Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst."

Transcriptie

1

2

3 Wanneer u dit leest zijn alle communievieringen achter de rug en kunnen vele kinderen en hun (groot) ouders terugkijken op een bijzonder moment in hun leven. Heel veel dingen en momenten in ons leven zijn vluchtig en van veel weten we ons na soms al na enkele weken, dagen of zelfs enkele uren, al weinig tot niets meer te herinneren. Maar wanneer je mensen vraagt wat ze zich nog herinneren van het moment en de dag waarop ze voor het eerst de heilige communie mochten ontvangen, dan komen er meestal nog gedetailleerde beschrijvingen. Over wie er bij waren, of wie ze juist gemist hadden. Over de kleding en het eerste horloge, om bij de tijd te blijven. Communieprentjes en de ogenblikken in de kerk. De pastoor op de groepsfoto etc. De prachtige Paastijd geeft ons tussen Pasen en Pinksteren, ieder jaar opnieuw die bijzondere vieringen. Direct gevolgd door Drievuldigheidszondag en Sacramentsdag. Twee zondagen waarop we opnieuw stil gezet worden bij de ontmoeting met God, zijn Zoon Jezus en de Heilige Geest. En dan begint op 21 juni de zomer. Op het land staat de oogst te rijpen. In de scholen worden de laatste toetsen afgewerkt en nog even en de vakanties beginnen weer. Heerlijk, een paar weken vrij. Hebt u al plannen gemaakt? Het mag een tijd zijn van rust om tot jezelf te komen en andere mensen te ontmoeten. We verlangen naar ontspanning en rust. Even de touwtjes laten vieren en het ritme van alledag even loslaten. Tijd en ruimte nemen voor Maar komen we wel tot rust in de lange files? Komen we wel tot rust op de overvolle stranden of op afgeladen drukke kampeerterreinen? We verlaten letterlijk huis en haard om enkele dagen tot weken op een andere plek op de wereld, andere indrukken op te doen, ander eten te eten, andere zon en regen te ervaren en andere mensen te

4 ontmoeten. Soms best heel fijn, maar komen we echt tot rust? Of kunnen we alleen nog maar rust verwachten na ons pensioen? Maar ik weet dat veel gepensioneerden het drukker hebben dan ooit! De Heilige Augustinus zegt over vakantie: "De mens maakt grote reizen om zich te verbazen over de hoogte van de bergen, over de geweldige golven van de zee, over de lange loop van de rivieren, over de uitgestrektheid van de oceaan, over de eeuwige kringloop van de sterren, maar aan zichzelf gaat de mens zonder verbazing voorbij." Waar komt dat woord vakantie eigenlijk vandaan? Het woord vakantie stamt af van het woord vacare. En dat Latijnse woord betekent vrij zijn van. Nu is het prettig om in een bepaalde periode niets te móeten! Zoveel dagelijkse beslommeringen vragen je aandacht, dat het heerlijk is om enkele weken te kunnen doen waar je zin in hebt! Maar toch klinkt in dat "vrij zijn van" iets negatiefs. Je kunt het ook positief uitdrukken en zeggen dat je vrij bent voor! Vrij voor wat? Voor nieuwe indrukken? Nieuwe contacten? Romantische rivieren? Indrukwekkend hoge bergen? Leuke schilderachtige plekjes? Prachtige steden en grote kathedralen? Om dan thuis de foto s te bekijken van waar je geweest bent? Vrij zijn voor nieuwe dingen, is toch wat anders dan het vrij zijn voor elkaar. Want de vakantietijd leent zich er ook uitstekend voor om tijd vrij maken voor elkaar en voor jezelf. En denkt u ook eens aan de thuisblijvers. Mensen die niet op vakantie kunnen vanwege ziekte, leeftijd, kinderen of geld dat ze dit jaar voor iets anders willen of moeten gebruiken. Zij zullen het zeker op prijs stellen als ze een vakantiegroet krijgen!

5 Ik wens u een goede gezonde en veilige vakantie toe waarin u tot rust kunt komen. Dat we ons los maken uit het dagelijkse om ons leeg te maken voor God, tijd voor stilte en tijd voor ontmoeting met God en met jezelf. Bijgesloten foto heb ik ontvangen van een parochiaan die deze gedachte heeft binnengekregen zittende op de acolietenbank tijdens de viering. Eventjes heel eventjes maar in de tijd, ontstaat er een onuitwisbare indruk van een ontmoeting met God. Een moment van herschepping! Dat wens ik u, namens het pastoraal team van harte toe. Om na de vakantietijd datgene weer op te pakken tot heil en zegen van de geloofsgemeenschappen van onze drie parochies. Moge Gods zegen met ons allen gaan in de vakantietijd of u nu weggaat of thuisblijft. Moge wij allen die rust vinden waartoe Jezus ons ook uitnodigt. En voordat we met vakantie gaan wil ik u allen parochianen en de vele vrijwilligers- ook namens mijn collega s, mijn hartelijke dank uitspreken voor het vele werk dat u het afgelopen jaar weer verzet hebt. Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst.

6 Het bericht dat onze collega pastoraal werker Christianne Saris een benoeming heeft gekregen bij de buren in Tubbergen e.o., heeft in ons team de nodige gevolgen. In de eerste plaats zullen we een gewaardeerd collega gaan missen. In de tweede plaats moet er een herverdeling van taken komen. Er is uitzicht op een nieuwe collega, echter: zo ver is het nog niet en het werk blijft niet liggen. Eén van de moeilijkste punten is het vieringenrooster. Zeker nu ook pater Hoogland heeft aangegeven dat hij niet meer inzetbaar is, omdat hij teruggaat naar het moederhuis van zijn orde. Het is schipperen met tijd, inzetbaarheid en verantwoordelijkheid. De laatste weken staan ook in het teken van de Eerste Heilige Communievieringen en de voorbereiding daarop. Als team zien we toch iedere keer opnieuw grote betrokkenheid en enthousiasme. Dat is een gegeven om dankbaar voor te zijn. Telkens realiseren we ons ook, dat het goed zou zijn dat dit enthousiasme over de periode van de Eerste Heilige Communie heen te tillen. Het zou ideaal zijn als kinderen en hun ouders na deze feestelijke dag op momenten in het jaar samen zouden komen om te vieren, catechese te ontvangen en gezellig samen te zijn. Toekomstmuziek!

7 Bewegen is goed voor ons. Het wordt ons aan alle kanten aangeraden. Na enkele uren computeren wordt geadviseerd in de benen te komen, men dient minimaal een half uur per dag lichamelijk bezig te zijn en de sportcentra proberen ons te verleiden om aan onze conditie te werken. Bewegen is niet alleen goed voor ons lichaam, maar ook voor ons geestelijk welzijn. Niet voor niets Christianne Saris trekken we er op uit in de weekenden, vakanties of vrije zomeravonden. We komen even los van alles en kunnen daarna kijken met een frisse blik. Om die reden heb ik gemeend op te moeten staan en verder gaan. Na twaalf jaren in een zelfde parochie gewerkt te hebben (en helaas maar drie jaar verbonden te zijn aan de twee andere parochies) is de gang van zaken heel bekend en vertrouwd. Het gevaar daarvan is dat je minder scherp wordt en minder alert bent op nieuwe mogelijkheden. Dan is het goed om in beweging te komen. Om in een volledig onbekend gebied opnieuw te beginnen en op ontdekkingstocht te gaan. Niet dat het afscheid me makkelijk afgaat. Ik vind het zwaar om vertrouwde plaatsen en mensen los te laten. Maar dan troost ik me met de gedachte dat we verbonden zijn over grenzen heen, in hetzelfde geloof. Ik draag u mee in mijn hart. Dank voor alles. Het ga u goed!

8 In de laatste kerkwijzer is aandacht besteed aan de overdracht van de H. Theresia aan de nieuwe eigenaar. Zoals bekend zal in de Theresiakerk een gezondheidscentrum worden gevestigd. De 1000 m2 oppervlak van de kerk is niet voldoende om alle te realiseren functies een plaats te geven. Aan de kant van basisschool De Wheele zal een aanbouw worden gerealiseerd, maar ook in de kerk zal een etage worden gebouwd. De directie van de Wheele was op 12 mei opnieuw gastvrij om een laatste ontmoeting met belangstellenden in de school te houden over de sluiting van de kerk. Ongeveer 40 belangstellenden kregen de laatste informatie over de afronding van de verkoop van de kerk inclusief inventaris. De liquidatiecommissie, die voor en achter de schermen ontzettend hard heeft gewerkt om kerk stofvrij op te leveren, kreeg een applaus van de aanwezigen. Ook de goede samenwerking met de nieuwe eigenaar werd genoemd. Aandacht ging uit naar de Theresiakapel. Een kapel, die te vergelijken is met de kapel tussen Ootmarsum en Tilligte. Bij de bouw van onze kapel zal gebruik worden gemaakt van elementen uit de Theresiakerk, zoals tegels van het priesterkoor, de communiebanken, de preekstoel, een van de torentjes van de kapellen van de Theresia, kandelabers en banken. Voorwaarde van het parochiebestuur is wel dat er een beheerscommissie is, die de verantwoordelijkheid voor het onderhoud en beheer op zich neemt. Te vergelijken met de Model Theresiakapel

9 beheers-commissie van de Mariakapel Borne. En dan staan er op het complex van de H. Theresiakerk, nog een tweetal woningen. Woningen die in het bestemmingsplan de functie sociaal hebben. Dat betekent dat zij voor allerlei sociale doeleinden mogen worden ingezet, zoals kinderopvang, op medisch, sociaal of religieus vlak. Het parochiebestuur wil deze beide woningen verkopen, apart of gezamenlijk. In het oorspronkelijke plan van de verkoop van de H. Theresiakerk, waren deze beide woningen ook al opgenomen. Met Makelaardij Euverman is een nieuwe afspraak gemaakt om beide woningen te verkopen. Makelaardij Euverman was ook door het parochiebestuur ingeschakeld om de H. Theresiakerk te verkopen.

10 Zes kinderen uit Hertme en Borne hebben hun Eerste Heilige Communie gedaan op zondag 29 mei in de H. Stephanuskerk in Hertme. Tijdens de mooie plechtigheid met als voorgangers pastor Zygfryd Nowara en pastoraal werkster Carla Roetgerink, werd in aanwezigheid van (groot)ouders, familieleden, vrienden en andere parochianen gezongen door het Jeugdkoor o.l.v. dirigent Dorette Neeskens en pianist Roosmarijn ten Tusscher van onze geloofsgemeenschap. Niet achterwege mag blijven een woord van speciale dank aan hen die voor de voorbereiding van de kinderen op deze gedenkwaardige gebeurtenis hebben gezorgd: pastoraal werkster Carla Roetgerink, de juffen Mariska en Leander van de basisschool St. Aegidius en koster Agnes Tönis. Daarnaast ook dank aan: de Fanfare St. Gregorius voor de muzikale in- en uitgeleide van de communicanten; Judth Kole voor en uitwerken van het liturgieboekje en Jan Kolner voor de vele foto s op deze dag. v.l.n.r: pastoraal werkster C. Roetgerink, pastor Z. Nowara, juf Leander Konijnenbeld. Nick Wissink, Lieke Boomkamp, Lois Oude Egberink, Rick Lucas, Tygo Kole, Aron Moes.

11 Zondagmiddag 19 juni a.s. om uur is er in de tuin van de pastorie van de Stephanuskerk te Borne een Tuinviering. Een viering van Woord en gebed met ondersteuning van het koor Aqua Vitae onder leiding van Dorette Neeskens. Pastoraal werker Carin Timmerman gaat samen met Laurens van Urk en Gustaaf Boerjan voor in deze viering. Het thema van de viering is: Wie zeggen de mensen dat Ik ben Een thema gebaseerd op Lucas 9 wat iedereen voor zichzelf verder kan invullen. De collecte is bestemd voor de stichting Borne voor Bornenaren. Na afloop is er een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje, om elkaar te ontmoeten en na te praten. Bij slecht weer wijken we uit naar de Stefans-Hof naast de St. Stephanuskerk. We hopen vele parochianen, ook van de andere geloofsgemeenschappen en kerken te mogen ontmoeten. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom.

12 Zondag 22 mei overleed in t Dijkhuis op 89 jarige leeftijd, Elisabeth Luberta Alida (Lies) ten Berge-Poelman. De uitvaartviering vond plaats op donderdag 26 mei in de St. Stephanuskerk waarna zij werd begraven op de begraafplaats te Borne. Maandag 30 mei overleed op 82 jarige leeftijd, Johanna Theresia (Jo) Stoelers-Ezendam, Kamperfoeliestraat 2. De avondwake vond plaats op donderdag 2 juni in de St. Stephanuskerk waarna de volgende dag de crematieplechtigheid volgde te Usselo. Donderdag 2 juni overleed op 69 jarige leeftijd, Agnes Anna Hendrika Meijerink-Brand, Welemanstraat 30. De afscheidsviering vond plaats op dinsdagavond 7 juni in de St. Stephanuskerk waarna de volgende dag de crematieplechtigheid plaats vond in Usselo. Dat zij moge rusten in Gods vrede. St. Stephanus Borne Opgenomen in de gemeenschap van de Kerk door het H. Doopsel op zondag 22 mei in de St. Stephanuskerk: Sven Gerrit Jan, zoon van Stefan Braamhaar en Claudia Braamhaar-Oude Wesselink, Seringenstraat 34, 7621 CZ Borne Jort Gerrit Jan, zoon van Bert Frowijn en Ines Frowijn-Mensink, Prins Bernhardlaan 4, 7622 BG Borne

13 H. Stephanus Hertme Opgenomen in de gemeenschap van de Kerk door het H. Doopsel op zondag 5 juni in de kerk van de H. Stephanus in Hertme: Merel Anna Loman, dochter van Michel Loman en Bonnie Leushuis, Van Heemskerkstraat 36, 7622 JJ Borne. Lianne Geralynn Janique Boswerger, dochter van Arnold Boswerger en Bertine Boswerger-Nijsink, Hertmerweg 5, 7597 NP Saasveld. Kim Mieke Berndien Mekenkamp, dochter van Herbert Mekenkamp en Charon Mekenkamp-ten Velde, Haarlanden 6, 7626 LB Hertme. Lynn Moleman, dochter van Jeroen Moleman en Marloes van de Logt, Hertmerweg 17, 7626 LV Hertme. Dopelingen, ouders, peter en meter en familie van harte gefeliciteerd. H. Stephanus Hertme zijn voornemens kerkelijk te trouwen op: Zaterdag 25 juni 2016: Bart Jan Kolthof en Elise Krabbe. Zaterdag 2 juli 2016: Bart Leferink en Mareen Stroeve. Wij feliciteren de bruidsparen van harte. Dat zij in hun leven samen de liefde voor elkaar en de liefde voor God mogen ervaren.

14 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden ELFDE ZONDAG door het jaar Evangelie: Lucas 7, ,1-3 zaterdag 11-jun 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pastoor M. Oortman zondag 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara 10:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Rector P. Kuipers Mw. C. Roetgerink pastoraalwerker donderdag 16-jun 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastoor M. Oortman vrijdag 17-jun 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara TWAALFDE ZONDAG door het jaar Evangelie: Lucas: 9,18-24 zaterdag zondag 12-jun 18-jun 19-jun 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pater G. Westendorp m.m.v. het Herenkoor. Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof. Toediening van het Heilig Vormsel m.m.v. het koor 'Contrast' 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dameskoor 9:30 St. Stephanus Borne 15:00 Stefans-Hof Pastorietuin vrijdag 24-jun 9:00 St. Stephanus Borne DERTIENDE ZONDAG door het jaar Evangelie: Lucas 9,51-62 Eucharistieviering...met kinderwoorddienst Gebedsviering Woord- en Communieviering Pastor Z. Nowara Mw. C. Roetgerink pastoraalwerker Mw. C. Timmerman pastoraal werker Hr. L. van Urk Hr. G. Boerjan Werkgroep Liturgie zaterdag 25-jun 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pater A. Korterik m.m.v. het Dameskoor Tuinviering m.m.v. het koor 'Aqua Vitae'

15 zaterdag 12:30 H. Stephanus Hertme Huwelijksviering Pastoor M. Oortman Bruidspaar Bart Jan Kolthof en Elise Krabbe 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering... met kinderwoorddienst Pastoor M. Oortman m.m.v. het Herenkoor 19:00 Stefans-Hof Gebedsviering Dhr. L van Urk m.m.v. het koor 'Con Brio' zondag 26-jun 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pater G. Westendorp m.m.v. het Dames- en Herenkoor vrijdag 1-jul 9:30 St. Stephanus Borne VEERTIENDE ZONDAG door het jaar Evangelie: Lucas 10, zaterdag 10:30 Dijkhuiskapel Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering Werkgroep Liturgie Werkgroep Liturgie 1e vrijdag van de maand. Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof. 14:00 H. Stephanus Hertme Huwelijksviering Pastoor M. Oortman Bruidspaar Bart Leferink en Mareen Stroeve 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pater G. Westendorp m.m.v. het Herenkoor zondag 3-jul 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Herenkoor donderdag 7-jul H. Stephanus Hertme Géén viering vrijdag 8-jul St. Stephanus Borne Géén viering VIJFTIENDE ZONDAG door het jaar Evangelie: Lucas 10,25-37 zaterdag 25-jun 2-jul 9-jul 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pastor Z. Nowara 18:30 H. Stephanus Hertme 18:30 St Stephanus Borne Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering Dhr. J. Kleissen Mw. C. Roetgerink Pastoraal werker m.m.v. het Dameskoor Dankviering voor Communicantjes, vormelingen en sluiting van het schooljaar. m.m.v. het kinder koor 'Unisono' zondag 10-jul 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dameskoor vrijdag 15-jul 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman

16 H. Stephanus Hertme Zondag 12 juni: Hennie en Eddy Stege, ouders Zonder Kreuwel, Marjolein Kokkelink-Egberink (namens het koor Contrast ). St. Stephanus Borne Albertus en Antonia van Uhm-Reinders en Ingrid, Marie Nijhuis-Neutink, Cor Morshuis-Leushuis, Ida Elferink-Vrielink, Tonnie Spekreijse, Diny Bosch-Kosterink, Annie Oolderink-Hofste, Leo Grob, Herman G.L. Vollenbroek, Annie Annink-Appels, Lies ten Berge-Poelman, Erna Nordkamp-Roeloffzen, Lillian Mars, Jo Stoelers-Ezendam, Agnes Meijerink-Brand. Nagekomen: 22 mei: uit dankbaarheid b.g.v. 45-jarig huwelijksjubileum, Jopie Hofman-Goense, Gerard Haarhuis, 29 mei: Bernardus Johannes Schiphorst, Lillian Mars, Frank Vlutters, 5 juni: Bernardus Wilmink, Sjouke van der Zweep, Lillian Mars, opa en oma Goorhuis, Roel Pelger, Diny Peters-Derks, Gerrit Munsterhuis. Jaargedachtenis: Ria Janssen-Kerkhof, Anny Poppink-Bardoul, Ben Beld, Lenie Huls-Hultink. Vrijdag 9.00u. Jan Meijer, familie Ticheler-Loohuis. H. Stephanus Hertme Zaterdag 18 juni: Herman en Leida Schabbink, ouders Rijgwaart-Beld, Irene Kemna-Vinkenvleugel, ouders Broekhuis-Klink, ouders Diepenmaat-ten Tusscher, ouders Olde Veldhuis-Vollenbroek, ouders Pisano-Disselhorst. Jaargedachtenis: Jan Liedenbaum.

17 St. Stephanus Borne Zondag 19 juni: Jan Rost, Joke Diepenmaat-Voorpostel, Johan Vaalt, Johan Sanders, Harrie en Ilone Elferink, Jan Ramaker, Cathrien Mentink-Westerbeek, Anja Meijerink-Manenschijn, Marie Nijhuis-Neutink, Ida Elferink-Vrielink, Tonnie Spekreijse, Diny Bosch-Kosterink, Annie Oolderink-Hofste, Leo Grob, Annie Annink-Appels, Lies ten Berge-Poelman, ouders Annie Vlierman-Geerdink en Herman Vlierman, Lillian Mars, Gerrit Markslag, Jo Stoelers-Ezendam, Agnes Meijerink-Brand, ouders Engbersen-Joostink. Jaargedachtenis: Jan Evers, Henny Roetgerink, Wolter Mulder, Gerard Oude Spraaksté. Vrijdag 9.00u. familie Ticheler-Loohuis, Ans Rottink. H. Stephanus Hertme zaterdag 25 juni 2016: tot intentie van het bruidspaar Bart Jan Kolthof en Elise Krabbe, Jan Blenke, Gerard Boswerger, ouders Diepenmaat-ten Tusscher. Jaargedachtenis: Bernard Lammertink. St. Stephanus Borne Zondag 26 juni: Anna Weernink-Meijer, Diny Scholten, Wim Yedema, Annie Oolderink-Hofste, Leo Grob, Herman G.L. Vollenbroek, Annie Annink-Appels, Lies ten Berge-Poelman, Jo Stoelers- Ezendam, Agnes Meijerink-Brand, Bernhard Nijhof. Jaargedachtenis: Elisabeth Johanna Vaalt-Leuverink. Vrijdag 9.30u. familie Ticheler-Loohuis, Jo Meijer-Spekhorst, Benny Simonetti, ouders en Rian Weijenborg-Wilmink.

18 H. Stephanus Hertme zaterdag 2 juli: Tot intentie van het bruidspaar: Bart Leferink en Mareen Stroeve. 18:30u Betsie Bremer-Kleissen. Jaargedachtenis: Gerard Kemna, Gerardus Johannes Kemna. St. Stephanus Borne Zondag 3 juli: Jan Rost, Maria Geessinck, Herman Hegeman, ouders Olde Veldhuis-Leverink, familie Kroeze, Anja Meijerink-Manenschijn, Annie Oolderink-Hofste, Leo Grob, Annie Annink-Appels, Lies ten Berge-Poelman, Ida Elferink-Vrielink, Jo Stoelers-Ezendam, Agnes Meijerink-Brand. Jaargedachtenis: Bertus Nahuis, Ben Diepenmaat, Jan Meijer, Henrica Schabbink-Boswerger, Theo en Jo Hendriks-Brok, Rudy Strikker, Ben Westendorp. Vrijdag 9.00u. Jan Meijer, familie Ticheler-Loohuis. H. Stephanus Hertme zaterdag 9 juli: Irene Kemna-Vinkenvleugel, Marietje en Willem Oude Egberink. St. Stephanus Borne Zondag 10 juli Albertus en Antonia van Uhm-Reinders en Ingrid, Johan Sanders, Jan Diepenmaat, Herman G.L. Vollenbroek, Annie Annink-Appels, Lies ten Berge-Poelman, Jo Stoelers-Ezendam, Agnes Meijerink-Brand. Jaargedachtenis: Johanna van Gelder, Maria Johanna Leoné-den Exter, Bennie Diepenmaat en Anna Diepenmaat. Vrijdag 9.00u. Familie Ticheler-Loohuis, Ans Rottink. Jaargedachtenis: Wilhelmina Weijenborg-Wilmink.

19 In een feestelijke viering met als thema Pak maar mijn hand.. ontvangen 13 jonge mensen op zondag 12 juni het sacrament van het H. Vormsel uit handen van drs. P. Kuipers, rector van het Ariënsinstituut de priesteropleiding van het aartsbisdom Utrecht. De vormelingen uit Hertme zijn: Van links naar rechts: Achteraan: Anne Hesselink, Stijn te Kiefte, Roy Blenke, Tristàn Hesselink Midden: Rick Hesselink, Robbert ten Dam, Daniëlle Hesselink, Iris te Kiefte, Britt Weinreder, Marit Jannink, Britt te Kiefte Vooraan: Cas Blenke, Michiel Neeskens Deze jonge mensen verdienen onze steun en bemoediging om hen voor te gaan in geloof en hen stimuleren op hun geloofs- en levensweg.

20 Op zaterdag 27 augustus 2016 trekt voor de 146 e keer de Twentse Processie naar Kevelaer. Evenals vorig jaar hopen wij dat velen weer met ons mee zullen gaan om daar, in dat eenvoudige bedevaartsplaatsje, zijn of haar eigen intentie te brengen naar Maria. Samen op weg naar die ene plek, naar dat kleine kapelletje, naar Maria Consolatrix Afflictorum, de Troosteres van de Bedroefden, zoals zij in Kevelaer wordt aangeroepen. Een dag die wij biddend, vierend doorbrengen, maar ook de gezelligheid mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. We komen samen op een plek waar duizenden mensen komen en gaan, waar dank wordt gebracht, waar troost en bemoediging wordt gezocht en gevonden. Daar mogen wij in blijdschap ons geloof vieren, stil worden, vertoeven bij de Moeder van de Heer.

21 Zaterdag 27 augustus vertrekken we weer met een bus vol bruidjes naar Kevelaer om mee te doen aan de jaarlijkse Twentse Processie. Ieder jaar opnieuw doen er namens alle deelnemende parochies kinderen mee, en we hopen dat dat ook dit jaar weer zo zal zijn. De kinderen gaan gezamenlijk met de bus en leren elkaar dan, via alle liedjes en spelletjes die we doen, onderweg verrassend goed kennen. Dat zorgt ervoor dat we in Kevelaer de hele dag echt een groep zijn en heel gezellig samen optrekken. In Kevelaer lopen de bruidjes mee met de intocht, zingen enkele Marialiedjes tijdens de Eucharistieviering en is er s middags een korte viering speciaal voor hen. Tussendoor is er voldoende tijd om een souveniertje te kopen, gaan we samen een patatje eten en we hebben ook een overblijfruimte waar we met eventueel slecht weer spelletjes kunnen doen. Elk jaar opnieuw is het een ontzettend leuke en waardevolle dag. We hopen dat er ook dit jaar weer veel kinderen met ons meegaan. Uiteraard zijn ook jongens van harte welkom. Zij kunnen als misdienaar meedoen, maar ook gewoon aansluiten bij de bruidjes. De leeftijd ligt tussen 6-12 jaar. We verwachten van de bruidjes dat ze in het wit gaan. Dit kan een jurkje zijn, maar een witte broek met een tuniekje/blouse kan ook. We hebben een aantal witte jurkjes in eigen bezit, dus lenen is ook een mogelijkheid. De kosten bedragen; 5,- (patat, snack, drinken) daarnaast mogen ze max. 5,- zakgeld meenemen voor een souveniertje.

22 Herbert Vaughan Mill Hill, de molenheuvel, is de naam van een voorstadje van Londen. Een zekere bisschop Herbert Vaughan kocht daar een huis om zijn droom werkelijkheid te laten worden. Hij wilde namelijk een nieuwe congregatie van missionarissen stichten om gelijke tred te houden met de missionarissen van de Anglicaanse kerk. We spreken over De eerste Mill Hill Missionaris was echter een Fransman. Niet veel Engelsen meldden zich aan. Bisschop Vaughan ging eens kijken in Nederland, kwam daar aan op het juiste moment toen het grote Missie Uur begon en bezocht seminaries om roepingen voor de Missie te werven. De Nederlandse bisschoppen waren hem goedgezind en binnen de kortste keren vormden de Nederlandse Mill Hillers de grootste groep binnen die internationale missie congregatie. In de publicatie Mill Hill in Twente kunt u lezen hoe Gerard Raatger uit Rossum de eerste Tukker was die zich aanmeldde bij Mill Hill. Hij werd uitgezonden als aalmoezenier van de Engelse troepen in Afghanistan. Zijn idee van missionaris strookte niet met zijn benoeming. Wat moest een Tukker nou doen bij die Engelse soldaten en officieren, een oorlogscultuur die hem niet aanstond? Toen de oorlog was afgelopen werd hij missionaris in India en trok van dorp tot dorp. Missionarissen, eerst priesters/paters, daarna ook zusters en broeders en veel later ook lekenmissionarissen, werden uitgezonden naar mensen in onrechtvaardige situaties, onderdrukking, slaven, melaatsen, degenen die honger en dorst leden, mensen, zoals we tegenwoordig zeggen, die leven aan de rand van de samenleving. Zo was het toen en zo is het nu, 150 jaar later. De nieuwe Mill Hillers, voornamelijk uit India, Filippijnen, Kenya, Oeganda en Kameroen worden nog steeds over de grenzen van hun eigen cultuur uitgezonden naar die bijzondere situaties. Zo kan het gebeuren dat een Oegandees wordt uitgezonden naar Borneo. Voor een Daya kind is het even schrikken om een zwarte mens

23 te zien, net zo goed als het voor zijn ouders schrikken was om een witte mens te zien. Een Mill Hiller uit India wordt naar Afrika gestuurd, een Tukker vindt zijn weg naar zijn oom in Pakistan. Het is een bijzondere wereld! Het 150-jarig bestaan van Mill Hill is gevierd in de kathedraal van Londen op de feestdag van St. Jozef op 19 maart. Er is geen grote maaltijd gehouden, maar een goed bedrag is geschonken aan een goed doel. In Nederland wordt het gevierd in Oosterbeek op 29 juni, de feestdag van Petrus en Paulus. Petrus staat voor de gevestigde kerk, zoals die van Jerusalem/Rome. Paulus staat voor de missionerende kerk, altijd op pad gaan, tegendraads, dikwijls zich bevindend in situaties van ongerechtigheid. De missionarissen van tegenwoordig hebben een bondgenoot gevonden in de huidige paus, die in alle nederigheid de voeten wast van gevangenen en vreemdelingen, die empathie heeft voor mensen die door zware tijden van echtscheiding heen zijn gegaan, die de wet van de liefde laat spreken en mensen tot eenheid wil brengen, zoals bisschop Vaughan zei: uit zullen ze gaan naar alle streken van de wereld om eenheid te brengen door het breken van het ene brood. Wereldwijd is het aantal Mill Hillers weer groeiende. In Twente zijn vier Mill Hillers werkzaam: Ben Stopel in Tubbergen, noodgedwongen thuis vanwege de burgeroorlog in Soedan, Willem op de Weegh, eveneens in Tubbergen, terug uit Kameroen na een ongeluk, Gerrit Lansink in Hengelo, voorheen in Pakistan, en Ben Engelbertink, schrijver van Mill Hill in Twente, voorheen in Borneo en Australië en nu werkzaam in Enschede en omgeving. NB Het boek Mill Hill in Twente is uitverkocht. Bij voldoende interesse kan een tweede druk uitgegeven worden. Info:

24 In 2016 kan, zoals in voorgaande jaren, de Sint Stephanuskerk te Borne worden bezichtigd. De kerk is opengesteld op zaterdag: 11 juni, 9 juli, 13 augustus en 10 september van tot uur. In het kerkgebouw zijn kunstwerken te zien van onder andere de glazenier Nicolas uit Roermond, de beeldhouwers Te Poel en Stoltefusz uit Den Haag en de edelsmid Jan Brom uit Utrecht. Kerkwachten zijn aanwezig om u informatie te geven. Om 2 uur wordt een gratis rondleiding gegeven door een deskundige kerkgids. Een van de bijzonderheden in de kerk is een heilig putje, die de gids u laat zien. Er blijkt dan nog een tweede in de kerk te zijn. De kerk kende vroeger een mannen en een vrouwenkant, wat te zien is aan de glas-in-lood ramen. U kunt ook op eigen gelegenheid de kerk bekijken, maar de zangzolder, van waaruit u een uniek zicht heeft op het kerkinterieur, kan alleen onder begeleiding van een gids worden bezocht.

25 Graag willen we ook dit jaar onze jongste vrijwilligers (leden van onze kinderkoren en misdienaars) uitnodigen voor een leuke dag. Ook dit jaar gaan we met z'n allen gaan zwieren en zwaaien in Avonturenpark Hellendoor. Deze leuk dag is gepland om zaterdag 2 juli a.s. Om uur vertrekken we vanaf de St. Stephanuskerk in Borne met auto s naar het park, om uur zijn we weer terug. Tijdens de lucht zorgen wij voor een patatje, een snack en wat je drinken. Opgave is mogelijk tot woensdag 29 juni via jongeren@hhjj.nl, zodat we op tijd het vervoer kunnen regelen. Als vaders of moeders mee willen rijden naar Helledoorn laat dat even in de opgave weten. Laten we er samen weer een leuke dag van maken!

26 Dinsdag 14 juni 2016 De leden van ZijActief Hertme houden op dinsdag 14 juni de jaarlijkse fietstocht. Een uitnodiging hiervoor aan alle leden is per mail verzonden. De dames die meegaan worden om uur verwacht op het pastoor Veegerplein in Hertme. Zaterdag 9 juli Zaterdag 9 juli a.s. om uur is er een terugkomviering op in de St. Stephanuskerk in Borne speciaal voor communicanten en vormelingen. We willen graag samen met jullie praten over: dankbaarheid. Waar ben jij dankbaar voor.? Wie geeft jouw kracht..? Natuurlijk zullen we ook terugblikken op momenten in het schooljaar: ging het allemaal zoals je had gehoopt? Natuurlijk zijn ouders, broers en zussen, opa s en oma s ook van harte welkom. Want samen dank je wel zeggen maakt je blij. Na de viering kun je met je school- en klasgenoten nog gezellig chillen met een drankje en iets lekkers. Maandag 11 juli Bijeenkomst bezoekgroep 80+ geloofsgemeenschap St. Stephanus Borne om in de Stefans-Hof.

27 Wij zoeken extra ondersteuning voor het opmaken van ons parochieblad de Kerkwijzer Bent geïnteresseerd en bent u een beetje handig met Word en een foto-bewerkingsprogramma meld u dan aan en versterk ons team! Wilt u graag eerst informatie of een gesprekje met een van onze redactieleden, neem dan gerust contact met een ons op.

28

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet In het pastorale team zijn er veranderingen. Pastor Annette Zoet komt ons team versterken en we hebben afscheid genomen van pastor Carla Roetgerink. We zijn verheugd om u te kunnen melden dat Pastor Carin

Nadere informatie

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon De koningsdag ligt achter ons wanneer u dit leest. Nu ik dit schrijf, ligt dat nog in het verschiet. De dag van arbeid, 1 mei ligt achter ons. Sinds 1947 herdenken we op 4 mei de Nederlandse oorlogsslachtoffers.

Nadere informatie

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij.

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Maar het zou een misvatting zijn dat het nu gedaan is met de feesten.

Nadere informatie

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch Vorig jaar ben ik er mee begonnen. Ik had ooit eens een set gekregen: een leuk kistje met acrylverf in verschillende kleuren, wat schilderdoek en penselen. Het duurde even voordat ik het durfde wagen,

Nadere informatie

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid.

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Hij ruste uit van het werk dat Hij gedaan had. Al aan het begin van

Nadere informatie

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen.

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen. zbegeesterd raken, kent u dat gevoel of hebt u dat in de laatste periode nog mogen ervaren? Ik wel, in de afgelopen maanden zie ik meer en meer jongeren begeesterd raken door M25. Hun handen en voeten,

Nadere informatie

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018 Eerlijk gezegd: ik moet er niet aan denken! Een tocht van maanden te voet naar Santiago de Compostella. Maar tegelijkertijd spreken de verhalen die ik hoor mij aan en heb ik een enorm respect voor mensen

Nadere informatie

Zygfryd Nowara. Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover:

Zygfryd Nowara. Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover: Met Pinksteren gaat het om drie sterke woorden: om Geestkracht, Wind en Adem. Drie woorden met een schat aan betekenissen. Het gaat met Pinksteren om een feest waar je je adem van inhoudt! En niet zomaar

Nadere informatie

Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via

Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via De parochies de Goede Herder, de Heilige Geest en de HH. Jacobus en Johannes ontplooien steeds meer activiteiten die niet direct of indirect met liturgie te maken hebben maar waar veel parochianen bij

Nadere informatie

Stationsstraat 1, 7622 LW Borne

Stationsstraat 1, 7622 LW Borne Pastoraal team: Mr. M.J.A. Oortman Tel: 06-20 453 713 Wekelijkse vrijde dag drs. mw. H.Th.Y.M. v.d. Bemt tel: 06-13 60 92 93 wekelijkse vrije dag mw. R. Doornbusch, tel: 06-14 40 69 55 wekelijkse vrije

Nadere informatie

1 Als ik aan m'n moeder vroeger iets vroeg wat niet kon of mocht, pleegde ze vaak te zeggen; "ja hoor, m'n kind, als Pasen en Pinksteren op één dag vallen.' Ze bedoelde hier natuurlijk mee te zeggen dat

Nadere informatie

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de In liturgievieringen spelen kleuren een belangrijke rol. Tijdens eucharistievieringen komt de priester de ene keer in een groen kazuifel de kerk binnen, een andere keer in rood of wit. De kleur hangt niet

Nadere informatie

Marc Oortman, pastoor

Marc Oortman, pastoor U zult straks de posters weer zien hangen en de brieven vallen weer bij u in de bus: de Kerkbalans gaat van start. U wordt opgeroepen uw financiële bijdrage naar vermogen te leveren om het pastorale werk

Nadere informatie

Christelijk geloven gaat door

Christelijk geloven gaat door Juist rond Pasen zijn we als pastores druk met voorbereiding op de Sacramenten en de invulling en uitvoering van activiteiten en vieringen, passend in het ritme van het kerkelijk jaar. Aldoende merken

Nadere informatie

"Geef voor je kerk".

Geef voor je kerk. Omdat veel Bornenaren en Hertmenaren vinden dat onze parochiekerken een beeldbepalende en belangrijke functie in onze gemeenschappen hebben, durven wij ook dit jaar weer bij u aan te kloppen voor deze

Nadere informatie

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt,

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, heeft men goed gedraaid? Was de omzet naar behoren?

Nadere informatie

Ik zie er naar uit om met mensen en groepen in de drie parochies kennis te maken en hier als pastor te werken.

Ik zie er naar uit om met mensen en groepen in de drie parochies kennis te maken en hier als pastor te werken. Licht en wortels Op vrijdagavond 1 juni werd ik in de Thaborkerk door vicaris Ronald Cornelissen gepresenteerd als nieuwe pastoraal werker in de parochies De Goede Herder, H.H. Jacobus en Johannes en De

Nadere informatie

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk.

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Een glas wijn in de hand starend naar de prachtig heldere

Nadere informatie

In dankbare herinnering aan Mgr. W.Th.J. Bosch Emerituspastoor van de St. Stephanusparochie in Borne Erekapelaan van de Paus

In dankbare herinnering aan Mgr. W.Th.J. Bosch Emerituspastoor van de St. Stephanusparochie in Borne Erekapelaan van de Paus In een wereld vol geluiden wil ik uw stem horen niet de dagelijkse stroom aan informatie niet opgejaagd door alles wat moet, groots en belangrijk is ik wil geen vaste paden, gehechtheid aan wat hoort en

Nadere informatie

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier van het Rijk Gods in ons hart. Over de schat in de akker

Nadere informatie

1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren.

1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren. 1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren. Ik mocht daar zijn, dichtbij waar mijn wieg heeft gestaan in Polen, om jongeren te begeleiden. Een fantastische ervaring

Nadere informatie

Het pastorale team wens u een inspirerende Pinkstertijd.

Het pastorale team wens u een inspirerende Pinkstertijd. Op het moment dat ik deze column schrijf hebben net de aanslagen in Brussel plaats gevonden. Het bijzondere is dat aan het einde van de dag mensen, vooral jonge mensen, de straat op gaan in Brussel en

Nadere informatie

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE Zondag 15 juli : Hellehondsdagen: 09.00 uur : Eucharistieviering m.m.v. Plechelmuskoor Voorganger : pastoor T. Munsterhuis Lectrice : mevr. A. Scholte Lubberink Misdienaars

Nadere informatie

HH. Jacobus en Johannesparochie

HH. Jacobus en Johannesparochie 2 Na zeven jaar gewerkt te hebben in de HH. Jacobus en Johannesparochie en de laatste vijf jaar ook in De Goede Herder en de Heilige Geestparochie, heeft parochievicaris Zygfryd Nowara, per 1 november

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

Nr. 07 Website Zenderen: 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017

Nr. 07 Website Zenderen:   24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 07 Website Zenderen: www.zenderen.nl 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november 2017 2 december 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Vroeger was er ook jeugd van tegenwoordig.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart met een knipoog. Vroeger was er ook jeugd van tegenwoordig. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 33 Website Zenderen: www.zenderen.nl 6 juli 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 7 juli 2018 14 juli 2018 Parochie Zenderen:

Nadere informatie

In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander?

In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander? In dagblad de Trouw las ik, dat Trump zei, dat hij liever niet bij zichzelf naar binnen kijkt, omdat ik misschien niet leuk vind, wat ik dan zie! Het zijn verwarrende tijden, zeker in verkiezingstijd.

Nadere informatie

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 15 Website Zenderen: www.zenderen.nl 2 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 3 februari 2018 10 februari 2018

Nadere informatie

Een goede wachttijd toegewenst!

Een goede wachttijd toegewenst! We leven in een bijzondere overgangsperiode. De laatste zondagen van het kerkelijk jaar worden gevierd, met als hoogtepunt het Hoogfeest van Christus Koning. Daarna gaat het in een vloeiende beweging over

Nadere informatie

Allerheiligen is een Hoogfeest dat het vieren waard is!

Allerheiligen is een Hoogfeest dat het vieren waard is! Het is een prachtig schilderij. Ik heb er een hele tijd naar staan kijken. De Voorlopers van Christus en de Heiligen en Martelaren, zo heet het. Het is geschilderd door Fra Angelico (1387-1455) en het

Nadere informatie

En waar het moeizaam gaat, wordt binnen de parochie steeds meer samengewerkt met de andere geloofsgemeenschappen.

En waar het moeizaam gaat, wordt binnen de parochie steeds meer samengewerkt met de andere geloofsgemeenschappen. Driekoningen! Misschien zouden we deze Wijzen nu visionairs noemen: mensen met de blik op de toekomst, mensen met een visie, mensen met dromen. Het Kerstkind wordt het eerst bezocht door mensen die leven

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie

Het Pastoraal Team wenst u mooie voorjaarsweken en een goede voorbereiding op Pinksteren.

Het Pastoraal Team wenst u mooie voorjaarsweken en een goede voorbereiding op Pinksteren. De tijd tussen Pasen en Pinksteren staat in het teken van de groei van de jonge kerk. Dat past mooi bij de lente, ook nu schiet er van alles uit de grond, er wordt gezaaid en gepoot, nieuwe dingen geprobeerd:

Nadere informatie

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Voorganger: ds. Ada Rebel Gastvrouw: Mieke Hendrickx, Lector: Kees Huizing. Diaken: Truus

Nadere informatie

In kou en duisternis kunnen we ons bijna niet voorstellen, dat het ooit weer warm en licht wordt: in de winter lijkt de zomer onbeschrijfelijk ver weg! Oude culturen waren in deze tijd van het jaar soms

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam.

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam. Met de eerste zondag van de advent staan wij aan het begin van het nieuwe liturgische jaar. Deze voorbereidingstijd op Kerstmis wil ons helpen, een licht te zijn voor de andere mens. Als ik de geest van

Nadere informatie

Jaargang 55 nr. week 22 en 23

Jaargang 55 nr. week 22 en 23 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 55 nr. week 22 en 23 3 t/m 15 juni De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties, huisartsenpost e.d. kunt u vinden in het

Nadere informatie

Jrg. 48 No mei

Jrg. 48 No mei Onder ons Parochieblad Beckum en omstreken Telefoon Pastorie; 074-3676209 E-mail; beckum@heiligegeestparochie.nl R.K. Heilige Geest Parochie geloofsgemeenschap Rabo; NL83 RABO 010.47.01.137 Beckum Giro;

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 16 Website Zenderen: www.zenderen.nl 9 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 10 februari 2018 17 februari 2018

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Het was een stille tocht. Vele mensen namen er aan deel. Schattingen lopen uiteen: tweeduizend, vijfduizend mensen. Hoeveel het er ook zijn geweest: het was indrukwekkend. De kans is groot dat u er niets

Nadere informatie

Informatiebrochure Katholiek Worden

Informatiebrochure Katholiek Worden Parochie Sint Christoffel Informatiebrochure Katholiek Worden St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr. 13 2 juli t/m 15 juli 2017 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2017 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 10 juli tot en met vrijdag

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. Juni 2013

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. Juni 2013 Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Juni 2013 Inleidend woord : Open kerk In de loop van de maand (de 22 e ) houden we in Hengelo met een aantal kerken kerkennacht.

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent vormsel

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via www.straatnieuws.nl

Wie een exemplaar van de straatkrant wil bemachtigen, kan deze bestellen via www.straatnieuws.nl De Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws heeft een exclusief interview gehad met paus Franciscus. De paus ontving Straatnieuws-verkoper Marc, journalisten Stijn Fens en communicatiespecialist Jan-Willem

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond

De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond De twaalfde Willibrordprocessie in Utrecht op zondag 14 september is een belangrijk moment voor ons Aartsbisdom Utrecht. Wij groeperen ons dan rond St. Willibrord, de grondlegger van het geloof in onze

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 22 Website Zenderen: www.zenderen.nl 30 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Wilt u katholiek worden of denkt u hierover, dan kunt u zich melden bij het pastoraal secretariaat van onze parochies:

Wilt u katholiek worden of denkt u hierover, dan kunt u zich melden bij het pastoraal secretariaat van onze parochies: Met grote regelmaat worden wij gevraagd de ziekenzalving te bedienen of de ziekenzegen te geven. Voor ons is het altijd bijzonder om zo vanzelfsprekend aanwezig te zijn in de familiekring en een zieke

Nadere informatie

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE Zondag 5 augustus: 09.00 uur : Communieviering m.m.v. Plechelmuskoor Voorganger : pastor Kerkhof Jonkman Lectrice : mevr. G. Maseland Misdienaars : Mirthe en Joyce Rolink

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept 2017 30 september 2017 49 ste Jaargang nr. 39 22 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 20 november 2016

Baalderdienst Zondag 20 november 2016 Baalderdienst Zondag 20 november 2016 Orde voor de Baalderdienst In deze dienst zullen we de namen noemen van de mensen die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden in onze wijkgemeente. Orde voor

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 20 november 2016

Baalderdienst Zondag 20 november 2016 Baalderdienst Zondag 20 november 2016 1 Orde voor de Baalderdienst In deze dienst zullen we de namen noemen van de mensen die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden in onze wijkgemeente. 2 Orde

Nadere informatie

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Pasen. Tijd vliegt. In het pastoraal team wordt dat met

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Gerecht van je keuze. Kaarten op tafel. Hartstochten en verlangens. Uit je eigen keuken. Om aan te proeven. je eigen onderwerp

Gerecht van je keuze. Kaarten op tafel. Hartstochten en verlangens. Uit je eigen keuken. Om aan te proeven. je eigen onderwerp Uit je eigen keuken Gerecht van je keuze je eigen onderwerp We gaan rond de tafel met elkaar in gesprek over dat onderwerp dat jij graag aan wil kaarten in gezelschap van een groep vrienden en bekenden

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

PROGRAMMA voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord

PROGRAMMA voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord PROGRAMMA 2019-2020 voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord 1 PROGRAMMA 2019 2020 voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

Gods onvoorwaardelijke liefde.

Gods onvoorwaardelijke liefde. Aan het begin van de veertigdagentijd ontmoeten we Jezus op plaatsen en in situaties die wij niet kennen in het Twentse landschap. We ontmoeten Jezus in de woestijn. Hij is een soort retraite begonnen,

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen

Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen Januari - Februari Geloofsgemeenschap Heilig Hart van Jezus Vinkeveen en Waverveen PERSONALIA: OVERLEDEN: 08 december: 67 jaar; Gerrit Hermanus van den Broek, echtgenoot van Trees Compier; Rietveld 26.

Nadere informatie

Geachte redacties, beste mensen,

Geachte redacties, beste mensen, Geachte redacties, beste mensen, Bijgesloten de Bisdom Berichten verzonden op 14 augustus 2018. U vindt een bericht over de startactiviteit voor Jongeren, een uitnodiging voor de Kostersdagen, een uitnodiging

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-4 juni 2016 In deze aflevering: - H. Hartmaand. - Eftelingactie. - Verwijsspreekuur. - Sop- en zeepplank. - Algemene gegevens. H. Hartmaand. De grote feestdagen als Pasen en

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono Vierde zondag door het jaar De Bergrede De berghelling waar Jezus zijn Bergrede uitsprak. Bovenop de heuvel de kerk van de Bergrede Welkom In het

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd We hebben de Kerstdagen maar net achter de rug en de Veertigdagentijd dient zich alweer aan. Toch zullen we ongetwijfeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 juni 2016

Nieuwsbrief 28 juni 2016 Nieuwsbrief 28 juni 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), De afgelopen twee weken hebben we op school het verlies van Wim van der Struik met elkaar gedeeld. Op een ingetogen en fijne manier hebben we in

Nadere informatie

VOORBEREIDEN op ontmoeting

VOORBEREIDEN op ontmoeting VOORBEREIDEN op ontmoeting De klok luidt Muziek NADEREN tot de Eeuwige Intocht met lied Wees welkom allemaal Ontsteken van de kaarsen Stilte en welkom Aanvangsgebed met Bemoediging (C2G en gemeente) Votum

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN Adam en Eva in het Paradijs Pieter Serwouters (1586-1657) In deze dienst zal de heilige doop bediend worden aan Josephine, dochter van Hedzer en Laura Uulders en zus van

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017

Website Zenderen:  KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept 2017 23 september 2017 49 ste Jaargang nr. 38 15 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Zondag 22 oktober 2017

Zondag 22 oktober 2017 Zondag 22 oktober 2017 Viering in de Welkomkerk met als thema: Leven doet soms pijn Dichtbij en veraf krijgt ieder mens te maken met lijden dat zich in allerlei vormen kan aandienen. Het verlies van een

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

Misintenties Parochie H. Pancratius Mesch DECEMBER

Misintenties Parochie H. Pancratius Mesch DECEMBER DECEMBER Zaterdag 1 december 19.00 uur H.Mis met samenzang en Kinderwoorddienst. Zondag 2 december 10.00 uur Hoogmis m.m.v. Kerkelijk Zangkoor St. Pancratius; voor Rina Pinckaers-Martinussen (jaardienst);

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE Vrijdag 14 Juni : 13.30 uur Huwelijksviering voor het bruidspaar Marije Kuipers en Remon Koertshuis Zondag 16 juni : Vaderdag Terugkomviering Eerste Heilige Communie 09.00

Nadere informatie

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum

t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum t Preaksteulke 4 augustus tot 24 augustus 2018-49 e jaargang nr. 11 Geloofsgemeenschap H.H. Simon en Judas Ootmarsum Openingstijden secretariaat H.H. Simon en Judas Ootmarsum Kerkplein 3 29 29 91 maandag-

Nadere informatie

Het kerkgebouw Huis van God

Het kerkgebouw Huis van God Het kerkgebouw Huis van God Tekenwaarde TTemidden van vele andere gebouwen die worden gebruikt voor bewoning en bedrijvigheid is een kerk de ruimte voor de ontmoeting met God. Kerken staan meestal op een

Nadere informatie

Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen.

Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen. Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen. Laten we onderweg bewuster leven. Laten we met de apostel

Nadere informatie