informatieboekje zondagsschool God zij met ons

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "informatieboekje zondagsschool God zij met ons"

Transcriptie

1 informatieboekje zondagsschool God zij met ons

2 Index Inleiding Doel van de zondagsschool Immanuël Stukje historie Wat doen we zondagmorgen Leiding Materiaal keuze Activiteiten Inleiding Voor u ligt het informatieboekje van de zondagsschool Immanuël van de Nederlandse Hervormde Kerk uit het Noordse dorp. De bedoeling van dit boekje is dat, nadat u het heeft gelezen, er duidelijkheid is over het doel van de zondagsschool, hoe het begonnen is en wat wij van ongeveer tot uur op zondagochtend doen. Het boekje is bedoeld voor ouders en andere belangstellenden. U, als ouder, brengt uw kind elke week naar ons toe en zeker als dit voor het eerst gebeurt wilt u vast weten wat het allemaal inhoudt. We wensen u veel leesplezier toe! Zendingsprojecten en financiën Slotwoord Namen leidinggevenden

3 Doel van de Zondagsschool Immanuël Immanuël betekent: God zij met ons Op de zondagsschool vertellen we op eenvoudige wijze het evangelie van Jezus Christus. We zingen samen, bidden samen, luisteren naar het Woord. Met elkaar zijn we bezig rondom het Woord van God. Dat is wat we doen op de zondagsschool. De zondagsschool is een belangrijk onderdeel van het gemeenteleven. In verschillende bijbelgedeelten wordt de nadruk gelegd op hoe belangrijk het onderwijs is vanuit de Bijbel. In Psalm 78: 5-7 staat het volgende om duidelijk te maken waarom wij dit een belangrijke opdracht vinden. De woorden uit Psalm 78 : verzen 5-7 Hij richtte een getuigenis op in Jakob en stelde een wet in Israël, die Hij onze vaderen gebood hun kinderen te leren, opdat het volgende geslacht die zou kennen, de kinderen die geboren zouden worden, dat zij zouden opstaan om ze te vertellen aan hun kinderen: opdat die hun vertrouwen op God zouden stellen en Gods werken niet vergeten, maar Zijn geboden bewaren. Wij mogen de kinderen leren dat zij hun vertrouwen op God mogen stellen, door Zijn regels na te leven en Gods Woord nooit te zullen vergeten. Wij mogen de kinderen helpen en ondersteunen om met God en voor God te leven in deze wereld. Stukje Historie De zondagsschool werd opgericht in In onze gemeente was op dat moment geen zondagsschool. Een aantal mensen nam het initiatief om daar verandering in te brengen. Eén van de initiatiefnemers was de vrouw van de toenmalige dominee A.J.Zoutendijk, Mw H. Zoutendijk-Graafland. Er werd gestart met twee groepen. Eén groep in de kerk, één groep in de toen nog oude consistorieruimte naast de kerk. Tijdstip: uur Een paar namen van de leidinggevenden uit die tijd: Stieneke Noordegraaf, Henri van Schaik, Lenie Blok, Mw. G Immerzeel, Mw.T Verkerk-Immerzeel, Mw. B. Verkerk-Spreij, Ria van der Vaart. Er werden vergaderingen gehouden, zonder dat er een bestuur was. Dit ontstond pas later. Er gingen een paar mensen op pad om zich te laten informeren over materiaal en werkwijze. Besloten werd om zich aan te sluiten bij: Nederlands Hervormde Zondagsscholenbond op Gereformeerde grondslag. Deze bond was opgericht op 22 december 1928 door Dhr. M. Noteboom. De grondslag van deze bond was Gods Woord opgevat naar de Drie Formulieren van Enigheid. Het Bondsorgaan heet Onze Hervormde Zondagsschool. Later werd de oude paardenstal naast de pastorie verbouwd tot kerkelijke ruimte, De RUIF waar naast kringwerk, ook één groep van de zondagsschool haar intrek nam.

4 Later is het tijdstip veranderd naar de middag van uur. In 1990 waren er binnen de gemeente zoveel kinderen, en de leeftijdsverschillen waren te groot, zodat we met 3 groepen van start gingen. Dit kon worden gerealiseerd, omdat er boven de nieuwe consistorie een zaaltje was gemaakt. Dit zaaltje werd door de zondagsschoolleiding ingericht naar eigen keuze in overleg met de kerkenraad. De kleinste groep bleef in De Ruif 5-7 jarigen. De middengroep van 7-9 jarigen in het zaaltje boven de consistorie en de grootste groep 9-12 jarigen ging in de consistorieruimte. Met ingang van januari 2000 waren er weer 2 groepen. Groep 1: 5-8 jarigen in De Ruif. Groep 2: 8-12 jarigen in het zaaltje boven de consistorie. Met ingang van september 2007 zijn we weer naar 1 groep gegaan en een ander tijdstip: uur tot uur. De kinderen die komen zijn over het algemeen kinderen uit onze eigen gemeente.maar iedereen is welkom, wel of niet kerkelijk De kinderen die in de Hervormde kerk komen krijgen ook een uitnodiging. Wat doen we zondag na de kerkdienst We beginnen rond uur met het zingen van een aantal liedjes uit een zelfsamengestelde bundel. Ook krijgen de kinderen wat te drinken en iets lekkers. We bewegen ook even flink! Hierna bidden we met elkaar, ook voor dingen die de kinderen zelf aandragen. Vervolgens leren de kinderen liedjes. Daarna wordt er een verhaal verteld uit de Bijbel of een verhaal met een link naar de Bijbel. Erna is er vaak een gesprekje over het onderwerp van het bijbelverhaal, waarin kinderen ook hun vragen kunnen stellen. Als verwerking wordt er vaak een werkje of een spel gedaan. Te denken valt dan aan een kleurplaat, een knutselwerkje, een tekening, een quiz, een actieve verwerking. Regelmatig wordt er voor de oudere kinderen ook een stukje verdieping aangeboden door een 2+ moment in te lassen. De kinderen vanaf groep 5 gaan onder begeleiding van een leidinggevende het bijbelverhaal uitdiepen. Om uur sluiten we af met gebed en worden de kinderen opgehaald of gaan zelf naar huis. Om de kinderen te stimuleren om te komen krijgen ze als ze 10 keer zijn geweest een cadeautje. Verder staan de leidinggevenden altijd open voor een spontaan gesprek als een kind met vragen zit. Het programma kan dan altijd worden aangepast. Op deze manier hopen we ook stukje herkenning, duidelijkheid en gezelligheid aan te bieden.

5 De leiding Om de zondagsschool te kunnen houden is er leiding nodig. De groep leidinggevende bestaat nu uit 5 personen. De leidinggevenden worden persoonlijk gevraagd om mee te helpen tijdens het zondagsschooluur. Het kan ook gebeuren dat er een oproep via het kerkenblad wordt gedaan. Aan het begin van het seizoen houden we een vergadering, daarin bespreken we de thema s die we willen gaan houden, welke kinderen we verwachten, wie welke zondag ingeroosterd wordt etc. Als leiding hebben we ook vergaderingen over het kerstfeest. Er wordt gesproken over de invulling en welke taken er allemaal uitgevoerd moeten worden. Dan volgt er een evaluatievergadering, dit is tegelijkertijd een vergadering over wat we het tweede deel van het seizoen gaan doen. B.v. wie zoekt de liedjes uit voor eerste paasdag? Vervolgens is er aan het einde van het jaar nog een evaluatie van het tweede deel van het seizoen en een afsluiting als leidinggevenden. De leidinggevende vertelt de ene keer het verhaal en de volgende keer heeft hij/ zij de leiding over het bidden, zingen en het knutselen. Op deze manier doe je als leidinggevende elke keer iets anders. Een seizoen begint na opening van het winterwerk, dit is een zondag in september. Tijdens de kerstvakantie is er geen zondagsschool. Eerste paasdag is de laatste keer, dan zingen we met de kinderen in de kerk en nemen de oudsten afscheid zij gaan naar het voortgezet onderwijs gaan en kunnen catechisatie gaan volgen. Materiaalkeuze Via de stichting Timotheüs/ opwekkingbestellen wij verwerkingsmateriaal voor de zondagsschool. Deze stichting zet zich in voor kinderwerk en opvoeding. Ze hebben themapakketten, kwartaalprogramma s, kinderboeken, liederen, kleurplaten, etc. Dit verwerkingsmateriaal sluit aan bij een thema dat je als leiding uitkiest. Via de HGJB bestellen we ook materialen. Ook zij geven allerlei suggesties en materialen om de verhalen uit de Bijbel te verwerken. Zij geven ook voor de kerst een speciale map uit met ideeën hoe een kerstfeest gehouden kan worden. Opgebouwd uit een thema en bijpassende liedjes. Verder geven zij een aantal bladen uit, dit zijn Tijdschrift, Spirit en Bouwstof. Hiervan kunnen een aantal exemplaren besteld worden en vervolgens gebruikt worden om zo een thema uit de Bijbel te belichten. Verder hebben we nog de mogelijkheid om materialen te bestellen bij de IKEG. Ook zij geven allerlei middelen uit om met kinderen dieper op bijbelse thema s in te gaan. Ook hebben we nog materialen in de kast staan die we de afgelopen jaren hebben verzameld. Dit gebruiken we om ideeën op te doen.

6 Activiteiten Als leidinggevenden hebben we de volgende activiteiten: - Deelnemen aan de vergaderingen. - Het verzorgen van de zondagsschooluren - Organiseren van het kerstfeest. - Rondsturen van kaarten aan jarige kinderen die lid zijn van de gemeente. - Aansturen van het maken van het kinderblad. - Mogelijkheid om een cursus of een toerustingsavond bij te wonen van stichting Timotheüs/ opwekking. - Stukjes schrijven voor Hervormd Noorden en de website. - Ouders/ gemeente op de hoogte houden van de activiteiten. - Verzorgen van de liederen met Pasen die voor de dienst gezongen worden. Voor de kinderen: Bij alle keuzes die we maken proberen we om zo goed mogelijk aan te sluiten bij wat de kinderen leuk vinden en waar ze wat van kunnen leren voor nu en in de toekomst. Zendingsprojecten Tijdens de zondagsschool vertellen wij de kinderen waar wij voor sparen. De kinderen mogen hiervoor een kleine financiële bijdrage meenemen. Deze bijdrage is geheel vrijwillig. We hebben het geld al voor verschillende doelen gebruikt. Bijvoorbeeld om gemeenteleden die in de zending werken te ondersteunen of om Bijbels te sponsoren. Twee keer per jaar maken wij de busjes leeg en doneren het geld aan het gekozen doel. Tijdens het kerstfeest in de kerk houden we ook een collecte. Hiervoor kiezen we een doel uit die past bij het thema of de actualiteit. Bijvoorbeeld stichting Open Doors (hart voor Irak) of kinderbijbels voor China. Omdat we de ouders ervan op de hoogte willen houden wat er met het geld gebeurd schrijven we hier een stukje over in Hervormd Noorden of in het kerkenblad. Hervormd Noorden is een blad van de gemeente Noorden die elk kwartaal wordt gemaakt. Extra financiën Voor o.a. het knutselen en het kerstfeest hebben wij ook geld tot onze beschikking. Dit wordt door de diaconie aan ons overgemaakt. Dit is een vast bedrag per jaar. Van het geld uit de zendingsbusjes wordt dus geen extra materiaal gekocht voor de zondagsschool.

7 Slotwoord Wij hopen dat dit boekje heeft bijgedragen aan een duidelijker beeld van de zondagsschool. Wat de zondagsschool inhoudt, wat we er zoal doen. Mocht u belangstelling hebben om leiding te geven of een keer te komen kijken dan bent u van harte welkom!! Wij vinden het wel fijn als u dit van tevoren even overlegt met één van de leidinggevenden. Adressen van de leiding staan op de volgende pagina. Namens de zondagsschoolleiding, tot ziens.

Informatieboekje zondagsschool. God zij met ons

Informatieboekje zondagsschool. God zij met ons Informatieboekje zondagsschool God zij met ons Index Inleiding Doel van de zondagsschool Inleiding Voor u ligt het informatieboekje van zondagsschool Immanuël van de Nederlandse Hervormde Kerk uit het

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft.

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. Van harte welkom! Welkom! Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. U bent te gast in de Hervormde

Nadere informatie

Een heel bijzonder huis

Een heel bijzonder huis Een heel bijzonder huis Kerk van de Gereformeerde Gemeenten in Aagtekerke Wil je eens kijken in een heel bijzonder huis? Vooral op zondag komen er veel mensen in. Weet je al welk huis het is? Een kerk!

Nadere informatie

Beleidsplan Kinderkerk

Beleidsplan Kinderkerk Beleidsplan Kinderkerk Grote Kerk Hoogeveen, hervormde wijkgemeenten 1 en 2 Inhoudsopgave 1 Introductie... 2 1.1 Bijbelse opdracht... 2 1.2 Doelgroep... 2 1.3 Beleidsplan... 2 2 Leiding kinderkerk... 3

Nadere informatie

Wat is een kerkdienst?

Wat is een kerkdienst? Inhoudsopgave Welkom...3 Wat is een kerkdienst?... 4 Liturgie...5 Schema liturgie... 6 Begrippen... 8 Ruimte voor uw aantekeningen... 9 Contact...10 Routebeschrijving... 11 2 Welkom Allereerst hartelijk

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Leer een kind van jongs af aan de juiste weg en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is. (Spreuken 22:6 NBV)

Leer een kind van jongs af aan de juiste weg en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is. (Spreuken 22:6 NBV) Brochure Leer een kind van jongs af aan de juiste weg en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is. (Spreuken 22:6 NBV) Luister, Israël: de HEER, onze God, de HEER is de enige! Heb daarom

Nadere informatie

Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld en Slijk Ewijk

Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld en Slijk Ewijk Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld en Slijk Ewijk Psalm 78 : 1 7 1 Een kunstig lied van Asaf. Luister, mijn volk, naar wat ik leer, hoor de woorden uit mijn mond. 2 Ik open

Nadere informatie

Waarom een Zondagboek?

Waarom een Zondagboek? Waarom een Zondagboek? Voor jou Op zondag ga je naar de kerk. Misschien vind je dat wel heel gewoon. Dat doen we toch altijd? Maar eigenlijk is het heel bijzonder. Want in de kerk luisteren we naar de

Nadere informatie

Startpunt. Handleiding voor het bijbelonderwijs op de basisschool. Wat is Startpunt?

Startpunt. Handleiding voor het bijbelonderwijs op de basisschool. Wat is Startpunt? Startpunt Handleiding voor het bijbelonderwijs op de basisschool Wat is Startpunt? Startpunt is een handleiding voor leerkrachten op de basisschool, voortgekomen uit de praktijk van de basisschool. Veel

Nadere informatie

Informatiefolder. Startweekend. Hervormde gemeente Oosterwolde/Noordeinde. D.V. 14, 15 & 16 september.

Informatiefolder. Startweekend. Hervormde gemeente Oosterwolde/Noordeinde. D.V. 14, 15 & 16 september. Informatiefolder Startweekend Hervormde gemeente Oosterwolde/Noordeinde D.V. 14, 15 & 16 september. Vrijdagavond 14 september: 19.30-20.30 Sing-in op de parkeerplaats achter de kerk. 20.30 22.30 Volleybaltoernooi

Nadere informatie

handreiking om de kerkdienst te volgen

handreiking om de kerkdienst te volgen Uitgave: oktober 2006 Evangelisatiecommissie Chr. Geref. Kerk De Zaaier Foto s: Jaco Reijgersberg Als pdf te downloaden van www.cgkdezaaier.nl handreiking om de kerkdienst te volgen Inhoudsopgave Welkom

Nadere informatie

Werkgroep eredienst en liturgie 9 april 2018 Stap 3 concrete aanbevelingen op basis van de uitgangspunten van de Eredienst

Werkgroep eredienst en liturgie 9 april 2018 Stap 3 concrete aanbevelingen op basis van de uitgangspunten van de Eredienst Werkgroep eredienst en liturgie 9 april 2018 Stap 3 concrete aanbevelingen op basis van de uitgangspunten van de Eredienst De opdracht die de werkgroep eredienst en liturgie van de kerkenraad heeft gekregen

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afgelopen maandag hebben we met de deelnemers van de kring Eigentijds Bijbellezen Paasverhalen gelezen. Vier verhalen van de opstanding, verteld door

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Delen (bijlage) MAANDAG: voor de jongere kinderen MAANDAG: voor de oudere kinderen Stel je bent in het buitenland op vakantie en je bezoekt daar een kerk. Bij binnenkomst

Nadere informatie

I N F. Zondagsschool. De Zaaier GIESSEN I E

I N F. Zondagsschool. De Zaaier GIESSEN I E I N F O R M A T I E Zondagsschool De Zaaier GIESSEN Afscheid Op (één van) de laatste zondag(en) in juni wordt er afscheid genomen van de kinderen die de zondagsschool gaan verlaten. Dit zijn de kinderen

Nadere informatie

Jong&Oud diensten. Kerk op Schoot. Schoolkerkdienst. Vakantiebijbelclub

Jong&Oud diensten. Kerk op Schoot. Schoolkerkdienst. Vakantiebijbelclub Jong&Oud diensten Kerkdiensten die anders dan anders zijn, met de creativiteit van jongeren en ouderen er in verwerkt, diverse liederen. Soms een band, of juist een sketch. Altijd de moeite van het bezoeken

Nadere informatie

In de Bijbel kunnen we 140 keer het woord rust vinden (N.B.G. vertaling) Een paar van die gedeelten noem ik u ter overdenking.

In de Bijbel kunnen we 140 keer het woord rust vinden (N.B.G. vertaling) Een paar van die gedeelten noem ik u ter overdenking. OVERDENKING Markus 6:31 En Hij zeide tot hen: Komt hier en gaat met Mij alleen naar een eenzame plaats en rust een weinig. Want er waren velen, die kwamen en gingen, en zij hadden zelfs geen tijd om te

Nadere informatie

Onder redactie van. Hanneke Schaap-Jonker. Zondagboek. Meer beleven aan de kerkdienst. Boekencentrum

Onder redactie van. Hanneke Schaap-Jonker. Zondagboek. Meer beleven aan de kerkdienst. Boekencentrum Onder redactie van Hanneke Schaap-Jonker Zondagboek Meer beleven aan de kerkdienst Boekencentrum Aan dit Zondagboek werkten de volgende moeders mee: Harmke Dijs-Stevens, Carla ten Ham-Mourik, Thea Metske-Vlak,

Nadere informatie

Gezin, school, kerk. Thema: bidden. Pauline ter Beek 100002

Gezin, school, kerk. Thema: bidden. Pauline ter Beek 100002 Pauline ter Beek 100002 Gezin, school, kerk Thema: bidden Als onderdeel van mijn commaplan heb ik meegewerkt aan de voorbereiding en uitvoering van een kinderkerkdienst. Twee keer in een jaar, organiseren

Nadere informatie

Cursussen 2015-2016. Inschrijven. winterwerk 2015-2016. Waarom mee doen? Moet ik lid van de Hervormde gemeente Garderen zijn om mee te mogen doen?

Cursussen 2015-2016. Inschrijven. winterwerk 2015-2016. Waarom mee doen? Moet ik lid van de Hervormde gemeente Garderen zijn om mee te mogen doen? Pagina 1 winterwerk 2015-2016 winterwerk 2015-2016 Waarom mee doen? Paulus schreef in de brief aan de Romeinen: Alles wat vroeger is geschreven, is geschreven om ons te onderwijzen, opdat wij door te volharden

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou!

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Intro Het club- en verenigingseizoen is alweer in volle gang. We kijken met dankbaarheid terug naar de opening van het winterwerk. Verderop in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I Preek Gemeente van Christus, De mooiste dingen in het leven kun je niet als erfernis wegschenken Let er maar eens op. De belangrijkste dingen zijn geen erfstuk. Zeker, je kunt mooie spulletjes erven. Of

Nadere informatie

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn.

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn. In deze gemeentepeiling willen we graag in beeld krijgen wat onze gemeenteleden belangrijk vinden voor de Goede Herderkerk, nu en in de toekomst. Er worden 12 vragen gesteld, vooral over de dingen die

Nadere informatie

Tieners, een vergeten groep? Wil van Nus

Tieners, een vergeten groep? Wil van Nus Tieners, een vergeten groep? Wil van Nus Tieners over wie hebben we het eigenlijk? Tieners: - Van Dale: iemand tussen de 10 en 20 jaar - alternatief: puber, jeugdige, bakvis -> Iemand tussen de 10 en 13

Nadere informatie

Dit boek is van. Plak hier je pasfoto

Dit boek is van. Plak hier je pasfoto Dit boek is van Plak hier je pasfoto Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC ) draagt. Bij dit papier is het zeker dat de productie niet

Nadere informatie

De dromen van Johannes... Twaalfjaarmoment van Erik, Floris en Friso Duinzichtkerk, zondag 5 juli 2015

De dromen van Johannes... Twaalfjaarmoment van Erik, Floris en Friso Duinzichtkerk, zondag 5 juli 2015 De dromen van Johannes... Twaalfjaarmoment van Erik, Floris en Friso Duinzichtkerk, zondag 5 juli 2015 12 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger(ds.(corrie(van(duinen;(ouderling(van(dienst:( Alie(Kortleve;(diaken(van(dienst:(Tineke(van(Bommel;(

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

Zondag 7 oktober 2018

Zondag 7 oktober 2018 Zondag 7 oktober 2018 Psalm 105 1 en 4 Lied 513 1, 2, 3 en 4 (Nieuwe Liedboek) Psalm 78 1 en 2 Schriftlezing Jeremia 31:31-34 (NBV) Schriftlezing Efeziërs 2:11-18 (NBV) Schriftlezing Lukas 24:13-35 (NBV)

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Heeft u m al gezien? Misschien al een stukje in gelezen? Dit jaar is er een bijzonder boek uitgekomen, en het haalde gelijk grote verkoopcijfers. Ik

Nadere informatie

Vanaf groep 1 van de basisschool gaan de kinderen naar de volgende groep; groep 2, 3 en 4

Vanaf groep 1 van de basisschool gaan de kinderen naar de volgende groep; groep 2, 3 en 4 {tab=zondagsschool} Visie In de zondagschool willen we: De kinderen vanuit de Bijbel onderwijzen en hen leren dat God nog steeds dezelfde is als vroeger De kinderen vertellen over het reddende werk van

Nadere informatie

THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel

THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel THEMALIED 2015 De Bouwplaats tekst en muziek Timo van den Heuvel Een architect, krr krr* (potlood slijpen) elektricien, klik klak (schakelaar) een schilder, timmerman, klop klop (hamer) ze bouwen aan een

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Implementatievoorstel vanuit commissie Kind & Eredienst. Kerkenraad van de Hervormde Morgenstergemeente te Zoetermeer

Implementatievoorstel vanuit commissie Kind & Eredienst. Kerkenraad van de Hervormde Morgenstergemeente te Zoetermeer Een vader van vier kinderen zei: "De preek moet zo zijn dat een 7-jarige het kan begrijpen en een 70-jarige er wat aan heeft" Citaat: Pio A.J. Hagedoorn Zoetermeer, 12/04/2016 Betreft: Aan: Implementatievoorstel

Nadere informatie

KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018

KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018 KERKBLAD HERVORMD DOORNSPIJK Zondag 1 juli 2018 09.00 uur: dr. C.A. van der Sluijs 13.15 uur: ds. G.H. Molenaar Ps. 146: 1 (voorzang) Ps. 121: 4 (voorzang) Ps. 36: 2 en 3 Ps. 119: 53 Ps. 87: 1 Ps. 95:

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Uitnodiging. voor het Start-weekend. Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015. Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp

Uitnodiging. voor het Start-weekend. Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015. Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp Uitnodiging voor het Start-weekend Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015 Samen delen in overvloed Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp -Welkom- Gemeenteleden, In uw handen heeft u de uitnodiging

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

4. Daarna doet God de hoge hemel open en antwoordt op uw bidden en uw hopen. Hij giet zijn eigen Geest in overvloed op vlees en bloed.

4. Daarna doet God de hoge hemel open en antwoordt op uw bidden en uw hopen. Hij giet zijn eigen Geest in overvloed op vlees en bloed. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst zondag 17 juni in de Gereformeerde Kerk Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Zingen: gezang 39: 1, 4 1. Vrees niet, gij land, verheug u en wees blijde en dieren, weest

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Dit boekje wordt u aangeboden door. de Protestantse gemeente te Menaam

Dit boekje wordt u aangeboden door. de Protestantse gemeente te Menaam 1 Dit boekje wordt u aangeboden door de Protestantse gemeente te Menaam Het is bedoeld om onderwerpen te behandelen die te maken hebben met het dopen en de doopdienst. Daarnaast is geprobeerd enige vragen

Nadere informatie

Vrijdag 22 november 2013 Nummer 4

Vrijdag 22 november 2013 Nummer 4 P.C. Basisschool Driestromenland Voorstraat 336 8226 KA Lelystad tel.: 0320-251393 school@driestromenland.nl Vrijdag 22 november 2013 Nummer 4 Ouderbijdrage Aan het begin van ieder schooljaar krijgt u

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

Enquête. Hervormde gemeente te Broek op Langedijk

Enquête. Hervormde gemeente te Broek op Langedijk Enquête Hervormde gemeente te Broek op Langedijk Enquête De kerk van nu is niet meer te vergelijken met de kerk van 25 jaar geleden. De dagelijkse informatiegolf die we vanuit allerlei media over ons heen

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Kerkwijk-Delwijnen-Nederhemert woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Vanaf groep 1 van de basisschool gaan de kinderen naar de volgende groep; groep 2, 3 en 4

Vanaf groep 1 van de basisschool gaan de kinderen naar de volgende groep; groep 2, 3 en 4 {tab=zondagsschool} Visie In de zondagschool willen we: De kinderen vanuit de Bijbel onderwijzen en hen leren dat God nog steeds dezelfde is als vroeger De kinderen vertellen over het reddende werk van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71 Agenda Project Landen 2-12 maart 2015 Ledenvergadering 26 maart 2015 Grote Rekendag 25 maart 2015 Paasviering s middags op 2 april 2015 Koningsspelen 24

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Meidoorn

Christelijke basisschool De Meidoorn Christelijke basisschool De Meidoorn Hoera! Als je 4 jaar bent, mag je naar school! Je komt dan in groep 1. Welkom bij ons in de klas. Als je binnen komt, zie je in de gang heel veel haakjes aan de kapstok.

Nadere informatie

Activiteitengids. Herwijnen

Activiteitengids. Herwijnen Activiteitengids Herwijnen Voorwoord Als Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente van Herwijnen hebben we weer een programmaboekje samengesteld met de activiteiten die we in het komende seizoen hopen te

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

Didactische opmerkingen bij de belijdeniscursus Ja, ik geloof

Didactische opmerkingen bij de belijdeniscursus Ja, ik geloof Didactische opmerkingen bij de belijdeniscursus Ja, ik geloof Kees van Dusseldorp - Schildwolde, juni 2015 Leuk dat je met deze belijdeniscursus aan het werk gaat! Graag praat ik je even bij over de achterliggende

Nadere informatie

Geloofsopvoeding binnen het gezin! Kees Codée. Tip: Maak persoonlijke aantekeningen

Geloofsopvoeding binnen het gezin! Kees Codée. Tip: Maak persoonlijke aantekeningen Geloofsopvoeding binnen het gezin! Kees Codée Tip: Maak persoonlijke aantekeningen GELOOFSOPVOEDING Als gelovige ouder heb je een opdracht en een verlangen om je kinderen op te voeden tot eer van de Heere

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN AVONDMAAL VIEREN Het Avondmaal is meer dan zomaar een maaltijd. Om dat te begrijpen, is dit boekje gemaakt. Vooral is daarbij gedacht aan de kinderen, omdat zij met

Nadere informatie

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014 DUINZICHTKERK zondag 14 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. Stiemer; ouderling van dienst: Mevr G.J. Wubs-Postma; diaken van dienst: Mevr. H.J. Laméris-van den Berg; organist:

Nadere informatie

beschrijving kerkdienst voor onze gasten

beschrijving kerkdienst voor onze gasten beschrijving kerkdienst voor onze gasten Gereformeerde Gemeente te Zeist Rehobothkerk, Joubertlaan 5 Predikant: J.J. van Eckeveld Vooraf: Je kunt van ons een Bijbel krijgen. Op de twee wandborden zie je

Nadere informatie

Onderzoek HGJB Jeugdwerk

Onderzoek HGJB Jeugdwerk Welkom! 15/09/2016 Onderzoek HGJB Jeugdwerk Onderzoek jeugdwerk Voorstel vanuit Jeugdraad; Morgenstergemeente & Oosterkerk; Uitvoering HGJB Leantiene Dekker. Doelstellingen Inzicht in de toekomst bestendigheid;

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Moeilijke kindervragen

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Moeilijke kindervragen DOELSTELLINGEN De ouders hebben ervaren dat hun kind niet het enige is dat moeilijke vragen stelt en dat zij elkaar kunnen ondersteunen in de omgang hiermee. De ouders kunnen met hun kind in gesprek gaan

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Voor de dienst luisteren we naar: In de hemel is de Heer (Andre van Zyl). In

Nadere informatie

Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk

Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk De Werkgroep Vorming en Toerusting ontwikkelde een programma voor de parochies om te benutten bij de promotie dvd en het artikel Alles is genade uit het Identiteitsnummer

Nadere informatie

Tuin van Heden 3 en 4 Werken met kunst in de paasperiode. Kernles 1: Kunstenaar, wat vertel je mij?

Tuin van Heden 3 en 4 Werken met kunst in de paasperiode. Kernles 1: Kunstenaar, wat vertel je mij? Tuin van Heden 3 en 4 Werken met kunst in de paasperiode Opmerking vooraf: Voor de uitwerking van deze lessen hebben we doelen gehaald uit verschillende thema s van de betreffende graad. Na elk doel verwijzen

Nadere informatie

Zondag 23 september 2018

Zondag 23 september 2018 Zondag 23 september 2018 Lied 280 1, 2, 3, 4 en 5 (Nieuwe Liedboek) Psalm 111 1 en 2 Schriftlezing Exodus 1:1-2:10 (HSV) Psalm 33 5 en 6 Psalm 66 3 en 4 (Oude Berijming) Gebed d HEEREN 2 en 3 (Oude Berijming)

Nadere informatie

Wat is de grondslag van de school? Met het plaatsen van uw handtekening stemt u in met de grondslag van de school, maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Wat is de grondslag van de school? Met het plaatsen van uw handtekening stemt u in met de grondslag van de school, maar wat betekent dat nu eigenlijk? Geachte ouders, Voor u ligt het aanmeldingsformulier van de Triangel. De Triangel is een hervormde basisschool. We werken dagelijks aan kwalitatief goed christelijk onderwijs, vanuit onze eigen identiteit.

Nadere informatie

Petrus Zet je voet maar op het water

Petrus Zet je voet maar op het water Thuisboekje Kerk-School-Gezin Themaweek 25-31 januari 2016 Petrus Zet je voet maar op het water Beste kinderen en ouders/ verzorgers, In de week van 25 tot 31 januari is er op alle christelijke scholen

Nadere informatie

Dat wij zien dat Christus ons met liefde aankijkt. Dat wij anderen mogen zien met de ogen van zijn liefde.

Dat wij zien dat Christus ons met liefde aankijkt. Dat wij anderen mogen zien met de ogen van zijn liefde. Dat wij zien dat Christus ons met liefde aankijkt. Dat wij anderen mogen zien met de ogen van zijn liefde. DUINZICHTKERK, zondag 11 september 2016 13e zondag van de zomer Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 5 september 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws De scholen zijn weer begonnen Het was nog wel even wennen: de wekker moet

Nadere informatie

Van Jan Willem s tekentafel April 2011

Van Jan Willem s tekentafel April 2011 Van Jan Willem s tekentafel April 2011 paasdagen Gezegende gewenst Op het werk Ons eigen kinderblad Deze zomer zal voor de eerste keer ons eigen kinderblad uitkomen. Hier ben ik sinds februari druk voor

Nadere informatie

Kinder-, jeugd- en jongerenactiviteiten

Kinder-, jeugd- en jongerenactiviteiten Kinder-, jeugd- en jongerenactiviteiten Hervormde Gemeente Kapelle... 2 Crèche... 2 Kinderkerk... 2 Jeugdkerk... 3 KK(Koken en Kletsen)... 4 Kindercantorij "Parels"... 4 Belijdeniskring... 4 Gezamenlijke

Nadere informatie

De kerken. Heemse. heten u welkom!

De kerken. Heemse. heten u welkom! De kerken Heemse in heten u welkom! Protestantse wijkgemeente Heemse West De Protestantse wijkgemeente Heemse West komt op zondag bijeen in de Witte of Lambertuskerk. We zijn een gemeente waarin we Christus

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Kom in actie! voor kinderen in Albanië

Kom in actie! voor kinderen in Albanië Kom in actie! voor kinderen in Albanië Voor alle kinderen in Albanië een! Ben je tussen de 10 en 13 jaar? Doe dan mee met onze actie! Stichting Antwoord wil graag dat iedereen weet dat de Here Jezus van

Nadere informatie

WAAROM EN HOE BIJBELSTUDIE DOEN?

WAAROM EN HOE BIJBELSTUDIE DOEN? WAAROM EN HOE BIJBELSTUDIE DOEN? De Bijbelstudies in dit boekje maken gebruik van de methode die ontwikkeld is in het project Filippus samen Bijbellezen. Ze nodigen uit om samen de Bijbel te lezen en biddend

Nadere informatie

Kerkenraad - Hervormde gemeente Meerkerk. Verslag gemeenteavond d.d. 23 april 2014 in Het Anker, aanvang 20.00 uur.

Kerkenraad - Hervormde gemeente Meerkerk. Verslag gemeenteavond d.d. 23 april 2014 in Het Anker, aanvang 20.00 uur. Kerkenraad - Hervormde gemeente Meerkerk Verslag gemeenteavond d.d. 23 april 2014 in Het Anker, aanvang 20.00 uur. Welkom De voorzitter van vanavond, Huib Slingerland, heet allen hartelijk welkom. Hij

Nadere informatie

Peuterspeelzaal Viooltjes Stockholm 1 3124 SG Schiedam 06-44726350. violierkids@komkids

Peuterspeelzaal Viooltjes Stockholm 1 3124 SG Schiedam 06-44726350. violierkids@komkids Themabrief Wij gaan voorlezen Maart en april 2014 Peuterspeelzaal Viooltjes Stockholm 1 3124 SG Schiedam 06-44726350 violierkids@komkids Wat willen wij? In het begin van de zomer gaan wij in de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Wat er in de Bijbel staat.en andere liederen

Wat er in de Bijbel staat.en andere liederen Wat er in de Bijbel staat.en andere liederen Wat er in de Bijbel staat.en andere liederen Liedbundel voor kinderevangelisatie Melodieën Bijbelteksten en samenstelling liederen: A.M. Brouwer- Karels Harmonisaties:

Nadere informatie

Lessenserie. middenbouw. Bijlage. Inhouds opgave

Lessenserie. middenbouw. Bijlage. Inhouds opgave Bijlage Lessenserie middenbouw Inhouds opgave 1. Brood-en-viskaart Pag. 2 2. Embleem Bonisa Zending Pag. 3 3. Brief Pag. 4 4. Foto Thain Pag. 5 5. Voorbeeldposter Pag. 6 6. Brood Pag. 7 7. Vis Pag. 8 8.

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het is altijd prettig als de Bijbel zelf aangeeft, hoe je iets moet lezen. Soms zijn er van die verhalen of gelijkenissen, waarvan ik bij een eerste

Nadere informatie

Aankondiging. Toerustingsavonden catechese / jeugdwerk

Aankondiging. Toerustingsavonden catechese / jeugdwerk Aankondiging Toerustingsavonden catechese / jeugdwerk Je hebt het verlangen om kinderen en tieners te vertellen over het Evangelie van Jezus Christus. Je wilt hen leren over de Bijbel. En je wilt graag

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het zijn wonderlijke verhalen, de verhalen rond de geboorte van Jezus: Maria, die zwanger is door de heilige Geest, Jozef, die in een droom een engel

Nadere informatie

In het voetspoor van...

In het voetspoor van... In het voetspoor van... Bijbelse figuren en hun levensgeheim voor jongeren van 2 en 3 jaar drs. M. van Campen Zevende druk Zoetermeer Inhoud. Timotheüs - op school bij God 7 2. Adam - een gevallen mens

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie Nieuwsbrief De Lichtbron 11 18 mei 2018 Lichtbron-inspiratie Kliederkerk in de Lier Afgelopen dinsdag was op NPO2 in het programma Met hart en ziel de Kliederkerk in de Lier te zien. http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/434434/met_hart_en_ziel.html

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Jongeren verwoorden waar zij aan vast zitten en wat een hindernis kan zijn in hun relatie met God.

Jongeren verwoorden waar zij aan vast zitten en wat een hindernis kan zijn in hun relatie met God. THEMA Vrijheid LEERDOEL Jongeren ontdekken dat Jezus hen vrijheid geeft. GROEPSDOEL Jongeren verwoorden waar zij aan vast zitten en wat een hindernis kan zijn in hun relatie met God. SLEUTELBIJBELTEKSTEN

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op 21 juni 2015 in de Stefanuskerk te Noorddijk voorganger: ds. Jan Wilts, organist: dhr. Gerard van Reenen ouderling van dienst: dhr. Dennis van

Nadere informatie

Nieuws van de Kwartiermaker dagarrangementen in Burgum

Nieuws van de Kwartiermaker dagarrangementen in Burgum Nieuws van de Kwartiermaker dagarrangementen in Burgum nr.6 Hoe het begon.. In september vorig jaar ben ik begonnen als kwartiermaker naschoolse activiteiten in Burgum. Deze functie is ontstaan in het

Nadere informatie

Schooljaar 2012-2013 jaargang 8 nr.2 6 september

Schooljaar 2012-2013 jaargang 8 nr.2 6 september Schooljaar 2012-2013 jaargang 8 nr.2 6 september LIED VAN DE WEEK: 16 9 Mozes, Ik roep je naam Tim. 2 nr. 243 23-9 Laat Israël nu zeggen blij van geest psalm 124 : 1 Beste ouders, Inmiddels is de noodunit

Nadere informatie

Hartelijk welkom! informatiefolder

Hartelijk welkom! informatiefolder Hartelijk welkom! informatiefolder Al ruim 100 jaar in beweging! Onze harten naar God... Pinkstergemeente Immanuël is een gemeenschap van christenen die functioneert als een hartelijk en open gezin dat

Nadere informatie

Petrus Zet je voet maar op het water

Petrus Zet je voet maar op het water Gezinsboekje Met Bijbelleesrooster Kerk- School- Gezin Themaweek 25-31 januari 2016 Petrus Zet je voet maar op het water Beste kinderen en ouders/ verzorgers, In de week van 25 tot 31 januari is er op

Nadere informatie

kalender FILIPPENZEN DANKEN 7dagen met de WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG.

kalender FILIPPENZEN DANKEN 7dagen met de   WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG. WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG. betekenis van deze bijzondere dag. Op dankdag danken we God voor delen met mensen ver weg en dichtbij. DE DANKDAGKALENDER WORDT gebruiken. Naast bewustwording van dankdag

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie