Informatiebruchure. Studievereniging

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebruchure. Studievereniging"

Transcriptie

1 Informatiebruchure Studievereniging

2 Welkomstwoord Hoi aankomend pedagogiek- of ACPA student, Wat leuk dat je dit jaar zal beginnen met deze studie aan de Universiteit van Leiden. In dit boekje vind je alle informatie die je nodig hebt over Emile. Emile is de Studievereniging voor alle studenten Pedagogische Wetenschappen en Academische Pabo in Leiden. Wij organiseren excursies, lezingen, reizen, feestjes en nog veel meer! Een studievereniging is iets anders dan een studentenvereniging. Wij hebben geen verplichtingen of een ontgroening. Als lid krijg je 10% korting op de boekverkoop, je kunt met korting samenvattingen kopen van studieboeken en je krijgt korting op de activiteiten en reizen. Als je een semester (halfjaar) je boeken besteld bij Emile heb je meestal je lidmaatschapsgeld er al uit! Reden genoeg dus om lid te worden van Emile! In dit boekje vind je onder andere stukjes geschreven door leden over hun ervaring bij Emile, foto s, een interessant wetenschappelijk artikel geschreven door een lid, informatie over commissies, weetjes over Emile, waar je ons kan vinden, informatie over het Eerstejaarsweekend en over de boekverkoop. Het lidmaatschap is voor studenten Pedagogische Wetenschappen, schakelstudenten of studenten Academische Pabo. Voor het lidmaatschap dien je een jaarlijkse contributie van 17,50 te betalen. Wil je graag lid worden? Ga dan naar kopje Emile en dan lid worden. Mocht je nog vragen hebben kan je altijd mailen naar Hopelijk tot volgend jaar! Liefs, Het 28ste bestuur van Studievereniging Emile

3 Ervaringen leden Mijn naam is Elaj en ik afgelopen jaar mijn derde en laatste jaar Pedagogische Wetenschappen afgerond. In mijn eerste jaar ben ik samen met een vriendinnetje lid geworden van Emile. Daar heb ik nooit spijt van gehad! Al op het eerstejaarsweekend heb ik ontzettend veel leuke mensen leren kennen, met wie ik nu nog steeds veel omga. Tijdens dit weekend besloot ik met een vriendinnetje om me in te schrijven voor de reiscommissie. Samen met 6 andere studenten heb ik dat jaar een super leuke week naar Stockholm kunnen neerzetten. Omdat dit me zo goed bevallen was, heb ik me het jaar daarop opnieuw ingeschreven voor de reiscommissie. Ditmaal mocht ik als voorzitter een weekendje naar Brussel en een week naar Sint Petersburg organiseren en leiden. Ook dit was ontzettend leuk en leerzaam! Afgelopen jaar zat ik in de activiteitencommissie en de diescommissie. Met deze commissies heb ik de verjaardagsweek van de vereniging en nog een heleboel andere leuke activiteiten mogen organiseren. Schrijf je dus vooral in bij Emile, het is gewoon een super leuke studievereniging, die je veel leerzaams en gezelligheid biedt! Mijn naam is Wouter en ik ben 21 jaar. Ik zit in het vierde jaar van de Academische Pabo en ben sinds mijn eerste collegejaar lid van Emile. Ook ben ik nu voor het tweede jaar lid van de Mannencommissie van Emile, waar ik dit jaar de Voorzitter van ben. Met Emile heb ik veel leuke activiteiten gedaan en georganiseerd. Hierbij kan je denken aan skiën, een escape room, borrels en uiteraard ben ik bijna altijd van de partij op de vele feestjes! Dankzij Emile heb ik ook veel nieuwe vrienden gekregen en ik hoop volgend jaar nog steeds bij Emile actief te zijn in de Mannencommissie!

4 Hoi, ik ben Rick! Afgelopen jaar ben ik begonnen met de studie Pedagogische Wetenschappen. Ook ben ik bij de studievereniging gegaan en hier ben ik nog twee commissies gaan doen: de Mannencommissie en de Acquisitiecommissie. Met de commissies hebben we een escaperoom en een bingoborrel georganiseerd, wat superleuk was om te doen. Ik ben ook naar de EHBO cursus, de reizen en natuurlijk de feestjes geweest. Hierdoor leer je veel mensen kennen en het is super leuk om met anderen biertjes te drinken en te socializen. Hopelijk tot snel bij de activiteiten of commissies! Mijn naam is Sam en ik ga beginnen aan mijn derde jaar Pedagogische Wetenschappen. De afgelopen twee jaar heb ik een aantal commissies gedaan binnen Emile (Promotiecommissie, Activiteitencommissie, EJW). Wat mij trekt aan Emile is dat er naast de studie gebonden activiteiten ook leuke feesten en andere niet-studiegerelateerde activiteiten zijn, zoals bijvoorbeeld bubbelvoetbal of een dagje naar een pretpark. Door het doen van commissies heb ik veel mensen leren kennen in andere jaren en leuke ervaringen opgedaan. Als er iets is of je zoekt gezelligheid ga dan naar het Emile hok, want het bestuur staat altijd voor je klaar!

5 Mijn naam is Felice van der Burg en ik ben momenteel derdejaarsstudent Pedagogische Wetenschappen. Vanaf mijn eerste jaar ben ik actief lid bij studievereniging Emile, wat inhoudt dat je naast lid van de studievereniging ook lid bent van een commissie. Wat ik erg leuk vind aan het deelnemen aan een commissie, is dat je nieuwe mensen leert kennen uit alle jaarlagen van Pedagogische wetenschappen en Academische Pabo. Je leert wat er komt kijken bij het organiseren van een activiteit en bovenal is het erg gezellig! Ik ben enthousiast geworden over Emile door mee te gaan op eerstejaarsweekend. Hier heb ik veel nieuwe mensen leren kennen, waarmee ik nu nog steeds omga of zit in de collegezaal. Ik zou je dan ook zeker aanraden mee te gaan op dit leuke weekend! Hoi allemaal! Ik ben Irina en ik ben nu tweedejaars bij Emile. Mij is gevraagd wat over mijn ervaringen bij Emile te vertellen en ik kan jullie het alleen maar aanraden! Ik ben zelf voorzitter van de reiscommissie geweest en heb twee superleuke reizen naar Brugge en Budapest georganiseerd. Naast de Reisco zijn er nog genoeg andere activiteiten waar je met je vrienden naartoe kunt gaan. Zelf geniet ik altijd erg van de feestjes. Daarnaast kun je ook altijd even gezellig chillen in het hok, mocht je je vervelen.

6 Het Alice in Wonderland syndroom Drink mij stond er op het flesje dat Alice dronk vlak voordat ze zo klein werd dat ze nog geen 25 centimeter groot was en door een piepklein deurtje paste. Dit is een bekende scène uit het sprookje Alice in Wonderland, dat bijna iedereen wel kent door de productie van Walt Disney. Deze film is gebaseerd op het boek Alice s Adventures in Wonderland (1865), geschreven door Lewis Caroll. Wat echter maar weinig mensen weten, is dat John Todd in 1955 voor het eerst het Alice in Wonderland syndroom (AIWS) beschreef. Het AIWS is een perceptuele stoornis die bestaat uit aanvalsgewijze vervormingen in de visuele waarneming, het gehoor, aanrakingen en de beleving van tijd. De individuen met AIWS kunnen wijzigingen in hun perceptie van de grootte van objecten of hun eigen lichaamsdelen ervaren. Dit worden ook wel metamorfopsieën genoemd. Er zijn verschillende aandoeningen die kunnen leiden tot het ontstaan van AIWS, zoals migraine, epilepsie, bepaalde intoxicaties en infecties. De meeste symptomen van AIWS worden toegeschreven aan een disfunctie in centraal gelegen hersendelen die selectief reageren op bepaalde sensorische input. Bij de vervorming in de visuele waarneming kunnen delen van een mens of de omgeving er heel groot of juist heel klein uitzien. Ook kan een voorwerp opeens heel ver weg lijken, terwijl het in werkelijkheid heel dichtbij is. De geluiden uit de omgeving kunnen vervormd worden waargenomen, namelijk veel harder of zachter dan in werkelijkheid. Hier- door kan een stem van iemand heel anders klinken. Verder kunnen individuen met dit syndroom last hebben van een veranderde waarneming van gevoel, waardoor voorwerpen opeens anders aanvoelen dan dat normaal het geval is. Zo kan je huid opeens heel ruw of de grond erg zacht aanvoelen. Een ander symptoom is het hebben van een andere tijdsbeleving, waardoor het voelt alsof de tijd veel sneller of juist langzamer gaat dan in werkelijkheid het geval is. Al deze symptomen kunnen leiden tot een erg angstige ervaring van de wereld. Er is casuïstiek bekend van een negenjarige jongen die door werd verwezen wegens visuele derealisatie. Als hoofd- klacht had hij al enkele weken last van nachtmerries. Hij werd dan gillend wakker en wilde niet getroost worden door zijn

7 vader, omdat deze er door vervormingen niet uitzag als papa. De objecten in zijn kamer zag hij ook vervormd, namelijk heel klein en van veraf. Soms leken de objecten wel monsters. Ook op school had hij enkele malen zulke aanvallen ervaren, waarbij hij het bord plotseling groot zag en de lettertjes heel klein. Een dergelijke aanval duurde dan circa 10 minuten. Daarnaast is er een hypothese dat de veranderingen in lichaamsschema s die Alice ondergaat in het verhaal gebaseerd zijn op de ervaringen van de auteur zelf. Zo leed Lewis Carroll aan migraine en in zijn dagboeken staan aanwijzingen dat hij daarbij bepaalde vergelijkbare auraver- schijnselen ervoer. Sluitend bewijs voor deze hypothese is echter nooit gevonden. Over het AIWS zijn op dit moment geen exacte prevalentiecijfers bekend. Over het algemeen wordt aangenomen dat het syndroom zeldzaam is, hoewel sommige klinische studies anders beweren. Zo is er in een klinische studie bij patiënten met migraine aangetoond dat de prevalentie bij deze groep zelfs rond de 15% ligt. In de International Classification of Diseases, Clinical Modification wordt het AIWS wel kort genoemd, maar in de DSM-5 helemaal niet. Op dit moment ontbreken nog klinisch bruikbare criteria voor het stellen van deze diagnose. De behandeling voor AIWS heeft voornamelijk betrekking op het behandelen van de onderliggende aandoening. Verder bestaat het uit het geruststellen van de patiënt. Dit blijkt in de helft van de gevallen ook al voldoende te werken. Hierbij is er begeleiding van specialistische hulp, zoals een arts, verpleegkunde, maatschappelijk werker of psycholoog. Het te boven komen van een stoornis is vaak een lastig en zwaar traject, maar wanneer dit lukt kan dit zeker gezien worden als een nieuwe start.

8 Boekverkoop Om je jaar goed te beginnen zijn de studieboeken natuurlijk een belangrijk onderdeel, vandaar dat Studievereniging Emile twee keer per jaar een boekverkoop organiseert. Zowel in het eerste semester als in het tweede semester is het mogelijk om boeken gemakkelijk via onze webshop te bestellen. Wanneer je lid bent bij de vereniging krijg je op de Nederlandse literatuur 10% korting en zelfs 15% korting op buitenlands literatuur! Mocht je nog geen lid bij ons zijn maar wil je wel graag gebruik maken van deze korting, kan je alsnog lid bij ons worden door het invullen van het online-inschrijfformulier. Dit formulier vind je op onze website. Wij controleren op lidmaatschap via het ledenbestand. Het is dus belangrijk dat je eerst je lidmaatschap inschrijfformulier invult voordat je je boeken bestelt. Wij streven ernaar de webshop vanaf 1 juli open te stellen. De webshop zal vervolgens het gehele semester geopend zijn, maar de korting is slechts een beperkte periode geldig. Hou hiervoor dan ook goed de website in de gaten. De boekenlijst voor het eerste semester zal binnenkort per mail naar jou gestuurd worden en is tevens op onze website terug te vinden. Hier staat de link naar de webshop met een stappenplan hoe je de boeken moet bestellen. De boeken worden thuis bezorgd en hebben een gemiddelde levertijd van 5 dagen. Voor Nederlandse boeken is er bij wet een vaste prijs, maar voor studieboeken geldt een uitzondering. Leden van een studievereniging, die tijdens een bestelperiode bestellen, kunnen 10% korting op de vaste prijs krijgen voor studieboeken, omdat de studievereniging die namens hen collectief kan bestellen. Buiten de bestelperiodes kun je nog steeds je boeken bij ons online bestellen, maar mogen wij helaas van de wet maximaal 5% korting geven op Nederlandse boeken (mits minimaal 2 Nederlandse boeken besteld zijn). Voor internationale boeken is er geen wetgeving en daarop krijg je bij ons natuurlijk altijd maximale korting! De bestelperiode loopt tot half september.

9 Commissies De activiteiten binnen Emile worden georganiseerd door commissies. De commissieleden gaan vol enthousiasme aan de slag om leuke dingen voor de andere leden te organiseren. In de commissies zitten studenten van verschillende jaarlagen, waardoor je op een leuke manier andere mensen leert kennen. Ook ontwikkel je je organisatorisch talent en staat het goed op je CV. Als je geïnteresseerd bent in een commissie is er aan het begin van het collegejaar een commissievoorlichting en ook tijdens het eerstejaarsweekend zal er meer verteld worden over de verschillende commissies die wij hebben! Ben je nu al benieuwd wat voor soort commissies wij hebben? Kijk dan op onze website! Let op: deze commissies kunnen ieder jaar veranderen.

10 Eerstejaarsweekend Ieder studiejaar starten ongeveer 200 studenten met de opleiding Pedagogische Wetenschappen of Academische Pabo. Uit ervaring blijkt het lastig te zijn om je medestudenten te leren kennen wanneer je in een grote collegezaal hoorcolleges volgt. Niet getreurd, hier heeft Emile een oplossing voor: het Eerstejaarsweekend! Het Eerstejaarsweekend (EJW) is een gezelligheidsweekend waar je verschillende medestudenten leert kennen. Dit weekend wordt georganiseerd door de eerstejaarsactiviteitencommissie van Emile en zij hebben een ontzettend leuk programma voor jullie samengesteld dat te maken heeft met het thema Back to the future. Het EJW is absoluut geen ontgroeningsweekend, het draait echt alleen om gezelligheid en elkaar leren kennen! Dit jaar zal het EJW plaatsvinden van vrijdag 14 september tot en met zondagmiddag 16 september in groepsaccommodatie Katteveld in Werkhoven. Wanneer het rooster van jullie bekend is, zal er ook meer informatie volgen over de precieze tijden van het weekend. Wij zorgen in ieder geval dat je geen lessen hoeft te missen!

11 Aanmelden Het weekend kost voor leden van Emile 60,- en niet-leden betalen 70,-. Voor deze prijs krijg je twee overnachtingen, het diner op vrijdag en zaterdag, het ontbijt gedurende dit weekend en vele leuke activiteiten en gezelligheid! Lijkt het jou leuk om mee te gaan met het Eerstejaarsweekend? Dan kun je je inschrijven via het online-inschrijfformulier. Deze kan je vinden op onze website: Wanneer wij jouw inschrijving én betaling ontvangen hebben, krijg je verdere informatie toegestuurd via de mail. Liefs, De EJA-commissie

12 Wat weet jij over Emile? 1 In het hok van Emile mag de koekjespot nooit leeg zijn. Kom dus gezellig tussen je college door bijkletsen, theedrinken en natuurlijk de koekjespot leeg eten! 2 De verenigingskleur is rood. Dit zie je onder andere terug in het hok, ons logo en onze merchandise. 3 Emile is vernoemd naar de hoofdpersoon uit het boek Emile ou de l education geschreven Jean- Jacques Rousseau. Hij interesseerde zich in hoe kinderen leren. Het boek heeft een sterke invloed gehad binnen de filosofie van de opvoeding in die tijd. 4 Emile organiseert haar feestjes altijd in samenwerking met andere verenigingen, zodat onze studenten ook nieuwe mensen leert kennen buiten je studie.

13 Waar vind je ons? Kom langs in het hok: SB05 Kijk op de site: Stuur een mail: Bel op: Of stel je vragen tijdens het eerstejaarsweekend of tijdens één van de activiteiten. Wil jij een goede start maken met je studie? Neem dan ook een kijkje op de website van Universiteit Leiden. Hier staan allerlei handige tips en weetjes die je goed kunt gebruiken.

14

Informatiebrochure. Studievereniging

Informatiebrochure. Studievereniging Informatiebrochure Studievereniging Welkomstwoord Hoi aankomend pedagogiek of ACPA student! Wat leuk dat je dit jaar zal beginnen met deze studie aan de Universiteit van Leiden. In dit boekje vind je alle

Nadere informatie

Beste aankomende psychologiestudent,

Beste aankomende psychologiestudent, Beste aankomende psychologiestudent, Gefeliciteerd met je toelating tot de opleiding psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een lange zomer is de tijd aangebroken waarin je gaat studeren, je

Nadere informatie

Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie!

Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie! Dé studievereniging voor alle Communicatie-studenten in Groningen Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie! Het bestuur van Commotie Beste aankomende eerstejaars CIW-student, Communicatie- en Informatiewetenschappen,

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2016-2017 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2018-2019 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2017-2018 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

Beste aankomende psychologiestudent!

Beste aankomende psychologiestudent! Beste aankomende psychologiestudent! Gefeliciteerd met je toelating tot de opleiding Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen! Na een lange zomer en een jaar hard werken aan je examens is de tijd

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2019-2020 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

Resultaten halfjaarlijkse enquête Deelnemers. Geachte Algemene Ledenvergadering,

Resultaten halfjaarlijkse enquête Deelnemers. Geachte Algemene Ledenvergadering, Geachte Algemene Ledenvergadering, Hierbij presenteert het VIII e bestuur u de uitslagen van de halfjaarlijkse enquête, afgenomen in maart 2016. Met de afname van deze enquête heeft het bestuur getracht

Nadere informatie

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Molecular Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas

Nadere informatie

Naam opleiding: Technische Bestuurskunde. Toelating

Naam opleiding: Technische Bestuurskunde. Toelating Naam opleiding: Technische Bestuurskunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Complex Introductiekamp 2013

Complex Introductiekamp 2013 Complex Introductiekamp 2013 Ga jij met ons mee? 2 Ervaringen voorgaande jaren Genieten met een zachte g! Ik wil nog een keer mee! Ik heb een heel vet weekend gehad, maar ik ben nu gesloopt! Ik had nooit

Nadere informatie

S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl. Verenigingsgids

S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl. Verenigingsgids S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl Verenigingsgids Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Visie... 5 Activiteiten... 7 Algemene Ledenvergadering... 8 Kamer van Koophandel... 8 Financiën...

Nadere informatie

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014 Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014 Algemeen Met dit formulier solliciteer je voor een functie in één van de commissies van S.F.V. Cedo Nulli om zo actief lid te worden. Actief lidmaatschap

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd met je keuze om Geschiedenis te studeren in Leiden. Komend jaar zal je

Van harte gefeliciteerd met je keuze om Geschiedenis te studeren in Leiden. Komend jaar zal je Doelensteeg 16 2311 VL, Leiden (071) 527 2352 Beste eerstejaars, www.dehsvl.nl info@dehsvl.nl Van harte gefeliciteerd met je keuze om Geschiedenis te studeren in Leiden. Komend jaar zal je kennis maken

Nadere informatie

Behoefteonderzoek Resultaten

Behoefteonderzoek Resultaten Behoefteonderzoek Resultaten 5 10 Inleiding Dit jaar is er voor het eerst een grootschalig Dimensie behoefteonderzoek gedaan onder alle (huidige) studenten Psychologie, Onderwijskunde en EST. Dit om te

Nadere informatie

Commissies Studievereniging PAP. Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur

Commissies Studievereniging PAP. Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur Commissies 2019-2020 Studievereniging PAP Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur 1. Alumnicommissie Deze commissie organiseert samen met de universiteit activiteiten voor alumni. Alumni zijn (ex-)pap-leden

Nadere informatie

Kinderneurologie.eu. Alice in wonderland syndroom.

Kinderneurologie.eu. Alice in wonderland syndroom. Alice in wonderland syndroom Wat is het Alice in wonderland syndroom? Het Alice in wonderland syndroom is een aandoening waarbij kinderen aanvallen hebben waarbij mensen of voorwerpen in de omgeving vervormd

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

De studiebelasting voor Werktuigbouwkunde bedraagt gemiddeld 42 uur per week. Wiskunde is wel een

De studiebelasting voor Werktuigbouwkunde bedraagt gemiddeld 42 uur per week. Wiskunde is wel een Naam opleiding: Werktuigbouwkunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen kan

Nadere informatie

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Inhoudsopgave Welkom Blz. 3 Wat zijn baby- en kindergebaren? Blz. 4 Voordat je begint Blz. 5 De eerste gebaren Blz. 6 & 7 Gebaren- tips Blz. 8 Veel gestelde

Nadere informatie

Faculteit Geowetenschappen Departement Sociale Geografie en Planologie

Faculteit Geowetenschappen Departement Sociale Geografie en Planologie Postbus 80.115, 3508 TC Utrecht Faculteit Geowetenschappen Departement Sociale Geografie en Planologie Bezoekadres Princetonlaan 8A 3584 CB UTRECHT Telefoon E-mail Website Datum Onderwerp 030-2532789 vugs@uu.nl

Nadere informatie

Academische opleiding leraar basisonderwijs

Academische opleiding leraar basisonderwijs 2015 2016 Academische opleiding leraar basisonderwijs ACADEMISCHE OPLEIDING LERAAR BASISONDERWIJS Vind jij het inspirerend om aan kinderen les te geven? Ben je geïnteresseerd in onderzoek naar verschillen

Nadere informatie

Informatieboekje voor Duitse studenten

Informatieboekje voor Duitse studenten Informatieboekje voor Duitse studenten Over - Studievereniging Communiqué - Activisme in Nederland - Wonen in Nederland - Het Nederlandse onderwijssysteem - Interessante links - Nederlandse gewoontes -

Nadere informatie

Naam opleiding: Technische Natuurkunde. Toelating

Naam opleiding: Technische Natuurkunde. Toelating Naam opleiding: Technische Natuurkunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Kunstmatige Intelligentie Introductie 2018

Kunstmatige Intelligentie Introductie 2018 Kunstmatige Intelligentie Introductie 2018 Bevat handige informatie over: het introkamp, de studievereniging U.S.C.K.I. Incognito, kunstmatige intelligentie en de introductiedagen. Beste student(e), Welkom

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit?

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit? Naam opleiding: Industrieel Ontwerpen Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel

Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel Ontdek welke studie écht bij je past Intermijn is een studiekeuzeorganisatie met een duidelijke visie als het gaat om kiezen: kiezen moet je leren. Een

Nadere informatie

Introductieweek Van Hall Larenstein Velp, 2018

Introductieweek Van Hall Larenstein Velp, 2018 Introductieweek Van Hall Larenstein Velp, 2018 Een goed begin van je studiejaar! Voorwoord Beste toekomstige student, Terwijl jij op dit moment van een welverdiende vakantie aan het genieten bent, zijn

Nadere informatie

PARTNERBROCHURE STUDIEVERENIGING LINKIT

PARTNERBROCHURE STUDIEVERENIGING LINKIT PARTNERBROCHURE STUDIEVERENIGING LINKIT Datum: 1 November 2017 Versie: 4.5 Auteurs: Tristan Foot Extern Coördinator der S.V. Linkit 17-18 E-mail: Extern@svlinkit.nl Bestuur@svlinkit.nl Voor u ligt een

Nadere informatie

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2014-2015 Algemeen Met dit formulier solliciteer je voor een functie in één van de commissies van S.F.V. Cedo Nulli. Deelname aan een commissie is niet alleen

Nadere informatie

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2015-2016 Algemeen Met dit formulier solliciteer je voor een functie in één van de commissies van S.F.V. Cedo Nulli. Deelname aan een commissie is niet alleen

Nadere informatie

1. Jurriaan Vogel. 2. Mark van Wijgerden. Waarde medestudenten,

1. Jurriaan Vogel. 2. Mark van Wijgerden. Waarde medestudenten, 1. Jurriaan Vogel Als derdejaarsstudent Bedrijfseconomie mag ik dit jaar al namens Student Party ECCO in de faculteitsraad van Tilburg School of Economics and Management plaatsnemen. Hier hebben we al

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit? Nanobiology wordt uitsluitend in Delft gegeven.

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit? Nanobiology wordt uitsluitend in Delft gegeven. Naam opleiding: Nanobiology Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen kan altijd

Nadere informatie

Introductie Bacheloropleiding Psychologie

Introductie Bacheloropleiding Psychologie Introductie Bacheloropleiding Psychologie 31 augustus 2015 Anna Zandvliet, Arjaan Wit Instituut Psychologie Welkom Organisatie Universiteit/Faculteit/Instituut Programma propedeuse In het kort: BSA & studiebegeleiding

Nadere informatie

Studievereniging kic. De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen

Studievereniging kic. De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen Studievereniging kic De vereniging (kort) Geen ontgroeningen of verplichtingen Wat Is KIC? KIC staat voor Kien in Communicatie en is één van de twee studieverenigingen voor het Instituut voor Communicatie,

Nadere informatie

Studentenvereniging UMTC

Studentenvereniging UMTC Studentenvereniging UMTC WELKOM Beste aankomend student, Binnenkort staat je leven op zijn kop: je wordt student! Starten met studeren, je maakt nieuwe vrienden en wellicht ga je op kamers. De Utrechtse

Nadere informatie

Jouw weg naar het hoger onderwijs

Jouw weg naar het hoger onderwijs Jouw weg naar het hoger onderwijs Inspiro_folder_v1.indd 1 INSPIRO COLLEGE.BE Ben je ook zo nieuwsgierig naar je nieuwe school? Hoe je er gaat leren en welke nieuwe vrienden en vriendinnen je gaat krijgen?

Nadere informatie

Naam opleiding: Life Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Life Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Life Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? De studie is pittig; zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie direct vol voor gaat. Gas terugnemen kan altijd

Nadere informatie

Hoe ga je in gesprek met hulpverleners?

Hoe ga je in gesprek met hulpverleners? Hoe ga je in gesprek met hulpverleners? Dat kan ik dus gewoon zeggen! Longpunt 18-11-2016 Cecile Hilderink, verpleegkundige Natasja Mathijssen, psycholoog Oefening 1 Oefening 1 President Obama heeft ook

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Begroting 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice-voorzitter

Nadere informatie

Nieuwsbrief Simius Hircus Februari 2017

Nieuwsbrief Simius Hircus Februari 2017 Nieuwsbrief Simius Hircus Februari 2017 Beste leden, Ook al mag het eigenlijk niet meer, alsnog de beste wensen voor 2017 aan iedereen! Een nieuw jaar om weer heerlijk te trainen en allerlei leuke dingen

Nadere informatie

Dubai. Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September Foto : groep Dubai 2017

Dubai. Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September Foto : groep Dubai 2017 Dubai Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September 2018 Foto : groep Dubai 2017 Samenvatting Na het succes van het afgelopen jaar gaan we komend schooljaar in het kader van het profielwerkstuk met een kleine

Nadere informatie

HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE

HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE UNIVERSITEIT LEIDEN HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN 2015-2016 1 Deze brochure is bedoeld voor eerstejaarsstudenten die nog net niet of nog maar net gestart zijn

Nadere informatie

Word actief lid en solliciteer voor een commissie! Criminologie In Actie

Word actief lid en solliciteer voor een commissie! Criminologie In Actie Word actief lid en solliciteer voor een commissie! Waarom in een commissie? Leerzaam samenwerken, organiseren, plannen, contact leggen Leer studenten uit je eigen en andere jaren beter kennen Gezelligheid

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Wat is Integrand?... 4 Missie en visie... 4 Core business... 4 Structuur van Integrand...

Nadere informatie

Oprichtingsplan 2010/2011

Oprichtingsplan 2010/2011 Oprichtingsplan 2010/2011 Saxion Hogeschool Enschede, Juni 2010 Pag. 1 Inleiding Voor u ligt het oprichtingsplan voor studievereniging Construct, die de studies Bouwkunde en Civiele Techniek van de Saxion

Nadere informatie

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Malin Alm, de erasmuscoördinator voor internationale rechtenstudenten.

Met wie moet je als erasmusstudent het eerst contact opnemen als je aankomt? Malin Alm, de erasmuscoördinator voor internationale rechtenstudenten. Erasmusbestemming: Uppsala, Zweden Academiejaar: 2014-2015 Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Het universiteitsgebouw is in

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR Informatiebrochure

ACADEMIEJAAR Informatiebrochure NIEUW IN LEUVEN? ACADEMIEJAAR 2018-2019 PEDAGOGISCHE KRING Informatiebrochure Beste nieuwe studenten! In naam van de Pedagogische Kring heten wij jullie hartelijk welkom op de KU Leuven! Als nieuwe student

Nadere informatie

1. Functieomschrijvingen

1. Functieomschrijvingen Beleidsplan Bestuur 2011 2012 1. Functieomschrijvingen Voorzitter De functie van Voorzitter wordt dit jaar bekleed door Erlijn Netz. De Voorzitter heeft zitting in het dagelijks bestuur van de vereniging

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Voor de ruim 800 leden organiseert HMV Actis een breed scala aan activiteiten, zowel informeel als formeel.

Voor de ruim 800 leden organiseert HMV Actis een breed scala aan activiteiten, zowel informeel als formeel. Welkom HMV Actis is de studievereniging van het instituut voor Marketing Management. Bij de vereniging kun je gedurende je studie genieten van vele voordelen. Ga bijvoorbeeld gratis mee naar bedrijfsbezoeken,

Nadere informatie

WORD JIJ HET NIEUWE GEZICHT VAN PAP?

WORD JIJ HET NIEUWE GEZICHT VAN PAP? WORD JIJ HET NIEUWE GEZICHT VAN PAP? BESTUURSINFORMATIEBOEKJE 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Het bestuur 4 Voorzitter 4 Secretaris 5 Penningmeester 5 Coördinator Studie-inhoudelijk 6 Coördinator Ontspanning

Nadere informatie

College van Bestuur Lijst Calimero Dagtekening: 17 december 2014 Notitie Studeren in het buitenland

College van Bestuur Lijst Calimero Dagtekening: 17 december 2014 Notitie Studeren in het buitenland Adresgegevens Oude Kijk in t Jatstraat 39 9712 EB GRONINGEN E: contact@lijstcalimero.nl I: www.lijstcalimero.nl KvK Groningen 50004271 ING Bank NV 5061564 Aan: College van Bestuur Van: Lijst Calimero Dagtekening:

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

Welkom bij Communicatiewetenschap!

Welkom bij Communicatiewetenschap! Welkom bij Communicatiewetenschap! 1 Drs. Ivar Klinkenberg Beleidsmedewerker College of Communication 2 Vandaag: Welkom door de onderwijsdirecteur Belangrijke informatie over het onderwijs Inschrijving

Nadere informatie

Kortom, we hopen er weer een geweldige week van te maken!

Kortom, we hopen er weer een geweldige week van te maken! Salut eerstejaars! Welkom in Utrecht, bij de studie Franse taal en cultuur, de gezelligste studie die er bestaat! We zijn erg blij dat jullie voor deze studie hebben gekozen. Je gaat een ongelooflijk leuke

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand

Parttime bestuursjaar bij Integrand Parttime bestuursjaar bij Integrand Integrand verbindt en stimuleert ambitie 1 Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Algemeen b. Voorzitter c. Vicevoorzitter/HR-manager

Nadere informatie

Jouw gratis weggever maken

Jouw gratis weggever maken a Jouw gratis weggever maken Deel waardevolle kennis en help meer mensen. Cliënten aantrekken met e-mailmarketing Opdracht 1: Onderwerp en opzet van jouw gratis weggever Vul antwoord in op de onderstaande

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 4 Jouw gedacht... 5 Middagpauze Workshops Einde Bedankt... 22

Inhoudsopgave. Voorwoord... 4 Jouw gedacht... 5 Middagpauze Workshops Einde Bedankt... 22 VERSLAG 2 Inhoudsopgave Voorwoord... 4 Jouw gedacht... 5 Middagpauze... 17 Workshops... 18 Einde... 21 Bedankt... 22 3 Beste Kei-Jonger, Op zaterdag 28 april 2018 kwamen we met een hele groep Kei-Jongers

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Stageverslag klas 9 Parcival College 2013 Inhoudsopgave Stages Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Tijdens je stage Doel van de stage Stageprogramma Voorbereiding en afsluiting Waar moet je op letten

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Het Giving Back studentenprogramma is een ontwikkelingsgericht programma met een mentorschap en interessante workshops gericht op jouw ontwikkeling.

Het Giving Back studentenprogramma is een ontwikkelingsgericht programma met een mentorschap en interessante workshops gericht op jouw ontwikkeling. Succes inspireert! Ben jij (binnenkort) HBO/WO student en is voor jou alleen de sky the limit? Heb jij ambitie en talent, en wil je leren nog krachtiger te worden om je ambitie daadwerkelijk waar te maken?

Nadere informatie

juni Jacqueline van Laar COLOFON

juni Jacqueline van Laar  COLOFON juni 2017 - Jacqueline van Laar info@schakelom.nl www.schakelom.nl COLOFON BELANGRIJKE NOOT VOOR DE LEZER Behoudens de in of krachtens de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze

Nadere informatie

Samenwerken met DELFT

Samenwerken met DELFT Samenwerken met DELFT AEGEE AEGEE AEGEE (Association des Etats Généraux des Etudiants de l Europe / European Students Forum) is gesticht in 1985 in Parijs, Frankrijk met idee van een verenigd Europa.

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

y = y = y = Jaargang 1 nummer 6 Beste lezers van het Fiboekje,

y = y = y = Jaargang 1 nummer 6 Beste lezers van het Fiboekje, Jaargang 1 nummer 6 Beste lezers van het Fiboekje, In deze editie kun je een interview met meneer Vermeij vinden. Er staan een aantal leuke stukjes over de afgelopen en komende activiteiten in. Ook kun

Nadere informatie

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief april 2014

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief april 2014 Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 16 11 april 2014 Het woord waardoor Nederlanders altijd verraden dat ze Nederlands zijn is 'hè'. 'We went to Disney World, hè, and the kids really liked it, hè. Paulien

Nadere informatie

LOB, wat moet ik ermee als ouder?

LOB, wat moet ik ermee als ouder? LOB, wat moet ik ermee als ouder? U heeft als ouder/ verzorger veel invloed op de loopbaankeuzes van uw zoon of dochter. Omdat u uw kinderen goed kent, weet waar ze goed in zijn en waar ze blij van worden.

Nadere informatie

HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE

HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE UNIVERSITEIT LEIDEN HOE OVERLEEF IK DE START VAN EEN NIEUWE STUDIE PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN 2017-2018 1 Deze brochure is bedoeld voor eerstejaarsstudenten die nog net niet of nog maar net gestart zijn

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Berlijn Academiejaar: twee semesters

Erasmusbestemming: Berlijn Academiejaar: twee semesters Erasmusbestemming: Berlijn Academiejaar: 2015-2016 twee semesters Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? - De universiteit is zeer centraal gelegen -

Nadere informatie

Opdrachten voor leerlingen. PO groep 6, 7 en 8. Let op! Wanneer u het lesmateriaal uitprint vervalt

Opdrachten voor leerlingen. PO groep 6, 7 en 8. Let op! Wanneer u het lesmateriaal uitprint vervalt Dit lesmateriaal bestaat uit twee delen: DOCENTENHANDLEIDING Deze bevat handvatten om de documentaire te behandelen in de klas en achtergrondinformatie. U kunt zelf op basis van tijd, behoefte en niveau

Nadere informatie

Commissies. Actief lid worden. VRAGEN? info@mercurius-uva.nl

Commissies. Actief lid worden. VRAGEN? info@mercurius-uva.nl 1 Mercurius in het kort Mercurius is de studievereniging voor de opleiding Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is een vereniging door, maar bovenal voor studenten. Mercurius organiseert

Nadere informatie

Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP?

Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP? Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP? Bestuursinformatieboekje 2016-2017 Inhoud Voorwoord 3 Het bestuur 4 Voorzitter 4 Secretaris 5 Penningmeester 5 Coördinator Studie-inhoudelijk 6 Coördinator intern

Nadere informatie

Trans 10 3512 JK Utrecht www.albionutrecht.nl

Trans 10 3512 JK Utrecht www.albionutrecht.nl Trans 10 3512 JK Utrecht www.albionutrecht.nl DE VERENIGING LEDENPAS Albion is de studievereniging van de studie Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Als studievereniging is het onze taak

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot

Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot Boekverslag Nederlands Kaas door Willem Elsschot Boekverslag door een scholier 1890 woorden 23 augustus 2003 4,4 17 keer beoordeeld Auteur Genre Willem Elsschot Roman Eerste uitgave 1933 Vak Nederlands

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Zoals vastgesteld op de Halfjaarlijkse ALV, 13 februari 2017 1 1 Gebaseerd op het HR van het bestuur 2009-2010, zoals vastgesteld

Nadere informatie

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Je ouders kunnen perfecte last minute studie oriëntatiecoaches zijn, maar weten ze eigenlijk wel wat je dromen en ambities zijn? En omgekeerd: weet jij hoe jouw

Nadere informatie

Pagadders. Beste pagadders

Pagadders. Beste pagadders Beste pagadders Pagadders Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dat betekent natuurlijk ook een nieuw werkjaar voor KSA Frassati! Ik, Alexander (of Alex), heb de eer om de plaats van Charlene als banleider

Nadere informatie

STUDIEBOEKJE. Externe Universiteiten

STUDIEBOEKJE. Externe Universiteiten STUDIEBOEKJE Externe Universiteiten 2016-2017 1 2 EBC 2016-2017 Lieve Eerstejaars, Voor jullie ligt het Studieboekje voor: Externe universiteiten Voor al jullie vragen kunnen jullie altijd bij ons terecht!

Nadere informatie

De commissiewijzer 2016-2017

De commissiewijzer 2016-2017 De commissiewijzer 2016-2017 Inhoud De commissiewijzer 2016-2017... 1 1. De feestcommissie... 2 2.1 Wat doet deze commissie?... 2 2.2 Wie zoekt deze commissie?... 2 2.3 Hoeveel tijd ben je ongeveer kwijt?...

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Hallo allemaal, Via deze nieuwsbrief willen we jullie dit keer iets uitgebreider informeren over wat CSN precies doet. In de agenda vinden jullie wat er de komende tijd gaat komen. Daarnaast zullen we

Nadere informatie

Introductiedagen Velp Een leuk begin van je studiejaar!

Introductiedagen Velp Een leuk begin van je studiejaar! Introductiedagen Velp 2017 Een leuk begin van je studiejaar! Voorwoord Beste aankomende student, Leuk dat je bij ons komt studeren. Om je studiejaar goed te beginnen nodigen we je uit voor onze introductieweek

Nadere informatie

Aandacht voor de mens in de patiënt

Aandacht voor de mens in de patiënt Aandacht voor de mens in de patiënt Wij zijn CareAbout Inhoud 1. Sollicitatieprocedure 2. Ontplooiingstraject studenten 3. Hoe gaat CareAbout te werk? 4. Verwachting Introductie CareAbout gelooft in aandacht

Nadere informatie

VCSVU. nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6

VCSVU. nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6 VCSVU nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6 Lieve leden, De laatste nieuwsbrief verscheen vlak voor de zomervakantie, dus het is weer de hoogste tijd voor een nieuwsbrief. Ten eerste hoop

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 8 Oktober/november 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht

Nadere informatie

Meerjarenplan Studievereniging PAP

Meerjarenplan Studievereniging PAP Meerjarenplan 2016-2019 Studievereniging PAP 1 Voorwoord Beste bestuurslid of geïnteresseerde, In dit meerjarenplan zijn algemene doelen geformuleerd voor studievereniging PAP van de opleiding Pedagogische

Nadere informatie