Beleidsplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan 2013-2018"

Transcriptie

1 Vrienden van stoomschip Rotterdam Beleidsplan Inhoud 1. Inleiding 2. Waarom het s.s. Rotterdam? 3. Doelstelling en organisatie 4. Verslag van de uitgevoerde activiteiten 5. De activiteiten in de komende vijf jaar 1. Inleiding Waar staat de Stichting behoud stoomschip Rotterdam na twaalf jaar strijden voor het behoud van het grootste ooit in Nederland gebouwde passagiersschip? Deze en andere vragen komen aan bod in dit beleidsplan. Nederland heeft als handelsnatie een grote verscheidenheid aan schepen gekend. Daarvan zijn verschillende types voor het publiek bewaard gebleven, zoals de Batavia, de stoomsleper de Furie, de Hydrograaf, platbodems en de Buffel. Vele andere voor Nederland belangrijke schepen, zoals grote passagiers- en vrachtschepen uit de vijftiger en zestiger jaren, zijn niet bewaard gebleven. Van de Holland Amerika Lijn zijn, behalve het ss Rotterdam, geen passagiers- en vrachtschepen behouden gebleven. Andere belangrijke Nederlandse schepen, zoals de Nieuw Amsterdam uit 1938, de Oranje uit 1939, de Willem Ruys uit 1947 en de Maasdam uit 1952 zijn inmiddels gesloopt of gezonken. Het ss Rotterdam is dan ook een van de laatste vertegenwoordigers van de grote passagiersschepen waarvan er vroeger wereldwijd vele tientallen waren. Ook in Europa zijn geen vergelijkbare schepen bewaard gebleven. In de Verenigde Staten ligt het ss Queen Mary (uit 1936), dat als hotel, restaurant en museumschip dienst doet in Long Beach.

2 2 In Nederland zijn verschillende organisaties actief voor schepen als de Hudson, de Elbe en de Bernisse. De Stichting Federatie Oud-Nederlandse Vaartuigen (FONV) spant zich in voor het behoud van kleine vaartuigen. Er was tot 2001 echter nog geen organisatie die zich het behoud van een zeegaand passagiersschip ten doel stelde, terwijl het ss Rotterdam naar de sloperij dreigde te gaan. Vandaar de oprichting in 2001 van de Stichting behoud stoomschip Rotterdam. 2. Waarom het s.s. Rotterdam? Het ss Rotterdam (1959) is een belangrijk onderdeel van het Nederlands industrieel erfgoed, gebouwd door de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). Het is het grootste passagiersschip dat in Nederland is gebouwd voor een Nederlandse rederij en de laatste vertegenwoordiger van een traditie van lijnschepen die tientallen jaren de oceanen hebben bevaren. In de zestiger jaren behoorde het schip door zijn grootte tot de wereld top-tien. Vele duizenden hebben met het schip gereisd, voor zaken, voor familiebezoek en voor vakantie. Voor velen is het schip een herinnering aan de voorspoedige vijftiger en zestiger jaren van de vorige eeuw. Het schip is een toonbeeld van architectuur, techniek en kunstuitingen uit de vijftiger jaren. De architectuur was baanbrekend door een nieuwe indeling en plaatsing van de rookkanalen achterop het schip. Wat betreft de techniek is het bijzonder door zijn constructie: de romp is gedeeltelijk geklonken en gelast, in de bovenbouw is voor het eerst op grote schaal aluminium toegepast, en zijn vier expansienaden zijn aangebracht om spanningen in de bovenbouw op te vangen. De Parsons stoomturbines zijn inmiddels zeldzaam. Cultuurhistorisch is het schip van belang door de integratie van kunstvoorwerpen in het interieur, zoals de wandschildering in de Ritz-Carlton, de betimmering van de Smoking Room en de Ambassador Room. Bij de financiering van het schip heeft de rijksoverheid een belangrijke rol gespeeld door gelden beschikbaar te stellen op grond van wetgeving ten aanzien van schadevergoeding voor maritieme oorlogsverliezen. Een belangrijk deel van de bouwkosten, 126 miljoen gulden, is hierdoor beschikbaar gekomen. Aan de bouw van het schip is meegewerkt door bekende architecten als J.A. van Tienhoven, C. Elffers, C.W.L. Wirtz en H.A. Maaskant. Voor de decoraties hebben vele kunstenaars hun bijdrage geleverd, zoals Elenbaas, Bouhuys & Klaassen, Van den Steene en d Ailly-Van Waterschoot van der Gracht. Bovendien hebben bedrijven als De Porceleyne Fles N.V., Grasso, Heemaf, Gebr. Van Swaaij, Koninklijke Vereenigde Tapijtfabrieken, Philips, Smit Slikkerveer, Stork, Koninklijke Maatschappij De Schelde, Bruynzeel en Van Leeuwen Buizen meegewerkt aan de bouw van dit schip. Behoud van dit laatste passagiersschip, deels bestemd voor de transatlantische lijnvaart, is dan ook een logische stap.

3 3 Bij de waardering van monumentale kunst uit de wederopbouwperiode ( ) wordt de kunst op het ss Rotterdam gezien als een staalkaart van kunstuitingen uit die tijd. Kunsthistorici en architecten (in opleiding) kunnen met eigen ogen aanschouwen waartoe een goede samenwerking van kunstenaars en architecten kan leiden. Voor maritieme opleidingen is het schip een schatkamer van traditionele instrumenten. Het biedt als industrieel en cultureel erfgoed een beeld van een roemrijk scheepsbouw verleden. In de visie van de stichting kan het schip voor vele doeleinden worden gebruikt: Als hotel met ca. 250 buitenhutten. De zalen La Fontaine en Odyssee kunnen bijvoorbeeld uitstekend dienen als restaurant. Het Lido-dek met buitenzwembad is het mooiste terras van Rotterdam. De Ocean Bar, de Grand Ballroom (Ritz-Carlton) en de Ambassador Room zijn ruimten waar het een feest is om iets te vieren. De Queens Lounge (die zich uitstrekt over de gehele breedte van het schip) is nog steeds een pracht van een danszaal. En wat te denken van de hoog gelegen Sky Room als sfeervolle nachtclub. Voor toneel en muziekvoorstellingen kan het theater worden gebruikt met 500 plaatsen. 3. Doelstelling en organisatie De stichting is opgericht op 4 mei 2001 met de naam: Stichting behoud stoomschip Rotterdam. Zij kan tevens opereren onder de naam Steamship Rotterdam Foundation. Sinds 2009 presenteert de stichting zich als Vrienden van stoomschip Rotterdam. De stichting heeft een driekoppig bestuur, ca 800 donateurs en een groep vrijwilligers die zonder enige vergoeding wekelijks aan boord actief is om bijvoorbeeld diverse authentieke elementen te restaureren. Doelstelling is het behoud van het passagiersschip ss Rotterdam als maritiem, industrieel en cultureel erfgoed door: te bevorderen dat het schip naar Nederland komt en op een duurzame en cultuurhistorisch verantwoorde wijze wordt geëxploiteerd; samenwerking te bevorderen van alle mogelijke partijen die het behoud ondersteunen en er aan bijdragen; een visie te ontwikkelen voor de vele gebruiksmogelijkheden van het schip. Deze visie uit te dragen, onder andere door benadrukking dat het ss Rotterdam het hoogtepunt is van de Nederlandse naoorlogse scheeps- en machinebouw met unieke architectuur, beeldende kunst en vakmanschap dat behouden moet blijven; de cultuurhistorische en industriële waarde van het schip als erfgoed vast te leggen in woord en beeld; en voorts alles wat met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord.

4 4 Zij tracht dit doel te bereiken door gebruik te maken van overleg, publicaties, manifestaties, lezingen, fondsenwerving en in het algemeen het op gang brengen van een maatschappelijke beweging. De stichting heeft niet als doel het schip zelf te bezitten of te exploiteren. Het bestuur Op dit moment bestaat het bestuur uit: Klaas Krijnen, voorzitter, Jan-Willem Koene, secretaris-penningmeester, Koos Sanderse, lid Beloningsbeleid: Al het werk wordt op vrijwillige basis gedaan, zonder enige beloning. Wel worden gemaakte kosten vergoed voor aangeschaft materiaal e.d. Financiële verantwoording: De stichting bedruipt zichzelf met de verkregen donaties en bijzondere bijdragen op projectbasis. De stichting heeft een bescheiden eigen vermogen als financiële buffer en geen schulden. De stichting is niet BTW-plichtig. Voor de controle op het financieel beheer is een tweehoofdige kascommissie van buiten het stichtingsbestuur ingesteld, bestaande uit de heren G. van Hengel en R. Paping. 4. Verslag van de uitgevoerde activiteiten De stichting heeft sinds 2001 het volgende gedaan: - de terugkeer van het ss Rotterdam in gang gezet; - initiatief genomen tot en bijgedragen aan diverse publicaties, variërend van artikelen in tijdschriften, een visie op het toekomstige gebruik, tot boeken en documentaires; - initiëren van een proces dat moet leiden tot een beschermende status, wat onder meer heeft geleid tot het opstellen van een waardestellend rapport; - bijdrage geleverd aan de herinrichting van het schip tijdens de renovatie, met als doel het behoud van zo veel mogelijk authentieke elementen; - presentaties tijdens bijvoorbeeld Architectuurdag, Monumentendag en Havendagen; - het periodiek uitgeven van informatiebulletins en kalenders; - het bijeenbrengen, beheren en aan boord ten toon stellen van historisch materiaal; - het fysiek terug brengen van authentieke elementen op het schip, zoals vitrines, goudkleurige beplating bij de liften, hekwerken; - het leveren van informatie en beeldmateriaal aan de exploitanten van het schip, onder meer voor de inhoud van tours; - het onderhouden van een website en het beantwoorden van vragen van geïnteresseerden.

5 5 5. De activiteiten in de komende vijf jaar Sinds juni 2013 is het ss Rotterdam eigendom van WestCord Hotels. In samenwerking met de nieuwe eigenaar en exploitant van de zalen aan boord, Catering & Events (onderdeel van Jaarbeurs in Utrecht) worden diverse activiteiten aan boord ontplooid. Concreet betekent dit onder meer: Overleg voeren met de eigenaar en zalenexploitant over het gebruik van en de plannen met het schip, met als doel instandhouding van het schip en de inrichting en het specifieke karakter daarvan. Het geven van presentaties e.d. Werving van donateurs en sponsors. Herstellen en beschermen van authentieke elementen, waaronder de herbouw van vier ontbrekende sloepen. Samenstellen kunstbeheerplan. Bevorderen dat de aanwezige (technische) kennis over het schip wordt vastgelegd en gebruikt bij de exploitatie van en rondleidingen op het schip. Overleg voeren met Ministerie van OCW, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Raad voor Cultuur en de gemeente Rotterdam over een beschermende status voor het schip of delen daarvan. In 2004 is een waardestellend rapport opgesteld, dat bekend is bij OCW en de Raad voor Cultuur. Een herziening hiervan is nodig. Samenwerking met andere organisaties die aan boord actief zijn om kennis te delen en te vergroten. Contact onderhouden met donateurs, pers en anderen (onze specialiteit blijft connecting people ). Berichtgeving aan ca 800 donateurs via website, mailings en informatiebulletins. Het uitgeven van een algemene flyer. Deelname aan manifestaties, zoals tijdens Architectuurdag, Monumentendag en Havendagen. Dit gebeurt in samenwerking met eigenaar en zalenexploitant. Het organiseren van bijeenkomsten / symposia voor organisaties, donateurs e.d. Het (digitaal) vastleggen van de waarden van het schip als cultureel en industrieel erfgoed, waaronder het bevorderen van de totstandkoming van boeken over het schip.

U I T N O D I G I N G. Bernhoven Breed 2018 ss Rotterdam

U I T N O D I G I N G. Bernhoven Breed 2018 ss Rotterdam U I T N O D I G I N G Bernhoven Breed 2018 ss Rotterdam Woensdagmiddag 20 vrijdag 22 juni 2018 Uden Veghel - Oss Beste collega, Wij kijken met plezier terug op een geslaagde en zonnige editie van de Bernhoven

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2020 Stichting Vrienden Kunstbezit Paradijskerk Rotterdam 1. BELANGRIJKE GEGEVENS 3 2. INTRODUCTIE 4 3. BELEID 5 3.1 STATUTAIRE DOELSTELLING 5 3.2 VISIE 5 3.3 MISSIE 5 3.4 STRATEGIE 5

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2017 Inhoud Inleiding Doel Algemeen beleid Actueel beleid Nieuw beleid Fondsen Geplande werkzaamheden 2015-2017 Inleiding De Stichting Bescherming Wederopbouwerfgoed Eindhoven is opgericht

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Stichting Time to Help Nederland Hang 4 3011 GG Rotterdam info@timetohelp.nl www.timetohelp.nl Inschrijvingsnummer KVK : 55404073 RSIN/Fiscaalnummer: 851692357

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sloterkerk

Stichting Vrienden van de Sloterkerk Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van de Sloterkerk 1 Centrum voor bezinning en cultuur in een beschermd dorpsgezicht. Januari 2018. Concept 0.3. Stichting Vrienden van de Sloterkerk Sloterweg 1162 1066

Nadere informatie

DE FAMILIE VAN LOON 130 _

DE FAMILIE VAN LOON 130 _ DE FAMILIE VAN LOON Mooi idee: je familie en huis jarenlang laten portretteren door schilders en fotografen. De roemrijke familie Van Loon uit Amsterdam deed dat. De indrukwekkende stapel familieportretten

Nadere informatie

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 3 2 0 1 5. De schoenerbrik Jan Freseman in 1860

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 3 2 0 1 5. De schoenerbrik Jan Freseman in 1860 B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 3 2 0 1 5 De schoenerbrik Jan Freseman in 1860 INHOUD Voorwoord.. 3 Inleiding.. 4 Doelstellingen.. 5 Missie... 6 Beleid en beheer... 7 Gegevens

Nadere informatie

Beleidsplan De Buffel. Stichting Museumschip De Buffel Hellevoetsluis

Beleidsplan De Buffel. Stichting Museumschip De Buffel Hellevoetsluis Beleidsplan De Buffel Stichting Museumschip De Buffel Hellevoetsluis INHOUD: 1) Introductie pag. 3 2) De Stichting Museumschip De Buffel pag. 4 3) Markt en marketing pag. 6 4) Financieel plan pag. 10 Ondernemersplan

Nadere informatie

De Varend Monument- Lening. Een laagrentende lening voor de restauratie van varend erfgoed

De Varend Monument- Lening. Een laagrentende lening voor de restauratie van varend erfgoed De Varend Monument- Lening Een laagrentende lening voor de restauratie van varend erfgoed Nationaal Register Varende Monumenten Een deel van de monumentale schepen in Nederland staat geregistreerd in het

Nadere informatie

Op reis aan de kade. ss Rotterdam. Het begin van nieuwe herinneringen. Hotel / restaurants

Op reis aan de kade. ss Rotterdam. Het begin van nieuwe herinneringen. Hotel / restaurants Op reis aan de kade ss Rotterdam. Het begin van nieuwe herinneringen. Hotel / restaurants Als voormalig stoomschip van de Holland-Amerika Lijn heeft het ss Rotterdam over alle wereldzeeën gevaren. Nu is

Nadere informatie

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse. GEGEVENS STICHTING Naam van de stichting: Stichting VandenBroek Foundation Postadres: Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 Website: www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.nl

Nadere informatie

Foundation for Dutch Heritage Overseas BELEIDSPLAN NEW HOLLAND FOUNDATION 2016-2020. Hoofdstuk 1 Inleiding p. 2. Hoofdstuk 2 Huidige situatie p.

Foundation for Dutch Heritage Overseas BELEIDSPLAN NEW HOLLAND FOUNDATION 2016-2020. Hoofdstuk 1 Inleiding p. 2. Hoofdstuk 2 Huidige situatie p. BELEIDSPLAN NEW HOLLAND FOUNDATION 2016-2020 Hoofdstuk 1 Inleiding p. 2 Hoofdstuk 2 Huidige situatie p. 2 Hoofdstuk 3 Visie en Missie p. 3 Hoofdstuk 4 Ambities p. 4 Hoofdstuk 5 Stappenplan p. 5 1 Hoofdstuk

Nadere informatie

Stichting NDSM-Herleeft. De geschiedenis van de nautische industrie herleeft in Amsterdam.

Stichting NDSM-Herleeft. De geschiedenis van de nautische industrie herleeft in Amsterdam. Stichting NDSM-Herleeft De geschiedenis van de nautische industrie herleeft in Amsterdam. Bezoekadres: Stichting NDSM-Herleeft tt. Neveritaweg 61 1033 WB Amsterdam Te bezoeken op afspraak. Stichting NDSM-Herleeft

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Stichting Helderse Draaiorgelvrienden

Stichting Helderse Draaiorgelvrienden Stichting Helderse Draaiorgelvrienden BELEIDSPLAN [2018 2023] Stichting Helderse Draaiorgelvrienden Biestarwe 18 1761 VS Anna Paulowna secretaris@draaiorgeldeharmonica.nl 0649-070220 Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE STADSSCHOUWBURG UTRECHT BELEIDSNOTITIE 2013-2016

STICHTING VRIENDEN VAN DE STADSSCHOUWBURG UTRECHT BELEIDSNOTITIE 2013-2016 STICHTING VRIENDEN VAN DE STADSSCHOUWBURG UTRECHT - STADSSCHOUWBURG FOUNDATION - BELEIDSNOTITIE 2013-2016 17 april 2013 INHOUDSOPGAVE 1. DOELSTELLING... 3 2. STRATEGIE... 3 3. BEHEER VAN HET VERMOGEN...

Nadere informatie

Stichting Truckers voor Gehandicpten Galjoen 10 3863 EK NIJKERK. Publicatierapport 2014

Stichting Truckers voor Gehandicpten Galjoen 10 3863 EK NIJKERK. Publicatierapport 2014 Stichting Truckers voor Gehandicpten Galjoen 10 3863 EK NIJKERK Publicatierapport 2014 ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting Truckers voor Gehandicapten Adres Galjoen 10 Postcode 3863

Nadere informatie

Geschiedenis. Het terrein nam bijna twee kilometer oever aan de noordzijde van het IJ en ongeveer 90 hectare grond in beslag.

Geschiedenis. Het terrein nam bijna twee kilometer oever aan de noordzijde van het IJ en ongeveer 90 hectare grond in beslag. Geschiedenis NDSM staat voor de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij. Dit was een werf voor de nieuwbouw, reparatie en machinebouw van schepen in Amsterdam die heeft bestaan tussen 1894 en 1979.

Nadere informatie

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016 Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2016 februari 2016 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Strategie... 1 2.1 Statutaire doelstellingen... 1 2.2 Afwezigheid van winstoogmerk... 1 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Boerderij Gijbeland 2014-2018

Beleidsplan Stichting Boerderij Gijbeland 2014-2018 Beleidsplan Stichting Boerderij Gijbeland 2014-2018 1 Inleiding De Stichting Boerderij Gijbeland werd op 2 juli 2004 opgericht. De aanleiding hiervoor was de verplaatsing van Boerderij Gijbeland. Het bestuur

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

www.kv.nl/opdrachten/ Directeur Bevlogen, communicatief, (cultureel) ondernemend, innovatief Naarden Directeur Stichting Grote Kerk Naarden Organisatie Stichting Grote Kerk Naarden Stichting Grote Kerk

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Stichting Akyazili Nederland Dit document maakt inzichtelijk welke plannen het bestuur heeft gemaakt naar aanleiding van haar toekomst. Het bestuur 3 februari 2016 Diergaardesingel

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Ark van Noach

Beleidsplan Stichting Ark van Noach Beleidsplan Stichting Ark van Noach Beleidsplan Voor u ligt het beleidsplan van stichting Ark van Noach. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving

Nadere informatie

Het RDM Campus. (RDM), gelegen aan de. op de Nieuwe Maas. Op deze. en gebouwd - zijn nu. evenementen. Even. onderwijs gegeven en werken studenten en

Het RDM Campus. (RDM), gelegen aan de. op de Nieuwe Maas. Op deze. en gebouwd - zijn nu. evenementen. Even. onderwijs gegeven en werken studenten en Het RDM Campus Congrescentrum is gevestigd in het oude hoofdkantoor van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM), gelegen aan de Dokhaven en met uitzicht op de Nieuwe Maas. Op deze historische, industriële

Nadere informatie

De stichting gaat pachtovereenkomsten aan pacht dit aan de exploitant tuinder. Het is de ambitie van de stichting om gronden te verwerven.

De stichting gaat pachtovereenkomsten aan pacht dit aan de exploitant tuinder. Het is de ambitie van de stichting om gronden te verwerven. ANBI Verantwoording 2015 Algemene gegevens Stichting DNA, De Nieuwe Akker RSIN: 8216.32.826 Secretariaat de Nieuwe Akker Wouwermanstraat 4 zwart, 2023 XG Haarlem Doelstelling Vergroten van de kwaliteit

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Tanzania Ubuntu Academy

Beleidsplan Stichting Tanzania Ubuntu Academy Beleidsplan Stichting Tanzania Ubuntu Academy 2011-2015 Inhoud: 1. Activiteiten van de Stichting Tanzania Ubuntu Academy 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van de stichting Tanzania Ubuntu Academy 4.

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beldhuismolenweg 8a 7562 PC Deurningen Telefoon: 088 45 46 700 E-mail: info@welkomhuis-twente.nl Website: www.welkomhuis-twente.nl Beleidsplan 2014 Pagina 1

Nadere informatie

CONCEPT Varend erfgoed en Omgevingswet

CONCEPT Varend erfgoed en Omgevingswet CONCEPT Varend erfgoed en Omgevingswet Zienswijze ontwerp Omgevingsbesluit Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN), Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig (LVBHB) Vereniging

Nadere informatie

Stichting Vrienden Landgoed Vollenhoven. Jaarrekening 2015

Stichting Vrienden Landgoed Vollenhoven. Jaarrekening 2015 Stichting Vrienden Landgoed Vollenhoven Jaarrekening 2015 Inhoud 1. Verslag van het stichtingsbestuur 2. Algemeen 3. Jaarrekening 1 Verslag van het stichtingsbestuur Het jaar 2015 hebben we met een mooi

Nadere informatie

Korte historie. Stichting Al-Raza (betekent de tevredenheid) is op 31 december 1999 opgericht.

Korte historie. Stichting Al-Raza (betekent de tevredenheid) is op 31 december 1999 opgericht. Beleidsplan Beleidsplan 2014-2018 Stichting Almeerse Moslims AL-RAZA/Moskee AL-RAZA Adres: Edvard Munchweg 2, 1328 MA Almere Tel: 06-51476180 Korte historie Stichting Al-Raza (betekent de tevredenheid)

Nadere informatie

12 januari Leo van Herwijnen Rugby Foundation. - opgericht 6 februari Beleidsplan

12 januari Leo van Herwijnen Rugby Foundation. - opgericht 6 februari Beleidsplan 12 januari 2016 Leo van Herwijnen Rugby Foundation - opgericht 6 februari 2014 - Beleidsplan 2015-2020 Inhoud INHOUD 1 Inleiding en doelstellingen... 3 2 Projecten / uitvoering plannen... 4 2.1 Rugby museum...

Nadere informatie

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 november 2011 Inleiding Op 26 oktober 2011 is de stichting Vrienden van de Firma van Drie, afgekort Vrienden van De Firma, opgericht. De vriendenstichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur

Beleidsplan Stichting Vrienden van Sypesteyn. Datum 1 maart Stichting Vrienden van Sypesteyn. Auteur Beleidsplan 2018-2022 Stichting Vrienden van Sypesteyn Datum 1 maart 2018 1 Auteur Stichting Vrienden van Sypesteyn 1. Inleiding Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2018-2022 van de Stichting Vrienden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017

BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017 BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017 Inleiding. De doelstellingen van het beleidsplan 2008-2010 zijn nagenoeg volledig gerealiseerd. De volgende zaken zijn daarbij uitgevoerd:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting 99%RIDE

Beleidsplan Stichting 99%RIDE Beleidsplan Stichting 99%RIDE Voor de jaren 2013-2015 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting 99%RIDE. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de

Nadere informatie

De Stichting LUSTHOFxl is opgericht en notarieel geregistreerd op 29 november 2013 en gevestigd in Den Haag.

De Stichting LUSTHOFxl is opgericht en notarieel geregistreerd op 29 november 2013 en gevestigd in Den Haag. ANBI BELEIDSPLAN 2014-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 3. Beleid... 2 3.1 Werkzaamheden... 2 3.2 Werving en beheer van gelden... 3 3.3 Vermogen... 3 3.4 Bestedingsbeleid en activiteiten...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HERMAN VAN VEEN ARTS CENTER FONDS

BELEIDSPLAN STICHTING HERMAN VAN VEEN ARTS CENTER FONDS BELEIDSPLAN STICHTING HERMAN VAN VEEN ARTS CENTER FONDS 1 1 Inleiding In dit beleidsplan leggen het bestuur en de directie van de Stichting Herman van Veen Arts Center Fonds het actuele beleid vast. Dit

Nadere informatie

Stichting Kerkenland. Jaarverslag 2017

Stichting Kerkenland. Jaarverslag 2017 Stichting Kerkenland Jaarverslag 2017 Stichting Kerkenland, jaarverslag 2017 1. Gegevens Stichting Kerkenland Kuipersstraat 65 hs 1074 EH Amsterdam info@stichtingkerkenland.nl www.stichtingkerkenland.nl

Nadere informatie

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland Beleidsplan 2019-2022 Vastgesteld op 4 december 2018 Historisch Genootschap Midden- Kennemerland Historisch Genootschap Midden-Kennemerland 1. INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de vereniging

Nadere informatie

Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen

Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen Beleidsplan Vereniging Vrienden Walburgiskerk Zutphen 2019-2023 1 1. Inleiding De Walburgiskerk (daterend in opzet uit ca. 1050) is een van de belangrijkste museale kerken in Nederland en het belangrijkste

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden Atlas Van Stolk

Beleidsplan Stichting Vrienden Atlas Van Stolk Beleidsplan Stichting Vrienden Atlas Van Stolk 2017-2020 1. Doel De Stichting heeft ten doel het in stand houden in de meest ruime zin van het woord van de verzameling, bekend onder de naam "Atlas Van

Nadere informatie

Informatieblad (aangepaste regeling m.i.v. 1 oktober 2012) Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten

Informatieblad (aangepaste regeling m.i.v. 1 oktober 2012) Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten Winkel met streekproducten in voormalige schuur bij een tot restaurant herbestemde boerderij in Bunnik. Informatieblad (aangepaste regeling m.i.v. 1 oktober 2012) Subsidieregeling stimulering herbestemming

Nadere informatie

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI

Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI Stichting De Rietvink en Vrienden van de Rietvink Verslagjaar: 2012 Publicatie t.b.v. status culturele ANBI De Rietvink en VV De Rietvink 1 december 2013 Publicatie t.b.v. culturele ANBI; verwijzingslijst:

Nadere informatie

http://www.federatiegouda.nl/doopsgezinde-gemeente/ sasportengen@hetnet.nl

http://www.federatiegouda.nl/doopsgezinde-gemeente/ sasportengen@hetnet.nl A. Doopsgezinde Gemeente Gouda Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Doopsgezinde Gemeente Gouda 0182618541 818932351 Website adres: http://www.federatiegouda.nl/doopsgezinde-gemeente/

Nadere informatie

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N Het stoomschip Macassar in 1851

B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N Het stoomschip Macassar in 1851 B E L E I D S P L A N S T I C H T I N G J A C O B S P I N 2 0 1 6 2 0 1 8 Het stoomschip Macassar in 1851 INHOUD Voorwoord.. 3 Inleiding.. 4 Doelstellingen.. 5 Missie... 6 Beleid en beheer... 7 Gegevens

Nadere informatie

Stichting Behoud GAS!Fabriek

Stichting Behoud GAS!Fabriek Stichting Behoud GAS!Fabriek Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Bestuursverslag Algemene informatie 2 Visie, missie en doelstelling 2 Beleid en strategie 2 Activiteiten 2 Financiën 3 Vooruitblik 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Vaart in geschiedenis

Vaart in geschiedenis Vaart in geschiedenis De UK 93 is de basis van de Stichting Urker Botter. Dit schip was de inzet, het doel waarnaar gestreefd werd. De UK 93 is een authentieke Urker botter die de stichting op het spoor

Nadere informatie

Stichting historisch schip De Delft

Stichting historisch schip De Delft De van De Delft Inleiding Een van de kleinere vaartuigen aan boord van De Delft was de barkas. Het bouwen van deze boot is een bijzonder leerzaam werkproject voor leerlingen van diverse niveaus. Om onze

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN ORO. Beleidsplan Vrienden van ORO

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN ORO. Beleidsplan Vrienden van ORO BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN ORO 2017 2020 1 Inhoud Inleiding 1. Doelstelling 2. Wie zijn de Vrienden van ORO? 2.1 Historie 2.2 Organisatie 3. Activiteiten 3.1 Werving van gelden 3.2 Beheer van gelden

Nadere informatie

Pakhuis Ten Hove. Werken op de mooiste plek van Deventer

Pakhuis Ten Hove. Werken op de mooiste plek van Deventer Pakhuis Ten Hove Werken op de mooiste plek van Deventer Werken in één van de leukste wijken van Deventer. In een buurt waar gewoond én gewerkt wordt. Op een inspirerende plek waar u elke dag opnieuw met

Nadere informatie

Stichting Truckers voor Gehandicapten Galjoen EK Nijkerk. Publicatierapport 2013

Stichting Truckers voor Gehandicapten Galjoen EK Nijkerk. Publicatierapport 2013 Galjoen 10 3863 EK Nijkerk Publicatierapport 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina A Algemeen 3 B Beleidsplan 4 C Actueel verslag 5 D Balans per 31 december 2013 6 E Staat van baten en lasten 7 A ALGEMEEN A.1 Algemene

Nadere informatie

Beleidsplan De Maltha Foundation

Beleidsplan De Maltha Foundation Beleidsplan De Maltha Foundation 2017-2019 Soestdijkseweg Zuid 244 3721 AJ Bilthoven Tel. 0653662664 Email: info@demalthafoundation.nl Website: www.demalthafoundation.nl Inhoud Inleiding... 3 Visie...

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Gouverneurshuis Museum voor het Land van Heusden en Altena

Stichting Vrienden van het Gouverneurshuis Museum voor het Land van Heusden en Altena Stichting Vrienden van het Gouverneurshuis Museum voor het Land van Heusden en Altena JAARREKENING 2014 De Stichting Vrienden van het Gouverneurshuis is opgericht op 16 februari 2004 met het doel het gelijknamige

Nadere informatie

Versie mei Beleidsplan

Versie mei Beleidsplan Versie mei 2014 Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Care4Foundation voor de periode mei 2014 t/m 31 december 2017. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Vrienden van de Minderbroederskerk 2019-2022 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Werkzaamheden... 3 Doelstelling... 3 Bestuur... 3 Activiteiten... 3 3. Werving van gelden... 4 4. Beheer van gelden...

Nadere informatie

Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse

Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Doelstelling van de stichting 2.1 Statutaire doelstelling 2.2 De huidige situatie 2.3 De toekomstige situatie 3. Organisatie van de

Nadere informatie

Versie 1 juni 2018 ANBI. Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN

Versie 1 juni 2018 ANBI. Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN Versie 1 juni 2018 ANBI Naam Stichting Kasteel Middachten RSIN 8047.09.257 Contactgegevens Landgoed Middachten 3 6994 JC De Steeg t. 0031 26 495 21 86 f. 0031 26 495 51 15 info@middachten.nl www.middachten.nl

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014 Stichting Aangepast Actief Nederland Buitenzagerij 57 1021NP Amsterdam info@aangepastactief.nl www.aangepastactief.nl KvK 57302669 RSIN 852523166 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan voor 2014 van Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen

Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen Beleidsplan Stichting Move For Health - Hooglanderveen Inleiding Stichting Move For Health is een initiatief voortgekomen uit een aantal actieve leden van de hardloop groep verbonden aan healthclub Fit2Move

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016

Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016 Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016 Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds is opgericht op 15 december 2016. In onderstaand plan legt het bestuur van de Stichting het beleid van

Nadere informatie

Bergingsvaartuig BRUINVISCH. ruim 80 jaar historie. Nieuwsbrief-2018

Bergingsvaartuig BRUINVISCH. ruim 80 jaar historie. Nieuwsbrief-2018 Bergingsvaartuig BRUINVISCH ruim 80 jaar historie Nieuwsbrief-2018 BRUINVISCH anno 1937 BRUINVISCH anno heden De BRUINVISCH, het laatste overgebleven bergingsvaartuig van het type Blazer uit 1937, wordt

Nadere informatie

BUSINESS / CAMPUS / EVENTS

BUSINESS / CAMPUS / EVENTS BENT U O ZOEK NAAR EEN EVENEMENTENLOCATIE DIE UW GASTEN INSIREERT? EEN LEK DIE AANZET TOT GROOTS DENKEN EN DOEN? BIJ RDM ROTTERDAM VINDT U DE ERFECTE SETTING. BUSINESS / CAMUS / EVENTS RDM Rotterdam is

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Begunstigers Atlas Van Stolk 2012-2016

Beleidsplan Stichting Begunstigers Atlas Van Stolk 2012-2016 Beleidsplan Stichting Begunstigers Atlas Van Stolk 2012-2016 1. Doel De Stichting heeft ten doel het in stand houden in de meest ruime zin van het woord van de verzameling, bekend onder de naam "Atlas

Nadere informatie

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Beleidsplan Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Kernprincipes van de Resi Smit Foundation Statutaire doelstelling Afwezigheid van winstoogmerk Bestemming

Nadere informatie

Postagent aan boord van schepen

Postagent aan boord van schepen Postagent aan boord van schepen In Dienstorder No 73 van 1 februari 1928 staat het volgende: Verzending. Postagenten a/b van de schepen van de K.N.S.M. 1. De gezagvoerders van de schepen van de Koninklijke

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2019-2023 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Handicamp. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het beheer van de

Nadere informatie

Stichting Vrienden van De Rozelaar. Beleidsplan 2016

Stichting Vrienden van De Rozelaar. Beleidsplan 2016 Stichting Vrienden van De Rozelaar Beleidsplan 2016 Inhoud Inleiding...3 Doelstellingen...3 Boodschap...3 Doelgroepen...3 Achtergrond...3 Stichtingsbestuur...4 Financiën...4 Besteding giften...4 De manier

Nadere informatie

Stichting Tempel Europa

Stichting Tempel Europa Stichting Tempel Europa De Gouden Zon Beleidsplan 2018 Januari 2018 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Strategie... 1 2.1 Statutaire doelstellingen... 1 2.2 Afwezigheid van winstoogmerk... 1 2.3

Nadere informatie

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016)

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016) STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016) UTRECHT 7 JUNI 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Jaarverslag 3 2. Jaarcijfers 2.1 Balans 5 over de periode 23-06 t/m 31-12-2016 2.2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

1. Eigenaren en beheerders 2. Overheid en overheidgefinancierde organisaties 3. Experts 4. Bezoekers en vrijwilligers

1. Eigenaren en beheerders 2. Overheid en overheidgefinancierde organisaties 3. Experts 4. Bezoekers en vrijwilligers UITSLAGEN VIER DEELENQUETES De provincie Utrecht heeft de Uitvoeringsagenda Historische Buitenplaatsen 2012-2015 geëvalueerd. De evaluatie bestond naast bureauonderzoek, interviews met hoofdpersonen bij

Nadere informatie

OPEN MONUMENTENDAG 2019

OPEN MONUMENTENDAG 2019 OPEN MONUMENTENDAG 2019 Plekken van Plezier Zaterdag 14 september van 10.00 uur tot 17.00 uur Opening om 10.00 uur in de Wintertuin in het Cantonspark Voorwoord Tijdens Open Monumentendag staan de deuren

Nadere informatie

Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2017

Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2017 Beleidsplan Stichting Tempel Europa Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2017 februari 2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Statutaire doelstellingen... 3 2.2 Afwezigheid van

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Openluchttheater Engbergen

Beleidsplan Stichting Openluchttheater Engbergen Beleidsplan Stichting Openluchttheater Engbergen Ulft, 2 januari 2015. Het werk dat de stichting doet. In artikel 2 van onze notariële stichtingsakte d.d. 03-08-1997 staat: 1. De stichting heeft ten doel

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Bezoekerscentrum Waalbos Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 1 augustus 2017

Beleidsplan Stichting Bezoekerscentrum Waalbos Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 1 augustus 2017 Beleidsplan 2017-2020 Stichting Bezoekerscentrum Waalbos Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 1 augustus 2017 Inhoud 1. Geschiedenis en terugblik... 2 2. Huidige organisatie... 2 2.1 Algemeen... 2 2.2

Nadere informatie

Edna Suzette Snouck Hurgronje-Voorthuizen van Meekeren

Edna Suzette Snouck Hurgronje-Voorthuizen van Meekeren 1. Naam van de instelling. De Stichting Vrienden Rondom het Witte Kerkje is op 11-2-1985 opgericht. 2. RSIN / Fiscaal nummer. Het fiscaal nummer is 8167-87-256 3. Postadres. Het postadres is: p/a Mevr.

Nadere informatie

Versie 1 juni (Dhr. A.T. Fennema, gevolmachtigd rentmeester)

Versie 1 juni (Dhr. A.T. Fennema, gevolmachtigd rentmeester) Versie 1 juni 2018 ANBI Naam Stichting Vrienden van Middachten RSIN 804801903 Contactgegevens Landgoed Middachten 3 6994 JC De Steeg t. 0031 26 495 21 86 f. 0031 26 495 51 15 info@middachten.nl www.middachten.nl

Nadere informatie

VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012

VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012 VERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2012 18 maart 2013 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave pag. 2 Samenstelling Bestuur pag. 3 Comité van Aanbeveling pag. 3 Verslag van het bestuur pag. 4 Balans en resultatenrekening pag.

Nadere informatie

GEMAAKT IN NIJMEGEN MADE IN NIJMEGEN. stichting industrieel erfgoed nijmegen en omgeving

GEMAAKT IN NIJMEGEN MADE IN NIJMEGEN. stichting industrieel erfgoed nijmegen en omgeving GEMAAKT IN NIJMEGEN MADE IN NIJMEGEN stichting industrieel erfgoed nijmegen en omgeving Nijmegen toen Stel u zou een wandeling maken door het Nijmegen van de vijftiger en zestiger jaren van de twintigste

Nadere informatie

STEENDOK ANTWERPEN ZUID

STEENDOK ANTWERPEN ZUID STEENDOK ANTWERPEN ZUID t ZUID TOPLOCATIE AAN DE SCHELDE Het project STEENDOK is gelegen in het alombekende Zuid te Antwerpen. Hier tref je trendy restaurants, sfeervolle kroegen, literaire cafés, tientallen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2016 maart 2017-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2016 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Vrienden van de Grote of Mariakerk

Jaarverslag 2014 Stichting Vrienden van de Grote of Mariakerk In dit financieel jaarverslag zullen wij in gaan op de cijfers van 2014. Als eerste wordt de rechtsvorm en de samenstelling van het bestuur besproken. Daarna volgt een korte samenvatting over van de activiteiten,

Nadere informatie

Stichting Challenges. Beleidsplan 2015-2018 2015-2018. 13 januari 2015

Stichting Challenges. Beleidsplan 2015-2018 2015-2018. 13 januari 2015 Stichting Challenges Beleidsplan 2015-2018 2015-2018 13 januari 2015 ADRES KVK MAIL WEB Diergaardesingel 58, 3014 AC Rotterdam 24422803 info@stichtingchallenges.nl www.stichtingchallenges.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Shade Children Foundation 2014

Beleidsplan Stichting Shade Children Foundation 2014 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Strategie 2 2.1. Kernprincipes 2 2.1.1. Statutaire doelstelling 2 2.1.2. Afwezigheid winstoogmerk 2 3. Beleid 2 3.1. Werkzaamheden SCF NL 2 3.2. Werving en beheer van gelden 2

Nadere informatie

Financieel overzicht Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 31 maart 2016

Financieel overzicht Stichting Stedelijk Museum Fonds. Versie 31 maart 2016 Financieel overzicht 2015 Stichting Stedelijk Museum Fonds Versie 31 maart 2016 Inhoud Financieel overzicht 2015 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN STICHTING TIMMERWERKPLAATS FERWOUDE BELEIDSPLAN 2016 2020 Stichting Timmerwerkplaats Ferwoude P/a de Finne 23 9022 AZ Mantgum Email Telefoonnummer: 058 250 29 20 KvK 856982477 Inhoud Voorwoord...3 Inleiding...4

Nadere informatie

: AKU-fontein : Arnhem : Arnhem. : Gele Rijdersplein to 41 :

: AKU-fontein : Arnhem : Arnhem. : Gele Rijdersplein to 41 : BESLUITMOTIVERING - maakt deel uit van het besluit betreffende naam gemeente plaats straat en huisnummer nummer : Fontein inclusief bassin, kunstwerk en de bijbehorende pleininrichting : AKU-fontein :

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting Hersentumor.nl

BELEIDSPLAN. Stichting Hersentumor.nl BELEIDSPLAN Stichting Hersentumor.nl 2016-2018 1 VOORAF Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Hersentumor.nl. Het beleidsplan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Oud Genemuiden

Stichting Vrienden van Oud Genemuiden Beleidsplan 2017-2019 Stichting Vrienden van Oud Genemuiden 2 januari 2017 pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Beschrijving van de Stichting 2.1 Historie 2.1 De Stichting op

Nadere informatie

Impressie restauratie Het Bergosskantoor

Impressie restauratie Het Bergosskantoor Impressie restauratie Het Bergosskantoor Aan de restauratie van Het Bergosskantoor hebben meegewerkt: Bouwbedrijf Wagemakers Kemkens Installatieburo BV Baaijens Constructie De Vet sanitair Smederij Eric

Nadere informatie

Versie 22 mei A.T. Fennema, gevolmachtigd rentmeester

Versie 22 mei A.T. Fennema, gevolmachtigd rentmeester Versie 22 mei 2019 ANBI Naam Stichting Vrienden van Middachten RSIN 804801903 Contactgegevens Landgoed Middachten 3 6994 JC De Steeg t. 0031 26 495 21 86 f. 0031 26 495 51 15 info@middachten.nl www.middachten.nl

Nadere informatie

tt m Nr. T J gemeente 2 0 SEP m Laat kinderen niet tussen wal en schip vallen. Idag op een schip... S.S. de Rotterdam!

tt m Nr. T J gemeente 2 0 SEP m  Laat kinderen niet tussen wal en schip vallen. Idag op een schip... S.S. de Rotterdam! 2011 f Laat kinderen niet tussen wal en schip vallen. Idag op een schip... S.S. de Rotterdam! tt m Nr. T J gemeente DSP - gouda 2 0 SEP m Ingekomen Afdelina Afdoen voor: Naam Naam J Archieldd. Paraaf Kulierdarn.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2012 31 mei 2013-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2012 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2012 8 Staat van baten en lasten over 2012 9 Toelichting op de balans

Nadere informatie

1. In historisch perspectief

1. In historisch perspectief Kiek ins nao bove pleidooi voor een Gevelstenenvisie in Maastricht met een structurele aanpak voor behoud en herstel Meer dan 250 oude Maastrichtse gevelstenen leggen op de dag van vandaag nog een link

Nadere informatie

Stichting ''Het Kunkelsorgel'' Pagina 1 van 7 Jaarcijfers Inkomsten / Uitgaven

Stichting ''Het Kunkelsorgel'' Pagina 1 van 7 Jaarcijfers Inkomsten / Uitgaven Inkomsten en uitgaven Jaar Jaar Begroot Jaar Verwachting (alle bedragen x 1,00) 2013 2014 2015 2015 2016 SALDI 1 JANUARI 1 Beginsaldo 52.523,29 34.025,83 42.565,46 42.565,46 20.085,36 INKOMSTEN 2 Donaties

Nadere informatie

De Bernisse is van oorsprong een mijnenveger uit de SPA Klasse van de Belgische Zeemacht

De Bernisse is van oorsprong een mijnenveger uit de SPA Klasse van de Belgische Zeemacht m.s. Bernisse De Bernisse is van oorsprong een mijnenveger uit de SPA Klasse van de Belgische Zeemacht BNS SPA M927 gebouwd in België op de Boelwerf in Temse Averij In 1959 liep de M927-Spa zware averij

Nadere informatie

Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar?

Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar? Prinsengracht 681-693 Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar? Berlage Lyceum Waag, Nieuwmarkt De gemeente Amsterdam zet zich in voor behoud en herbestemming van monumenten in de stad.

Nadere informatie

Beleidsplan van de Stichting De Muziekkamer Edam

Beleidsplan van de Stichting De Muziekkamer Edam Beleidsplan van de Stichting De Muziekkamer Edam Inleiding In dit eerste beleidsplan is vastgelegd hoe het bestuur van de stichting verwacht gedurende de komende jaren de doelstellingen zoals vastgelegd

Nadere informatie

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 3 Historie 3 Doelstelling 3 Te organiseren activiteiten in de komende periode Internationale Orgelweek 2017

Nadere informatie

Stichting NDSM-Herleeft. De geschiedenis van de nautische industrie herleeft in Amsterdam.

Stichting NDSM-Herleeft. De geschiedenis van de nautische industrie herleeft in Amsterdam. Stichting NDSM-Herleeft De geschiedenis van de nautische industrie herleeft in Amsterdam. Bezoekadres: Stichting NDSM-Herleeft TT. Neveritaweg 61 1033 AC Amsterdam Te bezoeken, mits aangekondigd, op afspraak.

Nadere informatie