Schaatspret op de ijsbaan Vandaag hebben we onze schaatskunsten vertoond op de ijsbaan in de binnenstad. Alweer een

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schaatspret op de ijsbaan Vandaag hebben we onze schaatskunsten vertoond op de ijsbaan in de binnenstad. Alweer een"

Transcriptie

1 CBS de Schakel; Vondellaan 26, 3842 EH Harderwijk; tel.: ; Busken Huetlaan 4, 3842 CS Harderwijk, tel.: Website: ouderraad: Laatste schoolweek. De laatste schoolweek van dit kalenderjaar is alweer aangebroken. Een maand volop bijzondere gebeurtenissen. In deze nieuwsbrief een terugblik op een aantal van deze evenementen. Sinterklaas op bezoek Op 5 december kregen we de hele dag Sinterklaas op bezoek. Een hele geslaagde dag voor jong (en oud). Geweldig hoe de ouderraad alles georganiseerd had om zijn komst goed te laten verlopen! Ouderraad: BEDANKT! Naar de schaatsbaan Verschillende groepen hebben meegedaan aan het schaatsproject van de gemeente Harderwijk. Op de website kunt u op de groepspagina meer hierover lezen. De pagina bij groep 5 gaf het volgende verslag: Schaatspret op de ijsbaan Vandaag hebben we onze schaatskunsten vertoond op de ijsbaan in de binnenstad. Alweer een

2 gezellige en leuke activiteit samen met als klap op de vuurpijl (we gaan al richting oud en nieuw ;-) ) oliebollen met warme chocolademelk, gebracht door de moeder van Emma Jonker. Dat was smullen!! Kijk voor meer foto's in het fotoalbum van groep 5. Wensboom Stadsdennen Woensdag 14 december waren leerlingen van de Schakel present bij de versiering van de kerstboom/wensboom bij winkelcentrum Stadsdennen. Op school zijn door de groepen 2, 5 en 8, in samenwerking met medewerkers van het Talenthouse, mooie kerstversieringen gemaakt Ook mochten de leerlingen een wens ophangen in de boom. En wie weet wordt de wens wel gehonoreerd! HK13 heeft een leuke film van dit gebeuren gemaakt. Klik hier om dit filmpje te kunnen zien. Creavakken Naast het geven van reken-taal of leeslessen besteden we ook veel aandacht aan de creavakken. Groep 7 heeft van zo n crea-momnet een verslag op de website van groep 7 gezet: Kerst tasjes maken met crea. Afgelopen donderdag en vrijdag zijn we druk bezig geweest met het maken van een kerst tasje. Met een stuk inpakpapier en een bouwtekening zelf alles opmeten, in elkaar zetten en versieren. Het was nog een hele klus, maar het resultaat mag er zijn! Bekijk ons foto-album voor meer foto's. Open Dag(en) Op dinsdag 7 februari is er op (bijna) alle basisscholen een Open Dag. U kunt dan een kijkje nemen in de school om zich te laten informeren over het onderwijs en de organisatie van de school. Gebleken is dat veel ouders even snel een rondje scholen doen en er weinig tijd overblijft om zich goed te laten informeren. Dat is jammer want het is een belangrijke keus die gemaakt moet worden. Graag willen wij ouders zo breed mogelijk informeren over wat de Schakel te bieden heeft. Naast deze Open Dag op 7 februari zetten we ook op zaterdag 11 februari van uur tot uur de deuren van de school open. Ook dan zijn ouders welkom om een kijkje in de school te nemen. Natuurlijk zijn ouders ook op andere momenten welkom maar dan is het raadzaam om even een afspraak te maken.

3 Formatie volgend cursusjaar. Het duurt (gelukkig) nog wel een hele tijd maar nu al wordt gekeken hoeveel groepen we volgend cursusjaar kunnen samenstellen. Het aantal klassen is afhankelijk van het aantal leerlingen. Het leerlingenaantal van 1 oktober is bepalend voor het aantal te benoemen leerkrachten voor het volgende cursusjaar. Het leerlingenaantal van 1 oktober gaf een daling te zien ten opzichte van het vorige jaar. De reden voor deze kleine daling heeft te maken met: 1. de bevolkingssamenstelling van de wijk. Het aantal 4-jarigen is sterk gedaald. 2. Ook hebben we het afgelopen jaar te maken gehad met veel verhuizingen. In totaal 15 kinderen zijn verhuisd naar een andere wijk van Harderwijk of naar een andere woonplaats. De daling van het leerlingenaantal zal, zoals het er nu uitziet, geen grote gevolgen hebben voor de groepssamenstelling. Medio mei volgend jaar hopen we hier meer over te kunnen melden. Vondellaan veilig? Zoals velen helaas gemerkt hebben is de Vondellaan voor de kinderen niet altijd veilig. Bij het oversteken op het zebrapad moet je goed uitkijken wil je niet van de sokken gereden worden. Ook de kruising bij de Kiekmuur blijft een gevaarlijk punt. In overleg met het Wijkplatform willen we kijken welke activiteiten er ontwikkeld kunnen worden om het voor onze kinderen veiliger te maken. Het is de bedoeling dat er een werkgroep samengesteld wordt waarin de verkeersdeskundige van de gemeente, de BOA/politie, een medewerker van VVN, vertegenwoordiger van het Wijkplatform en twee ouders van school zitting zullen nemen. Wie heeft belangstelling om in deze werkgroep zitting te nemen? We horen het graag. Kerstwandeling We zijn al druk bezig om de kerstviering dit jaar wel op een heel speciale manier te houden. De kerstwandeling zoals u al eerder hebt kunnen lezen wordt zeker iets speciaals. Op de eerste pagina van de website kunt u de route van de wandeling alvast bekijken. De start is vanaf uur. Precies om uur starten is niet nodig. Men heeft de keus om te starten tussen uur en uur. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten. Het spel per scene duurt ongeveer 5 minuten. Als de scene is afgelopen wandelt men weer naar het volgende spel. We kijken er naar uit!

4 De Schakel en In de vorige nieuwsbrief stond informatie over het passend onderwijs. Meer informatie over passend onderwijs kunt u ook lezen op de website van het samenwerkingsverband Zeeluwe. Op de Schakel website onder het rolmenu Schakel kunt u een link vinden die verwijst naar genoemde website. Dit samenwerkingsverband geeft regelmatig een nieuwsbrief voor ouders uit. Elke keer als er een ouderbrief is verschenen zal dit ook gemeld worden in onze nieuwsbrief. In deze brief willen we meer vertellen over de begeleiding van de leerlingen tijdens een standaard les. Een klas met vele gezichten In een klas hebben we te maken met leerlingen die gemakkelijk de aangeboden lesstof verwerken, leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, leerlingen die extra ondersteuning nodige hebben en leerlingen die een specifieke hulpvraag hebben (dyslexie, ADHD, ADD, PDDNOS, e.d.) Al deze kinderen moeten goed onderwijs krijgen. De lessen zien er tegenwoordig totaal anders uit dan zoals wij dit vroeger meemaakten. Klassikaal onderwijs (= deel leerkracht geeft aan alle leerlingen op dezelfde wijze les.) is tegenwoordig niet meer aan de orde. Een rekenles als voorbeeld We maken gebruik van een moderne rekenmethode: Wereld in getallen. Deze methode geeft heel precies aan op welke wijze de lesstof aangeboden wordt en welke activiteiten er uitgevoerd moeten worden om de leerlingen uit de verschillende niveaus die er in een klas zijn te helpen. Door middel van sterretjes en nummers wordt de lesstof verdeeld over de leerlingen. Er is lesstof bij die iedereen moet maken, er is lesstof om extra in te oefenen en er is lesstof voor leerlingen die meer lesstof aan kunnen.

5 Wanneer krijgt een leerling extra hulp? Deze vraag is moeilijk eenduidig te beantwoorden. Het geven van extra hulp is afhankelijk van de vraaghulp (=welke hulp heeft deze leerling nodig). Ook is het afhankelijk van de aard van de problematiek en de mogelijkheden die er zijn binnen de gebruikte lesmethoden. Door het gebruik van goede lesmethodes is het mogelijk om zoveel mogelijk leerlingen met een eigen hulpvraag te helpen. Alle hulp die afwijkt van het lesprogramma, zoals aangegeven door de methodeboeken, noemen we extra hulp. Naast het werken met methodes die deze hulp op maat maken we ook gebruik van een speciale techniek van het lesgeven. We noemen deze techniek: directe instructie. Directe instructie. Bij ons op school maken we gebruik van de lestechniek directe instructie. Deze techniek beheersen alle leerkrachten dankzij o.a. nascholingscursussen. Eerste stap: Elke les begint met het noemen van het lesdoel= wat gaan we vandaag leren. Tweede stap: Daarna wordt kort teruggegrepen naar de vorige les = wat hebben ze onthouden en als voorbereiding van de vervolgles. De derde stap is een korte instructie van ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de les en de groep. Alle kinderen doen met deze instructie mee. Ook kinderen die de aangeboden lesstof gemakkelijk op kunnen nemen moeten meedoen. Juist de herhaling en het inoefenen van aangeboden leerstof is voor deze leerlingen belangrijk. Bij de vierde stap gaan leerlingen aan het werk; De basisgroep maakt de les die zojuist is uitgelegd, de groep kinderen die meer lesstof aankan maakt eerst (een gedeelte van ) de basisstof en gaan daarna over op het pluswerk. In de huidige methode wordt exact aangegeven welke opdrachten in het leerlingenboek door deze groep gedaan kan worden. Door o.a. observatie van de leerkracht en naar aanleiding van toetsuitslagen weet de leerkracht welke kinderen nog even een extra uitleg nodig hebben. Deze groep krijgt nog een verlengde instructie. Bij de vijfde stap zijn alle leerlingen zelfstandig aan het werk. De leerkracht maakt een ronde door de klas om te kijken of de opdrachten begrepen worden. Als deze ronde is gelopen start de vijfde stap en gaat de leerkracht aan de speciale instructietafel zitten. Een aantal leerlingen worden uitgenodigd om aan deze instructietafel te gaan zitten. Dáár krijgen deze leerlingen, meestal een groepje van ongeveer 5 leerlingen, extra instructie. Het kan zijn dat de fouten die in een vorige les door de leerlingen gemaakt zijn nog eens uitgelegd worden. Ook kan het zijn dat de basisstof nog eens herhaald wordt. Ook leerlingen die meer uitdaging aankunnen, komen naar de instructietafel want ook zij hebben hulp nodig. Afhankelijk van de lesstof kan na de vijfde stap weer een korte instructie gegeven worden. Dat kan zijn omdat de leerkracht heeft gemerkt dat er nog teveel vragen gesteld worden of omdat er nog teveel fouten worden gemaakt. Niet iedereen hoeft mee te doen met deze nieuwe instructie. De leerkracht bepaalt voor wie deze extra instructie nodig is.

6 Aan het eind van de les volgt de laatste stap. Het lesdoel wordt nog eens genoemd en er wordt gekeken of het lesdoel behaald is. De schriften/werkboekjes worden na schooltijd of s avonds door de leerkracht nagekeken om te zien welke leerlingen de volgende dag nog extra hulp nodig hebben. Stoplicht. In elke klas hangt een stoplicht. Dit is een hulpmiddel die ervoor zorgt dat er tijd beschikbaar is om stil door te werken terwijl de leerkracht tijd heeft om leerlingen te helpen aan de instructietafel. Stoplicht op rood = Je mag nu niets vragen aan de leerkracht of aan een klasgenoot. Sla de opdracht even over en ga naar de volgende opdracht. De leerkracht kan nu zijn aandacht besteden aan de kinderen die aan de instructietafel zitten. In de klas is het stil en de kinderen kunnen geconcentreerd doorwerken. Stoplicht op oranje (vanaf de middenbouw) = Je mag nog niets vragen aan de leerkracht want hij/zij is nog bezig met het geven van extra hulp. Wel mag je met je hulpvraag een klasgenoot (naast je) vragen. Stoplicht groen= De leerkracht is beschikbaar om vragen te beantwoorden. Meestal loopt hij/zij een ronde door de klas om te zien waar nog vragen zijn. Differentiatie. Met differentiatie geven we aan dat niet alle leerlingen op dezelfde wijze onderwijs krijgen. Sommige leerlingen hebben hun handen vol aan de basisstof en andere leerlingen moeten uitgedaagd worden om meer lesstof zich eigen te maken. De lesmethoden die wij op school gebruiken houden rekening met deze niveauverschillen. Ook wat betreft de wijze waarop de lesstof aangeboden wordt kan per leerling verschillen. Het ene kind leert gemakkelijker door een mondelinge uitleg, een andere leerling leert het meest door met concreet materiaal te oefenen en weer een andere leerling heeft veel baat bij het leren via de computer. Afhankelijk van de mogelijkheden die we hebben proberen we hier wel rekening mee te houden. Andere tijden. Hiervoor heeft u iets kunnen lezen over de wijze waarop het onderwijs bij ons op de Schakel eruit ziet. Tijdens de informatieavonden aan het begin van het cursusjaar heeft u hier ook al iets over kunnen horen en zien. Wilt u een keer een lesboek bekijken dan bent u altijd welkom op school. Graag nemen we de tijd om u te laten zien welke lesboeken we gebruiken om uw kind goed onderwijs te kunnen geven. Het is aan te raden om wel een afspraak te maken zodat we tijd kunnen vrijmaken om u te informeren.

7 Kerst 2016 in het begin was er het Woord het Woord is eeuwig licht in het donker het heeft een gezicht gekregen onder ons gewoond en wij verstaan het niet lopen er aan voorbij tot we opnieuw geboren worden niet uit een mens maar aangeraakt door de Geest tot leven geroepen om lichtdragers en boodschappers van vrede en alle goeds te zijn We wensen iedereen goede feestdagen Team CBS de Schakel

Themaweek. Gebouw Morgen college, Sypel 2. Komende week zullen de Bijbelse Geschiedenislessen in het teken van het thema Welkom staan.

Themaweek. Gebouw Morgen college, Sypel 2. Komende week zullen de Bijbelse Geschiedenislessen in het teken van het thema Welkom staan. CBS de Schakel; Vondellaan 26, 3842 EH Harderwijk; tel.: 0341-416557; Busken Huetlaan 4, 3842 CS Harderwijk, tel.: 0341-416722. Website: www.cbs-deschakel.nl; email: info@cbs-deschakel.nl Email ouderraad:

Nadere informatie

Jezus, die onze Heiland wil zijn, heeft voor ons de dood overwonnen, voor een ieder groot en klein. Een geheel nieuw leven is begonnen.

Jezus, die onze Heiland wil zijn, heeft voor ons de dood overwonnen, voor een ieder groot en klein. Een geheel nieuw leven is begonnen. CBS de Schakel; Vondellaan 26, 3842 EH Harderwijk; tel.: 0341-416557; Busken Huetlaan 4, 3842 CS Harderwijk, tel.: 0341-416722. Website: www.cbs-deschakel.nl; email: info@cbs-deschakel.nl Email ouderraad:

Nadere informatie

Informatieblad cursusjaar Schooltijden

Informatieblad cursusjaar Schooltijden Vondellaan 26 3842 EH Harderwijk Tel.: 0341-416557 Email: info@cbs-deschakel.nl Informatieblad cursusjaar 2018 2019 Dit informatieblad geeft u informatie over een aantal belangrijke schoolzaken. Dit blad

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

Groep 3/4 heeft een kleurkampioene

Groep 3/4 heeft een kleurkampioene CBS de Schakel; Vondellaan 26, 3842 EH Harderwijk; tel.: 0341-416557; Busken Huetlaan 4, 3842 CS Harderwijk, tel.: 0341-416722. Website: www.cbs-deschakel.nl; email: info@cbs-deschakel.nl Email ouderraad:

Nadere informatie

Onderwijs ontwikkeling op de Mgr. Bekkersschool Kwaliteitsverbetering op de school van uw kind

Onderwijs ontwikkeling op de Mgr. Bekkersschool Kwaliteitsverbetering op de school van uw kind December 2014 nieuwsbrief Onderwijs ontwikkeling op de Mgr. Bekkersschool Kwaliteitsverbetering op de school van uw kind Ons onderwijs versterken Dit is de eerste verbetertraject nieuwsbrief van een reeks.

Nadere informatie

De kinderen van S1 hoeven die dag geen eten en drinken voor de pauze mee te nemen omdat de ouderraad daar voor zal zorgen!

De kinderen van S1 hoeven die dag geen eten en drinken voor de pauze mee te nemen omdat de ouderraad daar voor zal zorgen! CBS de Schakel; Vondellaan 26, 3842 EH Harderwijk; tel.: 0341-416557; Busken Huetlaan 4, 3842 CS Harderwijk, tel.: 0341-416722. Website: www.cbs-deschakel.nl; email: info@cbs-deschakel.nl Email ouderraad:

Nadere informatie

Lesplanformulier. Les wordt gegeven in een open ruimte met ronde tafels en een computergedeelte. Een les duurt 50 minuten

Lesplanformulier. Les wordt gegeven in een open ruimte met ronde tafels en een computergedeelte. Een les duurt 50 minuten Lesplanformulier naam student : Aukelien Stalman opleiding : docent GZW jaar : 3 naam school : Gomarus College Assen coach : klas : 1 datum van de les: mei 2017 Lesonderwerp: Biologie stevigheid en beweging

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Samen sterk in goed onderwijs! Beste ouders/ verzorgers, Nieuws vanuit de directie Het jaar zit er weer bijna op. De tijd vliegt voorbij en langs deze weg wil ik alle betrokkenen

Nadere informatie

Informatieavond groep 5

Informatieavond groep 5 Informatieavond groep 5 Programma Weekindeling Weekplanning Directe instructiemodel Leer en onderwijsbehoeften Diverse vakken De groep Zelfstandigheid Vragen Weekindeling Gemma: Maandag, donderdag & vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. Foto s en video s. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kerstviering. Foto s en video s. In dit nummer: 11 december 2018 Nieuwsbrief In dit nummer: Kerstviering Onze kerstviering is op woensdag 19 december a.s.. Uitgebreide informatie over het kerstspel en het kerstdiner ontvangt u vandaag per mail in een

Nadere informatie

1 dec. Groep 1-2 vrij 15 dec. Groep 1-2 vrij 19 dec. 12.00 uur alle kinderen kerstvakantie

1 dec. Groep 1-2 vrij 15 dec. Groep 1-2 vrij 19 dec. 12.00 uur alle kinderen kerstvakantie Jaargang 25 Nr. 5 Vrije dagen 1 dec. Groep 1-2 vrij 15 dec. Groep 1-2 vrij 19 dec. 12.00 uur alle kinderen kerstvakantie Bijzondere activiteiten 3 dec. Atelier Ronde 3 4 dec. Sinterklaas op school 18 dec.

Nadere informatie

Schooljaar: Nummer: 32 Datum: 24 mei 2018

Schooljaar: Nummer: 32 Datum: 24 mei 2018 Schooljaar: 2017-2018 Nummer: 32 Datum: 24 mei 2018 BIJLAGE 32-01 Veiligheidsdag Breda zaterdag 26 mei VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, Onze twee grootste ontwikkel- en veranderpunten van dit moment

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

Op woensdag 7 februari zijn alle peuters met ouders uitgenodigd om tussen 9:00 uur en 11:00 uur te komen spelen.

Op woensdag 7 februari zijn alle peuters met ouders uitgenodigd om tussen 9:00 uur en 11:00 uur te komen spelen. Nieuwsbrief januari OBS STOKKUM januari / februari2018 In deze nieuwsbrief: Peuterochtend Open dag/ koffieochtend Lijnbal Stagiaires Zorg Duurzaamheidsprijs Niveaulezen Welkom Na een periode van ziekte

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Weekbrief 28 september

Weekbrief 28 september Weekbrief 28 september Ouders en verzorgers, Fotograaf Vandaag lopen er wel drie fotografen door het gebouw. Het lijkt wel een fotostudio. En wat zien alle kinderen er feestelijk uit. Dat moeten mooie

Nadere informatie

JUBILEUM PROGRAMMABOEKJE

JUBILEUM PROGRAMMABOEKJE JUBILEUM PROGRAMMABOEKJE 1978-2013 Inleiding Als onderdeel van de Stichting Katholiek Onderwijs Zoetermeer startte midden in de polderklei in de splinternieuwe woonwijk de Leyens de lagere school op 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 17, nummer 06 vrijdag 21 november Beste ouders,

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 17, nummer 06 vrijdag 21 november Beste ouders, Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 17, nummer 06 vrijdag 21 november 2014 Beste ouders, Fijn dat er zoveel ouders waren om de school te versieren op 14 november. Samen met

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 7 december 2018 Vertrek Afgelopen week heeft Ellen Jansen, ons verrast met de aankondiging van haar vertrek. Zij gaat per 1 februari De Octopus verlaten. Ellen

Nadere informatie

Wat speelt er op dit moment op De Blauwe Ster

Wat speelt er op dit moment op De Blauwe Ster 15e nieuwsbrief 2016-2017 Wat speelt er op dit moment op De Blauwe Ster We krijgen regelmatig de vraag waarom de verbouwing nog niet begonnen is en ook of we nu al een achterstand hebben qua renovatietijd.

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 11-11-2013-25-11-2013 Agenda: Ma 11-11 Sint Maarten Di 12-11 NIO toets voor groep 8 08.45-11.00 uur Wo 13-11 Gesprekken voorlopig advies groep 8 Do 14-11 Groep 1 2 naar Natuurmuseum Ma 18-11

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

SPORCKTKALENDER. Elke dag samen een beetje beter. Basisschool De Sporckt. Meerssentraat 1B 5045 JB Tilburg

SPORCKTKALENDER. Elke dag samen een beetje beter. Basisschool De Sporckt. Meerssentraat 1B 5045 JB Tilburg SPORCKTKALENDER 2019-2020 augustus 2019 1 2 3 4 Zomervakantie 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Sporcktinfo #1 15 16 17 18 19 Eerste schooldag 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Sporcktinfo #2 OR 29 30 31 Op 19 augustus

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 11 Belangrijke data Dinsdag 16 juli Musical groep 8 Woensdag 17 juli Uitzwaaien groep 8 Donderdag 18 & vrijdag 19 juli Leerlingen groep 8 vrij! Donderdag 18 juli Rapportenavond & Eindfeest!

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

Beste ouders, beste kinderen, Nieuws vanuit onze school. Even voorstellen

Beste ouders, beste kinderen, Nieuws vanuit onze school. Even voorstellen Nieuwsbrief 03 261018 www.de-oversteek.nl www.facebook.com/basisschooldeoversteek http://twitter.com/de_oversteek Beste ouders, beste kinderen, Nieuws vanuit onze school Even voorstellen Hoi iedereen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar!

Nieuwsbrief. Ik wens u nu alvast een hele fijne kerstvakantie en een goede start van het nieuwe jaar! Nieuwsbrief December De laatste maand van het jaar is begonnen. Een periode die bol staat van de bijzondere gebeurtenissen op school. Afgelopen week bezocht Sinterklaas onze school en nu maken we ons op

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Tweemaster

Nieuwsbrief De Tweemaster Nieuwsbrief De Tweemaster Schoener 120 jaargang 41 nummer 8 2991JN Barendrecht tel./fax: 0180-616144 Directeur: Marja Faber e-mail:info@obs-detweemaster.nl www.obs-de-tweemaster.nl Belangrijke data 16

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

Informatieavond. Welkom in cluster 4/5

Informatieavond. Welkom in cluster 4/5 Informatieavond Welkom in cluster 4/5 Informatie binnen de stamgroep Start van de dag: Trefwoord Groepsvorming Afspraken en regels Stamgroep Lunch: In de stamgroep eten we Eind schooldag Dag gezamenlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 23 februari 2016 Nr. 22

Nieuwsbrief Dinsdag 23 februari 2016 Nr. 22 Nieuwsbrief Dinsdag 23 februari 2016 Nr. 22 Belangrijke data Elke eerste schoolweek na de vakantie wordt er op luizen gecontroleerd. Woensdag 24 februari 8.30 uur Inloopochtend groepen 4 t/m 8 (Taal/spelling)

Nadere informatie

17 november Even delen

17 november Even delen 17 november 2016 Even delen Snipverkouden en met hoog rode konen maak ik deze nieuwsbrief. Ik ben niet helemaal fit en het heerst. Dagelijks gaat de telefoon met meldingen van kinderen die ziek zijn. Het

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Ik hoop dat U samen met de uw kinderen een fijne Sinterklaas heeft en ik wens u fijne Feestdagen en een goede start van 2017.

Ik hoop dat U samen met de uw kinderen een fijne Sinterklaas heeft en ik wens u fijne Feestdagen en een goede start van 2017. De Boskriek, Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen. 024-6452829 email; info@boskriek.nl 1 december Vergadering OR 5 december Sinterklaas op school 6 december Normale schooldag. De leerlingen mogen 1 cadeautje

Nadere informatie

EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID

EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID Stationstraat 22, 8700 Tielt 051/406263 051/409943 hetspoor@kbo-tielt.be www.kbo-tielt.be/hetspoor EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID (geïnspireerd op Huiswerk in de basisschool, van Ameye en Vanspauwen) Vooraf

Nadere informatie

Fijn we kunnen weer naar school!

Fijn we kunnen weer naar school! Fijn we kunnen weer naar school! Na twee weken vakantie gingen de schooldeuren vanmorgen weer op de vertrouwde tijd open. Omdat het nog erg donker is, hoorde ik alleen de stemmen van de kinderen die zich

Nadere informatie

Zwakke rekenaars betrekken bij klassikale instructie

Zwakke rekenaars betrekken bij klassikale instructie Zwakke rekenaars betrekken bij klassikale instructie 23 januari 2013 13.30 16.00 uur Berber Klein Orthopedagoog & docent speciale onderwijszorg Vrije Universiteit: faculteit psychologie en pedagogiek b.klein@vu.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PBS informatieavond 16 september. Nieuws uit het team. Van school. Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa-

Nieuwsbrief. PBS informatieavond 16 september. Nieuws uit het team. Van school. Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa- Nieuwsbrief Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa- e! U doet toch ook mee! GEZELLIG!! I N D E Z E N I E U W S B R I E F O N D E R A N D E R E Vrije dagen Info-avond N U M

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief December 2015 Belangrijke data 26 november Informatieavond MR 19.15u-21.30u 30 november Maandopening 1 december Informatie avond groep 1-2 4 december Sinterklaas 17 december Kerstviering 21

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5

Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5 Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5 Beste wensen Misschien wat laat, want het jaar 2018 is al twee weken jong, maar voor u allen alsnog een goed en gezond 2018 gewenst! Kijkmiddag op Basisschool EigenWijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2019 OBS De Bosrank

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2019 OBS De Bosrank Nieuwsbrief SEPTEMBER 2019 OBS De Bosrank HET BEGIN IS ER! Alweer bijna twee weken van dit schooljaar voorbij. Fijn, dat er op de startdag ouders op school kwamen om samen met elkaar het schooljaar te

Nadere informatie

Nieuwsbrief Basisschool Drie-eenheid

Nieuwsbrief Basisschool Drie-eenheid 2016-2017 Nummer 1 Afspraak van de maand Ik ben zuinig op de materialen en ruim deze netjes op. Zij gaan voor ons de schoolpleinen belijnen. We hebben gekozen voor verschillende belijningen: vierkant,

Nadere informatie

SPORCKTKALENDER

SPORCKTKALENDER SPORCKTKALENDER 2018-2019 augustus 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Sporcktinfo 1 16 17 18 19 20 Eerste schooldag 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Sporcktinfo 2 30 31 Op 20 augustus start het nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei CHRISTELIJKE BASISSCHOOL De Schalmei Noordakker 50, 8314 AH Bant TEL. 0527-261558 E-MAIL : de.schalmei@scpo-nop.nl Website: http://www.deschalmei-bant.nl/ Schooljaar 2014-2015

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

JLS NIJS December 2017

JLS NIJS December 2017 JLS NIJS December 2017 Surhuizum, 12 december 2017 Het einde en een nieuw begin. (2017-2018) Het jaar 2017 zit er bijna op, een moment van bezinning en reflectie is dan op zijn plaats. In het afgelopen

Nadere informatie

Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Brigadiers Voorleeswedstrijd Cultuur op t Rendal Bijlage(n)

Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Brigadiers Voorleeswedstrijd Cultuur op t Rendal Bijlage(n) Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u weer informatie over school. Inhoud schoolbel nr.11: Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Brigadiers Voorleeswedstrijd Cultuur op t Rendal Bijlage(n) Woordje

Nadere informatie

augustus 2017 Aantekeningen ma di wo do vr za zo Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg Telefoon:

augustus 2017 Aantekeningen ma di wo do vr za zo Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg Telefoon: kalender schooljaar 2017-2018 augustus 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Eerste schooldag Op 28 augustus start het nieuwe schooljaar om 8.30 uur.

Nadere informatie

AGENDA nr. 2 JARIG NIEUWS. Kamp groep 7/8 Vervanging juf Carola Terugblik informatie-avond Inloopochtend Gezamenlijke ouderavond 3 oktober

AGENDA nr. 2 JARIG NIEUWS. Kamp groep 7/8 Vervanging juf Carola Terugblik informatie-avond Inloopochtend Gezamenlijke ouderavond 3 oktober AGENDA nr. 2 Vrijdag 16 sept. Groep 7/8 terug van kamp Zaterdag 17 sept. Rommelmarkt Ger. Kerk op Amaliahof Maandag 19 sept. Schoolraad en MR vergadering in school. Aanvang 19.45 u Woensdag 28 sept. Inloopochtend

Nadere informatie

Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012

Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012 Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012 Waarom vinden wij huistaken zinvol? Wanneer krijgen ouders toelichting bij het huistaakbeleid?

Nadere informatie

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon:

Augustus Aantekeningen. ma di wo do vr za zo. Meerssenstraat 1b 5045 JB Tilburg. Telefoon: kalender schooljaar 2015-2016 Augustus 2015 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 5 Eerste schooldag Op 31 augustus start het nieuwe schooljaar om 8.30

Nadere informatie

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019)

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NR. 10 10 januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Na twee weken vakantie zijn we weer volop aan de slag gegaan in beide groepen. Deze week staat het nieuwe

Nadere informatie

Lesnummer 22 Titel van de les Ik zoek, ik zoek Eén lesuur met mogelijkheden voor uitloop naar extra lesuren voor route B en C

Lesnummer 22 Titel van de les Ik zoek, ik zoek Eén lesuur met mogelijkheden voor uitloop naar extra lesuren voor route B en C Lesbeschrijving Overzicht Leerjaar 1 Vak Informatiekunde Onderdeel 4 Internetgebruik Subonderdeel 4.2 Informatie zoeken Lesnummer 22 Titel van de les Ik zoek, ik zoek Tijd Eén lesuur met mogelijkheden

Nadere informatie

CBS 26, 3842 EH ; 4, 3842 CS

CBS 26, 3842 EH ; 4, 3842 CS CBS de Schakel; Vondellaan 26, 3842 EH Harderwijk; tel.: 0341-416557; Busken Huetlaan 4, 3842 CS Harderwijk, tel.: 0341-416722. Website: www.cbs-deschakel.nl; email: info@cbs-deschakel.nl Email ouderraad:

Nadere informatie

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar. Info 5 2016/2017 Datum: 09-12-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben een heerlijk Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen bedankt voor de hulp! In deze Info wat foto s,

Nadere informatie

Nr.19 2 februari 2017 schooljaar

Nr.19 2 februari 2017 schooljaar Nr.19 2 februari 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwe Engelse methode. Groep 7/8 gaat komend schooljaar werken vanuit een nieuwe Engelse methode. Take it easy.

Nieuwe Engelse methode. Groep 7/8 gaat komend schooljaar werken vanuit een nieuwe Engelse methode. Take it easy. 3 juli 2015 3 juli Rapporten mee 6 en 9 juli Oudergesprekken 8 juli Stapje verder 13 juli Afscheidsmusical en avond groep 8 15 juli Uitzwaaien groep 8 17 juli Laatste schooldag. s Middags vrij (12.15 uur)

Nadere informatie

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt!

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt! Opsteker nr.7 8 december 2017 CBS De Slagkrooie 0591-38 24 12 Ringstraat 2 info@cbsdeslagkrooie.nl 7848 BW Schoonoord www.cbsdeslagkrooie.nl Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen.

Nadere informatie

Welkom 29 oktober 2015

Welkom 29 oktober 2015 Welkom 29 oktober 2015 Een dagje dalton op de Edelsteen Chantal Beeloo Doel van vanavond Wij willen inzichtelijk maken hoe een globale dag bij ons op school eruit ziet en hoe de daltonkernwaarden zichtbaar

Nadere informatie

Voor de ouders. Techniekfestival. Technieklessen. No.8 13 maart 2018

Voor de ouders. Techniekfestival. Technieklessen. No.8 13 maart 2018 No.8 13 maart 2018 CBS Mijndert v.d. Thijnen 0524-51 32 83 Jan van Scorelstraat 11 info@mvdthijnenschool.nl 7741 XM Coevorden www.mvdthijnenschool.nl Voor de ouders Hiervoor u ligt alweer de achtste nieuwsbrief

Nadere informatie

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Groep 6 heeft gisteren een kerstoptreden gegeven in het bejaardenhuis de 10 gemeenten. Al weken hebben we hiervoor geoefend.

Nadere informatie

Welkom In groep 8. Informatieboekje leerjaar groep Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Welkom In groep 8. Informatieboekje leerjaar groep Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Welkom In groep 8 Informatieboekje leerjaar groep 8 2019-2020 Groepsleerkrachten: juf Hester Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. hvdgeest@kccascade.nl juf Lisa woensdag ldroos@kccascade.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

FOTO'S: VINCENT VAN DEN HOOGEN. Van visievorming tot invoering. Rekenmethode kiezen en implementeren

FOTO'S: VINCENT VAN DEN HOOGEN. Van visievorming tot invoering. Rekenmethode kiezen en implementeren FOTO'S: VINCENT VAN DEN HOOGEN Van visievorming tot invoering Rekenmethode kiezen en implementeren 6 SPECIAL REKENEN Wist je dat het moment waarop je het eerste boek pakt uit een zichtzending van een nieuwe

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie m e i 2019 S c h o o l j a a r 2 0 1 8-2 0 1 9 n r. 1 0 Inhoud Beste ouders 1 Personeel & groepsverdeling 2 Groep 3 2 Huisvesting 3 Groep 8 4 Belangrijke data 4 Wat komen gaat U leest wat komen gaat aan

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 08-12-2014-05-01-2015 Agenda: Ma 08-12 De school versieren in het Kerst thema Ma 08-12 OR vergadering 19.30 uur Do 18-12 Ochtend: kerstviering in de kerk Do 18-12 Alle kinderen zijn de middag

Nadere informatie

december 2018 Bijdrage bestuur

december 2018 Bijdrage bestuur www.cbshetkompasajp.nl december 2018 Bijdrage bestuur Meer dan 2000 jaar geleden werd Jezus, Gods zoon geboren. Het verhaal van de redding van de wereld begon in een stal in Bethlehem en is door de eeuwen

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

informatiebrief groep 3b

informatiebrief groep 3b informatiebrief groep 3b 1. Welkom en binnenkomst Als de kinderen s ochtends om 8.25 uur binnenkomen geven wij alle kinderen een hand. Buiten hebben ze dan al afscheid van u als ouder kunnen nemen. 2.

Nadere informatie

Coöperatieve werkvorm Zoek de valse, Tweevergelijking

Coöperatieve werkvorm Zoek de valse, Tweevergelijking Mmmmm In dit nummer: - Jarigen - Update nieuwbouw - Tevredenheidsonderzoek - Kijkmiddag - Coöperatieve werkvorm - Kerst 2014 - Informatie over Kies - Even voorstellen - Agenda Elke eerste maandag van de

Nadere informatie

Welkom bij de workshop van groep 7 8!

Welkom bij de workshop van groep 7 8! Welkom bij de workshop van groep 7 8! Doelen van deze ouderavond: U krijgt een idee hoe uw kind les krijgt in groep 7 of 8. U ervaart zelf de manier waarop wij lesgeven (directe instructiemodel). U krijgt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

Zomervakantie We beginnen weer op maandag 17 augustus!!!!

Zomervakantie We beginnen weer op maandag 17 augustus!!!! WEEKKAART MAANDAG 29 JUNI 2015 VRIJDAG 3 JULI 2015 www.prinsesirene.nl MAANDAG 29 JUNI DINSDAG 30 JUNI Hieperdepiep Hoera!! Ellen H. is jarig! Kennismaken met de nieuwe groep Hieperdepiep Hoera!! Tim is

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. Basisschool De Borckeshof. welkom Kerstman! December

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. Basisschool De Borckeshof. welkom Kerstman! December NIEUWSBRIEF Agenda December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december Werkgroep Andere Tijden 9 december Basisschool De Borckeshof Techniek groep 7/8 (fiets mee) VO Voorlichtingsavond groep

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock

Agenda: Schooljaar Nr. 14. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Ready to Rock Schooljaar 2018-2019 Nr. 14 Ready to Rock Een muziekproject waarbij kinderen uit groep 6 t/m 8 na school, maar wel op school, een instrument leren bespelen. Doel van deze lessen: kinderen gratis kennis

Nadere informatie

Info december CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke

Info december CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke Info december 2018 CBS t Klinket Tramstraat 36 4371 BX Koudekerke 0118-556126 klinket@primas-scholengroep.nl Belangrijke data: 5 december - Sinterklaasfeest 20 december - s middags vrij! 20 december -

Nadere informatie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Paletin oktober 2015 Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Data: Maandag 5 oktober: Dag van de leraar 20.00 MR-vergadering Woensdag 7 oktober Start Kinderboekenweek Raar maar waar Woensdag 14

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Ons daltononderwijs. In dit nummer. Inrichting van de lokalen. Maart 2018 Nieuwsbrief Dalton

Ons daltononderwijs. In dit nummer. Inrichting van de lokalen. Maart 2018 Nieuwsbrief Dalton Maart 2018 Nieuwsbrief Dalton Ons daltononderwijs Een aantal jaar geleden hebben wij als school gekozen voor het daltononderwijs. Dit concept, dat inmiddels al meer dan 100 jaar bestaat, sluit goed aan

Nadere informatie

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2015 Start schooljaar 2015- Het nieuwe schooljaar start op maandag 31 augustus. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Het kernteam drinkt een bakje koffie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2016-2017 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mei 2018

Nieuwsbrief. Mei 2018 Nieuwsbrief Mei 2018 Directie Formatie De afgelopen weken zijn wij bezig geweest met de voorbereiding van de groepsindeling voor volgend schooljaar. Wij zijn heel blij dat wij volgend jaar weer 13 groepen

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie S e p t e m b e r 2019 S c h o o l j a a9 r 2 0 1 9-2 0 2 0 n r. 2 Nieuws van de directie Inhoud Beste ouders 1 Overblijven / Ouderbijdrage 2 Fietscontrole / Logopedie 3 Belangrijke data 4 Wat komen gaat

Nadere informatie

Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35

Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35 Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35 Hemelvaart In verband met pinksteren hebben onze leerlingen aanstaande maandag (Tweede Pinksterdag) vrij! Dinsdag 6 juni verwachten we iedereen weer op school. Eindfilm

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer Geachte ouders,

Kringgesprek. Nummer Geachte ouders, Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 2 2012-2013 2013 In verband met de sportdagen van afgelopen donderdag en vrijdag hebben wij besloten om het Kringgesprek pas vandaag, maandag 17 september, aan uw kind

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie

Informatie avond. ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015

Informatie avond. ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015 Informatie avond ouders groep 4 Ichthusschool schooljaar 2014-2015 Even voorstellen Natascha de Jong maandag, donderdag en vrijdag. ndjong@ichthusbaambrugge.nl Jorne van Ginkel dinsdag en woensdag (eindstage).

Nadere informatie

Nieuwsbrief Johannesschool

Nieuwsbrief Johannesschool In deze nieuwsbrief Inhoud Vanuit de directie... 1 Meer over Cito- en methodeafhankelijke toetsen... 2 Ziektevervanging voor de groepen... 3 Koffiemomenten... 3 Aanwezigheid interim directeur op de Johannesschool...

Nadere informatie

Koppel kort nummer 8 15 december 2016

Koppel kort nummer 8 15 december 2016 Belangrijke data: Maandag 19 december: Schaatsen taalklas B en groep 7. Dinsdag 20 december: uitreiking diploma s taalklasleerlingen, bezoek van het WereldKidz bestuur donderdag 22 december: Leerlingen

Nadere informatie

Informatieavond groep 3/4 september 2014

Informatieavond groep 3/4 september 2014 Informatieavond groep 3/4 september 2014 Welkom Voorstellen juf Marjolein meester Wim Doel van de avond Werkwijze in de klas Dagritme Zelfstandig werken Computer Hulp vragen Taakje in de klas Een aantal

Nadere informatie

NIEUWSFLITS 04 Schooljaar

NIEUWSFLITS 04 Schooljaar De Rossenberg 23 NOVEMBER 2017 NIEUWSFLITS 04 Schooljaar 2017-2018 Welkom Silvijn van Ramselaar, Lima de Graaf en Froyenne Thielman zijn in november vier jaar geworden en bij ons op school gestart. Wij

Nadere informatie