COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR ARBEIDERS TEWERKGESTELD BIJ BOREALIS ANTWERPEN NV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR ARBEIDERS TEWERKGESTELD BIJ BOREALIS ANTWERPEN NV"

Transcriptie

1 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR ARBEIDERS TEWERKGESTELD BIJ BOREALIS ANTWERPEN NV VOORAKKOORD Borealis Antwerpen NV, met ondernemingsnummer en met maatschappelijke zetel te 3583 Beringen, Industrieweg 148, vertegenwoordigd door de heer Johan Van Grootel, Locatieleider en bijgestaan door de heer Walter Janssens, Regional HR Manager Antwerpen, enerzijds en De Algemene Centrale ABVV vertegenwoordigd door de heer Patrick Lodewijckx, Steven Adriaenssens, Danny Stoffels, Danny Backeljauw. de ACV Bouw-Industrie & Energie vertegenwoordigd door de heer Philippe Vanweddingen, beiden bijgestaan door de heren Geert Van Buyten, Franky Kokkelkooren, Ludwig Van Beethoven en Chris Daelemans. anderzijds, werd op 10 januari 2018 in toepassing van het sectorakkoord voor arbeiders, de volgende overeenkomst afgesloten, die bindend is voor alle arbeiders van de onderneming. De overeenkomst bestaat uit 13 artikelen, beschreven op bladzijden 1 tot en met 5 van onderhavig document en 2 bijlagen (organogram en loontabel). Ze werd opgemaakt in 4 exemplaren waarvan 1 exemplaar voor elk van de ondertekenende partijen en 1 exemplaar ter neerlegging bij de dienst van de Collectieve Arbeidsbetrekkingen van het Ministerie van Tewerkstelling en Arbeid. Art. 1. Duur van de overeenkomst De overeenkomst gaat in op 1 januari 2017 en eindigt op 31 december 2018 met uitzondering van artikel 6 (SWT). Art 2. Werk aan derden De werkgever verbindt zich er toe op kwartaalbasis, bij gelegenheid van de financieeleconomische en sociale informatie, een volledig overzicht te geven betreffende tewerkstelling aan derden zoals de huidige praktijk, gestart in de Ondernemingsraad van 24 april 1997 (Borealis NV). Meer bepaald: naam, adres, RSZ-, BTW- en registratienummer, aard van het werk, aard van het contract, duurtijd van het contract, het aantal werkuren indien gekend en de kostprijs. Het werk aan derden zal geen afbouw inhouden van de in de organogrammen opgenomen personeelsleden en hun taken en functies. Afwijkingen hierop zullen besproken worden met de syndicale delegatie. Art. 3. Werkzekerheid 1 (5)

2 a) Ontslag om economische, technische of rationalisatie redenen Voor de duur van deze CAO verbindt de werkgever er zich toe bijkomend, geen verdere afdankingen wegens economische, technische of rationalisatie redenen door te voeren. Indien echter afdankingen om voornoemde redenen onvermijdelijk zouden zijn zal er met de syndicale delegatie en de ondertekenende partijen van deze CAO een sociaal plan worden opgesteld. b) Evolutie personeelsbezetting De posities vermeld op het organogram zullen worden ingenomen door arbeiders met een contract van onbepaalde duur. Aan al de arbeiders met een contract van onbepaalde duur garandeert de werkgever voor de duur van de CAO werkzekerheid. Indien een wijziging in het organogram (zie bijlage 1) nodig mocht zijn, dan zal de werkgever het advies inwinnen van de Syndicale Afvaardiging en trachten tot een akkoord te komen. De werkgever is bereid permanente vervanging met contract van onbepaalde duur te overwegen voor blijvende arbeidsongeschiktheid zonder uitzicht op terugkeer op permanente posities. Art. 4. Koopkracht a) Bruto loonsverhoging: Per 1 januari 2017 wordt het basisuurloon verhoogd met 0,78 bruto/uur. Het individueel berekende bedrag zal uitbetaald worden als nabetaling loon. Werknemer en werkgever engageren zich om door investeringen en het verder toepassen van een hoogstaande housekeeping mindset Operation Clean Sweep tot een succes te maken. b) Verhoging baremasysteem Vanaf 1 januari 2018 wordt voor volgende categorieën de baremastappen (zoals van toepassing in 2017) met 0,005 per stap verhoogd: - F categorie: vanaf 3 jaren anciënniteit - G categorie: vanaf 5 jaren anciënniteit - MH operators vanaf 1/1/2015 in dienst: vanaf R1 en S1 c) Geglobaliseerde shiftpremie Het percentage van de geglobaliseerde shiftpremie volcontinu wordt vanaf 1 januari ,50%. Het percentage van de geglobaliseerde shiftpremie van 2 ploegen en weekend wordt vanaf 1 januari ,90%. 2 (5)

3 d) Shiftdeelpremies De shiftdeelpremies worden vanaf 1 januari 2018: Ochtend Middag Nacht Weekdag 12,19% 12,19% 36,25% Zaterdag 24,16% 24,16% 60,41% Zon- en feestdag 118,11% 118,11% 142,47% Art. 5. Verzekeringen Vanaf 1 januari 2018 wordt het Optical Plan als volgt geregeld: er wordt een maximale tussenkomst voorzien van 150 per kalenderjaar per aangesloten gezinslid. Art. 6. Stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag De werkgever is bereid voor alle arbeiders, in toepassing van het Nationaal Akkoord voor arbeiders PC116, volgende stelsels van werkloosheid met bedrijfstoeslag te onderschrijven, rekening houdend met de terzake geldende wetgeving I. Vanaf 58 jaar mits 35 jaar loopbaan, mits zwaar beroep van 1 januari 2017 t.e.m. 31 december 2017 II. Vanaf 59 jaar mits 35 jaar loopbaan, mits zwaar beroep van 1 januari 2018 t.e.m. 31 december 2018 III. Vanaf 58 jaar mits 33 jaar loopbaan, mits zwaar beroep of 20 jaar nachtarbeid van 1 januari 2017 t.e.m. 31 december 2017 IV. Vanaf 59 jaar mits 33 jaar loopbaan, mits zwaar beroep of 20 jaar nachtarbeid van 1 januari 2018 t.e.m. 31 december 2018 V. Vanaf 58 jaar mits 40 jaar loopbaan van 1 januari 2017 t.e.m. 31 december 2017 VI. Vanaf 59 jaar mits 40 jaar loopbaan van 1 januari 2018 t.e.m. 31 december 2018 VII. Op 60 jaar mits 40 jaar loopbaan tot einde 2017, tot einde 2018 mits geklikt VIII. Medisch brugpensioen tot einde 2018 (vanaf 58j met 35j loopbaan voor mindervalide of ernstige problemen) Tot 30/6/2019 waar van toepassing zoals in nationaal akkoord. 3 (5)

4 Art. 7. Bijkomende leeftijdsdag Vanaf 1 januari 2018 wordt een bijkomende leeftijdsdag toegekend op de leeftijd 45 jaar. Art. 8. CAO 90 De werkgever zal de bestaande CAO 90 niet-recurrent resultaatgebonden bonus plan op basis van een reeks gebalanceerde locatie-en groepsdoelstellingen verlengen, met een doelwaarde van per werknemer per jaar. Voor het CAO90 bonusplan geldt: Gelijkstelling van afwezigheidsperiodes wegens ziekte en privé ongeval: gelijkstelling met effectieve arbeidsprestaties beperkt in de tijd tot max. 12 maanden aaneengesloten. De CAO waarbij het plan wordt ingevoerd zal uiterlijk op 30 april van het refertejaar neergelegd worden bij de Griffie Algemene Directie Collectieve Arbeidsbetrekkingen van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Het niet-recurrent resultaatgebonden bonus plan op basis van veiligheidsdoelstellingen (doelbedrag 250) wordt niet verlengd. Art. 9. Shut Down regeling & modaliteiten Vanaf 1 januari 2018 wordt voor alle arbeiders de Shut Down regeling onder volgende modaliteiten toegepast: Voor dagwerk: - 2,5 uur basisloon per gewerkte dag van 12 uren. Voor nachtwerk: - 4,5 uur basisloon voor al de nachten behalve de nacht van zaterdag op zondag. - 6 uur basisloon voor al de nachten van zaterdag op zondag. Werkgever en werknemer zullen de modaliteiten en invoering van het 10 uren Shut Down regime bespreken in een werkgroep. Art. 10. Verhoging fietsvergoeding Vanaf 1 januari 2018 wordt de fietsvergoeding verhoogd tot 0,23 per km. Art. 11. Maatregelen inzake tewerkstelling en vorming In het kader van de SIRA-opleiding heeft Borealis Antwerpen NV de intentie om in SIRA jongere op te leiden. 4 (5)

5 Art.12. Behoud van vroegere voordelen De partijen verbinden er zich toe alle vroegere overeenkomsten na te leven voor zover ze niet gewijzigd werden door onderhavige overeenkomst. Art.13. Sociale vrede Onderhavige overeenkomst regelt alle punten van het eisenprogramma en maakt elke nieuwe eis, van welke aard ook, onmogelijk gedurende de looptijd van deze overeenkomst. De werkgever verplicht er zich toe deze en vroeger gesloten overeenkomsten te goeder trouw na te leven en geen arbeiders in dienst te nemen of te houden aan voorwaarden strijdig met deze overeenkomsten en zover ze niet gewijzigd werden door onderhavige overeenkomst. De vakbondsorganisatie en de arbeiders verplichten zich er toe deze en vroeger gesloten overeenkomsten te goeder trouw na te komen en de arbeidsvrede te waarborgen overeenkomstig de collectieve arbeidsovereenkomst afgesloten op 12 december 1979 in de schoot van het nationaal paritair comité van de scheikundige nijverheid voor arbeiders houdende de waarborg van de sociale vrede. Bovendien zal alles in het werk gesteld worden om de productieprogramma s zo getrouw mogelijk te realiseren. Beide partijen zullen tijdig met elkaar contact opnemen om storingen te bespreken en te voorkomen. Namens het A.B.V.V. Namens het A.C.V. Patrick Lodewijckx Secretaris Philippe Vanweddingen Secretaris Namens de directie Johan Van Grootel Locatieleider 5 (5)

ONTWERP VOORAKKOORD COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VAN DE ARBEIDERS EN BAREMIEKE BEDIENDEN VAN BAYER ANTWERPEN NV

ONTWERP VOORAKKOORD COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VAN DE ARBEIDERS EN BAREMIEKE BEDIENDEN VAN BAYER ANTWERPEN NV ONTWERP VOORAKKOORD COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VAN DE ARBEIDERS EN BAREMIEKE BEDIENDEN VAN BAYER ANTWERPEN NV Tussen Bayer Antwerpen NV, vertegenwoordigd door de heren dr U. Arndt, Managing Director

Nadere informatie

Nationaal akkoord voor arbeiders (PC 116)

Nationaal akkoord voor arbeiders (PC 116) Nationaal akkoord 2009-2010 voor arbeiders (PC 116) CAO gesloten op 1 april 2009 in het Paritair Comité voor de scheikundige nijverheid betreffende het Nationaal Akkoord 2009-2010 Toepassingsgebied Artikel

Nadere informatie

ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BAREMIEKE BEDIENDEN COVESTRO NV (ANTWERPEN) EINDE LOOPBAANREGELING

ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BAREMIEKE BEDIENDEN COVESTRO NV (ANTWERPEN) EINDE LOOPBAANREGELING ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BAREMIEKE BEDIENDEN COVESTRO NV (ANTWERPEN) EINDE LOOPBAANREGELING TUSSEN: (1) Covestro NV, met ondernemingsnummer 0627.857.343 rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ONTWERP VAN COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BAREMIEKE BEDIENDEN VAN BAYER ANTWERPEN NV

ONTWERP VAN COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BAREMIEKE BEDIENDEN VAN BAYER ANTWERPEN NV ONTWERP VAN COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BAREMIEKE BEDIENDEN VAN BAYER ANTWERPEN NV Tussen Bayer Antwerpen NV, vertegenwoordigd door de heer dr. V. Weintritt, Managing Director en mevrouw B. Hantson,

Nadere informatie

ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VAN DE ARBEIDERS EN BAREMIEKE BEDIENDEN LANXESS nv

ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VAN DE ARBEIDERS EN BAREMIEKE BEDIENDEN LANXESS nv Tussen ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VAN DE ARBEIDERS EN BAREMIEKE BEDIENDEN LANXESS nv LANXESS nv, ondernemingnummer 867.573.542, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 2040 Antwerpen,

Nadere informatie

Nationaal Akkoord voor bedienden (PC 207)

Nationaal Akkoord voor bedienden (PC 207) Nationaal Akkoord 2015-2016 voor bedienden (PC 207) CAO gesloten op 16 juni in het Paritair Comité voor de bedienden uit de scheikundige nijverheid betreffende het Nationaal Akkoord 2015-2016 Preambule

Nadere informatie

ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST COVESTRO NV CAO PSP WINSTPREMIEREGELING

ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST COVESTRO NV CAO PSP WINSTPREMIEREGELING ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST COVESTRO NV CAO PSP WINSTPREMIEREGELING TUSSEN: (1) Covestro NV, met ondernemingsnummer 0627.857.343, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Volker Weintritt, Gedelegeerd

Nadere informatie

Total Raffinaderij Antwerpen N.V. (ondernemingsnummer BE )

Total Raffinaderij Antwerpen N.V. (ondernemingsnummer BE ) Protocol verzoeningsakkoord : bedrijfsovereenkomst 2017 2018 TRA Tussen enerzijds Total Raffinaderij Antwerpen N.V. (ondernemingsnummer BE 0404.586.901) Scheldelaan 16, 2030 Antwerpen Vertegenwoordigd

Nadere informatie

Nationaal Akkoord 2015-2016 voor arbeiders (PC 116)

Nationaal Akkoord 2015-2016 voor arbeiders (PC 116) Nationaal Akkoord 2015-2016 voor arbeiders (PC 116) CAO gesloten op 17 juni 2015 in het Paritair Comité voor de scheikundige nijverheid betreffende het Nationaal Akkoord 2015-2016 Preambule Overwegende

Nadere informatie

CAO tot invoering van niet-recurrente resultaatsgebonden voordelen

CAO tot invoering van niet-recurrente resultaatsgebonden voordelen CAO tot invoering van niet-recurrente resultaatsgebonden voordelen Terug te sturen aan de griffie van de algemene directie Collectieve Arbeidsbetrekkingen van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid,

Nadere informatie

ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VAN DE ARBEIDERS EN BAREMIEKE BEDIENDEN LANXESS nv

ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VAN DE ARBEIDERS EN BAREMIEKE BEDIENDEN LANXESS nv ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VAN DE ARBEIDERS EN BAREMIEKE BEDIENDEN LANXESS nv Tussen LANXESS nv, ondernemingsnummer 867.573.542, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 2040 Antwerpen,

Nadere informatie

VOORAKKOORD C.A.O. ARBEIDERS

VOORAKKOORD C.A.O. ARBEIDERS VOORAKKOORD C.A.O. ARBEIDERS 2017-2018 Tussen, enerzijds, TOTAL OLEFINS ANTWERP N.V. Scheldelaan 10 2030 Antwerpen Paritair comité: 116 Ondernemingsnummer 0433.181.610 vertegenwoordigd door Mevrouw en

Nadere informatie

Gemeenschappelijk voorstel van de sociale partners. Sectorale CAO s in PC 117/211. Periode

Gemeenschappelijk voorstel van de sociale partners. Sectorale CAO s in PC 117/211. Periode Gemeenschappelijk voorstel van de sociale partners Sectorale CAO s in PC 117/211 Periode 2017-2018 Teneinde het sectoraal proces voor de toekomst te vrijwaren en omwille van de solidariteit tussen de verschillende

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDERS VAN BAYER ANTWERPEN NV

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST ARBEIDERS VAN BAYER ANTWERPEN NV Bayer Antwerpen NV Haven 507 Scheldelaan 420 B-2040 Antwerpen +32 3 540 37 07 +32 3 540 78 91 BTW BE 0404.754.571 RPR (Antwerpen) ING Bank 320-0014175-83 IBAN BE14 3200 0141 7583 BIC BBRUBEBB COLLECTIEVE

Nadere informatie

Sector van de vlasbereiding

Sector van de vlasbereiding Sector van de vlasbereiding 2014 Dit document is gebaseerd op de reglementering en de bedragen die op 15 oktober 2013 van toepassing waren. 1 De meeste zaken die in de textielagenda staan, zijn ook voor

Nadere informatie

TITEL I TOEPASSINGSGEBIED

TITEL I TOEPASSINGSGEBIED 1/6 Collectieve arbeidsovereenkomst van 11 maart 2014, gesloten in de schoot van het Paritair Comité voor het Glasbedrijf, betreffende de arbeids en loonvoorwaarden in 2013 en 2014 Artikel 1. TITEL I TOEPASSINGSGEBIED

Nadere informatie

AARDAPPELVERWERKENDE NIJVERHEID : Loon- en arbeidsvoorwaarden

AARDAPPELVERWERKENDE NIJVERHEID : Loon- en arbeidsvoorwaarden 13.8.2008 AARDAPPELVERWERKENDE NIJVERHEID : Loon- en arbeidsvoorwaarden K.B. geldig van 1.7.2007 af. 2.6.2008 K.B. waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 4.7.2007,

Nadere informatie

Loon- en arbeidsvoorwaarden

Loon- en arbeidsvoorwaarden Loon- en arbeidsvoorwaarden 2017-2018 1 www.accg.be Quelles Hoe ga améliorations jij vooruit?? k van de lonen en ploegenpremies Vanaf 1/5/2017 sector minima: Lonen: + 0,12/uur Ploegenpremies vroege en

Nadere informatie

Nachtarbeid Collectieve arbeidsovereenkomst van 22 juni 2007 (84.302) Arbeid op zon en feestdagen... 4

Nachtarbeid Collectieve arbeidsovereenkomst van 22 juni 2007 (84.302) Arbeid op zon en feestdagen... 4 2270000 Paritair Comité voor de audiovisuele sector Nachtarbeid... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 22 juni 2007 (84.302)... 2 Arbeid op zon en feestdagen... 4 Collectieve arbeidsovereenkomst van

Nadere informatie

PROTOCOL VAN OVEREENKOMST. Dit document is een vrije vertaling van de Franse versie die geldt als referentiedocument.

PROTOCOL VAN OVEREENKOMST. Dit document is een vrije vertaling van de Franse versie die geldt als referentiedocument. PROTOCOL VAN OVEREENKOMST Dit document is een vrije vertaling van de Franse versie die geldt als referentiedocument. Tussen enerzijds de naamloze vennootschap AMP, ingeschreven in het Rechtspersonenregister

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BAREMIEKE BEDIENDEN VAN BAYER ANTWERPEN NV

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST BAREMIEKE BEDIENDEN VAN BAYER ANTWERPEN NV Bayer Antwerpen NV Haven 507 Scheldelaan 420 B-2040 Antwerpen +32 3 540 37 07 +32 3 540 78 91 BTW BE 0404.754.571 RPR (Antwerpen) ING Bank 320-0014175-83 IBAN BE14 3200 0141 7583 BIC BBRUBEBB COLLECTIEVE

Nadere informatie

Bloementeelt

Bloementeelt Paritair Comité voor het tuinbouwbedrijf 1450001 Bloementeelt Eindejaarspremie... 1 Bijkomend vakantiegeld... 1 Getrouwheidspremie... 4 Anciënniteitstoeslag... 4 Ecocheques... 4 Aanvullend pensioen...

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 111 VAN 27 APRIL 2015 TOT VASTSTELLING, VOOR 2015 EN 2016, VAN DE VOORWAARDEN VOOR DE TOEKENNING VAN EEN BEDRIJFS- TOESLAG IN HET KADER VAN HET STELSEL VAN WERKLOOSHEID

Nadere informatie

Protocol akkoord van 8 mei 2017

Protocol akkoord van 8 mei 2017 Paritair comité voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek Protocol akkoord 2017-2018 van 8 mei 2017 1. TOEPASSINGSGEBIED Dit akkoord is van toepassing op de werkgevers

Nadere informatie

Aanvullend PC voor de werklieden

Aanvullend PC voor de werklieden 1000000 Aanvullend PC voor de werklieden Waarborg van een gemiddeld minimum maandinkomen (GMMI)... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 25 november 2011 (107.545)... 2 Overuren... 5 Collectieve arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk

Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk 2140000 Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk Maaltijdcheques... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 20 april 2007 (82.707)... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van

Nadere informatie

Bloementeelt

Bloementeelt Paritair Comité voor het tuinbouwbedrijf 1450001 Bloementeelt Eindejaarspremie... 1 Bijkomend vakantiegeld... 1 Getrouwheidspremie... 4 Anciënniteitstoeslag... 4 Ecocheques... 4 Aanvullend pensioen...

Nadere informatie

Protocol nationaal sectoraal akkoord 2009 2010 arbeiders van de glasindustrie

Protocol nationaal sectoraal akkoord 2009 2010 arbeiders van de glasindustrie Protocol nationaal sectoraal akkoord 2009 2010 arbeiders van de glasindustrie 1. Toepassingsgebied Alle werkgevers, arbeiders en arbeidsters die behoren tot het paritair comité voor het glasbedrijf. 2.

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 120 VAN 21 MAART 2017 TOT VASTSTELLING, VOOR 2017 EN 2018, VAN DE VOORWAARDEN VOOR DE TOEKENNING VAN EEN BEDRIJF- STOESLAG IN HET KADER VAN HET STELSEL VAN WERKLOOSHEID

Nadere informatie

Spiegelmakerij en fabricage van kunstramen

Spiegelmakerij en fabricage van kunstramen Paritair Comité voor het glasbedrijf 1150003 Spiegelmakerij en fabricage van kunstramen Opeenvolgende arbeidsovereenkomsten... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 26 juni 2015 (128.157)... 2 Arbeids

Nadere informatie

Gelet op het koninklijk besluit van 3 mei 2007 tot regeling van het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag;

Gelet op het koninklijk besluit van 3 mei 2007 tot regeling van het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag; COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 128 VAN 27 NOVEMBER 2018 TOT INSTELLING EN VASTSTELLING, VOOR 2017 EN 2018, VAN DE PROCEDURE VAN TENUITVOERLEGGING EN VAN DE VOORWAARDEN VOOR DE TOEKENNING VAN EEN BEDRIJFSTOESLAG

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 138 VAN 23 APRIL 2019 TOT VASTSTELLING, VOOR DE PERIODE VAN 1 JANUARI 2021 TOT 30 JUNI 2021, VAN DE VOORWAARDEN VOOR DE TOEKENNING VAN EEN BEDRIJFSTOESLAG IN HET KADER

Nadere informatie

ABVV-METAAL MWB ACV-METAAL EISENBUNDEL GARAGES (PC 112)

ABVV-METAAL MWB ACV-METAAL EISENBUNDEL GARAGES (PC 112) ABVV-METAAL MWB ACV-METAAL EISENBUNDEL GARAGES (PC 112) 2009 2010 Nationaal akkoord voor een periode van 2 jaar, met prioriteit voor inkomens- en werkzekerheid. Uitvoeren van de maatregelen van het IPA

Nadere informatie

ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VAN DE ARBEIDERS EN BAREMIEKE BEDIENDEN LANXESS nv

ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VAN DE ARBEIDERS EN BAREMIEKE BEDIENDEN LANXESS nv Tussen ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VAN DE ARBEIDERS EN BAREMIEKE BEDIENDEN LANXESS nv LANXESS nv, ondernemingnummer 867.573.542, waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 2040 Antwerpen,

Nadere informatie

Paritair Comité voor de banken

Paritair Comité voor de banken 3100000 Paritair Comité voor de banken Vakantiegeld... 2 Ecocheques... 2 Jaarlijkse gratificatie... 3 Jaarlijkse premie... 4 Bijdrage van de werkgevers in de vervoerkosten van het personeel... 5 De hierna

Nadere informatie

Het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (vroegere brugpensioen)

Het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (vroegere brugpensioen) je rechten op zak Het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (vroegere brugpensioen) Sinds 1 januari 2012 werd het zogenaamde brugpensioen vervangen door het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag.

Nadere informatie

Eindeloopbaan: je rechten

Eindeloopbaan: je rechten Eindeloopbaan: je rechten Eindeloopbaan: je rechten Eindeloopbaan: je rechten Bedragen Alle bedragen zijn van toepassing op moment van publicatie (april 2016) en uitgedrukt in euro. Vrouwen-Mannen Alle

Nadere informatie

ONDERRICHTING AAN DE WERKGEVERS PC111 & PC A

ONDERRICHTING AAN DE WERKGEVERS PC111 & PC A ONDERRICHTING AAN DE WERKGEVERS PC111 & PC209-2018-A Betreft: Maatregelen WERKBAAR WERK LOOPBAANWIJZIGING In het Nationaal Akkoord van het PC111 van 21/09/2015 en van 15/05/2017 en van het PC209 van 09/11/2015

Nadere informatie

Coll0ectieve arbeidsovereenkomst van 15 oktober 2010 ( )... 6

Coll0ectieve arbeidsovereenkomst van 15 oktober 2010 ( )... 6 2270000 Paritair Comité voor de audiovisuele sector Bepalingen met betrekking tot de nachtarbeid van toepassing op vol- en deeltijdse werknemers die onder het toepassingsgebied vallen van afdeling 4 van

Nadere informatie

Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk

Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk 2140000 Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk Sectoraal akkoord 2009 2010... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 24 april 2009 (92.203)... 2 Invoering van een nieuwe

Nadere informatie

--------------------------

-------------------------- COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 106 VAN 28 MAART 2013 TOT VASTSTELLING, VOOR 2013 EN 2014, VAN DE VOORWAARDEN VOOR DE TOEKENNING VAN EEN AANVUL- LENDE VERGOEDING IN HET KADER VAN DE REGELING VAN WERKLOOSHEID

Nadere informatie

Vakantiegeld... 2 Jaarlijkse gratificatie... 2 Jaarlijkse premie... 4 Bijdrage van de werkgevers in de vervoerkosten van het personeel...

Vakantiegeld... 2 Jaarlijkse gratificatie... 2 Jaarlijkse premie... 4 Bijdrage van de werkgevers in de vervoerkosten van het personeel... 3100000 Paritair Comité voor de banken Vakantiegeld... 2 Jaarlijkse gratificatie... 2 Jaarlijkse premie... 4 Bijdrage van de werkgevers in de vervoerkosten van het personeel... 4 De hierna vermelde CAO

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 42 VAN 2 JUNI 1987 BETREF- FENDE DE INVOERING VAN NIEUWE ARBEIDSREGELINGEN IN DE

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 42 VAN 2 JUNI 1987 BETREF- FENDE DE INVOERING VAN NIEUWE ARBEIDSREGELINGEN IN DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 42 VAN 2 JUNI 1987 BETREF- FENDE DE INVOERING VAN NIEUWE ARBEIDSREGELINGEN IN DE ONDERNEMINGEN, GEWIJZIGD DOOR DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 42 BIS VAN 10 NOVEMBER

Nadere informatie

Paritair Comité voor de bedienden van de papier- en kartonbewerking. Werkkleding... 2

Paritair Comité voor de bedienden van de papier- en kartonbewerking. Werkkleding... 2 2220000 Paritair Comité voor de bedienden van de papier- en kartonbewerking Werkkleding... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 17 juni 2009 (94.774)... 2 Vervoer van de bedienden... 4 Collectieve arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

Protocol van akkoord van 31 mei 2011

Protocol van akkoord van 31 mei 2011 Paritair comité voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek Protocol van akkoord 2011-2012 van 31 mei 2011 1. TOEPASSINGSGEBIED Dit akkoord is van toepassing op de werkgevers

Nadere informatie

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités;

Gelet op de wet van 5 december 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités; COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 137 VAN 23 APRIL 2019 TOT VASTSTELLING VOOR 2019-2020 VAN HET INTERPROFESSIONEEL KADER VOOR DE VERLAGING VAN DE LEEFTIJDSGRENS, VOOR WAT DE TOEGANG TOT HET RECHT OP

Nadere informatie

NOTA STUDIEDIENST SWT vanaf

NOTA STUDIEDIENST SWT vanaf JAN UAR I 2015 P ATR ICIA DE MAR CH I ADVISEUR B ALAN S WER K - P R IVÉ LEVEN EN EIN DELOOP B AAN NOTA STUDIEDIENST SWT vanaf 01.01.2015 1. Context Het koninklijk besluit (KB) ter wijziging van de regels

Nadere informatie

Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs vzw Guimardstraat BRUSSEL

Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs vzw Guimardstraat BRUSSEL Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs vzw Guimardstraat 1 1040 BRUSSEL VSKO/Dienst Beleidscoördinatie/07.1 Brussel, 18 januari 2007 MEDEDELING Meesters-, vak- en dienstpersoneel (PC 152): nieuwe

Nadere informatie

Sectoraal voorakkoord. PC 117 en PC Toepassingsgebied

Sectoraal voorakkoord. PC 117 en PC Toepassingsgebied Sectoraal voorakkoord PC 117 en PC 211 2009-2010 1. Duurtijd 2 jaar, van 1 januari 2009 tot 31 december 2010, met uitzondering van brugpensioen (van 1 juli 2009 tot 30 juni 2011) 2. Toepassingsgebied Ongewijzigd

Nadere informatie

Financiering van demografieplannen

Financiering van demografieplannen Financiering van demografieplannen CAO gesloten op 19 oktober 2016 in het Paritair Comité voor de scheikundige nijverheid betreffende de financiering van demografieplannen binnen sector van de chemie,

Nadere informatie

Paritair Comité voor de houtnijverheid. 1250300 Houthandel

Paritair Comité voor de houtnijverheid. 1250300 Houthandel Paritair Comité voor de houtnijverheid 1250300 Houthandel Anciënniteitspremie... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 22 juni 2009 (94.291)... 2 Eco-cheques... 3 Collectieve arbeidsovereenkomst van 27

Nadere informatie

Collectieve arbeidsovereenkomst van 11 maart 2014, gesloten in het Paritair Comité voor het Glasbedrijf, betreffende de vervoerkosten

Collectieve arbeidsovereenkomst van 11 maart 2014, gesloten in het Paritair Comité voor het Glasbedrijf, betreffende de vervoerkosten 1/7 Collectieve arbeidsovereenkomst van 11 maart 2014, gesloten in het Paritair Comité voor het Glasbedrijf, betreffende de vervoerkosten TITEL I TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1. Deze collectieve arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

Paritair comité voor de ondernemingen waar teruggewonnen grondstoffen opnieuw ter waarde worden gebracht Terugwinning van papier

Paritair comité voor de ondernemingen waar teruggewonnen grondstoffen opnieuw ter waarde worden gebracht Terugwinning van papier Paritair comité voor de ondernemingen waar teruggewonnen grondstoffen opnieuw ter waarde worden gebracht 1420300 Terugwinning van papier Premie voor ploegenarbeid... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van

Nadere informatie

Financiering van demografieplannen

Financiering van demografieplannen Financiering van demografieplannen CAO gesloten op 18 oktober 2016 in het Paritair Comité voor de bedienden uit de scheikundige nijverheid betreffende de financiering van demografieplannen binnen sector

Nadere informatie

Model van toetredingsakte en toekenningsplan tot invoering van niet-recurrente resultaatsgebonden voordelen

Model van toetredingsakte en toekenningsplan tot invoering van niet-recurrente resultaatsgebonden voordelen Model van toetredingsakte en toekenningsplan tot invoering van niet-recurrente resultaatsgebonden voordelen Terug te sturen aan de griffie van de algemene directie Collectieve Arbeidsbetrekkingen van de

Nadere informatie

Paritair Comité voor de landbouw

Paritair Comité voor de landbouw 1440000 Paritair Comité voor de landbouw Anciënniteitstoeslag... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 1 december 2011 (107.564)... 2 Eindejaarspremie... 3 Collectieve arbeidsovereenkomst van 16 juni 2000

Nadere informatie

Arbeidsovereenkomst voor voltijdse werknemers tewerkgesteld in de ambassades en diplomatieke missies

Arbeidsovereenkomst voor voltijdse werknemers tewerkgesteld in de ambassades en diplomatieke missies Arbeidsovereenkomst voor voltijdse werknemers tewerkgesteld in de ambassades en diplomatieke missies Tussen de Staat (naam van het land), vertegenwoordigd door de heer XXXX, Ambassadeur van xxxxxxx te

Nadere informatie

1. TOEPASSINGSGEBIED 2. DUUR VAN DE OVEREENKOMST

1. TOEPASSINGSGEBIED 2. DUUR VAN DE OVEREENKOMST ONTWERP COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VAN DE ARBEIDERS EN BAREMIEKE BEDIENDEN VAN DE TECHNISCHE BEDRIJFSEENHEID BAYER ANTWERPEN N.V. BESTAANDE UIT VOLGENDE JURIDISCHE ENTITEITEN Bayer Antwerpen Comm.V

Nadere informatie

PARITAIR SUBCOMITÉ VOOR DE DIENSTEN VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP (PSC ).

PARITAIR SUBCOMITÉ VOOR DE DIENSTEN VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP (PSC ). PARITAIR SUBCOMITÉ VOOR DE DIENSTEN VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP (PSC 318.02). COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST VAN 29 MAART 2001 BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN VIJF AANVULLENDE

Nadere informatie

Collectieve arbeidsovereenkomst van 30 juni 2011, gesloten in het Paritair Comité voor het Glasbedrijf, betreffende de vervoerkosten

Collectieve arbeidsovereenkomst van 30 juni 2011, gesloten in het Paritair Comité voor het Glasbedrijf, betreffende de vervoerkosten 1/9 Collectieve arbeidsovereenkomst van 30 juni 2011, gesloten in het Paritair Comité voor het Glasbedrijf, betreffende de vervoerkosten Artikel 1. TITEL I TOEPASSINGSGEBIED Deze collectieve arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

Paritair comité van het cementbedrijf Vezelcement

Paritair comité van het cementbedrijf Vezelcement Paritair comité van het cementbedrijf 1060300 Vezelcement Ploegenpremies... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 27 oktober 2005 (77.854)... 2 Overuren... 3 Collectieve arbeidsovereenkomst van 6 september

Nadere informatie

Paritair Comité voor de bewakings- en/of toezichtsdiensten. Collectieve arbeidsovereenkomst van 25 februari 2014 (121179)...

Paritair Comité voor de bewakings- en/of toezichtsdiensten. Collectieve arbeidsovereenkomst van 25 februari 2014 (121179)... 3170000 Paritair Comité voor de bewakings- en/of toezichtsdiensten Collectieve arbeidsovereenkomst van 25 februari 2014 (121179)... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 25 februari 2014 (121179) (Lonen,

Nadere informatie

Ter beschikking gesteld door ACV-metaal Picanolgroup

Ter beschikking gesteld door ACV-metaal Picanolgroup EINDEJAARSPREMIE P.C.111 WEST-VLAANDEREN Collectieve arbeidsovereenkomst van 06/03/2001 gesloten in het Gewestelijk Paritair Comité West-Vlaanderen voor de Metaal-, Machine en Elektrische Bouw. Hoofdstuk

Nadere informatie

Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk

Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk 2140000 Paritair Comité voor de bedienden van de textielnijverheid en het breiwerk Sectoraal akkoord 2009 2010... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 24 april 2009 (92.203)... 2 Invoering van een nieuwe

Nadere informatie

Paritair Comité voor de landbouw

Paritair Comité voor de landbouw 1440000 Paritair Comité voor de landbouw Anciënniteitstoeslag... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 29 juli 2005 (76.404)... 2 Eindejaarspremie... 3 Collectieve arbeidsovereenkomst van 16 juni 2000

Nadere informatie

A D V I E S Nr. 1.938 ------------------------------- Zitting van maandag 27 april 2015 ------------------------------------------------

A D V I E S Nr. 1.938 ------------------------------- Zitting van maandag 27 april 2015 ------------------------------------------------ A D V I E S Nr. 1.938 ------------------------------- Zitting van maandag 27 april 2015 ------------------------------------------------ Collectieve arbeidsovereenkomst nr. 118 van 27 april 2015 tot vaststelling

Nadere informatie

Paritair Comité voor het beheer van gebouwen en voor de dienstboden

Paritair Comité voor het beheer van gebouwen en voor de dienstboden 3230000 Paritair Comité voor het beheer van gebouwen en voor de dienstboden Premie voor verplichte aanwezigheid... 2 Eindejaarspremie... 5 Vervoerkosten... 5 De hierna vermelde CAO s kunnen geraadpleegd

Nadere informatie

Houthandel. Anciënniteitspremie... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 22 juni 2009 (94.291)... 2 Eco-cheques... 3

Houthandel. Anciënniteitspremie... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 22 juni 2009 (94.291)... 2 Eco-cheques... 3 Paritair Comité voor de houtnijverheid 1250300 Houthandel Anciënniteitspremie... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 22 juni 2009 (94.291)... 2 Eco-cheques... 3 Collectieve arbeidsovereenkomst van 6

Nadere informatie

CAO van 26 juni 2015 ( ) Eindejaarspremie in 2015 en 2016 Alle artikels. Geldigheidsduur: 1 januari 2015 tot en met 31 december 2016.

CAO van 26 juni 2015 ( ) Eindejaarspremie in 2015 en 2016 Alle artikels. Geldigheidsduur: 1 januari 2015 tot en met 31 december 2016. 1150000 Paritair Comité voor het glasbedrijf Eindejaarspremie... 1 Ploegenpremies... 1 Arbeid op zondagen en wettelijke feestdagen... 1 Overuren... 2 Feest van de patroonheilige... 2 Vervoerkosten... 3

Nadere informatie

Financiering van demografieplannen

Financiering van demografieplannen Financiering van demografieplannen CAO gesloten op 20 april 2016 in het Paritair Comité voor de scheikundige nijverheid betreffende de financiering van demografieplannen binnen sector van de chemie, kunststoffen

Nadere informatie

Paritair Comité voor de bewakings- en/of toezichtsdiensten. Collectieve arbeidsovereenkomst van 30 maart 2016 (133133)...

Paritair Comité voor de bewakings- en/of toezichtsdiensten. Collectieve arbeidsovereenkomst van 30 maart 2016 (133133)... 3170000 Paritair Comité voor de bewakings- en/of toezichtsdiensten Collectieve arbeidsovereenkomst van 30 maart 2016 (133133)... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 30 maart 2016 (133133) (Lonen, premies,

Nadere informatie

1250200 Zagerijen en aanverwante nijverheden

1250200 Zagerijen en aanverwante nijverheden Paritair Comité voor de houtnijverheid 1250200 Zagerijen en aanverwante nijverheden Anciënniteitspremie... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 22 juni 2009(94.284)... 2 Ploegenarbeid... 3 Collectieve

Nadere informatie

Wijzigingen in het brugpensioenstelsel vanaf 1 januari 2012

Wijzigingen in het brugpensioenstelsel vanaf 1 januari 2012 Tekst & U! tleg 2012/03 definitief 06/01/2012 PC 319.01 2012/03 PC 327.01 2012/03 PC 330 2012/03 PC 331 2012/03 andere 2012/03 Wijzigingen in het brugpensioenstelsel vanaf 1 januari 2012 Het Verbond Sociale

Nadere informatie

Kunststofverwerkende nijverheid Limburg

Kunststofverwerkende nijverheid Limburg Paritair Comité voor de scheikundige nijverheid 1160003 Kunststofverwerkende nijverheid Limburg Gelieve eveneens de fiches van 1160001 Paritair Comité voor de scheikundige nijverheid - Nationaal te raadplegen,

Nadere informatie

KNIPPERLICHTEN Arbeidsrecht

KNIPPERLICHTEN Arbeidsrecht KNIPPERLICHTEN Arbeidsrecht Guido Lamal Advocaat-Vennoot Curia 1. RSZ op beëindigingsvergoedingen 2. Wet Eenheidsstatuut 3. CAO nr. 109 4. Opzeggingsvergoeding in geval van vermindering van arbeidsprestaties

Nadere informatie

CAO - MAALTIJDCHEQUES ARBEIDERS

CAO - MAALTIJDCHEQUES ARBEIDERS CAO - MAALTIJDCHEQUES ARBEIDERS Owner : Human Resources Location : N.A. De inlichtingen van dit document zijn eigendom van en reproducties, toepassingen of mededelingen aan derden zijn streng verboden

Nadere informatie

Sector jute. Dit document is gebaseerd op de reglementering en de bedragen die op 15 oktober 2013 van toepassing waren.

Sector jute. Dit document is gebaseerd op de reglementering en de bedragen die op 15 oktober 2013 van toepassing waren. Sector jute 2014 Dit document is gebaseerd op de reglementering en de bedragen die op 15 oktober 2013 van toepassing waren. 1 De algemene zaken die in de textielagenda staan, zijn ook voor jou van toepassing.

Nadere informatie

Werkloosheid met bedrijfstoeslag (brugpensioen): de verschillende stelsels voor 2015 en 2016 eindelijk bevestigd

Werkloosheid met bedrijfstoeslag (brugpensioen): de verschillende stelsels voor 2015 en 2016 eindelijk bevestigd Werkloosheid met bedrijfstoeslag (brugpensioen): de verschillende stelsels voor 2015 en 2016 eindelijk bevestigd Ms. Nathalie Wellemans Senior Legal Consultant nathalie.wellemans@groups.be De Nationale

Nadere informatie

Ontwerp Protocol van akkoord van 28 oktober 2013

Ontwerp Protocol van akkoord van 28 oktober 2013 Paritair comité voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek Ontwerp Protocol van akkoord 2013-2014 van 28 oktober 2013 1. TOEPASSINGSGEBIED Dit akkoord is van toepassing

Nadere informatie

Metaalverwerkingsondernemingen Nationaal

Metaalverwerkingsondernemingen Nationaal Paritair Comité voor de metaal-, machine- en elektrische bouw 1110001 Metaalverwerkingsondernemingen Nationaal Ecocheques, Maaltijdcheques, Hospitalisatieverzekering, Aanvullend pensioen 1 Aanvullend pensioen...

Nadere informatie

Behangpapier. Ploegenpremie Collectieve arbeidsovereenkomst van 18 mei 2011 ( ) Overurentoeslag Jaarlijkse premie...

Behangpapier. Ploegenpremie Collectieve arbeidsovereenkomst van 18 mei 2011 ( ) Overurentoeslag Jaarlijkse premie... Paritair Comité voor de papier- en kartonbewerking 1360003 Behangpapier Ploegenpremie... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 18 mei 2011 (104.451)... 2 Overurentoeslag... 5 Collectieve arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST BEDIENDE BEPAALDE DUUR DEELTIJDS

ARBEIDSOVEREENKOMST BEDIENDE BEPAALDE DUUR DEELTIJDS ARBEIDSOVEREENKOMST BEDIENDE BEPAALDE DUUR DEELTIJDS Tussen de ondergetekenden : En, De werkgever Inschrijving in het rijksregister onder het nummer:.. Nationaliteit:.. Arbeidskaart: Vrijgesteld Nodig

Nadere informatie

Wil je meer weten? Meer uitgebreide informatie kan je vinden in onze Sociale Gids

Wil je meer weten? Meer uitgebreide informatie kan je vinden in onze Sociale Gids JANUARI 2019 Wil je meer weten? Meer uitgebreide informatie kan je vinden in onze Sociale Gids 1 Openbare autobusdiensten 1.1 Uurlonen chauffeurs (Vlaamse privé-exploitanten) Vanaf 01.11.2018) Anciënniteit

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL. Afdeling 1: Ontslag wegens technische redenen van arbeidsorganisatie Artikel 8

INHOUDSTAFEL. Afdeling 1: Ontslag wegens technische redenen van arbeidsorganisatie Artikel 8 19.9.2011 PARITAIR COMITÉ VOOR HET VERZEKERINGSWEZEN INHOUDSTAFEL PROTOCOL VAN SECTORAKKOORD 2011-2012 Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied Artikel 1 Hoofdstuk 2: Koopkracht Afdeling 1: Voor 2011 Artikel 2:

Nadere informatie

HOOFDSTUK I TOEPASSINGSGEBIED

HOOFDSTUK I TOEPASSINGSGEBIED 1/5 Collectieve arbeidsovereenkomst van 9 april 2014, gesloten in de schoot van het Paritair Comité voor het Glasbedrijf, betreffende de koppeling van de minimumen de effectief betaalde lonen aan het gezondheidsindexcijfer

Nadere informatie

Metaalverwerkingsondernemingen Limburg

Metaalverwerkingsondernemingen Limburg Paritair Comité voor de metaal-, machine- en elektrische bouw 1110006 Metaalverwerkingsondernemingen Limburg Ecocheques, Maaltijdcheques, Hospitalisatieverzekering, Aanvullend pensioen 1 Eindejaarspremie...

Nadere informatie

Paritair Comité voor de bedienden van de papier- en kartonbewerking. Werkkleding... 2

Paritair Comité voor de bedienden van de papier- en kartonbewerking. Werkkleding... 2 2220000 Paritair Comité voor de bedienden van de papier- en kartonbewerking Werkkleding... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 28 augustus 2007 (85.111)... 2 Vervoerskosten... 4 Collectieve arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

Paritair comité van het cementbedrijf Vezelcement

Paritair comité van het cementbedrijf Vezelcement Paritair comité van het cementbedrijf 1060300 Vezelcement Ploegenpremies... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 27 oktober 2005 (77.854)... 2 Overuren... 3 Collectieve arbeidsovereenkomst van 10 mei

Nadere informatie

Collectieve arbeidsovereenkomst van 23 december 2014 betreffende de invoering van een gemeenschappelijk fonds voor de gepensioneerden op 1 maart 2015

Collectieve arbeidsovereenkomst van 23 december 2014 betreffende de invoering van een gemeenschappelijk fonds voor de gepensioneerden op 1 maart 2015 Collectieve arbeidsovereenkomst van 23 december 2014 betreffende de invoering van een gemeenschappelijk fonds voor de gepensioneerden op 1 maart 2015 Tussen: - ING België nv, met maatschappelijke zetel

Nadere informatie

Nieuwe Horeca Cao van 1 april 2008 tot en met 31 maart 2010!!

Nieuwe Horeca Cao van 1 april 2008 tot en met 31 maart 2010!! Juni 2008 Nieuwe Horeca Cao van 1 april 2008 tot en met 31 maart 2010!! Er is een akkoord tot stand gekomen betreffende een nieuwe Horeca Cao en deze zal lopen van 1 april 2008 tot en met 31 maart 2010.

Nadere informatie

Middelgrote levensmiddelenbedrijven. Overloon voor de arbeidsprestaties na negentien uur... 2

Middelgrote levensmiddelenbedrijven. Overloon voor de arbeidsprestaties na negentien uur... 2 Paritair comité voor kleinhandel in voedingswaren 2020100 Middelgrote levensmiddelenbedrijven Overloon voor de arbeidsprestaties na negentien uur... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 4 juli 2002 (64.133)

Nadere informatie

Paritair Comité voor de bedienden uit de scheikundige nijverheid

Paritair Comité voor de bedienden uit de scheikundige nijverheid 2070000 Paritair Comité voor de bedienden uit de scheikundige nijverheid Opeenvolgende arbeidsovereenkomsten van bepaalde duur... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 12 juli 2007 (84.936)... 2 Minimumwedde

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 20 VAN 29 JANUARI 1976 BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN DUBBEL VAKANTIEGELD VOOR EEN GEDEELTE VAN

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 20 VAN 29 JANUARI 1976 BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN DUBBEL VAKANTIEGELD VOOR EEN GEDEELTE VAN COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST NR. 20 VAN 29 JANUARI 1976 BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN DUBBEL VAKANTIEGELD VOOR EEN GEDEELTE VAN DE VIERDE VAKANTIEWEEK, GEWIJZIGD DOOR DE COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMSTEN

Nadere informatie

1060100 Cementfabrieken

1060100 Cementfabrieken Paritair comité voor het cementbedrijf 1060100 Cementfabrieken Driemaandelijkse premie... 1 Eindejaarspremie... 1 Maaltijdcheques... 4 Eenmalige ecocheque... 5 Geschenkencheque... 5 Kosten eigen aan de

Nadere informatie

Eindeloopbaan: je rechten

Eindeloopbaan: je rechten Eindeloopbaan: je rechten Eindeloopbaan: je rechten Bedragen Alle bedragen zijn van toepassing op moment van publicatie (oktober 2017) en uitgedrukt in euro. Vrouwen-Mannen Alle verwijzingen naar personen

Nadere informatie

Groententeelt

Groententeelt Paritair Comité voor het tuinbouwbedrijf 1450006 Groententeelt Eindejaarspremie... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 9 oktober 2000 (55.844)... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 2 juli 2007 (85.129)...

Nadere informatie

Paritair comité voor de ondernemingen waar teruggewonnen grondstoffen opnieuw ter waarde worden gebracht Terugwinning van papier

Paritair comité voor de ondernemingen waar teruggewonnen grondstoffen opnieuw ter waarde worden gebracht Terugwinning van papier Paritair comité voor de ondernemingen waar teruggewonnen grondstoffen opnieuw ter waarde worden gebracht 1420300 Terugwinning van papier Premie voor ploegenarbeid... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van

Nadere informatie

Zagerijen en aanverwante nijverheden

Zagerijen en aanverwante nijverheden Paritair comité voor de houtnijverheid 1250200 Zagerijen en aanverwante nijverheden Anciënniteitspremie... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 22 juni 2009 (94.284)... 2 Ploegenarbeid... 3 Collectieve

Nadere informatie

ABVV-METAAL MWB ACLVB ACV-METAAL EISENBUNDEL KOETSWERK (PSC 149.02)

ABVV-METAAL MWB ACLVB ACV-METAAL EISENBUNDEL KOETSWERK (PSC 149.02) ABVV-METAAL MWB ACLVB ACV-METAAL EISENBUNDEL KOETSWERK (PSC 149.02) 2009 2010 Nationaal akkoord voor een periode van 2 jaar, met prioriteit voor inkomens- en werkzekerheid. Uitvoeren van de maatregelen

Nadere informatie