"Geef voor je kerk".

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""Geef voor je kerk"."

Transcriptie

1

2

3 Omdat veel Bornenaren en Hertmenaren vinden dat onze parochiekerken een beeldbepalende en belangrijke functie in onze gemeenschappen hebben, durven wij ook dit jaar weer bij u aan te kloppen voor deze belangrijke inzamelingsactie. Tijdens deze Actie Kerkbalans vragen plaatselijke kerken overal in het land aan hun leden om een financiële bijdrage over te maken. Doet u ook weer mee? De inkomsten uit de actie Kerkbalans vormen de financiële basis voor onze geloofsgemeenschappen die voor ons allen een waarde hebben die niet in geld is uit te drukken maar ook niet zonder geld kunnen bestaan! Waardevol vinden wij vooral ook de onderlinge verbondenheid binnen onze gemeenschappen. Als wij bij elkaar kunnen zijn op de belangrijke momenten in ons leven; zowel in blijdschap als in verdriet. Als wij samen zingen en luisteren naar het woord van God. Het geloof beleef je samen! Onderlinge verbondenheid en solidariteit vinden wij belangrijke zaken. Van u als trouwe lezer van onze Kerkwijzer mogen wij aannemen dat u het met ons eens bent dat dit kerkenwerk belangrijk is. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de jaarlijks actie Kerkbalans! Voor het onderhoud van de kerken krijgen we nu bijna geen subsidie meer van de overheid. Wij zijn u dankbaar voor uw (trouwe) gift in voorgaande jaren. Daarom vragen wij u ook dit jaar weer: "Geef voor je kerk". Wij danken u óók hartelijk voor uw belangstelling en uw tijd en wij moedigen u nogmaals aan: De locatieraden rekenen op u en wenst u alle goeds toe voor het Nieuwe Jaar!

4 Het is weer voorbij. Ja, het is weer voorbij, al hangt de feestverlichting nog in de straten. Maar de kerstbomen zijn opgeruimd, de feestverlichting is weer in de dozen gepakt, de kerstballen zijn netjes opgeruimd en de kerststal is ingepakt en wacht op het eind van De laatste oliebollen zijn opgegeten en het leven heeft weer zijn normale gang gekregen. De scholen zijn weer begonnen. In onze parochie kunnen we terugkijken op een geslaagde kerst. Deze begon al met de speciale viering voor ouderen medio december, gevolgd door een speciale middag georganiseerd door de KBO. Shopping by Candlelight, waarbij de parochie een eigen stand had voor de kerk, samen met stichting Hulp aan Sri Lanka, trok veel belangstelling en in de kerk was het een drukte van belang. Ruim 600 mensen hebben een bezoek gebracht aan de kerststal en het aantal opgestoken kaarsen leverde een feestelijk gezicht. De kerstvieringen, in beide Stephanuskerken (Borne en Hertme), waren goed bezocht. Ruim 1000 bezoekers bezochten de verschillende vieringen in de kerken. Je zou kunnen zeggen, de kerk (her)leeft. En niet te vergeten op de tweede kerstdag, het kindje wiegen. Wat een feest in de kerk met zoveel kinderen, die samen, verkleed, het kerstverhaal vertelden. Kinderkoor Unisono zong daarbij de kerstliederen en veel ouders, familieleden, opa s en oma s waren in de kerk aanwezig.

5 Maar, beste lezers, dat gaat allemaal niet vanzelf. Tientallen vrijwillig(st)ers hebben zich ingezet om alles goed te laten verlopen. Wat denkt u van het opbouwen van de kerststal, het versieren van de kerk, het instuderen van de liederen, het maken van verschillende tekstboekjes, het schoonmaken van de kerken en ga zo maar door. Maanden, weken van voorbereiding zijn eraan voorafgegaan. Hartelijk dank voor al die vrijwillig(st)ers die zich weer- hebben ingezet om de feestdagen te laten slagen. Bijzondere aandacht gaat ook uit naar de kerststal in Hertme, voor de 60 e keer opgebouwd. Het is een jaarlijks feest om te zien met hoeveel enthousiasme de stal in Hertme wordt opgebouwd, en welke sociale binding dat heeft. Maar ook te ervaren dat heel veel mensen even de tijd nemen om er te gaan kijken, even te verwijlen onder de klanken van de muziek en te genieten van de mooie opbouw. Wat er dan allemaal in uw hoofd omgaat, weet u alleen. Een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de parochie, vormt de Kerkbijdrage. Ook deze maand wordt een beroep op u gedaan om uw kerkbijdrage te betalen. Deze bijdrage is nodig om de kerken in stand te houden, zowel de buitenkant als het interieur. Maar ook om de leden van het pastorale team, de pastoor en de pastoraal werkers, maandelijks hun salaris te kunnen overmaken. Als het ook u ernst is om de levende kerk in stand te houden en vitaal te laten zijn, draal dan niet en geef. En liefst ietsje meer dan vorig jaar, omdat ook de kosten voor het parochiebestuur jaarlijks stijgen. Het in stand houden van een levendige parochie, zowel in Borne als in Hertme, is een taak van de parochianen. De lokale kerken dienen door de eigen parochianen instand te worden gehouden. Een gezegend en gezond 2019 en vergeet de kerkbijdrage 2019 niet.

6 Opgenomen in de gemeenschap van de Kerk door het heilig Doopsel op zondag 16 december in de St. Stephanuskerk: Lena, dochter van Ernest Artur Dec en Paulina Mielcarz, Weerselosestraat 184, 7623 DT Borne. Kate Eva Elizabeth, dochter van Bas Westerbeek en Rebecca Westerbeek-Boerhof, ter Kuilestraat 12, 7621 XN Borne. Lynn Lucy Frederike, dochter van Robert Stamsnijder en Marjolein Stamsnijder-de Vet, Vossenbeek 16, 7623 MG Borne. Sofie Jette, dochter van Thijs Everink en Sanne Everink-Niehuis, Sluis 1, 7623 MJ Borne. Boet Milo Liam, zoon van Friso Stubbe en Marli Stubbe-Nijland, Dam 14, 7623 MH Borne. Teske Engeltje Jo, dochter van Martijn Schavemaker en Maud Krukkert, Aalscheer 20, 7623 ND Borne. Dopelingen, ouders, peter, meter en familie van harte gefeliciteerd. Op 29 december overleed op 70-jarige leeftijd Bernardus Johannes Gregorius (Bennie) Mekenkamp, Hertmerdwarsweg 19, 7626 LX Hertme. De uitvaartviering vond plaats in de kerk van de H. Stephanus in Hertme op donderdag 3 januari, waarna aansluitend de begrafenis op de R.K. Begraafplaats in Hertme. Dat hij moge rusten in Gods vrede.

7 Tussen Kerstmis en Oud en Nieuw werden we verrast door het overlijden van onze dorpsgenoot Bennie Mekenkamp. Een slopende ziekte heeft hem uiteindelijk -toch- geveld. Hier in het dorp kent iedereen hem als de behulpzame man die gemakkelijk contact maakte. Als gemeenschap zijn wij dankbaar en trots op de vele jaren waarin Bennie zich met veel enthousiasme, technische vaardigheden en gedrevenheid heeft ingezet voor Hertme. Vele vrijwilligersuren heeft Bennie besteed aan de kerk, de kerststal, de klootschietvereniging, het openluchttheater en de muziekvereniging. Door zijn inbreng in het maatschappelijk en kerkelijk leven heeft hij veel respect afgedwongen en heeft als erkenning hiervoor in 2010 een koninklijke onderscheiding ontvangen. Wij leven mee met dit grote verlies voor Thea zijn vrouw, en zijn kinderen Mark en Sandra, die hem zo lief waren. Dat hij mag rusten in Gods vrede.

8 Zaterdag 12 januari H. Stephanus Hertme Bennie Mekenkamp Jaargedachtenis: Johannes Wevers. Dinsdag 15 januari: levende en overleden leden van ZijActief. St. Stephanus Borne Zondag 12/13 januari Albertus en Antonia van Uhm-Reinders en Ingrid, ouders Olde Veldhuis-Leverink, Eef Evers, Lies Nijhof-Haarhuis, Arnold Weda, Anja Meijerink-Manenschijn, Jan Leeferink, Annie Arts-Nijland, Willy van Urk, Clemens Ticheler, familie Ticheler-Loohuis, Bennie Klieverik, Diny Hassels Mönning-Hoek, Benny Simonetti. Nagekomen met Kerst: Hans Kamphuis, familie Nijhof-Wegters, Erna Nordkamp-Roeloffzen, 5 jan: Berendina Mars-Bartelink, uit dankbaarheid bij gelegenheid van het 60-jarig huwelijksjubileum echtpaar Ben Moleman en Marietje Moleman-Thijert. Jaargedachtenis: ouders Oude Kamphuis-Kunne, Diny Lansink Rotgerink-Hobert, Anita Meulenbroek. H. Stephanus Hertme Zondag 20 januari Bennie Mekenkamp, Truus Braakhuis-Schabbink. Jaargedachtenis: Frans Kleissen. St. Stephanus Borne Zondag 19/20 januari familie Kroeze, Harrie en Ilone Elferink, Gerard Welberg, Marcel Morshuis, Jan Leeferink, Annie Arts-Nijland,

9 Willy van Urk, Bennie Klieverik, Clemens Ticheler, familie Ticheler-Loohuis, Diny Hassels Mönning-Hoek, Bertha Beld-Bruggink. Jaargedachtenis: Annie Slagers-Olde Nordkamp, Ben Morshuis, Bertus en Tiny Weber-Savelberg. H. Stephanus Hertme Zaterdag 26 januari Bennie Mekenkamp, ouders Olde Veldhuis-Vollenbroek, Irene Kemna-Vinkenvleugel. St. Stephanus Borne Zondag 26/27 januari familie Hesselink-Olthof en familie, Anna Weernink-Meijer, Anja Meijerink-Manenschijn, Clemens Ticheler, familie Ticheler-Loohuis, Annie Arts-Nijland, Willy van Urk, Bennie Klieverik, Diny Hassels Mönning-Hoek. Jaargedachtenis: Diaken Hennie Vaalt, Bennie Hek, Bertus de Boer, Eef Evers, Reinald van Wanrooij, Jan Leerkotte. Vrijdag 09.00u. ouders en Rian Weijenborg-Wilmink. H. Stephanus Hertme Zondag 3 februari Bennie Mekenkamp, Marietje en Willem Oude Egberink, Marjolein Kokkelink-Egberink. St. Stephanus Borne Zondag 2/3 februari pastoor W.Th.J. Bosch, familie Kroeze, Gerardus Marijn van Os, Cees en Ine van der Bilt-Floothuis en overleden families, Clemens Ticheler, familie Ticheler-Loohuis, Herman Hegeman, Rudy Strikker, Willy van Urk, Bennie Klieverik, Diny Hassels Mönning-Hoek. Jaargedachtenis: Marie Meijer-Groten Steenwelle, Gertruida Mars-Scholten, Bernhard Nijhof, Jan Nollen.

10 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden DOOP VAN DE HEER - FEEST Evangelie: Lucas 3, zaterdag Dijkhuiskapel Borne H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering Joost Hornstra Johan Kleissen m.m.v. het dameskoor Stefans-Hof Gebedsviering Gustaaf Boerjan m.m.v. het dameskoor zondag 13-jan St. Stephanus Borne dinsdag 15-jan H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Terugkomviering doopouders Woord- en Communieviering TWEEDE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Johannes 2,1-11 zaterdag 12-jan 19-jan Mw. C. Timmerman pastoraal werker Dhr. H. Ogink Pastoraal werker Dijkhuiskapel Borne Eucharistieviering Pater Tj. van Balen m.m.v. "Con Brio" kinderwoorddienst. Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof. Start van het nieuwe jaar m.m.v. koor "Contrast" en Zij-Actief St. Stephanus Borne Eucharistieviering Rector P. Kuipers m.m.v. het herenkoor zondag 20-jan H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Mevr. A. Zoet pastoraal werker m.m.v. het koor "Contrast" DERDE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Lucas 1,1-4.4,14-21 zaterdag 26-jan Dijkhuiskapel Borne H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering St. Stephanus Borne Gebedsviering Bea Simonetti-Léoné Johan Kleissen Mw. C. Timmerman pastoraal werker m.m.v. het koor "Aqua Vitae" m.m.v. "Unisono" Startviering communicanten zondag 27-jan St. Stephanus Borne Eucharistieviering Rector P. Kuipers m.m.v. het dameskoor vrijdag 1-feb St. Stephanus Borne Eucharistieviering pastoor M. Oortman Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof.

11 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden VIERDE ZONDAG DOOR HET JAAR Evangelie: Lucas 4,21-30 zaterdag 2-feb Dijkhuiskapel Borne Eucharistieviering pastoor M. Oortman H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pater G. Westendorp m.m.v. het herenkoor zondag 3-feb St. Stephanus Borne Eucharistieviering jubileumviering Rector P. Kuipers m.m.v. het dames- en herenkoor Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof. Nieuwe tegelvloer Als alles volgens planning gaat zal er in de week van 14 januari 2019 een begin gemaakt worden met het vervangen van de vloertegels in de St. Stephanuskerk. De huidige vloer ligt er al ruim 50 jaar in en is toe aan vervanging. Met name in de zijbeuken en middenschip liggen veel beschadigde tegels en ze hechten niet meer aan de ondergrond. De verwachting is dat dit werk zo'n 6 à 8 weken in beslag zal nemen. Per week zal er een deel van de vloer vervangen worden zodat we zo min mogelijk hinder ondervinden bij de vieringen. Ondanks serieuze maatregelen zal er toch wat stof vrij komen en daarom wordt het orgel luchtdicht ingepakt om zoveel mogelijk schade te voorkomen. In deze weken zal het orgel dus niet gebruikt kunnen worden. We hopen dat deze klus voorspoedig zal verlopen zodat er ruim voor Pasen een mooie nieuwe vloer voor ons klaar ligt.

12 De eucharistievieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Vanaf uur wordt er op NPO2 iedere zondag een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor de aansluitende eucharistieviering. Overzicht Eucharistievieringen de komende periode: Zondag 13 januari uur Basiliek van de H. Johannes de Doper, Oosterhout Hoofdcelebrant: pastoor Han Akkermans Zondag 20 januari uur Lambertusbasiliek, Hengelo Celebrant: pastoor Marc Oortman Zondag 27 januari uur viering in het kader van de Wereld Jongeren Dagen St. Clemenskerk, Nes Ameland Hoofdcelebrant: kardinaal Wim Eijk Zondag 3 februari uur H. Gerardus Majella Kerk, Emmen Celebrant: pastoor Albert Buter Meer informatie op:

13 Zondag 13 januari 2019 vieren we om uur tijdens de Woord- en Communieviering in de St. Stephanuskerk Borne het feest van de doop van de Heer. Op deze zondag worden in het bijzonder de ouders/verzorgers uitgenodigd die hun kind hebben laten dopen in het afgelopen jaar om dankbaar het bijzondere moment van dopen te herinneren en voor de kinderen te bidden. We doen dit samen met alle doopouders van het kalenderjaar 2018 van de geloofsgemeenschappen van de H. Stephanus in Hertme en St. Stephanus in Borne. Ook zijn opa s en oma s, peetoom en peettante en overige familieleden van harte welkom. Aansluitend aan de viering bent u allemaal uitgenodigd om onder het genot van een kop koffie/thee voor een gezellige ontmoeting en uw ervaringen met ons te delen in de Stefans-Hof. Tijdens deze ontmoeting ontvangen de ouders het doopduifje met de naam van hun kind terug dat in de kerk heeft gehangen. Ook ontvangen ze van ons het boek tijd en ruimte nemen voor als cadeau, dat ze kunnen ondersteunen in de geloofsopvoeding.

14 In het weekeinde van 2 en 3 februari wordt in de H. Stephanuskerk in Hertme en de St. Stephanuskerk in Borne de Blasiuszegen gegeven. Veel mensen weten dat in dit zegengebed gevraagd wordt om bescherming tegen keelziektes. Maar wie was Blasius eigenlijk? De heilige Blasius was in de vroege kerk bisschop in Armenië. Rond het jaar 300 werd hij gevangen gezet, gemarteld en onthoofd. Dat wij hem nu nog kennen, heeft vooral te maken met een gebeurtenis die zich tijdens zijn gevangenschap afspeelde. De legende vertelt dat op een dag een wanhopige vrouw bij Blasius kwam met haar zoontje op de armen. De jongen was de verstikkingsdood nabij, omdat een visgraat in zijn keel was blijven steken. Blasius raakte de jongen aan en de graat sprong uit zijn keel. Tijdens zijn gevangenschap zou Blasius nog meer wonderen verricht hebben, maar vooral door het voorval met de visgraat is hij de geschiedenis in gegaan als de heilige die aangeroepen wordt tegen keelaandoeningen, angina, hik, bof, spruw, astma en krop. Daaruit ontstond in de 13e eeuw het gebruik van de Blasiuszegen.

15 Het was de tweede helft van het jaar Steeds duidelijker werd dat de periode van de Theresiakerk ten einde liep. Een treurige tijd voor de Theresianen, want de sluiting van de kerk kwam steeds dichterbij. Velen konden het eigenlijk niet geloven, de realiteit was anders. Ook voor de koren van de Theresiakerk was het natuurlijk een probleem. Wat moeten we. Ophouden met zingen? Dat was natuurlijk geen optie. En zo geschiedde dat het bestuur van het herenkoor ging uitzien naar een andere optie om als kerkkoor dienstbaar te blijven aan de eredienst. Er werd contact gezocht met het koor van de Stephanusgeloofsgemeenschap. Dus stonden op een donkere donderdagavond Louis en ik voor het eerst in de repetitieruimte van het Stephanuskoor, de blokhut. Na wat aftasten over en weer (De Stephanus was op zoek naar een nieuwe dirigent, de Theresia op zoek naar een nieuwe zangplek) kwamen we eigenlijk redelijk snel tot samenwerking. Zowel het Herenkoor als het Dameskoor zouden afwisselend in vieringen zingen, tevens zouden de koren gezamenlijk zingen op hoogfeesten en ook tijdens uitvaarten en huwelijksvieringen. En op 4 februari 2014 was de eerst repetitie van de beide koren een feit, dit ter voorbereiding van de Goede Week en Pasen Wat onwennig natuurlijk in het begin en niet altijd makkelijk, maar geleidelijk aan heeft er een plezierige vermenging plaatsgevonden. En zo is er onder de bezielende leiding van Louis ten Vregelaar, onze organist / dirigent een fijn koor ontstaan en hopen we dat ieder heeft kunnen genieten van mooie koorzang. Dat betekent dat het nu dus 5 jaar geleden is dat de koren zingen in de Stephanus in de huidige samensteling. Een

16 jubileum dus. Een jubileum wat we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. Daarom zal er op zondag, 3 februari van dit jaar extra aandacht worden besteed aan de muzikale begeleiding tijdens de Eucharistieviering. Vervolgens zullen we koffiedrinken in de Stefans-Hof en met een bescheiden feestje voor koorleden en aanhang in de blokhut ons jubileum verder vieren. Vervolgens hopen we daarna weer ieder weekend te kunnen bijdragen aan het vieren van de Eucharistie. We doen ons best met mooie gezangen, met goede begeleiding tijdens hoogtijdagen en natuurlijk staan we klaar om bij uitvaarten of een avondwake troost te brengen aan nabestaanden. Als de tijd het toelaat gaan we ervoor: op naar het volgend jubileum. Joos Hornstra Voorzitter

17 Agenda voor volwassenen catechese voor de Goede Herderparochie, de Heilige Geest-parochie en de H.H. Jacobus en Johannes-parochie. 17-januari 2019 De ronddraaiende regenboog, Een creatieve activiteit waarin veel met kleuren wordt gewerkt, begeleid door Willemina Bakkenes. Waar: Moeder Teresakerk, Meijersweg 10 Hengelo. Aanvang 19:30 uur. Opgeven vóór 10 januari per mail: Bijeenkomsten: 17-jan, 24-jan, 31 jan en 14 februari Namen voor Hem Spreken over onze ervaringen met God is niet vanzelfsprekend. Aan de hand van teksten uit de traditie proberen we woorden te vinden. Waar: Onze Lieve Vrouwekerk Hengelo, O.L.Vrouwestraat 6, Aanvang: tot uur Aanmelden via: Zondag 20 januari Oecumenische bijeenkomsten met een gezamenlijke maaltijd, een korte uitdagende inleiding en gesprekken in kleine groepjes gebaseerd op het boek 25 eeuwen theologie Waar: Waterstaatkerk, Deldenerstraat 18, Hengelo Tijd: u. Informatie: R. Visser tel Vervolg data: 10 feb, 2 maart (zaterdag), 24 mrt en 14 april Iedere maandag Rond de schrift Bijbellezing van de zondag erna nader bekijken, met als afsluiting een korte gebedsdienst

18 Waar: Parochieel-centrum Raphaël-Exodus, Hengelo Mozartlaan 139. Tijd: u u Aanmelding: niet nodig Dinsdag 15 januari K.B.O. jaarvergadering met aansluitend bingo om uur in de Stefans-Hof. Zondag 20 januari 2019 Om uur houdt het Stedelijk Orkest Borne haar nieuwjaarsconcert in de St. Stephanuskerk in Borne. Onder leiding van Jurgen Wentzel speelt het orkest stukken in het thema Winter. Dit jaar is er samenwerking gezocht met het koor The Young Evergreens uit Hengelo. Orkest en koor zullen samen optreden, het koor zal zelf ook van zich laten horen. Entree: vrije gift. Oproep De Gastdames van de Stefans-Hof zijn dringend op zoek naar versterking van hun team. De gastdames ontvangen en verzorgen alle gasten die de Stefans-Hof bezoeken. Zij verzorgen de parochiële activiteiten en daarnaast o.a. de gezellige middagen van de ouderenbond, de Zonnebloem- en bingo middagen en zeker niet op de laatste plaats de koffietafel na een afscheidsviering en/of uitvaart. De dames werken afhankelijk van de drukte met groepjes van twee tot vier dames. Zij werken met een poulesysteem en worden dan ook bij toerbeurt ingepland. Voor meer informatie loop even binnen of neem contact op met Hans Liedenbaum of U bent van harte welkom bij ons team.

19 SPOOKTOCHT Wanneer: Vrijdag 8 februari 2019 Hoe laat: uur Waar: Blokhut aan de Esstraat Voor wie: kinderen van groep 4 t/m 8 Wat: Griezelen in Borne Opgave gewenst uiterlijk woensdag 6 februari door een mail te sturen naar jongeren@hhjj.nl. Ouders of jongeren die willen helpen zijn ook welkom!

20

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018 Eerlijk gezegd: ik moet er niet aan denken! Een tocht van maanden te voet naar Santiago de Compostella. Maar tegelijkertijd spreken de verhalen die ik hoor mij aan en heb ik een enorm respect voor mensen

Nadere informatie

Marc Oortman, pastoor

Marc Oortman, pastoor U zult straks de posters weer zien hangen en de brieven vallen weer bij u in de bus: de Kerkbalans gaat van start. U wordt opgeroepen uw financiële bijdrage naar vermogen te leveren om het pastorale werk

Nadere informatie

Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via

Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via De parochies de Goede Herder, de Heilige Geest en de HH. Jacobus en Johannes ontplooien steeds meer activiteiten die niet direct of indirect met liturgie te maken hebben maar waar veel parochianen bij

Nadere informatie

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet In het pastorale team zijn er veranderingen. Pastor Annette Zoet komt ons team versterken en we hebben afscheid genomen van pastor Carla Roetgerink. We zijn verheugd om u te kunnen melden dat Pastor Carin

Nadere informatie

Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen.

Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen. Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen. Laten we onderweg bewuster leven. Laten we met de apostel

Nadere informatie

Christelijk geloven gaat door

Christelijk geloven gaat door Juist rond Pasen zijn we als pastores druk met voorbereiding op de Sacramenten en de invulling en uitvoering van activiteiten en vieringen, passend in het ritme van het kerkelijk jaar. Aldoende merken

Nadere informatie

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt,

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, heeft men goed gedraaid? Was de omzet naar behoren?

Nadere informatie

HH. Jacobus en Johannesparochie

HH. Jacobus en Johannesparochie 2 Na zeven jaar gewerkt te hebben in de HH. Jacobus en Johannesparochie en de laatste vijf jaar ook in De Goede Herder en de Heilige Geestparochie, heeft parochievicaris Zygfryd Nowara, per 1 november

Nadere informatie

In kou en duisternis kunnen we ons bijna niet voorstellen, dat het ooit weer warm en licht wordt: in de winter lijkt de zomer onbeschrijfelijk ver weg! Oude culturen waren in deze tijd van het jaar soms

Nadere informatie

Het Pastoraal Team wenst u mooie voorjaarsweken en een goede voorbereiding op Pinksteren.

Het Pastoraal Team wenst u mooie voorjaarsweken en een goede voorbereiding op Pinksteren. De tijd tussen Pasen en Pinksteren staat in het teken van de groei van de jonge kerk. Dat past mooi bij de lente, ook nu schiet er van alles uit de grond, er wordt gezaaid en gepoot, nieuwe dingen geprobeerd:

Nadere informatie

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid.

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Hij ruste uit van het werk dat Hij gedaan had. Al aan het begin van

Nadere informatie

Adeste fideles, laeti triumphantes, venite, venite in Bethlehem. Natum videte Regem angelorum, Venite adoremus (ter), Dominum.

Adeste fideles, laeti triumphantes, venite, venite in Bethlehem. Natum videte Regem angelorum, Venite adoremus (ter), Dominum. De Adventstijd en de Kersttijd zijn beide bijzondere perioden in het kerkelijk jaar en ook in het maatschappelijk leven. Er is door componisten van vroeger en nu, heel veel muziek geschreven voor deze

Nadere informatie

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen.

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen. zbegeesterd raken, kent u dat gevoel of hebt u dat in de laatste periode nog mogen ervaren? Ik wel, in de afgelopen maanden zie ik meer en meer jongeren begeesterd raken door M25. Hun handen en voeten,

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 16 Website Zenderen: www.zenderen.nl 9 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 10 februari 2018 17 februari 2018

Nadere informatie

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de In liturgievieringen spelen kleuren een belangrijke rol. Tijdens eucharistievieringen komt de priester de ene keer in een groen kazuifel de kerk binnen, een andere keer in rood of wit. De kleur hangt niet

Nadere informatie

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch Vorig jaar ben ik er mee begonnen. Ik had ooit eens een set gekregen: een leuk kistje met acrylverf in verschillende kleuren, wat schilderdoek en penselen. Het duurde even voordat ik het durfde wagen,

Nadere informatie

Een goede wachttijd toegewenst!

Een goede wachttijd toegewenst! We leven in een bijzondere overgangsperiode. De laatste zondagen van het kerkelijk jaar worden gevierd, met als hoogtepunt het Hoogfeest van Christus Koning. Daarna gaat het in een vloeiende beweging over

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

bij avondwake en kerkelijke uitvaart

bij avondwake en kerkelijke uitvaart Informatie bij avondwake en kerkelijke uitvaart Rooms-katholieke parochies van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin Maasdijk - Poeldijk Heenweg - s Gravenzande Kwintsheul - De Lier

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Gods onvoorwaardelijke liefde.

Gods onvoorwaardelijke liefde. Aan het begin van de veertigdagentijd ontmoeten we Jezus op plaatsen en in situaties die wij niet kennen in het Twentse landschap. We ontmoeten Jezus in de woestijn. Hij is een soort retraite begonnen,

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept 2017 30 september 2017 49 ste Jaargang nr. 39 22 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017

Website Zenderen:  KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept 2017 23 september 2017 49 ste Jaargang nr. 38 15 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Stationsstraat 1, 7622 LW Borne

Stationsstraat 1, 7622 LW Borne Pastoraal team: Mr. M.J.A. Oortman Tel: 06-20 453 713 Wekelijkse vrijde dag drs. mw. H.Th.Y.M. v.d. Bemt tel: 06-13 60 92 93 wekelijkse vrije dag mw. R. Doornbusch, tel: 06-14 40 69 55 wekelijkse vrije

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

En waar het moeizaam gaat, wordt binnen de parochie steeds meer samengewerkt met de andere geloofsgemeenschappen.

En waar het moeizaam gaat, wordt binnen de parochie steeds meer samengewerkt met de andere geloofsgemeenschappen. Driekoningen! Misschien zouden we deze Wijzen nu visionairs noemen: mensen met de blik op de toekomst, mensen met een visie, mensen met dromen. Het Kerstkind wordt het eerst bezocht door mensen die leven

Nadere informatie

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier van het Rijk Gods in ons hart. Over de schat in de akker

Nadere informatie

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon De koningsdag ligt achter ons wanneer u dit leest. Nu ik dit schrijf, ligt dat nog in het verschiet. De dag van arbeid, 1 mei ligt achter ons. Sinds 1947 herdenken we op 4 mei de Nederlandse oorlogsslachtoffers.

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Vroeger was er ook jeugd van tegenwoordig.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Vroeger was er ook jeugd van tegenwoordig. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 33 Website Zenderen: www.zenderen.nl 6 juli 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 7 juli 2018 14 juli 2018 Parochie Zenderen:

Nadere informatie

Nr. 07 Website Zenderen: 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017

Nr. 07 Website Zenderen:   24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 07 Website Zenderen: www.zenderen.nl 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november 2017 2 december 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam.

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam. Met de eerste zondag van de advent staan wij aan het begin van het nieuwe liturgische jaar. Deze voorbereidingstijd op Kerstmis wil ons helpen, een licht te zijn voor de andere mens. Als ik de geest van

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari 2019 MEDEDELINGEN De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een gezegend 2019 Trudy, Ingrid, Suson, Sjaak,

Nadere informatie

Ik zie er naar uit om met mensen en groepen in de drie parochies kennis te maken en hier als pastor te werken.

Ik zie er naar uit om met mensen en groepen in de drie parochies kennis te maken en hier als pastor te werken. Licht en wortels Op vrijdagavond 1 juni werd ik in de Thaborkerk door vicaris Ronald Cornelissen gepresenteerd als nieuwe pastoraal werker in de parochies De Goede Herder, H.H. Jacobus en Johannes en De

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 22 Website Zenderen: www.zenderen.nl 30 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT

Nadere informatie

Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst.

Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst. Wanneer u dit leest zijn alle communievieringen achter de rug en kunnen vele kinderen en hun (groot) ouders terugkijken op een bijzonder moment in hun leven. Heel veel dingen en momenten in ons leven zijn

Nadere informatie

1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren.

1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren. 1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren. Ik mocht daar zijn, dichtbij waar mijn wieg heeft gestaan in Polen, om jongeren te begeleiden. Een fantastische ervaring

Nadere informatie

In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander?

In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander? In dagblad de Trouw las ik, dat Trump zei, dat hij liever niet bij zichzelf naar binnen kijkt, omdat ik misschien niet leuk vind, wat ik dan zie! Het zijn verwarrende tijden, zeker in verkiezingstijd.

Nadere informatie

In dankbare herinnering aan Mgr. W.Th.J. Bosch Emerituspastoor van de St. Stephanusparochie in Borne Erekapelaan van de Paus

In dankbare herinnering aan Mgr. W.Th.J. Bosch Emerituspastoor van de St. Stephanusparochie in Borne Erekapelaan van de Paus In een wereld vol geluiden wil ik uw stem horen niet de dagelijkse stroom aan informatie niet opgejaagd door alles wat moet, groots en belangrijk is ik wil geen vaste paden, gehechtheid aan wat hoort en

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat

november 2015 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat november 2015 Jaargang no. 52 Adreswijzigingen gaarne doorgeven aan het Parochiesecretariaat HEILIGE GEESTKERK EERBEEK Contactblad voor parochianen en belangstellenden PAROCHIE HH FRANCISCUS en CLARA Locatie

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 15 Website Zenderen: www.zenderen.nl 2 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 3 februari 2018 10 februari 2018

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr. 13 2 juli t/m 15 juli 2017 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2017 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 10 juli tot en met vrijdag

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2011 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen

Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen Standpunt van parochiebestuur en pastoraal team over de toekomst van de geloofsgemeenschappen en de kerkgebouwen van de parochie. Amersfoort, september 2012.

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

RK Federatie Vlietstreek

RK Federatie Vlietstreek RK Federatie Vlietstreek UITVAARTFOLDER Als een dierbare komt te overlijden, komen er vele vragen op de nabestaanden af. Diepere vragen over het mysterie van het leven en de dood, maar ook veel praktische

Nadere informatie

PROTOCOLLEN januari 2013

PROTOCOLLEN januari 2013 PROTOCOLLEN januari 2013 1 2 Pastoraal Team Vinkeveen, januari 2013 Beste mensen, In de afgelopen jaren hebben wij een aantal afspraken gemaakt over sacramentenbediening en uitvaarten. We hebben ze nog

Nadere informatie

Website Zenderen: Contact Vox: tel /

Website Zenderen:   Contact Vox: tel / DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl Contact Vox: tel. 06-51209141/e-mail: info@zenderen.nl 51 ste jaargang nr. 37 13 september 2019 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij.

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Maar het zou een misvatting zijn dat het nu gedaan is met de feesten.

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Hollen en stil staan Ik herinner me het zaterdagwerk op de boerderij. Het erf aangeharkt, de rommel opgeruimd, het garende soepvlees.

Hollen en stil staan Ik herinner me het zaterdagwerk op de boerderij. Het erf aangeharkt, de rommel opgeruimd, het garende soepvlees. Hollen en stil staan Ik herinner me het zaterdagwerk op de boerderij. Het erf aangeharkt, de rommel opgeruimd, het garende soepvlees. De zondag kon beginnen. Samen naar de kerk, de borrel in het café.

Nadere informatie

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE Zondag 15 juli : Hellehondsdagen: 09.00 uur : Eucharistieviering m.m.v. Plechelmuskoor Voorganger : pastoor T. Munsterhuis Lectrice : mevr. A. Scholte Lubberink Misdienaars

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie Heren Bartholomeuskoor. We repeteren voor het weekend uur - Viering met cantor

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie Heren Bartholomeuskoor. We repeteren voor het weekend uur - Viering met cantor ROOSTER Donderdag 26 november Vrijdag 27 november Zaterdag 28 november 20.00 uur - Repetitie Fine Tuning. 19.30 uur - Repetitie Heren Bartholomeuskoor. We repeteren voor het weekend 19.00 uur - Viering

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Pasen. Tijd vliegt. In het pastoraal team wordt dat met

Nadere informatie

De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond

De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond St. Willibrord, de grondlegger van het geloof in onze

Nadere informatie

Zygfryd Nowara. Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover:

Zygfryd Nowara. Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover: Met Pinksteren gaat het om drie sterke woorden: om Geestkracht, Wind en Adem. Drie woorden met een schat aan betekenissen. Het gaat met Pinksteren om een feest waar je je adem van inhoudt! En niet zomaar

Nadere informatie

KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN

KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 10 Website Zenderen: www.zenderen.nl 15 december 2017 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 december 2017 23 december 2017

Nadere informatie

1 Als ik aan m'n moeder vroeger iets vroeg wat niet kon of mocht, pleegde ze vaak te zeggen; "ja hoor, m'n kind, als Pasen en Pinksteren op één dag vallen.' Ze bedoelde hier natuurlijk mee te zeggen dat

Nadere informatie

Het was een stille tocht. Vele mensen namen er aan deel. Schattingen lopen uiteen: tweeduizend, vijfduizend mensen. Hoeveel het er ook zijn geweest: het was indrukwekkend. De kans is groot dat u er niets

Nadere informatie

Misintenties Parochie H. Pancratius Mesch DECEMBER

Misintenties Parochie H. Pancratius Mesch DECEMBER DECEMBER Zaterdag 1 december 19.00 uur H.Mis met samenzang en Kinderwoorddienst. Zondag 2 december 10.00 uur Hoogmis m.m.v. Kerkelijk Zangkoor St. Pancratius; voor Rina Pinckaers-Martinussen (jaardienst);

Nadere informatie

Betreft: visie en voorstel op parochie als gemeenschap van gemeenschappen van de locatieraad en pastoraatgroep HH Cosmas en Damianus, Abcoude

Betreft: visie en voorstel op parochie als gemeenschap van gemeenschappen van de locatieraad en pastoraatgroep HH Cosmas en Damianus, Abcoude R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen Geloofsgemeenschap HH. Cosmas en Damianus Kerkstraat 23 1391 HB Abcoude 0294 281335 secretariaat@cosmasendamianus.nl www.stjandedoper-vechtenvenen.nl Aan

Nadere informatie

s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden

s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden s-hertogenbosch en Rosmalen Parochieavonden WELKOM! Per 1 januari 2015 Emmaus, West Willibrord, Maaspoort San Salvator, Orthen Waarom zijn we hier bij elkaar? Vanwege onze opdracht als gedoopten: Staand

Nadere informatie

Allerheiligen is een Hoogfeest dat het vieren waard is!

Allerheiligen is een Hoogfeest dat het vieren waard is! Het is een prachtig schilderij. Ik heb er een hele tijd naar staan kijken. De Voorlopers van Christus en de Heiligen en Martelaren, zo heet het. Het is geschilderd door Fra Angelico (1387-1455) en het

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale ROOSTER Donderdag 30 november Vrijdag 1 december Zaterdag 2 december 20.00 uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale 19.30 uur - Repetitie Dames en Heren Bartholomeuskoor (einden 20.45 uur). We repeteren

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl Jaargang 3 nummer 11 December 2017 Met Maria op weg

Nadere informatie

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther 22e Editie - maart & april 2019 Activiteitenkalender Dubbelmonde Voorwoord Zoals u waarschijnlijk heeft gelezen of gehoord is Dordrecht het decor voor The Passion op 18 april. The Passion vertelt het verhaal

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 5 en 6 September 2015 nr. 37 OPROEP In het weekend van 2, 3 en 4 oktober a.s. wordt er weer het Oogstdankfeest gehouden. Dit jaar met een speciaal

Nadere informatie

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk.

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Een glas wijn in de hand starend naar de prachtig heldere

Nadere informatie

DECEMBER 2018 en JANUARI 2019

DECEMBER 2018 en JANUARI 2019 DECEMBER 2018 en JANUARI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht voor de maanden December 2018 en Januari

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019

Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019 Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019 Waar heb jij een boodschap aan? Een brievenbus. bij ieder huis is er één. Aan het begin van de oprit, naast het huis, in de

Nadere informatie

Kerstinfo. In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten. Woordje van de directeur.

Kerstinfo. In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten. Woordje van de directeur. Kerstinfo In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten Woensdag 13 december 2017. Jaargang 31 Volgende Info verschijnt op wo 10 januari 2018 De Uilenburcht Zesstedenweg

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen

Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen Liturgie voor de morgendienst op zondag 10 december 2017 tweede advent PG Schagen Voorganger: Organist : Lector: Ontvangst pastor L. Kooiman Jan Zwart Jan Bruin Henk van Zanten Orgelspel Advent en aansteken

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Licht en Vrede. in een donkere tijd geeft een heel klein licht uit een blij gezicht soms een sprankje hoop

INHOUDSOPGAVE. Licht en Vrede. in een donkere tijd geeft een heel klein licht uit een blij gezicht soms een sprankje hoop INHOUDSOPGAVE Licht en vrede ~ 2 Toelichting bij de vieringen met Kerstmis ~ 3 Mededeling rond Kerst ~ 8 Kerstvieringen binnen de federatie ~ 8 Vieringen t/m 18 januari O.L.V. Lourdes ~ 9 Vieringen t/m

Nadere informatie

Gods volk samen onderweg

Gods volk samen onderweg Gods volk samen onderweg In deze tijd zien we steeds meer het wij en zij denken. In de politiek maar ook in onze parochies. De angst van verlies die we op vele manieren ervaren. In de Goede Week zien we

Nadere informatie

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden.

VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. VRAAGBAAK Vragen die veel gesteld worden en die in eerste instantie hieronder een antwoord of directe verwijzing vinden. Adventactie. In de voorbereidingsweken op het feest van kerstmis willen de geloofsgemeenschappen

Nadere informatie

R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort

R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort Geloofsgemeenschap St. Joseph Hooglanderveen-Vathorst Pastorie: van Tuyllstraat 29, 3829 AB Hooglanderveen Secretariaat geopend op vrijdagmorgen 9.00 12.00

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Als de tijd vliegt, vlieg dan mee.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Als de tijd vliegt, vlieg dan mee. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 32 Website Zenderen: www.zenderen.nl 29 juni 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 30 juni 2018 7 juli 2018 Parochie Zenderen:

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015 Op verhaal komen Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin september-december 2015 In en rond de kerkjes van Schoorl en Groet gebeurt meer dan je denkt. In dit boekje vind je

Nadere informatie

Welke ster imponeert ons?

Welke ster imponeert ons? Welke ster imponeert ons? Kerstspecial 2016 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Algemene informatie Pastoor J.E.M. van der Mee 0182-382455 vandermee@kerkmail.nl St.

Nadere informatie

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender

14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender 14e Editie - november & december 2017 Activiteitenkalender Voorwoord De herfst is aangebroken. De bomen verkleuren en laten ons zien hoe mooi zij kunnen zijn met hun rode, gele en bruine bladeren. Het

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Bij de dienst Vanmorgen vertelt het evangelie van Lucas over de ontmoeting vol Geestdrift tussen twee vrouwen:

Nadere informatie

HET GROTENHUIS TRIMENZO. Juni en Juli Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen,

HET GROTENHUIS TRIMENZO. Juni en Juli Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen, JUNI en JULI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden Juni en Juli 2019 We hopen dat u allen

Nadere informatie

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE Verwachting In vergelijking met het licht naar waar wij wandelen, is de dag waarin wij leven nog een nacht. Wanneer de Heer Jezus Christus zal komen, met zoveel daglicht,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor ROOSTER Donderdag 27 november Vrijdag 28 november Zaterdag 29 november 19.00 uur - Repetitie Fine Tuning 20.30 uur - Repetitie kamerkoor (einde 20.45 uur) We repeteren voor Palestrina/Advent/Kerstnacht

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie