uur en op vrijdag van 8.00 tot uur. Woont u in het buitenland? Neem dan contact op met de BelastingTelefoon Buitenland: Deze brochure is een herziene versie van de brochure die in januari 2006 is verschenen. TG 223-1Z*3FD Dit is een uitgave van: Belastingdienst/Toeslagen September 2006

Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld!

Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld! Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld! 1 2 3 4 Ontdek of u in aanmerking komt Zorgtoeslag aanvragen Zorgtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven Leuker kunnen

Nadere informatie

Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld!

Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld! Huurtoeslag 2007 Een bijdrage in de huurlasten. Zo geregeld! 1 Ontdek of u in aanmerking komt 2 3 4 Huurtoeslag aanvragen Huurtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven Leuker kunnen we t niet maken. Wel

Nadere informatie

Kindgebonden budget 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kindgebonden budget 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kindgebonden budget 2011 Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kindgebonden budget Het kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen.

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Kinderopvangtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

Zorgtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering

Zorgtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering Zorgtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering 2 Zorgtoeslag Krijgt u zorgtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de zorgtoeslag op een rij. De zorgtoeslag

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kinderopvangtoeslag 2011 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Of wilt u het aanvragen? Dan is

Nadere informatie

Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen!

Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen! Zorgtoeslag 2006 Aanvragen zorgtoeslag. Ik regel het meteen! 1 Ontdek of u in aanmerking komt 2 3 Zorgtoeslag aanvragen Ontvangen en wijzigen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 1... Zorgtoeslag

Nadere informatie

1. Wie krijgt kinderopvangtoeslag?

1. Wie krijgt kinderopvangtoeslag? Bron: Brochure Kinderopvangtoeslag 2008, mei 2008 van de Belastingdienst/Toeslagen Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de

Nadere informatie

Kindertoeslag Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kindertoeslag Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kindertoeslag 2008 Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kindertoeslag De kindertoeslag is een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud

Nadere informatie

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Toeslagen 2013 Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Inhoud Inleiding 3 Zorgtoeslag 4 Huurtoeslag 5 Kinderopvangtoeslag 7 Kindgebonden budget 8 Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Themanummer Kindgebonden budget

Themanummer Kindgebonden budget Themanummer Kindgebonden budget Kindgebonden budget 2009 Een bijdrage in de kosten voor kinderen Per 1 januari 2009 maakt de kindertoeslag plaats voor een nieuwe regeling; het kindgebonden budget. Deze

Nadere informatie

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst Toeslagen Belastingdienst Informatieblad Maart 2014 Huurtoeslag 2014 TG 720-1Z42PL Huurtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw huur. Wilt u weten of u deze toeslag kunt krijgen en wat u dan moet doen?

Nadere informatie

Huurtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw huur. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Huurtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw huur. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Huurtoeslag 2011 Een bijdrage in de kosten voor uw huur Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Huurtoeslag Krijgt u huurtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles

Nadere informatie

Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag aanvragen 12345toe 2011 Toelichting Aanvragen Zorgtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen 2 Voorwaarden 3 Toeslagpartner

Nadere informatie

Zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag aanvragen 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Zorgtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen 2 Voorwaarden 3 Toeslagpartner

Nadere informatie

Uw kindertoeslag wijzigen

Uw kindertoeslag wijzigen 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Kindertoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen Voorwaarden 2 3 Uw kindertoeslag

Nadere informatie

Kindertoeslag, een nieuwe toeslag

Kindertoeslag, een nieuwe toeslag 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Kindertoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen Voorwaarden Toeslagpartner

Nadere informatie

Uw zorgtoeslag wijzigen

Uw zorgtoeslag wijzigen 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Zorgtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur het ingevulde formulierblad met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen 2 Voorwaarden

Nadere informatie

Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen

Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen 2 Inleiding De overheid draagt in bepaalde gevallen bij in de kosten van uw zorgverzekering, huurhuis of kinderen. Zo n bijdrage heet een toeslag. Belastingdienst/Toeslagen

Nadere informatie

Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen

Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen Toeslagen 2012 Algemene informatie over toeslagen 2 Inleiding De overheid draagt in bepaalde gevallen bij in de kosten van uw zorgverzekering, huurhuis of kinderen. Zo n bijdrage heet een toeslag. Belastingdienst/Toeslagen

Nadere informatie

Wijzigen kost maar weinig tijd

Wijzigen kost maar weinig tijd 12345toe 2011 Wijzigen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug 3 U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen

Nadere informatie

U ontvangt binnen acht weken bericht. Kinderopvangtoeslag 2006

U ontvangt binnen acht weken bericht. Kinderopvangtoeslag 2006 12345toe 2006 Aanvragen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 3 Vul het aanvraagformulier in Stuur het formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen Toeslagpartner bepalen

Nadere informatie

3 Kinderopvangtoeslag

3 Kinderopvangtoeslag 13 3 Kinderopvangtoeslag Om kinderopvangtoeslag te krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden hebben te maken met uw persoonlijke situatie, uw werksituatie en de kinderopvang.

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Kinderopvangtoeslag aanvragen 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Alles over je belastingtoeslagen

Alles over je belastingtoeslagen Alles over je belastingtoeslagen in 2015 Alles over je belastingtoeslagen op een rij Wist jij dat we met elkaar jaarlijks miljoenen euro s aan toeslagen laten liggen? Benut jij alle belastingtoeslagen

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016 Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2016 Kinderopvangtoeslag berekenen Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Voorbeeld

Nadere informatie

Wijzigen kost maar weinig tijd

Wijzigen kost maar weinig tijd 12345toe 2009 Wijzigen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug 3 U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen

Nadere informatie

Een bijdrage voor uw huur

Een bijdrage voor uw huur 12345toe 2010 Aanvragen Toelichting Huurtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen 2 Toeslagpartner

Nadere informatie

Wijzigen kost maar weinig tijd

Wijzigen kost maar weinig tijd 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug 3 U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen

Nadere informatie

Uw huurtoeslag wijzigen

Uw huurtoeslag wijzigen 12345toe 2010 Wijzigen Toelichting Huurtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen 2 Toeslagpartner

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang Kinderopvangtoeslag berekenen Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Voorbeeld Vervolgens

Nadere informatie

Wijzigen kost maar weinig tijd

Wijzigen kost maar weinig tijd 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug 3 U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen

Nadere informatie

Berekenen en aanvragen Kinderopvangtoeslag voor de peuteropvang en de bso

Berekenen en aanvragen Kinderopvangtoeslag voor de peuteropvang en de bso 2018 Berekenen en aanvragen Kinderopvangtoeslag voor de peuteropvang en de bso 1-1-2018 Kinderopvang aan de Liede Kinderopvangtoeslag berekenen U heeft een plaatsingsovereenkomst van Kinderopvang aan de

Nadere informatie

Kinderopvang Hoogvliet

Kinderopvang Hoogvliet Wetgeving Kinderopvangtoeslag Met ingang van januari 2007 zijn de regels voor de Kinderopvangtoeslag aangepast. Hieronder vindt u het belangrijkste zaken. Voor meer informatie kunt u terecht op de internetpagina's:

Nadere informatie

Een eigen inkomen met de Wajong

Een eigen inkomen met de Wajong uwv.nl werk.nl Een eigen inkomen met de Wajong Als u zelf geen geld kunt verdienen Meer informatie Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl. U kunt ook

Nadere informatie

Een bijdrage voor uw huur

Een bijdrage voor uw huur 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Huurtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen 2 Toeslagpartner

Nadere informatie

FACTSHEET TOESLAGEN 1

FACTSHEET TOESLAGEN 1 FACTSHEET TOESLAGEN 1 Inleiding Een scheiding heeft meestal gevolgen voor het recht op en de hoogte van toeslagen. Om u hiervan een beeld te geven, hebben wij voor u de voorwaarden voor alle verschillende

Nadere informatie

Uw huurtoeslag wijzigen

Uw huurtoeslag wijzigen 12345toe 2008 Wijzigen Toelichting Huurtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen 2 Toeslagpartner

Nadere informatie

Wet kinderopvang. Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005

Wet kinderopvang. Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005 Wet kinderopvang Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005 De Wet kinderopvang in het kort De Wet kinderopvang gaat per 1 januari 2005 in en regelt de kwaliteit en financiering

Nadere informatie

Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag

Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag Komt u in aanmerking? Alles over huurtoeslag ALLES OVER HUURtoeslag Als u in verhouding tot uw inkomen teveel huur betaalt, is er een kans dat u in aanmerking

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2017

Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2017 Kinderopvangtoeslag berekenen voor peuteropvang 2017 Kinderopvangtoeslag berekenen Op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen. Voorbeeld

Nadere informatie

Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug. U ontvangt binnen acht weken bericht. aanvragen. Kinderopvangtoeslag

Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug. U ontvangt binnen acht weken bericht. aanvragen. Kinderopvangtoeslag 12345toe 2011 Toelichting Aanvragen Kinderopvangtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019) Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om welke

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Kinderopvangtoeslag aanvragen 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2015

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2015 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2015 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Als u gaat trouwen. Sommige inkomsten en aftrekposten kunt u verdelen. Let op! PA 940-1Z71FD

Als u gaat trouwen. Sommige inkomsten en aftrekposten kunt u verdelen. Let op! PA 940-1Z71FD 7 Als u gaat trouwen Als u gaat trouwen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw echtgenoot betalen. Trouwen kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor uw inkomsten en aftrekposten en uw heffingskortingen.

Nadere informatie

Daarvan kan ik niet rondkomen. Kan ik een toeslag krijgen?

Daarvan kan ik niet rondkomen. Kan ik een toeslag krijgen? Daarvan kan ik niet rondkomen Kan ik een toeslag krijgen? Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken niet mogelijk,

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie peuteropvang gemeente Koggenland 2018

Aanvraagformulier subsidie peuteropvang gemeente Koggenland 2018 Aanvraagformulier subsidie peuteropvang gemeente Koggenland 2018 1. Gegevens kind: Voorletters en achternaam: Geboortedatum: BSN nummer: Aantal uren van de opvang: Aantal dagdelen van de opvang: Ingangsdatum

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126) 2008 Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om

Nadere informatie

Buitengewone uitgaven en toeslagen

Buitengewone uitgaven en toeslagen DD-NR Regelingen en voorzieningen COD 316271 Buitengewone uitgaven en toeslagen bronnen Belastingdienst/Toeslagen, Nieuwsbrief Toeslagen Actueel dd 1322009; wwwtoeslagennl Bijgaande digitale nieuwsbrief

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015. Geachte ouder(s),

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015. Geachte ouder(s), AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015 Geachte ouder(s), U heeft kinderopvang in verband met Sociaal Medische Indicatie nodig en u wilt een tegemoetkoming

Nadere informatie

Werk & inkomen. Werken met een verblijfsvergunning. Wie kan me helpen werk te vinden? Tips om zelf werk te vinden. Pagina 1 van 5. [ Werk & inkomen ]

Werk & inkomen. Werken met een verblijfsvergunning. Wie kan me helpen werk te vinden? Tips om zelf werk te vinden. Pagina 1 van 5. [ Werk & inkomen ] Werk & inkomen [ Werk & inkomen ] Veel vluchtelingen willen graag snel aan het werk. Werk is een belangrijke stap in het opbouwen van een nieuw leven in Nederland. Je voelt je nuttig en je verdient je

Nadere informatie

Aanvraagformulier gemeentetoeslag peuteropvang en VVE

Aanvraagformulier gemeentetoeslag peuteropvang en VVE Aanvraagformulier gemeentetoeslag peuteropvang en VVE Dit formulier hoort bij gemeentetoeslag voor peuteropvang en VVE, te vinden op www.opsterland.nl. Voor het invullen van dit formulier heeft u nodig:

Nadere informatie

Als u uw belasting niet kunt betalen

Als u uw belasting niet kunt betalen Als u uw belasting niet kunt betalen U hebt een belastingaanslag ontvangen en kunt deze niet betalen. Misschien komt u dan in aanmerking voor kwijtschelding van uw belastingen of premie. U hoeft de aanslag

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat?

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? uwv.nl werk.nl Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw

Nadere informatie

Daarvan kan ik niet rondkomen

Daarvan kan ik niet rondkomen uwv.nl werk.nl Daarvan kan ik niet rondkomen Kan ik een toeslag krijgen? Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen preciezer weten wat voor u in uw situatie geldt,

Nadere informatie

Als u 65 jaar of ouder bent

Als u 65 jaar of ouder bent 2007 Als u 65 jaar of t Als u 65 jaar wordt, heeft dit gevolgen voor uw belasting en premie volksverzekeringen. Deze gevolgen hebben bijvoorbeeld betrekking op uw belastingtarief, uw heffingskortingen,

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Aanleiding van de verandering Waarom gaan de peuterspeelzalen naar de kinderopvang? Kan STEPS geen kinderopvangorganisatie worden?

Nadere informatie

Harmonisatie peuterspeelzalen; waar moet ik aan denken?

Harmonisatie peuterspeelzalen; waar moet ik aan denken? Harmonisatie peuterspeelzalen; waar moet ik aan denken? checklist voor ouders Voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn er verschillende wettelijke regels. Vanaf 1 januari 2018 gaan voor alle peuterspeelzalen

Nadere informatie

Als u gaat samenwonen

Als u gaat samenwonen 2 7 Als u gaat samenwonen Als u gaat samenwonen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw huisgenoot betalen. Welke gevolgen dat precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. Samenwonen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IGSD. September 2014. In dit nummer. Westerveld

NIEUWSBRIEF IGSD. September 2014. In dit nummer. Westerveld NIEUWSBRIEF IGSD September 2014 In dit nummer In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan de orde: 1. Veranderingen in Wet werk en bijstand, IOAW en IOAZ 2. Kostendelersnorm Participatiewet 3.

Nadere informatie

Berekening kinderopvangtoeslag 2012

Berekening kinderopvangtoeslag 2012 Berekening kinderopvangtoeslag 2012 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten van kinderopvang het gezamenlijke

Nadere informatie

Ondersteuning bij (het zoeken naar) werk

Ondersteuning bij (het zoeken naar) werk werk.nl uwv.nl Ondersteuning bij (het zoeken naar) werk Hulpmiddelen en vergoedingen als u een ziekte of handicap heeft Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u weten wat er in

Nadere informatie

HANDLEIDING INTERNET

HANDLEIDING INTERNET HANDLEIDING INTERNET Raadplegen en wijzigen van uw gegevens Inloggen... 3 Inloggen met uw gebruikersnaam en toegangscode... 3 Problemen bij het inloggen... 3 Hoofdmenu... 5 Menu-onderdelen... 5 Wijzig

Nadere informatie

Als u gaat samenwonen

Als u gaat samenwonen 2 8 Als u gaat samenwonen Als u gaat samenwonen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw huisgenoot betalen. Welke gevolgen dat precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. Samenwonen

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Aanleiding van de verandering Waarom gaan de peuterspeelzalen naar de kinderopvang? Kan STEPS geen kinderopvangorganisatie worden?

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden

Nadere informatie

Stuur dus de gevraagde informatie tijdig en volledig toe om stopzetting of vertraging van de betalingen te voorkomen!

Stuur dus de gevraagde informatie tijdig en volledig toe om stopzetting of vertraging van de betalingen te voorkomen! Status- en mutatieformulieren en formulieren maandelijkse inkomsten De gemeente Moerdijk werkt vanaf 1 januari 2010 niet meer met maandbriefjes (Rofjes), maar met status- en mutatieformulieren. U ontvangt

Nadere informatie

Als u kosten maakt voor kinderopvang

Als u kosten maakt voor kinderopvang 2004 Als u kosten maakt Als u kosten maakt in verband met uw werk kan dit gevolgen hebben voor uw belasting. U mag namelijk onder bepaalde voorwaarden een deel van deze kosten aftrekken. Of dat ook voor

Nadere informatie

Marjan Langbroek. Tips & toeslagen. Krijg waar je fiscaal recht op hebt

Marjan Langbroek. Tips & toeslagen. Krijg waar je fiscaal recht op hebt Marjan Langbroek Tips & toeslagen Krijg waar je fiscaal recht op hebt 1 e druk, november 2012 Copyright 2012 Consumentenbond, Den Haag Auteursrechten op tekst, tabellen en illustraties voorbehouden Inlichtingen

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Uw situatie verandert

Natuurlijk wonen. Uw situatie verandert Natuurlijk wonen Uw situatie verandert 1 Uw woonsituatie verandert In een aantal gevallen is het belangrijk dat u wijzigingen in uw woonsituatie aan ons doorgeeft. In deze brochure leest u welke veranderingen

Nadere informatie

Werk boven Inkomen. Een aanvulling op uw uitkering

Werk boven Inkomen. Een aanvulling op uw uitkering Een aanvulling op uw uitkering Werk boven Inkomen UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW en de WAO. Maar koppelt dat altijd aan het onderzoeken van mogelijkheden

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ HET AANVRAAG-/INLICHTINGENFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND

TOELICHTING BIJ HET AANVRAAG-/INLICHTINGENFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND CLUSTER KLANT CONTACT CENTRUM Harmen Visserplein 1 Postbus 155 8300 AD Emmeloord Tel.: (0527) 63 39 11 TOELICHTING BIJ HET AANVRAAG-/INLICHTINGENFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND Algemeen U vraagt bijzondere

Nadere informatie

KINDEROPVANGTOESLAG OOK VOOR U?

KINDEROPVANGTOESLAG OOK VOOR U? KINDEROPVANGTOESLAG OOK VOOR U? SKN, betaalbare kinderopvang! Stichting Kindcentrum Nunspeet heeft voor u informatie op rij gezet met betrekking tot kinderopvangtoeslag 2016. In één oogopslag kunt u zien

Nadere informatie

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Beste ouders, per 1 januari 2016 bieden drie kinderopvangorganisaties, op vijf locaties, gesubsidieerde peuteropvang aan in de gemeente Dongen. Met deze

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2019

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2019 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2019 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Kind wonen in Duitsland, werken in Nederland

Kind wonen in Duitsland, werken in Nederland Kind wonen in Duitsland, werken in Nederland Inhoud Verlof en uitkering vóór en ná de bevalling 2 Elterngeld 2 Betreuungsgeld 3 Gezinsbijslagen uit Nederland en Duitsland 3 Kinderbijslag 4 Kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

Klik rechts boven in op Naar de inlogpagina, u komt dan op deze pagina

Klik rechts boven in op Naar de inlogpagina, u komt dan op deze pagina Hoe vraagt u Kinderopvangtoeslag aan? Ga op internet naar www.toeslagen.nl, u komt dan op deze pagina Klik rechts boven in op Naar de inlogpagina, u komt dan op deze pagina Klik hier op Mijn toeslagen

Nadere informatie

Vraagouder nieuwsbrief

Vraagouder nieuwsbrief Vraagouder nieuwsbrief December 2015 Beste Vraagouder, Graag uw aandacht voor deze belangrijke nieuwsbrief van december 2015. Er staan enkele zaken in, die we goed onder de aandacht willen brengen. Leest

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2018

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2018 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2018 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2017

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2017 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2017 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Alles over uw huur. De huur 3. Betaling van de huur 4. Als u de huur niet op tijd kunt betalen 5. De jaarlijkse huurverhoging 5.

Alles over uw huur. De huur 3. Betaling van de huur 4. Als u de huur niet op tijd kunt betalen 5. De jaarlijkse huurverhoging 5. Alles over uw huur Alles over uw huur De huur 3 Betaling van de huur 4 Als u de huur niet op tijd kunt betalen 5 De jaarlijkse huurverhoging 5 Huurcommissie 6 Servicekosten 6 Huurtoeslag 7 Meer informatie

Nadere informatie

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen 2016

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen 2016 Gemeente Horst aan de Maas Wilhelminaplein 6 / Postbus 6005 5960 AA Horst Tel (077) 477 97 77 Fax (077) 477 97 50 ` Bank nr. NL48RABO0123601150 Website www.horstaandemaas.nl Toelichting Kwijtschelding

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013

Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013 Regelingen en voorzieningen CODE 1.4.3.528 Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013 brochure bronnen de brochure Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013 van het CAK (uitgave november 2012). De brochure is ook

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2016

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2016 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2016 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Tegemoetkoming. Financieel steuntje in de rug

Tegemoetkoming. Financieel steuntje in de rug Tegemoetkoming Ouders Financieel steuntje in de rug Als uw kind voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs volgt, hebt u te maken met kosten voor schoolboeken, leermiddelen en soms ook lesgeld. Vraag daarom

Nadere informatie

U kunt een tegemoetkoming bij de gemeente aanvragen als u behoort tot één van onderstaande, speciale doelgroepen:

U kunt een tegemoetkoming bij de gemeente aanvragen als u behoort tot één van onderstaande, speciale doelgroepen: Wet kinderopvang Om aanspraak te maken op een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang, moet u zelf een opvangplaats voor uw kind regelen. Uitgangspunt van de Wet kinderopvang is dat kinderopvang een

Nadere informatie

Hoogte kinderopvangtoeslag

Hoogte kinderopvangtoeslag Hoogte kinderopvangtoeslag Aan de hand van de tabel op pagina 6 kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u in totaal in 2007 ontvangt. Deze toeslag bestaat uit de inkomensafhankelijke toeslag én de

Nadere informatie

Berekening kinderopvangtoeslag 2013

Berekening kinderopvangtoeslag 2013 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2013 ib 998 - ib*7pl De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af

Nadere informatie

Tegemoetkoming. Financieel steuntje in de rug

Tegemoetkoming. Financieel steuntje in de rug Tegemoetkoming Ouders Financieel steuntje in de rug Als uw kind jonger is dan 18 jaar en voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs volgt, kunt u een tegemoetkoming ouders aanvragen. U komt er eerder voor

Nadere informatie

Als u uw belasting niet kunt betalen

Als u uw belasting niet kunt betalen Als u uw belasting niet kunt betalen U heeft een belastingaanslag ontvangen en u kunt deze niet betalen. U komt dan mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding van uw belastingen of premie. U hoeft dan

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Kabinetsplannen: informatie voor werkende ouders

Kabinetsplannen: informatie voor werkende ouders Kabinetsplannen: informatie voor werkende ouders Let op: Het voorstel over de vaste toeslag van de overheid is opgenomen in het Belastingplan 2007. De Eerste Kamer moet hier nog mee akkoord gaan. De percentages

Nadere informatie

Gait lore dolummolore faci te min heniatue te delit dolor iriustisis

Gait lore dolummolore faci te min heniatue te delit dolor iriustisis Gait lore dolummolore faci te min heniatue te delit dolor iriustisis am dolor? Leuker kunnen we het niet maken gezelliger wel! Kan jij zorgtoeslag krijgen? Leuker kunnen we het niet maken, wel gezelliger!

Nadere informatie

Vragen en antwoorden gesteld tijdens de Intermediairdagen voorjaar 2008 TOESLAGEN

Vragen en antwoorden gesteld tijdens de Intermediairdagen voorjaar 2008 TOESLAGEN Wanneer zijn de definitieve berekeningen over 2006 klaar? De definitieve berekeningen zijn in principe voor 1 april 2008 klaar, met uitzondering van de situaties waarin de aanvrager uitstel voor de aangifte

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente IJsselstein

Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente IJsselstein GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente IJsselstein Nr. 71961 1 mei 2017 Uitvoeringsregeling gemeentetoeslag voor peuteropvang gemeente IJsselstein 2017 Burgemeester en Wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Straat en huisnummer:... Postcode:... Woonplaats:... Telefoonnummer privé:... (geheim / niet geheim) Telefoonnummer werk:...

Straat en huisnummer:... Postcode:... Woonplaats:... Telefoonnummer privé:... (geheim / niet geheim) Telefoonnummer werk:... Aanvraagformulier Schuldhulpverlening Persoonsgegevens aanvrager Achternaam:.................. Voornaam:.................. Geboorteplaats:.................. Geboorteland:.................. Nationaliteit:

Nadere informatie

Beoordeling. h2>klacht

Beoordeling. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst/Toeslagen pas in juni 2008 middels een definitieve berekening te kennen heeft gegeven dat verzoeker alsnog recht heeft op de huurtoeslag

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden, of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2014

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2014 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2014 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie