Zygfryd Nowara. Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zygfryd Nowara. Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover:"

Transcriptie

1

2

3 Met Pinksteren gaat het om drie sterke woorden: om Geestkracht, Wind en Adem. Drie woorden met een schat aan betekenissen. Het gaat met Pinksteren om een feest waar je je adem van inhoudt! En niet zomaar een adem: het is als de wind. En uit welke hoek waait die wind? In ieder geval is het geen wind die met alles mee waait. Niet, zoals de wind waait, waait je jasje. God neemt ons de wind niet uit de zeilen, maar Hij wil Zijn wind er wél onder hebben. En wie wind zaait, zal storm oogsten. Met Pinksteren gaat het om een frisse wind, die door kerk en wereld en door ons eigen leven mag waaien. Drie woorden: geestkracht, adem en wind, dat wij daarvan vervuld mogen worden. Het is 'n bekend gezegde: als Pasen en Pinksteren toch eens op één dag zou vallen! Toch hoort Pinksteren wel degelijk bij Pasen! Ze vallen niet op één dag, maar die Geest moet het vieren van Pasen wel in ons levend houden. Zonder die Geest vallen wij weer zo gauw terug op het leven van de ene dag na de andere, met alle gevolgen van dien! Maar juist in deze tijd van vieren en beleven van nieuw leven kunnen we elkaar ook helpen die Geest van Jezus onder ons levend te houden, en wel door voor Hem open te staan in ons leven en Zijn Geest te delen met onze medemensen in nood, dichtbij en veraf. Delen in Barmhartigheid, omdat Barmhartigheid geen tijd kent. U en jullie allen een geestkrachtig Pinksterfeest toegewenst.

4 Na een lange tijd van onderscheiding, was het op 20 juni 1992 zover: Zygfryd Nowara werd priester gewijd in het bisdom Gliwice in Polen. Dat is dit jaar dus precies 25 jaar geleden. Een zilveren priesterjubileum! Pastor Nowara kwam tijdens de Wereldjongerendagen in contact met jongeren en priesters en op een gegeven moment heeft hij de stap naar Nederland gemaakt. Sinds 15 september 2011 is het werkzaam in onze parochies, eerst in de HH. Jacobus en Johannes en sinds 2013 ook in de Heilige Geestparochie en de Goede Herderparochie. 25 Jaar priester! Dat is geen kleinigheid, zeker niet als je vanuit Polen komt en in Nederland je missie wilt volbrengen. We hoeven er geen doekjes om te winden: de Kerk in Polen neemt een totaal andere positie in dan in Nederland. Waar de Kerk in Polen in de geschiedenis vaak een rots in de branding was tegen het communisme, werd de Kerk in Nederland vaak ervaren als een remmende factor in maatschappelijke ontwikkelingen. En toch: de basis van het priesterschap blijft hetzelfde. Als priester voel je je geroepen om, onder welke omstandigheden ook, Christus present te stellen in de maatschappij waarin je op dat moment leeft. Hem prestent stellen onder de mensen die aan je zorgen zijn toevertrouwt; Hem present stellen in het vieren van de Sacramenten; Hem present stellen door Zijn Liefde te verkondigen.

5 Het zilveren priesterjubileum zal gevierd worden. Pastor Nowara zal dat in Polen doen en hier in Nederland. Op zondag 25 juni 2017 tijdens een Eucharistieviering om uur in de St. Stephanuskerk te Borne. Aansluitend zal er een receptie zijn in de Stefans-Hof. De dag zal worden afgesloten met een plechtige Vesper om uur eveneens in de St. Stephanuskerk. Aansluitend bent u welkom in de tuin van de pastorie voor een gezellig samenzijn. U bent allen uitgenodigd om dit heugelijke feest samen met pastor Nowara mee te vieren! Contact scholen/speciale activiteiten voor de scholen op weg naar Pasen In het kader van de Eerste Communie en het Vormsel hebben teamleden een bezoek gebracht aan de groepen 4 en 8. In de Goede Week zijn er op school en in de kerk verschillende activiteiten geweest op weg naar Pasen: zoals een Pesachmaaltijd in de klas of in de parochie, een kinderkruisweg, een viering rond het lijdensverhaal. Aandacht voor de boeren Pastor Ria Doornbusch besteedt vanuit het pastorale team aandacht aan de nood van de boeren in onze omgeving. Veel boeren verkeren financieel in de problemen door onder andere de lage melkprijs, de verschillende regelingen. Het rendement is heel laag in het boerenbedrijf. Pastor Ria Doornbusch zet zich in om in contact te komen met boeren en boerengezinnen in nood. Zij doet dat in de vorm van presentie om via deze

6 manier het leven van een boerengezin in beeld te krijgen en aanwezig (present) te kunnen zijn. Midvastenwandeling Op zondag 26 maart was de Midvastenwandeling van de H. Geestparochie en de HH. Jacobus en Johannesparochie georganiseerd door de MOV groepen en Protestantse gemeente Delden. Er waren 35 personen. Ook een aantal mensen van het AZC wandelden mee. Ook vanuit de geloofsgemeenschap Raphaёl- Exodus in Hengelo was er een vastenwandeling. Het was stralend weer op deze dag. Het waren succesvolle activiteiten met mooie ontmoetingen. Inzameling voedselbank tijdens de vastenperiode Tijdens de veertigdagentijd zijn er in alle kerken van onze parochies heel veel houdbare producten ingezameld voor de voedselbank. Het was een geslaagde actie. Dank u wel voor uw bijdrage. Het V.A.B. (Vrouw Actief Borne), organiseert dit jaar voor de 65 e keer de Bezinningsdagen. Deze worden gehouden in de Stefans-Hof, Grotestraat 207 in Borne op dinsdag 13 en woensdag 14 juni aanstaande. De geestelijke leiding is dit jaar in handen van pastoor Th. Van der Sman. Wilt u deelnemen aan deze Bezinningsdagen, dan kunt u zich opgeven bij: Mevrouw M. Moleman, Vinkstraat 4, Borne Telefoon: Mevrouw M. Kemper, Hazelaarstraat 8, Borne. Telefoon:

7 Dinsdag 11 april overleed Almelo op 84-jarige leeftijd, Gerhardus Bernardus (Gerrit) Hofste, in het Meulenbeld in Almelo. Hij woonde voorheen aan de Kamille 1. De uitvaartviering vond plaats op zaterdag 15 april in de St. Stephanuskerk waarna hij begraven werd op de begraafplaats in Borne. Zondag 16 april overleed op 81-jarige leeftijd, Bernardus Bonifatius Maria (Ben) Lansink, De Aak 53. De afscheidsviering vond plaats op donderdagavond 20 april in de St. Stephanuskerk waarna de volgende dag de begrafenis volgde op de begraafplaats in Borne. Maandag 17 april overleed op 94-jarige leeftijd, Berendina Antonia (Dinie) Boomkamp-Kemna, in t Dijkhuis. De uitvaartviering vond plaats op zaterdag 22 april in de St. Stephanuskerk waarna zij begraven werd op de begraafplaats in Borne. Dat zij mogen rusten in Gods vrede H. Stephanus Hertme Zaterdag 13 mei: uit dankbaarheid, Frans Kleissen,Truus Braakhuis-Schabbink, Herman en Leida Schabbink, ouders Rijgwaart-Beld, ouders Olde Veldhuis-Vollenbroek, ouders Broekhuis-Klink, ouders Diepenmaat-ten Tusscher, ouders Zonder-Kreuwel, Marietje en Willem Oude Egberink, ouders Pisano Disselhorst en Liza Nales.

8 St. Stephanus Borne Zondag 13/14 mei: Albertus en Antonia van Uhm-Reinders en Ingrid, familie Kroeze, Bert Vos, Trees Gloerich, pastoor W.Th.J. Bosch, Gerhard Oolderink, Bennie Grobben, Johan Gervink, Lies Löbker-Elferink, Dinie Boomkamp-Kemna, Wilhelmien Oude Wolbers-Vaalt, Lien Evers-Veelers, Ben Heck, Gerrit Hofste, Ben Lansink, Wim Sanders, Jan Roetgerink. Nagekomen: 16 april: Annelies en André Liedenbaum, 17 april: Tiny Ros-Prins, 7 mei: Len Wittenhorst-van der Zanden en zoon Frank Wittenhorst. Jaargedachtenis: Cees van der Bilt, Frits Withag. Vrijdag 9.00u. familie Ticheler-Loohuis, Ans Rottink. H. Stephanus Hertme Zaterdag 20 mei: Frans Kleissen. Jaargedachtenis: Albertus Huiskes. Donderdag Hemelvaartsdag: Irene Kemna Vinkenvleugel, Sien Vaalt-Oude Booyink. St. Stephanus Borne Zondag 20/21 mei: Marinus van den Bos, Jan Rost, Herman G.L. Vollenbroek, Anja Meijerink-Manenschijn, pastoor W.Th.J. Bosch, Gerhard Oolderink, Johan Gervink, Lies Löbker-Elferink, Wilhelmien Oude Wolbers-Vaalt, Lien Evers-Veelers, Gerrit Hofste, Ben Lansink, Dinie Boomkamp-Kemna, Jo Schiphorst, Wim Sanders. Jaargedachtenis: Albertus van Uhm, Lies ten Berge-Poelman, Bernardus Mentink, Trees Rouhof-Achterbosch. Donderdag Hemelvaartsdag: Herman Ellenbroek, Marijke Ellenbroek-Vloon, ouders en Rian Weijenborg-Wilmink, Harrie Leferink. Vrijdag 9.00u. Familie Ticheler-Loohuis, Riet van den Nieuwboer.

9 H. Stephanus Hertme Zaterdag 27 mei : Frans Kleissen. Jaargedachtenis: Harrie Dashorst. St. Stephanus Borne Zondag 27/28 mei: Anna Weernink-Meijer, pastoor W.Th.J. Bosch, Johan Gervink, Lies Löbker-Elferink, Wilhelmien Oude Wolbers-Vaalt, Lien Evers-Veelers, Tonny Kroeze, Gerrit Hofste, Ben Lansink, Dinie Boomkamp-Kemna, Jo Schiphorst, Wim Sanders. Jaargedachtenis: Jo Stoelers-Ezendam, Bernardus Johannes Schiphorst. Vrijdag 9.30u. familie Ticheler-Loohuis, ouders en Rian, Weijenborg-Wilmink, Harrie Leferink. H. Stephanus Hertme Zaterdag 3 juni: Frans Kleissen, Rieky Veldhof-Mensen, Jan Blenke, Annie en Frans Kolner, Gerard Boswerger, Truus Braakhuis-Schabbink, ouders Olde Veldhuis-Vollenbroek, Bernhard en Annie Kemerink op Schiphorst-Kleissen, Harrie Dashorst, ouders Kemna-Gervink, Gerda Geerts-Kemna, ouders Pots-Boerrigter, Herman en Leida-Schabbink, ouders Rijgwaart-Beld, Herman Russchenkamp, ouders Broekhuis-Klink, ouders Diepenmaat-ten Tusscher, ouders Zonder-Kreuwel, Marietje en Willem Oude Egberink. Marjolein Kokkelink-Egberink, overleden familie Blenke-Aarnink, overleden familie Zegger-ter Haar, Gerard Zegger, Jaargedachtenis: Ria Stegeman-Blenke, ouders Dashorst-ter Elst.

10 St. Stephanus Borne Zondag 03/04 juni Pinksteren: Jan Rost, ouders Sanders-Vloedbeld, Maria Geessinck, Herman Hegeman, Fons en Joke Diepenmaat, Cees en Ine van der Bilt-Floothuis en families, Rudy Strikker, ouders Beld-Bruggink, Annie Bos-Wegter, Diny Scholten, Johan Vaalt, familie Kroeze, Toon Spekschate, Theo Bos, Harrie en Ilone Elferink, ouders Koelen-ten Berge, Herman G.L. Vollenbroek, ouders Olde Veldhuis-Leverink, Lies Löbker-Elferink, pastoor W.Th.J. Bosch, Johan Gervink, Anja Meijerink-Manenschijn, Wilhelmien Oude Wolbers-Vaalt, Lien Evers-Veelers, Johan Bebseler en Miny Bebseler-Kemna, Len Wittenhorst-van der Zanden en zoon Frank Wittenhorst, ouders en Marcel Oud-Hartog, ouders en Rian Weijenborg-Wilmink, Harrie Leferink, Gerrit Hofste, Ben Lansink, Dinie Boomkamp-Kemna, Jo Schiphorst, Jenny Schiphorst-Kromokario, Wim Sanders. Jaargedachtenis: Marie-Jo Evers-Spijker, Agnes Meijerink-Brand, echtpaar Veelers-de Boer, Jan Hendrik Schabbink en echtgenote Johanna Schabbink-Oonk, ouders Frederikus Schabbink en Antonia Schabbink-Aalderink. Maandag 9.30u. Len Wittenhorst-van der Zanden en zoon Frank Wittenhorst. Vrijdag 9.00u. familie Ticheler-Loohuis, Jo Meijer-Spekhorst. H. Stephanus Hertme Zaterdag 10 juni: Frans Kleissen. St. Stephanus Borne Zondag 10/11 juni: Bernard Wesselink, Albertus en Antonia van Uhm-Reinders en Ingrid, Wilhelmien Oude Wolbers-Vaalt, Lien Evers-Veelers, Gerrit Hofste, Ben Lansink, Dinie Boomkamp-Kemna, Jo Schiphorst. Vrijdag 9.00u. Familie Ticheler-Loohuis, Jan Meijer.

11 Hemelvaartsdag is een ietwat merkwaardige dag. Een feestelijke en vrije dag om Jezus' afscheid van zijn leerlingen te herdenken. Bovendien is een afscheid zelden iets om met veel vreugde te vieren. Het kleine groepje leerlingen dat daar verweesd achterbleef was waarschijnlijk nog klein. En dan die engelen die zeggen dat ze de verkeerde kant op kijken. Bij het graf van Jezus hadden ze al gezegd dat de leerlingen op de verkeerde plek naar Jezus zochten. Ze zochten bij de doden, terwijl ze bij levenden moesten zoeken en we horen in het Bijbelverhaal dat ze niet omhoog moeten kijken maar om zich heen. Veel landgenoten hebben dat begrepen als: kijk naar de grond, want half Nederland richt op Hemelvaartsdag z'n blik op het asfalt, op het fietspad of op het wandelpad. Een merkwaardige feestdag, niet dan? Precies 40 dagen na Pasen. Heel veel uitleg hoeft er eigenlijk niet bij gegeven te worden. De boodschap die erin zit is deze: Nu Jezus niet meer lijfelijk aanwezig is, is het de beurt aan de achterblijvers, aan de leerlingen, aan ons. Ga door in zijn voetsporen, laat je door Hem begeesteren. Sinds het Pinkstergebeuren hebben zijn leerlingen dat ook gedaan. Laten we ons ook anno 2017 houden bij wat ons door bijbel en overlevering gelovig wordt doorgegeven: onze wereld is een afspiegeling van Gods wereld, een wereld van geluk en vrede. Het is aan ons om die werelden beter in elkaar te doen overvloeien. Dat is een opgave voor nu en een uitzicht voor onze toekomst. We staan niet alleen, want in die totale wereld is Gods Geest werkzaam. Namens de redactie: Laurens van Urk

12 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden VIJFDE ZONDAG VAN PASEN Evangelie: Johannes 14,1-12. zaterdag 13-mei 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pastor Z. Nowara 18:30 H.Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dameskoor zondag 14-mei 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pater G. Westendorp 13:00 St. Stephanus Borne Doopviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Herenkoor Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof. dinsdag 16-mei 19:00 Mariakapel Koppelsbrink Borne Rozenkransgebed Werkgroep liturgie donderdag 18-mei 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastoor M. Oortman vrijdag 19-mei 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara ZESDE ZONDAG VAN PASEN Evangelie: Johannes 14, zaterdag 20-mei 10:30 Dijkhuiskapel Woord- en Communieviering 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Werkgroep liturgie Pastoor M. Oortman Mevr. C. Roetgerink 18:30 St. Stephanus Borne Gebedsviering Laurens van Urk m.m.v. "Con Brio" Eerste Heilige Communie m.m.v. het koor "Contrast" zondag 21-mei 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dames- en Herenkoor dinsdag 23-mei 19:00 Mariakapel Koppelsbrink Borne Rozenkransgebed Werkgroep liturgie

13 HEMELVAART van der HEER - Hoogfeest Evangelie: Matteüs 28, donderdag 6:30 Openluchttheater Hertme Dauwtrappersmis Pastoor M. Oortman m.m.v. het parochiekoor Borne 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor. Z. Nowara m.m.v. het Herenkoor vrijdag 26-mei 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara Zevende zondag van Pasen Evangelie: Johannes 17,1-11a. zaterdag 10:30 Dijkhuiskapel 18:30 H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering Werkgroep liturgie Laurens van Urk m.m.v. het Herenkoor zondag 28-mei 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dameskoor dinsdag 30-mei 19:00 Mariakapel Koppelsbrink Borne Marialof met processie Pastor Z. Nowara donderdag 1-jun 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastoor M. Oortman vrijdag 2-jun 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman PINKSTEREN Evangelie: Johannes 20, zaterdag zondag 1e pinksterdag maandag 2e pinksterdag 25-mei 27-mei 3-jun 10:30 Dijkhuiskapel Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het Dames- en Herenkoor Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans-Hof. 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dames- en Herenkoor 4-jun 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman m.m.v. het Dames- en Herenkoor 5-jun 9:30 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastor Z. Nowara m.m.v. het Dames- en Herenkoor vrijdag 9-jun 9:00 St. Stephanus Borne Woord- en Communieviering Laurens van Urk

14 Dag Datum Tijd Geloofsgemeenschap Viering Voorganger Bijzonderheden HEILIGE DRIE-EENHEID - HOOGFEEST Evangelie: Johannes 3, zaterdag zondag 10-jun 11-jun 10:30 Dijkhuiskapel 18:30 H. Stephanus Hertme Woord- en Communieviering Woord- en Communieviering Werkgroep liturgie Johan Kleissen m.m.v. het Herenkoor 18:30 St. Stephanus Borne Gebedsviering Hans Liedenbaum m.m.v. "Inpajoko" 11:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pastoor M. Oortman Mevr. C. Roetgerink 13:00 H. Stephanus Hertme Doopviering Pastoor M. Oortman donderdag 15-jun 18:30 H. Stephanus Hertme Eucharistieviering Pastoor M. Oortman vrijdag 16-jun 9:00 St. Stephanus Borne Eucharistieviering Pater N. Hofstede Eerste Heilige Communieviering m.m.v. kinderkoor "Unisono". Na afloop van de viering is er koffiedrinken in de Stefans- Hof. Gedoopt worden: Douwe Baartman en Kalle Huis in 't Veld In-zicht in onze spiritualiteit In het weekend van 10 en 11 juni worden voor de achtste maal de Open Kloosterdagen gehouden. Bijna veertig kloosters zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. Op de website staat een overzicht van de deelnemende kloosters en hun programma s. De informatie wordt in de komende weken verder aangevuld. In sommige gevallen geldt ook dat aanmelding vooraf verplicht is.

15 Bij velen van ons neemt Maria nog steeds een speciaal plekje in het geloof in. Tot voor enkele decennia werd in de katholieke kerk en in katholieke gezinnen aan deze maand heel veel aandacht besteed. Je hoort oudere mensen nog wel eens vertellen over het gezamenlijke gebed met het hele gezin bij het Mariabeeld en het bidden van de rozenkrans. De Mariadevotie maakte een belangrijk deel uit van het geloof en het dagelijks leven. Tegenwoordig is de beleving van de Mariamaanden in mei en oktober minder intensief in de kerk en bij gezinnen thuis. Dat wil echter niet wil zeggen dat Maria als voorspreekster bij God minder belangrijk geworden is. Het tegendeel is waar, getuige het grote aantal lichtjes dat in onze kerk ieder weekend weer voor en na de vieringen in het Mariakapelletje wordt aangestoken. Toon Brekelmans, kerkhistoricus, schreef over de meimaand een interessant stukje. Onderstaand een weergave van hetgeen hij schrijft: De maand mei wordt al heel lang de Mariamaand genoemd. De oorsprong hiervan ligt vooral in de propaganda van de jezuïeten in Rome. In 1724 publiceerde pater Jacolet een boekje dat Mensis Marianus (Mariamaand) heette. Een andere jezuïet, Alfonso Muzzarelli, schreef in 1785 zijn Gedachten uit de pastorie mese di Maria, dat 150 uitgaven in verschillende talen kende. Hierin spoort hij de gelovigen niet alleen aan om over Maria te mediteren, maar ook om iedere dag van de meimaand een Marialied te zingen. Misschien was deze maand wel als een tegenhanger van een antiek feest bedoeld. In de Romeinse oudheid was Flora de godin van de lente, de bloemen en planten. Het was een vruchtbaarheidsgodin, van wie het feest, de floralia, rond 1 mei uitbundig met bloemen werd gevierd, en hieruit ontstonden de latere meifeesten.

16 Wat Nederland betreft is een andere benaming dan Mariamaand veel ouder: de bloeimaand. Deze heeft een relatie met de Mariamaand. Sommige bloemen worden naar Maria genoemd: Mariahartje, Mariaklokje, Mariaschoen, lievevrouwebedstro en Mariadistel. Het madeliefje of meizoentje heette in de middeleeuwen marienbloemkyn. Veel bloemen zijn in oude liederen en gedichten een symbool van Maria. Zo noemt het lied God groet u zuiv re bloeme Maria: lelie reine, rooske zonder doren, violette zoet en bloemke blauw in t koren. Dit is de blauwe korenbloem en blauw is de Mariakleur. Ook andere Europese talen hebben voor sommige bloemen bepaalde Marianamen. Verder moet opgemerkt worden dat bijbelse uitspraken zeker van invloed zijn geweest. Het hooglied zegt: Ik ben een veldbloem en een lelie van de dalen. En Jezus Sirach spreekt van de roos geplant aan de oevers van het water. Reeds middeleeuwse schrijvers hebben deze bloemen als een symbool van Maria beschouwd. Dit alles heeft de populaire Mariadevotie van de westerse kerk gestimuleerd om de meimaand als haar maand te benoemen en te bezingen: Gekomen is uw lieve mei, Maria! Mei-maand = Maria-maand Onze parochie besteedt in de meimaand extra aandacht aan de devotie tot Maria. We willen samen de rozenkrans bidden bij de Mariakapel op de Koppelsbrink op dinsdag 16 en 23 mei. Op dinsdag 30 mei wordt de Mariamaand afgesloten met een Marialof en processie bij de Mariakapel. De vieringen beginnen om uur. Allen van harte welkom.

17 O Sterre der zee, Maria mijn hemelse moeder, het zijn dé Marialiederen die we vaak horen of zingen in de Meimaand. Maria is voor velen een bijzondere vrouw, moeder of hemelse moeder. Om haar ook op andere manieren te ontmoeten willen wij u uitnodigen om mee te gaan op woensdag 31 mei naar de Maria tentoonstelling in het Catharijneconvent in Utrecht. Met de parochies HH. Jacobus en Johannes, de Heilige Geest, de Goede Herder en overige belangstellenden willen we met de trein naar Utrecht. Vanaf het station zullen we dan in ongeveer een uur tijd, de Mariawandeling in de stad Utrecht gaan lopen onder begeleiding van diaken Mauricio Meneses, die geheel gratis aangeboden wordt. Na deze wandeling is er tijd voor de lunch. Na de lunch zullen we dan het Catharijneconvent bezoeken voor de Maria tentoonstelling. Hier zullen we ongeveer 1 1½ uur verblijven waarna we weer terugwandelen naar het station (ongeveer 10 minuten lopen) en de trein terug naar huis nemen. Het vertrekpunt en de vertrektijden naar en van Utrecht zullen u worden doorgegeven bij opgave. De kosten voor deze dag zijn kosten openbaar vervoer, entree Catharijneconvent, voor mensen die geen museumjaarkaart hebben is de entree + toeslag voor tentoonstelling: 15,50. Wanneer u in het bezit bent van een Museumjaarkaart of Bank Giro Loterij VIP kaart betaalt u geen entree wel de toeslag van 3,00. U kunt zich opgeven bij Ria van Bemmel bem@kpnmail.nl of telefonisch Wij adviseren u om goede wandelschoenen aan te trekken voor deze dag.

18 Zaterdag 2 september 2017 vertrekken we weer met een bus vol bruidjes naar Kevelaer, om daar mee te doen aan de jaarlijkse Twentse Processie. Ieder jaar opnieuw doen er namens alle deelnemende parochies kinderen mee en we hopen dat dat ook dit jaar weer zo zal zijn. De kinderen gaan gezamenlijk met de bus en leren elkaar dan, via alle liedjes en spelletjes die we doen, onderweg verrassend goed kennen. Dat zorgt ervoor dat we in Kevelaer de hele dag echt een groep zijn en heel gezellig samen optrekken. In Kevelaer lopen de bruidjes mee met de intocht, zingen enkele Marialiedjes tijdens de Eucharistieviering en is er s middags een korte viering speciaal voor hen. Tussendoor is er voldoende tijd om een souvenirtje te kopen, gaan we samen een patatje eten en we hebben ook een overblijfruimte waar we met eventueel slecht weer spelletjes kunnen doen. Elk jaar opnieuw is het een ontzettend leuke en waardevolle dag. We hopen dat er ook dit jaar weer veel kinderen met ons meegaan. Uiteraard zijn ook jongens van harte welkom. Zij kunnen als misdienaar meedoen, maar ook gewoon aansluiten bij de bruidjes. De leeftijd ligt tussen 6-12 jaar. We verwachten van de bruidjes dat ze in het wit gaan. Dit kan een jurkje zijn, maar een witte blouse of T-shirt met een wit rokje kan ook. We hebben een aantal witte jurkjes in eigen bezit, dus lenen is ook een mogelijkheid. Voor de jongens een witte broek met een wit T-shirt of blouse. Verder witte of lichte schoenen. Opgave kan via onderstaand mailadres: Hanneke Verdonschot : fam.verdonschot2@home.nl

19 Iedere dag opnieuw gaan honderden Nederlandse missionarissen en missionair werkers wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. Vanuit Nederland dragen we hieraan bij met de Pinksteractie voor de Week van de Nederlandse Missionaris (WNM). Deze collecteweek loopt van 27 t/m 4 juni en is een blijk van steun voor onze missiewerkers wereldwijd. Waar missionarissen en missionair werkers aanwezig zijn, gebeurt iets bijzonders. Gedreven door hun geloof en naastenliefde, stellen zij zich open voor het leed en de kracht van anderen. Zij luisteren met hun hart en veranderen levens voorgoed. Luisteren met je hart is de tijdloze taal van de missionaris en een van de kernwaarden van het missiewerk. U kunt onze missionarissen steunen door: een bijdrage aan de Pinkstercollecte in onze geloofsgemeenschappen. door het eenvoudig invullen van de (eenmalige) machtiging op de website van WNM. een gift via rekeningnummer IBAN NL30RABO , WNM, Den Haag. Meer informatie over de WNM vindt u op:

20 Het Vastenaktie-project voor het oprichten van jeugdcentra in San Salvador zodat kinderen en jongeren een goede opvang en onderwijs krijgen heeft het prachtige bedrag opgebracht van in totaal ,38 De St. Stephanusgemeenschap in Borne bracht , 43 bijeen en de H. Stephanusgemeenschap in Hertme verzamelde 678,95 In het bijzonder wil de MOV basisschool De Vonder complimenteren voor de geweldige bijdrage van 1.194,51 Jongens en meisjes, jullie verdienen een pluim op je hoed. De kinderen in San Salvador zullen enorm blij zijn met jullie inspanning en hulp. We zijn bijzonder verheugd met het resultaat en danken iedereen die zich op de een of andere wijze heeft ingezet om Vastenaktie 2017 te doen slagen. En deze Vastenaktie is op een bijzondere manier geslaagd!

21 Vier kinderen die dit jaar de Eerste Heilige Communie doen zijn er bijna helemaal klaar voor! In meerdere voorbereidingsbijeenkomsten werd en wordt er aan de hand van het communieprojectboek Parel in Gods hand toegewerkt naar de Eerste Heilige Communie. Allerlei onderwerpen zijn al ter sprake gekomen. De vier kinderen gaan op zaterdag 20 mei om uur in Hertme de Eerste Heilige Communie doen. Wilt u de Eerste Heilige Communie van de kinderen ook bijwonen? U bent van harte welkom! Voorgangers zijn pastoor Marc Oortman en pastoraal werkster Carla Roetgerink. Het koor Contrast en de fanfare St. Gregorius verlenen medewerking. Merle Huistede. Susanne Schabbink Chris Schabbink Mick Geerdink Op zondag 11 juni is er om uur in de St. Stephanuskerk in Borne een Eucharistieviering waarin 32 kinderen de Eerste Heilige Communie ontvangen. Iedereen is van harte welkom om mee te vieren.

22 Woensdag 26 april was de dag van de traditionele lintjesregen. In Borne werden deze morgen 12 nietsvermoedende mensen naar het Kulturhus gelokt waar ze werden opgewacht door familie en vrienden om een Koninklijke onderscheiding in ontvangst te nemen. Eén van de gelukkigen was Harry Tijink uit Borne. Na het oplezen van een indrukwekkende lijst van activiteiten voor de voetbalsport, voor de samenleving en parochie heeft hij uit handen van burgemeester Rob Welten de onderscheiding Ridder in de orde van Oranje-Nassau opgespeld gekregen. De locatieraad van de geloofsgemeenschap St. Stephanus en het bestuur van de HH. Jacobus en Johannesparochie willen hem van harte feliciteren met deze Koninklijke onderscheiding.

23 Binnenkort is het weer Hemelvaartsdag. Veel mensen zijn al jarenlang in alle vroegte naar Hertme getogen om deel te nemen aan de Dauwtrappersmis. Ook dit jaar is dat weer mogelijk. Op het gebruikelijke tijdstip van halfzeven in de ochtend wordt in het Openluchttheater van Hertme de eucharistie gevierd, ondersteund met zang van het parochiekoor van de St. Stephanuskerk te Borne. U wordt van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze Dauwtrappersviering. Houd u er a.u.b. vanwege het vroege tijdstip wel rekening mee dat het s ochtends op dat tijdstip nog erg fris is en de banken in de open lucht koud optrekken. Wij raden u aan een kussen mee te nemen. Na afloop kunt u zich opwarmen aan een warme kop koffie of thee in het naast gelegen Theaterhoes. Daar kunt nog even naen bijpraten. Wij heten u van harte welkom. Werkgroep Dauwtrappersviering Hertme Dinsdag 16 mei Zij-Actief Informatieve avond over ouderenmishandeling. De avond wordt geheel verzorgd door Hanneke de Vries en begint om uur in het Theaterhoes. Dinsdag 30 mei V.A.B. Thema avond van V.A.B. in de Stefans-Hof. Na het Marialof op de Koppelsbrink is er een optreden van t Koortje uit Albergen.

24

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet

Afscheid pastor Carla Roetgerink Nieuwe collega pastor Annette Zoet In het pastorale team zijn er veranderingen. Pastor Annette Zoet komt ons team versterken en we hebben afscheid genomen van pastor Carla Roetgerink. We zijn verheugd om u te kunnen melden dat Pastor Carin

Nadere informatie

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen.

Dat het vuur in u weer mag branden, begeesterd haar weg gaat, in en om u heen. zbegeesterd raken, kent u dat gevoel of hebt u dat in de laatste periode nog mogen ervaren? Ik wel, in de afgelopen maanden zie ik meer en meer jongeren begeesterd raken door M25. Hun handen en voeten,

Nadere informatie

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon

Z.P. Nowara, parochievicaris. Mijn kind, Mijn Zoon De koningsdag ligt achter ons wanneer u dit leest. Nu ik dit schrijf, ligt dat nog in het verschiet. De dag van arbeid, 1 mei ligt achter ons. Sinds 1947 herdenken we op 4 mei de Nederlandse oorlogsslachtoffers.

Nadere informatie

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij.

Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Pinksteren ligt achter ons en de liturgische tijd door het jaar is begonnen. Daar hoort ook de alledaagse liturgische kleur groen bij. Maar het zou een misvatting zijn dat het nu gedaan is met de feesten.

Nadere informatie

Het Pastoraal Team wenst u mooie voorjaarsweken en een goede voorbereiding op Pinksteren.

Het Pastoraal Team wenst u mooie voorjaarsweken en een goede voorbereiding op Pinksteren. De tijd tussen Pasen en Pinksteren staat in het teken van de groei van de jonge kerk. Dat past mooi bij de lente, ook nu schiet er van alles uit de grond, er wordt gezaaid en gepoot, nieuwe dingen geprobeerd:

Nadere informatie

In dankbare herinnering aan Mgr. W.Th.J. Bosch Emerituspastoor van de St. Stephanusparochie in Borne Erekapelaan van de Paus

In dankbare herinnering aan Mgr. W.Th.J. Bosch Emerituspastoor van de St. Stephanusparochie in Borne Erekapelaan van de Paus In een wereld vol geluiden wil ik uw stem horen niet de dagelijkse stroom aan informatie niet opgejaagd door alles wat moet, groots en belangrijk is ik wil geen vaste paden, gehechtheid aan wat hoort en

Nadere informatie

Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via

Meer informatie hierover op het publicatiebord in het portaal van de kerk. Opgave via De parochies de Goede Herder, de Heilige Geest en de HH. Jacobus en Johannes ontplooien steeds meer activiteiten die niet direct of indirect met liturgie te maken hebben maar waar veel parochianen bij

Nadere informatie

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid.

Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Als we in Bijbelse taal spreken over de rustdag dan lezen we in het scheppingsverhaal dat God op de zevende dag zijn werk had voltooid. Hij ruste uit van het werk dat Hij gedaan had. Al aan het begin van

Nadere informatie

Stationsstraat 1, 7622 LW Borne

Stationsstraat 1, 7622 LW Borne Pastoraal team: Mr. M.J.A. Oortman Tel: 06-20 453 713 Wekelijkse vrijde dag drs. mw. H.Th.Y.M. v.d. Bemt tel: 06-13 60 92 93 wekelijkse vrije dag mw. R. Doornbusch, tel: 06-14 40 69 55 wekelijkse vrije

Nadere informatie

1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren.

1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren. 1. We met ruim 900 Nederlandse jongeren op de Wereld Jongeren Dagen in Krakau waren. Ik mocht daar zijn, dichtbij waar mijn wieg heeft gestaan in Polen, om jongeren te begeleiden. Een fantastische ervaring

Nadere informatie

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch

Over de presentatie viering van Ria Doornbusch wordt u nog nader geïnformeerd als hierover meer bekend is. Ria Doornbusch Vorig jaar ben ik er mee begonnen. Ik had ooit eens een set gekregen: een leuk kistje met acrylverf in verschillende kleuren, wat schilderdoek en penselen. Het duurde even voordat ik het durfde wagen,

Nadere informatie

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018

Over deze weg naar Santiago de Compostella gaan we spreken tijdens de bezinningsdag, die het pastoraal team organiseert op: zaterdag 3 maart 2018 Eerlijk gezegd: ik moet er niet aan denken! Een tocht van maanden te voet naar Santiago de Compostella. Maar tegelijkertijd spreken de verhalen die ik hoor mij aan en heb ik een enorm respect voor mensen

Nadere informatie

Christelijk geloven gaat door

Christelijk geloven gaat door Juist rond Pasen zijn we als pastores druk met voorbereiding op de Sacramenten en de invulling en uitvoering van activiteiten en vieringen, passend in het ritme van het kerkelijk jaar. Aldoende merken

Nadere informatie

Allerheiligen is een Hoogfeest dat het vieren waard is!

Allerheiligen is een Hoogfeest dat het vieren waard is! Het is een prachtig schilderij. Ik heb er een hele tijd naar staan kijken. De Voorlopers van Christus en de Heiligen en Martelaren, zo heet het. Het is geschilderd door Fra Angelico (1387-1455) en het

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

Marc Oortman, pastoor

Marc Oortman, pastoor U zult straks de posters weer zien hangen en de brieven vallen weer bij u in de bus: de Kerkbalans gaat van start. U wordt opgeroepen uw financiële bijdrage naar vermogen te leveren om het pastorale werk

Nadere informatie

In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander?

In deze tijd in aanloop naar Pasen doet paus Franciscus een beroep op ons: op iedere mens! Hij vraagt ons of wij voldoende oog hebben voor de ander? In dagblad de Trouw las ik, dat Trump zei, dat hij liever niet bij zichzelf naar binnen kijkt, omdat ik misschien niet leuk vind, wat ik dan zie! Het zijn verwarrende tijden, zeker in verkiezingstijd.

Nadere informatie

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier

Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier Misschien hebt u vanwege vakantie de mooie lezingen in de kerk gemist. Jezus aan het strand en tussen korenvelden vertellend over God als de zaaier van het Rijk Gods in ons hart. Over de schat in de akker

Nadere informatie

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk.

Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Bij vakantie schiet me vaak het moment van lang geleden te binnen. Half liggend voor mijn tentje aan de oever van een klein riviertje in Frankrijk. Een glas wijn in de hand starend naar de prachtig heldere

Nadere informatie

HH. Jacobus en Johannesparochie

HH. Jacobus en Johannesparochie 2 Na zeven jaar gewerkt te hebben in de HH. Jacobus en Johannesparochie en de laatste vijf jaar ook in De Goede Herder en de Heilige Geestparochie, heeft parochievicaris Zygfryd Nowara, per 1 november

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT 21 en 22 mei 2016 nr. 20 MEIMAAND - MARIAMAAND Mei is in de Katholieke traditie de Mariamaand. Naast belangrijke dagen als Hemelvaart en Pinksteren

Nadere informatie

Het pastorale team wens u een inspirerende Pinkstertijd.

Het pastorale team wens u een inspirerende Pinkstertijd. Op het moment dat ik deze column schrijf hebben net de aanslagen in Brussel plaats gevonden. Het bijzondere is dat aan het einde van de dag mensen, vooral jonge mensen, de straat op gaan in Brussel en

Nadere informatie

1 Als ik aan m'n moeder vroeger iets vroeg wat niet kon of mocht, pleegde ze vaak te zeggen; "ja hoor, m'n kind, als Pasen en Pinksteren op één dag vallen.' Ze bedoelde hier natuurlijk mee te zeggen dat

Nadere informatie

Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst.

Een inspirerende en rustige vakantietijd toegewenst. Wanneer u dit leest zijn alle communievieringen achter de rug en kunnen vele kinderen en hun (groot) ouders terugkijken op een bijzonder moment in hun leven. Heel veel dingen en momenten in ons leven zijn

Nadere informatie

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT.

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT. PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretariaat: vacant Pastorie en parochiesecretariaat: Jaargang 5 nummer.kerkstraat 48,

Nadere informatie

Een goede wachttijd toegewenst!

Een goede wachttijd toegewenst! We leven in een bijzondere overgangsperiode. De laatste zondagen van het kerkelijk jaar worden gevierd, met als hoogtepunt het Hoogfeest van Christus Koning. Daarna gaat het in een vloeiende beweging over

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam.

Moge het adventslicht in ons steeds krachtiger worden om de duisternis te breken, in Gods Naam. Met de eerste zondag van de advent staan wij aan het begin van het nieuwe liturgische jaar. Deze voorbereidingstijd op Kerstmis wil ons helpen, een licht te zijn voor de andere mens. Als ik de geest van

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart Wie geen tijd heeft, heeft geen leven DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 16 Website Zenderen: www.zenderen.nl 9 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 10 februari 2018 17 februari 2018

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE LOCATIERAAD

NIEUWS VAN DE LOCATIERAAD Van de H. Mattheus - 54e jaargang, nr. 3, 23 mei t/m 26 juni 2019 NIEUWS VAN DE LOCATIERAAD Bij het verschijnen van deze Echo is Pasen alweer voorbij en hebben we de uitvoering van Passie gehad in ons

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

Gods onvoorwaardelijke liefde.

Gods onvoorwaardelijke liefde. Aan het begin van de veertigdagentijd ontmoeten we Jezus op plaatsen en in situaties die wij niet kennen in het Twentse landschap. We ontmoeten Jezus in de woestijn. Hij is een soort retraite begonnen,

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de

Op dagen waarop er geen bijzondere zaken te vieren zijn, dragen de In liturgievieringen spelen kleuren een belangrijke rol. Tijdens eucharistievieringen komt de priester de ene keer in een groen kazuifel de kerk binnen, een andere keer in rood of wit. De kleur hangt niet

Nadere informatie

En waar het moeizaam gaat, wordt binnen de parochie steeds meer samengewerkt met de andere geloofsgemeenschappen.

En waar het moeizaam gaat, wordt binnen de parochie steeds meer samengewerkt met de andere geloofsgemeenschappen. Driekoningen! Misschien zouden we deze Wijzen nu visionairs noemen: mensen met de blik op de toekomst, mensen met een visie, mensen met dromen. Het Kerstkind wordt het eerst bezocht door mensen die leven

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT

Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Geloofsgemeenschap St. Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr. 13 2 juli t/m 15 juli 2017 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2017 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 10 juli tot en met vrijdag

Nadere informatie

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam

Van hart tot hart Wijsheid is voor de geest, wat gezondheid is voor het lichaam DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 15 Website Zenderen: www.zenderen.nl 2 februari 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 3 februari 2018 10 februari 2018

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

In kou en duisternis kunnen we ons bijna niet voorstellen, dat het ooit weer warm en licht wordt: in de winter lijkt de zomer onbeschrijfelijk ver weg! Oude culturen waren in deze tijd van het jaar soms

Nadere informatie

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE

KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE KERKELIJK NIEUWS LOCATIE DE LUTTE Zondag 15 juli : Hellehondsdagen: 09.00 uur : Eucharistieviering m.m.v. Plechelmuskoor Voorganger : pastoor T. Munsterhuis Lectrice : mevr. A. Scholte Lubberink Misdienaars

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: mei tot en met 1 juni 2019

MARTINUSBERICHT Nr: mei tot en met 1 juni 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MEDEDELINGEN MARTINUSBERICHT Nr: 10 19 mei tot en met 1 juni 2019 Meimaand Mariamaand Komt u deze zomer nog in de pastorietuin, oftewel de Hortus Martinicus, gelegen

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019

MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een. gezegend 2019 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 1 13 tot en met 26 januari 2019 MEDEDELINGEN De makers van het Martinusbericht wensen u allereerst een gezegend 2019 Trudy, Ingrid, Suson, Sjaak,

Nadere informatie

RK Federatie Vlietstreek

RK Federatie Vlietstreek RK Federatie Vlietstreek UITVAARTFOLDER Als een dierbare komt te overlijden, komen er vele vragen op de nabestaanden af. Diepere vragen over het mysterie van het leven en de dood, maar ook veel praktische

Nadere informatie

Ik zie er naar uit om met mensen en groepen in de drie parochies kennis te maken en hier als pastor te werken.

Ik zie er naar uit om met mensen en groepen in de drie parochies kennis te maken en hier als pastor te werken. Licht en wortels Op vrijdagavond 1 juni werd ik in de Thaborkerk door vicaris Ronald Cornelissen gepresenteerd als nieuwe pastoraal werker in de parochies De Goede Herder, H.H. Jacobus en Johannes en De

Nadere informatie

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt,

Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, Een jaar is afgesloten, een nieuw jaar is begonnen. Over niet al te lange tijd komen de grote ondernemingen met hun jaarcijfers. Is er winst gemaakt, heeft men goed gedraaid? Was de omzet naar behoren?

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

"Geef voor je kerk".

Geef voor je kerk. Omdat veel Bornenaren en Hertmenaren vinden dat onze parochiekerken een beeldbepalende en belangrijke functie in onze gemeenschappen hebben, durven wij ook dit jaar weer bij u aan te kloppen voor deze

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2011 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen.

Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen. Woensdag 6 maart begint de Veertigdagentijd, de Paarse Tijd van inkeer en bekering en gaan we met een eventjes zichtbaar askruisje op weg naar Pasen. Laten we onderweg bewuster leven. Laten we met de apostel

Nadere informatie

Jaargang 39 nummer 11a zondag 13 maart 2011

Jaargang 39 nummer 11a zondag 13 maart 2011 Parochie Heilige Willibrordus Deken Holtkampstraat 9 4453 AH s-heerenhoek Telefoon parochiecentrum: 0113-351264 e-mail: info@rksheerenhoek.nl secretariaat: rksheerenhoek@zeelandnet.nl bank:rabobank: 1285.96538

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aflevering Mei 2016

Nieuwsbrief Aflevering Mei 2016 Nieuwsbrief Aflevering 2016-3 Mei 2016 In deze aflevering: - Hemelvaart en Pinksteren - Eerste communie 2016 - Opstartfoutjes - Meimaand Mariamaand - Installatie Mgr. Gerard de Korte - Koninklijke onderscheiding

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie

St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten en de Maria Tenhemelopnemingkerk in Wytgaard 30 april e Jrg. nr 5.

St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten en de Maria Tenhemelopnemingkerk in Wytgaard 30 april e Jrg. nr 5. Sint Vitusparochie St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten 30 april 2018 6 e Jrg. nr 5. 2018 Beste Lezers van de Digitale Muurkrant, De Meimaand staat voor de deur. Paus Franciscus

Nadere informatie

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018

MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 Geloofsgemeenschap St Martinus Hoogland MARTINUSBERICHT Nr: 13 1 tot en met 14 juli 2018 MEDEDELINGEN Zomervakantieregeling 2018 gastvrouwen en gastheren in De Pastorie. Van maandag 16 juli tot en met

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen

DE STEM VAN ZENDEREN. De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 22 Website Zenderen: www.zenderen.nl 30 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 De redactie van Vox wenst u Fijne Paasdagen KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van

Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Kerst lijkt nog maar zo kort geleden en toch is Aswoensdag al weer gevierd en kijken we in deze Veertigdagentijd weer uit naar het Hoogfeest van Pasen. Tijd vliegt. In het pastoraal team wordt dat met

Nadere informatie

Jaargang 55 nr. week 22 en 23

Jaargang 55 nr. week 22 en 23 Informatieblad Geloofsgemeenschap St. Pancratius Langeveen Jaargang 55 nr. week 22 en 23 3 t/m 15 juni De colofon van de pastores, gegevens thuiszorgorganisaties, huisartsenpost e.d. kunt u vinden in het

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017

Website Zenderen:  KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 16 sept 2017 23 september 2017 49 ste Jaargang nr. 38 15 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 09

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 09 PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Kerkstraat 8, 6223 BK Maastricht-Borgharen Tel. 043-363 29 67, b.g.g. in noodgeval 631 45 00 E-mail:

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur:

Nadere informatie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie EVALUATIE LITURGISCH BELEID Pastoraal team HH. Franciscus en Clara Parochie Notitie voor evaluatie met allen die betrokken zijn bij de liturgie 1 EVALUATIE LITURGISCH BELEID FRANCISCUS EN CLARA PAROCHIIE

Nadere informatie

Gods volk samen onderweg

Gods volk samen onderweg Gods volk samen onderweg In deze tijd zien we steeds meer het wij en zij denken. In de politiek maar ook in onze parochies. De angst van verlies die we op vele manieren ervaren. In de Goede Week zien we

Nadere informatie

Zondagsbrief 7 januari 2018

Zondagsbrief 7 januari 2018 Zondagsbrief 7 januari 2018 Voorganger : ds. John Boogaard Ouderling : Jeroen Nagtegaal Kind vd zondag : Cas Collecten 1 e : Diaconie 2 e : Kerk Denkt u bij de uitgang aan de Zendingsbus? De opbrengst

Nadere informatie

Nr. 07 Website Zenderen: 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017

Nr. 07 Website Zenderen:   24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november december 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 07 Website Zenderen: www.zenderen.nl 24 november 2017 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 25 november 2017 2 december 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP

NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP NIEUWS UIT REGIO DE NOORDKOP Regio breed? Omarm het! Ziekenzalving Een keer per jaar houden wij een eucharistieviering in de Keyzershof te Anna Paulowna waarin de mensen het H. Oliesel kunnen ontvangen.

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Preek Hemelvaartsdag 2019/Wezenzondag 1

Preek Hemelvaartsdag 2019/Wezenzondag 1 Preek Hemelvaartsdag 2019/Wezenzondag 1 Lieve Gemeente, Afgelopen Donderdag was het Hemelvaartsdag. De dag waarop we gedenken dat Jezus voorgoed naar de hemel gaat. De leerlingen moeten nu definitief afscheid

Nadere informatie

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd

Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd Ruimte scheppen en kiezen voor een persoonlijke vorm van vasten in de veertigdagentijd We hebben de Kerstdagen maar net achter de rug en de Veertigdagentijd dient zich alweer aan. Toch zullen we ongetwijfeld

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19 PAROCHIE H ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor P Backus Adviseur van de pastoor: mevr A Schoonbroodt Pastorie en parochiesecretariaat: Kerkstraat 8, 6223

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Want Hij had oog voor mij

Want Hij had oog voor mij Roepingenzondag 2016 Want Hij had oog voor mij 12 Gebeden om roepingen 2016-2017 Ten geleide Het gebed voor nieuwe roepingen is het gebed voor alle tijden dat Jezus ons heeft opgedragen. Te bidden voor

Nadere informatie

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest!

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest! Liturgie zondag 4 juni 2017 Belijdenisdienst Pinksteren Feest van de Geest! Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Tijn Bouw met medewerking van True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van

Nadere informatie

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed KERKBERICHT NR. 27 (JULI 2019) H. JOANNES DE DOOPER TE PIJNACKER PERSONALIA Overledenen 25.05 10.06 18.06 29.06 29.06 Adrianus Leonardus Franciscus Ammerlaan Wilhelmina Maria van Adrichem-Arkesteijn Willebrordus

Nadere informatie

Het was een stille tocht. Vele mensen namen er aan deel. Schattingen lopen uiteen: tweeduizend, vijfduizend mensen. Hoeveel het er ook zijn geweest: het was indrukwekkend. De kans is groot dat u er niets

Nadere informatie

Adeste fideles, laeti triumphantes, venite, venite in Bethlehem. Natum videte Regem angelorum, Venite adoremus (ter), Dominum.

Adeste fideles, laeti triumphantes, venite, venite in Bethlehem. Natum videte Regem angelorum, Venite adoremus (ter), Dominum. De Adventstijd en de Kersttijd zijn beide bijzondere perioden in het kerkelijk jaar en ook in het maatschappelijk leven. Er is door componisten van vroeger en nu, heel veel muziek geschreven voor deze

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015 Op verhaal komen Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin september-december 2015 In en rond de kerkjes van Schoorl en Groet gebeurt meer dan je denkt. In dit boekje vind je

Nadere informatie

Wie zal de steen wegrollen

Wie zal de steen wegrollen Wie zal de steen wegrollen die op jouw leven drukt? Paasspecial 2019 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Ondanks alles (van Moeder Teresa) Mensen zijn onredelijk, onlogisch

Nadere informatie

Zondag 13 mei Voorganger : ds Joke van Maanen. Organist: P.C. Dingemanse

Zondag 13 mei Voorganger : ds Joke van Maanen. Organist: P.C. Dingemanse Zondag 13 mei 2018 Voorganger : ds Joke van Maanen Organist: P.C. Dingemanse Voor het eerst hier in de kerk? Welkom in deze dienst. Wij hopen dat u zich in Leidschendam en in deze gemeente snel thuis zult

Nadere informatie

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Voorganger Organist Lector Ontvangst Ds. W. Nijkamp Jan Zwart Janny de visser Henk van Zanten Orgelspel Woord van welkom Gemeente gaat staan na het aansteken van de

Nadere informatie

Zondag 19 maart e zondag in de 40-dagen tijd. Thema van deze zondag: verongelijkt, ongelijkheid, gelijkheid

Zondag 19 maart e zondag in de 40-dagen tijd. Thema van deze zondag: verongelijkt, ongelijkheid, gelijkheid Oecumenische geloofsgemeenschap Het Brandpunt Zondag 19 maart 2017 3 e zondag in de 40-dagen tijd Thema van deze zondag: verongelijkt, ongelijkheid, gelijkheid Voorganger: Welkom: Vleugel: Phil Jacobs

Nadere informatie

Jrg. 48 No mei

Jrg. 48 No mei Onder ons Parochieblad Beckum en omstreken Telefoon Pastorie; 074-3676209 E-mail; beckum@heiligegeestparochie.nl R.K. Heilige Geest Parochie geloofsgemeenschap Rabo; NL83 RABO 010.47.01.137 Beckum Giro;

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Dorpskerk Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur voorganger : Ouderling: Diaken: Lectrix: Organist: Ds. Dick van Arkel Han van Konijnenburg Martin Tromp Joke Westenberg

Nadere informatie

Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015. Onderweg met Franciscus

Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015. Onderweg met Franciscus Leren en inspireren in de Emmaüsparochie Apeldoorn 2014-2015 Onderweg met Franciscus We gaan iets nieuws beginnen... Deze folder gaat over iets nieuws. In het komend seizoen bieden we een aantal activiteiten

Nadere informatie

Website Zenderen: KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017

Website Zenderen:   KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept september 2017 DE STEM VAN ZENDEREN Website Zenderen: www.zenderen.nl KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 23 sept 2017 30 september 2017 49 ste Jaargang nr. 39 22 sept 2017 Parochie Zenderen: Parochiesecretariaat

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie