Wet kinderopvang. Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wet kinderopvang. Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005"

Transcriptie

1 Wet kinderopvang Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005

2 De Wet kinderopvang in het kort De Wet kinderopvang gaat per 1 januari 2005 in en regelt de kwaliteit en financiering van kinderopvang. Uitgangspunt is dat kinderopvang een zaak is van ouders, werkgever(s) en overheid. U sluit zelf een overeenkomst met een kindercentrum of gastouderbureau. Werkgevers mogen belastingvrij maximaal een derde van de kosten van kinderopvang vergoeden. U kunt in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van de kosten van kinderopvang van de rijksoverheid. Alleen formele kinderopvang De Wet kinderopvang geldt alleen voor formele kinderopvang: dagopvang voor kinderen van nul tot vier jaar, buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen, opvang in ouderparticipatie crèches en gastouderopvang via een gastouderbureau door gastouders. Kinderopvang door buren, familie of vrienden valt hier niet onder. Ook peuterspeelzalen en overblijfmogelijkheden voor schoolgaande kinderen vallen niet onder de Wet kinderopvang.

3 Kwaliteit Kwaliteitseisen In de Wet kinderopvang is vastgelegd aan welke kwaliteitseisen de kinderopvang moet voldoen. De wet verplicht het kindercentrum of gastouderbureau te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van de kinderen. Het kindercentrum moet aantoonbaar aandacht besteden aan het aantal kinderen per leeftijdscategorie, de groepsgrootte en de opleidingseisen. Kinderopvangorganisaties zijn verplicht u als ouder te informeren over het beleid dat wordt gevoerd. Kindercentra en gastouderbureaus moeten zich melden bij de gemeente, waarna ze worden geregistreerd. Kinderopvangorganistaies die in 2004 al een vergunning hadden worden automatisch opgenomen in het register bij de gemeente. Wilt u voor een tegemoetkoming van het Rijk in aanmerking komen? Dan moet u gebruikmaken van een geregistreerd kindercentrum of gastouderbureau. Controle door gemeente De gemeente is verantwoordelijk voor toezicht op de kwaliteit van de opvang in geregistreerde kindercentra en via de gastouderbureaus door gastouders. De GGD voert daarom regelmatig inspecties uit. Oudercommissie Elk kindercentrum of gastouderbureau is verplicht een oudercommissie in te stellen. De oudercommissie adviseert over tal van zaken, bijvoorbeeld het beleid inzake veiligheid en gezondheid, openingstijden en het uurtarief. Het kindercentrum of gastouderbureau mag alleen van het advies afwijken als schriftelijk en gemotiveerd wordt aangegeven dat het belang van de kinderopvang zich tegen het advies verzet.

4 Financiering Tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang Volgens de wet regelt u zelf de kinderopvang. U sluit zelf een contract af met de kinderopvangorganisatie en u betaalt zelf de opvangkosten. Vervolgens kunt u uw werkgever(s) en het Rijk vragen om een tegemoetkoming in de kosten. Met de komst van de wet vervalt voor u de belastingaftrek uitgaven voor kinderopvang. Het Rijk betaalt mee Als u werk en de zorg voor uw kinderen combineert, kunt u van het Rijk een tegemoetkoming krijgen. Als u een echtgenoot of huisgenoot heeft, moet u allebei werken. Van het Rijk ontvangt u dan een bepaald percentage van uw opvangkosten. Een onderdeel van de Belastingdienst, namelijk Belastingdienst/Toeslagen, is verantwoordelijk voor de uitvoering. De hoogte van de tegemoetkoming De hoogte is afhankelijk van het inkomen van u en uw eventuele echtgenoot of huisgenoot, het aantal kinderen in uw gezin dat gebruik maakt van kinderopvang en de opvangkosten (aantal uren maal het uurtarief). Het Rijk draagt bij tot een bepaald uurtarief. Is het uurtarief hoger, dan moet u het verschil zelf betalen. Het maximumuurtarief voor dagopvang is in 2005 E 5,68 en voor buitenschoolse opvang E 6,13 euro. Ook bij gastouderopvang is dat uurtarief afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Ten slotte kunnen specifieke situaties de hoogte van de tegemoetkoming beïnvloeden. Stap naar uw werkgever Uw werkgever(s) en de werkgever(s) van uw eventuele echtgenoot of huisgenoot mogen samen maximaal eenderde van de kinderopvangkosten belastingvrij vergoeden. Extra tegemoetkoming Het kan voorkomen dat de totale werkgeversbijdrage minder is dan éénderde van de opvangkosten. Het Rijk compenseert een deel van de ontbrekende bijdrage. Deze extra tegemoetkoming komt dan boven op de tegemoetkoming die u al via Belastingdienst/Toeslagen krijgt. Dit geldt ook voor zelfstandig ondernemers. Aan de hand van uw gegevens, berekent de Belastingdienst de extra tegemoetkoming. Tegemoetkoming alleenstaande ouder Als u alleenstaande ouder bent, ontvangt u geen werkgeversbijdrage voor kinderopvang via een echtgenoot of huisgenoot. Om dit te compenseren krijgt u een aanvullende tegemoetkoming van het Rijk. Deze tegemoetkoming alleenstaande ouder is maximaal eenzesde van de totale kinderopvangkosten. De tegemoetkoming alleenstaande ouder wordt lager naarmate uw werkgeversbijdrage hoger is dan eenzesde van uw opvangkosten.

5 Bijzondere situaties Kinderopvang kan ook in een aantal andere gevallen noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld een verplichte inburgeringscursus of met behoud van uitkering een reïntegratietraject. In dat soort gevallen neemt de gemeente of het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) de werkgeversbijdrage voor zijn rekening. Ook herintreders en studenten kunnen in aanmerking komen. In het aanvraagprogramma en aanvraagformulier van de Belastingdienst kunt u lezen welke bijzondere doelgroepen er zijn. Verhoging extra tegemoetkoming Betaalde de gemeente in december 2004 geheel of gedeeltelijk een zogenoemde subsidieplaats? Dan komt u in aanmerking voor een bijzondere regeling. U ontvangt dan een verhoging van de extra tegemoetkoming van het Rijk. Hierop heeft u recht als de werkgever niet of onvoldoende bijdraagt in de kosten van kinderopvang. De verhoging van de extra tegemoetkoming geldt zolang de soort opvang niet verandert. Deze regeling loopt tot 2009.

6 De tegemoetkoming aanvragen, wijzigen en ontvangen Vraag nu aan bij de Belastingdienst/Toeslagen Als u weet wat uw werkgever (of in bijzondere situaties uw gemeente of UWV) bijdraagt in de opvangkosten, kunt u de tegemoetkoming kinderopvang van het Rijk aanvragen. U vraagt deze tegemoetkoming één keer per jaar aan bij Belastingdienst/Toeslagen. Dit kunt u doen met het aanvraagprogramma dat u kunt downloaden van internet: Met dit programma kunt u snel, eenvoudig en met minder kans op fouten uw aanvraag invullen en opsturen. Het programma biedt u bij elke vraag een toelichting op maat en het toont u een voorlopige berekening van uw tegemoetkoming. U kunt echter ook gebruikmaken van het aanvraagformulier dat u in deze map vindt. Lees in beide gevallen de toelichting goed door bij het invullen van de aanvraag. Uw aanvraag insturen Als u de tegemoetkoming van het Rijk vanaf januari 2005 in maandelijkse termijnen wilt ontvangen, moet Belastingdienst/Toeslagen uw aanvraag uiterlijk 30 november 2004 hebben ontvangen. U kunt er ook voor kiezen de tegemoetkoming na 2005 aan te vragen. Bijvoorbeeld als u verwacht dat er gedurende het jaar veel wijzigingen optreden in uw persoonlijke financiële situatie of in het gebruik van opvang. Als achteraf namelijk blijkt dat de ontvangen tegemoetkoming te hoog is geweest, moet u het te veel ontvangen bedrag terugbetalen. Uitbetaling van de tegemoetkoming De Belastingdienst/Toeslagen verwerkt uw aanvraag en maakt de tegemoetkoming in maandelijkse termijnen over op het rekeningnummer dat u heeft vermeld in uw aanvraag. U kunt overigens met uw kindercentrum, gastouderbureau, tussenpersoon of bemiddelaar afspreken dat de Belastingdienst de tegemoetkoming direct aan één van hen overmaakt. Vermeld dan in uw aanvraag het rekeningnummer van deze organisatie of persoon. Tussentijdse wijzigingen De hoogte van de tegemoetkoming van het Rijk is gebaseerd op de informatie die u op het aanvraagformulier heeft verstrekt. Wijzigingen in uw persoonlijke situatie of in het gebruik van kinderopvang kunnen gevolgen hebben voor de hoogte van de tegemoetkoming. Om te voorkomen dat u in 2006 veel moet terugbetalen, kunt u wijzigingen in 2005 tussentijds doorgeven aan Belastingdienst/Toeslagen. U kunt dit doen met het aanvraagprogramma of met een wijzigingsformulier. Het aanvraagprogramma vindt u op internet: Het wijzigingsformulier kunt u aanvragen bij de BelastingTelefoon:

7 Definitieve toekenning De hoogte van de tegemoetkoming wordt gebaseerd op schattingen die u in 2004 of 2005 heeft gemaakt. Begin 2006 beschikt u over de definitieve gegevens. Dan doet u hiervan opgaaf bij de Belastingdienst en vindt eventueel verrekening plaats. Controle door de Belastingdienst Bewaar uw contracten, facturen en dergelijke. De Belastingdienst kan u verzoeken om nadere informatie over uw aanvraag, wijziging of definitieve opgaaf. Meer weten? Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid telefoon: internet: en Belastingdienst/Toeslagen telefoon: internet:

8 Handige adressen Bij onderstaande instanties en bronnen kunt u terecht voor aanvullende informatie of advies: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Anna van Hannoverstraat 4 Postbus lv Den Haag telefoon: internet: De Belastingdienst telefoon: internet: Programmabureau Implementatie Wet kinderopvang Postbus ce Den Haag info@wetkinderopvang.nl internet: Internetsite over kinderopvang Internet: Deze portal bevat informatie over organisaties en instellingen die op diverse manieren betrokken zijn bij kinderopvang. BOinK De belangenvereniging voor ouders met kinderen in de kinderopvang. Kijk voor informatie op:

9 Stappen 1 Vraag een offerte van uw kindercentrum of gastouderbureau 2 Ga na hoe hoog de bijdrage is van uw werkgever en die van uw partner, of in bijzondere gevallen hoe hoog de bijdrage is van de gemeente of het UWV 3 Verzamel de gegevens over uw (gezins)inkomen 4 Vul het bijgevoegde aanvraagformulier in of download het aanvraagprogramma van 5 Zorg ervoor dat het ingevulde formulier uiterlijk 30 november 2004 bij de Belastingdienst/Toeslagen is

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015. Geachte ouder(s),

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015. Geachte ouder(s), AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015 Geachte ouder(s), U heeft kinderopvang in verband met Sociaal Medische Indicatie nodig en u wilt een tegemoetkoming

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016. Geachte ouder(s),

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016. Geachte ouder(s), AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016 Geachte ouder(s), U heeft kinderopvang in verband met Sociaal Medische Indicatie nodig en u wilt een tegemoetkoming

Nadere informatie

Kabinetsplannen: informatie voor werkende ouders

Kabinetsplannen: informatie voor werkende ouders Kabinetsplannen: informatie voor werkende ouders Let op: Het voorstel over de vaste toeslag van de overheid is opgenomen in het Belastingplan 2007. De Eerste Kamer moet hier nog mee akkoord gaan. De percentages

Nadere informatie

3 Kinderopvangtoeslag

3 Kinderopvangtoeslag 13 3 Kinderopvangtoeslag Om kinderopvangtoeslag te krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden hebben te maken met uw persoonlijke situatie, uw werksituatie en de kinderopvang.

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kinderopvangtoeslag 2011 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Of wilt u het aanvragen? Dan is

Nadere informatie

1. Wie krijgt kinderopvangtoeslag?

1. Wie krijgt kinderopvangtoeslag? Bron: Brochure Kinderopvangtoeslag 2008, mei 2008 van de Belastingdienst/Toeslagen Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de

Nadere informatie

Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld!

Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld! Kinderopvangtoeslag 2007 Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld! 1 2 3 4 Ontdek of u in aanmerking komt Kinderopvangtoeslag aanvragen Kinderopvangtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven

Nadere informatie

WIJZIGINGSFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016. Geachte ouder(s),

WIJZIGINGSFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016. Geachte ouder(s), WIJZIGINGSFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016 Geachte ouder(s), U heeft kinderopvang in verband met Sociaal Medische Indicatie op basis van de verordening Wet kinderopvang

Nadere informatie

Hoogte kinderopvangtoeslag

Hoogte kinderopvangtoeslag Hoogte kinderopvangtoeslag Aan de hand van de tabel op pagina 6 kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u in totaal in 2007 ontvangt. Deze toeslag bestaat uit de inkomensafhankelijke toeslag én de

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Kinderopvangtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

1 Aanvraagformulier Tegemoetkoming kosten kinderopvang op grond van Sociaal Medische Indicatie

1 Aanvraagformulier Tegemoetkoming kosten kinderopvang op grond van Sociaal Medische Indicatie Aanvraagformulier Tegemoetkoming kosten kinderopvang op grond van Sociaal Medische Indicatie Gemeente Strijen Waarom dit formulier Hebt u om sociale of medische redenen kinderopvang nodig? En krijgt u

Nadere informatie

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen,

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, overwegende dat: Promotiestudenten en bursalen onder nader te bepalen voorwaarden recht hebben op een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang,

Nadere informatie

Kinderopvang gemeente Geertruidenberg

Kinderopvang gemeente Geertruidenberg Gastouderbureau De Beverburcht 28 www.kinderopvangbrabant.nl www.parapluutje.nl www.hetbergje.nl www.kinderopvangdolfijn.nl Kinderopvang gemeente Geertruidenberg www.rikkie.nl www.trema.org Colofon: Christine

Nadere informatie

U kunt een tegemoetkoming bij de gemeente aanvragen als u behoort tot één van onderstaande, speciale doelgroepen:

U kunt een tegemoetkoming bij de gemeente aanvragen als u behoort tot één van onderstaande, speciale doelgroepen: Wet kinderopvang Om aanspraak te maken op een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang, moet u zelf een opvangplaats voor uw kind regelen. Uitgangspunt van de Wet kinderopvang is dat kinderopvang een

Nadere informatie

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Toeslagen 2013 Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Inhoud Inleiding 3 Zorgtoeslag 4 Huurtoeslag 5 Kinderopvangtoeslag 7 Kindgebonden budget 8 Toeslag aanvragen

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 05-10-2004 Onderwerp: Invoering Wet Kinderopvang. Conceptbesluit: In te stemmen met: 1) het projectplan Invoering Wet Kinderopvang

Nadere informatie

U ontvangt binnen acht weken bericht. Kinderopvangtoeslag 2006

U ontvangt binnen acht weken bericht. Kinderopvangtoeslag 2006 12345toe 2006 Aanvragen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 3 Vul het aanvraagformulier in Stuur het formulier terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen Toeslagpartner bepalen

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2015

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2015 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2015 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

m/v m/v sector : welzijn afdeling : sociale zaken en werkgelegenheid bureau : front office tegemoetkoming kosten kinderopvang 1.

m/v m/v sector : welzijn afdeling : sociale zaken en werkgelegenheid bureau : front office tegemoetkoming kosten kinderopvang 1. sector : welzijn afdeling : sociale zaken en werkgelegenheid bureau : front office nummer werkproces(sen) (in te vullen door afdeling SoZaWe) onderwerp tegemoetkoming kosten kinderopvang : aanvraagformulier

Nadere informatie

BELEIDSREGEL GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMING (KOA-kopje) IN DE KOSTEN KINDEROPVANG 2013 GEMEENTE MENTERWOLDE

BELEIDSREGEL GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMING (KOA-kopje) IN DE KOSTEN KINDEROPVANG 2013 GEMEENTE MENTERWOLDE BELEIDSREGEL GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMING (KOA-kopje) IN DE KOSTEN KINDEROPVANG 2013 GEMEENTE MENTERWOLDE HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen 1. Alle begrippen die in deze beleidsregel

Nadere informatie

Kinderopvang Hoogvliet

Kinderopvang Hoogvliet Wetgeving Kinderopvangtoeslag Met ingang van januari 2007 zijn de regels voor de Kinderopvangtoeslag aangepast. Hieronder vindt u het belangrijkste zaken. Voor meer informatie kunt u terecht op de internetpagina's:

Nadere informatie

Handreiking Administratieve Organisatie voor Kinderopvangorganisaties

Handreiking Administratieve Organisatie voor Kinderopvangorganisaties Wet kinderopvang Handreiking Administratieve Organisatie voor Kinderopvangorganisaties augustus 2004 Programmabureau Implementatie Wet kinderopvang Lange Voorhout 14 2514 ED Den Haag T 070-3115840 F 070-3462409

Nadere informatie

Inlichtingenformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Hoorn

Inlichtingenformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Hoorn Inlichtingenformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Hoorn Waarom dit formulier U heeft dit formulier nodig om bij de gemeente een tegemoetkoming kosten kinderopvang aan te vragen. U komt

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Kinderopvangtoeslag aanvragen 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Feiten en cijfers over Kinderopvang

Feiten en cijfers over Kinderopvang over Kinderopvang 1. De kosten van kinderopvang De Kinderopvangtoeslag is er voor alle werkende ouders De Wet kinderopvang geeft vanaf 1 januari 2005 alle werkende/studerende ouders die van kinderopvang

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2019

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2019 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2019 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Berekening kinderopvangtoeslag 2013

Berekening kinderopvangtoeslag 2013 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2013 ib 998 - ib*7pl De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2018

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2018 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2018 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2017

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2017 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2017 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2014

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2014 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2014 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2016

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2016 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2016 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Aanvraag tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Kapelle

Aanvraag tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Kapelle Aanvraag tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Kapelle Waarom dit formulier? Met dit formulier kunt u bij de gemeente een tegemoetkoming aanvragen voor de kosten van kinderopvang. U komt alleen in

Nadere informatie

Beleidsregels tegemoetkoming eigen bijdrage kinderopvang Gemeente Súdwest-Fryslân

Beleidsregels tegemoetkoming eigen bijdrage kinderopvang Gemeente Súdwest-Fryslân Beleidsregels tegemoetkoming eigen bijdrage kinderopvang Gemeente Súdwest-Fryslân Artikel 1. Doel van de regeling Deze regeling heeft als doel te voorzien in een tegemoetkoming in de kosten van de eigen

Nadere informatie

Aanvraag tegemoetkoming kosten kinderopvang

Aanvraag tegemoetkoming kosten kinderopvang Aanvraag tegemoetkoming kosten kinderopvang Waarom dit formulier Met dit formulier kunt u bij de gemeente een tegemoetkoming aanvragen voor de kosten van kinderopvang. U komt alleen in aanmerking voor

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET GASTOUDERBUREAU HAYAT VOOR DE VRAAGOUDER(S) 2014. Doornlaan 12B 6717 BR Ede

INFORMATIEPAKKET GASTOUDERBUREAU HAYAT VOOR DE VRAAGOUDER(S) 2014. Doornlaan 12B 6717 BR Ede INFORMATIEPAKKET GASTOUDERBUREAU HAYAT VOOR DE VRAAGOUDER(S) 2014 H a y a t Gastouderbureau Doornlaan 12B 6717 BR Ede Telefoon: 0318-620 316 E-mail: info@gob-hayat.nl www.gob-hayat.nl Informatiepakket

Nadere informatie

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag Hét Gastouderbureau Warnsveldseweg 23 7204BA ZUTPHEN Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat

Nadere informatie

Kantoor Utrecht. NAW gegevens aanvrager. Geachte heer/mevrouw,

Kantoor Utrecht. NAW gegevens aanvrager. Geachte heer/mevrouw, Kantoor Utrecht Antwoordnummer 21440 6400 SL HEERLEN BelastingTelefoon 0800-0543 NAW gegevens aanvrager Datum 15 juli 2011 Uw kenmerk Betreft Jaaroverzicht kinderopvang 2010 Kenmerk TKG10

Nadere informatie

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst Toeslagen Belastingdienst Informatieblad Maart 2014 Huurtoeslag 2014 TG 720-1Z42PL Huurtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw huur. Wilt u weten of u deze toeslag kunt krijgen en wat u dan moet doen?

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER

INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER Informatiefolder INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER GASTOUDEROPVANG WAT IS GASTOUDEROPVANG? In 2005 is de Wet Kinderopvang ingevoerd, waardoor de overheid u als (vraag)ouder financieel tegemoet

Nadere informatie

Berekening kinderopvangtoeslag 2012

Berekening kinderopvangtoeslag 2012 Berekening kinderopvangtoeslag 2012 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten van kinderopvang het gezamenlijke

Nadere informatie

Informatie Folder Veranderingen gastouderopvang 2012

Informatie Folder Veranderingen gastouderopvang 2012 Informatie Folder Veranderingen gastouderopvang 2012 2 1. Inhoudsopgaven 1. Inleiding 5 2. Kwaliteitseisen gastouderopvang 6 2.1 Eisen aan Gastouders 6 2.1.1 Deskundigheidseisen gastouders 7 2.1.2 Overige

Nadere informatie

Aanvraag gemeentelijke tegemoetkoming kosten peuteropvang Den Haag

Aanvraag gemeentelijke tegemoetkoming kosten peuteropvang Den Haag Aanvraag gemeentelijke tegemoetkoming kosten peuteropvang Den Haag Geachte ouder(s) / verzorger(s), Met dit aanvraagformulier doet u een aanvraag voor de tegemoetkoming voor de kosten van peuteropvang.

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OUDERS

INFORMATIE VOOR OUDERS INFORMATIE VOOR OUDERS Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden - Telefoon 088 0022000 Email: gobhaaglanden@casema.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken

Nadere informatie

BELEIDSREGELS TEGEMOETKOMING KINDEROPVANGTOESLAG DEURNE 2015. Gelet op artikel 1.13 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen (WK)

BELEIDSREGELS TEGEMOETKOMING KINDEROPVANGTOESLAG DEURNE 2015. Gelet op artikel 1.13 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen (WK) Gemeenteblad nr. 182, 18 december 2014 BELEIDSREGELS TEGEMOETKOMING KINDEROPVANGTOESLAG DEURNE 2015 Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op artikel 1.13 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 10828 28 februari 2018 Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 20 februari 2018, nr.

Nadere informatie

Beleidsregels tegemoetkoming kosten kinderopvang op grond van sociaal medische indicatie

Beleidsregels tegemoetkoming kosten kinderopvang op grond van sociaal medische indicatie Beleidsregels tegemoetkoming kosten kinderopvang op grond van sociaal medische indicatie Het college van burgemeester en wethouders van Schiedam, gelet op artikel 4.81 van de Algemene wet bestuursrecht,

Nadere informatie

1Gastouderopvang nader bekeken

1Gastouderopvang nader bekeken Thema 1Gastouderopvang nader bekeken 1.1 Inleiding Gastouderopvang is opvang in de thuissituatie van de gastouder of van (een van) de ouders van het kind. Ouders kiezen vaak voor gastouderopvang omdat

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Nr. 30 6 januari 2017 Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân. Beleidsregels tegemoetkoning eigen bijdrage

Nadere informatie

Aanvraag. Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang

Aanvraag. Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang Aanvraag Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang Lichamelijke, psychische of sociale problemen van ouders* kunnen er soms voor zorgen dat ouders de opvoeding en verzorging van hun kind niet meer aankunnen.

Nadere informatie

Harmonisatie peuterspeelzalen; waar moet ik aan denken?

Harmonisatie peuterspeelzalen; waar moet ik aan denken? Harmonisatie peuterspeelzalen; waar moet ik aan denken? checklist voor ouders Voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn er verschillende wettelijke regels. Vanaf 1 januari 2018 gaan voor alle peuterspeelzalen

Nadere informatie

Als u kosten maakt voor kinderopvang

Als u kosten maakt voor kinderopvang 2004 Als u kosten maakt Als u kosten maakt in verband met uw werk kan dit gevolgen hebben voor uw belasting. U mag namelijk onder bepaalde voorwaarden een deel van deze kosten aftrekken. Of dat ook voor

Nadere informatie

Informatiepakket Stichting Peuterspeelzalen Heusden

Informatiepakket Stichting Peuterspeelzalen Heusden Informatiepakket Stichting Peuterspeelzalen Heusden pagina 2 De informatie op pagina 2 en 3 is uitsluitend bedoeld voor ouders die gebruik maken van de Wet kinderopvang. De informatie op pagina 4 is uitsluitend

Nadere informatie

Aanvraag tegemoetkoming kosten kinderopvang Regionale Sociale Dienst (RSD) de Liemers

Aanvraag tegemoetkoming kosten kinderopvang Regionale Sociale Dienst (RSD) de Liemers Aanvraag tegemoetkoming kosten kinderopvang Regionale Sociale Dienst (RSD) de Liemers Waarom dit formulier Met dit formulier kunt u bij de Regionale Sociale Dienst (RSD) de Liemers een tegemoetkoming aanvragen

Nadere informatie

Informatie gastouderopvang

Informatie gastouderopvang Informatie gastouderopvang Semarangplantsoen 23, 1335 GV Almere, T 036-5337598, info@flevokiscare.nl, www.flevokidscare.nl Inhoudsopgave pag. 1. Introductie 3 2. Wat is gastouderopvang? 4 2.1 Wet kinderopvang

Nadere informatie

Kindgebonden budget 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kindgebonden budget 2011. Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kindgebonden budget 2011 Een bijdrage in de kosten voor uw kinderen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kindgebonden budget Het kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen.

Nadere informatie

Financiële regeling peuterspeelscholen

Financiële regeling peuterspeelscholen Financiële regeling peuterspeelscholen 0229-212587 www.peuterspeelscholenhoorn.nl Welkom bij onze peuterspeelschool. In deze flyer vindt u informatie over de financiële regeling van onze peuterspeelscholen.

Nadere informatie

BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KINDEROPVANGTOESLAG HELMOND 2013

BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KINDEROPVANGTOESLAG HELMOND 2013 Jaar: 2012 Nummer: 103 Besluit: B&W 11 december 2012 Gemeenteblad BELEIDSREGEL TEGEMOETKOMING KINDEROPVANGTOESLAG HELMOND 2013 Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op artikel 1.13 Wet kinderopvang

Nadere informatie

Wijzigen kost maar weinig tijd

Wijzigen kost maar weinig tijd 12345toe 2011 Wijzigen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug 3 U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag wijzigen

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Verordening kinderopvang op sociaal medische indicatie Haarlemmerliede en Spaarnwoude De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; Gelezen het voorstel van het college 19 januari ; Gelet op

Nadere informatie

Informatie voor vraagouders over gastouderopvang

Informatie voor vraagouders over gastouderopvang TIKO Kinderopvang/ Informatie vraagouder februari 2015 1 Informatie voor vraagouders over gastouderopvang Gastouderopvang: een kleinschalige vorm van kinderopvang die plaats vindt bij een gastouder thuis,

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET GASTOUDERBUREAU HAYAT VOOR DE VRAAGOUDER(S) 2015. Doornlaan 12B 6717 BR Ede

INFORMATIEPAKKET GASTOUDERBUREAU HAYAT VOOR DE VRAAGOUDER(S) 2015. Doornlaan 12B 6717 BR Ede INFORMATIEPAKKET GASTOUDERBUREAU HAYAT VOOR DE VRAAGOUDER(S) 2015 H a y a t Gastouderbureau Doornlaan 12B 6717 BR Ede Telefoon: 0318-620 316 E-mail: info@gob-hayat.nl www.gob-hayat.nl Informatiepakket

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015. Gemeente Wijdemeren. College van burgemeester en wethouders

Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015. Gemeente Wijdemeren. College van burgemeester en wethouders Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door

Nadere informatie

Maatwerk Bemiddeling

Maatwerk Bemiddeling Brochure gastouderopvang voor Gast- en Vraagouders. Maatwerk Gastouderbemiddeling is een bureau dat regionaal werkzaam is op het gebied van gastouderopvang. Maatwerk richt zich uitsluitend op het regelen

Nadere informatie

Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug. U ontvangt binnen acht weken bericht. aanvragen. Kinderopvangtoeslag

Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug. U ontvangt binnen acht weken bericht. aanvragen. Kinderopvangtoeslag 12345toe 2011 Toelichting Aanvragen Kinderopvangtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Aanvraag gemeentelijke tegemoetkoming kosten peuteropvang Den Haag

Aanvraag gemeentelijke tegemoetkoming kosten peuteropvang Den Haag Aanvraag gemeentelijke tegemoetkoming kosten peuteropvang Den Haag Geachte ouder(s) / verzorger(s), Met dit aanvraagformulier doet u een aanvraag voor de tegemoetkoming voor de kosten van peuteropvang.

Nadere informatie

Regeling werkgeversbijdrage kinderopvang rijkspersoneel

Regeling werkgeversbijdrage kinderopvang rijkspersoneel BZK Regeling werkgeversbijdrage kinderopvang rijkspersoneel 3 november 2004/Nr. DGMOS 04-80708 DGMOS/POIR/AV In overeenstemming met de overige ministers; Besluit: Artikel 1. Definities In deze regeling

Nadere informatie

Provinciaal blad. e gastouder: de natuurlijke persoon die gastouderopvang

Provinciaal blad. e gastouder: de natuurlijke persoon die gastouderopvang Provinciaal blad 2005 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord- Holland van 5 januari 2005, nr. 2004-5950, tot afkondiging van hun besluit inzake de vaststelling van de Tijdelijke kinderopvangregeling

Nadere informatie

Kidscasa Gastouderopvang

Kidscasa Gastouderopvang Kidscasa Gastouderopvang Gastouderopvang is kleinschalig en huiselijk. Gastouderopvang is flexibel door de individuele afspraken die er worden gemaakt. Het Gastouderbureau (GOB) van Kidscasa Kinderopvang

Nadere informatie

INLEIDING. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Aarzelt u niet en neem contact met ons op! Adresgegevens

INLEIDING. Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Aarzelt u niet en neem contact met ons op! Adresgegevens INLEIDING Hartelijk dank voor uw belangstelling in onze organisatie. Stichting Kinderopvang Heerhugowaard (SKH) heeft een gastouderbureau dat bemiddeld voor ouders en gastouders in Heerhugowaard. Met deze

Nadere informatie

voor ouders De nieuwe regels voor gastouderopvang

voor ouders De nieuwe regels voor gastouderopvang voor ouders De nieuwe regels voor gastouderopvang 1 Voor de communicatie over en implementatie van de wijzigingen in de gastouderopvang is een Implementatiebureau opgericht. Dit bureau informeert en ondersteunt

Nadere informatie

> Antwoordnummer 21440 6400 SL HEERLEN

> Antwoordnummer 21440 6400 SL HEERLEN Beschikking Kantoor Utrecht > Antwoordnummer 21440 6400 SL HEERLEN BelastingTelefoon 0800-0543 Datum 26 oktober 2011 Uw kenmerk Betreft Terugbetalen kinderopvangtoeslag 2010 Kenmerk TKK NHL 10 Geachte

Nadere informatie

Aanvraagformulier gemeentetoeslag peuteropvang en VVE

Aanvraagformulier gemeentetoeslag peuteropvang en VVE Aanvraagformulier gemeentetoeslag peuteropvang en VVE Dit formulier hoort bij gemeentetoeslag voor peuteropvang en VVE, te vinden op www.opsterland.nl. Voor het invullen van dit formulier heeft u nodig:

Nadere informatie

Afdeling Samenleving Richtlijn 3.7 en KINDEROPVANG

Afdeling Samenleving Richtlijn 3.7 en KINDEROPVANG Afdeling Samenleving Richtlijn 3.7 en 3.7.1 KINDEROPVANG Algemeen Sedert 1 januari 2005 is de Wet kinderopvang in werking getreden. Deze wet regelt de kwaliteit en financiering van kinderopvang. Uitgangspunt

Nadere informatie

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Beste ouders, per 1 januari 2016 bieden drie kinderopvangorganisaties, op vijf locaties, gesubsidieerde peuteropvang aan in de gemeente Dongen. Met deze

Nadere informatie

Beleidsregel vergoeding eigen bijdrage kosten kinderopvang Hilversum 2013. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum,

Beleidsregel vergoeding eigen bijdrage kosten kinderopvang Hilversum 2013. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum, Beleidsregel vergoeding eigen bijdrage kosten kinderopvang Hilversum 2013 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum, gelet op de artikelen in de Algemene wet bestuursrecht (Awb),

Nadere informatie

Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld!

Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld! Zorgtoeslag 2007 Een bijdrage in de premiekosten van uw zorgverzekering. Zo geregeld! 1 2 3 4 Ontdek of u in aanmerking komt Zorgtoeslag aanvragen Zorgtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven Leuker kunnen

Nadere informatie

VERGOEDING EIGEN BIJDRAGE KOSTEN KINDEROPVANG HILVERSUM 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Hilversum,

VERGOEDING EIGEN BIJDRAGE KOSTEN KINDEROPVANG HILVERSUM 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Hilversum, BELEIDSREGELS GEMEENTE HILVERSUM Behorende bij Wet kinderopvang en kwaliteit peuterspeelzalen VERGOEDING EIGEN BIJDRAGE KOSTEN KINDEROPVANG HILVERSUM 2016 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2011

Nieuwsbrief November 2011 Nieuwsbrief November 2011 In deze nieuwsbrief willen wij u informeren omtrent een aantal wijzigingen die worden doorgevoerd in de Wet Kinderopvang per 1 januari 2012 en (naar verwachting) per 1 januari

Nadere informatie

Zorgtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering

Zorgtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering Zorgtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering 2 Zorgtoeslag Krijgt u zorgtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de zorgtoeslag op een rij. De zorgtoeslag

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 49288 1 september 2017 Beleidsregel van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 21 augustus 2017, 2017-0000130251,

Nadere informatie

Berekening kinderopvangtoeslag 2011

Berekening kinderopvangtoeslag 2011 Berekening kinderopvangtoeslag 2011 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten van kinderopvang het gezamenlijke

Nadere informatie

Kindertoeslag Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kindertoeslag Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kindertoeslag 2008 Een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud van uw kinderen Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kindertoeslag De kindertoeslag is een bijdrage in de kosten voor levensonderhoud

Nadere informatie

Kinderopvang in Helmond

Kinderopvang in Helmond Kinderopvang in Helmond colofon Titel: Kinderopvang in Helmond Opdrachtgever: Gemeente Helmond Opdrachtnemer: Afdeling Onderzoek en Statistiek Gemeente Helmond Marian Foolen-Huys Datum: Januari 211 Gemeente

Nadere informatie

Tegemoetkoming kinderopvangkosten sociaal medische indicatie

Tegemoetkoming kinderopvangkosten sociaal medische indicatie Tegemoetkoming kinderopvangkosten sociaal medische indicatie Als u niet in aanmerking komt voor een toeslag/tegemoetkoming op grond van de Wet kinderopvang maar opvang is wel noodzakelijk op sociaal medische

Nadere informatie

Centrum voor Beleidsstatistiek en Microdata Services. Documentatierapport Kinderopvang

Centrum voor Beleidsstatistiek en Microdata Services. Documentatierapport Kinderopvang Centrum voor Beleidsstatistiek en Microdata Services Documentatierapport Kinderopvang Datum: 26 juni 2015 Bronvermelding Publicatie van uitkomsten geschiedt door het onderzoeksinstelling of de opdrachtgever

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 3951 28 januari 2019 Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 21 januari 2019, nr. 2018-0000159940,

Nadere informatie

AANVRAAG TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE

AANVRAAG TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE AANVRAAG TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE Waarom dit formulier Met dit formulier kunt u een tegemoetkoming aanvragen in de kosten van kinderopvang op sociaal-medische gronden.

Nadere informatie

Informatie voor Gastouders

Informatie voor Gastouders Informatie voor Gastouders Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden 088 002000 gob@haaglandenkinderzaken.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken 088

Nadere informatie

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllll lll ll ll ll l

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllll lll ll ll ll l lllllllllllllllllllllllllllllllllllllll lll ll ll ll l Beleidsregels Re integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling iioverheidsor anisatie

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR GASTOUDERS

INFORMATIE VOOR GASTOUDERS INFORMATIE VOOR GASTOUDERS Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden - Telefoon 088 002000 Email: gobhaaglanden@casema.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken

Nadere informatie

VERGOEDING EIGEN BIJDRAGE KOSTEN KINDEROPVANG HILVERSUM artikel 1.13 van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen

VERGOEDING EIGEN BIJDRAGE KOSTEN KINDEROPVANG HILVERSUM artikel 1.13 van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hilversum. Nr. 136822 5 oktober 2016 VERGOEDING EIGEN BIJDRAGE KOSTEN KINDEROPVANG HILVERSUM 2016 BELEIDSREGELS GEMEENTE HILVERSUM Behorende bij Wet kinderopvang

Nadere informatie

Aanvraagformulier Tegemoetkoming kosten Wet Kinderopvang

Aanvraagformulier Tegemoetkoming kosten Wet Kinderopvang Aanvraagformulier Tegemoetkoming kosten Wet Kinderopvang Niet in te vullen door aanvrager Datum afgifte formulier: Reg.nr.: Ingekomen op: Met dit formulier kunt u bij de gemeente een tegemoetkoming aanvragen

Nadere informatie

Verordening kinderopvang op sociaal-medische indicatie Bloemendaal De raad van de gemeente Bloemendaal;

Verordening kinderopvang op sociaal-medische indicatie Bloemendaal De raad van de gemeente Bloemendaal; Verordening kinderopvang op sociaal-medische indicatie Bloemendaal 2017 De raad van de gemeente Bloemendaal; Gelezen het voorstel van het college 2017; Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; Besluit

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Kinderopvangtoeslag aanvragen 12345toe 2008 Aanvragen Toelichting Kinderopvangtoeslag 1 2 3 Vul het formulier in Stuur de ingevulde formulierbladen met het voorblad terug U ontvangt binnen acht weken bericht Inhoud Toeslag aanvragen

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg Beleidsregels Kinderopvang Gemeente Steenbergen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen,

Nadere informatie

Handboek Wet Kinderopvang

Handboek Wet Kinderopvang Handboek Wet Kinderopvang Aanwijzing voor de gebruiker: Vanuit de inhoudsopgave van dit document of de bookmarks in de PDF-reader kunt u snel naar de verschillende hoofdstukken en paragrafen klikken. Rechts

Nadere informatie

Inspectierapport Gastouderbureau "Roos" (GOB) Rodenweg 3 5451NH MILL Registratienummer 116285588

Inspectierapport Gastouderbureau Roos (GOB) Rodenweg 3 5451NH MILL Registratienummer 116285588 Inspectierapport Gastouderbureau "Roos" (GOB) Rodenweg 3 5451NH MILL Registratienummer 116285588 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: MILL EN SINT HUBERT Datum inspectie: 22-09-2014

Nadere informatie

: Consequenties invoering Wet kinderopvang per 1-1-2005

: Consequenties invoering Wet kinderopvang per 1-1-2005 Gemeente n Bergen op Zoom RAADSVERGADERING roboq Öff3 Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 29 september 2004 : SMD/04/51 : Consequenties invoering Wet kinderopvang per 1-1-2005 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag gemeente Nijmegen bij gebruik peuteropvang.

Ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag gemeente Nijmegen bij gebruik peuteropvang. Ouderverklaring geen recht op kinderopvangtoeslag gemeente Nijmegen bij gebruik peuteropvang. Gegevens ouder(s)/verzorger(s) Gegevens ouder/verzorger Gegevens ouder/verzorger Naam Voorletter(s) Straatnaam

Nadere informatie

Beleidsregels kinderopvang gemeente Olst-Wijhe

Beleidsregels kinderopvang gemeente Olst-Wijhe CVDR Officiële uitgave van Olst-Wijhe. Nr. CVDR267447_1 2 mei 2017 Beleidsregels kinderopvang gemeente Olst-Wijhe Hoofdstuk 1 Inleiding Met ingang van 1 januari 2013 is de Wet Kinderopvang gewijzigd. Concreet

Nadere informatie