Weergave Gemeenteavond 31 oktober 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Weergave Gemeenteavond 31 oktober 2013"

Transcriptie

1 Weergave Gemeenteavond 31 oktober ) Wat spreekt aan in het artikel het geloofsgesprek in de gemeente van Dr. C.G. Geluk en waarom? - De openheid in het gehele artikel spreekt aan en is herkenbaar. - Verdraagzaamheid/tolerantie. Het eerste tbv verschillen, het tweede is dit praktisch of ideologisch(hoogste doel op te delen) - Het wordt niet herkend in verschillende groepen die elkaar uitsluiten. - De leeftijdsgroep jaar is weinig vertegenwoordigt in de gemeente. Wat doen wij hier als gemeente aan? - Geloofsgesprek in verschillende leeftijden bij elkaar. Dit geeft verwondering door gesprek uit andere richtingen, wij hoeven het niet eens te worden met elkaar wees praktisch. - Over de hoofdzaak, Wie is Jezus Christus voor ons?, zijn wij het meestal eens. Bijzaken worden als hoofdzaken genoemd. Als er over jongeren dingen gezegd worden geldt dit voor grote delen tot wel de leeftijdsgroep tot 45jaar. - Welke bereidheid is er om concessies te doen? - De in het artikel genoemde voorwaarden voor het geloofsgesprek spraken aan: 1. open Bijbel, 2. open oor, 3. open hart, 4. open hand en 5. open gezindheid. Zorgt voor bewustwording en is praktisch beschreven. - Het gaat niet om onze mening maar om het Woord van God - We moeten beginnen bij wat ons bindt: de onvoorwaardelijke liefde van God. We zijn aan elkaar gegeven. - Het geloofsgesprek vanuit het HGJB traject en laatste gemeenteavond is als waardevol ervaren. - Openheid in gesprek en werking van de Heilige Geest is belangrijk. - Zijn we bereid tot open gesprek; bij koffiedrinken na de dienst gaat het gesprek meer over koetjes en kalfjes dan over het geloof of de preek - We staan aan het begin qua geloofsgesprekken - Het is een leerproces om geloof en gevoelens te uiten - Het vergt ook leiding bij de gesprekken - De jeugd heeft op de JV of tijdens HGJB weekenden dergelijke geloofsgesprekken onderling wel. Ouderen zijn dit minder gewend. - Oefening baart kunst - Jeugd (19+) heeft behoefte aan gesprek met ouderen in verband met vragen waar ze zelf geen antwoord op hebben - Ten 1e was de beschikbare info door vele, zeker met betrekking tot het Geloofsgesprek, niet gelezen. Is jammer maar wel een feit. De reacties in algemene zin was dat het zeer algemeen beschreven was, maar ook dat de praktische toepassing als lastig wordt ervaren. We gaan de gesprekken niet zo snel aan. En dan zeker nog niet met onbekende of met hen waar we een bepaald beeld van hebben. - Er is meer wat ons bindt dan wat ons scheidt - Als je elkaar op hoofdlijnen vindt, zijn de verschillen kleiner en bespreekbaar!

2 2) Wat heeft de meeste indruk op u gemaakt in de beschrijving van de context en waarom? - Goed beschreven. Eerlijk en herkenbaar. Naast goede punten ook zorgpunten benoemd. - Door het HGJB proces is er een opening gekomen. - Beschrijving van profiel (gereformeerde traditie) werkt verhelderend. Daardoor vallen dingen beter op hun plaats: sobere liturgie, leerdiensten, zingen van psalmen. Zeker als je niet in deze traditie bent opgegroeid. Het waarom ervan vraagt wel om nadere uitleg. - We moeten niet te bang zijn voor de ontwikkelingen om ons heen, er liggen ook kansen in besloten - Het zou jammer zijn als de psalmen zouden verdwijnen; integratie van psalmen op clubs / jeugdwerk is nodig. - Waarom wel de HSV en niet een nieuwe vertaling van de psalmen? - De ervaring is dat we niets willen veranderen, terwijl we zien dat er wel iets moet veranderen - We moeten wel bij het Woord blijven - Wat is onopgeefbaar en wat biedt ruimte? - We willen graag dat onze kinderen iets leren, maar moet dat in een taal die ze niet verstaan? - De wereld van jongeren door de week (club, thuis) en die op de zondag groeit uit elkaar - Jongeren luisteren door-de-weeks naar andere soorten muziek, opwekking en popmuziek, de psalmen staan daar dan ver van af - Verschil tussen school, werk en de kerk vindt men groot. Ook noemde iemand het verschil tussen trad. dienst en ev. dienst te groot. - Openheid elkaar, onderling, maar ook tussen verschillende leeftijden en modaliteiten. - Ook transparantie vanuit de kerkenraad naar de gemeente wordt belangrijk gevonden. - We zingen graag psalmen staat er, dat klopt, maar ook andere liederen! - Het gaat om bijbeluitleg enz, traditie is geen doel op zich in de kerk. - Gemeentedag heel goed, gemeente is sociale omgeving. Het is belangrijk dat we elkaar kennen, en ook elkaar bevragen b.v. waarom je niet meer in de kerk komt. - Waarom tentdienst niet in de tent, in het dorp, gaat meer wervingskracht vanuit. - Veel zingen is niet aan de orde, wordt niet beleefd. Jongeren zingen de psalmen niet graag. - Weten wij wel waar de punten uit het profiel vandaan komen? Wat voor kerk zijn we? Dit zou in de leerdienst aan de orde moeten komen. Ook de uitleg waarom doen wij de dingen zoals wij ze doen. - Zaken als de Ausburgse confessie kent niemand, dat kan dan toch weggelaten worden?. Bestuderen wat er in staat is belangrijk. - Wat belijden wij? Niet alleen traditie van het Calvinisme. In welke groter verband staat het? - Belijdenissen hebben grote loon. - Veel negatieve toon in het schrijven, nog bespreken. Bijv. De taal van de psalmen wordt als oud ervaren. Je zou dit ook positief kunnen formuleren bijv. Hoe geven wij de oude psalmen meer zeggingskracht? Dan krijgt dit meer zeggingskracht. - Niet het gevoel een plaats laten krijgen los van het geloof. - Bekering en wedergeboorte worden beide genoemd. Is dit niet hetzelfde? Voor enkele wordt dit dus als dubbel ervaren maar anderen zijn het daar niet mee eens.

3 - Lofzang/lofprijzen in het kader van bekering. - Profiel wordt zeker herkend en de uitstroom is voor de aanwezige zeker een zorg. - Sobere liturgie ten opzichte van een beeldcultuur maakt het concentreren en aangesproken voelen wel veel lastiger. - Ook de verstaanbaarheid kan zeker omhoog. De "markttaal" zou zeer welkom zijn. - Kennis over zaken is afnemend want we leren meer waar wat gevonden kan worden, dan dat de boodschap een ieder eigen gemaakt moet worden. Dordtse leerregel is zo'n onderbelicht deel. - Invloeden van buitenaf, geluiden die binnenkomen via media en internet. - Sociale media bieden ook kansen! - Moet de kerk niet de veilige haven worden in deze jachtige maatschappij? Niet alleen op zondag! - De jongeren dreigen af te haken, terwijl ze vaak om aandacht schreeuwen. - Contact van de Jeugdraad met de jongeren die dreigen af te haken - De (invulling van) de zondag verandert sterk - Het stukje van de context is te veel geschreven als bedreiging, maar het geeft ook kansen! 3) Wat spreekt aan in de speerpunten en waarom? Waar zou wat u betreft de prioriteit op moeten liggen en waarom - Eens met alle vier de speerpunten - Beginnen bij het hart van het gemeente-zijn: de eredienst. In de kerkdienst is heel de gemeente bij elkaar, bij overige heeft iedereen een keuze, dus daarom kerkdienst belangrijkste - Preken komen vaak niet over, niet praktisch of niet voldoende bij betrokken - Jongeren van jaar willen soms helemaal niet luisteren (niet gemotiveerd) - Jeugdwerk en JV helpen jongeren juist door deze periode heen, dat was vroeger ook al zo - Het maakt soms wel uit welke dominee preekt, en hoe jeugd wordt aangesproken - Belangrijk om ieder aan te spreken - Een idee: het doopwater zichtbaar schenken? - In de gemeente is sterke vraag / verwachting dat er op korte termijn iets gedaan wordt, ook omdat er al zoveel jongeren elders heen gegaan zijn. Maar ook opmerking dat we te snel willen veranderen - Rondom jeugd, gaat er wat gebeuren met de plannen die ambitieus zijn? Als gemeente moeten wij zorgen voor een warm nest voor de jeugd in de dienst want dat is de kern van het gemeente zijn. Overdracht van vele elementen in de gemeente is belangrijk. Hoe geven wij dit vorm en hoe kunnen wij ouders hierin helpen? - 2 e dienst op zondag interactief maken. - Geloofsgesprek laten plaatsvinden door de hele gemeente. - Ook verantwoordelijkheid in de gezinnen terug laten komen. - Helft van de gemeente is kennelijk niet meelevend, wat gaan wij daar mee doen? - Mist armoede benoeming, eenzaamheid/ zorg voor ouderen/gehandicapten. Het gedeelte is intern gefocust. Een diaconale gemeente is naar buiten gericht, dit komt niet terug en wordt gemist.

4 - Is er op de JV een juiste verdeling tussen Bijbel en spel? - Wat is Calvinistisch, deze woorden uitleggen. - Laten wij de psalmen redden! - Uit stukje van ds Nobel: ds hoort herder en leraar te zijn. Wat is de visie daarop van de kerkenraad en/of hoe vangt de kerkenraad dit op als het ontbreekt? - Jeugdpastoraat i.p.v. ouderenpastoraat. - HGJB-plan is een brug te ver want eerst moet het in de dienst gebeuren en dan pas jeugdwerk wijzigen. - Communicatie vanuit de kerkenraad moet opener en transparanter. Meer uitleg geven. - Aansprekende zaken zijn zeker het meer faciliteren van geloofsgesprek momenten. - Ook de diepgang vasthouden verder uitbouwen maar dan wel in de eerder gesuggereerde "Markttaal". En als we een gemeente op maat willen zijn, zou kindernevendienst tot zo'n 7/8 jaar bij enkele de voorkeur hebben. Ieder op eigen niveau leren is zo'n element. - Prio zou vooral gegeven moeten worden aan het Gemeente zijn en jeugdwerk. Daarbij aangetekend dat de Eredienst al door aanpassing van liturgie jeugd zou kunnen enthousiasmeren. - Wat ook nog werd aangeroerd was het feit dat de presentatie van de JV wat ze op het weekeinde zouden gaan doen, slecht werd bezocht. Was beter geweest dit in de "staart" van de dienst nog voor de Zegen te laten plaatsvinden. Dan werd het breder gehoord en de Zegen is ten slotte voor de gehele gemeente. - Moet de prediking zijn / oproep relatie met God - Verschrikkelijk dat er mensen onbekeerd zijn. Wij moeten getuigen zijn en zaaien. - Kennis overdragen aan de jongeren. Vooral in deze tijd. Het ontbreekt veelal aan Bijbelkennis en kennis over waarom we de dingen doen zoals we ze doen. - Jongeren zijn blij met de 19+ catechese om met elkaar levens- en geloofsvragen te delen - Jongeren geven aan behoefte te hebben aan ontmoeting jong/oud (geloofsgesprek). Ook na de kerkdienst. Dit mag met een hogere frequentie. Ook mogelijkheid om thema s te bespreken icm maaltijd - Ook andere profielen hebben aantrekkingskracht - Bezinning over de eredienst. Leeft erg. Gaat niet zozeer over de prediking, maar vooral over de randzaken eromheen: zingen, taal, betrokkenheid kinderen. Het is belangrijk dat ook de kinderen aangesproken worden in een taal die hen aanspreekt. Liederen in aanvulling. - De jeugd vindt de Eredienst zo belangrijk - Prioriteit niet alleen voor de jongeren maar ook voor de groep 40+, die de kerk al verlaten hebben. - Kerkelijk beleid maken maar ook actief zijn met de groep die al is afgehaakt. - Eredienst alleen kleine veranderingen bijv. taalkundig m.b.t. psalmen - Adoptie adressen om naar andere mensen om te kijken!

5 4) Algemeen - Het is opgevallen dat er sinds de vakantietijd meer pakkende voorbeelden voor kinderen in de preek voorkomen, dat er meer structuur in de preek wordt aangebracht, en het soms wat korter wordt gehouden - Jongeren zijn op zoek en nieuwsgierig, maar vinden het niet altijd; in evangelische gemeente ervaren ze een bepaalde warmte - openheid en de wijze waarop de Gemeente betrokken wordt in het proces wordt zeer gewaardeerd. - Het gepresenteerde tijdschema wordt als zeer ambitieus ervaren.

De hartslag van ons leven Beleidsplan

De hartslag van ons leven Beleidsplan De hartslag van ons leven Beleidsplan 2015-2019 inleiding De is een veelkleurige gemeente. Jezus Christus verbindt ons. Hij is de hartslag van ons leven. Rondom Zijn Evangelie komen we telkens weer samen.

Nadere informatie

Gemeenteavond 10 januari 2017

Gemeenteavond 10 januari 2017 Gemeenteavond 10 januari 2017 Welkom Van SamenWerken naar SamenGaan Vorming van één nieuwe wijkgemeente Overzicht 1: organisatie Indeling van de avond 19.30: Opening 19.45: Presentatie Beleidsplan, plaatselijke

Nadere informatie

Conclusies en aanbevelingen onderzoek jeugdwerk

Conclusies en aanbevelingen onderzoek jeugdwerk Conclusies en aanbevelingen onderzoek jeugdwerk 13-5-2015 1. Aanleiding Per 1 januari 2014 is er een jeugdouderling benoemd. Reden hiertoe was de pastorale zorg te verbeteren en de vragen die er leven

Nadere informatie

Hoe schat u het missionaire karakter van de Nieuwe Kerk in en wat zou daar aan moeten veranderen?

Hoe schat u het missionaire karakter van de Nieuwe Kerk in en wat zou daar aan moeten veranderen? Groepsdiscussie Hoe schat u het missionaire karakter van de Nieuwe Kerk in en wat zou daar aan moeten veranderen? Huidige situatie: Evangelisatiewerk is positief 2x Er worden veel kaartjes verstuurd, m.n.

Nadere informatie

Beleidsplan Opstandingskerk

Beleidsplan Opstandingskerk Beleidsplan Opstandingskerk 2017-2019 Terugblik 2013-2016 Waar staan we voor? Voornemens 2017-2019 Terugblik 2013-2016: veel initiatieven Bezoekwerk Kringwerk Gebed met en voor elkaar Open sfeer Liturgie

Nadere informatie

Visie: Lijnbaankerk Aalsmeer

Visie: Lijnbaankerk Aalsmeer Visie: Lijnbaankerk Aalsmeer Als Lijnbaankerk willen wij in Aalsmeer en omgeving een gemeente zijn die zich van harte inzet om mensen, binnen en buiten de kerk, God en elkaar te laten ontmoeten én te dienen

Nadere informatie

3000 jaar religie in Elst? Gemeenteavond dinsdag 17 april 2018

3000 jaar religie in Elst? Gemeenteavond dinsdag 17 april 2018 3000 jaar religie in Elst? Gemeenteavond dinsdag 17 april 2018 Vanavond 1. Opening en welkom 2. Doel vanavond 3. Tot nu toe 4. Resultaten vragenlijst en duiding Pauze (informele bespreking) 5. Gesprek

Nadere informatie

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op.

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk 2017-2022 Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. 1 We zijn een open christelijke gemeente die al meer dan 125 jaar een eigen plek heeft in de Nijkerkse samenleving. Als

Nadere informatie

Enquête. Hervormde gemeente te Broek op Langedijk

Enquête. Hervormde gemeente te Broek op Langedijk Enquête Hervormde gemeente te Broek op Langedijk Enquête De kerk van nu is niet meer te vergelijken met de kerk van 25 jaar geleden. De dagelijkse informatiegolf die we vanuit allerlei media over ons heen

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Linschoten. -ConceptBeleidsplan

Hervormde Gemeente Linschoten. -ConceptBeleidsplan Hervormde Gemeente Linschoten -ConceptBeleidsplan 2014-2018 Inhoudsopgave 0 Inleiding)...)4 1 De)Gemeente)...)5 1.1 Missie...5 1.2 Profiel...6 1.3 Context...10 1.4 Visie...12 1.5 Beleidsvoornemens...14

Nadere informatie

Profielschets. van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen. te Schoonhoven en Willige Langerak

Profielschets. van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen. te Schoonhoven en Willige Langerak Profielschets van de te beroepen Predikant(e) Protestantse Gemeente De Hoeksteen te Schoonhoven en Willige Langerak Beknopt profiel van de burgerlijke gemeente Schoonhoven De historische stad Schoonhoven

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Vastgesteld 21 novembe in een notendop

BELEIDSPLAN Vastgesteld 21 novembe in een notendop BELEIDSPLAN 2019-2022 Vastgesteld : 21 novembe r 2018...in een notendop Beleidsplan Hervormde gemeente Meerkerk 2019-2022 vastgesteld 21 november 2018 Samenvatting: In art. 27 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN Beleidsplan Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid 2018-2022 In dit document zetten we het beoogde beleid voor de Protestantse wijkgemeente

Nadere informatie

Verkenning middagdienst. Lico Gemeentevergadering 21 februari 2011

Verkenning middagdienst. Lico Gemeentevergadering 21 februari 2011 Verkenning middagdienst Lico Gemeentevergadering 21 februari 2011 Inhoud presentatie Introductie eerste resultaten enquête middagdienst Verdiepingsvragen Inventarisatie middagdienst Gemeentevisie op eredienst

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022

BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022 BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022 HERVORMDE GEMEENTE TE HERKINGEN Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken. Mattheus 5:16 Preses:

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

Beleidsplan. uitgave Hervormde gemeente Puttershoek

Beleidsplan. uitgave Hervormde gemeente Puttershoek Beleidsplan uitgave 2017-2021 Hervormde gemeente Puttershoek Voorwoord Het beleidsplan voor 2017-2021 is gebaseerd op een uitgebreide bezinning in de kerkenraad, overleg met commissies van de kerkenraad

Nadere informatie

1 Petrus 4,6 Gastvrijheid

1 Petrus 4,6 Gastvrijheid 1 Petrus 4,6 Gastvrijheid Avondmaal Liturgie Voorzang: Gez 156,1.2.4 Welkom Stil gebed. Votum Zegengroet Zingen: Ps 84,1.2 Wet Zingen: Ps 135,3.12 Gebed Schriftlezing: - Genesis 18,1-10a - 1 Petrus 4,7-11

Nadere informatie

Betrokken & gastvrij Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen

Betrokken & gastvrij Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen Beleidsplan Protestantse Gemeente te Dalfsen 2015 2020 november 2014 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Dalfsen. Dit beleidsplan 2015-2020 is gebaseerd op de visie, zoals

Nadere informatie

Lied en eredienst. Een verkenning

Lied en eredienst. Een verkenning Lied en eredienst Een verkenning Psalmberijmingen Utenhove Datheen Statenberijming (1773) Nieuwe berijming (1967) Psalmen voor nu (heden) Gezangen Altijd discussie geweest, voornamelijk in Nederland In

Nadere informatie

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn.

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn. In deze gemeentepeiling willen we graag in beeld krijgen wat onze gemeenteleden belangrijk vinden voor de Goede Herderkerk, nu en in de toekomst. Er worden 12 vragen gesteld, vooral over de dingen die

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Efeziërs 2, Ochtenddienst / middagdienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Efeziërs 2, Ochtenddienst / middagdienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Efeziërs 2, 21-22 Ochtenddienst / middagdienst Broeders en zusters, Morgendienst 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen : Psalm 122 : 1 en 3 4 Lezing van de Tien Woorden van

Nadere informatie

In ieder geval 5 keer dus. Dat woordje amen is dus eigenlijk best heel belangrijk. In de preek ga ik uitleggen waarom.

In ieder geval 5 keer dus. Dat woordje amen is dus eigenlijk best heel belangrijk. In de preek ga ik uitleggen waarom. Gemeente van Christus, gasten, Ik begin met een vraag. Wie weet er wat amen betekent? En in welke taal? Amen is een Hebreeuws woord. En als je niet weet wat het betekent, weet je het na afloop van de preek.

Nadere informatie

Wat is een kerkdienst?

Wat is een kerkdienst? Inhoudsopgave Welkom...3 Wat is een kerkdienst?... 4 Liturgie...5 Schema liturgie... 6 Begrippen... 8 Ruimte voor uw aantekeningen... 9 Contact...10 Routebeschrijving... 11 2 Welkom Allereerst hartelijk

Nadere informatie

Waarom een Zondagboek?

Waarom een Zondagboek? Waarom een Zondagboek? Voor jou Op zondag ga je naar de kerk. Misschien vind je dat wel heel gewoon. Dat doen we toch altijd? Maar eigenlijk is het heel bijzonder. Want in de kerk luisteren we naar de

Nadere informatie

Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods

Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods Romeinen 10: 17 Toelichting op de gang van zaken in de eredienst Informatie voor onze gasten Op pagina 4 vindt u de volgorde van de

Nadere informatie

Daar kun je op verhaal komen

Daar kun je op verhaal komen Daar kun je op verhaal komen Daar kun je op verhaal komen De Protestantse Gemeente De Glind en Achterveld is een gemeente met een bijzonder verhaal. Dankzij ds. Rudolph is hier honderd jaar geleden een

Nadere informatie

Wat vinden gemeenteleden? Wat gebeurt er eigenlijk?

Wat vinden gemeenteleden? Wat gebeurt er eigenlijk? Wat vinden gemeenteleden? Van A naar Beter Een korte schets van de gemeente in Andijk naar aanleiding van het gemeentespel. Wat gebeurt er eigenlijk? In dit spel moesten gemeenteleden een lijst met alle

Nadere informatie

GKv Barneveld-Voorthuizen

GKv Barneveld-Voorthuizen GKv Barneveld-Voorthuizen Notitie Jongerenwerk 16+ v0.4 25-11-2014 Piet Noppers Notitie Jongerenwerk 16+ 1 Inhoud Voorwoord...3 Wat zegt de bijbel over de gemeente en jongeren?...4 Waarom deze notitie?...5

Nadere informatie

Voor elkaar. Mijn wensen voor de uitvaartplechtigheid

Voor elkaar. Mijn wensen voor de uitvaartplechtigheid Voor elkaar Mijn wensen voor de uitvaartplechtigheid In die dagen werd Hizkia ziek, tot stervens toe. Toen kwam de profeet Jesaja, de zoon van Amoz, bij hem en zei tegen hem: Zo zegt de HEERE: Regel de

Nadere informatie

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft.

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. Van harte welkom! Welkom! Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. U bent te gast in de Hervormde

Nadere informatie

Rapport aan de kerkenraad van de Protestantse Gemeente in Voorhout van de gemeentebijeenkomst 14 maart 2010

Rapport aan de kerkenraad van de Protestantse Gemeente in Voorhout van de gemeentebijeenkomst 14 maart 2010 1 Rapport aan de kerkenraad van de Protestantse Gemeente in Voorhout van de gemeentebijeenkomst 14 maart 2010 De samenkomst van de christelijke gemeente op de zondagmorgen 2 Voorhout, juni 2010 Beste kerkenraad,

Nadere informatie

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen?

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Gemeente van onze Heer Jezus Christus! Ze zitten met z'n tweeën op haar kamer: Reinier en Marloes. Ze kennen elkaar al een poosje.

Nadere informatie

Missionstatement Protestantse Gemeente van Schoonhoven en Willige Langerak

Missionstatement Protestantse Gemeente van Schoonhoven en Willige Langerak Beleidsplan P.G. De Hoeksteen Schoonhoven en Willige Langerak, 2017-2021 Versie 15 april 2017 Voorwoord Kerkelijke gemeenten lijken op de tocht te staan. De meeste mensen voegen zich in onze tijd niet

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

Galaten 4:4-7 - Genade

Galaten 4:4-7 - Genade Galaten 4:4-7 - Genade We hebben zopas twee kinderen, een zoon en een dochter, opgedragen aan onze Vader. Daar is niets vreemd aan; we bidden gewoon voor deze kinderen en bidden dat de ouders hun kinderen

Nadere informatie

Onderzoek HGJB Jeugdwerk

Onderzoek HGJB Jeugdwerk Welkom! 15/09/2016 Onderzoek HGJB Jeugdwerk Onderzoek jeugdwerk Voorstel vanuit Jeugdraad; Morgenstergemeente & Oosterkerk; Uitvoering HGJB Leantiene Dekker. Doelstellingen Inzicht in de toekomst bestendigheid;

Nadere informatie

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk?

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Inventarisatie bijzondere ervaringen en toekomstdromen

Inventarisatie bijzondere ervaringen en toekomstdromen Inventarisatie bijzondere ervaringen en toekomstdromen Gemeenteberaad 31 maart 2014 Werkgroep visievorming Protestants Kralingen Werkwijze Inbreng bijbelkring, rondom30, rondom40, KND, eetgroep, kerkgangers

Nadere informatie

Een gemeente in aanbidding

Een gemeente in aanbidding Aanbidding is een manier van leven waarin Gods liefde beantwoord wordt. In een houding die gekenmerkt wordt door nederigheid, eerbied en dienstbaarheid. Stel uzelf als een levend, heilig en God welgevallig

Nadere informatie

handreiking om de kerkdienst te volgen

handreiking om de kerkdienst te volgen Uitgave: oktober 2006 Evangelisatiecommissie Chr. Geref. Kerk De Zaaier Foto s: Jaco Reijgersberg Als pdf te downloaden van www.cgkdezaaier.nl handreiking om de kerkdienst te volgen Inhoudsopgave Welkom

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen: Psalm 106 : 1 en 2 4 Lezing van de wet 5 Zingen: Psalm 106 : 3 en

Nadere informatie

Profielschets Gereformeerde Kerk Bennekom (Brinkstraatkerk)

Profielschets Gereformeerde Kerk Bennekom (Brinkstraatkerk) Profielschets Gereformeerde Kerk Bennekom (Brinkstraatkerk) Schets van de plaats Bennekom Bennekom is een welvarend dorp binnen de gemeente Ede, met ongeveer 16.000 inwoners. Het dorp ligt tussen Ede en

Nadere informatie

Beleidsplan Hervormde Gemeente. s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018

Beleidsplan Hervormde Gemeente. s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018 Beleidsplan Hervormde Gemeente s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018 Preambule op basis van het Convenant Algemeen De Hervormde Gemeente van s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle vormt een gemeenschap,

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. Goede Herderkerk Ridderkerk. Wij gunnen de jeugd dat ze ervaren gedragen te worden door Gods liefde en kracht.

Jeugdbeleidsplan. Goede Herderkerk Ridderkerk. Wij gunnen de jeugd dat ze ervaren gedragen te worden door Gods liefde en kracht. Jeugdbeleidsplan Goede Herderkerk Ridderkerk Wij gunnen de jeugd dat ze ervaren gedragen te worden door Gods liefde en kracht december 2017 1 Inhoudsopgave 1. Aanleiding en doel 2. Essentietraject jeugd-

Nadere informatie

Beleidsplan PG Jutrijp-Hommerts

Beleidsplan PG Jutrijp-Hommerts Beleidsplan PG Jutrijp-Hommerts 2013-2023 Missionstatement 1 Sam 3: 1-3 1 De jonge Samuel diende dus de HEER, onder de hoede van Eli. Er klonken in die tijd zelden woorden van de HEER en er braken geen

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

BeleidsPlan 2007-2010

BeleidsPlan 2007-2010 Vastgesteld Kerkenraad d.d.: 11 december 2006 Vastgesteld Ledenvergadering d.d.: 2 mei 2007 Gereformeerde Kerk van Lopik Herkenbaar Kerk-zijn in eenheid en verscheidenheid BeleidsPlan 2007-2010 Voorjaar

Nadere informatie

handleiding 18.2 DE PREEK

handleiding 18.2 DE PREEK handleiding 18.2 DE PREEK leerdoel wat je gaat behandelen bijbelstudie Rom. 10:8,14-21 lesstof Een belangrijk onderdeel van de dienst Een kerkdienst bestaat uit meer dan een preek, het geheel van de eredienst

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

De Dordtse Leerregels. Artikel 1 t/m 5

De Dordtse Leerregels. Artikel 1 t/m 5 De Dordtse Leerregels Hoofdstuk 1 Artikel 1 t/m 5 Werkboek 1 De Dordtse Leerregels Geschiedenis Het gaat in dit werkboek over de Dordtse Leerregels, of de vijf artikelen tegen de remonstranten. In het

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Woerden, wijkgemeente Centrum-Oost. Beleidsplan

Hervormde Gemeente te Woerden, wijkgemeente Centrum-Oost. Beleidsplan Hervormde Gemeente te Woerden, wijkgemeente Centrum-Oost Beleidsplan 2017-2020 April 2017 Versie definitief concept Vastgesteld in de vergadering van de grote kerkenraad van 6 april 2017 Inleiding De hervormde

Nadere informatie

KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018

KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018 KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018 09.00 uur: dr. C.A. van der Sluijs 13.15 uur: ds. G.H. Molenaar Ps. 146: 1 (voorzang) Ps. 121: 4 (voorzang) Ps. 36: 2 en 3 Ps. 119: 53 Ps. 87: 1 Ps. 95:

Nadere informatie

Gemeentevergadering 25 november 2015. Beroepingswerk? Doe mij maar gewoon een nieuwe dominee!

Gemeentevergadering 25 november 2015. Beroepingswerk? Doe mij maar gewoon een nieuwe dominee! Gemeentevergadering 25 november 2015 Beroepingswerk? Doe mij maar gewoon een nieuwe dominee! Agenda 1. Inleiding over het beroepen 2. Gesprekken per wijk 3. Samenvatting en terugkoppeling Tijdslijn - 25

Nadere informatie

drinken bron Jelle de Kok handreikingen voor het geloofsgesprek

drinken bron Jelle de Kok handreikingen voor het geloofsgesprek drinken Jelle de Kok uit de handreikingen voor het geloofsgesprek bron drinken uit de bron Handreikingen voor het geloofsgesprek, om via geloofsopbouw te komen tot gemeenteopbouw Werkboek bij het basisboek

Nadere informatie

PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje

PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje Gemeente van Christus geliefden van God Valt het u ook op, nu we al een tijdje

Nadere informatie

Preek over HC zondag 27 (zondag 19 september 2010, Hoofddorp)

Preek over HC zondag 27 (zondag 19 september 2010, Hoofddorp) Preek over HC zondag 27 (zondag 19 september 2010, Hoofddorp) Gemeente van Jezus Christus, gasten, luisteraars, Ik sprak laatst een vriend van mij. Hij is baptist en gelooft dus niet dat ook kinderen van

Nadere informatie

Geestelijk Klimaat onze identiteit. Pagina 1

Geestelijk Klimaat onze identiteit. Pagina 1 Geestelijk Klimaat onze identiteit Pagina 1 Adresgegevens Stichting Hervormde Scholen De Drieslag Lange Voren 88 3773 AS Barneveld Contactgegevens Dhr. A. van den Berkt (Algemeen Directeur) Telefoon: 0342-478243

Nadere informatie

- de samenwerking met anderen die hetzelfde geloof belijden

- de samenwerking met anderen die hetzelfde geloof belijden Beleidsplan voor de periode 2013-2017 Als Hoeksteengemeente willen we met dit beleidsplan een richtlijn geven voor het leven van de Hoeksteengemeente in de komende vier jaar. Uitgangspunt van dit beleidsplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vorming. zien, gedenken, verbinden oktober 2017

Nieuwsbrief Vorming. zien, gedenken, verbinden oktober 2017 Nieuwsbrief Vorming zien, gedenken, verbinden oktober 2017 Pionieren? Mogen we ook nog gewoon kerk-zijn? Misschien begin ook ik te lijden aan de idee dat er weinig nieuws onder de zon is. U herkent het

Nadere informatie

Werkgroep eredienst en liturgie 9 april 2018 Stap 3 concrete aanbevelingen op basis van de uitgangspunten van de Eredienst

Werkgroep eredienst en liturgie 9 april 2018 Stap 3 concrete aanbevelingen op basis van de uitgangspunten van de Eredienst Werkgroep eredienst en liturgie 9 april 2018 Stap 3 concrete aanbevelingen op basis van de uitgangspunten van de Eredienst De opdracht die de werkgroep eredienst en liturgie van de kerkenraad heeft gekregen

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Profielschets Predikant Hervormde Gemeente Ingen

Profielschets Predikant Hervormde Gemeente Ingen Profielschets Predikant Hervormde Gemeente Ingen Ingen, 31 mei 2017 De hervormde Gemeente Ingen behorende tot de PKN streeft er naar haar basis te hebben in de liefde van de Heer en daar met woord en daad

Nadere informatie

Oase veelgestelde vragen:

Oase veelgestelde vragen: Oase veelgestelde vragen: De mensen van Oase krijgen vaak vragen van mensen buiten Oase, met name van katholieken van wie de thuis-kerk gesloten is. In dit artikel proberen we daar antwoord op te geven.

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

vragen te stellen, Een nieuwe start: Gemeente van Jezus Christus

vragen te stellen, Een nieuwe start: Gemeente van Jezus Christus Dienstnummer: 1316 zondag: 3 e zondag van de zomer datum: 07-07-2019 plaats: De Ontmoeting, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): Lucas 2:41-52 (BGT) liederen: Opw 733; 'Samen in het licht';

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Hoofdstuk 3

Hoofdstuk 2. Hoofdstuk 3 Eerste brief van Jonathan aan de Middenmeerders 1 Middenmeer 1 Uitgesproken op de AfscheidsZondag, 8 juli 2018 in de Ontmoetingskerk Middenmeer Auteur: ds. Jonathan Zondag Hoofdstuk 1 Van dominee Jonathan.

Nadere informatie

TUINZAAL 1 Waar moet de Protestantse Kerk voor gaan staan?

TUINZAAL 1 Waar moet de Protestantse Kerk voor gaan staan? TUINZAAL 1 Waar moet de Protestantse Kerk voor gaan staan? samen in de strijd voor vrede en armoede bestrijden proberen jongeren betrekken bij de kerk Vraag: het aantrekken van mensen die van huisuit geen

Nadere informatie

Jona 2: God is barmhartig a. De koppige Jona wordt een biddend Jona > de Heere redt hem

Jona 2: God is barmhartig a. De koppige Jona wordt een biddend Jona > de Heere redt hem 0.1 Lezing uit de Bijbel: Jona 3 nr. 771 Voorafgaande aan de Schriftlezing: 1. Gods barmhartigheid = Zijn warmhartigheid Rode draad door boekje Jona (en feitelijk door de hele Bijbel). Jona 1: God is barmhartig

Nadere informatie

Jeugdwerk in aanbouw Welkom en opening. Samenzang Psalm 100. Samenzang Psalm 100. Samenzang Psalm 100. Lezing Nehemia 2: en Gebed

Jeugdwerk in aanbouw Welkom en opening. Samenzang Psalm 100. Samenzang Psalm 100. Samenzang Psalm 100. Lezing Nehemia 2: en Gebed JEUGDBELEIDSRAAD Jeugdwerk in aanbouw Welkom en opening Gemeenteavond 1 juni 2016 Vers 1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt

Nadere informatie

Leer me lezen... Bijbelleesweek 2010 Thema: Toekomst. Dat de. Bijbel heel. belangrijk is, dat weet je. wel. Misschien. weet je ook.

Leer me lezen... Bijbelleesweek 2010 Thema: Toekomst. Dat de. Bijbel heel. belangrijk is, dat weet je. wel. Misschien. weet je ook. Leer me lezen... Dat de Bijbel heel belangrijk is, dat weet je wel. Misschien weet je ook wel dat God de Bijbel gebruikt om jou de weg te wijzen in het leven. Door deze Bijbelleesweek willen we je helpen

Nadere informatie

Kerkenraad - Hervormde gemeente Meerkerk. Verslag gemeenteavond d.d. 23 april 2014 in Het Anker, aanvang 20.00 uur.

Kerkenraad - Hervormde gemeente Meerkerk. Verslag gemeenteavond d.d. 23 april 2014 in Het Anker, aanvang 20.00 uur. Kerkenraad - Hervormde gemeente Meerkerk Verslag gemeenteavond d.d. 23 april 2014 in Het Anker, aanvang 20.00 uur. Welkom De voorzitter van vanavond, Huib Slingerland, heet allen hartelijk welkom. Hij

Nadere informatie

Relatie <> Religie. Beste Galsem,

Relatie <> Religie. Beste Galsem, RelatieReligie BesteGalsem, Hetfeitdatjouwpatientnuopeenchristelijkevenementisisnietongevaarlijk.Hetgeestelijke levenvanjouwpatientzalgrotesprongenmakennaarhetkampvandevijandtoe.watikjou aanraadisomditnietafteremmen,maaromdittebederven.brengjouwpatientincontactmet

Nadere informatie

Ef. 4, 1-6 preek NGKE -HA

Ef. 4, 1-6 preek NGKE -HA Ef. 4, 1-6 preek NGKE -HA- 28-8-2016 Heel houden Deze vaas is een erfstuk. Ik vind hem niet direct mooi, maar hij zou best wel eens heel wat waard kunnen zijn. De vaas staat een beetje gevaarlijk bij ons

Nadere informatie

Beleidsplan Ontmoetingskerk Poortvliet

Beleidsplan Ontmoetingskerk Poortvliet Beleidsplan Ontmoetingskerk Poortvliet 2014-2017 Ten geleide Voor het eerst in haar geschiedenis heeft de Ontmoetingskerk van Poortvliet zich ertoe gezet een beleidsplan op te stellen. In een relatief

Nadere informatie

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel.

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel. Tiener- en jeugdwerk 1 Timotheüs 4:12 Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid. Jeugd, jongeren,

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

Belijden Gez 161: 1,4 Gebed Collecte Zingen LB 802 Door de wereld gaat een woord. Zegen Zingen LB 425 Vervuld van uw zegen

Belijden Gez 161: 1,4 Gebed Collecte Zingen LB 802 Door de wereld gaat een woord. Zegen Zingen LB 425 Vervuld van uw zegen Votum en groet Zingen Ps 67 De Here God zij ons genadig De tien woorden Zingen Ps 45: 1,5 hart vervuld; stralende bruid Schriftlezing 2 Korintiërs 3: 1-11 Zingen Ps 133 Wens LB 976 Prediking 2 Korintiërs

Nadere informatie

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode 2018-2021 A. Inleiding Onze gemeente heeft het verlangen om te groeien in geloof, in gemeenschap en in het dienen

Nadere informatie

Informatie voor beroepingswerk

Informatie voor beroepingswerk Informatie voor beroepingswerk 1. Inleiding De hervormde gemeente van Woubrugge heeft met ingang van 8 januari 2017 een vacature predikant. De procedure van de pkn schrijft voor dat een solvabiliteitsverklaring

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp Alles geef ik U! Liturgie van de dienst op dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 7 november 2018 om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst

Nadere informatie

HERVORMDE GEMEENTE HARDERWIJK WIJK DE REGENBOOG BELEIDSPLAN 2015 2019

HERVORMDE GEMEENTE HARDERWIJK WIJK DE REGENBOOG BELEIDSPLAN 2015 2019 HERVORMDE GEMEENTE HARDERWIJK WIJK DE REGENBOOG BELEIDSPLAN 2015 2019 INLEIDING Deze notitie betreft het beleidsplan van wijkgemeente De Regenboog van de Hervormde Gemeente van Harderwijk. Dit plan is

Nadere informatie

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest!

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest! Liturgie zondag 4 juni 2017 Belijdenisdienst Pinksteren Feest van de Geest! Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Tijn Bouw met medewerking van True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van

Nadere informatie

Gezang 328: 1,2,3 Groet Als gebed zingen: Opw. 125: Heer ik kom tot U. Waar gaan we straks voor bidden? (inventarisatie)

Gezang 328: 1,2,3 Groet Als gebed zingen: Opw. 125: Heer ik kom tot U. Waar gaan we straks voor bidden? (inventarisatie) Tekst: Lucas 18: 1-8 Biddag 5 10 15 20 25 30 Liturgie: Welkom Gezang 328: 1,2,3 Groet Als gebed zingen: Opw. 125: Heer ik kom tot U Lezen: Lucas 18: 1-8 Psalm 43: 1,3,5 Waar gaan we straks voor bidden?

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om uur in de Oude Kerk van Barneveld.

Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om uur in de Oude Kerk van Barneveld. Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Vertel het maar! Voorganger: ds. L.P. Blom Organist: Roelof

Nadere informatie

Jeugdwerk beleidsplan

Jeugdwerk beleidsplan Jeugdwerk beleidsplan De jeugd is de toekomst (van de kerk)! Opgesteld door de Jeugdwerkcommissie Hervormde Marewijkgemeente Leiden, 2004 1. Inleiding Als de jeugd de toekomst heeft, en zelfs de toekomst

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 20 januari 2019

Orde van dienst. Zondag 20 januari 2019 Orde van dienst Zondag 20 januari 2019 Mensen helpen mensen Presentatie van Louka Protestantse Gemeente Laren ( Gld.) Voorganger: ds. Jaap Jonk Lector: Janni Ebbekink Orgelspel: Stefan Potman 1 2 Orgelspel

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Wilhelminakerk-Petruskapel Wilhelminakerk Blekersdijk LD Dordrecht Tel

Protestantse Wijkgemeente Wilhelminakerk-Petruskapel Wilhelminakerk Blekersdijk LD Dordrecht Tel Protestantse Wijkgemeente Wilhelminakerk-Petruskapel Wilhelminakerk Blekersdijk 41 3311 LD Dordrecht Tel. 078-6137925 Petruskapel Plein 1940-1945 nr. 1 3313 CV Dordrecht Tel. 078-6146271 Definitief vastgesteld

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

Ontvangen visiedocumenten vorming Protestantse Gemeente Woerden

Ontvangen visiedocumenten vorming Protestantse Gemeente Woerden Ontvangen visiedocumenten vorming Protestantse Gemeente Woerden Voor het onderzoek vorming PGW zijn de volgende visiedocumenten ontvangen: Vastgestelde visie Hervormde Gemeente (18 november 2014) Brief

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Visiedocument 'Muziek in de eredienst'- voorstel

Visiedocument 'Muziek in de eredienst'- voorstel Visiedocument 'Muziek in de eredienst'- voorstel 2017-11-02 Inleidend Rond muziek in de eredienst is er in de afgelopen 30 jaar in de Dorpskerk flink beweging geweest. Het accent lag vanouds op het zingen

Nadere informatie

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde Zo blijven dan geloof, hoop en liefde 1 Kor. 13, vers 13a DUINZICHTKERK zondag 23 november 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst L. Fijn van Draat;

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK VOORGANGER: Dr. J.C. Borst OUDERLING: Greetje Hubers-Hekhuis DIAKEN: Roelie Meyering-Rougoor ORGANIST: Anja Wolbers-Kuilder LECTOR:

Nadere informatie

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven In het donker zie je niets. Niet waar je bent, niet hoe de wereld er uit ziet, niet wat je moet doen. In het licht ga je het allemaal begrijpen. Jezus zegt:

Nadere informatie

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft Aangenaam: Guido Informatie over kennismaken met Guido gelooft Welkom op Guido Als u deze brochure leest dan heeft u uw zoon of dochter aangemeld voor GSG Guido. Guido is een gereformeerde school voor

Nadere informatie

Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk. te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018

Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk. te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018 Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018 januari 2015 Waarom dit 'beleidsplan'? We kunnen discussiëren over het nut, maar dat heeft niet zoveel zin. Wel

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek Beleidsplan 2016-2020 INHOUD BELEIDSPLAN 1. Inleiding / aanleiding 2. Visie 3. Beschrijving kerkelijke organisatie 4. Inventarisatie kerkelijke activiteiten

Nadere informatie