1. Gemeente - budgetwijziging goedkeuring

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Gemeente - budgetwijziging goedkeuring"

Transcriptie

1 Gemeenteraad Bocholt 26/10/ Gemeente - budgetwijziging goedkeuring Aan de raad wordt voorgesteld om zowel in het exploitatie als het investeringsbudget een budgetwijziging door te voeren. Het betreft een verhoging en verlaging van ontvangsten en uitgaven. Het budget sluit na deze wijzigingen als volgt: 2017 Exploitatiebudget Investeringsbudget Andere Gecumuleerde budgettaire resultaat Bestemde gelden Resultaat op kasbasis Autofinancieringsmarge Verder moet de gemeenteraad volgende documenten van de budgetwijziging goedkeuren: - verklarende nota; - financiële nota. Standpunt N-VA: Akkoord, er staan niet echt spectaculaire wijzigingen tussen. Wel willen we nog eens pleiten voor meer realistische budgetten. We merken dat er bij enkele items over gebudgetteerd werd, zelfs tot een verschil van > 50% voor het project Hamonterweg en voor de restauratie van de pastorie in Lozen. Tussenkomst: Wijzigingen die om een nadere verklaring vragen zijn de rioleringswerken voor de Egelshovenstraat, hiervoor werd het budget opgetrokken van ,-EUR naar ,-EUR. En het verwijderen van de zandhopen dat verschoven wordt naar 2018, waardoor het budget met ,-EUR in mindering gebracht wordt. Wat is de reden voor deze verschuiven?

2 Antwoord: Het bedrag van ,-EUR voor het verwijderen van de zandhopen aan de Damburg, werd verschoven naar 2018, omdat dit project in 2017 niet meer zal doorgaan. Aanleiding voor de verschuiving is dat men het zand niet wil afvoeren, terwijl de kans nog bestaat dat dit nodig is voor de ophoging van het gebied. De verhoging in het budget voor de Egelshovenstraat heeft te maken met het aanpakken van de wateroverlast in dit gebied. Aangezien er nu toch rioleringswerken uitgevoerd moeten worden, opteert de gemeente om de beiden gelijktijdig uit te voeren. Dit was oorspronkelijk niet voorzien in de budgetten. 2. AGB - aanpassing meerjarenplan goedkeuring Het AGB Bocholt legt de aanpassing van haar meerjarenplan ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad. De Raad van Bestuur behandelt de aanpassing in haar vergadering van 26 oktober Het meerjarenplan voor de dienstjaren voldoet aan de opgelegde BBC-normen. 3. AGB - budgetwijziging goedkeuring Het AGB Bocholt legt de verklarende- en financiële nota met betrekking tot budgetwijziging nr ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad. De Raad van Bestuur behandelt de budgetwijziging in haar vergadering van 26 oktober Het budget 2017 voldoet aan de opgelegde BBC-normen.

3 4. Kerkhof Bocholt - ontgraving perceel - lastvoorwaarden en gunningswijze - goedkeuring Om in de nabije toekomst plaatsgebrek op het kerkhof van Bocholt te vermijden, zijn onze gemeentediensten genoodzaakt over te gaan tot ontruiming van het oudste perceel, rechts vooraan (graven van 1963 tot 1974). Sinds Allerheiligen 2016 hangt er aan de ingang van het kerkhof en aan elk betrokken graf een kennisgeving hierover. Zonder tegenbericht vóór 30 november 2017 zullen de grafstenen verwijderd worden en zullen de stoffelijke resten begraven worden in een gezamenlijk graf. Elke overledene zal hier een naamplaatje krijgen. Nabestaanden die graftekens wensen te bewaren, kunnen dit meedelen aan de gemeente. Zij worden daarna in kennis gesteld waar en wanneer ze deze kunnen afhalen. Ook bestaat de mogelijkheid een aanvraag in te dienen voor een herbegraving van de stoffelijke resten. De kosten voor zo n herbegraving zijn ten laste van de nabestaanden. Het bestek voor deze ontgraving werd opgesteld door het hoofd van de eigen technische dienst. De kosten zijn geraamd op ,50. De gemeenteraad moet zich nu uitspreken over het voorliggende bestek. Stemming: Unaniem

4 5. N73 - aanleg fietspaden en riolering - lastvoorwaarden en gunningswijze - goedkeuring In december 2009 is module 13 afgesloten voor het aanleggen van fietspaden langs de N73, de weg van Peer via Meeuwen- Gruitrode naar Bree, die ter hoogte van de halte in Reppel op het grondgebied van Bocholt ligt (Grote Baan). De fietspaden zullen vanuit Peer over Meeuwen-Gruitrode en Bocholt aansluiten op de nieuw aangelegde fietspaden in Bree. Aangezien Meeuwen-Gruitrode het grootste aandeel in dit dossier heeft, treden zij op als bouwheer en zijn zij samen met Afdeling Wegen en Verkeer (AWV) trekker van dit dossier. Omwille van een nieuw financieel beleid binnen AWV, wenst AWV dit dossier dit jaar nog aan te besteden. Zo zijn ze zeker dat de gelden ter beschikking blijven. Daarom is dit dossier nu ook in een stroomversnelling geraakt. Onlangs is het definitieve lastenboek afgeleverd dat nu op elke gemeenteraad goedgekeurd moet worden. De budgetten voor het gedeelte Bocholt zijn voorzien in de begroting van De totale kostprijs van het project bedraagt ,12 excl. btw of ,29 incl. btw. Hiervan is een gedeelte ten laste van Infrax en de Afdeling Wegen en Verkeer. Verder betalen de betrokken gemeenten elk hun eigen deel gebaseerd op de kosten die op hun grondgebied gemaakt worden. Zo is ,79 excl. btw of ,86 incl. btw ten laste van Bocholt. Van het gedeelte ten laste van Bocholt is ,79 excl. btw subsidieerbaar via de module 13 waardoor het werkelijk aandeel van Bocholt ,00 excl. btw of ,00 incl. btw bedraagt. Standpunt N-VA: Akkoord, misschien kunnen ze bij het AWV ook het dossier van de ovonde in Kaulille mee opnemen in hun stroomversnelling. Aangezien bevoegd minister Weyts hierover beslist, nemen we het ook binnen onze fractie mee om hiervoor te pleiten.

5 6. De Kroon - omvorming voormalige bibliotheekruimte tot parochiezaal en polyvalente ruimte- gunningsbesluit - bekrachtiging Zoals bepaald in de afspraken met de Parochiale Werken van Kaulille vzw, Kerkfabriek St.-Monulfus en Gondulfus Kaulille en WZC De Voorzienigheid vzw, zal de gemeente Bocholt in het kader van de ontwikkeling van de woonzorgcampus in Kaulille, de parochiezaal van Kaulille herlokaliseren in de Kroon en met name in de ruimte die voorheen als bibliotheek was ingericht. Tegelijkertijd zal er in de Kroon extra oefenruimte gecreëerd worden voor onder andere dansverenigingen. De gemeenteraad bepaalde in haar zitting van 23 februari 2017 de wijze van gunning en voorwaarden van de overheidsopdracht tot verbouwing van de ruimte in de Kroon op basis van het ontwerp van Jo Segers van Architectenbureau Segers & Moermans. De werken werden aanvankelijk geraamd op: ,95 excl. btw of ,22 incl. btw. Aangezien de laagste inschrijving ( ,20 excl. btw, hetzij ,61 incl. btw) meer bedroeg dan aanvankelijk geraamd, moet de gemeenteraad het besluit van het college en directiecomité van 5 oktober 2017 nog bekrachtigen. Standpunt N-VA: Niet akkoord, onze mening over de gebouwendans in Kaulille is algemeen bekend, maar ook wat de budgettering betreft klopt het niet. Het oorspronkelijke budget van ,-EUR werd in juni verhoogt naar ,-EUR, om nu te komen tot een bedrag van ,-EUR. Daarbovenop is het zeer waarschijnlijk dat hier nog onvoorzien kosten bijkomen eens men het project is gestart. Hiervan kunnen we niet zeggen dat het gemeentebestuur het budget beheert als een goede huisvader, wat men wel mag verwachten. Tussenkomst: Kunnen we hier dan niet spreken van een duidelijk gebrek aan visie in dit dossier? Antwoord: Het schepencollege kan niet ontkennen dat de bedragen inderdaad aanzienlijk verhoogd zijn maar wijten dit aan de economische heropleving in de bouw. Slechts 2 inschrijvingen, minder concurrentie dus, wat de prijzen doet stijgen. Stemming: N-VA stemt tegen het gunningsbedrag gezien dit ver boven het oorspronkelijke budget is en aangezien wij geloven dat hier andere mogelijkheden waren. 7. KLJ-Kaulille vzw - recht van opstal - goedkeuring De gemeente Bocholt wenst een opstalrecht aan de vzw KLJ-Kaulille te verlenen. Deze vzw wil met eigen middelen en met steun van het gemeentebestuur een nieuw jeugdlokaal bouwen langs de Molenstraat 28A. Hun huidige lokalen in de oude jongensschool van Kaulille zullen namelijk verdwijnen omwille van een nieuw bouwproject. De duurtijd van het opstalrecht bedraagt 50 jaar en de jaarlijkse opstalvergoeding is 186,00 - aan te passen aan de evolutie van het indexcijfer der consumptieprijzen..

6 8. Wijkwerken - oprichting - organisatie via Welzijnsregio - goedkeuring Ten gevolge van de 6de staatshervorming is de regelgeving met betrekking tot het PWA overgeheveld naar de Vlaamse Overheid. Momenteel is men het decreet Wijkwerken aan het finaliseren en op 1 januari 2018 zal de nieuwe regelgeving van kracht gaan. Men spreekt dan niet meer van PWA, maar van Wijkwerken. In Noord-Limburg willen de lokale besturen ervoor kiezen om het Wijkwerken in samenwerkingsverband te organiseren en onder te brengen in de organisatiestructuur van Welzijnsregio Noord-Limburg. De VDAB zal dit namelijk niet zelf organiseren. Het Wijkwerken is een tewerkstellingsmaatregel voor mensen die recht hebben op werkloosheidsuitkering of leefloon en die (tijdelijk) niet in staat zijn een (deeltijdse) job uit te Voeren. Het chequesysteem dat gehanteerd werd in het PWA-stelsel, zal voorlopig in voege blijven en ook het activiteitenaanbod en de gebruikers (particulieren en rechtspersonen) kunnen behouden blijven. Wijkwerken wordt wel beschouwd als een instrument in een activeringstraject. Tewerkstelling via Wijkwerken is dan ook van tijdelijke aard. Momenteel spreekt men van 6 maanden, eenmaal verlengbaar met 6 maanden. Het aantal maanden zou nog kunnen wijzigen, maar het principe van tijdelijke tewerkstelling blijft behouden. De VDAB zal werkzoekenden toeleiden die in aanmerking komen voor Wijkwerken. Het OCMW zal deze taak opnemen voor leefloongerechtigden. De Vlaamse Overheid kent de middelen voor de Wijkwerkorganisatie toe aan de hand van een vast en een variabel gedeelte. Het vaste gegeven is dat de VDAB per inwoners 1 VTE VDAB-medewerker detacheert om de taken binnen de Wijkwerkorganisatie uit te voeren. Daarnaast bestaat het variabele gedeelte uit een bepaald bedrag per cheque of anders geformuleerd, per gepresteerd uur wijkwerken. Daarom dat het wijkwerken in tegenstelling tot het PWA-systeem niet door kleinere gemeenten alleen kan georganiseerd worden en er in de regio Noord-Limburg best voor gekozen wordt om dit onder te brengen bij de Welzijnsregio Noord-Limburg. De bestaande PWA s ondersteunen dit voornemen.

7 Aan de gemeenteraad wordt dan ook gevraagd om voor dit project aan te sluiten bij de Welzijnsregio Noord-Limburg en deze laatste aan te stellen als organisator van het wijkwerken.. VARIA Het vrachtwagenprobleem t.h.v. het kruispunt Oude weg - Weerterweg - Kreyelerstraat is niet meer te overzien, het is zeer gevaarlijk, vooral voor alle fietsers die hier passeren. Als hier niets aan gedaan wordt zal dit vroeg of laat nefaste gevolgen hebben. Schepencollege: Hiervoor zijn de nodige stappen ondernomen. Lode pleit voor bijkomende wildspiegels o.w.v. overstekend wild (everzwijnen). Dit heeft de laatste tijd meermaals tot ongevallen geleid. Schepencollege: Voorlopig is men niet geneigd hiervoor extra maatregelen te treffen, maar moest het een toenemend probleem zijn, zal het zeker terug opgenomen worden. Is het mogelijk om in grote openbare gebouwen een rolstoel te voorzien, recent is het nut ervan gebleken tijdens het dorpsrestaurant. Schepencollege: Dit is zeker een nuttig voorstel en zal bekeken worden.

Gemeenteraad Bocholt 23/02/2017

Gemeenteraad Bocholt 23/02/2017 Gemeenteraad Bocholt 23/02/2017 1. Afschaffing deel buurtweg 19 - voorlopige vaststelling Een tweetal gezinnen die langs de Hamonterweg wonen, vragen om de buurtweg tussen hun percelen, gelegen langs de

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 27 juni 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 27 juni 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 27 juni 2018 I 20u00 1.Gemeente - jaarrekening 2017 goedkeuring. De jaarrekening 2017 van de gemeente Bocholt sluit af met een resultaat op kasbasis van 1.855.975,00 (eindbudget: 1.327.707,00)

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 1. AGB Bocholt - bepaling factor prijssubsidie goedkeuring Enerzijds moet een autonoom gemeentebedrijf omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 24 november 2016 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 24 november 2016 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 24 november 2016 I 20u00 1. AGB - bepaling factor prijssubsidie - goedkeuring Een autonoom gemeentebedrijf moet omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar zijn. Anderzijds

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 01 OCMW-Zutendaal: Kennisname van het ontslag van Martin van der Sman uit OCMW-raad Kennisname van verzaken aan opvolging door Peter Louwies Aanstelling

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Gemeenteraad. wo. 27 juni 2018 toelichting & persnota

Gemeenteraad. wo. 27 juni 2018 toelichting & persnota Gemeenteraad wo. 27 juni 2018 toelichting & persnota REDACTIEADRES I Dienst Info & Onthaal (I&O) I Dorpsstraat 16, 3950 Bocholt I Tel. 089 20 19 26 I info@bocholt.be De Bocholter Gemeenteraad 4 de schepen

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

1. Administratieve stukken - aanpassing belastingreglement goedkeuring

1. Administratieve stukken - aanpassing belastingreglement goedkeuring Gemeenteraad Bocholt 27/04/2017 1. Administratieve stukken - aanpassing belastingreglement goedkeuring Deze aanpassing aan het belastingreglement administratieve stukken wordt aan de gemeenteraad voorgesteld

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 2 september 2010-20u00

Gemeenteraad Bocholt 2 september 2010-20u00 Gemeenteraad Bocholt 2 september 2010-20u00 1. Budgetwijziging Sociaal Huis Na het afsluiten van de rekening 2009 heeft het Sociaal Huis een saldo van 1.018.688,12. Hiervan wordt 510.000,00 geïnvesteerd

Nadere informatie

TOELICHTING AGENDAPUNTEN GEMEENTERAAD

TOELICHTING AGENDAPUNTEN GEMEENTERAAD TOELICHTING AGENDAPUNTEN GEMEENTERAAD 26.10.2017 1. Verslag van de vorige zitting van 28.09.2017 Behandelende ambtenaar: Caroline Philtjens Het verslag van de vorige zitting wordt ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Is dat dan geen indicatie dat wijk-werkers sowieso geen mensen uit de sociale economie verdringen?

Is dat dan geen indicatie dat wijk-werkers sowieso geen mensen uit de sociale economie verdringen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 704 van EMMILY TALPE datum: 6 juli 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Wijk-werken - Modaliteiten 1. Artikel 6 van het decreet betreffende

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Openbare zitting Dagorde deel I 01 Gemeentebudget 2014 - Budgetwijziging 2 Voorstel besluit: De raad keurt de budgetwijziging 2 2014 goed. 02 Wijziging

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal.

TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal. TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal. 1 FINANCIËN 1.1 Gemeentebudget 2009: Wijziging 1 (exploitatie) en 2 (investering). Voorliggende begrotingswijziging past binnen de visie

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00 1. Oprichting van een Gemeentelijke Begeleidingscommissie of GBC In het kader van de ondersteuning van het lokaal mobiliteitsbeleid voorziet het decreet van 20

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012

TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012 TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012 1. FINANCIËN 1.1 Gemeentebudget 2012: Wijziging 3 gewone dienst (exploitatie) en 4 buitengewone dienst (investeringen). De gemeenteraad moet de budgetwijzigingen

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 23 april 2015 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 23 april 2015 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 23 april 2015 I 20u00 1. Ontslag raadslid Pierre Joosten en opvolging Nele Swennen - goedkeuring geloofsbrieven en installatie raadslid De heer Pierre Joosten, raadslid voor de N-VA-fractie

Nadere informatie

Gemeente Grobbendonk rapporteringsperiode: 2014 Boudewijnstraat 4 2280 Grobbendonk NIS-code: 13010. Verklarende nota. Budgetwijziging 2 van 2014

Gemeente Grobbendonk rapporteringsperiode: 2014 Boudewijnstraat 4 2280 Grobbendonk NIS-code: 13010. Verklarende nota. Budgetwijziging 2 van 2014 Gemeente Grobbendonk rapporteringsperiode: 2014 Boudewijnstraat 4 2280 Grobbendonk NIS-code: 13010 Verklarende nota Budgetwijziging 2 van 2014 Financiële toestand Herziening Secretaris Marnef Annemie Financieel

Nadere informatie

1. Ondergeschikte besturen.

1. Ondergeschikte besturen. Beknopte toelichting van de gemeenteraad Zitting van 3 oktober 2017 om 20:00 uur DAGORDE: 1. Ondergeschikte besturen. 01 Kerkfabriek Sint Joris Jeuk: budgetwijziging 2017 In 2017 werd er een budgetwijziging

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015.

Nadere informatie

Toelichtingsnota Raadszitting van vrijdag, 21 december 2018 OPENBARE ZITTING

Toelichtingsnota Raadszitting van vrijdag, 21 december 2018 OPENBARE ZITTING Harelbeke, 14/12/18 OCMW HARELBEKE Toelichtingsnota Raadszitting van vrijdag, 21 december 2018 OPENBARE ZITTING 1. Verslag zitting Dit verslag wordt aan de raad voorgelegd. 2. Vaststellen budgetwijziging

Nadere informatie

Budgetwijziging 1/2015

Budgetwijziging 1/2015 Budgetwijziging 1/2015 AGB Westerlo p. 2 van 17 budgetwijziging 1/2015 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2015000337 NIS-code AGB: / NIS-code gemeente: 13049 Inhoud

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

2. Beheersovereenkomst OCMW en gemeente - aanpassing m.b.t. het beschikbaar stellen van de secretaris en de financieel beheerder - goedkeuring

2. Beheersovereenkomst OCMW en gemeente - aanpassing m.b.t. het beschikbaar stellen van de secretaris en de financieel beheerder - goedkeuring Gemeenteraad Bocholt 28/09/2017 1. Wijziging samenstelling raadscommissies - goedkeuring Naar aanleiding van het overlijden van raadslid Jos Driesen en de installatie van Marcel Kerkhofs als opvolger in

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 14 december 216 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 216_RMW_8 8 Verslag open zitting van 16 november 216 - Goedkeuring Het verslag van de

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Aanwezig Nele Geudens, voorzitter Cyriel Van Sweevelt, Mariette Boven, Paula Van Hal, Mark Struyf, Heidi Suls, Jo Laenen, Dorien Lievens, Filip Monsieurs,

Nadere informatie

Tijdelijke Werkervaring (TWE)

Tijdelijke Werkervaring (TWE) Tijdelijke Werkervaring (TWE) 31-10-2017 Even kort kaderen HOE IS TWE TOT STAND GEKOMEN? 6 e Staatshervorming: uitbreiding bevoegdheden Gewesten. Alles start met het Vlaams Regeerakkoord van 23 juli 2014

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

Toelichting Wijk-werken

Toelichting Wijk-werken Toelichting Wijk-werken Situering Vlaams Regeerakkoord Conceptnota Naar een nieuw stelsel van Tijdelijke werkervaring (30/10/2015) Conceptnota hervorming PWAstelsel (04/03/2016) Decreet Wijk-werken (28/04/2017)

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

001. TOEPASSING ARTIKELS 200BIS T.E.M 200QUINQUIES VAN HET GEMEENTEDECREET (VOORSTELLEN VAN BURGERS) - BEHOUD HUIDIG AANBOD OPENBAAR VERVOER ROZENDAAL

001. TOEPASSING ARTIKELS 200BIS T.E.M 200QUINQUIES VAN HET GEMEENTEDECREET (VOORSTELLEN VAN BURGERS) - BEHOUD HUIDIG AANBOD OPENBAAR VERVOER ROZENDAAL PROVINCIE LIMBURG GEMEENTEBESTUUR DIEPENBEEK BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 5-10-2010 001. TOEPASSING ARTIKELS 200BIS T.E.M 200QUINQUIES VAN HET GEMEENTEDECREET

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

zitting van 15 september 2014

zitting van 15 september 2014 zitting van 15 september 2014 Openbare zitting 01 Kerkfabriek O.L.V. ten Hemel Opgenomen - Schilde - Budget 2015 Overeenkomstig de wettelijke bepalingen zendt de Kerkfabriek O.L.V. ten Hemel Opgenomen

Nadere informatie

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5 verklarende nota gemeenteraad 26 02 2018 pagina 1/5 OPENBARE ZITTING 1. Mededelingen. 2. Overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten - bereiding en levering van maaltijden (inclusief

Nadere informatie

Budget AGB Infrastructuur Maaseik 2019

Budget AGB Infrastructuur Maaseik 2019 AGB Infrastructuur Maaseik Markt 1 368 MAASEIK NIS-code: 7221 MAASEIK Budget AGB Infrastructuur Maaseik 219 Secretaris Peter Graux Voorzitter Dirk Verlaak AGB Infrastructuur Maaseik Budget 219 1 Inhoudstafel

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 21/12/2017

Gemeenteraad Bocholt 21/12/2017 Gemeenteraad Bocholt 21/12/2017 1. AGB Bocholt - bepaling factor prijssubsidie - goedkeuring Een autonoom gemeentebedrijf moet omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar zijn. Anderzijds

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 24 mei 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 24 mei 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 24 mei 2018 I 20u00 1.AGB Bocholt - continuïteitsverklaring goedkeuring De gemeente Bocholt staat, als aandeelhouder van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) Bocholt, in voor de continuïteit

Nadere informatie

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015.

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015. RAAD VAN 4 APRIL 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. I. De Maegd, Mevr.

Nadere informatie

Gemeenteraad. wo. 25 oktober 2018 toelichting & persnota

Gemeenteraad. wo. 25 oktober 2018 toelichting & persnota Gemeenteraad wo. 25 oktober 2018 toelichting & persnota REDACTIEADRES I Dienst Info & Onthaal (I&O) I Dorpsstraat 16, 3950 Bocholt I Tel. 089 20 19 26 I info@bocholt.be De Bocholter Gemeenteraad 4 de schepen

Nadere informatie

AGBM Markt MAASEIK NIS-code: AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MAASEIK. Budget AGB Maaseik Voorzitter. Secretaris. Dirk Verlaak.

AGBM Markt MAASEIK NIS-code: AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MAASEIK. Budget AGB Maaseik Voorzitter. Secretaris. Dirk Verlaak. AGBM Markt 1 368 MAASEIK NIS-code: 7221 AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MAASEIK Budget AGB Maaseik 219 Secretaris Peter Graux Voorzitter Dirk Verlaak AGB Maaseik Budget 219 1 Inhoudstafel budget 219 - AGB MAASEIK

Nadere informatie

Budgetwijziging 1/2017

Budgetwijziging 1/2017 Budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo p. 2 van 17 budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2017000405 NIS-code:

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

V E R S L A G O P E N B A R E Z I T T I N G R A A D D. D. 1 3 D E C E M B E R

V E R S L A G O P E N B A R E Z I T T I N G R A A D D. D. 1 3 D E C E M B E R OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

Provinciale budgetten

Provinciale budgetten Provinciale budgetten I. BUDGET 2016... 2 A. EXPLOITATIEBUDGET... 2 1. definitie... 2 2. vergelijking provincies totaal exploitatiebudget (incl. de intern verzelfstandigde agentschappen)... 2 3. vergelijking

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Seys Roger, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria,

Nadere informatie

Provinciale budgetten

Provinciale budgetten Provinciale budgetten I. BUDGET 2018... 2 A. EXPLOITATIEBUDGET... 2 1. definitie... 2 2. vergelijking provincies totaal exploitatiebudget (incl. de intern verzelfstandigde agentschappen)... 2 3. vergelijking

Nadere informatie

Budgetten wijzigen voor niet-specialisten

Budgetten wijzigen voor niet-specialisten Budgetten wijzigen voor niet-specialisten Ben Gilot Stafmedewerker financiën VVSG 21.11.2014 Gemeenten en OCMW s 1 kennen specifieke regels voor de aanwending van publieke gelden. Deze regels met betrekking

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

Budget 2018 AGB Westerlo budget 2018

Budget 2018 AGB Westerlo budget 2018 Budget 2018 AGB Westerlo budget 2018 AGB Westerlo p. 2 van 23 budget 2018 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2018000374 NIS-code AGB: / NIS-code gemeente: 13049

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 29/06/2017

Gemeenteraad Bocholt 29/06/2017 Gemeenteraad Bocholt 29/06/2017 1. Waarnemend financieel beheerders aanstelling en beheersovereenkomst OCMW en gemeente - niet toepassen van een aantal bepalingen De gemeenteraad nam in zitting van 27

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

VR DOC.0712/1BIS

VR DOC.0712/1BIS VR 2017 0707 DOC.0712/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende wijk-werken - Principiële

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 19/06/2017 Verslag Gemeenteraad 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester.

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 23 augustus 2012.

Toelichting gemeenteraad van 23 augustus 2012. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 23 augustus 2012. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 25 juni 2012. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn en A. Op t eynde, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans,

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 28 mei 2015 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 28 mei 2015 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 28 mei 2015 I 20u00 1. Wijziging samenstelling raadscommissies - goedkeuring Zoals bepaald in het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad zijn er drie raadscommissies samengesteld:

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

Gemeenteraad - Zitting van 29 november 2018

Gemeenteraad - Zitting van 29 november 2018 Gemeenteraad - Zitting van 29 november 2018 OPENBARE ZITTING 1. Opdrachthoudende vereniging Fluvius: Buitengewone algemene vergadering van 17 december 2018 Goedkeuring Uitnodiging voor de buitengewone

Nadere informatie

nr. 735 van EMMILY TALPE datum: 26 juli 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Wijk-werken - VDAB-personeel

nr. 735 van EMMILY TALPE datum: 26 juli 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Wijk-werken - VDAB-personeel SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 735 van EMMILY TALPE datum: 26 juli 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Wijk-werken - VDAB-personeel Op 19 juli 2017 heeft de SERV een

Nadere informatie

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 25 september 2014

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 25 september 2014 GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 25 september 2014 AANWEZIG: Alfons Capiot, voorzitter; Guy Thys, burgemeester; Bert Vertessen,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016 OPENBARE VERGADERING 1. Toelichting over de nieuwe werkwijze voor agenda en notulen college en gemeenteraad - Cobra@Home - door een vertegenwoordigster

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van 30 november 2015.

Overzichtslijst gemeenteraad van 30 november 2015. Overzichtslijst gemeenteraad van 30 november 2015. Aanwezig: Vlayen Bart, voorzitter waarnemend. Roggen Jo, burgemeester. Allard Elke, Lassaut Rik en Jamar Chris schepenen. Munten Benny, Claes Ingrid,

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 20 maart 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 25 juni 2015 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 25 juni 2015 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 25 juni 2015 I 20u00 1. Gemeenteraad - aanpassing huishoudelijk reglement - goedkeuring In het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad wordt de werking van de gemeenteraad uitvoerig

Nadere informatie

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 21 juni 2018

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 21 juni 2018 GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 21 juni 2018 AANWEZIG: Alfons Capiot, voorzitter; Werner Raskin, burgemeester; Guy Thys,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Inhoud Beleidsnota...5 Doelstellingennota... 7 Doelstellingenbudget Financiële toestand Lijst overheidsopdrachten Lijst daden van

Inhoud Beleidsnota...5 Doelstellingennota... 7 Doelstellingenbudget Financiële toestand Lijst overheidsopdrachten Lijst daden van Budget OCMW 216 3 Inhoud Beleidsnota...5 Doelstellingennota... 7 Doelstellingenbudget... 11 Financiële toestand... 13 Lijst overheidsopdrachten... 16 Lijst daden van beschikking... 17 Lijst nominatieve

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 22 mei 2014 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 22 mei 2014 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 22 mei 2014 I 20u00 1. Kennisname budgetwijziging 1-2014 OCMW Tijdens het schepencollege van 17 april 2014 vond er een overleg plaats tussen het gemeentebestuur en het Sociaal Huis

Nadere informatie

Vergadering van

Vergadering van Vergadering van 09.05.16 Aanwezig: Frank Acke, voorzitter; Jan Seynhaeve, burgemeester, Pieterjan Geldhof, Vicky Claeys, Anita Deprez, Suzan Joye, Veerle De Pauw, Serge Verbrugghe, Nico Vanwynsberghe,

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

Budget (Raad van Bestuur 7/11/2016)

Budget (Raad van Bestuur 7/11/2016) Budget 2017 (Raad van Bestuur 7/11/2016) Inschrijvingen in budgetjournaal: - Lijnnummer 3332 - Inschrijvingsnummer 11 - Exploitatie 9 - Investeringen 0 - Liquiditeiten 1 AGB Masterplan (NIS-code: 72039

Nadere informatie

aanpassing meerjarenplan aanpassing BW2 2017

aanpassing meerjarenplan aanpassing BW2 2017 aanpassing meerjarenplan 214-219 aanpassing BW2 217 MEERJARENPLAN 214-219 Aanpassing voorafgaand aan de vaststelling van de tweede reeks wijzigingen aan het budget 217 MOTIVERING VAN DE AANPASSINGEN 5

Nadere informatie