A G E N D A. De prijsuitreiking aan de kampioenen van het afgelopen seizoen en winnaars slemcompetities zal plaatsvinden op de ALV van 30 augustus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "A G E N D A. De prijsuitreiking aan de kampioenen van het afgelopen seizoen en winnaars slemcompetities zal plaatsvinden op de ALV van 30 augustus"

Transcriptie

1 U I T N O D I G I N G Voor het bijwonen van de Algemene Voorjaars Ledenvergadering van Bridgeclub Leeuwarden (BCL) Datum : maandag 23 april 2017 Tijd : uur Plaats : Zaal enzo 1. Opening/vaststellen agenda 2. Mededelingen/ingekomen stukken A G E N D A De prijsuitreiking aan de kampioenen van het afgelopen seizoen en winnaars slemcompetities zal plaatsvinden op de ALV van 30 augustus Herdenking overledenen 3. Notulen Algemene Ledenvergadering (zie bijlage) 4. Voorstel contributie nieuwe seizoen (zie bijlage) 5. Concept Huishoudelijk reglement (zie bijlage) 6. Voortgang uitvoering beleidsplan (mondeling) - Verslag van commissies 7. Bestuurszaken: (mondelinge toelichting) Bestuurslid technische commissie Vacatures bestuur - Secretaris - Bestuurslid TC 8. ALV seizoen : donderdag 30 augustus Start competities: maandag 3 september. Het speelschema zal op de agenda algemene ledenvergadering van 30 augustus geplaatst worden.

2 Verslag Algemene Ledenvergadering 31 augustus Opening/vaststellen agenda De voorzitter, Tjitske de Heij heet iedereen van harte welkom. Als bijlage bij punt 9: definitief vaststellen beleidsplan ligt op iedere tafel een toelichting. Het concept wedstrijdreglement flexcompetitie is ter bespreking bijgevoegd. Per abuis waren de conceptnotulen van verspreid en niet de vastgestelde, dit is inmiddels op de site hersteld en deze zijn ook ter vergadering beschikbaar. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 2. Mededelingen/ingekomen stukken - 23 Leden hebben zich afgemeld voor de vergadering en er is een presentielijst die rond gaat. Er zijn 45 leden aanwezig. - Gerben Kazimier biedt komend seizoen weer een beginnerscursus en een vervolgcursus aan. Er kan bij de vervolgcursus ook per onderwerp ingeschreven worden. Verdere informatie is op de site van BCL te vinden. - BCL doet mee aan de door Albert Heijn opgezette actie waarbij gespaard kan worden voor een training bij een sportclub. Gerben Kazimier is bereid gevonden voor belangstellenden een training bridge te verzorgen ter kennismaking met het bridgespel. - Henk de Jonge heeft aandacht gevraagd voor een aantal punten zoals een extra speelmiddag, extra begeleiding voor beginnende bridgers, aandacht voor het gebruik van systeemkaarten. In het beleidsplan is ook aandacht voor een eventuele extra middag. De mogelijkheden en onmogelijkheden moeten eerst goed onderzocht worden, hier zal dit najaar aandacht aan besteed worden. Het bestuur wil systeemkaarten zeker in de lagere lijnen niet verplicht stellen. In de A- lijnen is het gewenst dat men hier met elkaar op toeziet. De arbiter zal zijn/haar beslissing eventueel in het nadeel van een paar nemen als de systeemkaart ontbreekt. BCL heeft een aantal systeemkaarten op voorraad. Het is handig een voor-ingevulde systeemkaart van de NBB te downloaden. Alerteren en de stopregel toepassen is erg belangrijk, het roepen van een arbiter bij een onregelmatigheid is zeer gewenst. Landelijk is er een discussie gaande over de arbitrage in de lage lijnen. Er lijkt een trend te zijn om te kiezen de spelers er onder elkaar uit te laten komen. - Per 1 september 2017 treden nieuwe spelregels in werking. Informatie is te vinden in het bridgeblad, bij de NBB, WEKO en wedstrijdleiders kunnen 10 september een kaderdag over de nieuwe spelregels bijwonen, georganiseerd door het district Friesland. 3. Uitreiken van wijn en bekers De bekers voor de clubkampioenen worden uitgereikt. Alle vrijwilligers worden bedankt voor al het werk wat zij voor en achter de schermen verrichten. Voor de vrijwilligers Truus Peters en bridgedocent Gerben Kazimier is er dit jaar een bos bloemen. De clubkampioenen krijgen hun bekers uitgereikt, voor de slemkampioenen is er wijn.

3 4. Verslag algemene ledenvergadering Ad 3: Het is niet gelukt een niet meespelende begeleider voor de maandagmiddag te vinden, we zijn hier nog wel naar op zoek, met name voor een beginnerslijn. Ad 4 a: Bert de Jong pleit voor de aanschaf van een nieuwe dupliceermachine. De huidige, nog niet afgeschreven, machine is niet de beste maar door onderhoud en de aanschaf van een nieuw software programma is de werking wel verbeterd. Er is besloten deze eerst niet te vervangen. Dick Lont is vanuit het bestuur hiervoor het aanspreekpunt. Afgesproken wordt dat hij en de vrijwilligers die onze spellen dupliceren, dit samen bespreken. Afhankelijk van eventuele nieuwe feiten die naar voren komen en een kosten/baten analyse zou een andere beslissing genomen kunnen worden. Ad.4.d: De regel dat de slechtste competitiescore vervalt, heeft opgeleverd dat leden minder vaak afwezig zijn, en werkt positief. Blijft gehandhaafd. Ad 4 e: Huishoudelijk regelement: is een aanvulling op de statuten en kan gemakkelijker aangepast worden. Er zullen binnenkort nog aanpassingen plaatsvinden (flexcompetitie en taken TC) waarna het HR opnieuw vastgesteld moet worden. Ad 4 f: Het spelen van dezelfde spellen in 3 lijnen wordt zo gelaten met een oproep aan alle leden om niet over de spellen te praten. Verslag algemene ledenvergadering De presentatie van de evaluatie van de flexcompetitie zal door Dick op de site geplaatst worden. 5. Jaarverslag Het jaarverslag zoals opgesteld door de secretaris, wordt vastgesteld. 6. a. Financieel verslag 2016/2017 en begroting 2017/2018: De uitgaven waren redelijk kloppend met de begroting. Waakzaamheid is geboden in verband met teruglopend ledenaantal. Werving nieuwe leden is van groot belang. b. Verslag kascommissie Aarnout Reicher en Rob Vleeschhouwer hebben de kas gecontroleerd. De penningmeester heeft gebruik gemaakt van het boekhoudprogramma van de NBB en zijn taak op adequate wijze en naar behoren uitgevoerd. De kascommissie stelt de leden voor het bestuur decharge te verlenen. De leden gaan hiermee akkoord. Akkie v.d. Weij zal volgend jaar met Rob Vleeschhouwer de kascommissie vormen. Als reserve lid is Wim Horst beschikbaar. c. Jaarrekening Deze wordt vastgesteld met dank aan penningmeester en kascommissie.

4 d. Begroting: kent een licht negatief saldo. Er moet o.a. geïnvesteerd worden in het werven van leden. De reserves van de club zijn ruim. De begroting wordt door de leden bij acclamatie vastgesteld. 7. Contributievoorstel komend seizoen Het voorstel is voor alle leden hetzelfde contributiebedrag in rekening te brengen, onafhankelijk van het aantal speelmomenten. (afgezien van dubbelleden die een lichte korting krijgen). Doel: drempels verlagen, stimuleren van bridgen, flexibiliteit (punten uit het beleidsplan) en vereenvoudiging. Het voorstel wordt na enige discussie aangenomen. 8. Speelschema Vorig jaar is deze al in april opgesteld. Dat is te vroeg omdat het district zijn agenda dan nog niet heeft gepubliceerd. Dit gaf problemen met de Nieuwjaar drive. In de vergadering wordt gekozen dit seizoen een oudjaarsdrive te organiseren op woensdag 27 december. 9. Definitief vaststellen beleidsplan (zie de bijlage) Beleidsplan is te vinden op de website. Er zijn geen reacties op het beleidsplan bij het bestuur binnengekomen en er hebben zich ook geen vrijwilligers gemeld. Omdat per abuis de bijlage bij de stukken ontbrak wordt deze ter vergadering doorgenomen. Actiepunten : - Naar aanleiding van het beleidsplan is ons nieuwe bestuurslid Annelies de Laat bereid gevonden de functie van clubcoördinator op zich te nemen. - Afstemmen bridgeopleidingen gericht op nieuwe en bestaande leden. Gerben Kazimier heeft al diverse opleidingen gepland. Informatie is te vinden op de website en er is een advertentie geplaatst in het Huis aan Huis blad. We zoeken leden die beginnende leden willen ondersteunen als buddy/peetouder: gericht op versoepeling overgang van cursus naar competitie. - Opstellen lijst met invallers - Onderzoeken of extra speelmoment (middag?) haalbaar is. (rekening moet worden gehouden met extra zaalhuur en het mogelijk leeglopen van een ander speelmoment). - Aandacht voor het eventuele voordragen voor een kei of stuur, of benoemen ereleden. Daarnaast zijn er een aantal taken waarvoor vrijwilligers nodig zijn: Jacqueline Rooding heeft haar functie als materiaalbeheerder steeds met veel inzet uitgevoerd. Zij zorg nog wel voor de koffertjes, de verantwoordelijkheid voor de rest van haar taken wordt bij de TC neergelegd. Voor materiaalbeheer worden vrijwilligers gezocht. We willen stimuleren dat leden meer vrijheid voelen elkaar en het bestuur iets te vragen: b.v. de mogelijkheid van vervoer. Het beleidsplan wordt definitief vastgesteld met dank aan iedereen die zich heeft ingezet bij het opstellen hiervan. Een aantal vrijwilligers meldt zich tijdens de vergadering. Andere leden die wel een taak op zich zouden willen nemen willen we van harte uitnodigen zich te melden bij de secretaris.

5 10. Flexcompetitie Er is een concept competitiereglement flexcompetitie opgesteld dat nog verder uitgewerkt moet worden. Er wordt voor gepleit alle niet voor deze competitie van toepassing zijnde artikelen uit het bestaande competitiereglement in dit reglement te laten vervallen. Er moet een duidelijke omschrijving opgenomen worden hoe de rating bepaald wordt en een toelichting op de rekensystematiek. Ook moet goed bekeken worden wat de consequenties zijn voor het clubkampioenschap en iets bedacht worden voor de prijsuitreiking na afloop van een ronde. Afgesproken wordt dat de TC zal overleggen met Andre Busse, Elbert Ettema en Bert de Jong, om tot een aangepaste conceptversie van dit reglement te komen. 11. Bestuursverkiezing Siebren de Boer is aftredend en niet herkiesbaar. Siebren is ruim 25 jaar lid geweest van het bestuur en heeft zich ingezet in de Technische Commissie en als competitieleider. Gelukkig wil hij die laatste taak blijven uitvoeren. Siebren wordt hartelijk bedankt voor al het werk dat hij vele jaren gedaan heeft middels o.a. bloemen en een cadeaubon. Jacqueline Rooding (afwezig met kennisgeving) wordt ook bedankt voor het werk dat zij voor BCL gedaan heeft middels een bos bloemen en een cadeaubon. Voorzitter Tjitske de Heij is aftredend en herkiesbaar. Zij wordt door de vergadering middels applaus herkozen. Annelies de Laat heeft het afgelopen jaar al veel betekend voor het bestuur, zij wordt nu gekozen als bestuurslid. Andre Bergsma is bereid gevonden lid te worden van het bestuur, als opvolger van Siebren de Boer. Ook hij wordt benoemd als lid. 12: Rondvraag en sluiting Henk de Jonge stelt voor Siebren de Boer te benoemen als erelid van onze vereniging. Aldus geschiedt.

6 Bestuur BCL 19 maart 2018 Contributie BCL Conceptvoorstel t.b.v. Algemene Ledenvergadering 2018 Voorafgaand aan het speeljaar 2015/2016 heeft de ALV van BCL ingestemd met een verhoging van de basiscontributie met 2,50 naar 65,- per jaar. Wij stellen eenzelfde verhoging voor met ingang van speeljaar 2018/2019, waarmee de basiscontributie 67,50 gaat bedragen. Met een dergelijke regelmatige, beperkte aanpassing (3,8%) zorgen we ervoor dat de financiële positie van de club in orde blijft zonder dat daarvoor grote, schoksgewijze contributieaanpassingen nodig zijn. De volledige contributieregeling na goedkeuring van dit voorstel: 1. De contributie voor één speelavond of- middag bedraagt 67,50 per lid per speeljaar, ongeacht het aantal speelmomenten. 2. Leden die naast BCL lid zijn van een tweede bij de NBB aangesloten vereniging krijgen een korting van 10,- op de standaardcontributie. 3. Voormalige leden van bridgeclub Hartenvrouw die met ingang van het speeljaar 2018/2019 lid worden van BCL betalen gedurende de eerste twee speel jaren 60, - per speeljaar en daarna de normale contributie. Gerard Brattinga 12 maart 2018

7 Concept Huishoudelijk reglement Artikel 1: Doel Doel van dit huishoudelijk reglement is het vastleggen en aanvullen van zaken welke niet nader zijn omschreven in de statuten van Bridgeclub Leeuwarden (BCL), die zijn vastgelegd op 11 februari Artikel 2: Lidmaatschap 1. Het lidmaatschap van Bridgeclub Leeuwarden wordt geregeld als omschreven in art. 4 t/m 7 van de statuten, handelend over leden, ereleden en donateurs. 2. Ereleden zijn personen aan wie om bijzondere redenen deze titel wordt verleend. Zij worden als zodanig benoemd door de algemene ledenvergadering op voordracht van het bestuur of tenminste vijf leden. Zij betalen geen contributie en genieten dezelfde rechten en plichten als de gewone leden. 3. Proefleden zijn leden die een door BCL geïnitieerde of ondersteunde bridgecursus hebben gevolgd. Zij kunnen aansluitend op de cursus gedurende 2 maanden (= 1 competitieronde) gratis en vrijblijvend meespelen en zijn gedurende die periode volwaardig lid. 4. Donateurs zijn niet-spelende leden die de club willen ondersteunen met minimaal de helft van de dan geldende contributie. Artikel 3: Contributie 1. De contributie van Bridgeclub Leeuwarden wordt geregeld als omschreven in artikel 8 van de statuten. 2. De hoogte van de contributie (in de diverse categorieën) van Bridgeclub Leeuwarden wordt jaarlijks tijdens de algemene ledenvergadering voor het komend clubjaar vastgesteld. 3. De contributie dient uiterlijk 1 november van het lopende clubjaar betaald te zijn. 4. Als de contributie na 1 november en na twee aanmaningen nog niet betaald is, kan deelname aan de competitie worden geweigerd. Bij de eerste aanmaning wordt 2,50 aan aanmaningskosten in rekening gebracht, bij de tweede aanmaning is dit bedrag 5,00. Artikel 4: Nieuwe leden 1. Nieuwe leden betalen contributie vanaf het moment dat ze lid worden. 2. De contributie voor nieuwe leden van Bridgeclub Leeuwarden is op basis van het aantal nog te spelen competitieronden. Drie competities 75%, twee competities 50%, een competitie 25% van de resterende jaarcontributie. 3. Nieuwe leden dienen de contributie te voldoen binnen 21 dagen nadat zij als lid zijn geaccepteerd. Bij niet voldoen aan deze verplichtingen kan hen alsnog het lidmaatschap worden ontzegd. Artikel 5: Duur lidmaatschap

8 Het lidmaatschap van Bridgeclub Leeuwarden wordt aangegaan voor een jaar en stilzwijgend verlengd. Het clubjaar loopt (in afwijking van artikel 13 van de statuten) van 1 juli t/m 30 juni van het volgende jaar. Als een lid wil opzeggen voor het volgende bridgejaar moet hij/zij dat uiterlijk voor 1 juli doen, schriftelijk bij de secretaris of via het afmeldformulier op de website. Het lidmaatschap kan echter onmiddellijk worden beëindigd indien van de vereniging of van het lid redelijkerwijs niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren. Er volgt geen restitutie van contributie. Artikel 6: Verplichtingen van de leden De leden zijn verplicht: a. De statuten en reglementen van Bridgeclub Leeuwarden, alsmede besluiten van het bestuur en de algemene ledenvergadering na te leven. b. De belangen van BCL niet te schaden. Artikel 7: Bestuur 1. De secretaris houdt een Rooster van aftreden van de bestuursleden bij (zie ook art. 10 van de statuten). Het bestuur wordt gevormd door maximaal 7 bestuursleden. 2. Een bestuurslid wordt voor een periode van 3 jaar benoemd. 3. Na 3 jaar kan een bestuurslid zich, maximaal twee keer, herkiesbaar stellen. 4. Naast de functies die in art. 11 van de statuten worden genoemd (voorzitter, secretaris, penningmeester) kent het bestuur functies die in het beleidsplan zijn omschreven in het hoofdstuk Organisatiestructuur BCL: a. Bestuurslid Technische Commissie b. Clubcoördinator nieuwe leden c. Bestuurslid Marketing en Communicatie d. Eventueel een algemeen bestuurslid Het Dagelijks bestuur wordt gevormd door voorzitter, secretaris en penningmeester. 5. Voor einde bestuurslidmaatschap: zie art. 12 van de statuten. 6. In voorkomende gevallen worden bij bestuursbesluit de taken van de bestuursleden anders verdeeld. Artikel 8: Voorzitter 1. De voorzitter leidt alle leden- en bestuursvergaderingen. Alleen bij verhindering van de voorzitter zal hij vervangen worden door het bestuurslid dat volgens artikel 11 van de statuten is aangewezen. 2. De voorzitter coördineert en delegeert in overleg met de overige bestuursleden. Artikel 9: Secretaris 1. De secretaris is belast met het voeren van de correspondentie en het houden van kopie daarvan. 2. De secretaris is belast met het bijhouden en toezicht houden op het ledenregister.

9 3. De secretaris notuleert en werkt de notulen van de vergaderingen uit tot een besluitenlijst. 4. De secretaris zorgt dat op alle vergaderingen aanwezig zijn de statuten en het huishoudelijk reglement van Bridgeclub Leeuwarden alsmede de ledenlijst. 5. De correspondentie dient drie jaar bewaard te blijven. Artikel 10: Penningmeester 1. De penningmeester is belast met het innen van de contributie en andere geldmiddelen. 2. De penningmeester beheert de gelden van Bridgeclub Leeuwarden in overleg met het bestuur. Hij richt zich met zijn uitgaven naar de begroting welke door de jaarlijkse algemene ledenvergadering is vastgesteld. Voor uitgaven, waarin bij vaststellen van de begroting niet is voorzien of die de begroting te boven gaan, is toestemming van het bestuur vereist. 3. De penningmeester verricht de nodige boekingen en zorgt voor het opmaken van rekening en verantwoording. 4. De op de financiën betrekking hebbende stukken dienen 10 jaar bewaard te blijven. Artikel 11: Algemene ledenvergadering 1. Het Dagelijks bestuur stelt de agenda voor een te houden algemene ledenvergadering vast. 2. Elk lid kan het bestuur verzoeken uit te breiden, mits dit verzoek acht dagen vóór de vergadering schriftelijk bij de secretaris van Bridgeclub Leeuwarden is ingediend, met een duidelijke omschrijving van het op te voeren agendapunt. Artikel 12: Commissies 12.1 Technische commissie (TC) De technische commissie is een permanente en voor BCL belangrijke commissie. Deze bestaat uit meerdere personen en draagt zorg voor de organisatie van de in- en externe competitie, het beheer van de materialen waaronder de dupliceermachine, de bridgemates, de computer en de uitleenkoffers. Het bestuurslid TC is de voorzitter van de commissie. De TC functioneert (meestal) als wedstrijdleider van door Bridgeclub Leeuwarden georganiseerde bridgeactiviteiten, buiten de reguliere competitiewedstrijd (bijvoorbeeld viertallentoernooi, slotdrives etc.). Tenslotte fungeert de TC ook als klankbord voor de competitieleiders en zorgt (indien nodig) voor de begeleiding bij het inwerken van nieuwe competitieleiders. Artikel 12.1a: bevoegdheden competitieleiders 1. De competitieleiders zijn verantwoordelijk voor de goede gang van zaken tijdens de competitierondes. 2. De competitieleiders hebben enige mate van vrijheid v.w.b. onder andere het indelen van het aantal lijnen en het spelen in (flex)competitie/butleren/viertallen. Uiteraard

10 altijd wel na overleg met het bestuur en in voorkomende gevallen na goedkeuring van de algemene ledenvergadering Kascommissie (zie artikel 13 lid 4 van de statuten) 12.3 Overige commissies Het bestuur kan besluiten tot het instellen van tijdelijke of permanente commissies als (zie ook beleidsplan): a. Commissie opleiding b. Commissie Ledenwerving en binding c. Marketing en Communicatie d. Feestcommissie: Bridgeclub Leeuwarden bestaat sinds Het streven is om ieder lustrum te vieren met een feestelijke bridgedrive. Hiervoor wordt iedere vijf jaar tijdig een feestcommissie samengesteld e. Ja, gezellig : commissie ter bevordering van de gezelligheid voor en na het spelen en bij speciale bridgedrives. Voor elke commissie wordt een bestuurslid als linking pin aangewezen. Artikel 13: Cursusleider De begeleiding en het geven en regelen van bridgecursussen wordt gedaan door de cursusleider. Bij voldoende aanmelding van cursisten wordt elk jaar bij het begin van het nieuwe seizoen een beginnerscursus bridge gegeven door vrijwilligers en/of bridgedocenten. Daarnaast kan er ook nog een opfriscursus of vervolgcursus gegeven worden. De kosten worden elk jaar door cursusleider en docenten in overleg met het bestuur vastgesteld. Informatie over de verschillende cursussen is te vinden op de website van Bridgeclub Leeuwarden. Artikel 14: Statuten, huishoudelijk reglement en competitie-reglement. De statuten, het huishoudelijk reglement en het competitiereglement zijn te vinden op de website van Bridgeclub Leeuwarden. Ook ligt er in het zalencentrum een exemplaar van de statuten en de reglementen ter inzage. Artikel 15: Slotartikel In alles waarin statuten, huishoudelijk reglement en competitiereglement niet voorzien, beslist het bestuur.

Voor het bijwonen van de Algemene Voorjaars Ledenvergadering van Bridgeclub Leeuwarden (BCL) A G E N D A

Voor het bijwonen van de Algemene Voorjaars Ledenvergadering van Bridgeclub Leeuwarden (BCL) A G E N D A UI T N O D I G I N G Voor het bijwonen van de Algemene Voorjaars Ledenvergadering van Bridgeclub Leeuwarden (BCL) Datum : maandag 29 april 2019 Tijd : 19.30 uur Plaats : Zaal enzo 1. Opening/vaststellen

Nadere informatie

Na afloop van de algemene ledenvergadering wordt er een bridgedrive georganiseerd! Spelen met eigen bridgepartner en aanmelden vooraf is niet nodig.

Na afloop van de algemene ledenvergadering wordt er een bridgedrive georganiseerd! Spelen met eigen bridgepartner en aanmelden vooraf is niet nodig. UITNODIGING Voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van Bridgeclub Leeuwarden (BCL) Datum: 27 augustus 2015 Tijd: 19.30 uur Plaats: Zalencentrum Priyas 1. Opening/vaststellen agenda A G E N

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Multi Bridge (verder omschreven als vereniging): opgericht op 31 juli 2002. aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond. aangesloten bij het

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

Na afloop van de algemene ledenvergadering wordt er een bridgedrive georganiseerd! Spelen met eigen bridgepartner en aanmelden vooraf is niet nodig.

Na afloop van de algemene ledenvergadering wordt er een bridgedrive georganiseerd! Spelen met eigen bridgepartner en aanmelden vooraf is niet nodig. UI T N O D I G I N G Voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van Bridgeclub Leeuwarden (BCL) Datum : donderdag 1 september 2016 Tijd : 19.30 uur Plaats : Zalencentrum Priyas 1. Opening/vaststellen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Beleidsplan Bridgeclub Leeuwarden

Beleidsplan Bridgeclub Leeuwarden Beleidsplan Bridgeclub Leeuwarden 2017-2020 Aanleiding en doelstelling Vragen vanuit de vereniging Stip aan de horizon Wat voor club willen we zijn (missie)? Welke activiteiten voeren we uit de komende

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland Begripsbepalingen Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder - NH : de vereniging Bridgedistrict Noord-Holland - NBB : de Nederlandse Bridge Bond - Vereniging : het Bridgedistrict Noord-Holland -

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Inhoud: Artikel 1 Leden 2 Artikel 2 Geldmiddelen 2 Artikel 3 Bestuur 2 Artikel 4 Voorzitter 2 Artikel 5 Secretaris 2 Artikel 6 Penningmeester 3 Artikel 7

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OSVV 040

Huishoudelijk Reglement OSVV 040 Versie 4.0 dd. 02 april 2014 Artikel 1. Algemene bepaling 1.1. De vereniging draagt de naam OSVV 040, hierna te noemen de vereniging. De vereniging is gevestigd te Eindhoven. 1.2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCW

Huishoudelijk Reglement BCW Huishoudelijk Reglement BCW Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Weert (verder omschreven als vereniging): opgericht op `19 juni 1969, als fusieclub van BCW (opgericht 27 augustus 1952) en BCL (opgericht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

STATUTEN EN REGLEMENTEN

STATUTEN EN REGLEMENTEN STATUTEN EN REGLEMENTEN van de Bridge Club Heeg BCH opgericht 21 september 1989 1. Statuten art 1. De vereniging, verder club genoemd, draagt de naam Bridge Club Heeg BCH en is gevestigd te Heeg. De club

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Bridgeclub De Burght

Huishoudelijk Reglement Bridgeclub De Burght Huishoudelijk Reglement Bridgeclub De Burght Artikel 1: Toetreding als lid In aansluiting op artikel 5.1 van de statuten toelating gewone leden wordt het volgende bepaald: A De vereniging kent een wachtlijst;

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Het secretariaat van de vereniging is gevestigd ten huize van de secretaris.

Het secretariaat van de vereniging is gevestigd ten huize van de secretaris. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BRIDGECLUB KLAVERTOP In dit huishoudelijk reglement worden nadere regels gegeven conform artikel 22 van de Statuten van Bridgeclub KlaverTop, gevestigd te Heemstede.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bridge Club Tilburg Zuid Huishoudelijk Reglement Het huishoudelijk reglement is aangenomen op de algemene ledenvergadering van 6 december 2007 en treedt in werking per 6 december 2007. Het huishoudelijk

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Inhoud

Huishoudelijk Reglement Inhoud Huishoudelijk Reglement Inhoud Algemeen...2 Commissies...3 Clubblad...3 Lidmaatschap...3 Ereleden en leden van verdienste...3 Wedstrijden...4 Algemene Vergadering...4 Geldmiddelen...4 Wijzigingen in Huishoudelijk

Nadere informatie

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Algemeen Artikel 1: 1. De organisatie en inrichting van de competities *) van de vereniging zijn een taak van de Technische Commissie (hierna T.C.) 2.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van IVN, vereniging voor Natuur- en Milieueducatie, afdeling Amersfoort en Omgeving

Huishoudelijk Reglement van IVN, vereniging voor Natuur- en Milieueducatie, afdeling Amersfoort en Omgeving Huishoudelijk Reglement van IVN, vereniging voor Natuur- en Milieueducatie, afdeling Amersfoort en Omgeving Artikel 1 Leden en Donateurs (zie afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1. Behalve gewone leden, ereleden

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon lidmaatschap (artikel 4 van de statuten) Artikel 1 1. Degene die lid van de Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen wil worden, dient een schriftelijk verzoek dienaangaande

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Blad 1 van 7 Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Multi Bridge (verder omschreven als vereniging): opgericht op 31 juli 2002. aangesloten bij de Nederlandse

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HOOFDSTUK 1 Plichten van de leden Artikel 1. De leden zijn verplicht: Hun jaarlijkse contributie vóór 1 maart van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. De Badmintonclub Scarabee, hierna te noemen: B.C. Scarabee heeft ten doel het bevorderen en beoefenen van de badmintonsport.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE Artikel 1. Leden/donateurs (zie statuten artikel 5 t/m 9) 1. De vereniging kent leden die bij het IVN zijn aangemeld

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Artikel 1. De rechten en plichten van de leden, voor zover in dit reglement niet nader omschreven, worden door het bestuur vastgesteld. Artikel 2. Royement van het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn.

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Mocht in dit reglement gesproken worden van hij en andere taalkundige manlijke vormen, dan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen

Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Huishoudelijk Reglement Beach Sport Groningen Opmaak: 14 april 2009 Vastgesteld per ALV besluit op: 19-04-2009 Algemeen Artikel 1. Te Groningen bestaat een vereniging genaamd Beachsport Groningen. Zij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 1. Lid van de vereniging kunnen worden meerderjarige natuurlijke personen. Jongeren die de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt kunnen jeugdlid worden, dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

Beleidsplan Bridgeclub Leeuwarden (BCL) (versie 22 april)

Beleidsplan Bridgeclub Leeuwarden (BCL) (versie 22 april) Beleidsplan Bridgeclub Leeuwarden (BCL) (versie 22 april) 1.Aanleiding Er waren meerdere aanleidingen voor het opstellen van een Beleidsplan: -vragen vanuit de vereniging naar een Beleidsplan -behoefte

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Begripsbepalingen Artikel 1. a) Mantelzorg is de zorg die men onbetaald, informeel, niet-beroepsmatig en langdurig geeft aan een hulpbehoevende naaste. b) Een mantelzorgmakelaar

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHAAKVERENIGING ERASMUS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHAAKVERENIGING ERASMUS HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHAAKVERENIGING ERASMUS Bestuur 1.1 Het bestuur van de vereniging beheert de zaken van de vereniging en is belast met de naleving van de statuten en dit reglement, alsmede

Nadere informatie

BRIDGE CLUB WIJCHEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN BRIDGE CLUB WIJCHEN

BRIDGE CLUB WIJCHEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN BRIDGE CLUB WIJCHEN BRIDGE CLUB WIJCHEN Secretariaat Bridge Club Wijchen Hans Redelijk Lavendel 523 5432 CZ Cuijk Tel: 0485-312794 E-mail: bridgeclubwijchen@gmail.com Website: www.nbbportal.nl/15005 HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. van de. Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86)

Huishoudelijk reglement. van de. Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86) Huishoudelijk reglement van de Bridge Combinatie Concordia 86 (BCC-86) ================================================= Hoofdstuk I: Van de leden. Wijze van toetreden van gewone leden. Artikel 1. 1. Personen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 Aanvragen/toekennen lidmaatschap Artikel 1 verzoek tot lidmaatschap Een verzoek om lidmaatschap van de vereniging wordt ingediend bij het secretariaat van de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 27 september 2011

Huishoudelijk Reglement 27 september 2011 0. Definities ABC - Alkmaarsche Bridge Club ALV - Algemene Ledenvergadering Bestuur - alle bestuursleden van ABC CR - Competitie Reglement HHR - HuisHoudelijk Reglement LV - Ledenvergadering NBB - Nederlandse

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA WEDSTRIJDREGLEMENT ROOSTERCOMPETITIE BEJA A. DOEL, BESTUUR EN ORGANISATIE Artikel 1A a) Biljartvereniging Beja is opgericht op 6 januari 1977. Beja heeft haar activiteiten in het KBO gebouw 'Vestingzicht'

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn Opgericht bij notariële acte d.d. 11 februari 1991 en ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van koophandel en fabrieken voor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

Na afloop van de algemene ledenvergadering wordt er een bridgedrive georganiseerd! Spelen met eigen bridgepartner en aanmelden vooraf is niet nodig.

Na afloop van de algemene ledenvergadering wordt er een bridgedrive georganiseerd! Spelen met eigen bridgepartner en aanmelden vooraf is niet nodig. U I T N O D I G I N G Voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van Bridgeclub Leeuwarden (BCL) Datum : donderdag 31 augustus 2017 Tijd : 19.30 uur Plaats : Zalencentrum Priyas A G E N D A 1.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde. Vastgesteld 5 april 2018 Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde Vastgesteld 5 april 2018 Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG) HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Contributie Artikel

Nadere informatie

Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT Leiderdorpse Bridge Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMEEN Artikel 1 In dit reglement wordt de Leiderdorpse Bridge Club L.B.C. aangeduid als de vereniging. Artikel 2 De vereniging is lid van het district

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort ALGEMEEN Artikel 1 1. Het Huishoudelijk Reglement geldt naast hetgeen in de statuten van Lopersgroep Brandevoort is opgenomen. 2. De algemene vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen.

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen.... 2 1. art. 1.... 2 1. art. 2.... 2 1. art. 3.... 2 Hoofdstuk 2. Van de leden... 2 2. art. 1.... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement (HHR) is een uitwerking van de statuten van 14 oktober 2010 van de MD Verenging, conform de in artikel 20 van deze statuten geboden mogelijkheid.

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. van de BRIDGECLUB TROEF INN. Aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond onder nr.

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. van de BRIDGECLUB TROEF INN. Aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond onder nr. H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T van de BRIDGECLUB TROEF INN Aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond onder nr. 25028 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De Bridgeclub "Troef INN" wordt in dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K.

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. STATUTEN Artikel 1: ALGEMEEN 1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. 2. De B.D.K. zetelt in Gorinchem. Artikel

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN. Versiedatum: TOEPASSINGSGEBIED. 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict *.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN. Versiedatum: TOEPASSINGSGEBIED. 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging Bridgedistrict *. Bladzijde 1 van 8 Ref: 2010.0487.01 AR MV HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN Versiedatum: 21-12-2010 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict *. 2.

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

Nederlandse DFKPclub

Nederlandse DFKPclub 1 Nederlandse DFKPclub Opgericht 2 maart 2002 Statuten en Huishoudelijk reglement 2 3 Wanneer een vereniging wordt opgericht, heeft dat een doel en horen daar vanzelfsprekend een aantal spelregels bij.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Editie 2007.

Pagina 1 van 5. Editie 2007. Pagina 1 van 5 Vereniging Senioren PC club te Biddinghuizen Secretariaat: ingeschreven bij KvK nr. 39036905 Havenkant 14 Bankrek: RABO 337606870 8256 CV Biddinghuizen e-mail secretaris@sccb.nl Editie 2007.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie