K. DEBUCK, P. MINGELS en K. VANDECASTEELE, raadsleden zijn verontschuldigd-afwezig.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "K. DEBUCK, P. MINGELS en K. VANDECASTEELE, raadsleden zijn verontschuldigd-afwezig."

Transcriptie

1 STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 21 DECEMBER 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK schepenen; R. VANDENBULCKE, Schepen-OCMW-Voorzitter. K. DEBUCK, R. NUYTTEN, C. LECOINTRE, C. GARREYN, T. PORTE, P. MINGELS, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, H. PONNET, S. PRINGELS, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, A. DECLERCQ, F. ELGERS, V. BREYE (vanaf punt6), F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE, J. JANSSENS, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ. - raadsleden; ALGOET E., stadssecretaris Ingaande op de uitnodiging met dagorde, uitgaande van de gemeenteraad-voorzitter gedagtekend 11 december 2015, vergadert de Gemeenteraad op bovenvermelde dag en uur. K. DEBUCK, P. MINGELS en K. VANDECASTEELE, raadsleden zijn verontschuldigd-afwezig. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur en 1 minuut stilte wordt gehouden naar aanleiding van het overlijden van de moeder van raadslid Garreyn. OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1.BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING. Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve in spoedeisende gevallen, worden de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de gemeenteraadsleden. Het huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de notulen ter beschikking worden gesteld. Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast. Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Voor wie een adres heeft werden deze reeds doorg d ; voor wie geen adres bezit, worden deze ontwerp-notulen schriftelijk meegestuurd met de dagorde. Elk lid van de Raad heeft dus het recht hetzij voor, hetzij tijdens de vergadering, bezwaren tegen de redactie in te brengen. Het betreft hier de notulen van de gemeenteraadszitting van 30 november 2015.

2 DAGORDEPUNT 2. AKTENAME DATA GEMEENTERAAD Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om akte te nemen van onderstaande data van de gemeenteraadszittingen van maandag 25 januari maandag 29 februari maandag 21 maart maandag 25 april maandag 30 mei maandag 27 juni maandag 29 augustus maandag 26 september maandag 24 oktober maandag 28 november maandag 19 december 2016 Deze data zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Rekening houdend met het feit dat de gemeenteraad minstens tien keer per jaar dient te vergaderen (art. 19 gemeentedecreet), kan er bij een gering aantal dagordepunten, waarvan de dossiers niet hoogdringend zijn, beslist worden door de Voorzitter van de gemeenteraad de zitting van de gemeenteraad te verschuiven naar een latere datum. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van de voorgestelde data van de gemeenteraadszittingen van 2016, onder voorbehoud van wijzigingen. Besluit : Akte wordt genomen van de onderstaande data van de gemeenteraadszittingen van 2016, onder voorbehoud van wijzigingen. - maandag 25 januari maandag 29 februari maandag 21 maart maandag 25 april maandag 30 mei maandag 27 juni maandag 29 augustus maandag 26 september maandag 24 oktober maandag 28 november maandag 19 december 2016 DAGORDEPUNT 3. PROTESTANTSE KERK MENEN. BUDGETWIJZIGING KENNISNAME. In de gemeenteraad van 27 januari 2014 werd het meerjarenplan van de Protestantse Kerk Menen goedgekeurd. Op 3 december 2015 diende de Protestantse Kerk de budgetwijziging 2015 in. De bestuursraad van de Protestantse Kerk Menen heeft in vergadering van 27 november 2015 een wijziging besloten aan het budget In het exploitatiebudget worden de exploitatie-ontvangsten evenredig verhoogd als de exploitatie-uitgaven. Op die manier blijft de exploitatietoelage ten laste van Menen ongewijzigd op ,66 euro. Het investeringsbudget verandert niet.

3 De gemeentelijke bijdrage blijft na de budgetwijziging binnen de grenzen van het goedgekeurde meerjarenplan. Gezien de gemeentelijke bijdrage binnen de grenzen blijft van de in het meerjarenplan opgenomen bedrag, moet de gemeenteraad enkel akte nemen van deze budgetwijziging. De gemeenteraad moet akte nemen binnen de 50 dagen na het inkomen van de budgetten. Deze termijn verstrijkt op 22 januari Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van deze budgetwijziging. Besluit : Kennis wordt genomen van deze budgetwijziging. DAGORDEPUNT 4. PROTESTANTSE KERK MENEN. BUDGET KENNISNAME. Op 3 december 2015 diende de protestantse kerk Menen het budget 2016 in met volgende cijfers: Exploitatiebijdrage 2016 volgens meerjarenplan Exploitatiebijdrage 2016 Investeringen 2016 volgens meerjarenplan Investeringstoelage Doorgeeflening Protestantse Kerk , ,94 0,00 0,00 0,00 aandeel Menen , ,98 0,00 0,00 0,00 aandeel Wervik 3.895, ,96 0,00 0,00 0,00 Gezien de gemeentelijke bijdrage binnen de grenzen blijft van de in het meerjarenplan opgenomen bedrag, moet de gemeenteraad enkel akte nemen van dit budget. De gemeenteraad moet akte nemen binnen de 50 dagen na het inkomen van de budgetten. Deze termijn verstrijkt op 22 januari Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van dit budget Besluit : Kennis wordt genomen van dit budget DAGORDEPUNT 5. GEMEENTEOPCENTIEMEN OP DE ONROERENDE VOORHEFFING AANSLAGJAAR HERNIEUWING EN VASTSTELLING Het Schepencollege stelt voor de opcentiemen op de onroerende voorheffing voor het aanslagjaar 2016 vast te stellen op Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om hierover te willen stemmen. Besluit : De opcentiemen op de onroerende voorheffing voor het aanslagjaar 2016 wordt vastgesteld op met eenparigheid van stemmen (27/27 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 6. AANVULLENDE DIRECTE GEMEENTEBELASTING OP DE PERSONENBELASTING AANSLAGJAAR HERNIEUWING EN VASTSTELLING. Raadslid Breye komt de zittingzaal binnen. Het Schepencollege stelt voor de aanvullende directe gemeentebelasting op de personenbelasting voor het aanslagjaar 2016 vast te stellen op 8 %. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om hierover te willen stemmen.

4 Besluit : De aanvullende directe gemeentebelasting op de personenbelasting voor het aanslagjaar 2016 wordt vastgesteld op 8 % met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 7. RETRIBUTIE UITLEENDIENST STEDELIJKE JEUGDDIENST. VASTSTELLING INVOERING. Het Schepencollege stelt voor om een retributie inzake uitlenen logistiek materiaal (geluid, licht & andere materialen) in te voeren. Gelet op het feit dat het aangewezen is dat het gemeentebestuur een vergoeding ontvangt voor de kosten voor uitlenen van logistiek materiaal (geluid, licht & andere materialen) ter beschikking gesteld aan derden; Overwegende dat deze vergoeding dient voor het investeren van dergelijk materiaal alsook voor de herstellingenkosten ervan; Overwegende dat deze vergoeding een redelijke vergoeding is voor het gebruik van het ontleende materiaal; Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om hierover te willen stemmen. Raadslid Declercq legt een schriftelijk amendement neer. RETRTBUTIE UITLEENDIENST JEUGDDIENST. INVOERING Artikel 3 wordt geschrapt Artikel 4 wordt geschrapt Artikel 5 wordt artikel 3 het nieuwe artikel 3 Wordt vervangen door onderstaande tekst : De ontlening van logistiek materiaal is gratis en vrij van retributie voor iedere aanvrager die in aanmerking komt zoals beschreven in artikel 1. Hierbij wordt verondersteld dat het ontleende materiaal op een correcte manier inzake afspraken, aantallen en kwaliteit terug kan opgenomen worden in de jeugddienst, indien dit niet het geval is zal er toepassing gemaakt worden van artikel 4 : niet naleven modaliteiten en schadevergoeding Er wordt bij elk evenement een waarborg van 150,00 aangerekend' Bijkomende vragen voor één en hetzelfde evenement worden niet extra aangerekend indien binnen de vastgelegde termijn duidelijk verwezen naar de oorspronkelijke aanvraag.. Bij aanvragen van materiaal voor een ander evenement door dezelfde aanvrager, wordt een waarborg van 150,00 aangerekend. Er moet altijd waarborg betaald worden door de juiste organisator/vereniging Het overzicht van het uit te lenen materiaal is steeds actueel en raadpleegbaar op de site Artikel 6 verdwijnt ARTIKEL 7 - niet naleving van modaliteiten en schadevergoeding wordt artikel 4 Onderstaande tekst verdwijnt in het nieuwe artikel 4: De ontlening van logistiek materiaal (geluid, licht & andere materialen) gebeurt tegen een minimale kostenvergoeding of is zelfs kosteloos (indien vrijgesteld van retributie). Hierbij wordt verondersteld dat het ontleende materiaal op een correcte manier inzake afspraken, aantallen en kwaliteit terug komt in de jeugddienst. Een bijkomende vergoeding wordt opgelegd bíj de niet-naleving van de modaliteiten zoals vermeld in het gebruiksreglement voor ter beschikking stellen en ontlenen van logistiek materiaal (geluid, licht & andere materialen). En wordt vervangen door

5 De ontlener is hoofdelijk en ondeelbaar aansprakelijk voor het uitgeleende materiaal en het gebruik ervan en kan achteraf aansprakelijk gesteld worden bij schade en tekorten van materiaal volgens de regels van het gemeen recht. Eventuele tekortkomingen, schade, diefstal of verlies van het materiaal of herstellingsfacturen komen volledig ten laste van de ontlener zelfs indien hij zelf niet verantwoordelijk is. Alle schade aan derden naar aanleiding van het evenement of gebruik van de ontleende materialen vallen exclusief ten laste van de ontlener. De ontlener dient zich dan ook zelf voldoende tegen dergelijke schade en aansprakelijkheidssteliingen te verzekeren. De Stad Menen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien het toegezegde materiaal wegens onvoorziene omstandigheden niet beschikbaar is. Melding van schade en tekorten Bij tekortkomingen, schade, diefstal, verlies of vernietiging van het materiaal moet de ontlener de jeugddienst zo snel mogelijk verwittigen. In geval van diefstal of belangrijke andere schadegevallen moet de ontlener onmiddellijk aangifte doen bij de politie en zo snel mogelijk een kopie van het proces-verhaal bezorgen aan de uitleenwinkel. Schade en tekorten Schade aan materiaal, vastgesteld na inlevering, zal zo snel mogelijk schriftelijk gemeld worden aan de ontlener. De waarborg wordt niet teruggestort zolang het schadedossier nog loopt. De jeugddienst beoordeelt in concreto de opportuniteit van herstelling of vervanging. Vervolgens wordt de ontlener een bedrag aangerekend dat gelijk is aan de herstelling of de vervanging op basis van factuur en/of van uurloon, overeenkomstig de modaliteiten van het retributiereglement. Voor herstellingen van beschadigingen of tekortkomingen aan het materiaal die niet exact op basis van facturen of reparatie door uurloon te bepalen zijn, zal een forfaitaire vergoeding per geval, afhankelijk van de situatie, aangerekend worden aan de ontlener. Herstellingen worden slechts uitgevoerd door of in opdracht van de jeugddíenst. De ontlener mag in geen geval zelf herstellingen uitvoeren of opdracht tot het uitvoeren van herstellingen aan het ontleende materiaal geven. Artikel 8,9,10 worden resp. artikelen 5,6 en 7 De zitting wordt geschorst van uur tot uur. Het amendement van raadslid Declercq bekomt 8 JA-stemmen (R. NUYTTEN, C. GARREYN, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, V. BREYE, F. HABBAZ, J. JANSSENS) en 20 NEENstemmen (C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter;m. FOURNIER, burgemeester, E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C. LECOINTRE, T. PORTE, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, F. ELGERS, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ) en wordt niet weerhouden. Besluit : Vastgesteld met 20 JA-stemmen (C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter;m. FOURNIER, burgemeester, E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C. LECOINTRE, T. PORTE, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, F. ELGERS, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ) en 8 NEEN-stemmen (R. NUYTTEN, C. GARREYN, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, V. BREYE, F. HABBAZ, J. JANSSENS). DAGORDEPUNT 8. UITLEENDIENST JEUGDDIENST. GOEDKEURING GEBRUIKERSREGLEMENT.

6 In het dossier vindt u het gebruikers- en retributiereglement voor de uitleendienst van de jeugddienst. Deze uitleendienst omvat in hoofdzaak geluid- en lichtmateriaal voor het ondersteunen van evenementen in onze stad. De uitleendienst omvat 2 categorieën van ontlening. Enerzijds de erkende verenigingen in Menen, anderzijds andere verenigingen en particulieren. De erkende verenigingen kunnen ontlenen aan een gunstiger tarief. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd van het gebruikersreglement uitleendienst jeugddienst goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met 20 JA-stemmen (C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter;m. FOURNIER, burgemeester, E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C. LECOINTRE, T. PORTE, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, F. ELGERS, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ) en 8 NEEN-stemmen (R. NUYTTEN, C. GARREYN, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, V. BREYE, F. HABBAZ, J. JANSSENS). DAGORDEPUNT 9. HULPVERLENING FLUVIA. VASTSTELLING DOTATIE Bij beslissing van de Gemeenteraad van 20/10/2014 werd de financiële verdeelsleutel voor de hulpverleningszone Fluvia goedgekeurd en de dotatie voor het werkjaar 2015 vastgesteld. Hierbij werd ook een meerjarenplanning meegegeven, die werd goedgekeurd in de prezonale raad van Fluvia in zitting van 26/9/2014. In uitwerking van dit akkoord, werd de dotatie 2016 voor de stad Menen bepaald op ,10 ( ,60 in exploitatie en ,50 voor investeringen ). Beide bedragen waren reeds voorzien in de meerjarenplanning van de stad Menen. De dotatie is conform de goedgekeurde verdeelsleutel voor Menen van 9,95%. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de dotatie 2016 van de stad Menen aan de hulpverleningszone Fluvia vast te stellen op ,10. Besluit : De dotatie 2016 van de stad Menen aan de hulpverleningszone Fluvia wordt vastgesteld op ,10 met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 10. HULPVERLENINGSZONE FLUVIA. A. BESLISSING TOT TERBESCHIKKING STELLING VAN BRANDWEERKAZERNES AAN HVZ FLUVIA. GOEDKEURING GEBRUIKSOVEREENKOMSTEN. B. BESLISSING TOT OVERDRACHT ROERENDE GOEDEREN BRANDWEER AAN HVZ FLUVIA. C. KENNISNAME OVERDRACHT PERSONEEL AAN HVZ FLUVIA. De wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid was de aanzet tot een volledige hervorming van de organisatie van de brandweer Per 1/1/2015 is de organisatie van de brandweer volledig overgegaan van een gemeentelijke organisatie naar een zonaal systeem. De Stad Menen behoort tot de hulpverleningszone Fluvia. Bij gemeenteraadsbeslissing dd werd de gemeentelijke dotatie 2015 vastgelegd en werd ook de financiële verdeelsleutel bepaald (Menen: 9,95 % )

7 In deze dotatie-overeenkomst dd wordt ook reeds verwezen naar een afzonderlijk nog op te maken gebruiksovereenkomst voor de onroerende goederen (kazernes) die in gebruik worden genomen door Fluvia. (GR ) Ook in de leasingovereenkomst dd tussen stad en AGB mbt de brandweerkazerne gelegen Krommebeekstraat, is vermeld dat met de gebruiker FLUVIA een afzonderlijke gebruiksovereenkomst zal worden afgesloten (GR ). Op grondgebied van de stad Menen zijn 2 brandweerkazernes gevestigd, nl. - de brandweerkazerne te Menen in de Krommebeekstraat 34a (nieuw sinds 2014), gebouwd door het AGB Menen en in leasing gegeven aan de stad Menen. - en de vooruitgeschoven post te Lauwe in de Rekkemstraat 64 (in gedeeld gebruik met de stad Technische diensten) Een model van gebruiksovereenkomst werd opgemaakt, bruikbaar voor alle deelnemende gemeenten in de HVZ Fluvia. De beslissing betreft het ter beschikking stellen van onroerende goederen én overdracht van roerende goederen én overdracht van personeel. Het betreft een kosteloos ter beschikking stellen van de beide kazernes, waarbij de huurderskosten en aansprakelijkheid ten laste zijn van de gebruiker, en de eigenaarskosten (voor grote herstelwerken en onderhoudswerken )ten laste zijn van de stad als eigenaar en leasingnemer. Tegelijk wordt ook de overdracht van het wagenpark en roerend materieel geregeld. (kosteloze overdracht aan Fluvia van alle roerend materieel van voor 2000 voor rollend materieel aangekocht na 2000 zal een financiële compensatie berekend worden op basis van een inventarisatie hiervan). Voor de volledigheid wordt ook vermeldt dat alle brandweerpersoneel (beroepspersoneel en vrijwilligers) sinds 01 januari 2015 aan Fluvia is overgedragen als operationeel personeel, als gevolg van de wet van 2005 betreffende de civiele veiligheid. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om, met ingang van , A/ te beslissen tot ter beschikking stellen van beide brandweerkazernes aan HVZ FLUVIA en de gebruiksovereenkomsten (2) goed te keuren. B/ te beslissen tot overdracht roerende goederen en rollend materieel aan HVZ FLUVIA C/ kennisname te doen van overdracht brandweerpersoneel aan HVZ FLUVIA. Besluit : Met ingang van , A/ Beide brandweerkazernes worden ter beschikking gesteld aan HVZ Fluvia en de gebruiksovereenkomsten (2) worden goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JAstemmen). B/ Overdracht roerende goederen en rollend materieel aan HVZ FLUVIA met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). C/ Kennis wordt genomen van overdracht brandweerpersoneel aan HVZ FLUVIA. DAGORDEPUNT 11. PATRIMONIUM. BRANDWEERKAZERNE MENEN. A. GEBRUIKSOVEREENKOMST LOKAAL VOOR HULPDIENSTEN RODE KRUIS MENEN. GOEDKEURING. B. GEBRUIKSOVEREENKOMST LOKAAL VOOR CIVIELE BESCHERMING MENEN. GOEDKEURING. De brandweerkazerne te Menen, Krommebeekstraat (Menen-Oost) is bestemd tot huisvesting van de hulpdiensten in Menen. Op verzoek van het Rode Kruis werd de stad verzocht om een garageruimte ter beschikking te stellen, dit voor de opslag van hun materialen.

8 Op verzoek van de diensten Civiele Bescherming Vereniging Menen werd de stad verzocht om een leslokaal ter beschikking te stellen. Het is aangewezen voor ieder langdurig gebruik een gebruiksovereenkomst op te maken (duurtijd 9 jaarverlengbaar). Het gebruik kan kosteloos toegestaan worden; ter vergoeding van het verbruik voor nutsvoorzieningen, wordt een jaarlijkse vergoeding t.b.v. 150 aangerekend aan de diensten Civiele Bescherming Menen, en t.b.v. 50 aangerekend aan het Rode Kruis Menen, beide te betalen aan Fluvia. Het gebruik gebeurt in nauw overleg met Fluvia, die het beheer doet van de brandweerkazerne en algemeen gebruiker is. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om: - de gebruiksovereenkomst tussen de stad Menen en het Rode Kruis Menen goed te keuren. - de gebruiksovereenkomst tussen de stad Menen en Civiele Bescherming Vereniging Menen goed te keuren. Besluit : A. De gebruiksovereenkomst tussen de stad Menen en het Rode Kruis Menen wordt goedgekeurd met 20 JA-stemmen (C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter; M. FOURNIER, burgemeester, E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C. LECOINTRE, T. PORTE, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, F. ELGERS, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ) en 6 NEEN-stemmen (C. GARREYN, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, F. HABBAZ, J. JANSSENS) en 2 onthoudingen (R. NUYTTEN en V. BREYE). B. De gebruiksovereenkomst tussen de stad Menen en Civiele Bescherming Vereniging Menen wordt goedgekeurd met 20 JA-stemmen (C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter; M. FOURNIER, burgemeester, E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C. LECOINTRE, T. PORTE, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, F. ELGERS, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ) en 6 NEEN-stemmen (C. GARREYN, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, F. HABBAZ, J. JANSSENS) en 2 onthoudingen (R. NUYTTEN en V. BREYE). DAGORDEPUNT 12. AANPASSING MEERJARENPLAN BIJ BUDGET GOEDKEURING. In de gemeenteraad van 16 december 2013 werd het eerste BBC-meerjarenplan goedgekeurd. Op het ogenblik dat het budget voor het volgend boekjaar wordt vastgesteld, moet er minstens een aanpassing van het meerjarenplan opgemaakt worden. Deze aanpassing ligt nu voor. Hierin werden alle ontvangsten en uitgaven aangepast aan de actuele gegevens, werd rekening gehouden met bepaalde beleidskeuzes en werd de invloed van investeringen op de exploitatie meegerekend. De strategische nota zoals goedgekeurd door de gemeenteraad van 16 december 2013 en aangepast door de gemeenteraad van 15 december 2014 blijft grotendeels van kracht. Voor de strategische doelstelling Nieuw in onze stad werd het aantal acties beperkt en herschikt om de praktische uitwerking te vereenvoudigen. Verder werden de cijfers aangepast aan de recente situatie. Om het financieel evenwicht aan te tonen moet aan volgende voorwaarden tegelijk voldaan zijn: Het resultaat op kasbasis moet elk financieel boekjaar groter zijn dan of gelijk zijn aan nul

9 De autofinancieringsmarge moet op het einde van de planningsperiode groter zijn dan of gelijk zijn aan nul Na de aanpassing van het meerjarenplan kan de financiële toestand als volgt worden samengevat: Jaar 2014 Jaar 2015 Jaar 2016 Jaar 2017 Jaar 2018 Jaar 2019 Resultaat op kasbasis Autofinancieringsmarge Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de aanpassing aan het meerjarenplan goed te keuren. Besluit : De aanpassing aan het meerjarenplan wordt goedgekeurd met 21 JAstemmen (C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter; M. FOURNIER, burgemeester, E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C. LECOINTRE, T. PORTE, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, F. ELGERS, V. BREYE, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ) en 7 NEEN-stemmen (R. NUYTTEN, C. GARREYN, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, F. HABBAZ, J. JANSSENS). DAGORDEPUNT 13. BUDGET VASTSTELLING. Het budget 2016 is de uitwerking van het meerjarenplan , specifiek toegepast op het dienstjaar Aangezien in de aanpassing van het meerjarenplan rekening werd gehouden met alle actuele cijfers en dit ook werd toegepast in boekjaar 2016, zijn het resultaat op kasbasis en de autofinancieringsmarge in het budget en in het aangepast meerjarenplan identiek: MJP 2016 Budget 2016 Resultaat op kasbasis Autofinancieringsmarge Het budget past in het meerjarenplan: Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen aan de doelstellingennota of de strategische nota. Het resultaat op kasbasis is groter dan nul De autofinancieringsmarge 2016 in het budget 2016 is gelijk aan de autofinancieringsmarge voor het jaar 2016 in het aangepast meerjarenplan. In het dossier vindt u: De beleidsnota De financiële nota De toelichting bij het budget Het advies van het managementteam Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het budget 2016 vast te stellen. Besluit : Het budget 2016 wordt vastgesteld met 21 JA-stemmen (C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter; M. FOURNIER, burgemeester, E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C. LECOINTRE, T. PORTE, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, J. VANLANGENDONCK, V.

10 DUMORTIER, A. DECALUWE, F. ELGERS, V. BREYE, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ) en 7 NEEN-stemmen (R. NUYTTEN, C. GARREYN, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, F. HABBAZ, J. JANSSENS). DAGORDEPUNT 14. RECONVERSIEPROJECT SITE TYBER. KENNISNAME AANVRAAGDOSSIER BROWNFIELDCONVENANT EN PRINCIPIEEL AKKOORD TOT MEDEWERKING AAN HET BROWNFIELDPROJECT. De stad Menen wenst haar medewerking te verlenen aan de herontwikkeling van het verlaten bedrijventerrein site TYBER, zijnde voormalig textielbedrijf gelegen langsheen de Ieperstraat, Kardinaal Cardijnlaan en Lode Zielenslaan te Menen. Besprekingen hiertoe werden gehouden met de eigenaars van deze site en de projectontwikkelaars. Projectaanvraag brownfield (= 1 e stap) Site Tyber kan als brownfield worden beschouwd, conform de bepalingen van het brownfielddecreet van 30 maart Hiervoor kan de projectontwikkelaar een projectaanvraag indienen bij de Vlaamse regering tot onderhandelen omtrent de totstandkoming van een brownfieldconvenant. Deze aanvraag voor brownfieldproject kadert binnen de 6 e oproep die door het Agentschap Ondernemen op 3 april 2015werd gepubliceerd, voor indiening uiterlijk Bij het aanvraagdossier dient een schriftelijk bewijs gevoegd te worden dat de gemeente- waar de onroerende goederen gelegen zijn kennis heeft genomen van de inhoud van de aanvraag, en wenst mee te werken aan de totstandkoming van het brownfieldproject. Dit is één van de ontvankelijkheidsvoorwaarden bij de beoordeling van de aanvraag. De ondertekening van het uiteindelijke brownfielddconvenant door alle betrokken partijen is een engagementsverklaring en middelenverbintenis, evenmin doet dit afbreuk aan de afzonderlijke, onafhankelijke en specifieke beoordelingsbevoegdheden van het schepencollege of de gemeenteraad in de navolgende procedure RUP of de stedenbouwkundige aanvragen in uitwerking van dit project. Reconversieproject M Voor deze momenteel verwaarloosde en vervuilde site Tyber werd een reconversieproject M uitgewerkt. Dit Reconversieproject M beoogt de herontwikkeling van de voormalige industriële site van de fabrieken Tyber tot een gemengd stedelijk project, bevattende een KMO-zone met bedrijfswoongelegenheden, een retail-zone, een groene zone met parking geïntegreerd, alsook een mogelijkheid tot ontspanningsactiviteiten ( leisure ). Op de site met een totale oppervlakte van m² is in het reconversieproject M m² bebouwing voorzien, waardoor de bezetting van het terrein 52 % zal bedragen, met in totaal 530 parkeerplaatsen. Concrete percelen Concreet heeft het reconversieproject betrekking op de volgende percelen gelegen in Menen: - Een perceel grond en alle verdere aanhorigheden gelegen te 8930 menen, Kardinaal Cardijnlaan 200, kadastraal gekend als Menen, 2 e afdeling, sectie A, nr. 346/W met een oppervlakte van 37a 50ca; - Nijverheidsgebouwen o en met grond gelegen te 8930 Menen, Ieperstraat 311, kadastraal gekend als Menen, 2 e afdeling, sectie A, nrs. 315P, 316L en 318/A met een gezamenlijke oppervlakte van 6ha 87a 80 ca; - Twee perceeltjes grond gelegen te 8930 Menen, Lode Zielensstraat, kadastraal gekend als menen, 2 e afdeling, sectie A, nrs. 343/V13 en 343/03, met een gezamenlijke oppervlakte van 95ca; Doelstellingen en meerwaarde Reconversieproject M - Creatie van zone voor KMO met bedrijfswoongelegenheden en retail in de periferie van stad Menen + combinatie met ontspanning en aanleg groene zone met parking site (reconversie) - Sanering verwaarloosde en vervuilde bedrijfsterreinen (bodemsanering en asbest) - Project biedt kansen voor lokale ondernemers tot aankoop of huur KMO-zone - uitstraling en aantrekkingskracht stad verhogen

11 - Tegengaan verdere verlinting van de Ieperstraat - Creatie van bijkomende tewerkstelling (directe tewerkstelling / indirecte tewerkstelling) Onderhandelingen en Brownfieldconvenant (2 e stap) Na goedkeuring van de aanvraag door het Agentschap Ondernemen zullen (o.l.v. de Brownfieldcel) onderhandelingen worden gevoerd met alle betrokken actoren actoren (projectontwikkelaar, grondeigenaars, ) en met de regisseurs (faciliterende, subsidiërende en vergunningverlenende overheden, ) De stad Menen zal hierin mede optreden als regisseur, gelet op de stappen die worden ondernomen inzake ruimtelijke planning voor dit gebied (opmaak RUP Tybersite). Het uiteindelijke resultaat van deze onderhandelingen, nl. het brownfieldconvenant, zal eveneens aan de gemeenteraad worden voorgelegd ter goedkeuring. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om kennis te nemen van het aanvraagdossier voor opstart van onderhandelingen voor brownfieldconvenant Site Tyber te Menen, en om principieel akkoord te verlenen tot medewerking((mede)regisseur) aan het brownfieldproject Reconversieproject 'M' Site Tyber te Menen. Besluit : Kennis wordt genomen van het aanvraagdossier voor opstart van onderhandelingen voor brownfieldconvenant Site Tyber te Menen, en principieel akkoord wordt verleend tot medewerking (mede)regisseur) aan het brownfieldproject Reconversieproject 'M' Site Tyber te Menen met 27 JA-stemmen (C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter; M. FOURNIER, burgemeester; E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, R. NUYTTEN, C. LECOINTRE, C. GARREYN, T. PORTE, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, H. PONNET, S. PRINGELS, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, A. DECLERCQ, F. ELGERS, F. HABBAZ, J. JANSSENS, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ) en 1 onthouding (V. BREYE). DAGORDEPUNT 15. CAMERABEWAKING. PLAATSEN VAN CAMERABEWAKING OP HET OPENBAAR DOMEIN TE MENEN (GRENSLAND). POSITIEF ADVIES GEMEENTERAAD. De stad ontving vraag vanwege het Platform Grensland Menen-Wervik, met concreet verzoek tot installatie van bewakingscamera s op het openbaar domein, ter verhoging van de veiligheid op de Industriezone Grensland Menen-Wervik. Een concreet voorstel van inplanting werd besproken met de burgemeesters en de politiediensten van beide gemeenten. Voor Menen wordt een concrete inplanting van camerabewaking op vier locaties voorzien: Ringlaan : (thv de Lageweg) Lageweg Lageweg-hoek Wervikstraat Menensesteenweg (ter hoogte van de Busbekestraat) Het College van burgemeester en schepenen verleende in zitting van 13 april 2015 principieel akkoord tot financiële tussenkomst via een eenmalige toelage van euro in 2016 voor de plaatsing van deze camera s Grensland. Alle werkingskosten (onderhoud, verzekeringen, transmisie..) worden gedragen door het Platform, die eveneens een subsidie (30%) via het Agentschap Ondernemen ontvangt in dit dossier. Conform de Camerawetgeving, komt het aan de gemeenteraad toe om positief advies te verlenen tot plaatsing van camera s op het openbaar domein (niet besloten plaatsen), dit op voorstel van de korpschef. Het advies en voorstel van de korpschef is gunstig. De plaatsing van camera s op de voorgestelde locaties kaderen binnen het streven naar een geïntegreerd veiligheidsbeleid. De camerabewaking is subsidiair aan andere mobiliteitsmaatregelen, alsook aanvullend bij de techno-preventieve maatregelen door de bedrijven zelf

12 genomen; Gezien de ligging van Menen op de Belgisch-Franse grens, is camerabewaking eveneens een uiterst aangewezen instrument tot aanpak van de grenscriminaliteit. De aankoop camera s, de plaatsing en installatie gebeurt volledig door het Platform Grensland. De PZ Grensleie heeft rechtstreekse toegang tot de beelden, en wordt aangeduid als verwerker van de beelden. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om gunstig advies te verlenen bij het voorstel tot plaatsen van camerabewaking bij site Grensland Menen. Besluit : Gunstig advies wordt verleend bij het voorstel tot plaatsen van camerabewaking bij site Grensland Menen met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 16. GEMEENTEPERSONEEL. HERVASTSTELLING PERSONEELSFORMATIE EN ORGANOGRAM. De personeelsformatie en het organogram werden door de gemeenteraad hervastgesteld in vergadering 15 december Een nieuwe wijziging is noodzakelijk om volgende redenen : - schrapping van de brandweerdienst: de functies waren al uitdovend voorzien in het vooruitzicht van de aangekondigde brandweerhervorming per 01/01/2015; - afschaffing van het gesco-statuut per 01/04/2015: in uitvoering van artikel 76 van het decreet van 19 december 2014 houdende de bepalingen tot begeleiding van de begroting 2015 en het uitvoeringsbesluit van 27 februari 2015 betreffende de regularisatie van contingentgesco s, werden alle gesco-arbeidsovereenkomsten omgezet in gewone contracten cfr. de arbeidsovereenkomstenwet van 03/07/1978. Contractuele functies moeten opgenomen worden op de organieke personeelsformatie. - een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen aan het organogram werd aan het dossier toegevoegd. Het betreft in hoofdzaak een verdere verfijning van de hiërarchische structuur en regularisaties van bestaande toestanden. Deze wijzigingen werden gunstig geadviseerd na syndicale bespreking in het Bijzonder Hoog Overlegcomité van 22 oktober Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te geven voor de voorgestelde hervast-stellingen van de personeelsformatie en het organogram met ingang van 01/01/2016. Besluit: Akkoord met de voorgestelde hervaststelling van de personeelsformatie en het organogram met ingang van 01/01/2016 met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen. DAGORDEPUNT 17. AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE ARSENAALSTRAAT. INVOERING PARKEERVERBOD LANGS DE ONPARE ZIJDE. VASTSTELLING. De Arsenaalstraat verbindt Waalvest met de Vaubanstraat. Ze is gekenmerkt door lintbebouwing waarbij veel woningen niet over een garage beschikken. Het wegprofiel met een rijbaanbreedte van 6 meter laat niet toe dat er langs beide zijden wordt geparkeerd. Dit zorgt bij momenten voor de nodige parkeerdruk. Momenteel is er in de Arsenaalstraat beurtelings parkeren van kracht. Heden blijkt dat er in de Arsenaalstraat door ene bewoner met een handicap een voorbehouden parkeerplaats werd aangevraagd. Dit kan niet toegestaan worden als het beurtelings parkeren niet wordt opgeheven. Na verder onderzoek van de dienst werd vastgesteld dat er meer parkeerplaatsen kunnen gerealiseerd langs de pare zijde van de weg.

13 NOOT: door de aanvrager voor een parkeerplaats voor mindervaliden werd een petitie georganiseerd onder de bewoners om het parkeren langs een zijde toe te staan. De meeste bewoners hebben deze petitie mee ondertekend. Advies Politie: teneinde de parkeerchaos te vermijden bij einde periode beurtelings parkeren, de parkeercapaciteit te optimaliseren en de mogelijkheid te creëren om een plaats voor personen met een handicap voor te behouden zouden wij dan ook adviseren het beurtelings parkeren in de Arsenaalstraat op te heffen en te vervangen door een vast parkeerverbod aan de onpare zijde. Dergelijke maatregelen dienen opgenomen te worden in een aanvullend verkeersreglement. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het voorliggend ontwerp van aanvullend verkeersreglement te willen vaststellen. Besluit : Het voorliggend ontwerp van aanvullend verkeersreglement wordt vastgesteld met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 18. LEVERING VERKEERSSIGNALISATIE DJ VASTSTELLEN WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. In het Gemeentebudget dj 2016 overig beleid investeringen wordt voor het dj 2016 een budget voorzien bestemd voor de aankoop van verkeerssignalisatie. De totale kostprijs wordt bij detail en voor het totaal geraamd op ,19 inclusief BTW 21%. Vermits de waarde hoger is dan ,00 exclusief BTW 21% dient de GR de gunningsprocedure en voorwaarden vaststellen (art. 1-4 punt 5B Gemeenteraadsbesluit ). Daarbij wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking vooraf als gunningswijze voorgesteld. Bijgevoegd zijn het bestek met de administratieve en technische voorwaarden, een detailbeschrijving van de aan te kopen signalisatie bij vermoedelijk benodigde hoeveelheid, een detailraming, inschrijvingsformulier en inventarislijst voor prijsopgave. De gunning wordt gepland begin dienstjaar De opdracht mag door het CBS worden gegund maximaal ten belope van het in het Gemeentebudget dj 2016 voorziene krediet. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de wijze van gunnen en de gunningsvoorwaarden te willen vaststellen. Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 19. A GOEDKEURING VAN DE PREMIEREGLEMENTEN TER BEVORDERING VAN DE HANDEL EN DE STADSRENOVATIE. GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR DE GEVELRENOVATIEWERKEN AAN HANDELSPANDEN. B.GOEDKEURING VAN DE PREMIEREGLEMENTEN TER BEVORDERING VAN DE HANDEL EN DE STADSRENOVATIE. GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR DE BINNENINRICHTING VAN EEN WINKEL. In de gemeenteraadszitting van werd het gemeentelijk reglement ter bevordering van de handel en de stadsrenovatie, meer bepaald de gemeentelijke premie voor de binneninrichting van een winkel en de gevelrenovatiewerken aan handelspanden goedgekeurd; De goedkeuring en verlenging van de premiereglementen moet door de gemeenteraad goedgekeurd worden. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om volgende reglementen goed te keuren:

14 a) gemeentelijke premie voor gevelrenovatiewerken aan handelspanden; b) gemeentelijke premie voor de binneninrichting van een winkel. Besluit : a) Gemeentelijke premie voor gevelrenovatiewerken aan handelspanden wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). b) Gemeentelijke premie voor de binneninrichting van een winkel wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 20. REGLEMENT OP HET TOEKENNEN VAN EEN WERKINGS- EN VORMINGSTOELAGE AAN ERKENDE KINDEROPVANGINITIATIEVEN. Raadslid Pringels verlaat de zittingzaal. In het dossier vindt u het bestaande en aangepaste reglement betreffende het toekennen van werkings- en vormingstoelagen naar kinderopvanginitiatieven. Volgende wijzigingen werden toegepast - Kinderdagverblijven werd vervangen door kinderopvanginitiatieven - Kinderkribben en peutertuinen werd vervangen door gezins- en groepsopvang - Artikel 3a: Aan de in artikel 2 bedoelde kinderdagverblijven wordt een werkingstoelage van 10 euro per kind met een maximum van 200 euro verleend. werd vervangen door: Aan de in artikel 2 bedoelde kinderopvanginitiatieven wordt een werkingstoelage van 10 euro per kind met een maximum van 200 euro per kinderopvanginitiatief verleend. - Artikel 3b: Aan de in artikel 2 bedoelde kinderdagverblijven wordt per persoon, per deelname aan vorming, georganiseerd door LOKO Menen, 10 euro per persoon met een maximum van 30 euro toegekend. werd vervangen door: Aan de in artikel 2 bedoelde kinderopvanginitiatieven wordt per persoon, per deelname aan een vorming, georganiseerd door LOKO Menen, 10 euro met een maximum van 30 euro toegekend. Deze vormingen moeten gevolgd zijn in het afgelopen jaar. - Artikel 7: 1 januari 2015 werd vervangen door 1 januari 2016 Deze wijzigingen worden voorgesteld om het reglement betreffende het toekennen van een werkings- en vormingstoelage dat nu van toepassing is meer sluitend te maken. Gelet op de goedkeuring op het CBS dd. maandag 7 december Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het reglement op het toekennen van een werkings- en vormingstoelage aan erkende kinderopvanginitiatieven goed te keuren. Besluit : Het reglement op het toekennen van een werkings- en vormingstoelage aan erkende kinderopvanginitiatieven wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (27/27 JAstemmen). DAGORDEPUNT 21. DEFINITIEVE BESLISSING STRAATNAAMGEVINGEN. Raadslid Pringels komt de zittingzaal binnen. Voor volgende verkavelingen dienen straatnamen gekozen te worden:

15 - Verkaveling aan de Zwingelstraat: Brakelstraat - Verkaveling Binnenhof: Wereldhof - Verkaveling Leiestraat: Linnenstraat De Gemeenteraad gaf, in de zitting van 31 augustus 2015, op voorstel van de ad hoc commissie van straatnamen en na goedkeuring door het College van Burgemeester en Schepenen in de zittingen van 6 juli 2015 en 17 augustus 2015 principieel haar goedkeuring aan volgende benamingen: - Voor de verkaveling aan de Zwingelstraat Lauwe: Brakelstraat - Voor de verkaveling Binnenhof: Wereldhof - Voor de verkaveling Leiestraat: Linnenstraat Ondertussen is de procedure van bekendmaking afgewerkt. Er zijn geen opmerkingen. Gunstig advies werd eveneens verleend door de Culturele Raad zie advies bijeenkomst 21 oktober In het College van Burgemeester en Schepenen dd. 7 december 2015 werd beslist om de naamgevingen definitief goed te keuren. In het dossier: - Brief aan de culturele raad - Advies culturele raad dd. 21 oktober Bewonersbrieven (incl. plan) - Getuigschrift van bekendmaking - Proces-verbaal van afsluiting - Verklaring van bekendmaking Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de voorstellen tot benaming definitief goed te keuren. Besluit : De voorstellen tot benaming met name : -Voor de verkaveling aan de Zwingelstraat Lauwe: Brakelstraat wordt definitief goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). -Voor de verkaveling Binnenhof: Wereldhof wordt definitief goedgekeurd met met 21 JAstemmen (C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter; M. FOURNIER, burgemeester, E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C. LECOINTRE, T. PORTE, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, F. ELGERS, V. BREYE, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ) en 7 NEEN-stemmen (R. NUYTTEN, C. GARREYN, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, F. HABBAZ, J. JANSSENS). -Voor de verkaveling Leiestraat: Linnenstraat wordt definitief goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 22. VK 1238/2. VERKAVELING DE WATERGROEP WAHISSTRAAT / AMBACHTENSTRAAT. -KENNISNAME RESULTATEN OPENBAAR ONDERZOEK. -BESLISSING TRACÉ DER WEGEN. Een aanvraag tot verkaveling ter hoogte van de zone Ambachtenstraat Wahisstraat Menen, 1 ste afd. sie E., nrs.1009r118 en 1009S118 en deel nrs. 1009A131, 1009B113, 1009 E74, 1009M95 en 1009S92 werd ingediend door De Watergroep, VMW CVBA, Vooruitgangstraat 189 te 1030 Brussel.

16 De aanvraag betreft het verkavelen van percelen grond in 15 loten, bestemd voor wonen in halfopen en open bebouwing rond een openbaar domein met woonerfkarakter en 1 garagekavel en met tevens het aanbieden van de mogelijkheid aan bestaande omwonenden een private garage en /of tuinberging op te richten en te ontsluiten via het project. Het ontwerp situeert zich in deelplan 2 site VMW van het gemeentelijk RUP Stationsomgeving (BD 17/11/2012). Een beperkt deel van de verkavelingsaanvraag ligt in de zone 1 nl. stedelijke woonzone en het overgrote deel ligt in de zone 2 nl. projectzone. De verkaveling dient ontworpen te worden als een samenhangend architecturaal en stedenbouwkundig geheel. De stukken van het aanvraagdossier zijn integraal raadpleegbaar in het gemeenteraadsdossier. 1.Openbaar onderzoek en behandeling bezwaren ter kennisgeving aan de Gemeenteraad. De aanvraag werd openbaar gemaakt van 24/09/2015 tot en met 23/10/2015 volgens de regels vermeld in het uitvoeringsbesluit betreffende openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning en verkavelingsaanvragen. Op 28/10/2015 werd door de gemeentelijke stedenbouwkundige ambtenaar een proces-verbaal van sluiting van het openbaar onderzoek opgemaakt. Bij toepassing van het Besluit van de Vlaamse Regering van 5 mei 2000 betreffende de openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning, verkavelingsaanvragen en aanvragen tot verkavelingswijziging artikel 10 dienen de resultaten van dit openbaar onderzoek aan de Gemeenteraad ter kennis te worden gebracht. Deze verkaveling is een inbreiding van een binnengebied tussen de Wahisstraat, Stationsstraat, Ambachtenstraat en Fred Wallecanstraat. Er is mogelijkheid voorzien om dit binnengebied te koppelen aan mogelijke verdere inbreidingen binnen dit bouwblok. Het ontwerp zal slechts als één gezamenlijk geheel kunnen ontwikkeld worden. Er werden 2 bezwaarschriften ingediend. De formulering door betrokkenen en de beoordeling door de stedenbouwkundig ambtenaar zijn integraal in het dossier raadpleegbaar. Samengevat zijn de ingediende bezwaren ontvankelijk en gegrond. De Raad wordt verzocht kennis te nemen van het openbaar onderzoek, de ingediende bezwaren en de behandeling ervan. 2. Tracé der wegen en doorverwijzing naar de gemeenteraad Het tracé der wegen beschrijft een openbaar domein bestaande uit een centrale weg uit klinkers en een centraal plein met groen hart. Enkel de strikt noodzakelijke delen van het openbaar domein worden verhard ingericht; de ruimte voor de draaicirkel voor brandweerwagen wordt aangelegd in grasdallen. Het geheel wordt ingericht in het teken van de zwakke weggebruiker; enkel bestemmingsverkeer is mogelijk. Het openbaar domein wordt zo ontworpen dat de bereikbaarheid voor brandweer en hulpdiensten is verzekerd. Op de plannen wijst een peilindicatie naar het voorstel om het inrijden via de Ambachtenstraat en het uitrijden via de Wahisstraat te organiseren. De bestaande niveauverschillen blijven zo goed als behouden. Er wordt binnen het gebied een geleidelijke overgang voorzien tussen beide bestaande wegen. Reliëfwijziging maken deel uit van de stedenbouwkundige aanvraag voor de woningen. Het private groen wordt ingezet om een totale groenbeleving te bekomen voor het binnengebied. Zo wordt een groene plint met hoogte 90cm, enkel te onderbreken voor de toegang van de woningen, als overgang voorzien tussen de woningen en het openbaar domein. Deze zijstraten zijn doodlopend met keerpunt op het einde en bestemd voor tweerichtingsverkeer. Dit gedeelte tracé bestrijkt de nieuw in aanvraag zijnde verkaveling 1240/1. Er wordt tevens voorzien in een uitweg in éénrichtingsverkeer als ontsluiting naar de Moorselestraat. Voor die laatste is de wijziging van verkaveling 1057/3 van doen. Aanduiding integraal op bijgevoegde plannen in het dossier.

17 Artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening voorziet dat de Gemeenteraad dit tracé dient goed te keuren in het kader van de lopende vergunningsprocedure. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd 1-kennis te nemen van de resultaten van het openbaar onderzoek en 2-het tracé der wegen zoals voorgesteld over de verkavelingsaanvraag 1238/2 goed te keuren. Besluit : Kennis wordt genomen van de resultaten van het openbaar onderzoek en het tracé der wegen zoals voorgesteld over de verkavelingsaanvraag 1238/2 wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 23. DOSSIER 249/2015. LAR-ZUID AANLEG INFRASTRUCTUUR. -KENNISNAME RESULTATEN OPENBAAR ONDERZOEK. -BESLISSING TRACÉ DER WEGEN. Schepen Coppens en raadslid Dumortier verlaten de zittingzaal. Op 6/10/2015 heeft het stadsbestuur een adviesvraag van Ruimte Vlaanderen ontvangen betreffende de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning voor het ontwikkelen van infrastructuurwerken (buurtwegen) op LAR-Zuiddoss. 249/2015 te MENEN 5 AFD, sectie C, nrs. 0171A, 0190A, 0191, 0192A, 0206B, 0210, 0211T en 0212A Omschrijving van het project In het kader van de ontwikkeling van de geplande transportzone LAR-zuid, deels gelegen op grondgebied Menen en deels gelegen op grondgebied Kortrijk, dienen verscheidene buurt- en voetwegen in en rond het projectgebied aangepast te worden. Deze aanvraag betreft de aanleg van de trage wegen (sentiers) in kader van de ontwikkeling van de transportzone LAR-zuid. De stedenbouwkundige aanvraag tot het inrichten van het totale bedrijventerrein en het oprichten van het distributiecentrum Van Marcke maakt deel uit van een aparte aanvraag doss. 225/2015 waarbij het tracé voor het aanpassen van de Triloystraat werd goedgekeurd in de gemeenteraad van 30/11/2015. De beslissing tot verleggen van deze buurtwegen werd reeds door de Deputatie goedgekeurd op 16 juli 2015, op voorstel van de gemeenteraad van 29 juni 15. Deze aanvraag behelst de stedenbouwkundige aanvraag van de aanleg van deze nieuwe verbindingen. Voor grondgebied Menen, betreft dit het verleggen van de sentier nr. 29 en het nieuwe tracé van sentier nr. 62. Beiden worden met elkaar verbonden door middel van een brug over de Paalbeek. De sentier nr. 62 sluit eveneens aan op sentier 52. Sentier 29 wordt uitgevoerd in een betonverharding met een breedte van 3m. Behalve voor onderhoudswerken is deze verboden voor voertuigen. Er dienen infrastructurele maatregelen genomen te worden om deze toegang onmogelijk te maken. Sentier 29 wordt eveneens in beton voorzien met een breedte van 1.5m. Sentier 52 is voorzien in een steenslagverharding met een breedte van 1,2m. De stukken van het aanvraagdossier zijn integraal raadpleegbaar in het gemeenteraadsdossier. Openbaar onderzoek en behandeling van de bezwaren De aanvraag werd openbaar gemaakt van 29/10/2015 tot en met 27/11/2015 volgens de regels vermeld in het uitvoeringsbesluit betreffende openbare onderzoeken over aanvragen tot stedenbouwkundige vergunning en verkavelingsaanvragen. Op 1/12/2015 werd door de gemeentelijke stedenbouwkundige ambtenaar een proces-verbaal van sluiting van het openbaar onderzoek opgemaakt.

18 Er werd 1 collectief bezwaarschrift met 80 handtekeningen, in drie afzonderlijke zendingen, ingediend vanwege het buurtcomité LAR-zuid. De formulering door betrokkenen en de beoordeling door de stedenbouwkundig ambtenaar zijn integraal in het dossier raadpleegbaar. De Raad wordt verzocht kennis te nemen van het openbaar onderzoek, de ingediende bewaren en de behandeling ervan. Tracé der wegen en doorverwijzing naar de gemeenteraad Gelet op de Vlaamse Codex Ruimtelijke ordening inzonderheid Art Als de vergunningsaanvraag wegeniswerken omvat waarover de gemeenteraad beslissingsbevoegdheid heeft, en het vergunningverlenende bestuursorgaan oordeelt dat de vergunning kan worden verleend, neemt de gemeenteraad een beslissing over de zaak van de wegen, alvorens het vergunningverlenende bestuursorgaan een beslissing neemt over de vergunningsaanvraag. Als de gemeenteraad beslissingsbevoegdheid had, maar geen beslissing heeft genomen over de zaak van de wegen, roept de provinciegouverneur op verzoek van de deputatie of de Vlaamse Regering, de gemeenteraad samen. De gemeenteraad neemt een beslissing over de zaak van de wegen en deelt die beslissing mee binnen een termijn van zestig dagen vanaf de samenroeping door de provinciegouverneur.] Aanduiding integraal op bijgevoegde plannen in het dossier. Verwijzing naar de eerdere behandeling reeds door de Gemeenteraad tot vaststellen van verlegging hetzij afschaffing van de betreffende buurtwegen (Gemeenteraad 29 juni 2015, goedgekeurd door de Bestendige Deputatie dd. 16 juli 2015). Artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening voorziet dat de Gemeenteraad dit tracé dient goed te keuren in het kader van de lopende vergunningsprocedure. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd 1-kennis te nemen van de resultaten van het openbaar onderzoek en 2-het tracé der wegen zoals voorgesteld over de stedenbouwkundige aanvraag aanleg infrastructuur 249/2015 goed te keuren. Besluit : Kennis wordt genomen van de resultaten van het openbaar onderzoek en het tracé der wegen zoals voorgesteld over de stedenbouwkundige aanvraag aanleg infrastructuur 249/2015 wordt goedgekeurd met 19 JA-stemmen (C.BONTE-VANRAES, M. FOURNIER, E. LUST, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C. LECOINTRE, T. PORTE, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, J. VANLANGENDONCK, A. DECALUWE, F. ELGERS, V. BREYE, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ) en 7 NEEN-stemmen (R. NUYTTEN, C. GARREYN, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, F. HABBAZ, J. JANSSENS). DAGORDEPUNT 24. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING DD. 30 NOVEMBER 2015 Schepen Coppens en raadslid Dumortier komen de zittingzaal binnen. Artikel 33, laatste alinea van het Gemeentedecreet luidt als volgt : Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Raadslid Garreyn maakt de volgende opmerkingen over de ontwerp-notulen van 30 november 2015 :

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 21 DECEMBER 2015

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 21 DECEMBER 2015 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 21 DECEMBER 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting;

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting; GEMEENTERAAD zitting van 2l/03/2016 STAD MENEN G"EN VEIU GGeNO BESLISSING aanwezig M.M. AGENDAPUNT NR. S C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 APRIL 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING GEMEENTERAAD zitting van 30/03/20 IS BESLISSING AGENDAPUNT NR. 14 aanwezig M.M. STADMENEN GR(N~VtRLEGGENO C. BONTE-VANRAES, raadslid- voorzitter M. FOURNIER- burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN

INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN GEMEENTERAAD zitting van 15/12/2014 STAOMENEN (>M '(!!u.i

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 OKTOBER 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID.

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 28 JANUARI 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D; VANHOLME,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

zitting van 16/12/2013 BESLISSING EERDIENST EN/OF Gelet op de budget; onderzoek ruchtbaarheid; en Schepenen DEPOORTERE, CALLEWAERT,, BRON AB DOSSIER

zitting van 16/12/2013 BESLISSING EERDIENST EN/OF Gelet op de budget; onderzoek ruchtbaarheid; en Schepenen DEPOORTERE, CALLEWAERT,, BRON AB DOSSIER GEMEENTERAAD zitting van 16/12/2013 BESLISSING AGENDAPUNT NR. 9 n aanwezig M.M. C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 mei 2018 Besluit nummer: 2018_GR_00389 Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE 125-04 Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 AUGUSTUS 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet * * * OPENBARE ZITTING * * * O.P.1. Secretariaat. Gemeenteraad.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/07133 - Kuhlmannlaan/Riemekaai zn, 9042 Gent -

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011.

DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 SEPTEMBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Deboel Olivier als gemeenteraadslid.

Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Deboel Olivier als gemeenteraadslid. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 JANUARI 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/06163 Dig - Peerstraat - Boomstraat, Gent - zaak

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/ Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/ Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 september 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00809 Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/07133 - Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00791 Onderwerp: Sluiten van een verkoopovereenkomst m.b.t. het onroerend goed gelegen te Gent (Ledeberg),

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00025 Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning - nummer 2015/01150 - Bijzondere Procedure - nieuwe

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 9 december 2016. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. Gelet op de. gewijzigd bijj decreet van. Gelet op de. latere wijzigingen; afval is.

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. Gelet op de. gewijzigd bijj decreet van. Gelet op de. latere wijzigingen; afval is. GEMEENTERAAD zitting van 25/11/2013 BESLISSING AGENDAPUNT NR. 15 aanwezig M.M. C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 1/5 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST - BESLUIT Toelichting De gemeente

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. Op 2 januari

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 17 DECEMBER 2018

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 17 DECEMBER 2018 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 17 DECEMBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGS SAMENWERKING HOUDENDE TOEKENNING VAN SENSIBILISATIESUBSIDIES GOEDKEURING HERNIEUWING

SUBSIDIEREGLEMENT WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGS SAMENWERKING HOUDENDE TOEKENNING VAN SENSIBILISATIESUBSIDIES GOEDKEURING HERNIEUWING GEMEENTERAAD zitting van 30/03/20 IS BESLISSING AGENDAPUNT NR. 16 aanwezig M.M. STAD MENEN C. BONTE-VANRAES, raadslid- voorzitter M. FOURNIER- burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Buitengewone algemene vergadering op 29 november 2017 - Kennisname agenda Brief van 12 oktober

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME.

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME. TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 SEPTEMBER 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt:

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 29 november 2017 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 29 november

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE GEGEVENS AANVRAGER Datum:. De aanvrager: Naam: Adres:. Telefoon: E-mail:.... Rijksregisternummer:.. Rekeningnummer:

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit - de duurtijd van deze bruikleenovereenkomsten te wijzigen van 2 naar 3 jaar, ingaand op 1 januari 2015.

gemeenteraad Besluit - de duurtijd van deze bruikleenovereenkomsten te wijzigen van 2 naar 3 jaar, ingaand op 1 januari 2015. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 februari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00140 Onderwerp: Bruikleenovereenkomsten voor de brandweerkazernes gelegen te Sint-Denijs-Westrem, Kortrijksesteenweg

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie zonneboiler

Aanvraagformulier premie zonneboiler Aanvraagformulier premie zonneboiler De gemeenteraad van 31 januari 2013 heeft de uitdoving van deze premie goedgekeurd. Alleen aanvragen tot en met 5 april 2013 met stavingsfacturen met facturatiedatum

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De exploitatietoelage verhoogt met 8.300,00 euro tot ,88 euro. Er is geen investeringstoelage voorzien.

OPENBARE VERGADERING. De exploitatietoelage verhoogt met 8.300,00 euro tot ,88 euro. Er is geen investeringstoelage voorzien. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 21 juni 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 28 januari 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 28 januari 2016

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2015

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2015 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting. Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1

LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting. Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1 LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1 Situering : De projectzone opgenomen in voorliggend dossier is gelegen op de grens tussen de stad Kortrijk

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs.

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN SUBSIDIE VOOR ONDERWIJSINFRASTRUCTUUR VOOR SCHOLEN OP GRONDGEBIED STEENOKKERZEEL HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN ARTIKEL 1. DOELSTELLING 1 Binnen de grenzen van de jaarlijks

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Openbare zitting Dagorde deel I 01 Gemeentebudget 2014 - Budgetwijziging 2 Voorstel besluit: De raad keurt de budgetwijziging 2 2014 goed. 02 Wijziging

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

B. BOGAERT, Schepen, R. NUYTTEN, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd.

B. BOGAERT, Schepen, R. NUYTTEN, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 25 AUGUSTUS 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie