Informatie / algemene voorwaarden De Stampertjes. De Stampertjes is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie / algemene voorwaarden De Stampertjes. De Stampertjes is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.30-17.30 uur."

Transcriptie

1 Informatie / algemene voorwaarden De Stampertjes Openingstijden De Stampertjes is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van uur. Op woensdag sluiten wij om uur. De groepen Kinderdagverblijf De Stampertjes heeft één babygroep en één peutergroep. De babygroep heeft maximaal 9 kinderen vanaf 3 maanden tot 2 jaar met dagelijks twee vaste pedagogische medewerk(st)ers met maximaal 6 baby's onder de 1 jaar oud (de norm voor het maximale aantal '0'-jarigen per 2 beroepskrachten is 8). De peutergroep heeft 12 kinderen van 2 tot vier 4 jaar met dagelijks twee vaste leid(st)ers. I.v.m. het wennen van een nieuw kind komt het incidenteel voor dat 13 peuters in de groep zitten. Wij hanteren de leidster-kindratio van 1 leidster op 5 kinderen in de leeftijd van 0 tot 2 jaar en van 1 leid(st)er op 8 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Op woensdag worden alle kinderen bij Oma Pap (nr. 51) opgevangen en is de leeftijd dus gespreid van 0-4 jaar (verticale groep). Ook hier geldt: Er worden niet meer dan 6 kinderen onder de 1 jaar opgevangen. Maximaal totaal aantal kinderen in de woensdaggroep is 9. De groepsleiding Alle leid(st)ers van De Stampertjes zijn gediplomeerd en hebben een relevante beroepsopleiding van minimaal MBO niveau gevolgd. Beroepskrachten in opleiding

2 Bij ons lopen soms beroepskrachten in opleiding stage. Deze stagiaires worden uitsluitend ter ondersteuning van de vaste groepsleiding boventallig ingezet. BBL-stagiaires mogen in overleg met het opleidingscentrum wél als volwaardige pedagogische medewerk(st)er ingezet worden, maar mogen nooit alleen een groep kinderen begeleiden. Alle beroepskrachten in opleiding worden ingezet conform de voorwaarden van de CAO-kinderopvang. Pedagogisch beleid Het pedagogische beleidsplan is de basis voor het handelen van de groepsleiding van KDV De Stampertjes. Het beleidsplan gaat onder andere in op de vier competenties: de sociale veiligheid, sociale competenties, persoonlijke competenties en de overdracht van normen en waarden. Het beleidsplan ligt ter inzage op de groep en is op onze website te vinden. Gezondheid en Veiligheid De Stampertjes wil kwalitatief goede en veilige opvang bieden. Naast een goed uitgevoerd pedagogisch beleid vinden wij het daarom ook belangrijk dat de risico's op het terrein van gezondheid en veiligheid van de kinderen zo klein mogelijk gehouden worden. Het personeel voert daarom conform de eisen van de inspectie kinderopvang jaarlijks een 'risicoinventarisatie veiligheid en gezondheid' uit. N.a.v. deze inventarisatie worden protocollen opgesteld om deze risico's (of de gevolgen daarvan) uit te sluiten of in ieder geval te beperken. Deze protocollen, de inventarisatielijsten, de actieplannen en het jaarlijkse inspectierapport van de GGD liggen ter inzage op de groep. Brengen en halen Je kan je kind 's morgens tussen 8:30 u en 10:00 u bij de babygroep brengen (Oma Pap). Bij de peutergroep moet je kind uiterlijk om 9:30 uur gebracht worden! 's Middags kun je je kind ophalen vanaf 16:30 uur. Op woensdag en voor de vrijdagochtend-kinderen is de ophaaltijd 15:00 uur.

3 Wij gaan er vanuit dat de ouder verantwoordelijk is en dus zelf toezicht houdt op het kind tijdens het brengen en halen en dat men zich houdt aan de regels van de crèche: - Niet andere kinderen pijn doen. - Niet afpakken of op een andere manier andere kinderen storen. - Niet gooien of speelmateriaal en meubilair beschadigen. - Geen zelf meegenomen eten op de groep opeten. - Geen mobile telefoons, geen speen, geen schoenen in de babygroep (er liggen overtrekhoezen op de commode). Kinderen die bij binnenkomst poep in hun luier hebben, graag zelf verschonen. Als het kind door iemand anders wordt gehaald dan de ouder, dient dit vooraf aan de leidster te worden gemeld. Een kind wordt nooit aan een voor ons onbekend iemand meegegeven. Is je kind ziek is of kan het door omstandigheden niet komen, dan dien je dit vóór 9:30 uur aan ons door te geven. Dit geldt ook wanneer je met vakantie gaat. Extra kleding Door allerlei oorzaken zoals buitenspelen enzovoorts kunnen de kleren van je kind vuil worden. Wil je zorgen dat er in het mandje van je baby altijd een set schone reservekleding aanwezig is? Het is ook handig om pantoffeltjes mee te geven. Bij de peutergroep is er normaal gesproken genoeg reservekleding aanwezig en hoef je geen extra kleren mee te geven. Soms vragen wij ouders om ivm. zindelijkheidstraining van een kind wat extra (onder)broeken mee te geven. Voor het zoekraken of beschadigen van kleding kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden.

4 Ziekte en medicatie/hoofdluis Zieke kinderen kunnen niet naar De Stampertjes komen. Onder ziekte wordt in ieder geval verstaan: Een kind dat lichamelijke klachten heeft zoals koorts, pijn, diarree of zich duidelijk heel vervelend voelt of erg passief is. Ook kinderen die om andere redenen (tijdelijk) niet in staat zijn om op De Stampertjes te verblijven vallen onder dit beleid omtrent ziekte (denk bijvoorbeeld aan een intens verdrietig, ontroostbaar kind). In het geval dat een kind ziek is/wordt nemen we onmiddellijk contact op met de ouders. In overleg wordt dan een oplossing gezocht. Na ziekte moet een kind 24 uur vrij zijn van koorts, diarree of overgeven voor het weer naar de crèche komt. Ouders zijn verplicht om het aan de groepsleiding te melden als het kind lijdt aan een besmettelijke ziekte zoals mazelen, tbc, hepatitis etc. In principe volgen we het advies van de GGD op of een kind met een besmettelijke ziekte wel of niet geweerd moet worden. In geval van twijfel kunnen ouders ook zelf bij de groepsleiding informeren wat geadviseerd wordt. Kinderen met hoofdluizen en/of neten mogen pas weer gebruik van De Stampertjes maken als ze 100% luizen/netenvrij zijn. Tref in overleg met de groepsleiding de nodige maatregelen. De leidsters van De Stampertjes verrichten in principe geen medische handelingen en dienen geen koortsonderdrukkende middelen toe. In overleg met de ouders zijn wij eventueel bereid door een arts voorgeschreven medicijnen toe te dienen, zoals antibiotica. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders zelf om de groepsleiding goed te instrueren en goede afspraken te maken omtrent de mogelijke risico's. Ouders zijn verplicht om de 'overeenkomst gebruik geneesmiddelen' in te vullen. Dit formulier krijgen zij van de groepsleiding. Ondanks alle gemaakte afspraken kan het gebeuren dat de groepsleiding fouten maakt wat het toedienen van medicijnen betreft, er zou in dat geval geen schadelijke of zelfs levensbedreigende situatie voor het kind mogen ontstaan. De ouders blijven eindverantwoordelijk voor een goede inschatting van de mogelijke risico's. In noodgevallen kan het voorkomen dat de groepsleiding onmiddellijk het alarmnummer van de ambulance belt en pas daarna de ouder waarschuwt.

5 Wij verzoeken eventuele voedselallergieën of aangepaste voedingswensen aan ons door te geven. Wijkt deze voeding af van onze gewone aanbod vragen wij de ouders van het desbetreffende kind om zelf voor deze voedingsmiddelen te zorgen. Oudergesprek Een oudergesprek kan op verzoek van de leid(st)er en /of de ouders plaatsvinden. Inhoud van deze oudergesprekken kunnen zijn: welbevinden en ontwikkeling van het kind en vragen hierover, uitwisseling van informatie over het kind tussen ouders en groepsleiding. Ter voorbereiding maken wij aan de hand van een observatieformulier een verslag. Na het gesprek worden eventueel nog zaken aan het verslag toegevoegd, bijvoorbeeld extra informatie van de ouders of gemaakte afspraken. Het verslag wordt bewaard, ouders hebben vanzelfsprekend inzage in het dossier van hun kind. In overleg met ouders kunnen wij het dossier ook overdragen aan de basisschool van het kind als het vier jaar oud is. Op verzoek van ouders kunnen ook opvoedvragen besproken worden die meer aandacht en diepgang vragen dan de 'gewone' oudergesprekken (denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een slaaptraining voor het kind of aan het organiseren van een werkbare co-ouderschap). Samenwerking met Jeugdgezondheidszorg Twee keer jaarlijks komt een verpleegkundige van het consultatiebureau bij ons langs om kinderen te bespreken die ons opvallen. Signaleren, waarom? -Hoe eerder verzorgers signaleren, hoe eerder ze kunnen handelen -Bevordert optimale ontwikkeling van het kind -Hoe reëel zijn verwachtingen? -Kind kan in eigen tempo ontwikkelen, zelfvertrouwen groeit

6 Ouderavond Één keer per jaar wordt er een algemene ouderavond georganiseerd om uitgebreider kennis met elkaar te maken en ouders gelegenheid te bieden om inzicht in onze werkwijze te krijgen. Deze avond staat veelal in het teken van een bepaald onderwerp. Ook worden er video-opnames van de kinderen en de dagelijkse activiteiten getoond. Soms nodigen wij ook een deskundige uit voor het aanbieden van een thema-avond. Foto's en nieuwsbrief Zo nu en dan plaatsen we foto's en filmpjes van de kinderen in een webalbum. De link is: (Laat ons weten als je het niet op prijs stelt dat foto's van je kind(eren) in het album geplaatst worden.) Nieuwsbrieven en andere mededelingen verspreiden wij via . Stel je dit niet op prijs kun je ook om een papieren versie vragen. Fietsen en buggies In het halletje van De Stampertjes mogen geen fietsen, buggies en andere hinderlijke dingen gestald worden. Dit ook i.v.m. de eisen van de brandweer. Als het een keer echt nodig is kunnen buggies ingeklapt in de tuin voor de dag worden achtergelaten. Bij Oma Pap kunnen wél buggies etc. en de hal worden gestald, maar op een manier die de eventuele overlast voor de medegebruikers van het pand beperkt. Laat geen waardevolle spullen in de hal achter. Taalbeleid De voertaal op KDV De Stampertjes is Nederlands. Hiervan kan voor korte momenten afgeweken worden bijvoorbeeld als er met een kind zonder voldoende kennis van het Nederlands verbaal gecommuniceerd moet worden. Ook besteden wij in de ochtendkring regelmatig aandacht aan de verschillende moedertalen van

7 de kinderen. Wij gaan dan bijvoorbeeld in een andere taal tellen of een liedje zingen. Extra opvang / gemiste dagen Een extra dag opvang is in overleg mogelijk, mits de groepssamenstelling dit toelaat. Ouders ontvangen dan een factuur die binnen 4 weken door ons via incasso wordt afgeboekt. Wanneer ouders structureel meer opvang willen kunnen ze dit aan Anne laten weten, de bestaande overeenkomst kan dan eventueel uitgebreid worden. Gemiste dagen kunnen de kinderen niet inhalen, ook wordt er geen restitutie verleend. Er kunnen geen dagen worden geruild. Vakantie De Stampertjes is gedurende zes weken per jaar gesloten: Één week tijdens de schoolvakantie in mei, twee weken tijdens de zomervakantie, één week tijdens de herfstvakantie en de gehele kerstvakantie (2 weken). De sluitingsdagen worden vóór het begin van het nieuwe kalenderjaar schriftelijk aangekondigd. De sluitingsdagen worden in mindering gebracht op de ouderbijdrage, dwz. ouders betalen alleen voor 46 weken opening p. jaar. Klachtenregeling Hoewel wij ons best doen om alles goed te doen weten we dat we ook fouten kunnen maken of dat er misverstanden kunnen ontstaan. Mocht een ouder ontevreden zijn met de gang van zaken bij De Stampertjes stellen wij het zeer op prijs als dit aan de groepsleiding wordt gemeld. Onze inzet is om elke klacht serieus te nemen. Ouders kunnen ook contact opnemen met de oudercommissie (zie inzagemap in de hal van De Stampertjes en bij de commode bij Oma Pap) om hun ongenoegen te bespreken. Lukt het ondanks alle wederzijdse inspanningen niet om de geschillen op te lossen kunnen de ouders een schriftelijke klacht indienen bij een onafhankelijke commissie (SKK) waarvan wij lid zijn. Ouders kunnen daar ook direct, d.w.z. zonder overleg met de groepsleiding een klacht indienen. Alle informatie hierover ligt ter inzage op de groepen.

8 Opzegging De opzegtermijn is 1 maand. Deze termijn geldt ook voor het verminderen van het aantal opvanguren. De plaatsing van je kind eindigt automatisch als hij/zij vier jaar wordt (informeer je tijdig over het plaatsingsbeleid van de basisschool!). Mochten ouders ook na de 4e verjaardag opvang nodig hebben, dan kan de opvang enkele weken verlengd worden, mits de groepssamenstelling dit toelaat. De Stampertjes, januari 2015

Algemene voorwaarden StapvoorStap

Algemene voorwaarden StapvoorStap Algemene voorwaarden StapvoorStap (Gastouderopvang) Art. 1 Openingstijden Gastouderopvang StapvoorStap is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag (gesloten op woensdag) van 7.00-18.30 uur (behalve

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 1. Openingstijden De KinderKroon Manderveen is geopend van maandag t/m vrijdag van 07:30-17:30 uur gedurende 48 weken

Nadere informatie

Ouderfolder Buitenschoolse opvang

Ouderfolder Buitenschoolse opvang Ouderfolder Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 5. Oudercontacten.... 3 6. Oudercommissie.... 4 7. Veiligheid en

Nadere informatie

Ouderfolder Peuterspeelplaats

Ouderfolder Peuterspeelplaats Ouderfolder Peuterspeelplaats 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 6. Meertaligheid.... 4 8. Veiligheid en Gezondheid.... 4 9. Inspectie....

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen ALGEMENE VOORWAARDEN KINDERKROON TUBBERGEN Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen 1. Openingstijden De KinderKroon Tubbergen is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen ALGEMENE VOORWAARDEN KINDERKROON FLERINGEN Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen 1. Openingstijden De KinderKroon Fleringen is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van

Nadere informatie

Ouderfolder Kinderdagverblijf

Ouderfolder Kinderdagverblijf Ouderfolder Kinderdagverblijf 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord....3 2. Het Pedagogisch beleid....3 3. De groep....3 4. Stagiaires....3 5. Tweetaligheid....3 6. Oudercontacten....4 7. Oudercommissie....4 8.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Huisregels en richtlijnen

Huisregels en richtlijnen Huisregels en richtlijnen Kinderopvang 1. Openingstijden Ons kinderdagverblijf is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur. Op de volgende algemeen erkende feestdagen

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar pag.2 3. Het Kinderdagverblijf pag.2 4. Het Personeel pag.2 4.1 Management Kinderdagverblijf pag.2 4.2 De Pedagogisch medewerker pag.3

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING REGLEMENT HOJPIEPELOJ Artikel 1. DOELSTELLING 1. Met betrekking tot de kinderen Een zodanige leefruimte creëren waarbij elk kind individueel en in groepsverband de gelegenheid krijgt zich optimaal te ontplooien

Nadere informatie

Kinderopvang Huisregels

Kinderopvang Huisregels Huisregels Uw keuze voor De Kabouters Met uw keuze voor De Kabouters kiest u ervoor om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind aan ons uit te besteden. Binnen de kaders van ons beleid houden wij

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Kompaan en De Bocht info Kinderdagverblijf Hebe november 2014 2 Inhoud Welkom bij Hebe 4 Wat wij bieden 5 Plaatsing van jouw kind 6 Groepsindeling 6 Een dag bij

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie

Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Naam gastouder: Margriet

Nadere informatie

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang 1 1. Dienstverlening Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen op de dagopvang van het kinderdagverblijf geplaatst worden. Kinderen in de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB. Huishoudelijk reglement 0-4 jaar

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB. Huishoudelijk reglement 0-4 jaar Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB Huishoudelijk reglement 0-4 jaar Dit reglement bevat regels voor zowel ouders, kinderen en leidsters, welke wij hanteren in

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Inlichtingen en afspraken September 2012 Kinderopvang Oki. Kruierij 2, 9473 TL de Groeve Tel. 06-83379849 E-mail: info@okikinderopvang.nl Website: www.okikinderopvang.nl. K.v.K.nr.

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Duur overeenkomst De overeenkomst van opdracht tussen de vraagouder en kinderdagverblijf wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

1-8-2012 HUISREGELS DE KRESJ. Huisregels kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang

1-8-2012 HUISREGELS DE KRESJ. Huisregels kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang 1-8-2012 DE KRESJ HUISREGELS Huisregels kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Halen en brengen 2 Te laat ophalen 2 Binnenkomst babygroep 3 Informatievoorziening 3 Kleding

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave Informatieboekje kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen tel 0592-271179 mob 06-18458678 debolderkids@gmail.com kvk nummer: 01124850 giro: 2452950 Inhoudsopgave 1. Kinderopvang de Bolderkids

Nadere informatie

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels 2012, november 2012 Huisregels kinderopvang Stap voor Stap Inhoudsopgave Algemeen Haal en brengtijden van het kind. Pagina 2 Ingeschreven uren. Pagina

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Informatie Prins Heerlijk

Informatie Prins Heerlijk Informatie Prins Heerlijk In dit boekje vindt u informatie over kinderdagverblijf Prins Heerlijk De bedoeling van dit boekje is om u te informeren over de verschillende zaken die belangrijk zijn voor kinderdagverblijf

Nadere informatie

Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is.

Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Naam gastouder: Margriet

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Kinderdagverblijf

1. Inleiding 2. Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Kinderdagverblijf INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 2. Stichting Kinderopvang Alkmaar 2 3. Kinderdagverblijf 2 4. Het Personeel 3 4.1 Management en teamcoördinator Kinderdagverblijf 3 4.2 Pedagogisch medewerker 3 4.3 Huishoudelijk

Nadere informatie

''Een plek waar ontwikkeling en plezier samengaan'' INFORMATIEBROCHURE

''Een plek waar ontwikkeling en plezier samengaan'' INFORMATIEBROCHURE ''Een plek waar ontwikkeling en plezier samengaan'' INFORMATIEBROCHURE Versie januari 2012 Algemeen Kinderdagverblijf LouLou heeft haar deuren geopend op 1 december 2008. Kinderdagverblijf LouLou is een

Nadere informatie

INFOBOEKJE. Kinderopvang t Zonnetje B.V. Eind 10a 6034 SN Nederweert-Eind tel: 0495-625722 e-mail: info@tzonnetje.info internet: www.tzonnetje.

INFOBOEKJE. Kinderopvang t Zonnetje B.V. Eind 10a 6034 SN Nederweert-Eind tel: 0495-625722 e-mail: info@tzonnetje.info internet: www.tzonnetje. INFOBOEKJE 2016 Kinderopvang t Zonnetje B.V. Eind 10a 6034 SN Nederweert-Eind tel: 0495-625722 e-mail: info@tzonnetje.info internet: www.tzonnetje.info Info-bulletin van De Beukenhof Pagina 2 Info-boekje

Nadere informatie

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Adresgegevens en telefoonnummers: Kinderdagverblijf en BSO Alles Kids Buitenom 1 8313 AG Rutten Tel: 0527-263100 BSO de Speelakker Gevestigd in

Nadere informatie

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels 2018 Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Inhoudsopgave. Pagina 2 Openingstijden. Pagina 3 Haal en brengtijden van het kind. Pagina 3 Afmelding. Pagina

Nadere informatie

INFOBOEKJE. Kinderopvang t Zonnetje B.V. Eind 10a 6034 SN Nederweert-Eind tel:

INFOBOEKJE. Kinderopvang t Zonnetje B.V. Eind 10a 6034 SN Nederweert-Eind tel: INFOBOEKJE Kinderopvang t Zonnetje B.V. Eind 10a 6034 SN Nederweert-Eind tel: 0495-625722 Info-bulletin van De Beukenhof Pagina 2 Info-boekje van kinderopvang t Zonnetje 2019 Inhoud : Inleiding 4 Pedagogische

Nadere informatie

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels 2017, januari 2017 Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Inhoudsopgave. Pagina 2 Haal en brengtijden van het kind. Pagina 3 Ingeschreven uren. Pagina

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1 Huisregels 1 Huisregels Kinderopvang Zonnestraal Aanwezigheid van ouders gedurende de opvang Festiviteiten worden door de pedagogisch werker en kinderen gezamenlijk gevierd, waarbij ouders in principe

Nadere informatie

Polderpret verzorgt ook Voorschoolse opvang in Nieuwkoop tussen 7.30 uur en 8.30 uur op alle schooldagen.

Polderpret verzorgt ook Voorschoolse opvang in Nieuwkoop tussen 7.30 uur en 8.30 uur op alle schooldagen. Reglementen en Richtlijnen kinderdagverblijf Polderpret 1. Dienstverlening Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen voor minimaal 2 dagdelen op de dagopvang van het kinderdagverblijf geplaatst

Nadere informatie

Algemene Informatie/ Huisregels HESTIA Amstelveen kinderdagverblijf

Algemene Informatie/ Huisregels HESTIA Amstelveen kinderdagverblijf Algemene Informatie/ Huisregels HESTIA Amstelveen kinderdagverblijf Van harte welkom bij Hestia Kinderopvang. Wij vertrouwen erop, dat u en uw kind (eren) een fijne tijd zullen hebben bij ons. Ons doel

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat

Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat 1. Bij het tot stand komen van een contract worden geen plaatsingskosten in rekening gebracht. 2. De verborgen Schat is 5 dagen per week (maandag

Nadere informatie

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Informatiebrochure Op Kinderdagverblijf Doetsie wordt er gewerkt volgens een strikt pedagogisch beleidsplan. Om alvast een indruk te krijgen van onze visie hebben wij ons pedagogisch

Nadere informatie

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool Informatieboekje Naschoolse Opvang Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Onderdeel van Kdv Het Vlinderbos Anton Mauvestraat 10, 6717 JA Ede info@nsohetschoolplein.nl www.nsohetschoolplein.nl 06-10437612

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy

Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy 22-11-2017 Artikel 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanvangsdatum: Contract: Geschillencommissie: Humpy: Ouder/verzorger:

Nadere informatie

Topkids BSO Sport Elinkwijk

Topkids BSO Sport Elinkwijk ALGEMENE VOORWAARDEN Topkids BSO Sport Elinkwijk 1. DEFINITIES In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Topkids: Topkids BSO Sport Elinkwijk, Amsterdamsestraatweg 1015, 3555 HT te Utrecht De

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglement

Huishoudelijke Reglement Huishoudelijke Reglement Dit reglement is samengesteld om de rechten en plichten van jullie als vraagouders en van de medewerkers van Kinderopvang Smile te verduidelijken. 1. Openingstijden, planning en

Nadere informatie

Kinderdagverblijf De Tuinkabouter. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht

Kinderdagverblijf De Tuinkabouter. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf De Tuinkabouter Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht 3-85 98 35 tuinkabouter@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens.

Nadere informatie

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf 1. Inleiding 2. Wie zijn wij? 3. Kwaliteit 3.1 Veiligheid 3.2 Hygiëne 4. Dagelijkse gang van zaken 4.1 Openingstijden 4.2 Ziekte en ongevallen 4.3 Normen

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Informatieboekje 2012. website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers.

Kinderdagverblijf. Informatieboekje 2012. website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers. Kinderdagverblijf Informatieboekje 2012 website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers. Voorburg 1-1-2012 Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Plaatsing Openingstijden Sluitingsdagen: Hele dagopvang tijdens schoolvrije dagen en studiedagen

Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Plaatsing Openingstijden Sluitingsdagen: Hele dagopvang tijdens schoolvrije dagen en studiedagen Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Dit huishoudelijk reglement maakt onderdeel uit van de plaatsingsovereenkomst. In dit huishoudelijk reglement informeren wij u over de gang van zaken omtrent

Nadere informatie

Informatieboekje NSO Het Schoolplein

Informatieboekje NSO Het Schoolplein Informatieboekje NSO Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Anton Mauvestraat 10a 6717 JA Ede 0318 633310 www.nsohetschoolplein.nl Onderdeel van: Kinderdagverblijf Het Vlinderbos Bennekomseweg 32

Nadere informatie

Algemene Huisregels Januari 2015

Algemene Huisregels Januari 2015 Algemene Huisregels Januari 2015 Algemene Huisregels Januari 2015 INHOUDSOPGAVE Algemene Huisregels... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 4 Contactgegevens... 4 2. PROCEDURE... 4 Rondleiding... 4 Inschrijving

Nadere informatie

HUISREGELS PEUTEROPVANG HET TOVERBLOEMPJE

HUISREGELS PEUTEROPVANG HET TOVERBLOEMPJE HUISREGELS PEUTEROPVANG HET TOVERBLOEMPJE 1. Brengen en halen In verband met de rust en structuur van de groep hanteren wij vaste breng- en ophaaltijden. Deze zijn: Brengen: 08:45 09:00 Ophalen: 12:45

Nadere informatie

Informatie ouders Versie 2018

Informatie ouders Versie 2018 Informatie ouders Versie 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Pedagogisch beleidsplan 3. Protocollen 4. Regelement Oudercommissie 5. Stichting geschillencommissie 6. Informatie 6.1. Groepssamenstelling 6.2.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure Kinderdagverblijf Duckie Informatie brochure Deze brochure heeft tot doel u als ouder, verzorg(st)er of bedrijf te informeren over het kinderdagverblijf en wat Duckie voor u kan betekenen. De informatie

Nadere informatie

Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids

Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids versie: juli 2013 Info over het kindercentrum...wiekenkids Startjaar van centrum: November 2006 Adres: De Wildestraat 65 Postcode/Plaats: 3119 LP Schiedam 1.

Nadere informatie

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Versie 1.06 Datum 17-02-2015 Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wie zijn wij? 3 3. Gediplomeerde gastouders 3 4. Hygiëne 3 5. Openingstijden 3 6. Wennen

Nadere informatie

Reglementen Kindercentrum Marijtje Doets

Reglementen Kindercentrum Marijtje Doets Kindercentrum Marijtje Doets 1. Openingstijden Het kinderdagverblijf is geopend van maandag t/m vrijdag van 07.00 uur tot 19.00 uur. De voorschoolse opvang is van 07:00 uur tot 08:30 uur. De buitenschoolse

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kiplinglaan, Teenz Datum: Augustus 2018 Ingevuld door: Elke Pijnenburg Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond

DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond Algemeen Buitenschoolse opvang (BSO) is opvang buiten schooltijd. Het betreft opvang voor en na schooltijd, opvang tijdens studiedagen,

Nadere informatie

Welkom bij GO! Kinderdagverblijf. Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren.

Welkom bij GO! Kinderdagverblijf. Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren. Welkom bij GO! Kinderdagverblijf Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren. Het is belangrijk dat het een veilige en geborgen plek is waar u met een gerust

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie D n Dulper Algemeen Stichting kinderopvang Le Papillon is gespecialiseerd in buitenschoolse en naschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Topkids

Kinderdagverblijf Topkids ALGEMENE VOORWAARDEN Kinderdagverblijf Topkids 1. DEFINITIES In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Topkids: Kinderdagverblijf Topkids, Torenstraat 15, 3764 CK te Soest Het kinderdagverblijf:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KINDERDAGVERBLIJF OASE

ALGEMENE VOORWAARDEN KINDERDAGVERBLIJF OASE Update oktober 2015 ALGEMENE VOORWAARDEN KINDERDAGVERBLIJF OASE 1. BEGRIPSBEPALING In deze Algemene Voorwaarden wordt bedoeld met: 1. Het kinderdagverblijf = kinderdagverblijf Oase 2. Ouders = de ouder(s)

Nadere informatie

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon :

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon : Informatieboekje 2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon : 075 615 95 33 Email : info@hummeltjeweb.nl Index EVEN VOORSTELLEN... 4 WAT BIEDEN WIJ...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Om de zaken soepel te laten verlopen hebben wij een aantal huisregels waar een ieder zich aan dient te houden. 1.Openingstijden Het boerderijtje

Nadere informatie

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Inleiding: De huisregels zijn onlosmakelijk verbonden met de getekende plaatsingsovereenkomst. In de huisregels staan nadere afspraken voor ouders m.b.t. de opvang

Nadere informatie

DE H K UISREGELS RESJ Huisregels kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang * mei 2018

DE H K UISREGELS RESJ Huisregels kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang * mei 2018 DE KRESJ HUISREGELS Huisregels kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang * mei 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Halen en brengen 2 Te laat ophalen 2 Binnenkomst babygroep 3 Informatievoorziening 3 Kleding

Nadere informatie

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP Welkom! Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Om een goede start te kunnen maken op de basisschool is het fijn als uw kind eerst een

Nadere informatie

Opvangwijzer Peuterspeelzaal 2-4 jaar. Welkom bij Kinderopvang Baarn!

Opvangwijzer Peuterspeelzaal 2-4 jaar. Welkom bij Kinderopvang Baarn! Opvangwijzer Peuterspeelzaal 2-4 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn! Opvangwijzer peuterspeelzaal 2-4 jaar september 2019 Peuterspeelzaal Eerste kennismaking Binnenkort mogen wij jullie kind verwelkomen

Nadere informatie

Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep

Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep Kinderopvang Walcheren Postbus 7035, 4330 GA Middelburg 0118-641683 info@skow.nl www.kinderopvangwalcheren.nl Algemeen Bijgevoegde algemene voorwaarden gelden voor

Nadere informatie

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk.

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk. Huisreglement 2017 Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s) van de opvangkind(eren). Gastouderopvang De Speelkamer heeft daarom een aantal

Nadere informatie

Wilt u meer weten en bent u geïnteresseerd in onze visie, kwaliteit of de details van onze werkwijze? Surf naar:www.beertjeshuis.

Wilt u meer weten en bent u geïnteresseerd in onze visie, kwaliteit of de details van onze werkwijze? Surf naar:www.beertjeshuis. Huishoudelijk reglement bij de overeenkomst tot kinderopvang 0 Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling 2. Doelstelling 3. Kinderopvang 4. Openingstijden en dagindeling 5. Groepssamenstelling 6. Pedagogisch medewerkers

Nadere informatie

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool aanvullend op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang - Dagopvang en Buitenschoolse opvang van de Brancheorganisatie kinderopvang. Artikel 1 - Dagdelen in schoolweken De openingsdagen van de peuteropvang

Nadere informatie

Mutaties. Diversen. Vervoer van school naar buitenschoolse opvang. Zelfstandigheid

Mutaties. Diversen. Vervoer van school naar buitenschoolse opvang. Zelfstandigheid Geschillencommissies Den Haag en is geheel onafhankelijk. Kinderopvang Blooming Kids is van mening dat open en eerlijke communicatie belangrijk is bij het voorkomen van klachten. Onze ervaring is door

Nadere informatie

DIENSTENAANBOD KINDERDAGOPVANG 2016 Locatie Hulshoeve Helmond AANBOD KINDERDAGOPVANG

DIENSTENAANBOD KINDERDAGOPVANG 2016 Locatie Hulshoeve Helmond AANBOD KINDERDAGOPVANG DIENSTENAANBOD KINDERDAGOPVANG 2016 Locatie Hulshoeve Helmond AANBOD KINDERDAGOPVANG Algemeen Kinderen van nul tot en met vier jaar zijn van harte welkom op onze kinderdagverblijven. De kinderen worden

Nadere informatie

1. Inleiding: Directie

1. Inleiding: Directie Peutergroep 1 1. Inleiding: Dit boekje is bedoeld voor ouders en belangstellenden, die gebruik willen maken van peutergroep de Bengeltjes, onderdeel van kinderdagverblijf Robbedoes in Heel. Het boekje

Nadere informatie

Huisregels BSO. Van. Stichting Kindercentrum Watergraafsmeer Amsterdam. Buitenschoolse opvang de Beukelseberg. Uitgiftedatum: Maart 2009

Huisregels BSO. Van. Stichting Kindercentrum Watergraafsmeer Amsterdam. Buitenschoolse opvang de Beukelseberg. Uitgiftedatum: Maart 2009 Huisregels BSO Van Stichting Kindercentrum Watergraafsmeer Amsterdam Buitenschoolse opvang de Beukelseberg KCWA KDV Uitgiftedatum: Maart 2009 Herzien: Januari 2018 Titel: Huisregels BSO Documentnummer:

Nadere informatie

Informatie ouders Versie 2016

Informatie ouders Versie 2016 Informatie ouders Versie 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Pedagogisch beleidsplan 3. Protocollen 4. Regelement Oudercommissie 5. Stichting geschillencommissie 6. Informatie 6.1. Flexibele opvang 6.2.

Nadere informatie

Inspectierapport 2: De Bron (KDV) Rijksstraatweg 50b 2988BK RIDDERKERK Registratienummer 175926785

Inspectierapport 2: De Bron (KDV) Rijksstraatweg 50b 2988BK RIDDERKERK Registratienummer 175926785 Inspectierapport 2: De Bron (KDV) Rijksstraatweg 50b 2988BK RIDDERKERK Registratienummer 175926785 Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: Ridderkerk Datum inspectie: 06-05-2015

Nadere informatie

Aanvullende informatie DE COMPANY

Aanvullende informatie DE COMPANY Aanvullende informatie DE COMPANY Adres en contactgegevens DE COMPANY Kolmenscate Zwaluwenburg Doornenburg 201 Venninkweg 1 Zwaluwenburg 10 7423 BE Deventer 7421 GP Deventer 7423 DS Deventer Algemeen nummer

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang Buitenschoolse opvang Informatieboekje over buitenschoolse opvang van het Korfje Eperweg 33, 8181 ET Heerde, tel.0578-668435 Beste ouder(s), Met dit informatieboekje informeren wij u over de gang van zaken

Nadere informatie

Reglementen en Richtlijnen kinderdagverblijf Polderpret

Reglementen en Richtlijnen kinderdagverblijf Polderpret Dienstverlening Reglementen en Richtlijnen kinderdagverblijf Polderpret 1. Dagopvang Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen voor minimaal 2 dagdelen op de dagopvang van het kinderdagverblijf

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor buitenschoolse opvang BSO locatie de Koningstraat Versie juli 2018

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor buitenschoolse opvang BSO locatie de Koningstraat Versie juli 2018 GO for Kids Partners in Kinderopvang Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor buitenschoolse opvang BSO locatie de Koningstraat Versie juli 2018 1. De locatie BSO locatie de Koningstraat bestaat uit twee

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie de Kleurencirkel Algemeen 2 Doelstelling 2 Openingstijden 2 Haaltijden 2 Vakanties 3 Groepsindeling en dagindeling 3 Hele dag opvang op vrijdag 4 Activiteiten

Nadere informatie

Welkom bij Ko. Intakeboekje van Kinderdagverblijf Ko

Welkom bij Ko. Intakeboekje van Kinderdagverblijf Ko Welkom bij Ko Intakeboekje van Kinderdagverblijf Ko Welkom bij Ko! Dit is het intakeboekje van Kinderdagverblijf Ko. In dit boekje vindt u alle praktische informatie die van toepassing is op u als ouder

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Kinderdagverblijf t Kruimeltje Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje Inhoudsopgave 0 Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 3 4. Opzegtermijn 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Huisregels. Van. Stichting Kindercentrum Watergraafsmeer Amsterdam. Kinderdagverblijf De Bibelebontseberg. Uitgiftedatum: Maart 2009

Huisregels. Van. Stichting Kindercentrum Watergraafsmeer Amsterdam. Kinderdagverblijf De Bibelebontseberg. Uitgiftedatum: Maart 2009 Huisregels KDV Van Stichting Kindercentrum Watergraafsmeer Amsterdam Kinderdagverblijf De Bibelebontseberg KCWA KDV Uitgiftedatum: Maart 2009 Herzien: Januari 2018 Titel: Huisregels Documentnummer: 03.01.

Nadere informatie

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE 1. Brengen en halen. Bij aanmelding geeft u door op welke dagen en welke vorm van opvang u wenst (voorschools en/of naschools. De kinderen kunnen vanaf

Nadere informatie

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben:

Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan GD Schiedam Tel: / Silvana Herben: Onze gegevens: VE Het Startblok Burg. van Haarenlaan 871 3119 GD Schiedam Tel: 010-4737889/010-2730334 E-mail: Silvana Herben: s.herben@primoschiedam.nl 1 2 Beste ouders/verzorgers, Wij vinden het fijn

Nadere informatie