STORE SUPPORT HELPT SANQUIN AAN MEER BLOEDDONORS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STORE SUPPORT HELPT SANQUIN AAN MEER BLOEDDONORS"

Transcriptie

1 STORE SUPPORT HELPT SANQUIN AAN MEER BLOEDDONORS Bloed geven. In Nederland doen mensen dat. Het zijn er nooit genoeg. Dus is het essentieel dat Sanquin ervoor zorgt dat die donors blijven en dat er nieuwe geworven worden. En dat is iets waarbij Store Support helpt. Uit persoonlijke overtuiging.

2 BLOED IS LEVEN. Elke dag krijgen honderden patiënten in Nederland bloed van donors. Mensen die een heftig ongeluk hebben gehad, mensen die ernstig ziek zijn, mensen die een zware operatie ondergaan, mensen die zonder het gedoneerde bloed niet blijven leven. Sanquin levert dat donorbloed in verschillende vormen, en redt zo mensenlevens. Elk jaar weer. Dát het belangrijk is, dat weten ze bij Store Support als weinig anderen. Directeur Ewald Lausberg ondervond het aan den lijve. Letterlijk. Hij kreeg in 2014 opeens te HET BLOED VAN ANDEREN HEEFT MIJ ERDOOR GESLEEPT Ewald Lausberg maken met kanker. De zware chemokuren vernielden zijn rode bloedcellen. Het bloed van anderen heeft mij erdoor gesleept. Als ik me op mijn allerslechtst voelde, zag ik die rode zak vol bloed van een donor. Dat is een bizar gevoel. Het gaf me de overtuiging dat ik iets terug moest doen. De relatie die Sanquin en Store Support sindsdien hebben, is als gevolg meer dan een professionele. Lausberg speelde zelfs een belangrijke rol tijdens Wereldbloeddonordag in dat jaar. Ten overstaan van koning Willem-Alexander vertelde hij zijn verhaal. Hij is ambassadeur van Sanquin. Heel Store Support is ambassadeur. Allemaal met hetzelfde doel: zo veel mogelijk donors werven en behouden door hen een zo mooi mogelijke beleving te geven.

3 Sanquin ontstond in 1998 uit een fusie van de Nederlandse bloedbanken en heeft sinds die tijd als beeldmerk de bekende pelikaan met de druppel bloed op de borst. Al sinds de Middeleeuwen is die pelikaan het symbool van altruïsme en barmhartigheid. En dat is Donors moeten kortom blijven geven, moeten tevreden blijven over hun behandeling rond de donaties. Én nieuwe donors moeten constant geworven worden om aan de vraag naar transfusiebloed te kunnen blijven voldoen. precies wat al die donors die jaarlijks belangeloos bloed geven zijn: altruïstisch en barmhartig. De donor heeft altijd centraal gestaan. Toch liepen we tegen een aantal problemen aan, vertelt Daphne Sanquin neemt het zeker niet voor lief dat de donors blijven geven. Donors zijn het belangrijkste onderdeel van Sanquin. Alleen zij kunnen ervoor zorgen dat Sanquin aan zijn missie kan blijven voldoen: zo veel mogelijk bloedproducten leveren om mensenlevens te redden en onderzoek naar ziekten en geneesmiddelen te doen. Laeijendecker. Zij is manager van de afdeling Donorrelaties, de afdeling die de werving nieuwe donors en de communicatie met donors verzorgt. Onze processen waren niet meer van deze tijd, de manier waarop we met onze donors communiceerden ook niet. Door wat Store Support ons heeft aangedragen hebben we echt een ommekeer gemaakt. Een major shift in de manier waarop we het hele proces van aanmelding tot keuring hebben ingericht. Met onmiddellijke positieve effecten.

4 Het ging ongeveer zo: een donor meldde zich aan, en moest vervolgens zelf een keuring inplannen. Alleen bloed dat aan strenge kwaliteitseisen voldoet, wordt namelijk gebruikt. En dat kon wel even duren en bleef af en toe helemaal achterwege. Met als gevolg dat lang niet alle mensen die zich als donor hadden aangemeld, uiteindelijk ook bloed gingen geven. Wij hadden ook weinig zicht op hoeveel mensen zich hadden Dat er zo veel meer aanmeldingen waren en de problemen zichtbaar werden heeft veel te maken met de Wereldbloeddonordag die Sanquin in 2016 in Nederland mocht organiseren. Dat leverde heel veel aanmeldingen op, meer dan waarmee de organisatie goed kon omgaan. De wachttijden liepen op, het gevaar lag op de loer dat donors zich niet erg belangrijk voelden. aangemeld en hoeveel daarvan nog afvielen. Honderdduizenden mensen die meestal meerdere Die procedure is echt op de schop gegaan. Dat betekende nogal wat voor al die medewerkers in het callcenter. Binnen 24 uur krijgt iedereen die zich aanmeldt als donor een belletje van ons om een keuring in te plannen. Ja, dat zijn er heel wat. We mikken dit jaar op Essentieel, want kwaliteit is alles. keren per jaar bloed afstaan op heel veel locaties in het land. Dat is nogal een organisatie. Het interne callcenter van Sanquin heeft er bijna een dagtaak aan. Jaarlijks komen er telefonische vragen binnen, en wordt er keer outbound gebeld. Niet zelden in verband met die aanmeldprocedure.

5 Logisch? Misschien wel. Maar soms is er iemand nodig die er met vreemde ogen naar kijkt om het te zien. Dat is in dit geval zonder meer zo. Het helpt enorm. In september vorig jaar zijn we met deze werkwijze begonnen. En nu al zien we dat er veel meer keuringen een verschil het maakt. Arjen hield precies bij hoe dat ging, welk proces hij door moest, waar hij tegenaan liep. Later hebben we contact gezocht met Sanquin en er een presentatie gehouden. Ik van mijn kant van het verhaal, Arjen van het zijne. worden gedaan en dat er als gevolg meer gedoneerd wordt. Dat verhaal sloeg in als een bom, herinnert Daphne Laeijendecker zich. Natuurlijk hielden wij ons ook wel Of het geholpen heeft. Voordat Store Support zich over de procedure boog, werd 55 procent van alle aanmelders uiteindelijk bloeddonor. Sinds de doorgevoerde veranderingen is dat percentage opgelopen tot bijna 86. wat met klantvriendelijkheid bezig, maar wat we nu doen is van een totaal andere orde. Toen was het één keer per twee jaar een enquête onder onze donors. Nu krijgen we continu informatie van mystery-donors. Toen bezochten we jaarlijks acht van onze locaties, nu bezoeken we ze alle vijftig vaste locaties plus ongeveer Store Support-directeur Arjen van Hijum meldde zich een paar jaar geleden aan als donor. Gewoon, uit overtuiging. Maar wel met een heel directe aanleiding, de helft van onze tachtig mobiele locaties. Toen waren we vooral veel met de procedures en de hygiëne bezig in de onderzoeken, nu gaat het echt om klantbeleving. namelijk de ziekte van compagnon Ewald Lausberg. Van Hijum besloot donor te worden omdat hij zag wat

6 WAT MIJ BETREFT KOMT ER STRAKS IETS UIT DAT ONS NOOPT ONS PROCES NOG EENS VERDER OM TE GOOIEN Inzicht. Dat is waar het om draait en dat is wat Store Support Sanquin levert. Inzicht in waar donors moeite mee hebben, inzicht in wat hen doet besluiten af te haken, inzicht in wat ze zo goed vinden dat ze er bekenden mee overhalen ook donor te worden. De gegevens stromen via twee kanten binnen. Enerzijds kijkt Store Support over de schouders mee naar het proces van aanmelden via keuring tot donatie. Anderzijds leveren mystery-donors waardevolle informatie over wat ze tegenkomen. Lausberg: Dat vond ik opvallend. We hebben onze regulier mystery shoppers gevraagd en onder hen bleken meer dan zestig bloeddonors te zijn. Dat komt mooi uit. Daphne Laeijendecker denkt dat Sanquin en Store Support nog wel even aan elkaar verbonden blijven. En niet alleen omdat Ewald Lausberg ambassadeur van Sanquin is. De resultaten die nu al op tafel liggen zijn prachtig. Wat mij betreft komt er straks iets uit dat ons noopt ons proces nog eens verder om te gooien. Als het maar helpt om zo veel mogelijk donors te houden en werven. En intussen druppelen de kleinere aanbevelingen continu binnen. Allemaal dingen waar we direct iets mee kunnen.

7 Ewald Lausberg wilde iets terugdoen. Bloed van donors redde zijn leven. Nu helpt hij met Store Support de levens van anderen te redden, door de klantbeleving bij Sanquin te verbeteren. Zijn persoonlijke betrokkenheid doet ons goed. Dat hij wilde spreken op Wereldbloeddonordag bijvoorbeeld, ten overstaan van de koning. Knap om zo je eigen verhaal te vertellen. Het helpt ook. Arjen van Hijum en hij hebben iedereen binnen de organisatie overtuigd van het belang van hun methode. Ze hebben meteen gelijk gekregen.

8 VESTIGING GRONINGEN Helperpark 284 A Postbus BA Groningen T (050) info@storesupport.nl VESTIGING AMSTERDAM Say Building B John M. Keynesplein 19 Amsterdam T (020) VESTIGING ANTWERPEN Ankerrui Antwerpen T (0032) info@storesupport.be

RABOBANKEN ZETTEN SAMEN MET STORE SUPPORT VOL IN OP KLANTBELEVING

RABOBANKEN ZETTEN SAMEN MET STORE SUPPORT VOL IN OP KLANTBELEVING RABOBANKEN ZETTEN SAMEN MET STORE SUPPORT VOL IN OP KLANTBELEVING Rabobank maakt een mooie beweging, in de richting van een betere klantbeleving. Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland en Rabobank Stad

Nadere informatie

GRONINGER MUSEUM GAAT VOOR 5-STERRENBELEVING

GRONINGER MUSEUM GAAT VOOR 5-STERRENBELEVING GRONINGER MUSEUM GAAT VOOR 5-STERRENBELEVING De architectuur van Mendini geeft al een eerste wow-effect, de collectie en de tentoonstellingen maken de tongen ook los. Maar toch wil het Groninger Museum

Nadere informatie

CENTURY AUTOGROEP KRIJGT KLANTBELEVING STEEDS MEER IN HET DNA

CENTURY AUTOGROEP KRIJGT KLANTBELEVING STEEDS MEER IN HET DNA CENTURY AUTOGROEP KRIJGT KLANTBELEVING STEEDS MEER IN HET DNA Klantbeleving. Bij Century Autogroep hoef je niet uit te leggen wat dat betekent. Directeur Erik Meems zet er uit zichzelf al stevig op in.

Nadere informatie

JAGUAR LAND ROVER ZOEKT JONGER PUBLIEK

JAGUAR LAND ROVER ZOEKT JONGER PUBLIEK JAGUAR LAND ROVER ZOEKT JONGER PUBLIEK Jaguar en Land Rover zitten midden in een metamorfose. De merken die luxe, exclusiviteit en kwaliteit uitdragen, zoeken nu ook de aansluiting bij de zakelijke markt.

Nadere informatie

Er is altijd iets te doen.

Er is altijd iets te doen. Er is altijd iets te doen. STORE SUPPORT HELPT HORNBACH DE BESTE TE BLIJVEN Store Support, dat is toch dat bureau dat met behulp van mystery shoppers klanttevredenheid meet? Klopt, maar Store Support doet

Nadere informatie

INSHARED DRAAIT OP DIENSTVERLENING EN KLANTBELEVING

INSHARED DRAAIT OP DIENSTVERLENING EN KLANTBELEVING INSHARED DRAAIT OP DIENSTVERLENING EN KLANTBELEVING De service die verzekeraar InShared levert, krijgt hoge waarderingscijfers van de klanten. Maar moet je dan tevreden zijn? Bij InShared vinden ze van

Nadere informatie

ELK WINKELBEZOEK EEN BELEVING

ELK WINKELBEZOEK EEN BELEVING ELK WINKELBEZOEK EEN BELEVING Scotch & Soda gaat hard. Het modemerk uit Amsterdam groeit gestaag over de 7000 verkooppunten wereldwijd. In een markt waar de concurrentie uit alle hoeken komt, is dat een

Nadere informatie

Auto uit, bus in, headset op

Auto uit, bus in, headset op Auto uit, bus in, headset op Hoe krijgen we meer mensen uit de auto, in de bus? Dat is de dagelijkse uitdaging voor het OV-bureau Groningen Drenthe. Het antwoord: zorgen dat reizen met de bus constant

Nadere informatie

MOEDERBEDRIJF VAN ZWITSERLEVEN EN REAAL ZET NU DE KLANT CENTRAAL

MOEDERBEDRIJF VAN ZWITSERLEVEN EN REAAL ZET NU DE KLANT CENTRAAL MOEDERBEDRIJF VAN ZWITSERLEVEN EN REAAL ZET NU DE KLANT CENTRAAL Vivat is een naam die bij niet direct iedereen een belletje doet rinkelen. De merken die onder het moederbedrijf hangen wel: Reaal, Zwitserleven

Nadere informatie

Transavia wil alleen memorabele vluchten leveren

Transavia wil alleen memorabele vluchten leveren Transavia wil alleen memorabele vluchten leveren Transavia wil voordelig zijn, maar niet mee met de absolute prijsvechters. Maar hoe trek je dan passagiers? Door de beste klantbeleving te bieden. En die

Nadere informatie

TRANSAVIA WIL ALLEEN MEMORABELE VLUCHTEN LEVEREN

TRANSAVIA WIL ALLEEN MEMORABELE VLUCHTEN LEVEREN TRANSAVIA WIL ALLEEN MEMORABELE VLUCHTEN LEVEREN Transavia wil voordelig zijn, maar niet mee met de absolute prijsvechters. Maar hoe trek je dan passagiers? Door de beste klantbeleving te bieden. En die

Nadere informatie

EEN WERELD VAN BINNEN

EEN WERELD VAN BINNEN EEN WERELD Sanquin verzorgt op not-for-profitbasis de bloedvoorziening in Nederland. Hierbij voldoet de organisatie aan de hoogste eisen van kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid. Sanquin is een kenniscentrum

Nadere informatie

BOUWEN AAN WAARDEVOLLE KLANTRELATIES GEEFT VOLOP ENERGIE

BOUWEN AAN WAARDEVOLLE KLANTRELATIES GEEFT VOLOP ENERGIE BOUWEN AAN WAARDEVOLLE KLANTRELATIES GEEFT VOLOP ENERGIE EEN KLANTREIS WAAR IEDEREEN BLIJ VAN WORDT Wanneer je klanten écht wilt binden, moet je met méér komen dan alleen een goede prijs. Dat besef heeft

Nadere informatie

SHIMANO ZOEKT DE FIETSER OP

SHIMANO ZOEKT DE FIETSER OP SHIMANO ZOEKT DE FIETSER OP Iedereen kent het, maar wie kiest er bewust voor? Shimano heeft een sterke positie in de fietswereld, maar zoekt wegen om de consument meer bij het merk te betrekken. De eerste

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Bloedtransfusie. Bloedtransfusie

Patiënteninformatie. Bloedtransfusie. Bloedtransfusie Patiënteninformatie Bloedtransfusie Bloedtransfusie 1 Bloedtransfusie In deze folder vindt u informatie over bloedtransfusie. De folder is bedoeld als aanvulling op de mondelinge informatie van de specialist.

Nadere informatie

Bloed Geven en Krijgen vmbo-kgt okt 2013

Bloed Geven en Krijgen vmbo-kgt okt 2013 Bloed Geven en Krijgen vmbo-kgt okt 2013 Ieder jaar geven zo n 400.000 Nederlanders bloed; zij zijn bloeddonor. Samen geven zij ongeveer 900.000 liter bloed per jaar. Dat is belangrijk, want dagelijks

Nadere informatie

Bijzondere bloedgroepen. Bloed geven voor de Sanquin Bank of Frozen Blood (SBFB)

Bijzondere bloedgroepen. Bloed geven voor de Sanquin Bank of Frozen Blood (SBFB) Bijzondere bloedgroepen Bloed geven voor de Sanquin Bank of Frozen Blood (SBFB) Waarom krijgt u deze folder? Er is vastgesteld dat uw bloed een zeldzame bloedgroep heeft. Ook kan het zijn dat u antistoffen

Nadere informatie

Donor Advies Raad adres secretariaat: Jaarverslag 2018 DONOR ADVIES RAAD

Donor Advies Raad  adres secretariaat: Jaarverslag 2018 DONOR ADVIES RAAD Donor Advies Raad e-mailadres secretariaat: dar@sanquin.nl Jaarverslag 2018 DONOR ADVIES RAAD Pagina 2/5 1. INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag van de Donor Advies Raad (DAR), een orgaan van overleg

Nadere informatie

Bloedtransfusie: Informatie voor patiënten

Bloedtransfusie: Informatie voor patiënten Bloedtransfusie: Informatie voor patiënten Binnenkort zult u een behandeling of ingreep ondergaan, waarbij er een kans bestaat dat u bloed toegediend moet krijgen (een bloedtransfusie). In deze folder

Nadere informatie

BLOED GEVEN EN KRIJGEN

BLOED GEVEN EN KRIJGEN BLOED GEVEN EN KRIJGEN Ieder jaar geven zo n 400.000 Nederlanders bloed; zij zijn bloeddonor. Samen geven zij ongeveer 900.000 liter bloed per jaar. Dat is belangrijk, want dagelijks hebben honderden mensen

Nadere informatie

Inhoud Wat u moet weten over bloed en bloedtransfusiefout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2.

Inhoud Wat u moet weten over bloed en bloedtransfusiefout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Inhoud Wat u moet weten over bloed en bloedtransfusiefout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Wat is een bloedtransfusie?... 3 3. Hoe komt het ziekenhuis aan bloed?... 4 4.

Nadere informatie

Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium. Patiënteninformatie. Bloedtransfusie. Slingeland Ziekenhuis

Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium. Patiënteninformatie. Bloedtransfusie. Slingeland Ziekenhuis Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium Bloedtransfusie i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Bloedtransfusie Binnenkort ondergaat u een behandeling of ingreep, waarbij er een kans bestaat

Nadere informatie

Bloedtransfusie. Waarom een bloedtransfusie?

Bloedtransfusie. Waarom een bloedtransfusie? Binnenkort ondergaat u een behandeling of ingreep, waarbij er een kans bestaat dat u bloed toegediend moet krijgen (een bloedtransfusie). In deze brochure vindt u informatie over bloedtransfusie. Wanneer

Nadere informatie

Bloedtransfusie Waarom een bloedtransfusie? Hoe veilig is een bloedtransfusie? Juiste match... 3

Bloedtransfusie Waarom een bloedtransfusie? Hoe veilig is een bloedtransfusie? Juiste match... 3 Bloedtransfusie Inhoudsopgave Bloedtransfusie... 1 Waarom een bloedtransfusie?... 1 Hoe veilig is een bloedtransfusie?... 2 Juiste match... 3 Bijwerkingen van de bloedtransfusie... 3 Kan ik een bloedtransfusie

Nadere informatie

Bloedtransfusie Informatie voor patiënten

Bloedtransfusie Informatie voor patiënten Bloedtransfusie Informatie voor patiënten 12-16 jaar Binnenkort krijg je een behandeling of operatie, waarbij een bloedtransfusie nodig kan zijn. In deze folder leggen we uit wat dat inhoudt. Wat is een

Nadere informatie

Bloedtransfusie Inleiding Waarom een bloedtransfusie?

Bloedtransfusie Inleiding Waarom een bloedtransfusie? Bloedtransfusie Inleiding Binnenkort zult u een behandeling ondergaan, waarbij er een kans bestaat dat u bloed moet krijgen (een bloedtransfusie). In deze folder vindt u informatie over bloedtransfusie.

Nadere informatie

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel!

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel! Gaby Remmers: senior onderzoeker Blauw Research Drijfveer: organisaties helpen inzicht te krijgen in de kansen op een nog klantgerichtere dienstverlening Andre Heeling: onderzoeker Blauw Research Drijfveer:

Nadere informatie

Geefhetdoor.NU Doelgroepgericht donors werven

Geefhetdoor.NU Doelgroepgericht donors werven Geefhetdoor.NU Doelgroepgericht donors werven Daphne Laeijendecker Werving & Behoud, Bloedbank 24 november 2014 1 Wervingscyclus Uitvoering van de strategie Analyse donorbestand Strategie ontwikkelen 24

Nadere informatie

Bloedtransfusie. Informatie voor patiënten. Klinisch Chemisch Laboratorium

Bloedtransfusie. Informatie voor patiënten. Klinisch Chemisch Laboratorium Bloedtransfusie Informatie voor patiënten Klinisch Chemisch Laboratorium Binnenkort ondergaat u een behandeling of ingreep, waarbij er een kans bestaat dat u bloed toegediend moet krijgen (een bloedtransfusie).

Nadere informatie

Bloedtransfusie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Bloedtransfusie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Bloedtransfusie U heeft met uw arts afgesproken dat u een bloedtransfusie krijgt. Of u ondergaat binnenkort een behandeling of ingreep waarbij u misschien extra bloed toegediend moet krijgen. In deze folder

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

Bloed Geven en Krijgen vmbo-kgt okt practicum Bloed in Actie

Bloed Geven en Krijgen vmbo-kgt okt practicum Bloed in Actie Bloed Geven en Krijgen vmbo-kgt okt 2013 practicum Bloed in Actie PRACTICUM BLOED IN ACTIE Ieder jaar ontvangen zo n 250.000 Nederlanders een bloedtransfusie. Dat betekent dat zij bloed krijgen van een

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Comsa

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Comsa Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Comsa Datum aanmaak rapport:10-05-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 22-4-2017 tot 29-4-2017

Nadere informatie

bloed geven en krijgen

bloed geven en krijgen bloed geven en krijgen op bezoek bij sanquin Tim en zijn vriendin Noa zijn 18 jaar oud. Op een middag komt Noa s moeder thuis na een bezoek aan de Bloedbank. Noa s moeder is al jaren bloeddonor. Voor Noa

Nadere informatie

Bloed en donatie over bestanddelen, functie en veiligheid

Bloed en donatie over bestanddelen, functie en veiligheid Bloed en donatie over bestanddelen, functie en veiligheid Jaarlijks doneren ongeveer vierhonderdduizend mensen bloed bij Sanquin, de Nederlandse bloedbank. Het gedoneerde bloed wordt voor verschillende

Nadere informatie

H Bloedtransfusie

H Bloedtransfusie H.40081.0219 Bloedtransfusie 2 Inleiding Binnenkort ondergaat u een behandeling of ingreep, waarbij er een kans bestaat dat u bloed toegediend moet krijgen (bloedtransfusie). In deze folder vindt u informatie

Nadere informatie

Bloed en Transfusie over bloedgroepen, transfusies en immuunreacties

Bloed en Transfusie over bloedgroepen, transfusies en immuunreacties HAVO Bloed en Transfusie over bloedgroepen, transfusies en immuunreacties Ieder jaar ontvangen zo n 250.000 Nederlanders een bloedtransfusie. Het gaat dan vaak om patiënten die een grote operatie moeten

Nadere informatie

Donor Advies Raad adres secretariaat: Jaarverslag 2017 DONOR ADVIES RAAD

Donor Advies Raad  adres secretariaat: Jaarverslag 2017 DONOR ADVIES RAAD Donor Advies Raad e-mailadres secretariaat: dar@sanquin.nl Jaarverslag 2017 DONOR ADVIES RAAD Pagina 2/5 1. INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag van de Donor Advies Raad (DAR), een orgaan van overleg

Nadere informatie

Bloedtransfusie Waarom een bloedtransfusie?

Bloedtransfusie Waarom een bloedtransfusie? Bloedtransfusie Binnenkort ondergaat u een behandeling of ingreep, waarbij er een kans bestaat dat u bloed toegediend moet krijgen (een bloedtransfusie). In deze folder vindt u informatie over bloedtransfusie.

Nadere informatie

18-02-2013. Donortevredenheidsonderzoek Meting 1

18-02-2013. Donortevredenheidsonderzoek Meting 1 18-02-2013 Donortevredenheidsonderzoek Meting 1 Richting van organisatie Achtergrond Resultaten eerder onderzoek (eigen beheer): Procedure klachtenafhandeling Wachttijden Wens digitale communicatievormen

Nadere informatie

Bloedtransfusie Informatie voor patiënten

Bloedtransfusie Informatie voor patiënten Bloedtransfusie Informatie voor patiënten volwassenen Binnenkort ondergaat u een behandeling of ingreep, waarbij er een kans bestaat dat u bloed toegediend moet krijgen (een bloedtransfusie). In deze folder

Nadere informatie

Bloedtransfusie... 1. Waarom een bloedtransfusie... 1. Hoe veilig is een bloedtransfusie... 2. Bijwerkingen van de bloedtransfusie...

Bloedtransfusie... 1. Waarom een bloedtransfusie... 1. Hoe veilig is een bloedtransfusie... 2. Bijwerkingen van de bloedtransfusie... Bloedtransfusie Inhoudsopgave Bloedtransfusie... 1 Waarom een bloedtransfusie... 1 Hoe veilig is een bloedtransfusie... 2 Bijwerkingen van de bloedtransfusie... 3 Registratie van gegevens... 4 Kan ik een

Nadere informatie

Donor Advies Raad adres secretariaat: Jaarverslag 2016 DONOR ADVIES RAAD

Donor Advies Raad  adres secretariaat: Jaarverslag 2016 DONOR ADVIES RAAD Donor Advies Raad e-mailadres secretariaat: dar@sanquin.nl Jaarverslag 2016 DONOR ADVIES RAAD Pagina 2/5 1. INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag van de Donor Advies Raad (DAR), een orgaan van overleg

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: P. Stamsnieder (2152-3)

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: P. Stamsnieder (2152-3) Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: P. Stamsnieder (2152-3) Datum aanmaak rapport:24-03-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 10-12-2016

Nadere informatie

Bloed en Transfusie over bloedgroepen, transfusies en immuunreacties

Bloed en Transfusie over bloedgroepen, transfusies en immuunreacties VWO Bloed en Transfusie over bloedgroepen, transfusies en immuunreacties Ieder jaar ontvangen zo n 250.000 Nederlanders een bloedtransfusie. Het gaat dan vaak om patiënten die een grote operatie moeten

Nadere informatie

Bloed en Donatie over bestanddelen, functie en veiligheid

Bloed en Donatie over bestanddelen, functie en veiligheid Bloed en Donatie over bestanddelen, functie en veiligheid Jaarlijks doneren ongeveer vierhonderdduizend mensen bloed bij Sanquin, de Nederlandse Bloedbank. Het gedoneerde bloed wordt voor verschillende

Nadere informatie

Bloedtransfusie bij kinderen

Bloedtransfusie bij kinderen Kindergeneeskunde Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium Bloedtransfusie bij kinderen i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Bloedtransfusie bij kinderen Binnenkort ondergaat uw kind een

Nadere informatie

Bloedtransfusie Informatie voor patiënten

Bloedtransfusie Informatie voor patiënten Bloedtransfusie Informatie voor patiënten volwassenen Binnenkort ondergaat u een behandeling of ingreep, waarbij er een kans bestaat dat u bloed toegediend moet krijgen (een bloedtransfusie). In deze folder

Nadere informatie

bloedtransfusie

bloedtransfusie ZorgSaam bloedtransfusie 1 2 Bloedtransfusie Binnenkort zult u een behandeling of ingreep ondergaan, waarbij er een kans bestaat dat u bloed toegediend krijgt (bloedtransfusie). Voorafgaand aan een bloedtransfusie

Nadere informatie

Bloedtransfusie. Klinisch Chemisch Laboratorium

Bloedtransfusie. Klinisch Chemisch Laboratorium Bloedtransfusie Klinisch Chemisch Laboratorium Binnenkort ondergaat u een behandeling, waarbij de kans bestaat dat u bloed toegediend moet krijgen (een bloedtransfusie). Ieder jaar ontvangen zo'n 300.000

Nadere informatie

Bloedtransfusie. Info voor patiënten

Bloedtransfusie. Info voor patiënten Bloedtransfusie Info voor patiënten Binnenkort zult u een behandeling of ingreep ondergaan, waarbij er een kans bestaat dat u bloed toegediend moet krijgen (een bloedtransfusie). In deze folder vindt u

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Bloedtransfusie Informatie voor patiënten

Bloedtransfusie Informatie voor patiënten Bloedtransfusie Informatie voor patiënten Klinisch laboratorium In deze folder vindt u informatie over een bloedtransfusie. Een bloedtransfusie schrijft uw arts voor als dat voor de behandeling noodzakelijk

Nadere informatie

Bloedtransfusie voor volwassen patiënten

Bloedtransfusie voor volwassen patiënten Bloedtransfusie voor volwassen patiënten Bloedtransfusie Binnenkort ondergaat u een behandeling of ingreep, waarbij een kans bestaat dat u bloed toegediend moet krijgen (een bloedtransfusie). In deze

Nadere informatie

Bloedtransfusie Informatie voor patiënten

Bloedtransfusie Informatie voor patiënten Bloedtransfusie Informatie voor patiënten Klinisch laboratorium Een bloedtransfusie wordt door uw arts voorgeschreven. Dit gebeurt met uw toestemming, tenzij er sprake is van een acute levensbedreigende

Nadere informatie

De onderdelen van het bloed.

De onderdelen van het bloed. Bloedtransfusie Universitair Medisch Centrum Groningen Bij de behandeling die u of uw kind binnenkort ondergaat kan de toediening van bloed nodig zijn. In deze folder wordt uitgelegd welke bloedproducten

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Gerwen

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Gerwen Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Gerwen Datum aanmaak rapport:08-05-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 15-4-2017 tot 15-4-2017

Nadere informatie

Soms is het nodig om bij een bloedtransfusie rode bloedcellen, plasma én bloedplaatjes te geven.

Soms is het nodig om bij een bloedtransfusie rode bloedcellen, plasma én bloedplaatjes te geven. Bloedtransfusie Binnenkort zult u een behandeling of ingreep ondergaan, waarbij er een kans bestaat dat u bloed toegediend moet krijgen (een bloedtransfusie). In deze folder vindt u informatie over een

Nadere informatie

Gemeenteloketten soms te traag

Gemeenteloketten soms te traag Tekst 1 Lees eerst de vragen in het boekje Examen VMBO-KB. Zoek daarna de antwoorden op in de hierna volgende tekst. Je hoeft de tekst dus niet eerst door te lezen. Let op: deze tekst bestaat uit zes bladzijden!

Nadere informatie

Waarom een bloedtransfusie

Waarom een bloedtransfusie Bloedtransfusie Binnenkort ondergaat u een behandeling of ingreep, waarbij er een kans bestaat dat u bloed toegediend moet krijgen (een bloedtransfusie). In deze folder vindt u informatie over bloedtransfusie.

Nadere informatie

Bloed en Transfusie over bloedgroepen, transfusies en immuunreacties

Bloed en Transfusie over bloedgroepen, transfusies en immuunreacties PRACTICUM Bloed en Transfusie over bloedgroepen, transfusies en immuunreacties Ieder jaar ontvangen zo n 250.000 Nederlanders een bloedtransfusie. Het gaat dan vaak om patiënten die een grote operatie

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bonnema

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bonnema Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bonnema Datum aanmaak rapport:08-05-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 15-4-2017 tot 6-5-2017

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum Datum aanmaak rapport:28-09-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 1-4-2017 tot 1-7-2017

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Buckley

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Buckley Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Buckley Datum aanmaak rapport:20-05-2016 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 26-3-2016 tot 16-4-2016

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum- de Klerk

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum- de Klerk Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum- de Klerk Datum aanmaak rapport:28-09-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 1-4-2017

Nadere informatie

Cold chain: bloed en bloedproducten Validatie

Cold chain: bloed en bloedproducten Validatie Cold chain: bloed en bloedproducten Validatie Petra van Krimpen Qualified Person / GDP Responsible Person Sanquin Bloedbank, Nederland 15 mei 2013 1 Inhoud Sanquin Transport van afgenomen bloed Transport

Nadere informatie

PRACTICUM VMBO KGT: BLOED IN ACTIE

PRACTICUM VMBO KGT: BLOED IN ACTIE PRACTICUM PRACTICUM VMBO KGT: BLOED IN ACTIE PRACTICUM Ieder jaar ontvangen zo n 250.000 Nederlanders een bloedtransfusie. Dat betekent dat zij bloed krijgen van een bloeddonor. Waarom een bloedtransfusie?

Nadere informatie

BLOEDTRANSFUSIE 17901

BLOEDTRANSFUSIE 17901 BLOEDTRANSFUSIE 17901 Inleiding Binnenkort ondergaat u een behandeling of ingreep in het Sint Franciscus Gasthuis, waarbij de kans bestaat dat u bloed toegediend krijgt (een bloedtransfusie). In deze folder

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Jellema

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Jellema Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Jellema Datum aanmaak rapport:12-01-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 17-12-2016 tot 17-12-2016

Nadere informatie

Wat je moet weten. over een bloedtransfusie

Wat je moet weten. over een bloedtransfusie Wat je moet weten over een bloedtransfusie Hallo! Wij zijn Vincent en Augustientje en wij wonen in het ziekenhuis! Binnenkort krijg je een bloedtransfusie, dus je vraagt je waarschijnlijk af wat er gaat

Nadere informatie

87,6 (bevolkingsonderzoek, inentingen) Voor het uitleg geven over wat de bedoeling is van onderzoeken en

87,6 (bevolkingsonderzoek, inentingen) Voor het uitleg geven over wat de bedoeling is van onderzoeken en Uitkomst Patiëntenoordeel Huisarts GezondheidsCentrum Beverwaard Onderstaande vragenlijst weerspiegelt de prioriteiten van patiënten en huisartsen, is gevalideerd en toepasbaar gebleken. De uitkomst is

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: P.A.A. Gerritsen

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: P.A.A. Gerritsen Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: P.A.A. Gerritsen Op de volgende pagina s ziet u een patiënttevredenheidsonderzoek. Wij vinden het van groot belang dat wij op de hoogte zijn

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: K.G. Sloetjes (1284-4)

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: K.G. Sloetjes (1284-4) Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: K.G. Sloetjes (1284-4) Datum aanmaak rapport:15-03-2018 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 17-10-2015

Nadere informatie

Resultaten enquête collecte 2016

Resultaten enquête collecte 2016 Resultaten enquête collecte 2016 Beste lezer, Ieder jaar vragen wij onze collecteleiders om hun mening te geven over de collecte die zij georganiseerd hebben. We hebben van het grootste deel een emailadres

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Sandvliet

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Sandvliet Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Sandvliet Datum aanmaak rapport:18-09-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 8-4-2017 tot 8-4-2017

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Cnossen

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Cnossen Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Cnossen Datum aanmaak rapport:26-11-2015 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 31-10-2013 tot 10-4-2014

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts:

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: 1 2 3 4 Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: 5 M.K. Kate (1107-2) 6 7 Datum aanmaak rapport:17-11-2016 8 9 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld

Nadere informatie

Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is

Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is Kwaliteit is de norm Kwaliteit, dat is wat wij willen leveren. Natuurlijk, het is een mooi begrip en ook normaal. Maar wat betekent kwaliteit eigenlijk. Immers,

Nadere informatie

Inhoud Wat is een bloedtransfusie

Inhoud Wat is een bloedtransfusie Bloedtransfusie Binnenkort zult u een behandeling of ingreep ondergaan, waarbij er een kans is dat u bloed toegediend moet krijgen: bloedtransfusie. Of u krijgt binnenkort een bloedtransfusie vanwege bloedarmoede.

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Nguyen

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Nguyen Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Nguyen Datum aanmaak rapport:08-10-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 10-6-2017 tot 10-6-2017

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: M.H.J.L. Pannekoek (2517-2)

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: M.H.J.L. Pannekoek (2517-2) Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: M.H.J.L. Pannekoek (2517-2) Datum aanmaak rapport:28-08-2016 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van:

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: LibertonI

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: LibertonI Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: LibertonI Datum aanmaak rapport:26-11-2015 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 31-10-2013 tot 9-11-2013

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: S.M. Schellekens (288-3)

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: S.M. Schellekens (288-3) Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: S.M. Schellekens (288-3) Datum aanmaak rapport:06-04-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 25-2-2017

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Roeleveld

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Roeleveld Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Roeleveld Datum aanmaak rapport:24-01-2018 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 20-5-2017 tot 10-6-2017

Nadere informatie

Hielprik voor de baby van Miriam en Dennis

Hielprik voor de baby van Miriam en Dennis Hielprik voor de baby van Miriam en Dennis Miriam en Dennis krijgen een baby Miriam en Dennis hebben een kind gekregen! Miriam en Dennis zijn blij. Vandaag is hun baby geboren. Het is een meisje. Ze heet

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: C. Noordzij

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: C. Noordzij Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: C. Noordzij Datum aanmaak rapport:16-09-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 5-8-2017 tot 1-9-2017

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Runia

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Runia Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Runia Datum aanmaak rapport:20-03-2016 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 29-9-2015 tot 25-2-2016

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Schudel

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Schudel Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Schudel Datum aanmaak rapport:20-03-2016 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 12-10-2015 tot 7-3-2016

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Knijnenburg

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Knijnenburg Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Knijnenburg Datum aanmaak rapport:28-09-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 1-4-2017 tot 1-7-2017

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

Algemeen Bloedtransfusie voor kinderen

Algemeen Bloedtransfusie voor kinderen Algemeen Bloedtransfusie voor kinderen In deze folder vertellen we je wat een bloedtransfusie is en waarom het gegeven wordt. Wat is bloedtransfusie? Bloedtransfusie betekent dat je bloed krijgt toegediend.

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Dekker

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Dekker Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Dekker Datum aanmaak rapport:06-10-2016 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 8-2-2014 tot 13-6-2014

Nadere informatie

De tekst van deze folder is tot stand gekomen in samenwerking met: Stichting Europdonor in Leiden en Stichting Beenmergdonorbank Europdonor Nijmegen.

De tekst van deze folder is tot stand gekomen in samenwerking met: Stichting Europdonor in Leiden en Stichting Beenmergdonorbank Europdonor Nijmegen. De tekst van deze folder is tot stand gekomen in samenwerking met: Stichting Europdonor in Leiden en Stichting Beenmergdonorbank Europdonor Nijmegen. Stichting Sanquin Bloedvoorziening hanteert de grondbeginselen

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: R.J. Hendriksen (3017-1)

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: R.J. Hendriksen (3017-1) Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: R.J. Hendriksen (3017-1) Datum aanmaak rapport:19-03-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 18-12-2016

Nadere informatie

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016 Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut Actueel beleidsplan Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut E vrienden@hubrecht.eu 2014-2016 1.1 Inleiding Naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek

Nadere informatie

Bloedtransfusie patiënteninformatie

Bloedtransfusie patiënteninformatie Klinisch Chemisch Laboratorium Bloedtransfusie patiënteninformatie Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep Binnenkort ondergaat u een behandeling of

Nadere informatie

IJzerstapeling en therapeutische bloedafname. Informatie voor mensen met ijzerstapeling

IJzerstapeling en therapeutische bloedafname. Informatie voor mensen met ijzerstapeling IJzerstapeling en therapeutische bloedafname Informatie voor mensen met ijzerstapeling IJzerstapeling en therapeutische bloedafname Informatie voor mensen met ijzerstapeling Bloed geven op advies van de

Nadere informatie

Onderzoek naar patiënttevredenheid

Onderzoek naar patiënttevredenheid Onderzoek naar patiënttevredenheid Uitslag patiënten enquête 2012 Dermatologisch Centrum Amstel & Vechtstreek Oktober 2012 Introductie In dit rapport vindt u de resultaten van het onderzoek naar de tevredenheid

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Wolters RJ

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Wolters RJ Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Wolters RJ Datum aanmaak rapport:26-09-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 11-4-2017 tot 1-6-2017

Nadere informatie