VERSLAG GEMEENTERAAD 28 MEI 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG GEMEENTERAAD 28 MEI 2015"

Transcriptie

1 VERSLAG GEMEENTERAAD 28 MEI 2015 ONDERHANDSE VERKOOP WONING TE MIDDELBURG, KLOOSTERSTRAAT 1: DEFINITIEVE BESLISSING De gemeenteraad besliste op 23 oktober 2014 principieel om over te gaan tot onderhandse verkoop van de woning. In het kader van het dynamisch patrimoniumbeleid wordt patrimonium dat niet langer gebruikt wordt, verkocht om middelen te genereren om het patrimonium dat behouden blijft te renoveren of om een duurzame nieuwbouw te realiseren. De woning heeft niet langer een functie voor het gemeentebestuur. Aan de gemeenteraad wordt de onderhandse verkoopcompromis voorgelegd. De gemeenteraad gaat over tot de verkoop van de eigendom Middelburg, Kloosterstraat 1. LOKALE POLITIE - SELECTIEREGLEMENT In het BOC van 23 februari 2015 werd de selectieprocedure en het selectiereglement van Politiezone Maldegem voorgelegd. De aanpassingen zoals gevraagd door de syndicale organisaties werden uitgevoerd. In het kader van objectivering en professionalisering van de selectieprocedure is het aangewezen dat er een selectieprocedure/reglement wordt uitgeschreven voor de georganiseerde selectieproeven door Politiezone Maldegem. Ook transparantie naar de kandidaten is een motivatie voor het uitschrijven van deze selectieprocedure/reglement. De gemeenteraad keurt de selectieprocedure en selectiereglement van Politiezone Maldegem goed. AFVAARDIGING ETHIAS - GEWONE ALGEMENE JAARVERGADERING OP 19 JUNI 2015 Het gemeentebestuur ontving een uitnodiging naar de gewone algemene jaarvergadering van Ethias Gemeen Recht die zal doorgaan op 19 juni 2015 in Brussel. De gemeenteraad stelt gemeenteraadslid Isabelle Colpaert aan als vertegenwoordiger voor de gewone algemene jaarvergadering van Ethias.

2 FINIWO - ALGEMENE VERGADERING - GOEDKEURING AGENDA & AGENDAPUNTEN De gemeente Maldegem neemt deel aan het intergemeentelijk samenwerkingsverband 'Financieringsintercommunale voor investeringen in West- & Oost-Vlaanderen', afgekort tot Finiwo en wordt opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering 2015 die bijeengeroepen wordt op 22 juni De gemeenteraad keurt de dagorde en alle afzonderlijke punten van de dagorde van de algemene vergadering van Finiwo goed en draagt Ann Van den Abeele (effectief vertegenwoordiger) of Boudewijn De Schepper (plaatsvervangend vertegenwoordiger) voor om de gemeente te vertegenwoordigen. IMEWO - ALGEMENE VERGADERING - GOEDKEURING AGENDA & AGENDAPUNTEN De gemeente Maldegem neemt voor het distributienetbeheer elektriciteit en/of gas deel aan de opdrachthoudende vereniging IMEWO, Intercommunale Maatschappij voor Energievoorziening in West- en Oost-Vlaanderen en werd opgeroepen deel te nemen aan de Algemene Vergadering van IMEWO op 22 juni 2015 te Bredene. De gemeenteraad keurt de agendapunten van de algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging Imewo goed en vaardigt de vertegenwoordigers van de gemeente af. VENECO - JAARVERGADERING AANDUIDING VERTEGENWOORDIGER De gemeente Maldegem is aangesloten bij de dienstverlenende vereniging VENECO² en wordt opgeroepen om deel te nemen aan de jaarvergadering De gemeente moet een vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger aanduiden voor deze algemene vergadering. De gemeenteraad duidt 1 vertegenwoordiger voor de jaarvergadering 2014 van de dienstverlenende vereniging VENECO² aan. VENECO² - JAARVERGADERING GOEDKEURING AGENDA & AGENDAPUNTEN De gemeenteraad keurt de agendapunten van de algemene vergadering van Veneco² goed onder bepaalde modaliteiten.

3 IVM - ALGEMENE VERGADERING & BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING - GOEDKEURING AGENDA & AGENDAPUNTEN - STATUTENWIJZIGING - HERSTRUCTURERING KAPITAAL I.V.M. maakt de agenda voor de algemene vergadering en de buitengewone algemene vergadering van de IVM van 17 juni 2015 over. De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering en de buitengewone algemene vergadering van de IVM goed ; de vertegenwoordigers of plaatsvervangende vertegenwoordigers van de gemeente worden gemandateerd om op de algemene vergadering en de buitengewone algemene vergadering van de IVM hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden. HEROPENSTELLING BIJKOMENDE KAPITAALVERHOGING IMEWO IN HET KADER VAN OPTIMALISATIE AANDELENBEZIT N.A.V. EXIT ELECTRABEL NV De gemeenteraad heeft in zitting van 27 november 2014 beslist om niet in te gaan op het voorstel van kapitaalverhoging door de raad van bestuur van Imewo. De gemeente kan het geld van de verkoop van ECS aandelen ook gebruiken om zelf te investeren in zaken die de burger onmiddellijk ten goede komen. De gemeenteraad gaat niet in op het voorstel van kapitaalverhoging die door de raad van bestuur van IMEWO wordt voorgesteld. VERZOEK FINIWO OM DE KAPITAALVERHOGING VAN PUBLI-T TE ONDERSCHRIJVEN De gemeente is aangesloten bij de dienstverlenende vereniging Finiwo. De motiveringsnota van Finiwo vervat een positief advies om de kapitaalverhoging van Publi-T proportioneel te onderschrijven, rekening houdend met zowel het vooropgestelde rendement als het strategisch belang van de investering voor de bevoorradingszekerheid van ons land op het vlak van elektriciteit. Het verwachte bruto rendement op de nieuwe aandelen is 5,30%. Het is de betrachting van de raad van bestuur om, behoudens onverwachte omstandigheden, het dividend per aandeel elk jaar met 2% te verhogen, zodat dit rendement geleidelijk toeneemt. De gemeenteraad verzoekt Finiwo om voor rekening van de gemeente de kapitaalverhoging van Publi-T te onderschrijven voor een proportioneel toegewezen bedrag van EUR ,75.

4 KERKFABRIEK SINT-ANTONIUS BALGERHOEKE - JAARREKENING 2014 De gemeenteraad neemt akte te van de beslissing van de gemeenteraad van Eeklo waarin de rekening 2014 van de kerkfabriek Balgerhoeke gunstig wordt geadviseerd. GOEDKEURING "TOEKOMSTBEELD 2050 VOOR MALDEGEM CENTRUM" - RUIMTELIJKE TOEKOMSTVISIE Het studiebureau BUUR (Bureau voor Urbanisme) uit Leuven/Gent is door het college aangesteld voor de opmaak van een masterplan/toekomstbeeld "Al onder de weg naar 2050" voor het centrum van Maldegem. Een masterplan op zich is geen juridisch erkend instrument op vlak van ruimtelijke ordening. Dit "plan" dient dan ook eerder aanzien te worden als een leidraad voor het ruimtelijk vergunningenbeleid en voor de eigen werken binnen de perimeter van dit plan. Het betreft geen detailplan, opmetingsplan of uitvoeringsplan, maar een visieplan waarin een aantal krijtlijnen zijn uitgezet in het kader van de verdere (ruimtelijke) ontwikkeling van het centrum. Een aantal stappen zijn reeds gezet om de visie toekomstgericht te bestendigen: De goedkeuring door de gemeenteraad van de dading tussen de gemeente en Finspico/F. Construct omtrent de invulling van de zone voor strategisch project binnen BPA Hof ter Ede. Het daaraan verbonden visieplan is opgemaakt binnen de krijtlijnen van het toekomstbeeld. Daarbij aansluitend is de beslissing genomen tot (en is een budget voorzien voor) de opmaak van een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ter herziening van het bestaande bijzonder plan van aanleg (BPA) Hof ter Ede. Overleg met het schoolbestuur Zusters Maricolen teneinde het masterplan dat de school momenteel opmaakt, af te stemmen op het toekomstbeeld voor het centrum. Het project "Groen in de stad", waarbij het Sint-Annapark wordt heraangelegd; ook daar wordt rekening gehouden met het toekomstbeeld zoals uitgewerkt door BUUR. In zitting van 16 juni 2014 heeft het college een stedenbouwkundig attest afgeleverd voor de site van de voormalige houtzagerij Verstringe in de Brielstraat. In overleg met de aanvrager is daar tot een voorstel gekomen dat inpasbaar is binnen de toekomstvisie voor het centrum. In kader van voorbesprekingen en stedenbouwkundig vergunningsbeleid wordt reeds rekening gehouden met de krachtlijnen uitgezet in het toekomstbeeld Er is een uitgebreid participatietraject gekoppeld geweest aan de opmaak van de toekomstvisie. De gemaakte bemerkingen en ingediende adviezen zijn behandeld en bepaalde zaken zijn meegenomen in het uiteindelijk toekomstbeeld. Het plan wil tegemoet komen aan de bezorgdheden van de bevolking (zoals deze ook bij de publieke consultatieronde aan bod zijn gekomen), aan de nood aan verdichting op een kwalitatieve manier, aan de nood aan opvang voor water, aan de vraag naar vlotte assen voor zachte weggebruikers,... en dit op schaal van Maldegem.

5 De gemeenteraad verleent haar goedkeuring aan de toekomstvisie voor het centrum van Maldegem zoals opgemaakt door BUUR onder de titel: "Al onder de weg... naar 2050". DEFINITIEVE VASTSTELLING VAN HET ONTWERP VAN GEMEENTELIJK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN 'ZONEVREEMDE HANDEL EN HORECA'. Dit punt werd verdaagd. AANPASSINGEN WATERLEIDINGSNET TGV SPAM 4 RIOLERINGSWERKEN KLEITKALSEIDE, LIEVEVROUWDREEF EN AFKOPPELING OPPERVLAKTEWATERLOPEN In het kader van de hoger vermelde werken is De Watergroep genoodzaakt om aanpassingswerken uit te voeren aan het drinkwaterdistributienet. De gemeentelijke tussenkomst in het project wordt volledig ten laste genomen door De Watergroep. De gemeenteraad keurt het ontwerp vanwege De Watergroep goed voor de aanpassingswerken aan het waterleidingsnet ten gevolge van de uitvoering van het Spam 4 project rioleringswerken Kleitkalseide, Lievevrouwdreef en afkoppeling van oppervlaktewaterlopen. JAARREKENING ILV BURENSPORTDIENST MEETJESLAND 2014 De gemeente Maldegem maakt samen met de gemeenten Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, St-Laureins, Waarschoot, Zelzate en Zomergem deel uit van de Interlokale Vereniging IV Meetjeslandse Burensportdienst waarbij de gemeente Evergem als beherende gemeente optreedt. In de statuten werd gestipuleerd dat de rekening van de interlokale vereniging jaarlijks ter goedkeuring aan de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten moet voorgelegd worden. De gemeenteraad keurt de jaarrekening 2014 en het bijhorend jaarverslag van de Interlokale Vereniging "Burensportdienst Meetjesland" goed. GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL KRUIPUIT - UITBREIDING LESTIJDENPAKKET SCHOOLJAAR Na kennisname van de resultaten van de telling van de leerlingen in de gemeentelijke basisschool en het lestijdenpakket voor het schooljaar , zoals vastgesteld door het Agentschap voor Onderwijsdiensten van het Vlaams Ministerie voor onderwijs en vorming, wordt vastgesteld dat onvoldoende lesuren voorhanden zijn om alle klassen volledig te splitsen.

6 Om het lescomfort te verzekeren en alle klassen in het lager onderwijs te splitsen is het aangewezen 14u. bijkomend ten laste van de gemeente toe te kennen. Indien deze uren niet toegekend worden ontstaan in elke graad voor een aantal uur /week klassen van 30 tot 40 leerlingen, wat teveel is om op pedagogisch & didactisch verantwoorde wijze te kunnen lesgeven. De gemeenteraad kent aan de gemeentelijke basisschool Kruipuit voor de periode van 1 september 2015 tot 30 juni 2016 veertien bijkomende lestijden basisonderwijs toe, die ten laste komen van de gemeente via het werkingsbudget van de school en worden aangewend in het lager onderwijs en in het kleuteronderwijs. GEHEIME ZITTING LOKALE POLITIE - CONSOLIDATIE ARBEIDSONGEVAL De gemeenteraad consolideert het arbeidsongeval overkomen aan een medewerker van de van politie. LOKALE POLITIE - ARBEIDSONGEVAL HERZIENING - AMBTSHALVE VERZOEK TOT ONDERZOEK De gemeenteraad stelt vast dat er geen herzieningsaanvraag werd ingediend door de medewerker van de politie met betrekking tot zijn arbeidsongeval en doet ambtshalve een aanvraag aan de gerechtelijk geneeskundige dienst om de medewerker van politie te onderzoeken in het kader van herziening van zijn arbeidsongeval. LOKALE POLITIE - CONSOLIDATIE ARBEIDSONGEVAL De gemeenteraad consolideert het arbeidsongeval overkomen aan een medewerker van de politie. LOKALE POLITIE - CONSOLIDATIE ARBEIDSONGEVAL INSPECTEUR VAN POLITIE De gemeenteraad consolideert het arbeidsongeval overkomen aan een medewerker van de van politie.

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 Gemeente Maldegem Gemeentehuis Marktstraat 7 9990 Maldegem Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 OPENBARE ZITTING 1. LOKALE POLITIE - AGENDERING BIJ HOOGDRINGENDHEID: VACANTVERKLARING HOOFDINSPECTEUR INTERVENTIE/VERKEER

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt het reglement Gemeentelijk Algemeen Nood- en Interventieplan goed.

De gemeenteraad keurt het reglement Gemeentelijk Algemeen Nood- en Interventieplan goed. PERSNOTA GEMEENTERAAD 9 JANUARI 2014 OPENBARE ZITTING 1. Gemeentelijk Algemeen Nood- en Interventieplan (GANIP) In het kader van het KB betreffende de nood- en interventieplannen van 16 februari 2006 werd

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt de agenda en de agendapunten voor de algemene vergadering van FINIWO goed.

De gemeenteraad keurt de agenda en de agendapunten voor de algemene vergadering van FINIWO goed. GEMEENTERAAD 27 MEI 2014 OPENBARE ZITTING 1. Finiwo - algemene vergadering - goedkeuring agenda & agendapunten De gemeente wordt opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering 2013 van Finiwo

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Openbare zitting. Openbare zitting

Openbare zitting. Openbare zitting In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 31.01.2019 bekendgemaakt. Openbare zitting Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Openbare zitting BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

Openbare zitting BIJEENROEPING GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de gemeenteraad op donderdag 28.02.2013 om 19.30 u in de raadzaal van het gemeentehuis, Kasteelstraat 1-3, Assenede.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103509 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Intergemeentelijke samenwerking - Imewo uitnodiging algemene

Nadere informatie

Gemeenteraad van 30 november 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraad van 30 november 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 13 december 2017 Gemeenteraad van 30 november 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van besluiten van de gemeenteraad volgens

Nadere informatie

2. AANSTELLING FINANCIEEL DIRECTEUR ISABELLE DOMBRET - AKTENAME

2. AANSTELLING FINANCIEEL DIRECTEUR ISABELLE DOMBRET - AKTENAME PERSNOTA GEMEEENTERAAD 26 APRIL 2018 1. AANSTELLING ALGEMEEN DIRECTEUR TIJS VAN VYNCKT - AKTENAME Het Decreet Lokaal Bestuur voorziet in een integratie van gemeente en OCMW met behoud van afzonderlijke

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 november 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 30 november 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 30 november 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Finiwo. Bepalen van het stemgedrag van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2014

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2014 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2014 OPENBARE ZITTING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING De gemeenteraad wordt gevraagd het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 23 oktober 2014

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 28.05.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502557 Verslag aan de Provincieraad betreft Gaselwest- algemene vergadering op 26 juni 2015 vaststellen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0700646 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Aanduiding van provinciale vertegenwoordigers in Huis van het Nederlands Gent, Huis van het Nederlands Oost-

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/05/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 27/04/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/05/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 27/04/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/05/ openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/04/ De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 27/04/ goed te keuren.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2014 Besluit nummer: 2014_GR_00985 Onderwerp: Opdrachthoudende vereniging Imewo - Exit Electrabel - overname aandelen gefinancierd door

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

OVEREENKOMST SCHOLENGEMEENSCHAP MEETJESLAND (versie 8, )

OVEREENKOMST SCHOLENGEMEENSCHAP MEETJESLAND (versie 8, ) OVEREENKOMST SCHOLENGEMEENSCHAP MEETJESLAND (versie 8, 02-06-04) Tussen de gemeentebesturen van Assenede, Lovendegem, Maldegem, Sint-Laureins, Zelzate, vertegenwoordigd door de Burgemeesters en Gemeentesecretarissen,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/17 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

GEMEENTERAAD 26 FEBRUARI 2015

GEMEENTERAAD 26 FEBRUARI 2015 GEMEENTERAAD 26 FEBRUARI 2015 OPENBARE ZITTING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING. De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 29 januari 2015 goed. 2. STRAATNAAMGEVINGEN

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 18 mei 2012 De voorzitter van de gemeenteraad, Hugo

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

TITEL I: NAAM ZETEL DOEL

TITEL I: NAAM ZETEL DOEL Gecoördineerde statuten Netwerk Meetjesland( Goedgekeurd in algemene vergadering dd. 16/12/1995 en gewijzigd op 26/10/1996, 22/02/1997, 9/5/1998, 2/12/1999, 29/05/2001, 21/09/2005, 7/11/2005, 18/06/2008,

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 23/10/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 23/10/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 23/10/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 23 oktober 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1.

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0508136 betreft verslaggever PSBLO MEETJESLAND Verlenging van de scholengemeenschap basisonderwijs

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2014 Besluit nummer: 2014_GR_00988 Onderwerp: Dienstverlenende vereniging Finiwo - buitengewone algemene vergadering van 12 december

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103456 Provincieraadsbesluit betreft Gaselwest algemene vergadering 24 juni 2011 Algemene vergadering 24

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten vzw Streekplatform+ Meetjesland (juni 2008)

Gecoördineerde statuten vzw Streekplatform+ Meetjesland (juni 2008) Gecoördineerde statuten vzw Streekplatform+ Meetjesland (juni 2008) Goedgekeurd in algemene vergadering dd. 16/12/1995 en gewijzigd op 26/10/1996, 22/02/1997, 9/5/1998, 2/12/1999, 29/05/2001, 21/09/2005,

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 6 december 2016 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 OKTOBER 2017 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 OKTOBER 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 OKTOBER 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00609 Onderwerp: Dienstverlenende vereniging Veneco²- algemene vergadering van 30 juni 2015 - herschikkingsdividend

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

Gemeenteraad 18 februari 2013

Gemeenteraad 18 februari 2013 Gemeenteraad 18 februari 2013 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 januari 2013 goed. Punt 1: aktename van het ontslag van de heer

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 november 2015 FINANCIËN 1 OCMW: GOEDKEURING GEWIJZIGD MEERJARENPLAN EN KENNISNEMING BUDGETWIJZIGING 2015 De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

Jaarverslag Juridische dienstverlening

Jaarverslag Juridische dienstverlening Jaarverslag Juridische dienstverlening Woensdag 10 april 2013 Lovendegem Bianca Buysse Renate Cools Sarah Forsyth Jaarverslag juridische dienstverlening Welzijnsband Meetjesland Woensdag 10 april 2013

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 april 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 25 april 2019 ons kenmerk: 836 datum 17-4-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraad 04 november 2014

Gemeenteraad 04 november 2014 BADSTAD Blankenberge, 10 november 2014 8370 BLANKENBERGE Gemeenteraad 04 november 2014 1 Mededelingen van de voorzitter OPENBARE ZITTING 2 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 29 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 23 maart 2017 goed.

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 23 maart 2017 goed. PERSNOTA GEMEENTERAAD 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING. De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 23 maart 2017 goed. 2. SAMENWERKING VENECO EN PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 31 MEI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 31 MEI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 31 MEI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de brief van 14 mei 2012 van de vzw Wielerclub Bosduin over de borgstelling die

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Aanwezig: F. Annys, wnd. voorzitter; G. Soete, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; A. Goethaels,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019 GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden dorpsraad

Functie en bevoegdheden dorpsraad Functie en bevoegdheden dorpsraad Sterrebeek OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Dorpsraad van Sterrebeek, als vertegenwoordigend orgaan van de verenigingen die in de deelgemeente werkzaam zijn, heeft

Nadere informatie

OPROEPING JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN QRF COMM. VA OP 16 MEI 2017

OPROEPING JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN QRF COMM. VA OP 16 MEI 2017 OPROEPING JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING VAN QRF COMM. VA OP 16 MEI 2017 Geachte Aandeelhouder, Betreft : Gewone algemene vergadering van 16 mei 2017 om 14 uur De Statutaire Zaakvoerder heeft het genoegen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

ISIN BE aandelen,

ISIN BE aandelen, Naamloze Vennootschap A. Vaucampslaan 42, 1654 Huizingen BTW BE / RPR 0429.037.235 Brussel (België) VOLMACHT VOOR DE JAARLIJKSE ALGEMENE AANDEELHOUDERSVERGADERING 13 SEPTEMBER 2017 VANAF 17.00 UUR Ondergetekende

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012

Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012 Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012 Aanwezigen : Hofmans L. - Burgemeester Vermeesch R. - Voorzitter Muyshondt T., Verhaegen J., Damen N., De Pooter S., De Schutter S. - schepenen Janssens

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Studienamiddag Handhaving 17/11/2016

Studienamiddag Handhaving 17/11/2016 Studienamiddag Handhaving 17/11/2016 Verloop 13u: Verwelkoming door Sofie Vandelannoote algemeen directeur Veneco 13u15: Het op Bl zijnde handhavingsdecreet door Piet VanhouGe afdelingshoofd inspecbe RWO

Nadere informatie

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen:

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Voorstel statutenwijziging onderdeel van de agenda voor de Bijzonder Algemene Vergadering van 27 mei 2014. Ontwerp goedgekeurd op de RVB van 14 februari 2014 Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Beleidsplan

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 7 mei 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 7 mei 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 7 mei 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00134 Notulen gemeenteraad 26 maart 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Bijeenroeping van de gemeenteraad

Bijeenroeping van de gemeenteraad Bijeenroeping van de gemeenteraad Geachte, De voorzitter heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op donderdag 20 juni 2019 om 20 uur en kondigt bijkomende agendapunten

Nadere informatie