Onderzoek HGJB Jeugdwerk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoek HGJB Jeugdwerk"

Transcriptie

1 Welkom! 15/09/2016

2 Onderzoek HGJB Jeugdwerk

3 Onderzoek jeugdwerk Voorstel vanuit Jeugdraad; Morgenstergemeente & Oosterkerk; Uitvoering HGJB Leantiene Dekker.

4 Doelstellingen Inzicht in de toekomst bestendigheid; Wenselijkheid gemeenschappelijke aanpak Oosterkerk & Morgenster; Hoe vergroten we betrokkenheid jeugd, ouders en gemeenteleden op Jeugdwerk; Hoe kunnen we 14/16+ jongeren betrokken houden bij jeugdwerk en gemeente.

5 Werkwijze a) Onderzoek: Bezoek vergaderingen; Bezoek jeugdwerkactiviteit en kerkdiensten; Gesprek met betrokkenen en jeugdwerk; Toerustingsavond jeugdleid(st)ers; Gesprekken met jongeren, predikanten, ouders, gemeenteleden; Bezoek beide kerkenraden. b) Analyse c) Rapport met aanbevelingen (zie website)

6 Analyse 8 12 jarige grotendeels naar clubs; Voor alle leeftijden is er jeugdwerk; Evenredige deelname beiden gemeenten muv Wegwijs en ZOP.

7 Analyse Leiding Gemotiveerd; Wisselend vanuit beide gemeenten; Grote belasting/ dezelfde schouders; Weet zich niet erg gezien/ gehoord.

8 Analyse Jongeren Tevreden; Mag best inhoudelijk/ uitdagend en aansprekend; Geloofsopvoeding via jeugdwerk beperkt; Omgang/ gezelligheid van belang; Kamp en JBK van invloed op geloofsontwikkeling.

9 Analyse ouders Kinderen gaan met plezier; Goed dat jeugd elkaar ontmoet; Kompas: Aandacht voor de Bijbel; Groepsvorming binnen jeugdwerk; Ouders voelen zich verantwoordelijk voor jeugdwerk.

10 Samenwerking Oosterkerk & Morgenster Hoe dichter bij de jeugd hoe positiever de samenwerking; Velen ook op school samen; Belang mix leidinggevenden.

11 Eilandstructuur Leiding geven op eigen jeugdwerkvorm; Jeugdraad onvoldoende om dilemma's te bespreken/ meer bijpraten; Jeugdwerk staat op zich zelf.

12 Advies 1 Participatie van jongeren Door inschakeling ontstaat meer betrokkenheid; Vorm en mate van inschakelen van jongeren is flexibel; Zowel in jeugdwerk als gemeentebreed.

13 Advies 2 Toerusting & ontmoeting jeugdleiders Eilandencultuur doorbreken, gezamenlijke doelstellingen; Toerusting op maat; Meer complexe situaties in jeugdwerk.

14 Advies 3 Concrete verbinding Gemeente & Jeugdwerk Communicatie & zichtbaarheid; Brede en laagdrempelige inzet gemeenteleden; Intergeneratief jeugdwerk.

15 Advies 4 Verbinding ouders met het Jeugdwerk Basis van geloofsopvoeding - ontmoetingen ouders; Inschakelen van ouders; Open houding over en weer.

16 Advies 5 Komende 5 jaar overtuigd samen werken Weinig draagvlak voor splitsing; Monitoren van ontwikkelingen (vb. Oosterkerk); Duidelijke communicatieve lijnen.

17 Aanbevelingen Vorm ontwikkelingen voor en met 20+-ers; Differentiatie i.p.v. aanpassen leeftijdsgrenzen; Doorgaande inhoudelijke lijn.

18 Hanneke den Hoed Mariska de Jong Aganneke Keus Jan Willem Bos (voorzitter) Leo de Niet (secretaris) Hans van Zomeren Commissie Kind & Eredienst

19 Inleiding Commissie Kind & Eredienst opgericht medio april 2015, mede naar aanleiding van vragen van verontruste ouders uit de gemeente; Opdracht: Voorstellen/aanbevelingen te doen om de betrokkenheid van kinderen bij de eredienst te vergroten; Het gezamenlijke vertrek- en eindpunt: De Eredienst moet zijn dat we elke gelegenheid dienen aan te grijpen om de kinderen van de gemeente dichter bij Jezus te brengen en dat we daar als gehele gemeente voor verantwoordelijk zijn.

20 Probleemstelling Op welke praktische manieren kunnen we door middel van de eredienst en de activiteiten daar omheen, de jonge kinderen (0-12 jaar) van onze gemeente dichter bij Jezus brengen?

21 Visie en richtinggevende principes Kinderen horen er bij God voor 100% bij; Kinderen dienen aangesproken te worden met woorden en beelden; De plaats van het kind in de eredienst hangt samen met de rest van het gemeentewerk, de geloofsopvoeding thuis en het onderwijs op school; De ouders hebben een eerste verantwoordelijkheid voor hun kinderen zowel voor, tijdens als na de eredienst; De eredienst hoeft niet kinderlijk gemaakt te worden en de liturgie staat niet ter discussie; Bij kind en eredienst gaat het niet alleen om de prediking; Jonge kinderen dienen voorbereid te worden op het gaan bijwonen van de eredienst.

22 Uitwerking drie subthema s Aanbevelingen met betrekking tot: Voorbereiding op de Eredienst, Tijdens de Eredienst, en, Na de Eredienst

23 Voorbereiding op de Eredienst a) De kinderoppas wordt gesplitst in twee groepen. De zgn. Opstapmethode HGJB wordt ingevoerd; b) De 4 e verjaardag van ieder kind wordt gemarkeerd als moment waarop kinderen worden uitgenodigd om regelmatig de eredienst bij te wonen; c) Er worden praktische tips over de voorbereiding van de eredienst in het gezin met ouders gecommuniceerd; d) Onderzocht wordt de mogelijkheid om de begintijd van de middag/ avonddienst beter af te stemmen op gezinnen met jonge kinderen.

24 Tijdens de Eredienst (1) a) Een aspect van de liturgie wordt kort uitgelegd; b) Aan het begin van de dienst of voorafgaand aan het zingen van de verschillende psalmen wordt een korte toelichting gegeven op de psalmen; c) De predikanten spannen zich in om op de een of andere manier de kern van de preek over te brengen op de kinderen; d) In het gebed wordt stilgestaan bij de kinderen van de gemeente; e) Ter voorbereiding op een speciale dienst (Heilig Avondmaal, Dopen, Belijdenis van het Geloof e.d.) speciaal voor de kinderen uitgelegd wat deze dienst betekent, waarom we het doen, hoe we het doen.

25 Tijdens de Eredienst (2) f) Gastpredikanten ontvangen een standaardmail met de gewenste aandachtspunten voor de dienst; g) Bij speciale themadiensten en in de schoolvakanties wordt een aanvangslied gezongen uit het boekje Op Toon Hoogte (voor Votum en groet); h) De middagdiensten op Bid- en dankdag staan in het teken van kinderen; i) Herzien van de kinderboekjes incl. kleurplaat; j) Kinderen meer betrekken bij doopdiensten.

26 Na de Eredienst a) Twee keer per jaar wordt er een Themadienst gehouden over een onderwerp dat ook in het bijzonder voor de kinderen van betekenis is; b) Aan de kinderen wordt in de Eredienst regelmatig een opdracht meegegeven voor doordeweeks; c) Aansluitend aan een doopdienst wordt er aan de doopouders twee maal doopcatechese gegeven; d) De kerkenraad bezint zich nader op de mogelijkheden om vanuit de gemeente geloofsopvoeding te ondersteunen; e) Speciale kinderpagina in Kerkklanken opnemen.

27 Implementatie Aanbevelingen zijn overgenomen door Kerkenraad; Uitwerking vind op dit moment plaats. Rond de Herfstvakantie gereed.

28 Vragen? Een vader van vier kinderen zei: "De preek moet zo zijn dat een 7-jarige het kan begrijpen en een 70-jarige er wat aan heeft"

29 Koffie/ Thee +/- 15 min.

30 Stellingen/ vragen 1 1) Ik bereid mijn kinderen altijd voor op de Eredienst. Zo ja, op welke manier? Zo nee, waarom niet? 2) Jeugdwerk en gemeente/ouders moet beter op elkaar worden afgestemd. 3) Ouders zijn verantwoordelijk dat de kinderen het jeugdwerk bezoeken. 4) Bij sportverenigingen en scholen is het gebruikelijk dat de ouders van de deelnemers worden ingezet voor de begeleiding. Dit moeten we in de kerk ook invoeren.

31 Stellingen/ vragen 2 5) Het jeugdwerk is nu minder nodig dan 20 jaar geleden: de jeugd krijgt immers al via vele andere wegen inhoudelijke voeding. Waarom hebben we eigenlijk jeugdwerk? Geloofsopvoeding, sociaal contact, of 6) Ik heb als ouder behoefte aan toerusting als het gaat om geloofsopvoeding. 7) Als het gaat om het bereiken van de jeugd wordt teveel gekeken naar de rol van de predikant en ambtsdrager en te weinig naar de rol van ouders zelf, of, 8) Als het gaat om het bereiken van de jeugd ligt er een cruciale rol voor dominee en ambtsdragers.

Inleiding. Probleemstelling. Vz /02/2016 LN ZOETERMEER, 02/02/2016. Betreft: Besluitvormingsnotitie Kind & Eredienst

Inleiding. Probleemstelling. Vz /02/2016 LN ZOETERMEER, 02/02/2016. Betreft: Besluitvormingsnotitie Kind & Eredienst Een vader van vier kinderen zei: "De preek moet zo zijn dat een 7-jarige het kan begrijpen en een 70-jarige er wat aan heeft" Citaat: Pio A.J. Hagedoorn ZOETERMEER, 02/02/2016 Betreft: Besluitvormingsnotitie

Nadere informatie

Implementatievoorstel vanuit commissie Kind & Eredienst. Kerkenraad van de Hervormde Morgenstergemeente te Zoetermeer

Implementatievoorstel vanuit commissie Kind & Eredienst. Kerkenraad van de Hervormde Morgenstergemeente te Zoetermeer Een vader van vier kinderen zei: "De preek moet zo zijn dat een 7-jarige het kan begrijpen en een 70-jarige er wat aan heeft" Citaat: Pio A.J. Hagedoorn Zoetermeer, 12/04/2016 Betreft: Aan: Implementatievoorstel

Nadere informatie

Werkgroep eredienst en liturgie 9 april 2018 Stap 3 concrete aanbevelingen op basis van de uitgangspunten van de Eredienst

Werkgroep eredienst en liturgie 9 april 2018 Stap 3 concrete aanbevelingen op basis van de uitgangspunten van de Eredienst Werkgroep eredienst en liturgie 9 april 2018 Stap 3 concrete aanbevelingen op basis van de uitgangspunten van de Eredienst De opdracht die de werkgroep eredienst en liturgie van de kerkenraad heeft gekregen

Nadere informatie

2016 Adviesrapport Jeugdwerk. Herv. Morgensterkerk & Oosterkerk

2016 Adviesrapport Jeugdwerk. Herv. Morgensterkerk & Oosterkerk 2016 Adviesrapport Jeugdwerk Herv. Morgensterkerk & Oosterkerk V O O R W O O R D Proef en zie dat de HEERE goed is; welzalig de man die tot Hem de toevlucht neemt. Psalm 34:9 (HSV) Kijken, luisteren, proeven.

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Wijkgemeente Bethelkerk Hervormde Gemeente Harderwijk BELEIDSPLAN Vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 7 maart 2019

Wijkgemeente Bethelkerk Hervormde Gemeente Harderwijk BELEIDSPLAN Vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 7 maart 2019 Wijkgemeente Bethelkerk Hervormde Gemeente Harderwijk BELEIDSPLAN 2019 2022 Vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 7 maart 2019 INHOUD 1. Kern (samenvatting) beleidsplan 2015 2018 2. Kernthema s

Nadere informatie

Wat is een kerkdienst?

Wat is een kerkdienst? Inhoudsopgave Welkom...3 Wat is een kerkdienst?... 4 Liturgie...5 Schema liturgie... 6 Begrippen... 8 Ruimte voor uw aantekeningen... 9 Contact...10 Routebeschrijving... 11 2 Welkom Allereerst hartelijk

Nadere informatie

handreiking om de kerkdienst te volgen

handreiking om de kerkdienst te volgen Uitgave: oktober 2006 Evangelisatiecommissie Chr. Geref. Kerk De Zaaier Foto s: Jaco Reijgersberg Als pdf te downloaden van www.cgkdezaaier.nl handreiking om de kerkdienst te volgen Inhoudsopgave Welkom

Nadere informatie

Kerkenraad - Hervormde gemeente Meerkerk. Verslag gemeenteavond d.d. 23 april 2014 in Het Anker, aanvang 20.00 uur.

Kerkenraad - Hervormde gemeente Meerkerk. Verslag gemeenteavond d.d. 23 april 2014 in Het Anker, aanvang 20.00 uur. Kerkenraad - Hervormde gemeente Meerkerk Verslag gemeenteavond d.d. 23 april 2014 in Het Anker, aanvang 20.00 uur. Welkom De voorzitter van vanavond, Huib Slingerland, heet allen hartelijk welkom. Hij

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods

Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods Romeinen 10: 17 Toelichting op de gang van zaken in de eredienst Informatie voor onze gasten Op pagina 4 vindt u de volgorde van de

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 8 september 2019 Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten van deze zondag

Nadere informatie

Waarom een Zondagboek?

Waarom een Zondagboek? Waarom een Zondagboek? Voor jou Op zondag ga je naar de kerk. Misschien vind je dat wel heel gewoon. Dat doen we toch altijd? Maar eigenlijk is het heel bijzonder. Want in de kerk luisteren we naar de

Nadere informatie

Masterplan jeugdwerk Ameide juli 2016

Masterplan jeugdwerk Ameide juli 2016 Masterplan jeugdwerk Ameide juli 2016 I. Algemene informatie & aanleiding Samenstelling van de groep - Lydia Hak - Truus van Kekem - Karin van Vuren - Els Weeda - Marcel van Huizen (voorzitter taakgroep

Nadere informatie

Beleidsplan Kinderkerk

Beleidsplan Kinderkerk Beleidsplan Kinderkerk Grote Kerk Hoogeveen, hervormde wijkgemeenten 1 en 2 Inhoudsopgave 1 Introductie... 2 1.1 Bijbelse opdracht... 2 1.2 Doelgroep... 2 1.3 Beleidsplan... 2 2 Leiding kinderkerk... 3

Nadere informatie

Conclusies en aanbevelingen onderzoek jeugdwerk

Conclusies en aanbevelingen onderzoek jeugdwerk Conclusies en aanbevelingen onderzoek jeugdwerk 13-5-2015 1. Aanleiding Per 1 januari 2014 is er een jeugdouderling benoemd. Reden hiertoe was de pastorale zorg te verbeteren en de vragen die er leven

Nadere informatie

Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld en Slijk Ewijk

Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld en Slijk Ewijk Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld en Slijk Ewijk Psalm 78 : 1 7 1 Een kunstig lied van Asaf. Luister, mijn volk, naar wat ik leer, hoor de woorden uit mijn mond. 2 Ik open

Nadere informatie

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft.

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. Van harte welkom! Welkom! Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. U bent te gast in de Hervormde

Nadere informatie

Activiteiten in de kerk Bijlage bij het jaarboekje van de Vredeskerk Plant een jonge boom in de aarde en hij gaat groeien; zet een stok in

Activiteiten in de kerk Bijlage bij het jaarboekje van de Vredeskerk Plant een jonge boom in de aarde en hij gaat groeien; zet een stok in Activiteiten in de kerk 2018-2019 Bijlage bij het jaarboekje van de Vredeskerk Plant een jonge boom in de aarde en hij gaat groeien; zet een stok in de grond en er gebeurt niets. Levende organismen kunnen

Nadere informatie

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode 2018-2021 A. Inleiding Onze gemeente heeft het verlangen om te groeien in geloof, in gemeenschap en in het dienen

Nadere informatie

Verkenning middagdienst. Lico Gemeentevergadering 21 februari 2011

Verkenning middagdienst. Lico Gemeentevergadering 21 februari 2011 Verkenning middagdienst Lico Gemeentevergadering 21 februari 2011 Inhoud presentatie Introductie eerste resultaten enquête middagdienst Verdiepingsvragen Inventarisatie middagdienst Gemeentevisie op eredienst

Nadere informatie

Beleidsplan Hervormde Gemeente. s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018

Beleidsplan Hervormde Gemeente. s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018 Beleidsplan Hervormde Gemeente s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle 2014-2018 Preambule op basis van het Convenant Algemeen De Hervormde Gemeente van s Grevelduin- en Vrijhoeve-Capelle vormt een gemeenschap,

Nadere informatie

Voor elkaar. Mijn wensen voor de uitvaartplechtigheid

Voor elkaar. Mijn wensen voor de uitvaartplechtigheid Voor elkaar Mijn wensen voor de uitvaartplechtigheid In die dagen werd Hizkia ziek, tot stervens toe. Toen kwam de profeet Jesaja, de zoon van Amoz, bij hem en zei tegen hem: Zo zegt de HEERE: Regel de

Nadere informatie

Gemeenteavond 10 januari 2017

Gemeenteavond 10 januari 2017 Gemeenteavond 10 januari 2017 Welkom Van SamenWerken naar SamenGaan Vorming van één nieuwe wijkgemeente Overzicht 1: organisatie Indeling van de avond 19.30: Opening 19.45: Presentatie Beleidsplan, plaatselijke

Nadere informatie

De hartslag van ons leven Beleidsplan

De hartslag van ons leven Beleidsplan De hartslag van ons leven Beleidsplan 2015-2019 inleiding De is een veelkleurige gemeente. Jezus Christus verbindt ons. Hij is de hartslag van ons leven. Rondom Zijn Evangelie komen we telkens weer samen.

Nadere informatie

Enquê tês Gêloof in hêt gêzin

Enquê tês Gêloof in hêt gêzin Enquê tês Gêloof in hêt gêzin Inhoud Samenvatting... 2 Analyse enquêtes... 3 Uitkomsten ouderenquête... 5 Uitkomsten kerkenraadsenquête... 8 1 Samenvatting Veel behoefte aan opvoedingsondersteuning in

Nadere informatie

Concept Visie NGK Voorthuizen/Barneveld

Concept Visie NGK Voorthuizen/Barneveld Concept Visie NGK Voorthuizen/Barneveld Concept visie t.b.v bespreking in de gemeente Vastgesteld op de kerkenraadsvergadering van 2 juni 2008 Dit visiedocument beschrijft hoe we in 2012 onze missie willen

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

Beleidsplan Eredienst. Inleiding

Beleidsplan Eredienst. Inleiding Beleidsplan Eredienst Inleiding Inleiding Wat verstaan we onder het begrip eredienst? Onder een Eredienst verstaan we een samenkomst, waarin centraal staan: 1. God eren; 2. naar God luisteren. God eren

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2019-2021 Goede Herderkerk Christelijke Gereformeerde Kerk Doetinchem November 2018 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Visie... 5 Groeien naar elkaar... 6 Gaven... 6 Houding...

Nadere informatie

Nederlands Gereformeerde Kerk te Voorthuizen / Barneveld

Nederlands Gereformeerde Kerk te Voorthuizen / Barneveld Inleiding Vanaf 2006 is de kerkenraad samen met de gemeente bezig geweest om vorm te geven aan de missie en visie van de Nederlands Gereformeerde Kerk van Voorthuizen/Barneveld. Op 2 april 2007 is onderstaande

Nadere informatie

Liturgie van de eredienst; Christelijke Gereformeerde Kerk Alphen aan den Rijn

Liturgie van de eredienst; Christelijke Gereformeerde Kerk Alphen aan den Rijn Liturgie van de eredienst; Christelijke Gereformeerde Kerk Alphen aan den Rijn 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inleidend orgelspel... 3 Binnenkomen van de kerkenraad... 3 Stil gebed... 4 Mededelingen kerkenraad...

Nadere informatie

Jeugdwerk beleidsplan

Jeugdwerk beleidsplan Jeugdwerk beleidsplan De jeugd is de toekomst (van de kerk)! Opgesteld door de Jeugdwerkcommissie Hervormde Marewijkgemeente Leiden, 2004 1. Inleiding Als de jeugd de toekomst heeft, en zelfs de toekomst

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Vastgesteld 21 novembe in een notendop

BELEIDSPLAN Vastgesteld 21 novembe in een notendop BELEIDSPLAN 2019-2022 Vastgesteld : 21 novembe r 2018...in een notendop Beleidsplan Hervormde gemeente Meerkerk 2019-2022 vastgesteld 21 november 2018 Samenvatting: In art. 27 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis

Nadere informatie

Welkom. op de gemeente-avond van de protestantse gemeente Herveld

Welkom. op de gemeente-avond van de protestantse gemeente Herveld Welkom op de gemeente-avond van de protestantse gemeente Herveld Opening Welkom Schriftlezing: Jozua 2:8-14 Gebed Jozua 2:8-14 8 Voordat zij gingen slapen, klom zij tot hen op het dak, 9 en zei tot de

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022

BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022 BELEIDSPLAN 2019 T/M 2022 HERVORMDE GEMEENTE TE HERKINGEN Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken. Mattheus 5:16 Preses:

Nadere informatie

WELKOM IN DE KRUISKERK. van de. Vrije Evangelische Gemeente HEERDE. mogen wij ons aan u voorstellen?

WELKOM IN DE KRUISKERK. van de. Vrije Evangelische Gemeente HEERDE. mogen wij ons aan u voorstellen? WELKOM IN DE KRUISKERK van de Vrije Evangelische Gemeente HEERDE mogen wij ons aan u voorstellen? Wie zijn wij? Deze gemeente is de oudste Vrije Evangelische gemeente in ons land. Als stichtingsdatum staat

Nadere informatie

Datum: 10 januari 2017 Tijd: uur Plaats: Vredehorst

Datum: 10 januari 2017 Tijd: uur Plaats: Vredehorst Verslag gemeenteavond Hervormde wijkgemeente Markus & Mattheüs in het kader van de voorgenomen vereniging Datum: 10 januari 2017 Tijd: 19.30 uur Plaats: Vredehorst Verslag Bijgaand verslag bestaat uit

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video wall: Crèche: ds. Joshi van Veen uit Elspeet Henk Siersema Akko de Feijter Sjaak

Nadere informatie

Onder redactie van. Hanneke Schaap-Jonker. Zondagboek. Meer beleven aan de kerkdienst. Boekencentrum

Onder redactie van. Hanneke Schaap-Jonker. Zondagboek. Meer beleven aan de kerkdienst. Boekencentrum Onder redactie van Hanneke Schaap-Jonker Zondagboek Meer beleven aan de kerkdienst Boekencentrum Aan dit Zondagboek werkten de volgende moeders mee: Harmke Dijs-Stevens, Carla ten Ham-Mourik, Thea Metske-Vlak,

Nadere informatie

2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk)

2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk) Protestantse Gemeente Veendam Beleidsplan 2019-2025 Inhoud 1 Missie 2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk) 3 Visie 2025 4 Speerpunten Beleid 2019-2025

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Echteld Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016

Protestantse Gemeente Echteld  Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016 Protestantse Gemeente Echteld www.kerkechteld.nl Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016 Thema: liefde = zegen Voorganger Ds. Wya de Kam - Diepeveen

Nadere informatie

Beleidsplan Opstandingskerk

Beleidsplan Opstandingskerk Beleidsplan Opstandingskerk 2017-2019 Terugblik 2013-2016 Waar staan we voor? Voornemens 2017-2019 Terugblik 2013-2016: veel initiatieven Bezoekwerk Kringwerk Gebed met en voor elkaar Open sfeer Liturgie

Nadere informatie

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk Open Hof te Scherpenzeel RSIN/Fiscaal nummer: 820717757 Website adres:

Nadere informatie

informatieboekje zondagsschool God zij met ons

informatieboekje zondagsschool God zij met ons informatieboekje zondagsschool God zij met ons Index Inleiding Doel van de zondagsschool Immanuël Stukje historie Wat doen we zondagmorgen Leiding Materiaal keuze Activiteiten Inleiding Voor u ligt het

Nadere informatie

INFOBULLETIN PG VEENENDAAL VITAAL nr. 2

INFOBULLETIN PG VEENENDAAL VITAAL nr. 2 INFOBULLETIN PG VEENENDAAL VITAAL nr. 2 Voortgang Het proces over de toekomst van onze PGV vordert gestaag. Op vrijdag 1 juli 2016 vond in dit kader in Sola Fide een gezamenlijke vergadering plaats, waarin

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Efeziërs 2, Ochtenddienst / middagdienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Efeziërs 2, Ochtenddienst / middagdienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Efeziërs 2, 21-22 Ochtenddienst / middagdienst Broeders en zusters, Morgendienst 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen : Psalm 122 : 1 en 3 4 Lezing van de Tien Woorden van

Nadere informatie

Wijkbeleidsprofiel Wijkgemeente Noord Heerde, 23 februari 2007 Versie 1.0

Wijkbeleidsprofiel Wijkgemeente Noord Heerde, 23 februari 2007 Versie 1.0 Wijkbeleidsprofiel Wijkgemeente Noord Heerde, 23 februari 2007 Versie 1.0 INLEIDING De wijkkerkenraad Noord wil, binnen het geheel van de Hervormde Gemeente Heerde, op de basis van de Heilige Schrift en

Nadere informatie

Kerkboekje voor onze gasten Als je nog (bijna) nooit eerder in een kerk bent geweest.

Kerkboekje voor onze gasten Als je nog (bijna) nooit eerder in een kerk bent geweest. Kerkboekje voor onze gasten Als je nog (bijna) nooit eerder in een kerk bent geweest. WELKOM IN DE KERK! Als het allemaal nieuw voor je is, kan het allemaal best vreemd en overweldigend zijn. Je kunt gerust

Nadere informatie

handleiding 18.2 DE PREEK

handleiding 18.2 DE PREEK handleiding 18.2 DE PREEK leerdoel wat je gaat behandelen bijbelstudie Rom. 10:8,14-21 lesstof Een belangrijk onderdeel van de dienst Een kerkdienst bestaat uit meer dan een preek, het geheel van de eredienst

Nadere informatie

ENQUÊTE ENQUÊTE. De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl

ENQUÊTE ENQUÊTE. De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl ENQUÊTE ENQUÊTE De enquête is ook online in te vullen op: www.onzekerkonzetoekomst.nl ENQUÊTE UW MENING TELT! Wie in Kloosterhaar of Sibculo woont weet ongetwijfeld waar de kerk staat. Duidelijk zichtbaar

Nadere informatie

Terugblik en Toekomst. 18 april 2012

Terugblik en Toekomst. 18 april 2012 Terugblik en Toekomst 18 april 2012 De GEMEENTE van Wijhe Gemeente God, Jezus, HGeest, Bijbel Samenleving: dorp, verenigingen, werk, school, geboorte, dood, ziekte, feesten Kerntaken Gemeente Vieren Pastoraat

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 10 juni 2018 Drop Content Blocks Here Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten

Nadere informatie

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk Open Hof te Scherpenzeel RSIN/Fiscaal nummer: 820717757 Website adres:

Nadere informatie

Dit boek is van. Plak hier je pasfoto

Dit boek is van. Plak hier je pasfoto Dit boek is van Plak hier je pasfoto Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC ) draagt. Bij dit papier is het zeker dat de productie niet

Nadere informatie

Informatieavond jongerenmentoraat woensdag 9 oktober 2013

Informatieavond jongerenmentoraat woensdag 9 oktober 2013 1 Informatieavond jongerenmentoraat woensdag 9 oktober 2013 Aanwezig: 5 leden van de Jeugdraad, 10 ouders uit de gemeente Jeugdouderling Geerten Jan van Dijk zette de avond in het kader van Mattheüs 5:

Nadere informatie

Jeugdwerkbeleidsplan

Jeugdwerkbeleidsplan Jeugdwerkbeleidsplan 2014-2018 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Organisatie 2.1. Taakomschrijving kerkenraad 2.2. Taakomschrijving jeugdraad 2.3 Taakomschrijving jeugdouderling 2.4 Taakomschrijving Predikant

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN Beleidsplan Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid 2018-2022 In dit document zetten we het beoogde beleid voor de Protestantse wijkgemeente

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Willem de Vos Ouderling, voorzitter kerkenraad Psalm 100 vers 2 en 4 Psalm 100 vers 2 en 4 Stil gebed, votum en groet Lied 798 Wij zijn

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o.

Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o. Samenvatting Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o. In dit plan wordt beschreven hoe er de komende jaren gewerkt kan worden aan de opbouw van de gemeente en op welke

Nadere informatie

Ameide, februari 2016.

Ameide, februari 2016. Inleiding Volgens de kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland heeft elke aangesloten gemeente een beleidsplan. In de kerkorde wordt dit als volgt omschreven: De kerkenraad stelt telkens voor een

Nadere informatie

De jeugd is de kerk van nu!

De jeugd is de kerk van nu! Jeugdbeleidsplan 2013-2016 Hervormde Gemeente Loenen aan de Vecht De jeugd is de kerk van nu! 2 december 2013 Yvonne Kroon, Gerda Boele, Gitta van Lindenberg en Pim van Rossum 1 Inleiding Voor u ligt een

Nadere informatie

Kerkboekje. voor onze gasten. Als je nog (bijna) nooit eerder in. een kerk bent geweest

Kerkboekje. voor onze gasten. Als je nog (bijna) nooit eerder in. een kerk bent geweest Kerkboekje voor onze gasten Als je nog (bijna) nooit eerder in een kerk bent geweest 1 Welkom in de kerk! Vooraf Voordat de dienst begint speelt het orgel. Ondertussen zoekt iedereen een plekje in de kerk.

Nadere informatie

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn.

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn. In deze gemeentepeiling willen we graag in beeld krijgen wat onze gemeenteleden belangrijk vinden voor de Goede Herderkerk, nu en in de toekomst. Er worden 12 vragen gesteld, vooral over de dingen die

Nadere informatie

Zondag 12 juni Welkom in De Regenboog!

Zondag 12 juni Welkom in De Regenboog! Zondag 12 juni 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wil Kaljouw Ouderling van dienst: Henk Morsink Organist: Jan Ebeltjes Lector: Dieneke van Hoegee Koster: Lied voor de dienst: Lied 683 In deze

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 18 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn Groningen Ouderling: Dorinda Hijszeler Diaken: Jan

Nadere informatie

Evaluatie invoering Bijbelklas en Kindercatechese Mei 2018

Evaluatie invoering Bijbelklas en Kindercatechese Mei 2018 Evaluatie invoering Bijbelklas en Kindercatechese Mei 2018 Inleiding In het voorjaar van 2017 ontving de Stuurgroep Kind op Zondag van de kerkenraad van de Hervormde Gemeente te Everdingen de opdracht

Nadere informatie

Boekje Miniwijken. Inleiding. Waarom Miniwijken? Onze brandpunten: Waarom dit boekje?

Boekje Miniwijken. Inleiding. Waarom Miniwijken? Onze brandpunten: Waarom dit boekje? Inleiding Onze samenwerkings gemeente NGK en GKV Neede e.o. is op weg van een samenwerkings gemeente naar een gemeente met miniwijken. Dit is voor ons een nieuwe ontwikkeling en om een bijdrage te leveren

Nadere informatie

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar

9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar 9 juni 2019 Pinksterfeest Messiaskerk Wassenaar De doop wordt bediend aan Emma Sofie Hogendoorn & Samuel Pieter Hendrik de Vaal Je innerlijke zekerheden aanspreken, hoe doe je dat? Over koers houden te

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE ZONDAGMORGEN

ORDE VAN DIENST VOOR DE ZONDAGMORGEN ORDE VAN DIENST VOOR DE ZONDAGMORGEN Van harte welkom in deze Oude- of Stefanuskerk van Borne! In deze kerk is iedere zondagmorgen een kerkdienst. Daarbij maken wij gebruik van de orde van dienst zoals

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

Advies Hervormde gemeente Linschoten

Advies Hervormde gemeente Linschoten Advies Hervormde gemeente Linschoten Landelijk Centrum HGJB Pr. Bernhardlaan 1 3722 AE Bilthoven tel 030 2285402 fax 030 2252157 info@hgjb.nl Bankreknr.: 3083 16 835 Inhoudsopgave 1. Aanleiding en doelstellingen

Nadere informatie

Geïnspireerd op weg. Beleidsplan 2013 tot 2017 Protestantse Gemeente Nigtevecht

Geïnspireerd op weg. Beleidsplan 2013 tot 2017 Protestantse Gemeente Nigtevecht Geïnspireerd op weg Beleidsplan 2013 tot 2017 Protestantse Gemeente Nigtevecht 1. Verdieping van ons geloof in het dagelijks leven: Geloven is geen optie zoals je een auto met of zonder airco kunt nemen,

Nadere informatie

Beleidsplan Hervormde Gemeente Scherpenzeel. 1 van 7

Beleidsplan Hervormde Gemeente Scherpenzeel. 1 van 7 Beleidsplan 2011-2016 Hervormde Gemeente Scherpenzeel 1 van 7 Beleidsplan - startpunt Inleiding Het beleidsplan van de Hervormde Gemeente te Scherpenzeel dient in samenhang gelezen te worden met de plaatselijke

Nadere informatie

1.1 Kinderoppasdienst

1.1 Kinderoppasdienst 1.1 Kinderoppasdienst Visie Door opvang te bieden aan de doelgroep kunnen de ouder(s) de zorg tijdelijk uit handen geven en onbezorgd deelnemen aan de eredienst. De opvang heeft een karakter afgestemd

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Jaarwerkplan voor kerkenraad, predikant en kerkelijk werker voor 2015 I. Procedure 1. Dit Jaarwerkplan is een afgeleide van het (meerjarig) beleidsplan van onze kerkelijke

Nadere informatie

Werkdocument voor het pastoraat van de Hervormde gemeente te Kapelle

Werkdocument voor het pastoraat van de Hervormde gemeente te Kapelle Werkdocument voor het pastoraat van de Hervormde gemeente te Kapelle 1. Missie Het pastoraat is er op gericht om elkaar in kerk en wereld te helpen Jezus Christus te vinden en te volgen. Deze missie houdt

Nadere informatie

Voor onze gasten. Uitleg van de. liturgie. Christelijke Gereformeerde Kerk Alphen aan den Rijn

Voor onze gasten. Uitleg van de. liturgie. Christelijke Gereformeerde Kerk Alphen aan den Rijn Uitleg van de Voor onze gasten liturgie Christelijke Gereformeerde Kerk Alphen aan den Rijn Inleiding Deze uitleg van de liturgie (of programma van de eredienst) is bedoeld om u iets meer te vertellen

Nadere informatie

HERVORMDE GEMEENTE HARDERWIJK WIJK DE REGENBOOG BELEIDSPLAN 2015 2019

HERVORMDE GEMEENTE HARDERWIJK WIJK DE REGENBOOG BELEIDSPLAN 2015 2019 HERVORMDE GEMEENTE HARDERWIJK WIJK DE REGENBOOG BELEIDSPLAN 2015 2019 INLEIDING Deze notitie betreft het beleidsplan van wijkgemeente De Regenboog van de Hervormde Gemeente van Harderwijk. Dit plan is

Nadere informatie

Dit boekje wordt u aangeboden door. de Protestantse gemeente te Menaam

Dit boekje wordt u aangeboden door. de Protestantse gemeente te Menaam 1 Dit boekje wordt u aangeboden door de Protestantse gemeente te Menaam Het is bedoeld om onderwerpen te behandelen die te maken hebben met het dopen en de doopdienst. Daarnaast is geprobeerd enige vragen

Nadere informatie

Beleidsplan Hervormde gemeente IJhorst de Wijk

Beleidsplan Hervormde gemeente IJhorst de Wijk Beleidsplan Hervormde gemeente IJhorst de Wijk 2010 2015 Beleidsplan IJhorst de Wijk 1 van 8 28-07-2010 Beleidsplan IJhorst de Wijk Ongeveer eenmaal in de vijf jaar wordt het beleid van de hervormde gemeente

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

VOORBEREIDEN op ontmoeting

VOORBEREIDEN op ontmoeting VOORBEREIDEN op ontmoeting De klok luidt Muziek NADEREN tot de Eeuwige Intocht met lied Wees welkom allemaal Ontsteken van de kaarsen Stilte en welkom Aanvangsgebed met Bemoediging (C2G en gemeente) Votum

Nadere informatie

Gemeentegids

Gemeentegids Gemeentegids 2018-2019 1 Hervormde Gemeente Everdingen Over de kerk kan op allerlei manier gedacht worden. Sommige mensen denken bij het woord kerk vooral aan het gebouw. Op vakantie loop je er soms even

Nadere informatie

Gemeente beraad 13 oktober 2014

Gemeente beraad 13 oktober 2014 Gemeente beraad 13 oktober 2014 1. Opening en welkom en agenda (20.00) 2. Conclusies gemeente beraad juni 3. Wat is er sinds juni gebeurd 4. Kennismaking met werkgroep Kernen en Vieringen( 20.15-22.15)

Nadere informatie

Visiestuk Jeugdwerk Westerkerk Kampen. Samen thuis bij Hem. Versie: 9 mei INTERGRATIE JEUGDWERK Samen thuis bij Hem

Visiestuk Jeugdwerk Westerkerk Kampen. Samen thuis bij Hem. Versie: 9 mei INTERGRATIE JEUGDWERK Samen thuis bij Hem Visiestuk Jeugdwerk Westerkerk Kampen Samen thuis bij Hem Versie: 9 mei 2018 Samen thuis bij Hem Als gemeente van Jezus mogen we samen komen rondom het kruis. Onze diepste wens is, van jong tot oud, dat

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 15 september 2019 Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten van deze zondag

Nadere informatie

Beleidsplan. Hervormde gemeente Zutphen b.a. Irene

Beleidsplan. Hervormde gemeente Zutphen b.a. Irene Beleidsplan Hervormde gemeente Zutphen b.a. Irene 1. Inleiding De kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland schrijft in ordinantie 4, artikel 8 lid 5 voor dat de kerkenraad telkens voor een periode

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 3 maart 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 3 maart 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 3 maart 2019 Kleur: Groen Voorganger: ds. Wim van den Hoek, Breskens Ouderling van dienst: Wim de Putter Organist: Connie van Hermon Koster: Leen Dieleman Video Wall: Joris Vasse Crèche:

Nadere informatie

TOELICHTING ORDE VAN DIENST. Gereformeerde Gemeente Hendrik Ido Ambacht

TOELICHTING ORDE VAN DIENST. Gereformeerde Gemeente Hendrik Ido Ambacht TOELICHTING ORDE VAN DIENST Gereformeerde Gemeente Hendrik Ido Ambacht DE KERKDIENST U bent van harte welkom om onze kerkdiensten bij te wonen. Wellicht weet u niet goed wat u van een kerkdienst moet verwachten

Nadere informatie

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op.

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk 2017-2022 Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. 1 We zijn een open christelijke gemeente die al meer dan 125 jaar een eigen plek heeft in de Nijkerkse samenleving. Als

Nadere informatie

Beleidsplan van de kerkenraad

Beleidsplan van de kerkenraad Beleidsplan van de kerkenraad Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk 2011-2016 Visie De Protestantse gemeente in Wolphaartsdijk wil een kerkgemeente zijn die rondom de Bijbel ruimte geeft aan vieren, ontmoeten,

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Korinthiërs 12, 4-7 Middagdienst Doop

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Korinthiërs 12, 4-7 Middagdienst Doop Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Korinthiërs 12, 4-7 Middagdienst Doop 1. Lied : Psalm 122 : 1 en 2 2. Gebed om zegen voor de dienst 3. Doop 4. Aansluitend op de doop zingen Psalm 105 : 5 5. Schriftlezing

Nadere informatie

Notulen van de kleine kerkenraadvergadering op maandag 6 februari 2012

Notulen van de kleine kerkenraadvergadering op maandag 6 februari 2012 Notulen van de kleine kerkenraadvergadering op maandag 6 februari 2012 1. Opening door Gijs Gijs opent met het lezen van een stukje uit het boekje Aanbidding van Michael W. Smith en gaat voor in gebed.

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Bijbelkring (Bijbelstudie) Doelgroep: gemeenteleden Informatie: A.G. Peterse, uur

Bijbelkring (Bijbelstudie) Doelgroep: gemeenteleden Informatie: A.G. Peterse, uur Winterwerk 2018-2019 Hierbij ontvangt u een overzicht van een groot deel van de activiteiten die gedurende de winterwerkperiode in onze gemeente worden georganiseerd. U bent van harte welkom om één of

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WORKUM. Wijziging van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Workum.

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WORKUM. Wijziging van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Workum. 1 PROTESTANTSE GEMEENTE TE WORKUM Wijziging van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Workum. De kerkenraad van de Protestantse Gemeente te Workum,

Nadere informatie

Profielschets van de Hervormde gemeente te Den Ham (Ov.).

Profielschets van de Hervormde gemeente te Den Ham (Ov.). Profielschets van de Hervormde gemeente te Den Ham (Ov.). Het dorp Den Ham Den Ham was tot 2001 de hoofdplaats van de burgerlijke gemeente Den Ham, maar maakt sindsdien deel uit van de gemeente Twenterand.

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vorming. zien, gedenken, verbinden oktober 2017

Nieuwsbrief Vorming. zien, gedenken, verbinden oktober 2017 Nieuwsbrief Vorming zien, gedenken, verbinden oktober 2017 Pionieren? Mogen we ook nog gewoon kerk-zijn? Misschien begin ook ik te lijden aan de idee dat er weinig nieuws onder de zon is. U herkent het

Nadere informatie