Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen"

Transcriptie

1 ALGEMENE VOORWAARDEN KINDERKROON FLERINGEN Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Fleringen 1. Openingstijden De KinderKroon Fleringen is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van uur gedurende tenminste 51 weken per jaar, behalve op de algemeen erkende feestdagen. In overleg is verlengde opvang mogelijk vanaf 7.00 uur s morgens en tot uur s avonds. In de week tussen kerst en oud & nieuw is De KinderKroon gesloten. 2. Opvang a. De KinderKroon biedt dagopvang aan kinderen van 6 weken tot 4 jaar voor minimaal 2 dagdelen en maximaal 8 dagdelen. b. De directie kan in bepaalde gevallen afwijken van deze regels. c. Een dagdeel is een ochtend van uur tot uur of een middag van uur tot uur. In overleg is uitbreiding in tijden mogelijk. 3. Inschrijving Aanmelding voor kinderdagopvang bij De KinderKroon is alleen mogelijk door het inschrijfformulier volledig ingevuld in te leveren en het daar aangekoppelde contract te ondertekenen. Uw aanmelding wordt in volgorde van binnenkomst behandeld. Uw kind wordt dan direct geplaatst of als er sprake is van een wachtlijst daaraan toegevoegd. 4. Contract Na invulling van het aanmeldingsformulier wordt er een reservering gemaakt op basis van de door u aangegeven dagdelen. Dit wordt samengevoegd in een contract en door u ondertekend. Bij zwangerschap kan er na +/- 12 weken worden aangemeld. Dit betekent een reservering. Bij volledige gezondheid na de geboorte van uw kind wordt er een contract gemaakt. Op het moment dat een contract ondertekend geretourneerd is, is de plaatsing geldig en bent u aan de algemene voorwaarden en huisregels verbonden. 5. Tarieven De KinderKroon hanteert tarieven voor kinderdagopvang volgens wettelijke normering. Verhogingen van deze tarieven zullen jaarlijks per 1 januari doorgevoerd worden. Hierover wordt u minstens 3 maanden van tevoren ingelicht. 6. Ruilen van dagen Ruilen van dagen is toegestaan, mits de groepssamenstelling het toelaat. 7. Mutaties Mutaties in persoonsgegevens, dienstverband en wensen tot structurele wijziging in dagen dienen aan de directie te worden doorgegeven.

2 8. Opzegging door ouders/verzorgers Indien u, na ondertekening, uw contract wilt opzeggen, geldt een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen dient schriftelijk te gebeuren. U kunt opzeggen, mits u dit voor de 25e van de maand doet. Voor vermindering van dagdelen geldt eveneens een opzegtermijn van 1 maand. 9. Opzegging door De KinderKroon Als blijkt dat een situatie ontoelaatbaar is of de verstandhouding niet meer correct is, is De KinderKroon te allen tijde gemachtigd per direct het contract te verbreken. 10. Betaling U dient, na het ontvangen van de plaatsingsovereenkomst, de machtiging tot automatische incasso in te vullen en ondertekend aan het kantoor te retourneren. U ontvangt rond de 15e van elke maand van ons de factuur voor de daarop volgende maand. De toeslagen vraagt u aan via Deze toeslag ontvangt u op de 20e van de maand. De incasso van de factuur vindt plaats op de 27e van de maand. Extra dagen worden apart gefactureerd. Tijdens feestdagen en bij ziekte of vakantie (buiten de vakantie van De KinderKroon om) wordt geen reductie verleend. 11. Stamgroep De KinderKroon heeft 1 verticale kinderdagopvang groep, De Harlekijn, voor kinderen van 0-4 jaar. De verhouding beroepskrachten en het aantal feitelijk gelijktijdig aanwezige kinderen in de stamgroep is als volgt; - 1 pedagogisch medewerkster per 4 aanwezige kinderen tot 1 jaar - 1 pedagogisch medewerkster per 5 aanwezige kinderen van 1 tot 2 jaar - 1 pedagogisch medewerkster per 6 aanwezige kinderen van 2 tot 3 jaar - 1 pedagogisch medewerkster per 8 aanwezige kinderen van 3 tot 4 jaar 12. Personeel Het team van De KinderKroon Fleringen bestaat gediplomeerde pedagogisch medewerksters en een orthopedagoge (tevens leidinggevende van deze locatie). Het reglement volgens de Collectieve Arbeidsovereenkomst Kinderopvang wordt gehanteerd. Alle beroepskrachten zijn gediplomeerd door middel van minimaal de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk Kinderopvang (SPW 3; gelijk aan KinderVerzorging /JeugdVerzorging /MBO Agogisch Werk). 13. OVDB certificaat De KinderKroon is als erkend leerbedrijf geregistreerd door het Landelijk Orgaan Beroepsonderwijs. Binnen ons bedrijf zullen wij Beroepsgerichte leerlingen begeleiden (BBL).

3 14. Ziekte Wij verzoeken u geen ziek kind naar De KinderKroon te brengen. Kinderen met koorts (stijgende binnen 1 uur en hoger dan 38,5 c) en kinderen met een besmettelijke ziekte kunnen De KinderKroon niet bezoeken. Indien uw kind vanwege ziekte niet komt, vragen wij u dit zo spoedig mogelijk aan De KinderKroon te melden. Er dient altijd iemand bereikbaar te zijn die uw kind kan komen ophalen, in geval het tijdens zijn/haar verblijf bij De KinderKroon ziek wordt. Medicijnen worden op het kinderdagverblijf alleen toegediend in overleg met de pedagogisch medewerksters. U dient hiervoor een overeenkomst Toediening Geneesmiddelen in te vullen en ondertekenen. In aanvulling op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang Artikel 18, lid 2: a. Onder ziekte wordt in ieder geval verstaan: een kind dat zich duidelijk vervelend voelt (passief is, extreem veel huilt), over pijn klaagt, een herkenbare ziekte heeft en/of een temperatuur heeft van boven de 38,5 graden. b. Ouders zijn verplicht te melden als het kind lijdt aan een besmettelijke ziekte, zoals roodvonk, rode hond, meningitis, kinkhoest, mazelen, tbc, rs-virus, diarree, impetigio, vijfde ziekte. c. De pedagogisch medewerksters van De KinderKroon mogen geen medische handelingen verrichten. De pedagogisch medewerksters dienen geen koortsonderdrukkende middelen toe. d. Indien ouders wensen dat de pedagogisch medewerksters medicijnen verstrekken, dient een overeenkomst gebruik geneesmiddelen te worden ingevuld en ondertekend. e. In noodgevallen kan het voorkomen dat de pedagogisch medewerksters onmiddellijk het alarmnummer van de ambulance bellen en pas daarna de ouders waarschuwen. 15. Oudercommissie Binnen de KinderKroon Fleringen is een oudercommissie actief. Zij handelen naar aanleiding van het reglement van BOinK (Belangenorganisatie Ouders in de Kinderopvang) waarvan zij lid zijn. De leden van de oudercommissie zijn Daniëlle Droste, Ellen Deterink, Mirjam Löbker. De oudercommissie heeft adviesrecht met betrekking tot beleid, pedagogische ontwikkelingen, spelontwikkelingen en activiteiten.

4 16. Klachtenbehandeling De KinderKroon heeft een eigen klachtencommissie bestaande uit Esther Engbers, Sonja Busscher en Annemarie Ramakers. Met al uw klachten kunt u zich tot een van hen richten. Daarnaast is De KinderKroon aangemeld bij de Klachtencommissie Kinderopvang te Baarn al waar u zich rechtstreeks kunt wenden in geval van extreme klachten. Ambtelijk secretariaat SKK, Postbus 398, 3740 AJ te Baarn, telefoon Wel geven wij de voorkeur klachten zo spoedig mogelijk bekend te maken zodat ze door ons zelf opgelost kunnen worden. 17. Calamiteiten In geval van calamiteiten waardoor de huisvesting niet meer toegankelijk is, zijn wij genoodzaakt zo spoedig mogelijk een alternatieve locatie te betrekken. Vanwege overmacht wordt geen onkostenvergoeding verleend. Bij overige calamiteiten wordt volgens ontruimingsplan te werk gegaan. 18. Kwaliteitsbeleid De KinderKroon werkt met een kwaliteitssysteem waarvan de weergave in protocollen ter inzage ligt voor de ouders. Tevens wordt er gewerkt met een pedagogisch beleidsplan waarin wordt beschreven hoe we bij De KinderKroon te werk gaan en waarom we dat zo doen. 19. Kwaliteitsinspectie Conform de richtlijnen van de Wet Kinderopvang wordt De KinderKroon jaarlijks geïnspecteerd door de GGD.

5 Algemene voorwaarden peuteropvang De KinderKroon Loc. De Regenboog Fleringen 1. Openingstijden Peuteropvang de Regenboog Fleringen is tijdens schoolweken geopend op dinsdag- en donderdagochtend van uur. In overleg is verlengde opvang mogelijk vanaf 7.00 uur s morgens en tot uur s avonds. 2. VVE Peuteropvang a. De Regenboog biedt VVE peuteropvang aan kinderen van 2 en 3 jaar. b. De komende 2 jaar worden alle pedagogisch medewerksters VVE geschoold. Met deze scholing zijn zij in staat professionele peuteropvang te bieden met als doel een doorgaande leerlijn naar de basisschool. 3. Inschrijving Aanmelding voor peuteropvang bij De Regenboog is alleen mogelijk door het inschrijfformulier volledig ingevuld in te leveren en het daar aangekoppelde contract te ondertekenen. Uw aanmelding wordt in volgorde van binnenkomst behandeld. Uw kind wordt dan direct geplaatst of als er sprake is van een wachtlijst daaraan toegevoegd. 4. Contract Na invulling van het aanmeldingsformulier wordt er een reservering gemaakt op basis van de door u aangegeven dagdelen. Dit wordt samengevoegd in een contract en door u ondertekend. Op het moment dat een contract ondertekend geretourneerd is, is de plaatsing geldig en bent u aan de algemene voorwaarden en huisregels verbonden. 5. Tarieven De Regenboog hanteert tarieven voor VVE peuteropvang volgens wettelijke normering. Verhogingen van deze tarieven zullen jaarlijks per 1 januari doorgevoerd worden. Hierover wordt u minstens 3 maanden van tevoren ingelicht. 6. Mutaties Mutaties in persoonsgegevens, dienstverband en wensen tot structurele wijziging in dagen dienen aan de directie te worden doorgegeven. 7. Opzegging door ouders/verzorgers Indien u, na ondertekening, uw contract wilt opzeggen, geldt een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen dient schriftelijk te gebeuren. U kunt opzeggen, mits u dit voor de 25e van de maand doet. Voor vermindering van dagdelen geldt

6 eveneens een opzegtermijn van 1 maand. 8. Opzegging door De Regenboog Als blijkt dat een situatie ontoelaatbaar is of de verstandhouding niet meer correct is, is De Regenboog te allen tijde gemachtigd per direct het contract te verbreken. 9. Betaling U dient, na het ontvangen van de plaatsingsovereenkomst, de machtiging tot automatische incasso in te vullen en ondertekend aan het kantoor te retourneren. U ontvangt rond de 15e van elke maand van ons de factuur voor de daarop volgende maand. De toeslagen vraagt u aan via Deze toeslag ontvangt u op de 20e van de maand. De incasso van de factuur vindt plaats op de 27e van de maand. Extra dagen worden apart gefactureerd. Tijdens feestdagen en bij ziekte of vakantie (buiten de vakantie van De KinderKroon om) wordt geen reductie verleend. 10. Stamgroep De Regenboog heeft 1 horizontale peuteropvang groep voor kinderen van 2 en 3 jaar. De verhouding beroepskrachten en het aantal feitelijk gelijktijdig aanwezige kinderen in de stamgroep is als volgt; - 1 pedagogisch medewerkster per 8 aanwezige kinderen van 2 en 3 jaar 11. Personeel Het team van De Regenboog bestaat momenteel uit 3 gediplomeerde pedagogisch medewerksters en een orthopedagoge (tevens leidinggevende van deze locatie). Het reglement volgens de Collectieve Arbeidsovereenkomst Kinderopvang wordt gehanteerd. Alle beroepskrachten zijn gediplomeerd door middel van minimaal de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk Kinderopvang (SPW 3; gelijk aan KinderVerzorging /JeugdVerzorging /MBO Agogisch Werk). 12. Ziekte Wij verzoeken u geen ziek kind naar De Regenboog te brengen. Kinderen met koorts (stijgende binnen 1 uur en hoger dan 38,5 c) en kinderen met een besmettelijke ziekte kunnen De Regenboog niet bezoeken. Indien uw kind vanwege ziekte niet komt, vragen wij u dit zo spoedig mogelijk aan De Regenboog te melden. Er dient altijd iemand bereikbaar te zijn die uw kind kan komen ophalen, in geval het tijdens zijn/haar verblijf bij De Regenboog ziek wordt.

7 Medicijnen worden op het kinderdagverblijf alleen toegediend in overleg met de pedagogisch medewerksters. U dient hiervoor een overeenkomst Toediening Geneesmiddelen in te vullen en ondertekenen. In aanvulling op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang Artikel 18, lid 2: a. Onder ziekte wordt in ieder geval verstaan: een kind dat zich duidelijk vervelend voelt (passief is, extreem veel huilt), over pijn klaagt, een herkenbare ziekte heeft en/of een temperatuur heeft van boven de 38,5 graden. b. Ouders zijn verplicht te melden als het kind lijdt aan een besmettelijke ziekte, zoals roodvonk, rode hond, meningitis, kinkhoest, mazelen, tbc, rs-virus, diarree, impetigio, vijfde ziekte. c. De pedagogisch medewerksters van De KinderKroon mogen geen medische handelingen verrichten. De pedagogisch medewerksters dienen geen koortsonderdrukkende middelen toe. d. Indien ouders wensen dat de pedagogisch medewerksters medicijnen verstrekken, dient een overeenkomst gebruik geneesmiddelen te worden ingevuld en ondertekend. e. In noodgevallen kan het voorkomen dat de pedagogisch medewerksters onmiddellijk het alarmnummer van de ambulance bellen en pas daarna de ouders waarschuwen. 14. Oudercommissie Binnen de Regenboog Fleringen is een oudercommissie actief. Zij handelen naar aanleiding van het reglement van BOinK (Belangenorganisatie Ouders in de Kinderopvang) waarvan zij lid zijn. De leden van de oudercommissie zijn Maureen Stokkelaar, Daniëlle Droste, Ellen Deterink, Mirjam Löbker. De oudercommissie heeft adviesrecht met betrekking tot beleid, pedagogische ontwikkelingen, spelontwikkelingen en activiteiten. 15. Klachtenbehandeling De KinderKroon heeft een eigen klachtencommissie bestaande uit Esther Engbers, Sonja Busscher en Annemarie Ramakers. Met al uw klachten kunt u zich tot een van hen richten. Daarnaast is De Regenboog aangemeld bij de Klachtencommissie Kinderopvang te Baarn al waar u zich rechtstreeks kunt wenden in geval van extreme klachten. Ambtelijk secretariaat SKK, Postbus 398, 3740 AJ te Baarn, telefoon Wel geven wij de voorkeur klachten zo spoedig mogelijk bekend te maken zodat ze door ons zelf opgelost kunnen worden. 16. Calamiteiten

8 In geval van calamiteiten waardoor de huisvesting niet meer toegankelijk is, zijn wij genoodzaakt zo spoedig mogelijk een alternatieve locatie te betrekken. Vanwege overmacht wordt geen onkostenvergoeding verleend. Bij overige calamiteiten wordt volgens ontruimingsplan te werk gegaan. 17. Kwaliteitsbeleid De Regenboog werkt met een kwaliteitssysteem waarvan de weergave in protocollen ter inzage ligt voor de ouders. Tevens wordt er gewerkt met een pedagogisch beleidsplan 18. Kwaliteitsinspectie Conform de richtlijnen van de Wet Kinderopvang wordt De Regenboog jaarlijks geïnspecteerd door de GGD.

9 Algemene voorwaarden buitenschoolse opvang De KinderKroon loc. Fleringen 1. Openingstijden De KinderKroon Fleringen is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van uur gedurende 51 weken per jaar, behalve op de algemeen erkende feestdagen. In overleg is verlengde opvang mogelijk vanaf 7.00 uur s morgens en tot uur s avonds. In de week tussen kerst en oud & nieuw is De KinderKroon gesloten. 2. Opvang a. De KinderKroon biedt buitenschoolse opvang aan kinderen van 4 tot 12 jaar voor een minimale afname van 3 uur. Er geldt geen maximale afname. b. De directie kan in bepaalde gevallen afwijken van deze regels. 3. Inschrijving Aanmelding voor buitenschoolse opvang bij De KinderKroon is alleen mogelijk door het inschrijfformulier volledig ingevuld in te leveren en het daar aangekoppelde contract te ondertekenen. Uw aanmelding wordt in volgorde van binnenkomst behandeld. Uw kind wordt dan direct geplaatst of als er sprake is van een wachtlijst daaraan toegevoegd. 4. Contract Na invulling van het aanmeldingsformulier wordt er een reservering gemaakt op basis van de door u aangegeven uren. Dit wordt samengevoegd in een contract en door u ondertekend. Op het moment dat een contract ondertekend geretourneerd is, is de plaatsing geldig en bent u aan de algemene voorwaarden en huisregels verbonden. 5. Tarieven De KinderKroon hanteert tarieven voor kinderopvang volgens wettelijke normering. Verhogingen van deze tarieven zullen jaarlijks per 1 januari doorgevoerd worden. Hierover wordt u minstens 3 maanden van tevoren ingelicht. 6. Ruilen van dagen Ruilen van dagen is toegestaan, mits de groepssamenstelling het toelaat. 7. Mutaties Mutaties in persoonsgegevens, dienstverband en wensen tot structurele wijziging in dagen dienen aan de directie te worden doorgegeven.

10 8. Opzegging door ouders/verzorgers Indien u, na ondertekening, uw contract wilt opzeggen, geldt een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen dient schriftelijk te gebeuren. U kunt opzeggen, mits u dit voor de 25e van de maand doet. Voor vermindering van dagdelen geldt eveneens een opzegtermijn van 1 maand. 9. Opzegging door De KinderKroon Als blijkt dat een situatie ontoelaatbaar is of de verstandhouding niet meer correct is, is De KinderKroon te allen tijde gemachtigd per direct het contract te verbreken. 10. Betaling U dient, na het ontvangen van de plaatsingsovereenkomst, de machtiging tot automatische incasso in te vullen en ondertekend aan het kantoor te retourneren. U ontvangt rond de 15e van elke maand van ons de factuur voor de daarop volgende maand. De toeslagen vraagt u aan via Deze toeslag ontvangt u op de 20e van de maand. De incasso van de factuur vindt plaats op de 27e van de maand. Extra dagen worden apart gefactureerd. Tijdens feestdagen en bij ziekte of vakantie (buiten de vakantie van De KinderKroon om) wordt geen reductie verleend. 11. Stamgroep De BSO kan onderverdeeld worden in voorschoolse (VSO) en naschoolse opvang (NSO). De VSO vindt plaats in De Harlekijn. De NSO vindt plaats in De Hofnar. De Hofnar biedt ruimte aan 10 kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. De verhoudingen beroepskrachten en het aantal feitelijk gelijktijdig aanwezige kinderen in de stamgroep is als volgt: - 1 pedagogisch medewerkster per 10 kinderen van 4 t/m 12 jaar 12. Personeel Het team van De KinderKroon Fleringen bestaat momenteel uit 3 gediplomeerde pedagogisch medewerkster en een orthopedagoge (tevens leidinggevende van deze locatie). Het reglement volgens de Collectieve Arbeidsovereenkomst Kinderopvang wordt gehanteerd. Alle beroepskrachten zijn gediplomeerd door middel van minimaal de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk Kinderopvang (SPW 3; gelijk aan KinderVerzorging /JeugdVerzorging /MBO Agogisch Werk). 13. OVDB certificaat

11 De KinderKroon is als erkend leerbedrijf geregistreerd door het Landelijk Orgaan Beroepsonderwijs. Binnen ons bedrijf zullen wij Beroepsgerichte leerlingen begeleiden (BBL). 14. Ziekte Wij verzoeken u geen ziek kind naar De KinderKroon te brengen. Kinderen met koorts (stijgende binnen 1 uur en hoger dan 38,5 c) en kinderen met een besmettelijke ziekte kunnen De KinderKroon niet bezoeken. Indien uw kind vanwege ziekte niet komt, vragen wij u dit zo spoedig mogelijk aan De KinderKroon te melden. Wanneer uw kind tijdens schooluren ziek wordt, verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk aan ons door te geven. Indien er bij de KinderKroon melding wordt gedaan door de school, dan zullen wij uw kind van school halen en contact met u opnemen om uw kind vervolgens op te halen. Er dient altijd iemand bereikbaar te zijn die uw kind kan komen ophalen, in geval het op school of tijdens zijn/haar verblijf bij De KinderKroon ziek wordt. Medicijnen worden op het kinderdagverblijf alleen toegediend in overleg met de pedagogisch medewerksters. U dient hiervoor een overeenkomst Toediening Geneesmiddelen in te vullen en ondertekenen. In aanvulling op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang Artikel 18, lid 2: a. Onder ziekte wordt in ieder geval verstaan: een kind dat zich duidelijk vervelend voelt (passief is, extreem veel huilt), over pijn klaagt, een herkenbare ziekte heeft en/of een temperatuur heeft van boven de 38,5 graden. b. Ouders zijn verplicht te melden als het kind lijdt aan een besmettelijke ziekte, zoals roodvonk, rode hond, meningitis, kinkhoest, mazelen, tbc, rs-virus, diarree, impetigio, vijfde ziekte. c. De pedagogisch medewerksters van De KinderKroon mogen geen medische handelingen verrichten. De pedagogisch medewerksters dienen geen koortsonderdrukkende middelen toe. d. Indien ouders wensen dat de pedagogisch medewerksters medicijnen verstrekken, dient een overeenkomst gebruik geneesmiddelen te worden ingevuld en ondertekend. e. In noodgevallen kan het voorkomen dat de pedagogisch medewerksters onmiddellijk het alarmnummer van de ambulance bellen en pas daarna de ouders waarschuwen. 15. Oudercommissie Binnen de KinderKroon Fleringen is een oudercommissie actief. Zij handelen naar aanleiding van het reglement van BOinK (Belangenorganisatie Ouders in de Kinderopvang) waarvan zij lid zijn. De leden van de oudercommissie zijn ouders

12 van kinderen van De KinderKroon. De oudercommissie heeft adviesrecht met betrekking tot beleid, pedagogische ontwikkelingen, spelontwikkelingen en activiteiten. 16. Klachtenbehandeling De KinderKroon is aangemeld bij de Klachtencommissie Kinderopvang te Baarn al waar u zich kunt wenden in geval van extreme klachten. Ambtelijk secretariaat SKK, Postbus 398, 3740 AJ te Baarn, telefoon Wel geven wij de voorkeur klachten zo spoedig mogelijk bekend te maken zodat ze door ons zelf opgelost kunnen worden. 17. Calamiteiten In geval van calamiteiten waardoor de huisvesting niet meer toegankelijk is, zijn wij genoodzaakt zo spoedig mogelijk een alternatieve locatie te betrekken. Vanwege overmacht wordt geen onkostenvergoeding verleend. Bij overige calamiteiten wordt volgens ontruimingsplan te werk gegaan. 18. Kwaliteitsbeleid De KinderKroon werkt met een kwaliteitssysteem waarvan de weergave in protocollen ter inzage ligt voor de ouders. Tevens wordt er gewerkt met een pedagogisch beleidsplan waarin wordt beschreven hoe we bij De KinderKroon te werk gaan en waarom we dat zo doen. 19. Kwaliteitsinspectie Conform de richtlijnen van de Wet Kinderopvang wordt De KinderKroon jaarlijks geïnspecteerd door de GGD.

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen

Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen ALGEMENE VOORWAARDEN KINDERKROON TUBBERGEN Algemene voorwaarden kinderdagopvang De KinderKroon Tubbergen 1. Openingstijden De KinderKroon Tubbergen is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019

Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 Algemene voorwaarden KDV / BSO De KinderKroon Manderveen Laatst gewijzigd: mei 2019 1. Openingstijden De KinderKroon Manderveen is geopend van maandag t/m vrijdag van 07:30-17:30 uur gedurende 48 weken

Nadere informatie

Algemene voorwaarden StapvoorStap

Algemene voorwaarden StapvoorStap Algemene voorwaarden StapvoorStap (Gastouderopvang) Art. 1 Openingstijden Gastouderopvang StapvoorStap is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag (gesloten op woensdag) van 7.00-18.30 uur (behalve

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderopvang De hooiberg 2018 Buitenschoolse opvang 4 tot en met 13 jaar

Algemene voorwaarden kinderopvang De hooiberg 2018 Buitenschoolse opvang 4 tot en met 13 jaar Algemene voorwaarden kinderopvang De hooiberg 2018 Buitenschoolse opvang 4 tot en met 13 jaar inzake plaatsing van kinderen bij kinderopvang De Hooiberg, gevestigd aan de Vinkenweg 91 te Vriezenveen. Definities

Nadere informatie

Huisregels en richtlijnen

Huisregels en richtlijnen Huisregels en richtlijnen Kinderopvang 1. Openingstijden Ons kinderdagverblijf is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur. Op de volgende algemeen erkende feestdagen

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Inlichtingen en afspraken September 2012 Kinderopvang Oki. Kruierij 2, 9473 TL de Groeve Tel. 06-83379849 E-mail: info@okikinderopvang.nl Website: www.okikinderopvang.nl. K.v.K.nr.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderopvang De hooiberg 2018 Peutergroep het peuternest 2,5 jaar tot en met 4 jaar

Algemene voorwaarden kinderopvang De hooiberg 2018 Peutergroep het peuternest 2,5 jaar tot en met 4 jaar Algemene voorwaarden kinderopvang De hooiberg 2018 Peutergroep het peuternest 2,5 jaar tot en met 4 jaar inzake plaatsing van kinderen bij kinderopvang De Hooiberg, gevestigd in basisschool St. Antonius

Nadere informatie

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang 1 1. Dienstverlening Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen op de dagopvang van het kinderdagverblijf geplaatst worden. Kinderen in de

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER Kinderopvang

INSCHRIJFFORMULIER Kinderopvang INSCHRIJFFORMULIER Kinderopvang Opvang gewenst per: N.B. Altijd een datum invullen in verband met de gewenste startdatum. Wanneer uw kind nog niet geboren is dan verzoeken wij u de vermoedelijke geboortedatum

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. Nieuw!! HELE DAGOPVANG - 40 weken Op vaste dagen

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. HELE DAGOPVANG 40 weken op vaste dagen van 07:30

Nadere informatie

Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep

Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep Bijlage bij algemene voorwaarden MOgroep Kinderopvang Walcheren Postbus 7035, 4330 GA Middelburg 0118-641683 info@skow.nl www.kinderopvangwalcheren.nl Algemeen Bijgevoegde algemene voorwaarden gelden voor

Nadere informatie

Overeenkomst en afspraken

Overeenkomst en afspraken Overeenkomst en afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

1 P a g i n a. Huishoudelijk reglement 2014 (opgesteld november 2014)

1 P a g i n a. Huishoudelijk reglement 2014 (opgesteld november 2014) 1 P a g i n a Huishoudelijk reglement 2014 (opgesteld november 2014) Inhoudsopgave Huishoudelijk reglement Villa Valentijn Den Haag BV... 3 Artikel I: Inleiding... 3 Artikel II: Informatie en openbaarheid...

Nadere informatie

opvangwijzer kinderdagopvang 0-4 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn

opvangwijzer kinderdagopvang 0-4 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn opvangwijzer kinderdagopvang 0-4 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn januari 2015 Kinderdagopvang Vestigingscoördinator Binnenkort mogen wij uw kind verwelkomen op één van onze kinderdagverblijven. De vestigingscoördinator

Nadere informatie

Reglement Kibego. 1 juli Kibego.nl

Reglement Kibego. 1 juli Kibego.nl Reglement Kibego 1 juli 2014 info@kibeo.nl Kibego.nl REGLEMENT KINDEROPVANGVOORZIENINGEN Dit reglement is een aanvulling op het Reglement Kinderopvangvoorzieningen van Kibeo en de Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement bij de overeenkomst tot kinderopvang

Huishoudelijk reglement bij de overeenkomst tot kinderopvang Huishoudelijk reglement bij de overeenkomst tot kinderopvang 0 Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling 2. Doelstelling 3. Kinderdagverblijven 4. Openingstijden en dagindeling 5. Groepssamenstelling 6. Pedagogisch

Nadere informatie

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang kindercentra Dit plaatsingsbeleid is bedoeld om je te informeren over de werkwijze van Dak kindercentra bij aanmelding en plaatsing van kinderen, bij wijzigingen in de opvang en bij beëindiging ervan.

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Voorschoolse opvang (start bij minimaal 3 aanmeldingen) Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement 2015 (opgesteld oktober 2014) 1 P a g i n a

Huishoudelijk reglement 2015 (opgesteld oktober 2014) 1 P a g i n a 1 P a g i n a Huishoudelijk reglement 2015 (opgesteld oktober 2014) Inhoudsopgave Huishoudelijk reglement Valentijn Den Haag BV... 3 Artikel I: Inleiding... 3 Artikel II: Informatie en openbaarheid...

Nadere informatie

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool aanvullend op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang - Dagopvang en Buitenschoolse opvang van de Brancheorganisatie kinderopvang. Artikel 1 - Dagdelen in schoolweken De openingsdagen van de peuteropvang

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat

Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat 1. Bij het tot stand komen van een contract worden geen plaatsingskosten in rekening gebracht. 2. De verborgen Schat is 5 dagen per week (maandag

Nadere informatie

Flexibele kinderopvang

Flexibele kinderopvang Leveringsvoorwaarden Barnehage flexibele kinderopvang versie jan.2015. Flexibele kinderopvang Artikel 1. Deze leveringsvoorwaarden van Barnehage zijn van toepassing op alle overeenkomsten gesloten met

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

Polderpret verzorgt ook Voorschoolse opvang in Nieuwkoop tussen 7.30 uur en 8.30 uur op alle schooldagen.

Polderpret verzorgt ook Voorschoolse opvang in Nieuwkoop tussen 7.30 uur en 8.30 uur op alle schooldagen. Reglementen en Richtlijnen kinderdagverblijf Polderpret 1. Dienstverlening Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen voor minimaal 2 dagdelen op de dagopvang van het kinderdagverblijf geplaatst

Nadere informatie

opvangwijzer kinderdagopvang 0-4 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn

opvangwijzer kinderdagopvang 0-4 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn opvangwijzer kinderdagopvang 0-4 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn Januari 2016 Kinderdagopvang Vestigingscoördinator Binnenkort mogen wij uw kind verwelkomen op één van onze kinderdagverblijven. De vestigingscoördinator

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst, die is gesloten tussen Kinderdagpaleis Het Kroontje,

Nadere informatie

opvangwijzer buitenschoolse opvang 4-12 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn

opvangwijzer buitenschoolse opvang 4-12 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn opvangwijzer buitenschoolse opvang 4-12 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn januari 2015 BSO 52 of 48 weken Vestigingscoördinator Binnenkort mogen wij uw kind verwelkomen op één van onze BSO vestigingen.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy

Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy Algemene Voorwaarden Stichting Peuterspeelzaal Humpy 22-11-2017 Artikel 1 - Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Aanvangsdatum: Contract: Geschillencommissie: Humpy: Ouder/verzorger:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en informatie. Eerste Groenelaan 88 1901 TE Castricum telefoon: 0251-650565 LRK NR: (wordt nog bekend gemaakt)

Algemene voorwaarden en informatie. Eerste Groenelaan 88 1901 TE Castricum telefoon: 0251-650565 LRK NR: (wordt nog bekend gemaakt) Algemene voorwaarden en informatie Eerste Groenelaan 88 1901 TE Castricum telefoon: 0251-650565 LRK NR: (wordt nog bekend gemaakt) Vestigingsplaats De buitenschoolse opvang van de Paulus (BSO Paulus) is

Nadere informatie

Informatie van het Servicebureau Kinderopvang

Informatie van het Servicebureau Kinderopvang Informatie van het Servicebureau Kinderopvang 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang kindercentra Dit plaatsingsbeleid is bedoeld om je te informeren over de werkwijze van Dak kindercentra bij aanmelding en plaatsing van kinderen, bij wijzigingen in de opvang en bij beëindiging ervan.

Nadere informatie

Opvangwijzer Peuterspeelzaal 2-4 jaar. Welkom bij Kinderopvang Baarn!

Opvangwijzer Peuterspeelzaal 2-4 jaar. Welkom bij Kinderopvang Baarn! Opvangwijzer Peuterspeelzaal 2-4 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn! Opvangwijzer peuterspeelzaal 2-4 jaar september 2019 Peuterspeelzaal Eerste kennismaking Binnenkort mogen wij jullie kind verwelkomen

Nadere informatie

Kinderopvang De Dag Door

Kinderopvang De Dag Door Kinderopvang De Dag Door Algemene voorwaarden en bepalingen 1. De Dag Door, gevestigd De Raetsingel 5, 5830 KC BOXMEER - levert opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar op locatie Weijerpark

Nadere informatie

Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008

Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008 pagina 1 van 5 Kindercentrum De Dwergen B.V. Algemene bepalingen 2008 1. Toepassing van dit reglement Dit reglement is van toepassing op het Kindercentrum De Dwergen B.V. Dit reglement, is onderdeel is

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Plaatsing Openingstijden Sluitingsdagen: Hele dagopvang tijdens schoolvrije dagen en studiedagen

Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Plaatsing Openingstijden Sluitingsdagen: Hele dagopvang tijdens schoolvrije dagen en studiedagen Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Dit huishoudelijk reglement maakt onderdeel uit van de plaatsingsovereenkomst. In dit huishoudelijk reglement informeren wij u over de gang van zaken omtrent

Nadere informatie

BANJER. Algemene voorwaarden

BANJER. Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang BANJER Algemene voorwaarden Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing wanneer uw kind wordt opgevangen bij kinderdagverblijf en

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Wilt u meer weten en bent u geïnteresseerd in onze visie, kwaliteit of de details van onze werkwijze? Surf naar:www.beertjeshuis.

Wilt u meer weten en bent u geïnteresseerd in onze visie, kwaliteit of de details van onze werkwijze? Surf naar:www.beertjeshuis. Huishoudelijk reglement bij de overeenkomst tot kinderopvang 0 Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling 2. Doelstelling 3. Kinderopvang 4. Openingstijden en dagindeling 5. Groepssamenstelling 6. Pedagogisch medewerkers

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

PROTOCOL ZIEKE KINDEREN 2014

PROTOCOL ZIEKE KINDEREN 2014 PROTOCOL ZIEKE KINDEREN 2014 Ria Kruiper Inleiding Als ouder kies je o.a. voor een BSO omdat de opvang voor je kind gegarandeerd is. Een uitzondering is echter een ziek kind. Zieke kinderen kunnen de BSO

Nadere informatie

Inschrijving Het inschrijven bij Kinderopvang Woudrichem is mogelijk per de 1e of de 16e van de maand.

Inschrijving Het inschrijven bij Kinderopvang Woudrichem is mogelijk per de 1e of de 16e van de maand. Protocol Huisregels en betalingsvoorwaarden Naam kind:. Omdat er in de organisatie altijd meerde cliënten tegelijk aanwezig zijn, is er door Kinderopvang Woudrichem in het protocol huisregels het volgende

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478 586 498 info@kinderwereldvenray.nl KINDERDAGOPVANG KinderWereld

Nadere informatie

PLAATSINGSINFORMATIE Blz. 1 van 5

PLAATSINGSINFORMATIE Blz. 1 van 5 Blz. 1 van 5 Openingstijden en bereikbaarheid Uk & Ko is geopend en bereikbaar op werkdagen tussen 7.30 en 18.15 uur. Opvang vindt het gehele jaar door plaats, ook tijdens de schoolvakanties. Uitzondering

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglement

Huishoudelijke Reglement Huishoudelijke Reglement Dit reglement is samengesteld om de rechten en plichten van jullie als vraagouders en van de medewerkers van Kinderopvang Smile te verduidelijken. 1. Openingstijden, planning en

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Vanaf het moment dat u aangeeft dat u opvang nodig heeft, krijgt u te maken met een aantal praktische zaken rond de plaatsing. Hiervoor volgen wij de volgende procedure.

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Huisregels kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen

Huisregels kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen Huisregels kinderdagverblijf De Bloemenkinderen Artikel 1 Openingstijden Het kinderdagverblijf is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 18.30 uur. De openingstijden van de NaSchoolse Opvang zijn:

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Algemene voorwaarden L.O.L kinderopvang

Algemene voorwaarden L.O.L kinderopvang Algemene voorwaarden L.O.L kinderopvang Artikel 1. Begrippen 1.1 Kinderopvang De ruimtelijke voorziening van kinderopvang. 1.2 Opdrachtgever De ouder(s) of verzorger(s) die ten behoeve van zijn/haar/hun

Nadere informatie

Informatie overeenkomst en afspraken

Informatie overeenkomst en afspraken Informatie overeenkomst en afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool Informatieboekje Naschoolse Opvang Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Onderdeel van Kdv Het Vlinderbos Anton Mauvestraat 10, 6717 JA Ede info@nsohetschoolplein.nl www.nsohetschoolplein.nl 06-10437612

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Vlaardingen. Hele dagopvang & Buitenschoolse opvang

Stichting Kinderopvang Vlaardingen. Hele dagopvang & Buitenschoolse opvang Stichting Kinderopvang Vlaardingen Hele dagopvang & Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 2 Algemeen 3 Opvangpakketten 2014 - hele dagopvang 4 Opvangpakketten 2014 - buitenschoolse opvang 7 Thema BSO s

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en informatie BSO Paulus. Versie 3 2015

Algemene voorwaarden en informatie BSO Paulus. Versie 3 2015 Algemene voorwaarden en informatie BSO Paulus. Versie 3 2015 Algemene voorwaarden en informatie Eerste Groenelaan 88 1901 TE Castricum telefoon: 0251-650565 LRK NR: 199786835 Vestigingsplaats De buitenschoolse

Nadere informatie

opvangwijzer buitenschoolse opvang 4-12 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn

opvangwijzer buitenschoolse opvang 4-12 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn opvangwijzer buitenschoolse opvang 4-12 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn Februari 2014 Reguliere buitenschoolse opvang Eerste kennismaking Binnenkort gaat uw kind naar één van onze buitenschoolse opvang

Nadere informatie

Informatie / algemene voorwaarden De Stampertjes. De Stampertjes is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.30-17.30 uur.

Informatie / algemene voorwaarden De Stampertjes. De Stampertjes is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.30-17.30 uur. Informatie / algemene voorwaarden De Stampertjes Openingstijden De Stampertjes is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8.30-17.30 uur. Op woensdag sluiten wij om 15.00 uur. De groepen

Nadere informatie

Buiten Schoolse Opvang. De Groene Weide. Informatieboekje

Buiten Schoolse Opvang. De Groene Weide. Informatieboekje Buiten Schoolse Opvang De Groene Weide Informatieboekje INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1. ALGEMENE INFORMATIE 1.1 Uitgangspunten bij de zorg voor de kinderen 1.2 De inrichting van de Buiten Schoolse Opvang 1.3

Nadere informatie

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Inschrijving Inschrijving kan op verschillende manieren geschieden: 1. Via de website door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen via het verzenden. Bij ontvangst

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Versie 7, ingangsdatum 1 januari 2012

Algemene Voorwaarden. Versie 7, ingangsdatum 1 januari 2012 Algemene Voorwaarden Versie 7, ingangsdatum 1 januari 2012 ALGEMEEN Bijgevoegde algemene voorwaarden MO Groep gelden voor de kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen/peutergroepen.

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen

Algemene voorwaarden kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen Algemene voorwaarden kinderdagverblijf De Bloemenkinderen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze voorwaarden en de op basis hiervan te sluiten overeenkomst kinderopvang, wordt verstaan onder: Kinderdagverblijf:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk

Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk Algemene voorwaarden Bso Natuurlijk Artikel 1: Algemeen; - Deze voorwaarden zijn opgesteld door Bso Natuurlijk en zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden gesloten tussen Bso Natuurlijk en

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond

DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond Algemeen Buitenschoolse opvang (BSO) is opvang buiten schooltijd. Het betreft opvang voor en na schooltijd, opvang tijdens studiedagen,

Nadere informatie

OpvanGpakketten en Tarieven 2015

OpvanGpakketten en Tarieven 2015 OpvanGpakketten en Tarieven 2015 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Opvangpakketten 2015 - hele dagopvang... 4 Opvangpakketten 2015 - buitenschoolse opvang... 7 Thema BSO s en zwemles... 9 Belangrijk om te weten...

Nadere informatie

Reglementen Kindercentrum Marijtje Doets

Reglementen Kindercentrum Marijtje Doets Kindercentrum Marijtje Doets 1. Openingstijden Het kinderdagverblijf is geopend van maandag t/m vrijdag van 07.00 uur tot 19.00 uur. De voorschoolse opvang is van 07:00 uur tot 08:30 uur. De buitenschoolse

Nadere informatie

Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV

Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV Plaatsingsbeleid KIDS WONDERWORLD BV Preambule KIDS WONDERWORLD streeft er naar alle ingeschreven kinderen een passende plaats te bieden op de gewenste ingangsdatum, voor de gewenste dagen en op de gewenste

Nadere informatie

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang 1 1. Dienstverlening Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen op de dagopvang van het kinderdagverblijf geplaatst worden. Kinderen in de

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Huisreglement De Kleine Aapjes

Huisreglement De Kleine Aapjes Huisreglement De Kleine Aapjes 1.Toepassing van dit reglement Dit huisreglement is aanvullend op de landelijke Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang en is van toepassing op Kinderopvang De Kleine Aapjes

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden kinderopvang 2015

Leveringsvoorwaarden kinderopvang 2015 Kindercentrum Domino Postbus 68, 6560 AB Groesbeek www. kindercentrum-domino.nl info@kindercentrum-domino.nl 024 397 63 20 Deze leveringsvoorwaarden kinderopvang hebben betrekking op de dagopvang, de peutergroep

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure Kinderdagverblijf Duckie Informatie brochure Deze brochure heeft tot doel u als ouder, verzorg(st)er of bedrijf te informeren over het kinderdagverblijf en wat Duckie voor u kan betekenen. De informatie

Nadere informatie

Ouderfolder Buitenschoolse opvang

Ouderfolder Buitenschoolse opvang Ouderfolder Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 5. Oudercontacten.... 3 6. Oudercommissie.... 4 7. Veiligheid en

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KINDEROPVANG

ALGEMENE VOORWAARDEN KINDEROPVANG ALGEMENE VOORWAARDEN KINDEROPVANG Artikel 1; Begrippen a. KO De Hummeltjeshoeve stelt zich ten doel kinderopvang binnen haar buitenschoolse opvang,kinderdagverblijf en peuteropvang voor het/(de) kind(eren)

Nadere informatie

SpeelOkee B.V. verzorgt kinderopvang met inachtneming van de door de Gemeente Oud-Beijerland en de Rijksoverheid gestelde regels.

SpeelOkee B.V. verzorgt kinderopvang met inachtneming van de door de Gemeente Oud-Beijerland en de Rijksoverheid gestelde regels. Algemene voorwaarden Kinderdagverblijf SpeelOkee 1. ALGEMEEN SpeelOkee B.V. verzorgt kinderopvang met inachtneming van de door de Gemeente Oud-Beijerland en de Rijksoverheid gestelde regels. 2. BEGRIPSBEPALINGEN

Nadere informatie

Mutaties. Diversen. Vervoer van school naar buitenschoolse opvang. Zelfstandigheid

Mutaties. Diversen. Vervoer van school naar buitenschoolse opvang. Zelfstandigheid Geschillencommissies Den Haag en is geheel onafhankelijk. Kinderopvang Blooming Kids is van mening dat open en eerlijke communicatie belangrijk is bij het voorkomen van klachten. Onze ervaring is door

Nadere informatie

PROTOCOL ZIEKTE EN ALLERGIE

PROTOCOL ZIEKTE EN ALLERGIE PROTOCOL ZIEKTE EN ALLERGIE Inleiding Als ouder kies je onder andere voor een kinderdagverblijf, omdat de opvang voor je kind gegarandeerd is. Een uitzondering is echter een ziek kind. Zieke kinderen kunnen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor peuterspeelzaalwerk en peuteropvang Stichting Spelenderwijs

Algemene voorwaarden voor peuterspeelzaalwerk en peuteropvang Stichting Spelenderwijs Algemene voorwaarden voor peuterspeelzaalwerk en peuteropvang Stichting Spelenderwijs Geleen september 2014 Algemene voorwaarden van Stichting Spelenderwijs ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 ARTIKEL 4 ARTIKEL

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BSO

Huishoudelijk reglement BSO Inleiding 1 ARTIKEL 1 Aanbod dienstverlening 1 ARTIKEL 2 Ruilen dagdelen 2 ARTIKEL 3 Brengen, halen en afmelden van de kinderen 2 ARTIKEL 4 Vakantie 2 ARTIKEL 5 Minimale afname 2 ARTIKEL 6 Ziekte 2 ARTIKEL

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

KIND Naam kind:... Nationaliteit:... Geboortedatum:... Spreektaal (thuis):... BSN:... Aantal dagen opvang:...

KIND Naam kind:... Nationaliteit:... Geboortedatum:... Spreektaal (thuis):... BSN:... Aantal dagen opvang:... Yellow Graag aankruisen en na het invullen kunt u dit formulier opsturen naar Wantslag 29, 3421 KA Oudewater, t.a.v. Mark van Bentum. Hij neemt z.s.m. contact met u op. U kunt het formulier ook ondertekend

Nadere informatie

Plaatsingsprotocol 1. Definities Onder kinderopvang wordt verstaan: Hele dagopvang: Halve dagopvang:

Plaatsingsprotocol 1. Definities Onder kinderopvang wordt verstaan: Hele dagopvang: Halve dagopvang: Plaatsingsprotocol 1. Definities Onder kinderopvang wordt verstaan: uitvoerende, begeleidende en/of ondersteunende activiteiten in georganiseerd verband anders dan om niet, die erop gericht zijn kinderen

Nadere informatie

- Hun lichaamstemperatuur boven 39 graden koorts is - Ze 1-op 1 aandacht van de leidster nodig hebben - Ze een besmettelijke ziekte hebben

- Hun lichaamstemperatuur boven 39 graden koorts is - Ze 1-op 1 aandacht van de leidster nodig hebben - Ze een besmettelijke ziekte hebben Protocol zieken kinderen en medicijnen kinderdagverblijf De Speelhaven Schuitevoerderslaan 16 1671 JZ Medemblik februari 2015 Inhoud 1. Inleiding 2. Zieke kinderen 3. Preventie 4. Wijze van handelen door

Nadere informatie

2.1 De Boomhut: de organisatie die zich ondermeer ten doel stelt peuteropvang te verzorgen en voorzieningen voor buitenschoolse opvang.

2.1 De Boomhut: de organisatie die zich ondermeer ten doel stelt peuteropvang te verzorgen en voorzieningen voor buitenschoolse opvang. ALGEMENE BEPALINGEN KC De Boomhut Deze algemene bepalingen zijn onderdeel van en een nadere specificatie op de algemene voorwaarden voor kinderopvang zoals landelijk door de branchevereniging Kinderopvang

Nadere informatie

Ziekte en medicijnbeleid Stichting BELhamels

Ziekte en medicijnbeleid Stichting BELhamels Ziekte en medicijnbeleid Stichting BELhamels Inleiding Een ziek kind is het liefste thuis, dat weten we allemaal. Het begrip ziek is echter voor een ieder anders. Om zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen

Nadere informatie