ALJAMDU. Land: Gambia. Continent:Afrika Ingebracht door: Kees Brok Doel project: Tuinbouwproject

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALJAMDU. Land: Gambia. Continent:Afrika Ingebracht door: Kees Brok Doel project: Tuinbouwproject"

Transcriptie

1 ALJAMDU Land: Gambia. Continent:Afrika Ingebracht door: Kees Brok Doel project: Tuinbouwproject De stichting Aljamdu is gevestigd in Breda; adres secretariaat is Vincent van Goghstraat 19, 4881CD Zundert. Tel Registratienummer KvK: ANBI nummer: Oprichter is Gert van de Hart,die natuurreizen organiseert en tijdens een van zijn reizen toevallig in het arme dorpje Aljamdu verzeild raakte. Hij werd hier gastvrij onthaald door de kinderen, de schooljuf en andere mensen van het dorp. Hij zag het slechte schoolgebouw zonder tafeltjes en stoeltjes en zonder lesmateriaal. Als oud onderwijsman werd toen het idee geboren om voor schoolspullen te zorgen, zodat de kinderen beter onderwijs zouden krijgen. Terug in Nederland heeft hij toen samen met vrienden de stichting Aljamdu opgericht. Het doel is om de 3 belangrijkste dingen in het leven van de kinderen en de andere mensen in Aljamda te verbeteren. Voldoende voedsel: Er is een grote dorpstuin de Vrouwentuin van 6 voetbalvelden groot ontgonnen. Elk gezin heeft daarin een eigen stuk. Om ook in de droge periode te kunnen oogsten is er een pomp geslagen die op zonenergie werkt. Het overschot aan voedsel wordt verkocht op de markt. Gezondheid: In de buurt dreigde de ziekenpost gesloten te worden. Met steun van Aljamdu is deze weer open en wordt samengewerkt met het verderop gelegen ziekenhuis. Onderwijs:De kleuterschool is opgeknapt, heeft meubilair, lesen spel materiaal. Aljamdu steunt de vervolgschool in het dichtbij gelegen grote dorp waar de kinderen uit Aljamdu nu ook heen gaan. De projecten worden zo opgezet dat na een opstart de plaatselijke bevolking het zelf kan overnemen en voortzetten zodat ze over een tijd onafhankelijk van onze steun worden. Het geld gaat naar het tuinbouwproject. Er is al een watervoorziening en een omheining. Toch moeten er nog veel investeringen plaats vinden, waaronder het uitbreiden van de watervoorziening, aanschaf van allerlei materiaal, aanschaf van zaden en een goede opslagmogelijkheid.

2 Stichting ICFON, International Council for Friends of Nepal Land: Nepal Continent: Azië Ingebracht door: Sandra Rutten-Kroot, bestuurslid Stichting ICFON Doel project: Noodhulp bieden na aardbeving Nepal ICFON is een Nederlandse stichting van vrijwilligers, opgericht in 1991, die zich toelegt op de verbetering van de levensomstandigheden van de armste inwoners van Nepal. Nepal is ondanks het toerisme het armste land van Azië, en één van de tien armste landen ter wereld. ICFON ondersteunt Nepalese stichtingen die het werk op zich nemen. Nu 3 projecten, alle in zeer arme dorpsgebieden, waar men doorgaans analfabeet is. Aanpak is altijd door Nepalezen zelf, geen kosten in Nederland. De projecten omvatten duizenden gezinnen wiens levensstandaard verbetert door nieuwe kennis/mentaliteit. Echter op dit moment na de aardbeving is noodhulp het eerste wat er moet gebeuren en waar ICFON zich op richt. ICFON is gestart met het bieden van noodhulp om de mensen en kinderen daar te helpen om hun leven zoveel mogelijk weer op te pakken. Waar gaat het geld concreet naartoe? Uitgerekend in het Sindulapchowk gebied waar ISARD (Integrated Self-help Association for Rural Development), de lokale partner van ICFON in Nederland, werkzaam is heeft de aardbeving heftig toegeslagen. Dorpen zijn voor een groot deel weggevaagd, vele doden en gewonden zijn er te betreuren. En velen zijn hun onderdak kwijt. Ook zijn er veel scholen ingestort. De moesson, een periode waarin het heftig en langdurig regent, breekt binnenkort aan en dan is het van groot belang dat er in ieder geval voldoende mogelijkheden zijn om de mensen een dak boven het hoofd te bieden. Ook wordt het geld gebruikt voor het opbouwen van de ingestorte scholen en het aanschaffen van lesmaterialen. School die ingestort is Klaslokaal vol met puin

3 Stichting Nieuwe Generatie Brasil Land: Brazilië Continent: Zuid-Amerika Ingebracht door: Samuel van de Raa de Souza (oud leerling Durendael) Doel project: bouwen kindertehuis in Brazilië Samuel en Laura van de Raa zijn de oprichters van Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Wij hebben dit opgericht vanuit de wens om kansarme kinderen in Brazilië een betere toekomst te bieden. Wij geloven namelijk dat ieder kind gelijke kansen verdient. De visie van onze stichting is kansarme kinderen in Brazilië de mogelijkheid te geven tot een hoopvolle toekomst. Dit wordt gerealiseerd door middel van het bouwen van een kindertehuis, waarbij niet alleen maar sprake is van opvang van (straat)kinderen, maar vooral ook van het geven van praktisch onderwijs, kinderen helpen bij hun huiswerk en uiteindelijk ook scholing in praktijkvakken (ter ondersteuning van scholen in de regio). De stichting is opgericht in Oisterwijk, maar wegens praktische overwegingen is het adres in Zeist aangezien de secretaris daar woont. Wij geloven dat ieder kind gelijke kansen verdient. We willen niet zomaar een kindertehuis bouwen om kinderen op te vangen, maar willen de kinderen/jongeren helpen ontwikkelen naar een zelfstandige en duurzame toekomst. Dit willen we doen door ze (praktisch) onderwijs te geven, waarmee ze later in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Onze visie is dat een kind pas iets kan leren en zich ontwikkelen als het zich veilig voelt. Vandaar dat wij willen beginnen met het creëren van een veilige plek. Een plek, waar kinderen zich veilig en geborgen voelen. Waar ze werkelijk kind kunnen zijn en vanuit de natuurlijke kinderlijke interesse zich kunnen ontwikkelen en groeien. In 2014 hadden we als doelstelling om grond te kopen/krijgen in Brazilië. Dit is gelukt! De gemeente in São João del Rei heeft een stuk terrein gedoneerd van km2. Onze belangrijkste uitdaging in 2015 is om te starten met het bouwen van het tehuis en de speelplaatsen. Het opgehaalde geld van Durendael wordt gebruikt voor het bouwen. Vanzelfsprekend wordt de school op de hoogte gehouden van alle bouwactiviteiten.

4

5 Nieuwbouw van ziekenhuisje in Himalaya-dorp Necha, Nepal. Land: Nepal Continent: Azië Ingebracht door: Susanne Smulders Doel project: Herbouw hospitaaltje in plaatsje Necha (ligt in episch centrum tweede aardbeving Nepal, mei 2015) De stichting Seraya-Barat werd op de eerste plaats opgericht om financiële middelen te werven bedoeld als steun aan scholings- en gezondheidszorgprojecten op het eiland Bali. Na bezoeken aan Nepal werd door het bestuur van de stichting besloten om ook een project in Nepal te ondersteunen. De stichting Seraya-Barat houdt kantoor op: Schoolstraat EH Heythuysen ( en wordt bestuurd door: J.C.G.J.(Hans) Smulders - voorzitter, L.M.M.H.(Lodewijk) Imkamp - penningmeester en M.J.L.(Monique) Nawijn-Merk bestuurslid. De stichting is gevestigd in Heythuysen, heeft een ANBI erkenning. De stichting Seraya-Barat heeft ten doel het verlenen van steun in regio s welke voldoen aan de criteria van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) zowel financieel als anderszins, aan scholingsprojecten van kinderen, projecten ter verbetering van de gezondheidssituatie en de bevordering van ontwikkelingshulp in het algemeen. Mocht dit project gehonoreerd worden dan gaat het geld via de bankrekening van de stichting Seraya-Barat naar het ziekenhuisproject in het dorpje Necha, hoog in de Himalaya van Nepal om het ziekenhuisje te herbouwen. Het bestaande ziekenhuisje is door de recente aardbeving niet meer te gebruiken. (Foto s van de situatie van na de aardbeving zijn er nog niet.) Nilahari Bastola Nilam werkte bij beklimmingen van de Himalaya als sherpa vanuit het dorp Necha. Nu verzorgt hij reizen in Nepal en is met eigen middelen de initiatiefnemer achter het verwoeste ziekenhuisje. Tot vandaag heeft de stichting Seraya-Barat voor dit project al een bedrag van aan donaties ontvangen en streeft ernaar dit najaar minimaal beschikbaar te hebben. De bestedingen vinden in Nepal uitsluitend plaats onder toezicht van de stichting Seraya-Barat.

6 Stichting Philippine Care Land: Filipijnen Continent: Azië Ingebracht door: Claire Verkuijl Doel project: Onze grootste doel is om ervoor te zorgen dat intelligente kinderen, die normaal niet de middelen hebben om te studeren, door ons die kans wel krijgen. Het gedoneerde geld gaat voor 80% naar educatie, de overige 20% gaat voornamelijk naar wederopbouw, water en elektriciteit, onze stichting kent geen strijkstok, al onze hulp is op vrijwillige basis, al het gedoneerde geld komt bij de mensen terecht. De stichting is opgericht door Addy van Maren, inmiddels al 20 jaar actief in de Filipijnen, de stichting zelf is gevestigd in Nederland, maar alle activiteiten gebeuren op de Filipijnen, op vaste plekken waar de stichting al jaren komt. Alles gebeurt 1 op 1, zodat het gedoneerde geld voor de volle 100% bij de mensen terecht komt. Stichting Philippine Care heeft als doel de armste kinderen een kans te geven op een betere toekomst door middel van educatie, zodat niet alleen het kind zelf, maar de hele familie een betere toekomst krijgt. Elk jaar weer studeren en studenten af dankzij onze stichting op highschool en/of university. De samenwerking tussen de stichting en de scholen is heel intensief en een op een. Een opleiding op highschool kost per leerling 100 per jaar, de opleidingen op university gemiddeld 400 per jaar. De opleidingen worden volledig gefinancierd door de stichting. De stichting gaat voor 100% resultaat, de leerlingen worden 2 keer per jaar persoonlijk op school benaderd door de stichting om hun persoonlijke situatie door te nemen. Door middel van de eventuele sponsoring willen wij ons huidige leerlingenbestand vergroten, zodat wij meer kinderen met de rest van hun gezin, een betere toekomst kunnen geven. Wederopbouw van huisjes, onze studenten komen allen van dit soort betrekkingen. De studenten die wachten op een persoonlijk gesprek met Addy, hier op de Pines School (eventuele referenties zijn op te vragen.)

7 Vrouwenhuis Chitwan Nepal Land: Nepal Continent: Azië Ingebracht door: Maria Fennis Doel project: afbouw + inventaris vrouwenhuis Mijn project staat op zichzelf en bevindt zich in Chitwan Sauhara, maar valt ook onder de Stichting Medora. (zie voor meer informatie) Opgericht door Rien Koopmans (voorzitter)uit Moergestel. Ook de andere bestuursleden komen uit de omgeving. De stichting is in Moergestel gevestigd. De stichting is vooral actief in Bachhauli en Kumroj,Nepal en wordt daar geleid door de heren Keshav Pandey en Deependra Kharel Daar is het vooral bekend onder de naam: Community Health Centre Het doel van dit vrouwenhuis is de ontwikkeling van de vrouwen van het dorp te bevorderen op het gebied van landbouw, opvoeding van hun kinderen, kennis van het eigen land, workshops koken, naaien en geldbeheer. Voor informatie over de Stichting Medora verwijs ik U graag naar de website: Het geld wordt ingezet om de afbouw van het vrouwenhuis te kunnen realiseren. Tevens wordt het geld ingezet om meubels aan te schaffen voor de verdere inrichting van het vrouwenhuis.

8 Ronald McDonald Huis Land: Nederland Continent: Europa Ingebracht door: Frank Westerduin Doel project: Families opvangen van comateuze patiënten van 0 tot 25 jaar Ronald McDonald is een mascotte die in 1963 werd gecreëerd om de fastfoodketen McDonald's te promoten. Ronald McDonald wordt afgebeeld als een vriendelijke clown. Bij veel ziekenhuizen staat een Ronald McDonald Huis. Dit is een logeerhuis voor ouders en broertjes of zusjes van een ziek kind. De organisatie hiervan is in handen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Een Ronald McDonald Huis biedt een thuis aan ouders van zieke of gehandicapte kinderen, vlakbij het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum. In Ronald McDonald Huis Tilburg kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van zieke kinderen die worden behandeld in het St. Elisabeth Ziekenhuis en Revalidatiecentrum Leijpark. Voor het zieke kind is het een veilig gevoel de ouders in de buurt te hebben. In Ronald McDonald Huis Tilburg kan het leven ondanks alles toch een beetje doorgaan. In Tilburg worden de families opgevangen/begeleid/verzorgd door ca. 80 vrijwilligers.in Tilburg worden comateuze patiënten van 0 tot 25 jaar behandeld. Het leven kan van de een op andere dag veranderen, zo blijkt uit de dagboeken en verhalen. Daar het alleen kan draaien door de vrijwilligers en de giften, vraag ik hierbij om een financiële steun/injectie, om dit goede doel in stand te kunnen houden. Het geld wordt gebruikt om de verblijfskosten te vergoeden voor ouders die dit niet zelf kunnen betalen. Ondanks dat één nacht in het Ronald McDonald Huis maar 15 euro kost kunnen veel ouders het verblijf niet betalen, omdat de behandeltijd van de kinderen 5 maanden bedraagt. Uitbreiding van het huis. Met de fusie van het St. Elisabethziekenhuis, het TweeSteden Ziekenhuis en Traumacentrum Brabant wordt het huis te klein en moet er verbouwd gaan worden.

Stichting Asian Heritage Nepal (SAHN), Nieuwsbrief, september Namasté! Fotoverslag van bezoek aan Nepal

Stichting Asian Heritage Nepal (SAHN), Nieuwsbrief, september Namasté! Fotoverslag van bezoek aan Nepal Stichting Asian Heritage Nepal (SAHN), Nieuwsbrief, september 2015 Namasté! Fotoverslag van bezoek aan Nepal In augustus hebben bestuursleden Pieter van Buul en Annemieke Mencke (op eigen kosten) een bezoek

Nadere informatie

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019 Dichter bij elkaar Strategie 2015-2019 De zorg verandert. Vrijwilligers veranderen. De wensen van families veranderen. De maatschappij verandert. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam wil klaar zijn voor

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag

JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN Stichting Jarikin: jaarverslag 2017-1 - Colofon Stichting Jarikin Zijlweg 1 2678 LC De Lier Telefoon: 0174 522859 Telefax: 0174 522851 Email: info@jarikin.nl Internet:

Nadere informatie

EEN KORTE HISTORIE VAN 10 JAAR MEDORA

EEN KORTE HISTORIE VAN 10 JAAR MEDORA 10 JAAR MEDORA EEN KORTE HISTORIE VAN 10 JAAR MEDORA Sinds de oprichting in november 2007 heeft de stichting op verschillende terreinen nieuwe activiteiten ontplooid. Daarmee maakte de stichting een groeiproces

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Bachi Amaa

Beleidsplan. Stichting Bachi Amaa Beleidsplan Stichting Bachi Amaa 2014-2018 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Bachi Amaa voor 2014 tot en met 2018. In het beleidsplan wordt het beleid, de missie, de doelstelling en

Nadere informatie

Stichting. Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo. Beleidsplan 2014-2018. Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking

Stichting. Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo. Beleidsplan 2014-2018. Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Stichting Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo Beleidsplan 2014-2018 Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Colofon De Stichting De naam 'Surgezo' staat voor: SURinaamse

Nadere informatie

Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015

Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015 Beleidsplan Himalaya Welfare Foundation Augustus 2014-2015 www.himalayawelfare.org 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van de Himalaya Welfare Foundation. De Stichting Himalaya Welfare is opgericht op

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Inleiding Voor u ligt een beleidsplan van de Stichting Yagana World. Deze stichting is 31 augustus 2004 opgericht en gevestigd te Nieuw Vennep.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE BELEIDSPLAN Stichting MAGO CARE april 2013 Stichting Mago Care Magocare.org E-mail: info@magocare.org Bank: 60.25.06.492 Mago Care is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Thomas. Contactgegevens:

Jaarverslag 2014. Stichting Thomas. Contactgegevens: Jaarverslag 2014 Stichting Thomas Contactgegevens: Stichting Thomas Terrahof 13, 5044 RM Tilburg T: 06 1230 1226 E: info@stichting-thomas.nl W: www.stichting-thomas.nl KvK nummer: 41189730 RSIN: 009740235

Nadere informatie

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

Projectplan: Bouwen vakschool tbv praktisch onderwijs. Samuel en Laura van de Raa

Projectplan: Bouwen vakschool tbv praktisch onderwijs. Samuel en Laura van de Raa Projectplan: Bouwen vakschool tbv praktisch onderwijs Samuel en Laura van de Raa 11-06-2016 Overzicht Nummer en Titel Project Soort project 2015002 Bouwen lokalen tbv praktisch onderwijs Educatie/gezondheid/verhogen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Sparrow

Jaarverslag Stichting Sparrow Jaarverslag 2013 Stichting Sparrow Beste Lezer, Voor u ligt het jaarverslag van stichting Sparrow 2013. Het jaar 2013 was een jaar van veranderingen. Remco en Ellie Pijper, oprichters van Sparrow, keerden

Nadere informatie

Strategie Ronald McDonald Kinderfonds 2015 2019

Strategie Ronald McDonald Kinderfonds 2015 2019 Strategie Ronald McDonald Kinderfonds 2015 2019 TOGETHERNESS Focus, optimaliseren en excelleren Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders Een onwerkelijke wereld, vol slangetjes, veelbetekenende piepjes

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

Blessed Generation Nederland Beknopt jaarverslag 2013 Stichting Spirit of Faith Hurdegaryp ook handelend onder de naam Blessed Generation Nederland

Blessed Generation Nederland Beknopt jaarverslag 2013 Stichting Spirit of Faith Hurdegaryp ook handelend onder de naam Blessed Generation Nederland Blessed Generation Nederland Falkejacht 25 9254 EJ Hurdegaryp Stichting Spirit of Faith Hurdegaryp ook handelend onder de naam Blessed Generation Nederland 04 januari 2014 Voorwoord Voor u ligt het beknopte

Nadere informatie

Projectondersteuning FILIPIJNEN STICHTING DOE IETS ANBI RAPPORT

Projectondersteuning FILIPIJNEN STICHTING DOE IETS ANBI RAPPORT Projectondersteuning FILIPIJNEN ANBI RAPPORT ALGEMENE GEGEVENS Naam ANBI: Stichting Doe Iets Ook bekend als: Stichting Doe Iets Adres: Camping Perkpolder Zeedijk 9 4588 RG Walsoorden Telefoonnummer: 0114-682467

Nadere informatie

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012 Stichting Vietnam Jaarverslag 2012 Bestuursleden Continuïteit Het jaar 2012 stond voor continuïteit. Voor het eerst sinds de oprichting zag de stichting een daling in inkomsten, met name uit georganiseerde

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte Lezer,

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte Lezer, Jaarverslag 2011 Haarlem Voorwoord Geachte Lezer, Dit is het jaarverslag van Stichting mijn huis in Ipauratu over het jaar 2011. Dit jaarverslag biedt een overzicht van de activiteiten die wij hebben uitgevoerd

Nadere informatie

JAARPLAN STICHTING LMSTANDARDSUPPORTS

JAARPLAN STICHTING LMSTANDARDSUPPORTS JAARPLAN STICHTING LMSTANDARDSUPPORTS 2014 Leonie Jansen 2014 Inhoudsopgave 1. Gegevens stichting... 3 2. Raad van Toezicht, Bestuur en Vrijwilligers... 3 3. Visie en missie Stichting LMStandard Supports...

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting 112 Nepal Lortzinghof PK Zwolle

JAARVERSLAG Stichting 112 Nepal Lortzinghof PK Zwolle JAARVERSLAG 2018 Stichting 112 Nepal Lortzinghof 59 8031 PK Zwolle info@112nepal.nl 06-50215816 Inhoud Voorwoord van de voorzitter... 1. Verslag van het bestuur... 1.2 Activiteiten... 2. Toekomst... 3.

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting Child Support Nepal

Jaarverslag 2017 Stichting Child Support Nepal Voorwoord Dit is het jaarverslag 2017 van de stichting Child Support Nepal. Het is het jaar waarin de eerste parlementsverkiezingen onder de nieuwe grondwet in Nepal plaatsvinden. Deze verkiezingen worden

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Helping Thulo Parsel

Jaarplan Stichting Helping Thulo Parsel Jaarplan 2017 Stichting Helping Thulo Parsel Inhoud 1. Ons doel... 3 2. Huizen in Thulo Parsel... 3 3. Huizen in andere dorpen... 3 4. Watervoorziening in Thulo Parsel... 4 5. Bezoek dorp... 5 6. Overheadkosten...

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015

Beleidsplan 2014-2015 Beleidsplan 2014-2015 Sunny Side Up Foundation Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep www.sunnysideupfoundation.com KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Bankrekeningnummer: NL34 INGB 0006482112 De inhoud 1. Het idee...

Nadere informatie

Meerjarenplan

Meerjarenplan Meerjarenplan 2017-2022 1 Inhoudsopgave 1. Wie zijn wij... 3 Missie... 3 Visie... 3 Doelstellingen... 4 2. Strategie... 5 3. Meerjarenplan 2017-2022... 6 Algemeen... 6 Gefaseerde en gecontroleerde groei...

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2015

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2015 Kwartaalrapportage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Tweede Kwartaal 2015 Want ik had honger en jullie gaven mij te eten, ik had dorst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie

Nadere informatie

Nepal Een druk jaar voor Help in Action in Nepal

Nepal Een druk jaar voor Help in Action in Nepal Nepal 2015 Een druk jaar voor Help in Action in Nepal Zoals gewoonlijk waren wij in de periode maart/ april in Nepal voor onze normale bezigheden. In die periode legden we bezoeken af, maakten we foto

Nadere informatie

Beste mensen, lieve vrienden

Beste mensen, lieve vrienden S P O N S O R B R I E F Beste mensen, lieve vrienden Eind april gaat Marlies weer naar Nepal. Praten over de voortgang van Aamaghar en vooral genieten van alle kinderen, die ze in haar hart gesloten heeft.

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G

J A A R V E R S L A G J A A R V E R S L A G E N J A A R R E K E N I N G 2 0 1 5 Stichting Projectmatige Charitas Grubbenvorst Inhoudsopgave 1. Verslag over het jaar 2015 2. Ondersteunde projecten in 2015 3. Jaarrekening 2015

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Stichtingsplan SALEK 2008

Stichtingsplan SALEK 2008 Stichtingsplan SALEK 2008 Bestuur SALEK December 2007 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doel Stichting SALEK... 4 3. Activiteiten... 5 3.1 Geld inzamelen... 5 3.2 Opbouwen netwerk in Nigeria... Error!

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2020 Stichting Flowerkids Foundation Kruisweg 613 2132NB Hoofddorp info@flowerkids.org www.flowerkidsfoundation.nl Inhoud Inleiding... 3 1. Stichting Flowerkids Foundation... 4 2. Huidige

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G

J A A R V E R S L A G J A A R V E R S L A G E N J A A R R E K E N I N G 2 0 1 3 Stichting Projectmatige Charitas Grubbenvorst Inhoudsopgave 1. Verslag over het jaar 2013 2. Jaarrekening 2013-1 - 1.1 Oprichting De Stichting

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte lezer,

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte lezer, Jaarverslag 2014 Honselersdijk Voorwoord Geachte lezer, Dit is het jaarverslag van de Stichting mijn huis in Ipauratu over het jaar 2014. Hierin vindt het verslag van de activiteiten die wij hebben uitgevoerd

Nadere informatie

Stichting In de Ruimte Suriname

Stichting In de Ruimte Suriname Stichting INFORMATIE MATERIAAL Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Colofon De Stichting Stichting In de Ruimte is een onafhankelijke Christelijke organisatie die het welzijnsniveau

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Diabest Inleiding

Beleidsplan Stichting Diabest Inleiding Beleidsplan Stichting Diabest 2017-2018 Inleiding Stichting Diabest staat voor het verkennen van grenzen, ontdekken van mogelijkheden, verwezenlijken van dromen voor mensen met Diabetes. Dit doen we door

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Sunny Side Up Foundation. Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep. www.sunnysideupfoundation.com. KvK: 60369698 RSIN: 853879497

Jaarverslag 2014. Sunny Side Up Foundation. Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep. www.sunnysideupfoundation.com. KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Jaarverslag 2014 Sunny Side Up Foundation Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep www.sunnysideupfoundation.com KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Bank: NL34 INGB 0006482112 De inhoud 1. Het voorwoord... 3 2. Het

Nadere informatie

Stichting Maaltijd voor een Kind

Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Wassenaar, april 2015 Inhoudsopgave Beleidsplan 2015-2019 Activiteiten Werving van gelden Het vermogen van de stichting Beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2016

Beleidsplan 2012-2016 Beleidsplan 2012-2016 Website: www.straatkindghana.org 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...Pagina 2 2. Oprichting....Pagina 3 3. Doelstelling Pagina 3 4. Werving van fondsen.....pagina 4 5. Beheer van fondsen...

Nadere informatie

25 april 2015: aardbeving verwoest Nepal

25 april 2015: aardbeving verwoest Nepal 25 april 2015: aardbeving verwoest Nepal Land Inwoners: 30.430.267 (België: 10.449.361) Oppervlakte: 147.181 km² (België: 30 528 km²) BNP/capita: $ 2 400 (België: $41 700) Bevolking Levensverwachting bij

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 STICHTING KLEINOOD

JAARREKENING 2017 STICHTING KLEINOOD JAARREKENING 2017 STICHTING KLEINOOD te Tilburg Stichting Kleinood Bredaseweg 375 5037 LD Tilburg Bankrekening NL 44 RABO 0130165891 www.stichtingkleinood.nl INLEIDING Doel De Stichting Kleinood heeft

Nadere informatie

Speciale editie aardbeving

Speciale editie aardbeving Speciale editie aardbeving MEI 2015 Introductie Donaties Op 25 april en 12 mei hebben er zoals u weet twee zware aardbevingen van 7.8 en 7.4 op de schaal van Richter in Nepal plaatsgevonden. De eerste

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Didi Care & Education

Jaarverslag 2014. Stichting Didi Care & Education Jaarverslag 2014 Stichting Didi Care & Education 1 Inhoud Introductie... 3 Projecten... 4 Studiebeurzen... 4 Sponsor een straatkind... 4 Reiskostenproject... 5 Colour the world 2015... 5 Samenwerkingsverbanden...

Nadere informatie

Jaarplan 2018 Stichting Nieuwe Generatie Brasil

Jaarplan 2018 Stichting Nieuwe Generatie Brasil Jaarplan 2018 Stichting Nieuwe Generatie Brasil Want ik weet welke plannen Ik voor u heb, zegt de Here. Met deze plannen heb ik voor u het goede op het oog en niet het kwade. Ik wil u weer een toekomst

Nadere informatie

JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS

JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS 2015 Leonie Jansen 2015 Inhoudsopgave 1. Gegevens stichting... 3 2. Raad van Toezicht, Bestuur en Vrijwilligers... 3 3. Visie en missie Stichting LMStandard Supports...

Nadere informatie

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING groningen((((( over(de afsluitdijk amsterdam 500(KM binnen 24(uur utrecht veldhoven valkenburg MAASTRICHT( FINISH 500(km Versie: februari 2013 Stap

Nadere informatie

Stichting Bocas Sanas gaat naar de Dominicaanse Republiek om kinderen te helpen met gebitsproblemen.

Stichting Bocas Sanas gaat naar de Dominicaanse Republiek om kinderen te helpen met gebitsproblemen. Cristina Vasquez-Doorman is de oprichtster van Bocas Sanas, zij is op het idee gekomen om een stichting op te richten voor kinderen die last van gebitsproblemen. Cristina komt zelf uit de Dominicaanse

Nadere informatie

Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht BELEIDSPLAN

Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht BELEIDSPLAN Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht 06 16356365 info@kalinga.nl BELEIDSPLAN 2019-2021 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie...

Nadere informatie

Wat is Sankar Project Vlaanderen?

Wat is Sankar Project Vlaanderen? Wat is Sankar Project Vlaanderen? Sankar Project Vlaanderen is een vereniging die projecten rond onderwijs en duurzame ontwikkeling in Nepal op poten zet en ondersteunt. Via acties en sensibilisering in

Nadere informatie

Verzoek voor een bijdrage aan de Stichting Onderwijs voor Weeskinderen in Malawi. ten behoeve van. Mvunguti community secundaire day school

Verzoek voor een bijdrage aan de Stichting Onderwijs voor Weeskinderen in Malawi. ten behoeve van. Mvunguti community secundaire day school Rucphen, 07-05-2017 Verzoek voor een bijdrage aan de Stichting Onderwijs voor Weeskinderen in ten behoeve van Mvunguti community secundaire day school PROJECT: Bibliotheek voor de Mvunguti sec school PLAATS:,

Nadere informatie

STICHTING OEGSTGEESTER KRINGLOOP. Jaarverslag Jaarverslag Stichting Oegstgeester Kringloop

STICHTING OEGSTGEESTER KRINGLOOP. Jaarverslag Jaarverslag Stichting Oegstgeester Kringloop Jaarverslag 2015 Jaarverslag Stichting Oegstgeester Kringloop 2015 1 1. Achtergrondinformatie soek 1.1 Ontstaan SOEK In 2013 is een initiatiefgroep ontstaan via een oproep in de Oegstgeester Courant van

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting Naar School in Haïti

BELEIDSPLAN Stichting Naar School in Haïti BELEIDSPLAN 2017-2023 Inleiding: Dit beleidsplan beoogt inzicht te geven in doelstellingen en werkwijze van de aan daarvoor geïnteresseerde derden. Het bestaat uit een korte introductie in de stichting,

Nadere informatie

STICHTING NEPAL BENEFIET AALSMEER (NBA) Sapana projecten

STICHTING NEPAL BENEFIET AALSMEER (NBA) Sapana projecten STICHTING NEPAL BENEFIET AALSMEER (NBA) Sapana projecten Versie 2.0 d.d. 18 juni 2018 HOOFDSTUK 1 HISTORIE Hoe het begon in Nepal in 2001 Over de start van het kinderhuis samenwerking met de MCC en Dhurba

Nadere informatie

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Children s Perfect Hope (CPH). Ook informeren

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G E N J A A R R E K E N I N G. Stichting Projectmatige Charitas. Grubbenvorst

J A A R V E R S L A G E N J A A R R E K E N I N G. Stichting Projectmatige Charitas. Grubbenvorst J A A R V E R S L A G E N J A A R R E K E N I N G 2 0 1 4 Stichting Projectmatige Charitas Grubbenvorst Inhoudsopgave 1. Verslag over het jaar 2014 2. Ondersteunde projecten in 2014 3. Jaarrekening 2014

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Care. te Alkmaar

Jaarverslag Stichting Care. te Alkmaar Jaarverslag 2015 Stichting Care te Alkmaar Doelstelling Stichting Care is opgericht op 30 december 1997. De doelstelling van de stichting is het doen van giften aan charitatieve instellingen en charitatieve

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting A voor Afrika. Juni 2019

Beleidsplan. Stichting A voor Afrika. Juni 2019 Beleidsplan Stichting A voor Afrika Juni 2019 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene gegevens... 3 3. Missie en visie... 4 4. Doelstelling... 4 3.1. Mayoka Primary School Tanzania... 4 3.2. Noodhulp

Nadere informatie

Stichting de Vrienden van Jukumu Letu. Beleidsplan 2017+

Stichting de Vrienden van Jukumu Letu. Beleidsplan 2017+ Stichting de Vrienden van Jukumu Letu Beleidsplan 2017+ Eersel, oktober 2017 1 Inhoudsopgave 1. Jukumu Letu.3 2. Doelstelling van Stichting de Vrienden van Jukumu Letu... 4 3. Wijze van werving van gelden...

Nadere informatie

Word sponsor! www.stichtingfairchance.nl

Word sponsor! www.stichtingfairchance.nl Geef arme kinderen in Nepal een eerlijke kans op educatie. Word sponsor! www.stichtingfairchance.nl Wij willen arme kinderen in Nepal een eerlijke kans op een mooie toekomst bieden. Die toekomst begint

Nadere informatie

Stichting The Pearls OF Africa. Gemeente De Ronde Venen. Jaarrekening Vastgesteld: Zevenhoven 16 April 2016

Stichting The Pearls OF Africa. Gemeente De Ronde Venen. Jaarrekening Vastgesteld: Zevenhoven 16 April 2016 Stichting The Pearls OF Africa Gemeente De Ronde Venen Jaarrekening 2015 (geen verplichting tot deponering bij het handelsregister, dossiernummer 62927396) Vastgesteld: Zevenhoven 16 April 2016 Inhoudsopgave

Nadere informatie

+31 [0]

+31 [0] DEZE INFORMATIEBROCHURE MEENEMEN? GRAAG! DOORGEVEN AAN ANDEREN: NOG BETER! +31 [0]6 11 42 78 19 info@vdt.nl WWW.VDT.NL STICHTING VERKAART DEVELOPMENT TEAM VAN KANSARME WEESMEISJES NAAR ZELFSTANDIGE EN

Nadere informatie

Beleidsplan 2013 2018

Beleidsplan 2013 2018 Beleidsplan 2013 2018 Inhoudsopgave 1. Stichting Kinder Rijk 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Werkterrein... 3 1.3 Visie... 3 2. Strategische Koers 2.1 Historie... 4 2.2 Ontwikkelingen... 4 2.3 Lokale Partnerorganisatie...

Nadere informatie

stichting mensen uit de nood zien dat het kan beleidsplan

stichting mensen uit de nood zien dat het kan beleidsplan stichting mensen uit de nood zien dat het kan beleidsplan 2014-2018 Stichting Mensen Uit De Nood Heythuysen maart 2014 inhoudsopgave 1. Doelstelling stichting (3) 2. Verwezenlijking van de doelstelling

Nadere informatie

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE!

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEPAL Nepal ligt in het werelddeel Azië en ligt tussen India en China. De oppervlakte van Nepal is 147.000 vierkante kilometer. Dat is vier keer groter dan Nederland.

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Salek 2010

Financieel jaarverslag Salek 2010 Financieel jaarverslag Salek 2010 Bestuur Salek Juli 2011 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Stichting Salek in 2010...4 3. Project Namu...5 3.1 Het project...5 3.2 Deelproject watervoorziening...6 4. Financieel

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 VAN AFRICAN FOUNDATION OF WONDER

JAARVERSLAG 2016 VAN AFRICAN FOUNDATION OF WONDER JAARVERSLAG 2016 VAN AFRICAN FOUNDATION OF WONDER Projecten voor armoedebestrijding, onderwijs en duurzaamheid in Afrika. Een stap naar een wonder Marianne Berkhuijsen Anneke Toet Fabian van den Bosch

Nadere informatie

Enkele projecten... De Health post in Aalapot

Enkele projecten... De Health post in Aalapot Enkele projecten... De Health post in Aalapot De health post of huisartsenkliniek van dr. Jagat Nepali in Aalapot (20 km ten noordoosten van Kathmandu) bereikt een verzorgingsgebied van 10.000 inwoners.

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Visie... 4 4. Werkwijze... 4 5. Terugblik 2017... 5 6. Toezicht... 7 7. Vooruitkijken...

Nadere informatie

Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld

Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Pagina 1 Pagina 2 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Inleiding Doel en doelstelling Organisatie Financiën, administratie en donaties

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thomas. Contactgegevens:

Jaarverslag Stichting Thomas. Contactgegevens: Jaarverslag 2017 Stichting Thomas Contactgegevens: Stichting Thomas Terrahof 13, 5044 RM Tilburg T: 06 1230 1226 E: info.stichting.thomas@gmail.com W: www.stichting-thomas.nl KvK nummer: 41189730 RSIN:

Nadere informatie

Overnachten. In de buurt van uw zieke familielid

Overnachten. In de buurt van uw zieke familielid Overnachten In de buurt van uw zieke familielid De in deze brochure genoemde prijzen zijn onderhevig aan wijzigingen. Universitair Medisch Centrum Groningen Bent u naaste familie van een opgenomen patiënt?

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Smile on a Face

Beleidsplan Stichting Smile on a Face Beleidsplan Stichting Smile on a Face 2016-2018 Beleidsplan Stichting Smile on a Face Januari 2016 Page 2 of 9 INHOUD: 1 VOORWOORD... 3 2 DOELSTELLINGEN VAN DE STICHTING... 3 2.1 MISSIE EN DOEL... 3 2.2

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte lezer,

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte lezer, Jaarverslag 2013 Honselersdijk Voorwoord Geachte lezer, Dit is het jaarverslag van de Stichting mijn huis in Ipauratu over het jaar 2013. Hierin vindt het verslag van de activiteiten die wij hebben uitgevoerd

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag 2012-1 -

JAARVERSLAG 2012 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag 2012-1 - JAARVERSLAG 2012 STICHTING JARIKIN Stichting Jarikin: jaarverslag 2012-1 - Colofon Stichting Jarikin Zijlweg 1 2678 LC De Lier Telefoon: 0174 522859 Telefax: 0174 522851 Email: info@jarikin.nl Internet:

Nadere informatie

Aanvraag ANBI-Status. Stichting MIH Beleidsplan

Aanvraag ANBI-Status. Stichting MIH Beleidsplan Aanvraag ANBI-Status Stichting MIH 31-07-18 Beleidsplan Verantwoording en ANBI Zakelijke gegevens van de instelling: Naam: Stichting MIH Het RSIN/fiscaal nummer: 858828170 Het post- en vestigingsadres:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting de Derde Wereld Hulp (SDWH)

Beleidsplan Stichting de Derde Wereld Hulp (SDWH) Beleidsplan Stichting de Derde Wereld Hulp (SDWH) 2014 2016 Oprichting Stichting de Derde Wereld Hulp (SDWH), statutair gevestigd te Raalte, is opgericht op 5 juli 1982. Adres secretariaat : Keerweer 23,

Nadere informatie

AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL!

AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL! AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL! Zoveel kinderen op Bali redden het slechts tot de basisschool... en in veel gevallen maken ze het niet eens af. Onze oudere kinderen realiseren dit maar al

Nadere informatie

prof. dr. Jules Becher, revalidatiearts en lid van de Raad van Advies Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij kinderen met een lichamelijke

prof. dr. Jules Becher, revalidatiearts en lid van de Raad van Advies Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij kinderen met een lichamelijke Iedereen speelt mee! Ronald McDonald Centre Only Friends is het eerste sport- en spelcentrum ter wereld voor kinderen met een handicap. Op de unieke, groene locatie in Amsterdam-Noord kunnen kinderen met

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kontaanoo

Beleidsplan Stichting Kontaanoo Beleidsplan Stichting Kontaanoo 2015-2018 Doelstelling stichting Kontaanoo De stichting zet zich in voor duurzame ontwikkelingshulp rond het thema onderwijs in Gambia. Hiervoor ontwikkelt de stichting

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2015-2016. Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie en Doelstellingen van de stichting

BELEIDSPLAN 2015-2016. Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie en Doelstellingen van de stichting Stichting Cosplay in Actie Klaroenring 178A, 4876XW Etten-leur Tel 0623432438 www.cosplayinactie.nl BELEIDSPLAN 2015-2016 Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Stichting Vrienden van Buro Lima, Fokkershoek 8b, 5473VD Heeswijk-Dinther. tel.: 0610001854 www.burolima.nl vrienden@burolima.nl KvK

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Gambia School Children 2011-2015

Beleidsplan Stichting Gambia School Children 2011-2015 Beleidsplan 2011-2015 Beleidsplan 2011-2015 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Gambia School Children. Ook informeren wij u over onze plannen

Nadere informatie

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT

STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT BELEIDSPLAN 2017-2020 STICHTING KUNSTFONDS VINCENT VAN GOGHHUIS ZUNDERT Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling stichting 3. Werkwijze stichting 4. Verwezenlijking doelstelling 5. Wijze van fondsenwerving

Nadere informatie

Beleidsplan. van de. Stichting TIMALAWI

Beleidsplan. van de. Stichting TIMALAWI Stichting TIMALAWI - Toekomst Initiatief voor MALAWI Samen staan we sterker! Beleidsplan van de Stichting TIMALAWI augustus 2010 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Stichting. Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo. Inhoudelijk verslag 2015

Stichting. Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo. Inhoudelijk verslag 2015 Stichting Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo Inhoudelijk verslag 2015 Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Colofon De Stichting De naam 'Surgezo' staat voor:

Nadere informatie

GIP heeft uw hulp nodig...

GIP heeft uw hulp nodig... GIP heeft uw hulp nodig... Kinderen in Wa (Ghana) stichting Even voorstellen Wie is Stichting GIP? GIP is een kleine stichting met zeer enthousiaste vrijwilligers. Die 0% overhead kosten heeft, al het

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

Stichting The Next Stage

Stichting The Next Stage 14 november 2015 Stichting The Next Stage Beleidsplan Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doel van de stichting... 3 2.1. Doel... 3 2.2 Visie... 3 2.3 Missie... 3 2.4 Doelstelling... 3 2.3 Resultaten... 4 3. Activiteiten...

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

Stichting Prithipura Infant Home Son

Stichting Prithipura Infant Home Son Secretariaat: Vendelier 16 5684 GC Best K.v.K.: S 41088775 tel: 0499-395403 Postbank Son: 3530726 e-mail:john@prithipura.com Rabobank Son: 103478825 www.prithipura.com www.prithipura.org Jaarverslag 2011

Nadere informatie

Adoptie Sri Lanka vzw. Oorsprong en missie van Adoptie Sri Lanka. Wat doet Adoptie Sri Lanka? Hoe kan jij Adoptie Sri Lanka helpen?

Adoptie Sri Lanka vzw. Oorsprong en missie van Adoptie Sri Lanka. Wat doet Adoptie Sri Lanka? Hoe kan jij Adoptie Sri Lanka helpen? Financiële adopties van (kans)arme kinderen en medisch-sociale projecten in Sri Lanka Gevolgd door Donorinfo sinds: 2007 015/314 355 info@adoptiesrilanka.be http://www.adoptiesrilanka.be PDF versie Doe

Nadere informatie

Damayan Comunity Center Manilla

Damayan Comunity Center Manilla Damayan Comunity Center Manilla sponsorproject Filippijnen IEDER KIND HEEFT RECHT OP EEN THUIS IEDER KIND HEEFT RECHT OP ONDERWIJS IEDER KIND HEEFT RECHT OP LIEFDE EN ZORG WWW.DAMAYAN-MANILA.NL WAAROM

Nadere informatie

1. Inhoud. 1. Inhoud Algemene gegevens Visie en missie Bestuur Projecten Financiële verantwoording...

1. Inhoud. 1. Inhoud Algemene gegevens Visie en missie Bestuur Projecten Financiële verantwoording... JAARVERSLAG 2015 1 1. Inhoud 1. Inhoud... 1 2. Algemene gegevens... 2 3. Visie en missie... 3 4. Bestuur... 4 5. Projecten... 5 6. Financiële verantwoording... 9 2 2. Algemene gegevens De Stichting Karamba

Nadere informatie