Word sponsor!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Word sponsor! www.stichtingfairchance.nl"

Transcriptie

1 Geef arme kinderen in Nepal een eerlijke kans op educatie. Word sponsor!

2

3 Wij willen arme kinderen in Nepal een eerlijke kans op een mooie toekomst bieden. Die toekomst begint wat ons betreft bij educatie. Wij zorgen er voor dat deze kansarme kinderen in Nepal naar school kunnen door hun schoolgeld, boeken, uniformen en ander schoolmateriaal te bekostigen.

4 Doneer ook en geef kinderen in Nepal een eerlijke kans op een mooie toekomst!

5 Fair Chance helpt kinderen op een heel directe manier, met kansen die ze zonder hulp niet zouden krijgen. Prachtig om bij te dragen aan iets wat zo'n geweldige impact heeft! Theo Frieswijk (44), free lance project manager, sponsor Jeanette Frieswijk (41), verpleegkundige, sponsor In Kathmandu hebben we de Nepalezen ontmoet die voor Fair Chance werken. Ze maakten een evenwichtige indruk, ze weten hoe het werkt en tegelijkertijd houden ze het doel van de stichting altijd voorop. Ik denk dat dit een van de sleutels is van de stichting: niet alleen voor, maar ook echt door Nepalezen! Daardoor is Fair Chance in staat daadwerkelijk te bieden waar behoefte aan is, in plaats van waar wij door onze Westerse bril van vinden dat nodig zou zijn. Willemijn Van Gastel (26 ), psycholoog/aio (promovendus), sponsor Wie echt goed geld wil geven, geeft aan Fair Chance! Frans Croonen (35), personeelsplanner cardiologie bij Rijnstate, buiten-promovendus Radboud Universiteit Nijmegen, sponsor Voor mij is het mooiste aan Fair Chance de kleinschalige aanpak. De mensen van Fair Chance kennen de kinderen die ze helpen persoonlijk. Daardoor bieden ze hulp op maat en komt mijn donatie zeker weten goed terecht. Merei van Dam (28), directrice Kiwico.nl, sponsor

6 In de afgelopen jaren zijn we steeds meer gegroeid. Van de 4 oorspronkelijke leerlingen naar 8 leerlingen, van 8 naar meer dan 40 kinderen die door Stichting Fair Chance Nepal naar school kunnen! Dat is een flink volle schoolklas. Met de groei van onze stichting kwam ook de vraag naar professionalisering. Zo hebben we sinds november 2008 de ANBI status, wat er voor zorgt dat giften door sponsoren aftrekbaar zijn bij de belastingdienst. Wij zijn Nepal Rens Pothuizen Esther Willems Stephan de Jong Mark Helfrich Wietske Zijderveld Lees meer op:

7 Hoe het begon In een land als Nepal is het lang niet vanzelfsprekend dat ieder kind naar school gaat. Te vaak hebben ouders niet genoeg geld om van rond te komen en dan is school al snel een onbereikbare luxe. Veel van de kinderen uit arme families worden gedwongen om te werken. Naast armoede zijn er veel andere redenen voor kinderen om niet naar school te kunnen. Denk hierbij aan het verlies van een ouder of ernstige verwaarlozing. In 2008 besloot een groepje vrienden, met een gezamenlijke passie voor Nepal, vier jonge Nepalezen naar school te helpen. Het was leuk en spannend om te doen; alles onderzoeken, fondsen werven, proberen je voet ergens tussen de deur te krijgen. Wat in 2008 voor ons begon als een hobby, werd uiteindelijk een echte organisatie met alles erop en eraan. Met een bestuur, een klein leger aan vrijwilligers, zowel hier in Nederland als in Nepal, vaste sponsoren en mensen die in onze zaak geloofden.

8 Fair Chance Wij zijn een jonge, ambitieuze non-profit organisatie met als doel kansarme kinderen in Nepal een eerlijke kans op een mooie toekomst te bieden. Die toekomst begint volgens ons met scholing. We hebben vanwege deze eerlijke kans op onderwijs gekozen voor de naam Fair Chance.

9 Wat hebben we inmiddels bereikt?

10 Hoe gaan we te werk Stichting Fair Chance Nepal wil graag alle kinderen in de schoolbanken zien en helpt daarom kansarme kinderen door alle kosten voor hun scholing op zich te nemen. Met behulp van sponsoren in Nederland worden onder andere schoolgeld, schooluniform, boeken en schriften betaald. De enige tegenprestatie die we vragen van de kinderen is dat ze gemotiveerd blijven en hun uiterste best zullen doen. Een tegenprestatie waaraan vrijwel altijd met gemak wordt voldaan. In de aanmeldprocedure van een kind maken wij geen onderscheid in geslacht, religie, kaste en/of leeftijd. Wel zijn wij geografisch gebonden aan de regio s Kathmandu, Chitwan, Biratnagar, Sindupalchowk en Pokhara. Dit heeft te maken met onze Nepalese vrijwilligers, die meerdere keren per jaar de kinderen en scholen bezoeken.

11 Wanneer een kind wordt aangemeld bij de stichting, bekijkt één van de Nepalese vrijwilligers eerst de familie- en schoolsituatie. De vrijwilliger communiceert per mail of per telefoon met het bestuur in Nederland. Deze neemt dan de beslissing of het kind binnen de doelgroep van de stichting valt. Tijdens het schooljaar houden de vrijwilligers contact met de kinderen, hun familie en de school. Wijzigingen en voortgang worden teruggekoppeld naar Nederland. Daarnaast dragen de vrijwilligers er zorg voor dat de rekeningen betaald worden. Zij betalen direct aan de scholen. Zo kunnen wij garanderen dat onze giften goed besteed worden.

12 Meer over stichting Fair Chance De stichting heeft een vijfkoppig bestuur, dat geheel vrijwillig al het werk verricht. Zoeken naar sponsors en donateuren in Nederland is de belangrijkste taak van het bestuur. Werving vindt plaats via het eigen netwerk, via inzamelingsacties en via internet. De stichting heeft in Nepal ook vaste vrijwilligers. Naast de leden van het bestuur kan de stichting ook rekenen op de hulp van Nederlandse vrijwilligers. Zij ondersteunen het bestuur bij diverse wervingsacties. De inkomsten worden ondergebracht in fondsen: Het Fair Chance Basic Education Fonds Het Fair Chance Boarding School Fonds Het Fair Chance College Fonds

13 Het Fair Chance Basic Education Fonds Uit dit fonds worden de basis- en middelbare school van alle leerlingen betaald. Denk hierbij aan schoolgeld, schooluniformen, boeken, pennen, schriften, passers; alles wat nodig is om naar school te gaan. Het Fair Chance Boarding School Fonds Dit fonds is een aanvulling op het Basic Education fonds en is bedoeld voor alle kosten voor levensonderhoud van kinderen die geplaatst zijn in een kostschool. Alleen in uitzonderlijke gevallen worden kinderen in een kostschool geplaatst. Het Fair Chance College Fonds Dit fonds biedt kinderen de kans om na het behalen van hun eindexamen financiële hulp te krijgen om verder op weg te komen. Studenten die hebben laten zien gemotiveerd te zijn en die goede resultaten hebben gehaald, krijgen hierdoor een kans om een vervolgopleiding te doen. Omdat de kosten voor een verwolgopleiding hoger zijn, gaat het hierbij om een lening en niet om een gift.

14 Steun ons werk en help de kinderen in Nepal!

15 Nu sponsor worden? Er zijn veel mogelijkheden! De kosten van scholing in Nepal lopen erg uiteen. Zo kost het basis en middelbaar onderwijs ongeveer 180 euro per jaar. Dit is 15 euro per maand. Maar de kosten voor de kinderen die in een kostschool geplaatst worden, zijn een stuk hoger. Hiervoor komen de kosten per jaar op ongeveer 900 euro. Wanneer je in Nepal je middelbare school diploma hebt gehaald kun je doorgaan met studeren in verschillende richtingen. De kosten van deze vervolg opleidingen lopen sterk uiteen. Zo kan een 2-jarige vervolg opleiding in totaal 400 euro kosten, maar ook een 3-jarige opleiding van 5000 euro valt binnen de mogelijkheden. Mail ons of check:

16 Arpana

17 Een kind met een toekomst Arpana woont samen met haar vader, moeder en oudere zus in Kathmandu. De familie komt oorspronkelijk uit Ghorka, een kleine stad die diep in de heuvels ligt. Twee jaar geleden is de familie naar Kathmandu verhuisd, op zoek naar werk. Dit is gedeeltelijk gelukt. De vader van Arpana werkt in een fotozaak, maar verdient hier niet veel mee. De moeder van Arpana is analfabeet. Het is voor haar daarom moeilijk om werk te vinden. Ze probeert naast haar eigen huishouden en het opvoeden van haar twee dochters nog zoveel mogelijk bij te klussen als wasvrouw of huishoudelijke hulp. Ondanks de moeilijke financiële situatie is het een warm en gezellig gezin. Ook zijn ze eerlijk. Zo kwamen ze niet naar ons met de vraag of wij beide kinderen konden helpen, maar alleen Arpana. Ze hadden berekend dat ze de schoolkosten voor hun oudste dochter wel zelf konden betalen. Arpana heeft het afgelopen jaar in de Nursery gezeten, dit is de kleuterklas op school. Ze heeft het hier geweldig gedaan en is ook over naar de volgende klas als een van de allerbeste. Arpana vindt het erg leuk op school en heeft er veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt.

18 Sujit

19 Een kind met een toekomst De familie van Sujit komt oorspronkelijk uit het zuiden van Nepal. Nadat de vader van het gezin blijvend verlamd is geraakt en niet meer op het land kon werken, is de familie naar Kathmandu verhuisd. In Kathmandu heeft de man een baan gevonden bij een klein tempeltje. Zijn vaste salaris is niet veel, maar hij krijgt regelmatig wat toegestopt van bezoekers. De oudere broer van Sujit gaat ook naar school. Dit wordt ook bekostigd door de familie zelf. Helaas is er niet genoeg geld om beide jongens naar school te laten gaan. Fair Chance helpt daarom Sujit naar school. Na een wat stroef begin, heeft Sujit nu goed zijn draai gevonden op school. Zijn cijfers worden alleen maar beter en zijn leerkrachten zijn zeer te spreken over hem. Later wil Sujit graag dokter worden. Hier willen we hem graag bij helpen.

20 Kiran en Anita

21 Kinderen met een toekomst Kiran en Anita Tamang wonen samen met hun moeder en oudere zus in een kamer van 10 m2. De kamer is hun slaapkamer, woonkamer en keuken. De badkamer is buiten, een pomp midden op het plein, waar de buren ook hun kleren en zichzelf wassen. Hun moeder werkt als schilder. Vaak gaat ze s ochtends vroeg het huis al uit voordat de kinderen naar school zijn en komt ze pas tegen de avond weer terug. Ze werkt erg hard en verdient zo genoeg om haar kinderen te voeden en de huur te betalen. Voor scholing was er niks over en daarom helpt Fair Chance. Ondanks de armoede is het gezin gelukkig. Alle drie de kinderen doen hun best op school en ondersteunen hun hardwerkende moeder waar het kan en doen dit zonder te zeuren.

22 Umesh

23 Een kind met een toekomst Umesh woont samen met zijn oudere broer Deepak en hun vader in een klein appartement in Kathmandu. Hun vader heeft tot een jaar geleden ook in Kathmandu gewoond, maar nu de jongens oud genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen is hij terug naar hun dorp verhuisd en woont hij weer bij de moeder van de jongens. Hoewel het gezin het nooit breed heeft gehad, zijn de jongens wel altijd naar school geweest. Fair Chance heeft ook geholpen om de opleiding van Deepak te betalen en hij is inmiddels afgestudeerd. Deepak heeft samen met een vriend een eigen zaak opgezet en verdiend daar nu voldoende mee om van te kunnen leven en ook zijn broertje Umesh te onderhouden. Fair Chance helpt nog wel voor de schoolkosten van Umesh die inmiddels zijn eindexamen heeft gehaald en met een vervolgopleiding bezig is. Waarschijnlijk zal ook Umesh binnen twee jaar op eigen benen kunnen staan.

24 Abishek, Ashish en Anisha

25 Kinderen met een toekomst Abishek, Ashish en Anisha komen uit een dorpje in de buurt van Biratnagar, een kleine stad in het zuidoosten van Nepal. De familie had daar een stuk land met een huis. De vader en moeder bewerkten het land. Helaas is hun huis door een brand helemaal verwoest. De familie had geen geld om het huis weer op te bouwen. Daarom hebben ze het land verkocht en van het geld een huis in het stadje Biratnagar gekocht. Door de financiële problemen die de brand veroorzaakt had, kon de familie niet meer rondkomen. Er was amper genoeg geld om voldoende eten te kopen, laat staan de drie kinderen naar school te laten gaan. De twee jongste kinderen hebben het afgelopen jaar bij een oom en tante gewoond. Deze woonden meer dan 200 kilometer van Biratnagar, een afstand die in Nepal soms niet binnen een dag te overbruggen is. De twee kinderen zullen ook het huidige schooljaar bij hun oom en tante blijven. Inmiddels heeft hun vader een baan gevonden als beveiliger voor twee bedrijven. Hij verdient hiermee niet veel, maar gelukkig weer voldoende om zijn familie van eten en kleding te voorzien. Fair Chance helpt de familie door te ondersteunen in de schoolkosten.

26 Nepal heeft 28,5 miljoen inwoners, waarvan er zo n 2 miljoen in de vallei rond de hoofdstad Kathmandu wonen. Nepal is een ontwikkelingsland met een laag gemiddeld inkomen, dat rond zo n 25 euro per maand schommelt. Rondom Kathmandu is dat ongeveer het dubbele. Nepal is een van de armste landen van Centraal-Azië. Ongeveer een derde van de bevolking leeft beneden de armoedegrens. De meeste Nepalezen werken in de agrarische sector, maar ook het toerisme verschaft veel banen. De werkloosheid is, ondanks dat, gigantisch; schattingen lopen uiteen van 30-50%. Ongeveer 80% van de kinderen begint aan een basisopleiding, slechts 15% bereikt het eindexamen.

27 Stichting Fair Chance Mail ons: Bel ons: (0) Bezoek onze website: Volg ons op:

28 Stichting Fair Chance Stichting Fair Chance is een jonge, ambitieuze non-profit organisatie met als doel kansarme kinderen in Nepal een eerlijke kans op een mooie toekomst te bieden. Steun ons werk!

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

aanvullende informatie over de sloppenwijken in Caracas

aanvullende informatie over de sloppenwijken in Caracas Les 3: Overleven in de sloppenwijken / Bijlage I I. Introductie aanvullende informatie over de sloppenwijken in Caracas Er wonen miljoenen mensen in de sloppenwijken van Caracas, verspreid over verschillende

Nadere informatie

Beste mensen, lieve vrienden

Beste mensen, lieve vrienden S P O N S O R B R I E F Beste mensen, lieve vrienden Eind april gaat Marlies weer naar Nepal. Praten over de voortgang van Aamaghar en vooral genieten van alle kinderen, die ze in haar hart gesloten heeft.

Nadere informatie

Wat is het King David Schoolfonds? Wat doen we met uw bijdragen? Financieel jaaroverzicht 2016

Wat is het King David Schoolfonds? Wat doen we met uw bijdragen? Financieel jaaroverzicht 2016 Wat is het King David Schoolfonds? Het King David Schoolfonds helpt kinderen in Rwanda die van de middelbare school dreigen te worden gestuurd omdat ze hun schoolgeld niet meer kunnen betalen. Ook helpt

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Inleiding Voor u ligt een beleidsplan van de Stichting Yagana World. Deze stichting is 31 augustus 2004 opgericht en gevestigd te Nieuw Vennep.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Onze eerste nieuwsbrief sinds wij op 29 oktober 2015 officieel een stichting zijn geworden. Graag willen wij jullie een update geven over hoe het met onze kinderen

Nadere informatie

Stichting Bocas Sanas gaat naar de Dominicaanse Republiek om kinderen te helpen met gebitsproblemen.

Stichting Bocas Sanas gaat naar de Dominicaanse Republiek om kinderen te helpen met gebitsproblemen. Cristina Vasquez-Doorman is de oprichtster van Bocas Sanas, zij is op het idee gekomen om een stichting op te richten voor kinderen die last van gebitsproblemen. Cristina komt zelf uit de Dominicaanse

Nadere informatie

Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015

Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015 Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015 Inhoudsopgave Inleiding blz. 2 Hoofdstuk 1: Mijn stamboom blz. 3 Hoofdstuk 2: Mijn tijdlijn blz. 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Damayan Comunity Center Manilla

Damayan Comunity Center Manilla Damayan Comunity Center Manilla sponsorproject Filippijnen IEDER KIND HEEFT RECHT OP EEN THUIS IEDER KIND HEEFT RECHT OP ONDERWIJS IEDER KIND HEEFT RECHT OP LIEFDE EN ZORG WWW.DAMAYAN-MANILA.NL WAAROM

Nadere informatie

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Stichting ASAP Projectvoorstel Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Februari 2012 Inhoud 1. Aanvrager... 2 2. Wie is stichting ASAP... 2 3. Doelstelling en werkwijze

Nadere informatie

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE!

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEPAL Nepal ligt in het werelddeel Azië en ligt tussen India en China. De oppervlakte van Nepal is 147.000 vierkante kilometer. Dat is vier keer groter dan Nederland.

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Wat is Sankar Project Vlaanderen?

Wat is Sankar Project Vlaanderen? Wat is Sankar Project Vlaanderen? Sankar Project Vlaanderen is een vereniging die projecten rond onderwijs en duurzame ontwikkeling in Nepal op poten zet en ondersteunt. Via acties en sensibilisering in

Nadere informatie

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011 Lunga Lunga, Kenia, December 2011 CHICA Een verhaal over Chica en de thuiszorg voor weeskinderen in Kenia. Om redenen van privacy zijn foto s, namen en werkelijke gebeurtenissen niet aan elkaar gekoppeld.

Nadere informatie

IMPACT EN EFFECT VAN HET SAMBURU CHILD SUPPORT PROGRAMMA

IMPACT EN EFFECT VAN HET SAMBURU CHILD SUPPORT PROGRAMMA IMPACT EN EFFECT VAN HET SAMBURU CHILD SUPPORT PROGRAMMA ANNELIE VAN DEN BOOGAARD SEPTEMBER 2014 ACHTERGROND In Kenia is het niet voor ieder kind vanzelfsprekend om naar school te kunnen gaan. Het basisonderwijs

Nadere informatie

Leven in veiligheid. Artikel 1, Vluchtelingenverdrag van Genève, 1951

Leven in veiligheid. Artikel 1, Vluchtelingenverdrag van Genève, 1951 Leven in veiligheid Niemand laat zonder reden zijn familie, vrienden en bezittingen achter. Vluchtelingen kunnen niet anders. De situatie in hun eigen land is te gevaarlijk om er te blijven. Ze vluchten

Nadere informatie

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Rapportage Juli 2013 Meer informatie: info@wijzeringeldzaken.nl Samenvatting (1/3) 1. Veel 17-jarigen maken de indruk verstandig om te gaan

Nadere informatie

Rotterdam BELEIDSPLAN

Rotterdam BELEIDSPLAN Rotterdam +31 6 44 234 799 info@stichting-parvati.org BELEIDSPLAN 2019 www.stichting-parvati.org Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie...

Nadere informatie

Armoede en parochie. Opzet 1. Mijn moeder (tekst 1) 2. Wat is armoede? o Iedere deelnemer geeft een woord of definitie o Bespreking tekst 2

Armoede en parochie. Opzet 1. Mijn moeder (tekst 1) 2. Wat is armoede? o Iedere deelnemer geeft een woord of definitie o Bespreking tekst 2 Armoede en parochie Situering Met dit materiaal kunt u leren wat armoede eigenlijk is en welk plan je als parochies kunt maken om met armoede aan de slag te gaan. Als u het in groepsverband doet, is het

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2017 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2017 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014 SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND

Nieuwsbrief 2014 SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND NIEUWSBRIEF SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND Al weer een jaar voorbij! Graag brengen wij u op de hoogte van de voortgang van de leerlingen en de activiteiten van het afgelopen jaar middels deze nieuwsbrief.

Nadere informatie

Stichting Kidz Active

Stichting Kidz Active Stichting Kidz Active Werkterrein voor vrijwilligers Vrijwillig Wereldwijd. Initiatiefnemers zijn Yvonne van Aalten-Hermans en haar dochter Patricia van Aalten. Nadat Patricia vrijwilligerswerk gedaan

Nadere informatie

Een land in Oost-Afrika. Hoofdstad: Addis Abeba. 90.873.739 inwoners (2011) Taal: Amhaars. Munteenheid: birr (ETB)

Een land in Oost-Afrika. Hoofdstad: Addis Abeba. 90.873.739 inwoners (2011) Taal: Amhaars. Munteenheid: birr (ETB) Ethiopië Een land in Oost-Afrika Bijna 27x zo groot als Nederland Hoofdstad: Addis Abeba 90.873.739 inwoners (2011) Straatarm land, afhankelijk van landbouw Taal: Amhaars Munteenheid: birr (ETB) Bijna

Nadere informatie

Schoolresultaten. Chiang mai, september 2014.

Schoolresultaten. Chiang mai, september 2014. Chiang mai, september 2014. Schoolresultaten In de laatste nieuwsbrief heb ik vermeld dat er 10 kinderen/jongeren examen zouden doen en vervolgens bekijken, wat voor hen het vervolgtraject zou zijn. Hier

Nadere informatie

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag april 2010 juni 2011 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Doelstelling stichting Jyambere... 5 3 Visie van de stichting Jyambere... 5 4 Werkwijze

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2018 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2018 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Afscheid 3 kinderen Wij steunen de kinderen van Futur tot en met het SMP ( 3-jarig voortgezet onderwijs). Daarna stopt de hulp van Futur, maar ze krijgen dan nog wel een klein

Nadere informatie

Stichting Garuda House Bali is door de

Stichting Garuda House Bali is door de Stichting Garuda House Bali I may be small, but I matter Stichting Garuda House Bali Groningerlaan 18 9501 SH Stadskanaal M 06-53656837 E: info@garudahouse.org Contactpersoon: Ivette Langeveld-Kamst Website:

Nadere informatie

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 Stichting H.E.L.P. Malawi Nederland Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 H.E.L.P. Malawi, Nederland C. van Eesterenlaan 624 1019KD Amsterdam www.helpmalawi- nederland.nl info@helpmalawi- nederland.nl

Nadere informatie

10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn. Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen

10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn. Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen NIEUWS NUMMER 16 Ι JAARGANG 8 Ι augustus 2012 10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen Uw gift goed besteed Cordaid Kinderstem is

Nadere informatie

www.maison-pat ick.nl Helpt de mantelzorger Ami de la maison worden? Stichting Maison Patrick

www.maison-pat ick.nl Helpt de mantelzorger Ami de la maison worden? Stichting Maison Patrick Ami de la maison worden? Spreekt het werk van Maison Patrick u aan? Steun ons dan met een maandelijks bedrag of een eenmalige donatie. Als donateur heeft u jaarlijks de mogelijkheid tot inzage van de inkomsten

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Jarige Job feliciteert Naomi met haar eerste verjaardag

Jarige Job feliciteert Naomi met haar eerste verjaardag Naomi met haar eerste traktaties. Naomi voelde zich dit jaar eindelijk een keer écht jarig. Lotte met haar eerste traktaties. Lotte voelde zich dit jaar eindelijk een keer écht jarig. Thom met zijn eerste

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2016 www.stichtingmzeekambee.nl Inhoud Voorwoord 3 Studenten 4 Activiteiten 6 Jaarcijfers 8 Financieel overzicht 8 2 VOORWOORD Vijf jaar geleden is Stichting Mzee Kambee opgericht, een mooi

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Mijn huis, mijn thuis

Mijn huis, mijn thuis Les 5: Mijn huis, mijn thuis (A-klas) Mijn huis, mijn thuis 1. Mijn huis Mijn naam is Ik ben jaar oud. Ik woon in Ik woon samen met... mensen. Heb je een broer? JA / NEE Heb je een zus? JA / NEE Mijn huis

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2019 Secretariaat: Comeniuslaan 97 3706 XD Zeist Inhoud Oprichting Doelstellingen Uitgangspunten en verloop van de stichting Toekomst van de stichting Zakelijke gegevens Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg?

Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg? Armoede & Veerkracht: Hoe vinden mensen met weinig geld hun weg? Ruim 10% van de Nederlandse bevolking leeft in armoede. Ongeveer 7% van de kinderen in de provincie Groningen groeit op in een gezin dat

Nadere informatie

Cristo de la Calle: Jaarverslag 2014

Cristo de la Calle:  Jaarverslag 2014 In 2014 konden wij, dankzij uw hulp, weer veel in Ecuador bereiken! Op de volgende pagina s willen wij u hierover graag meer laten zien. Cristo de la Calle: Dankzij een groot aantal donaties waren wij

Nadere informatie

AFRICAN FOUNDATION OF WONDER

AFRICAN FOUNDATION OF WONDER AFRICAN FOUNDATION OF WONDER Projecten voor armoedebestrijding, onderwijs en duurzaamheid in Afrika. Een stap naar een wonder Marianne Berkhuijsen Anneke Toet Fabian van den Bosch www.africanfoundationofwonder.nl

Nadere informatie

Chiang mai, februari 2011. Een nieuwsbrief.

Chiang mai, februari 2011. Een nieuwsbrief. Chiang mai, februari 2011 Een nieuwsbrief. Een andere naam voor iets wat voor de meeste lezers inmiddels al vertrouwd is. Werd dit bericht vroeger een rondzendmail of een halfjaarbericht genoemd; nu gaan

Nadere informatie

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het.

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. ONTMOET HUMANITAS Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. Zonder uitzondering. Lukt het je niet alleen,

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Wat zijn de buurlanden van Nepal? Wat is de naam van het gebergte. dat in Nepal ligt? Himalaya. China en India. Wat is de hoofdstad van Nepal?

Wat zijn de buurlanden van Nepal? Wat is de naam van het gebergte. dat in Nepal ligt? Himalaya. China en India. Wat is de hoofdstad van Nepal? Wat is de juiste vlag van Nepal? Wat is de munteenheid van Nepal? Nepalese Roepies Welke twee godsdiensten komen het vaakst voor in Nepal? Hindoeïsme Boeddhisme Wat zijn de zeven fundamentele principes

Nadere informatie

Non smoking sponsor. Posted on 4 december 2012 by Yvonne

Non smoking sponsor. Posted on 4 december 2012 by Yvonne Non smoking sponsor Posted on 4 december 2012 by Yvonne Hoe geweldig het ook is op Orchid Garden, het heeft natuurlijk twee kanten.. Deze school had er niet hoeven zijn als er niet zo verschrikkelijk veel

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling Ons kind is anders dan andere kinderen. Wat is er aan de hand? Mijn dochter is in de puberteit. Hoe ga ik

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Afgesloten projecten 5 3.2

Nadere informatie

Inzamelingen in de maand november 2015. Fair Climate (2% fonds). 1 Najaarszendingsweek.

Inzamelingen in de maand november 2015. Fair Climate (2% fonds). 1 Najaarszendingsweek. Inzamelingen in de maand november 2015. Datum 1e inzameling 1 Najaarszendingsweek. Vandaag reizen we voor de collecte naar het verre oosten, naar Thailand. Slechts 1 procent van de Thaise bevolking is

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING JYAMBERE. Aanmoediging tot ontwikkeling. Pagina 1

JAARVERSLAG 2015 STICHTING JYAMBERE. Aanmoediging tot ontwikkeling. Pagina 1 JAARVERSLAG 2015 STICHTING JYAMBERE Aanmoediging tot ontwikkeling Pagina 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 DOELSTELLING... 5 VISIE... 5 WERKWIJZE... 6 PARTNERS VAN JYAMBERE IN RWANDA... 7 PARTNERSCHAP MET

Nadere informatie

UITDAGING 5: Justine helpt de buren

UITDAGING 5: Justine helpt de buren Dit werkblaadje is van... UITDAGING 5: Justine helpt de buren Solidariteit in je eigen omgeving Individuele oefening Heb jij al eens iemand geholpen? Schrijf op wat je deed om die persoon te helpen. Voorbeeld:

Nadere informatie

Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken

Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken Bijeenkomst 1: Kennismaking 1 Bijeenkomst 2: Familie en vrienden Gesprek over subthema 1: Ouders en Grootouders : Wie was uw

Nadere informatie

Interactief - augustus 2014

Interactief - augustus 2014 La Paz, 30-09-2014 Beste lezer, Allereerst de hartelijke groeten van de hoge hoogten van het regiokantoor van ICCO/Kerk in Actie in La Paz, Bolivia. Hierbij ontvangt u het halfjaarlijkse verslag van de

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL!

AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL! AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL! Zoveel kinderen op Bali redden het slechts tot de basisschool... en in veel gevallen maken ze het niet eens af. Onze oudere kinderen realiseren dit maar al

Nadere informatie

Mouna s verhaal met bijhorende MDG s

Mouna s verhaal met bijhorende MDG s Mouna s verhaal met bijhorende MDG s Foto 1. Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje. Deze keer

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Thomas, Contactgegevens:

Jaarplan Stichting Thomas, Contactgegevens: Jaarplan 2015 Stichting Thomas Contactgegevens: Stichting Thomas, Zandkasteel 152, 5658 BE in Eindhoven T: 06 1230 1226 E: info@stichting-thomas.nl W: www.stichting-thomas.nl KvK nummer: 41189730 RSIN:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Project Pema

Beleidsplan Stichting Project Pema Beleidsplan Stichting Project Pema 2010-2014 1 Doelstelling De stichting heeft volgens haar statuten de volgende doelstelling: De behartiging van de belangen van de inwoners van het District Rasuwa te

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

All they need is a little help, a little hope, and someone who believes in them.

All they need is a little help, a little hope, and someone who believes in them. Jaarverslag 2014 All they need is a little help, a little hope, and someone who believes in them. 1 Inhoudsopgave Voorwoord 1. Algemeen 1.1 Doelstellingen stichting 1.2 Missie & Visie 2. Terugblik 2014

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2013 2014 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Doelstelling... 5 3. Visie... 6 4. Werkwijze... 7 5. Partners van Jyambere in Rwanda... 8 5.1.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012)

Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012) Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012) 1 INLEIDING In 2012 heb ik in samen met mijn vader een reis door Sri Lanka gemaakt. Mijn vader is hier al meerdere malen geweest en kent de lokale bevolking. Hij

Nadere informatie

Melkweg. Pinnen mag. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Geld

Melkweg. Pinnen mag. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Geld Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Pinnen mag Geld Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Pinnen mag, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Kids2School voor de jaren 2014-2016. Het plan omvat een overzicht van de doelstelling(en) en activiteiten

Nadere informatie

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk...

Ik heb een vraag over. zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... Ik heb een vraag over zorg... ondersteuning... opvoeding... jeugdhulp... mijn arbeidsbeperking... mijn uitkering... werk... 1 Ik heb een laag inkomen en vind het moeilijk om werk te vinden... Ik wil me

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

KIDSCREEN 52-items. Een Europees onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van kinderen & jongeren. Vragenlijst voor ouders

KIDSCREEN 52-items. Een Europees onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van kinderen & jongeren. Vragenlijst voor ouders KIDSCREEN 52-items Een Europees onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van kinderen & jongeren Vragenlijst voor ouders Page 1 of 8 Datum: Maand Jaar Beste ouders, Hoe gaat het met uw kind? Hoe voelt

Nadere informatie

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 We zijn 1 week in Gambia geweest, wat natuurlijk vrij kort is. Maar helaas het is niet anders, we waren al lang blij dat we er weer waren en iedereen weer zagen. Natuurlijk

Nadere informatie

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer KLEM Katja en Udo in de schulden Anne-Rose Hermer Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Katja ontmoet Udo Katja is bijna negentien jaar. Ze woont nog bij haar ouders. Katja werkt in een warenhuis.

Nadere informatie

Artiesten interview. Artiest1

Artiesten interview. Artiest1 Artiesten interview Artiest1 Ben jij vaak creatief bezig met oude spullen door hier op wat voor manier dan ook (kunst meubilair e.d.) weer nieuwe dingen uit te creeren? En waarom hergebruik je hiervoor

Nadere informatie

Jaaroverzicht Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006!

Jaaroverzicht Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006! Jaaroverzicht 2006 Sanam Gurung beste leerling van de school in 2006! www.kiranfonds.nl E-mail: info@kiranfonds.nl Bankrek. 10.90.78.780 Tel. 053 5729953 Wat doet het Kiran Fonds? Het Kiran Fonds is opgericht

Nadere informatie

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Geachte dames en heren, Zelfredzaamheid is een mooi en positief begrip. Immers, elk kind wil dingen zelf leren doen, jezelf kunnen redden

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2 Nummer 5 februari 2007 Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania Afgelopen najaar is Lars (bestuurslid van Sharing Worlds) weer naar Tanzania geweest en heeft een inspirerend bezoek gebracht

Nadere informatie

Jaarverslag Fountains of Joy 2014.

Jaarverslag Fountains of Joy 2014. Jaarverslag Fountains of Joy 2014. In april 2014 hebben Erik en Esther Nagtegaal Stichting Fountains of Joy opgericht, met het doel aan de wereld het evangelie van Jezus te verkondigen en zorg te dragen

Nadere informatie

INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013

INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013 INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013 Voorstel Gevraagde bijdrage Eenmalige sponsoring voor Stichting Zanzibits Het gesponsorde bedrag zal worden verdubbeld door Stichting de Wilde Ganzen Stichting Zanzibits

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

= als je angst voelt, ben je bang. = een ander woord voor verdrietig. = iemand die snel ergens bang van wordt.

= als je angst voelt, ben je bang. = een ander woord voor verdrietig. = iemand die snel ergens bang van wordt. Woordenlijst: Thema 3 Les 1 De angst Bedroefd De bangerik Opgewekt Oneerlijk Jaloers Eigenwijs Geduldig Nerveus Nors Ontevreden Dwars = als je angst voelt, ben je bang. = een ander woord voor verdrietig.

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 De nieuwe bibliotheek in Kobastil De nieuwe waterput in Kobastil 50 alleenstaande moeders Centrale toiletten en douchekamers Boeken in de nieuwe bibliotheek van Mezezo

Nadere informatie

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Toen jullie de vorige nieuwsbrief ontvingen (eind november), was de grote vakantie net begonnen in Oeganda. De kinderen zijn dan twee maanden vrij.

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Lieve vrienden van El Manguaré,

Lieve vrienden van El Manguaré, Lieve vrienden van El Manguaré, Vanuit een warm en nat Iquitos... de eerste tamtam van 2013. Wij zijn dit jaar met veel energie en positiviteit gestart. Ons kleine, maar zeer enthousiaste, team en een

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Meerjarig beleidsplan

Meerjarig beleidsplan Meerjarig beleidsplan (2014-2019) 1 Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen...

Nadere informatie

Slaapzalen Project van de Wollaita Liqa School in Ethiopië

Slaapzalen Project van de Wollaita Liqa School in Ethiopië Slaapzalen Project van de Wollaita Liqa School in Ethiopië Een project van Wollaita Development Association (WoDA) in Sodo, zuid Ethiopië, en Stichting ISOB in Amsterdam, April 2017 Liqa School is een

Nadere informatie

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag Doelgroeponderzoeksverslag Interviews Naam: Sharlene Piar Arends leeftijd: 59 Hoe zou jij een tienermoeder helpen als jij een vrijwilliger was? En waarmee zou je een tienermoeder mee helpen? Advies geven

Nadere informatie

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Cliëntgroep 1. Cliëntgroep 1. Cliëntportretten. Cliëntportretten 16,5 % 16,5 % 4 % 4 % 11 % 11 % 31,5 % 31,5 % 9 % 9 % 16,5 % 16,5 % 2 % 2 % 9,5 %

Cliëntgroep 1. Cliëntgroep 1. Cliëntportretten. Cliëntportretten 16,5 % 16,5 % 4 % 4 % 11 % 11 % 31,5 % 31,5 % 9 % 9 % 16,5 % 16,5 % 2 % 2 % 9,5 % Cliëntgroep 1 Cliëntgroep 1 4 % 16, 11, 4 % 16, 11, 31, 34, 31, 34, 1 16, 1 16, 9, 9, Somatische aandoening (65+) Mevrouw Jansen is 81 en heeft vorig jaar een hersenbloeding gehad. Ze is hierdoor aan de

Nadere informatie

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving

Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving Een eigen huis.. Ervaringen van mensen met verstandelijke beperkingen of psychiatrische problemen met zelfstandig wonen en deelname aan de samenleving M.H. Kwekkeboom (red.) A.H. de Boer (SCP) C.van Campen

Nadere informatie

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Unicef Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Inleiding Ik hou mijn spreekbeurt over Unicef omdat ik het een mooi onderwerp vind en het kinderen helpt die in nood zijn en niet naar school

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Zeeland Ondersteuning bij leven met een beperking Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling Ons kind is anders dan andere kinderen. Wat is er aan de hand? Mijn dochter is in de puberteit. Hoe

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014'

Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Juni 2014 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 Stichting Bij-1 info@bij-1.nl

Nadere informatie