Jaarverslag NAOBERSCHAP LANG LEVE KUNST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag NAOBERSCHAP LANG LEVE KUNST"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2018 NAOBERSCHAP LANG LEVE KUNST

2 kunstparticipatie maakt veel positieve energie los Opnieuw kijken we terug op een succesvol jaar Lang Leve Kunst en Naoberschap, het Achterhoeks kunstparticipatieprogramma voor ouderen. De gemeente Doetinchem mocht samen met vier andere steden deelnemen aan het programma Age Friendly Cultural Cities (AFCC) van het Fonds CultuurParticipatie. Dat gaf zowel aan Doetinchem als de andere deelnemende gemeenten een extra impuls. Het draagvlak voor kunstparticipatie is verder gegroeid en maakt veel positieve energie los, zowel bij ouderen en vrijwilligers als bij partners en bestuurders. Dat ouderen samen met anderen mooie momenten met kunst beleven, dat is waar het allemaal om draait en dat het aantal momenten weer met 50% is gegroeid, overtrof onze verwachtingen. We voelen ons gesteund door uw inzet en betrokkenheid en hopen dat u onze trots over dit goedlopende programma wilt delen. Ester van de Haar Directeur van de Gruitpoort Machteld van der Meij Programmaleider Lang Leve Kunst en Naoberschap inhoud 02 Succesfactoren Lang Leve Kunst op een rij 03 Citaten 04 Doetinchem Age Friendly Cultural City 05 Ouderen 06 Vrijwilligers, ambassadeurs en vrijwilligersteam 07 Kunstenaars 08 Samenwerkingspartijen en fondsen 09 Cocreatie 10 Verankering sociaal beleid 11 Middelbare scholen 12 Facts and figures 13 PR 14 Vooruitblik 2019 Bijlage 1 - Juryrapport Age Friendly Cultural City Bijlage 2 - Contactgegevens

3 3 Succesfactoren Lang leve kunst op een rij Er is een goedwerkende formule: ouderen blijven langer vitaal door samen met naobers mooie momenten met kunst te beleven. Gevoed door professionele kunstenaars en het enthousiasme van de vrijwilligers krijgen ouderen nieuwe inspiratie en culturele ervaringen aangereikt. Er werken veel vrijwilligers mee. De meeste vrijwilligers zijn ouder dan 60 jaar. Vrijwilligers worden aangesproken op hun passie voor kunst en gecoacht door kunstenaars. De inzet van vrijwilligers creëert maatschappelijke reuring. De kosten van het programma zijn door de inzet van vrijwilligers te overzien. Ook voor andere generaties is het boeiend en leerzaam om samen met ouderen aan kunst te doen. Het aanbod van Lang Leve Kunst en Naoberschap sluit aan op positieve gezondheid. We werken zo veel mogelijk in cocreatie met ouderen, vrijwilligers en partners. We zetten ons in voor kennisoverdracht. Zo werken we bijvoorbeeld met zorgpartners aan het opzetten van ambassadeurs op hun locaties. Als oud-kwartiermaker zijn we bij landelijke ontwikkelingen betrokken, zoals het opzetten van een landelijke website. Daarnaast doen we een adviestraject bij Boogie Woogie in Winterswijk (met dank aan de fondsen RCOAK en Sluyterman van Loo). Ik heb genoten voor twee! 4 Citaten Wat was dit mooi! Je krijgt een vuurtje door het wrijven van je handen. Dat vuurtje gaat naar binnen door de muziek waardoor je erdoor verwarmd wordt. Na het zingen ben ik nog even naar de heren tegenover mij geweest, één van hen heeft niet meegezongen, maar hij gaf aan ik heb genoten voor twee, daar doen we het ook voor, toch? Laatst was er een mevrouw waar alles helemaal langs heen leek te gaan. Bij het laatste nummer zag ik dat er een traan over haar wang viel. Daar doe ik het voor. De deskundigheid van de docente en haar gerichtheid op het onderwerp maakt dat ze mensen zo meeneemt! Mensen die niets hebben met taal, en veel zaken kukelu vinden, stapten zo mee. Maar die dansdocente is ook wel érg goed en inspirerend.

4 5 Doetinchem Age Friendly Cultural City Doetinchem was één van de vijf Nederlandse steden die mocht deelnemen aan het programma Age Friendly Cultural Cities (AFCC) van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds werkt in dit programma samen met gemeenten en culturele instellingen om cultuurparticipatie door ouderen te verduurzamen. De gemeente Doetinchem werd benaderd dankzij de bekendheid van Lang Leve Kunst en Naoberschap en stelde zich verantwoordelijk voor cofinanciering van het programma. Buurtplein BV was samen met Lang Leve Kunst en Naoberschap, uitvoeringspartner. 6 Ouderen Om een scherper beeld van de wensen van ouderen te krijgen en de rol van betekenisvolle momenten in hun leven, voerden we afgelopen jaar verschillende kleine beeldvormende onderzoeken uit. De gesprekken leverden allerlei inzichten op. Het is zinvol om kleine pilots uit te voeren, activiteiten te laten ontstaan, deelnemers al vroeg te betrekken en succesjes te vieren. Ouderen binnen zorgorganisaties zijn kwetsbaar en kunstactiviteiten moeten klein en intiem zijn en op goede uren plaats vinden. Als aan die vereisten voldaan is, kunnen mensen meer dan zij en wij dachten. Inmiddels passen we de inzichten toe in werkvormen zoals het Lege Handengesprek, interdisciplinaire aanpak en Voorpret, pretpret en napret. Daarnaast is er een kenniskring van ouderen opgezet, Oud=In. De deelnemers versterken de inhoudelijke basis van het programma op grond van literatuurstudie over goed ouder worden en eigen ervaringen. Oud = in!

5 6 Vrijwilligers ambassadeurs en vrijwilligersteam Met verduurzaming en verdere ontwikkeling van de kunstactiviteiten willen we blijven aansluiten op de wensen van de deelnemers en partners. Daarom hebben we het scholingsen verdiepingsaanbod voor vrijwilligers uitgebreid. De betrokken vrijwilligers delen we in drie groepen in. Flexvrijwilligers werken mee aan de uitvoering van kortlopende activiteiten. We spreken ze aan op persoonlijke passie voor kunst en ze worden begeleid door kunstenaars. Het hele jaar door was er een uiteenlopend aanbod van activiteiten met workshops, coaching, lezingen, symposia en werkgroepjes. Sinds dit jaar zijn we begonnen met het opzetten van ambassadeursgroepen op de locaties van de partners. Hun kracht is dat ze de weg weten op de locatie en ze ondersteunen ons bij de opzet en uitvoering van activiteiten. Het vrijwilligersteam is een van de belangrijke drijvende krachten achter het programma. De mensen van dit team spelen een grote rol bij alle actuele ontwikkelingen en bij de opzet, uitvoering en evaluatie van de activiteiten. 7 Kunstenaars Om dezelfde reden is ook de rol van de kunstenaars uitgebreid. Vanuit de broedplaats waren kunstenaars betrokken bij het beeldvormend onderzoek en methodiekontwikkeling. Het onderlinge netwerk van de kunstenaars is hierdoor versterkt. Samen met onze vaste kunstenaars hebben we geëxperimenteerd met nieuwe werkvormen en activiteiten zoals Uit de Grote Duim, De Rode Loper en Het Kettingverhaal. Vanwege de grote vraag hebben we de pool van kunstenaars uitgebreid.

6 8 Samenwerkingspartijen en fondsen De volgende zorgorganisaties zijn partner in de vierjarige samenwerking die tot eind 2021 loopt: De Herbergier Doetinchem, Kruiswerk Achterhoek, Liemerije, Markenheem, Sensire en het Slingelandziekenhuis. Attent heeft de samenwerking tot en met 2019 verlengd. De gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek, Montferland, Bronckhorst, Doesburg en de Provincie Gelderland hebben zich vanuit het Achterhoekse Cultuur- & Erfgoedpact verbonden. Doetinchem droeg daarnaast ook vanuit het sociaal domein bij aan het programma. De ouderenfondsen Sluyterman van Loo en het RCOAK ondersteunden het programma opnieuw met een genereuze financiële bijdrage. Het Fonds Cultuurparticipatie verstrekte een bijdrage in het kader van Age Friendly Cultural City s en ook het Menzisfonds ondersteunt het programma. 9 Cocreatie Steeds meer geven we sámen met onze partners invulling aan de activiteiten en spelen zo in op specifieke wensen. We stellen vast dat bij de partners behoefte is om eigen vrijwilligers aan de locaties te binden. Ook werken we samen met Buurtplein, Welcom, ouderenclubs en verenigingen bij het opzetten van activiteiten voor thuiswonende ouderen. Dit doen we zoveel mogelijk in cocreatie om de lokale betrokkenheid te versterken. We organiseerden bijvoorbeeld activiteiten samen met de KBO in Silvolde en met de Zonnebloem in Steenderen. Hoewel deze werkwijze arbeidsintensief is, willen we dat op veel meerdere plaatsten gaan doen, omdat we het een goede manier vinden om thuiswonenden te bereiken en lokaal draagvlak te creëren en ook omdat gemeenten hier nadrukkelijk om vragen.

7 10 11 Verankering sociaal beleid Het is onze nadrukkelijke wens om Lang Leve Kunst en Naoberschap in de komende jaren te verankeren in het sociaal domein. Dat was het onderwerp van de besloten Ronde Tafel voor partners, bestuurders en wethouders op 1 december Het belang van preventie en positieve gezondheid werd door iedereen benadrukt. We hebben ons afgelopen jaar daarom sterk gericht op de samenwerking en Middelbare scholen Vanwege de kleine formatie in 2017 hebben we toen weinig schoolprojecten kunnen uitvoeren. Dit jaar hebben we de contacten met de middelbare scholen weer aangehaald wat uitmondde in allerlei nieuwe projecten op: Het Rietveldlyceum, het Metzocollege, cocreatie met lokale partijen om thuiswonende ouderen te bereiken en bestaande lokale initiatieven op een hoger plan te helpen. In de gemeente Bronckhorst staan we aan de vooravond van een innovatief project: Kunst op Recept. Ulenhofcollege, het Liemerscollege en op het Almendecollege.

8 12 Facts and figures Mensen Aantallen groei t.o.v Contacten ouderen 5800 Contacten flexvrijwilligers/ scholieren % 1) Contacten scholieren 1150 Individuele flexvrijwilligers 250 3) Individuele scholieren % 2) Vrijwilligersteam 6 4) Activiteiten Aantallen groei t.o.v Extramuraal 176 Intramuraal % Schoolactiviteiten 25 Aantal activiteiten (totaal) 550 Kunstdisciplines Aantallen Muziek 182 Dans 30 Taal 25 Voorlezen 174 Beeldend 5 Theater 9 Fotografie 3 Filosofie en gesprek 27 Overig 18 1) Een deel van de groei is toe te schrijven aan de goedlopende activiteiten Zang aan Huis en de Voorleesbrigade. Ook de extra inspanningen in het kader van Doetinchem AFCC dragen bij aan de groei. 2) Groei vanwege (her)oppakken schoolprojecten 3) De meeste vrijwilligers schatten we ouder dan 60 jaar. Projecten als Zang aan huis en de Voorleesbrigade blijven populair. 4) Naast de flexvrijwilligers is er een vast vrijwilligersteam. Zij zijn zowel inhoudelijk als praktisch zeer betrokken bij het programma.

9 13 PR Nog steeds is er veel persaandacht voor het programma. Doetinchem Age Friendly Cultural City maakte dat we ons vooral op algemene zichtbaarheid in de regio hebben gericht. Er was een foto-expositie Geraakt en Geroerd met foto s van Ronald Falke. Ouderen proberen we samen met lokale partijen zoveel mogelijk persoonlijk te benaderen. Dankzij een bijdrage van het Menzisfonds, zijn we een PRcampagne gestart gericht op werving van vrijwilligers. Dit loopt in 2019 door. Naast reguliere uitingen als flyers, persberichten, sociale media, websites en maandelijkse nieuwsbrief verscheen er twee maal een e-magazine. We hebben de indruk dat Lang Leve Kunst en Naoberschap als begrip begint te leven. Het draagt ertoe bij dat we gemakkelijker in contact komen met lokale partijen met wie we willen samenwerken en dat de naamsbekendheid is vergroot onder de mensen om wie het uiteindelijk gaat, deelnemers (en hun netwerk) en vrijwilligers. 14 Vooruitblik Juist omdat het programma goed loopt, willen we de lat hoog blijven leggen. Hieronder staan de aandachtspunten voor het komende jaar. Artistieke fundament in alle domeinen van het programma: vrijwilligersbeleid, samenwerking met ouderen, kunstenaars, partners en PR. Verankering binnen sociaal domein van gemeenten. Groei thuiswonende ouderen door samenwerking met kleine lokale partijen. Samenwerking met nieuwe zorgpartners. Samenwerking met middelbare scholen. Intergenerationele activiteiten; Jonge Rottenprogramma Kunst op recept (Bronckhorst) met samenwerking eerstelijnszorg Onderzoek door Leyden Academy PRcampagne vrijwilligers/ PRbeleid gericht op thuiswonende ouderen Foto verantwoording o.a. R. Falke

10 Jaarverslag Bijlage Lang 1Leve Kunst en Naoberschap 2018 Juryrapport Age Friendly Cultural City

11 Bijlage 2 Jaarverslag Lang Leve Kunst en Naoberschap 2018 Contactgegevens Stichting de Gruitpoort Machteld van der Meij, programmaleider Lang Leve Kunst en Naoberschap Hofstraat CD Doetinchem m.vandermeij@gruitpoort.nl Telefoon: Mobiel:

Generaties verbinden via kunst

Generaties verbinden via kunst Generaties verbinden via kunst Vol trots presenteren wij deze tussenrapportage van ons programma Lang Leve Kunst en Naoberschap. We hebben in de afgelopen 2,5 jaar maar liefst 9305 contactmomenten met

Nadere informatie

MEGA WATER VLAGGENLIJN Dromen aan het water

MEGA WATER VLAGGENLIJN Dromen aan het water Geef mij een kwast en ik leef, meneer Evert is een van de 215 ouderen die mee heeft gedaan aan het project: MEGA WATER VLAGGENLIJN Dromen aan het water Lang Leve Kunst - 2018 Aanleiding Het idee om gezamenlijk

Nadere informatie

Kunstbedrijf. Arnhem. Kunstbedrijf Arnhem. 55+ verduurzaming. Kunstbedrijf Arnhem

Kunstbedrijf. Arnhem. Kunstbedrijf Arnhem. 55+ verduurzaming. Kunstbedrijf Arnhem Kunstbedrijf Arnhem Eindrapportage Verdieping & Kunstbedrijf Arnhem Kunstbedrijf Kunst 55+ verduurzaming Arnhem Eindrapportage Kunst 55+ Sinds 2012 werkt Kunstbedrijf Arnhem onder de noemer Kunst 55+ aan

Nadere informatie

Conferentie Kunstkracht 55+ Sessie F Beleid ouderen en cultuur

Conferentie Kunstkracht 55+ Sessie F Beleid ouderen en cultuur Conferentie Kunstkracht 55+ Sessie F Beleid ouderen en cultuur Fenna van Hout Jeroen Kunstman, Andrea Jaszmann en Petra van Dijk 22 maart 2018 3 stellingen 1 Zonder lokale politieke steun (door gemeenteraadsleden)

Nadere informatie

Verslag Werkconferentie Ouderen en Cultuur: lokaal beleid en praktijk (VNG, OCW en LKCA)

Verslag Werkconferentie Ouderen en Cultuur: lokaal beleid en praktijk (VNG, OCW en LKCA) Verslag Werkconferentie Ouderen en Cultuur: lokaal beleid en praktijk (VNG, OCW en LKCA) 8 september 2016, Ede, Akoesticum, 12.15-17.00 uur Acht gemeenten, de VNG, OCW en LKCA hebben het afgelopen jaar

Nadere informatie

Hofstraat 2, 7001 CD Doetinchem gruitpoort

Hofstraat 2, 7001 CD Doetinchem gruitpoort Hofstraat 2, 7001 CD Doetinchem 0314-340 943 info@gruitpoort.nl www.gruitpoort.nl www.facebook.com/ gruitpoort olen Verm Edwin EEN CULTURELE BROEDPLAATS Beste lezer, wel mensen altijd het gevoel hebben

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 2790

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 2790 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Groningen Nr. 2790 28 juni 2017 Besluit van de Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regels omtrent de subsidieverlening Pronkjewail

Nadere informatie

ACTIEPLAN 2018 Oktober 2017

ACTIEPLAN 2018 Oktober 2017 ACTIEPLAN 2018 Oktober 2017 Inhoud Inleiding... 3 Actieplan Toerisme... 4 Actieplan Innovatie... 6 Actieplan Educatie & Erfgoed... 8 Actieplan Participatie... 11 Kostenbegroting 2018... 15 Inleiding In

Nadere informatie

Cultuureducatie in het VMBO. Karin Hoogeveen Peter van der Zant

Cultuureducatie in het VMBO. Karin Hoogeveen Peter van der Zant Cultuureducatie in het VMBO Karin Hoogeveen Peter van der Zant Opzet sessie Korte presentatie onderzoek: 1. Waarom extra aandacht voor cultuureducatie in het vmbo? 2. Wat is gelukt, wat is minder gelukt?

Nadere informatie

Jaarverslag MEE op Weg. MEE Oost. Maart 2017 L. Rogge Projectleider MEE op Weg MEE Oost

Jaarverslag MEE op Weg. MEE Oost. Maart 2017 L. Rogge Projectleider MEE op Weg MEE Oost Jaarverslag MEE op Weg 2016 MEE Oost Maart 2017 L. Rogge Projectleider MEE op Weg MEE Oost 1 Inleiding In dit verslag staan de resultaten van MEE op Weg over 2016 voor de regio van MEE Oost. MEE op Weg

Nadere informatie

Museum Voor 1 Dag. een inspiratiedocument voor een manier van werken. Angela Manders

Museum Voor 1 Dag. een inspiratiedocument voor een manier van werken. Angela Manders Museum Voor 1 Dag een inspiratiedocument voor een manier van werken Angela Manders Museum Voor 1 Dag een inspiratiedocument voor een manier van werken Angela Manders Museum Voor 1 Dag is een bijzondere

Nadere informatie

KunstRoute65. Aan de slag met ouderen & cultuur van nu Tips uit de praktijk

KunstRoute65. Aan de slag met ouderen & cultuur van nu Tips uit de praktijk KunstRoute65 Aan de slag met ouderen & cultuur van nu Tips uit de praktijk 4. Workhops: zelf aan de slag Muziek mixen, designdenken of een technisch kunstwerkje bouwen; in de workshops van KunstRoute65

Nadere informatie

Hoogkarspel, 23 november Sessie 11. VERGRIJZING: Kansen zien met kunst & cultuur

Hoogkarspel, 23 november Sessie 11. VERGRIJZING: Kansen zien met kunst & cultuur Hoogkarspel, 23 november 2018 Sessie 11. VERGRIJZING: Kansen zien met kunst & cultuur a Fenna van Hout LKCA Ariane Vervoorn Gemeente Edam-Volendam Sanne Smienk Cool kunst en cultuur Heerhugowaard Wat is

Nadere informatie

Individuele kunstenaars & bemiddelaars

Individuele kunstenaars & bemiddelaars Individuele kunstenaars & bemiddelaars voor het samen zichtbaar maken van beeldende kunst en erfgoed Om te beginnen 1 Individuele kunstenaars & bemiddelaars Beeldende kunst en cultureel erfgoed verdienen

Nadere informatie

EEN BIJDRAGE ONTVANGEN VAN HET CBK ROTTERDAM?

EEN BIJDRAGE ONTVANGEN VAN HET CBK ROTTERDAM? EEN BIJDRAGE ONTVANGEN VAN HET CBK ROTTERDAM? BRENG JE PROJECT ONDER DE AANDACHT! Deze folder geeft informatie over mogelijkheden en verplichtingen bij het realiseren van jouw project en over het onder

Nadere informatie

Ouderenparticipatie - Voorbeeldproject 1. Projectplan Let op! Dit is een voorbeeldformulier dat ter inzage gebruikt kan worden. U kunt dit formulier niet invullen. Aanvragen kunnen alleen via Mijn Fonds

Nadere informatie

VAN VONK TOT VLAM FLUXUS JAARBERICHT foto Quentin Rademaker

VAN VONK TOT VLAM FLUXUS JAARBERICHT foto Quentin Rademaker VAN VONK TOT VLAM FLUXUS JAARBERICHT 2016 foto Quentin Rademaker WAT IS FLUXUS? MUZIEK / THEATER / BEELDENDE KUNST / CONCERTEN / DIGITALE MEDIA / INSPIRATIELEZINGEN / MUSICAL / MASTERCLASSES / ZANG / EXPOSITIES

Nadere informatie

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen.

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen. KUNSTPARTICIPATIE: OVER DEZE SUBSIDIE Met de programmalijn Kunstparticipatie wil het Fonds de vernieuwing van het aanbod van kunstbeoefening in de vrije tijd realiseren. Daarnaast wil het bijdragen aan

Nadere informatie

Piet Mondriaan. Inspirators voor de toekomst

Piet Mondriaan. Inspirators voor de toekomst Piet Mondriaan 74 VSO DE HELDRING IN AMSTERDAM: MEER ZELFVERTROUWEN DANKZIJ CULTURELE EDUCATIE 75 Dankzij culturele educatie krijgen onze leerlingen meer zelfvertrouwen en zijn ze gelukkiger. Naam: VSO

Nadere informatie

dementie dichterbij dementie dichterbij

dementie dichterbij dementie dichterbij dementie dichterbij dementie dichterbij Mbo-studenten Zorg en Welzijn (niv 3) maken een verhaal over een ontmoeting bij iemand thuis met dementie. Dat verhaal komt op de site www.dementieverhalenbank.nl.

Nadere informatie

ACTIEPLAN 2017 Oktober 2017

ACTIEPLAN 2017 Oktober 2017 ACTIEPLAN 2017 Oktober 2017 Inhoud Inleiding... 3 Actieplan Toerisme... 4 Actieplan Innovatie... 6 Actieplan Educatie & Erfgoed... 8 Actieplan Participatie... 12 Kostenbegroting 2017... 16 Inleiding Cultuur

Nadere informatie

Parels voor de Kunst. Netwerk Programma Ouderen. Projectplan (kort)

Parels voor de Kunst. Netwerk Programma Ouderen. Projectplan (kort) Parels voor de Kunst Netwerk Programma Ouderen Projectplan (kort) Korte introductie Parels voor de Kunst Parels voor de Kunst is een samenwerkingsproject voor en door ouderen (60+). Muzehof Centrum voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Beleidsplan Blad 2 van 5

Inhoudsopgave. Beleidsplan Blad 2 van 5 Beleidsplan 2014-2016 Inhoudsopgave 1 Ten geleide 3 2 De stichting Floreat Musica 4 2.1 Doelstellingen 4 Beweegredenen 4 Doel 4 2.2 Beleid en uitvoering 4 2.3 Het bestuur 4 2.4 Beloning 4 3 Fondsen: werving

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt *

Aan de gemeenteraad Agendapunt * Aan de gemeenteraad Agendapunt * Documentnr.: RV13.0020 Roden, Onderwerp Eenmalige bijdrage voor Filmhuis De Winsinghhof Onderdeel programmabegroting: Nee Voorstel 1. Een eenmalige bijdrage van 47.500

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

samen op een Olga Commandeur plein

samen op een Olga Commandeur plein Is een initiatief van: Ga voor meer informatie naar www.yalp.nl /oudereninbeweging " Wist u dat: 200.000 ouderen in Nederland slechts 1 maal per maand bezoek ontvangen van familie?" Olga commandeur Ouderen

Nadere informatie

Platformvergadering in 2014

Platformvergadering in 2014 Jaarbeeld 2014 Platformvergadering in 2014 Stichting Net-Werk Vrijwilligershulp Zuid-Kennemerland Zijlweg 145, 2015 BE Haarlem, telefoon: 023 5440240 NL18 RABO 0129 1499 93 KvK 34184656 Email: info@vrijwilligershulp.nl

Nadere informatie

Het afdelingsbestuur. Pagina 2 van 8

Het afdelingsbestuur. Pagina 2 van 8 Pagina 1 van 8 Voorwoord In de besluitvormingsnotitie over de Afdeling van de Toekomst, die door de bondsraad is aangenomen, is toegezegd dat er een voorbeeld jaarplan gemaakt zal worden. Dit voorbeeld

Nadere informatie

Verslag Netwerkbijeenkomst Kunstvakdocenten

Verslag Netwerkbijeenkomst Kunstvakdocenten Verslag Netwerkbijeenkomst Kunstvakdocenten 21 mei 2014 Op 21 mei 2014 organiseerde de MoccaAcademie de zesde netwerkbijeenkomst voor kunstvakdocenten in het primair onderwijs. De bijeenkomst vond plaats

Nadere informatie

Interregeling ecultuurprojecten

Interregeling ecultuurprojecten Interregeling ecultuurprojecten Met ingang van 15 april 2007 stimuleren de Mondriaan Stichting, het Nederlands Fonds voor de Film en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties ook gezamenlijk

Nadere informatie

FONDSENWERVING EN FINANCIERING

FONDSENWERVING EN FINANCIERING FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, 16 september BUREAU MORE Gespecialiseerd in vinden van geld (= o.a. alle subsidie- en fondsenvraagstukken) Voor bedrijven,

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

Strategisch plan

Strategisch plan Strategisch plan 2017-2020 Strategisch plan Stichting Present Noordoostpolder 2017-2020 Voor u ligt het strategisch document van de Stichting Present Noordoostpolder. Dit document omschrijft de plannen

Nadere informatie

Activiteiten Jaarverslag 2013

Activiteiten Jaarverslag 2013 Activiteiten Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Een bezoek van de wethouder 2 Project Kunst en Cohesie 3 Bewonersdag 4 Bijeenkomst met de wijkbewoners 5 Burendag 6 Culturele thee avonden 7 De tafel van één

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag Ontwikkelingen pag Uitvoeringskader RICK pag Financieel kader pag 7

Inhoudsopgave. 1. Inleiding pag Ontwikkelingen pag Uitvoeringskader RICK pag Financieel kader pag 7 Gemeente Nederweert Team Samenleving Sociaal Juni 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag 3 2. Ontwikkelingen pag 4 3. Uitvoeringskader RICK pag 4 4. Financieel kader 2020-2023 pag 7 5. Verantwoording pag

Nadere informatie

Wel even samen in de gaten houden of Marije reageert (misschien via een herinnering in de zaak?)

Wel even samen in de gaten houden of Marije reageert (misschien via een herinnering in de zaak?) From: To: Subject: Marianne de Vries Marian den Hartog Fwd: reactie op zaaknummer 544032 (incidentele subsidie aanvraag) en zaaknummer 543277 (structurele

Nadere informatie

Bijgaand ontvangt u het jaarverslag over 2017 van Achterhoek Graag leggen wij ook financiële verantwoording af.

Bijgaand ontvangt u het jaarverslag over 2017 van Achterhoek Graag leggen wij ook financiële verantwoording af. Aan de colleges van de aan Regio Achterhoek deelnemende gemeenten Doetinchem ; 11 april 2018 Zaaknummer : 1330470/WSt/IvdH Onderwerp : Jaarverslag 2017 en financiële verantwoording Achterhoek 2020 Geacht

Nadere informatie

Aanvraagformulier Bijzondere Kunstactiviteiten

Aanvraagformulier Bijzondere Kunstactiviteiten Aanvraagformulier Bijzondere Kunstactiviteiten Toelichting Met dit formulier kunt u bij Art-fact een aanvraag indienen voor een incidentele financiële bijdrage voor Bijzondere Kunstactiviteiten. De regeling

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2014

Inhoudelijk jaarverslag 2014 Inhoudelijk jaarverslag 2014 INHOUD Inleiding 1. Organisatie van de Van der Leeuwstichting 2. Activiteiten van de Van der Leeuwstichting 3. Samenwerkingen van de Van der Leeuwstichting Inleiding Vanaf

Nadere informatie

THEMA S PERSOONLIJK NETWERK / CENTRUM VOOR HEDENDAAGSE KUNST PRAKTISCH. - Contacten kunstenaars

THEMA S PERSOONLIJK NETWERK / CENTRUM VOOR HEDENDAAGSE KUNST PRAKTISCH. - Contacten kunstenaars Netwerk / Centrum voor Hedendaagse Kunst, BAM en PACKED vzw Project: Kennisborging Netwerk Interviewer: Isabel van Bos Geïnterviewde: Paul Lagring, artistiek directeur Netwerk Diepte-interview 1 9 april

Nadere informatie

Beter van kunst - HagaZiekenhuis

Beter van kunst - HagaZiekenhuis Overeenkomstig met Navigator nummer VII.A, VII.B, VII.C & VIII.A Beter van kunst - HagaZiekenhuis In het HagaZiekenhuis was tot nu toe geen aanbod van aanvullende zorg. Vroeger bestond er bezigheidstherapie:

Nadere informatie

Inventarisatie & bezoeken. 24 Tobbers; 13 Toppers; 8 Tussenin; 45 TOTAAL

Inventarisatie & bezoeken. 24 Tobbers; 13 Toppers; 8 Tussenin; 45 TOTAAL Inventarisatie & bezoeken 24 Tobbers; 13 Toppers; 8 Tussenin; 45 TOTAAL Uitdagingen Neerwaartse trend ledenbestand - vergrijzing; verenigingen zijn terpen ; er wordt niet of nauwelijks samengewerkt; successen

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor Age Friendly Cultural Cities

Aanvraagformulier voor Age Friendly Cultural Cities Aanvraagformulier voor Age Friendly Cultural Cities 2018-2019 1. Toelichting en basisvoorwaarden Welkom bij Mijn Fonds. Om een subsidie aan te vragen dient u de onderstaande formulier-onderdelen volledig

Nadere informatie

VERKENNING KUNST & OUDEREN HOE CULTUURPARTICIPATIE VAN BETEKENIS KAN ZIJN IN HET SOCIALE DOMEIN

VERKENNING KUNST & OUDEREN HOE CULTUURPARTICIPATIE VAN BETEKENIS KAN ZIJN IN HET SOCIALE DOMEIN VERKENNING KUNST & OUDEREN HOE CULTUURPARTICIPATIE VAN BETEKENIS KAN ZIJN IN HET SOCIALE DOMEIN 1 VOORWOORD Muzehof Centrum voor de Kunsten, is projectleider van het programma Parels voor de Kunst. Dit

Nadere informatie

Nadere regeling Subsidieregeling muziek-, dans en dramaonderwijs en culturele samenwerking, innovatie en reuring Gemeente Best

Nadere regeling Subsidieregeling muziek-, dans en dramaonderwijs en culturele samenwerking, innovatie en reuring Gemeente Best college van burgemeester en wethouders van de gemeente Best; Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening 2013, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht, de artikelen 149 en 156 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS

Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS December 2012 1 Draaiboek Gewoon meedoen in je wijk! Aanleiding van dit draaiboek Gewoon Meedoen in je wijk is een pilotproject dat in 2010 en 2011

Nadere informatie

Verslag en Sfeerimpressie Werkconferentie & Netwerkbijeenkomst Cultuursensitieve Zorg: Waarom zou je en hoe doe je dat in de praktijk?

Verslag en Sfeerimpressie Werkconferentie & Netwerkbijeenkomst Cultuursensitieve Zorg: Waarom zou je en hoe doe je dat in de praktijk? Verslag en Sfeerimpressie Werkconferentie & Netwerkbijeenkomst Cultuursensitieve Zorg: Waarom zou je en hoe doe je dat in de praktijk? Op donderdag, 8 december 2016 organiseerde Stichting Kleurrijk Gezin

Nadere informatie

Trends & ontwikkelingen in cultuurbeleid. van Gelderse gemeenten. Kunst maakt gelukkig en moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Trends & ontwikkelingen in cultuurbeleid. van Gelderse gemeenten. Kunst maakt gelukkig en moet voor iedereen toegankelijk zijn. Trends & ontwikkelingen in cultuurbeleid Kunst maakt gelukkig en moet voor iedereen toegankelijk zijn. van Gelderse gemeenten Vossenstraat 6 6811 JL Arnhem 026 351 90 29 info@cultuuroost.nl www.cultuuroost.nl

Nadere informatie

Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013

Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013 Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013 Inleiding De gemeente Dalfsen wil voor haar jonge inwoners een cultureel en kunstzinnig klimaat scheppen waarin zoveel

Nadere informatie

Noordelijk cultuurprogramma We the North

Noordelijk cultuurprogramma We the North Noordelijk cultuurprogramma We the North 2017-2020 Jaarverslag 2017 2 Symposium Zin-tuigen Station Noord 2.0 - Pluk de Dag - Mohamed Yusuf Boss Station Noord 2.0 - Sijas de Groot - Tussenland 3 We the

Nadere informatie

SENIOREN VERZILVEREN EIGEN KENNIS. Voorbeelden van communitybuilding

SENIOREN VERZILVEREN EIGEN KENNIS. Voorbeelden van communitybuilding SENIOREN VERZILVEREN EIGEN KENNIS Voorbeelden van communitybuilding in de Bibliotheek TIJD VOOR VERZILVEREN De achtergrond In 2017 startte de Bibliotheek Veluwezoom, met ondersteuning van Fonds Nuts Ohra,

Nadere informatie

Hoofdlijnen van het beleidsplan 2015-2016. Continueren Uitbreiden - Verduurzamen

Hoofdlijnen van het beleidsplan 2015-2016. Continueren Uitbreiden - Verduurzamen Hoofdlijnen van het beleidsplan 2015-2016 Continueren Uitbreiden - Verduurzamen 1. WAT DE STICHTING APPELTAARTCONCERTEN DOET De Stichting Appeltaartconcerten stelt zich ten doel om, zonder winstbejag,

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

Werkzame bestanddelen Welzijn op Recept een inventarisatie

Werkzame bestanddelen Welzijn op Recept een inventarisatie Werkzame bestanddelen Welzijn op Recept een inventarisatie Succesfactoren, voorwaarden en aandachtspunten Roos Rijcken Miriam Heijnders Feb 2017 Doel onderzoek Definitie en werkzame bestanddelen WOR projecten

Nadere informatie

Projectinformatie MONGENS EN JEISJES. Groep 5-6 Dansvoorstelling Primair Onderwijs

Projectinformatie MONGENS EN JEISJES. Groep 5-6 Dansvoorstelling Primair Onderwijs Projectinformatie MONGENS EN JEISJES Groep 5-6 Dansvoorstelling Primair Onderwijs BESTE LEERKRACHT Graag informeren wij u over het project Mongens en Jeisjes waaraan uw school binnenkort mee doet. In dit

Nadere informatie

De horizon van Friesland Gezien door de ogen van amateurkunstenaars

De horizon van Friesland Gezien door de ogen van amateurkunstenaars Naam organisatie Atelier de Futur,Vosseparkwijk Leeuwarden De horizon van Friesland Gezien door de ogen van amateurkunstenaars Omschrijving projectplan Motivatie Met CH2018 is er een prachtige kans ontstaan

Nadere informatie

Lang Leve Kunst. Eindhoven op weg naar Age Friendly Cultural Cities 2017

Lang Leve Kunst. Eindhoven op weg naar Age Friendly Cultural Cities 2017 Lang Leve Kunst. Eindhoven op weg naar Age Friendly Cultural Cities 2017 1 Lang Leve Kunst. Eindhoven op weg naar Age Friendly Cultural Cities 2017 Aanleiding Age Friendly Cultural Cities 2016 In 2016

Nadere informatie

Aan de leden van Provinciale Staten

Aan de leden van Provinciale Staten Aan de leden van Provinciale Staten Datum : 27 januari 2009 Briefnummer : 2009-04028/5/A.22, CW Zaaknummer : 155503 Behandeld door : Antonis M. Telefoonnummer : (050) 316 4312 Antwoord op : Bijlage : Onderwerp

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds gelet op artikel 10, vierde lid van de Wet op het specifiek cultuurbeleid;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds gelet op artikel 10, vierde lid van de Wet op het specifiek cultuurbeleid; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 58233 16 oktober 2017 Regeling Age Friendly Cultural Cities Het bestuur van stichting Fonds voor Cultuurparticipatie,

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2020 Onze overtuiging De Stichting Willeke Alberti Foundation is opgericht door Willeke Alberti en is ontstaan vanuit het groeiend besef bij de naamgeefster, dat steeds meer ouderen en

Nadere informatie

Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt

Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt DE VRAAG / OPDRACHT Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt Zorg voor een concept dat 1) Zorgt voor herkenning, trots en

Nadere informatie

Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne

Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne Vacature projectleider landelijke voedsel community building / campagne De NMF s staan voor mooie en duurzame provincies. Lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel dat goed is voor onze planeet, onze biodiversiteit

Nadere informatie

Kansen Voor Jongeren Cariben Aruba, 23 mei 2013. Anne Maljers, hoofd Projectadvies, Oranje Fonds

Kansen Voor Jongeren Cariben Aruba, 23 mei 2013. Anne Maljers, hoofd Projectadvies, Oranje Fonds Kansen Voor Jongeren Cariben Aruba, 23 mei 2013 Anne Maljers, hoofd Projectadvies, Oranje Fonds Fijn u te ontmoeten! Kansen Voor Jongeren Cariben Waarom? Doel: - 1.200 kwetsbare jongeren naar diploma of

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Present Fryslân 2014-2015

Jaarverslag Stichting Present Fryslân 2014-2015 Jaarverslag Stichting Present Fryslân 2014-2015 Jaarverslag 2014. Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling Verduurzaming. 3. Actieplan 2014 4. Bijstelling Plannen 2014/ 2015,Speerpunten 5. Projecten Present

Nadere informatie

Aanvraagformulier Urban Arts

Aanvraagformulier Urban Arts Aanvraagformulier Urban Arts 1. Toelichting en basisvoorwaarden 1.1 Aanvraag Het nummer van uw aanvraag: Het ontwikkeltraject van: Naam organisatie: 1.2 Basisvoorwaarden Om in aanmerking te komen voor

Nadere informatie

E-book Beleef het onderwijs! Een praktische handleiding voor verbetering. Joyce Thijssen

E-book Beleef het onderwijs! Een praktische handleiding voor verbetering. Joyce Thijssen E-book Beleef het onderwijs! Een praktische handleiding voor verbetering Joyce Thijssen Inleiding Enthousiaste leerlingen, ouders, leerkrachten en schoolbestuur? Dat wil toch iedere school! Cocreatie is

Nadere informatie

Wijkfestival. Samen. Sterk. in Schöneveld

Wijkfestival. Samen. Sterk. in Schöneveld Wijkfestival Samen Sterk in Schöneveld Iedereen wil graag wonen in een prettige buurt! Daar waar het schoon, veilig, sociaal en netjes is, voelen wij ons het beste. En dan is het ook nog belangrijk dat

Nadere informatie

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Wat is Westland Cultuurweb? In 2013 opgericht Op initiatief van de gemeente Zelfstandige en onafhankelijke stichting Raad van Toezicht en directeur-bestuurder

Nadere informatie

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ 2015-2017 Jaarverslag 2015 Maart 2016 Plan A Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 5820 06 1945 4347 Stichting Bij-1 KvK 53959965 Bankrekening NL92

Nadere informatie

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ 2015-2017 Jaarverslag 2015 Maart 2016 Plan B Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 5820 06 1945 4347 Stichting Bij-1 KvK 53959965 Bankrekening NL92

Nadere informatie

MUZEHOF REGIO ZUTPHEN/LOCHEM

MUZEHOF REGIO ZUTPHEN/LOCHEM MUZEHOF REGIO ZUTPHEN/LOCHEM Lokaal expertisecentrum voor cultuureducatie en -participatie Met kunst- en cultuureducatie en -participatie wordt de (lokale) samenleving mooier en kleurrijker. Daar zetten

Nadere informatie

Voorwaarden Premieplan NOV 2017

Voorwaarden Premieplan NOV 2017 Voorwaarden Premieplan NOV 2017 1. Partners in Premieplan NOV in 2017 - Het Nationaal Ouderenfonds; - KBO-Brabant; - IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid; - Johanniter Hulpverlening; - Landelijke

Nadere informatie

TStichting Marketing Haagse Binnenstad

TStichting Marketing Haagse Binnenstad TStichting Marketing Haagse Binnenstad de Etalage Den Haag Wanneer samen meer is Is samen een succes En smaakt samen naar meer Wat zijn de uitgangspunten? Gericht op we in plaats van ik Durven zoeken

Nadere informatie

Dialoog veehouderij Venray

Dialoog veehouderij Venray Dialoog veehouderij Venray aanbevelingen dialoog veehouderij gemeente Venray Datum 21 december 2016 Portefeuillehouder Martijn van der Putten Team RO Naam steller Jos Kniest De onderstaande aanbevelingen

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 74/2014 Datum : 22 april 2014 B&W datum : 29 april 2014 Portefeuillehouder : H.J. Rijks Onderwerp : Samenwerkingsovereenkomst Achterhoekse gemeenten en MEE - Oost Gelderland

Nadere informatie

Fondsaanvragen: succesfactoren & valkuilen. Luuk van Term 10 november 2014

Fondsaanvragen: succesfactoren & valkuilen. Luuk van Term 10 november 2014 Fondsaanvragen: succesfactoren & valkuilen Luuk van Term 10 november 2014 Even voorstellen: Termae Traiectum Vanaf 1998: VSBfonds Vanaf 2008 eigen bureau voor communicatieadvies en projectmanagement Twee

Nadere informatie

De wisselwerking tussen onderzoek en concrete projecten rond ouderen en de kunsten

De wisselwerking tussen onderzoek en concrete projecten rond ouderen en de kunsten De wisselwerking tussen onderzoek en concrete projecten rond ouderen en de kunsten Innovatiewerkplaats Healthy Ageing en de Kunsten Evert Bissschop Boele I 1-12-2016 Ouderen en de kunsten Domein: de bijdrage

Nadere informatie

We spreken af bij de waterkant. Winterswijk, 12 april 2017

We spreken af bij de waterkant. Winterswijk, 12 april 2017 We spreken af bij de waterkant Winterswijk, 12 april 2017 1 We spreken af bij de waterkant Ruim 40 deelnemers kwamen op 12 april 2017 naar Winterswijk voor de workshop We spreken af bij de waterkant. Het

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland-Zuid Jaarverslag 2017 Ridderkerk

Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland-Zuid Jaarverslag 2017 Ridderkerk Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland-Zuid Jaarverslag 2017 Fonds voor Cultuurparticipatie Gemeente LeXlab Jongerenwerk Building-Arts Stichting Johannes Postschool Attraversiamo 123ZING Cultuurregisseur

Nadere informatie

VAN EN VOOR KUNST EN CULTUUR IN DE REGIO RHEDEN. MEERJAREN BELEIDSPLAN 20 maart 2017

VAN EN VOOR KUNST EN CULTUUR IN DE REGIO RHEDEN. MEERJAREN BELEIDSPLAN 20 maart 2017 VAN EN VOOR KUNST EN CULTUUR IN DE REGIO RHEDEN MEERJAREN BELEIDSPLAN 20 maart 2017 RIQQ 2013 Politieke wens Krachten bundelen Effectieve ondersteuning culturele leven Rheden RIQQ 2017 Gemeente: Sociaal

Nadere informatie

Programma Cultuur- en erfgoedpact Rivierenland

Programma Cultuur- en erfgoedpact Rivierenland Programma Cultuur- en erfgoedpact Rivierenland 2014-2016 Project 4: Senioren Cultuurparticipatie Rivierenland 1 Inhoudsopgave Aanleiding:... 3 Omschrijving van het project 4: Senioren Cultuurparticipatie

Nadere informatie

Enquête Kunstenaars in de WWIK

Enquête Kunstenaars in de WWIK Enquête Kunstenaars in de WWIK We zouden u graag een aantal vragen willen stellen over uw werkzaamheden en positie als kunstenaar. Eerst komen een paar algemene vragen aan de orde. 1. Wat is uw geboortejaar?

Nadere informatie

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Grize Lok een podium voor levenswijsheid levenservaring en levensverhalen voor ouderen in verzorgingstehuizen Wie vraagt aan ouderen wat zij kunnen?

Nadere informatie

Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening

Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening (ook als ontmoetingsplek) in de binnenstad. Cultuurparticipatie Kernfuncties leren, lezen en informeren bieden voor burgers mogelijkheden

Nadere informatie

Jaarplan 2014. Met doorkijk naar 2015-2017. Presentatie op hoofdlijnen voor raads- en collegeleden 15 april 2014, Achterhoek 2020

Jaarplan 2014. Met doorkijk naar 2015-2017. Presentatie op hoofdlijnen voor raads- en collegeleden 15 april 2014, Achterhoek 2020 Jaarplan 2014 Met doorkijk naar 2015-2017 Presentatie op hoofdlijnen voor raads- en collegeleden 15 april 2014, Achterhoek 2020 Waarom AGEM? Energieke Achterhoek: bedrijvigheid De energietransitie: een

Nadere informatie

Aanvraagformulier Culturele Projecten 2018-I

Aanvraagformulier Culturele Projecten 2018-I 1 Gegevens aanvrager Naam organisatie/stichting Rechtsvorm IBAN Postadres Postcode Plaats 2 Gegevens contactpersoon Aanhef De heer Mevrouw Voorletters Achternaam Straat Postcode Plaats Telefoon / mobiel

Nadere informatie

Huidfonds beleid

Huidfonds beleid Huidfonds beleid 2018-2020 Hou van je huid, zorg voor je huid! Huidfonds Beleid 2018-2020 1 Je huid heeft grote impact op hoe je je voelt en hoe je denkt te worden gezien. Daarom wil het Huidfonds bij

Nadere informatie

Verhalende Fotografie. experience

Verhalende Fotografie. experience Verhalende Fotografie experience Wat kun je verwachten? Allereerst te gek dat je geïnteresseerd bent in de Verhalende Fotografie Experience! Het belooft een magisch weekend te worden waarin we de krochten

Nadere informatie

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014 Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2014 Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Algemeen... 3 Fondsen werving.... 3 Public Relations... 4 Bestuurssamenstelling... 5 Financiën... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Participatie en integratie: leeftijdsvriendelijke gemeenten

Participatie en integratie: leeftijdsvriendelijke gemeenten Participatie en integratie: leeftijdsvriendelijke gemeenten Cijfers en feiten 1.924.472 65 plussers in België (17,4 % v.d. totale bevolking) In Vlaanderen: 1.100.194 65 plussers Aantal 100 plussers in

Nadere informatie

Achtergrondinformatie. Man 2.0. Programma ter bevordering van emancipatie en participatie van sociaal geïsoleerde mannen

Achtergrondinformatie. Man 2.0. Programma ter bevordering van emancipatie en participatie van sociaal geïsoleerde mannen Achtergrondinformatie Man 2.0 Programma ter bevordering van emancipatie en participatie van sociaal geïsoleerde mannen April 2010 1 Inleiding Het is het Oranje Fonds gebleken dat veel maatschappelijke

Nadere informatie

EWEGEN OP ECEPT EEN PRAKTIJK AANPAK UIT GELDERLAND (ACHTERHOEK) SUSANNE VAN ROOIJEN RONALD VAN TOL GELDERSE SPORT FEDERATIE

EWEGEN OP ECEPT EEN PRAKTIJK AANPAK UIT GELDERLAND (ACHTERHOEK) SUSANNE VAN ROOIJEN RONALD VAN TOL GELDERSE SPORT FEDERATIE EWEGEN OP ECEPT EEN PRAKTIJK AANPAK UIT GELDERLAND (ACHTERHOEK) SUSANNE VAN ROOIJEN RONALD VAN TOL GELDERSE SPORT FEDERATIE WIE ZIJN WIJ Wij geloven dat je door fit en vitaal te zijn een gezonder en plezieriger

Nadere informatie

Verslag Netwerkbijeenkomst Erfgoedinstellingen

Verslag Netwerkbijeenkomst Erfgoedinstellingen Verslag Netwerkbijeenkomst Erfgoedinstellingen 12 november 2014 Speciaal M voor erfgoedinstellingen CCA in Amsterdam organiseerde de MoccaAcademie op 12 november een netwerkbijeenkomst. In een eerder verstuurde

Nadere informatie

New Dutch Connections

New Dutch Connections New Dutch Connections 2013 2015 2022 New Dutch Connections As I Left My Father s House Ondernemen In je Eigen Toekomst Coaching-programma New Dutch Connections NU (2013) Project Menskracht Begroting AILMFH

Nadere informatie

ECSD/U201402324 Lbr. 14/092

ECSD/U201402324 Lbr. 14/092 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft leren over cultureel ondernemen uw kenmerk ons kenmerk ECSD/U201402324 Lbr. 14/092 bijlage(n) 2 (separaat

Nadere informatie

Behoefteonderzoek koorzang, theater en dans

Behoefteonderzoek koorzang, theater en dans Behoefteonderzoek koorzang, theater en dans Onderzoek uitgevoerd door &Concept Mei 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Knelpunten 4 2. Sterkten 4 3. Behoeften 5 4. Contact 5 Conclusies en aanbevelingen 6

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 161/2013 Datum : 16 oktober 2013 B&W datum : 22 oktober 2013 Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp : Quick wins Sportkader Vitale Achterhoek Aanleiding Op 2 april

Nadere informatie

Heb je een vraag over

Heb je een vraag over Heb je een vraag over Promoten van mijn boek Een business bouwen rond mijn boek Ik wil weten hoe ik mijn boek kan laten bijdragen aan het succes van mijn bedrijf Ik wil mijn boek beter verkopen Ik wil

Nadere informatie

Kunstroute. Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem. Projectverslag

Kunstroute. Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem. Projectverslag Kunstroute 2014 Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem Projectverslag december 2014 1 Inleiding De Kunstroute is dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De drie voorgaande edities

Nadere informatie