[NIEUWSBULLETIN] [2] [5] Zorgnieuws [2] Hartcentrum Nijmegen Verwijzen en diagnostiek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "[NIEUWSBULLETIN] [2] [5] Zorgnieuws [2] Hartcentrum Nijmegen Verwijzen en diagnostiek"

Transcriptie

1 INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 2 juli 2018 Zorgnieuws [2] Hartcentrum Nijmegen Verwijzen en diagnostiek [3] Mycoplasma pneumoniae / Echodiagnostiek / Aanvragen via Zorgdomein Zorgnieuws [4] Observatiebed / Freya Pluim / Plaatsen LRS-straat [5] XDS-viewer voor beelduitwisseling / Optometrie / Versterking prostaatkankerzorg Info voor patiënten [6] Website voor kinderen / Openingstijden Vierdaagse / Toestemmingsformulier gegevens delen Praktisch [7] Mening CWZ-informatie / AGB-register / Verwijzersapp Zorgnieuws [8] Aanpak antibioticaresistentie [NIEUWSBULLETIN] [2] [5] CWZ en Radboudumc zijn op 2 juli gestart met een gezamenlijk diagnostisch centrum voor laag complexe hartklachten. Hier worden mensen via een versneld traject deskundig onderzocht door cardiologen van beide ziekenhuizen. Lees meer op pagina 2. Vanaf deze maand delen neurologen en neurochirurgen van CWZ en Radboudumc beelden van onderzoek via XDS. Dit systeem maakt het voor het eerst mogelijk dat de verschillende EPD s van beide ziekenhuizen met elkaar communiceren. Lees meer op pagina 5.

2 [2] ZORGNIEUWS [ ] CWZ en Radboudumc openen Hartcentrum Nijmegen, nieuw diagnostisch centrum voor cardiologische klachten De regio Nijmegen kent een groeiende vraag naar cardiologische zorg en er is behoefte aan goed toegankelijke en persoonsgerichte diagnostiek om snel duidelijkheid te krijgen bij hartklachten. CWZ en Radboudumc hebben hun krachten gebundeld en zijn op 2 juli gestart met een gezamenlijk diagnostisch centrum voor laag complexe hartklachten. Het centrum beschikt over alle kennis en diagnostische middelen van de beide ziekenhuizen. De mensen worden via een versneld traject deskundig onderzocht door cardiologen van CWZ en Radboudumc. Patiënten en hun huisarts krijgen nog dezelfde dag uitsluitsel. Kijk voor meer informatie PR.

3 VERWIJZEN EN DIAGNOSTIEK [3] Aanpassing diagnostiek mycoplasma pneumoniae De bepaling voor antistof voor mycoplasma pneumoniae is aangepast. 1. In het acute moment is een mycoplasma pneumoniae PCR (op o.a. keelwat) beschikbaar voor het aantonen van deze verwekker. Serologische bepalingen zijn in deze setting sowieso tweede keus, omdat de afwezigheid van antistoffen in het acute moment een infectie niet uitsluit. 2. In een follow-up moment waar eerdere diagnostiek met PCR niet mogelijk was, kunt u serologie alsnog aanvragen. Dan is wel een serumpaar nodig. Deze sera zullen we doorsturen naar een ander laboratorium voor de antistofbepaling. 3. Bij persisterende vermoeidheid na respiratoire klachten met name bij kinderen en adolescenten kunt u ook serologie aanvragen. Hier kan soms volstaan worden met een enkelvoudig serum. Dit moet u dan wel duidelijk vermelden op het aanvraagformulier, omdat we in principe alleen serumparen doorsturen voor antistofbepaling. Bij vragen kunt u contact opnemen met de dienstdoende arts-microbioloog /foto PR Wachttijd voor aanvragen echodiagnostiek Ondanks verhoging van de capaciteit neemt de wachttijd voor echografie niet substantieel af. Sinds eind april is de wachttijd voor echo net binnen de Treeknorm. Daarom vragen wij u om bij ongecompliceerde bevindingen terughoudend te zijn met echodiagnostiek vanwege de beperkte capaciteit. Bij lipomen, subcutane zwellingen en lymfeklieren zien we veelal afwijkingen die ook door lichamelijk onderzoek beoordeeld kunnen worden. Aanvragen van (radiologie) onderzoeken graag digitaal via ZorgDomein Sinds december vorig jaar werkt CWZ met het elektronisch patiëntendossier. Een van de voordelen is dat er daardoor geen papier meer nodig is. Ook aanvragen van (radiologie) onderzoek kunnen papierloos gebeuren via een koppeling tussen ZorgDomein en het EPD van CWZ. Dit is niet alleen een snelle werkwijze, de aanvraaggegevens staan dan ook direct in het EPD van de patiënt. Toch zien we nog veel papieren aanvragen. Wij stellen het op prijs als u röntgen- en ander onderzoek via ZorgDomein aanvraagt. Bij vragen, neem contact op met huisartsencoördinator Gé Verbeet. Alvast bedankt voor de medewerking./foto RM

4 [4] ZORGNIEUWS Met observatiebed sneller juiste zorg op juiste plek Bij ouderen die thuis snel achteruit zijn gegaan of net een ziekenhuisopname hebben gehad, is soms niet direct duidelijk wat het perspectief op herstel is. Kunnen zij na vervolgzorg weer naar huis, of niet? En hoe zou die vervolgzorg eruit moeten zien? Het is belangrijk deze diagnose goed te stellen, omdat op basis hiervan wordt gekeken welke vervolgzorg daarbij past. Vaak is daar meer tijd voor nodig dan er voorheen voor was. CWZ, ZZG zorggroep, Kalorama en zorgverzekeraar CZ hebben als pilotproject observatiebedden ingezet voor de indicatiestelling. De patiënt verblijft maximaal 12 dagen in een verpleeghuis, in een prettige en rustige omgeving. Een extra opname in het ziekenhuis of daar langer blijven is niet meer nodig. De resultaten zijn positief. De observatiebedden leiden tot betere indicatiestelling, waardoor de patiënt de juiste zorg krijgt op de juiste plek. Deze manier van indicatiestelling leidt tot grote tevredenheid bij patiënten en mantelzorgers. Tijdens de conferentie Grijze tinten van GRZ krijgen kleur in mei 2018 is de pilot positief beoordeeld. De observatiebedden worden gecontinueerd en de pilot wordt ook geïmplementeerd in andere regio s./illustratie DL Aantal plaatsen LRS-straat verdubbeld Sinds 2016 heeft CWZ een LRS-straat, een traject voor pijnstilling bij een kort bestaand lumbaal radiculair syndroom. De polikliniek neurologie biedt dit traject aan voor patiënten met radiculaire beenklachten bij wie het conservatieve traject bij de huisarts onvoldoende verlichting geeft. Zij krijgen op één dag een poliklinisch consult, beeldvormend onderzoek en de uitslag. Bij bevestiging van een hernia krijgt de patiënt aansluitend een consult op de pijnkliniek. Kort daarop kan een (invasieve) pijnbehandeling plaatsvinden. Voorheen waren per week twee plaatsen voor de LRS-straat beschikbaar. Dit zijn er nu vier. Op deze manier willen we de toegangstijd te verkorten. Fertiliteitsteam behaalt Freya Pluim Het CWZ fertiliteitteam heeft de Freya Pluim weer binnengehaald voor de jaren 2018 en Een van de nieuwe criteria waarop de zorg is beoordeeld, is de psychosociale ondersteuning gedurende het hele traject.

5 ZORGNIEUWS [5] XDS-viewer voor beelduitwisseling CWZ-Radboudumc Vanaf juli kunnen CWZ en Rdboudumc beelden van onderzoek delen via het digitale systeem XDS. De beveiligde verbinding maakt het voor het eerst mogelijk dat de twee verschillende EPD s van beide ziekenhuizen met elkaar communiceren. Radboudumc werkt immers met Epic en CWZ met HiX. XDS zal bijdragen aan verbetering van de patiëntenzorg en zorgen voor veel gebruikersgemak. In eerste instantie betreft het de uitwisseling van beelden voor neurologie- en neurochirurgiepatiënten, vooral in spoedsituaties. De ambitie is om dit uit te breiden naar andere situaties en andere specialismen./foto PR Eerst verwijzen naar optometrist regio Vanwege de forse toename van de vraag naar oogzorg en de oplopende wachtlijst adviseren de CWZ-oogartsen om patiënten eerst te verwijzen naar een optometrist in de omgeving. Optometristen zijn doorgaans goed in staat om een eerste screening te doen, klachten te duiden en op te lossen. Zo kunnen we samen voorkomen dat de wachtlijst verder oploopt en patiënten die ook echt door een oogarts gezien moeten worden, tijdig de juiste zorg bieden. Veel optiekzaken in de regio hebben een optometriespreekuur: Versterking prostaatkankerzorg in Zuidoost Nederland Het prostaatkankercentrum van CWZ, Radboudumc, Catharina Ziekenhuis Eindhoven en Andros Mannenkliniek hebben een intentieverklaring getekend en afgesproken om te onderzoeken of samenwerking per 1 januari 2019 aan de orde kan zijn. De samenwerking maakt het mogelijk om de zorg aan mannen die een robotgeassisteerde prostaatoperatie wegens prostaatkanker moeten ondergaan verder te verbeteren door specialisatie en concentratie. Uit onderzoek blijkt dat de resultaten van prostaatverwijdering met de operatierobot verbeteren als het operatieteam deze vaker uitvoert. Door samenwerking met Andros Mannenkliniek kan het volume van prostaatoperaties met de robot verder toenemen. Nieuwe specialist Mechteld Vermeulen, internist-endocrinoloog.

6 [6] INFO VOOR PATIËNTEN Speciale website voor kinderen Sinds juni heeft CWZ een aparte website voor kinderen. Deze laat kinderen kennismaken met het ziekenhuis. De site is gemaakt voor en met kinderen en bevat precies die informatie die zij graag willen krijgen voor ze naar het ziekenhuis komen. De website ziet eruit als een huis met vijf kamers. Elke kamer is anders en biedt passende informatie per kamer en per leeftijdsgroep. In de kinderkamer staan vlogs van kinderen, filmpjes van artsen en andere informatie voor kinderen. De grote mensenkamer biedt informatie voor ouders en verzorgers. De huiskamer is voor het hele gezin, om een spelletje te spelen of een filmpje te kijken. Er is ook een speciale kamer voor oudere kinderen: de chillzolder met een vlog, games en sociale media. Is het kind al in het ziekenhuis geweest? Dan is de keuken de plek om ervaringen uit te wisselen./illustratie NK De site is te vinden op en via Openingstijden tijdens Vierdaagse Aangepaste openingstijden op vrijdag van intocht Vierdaagse: Op vrijdag 20 juli 2018 worden er in de hele Nijmeegse regio géén bloedafnames gedaan voor laboratoriumdiagnostiek. Dit geldt voor zowel prikposten als thuisprikken tijdens huisbezoeken. Uitzondering: Prikpost de Mozaïek in Wijchen is vrijdag geopend van 8.00 tot uur en de bloedafnamepoli B82 in CWZ is geopend van 8.00 tot uur. Voor aanvragers houdt dit in dat zij voor deze dag geen thuisprik-aanvragen kunnen doen. In de Neder Betuwe wordt geprikt en rijdt een koerier om het materiaal naar CWZ te brengen. Bij huisartsen die zelf bloed afnemen wordt het materiaal door de CWZ-koerier zoals gebruikelijk opgehaald. Kijk voor de aangepaste openingstijden voor de hele Vierdaagseweek op Wilt u patiënten wijzen op het toestemmingsformulier gegevens delen? Op dit moment loopt er een pilot met het zorgverlenersportaal. Hier kunnen huisartsen medische informatie inzien van patiënten die bij hen en in CWZ onder behandeling zijn. Denk daarbij aan behandelverslagen, specialistenbrieven en op termijn ook beelden. (Lab)uitslagen zijn per direct beschikbaar via het portaal. Belangrijke voorwaarde voor een succesvol portaal is dat u hier de gegevens van voldoende eigen patiënten kunt vinden. Daarvoor is het nodig dat patiënten toestemming geven via een formulier. Dit formulier en meer informatie over het zorgverlenersportaal is te vinden op

7 PRAKTISCH [7] Uw mening over de CWZ-informatie Bij het vorige nieuwsbulletin zat een oproep om uw mening te geven over de informatievoorziening via dit bulletin en de website voor zorgpartners ( Meer dan 70 huisartsen (15%) hebben het formulier teruggestuurd. Hartelijk dank daarvoor! Met deze input kunnen wij het nieuwsbulletin beter aansluiten op de informatiebehoefte. Na analyse van de resultaten werken we een plan uit. We delen alvast de eerste resultaten: 57% vindt dat het bulletin alle benodigde informatie bevat en 50% vind het bulletin leuk om te lezen. Een meerderheid van de respondenten heeft een voorkeur voor een digitaal nieuwsbulletin, terwijl één derde een papieren versie prefereert. 10% ontvangt graag beide vormen. Favoriete onderwerpen zijn praktische verwijsinformatie, nieuwe CWZ-ontwikkelingen, informatie over scholing en persoonlijke verhalen van specialisten. De meest gewaardeerde berichten uit het afgelopen nieuwsbulletin waren het afscheid van internist Marc Mol en drukte in de oogkliniek. Bent u juist geregistreerd in het AGB-register? CWZ gebruikt de gegevens uit het AGB-register van Vektis bij alle initiatieven waarbij verwijzers betrokken zijn. Een actuele registratie van uw persoonsgegevens en de relatie met de vestiging(en) waar u werkzaam bent, is daarom essentieel. Het voorkomt dat uitslagen of brieven naar het verkeerde adres gaan. Als zorgaanbieder bent u zelf verantwoordelijk voor een juiste registratie van uw gegevens in het register. Hoe u en uw praktijk geregistreerd staan en wat uw unieke AGB-code is, kunt u zien via Het AGB-register is hét identificerende register in de zorg. Waardering van berichten in vorige nieuwsbulletin Gebruikt u de verwijzersapp al? De verwijzersapp bevat alle gegevens van zorgprofessionals in de regio. CWZ maakte deze app in samenwerking met Radboudumc, Sint Maartenskliniek en Maasziekenhuis Pantein. U kunt de app raadplegen via uw smartphone of tablet. Er is ook een desktopversie voor pc beschikbaar. Heeft u nog geen inlogaccount? Neem contact op met g.verbeet@cwz.nl /foto RM

8 [8] ZORGNIEUWS Aanpak van antibioticaresistentie in de Gelderse regio Steeds meer bacteriën worden ongevoelig voor antibiotica. Eenvoudig te genezen ziektes zoals long- of blaasontstekingen kunnen daardoor weer levensbedreigend worden. Het ministerie van VWS is in 2016 de regionale aanpak van antibioticaresistentie gestart. Belangrijk onderdeel hiervan is de oprichting van tien Regionale Zorgnetwerken ABR. Dit zijn samenwerkingsverbanden tussen verschillende zorginstellingen, organisaties en zorgprofessionals die antibioticaresistentie willen voorkomen en verspreiding bestrijden op regionaal niveau. De GAIN-regio waarin het samenwerkingsverband opereert, komt geografisch overeen met de Acute Zorgregio Oost (AZO). Het samenwerkingsverband onderzoekt op dit moment onder meer hoe de communicatie rond bijzonder resistente micro-organismen (BRMO) verbeterd kan worden. Er is subsidie aangevraagd om FTO s te organiseren over verantwoord antibioticagebruik met gegevens uit de HISsen. Ook brengt het samenwerkingsverband in kaart hoe de communicatie tussen de eerste en tweede lijn hierover beter kan. Verder maakt het samenwerkingsverband een risicoprofiel, brengt scholingswensen en -mogelijkheden in kaart, bekijkt manieren om te auditeren en draagt eraan bij dat de ketenpartners met elkaar in gesprek gaan over hoe antibioticaresistentie te voorkomen. Arts microbioloog Bert Mulder heeft vanuit CWZ zitting in het Regionaal coördinatieteam. De huisartsen in de regio worden vertegenwoordigd door Tamara Platteel, waarnemend huisarts en gepromoveerd op antibioticaresistentie. Zij nodigt zorgprofessionals van harte uit om zich aan te sluiten bij dit netwerk. Reageren kan: mknapen@ggdgelderlandzuid.nl Meer informatie: [Colofon] Het Nieuwsbulletin wordt 5 keer per jaar verstuurd naar huisartsen, apothekers, verloskundigen en overige verwijzers in de regio en alle medische specialisten van CWZ. Redactie: Juliette Hoefsloot, Annique van Lier en Gé Verbeet. Foto s: Patricia Rehe, Richard Martens. Illustraties: Delux, Norbert Kolster. Druk: Janssen repro Nijmegen. CWZ, KMI (J1.35), postbus 9015, 6500 GS Nijmegen, communicatie@cwz.nl

[NIEUWSBULLETIN] [2] [8]

[NIEUWSBULLETIN] [2] [8] INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 1 mei2018 Zorgnieuws [2] Hoe trotseert de oogkliniek de drukte? Verwijzen en diagnostiek [3] Nieuwe malaria sneltest / Onderzoeken aanvragen

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] Zorgnieuws [2] 23 okt0ber: Netwerkdag e-health Diagnostiek [3] Zorgnieuws [5] Sportgeneeskunde en prikpost CWZ in SportQube /

[NIEUWSBULLETIN] Zorgnieuws [2] 23 okt0ber: Netwerkdag e-health Diagnostiek [3] Zorgnieuws [5] Sportgeneeskunde en prikpost CWZ in SportQube / INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 4 oktober 2018 Zorgnieuws [2] 23 okt0ber: Netwerkdag e-health Diagnostiek [3] Hartcentrum Nijmegen [4] ZorgDomein / nieuw lab. informatie

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [2] [8] Zorgnieuws [2] Sneltraject diagnostiek MDL [3] Clustering van bedden /

[NIEUWSBULLETIN] [2] [8] Zorgnieuws [2] Sneltraject diagnostiek MDL [3] Clustering van bedden / INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 3 juli 2019 Zorgnieuws [2] Sneltraject diagnostiek MDL [3] Clustering van bedden / Vertrouwen in de toekomst Verwijzen [4] ISO 15189-accreditatie

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [5] [6] Zorgnieuws [2] CWZ implanteert subcutane ICD onder zenuwblokkade Verwijzen [3] Nieuw laboratoriuminformatiesysteem /

[NIEUWSBULLETIN] [5] [6] Zorgnieuws [2] CWZ implanteert subcutane ICD onder zenuwblokkade Verwijzen [3] Nieuw laboratoriuminformatiesysteem / INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 1 februari 2019 Zorgnieuws [2] CWZ implanteert subcutane ICD onder zenuwblokkade Verwijzen [3] Nieuw laboratoriuminformatiesysteem / Nieuwe

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [4] [6] Diagnostiek [2] CWZ introduceert stollingsteam / Aanvragen diagnostiek

[NIEUWSBULLETIN] [4] [6] Diagnostiek [2] CWZ introduceert stollingsteam / Aanvragen diagnostiek INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 4 december 2018 Diagnostiek [2] CWZ introduceert stollingsteam / Aanvragen diagnostiek volledig digitaal Verwijzen [4] Wachttijden staaroperatie

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomst GAIN 11 juni 2019

Netwerkbijeenkomst GAIN 11 juni 2019 Netwerkbijeenkomst GAIN 11 juni 2019 Project BRMO-casemanagement Andrea Eikelenboom Project coördinatieteam CWZ Deskundige infectiepreventie Doel project Algemeen doel Bieden van informatie en advies aan

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [6] [3] Over CWZ [2] Familiezorg in CWZ Zorgnieuws [3] SMK en CWZ. diagnostiek [4] Verdubbeling aantal behandelingen proctologie /

[NIEUWSBULLETIN] [6] [3] Over CWZ [2] Familiezorg in CWZ Zorgnieuws [3] SMK en CWZ. diagnostiek [4] Verdubbeling aantal behandelingen proctologie / INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 3 juli 2016 Over CWZ [2] Familiezorg in CWZ Zorgnieuws [3] SMK en CWZ bieden gezamenlijk reumatologische zorg aan Verwijzen & diagnostiek

Nadere informatie

De deskundige infectiepreventie, onmisbaar in de strijd tegen antibioticaresistentie

De deskundige infectiepreventie, onmisbaar in de strijd tegen antibioticaresistentie De deskundige infectiepreventie, onmisbaar in de strijd tegen antibioticaresistentie Disclosure slide (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor doktersassistenten en praktijkondersteuners. Jaargang 2, nummer 1, februari 2015. ZorgDomein

Nieuwsbrief voor doktersassistenten en praktijkondersteuners. Jaargang 2, nummer 1, februari 2015. ZorgDomein Nieuwsbrief voor doktersassistenten en praktijkondersteuners Maak kennis met het Klant Contact Centrum van Rijnstate Het Klant Contact Centrum (KCC) verzorgt de eerste telefonische opvang voor een groot

Nadere informatie

E-diagnostiek in Friesland en Groningen. 9 oktober 2014

E-diagnostiek in Friesland en Groningen. 9 oktober 2014 E-diagnostiek in Friesland en Groningen 9 oktober 2014 Agenda 1. Achtergrond 2. Aanpak 3. Resultaten Huidige werkprocessen Knelpunten 4. Gewenste situatie 5. Voorstel Pilot 6. Discussie Achtergrond onderzoek

Nadere informatie

Screening BRMO na opname in een buitenlands ziekenhuis

Screening BRMO na opname in een buitenlands ziekenhuis Infectiepreventie Screening BRMO na opname in een buitenlands ziekenhuis www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl INF006 / Screening BRMO na opname

Nadere informatie

Nieuwsflits eerste lijn - mei 2019

Nieuwsflits eerste lijn - mei 2019 Bekijk de online versie indien u deze nieuwsflits niet goed kunt lezen. Nieuwsflits eerste lijn - mei 2019 Inhoudsopgave Aanpassingen (papieren) aanvraagformulier Eerste Lijn Vaker versturen van uitslagen

Nadere informatie

Wie heeft toegang tot mijn gegevens? Informatie over de uitwisseling van uw (medische) gegevens via en internet.

Wie heeft toegang tot mijn gegevens? Informatie over de uitwisseling van uw (medische) gegevens via  en internet. Patiënteninformatie Wie heeft toegang tot mijn gegevens? Informatie over de uitwisseling van uw (medische) gegevens via e-mail en internet. rkz.nl Door de inzet van digitale middelen (internet en e-mail)

Nadere informatie

Privacyreglement. Opsis Oogziekenhuis

Privacyreglement. Opsis Oogziekenhuis Privacyreglement Opsis Oogziekenhuis Auteur(s): afdelingen Communicatie en Kwaliteit Datum laatste inzage: juli 2018 Inleiding Opsis Oogziekenhuis vindt dat persoonsgegevens van haar patiënten, bezoekers

Nadere informatie

Medische Tergooigegevens met uw huisarts

Medische Tergooigegevens met uw huisarts Patiënteninformatie Medische Tergooigegevens delen met uw huisarts Deze folder gaat over het delen van uw medische Tergooi-gegevens met uw huisarts. 1234567890-terTER_ Medische Tergooi-gegevens delen

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [5] [3]

[NIEUWSBULLETIN] [5] [3] INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 5 december 2017 Zorgnieuws [2] Zorgpad operatie vernauwde halsslagader verbeterd Verwijzen en diagnostiek [3] Richtlijn voor behandeling

Nadere informatie

Toekomstbestendige zorg voor de regio

Toekomstbestendige zorg voor de regio Toekomstbestendige zorg voor de regio Oogheelkundig screeningscentrum 15-02-2018 Wilda Batubara, oogarts Wat willen we vandaag Korte introductie strategie (Droom) toekomstbestendige zorg voor de regio

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [6] [2] CWZ-nieuws [2] Basel Kahol kwam via een lange weg in CWZ [3]

[NIEUWSBULLETIN] [6] [2] CWZ-nieuws [2] Basel Kahol kwam via een lange weg in CWZ [3] INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 4 oktober 2017 CWZ-nieuws [2] Basel Kahol kwam via een lange weg in CWZ [3] Opening CWZ polikliniek Waalsprong / CWZ start pilot keuzehulp

Nadere informatie

Geef resistente bacteriën geen kans.

Geef resistente bacteriën geen kans. Geef resistente bacteriën geen kans www.nwz.nl Inhoud Wat is een resistente bacterie (BRMO)? 3 Waarom is opsporing van mogelijke dragers belangrijk? 3 Als u (mogelijk) drager bent van een resistente bacterie

Nadere informatie

OPSIS OOGZIEKENHUIS PRIVACYREGLEMENT. Patiënt bij Opsis Oogziekenhuis

OPSIS OOGZIEKENHUIS PRIVACYREGLEMENT. Patiënt bij Opsis Oogziekenhuis OPSIS OOGZIEKENHUIS PRIVACYREGLEMENT Patiënt bij Opsis Oogziekenhuis PRIVACYREGELING OPSIS OOGZIEKENHUIS Als patiënt heeft u het recht op bescherming van uw medische gegevens. Een zorgverlener (oogarts,

Nadere informatie

REGIONALE ZORGNETWERKEN ANTIBIOTICARESISTENTIE NOORD-HOLLAND & FLEVOLAND

REGIONALE ZORGNETWERKEN ANTIBIOTICARESISTENTIE NOORD-HOLLAND & FLEVOLAND pagina 1 van 5 Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet kunt lezen. REGIONALE ZORGNETWERKEN ANTIBIOTICARESISTENTIE NOORD-HOLLAND & FLEVOLAND nieuwsbrief 2 juli 2017 Zet ook uw handtekening tegen antibioticaresistentie!

Nadere informatie

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek Resultaten klanttevredenheidsonderzoek Tilburg, jul i 201 9 Beste huisarts, verloskundige, Voor u liggen de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek van DB. Dit onderzoek is in april 201 9 uitgevoerd

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [6] [4] Zorgnieuws [2] Telemonitoring wondzorg Verwijzen & diagnostiek

[NIEUWSBULLETIN] [6] [4] Zorgnieuws [2] Telemonitoring wondzorg Verwijzen & diagnostiek INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 3 oktober 2015 Zorgnieuws [2] Telemonitoring wondzorg Verwijzen & diagnostiek [3] Nieuw formulier medische microbiologie / Laatste papieren

Nadere informatie

TOESTEMMING MEDISCHE GEGEVENS POLIKLINIEK LONGZIEKTEN

TOESTEMMING MEDISCHE GEGEVENS POLIKLINIEK LONGZIEKTEN TOESTEMMING MEDISCHE GEGEVENS POLIKLINIEK LONGZIEKTEN 417 Na verwijzing van uw huisarts bent u terecht gekomen op de polikliniek Longziekten van het Sint Franciscus Gasthuis. Het Sint Franciscus Gasthuis

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR BRMO EN MRSA INFORMATIE VOOR PATIËNTEN

ONDERZOEK NAAR BRMO EN MRSA INFORMATIE VOOR PATIËNTEN ONDERZOEK NAAR BRMO EN MRSA INFORMATIE VOOR PATIËNTEN Inleiding In deze folder leest u informatie over Bijzonder Resistente Micro-Organismen (BRMO) en MRSA (Methicilline Resistente Staphylococcus aureus)

Nadere informatie

Project meekijk consult oogheelkunde

Project meekijk consult oogheelkunde Project meekijk consult oogheelkunde Naam: Stefanie Mouwen Versie: definitief Datum: Januari 2017 1 Oogzorg Inleiding Huisartsen zien het aantal patiënten met oogaandoeningen al jaren fors stijgen. Parallel

Nadere informatie

Het Huisartsenportaal. Wat betekent dat voor u als patiënt?

Het Huisartsenportaal. Wat betekent dat voor u als patiënt? Het Huisartsenportaal Wat betekent dat voor u als patiënt? Inleiding Voor een goede behandeling en verzorging van patiënten is het noodzakelijk dat artsen een medisch dossier aanleggen. In dit dossier

Nadere informatie

[NIEUWSBULLETIN] [4] [6] Zorgnieuws [2] Nieuwste type operatierobot Verwijzen & diagnostiek [3] Psychiatrie stopt met eenmalige consulten /

[NIEUWSBULLETIN] [4] [6] Zorgnieuws [2] Nieuwste type operatierobot Verwijzen & diagnostiek [3] Psychiatrie stopt met eenmalige consulten / INFORMATIE VOOR VERWIJZERS OVER NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN IN CWZ NR 5 december 2014 Zorgnieuws [2] Nieuwste type operatierobot Verwijzen & diagnostiek [3] Psychiatrie stopt met eenmalige consulten / Dubbele

Nadere informatie

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie. In Woerden

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie. In Woerden Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie In Woerden Inleiding Binnenkort heeft u een afspraak op de polikliniek Orthopedie van de Sint Maartenskliniek in Woerden. In deze folder leest u informatie

Nadere informatie

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Steenbergen Lindenburghlaan 7 4651 TM Steenbergen telefoon: 0167 569582 De polikliniek Steenbergen is gevestigd bij verpleeghuis

Nadere informatie

Elektronisch patiëntendossier (EPD)

Elektronisch patiëntendossier (EPD) Elektronisch patiëntendossier (EPD) ELEKTRONISCH PATIËNTENDOSSIER Landelijk EPD Het ministerie van VWS werkt aan een landelijk EPD. Dat is een systeem waarlangs zorgverleners snel en betrouwbaar medische

Nadere informatie

Handleiding Zorgverlenersportaal

Handleiding Zorgverlenersportaal Handleiding Zorgverlenersportaal Inleiding Per 7 januari 2019 kunnen huisartsen werkzaam in de hele regio van het Dijklander Ziekenhuis gebruik maken van het zorgverlenersportaal. Het zorgverlenersportaal

Nadere informatie

BRMO contactonderzoek

BRMO contactonderzoek BRMO contactonderzoek Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Op de afdeling waar u verblijft of opgenomen bent geweest, is bij een patiënt een Bijzonder Resistent

Nadere informatie

Laboratorium diagnostiek. Digitaal aanvragen via ZorgDomein

Laboratorium diagnostiek. Digitaal aanvragen via ZorgDomein Laboratorium diagnostiek Digitaal aanvragen via ZorgDomein 2 B A U heeft ZorgDomein opgestart met patiëntinformatie vanuit uw informatiesysteem en u ziet het startscherm. A. Om een diagnostiekaanvraag

Nadere informatie

Landelijk Doorverwijzen

Landelijk Doorverwijzen Landelijk Doorverwijzen Inhoud 1. Doelstelling Landelijk Doorverwijzen 2. Huidige status verwijzingen in Nederland 3. Praktijkervaring doorverwijzen 4. Ideaalproces en verbeterruimte 5. Functionaliteiten

Nadere informatie

Zorgportaal Mijn.vanweelbethesda

Zorgportaal Mijn.vanweelbethesda Zorgportaal Mijn.vanweelbethesda Als patiënt van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft u toegang tot het zorgportaal Mijn.vanweelbethesda. Dit is een website die gekoppeld is aan het beveiligde Elektronisch

Nadere informatie

Starten in de zorg? Regel nu je registratie, zodat je daar straks voordeel van hebt. Een AGB-registratie maakt je zichtbaar en herkenbaar

Starten in de zorg? Regel nu je registratie, zodat je daar straks voordeel van hebt. Een AGB-registratie maakt je zichtbaar en herkenbaar Starten in de zorg? Een AGB-registratie maakt je zichtbaar en herkenbaar Ga je aan het werk in de zorg? Dan heb je een AGB-registratie nodig om geleverde zorg te kunnen declareren. Bij elke registratie

Nadere informatie

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie. Locatie Boxmeer

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie. Locatie Boxmeer Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie Locatie Boxmeer Inhoud Hoe bereidt u zich voor? 3 Wat neemt u mee? 3 Waar meldt u zich? 3 Als u niet kunt komen 4 Met wie heeft u een afspraak? 4 Verloop

Nadere informatie

Geriatrisch Diagnostisch Dagcentrum (GDD)

Geriatrisch Diagnostisch Dagcentrum (GDD) Geriatrisch Diagnostisch Dagcentrum (GDD) In overleg met uw huisarts of behandelend arts is er besloten tot een bezoek aan het Geriatrisch Diagnostisch Dagcentrum (GDD) van het Radboudumc te Nijmegen.

Nadere informatie

Verkenning Veilige Informatie-uitwisseling in de Keten

Verkenning Veilige Informatie-uitwisseling in de Keten Verkenning Veilige Informatie-uitwisseling in de Keten 28 november 2018 Programma www.menti.com; Code 83 71 34 Voorstellen Huisarts Overige verwijzers Verwijzing, Huisartsen route Client/ Patient Verwijzing

Nadere informatie

Testscenario s voor de ZorgDomein LIS-koppeling (HL7 OML)

Testscenario s voor de ZorgDomein LIS-koppeling (HL7 OML) Testscenario s voor de ZorgDomein LIS-koppeling (HL7 OML) Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Achtergrond 3 Doel van dit document 3 Testscenario s 4 Uitgangspunten voor het testen 4 Technische testvragen

Nadere informatie

MRSA INFORMATIE VOOR PATIËNTEN

MRSA INFORMATIE VOOR PATIËNTEN MRSA INFORMATIE VOOR PATIËNTEN Inleiding U kunt in deze folder informatie vinden over de Methicilline Resistente Staphylococcus aureus (MRSA) en de maatregelen die het Franciscus Gasthuis & Vlietland treft

Nadere informatie

Handleiding Zorgverlenersportaal

Handleiding Zorgverlenersportaal Handleiding Zorgverlenersportaal Franciscus Gasthuis & Vlietland 27-9-2016 Versie 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3 1.1. Algemeen pag. 3 1.2 Leeswijzer pag. 3 2. Het Zorgverlenersportaal in vogelvlucht

Nadere informatie

Laboratoria Nieuwsbrief Juni 2011 Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium Medisch Microbiologisch Laboratorium

Laboratoria Nieuwsbrief Juni 2011 Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium Medisch Microbiologisch Laboratorium Laboratoria Nieuwsbrief Juni 2011 Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium Medisch Microbiologisch Laboratorium In dit nummer: Inleiding Express-info Vitamine B6 intoxicatie Het correcte urinepotje

Nadere informatie

Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek

Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek Haalbaarheidsstudie naar het thuis meten van de bloeddruk bij patiënten met een hoge bloeddruk Geachte heer/mevrouw, Wij vragen

Nadere informatie

Recht op inzage Kinderen Klinisch dossier, poliklinisch dossier en radiologische gegevens Klinisch dossier

Recht op inzage Kinderen Klinisch dossier, poliklinisch dossier en radiologische gegevens Klinisch dossier Recht op inzage Indien u bij een specialist onder behandeling bent (geweest), worden gegevens over u vastgelegd in een dossier. In dit patiëntendossier staan alle gegevens die betrekking hebben op uw behandeling,

Nadere informatie

Gericht op Informatie-uitwisseling

Gericht op Informatie-uitwisseling Gericht op Informatie-uitwisseling VWS Consultatiesessie Infrastructuur 16 mei 2019 Missie Improve healthcare by facilitating and servicing your best choice through online connecting consumers, referrers,

Nadere informatie

Polikliniek Oogheelkunde

Polikliniek Oogheelkunde Polikliniek Oogheelkunde U bent doorverwezen naar polikliniek Oogheelkunde van het Radboudumc in Nijmegen. In deze folder wordt informatie gegeven over de gang van zaken op de polikliniek. Als u na het

Nadere informatie

Projectinformatie Code Z. Continuïteit van zorg bij Ongeplande opname van mensen met Dementie in het Ziekenhuis

Projectinformatie Code Z. Continuïteit van zorg bij Ongeplande opname van mensen met Dementie in het Ziekenhuis Projectinformatie Code Z Continuïteit van zorg bij Ongeplande opname van mensen met Dementie in het Ziekenhuis December 2014 Inleiding In regio Haaglanden zijn vanuit de Stichting Transmurale Zorg Den

Nadere informatie

Het elektronisch patiëntendossier (EPD) Huisartsenpost. Apotheek. Ziekenhuis. Zorgverleners delen snel en betrouwbaar actuele medische gegevens

Het elektronisch patiëntendossier (EPD) Huisartsenpost. Apotheek. Ziekenhuis. Zorgverleners delen snel en betrouwbaar actuele medische gegevens Huisartsenpost Apotheek Ziekenhuis Het elektronisch patiëntendossier (EPD) Zorgverleners delen snel en betrouwbaar actuele medische gegevens Huisarts Het elektronisch patiëntendossier (EPD) De zorg in

Nadere informatie

Waarom aanpak antibioticaresistentie?

Waarom aanpak antibioticaresistentie? pagina 1 van 6 Klik hier indien u deze nieuwsbrief niet kunt lezen. REGIONALE ZORGNETWERKEN ANTIBIOTICARESISTENTIE NOORD-HOLLAND EN FLEVOLAND NIEUWSBRIEF 1 MAART 2017 Waarom aanpak antibioticaresistentie?

Nadere informatie

Recht op informatie. Hoofdbehandelaar. Toestemming voor een behandeling of onderzoek

Recht op informatie. Hoofdbehandelaar. Toestemming voor een behandeling of onderzoek Rechten en plichten Weet u wat uw rechten zijn? Als patiënt heeft u bijvoorbeeld recht op informatie over behandelingen en onderzoeken. Ook heeft u recht op inzage in uw dossier. In de Wet op de Geneeskundige

Nadere informatie

Hersentumorcentrum Amsterdam

Hersentumorcentrum Amsterdam Cancer Center Amsterdam Locatie VUmc Hersentumorcentrum Amsterdam De polikliniek 2 Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam Inleiding Neuro-oncologie is het specialisme dat zich concentreert op ziekten van

Nadere informatie

Als regioziekenhuis heeft het IJsselland Ziekenhuis veel aandacht voor de samenwerking met de partners uit de regio.

Als regioziekenhuis heeft het IJsselland Ziekenhuis veel aandacht voor de samenwerking met de partners uit de regio. Jaarbeeld 2016 Het IJsselland Ziekenhuis kijkt terug op een goed 2016. Met onze medewerkers, medisch specialisten en vrijwilligers werken wij samen elke dag en elk moment aan de best denkbare zorg. Dit

Nadere informatie

Uw inschrijving in het Radboudumc

Uw inschrijving in het Radboudumc Uw inschrijving in het Radboudumc Komt u voor de eerste keer? Meldt u zich dan vóór uw afspraak bij de centrale inschrijfbalie hoofdingang of ingang oost. Komt u voor een eerste afspraak in het Radboudumc

Nadere informatie

Indicatorenset Chronische belemmering bloedstroom been. Uitvraag 2014 over verslagjaar 2013

Indicatorenset Chronische belemmering bloedstroom been. Uitvraag 2014 over verslagjaar 2013 Indicatorenset Chronische belemmering bloedstroom been Uitvraag 2014 over verslagjaar 2013 Definitieve versie okt. 2013 1 Colofon Internet: Portal voor aanlevering kwaliteitsgegevens verslagjaar 2013:

Nadere informatie

Wie kan bij uw dossier?

Wie kan bij uw dossier? Test UITWISSELING PATIËNTGEGEVENS Wie kan bij uw dossier? Er is veel onduidelijk over het Landelijk Schakelpunt, de opvolger van het gesneuvelde elektronisch patiëntendossier. Zelfs bij de miljoenen Nederlanders

Nadere informatie

Uw opname op de eerste hart-long hulp (EHLH)

Uw opname op de eerste hart-long hulp (EHLH) Uw opname op de eerste hart-long hulp (EHLH) www.nwz.nl Inhoud De gang van zaken op de EHLH 3 De ontvangst: wat willen wij van u weten? 4 Onderzoeken en controles 4 Triage (urgentie en volgorde vaststellen)

Nadere informatie

ZorgDomein in de regio Nijmegen

ZorgDomein in de regio Nijmegen ZorgDomein in de regio Nijmegen Instructie voor de huisarts om snel en slim te kunnen werken 30 september 2015 Programma 17.30 Inloop 18.00 Welkom en opening Guido Adriaansens (voorzitter huisartsenkring)

Nadere informatie

Psychologie, medische (volwassenen) Medische psychologie. www.catharinaziekenhuis.nl

Psychologie, medische (volwassenen) Medische psychologie. www.catharinaziekenhuis.nl Psychologie, medische (volwassenen) Medische psychologie www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl PSV003 / Medische psychologie / 16-10-2015 2 Medische

Nadere informatie

Nieuw: mijnlumc. Praktische informatie

Nieuw: mijnlumc. Praktische informatie Nieuw: mijnlumc Praktische informatie Inhoudsopgave Wat is mijnlumc? 3 Wat hebt u nodig? 3 DigiD 3 Wat is DigiD? 3 In- en uitloggen 4 Algemeen 4 Inloggen 4 Uitloggen 4 Hoe werkt mijnlumc? 5 Welkomstpagina

Nadere informatie

Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal

Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal In deze folder leest u hoe Mijn SKB werkt, welke gegevens u kunt inzien en wat u kunt doen met Mijn SKB. Mijn SKB Uw persoonlijke online zorgportaal Als patiënt

Nadere informatie

Testscenario s voor de ZorgDomein RIS-koppeling (HL7 ORM)

Testscenario s voor de ZorgDomein RIS-koppeling (HL7 ORM) Testscenario s voor de ZorgDomein RIS-koppeling (HL7 ORM) Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Achtergrond 3 Doel van dit document 3 Testscenario s 4 Uitgangspunten voor het testen 4 Technische testvragen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest

Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest Veel gestelde vragen over Mijn Noordwest Direct toegang tot uw medisch dossier Met het patiëntenportaal Mijn Noordwest heeft u als patiënt van Noordwest Ziekenhuisgroep direct toegang tot uw medisch dossier.

Nadere informatie

E-orderen van medisch microbiologisch onderzoek via ZorgDomein. Handleiding.

E-orderen van medisch microbiologisch onderzoek via ZorgDomein. Handleiding. E-orderen van medisch microbiologisch onderzoek via ZorgDomein Handleiding Streeklab Haarlem tel.: 023-5307800 servicedesk@streeklabhaarlem.nl www.streeklabhaarlem.nl Waarom e-orderen via ZorgDomein? Eenvoudig

Nadere informatie

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie Inhoud Hoe bereidt u zich voor? 3 Wat neemt u mee? 3 Waar meldt u zich? 3 Als u niet kunt komen 3 Met wie heeft u een afspraak? 4 Verloop van de afspraak

Nadere informatie

Testscenario s voor de ORU)

Testscenario s voor de ORU) Testscenario s voor de ZorgDomein CS HiXkoppeling (SQAPI / HL7 ORU) Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Achtergrond 3 Doel van dit document 3 Testscenario s 4 Uitgangspunten voor het testen 4 Technische

Nadere informatie

NHG-HIS tabel Diagnostische bepalingen Betekenis voor de eerste-lijn. Henk Westerhof Sectie automatisering NHG

NHG-HIS tabel Diagnostische bepalingen Betekenis voor de eerste-lijn. Henk Westerhof Sectie automatisering NHG NHG-HIS tabel Diagnostische bepalingen Betekenis voor de eerste-lijn Henk Westerhof Sectie automatisering NHG Disclosure Henk Westerhof, arts Geen (potentiële) belangenverstrengeling Werk aan de tabel

Nadere informatie

Meten van de kwaliteit van zorg voor patiënten met hoofd-halskanker

Meten van de kwaliteit van zorg voor patiënten met hoofd-halskanker Meten van de kwaliteit van zorg voor patiënten met hoofd-halskanker Meten van de kwaliteit van zorg voor patiënten met hoofd-halskanker De zorg voor patiënten met hoofd-halskanker is goed geregeld in

Nadere informatie

Polikliniek Chirurgie

Polikliniek Chirurgie Polikliniek Chirurgie Inleiding U heeft binnenkort een afspraak op de polikliniek Chirurgie. In deze folder leest u meer over de gang van zaken op deze polikliniek. Organisatie In het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Heupecho bij kinderen

Heupecho bij kinderen Heupecho bij kinderen Uw arts heeft uw zoon of dochter doorverwezen voor nader onderzoek naar Diagnostiek voor U. Waarom adviseert uw arts Diagnostiek voor U? En hoe verloopt het onderzoek? IN DEZE FOLDER

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de VRE-bacterie

Veelgestelde vragen over de VRE-bacterie Veelgestelde vragen over de VRE-bacterie Algemeen 1. Wat is een VRE-bacterie? VRE staat voor Vancomycine Resistente Enterokok. De VRE-bacterie is een multiresistente enterokok, dat betekent dat deze bacterie

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen?

Uw medische gegevens elektronisch delen? Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Rob Brouwers. Optometrist. Schippers Optiek Beuningen

Rob Brouwers. Optometrist. Schippers Optiek Beuningen Rob Brouwers Optometrist Schippers Optiek Beuningen Aanleiding nieuw zorgprogramma Groei en vergrijzing Versterking eerstelijnszorg (Ab Klink) Integrale bekostiging chronische zorg een groep zorgverleners

Nadere informatie

Pag. 2. Pag. 3. Pag. 6. Pag. 8. Pag. 10. Pag. 14. Pag. 16

Pag. 2. Pag. 3. Pag. 6. Pag. 8. Pag. 10. Pag. 14. Pag. 16 1 Pag. 2 Pag. 3 Pag. 6 Pag. 8 Pag. 10 Pag. 14 Pag. 16 2 gebruikersnaam en wachtwoord en klikt op de link 'Controle via sms aanvragen'. MijnAlrijne is een zogenaamd patiëntenportaal. Een portaal is een

Nadere informatie

Hierbij doe ik u toekomen de antwoorden op de vragen van het kamerlid De Rouwe (CDA) over herkeuring voor een nieuw rijbewijs voor 70-plussers.

Hierbij doe ik u toekomen de antwoorden op de vragen van het kamerlid De Rouwe (CDA) over herkeuring voor een nieuw rijbewijs voor 70-plussers. abcdefgh de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Contactpersoon Datum 16 mei 2008 Ons kenmerk VENW/DGP2008/4495 Onderwerp kamervragen herkeuring rijbewijs 70plussers

Nadere informatie

Digitaal raadplegen van medische gegevens

Digitaal raadplegen van medische gegevens Digitaal raadplegen van medische gegevens Inleiding De Ommelander Ziekenhuis Groep heeft van elke patiënt een medisch dossier. Hierin houden de medisch specialisten en andere zorgverleners van het ziekenhuis

Nadere informatie

Testscenario s voor de ZorgDomein ZIS-koppeling (HL7 SRM / ORU)

Testscenario s voor de ZorgDomein ZIS-koppeling (HL7 SRM / ORU) Testscenario s voor de ZorgDomein ZIS-koppeling (HL7 SRM / ORU) Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Achtergrond 3 Doel van dit document 3 Testscenario s 4 Uitgangspunten voor het testen 4 Technische

Nadere informatie

Praten over behandelwensen en -grenzen

Praten over behandelwensen en -grenzen Praten over behandelwensen en -grenzen Praten over behandelwensen en -grenzen Informatie voor patiënten en familie Inleiding Als patiënt komt u in het UMC Utrecht met een bepaalde behandelwens. Meestal

Nadere informatie

Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk. De waarde van inwendige echo in alvleesklierontsteking met onbekende oorzaak

Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk. De waarde van inwendige echo in alvleesklierontsteking met onbekende oorzaak Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek De waarde van inwendige echo in alvleesklierontsteking met onbekende oorzaak Officiële titel: De rol van endoscopische echografie

Nadere informatie

Aspecten van het zorgpad hersentumor. Fenna Hummel, Neuro-oncologieverpleegkundige

Aspecten van het zorgpad hersentumor. Fenna Hummel, Neuro-oncologieverpleegkundige Aspecten van het zorgpad hersentumor Fenna Hummel, Neuro-oncologieverpleegkundige Aspecten van het zorgpad hersentumor Het zorgpad; wie doet wat/ wanneer/ toegangstijden Neuro-oncologisch verpleegkundige

Nadere informatie

Vasculaire Geneeskunde Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV)

Vasculaire Geneeskunde Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV) Vasculaire Geneeskunde Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV) Het Centrum voor Vroege Hart- en Vaatziekten (CVHV) is een multidisciplinair spreekuur voor patiënten die al op jonge leeftijd (onder

Nadere informatie

Uw partner voor uitwisseling van medische data.

Uw partner voor uitwisseling van medische data. Uw partner voor uitwisseling van medische data. Wie is Meddex? Het ondersteunen van veilige uitwisseling van patiëntdata is het hart van onze dienstverlening. Meddex maakt patiëntdata leesbaar uit alle

Nadere informatie

Programmaboekje zaterdag 26 oktober. OPEN HUIS CWZ / GC Waalsprong

Programmaboekje zaterdag 26 oktober. OPEN HUIS CWZ / GC Waalsprong Programmaboekje zaterdag 26 oktober OPEN HUIS CWZ / GC Waalsprong Van harte welkom bij het Open Huis van CWZ Waalsprong! Vandaag openen verschillende CWZ-specialismen en de zorgpartners van Gezondheidscentrum

Nadere informatie

Tia Service Radboud universitair medisch centrum

Tia Service Radboud universitair medisch centrum Tia Service Inleiding In overleg met uw behandelend arts bent u doorverwezen naar de TIA poli op de polikliniek Neurologie of Spoedeisende Hulp van het Radoudumc. Dit omdat u kortgeleden mogelijk kortdurend

Nadere informatie

VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens

VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens VRAGEN EN ANTWOORDEN over de elektronische uitwisseling van medische gegevens Wat? In december 2011 zijn de organisaties van huisartsen(posten), apothekers en ziekenhuizen met de NPCF tot een akkoord gekomen

Nadere informatie

BRMO. Bijzonder Resistent Micro-Organisme

BRMO. Bijzonder Resistent Micro-Organisme BRMO Bijzonder Resistent Micro-Organisme Inleiding Uit onderzoek is gebleken dat u met een Bijzonder Resistent Micro-organisme (BRMO) besmet bent. Dit zijn bacteriën die verwant zijn aan bacteriën die

Nadere informatie

eerstelijns diagnostische centra

eerstelijns diagnostische centra eerstelijns diagnostische centra SAN eerstelijns diagnostiek Partner met passie SAN is de brancheorganisatie voor huisartsenlaboratoria en diagnostische centra Samen met ruim 20 leden is SAN úw partner

Nadere informatie

Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier?

Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier? ALGEMEEN Recht op inzage Hoe vraag ik inzage in een patiëntendossier? In deze folder vindt u de volgende informatie: Onderscheid klinisch dossier, poliklinisch dossier en radiologische gegevens Verzoek

Nadere informatie

Polikliniek Neurochirurgie

Polikliniek Neurochirurgie Polikliniek Neurochirurgie 2 In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt op de polikliniek Neurochirurgie van het Radboudumc. In deze folder staat de gang van zaken op de polikliniek

Nadere informatie

Bijzonder Resistent Micro-Organisme

Bijzonder Resistent Micro-Organisme Bijzonder Resistent Micro-Organisme (BRMO en MRSA) In deze folder krijgt u uitleg over een Bijzonder Resistent Micro-Organisme (BRMO) en wat gevolgen hiervan zijn. Ook leest u algemene informatie over

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN FRANCISCUS PATIËNTENPORTAAL (LONGZIEKTEN) FRANCISCUS GASTHUIS

HANDLEIDING MIJN FRANCISCUS PATIËNTENPORTAAL (LONGZIEKTEN) FRANCISCUS GASTHUIS HANDLEIDING MIJN FRANCISCUS PATIËNTENPORTAAL (LONGZIEKTEN) FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Als patiënt van Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft u na inloggen met uw DigiD toegang tot de beveiligde website

Nadere informatie

Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk. De waarde van inwendige echo in alvleesklierontsteking met onbekende oorzaak

Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk. De waarde van inwendige echo in alvleesklierontsteking met onbekende oorzaak Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek De waarde van inwendige echo in alvleesklierontsteking met onbekende oorzaak Officiële titel: De rol van endoscopische echografie

Nadere informatie

Teleconsultatie voor minder doorverwijzingen van 2 e naar 1 e lijn in de regio Nijmegen en omstreken

Teleconsultatie voor minder doorverwijzingen van 2 e naar 1 e lijn in de regio Nijmegen en omstreken Plan van aanpak Teleconsultatie voor minder doorverwijzingen van 2 e naar 1 e lijn in de regio Nijmegen en omstreken Datum: 22-01-2015 Auteur Guido Adriaanse, Cecile Kramer en Mariëlle Ouwens (projectleider)

Nadere informatie

1. RSV: testaanbod. 1.1 RSV antigeen = sneltest

1. RSV: testaanbod. 1.1 RSV antigeen = sneltest RSV en influenza seizoen 2018-2019 Met het nieuwe RSV seizoen voor de deur en het daaropvolgend influenza seizoen, wilden we graag even stil staan bij de optimale diagnostische keuze. - Voor de detectie

Nadere informatie

Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV)

Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV) Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV) Het Centrum voor Vroege Hart- en Vaatziekten (CVHV) is een multidisciplinaire spreekuur voor patiënten die al op jonge leeftijd (onder de 50 jaar) te maken

Nadere informatie

Opsporen van chronische Q-koorts. Informatie voor deelnemers

Opsporen van chronische Q-koorts. Informatie voor deelnemers Opsporen van chronische Q-koorts Informatie voor deelnemers Opsporen van chronische Q-koorts Chronische Q-koorts is een ziekte waarbij mensen ernstige klachten kunnen krijgen en zelfs kunnen overlijden.

Nadere informatie

Onderzoek naar MRSA en andere BRMO

Onderzoek naar MRSA en andere BRMO Onderzoek naar MRSA en andere BRMO Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U heeft een pakket ontvangen voor onderzoek naar de MRSA (Methicilline Resistente Staphylococcus

Nadere informatie

Informatie voor patiënten met Erythropoiëtische Protoporfyrie (EPP)

Informatie voor patiënten met Erythropoiëtische Protoporfyrie (EPP) Het team van het Nederlands Porfyrie Centrum van het Erasmus MC wil u graag uitnodigen om een afspraak te maken op het metabole spreekuur van het Erasmus MC. Wat is erythropoiëtische Protoporfyrie (EPP)

Nadere informatie