VEELGESTELDE VRAGEN Kan ik bij jullie een aantal kratten softdrink kopen voor een feestje of evenement?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VEELGESTELDE VRAGEN Kan ik bij jullie een aantal kratten softdrink kopen voor een feestje of evenement?"

Transcriptie

1 VEELGESTELDE VRAGEN Kan ik bij jullie een aantal kratten softdrink kopen voor een feestje of evenement? U kunt voor het kopen van grote hoeveelheden terecht bij de dichtsbijzijnde slijterij. Fernandes Bottling verkoopt geen softdrinks rechtstreeks aan de consument. Kan Fernandes mijn organisatie of evenement sponsoren? Fernandes Bottling Company N.V. draagt graag haar steentje bij aan maatschappelijke en amusementsactiviteiten, door het sponsoren van uiteenlopende evenementen. Wij bekijken per aanvraag of uw evenement binnen ons beleid past. Wilt u een commercieel evenement; zoals een wandelloop, optreden of show laten sponsoren door Fernandes Bottling? Kijk dan hier voor meer info en contactgegevens van onze Marketing afdeling. Wilt u de mogelijkheden voor het sponsoren van een evenement met een sociaal karakter (bijvoorbeeld georganiseerd door een kerk- of buurtorganisatie of opvangcentrum) bespreken, kijk dan hier voor meer info en contactgegevens van onze PR afdeling. Op onze Events-pagina kunt u zien welke evenementen wij in het verleden al gesponsord hebben en welke activiteiten nog op de kalender staan Ik ben van de pers en ik heb vragen of ik wil een persbericht ontvangen Werkt u voor een radio- of tv omroep, krant, tijdschrift of ander medium en heeft u specifieke vragen of wilt u persmateriaal zoals persberichten of beeldmateriaal aanvragen, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling PR, op nummer extensie 317 of via dit formulier. Ik heb een softdrink van Fernandes Bottling waarvan de houdbaarheidsdatum (best before date) is verstreken. Kan ik dit nog drinken? Fernandes Bottling garandeert de beste kwaliteit softdrinks tot de datum die is aangegeven op de dop of fles van onze producten. Het is daarom raadzaam het product voor deze datum te gebruiken. Kan ik de softdrinks van Fernandes een maand na de vervaldatum (best before date) nog drinken? Fernandes Bottling garandeert de beste kwaliteit softdrinks tot de datum die is aangegeven op de dop of fles van onze producten. Na deze datum neemt de kwaliteit af. Voor Coca-Cola Light en Coca-Cola Zero adviseren wij de softdrinks na de houdbaarheidsdatum niet meer te nuttigen omdat de zoetstoffen die zijn toegevoegd in plaats van natuurlijke suikers hun smaak kunnen verliezen na deze datum.

2 Ik zou graag een rondleiding willen bij Fernandes Bottling. Kan dat? Wij waarderen het dat u een kijkje wil nemen in onze organisatie, en faciliteren daarom ook rondleidingen voor groepen tot maximaal 20 personen. Individuele rondleidingen zijn ook mogelijk. De rondleidingen duren gemiddeld twee uur, waarbij u onder andere kunt zien hoe de frisdranken gebotteld worden. Klikt u hier voor meer info en het formulier om u op te geven voor een rondleiding; of als u andere vragen heeft met betrekking tot een rondleiding bij Fernandes Bottling Company N.V. Kan ik mijn lege flessen bij u inleveren? Wij vinden het erg belangrijk dat er minder zwerfafval op straat komt te liggen en stimuleren daarom de inzameling van glazen flessen en plastic PET-flessen ter recycling. De glazen flessen kunt u in ruil voor statiegeld inleveren bij uw dichtsbijzijnde winkelier zodat deze aan Fernandes Bottling geretourneerd kunnen worden. Bent u niet in staat de flessen zelf terug te brengen dan kunt u bellen op nummer om een andere afspraak te maken. De PET-flessen kunt u verzamelen in netzakken en inleveren bij de dichtsbijzijnde school. Waarom ligt er geen Sprite Zero meer in de winkel? Wij produceren helaas geen Sprite Zero meer. Wilt u graag een calorievrije softdrink nuttigen dan bieden wij Coca-Cola Zero of Coca-Cola Light aan in diverse verpakkingen. Zijn de light softdrinks die jullie produceren geschikt voor diabetici? Wij gebruiken aspartaam als zoetstof in Coca-Cola Light en Coca-Cola Zero in plaats van natuurlijke suikers. Onderzoeken hebben aangetoond dat aspartaam is veilig voor diabetici, maar het is altijd raadzaam uw arts te raadplegen om zeker te weten dat u deze zoetstof kunt verdragen. De Coca-Cola Company draagt er zorg voor dat alle ingredienten van haar softdrinks uitvoerig getest en veilig voor consumptie zijn bevonden, en Fernandes Bottling Company N.V. houdt zich aan dezelfde standaarden voor voedselveiligheid. Zit er caffeïne in Coca-Cola Zero? Coca-Cola Zero bevat net als Coca-Cola caffeine. Coca-Cola Zero heeft dezelfde smaak als Coca-Cola, maar bevat zoetstof (aspartaam) in plaats van suiker. Waarom bevatten Coca-Cola Zero en Coca-Cola Light aspartaam? Is aspartaam wel veilig? De producten van de Coca-Cola Company worden onder zeer strenge normen voor voedselveiligheid geproduceerd. Deze normen gelden internationaal en worden regelmatig geüpdatet. Alle ingredienten die tijdens het productieproces gebruikt worden, van water tot suikers en zoetstoffen, voldoen aan deze strenge eisen zijn daarom gecertificeerd. Aspartaam is, mits de inname onder de gestelde grens van Aanvaardbare Dagelijkse Inname (ADI) blijft, een veilige zoetstof. Dit wordt door medische en wetenschappelijke onderzoeken ondersteund. Voor mensen met de erfelijke stofwisselingsziekte phenylketonurie (PKU) is het gebruik van producten met aspartaam af te raden in verband met het effect op de hoeveelheid fenylaline in het bloed.

3 PET-flessen zijn toch een enorme overlast voor het milieu? Hoe draagt Fernandes Bottling Company bij aan een schoon milieu? We zijn het met u eens dat de overlast van zwerfafval, waaronder PET-flessen schadelijk is voor het milieu. Fernandes Bottling Company wil dan ook iedereen in Suriname aansporen om zijn of haar lege flesjes danwel blikjes niet zomaar op straat te gooien, maar het afval gescheiden te deponeren in de daarvoor bestemde afvalbakken. Voor PET-flessen en aluminium blikjes zijn er aparte netzakken opgehangen. De lege flessen kunnen ook ingeleverd worden op diverse plekken, zodat ze gerecycled kunnen worden om in een andere vorm weer te worden gebruikt. Ons PET-recyclingprogramma bestaat al sinds wij in 1998 gestart zijn met het produceren van de PET-flessen. Ook de medewerkers van Fernandes Bottling Company geven hierin het goede voorbeeld, binnen ons bedrijf wordt bijvoorbeeld afval gescheiden ingezameld en worden flessen ter recycling aangeboden. Naast het zwerfafval zijn er andere gevolgen die het produceren van frisdranken kan hebben op het milieu. Ook daar zijn wij ons van bewust en nemen wij maatregelen om de schade te beperken of op een andere manier te compenseren. Zo werken wij hard aan het zo efficient mogelijk reduceren, hergebruiken en recylen van afvalstromen voordat deze afgevoerd of verwerkt worden, het verminderen van ons energie- en papiergebruik en wordt ons afvalwater in onze Waste Water Treatmant Plant gezuiverd van chemicalien voordat het in het milieu terugkomt. Fernandes Bottling Company en de Fernandes Verkoopmaatschappij willen toonaangevend zijn in Suriname op het gebied van het milieuverantwoord ondernemen en wij vinden het belangrijk om overal waar wij onze bedrijfsactiveiteiten uitoefenen de negatieve effecten van onze activiteiten op het milieu en onze gemeenschap te beperken. Wij ondersteunen daarom ook maatschappelijke initiatieven en bewustwording gericht op het voorkomen van milieuvervuiling, in het kader van ons Fernandes Goes Green programma. Wilt u meer lezen over Fernandes Goes Green of heeft u een goed idee om milieuvervuilig tegen te gaan? Lees hier meer en bekijk met welke partners, projecten en initiatieven wij onder andere bezig zijn.

4 ANDERE ONDERWERPEN Ik wil Fernandes softdrinks verkopen Als u een winkel, eetgelegenheid of bedrijf heeft kunt u softdrinks, water, sportdranken en fruit coolers van Fernandes verkopen. Voordat u dat gaat doen maken wij graag eerst kennis met u en zorgen wij dat alle voorwaarden en voordelen met u besproken zijn. Hoe kan ik softdrink verkopen? Hoe wordt ik klant van jullie? Wij waarderen het zeer dat u de softdrinks van Fernandes Bottling N.V. wil gaan verkopen. Heeft u een winkel? Dan zijn in ieder geval een geldige winkelvergunning of een voorlopige toestemmingsbrief van de Districtscommissaris en een kopie van uw geldige ID-kaart, paspoort of rijbewijs nodig. U kunt het onderstaande formulier invullen als deze papieren in orde zijn. Afhankelijk van de buurt waar uw winkel gevestigd is of zal zijn zullen wij u in contact brengen met de betreffende salesmanager. Kan ik als agentschap de softdrinks van Fernandes in een ander land gaan verkopen? Fernandes Bottling N.V. waardeert het enorm dat u onze producten in een ander land zou willen verkopen. Hier zijn uiteraard wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Als u onderstaand formulier invult kunnen wij u een vragenlijst toesturen aan de hand waarvan wij kunnen bepalen of het mogelijk is dat u als agentschap onze softdrinks in het buitenland kunt verkopen. U hoort dan zo spoedig mogelijk van ons. Ik verkoop Fernandes softdrinks Ik heb een technisch probleem, bijvoorbeeld met een cooler Fernandes Bottling N.V. vindt het vervelend dat uw apparatuur niet naar behoren functioneert, en wij streven ernaar dit zo snel mogelijk voor u op te lossen. Neemt u alstublieft contact op met de Sales Klantenservice op nummer Ik wil een (nieuwe) cooler of fountain machine, hoe kom ik hiervoor in aanmerking? Voor het aanvragen van nieuwe coolers of fountainmachines kunt u contact opnemen met de Sales Klantenservice op nummer Hebt u op dit moment nog geen cooler of fountainmachine in uw zaak en overweegt u om deze te laten plaatsen? Dan zijn we u graag van dienst door u met de salesmanager die verantwoordelijk is voor uw wijk in contact te brengen. Vult u daarvoor alstublieft uw gegevens in op het onderstaande formulier.

5 Ik heb andere vragen of opmerkingen over Fernandes Bottling Company N.V. Heeft u het onderwerp van uw vraag niet kunnen vinden, dan kunt u dit formulier invullen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Ik heb een softdrink van Fernandes gekocht en heb vragen of opmerkingen over het product. Mijn Fernandes softdrink heeft een afwijkende kleur. Heeft u hier een verklaring voor? Bedankt dat u hierover contact met ons opneemt. Bij het produceren van onze softdrinks houden wij ons aan de strengste eisen voor voedselveiligheid en kwaliteit, en we betreuren het dat u een product in handen heeft wat wellicht niet aan die eisen voldoet. Om dit op de juiste manier af te handelen hebben wij enkele gegevens nodig en zullen wij het product analyseren in ons laboratorium. Wij vragen u daartoe het onderstaande formulier in te vullen, en nemen dan binnen 24 uur contact met u op. Ingrediënten en voedingswaarden Fernandes Bottling Company N.V. produceert al haar softdrinks, fruit coolers en water onder de strenge eisen voor voedselkwaliteit en voedselveiligheid zoals die gesteld zijn door de Coca-Cola Company. Fernandes Bottling Company N.V. is een zelfstandige bottler, die naast haar eigen merk Fernades Softdrinks en Sodawater ook de merken Coca-Cola, Coca-Cola Light, Coca-Cola Zero, Sprite, Sprite Zero, Fanta, Minute Maid, Powerade en Dasani in haar portfolio heeft. Wij zijn ervan overtuigd dat succes wordt bepaald door het aanbieden van kwaliteitsproducten en diensten die voldoen aan de verwachtingen die onze klanten en consumenten over kwaliteit hebben; en deze zelfs overtreffen. Wij hanteren daarbij het fundamentele uitgangspunt dat het de verantwoordelijkheid is van onze ondernemingen en al haar werknemers om de voedselveiligheid van onze producten te allen tijde te waarborgen. Fernandes verplicht zich kwaliteit en voedselveiligheid te garanderen en hanteert hierbij een aantal basisprincipes. Deze kunt u vinden in ons infopakket met meer achtergrondinformatie over ons bedrijf en onze producten. Heeft u het recept voor Coca Cola? Het recept van Coca Cola is misschien wel een van s werelds best bewaarde geheimen. Fernandes Bottling Company mag in licentie Coca Cola bottlen, maar krijgt de stroop om Coca Cola mee te maken rechtstreeks aangeleverd. Wij mixen dan op onze plant de stroop met koolzuurgas en water. Het exacte recept voor Coca Cola is dus ook voor ons een geheim. Welke softdrinks van Fernandes Bottling Company bevatten caffeine? Caffeine is een ingredient van Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola Light.

6 Word je dik van softdrinks? Bevatten de softdrinks van Fernandes vet? Van softdrinks wordt je niet dik. De softdrinks die Fernandes Bottling produceert bevatten geen vet. De meeste softdrinks bevatten wel suikers die, mits ze niet voldoende worden verbrand door te bewegen, kunnen worden omgezet in vet op het lichaam. Als u graag van uw softdrinks geniet zorg dan dat u voldoende lichaamsbeweging krijgt om dit te voorkomen, en vergeet daarbij niet gevarieerd te eten. Wilt de hoeveelheid suiker die u via softdrinks binnenkrijgt verminderen dan zijn Coca-Cola Light en Coca-Cola Zero voor u de beste keuze, omdat die geen suiker bevatten. Hoeveel calorieen bevatten de softdrinks van Fernandes? Het aantal calorieen (kcal) wordt per glas (of serving) van 250ml weergegeven. Coca Cola Coca Cola Light Coca Cola Zero Sprite Fanta Fernandes Cream Ginger Fernandes Cherry Boquet Fernandes Green Punch Fernandes Pineapple Fernandes Sodawater Powerade Infared Freeze? Powerade Fruit Punch Powerade Mountain Blast Powerade Green Squal Dasani Minute Maid Portugal Minute Maid Orange Minute Maid Lemon Per 250 ml 100 kcal 0,6 kcal 0 kcal 100 kcal 140 kcal 140 kcal 120 kcal 140 kcal 120 kcal 0 kcal 75 kcal 75 kcal 75 kcal 75 kcal 0 kcal 130 kcal 100 kcal 100 kcal Maar wat zegt dit? Calorieën worden door het lichaam als brandstof gebruikt om te kunnen bewegen en de organen te laten functioneren. Voor een gemiddelde man is het aantal calorieen dat hij per dag nodig heeft ongeveer 2500 calorieën, een gemiddelde vrouw heeft per dag ongeveer 2000 calorieën nodig. Iemand die veel beweegt verbruikt meer calorieen dan iemand die weinig beweegt. Teveel calorieen binnenkrijgen en te weinig beweging vergoot de kans op overgewicht, omdat het overschot aan calorieën als vet wordt opgeslagen door het lichaam. Calorieën verbrand u bijvoorbeeld door te sporten, te lopen, te fietsen, het huishouden te doen en te dansen. Zorg voor balans door niet teveel calorieën op een dag binnen te krijgen, gevarieërd te eten en uw lichaam dagelijks in beweging te brengen.

7 Fernandes vind het heel belangrijk dat u in een gebalanceerde en actieve levensstijl van onze producten geniet. Wij ondersteunen daarom ook diverse maatschappelijke projecten en initiatieven om bewegen te stimuleren en overgewicht te verminderen. Wilt u hier meer over lezen en zien, kijk dan hier. Sponsoring Uitleg over evenementen met een commercieel karakter met contactgevens en formulier voor Marketing Uitleg over evenementen met een sociaal karakter met contactgegevens en formulier voor PAC Link naar Goes Green & pagina met events Rondleidingen Fernandes Bottling Company N.V. verwelkomt u graag bij een rondleiding in ons bedrijf. De rondleidingen worden gegeven aan groepen tot maximaal 20 personen. Individuele rondleidingen zijn ook mogelijk. De rondleidingen duren gemiddeld twee uur, waarbij u onder andere kunt zien hoe de frisdranken gebotteld worden. Wilt u voor uzelf of een groep van maximaal 20 personen een rondleiding aanvragen? Vult u dan alstublieft het onderstaande formulier in met uw contactgegevens en geeft u aan op welke dag en welk tijdstip u graag de rondleiding zou willen hebben. Heeft u andere vragen met betrekking tot een rondleiding bij Fernandes Bottling, dan kunt u dat aangeven op dit formulier. Ook hierbij stellen wij het op prijs als u uw naam, telefoonnummer en/of e- mail adres invult zodat wij contact met u kunnen opnemen. Werken bij Fernandes Bottling N.V. of Fernandes Verkoopmaatschappij -Fernandes als werkgever -Vacatures Over ons beleid Fernandes Bottling Company en de Fernandes Verkoopmaatschappij willen toonaangevend zijn in Suriname op het gebied van het milieu, beroepsgezondheid en arbeidsveiligheid. Wij vinden het belangrijk om de negatieve effecten van onze activiteiten op het milieu en onze gemeenschap te beperken en wij bieden onze medewerkers een veilige en gezonde arbeidsomgeving. Onze programma s voldoen aan alle geldende wetten en regelgeving op het gebied van milieu, beroepsgezondheid en beroepsveiligheid en overige vereisten, en gaan vaak nog verder dan dat. Wij voeren dit beleid overal waar wij onze bedrijfsactiviteiten uitoefenen.

8 Om dit beleid in de praktijk uit te voeren en in stand te houden hebben wij een Environmental, Health & Safety-beleid (EHS) geformuleerd, een Managementsysteem ingevoerd en standaarden vastgesteld; allemaal met duidelijke doelstellingen die regelmatig geëvalueerd worden. Gezonde en gemotiveerde werknemers zijn voor ons een belangrijke prioriteit, en wij trainen en motiveren onze werknemers om hun EHS- verantwoordelijkheden te begrijpen zodat zij hun activiteiten op een veilige en milieuverantwoordelijke manier kunnen uitvoeren. Het verminderen van uitstoot en het stimuleren van recycling staan ook binnen het bedrijf centraal en wij verwachten dat onze medewerkers het goede voorbeeld geven. Dit geldt ook voor onze leveranciers en aannemers (contractanten). Feedback Overig Heeft u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden bij Veelgestelde Vragen of bij de andere onderwerpen? Dan kunt u op dit formulier uw gegevens en uw vraag of opmerking achterlaten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

1) The Coca Cola Company

1) The Coca Cola Company 2 Inhoudsopgave 1) The Coca Cola company Pagina 4 2) Missie, Visie & Kernwaarden Pagina 5 3) Het Assortiment Pagina 6 3.1 Coca Cola Regular Pagina 7 3.2 Coca Cola Light Pagina 8 3.3 Coca Cola Zero Pagina

Nadere informatie

STAP 1: ANALYSE. Achtergrond van het bedrijf

STAP 1: ANALYSE. Achtergrond van het bedrijf STAP 1: ANALYSE Achtergrond van het bedrijf Coca-Cola bestaat in Nederland uit twee bedrijven: Coca-Cola Nederland maakt deel uit van The Coca-Cola Company, eigenaar van de merken, verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Stevia in voeding. Is dat natuurlijker dan aspartaam? Voedingskundige en klinisch epidemioloog www.liesbethoerlemans.com

Stevia in voeding. Is dat natuurlijker dan aspartaam? Voedingskundige en klinisch epidemioloog www.liesbethoerlemans.com Stevia in voeding Is dat natuurlijker dan aspartaam? Voedingskundige en klinisch epidemioloog www.liesbethoerlemans.com De wet mbt stevia toegelicht De feiten over de wet met betrekking tot stevia wekken

Nadere informatie

Vraag- en antwoord document kunststofinzameling 2009 Gemeente Zwolle Laatste update: 20 augustus 2009

Vraag- en antwoord document kunststofinzameling 2009 Gemeente Zwolle Laatste update: 20 augustus 2009 Vraag- en antwoord document kunststofinzameling 2009 Gemeente Zwolle Laatste update: 20 augustus 2009 Inzameling & communicatie Wanneer moeten gemeenten starten? Wanneer begint Zwolle met kunststofinzameling?

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2001

Stadsenquête Leiden 2001 Hoofdstuk 9. Milieu Samenvatting De Milieustraat is een (vrij nieuwe) voorziening waar bewoners zich kunnen ontdoen van hun grof huishoudelijk afval. Ruim twee op de tien Leidenaren heeft hier al eens

Nadere informatie

Wat moet je doen? Lees de informatie in dit pakketje

Wat moet je doen? Lees de informatie in dit pakketje AFVAL Wat moet je doen? Lees de informatie in dit pakketje Zoek meer informatie op de computer en bekijk filmpjes over het onderwerp (achterin deze lesbrief staan websites en links voor filmpjes) Overleg

Nadere informatie

OPDRACHTKAART DRANKEN

OPDRACHTKAART DRANKEN OPDRACHTKAART DRANKEN Ga naar de afdeling met de sappen, frisdranken en sportdranken. Opdracht 1: Zoek van één soort frisdrank (mét prik) van hetzelfde merk een gewone en de light-versie. Bekijk de ingrediënten:

Nadere informatie

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn?

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? 1 Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? De 20 fabels en feiten over afslanken Be-Slank Copyright 2011 Be-Slank.nl Alle rechten voorbehouden. 2 Feiten en Fabels: Frisdrank

Nadere informatie

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop Ook u kunt nog veel kilo s scheiden Veel Amsterdammers scheiden hun afval al. De een wat meer, de ander wat minder. Toch komt er nog steeds veel herbruikbaar

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Wijk aan Zee en Zwaansmeer versie: 26 april 2018 Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Nadere informatie

De zin van afvalscheiding

De zin van afvalscheiding De zin van afvalscheiding (...en de onzin die u wel eens hoort)...alles gaat toch op één hoop... Hoe zit het écht? z.o.z. Gescheiden afval blijft gescheiden Gescheiden afval blijft gescheiden Alles wat

Nadere informatie

Maak eerst een aantal schetsen van het bord over welk verbod voor welk soort afval. Kies binnen de groep er één uit en werk deze in het groot uit

Maak eerst een aantal schetsen van het bord over welk verbod voor welk soort afval. Kies binnen de groep er één uit en werk deze in het groot uit 2 Maak verbods borden Maak ter grote van het karton een soort verkeersbod tegen het dumpen van afval. Aantal regels waar dit aan moet beantwoorden: Groot met signaal kleuren (Rood) Geen tekst Eenvoudige

Nadere informatie

Coca-Cola Fit for. the Future Code

Coca-Cola Fit for. the Future Code Coca-Cola Fit for the Future Code Fit for the Future Code, maart 2006 02_03 Coca-Cola Fit for the Future Code Inhoud Coca-Cola: Fit for the Future! Introductie 3 Waarom deze Code en wat vragen we van jou?

Nadere informatie

Geachte Burgemeester en Wethouders en/of Gemeenteraad van Langedijk

Geachte Burgemeester en Wethouders en/of Gemeenteraad van Langedijk From: Ben Vink ; Statiegeld Sent: Thursday, February 8, 2018 11:50:46 AM To: Mailbox Info Cc: Subject: Statiegeldalliantie ; Doet uw gemeente ook mee? Attachments: Statiegeldalliantie

Nadere informatie

november 2018 Flitspeiling afvalscheiding Roosendaal

november 2018 Flitspeiling afvalscheiding Roosendaal november 2018 Flitspeiling afvalscheiding Roosendaal Digipanel + Facebookadvertentie: 2.479 respondenten Dataverzameling: via Digipanel (1.484 respondenten) en facebook (1.286 respondenten. Bereik op Facebook:

Nadere informatie

Wie weet wat Avri doet?

Wie weet wat Avri doet? Opdracht 1 Welkom Wie weet wat Avri doet? Opdracht 1 antwoord Welkom Wie weet wat Avri doet? In Rivierenland zamelt Avri afval in. Opdracht 2 Woordweb Als je het woord afval hoort, waar denk je dan aan?

Nadere informatie

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase

Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Onderzoek Omgekeerd Inzamelen tweede fase Duurzaam van Afval naar Grondstof Bewonersonderzoek De vragenlijst bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel gaat in op de situatie vóór de proef, het laatste

Nadere informatie

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Waarom eet je eigenlijk? Je krijgt er energie van! Energie heb je nodig alle processen in je lichaam b.v. voor lopen, computeren Maar ook

Nadere informatie

Appelsap. 1 KH portie. 51 kcal / 215 kj. 115 ml ± 1 halfvol glas GI = 44

Appelsap. 1 KH portie. 51 kcal / 215 kj. 115 ml ± 1 halfvol glas GI = 44 Dranken Dranken Voldoende drinken is belangrijk voor de algemene gezondheid. Bekijken we aandachtig de voedingsdriehoek dan is het duidelijk dat drank een belangrijk onderdeel is. Als volwassenen moeten

Nadere informatie

Afval scheiden. Yvonn van de Grootevheen. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/75826

Afval scheiden. Yvonn van de Grootevheen. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/75826 Auteur Yvonn van de Grootevheen Laatst gewijzigd 25 May 2016 Licentie CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie Webadres http://maken.wikiwijs.nl/75826 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein.

Nadere informatie

ieldrop-mierlo behandeld Richard van der Krieken doorkiesnr. (040) 289 37 50 Geldrop 4 december 2006 onderwerp Enquête Beste meneer, mevrouw,

ieldrop-mierlo behandeld Richard van der Krieken doorkiesnr. (040) 289 37 50 Geldrop 4 december 2006 onderwerp Enquête Beste meneer, mevrouw, ieldrop-mierlo uw brief ons behandeld Richard van der Krieken doorkiesnr. (040) 289 37 50 Geldrop 4 december 2006 onderwerp Enquête Beste mer, mevrouw, Momenteel onderzoeken wij de uitvoering en waardering

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Broekpolder versie: 26 april 2018 Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Pagina

Nadere informatie

handleiding 1. Inleiding 2. Achtergrondinformatie

handleiding 1. Inleiding 2. Achtergrondinformatie handleiding 1. Inleiding www.twentezonderafval.nl is een website voor groep 1 tot en met 8 over het gescheiden inzamelen van afval in Twente. Op deze website ontdekken de leerlingen hoe ze hun afval zoveel

Nadere informatie

NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van frisdrank

NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van frisdrank NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2015 Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van frisdrank JORIS DE JONGH CAROLINE VAN TEEFFELEN AMSTERDAM, APRIL 2015 INHOUDSOPGAVE VOORAF AANLEIDING EN

Nadere informatie

lesprogramma Duurzaamheid les 1: maken Cradle to Cradle uitgelegd voor kinderen

lesprogramma Duurzaamheid les 1: maken Cradle to Cradle uitgelegd voor kinderen lesprogramma les 1: maken lesprogramma 4 lessen over duurzaamheid: Les 1: Maken Les 2: Gebruiken Les 3: Hergebruiken Les 4: Eindopdracht lesprogramma lesprogramma Les 1: Maken Hoe word ik een flesje water?

Nadere informatie

INTRODUCTIE VOOR DE LEERLINGEN

INTRODUCTIE VOOR DE LEERLINGEN INTRODUCTIE VOOR DE LEERLINGEN Waarom minder afval maken? Wisten jullie dat elk van ons gemiddeld 500 kg huishoudelijk afval per jaar produceert? Op school, in de klas en in onze boekentas blijft erg veel

Nadere informatie

Peiling scheidingsbereidheid Nederlanders

Peiling scheidingsbereidheid Nederlanders NVRD Rapport mei/juni 2018 Peiling scheidingsbereidheid Nederlanders In zes jaar tijd is de bereidheid van de Nederlanders om afval gescheiden aan te bieden sterk toegenomen. Inhoudsopgave Inleiding 3

Nadere informatie

Hand-out digiboard presentatie

Hand-out digiboard presentatie Hand-out digiboard presentatie Bij werkboekje Groepen 6, 7 en 8 basisonderwijs Wie weet wat AVRI doet? Opdracht 1 In Rivierenland zamelt AVRI afval in. Wie weet wat AVRI doet? Opdracht 1 Opdracht 2 Woordweb

Nadere informatie

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten

Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten Inhoud Veelgestelde vragen omgekeerd inzamelen in Druten... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Druten voor omgekeerd inzamelen?... 2 Waarom wordt

Nadere informatie

Chemische analyse van dranken

Chemische analyse van dranken Chemische analyse van dranken De voedingswaarde van wat we eten en drinken wordt bepaald door de aanwezige nutriënten. Deze nutriënten zijn: water, eiwitten, vetten, (verteerbare) koolhydraten, mineralen,

Nadere informatie

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK?

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? Hoi, ik ben Maarten Milieu. Ik werk voor Cyclus en haal bij jou thuis het afval op. De ene dag leeg ik groene minicontainers met een zijlader. De andere dag zie je me zakken

Nadere informatie

NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2017

NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2017 NATIONAAL FRISDRANK ONDERZOEK 2017 Een kwantitatief onderzoek naar het gebruik en de waardering van frisdrank CAROLINE VAN TEEFFELEN JEROEN HERMANS JORIS DE JONGH AMSTERDAM, APRIL 2017 INHOUDSOPGAVE VOORAF

Nadere informatie

Het nieuwe inzamelen: de rest is afval

Het nieuwe inzamelen: de rest is afval Het nieuwe inzamelen: de rest is afval Beste bewoner(s) van de Werven, Elk huishouden, groot of klein, produceert afval. Wij gooien allemaal etensresten, oud papier, lege flessen en nog veel meer weg.

Nadere informatie

Opinie onderzoek verpakkingen

Opinie onderzoek verpakkingen Opinie onderzoek verpakkingen Uitgevoerd door TNS NIPO in opdracht van Schuttelaar & Partners op verzoek van het Ministerie van VROM Den Haag, juni 2007 juni 2007 Opinie onderzoek verpakkingen 1/3 Opinie

Nadere informatie

BEHIND THE BOTTLE. De bijdrage van Coca-Cola aan de Nederlandse economie

BEHIND THE BOTTLE. De bijdrage van Coca-Cola aan de Nederlandse economie BEHIND THE BOTTLE De bijdrage van Coca-Cola aan de Nederlandse economie Bij Coca-Cola werken 725 werknemers Coca-Cola ondersteunt,3 miljard BBP in Nederland 21% van alle banen bij frisdranken-, water-,

Nadere informatie

AANMELDFORMULIER FOOD&DRINKS - ROOTS BAZAAR, 6 JULI 2014. Lees dit gehele formulier goed door en vul volledig in!

AANMELDFORMULIER FOOD&DRINKS - ROOTS BAZAAR, 6 JULI 2014. Lees dit gehele formulier goed door en vul volledig in! AANMELDFORMULIER FOOD&DRINKS - ROOTS BAZAAR, 6 JULI 2014 Lees dit gehele formulier goed door en vul volledig in! INFORMATIE Hieronder vindt u belangrijke informatie betreffende de Roots Bazaar 2014. Lees

Nadere informatie

Klassengesprek - knutselen. Open de envelop, laat de foto zien en lees samen de brief:

Klassengesprek - knutselen. Open de envelop, laat de foto zien en lees samen de brief: Tim eet op Texel 3 en 4 6 Afval Klassengesprek - knutselen Doelen Begrippen Materialen Duur De leerlingen: beseffen dat er veel voedsel weggegooid wordt. beseffen dat verpakkingsmateriaal van voedsel veel

Nadere informatie

- Met zorgboerderij worden ook de tuinderij, winkel, bakkerij of kaasmakerij bedoeld.

- Met zorgboerderij worden ook de tuinderij, winkel, bakkerij of kaasmakerij bedoeld. Hieronder volgen drie voorbeelden van deelnemer tevredenheid vragenlijsten. Vragenlijst Tevredenheid deelnemers zorgboerderijen Versie voor deelnemers (1) Toelichting bij het invullen van de vragenlijst

Nadere informatie

Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef

Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef Verslag klankbordgroep Noordwest afvalproef Datum 11 februari 2014 Onderwerp Het Nieuwe Inzamelen in Noordwest 1. Kennismaking 2. Toelichting gemeente Zie meegestuurde presentatie 3. Vragen aan u Houdt

Nadere informatie

Amsterdammers. December 2009 Susanne van den Buuse

Amsterdammers. December 2009 Susanne van den Buuse Afvalscheiding onder Amsterdammers December 2009 Susanne van den Buuse Inleiding In Nederland wordt veel gedaan om de afvalstroom zo klein mogelijk te houden. Een belangrijke manier om dit te bereiken,

Nadere informatie

Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder Gemeente Noordoostpolder Meest gestelde vragen over nieuwe manier van afval inzamelen in Noordoostpolder extra container voor oud papier en karton extra container voor plastic, lege pakken en blik 1. Twee

Nadere informatie

Papier & Karton? In deze bak natuurlijk! Haal meer uit afval ISO-14001

Papier & Karton? In deze bak natuurlijk! Haal meer uit afval ISO-14001 Papier & Karton? In deze bak natuurlijk! ISO-14001 Haal meer uit afval Oud Papier en Karton: een waardevolle grondstof voor nieuw papier Niet hout, maar Oud Papier is in Nederland de belangrijkste grondstof

Nadere informatie

Per wanneer komen de nieuwe containers voor kunststof en kunnen ze direct gebruikt worden?

Per wanneer komen de nieuwe containers voor kunststof en kunnen ze direct gebruikt worden? Q&A kunststof Rotterdam Waarom komen er in Rotterdam nu wel ineens containers voor kunststof te staan? Rotterdam wil de best presterende grote gemeente worden op het gebied van afvalscheiding, hierin hoort

Nadere informatie

Les 1 woordenschat 2F. de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim

Les 1 woordenschat 2F. de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim Fris innoveert Woorden van deze les de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim de omzet innoveren Wat weet je al? Lees het woord. Kun jij

Nadere informatie

Dr. UpPepper. Gemaakt door; Klas: 3C Vak: Economie Docent: Dhr. Azoubairi

Dr. UpPepper. Gemaakt door; Klas: 3C Vak: Economie Docent: Dhr. Azoubairi Dr. UpPepper Gemaakt door; Klas: 3C Vak: Economie Docent: Dhr. Azoubairi 1. Inhoudsopgave 1.Voorwoord. (3) 2.Doelgroep. (4) 3.Marketingsstrategie. (5) 4.Communicatiemiddelen. (6) 5.Begroting. (7) 6.Nawoord.

Nadere informatie

Welkom bij de toolbox: T043 Duurzaam Ondernemen

Welkom bij de toolbox: T043 Duurzaam Ondernemen Welkom bij de toolbox: T043 Duurzaam Ondernemen Na deze toolbox begrijp je: Wat Duurzaam Ondernemen betekent Waarom het Belangrijk is om CO2 uitstoot te verminderen Welke Richtlijn SPIE hanteert om duurzaam

Nadere informatie

Milieuverantwoord aankopen binnen je bedrijf. Kathelijne De Ridder

Milieuverantwoord aankopen binnen je bedrijf. Kathelijne De Ridder Milieuverantwoord aankopen binnen je bedrijf Kathelijne De Ridder Hoeveel kilo papier gebruikt de gemiddelde Belg per jaar? a) 265 kilo/jaar b) 354 kilo/jaar c) 358 kilo/jaar Hoeveel kilogram restafval

Nadere informatie

HET VERHAAL ACHTER HET COCA-COLA FLESJE

HET VERHAAL ACHTER HET COCA-COLA FLESJE HET VERHAAL ACHTER HET COCA-COLA FLESJE De bijdrage van Coca-Cola aan de Belgische economie en samenleving Het verhaal achter een flesje Coca-Cola omvat meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Met

Nadere informatie

Privacy- en cookieverklaring. Nedkozijn Holding B.V.

Privacy- en cookieverklaring. Nedkozijn Holding B.V. Privacy- en cookieverklaring Nedkozijn Holding B.V. Indien u de website www.nedkozijn.nl bezoekt, worden er privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens van u verwerkt. Nedkozijn Holding B.V. acht

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoud van de leskist

Inhoudsopgave. Inhoud van de leskist Inhoudsopgave Inhoud van de leskist... Inleiding... Leerdoelen... Opbouw van de les 1. Voorbereiding voor de leerkracht... 2. Introductie Brief van de jutter... 3. Veldwerk in de schoolomgeving Afval jutten...

Nadere informatie

7 Tips om Sneller, Gezonder en Zonder Hongergevoel af te Slanken

7 Tips om Sneller, Gezonder en Zonder Hongergevoel af te Slanken 7 Tips om Sneller, Gezonder en Zonder Hongergevoel af te Slanken Denk na bij wat je eet Alles begint bij nadenken, veel mensen eten om te eten en dat is uiteraard niet de bedoeling. Denk dus goed na waarom

Nadere informatie

PROEF RESTAFVAL INZAMELING

PROEF RESTAFVAL INZAMELING PROEF RESTAFVAL INZAMELING Dragonder-noord start 23 september 2013 In uw wijk start eind september 2013 een proef om meer grondstoffen in te zamelen en minder restafval. In deze brochure leest u meer.

Nadere informatie

Campagneteksten glas en papier

Campagneteksten glas en papier Campagneteksten glas en papier Voor de glas-en-papier-campagne zijn twee uitgewerkte campagneteksten geschreven in de vorm van: DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER GLAS DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER PAPIER Deze

Nadere informatie

De Top 10 Dieet Mythen

De Top 10 Dieet Mythen - 1 - De Top 10 Dieet Mythen Een dieet volhouden is nooit makkelijk, zeker niet met de overvloed aan dieet mythen. Het is het vaak moeilijk een onderscheid te maken tussen effectieve afval technieken/strategieën

Nadere informatie

Grondstof voor een beter milieu

Grondstof voor een beter milieu Afval is Grondstof voor een beter milieu ISO-14001 Haal meer uit afval Gescheiden inzameling De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) zorgt voor het inzamelen van het huishoudelijk afval in Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

1. Ga naar buiten bij de parkeerplaats en verzamel bij de afvalcontainers. Opdracht: Teken de afvalbakken na en schrijf erbij welk afval erin

1. Ga naar buiten bij de parkeerplaats en verzamel bij de afvalcontainers. Opdracht: Teken de afvalbakken na en schrijf erbij welk afval erin 1. Ga naar buiten bij de parkeerplaats en verzamel bij de afvalcontainers. Opdracht: Teken de afvalbakken na en schrijf erbij welk afval erin verzameld wordt. 2. Maak het puzzelblad over afvalscheiding

Nadere informatie

Consumeren en milieu vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Consumeren en milieu vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 23 March 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/73805 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein. Wikiwijsleermiddelenplein

Nadere informatie

BOOOM! HIGH QUALITY SPORTS NUTRITION

BOOOM! HIGH QUALITY SPORTS NUTRITION Let s BOOOM! HIGH QUALITY SPORTS NUTRITION BOOOM - Woord vooraf Verzorgers en trainers streven ernaar om het beste uit hun atleten te halen. De juiste keuze van een betrouwbare en gezonde sportvoeding

Nadere informatie

Yakult, elke dag een flesje!

Yakult, elke dag een flesje! Yakult, elke dag een flesje! minder zoet, minder calorieën + vezels + vitamine C de originele smaak Al meer dan 80 jaar Yakult is een lekkere frisse zuiveldrank vol miljarden Lactobacillus casei Shirota.

Nadere informatie

Albert Voogd. Healthy living De consument is ook maar een mens

Albert Voogd. Healthy living De consument is ook maar een mens Albert Voogd Healthy living De consument is ook maar een mens Strategische uitgangspunten Albert Heijn Voeding en Gezondheid Wetenschappelijk gedegen onderbouwd Maatschappelijk geaccepteerd Simpel en inspirerend

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

De toekomst is dichterbij dan je denkt

De toekomst is dichterbij dan je denkt Duurzaamheid begint bij jezelf Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen

Nadere informatie

1. Probleemstelling. Hoe kunnen we dit probleem oplossen?

1. Probleemstelling. Hoe kunnen we dit probleem oplossen? 1. Probleemstelling 1. Als we in de zomer buiten in de tuin spelen of een lekkere barbecue organiseren hebben we wel eens last van opdringerige wespen. De wespen worden aangetrokken door zoetigheid zoals

Nadere informatie

93% papier en karton 86% flessen /glas 85% gft (groente/fruit/tuinafval) klein chemisch afval / elektrische apparaten 68% 66% textiel / kleding 55%

93% papier en karton 86% flessen /glas 85% gft (groente/fruit/tuinafval) klein chemisch afval / elektrische apparaten 68% 66% textiel / kleding 55% 1 2 4 papier en karton 93% flessen /glas 86% gft (groente/fruit/tuinafval) 85% klein chemisch afval / elektrische apparaten textiel / kleding 68% 66% grof snoeiafval 55% herbruikbare goederen (kringloop)

Nadere informatie

Pilot Mag het een tasje minder zijn? Consumentenonderzoek. Rapportage van de peiling onder inwoners van Deventer, Tilburg en Zoetermeer,

Pilot Mag het een tasje minder zijn? Consumentenonderzoek. Rapportage van de peiling onder inwoners van Deventer, Tilburg en Zoetermeer, Pilot Mag het een tasje minder zijn? Consumentenonderzoek Rapportage van de peiling onder inwoners van Deventer, Tilburg en Zoetermeer, in opdracht van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken 4 februari

Nadere informatie

Systeem Makelaardij - Wilhelminasingel 64-6221BK - Maastricht - 043 352 66 64 - info@systeemmakelaardij.nl

Systeem Makelaardij - Wilhelminasingel 64-6221BK - Maastricht - 043 352 66 64 - info@systeemmakelaardij.nl Systeem Makelaardij - Wilhelminasingel 64-6221BK - Maastricht - 043 352 66 64 - info@systeemmakelaardij.nl Veiling Voorwaarden Veiling Regels - Hoe Het Werkt... 3 Verkoop Voorwaarden.......... 5 Veel Gestelde

Nadere informatie

Property ENERGY-project

Property ENERGY-project Universiteit Gent EET EN BEWEEGGEWOONTEN VAN OUDER EN KIND Oudervragenlijst Landcode Schoolnummer Klasnummer Code nummer Beste Ouder, Wij doen onderzoek naar de eet- en beweeggewoonten van 8.000 kinderen

Nadere informatie

Constaterende dat de verpakkingsindustrie een belangrijke veroorzaker is van de afvalberg en zwerfafval,

Constaterende dat de verpakkingsindustrie een belangrijke veroorzaker is van de afvalberg en zwerfafval, GROEN Motie statiegeldalliantie Constaterende dat de verpakkingsindustrie een belangrijke veroorzaker is van de afvalberg en zwerfafval, Overwegende dat statiegeld op blikje en (pet)flessen een belangrijke

Nadere informatie

Kansen voor gemeenten in communicatie, indien recyclen kan, wil men dit vaak ook wel doen.

Kansen voor gemeenten in communicatie, indien recyclen kan, wil men dit vaak ook wel doen. Kansen voor gemeenten in communicatie, indien recyclen kan, wil men dit vaak ook wel doen. Rapport HEDRA 0-meting 11 maart 2016 Inhoudsopgave Situatie en centrale vraagstelling Conclusies en aanbevelingen

Nadere informatie

Gemeente IJsselstein

Gemeente IJsselstein Gemeente IJsselstein Verantwoording In het kader van het nieuwe regionale afvalbeleidsplan 2014-2018 is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente IJsselstein. Deze heeft plaatsgevonden van woensdag

Nadere informatie

De hoofdvraag van mijn praktische opdracht is Coca-Cola: van medicijn tot A-merk.

De hoofdvraag van mijn praktische opdracht is Coca-Cola: van medicijn tot A-merk. Boekverslag door N. 2045 woorden 5 september 2012 5.3 38 keer beoordeeld Vak Methode Economie Economie voor jou Voorwoord. Inleiding op de hoofdvraag. De geschiedenis van Coca-Cola. Produceert de Coca-Cola

Nadere informatie

KIJK! VOEDING. mijn leven. Leerjaar 1. Leskatern 2. Geschikt voor. praktijkonderwijs Basis - Kader

KIJK! VOEDING. mijn leven. Leerjaar 1. Leskatern 2. Geschikt voor. praktijkonderwijs Basis - Kader em ex jk ki In KIJK! VOEDING mijn leven Leerjaar 1 aa pl Leskatern 2 r Geschikt voor praktijkonderwijs Basis - Kader Voeding INLEIDING Eten doen we allemaal, elke dag. Het is niet altijd makkelijk om gezonde

Nadere informatie

Waar blijft m'n blikje

Waar blijft m'n blikje ? Waar blijft m'n blikje JE DOET 'T GOED, ALS JE BLIK BIJ HET HUISVUIL DOET. Hier je b DUS, GEWOON IN DE VUILNISBAK! De blikjes worden gesmolten en er worden weer nieuwe producten van gemaakt. Het blikje

Nadere informatie

privacy verklaring wat doen wij met persoonsgegevens van onze bezoekers, klanten en overige relaties meesters met passie

privacy verklaring wat doen wij met persoonsgegevens van onze bezoekers, klanten en overige relaties meesters met passie privacy verklaring wat doen wij met persoonsgegevens van onze bezoekers, klanten en overige relaties In deze privacyverklaring geven wij antwoord op de volgende vragen: 1. Algemeen 2. Welke persoonsgegevens

Nadere informatie

NESCAFE Alegria Veelgestelde vragen

NESCAFE Alegria Veelgestelde vragen V. 2.0 18-08-2011 NESCAFE Alegria Veelgestelde vragen Ingrediënten Melk V: Wat voor soort melk kan ik gebruiken? A: U kunt elke soort melk gebruiken die u lekker vindt, maar we raden aan om volle of halfvolle

Nadere informatie

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS

ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS Versie 2.0-29/9/2011 Veelgestelde vragen ONDERWERP: PROJECT PLAATSING VAN ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS In dit document kunt u verschillende vragen terugvinden over de ondergrondse containers. De vragen

Nadere informatie

Zoetstoffen. Hoofdstuk 7. 7.1 Zoetstoffen die geen energie leveren (ook intensieve zoetstoffen genoemd) Acesulfaam-K

Zoetstoffen. Hoofdstuk 7. 7.1 Zoetstoffen die geen energie leveren (ook intensieve zoetstoffen genoemd) Acesulfaam-K Hoofdstuk 7 Zoetstoffen De tijd ligt achter ons dat er vanwege diabetes geen gram suiker was toegestaan. Toch hebben zoetstoffen in bepaalde situaties zin. Als voedingsmiddelen gezoet zijn met een kunstmatige

Nadere informatie

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen?

Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dagboek Dagboek Nederland onder water?! Komt Nederland onder water te staan? En wat kunnen jij en de politiek doen om dit te voorkomen? Dat het klimaat verandert is een feit. Je hoort het overal om je

Nadere informatie

Veel gestelde vragen nieuwe inzamelwijze afval maart 2017

Veel gestelde vragen nieuwe inzamelwijze afval maart 2017 Veel gestelde vragen nieuwe inzamelwijze afval maart 2017 De nieuwe inzamelwijze gaat in vanaf september 2017. Tot die periode gelden de huidige inzamelregels Waarom afval scheiden 1. Ik heb een brief

Nadere informatie

Kennistest 3 Gezondheid

Kennistest 3 Gezondheid Kennistest 3 Gezondheid Invultest Hebben we tijdens het winkelen ook gedacht aan onze gezondheid? Een kleine quiz... In frisdranken zitten 7 klontjes suiker. Water uit de kraan is drinkbaar. Iedereen moet

Nadere informatie

NIET TEVREDEN, GELD TERUG

NIET TEVREDEN, GELD TERUG NIET TEVREDEN, GELD TERUG Deelnameformulier Grünwalder Grünwalder Nr. 1 is erg overtuigd van de kwaliteit van haar producten en biedt u daarom de actie niet tevreden, geld terug. Bent u na 7 dagen gebruik

Nadere informatie

TOESTEMMING. Wij vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming wettelijk is vereist.

TOESTEMMING. Wij vragen om uitdrukkelijke toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin uw toestemming wettelijk is vereist. PRIVACY BELEID- EN COOKIEVERKLARING Indien u de website andhappy.nl bezoekt, producten of diensten van ons afneemt, kunnen er privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens van u worden verwerkt. HappyLab

Nadere informatie

Privacy- en cookieverklaring

Privacy- en cookieverklaring Privacy- en cookieverklaring Indien u de website topservers.nl bezoekt, worden er privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens van u verwerkt. Topservers acht uw privacy van groot belang. Om uw privacy

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Pen en papier? Marketing technieken Er bestaan heel veel verschillende soorten marketing technieken In deze

Nadere informatie

Afvalverwerking. Milieubewust maatwerk!

Afvalverwerking. Milieubewust maatwerk! Afvalverwerking Milieubewust maatwerk! Overal wordt afval geproduceerd. Bij bedrijven, instellingen en in huishoudens. En niet te vergeten in winkelcentra, bij manifestaties en publieksevenementen. Al

Nadere informatie

Verkorte Handleiding WasteTool (V3.1)

Verkorte Handleiding WasteTool (V3.1) Verkorte Handleiding WasteTool (V3.1) Verkorte handleiding WasteTool V3.1 d.d. 11 april 2011 Pagina 1 Inhoud Inleiding 3 Inloggen 4 Beginscherm 5 Het opgave formulier voor gemeenten 6 Het opgave formulier

Nadere informatie

Om jouw privacy zo goed mogelijk te waarborgen, hanteren wij een aantal kernwaarden.

Om jouw privacy zo goed mogelijk te waarborgen, hanteren wij een aantal kernwaarden. Privacy Verklaring Hier vind je de privacy verklaring van. Hierin wordt omschreven hoe er met jouw persoonlijke gegevens om wordt gegaan die worden verzameld door. Inleiding In deze privacy verklaring

Nadere informatie

Wij zijn een Mooi Schoon school

Wij zijn een Mooi Schoon school Wij zijn een Mooi Schoon school Lesbrief groepen 4, 5 en 6 WIJ ZIJN SUPPORTER VAN MOOI SCHOON Lesbrief groepen 4, 5 en 6 Onderwerp: Zwerfvuil. Doelgroep: Groepen 4, 5 en 6. Lesdoel: Inhoud: Tijdsduur:

Nadere informatie

Model afvalstoffenverordening VNG 2015. Wat kunt u als gemeente daarmee? Wat zit er in uw gereedschapskist?

Model afvalstoffenverordening VNG 2015. Wat kunt u als gemeente daarmee? Wat zit er in uw gereedschapskist? Model afvalstoffenverordening VNG 2015 Wat kunt u als gemeente daarmee? Wat zit er in uw gereedschapskist? Waarom regels door gemeente? Gemeente heeft plicht huishoudelijk afval inzamelen o.g.v. Wet milieubeheer

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding 5

INHOUD. 1. Inleiding 5 2 INHOUD 1. Inleiding 5 2. SWOT-Analyse De Recyclemanager 6 2.1 Algemene SWOT-Analyse 6 2.2 Kleding & Textiel SWOT-Analyse 9 2.3 Confrontatie 11 2.4 Verbeteringen 12 3. Voorstel Kleding Recycling Website

Nadere informatie

Maak je eigen suikerbord

Maak je eigen suikerbord Maak je eigen suikerbord Wat heb je nodig? Lege drankverpakkingen van water, fruitsap, chocomelk, frisdrank, fruitdrank Suikerklontjes! er bestaan klontjes van verschillende gewichten. Hou rekening met

Nadere informatie

GEZOND KOKEN & MILIEUVRIENDELIJK DENKEN

GEZOND KOKEN & MILIEUVRIENDELIJK DENKEN GEZOND KOKEN & MILIEUVRIENDELIJK DENKEN Respect voor het milieu Een TEFAL pan kan worden gerecycled. Waar De TEFAL koekenpannen zijn gemaakt van roestvrijstaal of aluminium. Deze materialen zijn recyclebaar.

Nadere informatie

Medischwetenschappelijk. onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon

Medischwetenschappelijk. onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon Medischwetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Inhoud Inleiding 5 Medisch-wetenschappelijk onderzoek 6 Wat is medisch-wetenschappelijk onderzoek? Wat zijn proefpersonen? Wie

Nadere informatie

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008:

KlasseLunch. Over gezond eten 1. Werkbladen KlasseLunch 2008: Werkbladen 2008: Over gezond eten 1 WAAROM IS GEZOND ETEN BELANGRIJK? Je bent nu in de groei. Je lichaam is nog lang niet klaar. Goed en gezond eten is daarom erg belangrijk. Want alleen dan krijg je voldoende

Nadere informatie

Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord!

Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord! Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord! Milieubewuste inkoop Hero Benelux breidt haar inspanningen voor een duurzame inkoop van grondstoffen verder uit. We letten daarbij niet alleen op kwaliteit.

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN Groep 1-2-3

AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN Groep 1-2-3 AAN DE SLAG MET AFVAL DOE-OPDRACHTEN Groep 1-2-3 INLEIDING Onderdeel van de lesmodule Aan de slag met afval zijn verschillende doe-opdrachten die erop zijn gericht om het thema afval in de klas extra tot

Nadere informatie

Duurzaamheid. De voordelen van blikverpakkingen

Duurzaamheid. De voordelen van blikverpakkingen Duurzaamheid De voordelen van blikverpakkingen Duurzaamheid Duurzaamheid is één van de belangrijke aandachtspunten van het bedrijfsleven. Deze brochure is een initiatief van EMPAC, de organisatie van de

Nadere informatie

Enquête Afvalsortering

Enquête Afvalsortering Enquête Afvalsortering De gemeente doet op het moment onderzoek naar het sorteren van afval in Tilburg. Als gemeente doen we het al goed op het gebied van het sorteren van afval, maar het kan nog beter.

Nadere informatie

Doe-opdrachten Aan de slag met afval. Groep 1-2-3

Doe-opdrachten Aan de slag met afval. Groep 1-2-3 Doe-opdrachten Aan de slag met afval Groep 1-2-3 > Inleiding Onderdeel van de lesmodule Aan de slag met afval zijn drie doe-opdrachten die erop zijn gericht om de thema s zwerfafval en afval scheiden,

Nadere informatie

Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA

Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA Doe je spreekbeurt over afval en Attero COLA Kinderen die een spreekbeurt willen geven Wat een goed idee! Je wilt je spreekbeurt houden over afval, afvalscheiding of recycling. Een super interessant onderwerp

Nadere informatie