Assortiment: Consumenteninformatie:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Assortiment: Consumenteninformatie:"

Transcriptie

1 Naam van het bedrijf: Albert Heijn Branche: Levensmiddelen Aantal medewerkers: Website: Contact: via website Contact persoon: via website Aantal winkels: 750 Assortiment: Zijn er afspraken over het reduceren van verpakkingsmateriaal? AH recyclet verpakkingsmateriaal. Kunststof en kartonnen verpakkingen worden separaat ingezameld en klaar gemaakt voor recycling. Leveranciers moeten zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal gebruiken. Worden er labels gebruikt om te klant te informeren over milieuaspecten? AH verkoopt meer en meer Fair Trade producten. In 2006 waren dat 42 producten in 2007 was dit aantal al toegenomen tot 51. AH neemt elk jaar deel aan de Fair Trade week. Worden producten voorzien van een label met betrekking tot gezondheid? Op alle levensmiddelen producten wordt de voedingswaarde aangegeven. Klanten kunnen zo de invloed zie die het product heeft op hun gezondheid. Ook worden producten voorzien van het Gezonde Keus Klaverblad. Inmiddels hebben al 1400 producten dit label. Daarnaast verkoopt AH veel biologische producten. Consumenteninformatie: Welke informatie is er voor consumenten beschikbaar over milieuaspecten en duurzaam geproduceerde artikelen?

2 AH informeert klanten in de winkel, in de folders en via de website. Zoals eerder genoemd krijgen producten een sticker en worden er speciale weken georganiseerd om klanten bewust te maken van de invloed die bepaalde ingrediënten in producten. Is het mogelijk voor klanten om deze informatie via de website te vinden? Ja, op de website van AH is veel informatie te vinden over het beleid van AH ten aanzien van duurzaamheid en milieu. Bedrijfsinformatie: Welke maatregelen zijn er genomen om tegemoet te komen aan de normen van een Duurzame Onderneming? AH heeft een lange termijn planning met betrekking tot milieuzorg. Het inzetten van Low Noise Trucks om de goederen naar de winkels te brengen. Daarnaast is er in % energie bespaard en zijn ze zeer actief op het gebied van afvalrecycling.

3 Naam van het bedrijf: BCC Branche: Elektronica en Elektrische huishoudelijke apparaten Aantal medewerkers: 1500 Website: Contact: via website Contact persoon: Michiel de Haan, Marketing Manager Aantal winkels: 50 Assortiment: Zijn er afspraken over het reduceren van verpakkingsmateriaal? BCC is onderdeel van Kesa, de Europese holding. Dit betekent, dat er met alle Europese verplichtingen en regels rekening wordt gehouden. Leveranciers worden verplicht om het verpakkingsmateriaal te reduceren en de winkels hebben de plicht om gebruikt verpakkingsmateriaal in te zamelen. Worden er labels gebruikt om te klant te informeren over milieuaspecten? BCC heeft veel producten met De Groene Stekker. Samen met dit label en speciale brochures informeert BCC de klant over milieu en duurzaamheid. De brochures zijn elk voor een speciale groep producten zoals keuken apparaten of elektronica.

4 Consumenteninformatie: Welke informatie is er voor consumenten beschikbaar over milieuaspecten en duurzaam geproduceerde artikelen? Zoals eerder gezegd, informeert BCC de klanten via speciale brochures and op de producten door middel van De Groene Stekker. Is het mogelijk voor klanten om deze informatie via de website te vinden? Ja, op de website van BCC is veel informatie te vinden over het beleid van BCC ten aanzien van duurzaamheid en milieu. Uitgangspunt hierbij zijn de 3 P s People, Planet en Profit. De betekenis hiervan wordt uitgelegd op de site en in de eerder genoemde brochures. Daarnaast staat er een lijst met Groene Stekker producten op de site. Bedrijfsinformatie: Welke maatregelen zijn er genomen om tegemoet te komen aan de normen van een Duurzame Onderneming? BCC s Marketing Manager, Michiel de Haan, was zeer onder de indruk van de flim An Inconvenient Truth van Al Gore. Dit heeft geleid tot het 3 P s beleid van het bedrijf. Verder hebben alle medewerkers een kopie van de film gekregen om het belang ervan te onderstrepen.

5 Naam van het bedrijf: Eco logisch Branche: Doe het zelf Aantal medewerkers: 7 Website: logisch.nl Contact: info@eco logisch.eu Adres: Van Slingelandtplein DD Amsterdam Contact persoon: Dhr. Rob Bos Telefoon: Aantal winkels: 1 Assortiment: Is er een brochure van de goederen die het Eco logisch verkoopt en is deze informatie beschikbaar via de website? Eco logisch heeft een brochure en deze is ook te vinden op de website. Zijn er afspraken over het reduceren van verpakkingsmateriaal? Men gebruikt veel herbruikbare of recyclebare verpakkingen. Worden er labels gebruikt om te klant te informeren over milieuaspecten? Eco logisch gebruikt het dubokeur label dat staat voor duurzaam bouwen. Meer informatie is beschikbaar op de web site.

6 Consumenteninformatie: Welke informatie is er voor consumenten beschikbaar over milieuaspecten en duurzaam geproduceerde artikelen en is het mogelijk voor klanten om deze informatie via de website te vinden? Alle productinformatie is beschikbaar en toegankelijk via de website. Bedrijfsinformatie: Welke maatregelen zijn er genomen om tegemoet te komen aan de normen van een Duurzame Onderneming? Nee, er worden geen extra maatregelen genomen, omdat alles in principe duurzaam en milieu proof is. Worden er maatregelen genomen om energie te besparen? Nee, omdat de ruimte wordt gehuurd en de eigenaar hiertoe nog geen acties heeft ondernomen.

7 Naam van het bedrijf: Natuurwinkel Branche: Levensmiddelen Aantal medewerkers: 6 Website: Contact: nwharen@kpn-officedsl.nl Adres: De Brinken BW Haren Contact persoon: Dhr. H. Vos en dhr. J. Vos Aantal winkels: 2 Assortiment: Zijn er afspraken over het reduceren van verpakkingsmateriaal? Men gebruikt veel herbruikbare of recyclebare verpakkingen. Worden er labels gebruikt om te klant te informeren over milieuaspecten? De Natuurwinkel gebruikt het EKO en het Demeter label die staan voor ecologisch geproduceerde en verbouwde artikelen. Meer informatie is beschikbaar op de web site. Worden producten voorzien van een label met betrekking tot gezondheid? Op alle levensmiddelen producten wordt de voedingswaarde aangegeven. Klanten kunnen zo de invloed zie die het product heeft op hun gezondheid.

8 Consumenteninformatie: Welke informatie is er voor consumenten beschikbaar over milieuaspecten en duurzaam geproduceerde artikelen? De Natuurwinkel informeert klanten in de winkel, in de folders en via de website. Bovendien organiseert De Natuurwinkel regelmatig workshops voor klanten met betrekking tot de bewustwording van het belang van ecologisch en duurzaam produceren. Bedrijfsinformatie: Welke maatregelen zijn er genomen om tegemoet te komen aan de normen van een Duurzame Onderneming? In 2009 a businessplan voor het toepassen van led verlichting in de winkels en het personeel voorzien van kleding gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen. Worden er maatregelen genomen om energie te besparen en het milieu te ontzien? Ja, ten eerste gebruikt De Natuurwinkel groene stroom. Daarnaast worden de koel- en vriesvitrines altijd afgedekt. Verder kunnen er weinig maatregelen worden genomen, omdat men in een huurpand zit.

9 Naam van het bedrijf: Schone Zaken Branche: Kleding en accessoires Aantal medewerkers: 1 Website: Adres: Boterdiep LN Groningen Contact persoon: Mw. Joke de Knegt Telefoon: Aantal winkels: 1 Assortiment: Is er een brochure waarin de producten staan die Schone Zaken verkoopten is deze ook toegankelijk via de website? Nee, er is geen brochure en de producten staan ook niet op de website. Schone zaken is geen postorderbedrijf. Worden er producten uit de directe omgeving afgenomen? Nee, er komen geen producten uit de directe omgeving van Groningen Zijn er afspraken over het reduceren van verpakkingsmateriaal? Men gebruikt veel herbruikbare of recyclebare verpakkingen. Worden er labels gebruikt om te klant te informeren over milieuaspecten en duurzaamheid? 80% van de producten die Schone Zaken verkoopt zijn Fair Trade artikelen. Dit label staat voor ecologisch geproduceerde artikelen. Meer informatie is beschikbaar op de web site.

10 Consumenteninformatie: Welke informatie is er voor consumenten beschikbaar over milieuaspecten en duurzaam geproduceerde artikelen? Schone Zaken informeert klanten in de winkel.over deze onderwerpen. Meer informatie is beschikbaar via sites als SKAL en Fair Wear. Bedrijfsinformatie: Welke maatregelen zijn er genomen om tegemoet te komen aan de normen van een Duurzame Onderneming? Er worden op dit moment geen extra acties ondernomen. Worden er maatregelen genomen om energie te besparen en het milieu te ontzien? Ja, ten eerste gebruikt De Natuurwinkel groene stroom. Ten tweede is het gebouw waarin men zit duurzaam gebouwd.

Goedkoper en gewoner

Goedkoper en gewoner TEKST ELSE MEIJER, FERRY PLOEG PRIJSPEILING BIOLOGISCHE PRODUCTEN Goedkoper en gewoner 26 CONSUMENTENGIDS APRIL 2019 Biologische producten waren lange tijd vooral iets voor (milieu)bewuste consumenten

Nadere informatie

Lokaal verantwoord ondernemen

Lokaal verantwoord ondernemen Lokaal verantwoord ondernemen Super Supermarkt Keurmerk Een verantwoorde keuze Duurzaam en onderscheidend: het Super Supermarkt Keurmerk People, Planet en Profit. Dat zijn de drie pijlers van maatschappelijk

Nadere informatie

Kansen voor gemeenten in communicatie, indien recyclen kan, wil men dit vaak ook wel doen.

Kansen voor gemeenten in communicatie, indien recyclen kan, wil men dit vaak ook wel doen. Kansen voor gemeenten in communicatie, indien recyclen kan, wil men dit vaak ook wel doen. Rapport HEDRA 0-meting 11 maart 2016 Inhoudsopgave Situatie en centrale vraagstelling Conclusies en aanbevelingen

Nadere informatie

Partner van duurzaamheid Duurzaamheidsbeleid Lensing Food B.V. Ruud Harmsen

Partner van duurzaamheid Duurzaamheidsbeleid Lensing Food B.V. Ruud Harmsen Partner van duurzaamheid Duurzaamheidsbeleid 2017-2018 Lensing Food B.V. Ruud Harmsen PROCEDUREHANDBOEK Bladzijde 1/7 Inhoud Over Lensing Food B.V. 2 People 3 Voedselveiligheid 3 Sociale betrokkenheid

Nadere informatie

De kritische consument

De kritische consument De kritische consument Inleiding Om producten te kunnen maken heb je grondstoffen nodig. Mensen werken met deze grondstoffen en maken er producten van die we consumeren. Een ondernemer is tevreden als

Nadere informatie

Ketenmangement Bloemen 2003-2009

Ketenmangement Bloemen 2003-2009 Ketenmangement Bloemen 2003-2009 Overheid, Bedrijfsleven en Maatschappelijke organisaties werken samen om de markt te stimuleren en geeft hiermee uitvoering aan het convenant marktontwikkeling Biologische

Nadere informatie

Bijlage 8 De enquêtes

Bijlage 8 De enquêtes Vragenlijst A Bijlage 8 De enquêtes De enquête voor verse groenten Graag wil ik u een paar vragen stellen over uw aankoopgedrag van verse producten. Ik ben een studente economie aan de Universiteit van

Nadere informatie

Dutch Spirit: Passie voor duurzame maatpakken

Dutch Spirit: Passie voor duurzame maatpakken Dutch Spirit: Passie voor duurzame maatpakken DutchSpirit vervaardigt duurzame maatpakken en richt zich op de doorontwikkeling van circulaire stoffen voor werkkleding. Met een vernieuwend businessconcept

Nadere informatie

Uitkomsten EKO-tellingen 2012 Al voor de vijftiende keer EKO-tellingen in de supermarkt

Uitkomsten EKO-tellingen 2012 Al voor de vijftiende keer EKO-tellingen in de supermarkt Uitkomsten EKO-tellingen 2012 Al voor de vijftiende keer EKO-tellingen in de supermarkt 1 november 2012 Al voor het vijftiende opeenvolgende jaar heeft Milieudefensie het aantal biologische en fairtrade

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder

Communicatieplan CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2-prestatieladder certificering CO2-prestatieladder 2018 / 2019 versie 1.2 23 mei 2019 SUEZ Nederland Holding B.V. - SUEZ Recycling and Recovery Netherlands Mr. E.N. van Kleffensstraat

Nadere informatie

Materiaal keuzes. Globaal genomen zijn er 4 basis functies denkbaar waarom men het product wilt verpakken.

Materiaal keuzes. Globaal genomen zijn er 4 basis functies denkbaar waarom men het product wilt verpakken. Materiaal keuzes Waarom verpakken we het product? Dit is de eerste vraag die beantwoord moet worden. Immers als het niet nodig is om een product te verpakken, is een materiaal keuze ook niet nodig en ontstaat

Nadere informatie

FairTradeGemeente? FairTradeGemeente 23/01/2012. Focus: duurzame ontwikkeling N - Z. Een campagne van:

FairTradeGemeente? FairTradeGemeente 23/01/2012. Focus: duurzame ontwikkeling N - Z. Een campagne van: FairTradeGemeente Een campagne van: FairTradeGemeente? Een TITEL die aangeeft dat die bepaalde gemeente én haar inwoners eerlijke handel en lokale, duurzame productie en consumptie een warm hart toedragen

Nadere informatie

UIT externe effecten

UIT externe effecten Externe effecten van de productie. Als bedrijven produceren is er vaak sprake van bijkomende effecten die niet in de prijs van het product zijn opgenomen. Als een bedrijf auto s produceert dan put het

Nadere informatie

Verbeter de aarde. Waarom en hoe je mee kunt doen! Anneke Brom 24-2-2013

Verbeter de aarde. Waarom en hoe je mee kunt doen! Anneke Brom 24-2-2013 Verbeter de aarde Waarom en hoe je mee kunt doen! Anneke Brom 24-2-2013 Lees hoe je door eenvoudige acties kunt meewerken aan het welzijn van de aarde. Bekijk de aardevriendelijke producten en campagnes

Nadere informatie

EKO-tellingen in de supermarkt 2011 Mede mogelijk gemaakt met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (SBOS) 3 november 2011

EKO-tellingen in de supermarkt 2011 Mede mogelijk gemaakt met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (SBOS) 3 november 2011 EKO-tellingen in de supermarkt 2011 Mede mogelijk gemaakt met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (SBOS) 3 november 2011 Voor het veertiende opeenvolgende jaar heeft Milieudefensie het aantal

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Biologische producten en duurzame keurmerken Wij kochten in 2014 voor iets meer dan 1 miljard euro aan biologische producten. Dat is een groei van 6% ten opzichte van 2013. We worden steeds bewuster en

Nadere informatie

Duurzaam ondernemen voor toekomstbehoud. Presentatie. Presentatie Remmert Dekker Packaging Woensdag 11 april 2018 Empack Utrecht

Duurzaam ondernemen voor toekomstbehoud. Presentatie. Presentatie Remmert Dekker Packaging Woensdag 11 april 2018 Empack Utrecht Duurzaam ondernemen voor toekomstbehoud Presentatie Presentatie Empack 2018 Welkom op Empack Wouter Wigman Remmert Dekker Packaging Marketing & Design PEFC Wij zijn Remmert Dekker Packaging Packaging Converter

Nadere informatie

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid bvba. Regionaal (de Nederlandstalige gemeenschap, voornamelijk in Gent), Nederland

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid bvba. Regionaal (de Nederlandstalige gemeenschap, voornamelijk in Gent), Nederland www.socialbiz.eu Sociale Onderneming Informatiefiche KLEIN SPOOK (BELGIË) Opgericht in 2011 Rechtsvorm Sector Werkgebied Website Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid bvba Private ondernemingen/ecologisch

Nadere informatie

Ab Arbo-advisering i en duurzaamheid + MVO

Ab Arbo-advisering i en duurzaamheid + MVO Ab Arbo-advisering i en duurzaamheid + MVO Esther Loozen Atze Boerstra (Stanley Kurvers) NvvA Symposium 2010 1 Programma Introductie door Esther Loozen Korte inleiding over duurzaamheid+ MVO door Atze

Nadere informatie

De zin van afvalscheiding

De zin van afvalscheiding De zin van afvalscheiding (...en de onzin die u wel eens hoort)...alles gaat toch op één hoop... Hoe zit het écht? z.o.z. Gescheiden afval blijft gescheiden Gescheiden afval blijft gescheiden Alles wat

Nadere informatie

1 1. Bent u een man of een vrouw? 1 antwoord per respondent. Aantal respondenten: 405. Antwoord Aantal Percentage. 1. Vrouw 238 59% 2.

1 1. Bent u een man of een vrouw? 1 antwoord per respondent. Aantal respondenten: 405. Antwoord Aantal Percentage. 1. Vrouw 238 59% 2. 1 1. Bent u een man of een vrouw? Aantal respondenten: 405 Antwoord Aantal Percentage 1. Vrouw 238 59% 2. Man 167 41% 2 2. Wat is uw leeftijd? Aantal respondenten: 414 1. 20 jaar en jonger 0 0% 2. 20-29

Nadere informatie

89 max min. min 550 min 550. min 500. min min 560. min 500

89 max min. min 550 min 550. min 500. min min 560. min 500 x2 90 C 135 20 540 595 89 max 453 534 574 2 min 542 595 min 550 min 550 min 500 600 30 min 560 min 500 min 560 583 30 5 = = VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken deze veiligheidsinstructies.

Nadere informatie

Biologisch, Inherent duurzaam. VBP Ledenvergadering Mariëtte van Amstel 20 mei 2010

Biologisch, Inherent duurzaam. VBP Ledenvergadering Mariëtte van Amstel 20 mei 2010 Biologisch, Inherent duurzaam VBP Ledenvergadering Mariëtte van Amstel 20 mei 2010 Schuttelaar & Partners Adviseurs met overtuiging _Al 15 jaar werken we aan een duurzame en gezonde samenleving _Met meer

Nadere informatie

551 mm. 497 mm. 20 mm. 447 mm. 455 mm. min. 450 mm. 595 mm. 8 mm 600 mm. min. 550 mm B X2

551 mm. 497 mm. 20 mm. 447 mm. 455 mm. min. 450 mm. 595 mm. 8 mm 600 mm. min. 550 mm B X2 A B C x 2 x 2 90 C 497 mm 551 mm 20 mm 455 mm 447 mm 595 mm min. 450 mm 8 mm 600 mm min. 550 mm B X2 A C X2 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken deze veiligheidsinstructies.

Nadere informatie

Vragenlijst vakantieparken t.b.v. Waddengoud-certificering

Vragenlijst vakantieparken t.b.v. Waddengoud-certificering Vragenlijst vakantieparken t.b.v. Waddengoud-certificering d.d. 2 mei 2014 Vooraf Een aantal uitgangspunten vindt Waddengoud belangrijk bij certificering van toeristische bedrijven: 1. Er is sprake van

Nadere informatie

van Puijenbroek Textiel sociaal jaarverslag Sociaal jaarverslag over 2008 Van Puijenbroek Textiel

van Puijenbroek Textiel sociaal jaarverslag Sociaal jaarverslag over 2008 Van Puijenbroek Textiel Sociaal jaarverslag over 2008 Van Puijenbroek Textiel Inhoudsopgave 1. Samenvatting... 2 2. Basis vereisten van het FWF deelnemerschap... 3 3. Inkoop...3 4. Monitoringsysteem en uitvoering van verbeterplannen...

Nadere informatie

Practice what you preach

Practice what you preach Beste lezer, In deze nieuwsbrief staat het volgende centraal: Wat leeft er onder de medewerkers van VHL Leeuwarden & Velp als het om duurzaamheid gaat. Daarnaast is de huidige stand van zaken omtrent zonnepanelen

Nadere informatie

mpact van internet op de golfbranche En het lijkt wel een beetje op de reisbranche.. ANVR Congres 2010.

mpact van internet op de golfbranche En het lijkt wel een beetje op de reisbranche.. ANVR Congres 2010. mpact van internet op de golfbranche En het lijkt wel een beetje op de reisbranche.. ANVR Congres 2010. Veel mensen vinden golf maar saai 2 3 Toch is het kleurrijker 4 En aantrekkelijker dan het lijkt..

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder. Eis 3.C.2

Communicatieplan CO2-prestatieladder. Eis 3.C.2 Communicatieplan CO2-prestatieladder Eis 3.C.2 COLOFON Project : Communicatieplan CO2-prestatieladder Omvang rapport : 5 pagina's Auteur : Bijdrage : Reinder Disbergen Datum : 20 december 2013 DM-nummer

Nadere informatie

Inspiratielijst voor het verduurzamen van festivals en evenementen in Twente

Inspiratielijst voor het verduurzamen van festivals en evenementen in Twente Inspiratielijst voor het verduurzamen van festivals en evenementen in Twente Onderdeel 1. Gegevens en indicatoren van het evenement Gegevens Evenement Naam: Datum: Korte Omschrijving Bezoekers: Deelnemers:

Nadere informatie

Vraag- en antwoord document kunststofinzameling 2009 Gemeente Zwolle Laatste update: 20 augustus 2009

Vraag- en antwoord document kunststofinzameling 2009 Gemeente Zwolle Laatste update: 20 augustus 2009 Vraag- en antwoord document kunststofinzameling 2009 Gemeente Zwolle Laatste update: 20 augustus 2009 Inzameling & communicatie Wanneer moeten gemeenten starten? Wanneer begint Zwolle met kunststofinzameling?

Nadere informatie

Van beeldscherm tot output

Van beeldscherm tot output Van beeldscherm tot output Uw grafische specialist en partner Grafinex ondersteunt de grafimedia industrie met een breed spectrum aan diensten en producten. Met deskundig advies en oplossingen op maat.

Nadere informatie

THE WORLD OF PLAYGROUNDS

THE WORLD OF PLAYGROUNDS THE WORLD OF PLAYGROUNDS Visie Het gehele proces Visie VAMOO Kwaliteit Kunststof Advies inrichtingen speeltuin Ontwerpen Valhoogte L x B x H Afmetingen Staal Staal HDPE Wat doet VAMOO Produceren Wij weten

Nadere informatie

Rob Boers CSU John Bos CSU

Rob Boers CSU John Bos CSU Rob Boers CSU John Bos CSU ... 3... 4... 4... 4... 5... 5... 5... 5... 6... 6... 7 2 CSU staat met zijn activiteiten midden in de maatschappij. Onze diensten bevorderen de gezondheid, het welzijn en daarmee

Nadere informatie

Basisbeginselen : Brusselse ecologische economische en sociale cooperatieve. Contact

Basisbeginselen : Brusselse ecologische economische en sociale cooperatieve. Contact Brusselse ecologische economische en sociale cooperatieve BEES Coop is een project voor een coöperatieve, participatieve en niet commerciële supermarkt. Het iniatief wordt gedragen door burgers die een

Nadere informatie

tot 20.138,85 korting

tot 20.138,85 korting profiteer nu! op=op sla je slag! geldig van 17 november t/m 6 december 2015 tot 20.138,85 korting Informatie Apeldoorns Absurde Kortingskrant WAAROM ZOU JE MEEDOEN? Bijna alle media zijn gericht op adverteren

Nadere informatie

Een plan van aanpak en een productdossier, voorbeeld 1 (non-food)

Een plan van aanpak en een productdossier, voorbeeld 1 (non-food) Een plan van aanpak en een productdossier, voorbeeld 1 (non-food) In het plan van aanpak legt u de te nemen stappen vast om nieuwe en te wijzigen verpakkingen aan de Essentiële Eisen te laten voldoen.

Nadere informatie

551 mm. 497 mm. 20 mm. 447 mm. 455 mm. min. 450 mm. 595 mm. 8 mm 600 mm. min. 550 mm B X2

551 mm. 497 mm. 20 mm. 447 mm. 455 mm. min. 450 mm. 595 mm. 8 mm 600 mm. min. 550 mm B X2 A B C x 2 x 2 90 C 497 mm 551 mm 20 mm 455 mm 447 mm 595 mm min. 450 mm 8 mm 600 mm min. 550 mm B X2 A C X2 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken deze veiligheidsinstructies.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Situatie en centrale vraagstelling. Resultaten. Bijlagen Onderzoeksverantwoording

Inhoudsopgave. Situatie en centrale vraagstelling. Resultaten. Bijlagen Onderzoeksverantwoording Rapport HEDRA 1-meting 06 april 2017 Inhoudsopgave Situatie en centrale vraagstelling Resultaten Bijlagen Onderzoeksverantwoording Tessa Dahlmans Consultant 033 330 3110 tessa.dahlmans@samr.nl Lisanne

Nadere informatie

Uitkomsten EKO-tellingen 2013 Editie zestien EKO-tellingen in de supermarkt

Uitkomsten EKO-tellingen 2013 Editie zestien EKO-tellingen in de supermarkt Uitkomsten EKO-tellingen 2013 Editie zestien EKO-tellingen in de supermarkt 7 november 2013 Voor het zestiende opeenvolgende jaar heeft Milieudefensie het aantal biologische en fairtrade producten in de

Nadere informatie

DE KRACHT VAN HET BETER LEVEN KEURMERK 2-METING

DE KRACHT VAN HET BETER LEVEN KEURMERK 2-METING DE KRACHT VAN HET BETER LEVEN KEURMERK 2-METING Marcel Temminghoff Mei 2017, project 474723 1 Onderzoeksdoelstellingen Onderzoeksdoelstellingen Doelstelling van het onderzoek is om een beter inzicht te

Nadere informatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in lastenboeken. Diane Buggenhout Quality, Security, Environment Manager Benelux

Maatschappelijk verantwoord ondernemen in lastenboeken. Diane Buggenhout Quality, Security, Environment Manager Benelux Maatschappelijk verantwoord ondernemen in lastenboeken Diane Buggenhout Quality, Security, Environment Manager Benelux Certificaten Kwaliteit: ISO 9001:2008 certificaat Milieu: ISO 14001:2004 certificaat

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9

handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9 handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9 Naam kandidaat variant d Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens de voorbeelden

Nadere informatie

ZA5874. Flash Eurobarometer 381 (Small and Medium Enterprises, Resource Efficiency and Green Markets, wave 2) Country Questionnaire Netherlands

ZA5874. Flash Eurobarometer 381 (Small and Medium Enterprises, Resource Efficiency and Green Markets, wave 2) Country Questionnaire Netherlands ZA87 Flash Eurobarometer 8 (Small and Medium Enterprises, Resource Efficiency and Green Markets, wave ) Country Questionnaire Netherlands FL8 - NL MKB'S, EFFICIËNT GEBRUIK VAN HULPBRONNEN EN GROENE MARKTEN

Nadere informatie

Milieuverantwoord aankopen binnen je bedrijf. Kathelijne De Ridder

Milieuverantwoord aankopen binnen je bedrijf. Kathelijne De Ridder Milieuverantwoord aankopen binnen je bedrijf Kathelijne De Ridder Hoeveel kilo papier gebruikt de gemiddelde Belg per jaar? a) 265 kilo/jaar b) 354 kilo/jaar c) 358 kilo/jaar Hoeveel kilogram restafval

Nadere informatie

Toespraak minister-president Jan Peter Balkenende bij het evenement KansRijk, Nieuwegein, 24 april 2007

Toespraak minister-president Jan Peter Balkenende bij het evenement KansRijk, Nieuwegein, 24 april 2007 Toespraak minister-president Jan Peter Balkenende bij het evenement KansRijk, Nieuwegein, 24 april 2007 Duurzaam moet je doen Dames en heren, Vorige week las ik in de krant Al Gore inspireert het bedrijfsleven.

Nadere informatie

Landelijk EKO-Onderzoek Milieudefensie eind 2004

Landelijk EKO-Onderzoek Milieudefensie eind 2004 Landelijk EKO-Onderzoek Milieudefensie eind 2004 Resultaten van het Landelijk EKO-Onderzoek van Milieudefensie in het laatste kwartaal van 2004. Het onderzoek is gehouden onder lezers van de Licht op Groen

Nadere informatie

Talking Facades. Bart van den Heiligenberg Ivan Kok. Chris de Kok

Talking Facades. Bart van den Heiligenberg Ivan Kok. Chris de Kok Talking Facades Bart van den Heiligenberg 214818 Ivan Kok Chris de Kok 225348 Inhoudsopgave Onderzoek Albert Heijn 3 PVA 7 Communicatie doel en uitgangspunten 8 Publieke perceptie Albert Heijn 8 Doelgroep

Nadere informatie

FAQs ViClean. 1. Productinformatie

FAQs ViClean. 1. Productinformatie 1. Productinformatie 2. Eerste stappen 3. Bediening 4. Stroom 5. Milieuvriendelijkheid 6. door de gebruiker gedefinieerde instellingen 7. Verzorging en hygiëne 8. Garantie 9. vervangingsonderdelen en accessoires

Nadere informatie

Missie Dit garanderen we met behulp van het bluesign -label en onafhankelijke controles.

Missie Dit garanderen we met behulp van het bluesign -label en onafhankelijke controles. Missie XD Apparel is een duurzaam, hoogwaardig kledingmerk dat streeft naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Bij de ontwikkeling van onze producten staat daarom altijd één gedachte centraal:

Nadere informatie

SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM

SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER Wie aan duurzaamheid denkt, denkt misschien niet direct aan papieren handdoekjes en toiletpapier. In breder perspecfief

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2003

Stadsenquête Leiden 2003 Hoofdstuk 21. Milieu Samenvatting Zeven op de tien Leidenaren kent de Milieustraat, aan de J.C. de Rijpstraat, een voorziening waar inwoners van Leiden op vertoon van een legitimatie hun grof huishoudelijk

Nadere informatie

MPS-Fruit & Vegetables

MPS-Fruit & Vegetables MPS-Fruit & Vegetables MPS-FRUIT & VEGETABLES: De garantie voor duurzaamheid, betrouwbaarheid, hygiëne en transparantie Duurzaamheid, betrouwbaarheid, hygiëne en transparantie spelen een belangrijke rol

Nadere informatie

gemiddeld RAPPORTCIJFER

gemiddeld RAPPORTCIJFER BANKEN EN VERZEKERAARS Banken en verzekeraars bewegen zich vandaag de dag meer en meer online. Het wordt steeds eenvoudiger om online een verzekering af te sluiten. Juist daardoor is het ook lastiger om

Nadere informatie

les 1 inleiding marketing HMC 1. Wat is marketing?

les 1 inleiding marketing HMC 1. Wat is marketing? 1. Wat is marketing? Marketing is afgeleid van het Engelse woord: to market. Dit betekent op de markt brengen. Om een product of dienst succesvol op de markt te brengen, moet een bedrijf rekening houden

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9

handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9 handel en verkoop CSPE BB 2009 minitoets bij opdracht 9 Naam kandidaat variant a Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens de voorbeelden

Nadere informatie

Schone kleding zonder palmolie

Schone kleding zonder palmolie SCHNE KLEDING ZNDER PALMLIE Klas Subdomein Vaardigheid Specificaties Trefwoorden Vaardigheidsvraag 5 hv Duurzaamheid Informatie Uitspraken duurzaamheid( waarderen en becommentariëren) Wasmiddel, oppervlakte-actieve

Nadere informatie

FAIRTRADE. Een beter leven. Wat is Fairtrade

FAIRTRADE. Een beter leven. Wat is Fairtrade Wat is Fairtrade EERLIJKE HANDEL STAAT VOOROP KEURMERK INTERNATIONALE SAMENWERKING HANDEL GEMEENTE DUURZAAMHEID Een beter leven Veel boeren en arbeiders in arme landen (ook wel ontwikkelingslanden ) hebben

Nadere informatie

Bavovan den Idsert VBP

Bavovan den Idsert VBP EKO: de toekomst van biologisch? Bavovan den Idsert VBP De AH methodepuur&eerlijk Unilever sustainableliving plan Ik kies bewust Beter leven, ook goed Achtergrond Toenemende vraag vanuit maatschappij,

Nadere informatie

Onderzoek Milieubewust 2011 (leveranciers)

Onderzoek Milieubewust 2011 (leveranciers) Onderzoek Milieubewust 2011 (leveranciers) Gepubliceerd van 01.07.2011 tot 16.07.2011 147 respondenten 27 antwoorden (27 uniek) 18% responsepercentage 1 Zuinig omgaan met energie 88,9 % 24 2 Alternatieve

Nadere informatie

!! Marktonderzoek. MA-gazine - pre-productie.!!!!!! Noortje Jansen

!! Marktonderzoek. MA-gazine - pre-productie.!!!!!! Noortje Jansen Marktonderzoek MA-gazine - pre-productie Inhoud 1. Doel van marktonderzoek 3 2. Doelgroep 4 3. Enquête uitslag 6 4. SWOT 8 5. Marketing instrumenten 9 6. Concurrentie-analyse 10 7. Uitstraling 10 8. Verdienmodel

Nadere informatie

Voorwoord. Henk Flipsen Directeur Nevedi

Voorwoord. Henk Flipsen Directeur Nevedi Verantwoorde soja in de diervoedersector in 2015 Voorwoord Op 15 december 2011 sprak de Nederlandse diervoederindustrie samen met de zuivel-, vlees- eier-, MVO- en retailsector de ambitie uit om in 2015

Nadere informatie

produceren uw kartonnen dozen

produceren uw kartonnen dozen produceren uw kartonnen dozen Wij bij Wenner zijn er zeker van dat wij u met onze website bijkomende voordelen kunnen bieden. In de echte zin van het woord leggen wij als ondernemers onze volledige knowhow

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016 Van verbruik naar gebruik Pagina 1 van 5 Inleiding: Voor u ligt het MVO beleid van ABIRD Industrial Rental Services. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam

Nadere informatie

Brancheverduurzamingsplannen: Circulaire economie in de praktijk. Karen van de Stadt

Brancheverduurzamingsplannen: Circulaire economie in de praktijk. Karen van de Stadt Brancheverduurzamingsplannen: Circulaire economie in de praktijk Karen van de Stadt KIDV Opgericht op 1 januari 2013: Raamovereenkomst Verpakkingen 2013 2022. Vermindering milieudruk verpakkingsketen.

Nadere informatie

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Milieu, hergebruik en. duurzaamheid van het profiel D&P vmbo beroepsgericht

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Milieu, hergebruik en. duurzaamheid van het profiel D&P vmbo beroepsgericht Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Milieu, hergebruik en duurzaamheid van het profiel D&P vmbo beroepsgericht Deze vakinhoudelijke uitwerking is ontwikkeld door het Redactieteam van de Schooleamenbank

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Topkeurmerken, biologische keurmerken, EKO en Demeter Buiten de biologische keurmerken zijn er nog heel veel andere keurmerken, maar er is redding met de topkeurmerken. En daardoor kan de consument door

Nadere informatie

CO2 reductiedoelstellingen 2017

CO2 reductiedoelstellingen 2017 CO2 reductiedoelstellingen 2017 Conform niveau 3 op de CO 2-Prestatieladder 3.0 3.B.1_3 CO2 reductiedoelstellingen 2016 1/10 Inhoudsopgave Inhoud 1 Inleiding 3 1.1. Doelstellingen 3 2 Subdoelstellingen

Nadere informatie

Factsheet: Communicatie Verbetering kwaliteit inzameling kunststof verpakkingsafval / PMD door gemeenten. Juli 2016

Factsheet: Communicatie Verbetering kwaliteit inzameling kunststof verpakkingsafval / PMD door gemeenten. Juli 2016 Factsheet: Communicatie Verbetering kwaliteit inzameling kunststof verpakkingsafval / PMD door gemeenten Juli 2016 Inhoud 1. Kwaliteit van ingezameld kunststof verpakkingsafval 3 2. Communicatie richting

Nadere informatie

gemiddeld RAPPORTCIJFER

gemiddeld RAPPORTCIJFER BANKEN EN VERZEKERAARS Banken en verzekeraars bewegen zich vandaag de dag meer en meer online. Het wordt steeds eenvoudiger om online een verzekering af te sluiten. Juist daardoor is het ook lastiger om

Nadere informatie

www.groenendijkwoerden.nl

www.groenendijkwoerden.nl Sociaal Jaarverslag 2009 van Groenendijk Bedrijfsschoenen & Kleding B.V. 1. Inleiding 2 2. Inkoopbeleid 2. Interne voorlichting & training 4. Externe Communicatie 5. Archiveren 6. Maatschappelijk verantwoord

Nadere informatie

MVO verklaring

MVO verklaring Voor u ligt het MVO beleid van Kamphuis Lastechniek BV. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen is verankerd in ons bedrijfsbeleid. Voor nu, en voor de toekomst. Doordat Kamphuis Lastechniek

Nadere informatie

31 cm. 31 cm. 7,8 cm. 89,8 cm. 65 cm 50 cm HOB SURFACE

31 cm. 31 cm. 7,8 cm. 89,8 cm. 65 cm 50 cm HOB SURFACE 31 cm 31 cm 7,8 cm 89,8 cm 65 cm 50 cm 1 HOB SURFACE 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 NL VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN BELANGRIJK MOET WORDEN GELEZEN EN IN ACHT GENOMEN

Nadere informatie

MPS-Fruit & Vegetables

MPS-Fruit & Vegetables MPS-Fruit & Vegetables MPS-FRUIT & VEGETABLES: De garantie voor duurzaamheid, betrouwbaarheid, hygiëne en transparantie Duurzaamheid, betrouwbaarheid, hygiëne en transparantie spelen een belangrijke rol

Nadere informatie

Workshop 6: Stakeholdersconsultatie. Evenement Verbinding Veghel - 15 juni 2017

Workshop 6: Stakeholdersconsultatie. Evenement Verbinding Veghel - 15 juni 2017 Workshop 6: Stakeholdersconsultatie Evenement Verbinding Veghel - 15 juni 2017 Wie zijn wij? Aron Kuijper Gecertificeerde organisatie (niveau 4) QSHE Manager Lid CCvD Sjoerd Wester Certificerende Instelling

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2008 van Groenendijk Bedrijfsschoenen & Kleding B.V. 1. Introductie Welke merken verkoopt u? Wij verkopen verschillende merken, waaronder deze die bij FWF zijn aangesloten: Teamdress,

Nadere informatie

Waardeketen MVO verslag 2017

Waardeketen MVO verslag 2017 Waardeketen MVO verslag 2017 Mensen en kapitaal In ons dagelijks werk maken onze mensen het verschil en daarom willen we goed voor onze mensen zorgen. Opleiding en ontwikkeling vormen een speerpunt in

Nadere informatie

Licht op de energiemarkt. Inzicht in markt en consument door de tijd heen. GfK Panel Services Benelux

Licht op de energiemarkt. Inzicht in markt en consument door de tijd heen. GfK Panel Services Benelux GfK Panel Services Benelux GfK Energie Monitor Licht op de energiemarkt Inzicht in markt en consument door de tijd heen GfK Panel Services Benelux Nederland: Middellaan 25 NL 5102 PB DONGEN Tel.: +31 (0)162-384

Nadere informatie

Beleid duurzaam toerisme

Beleid duurzaam toerisme Beleid duurzaam toerisme Inhoudsopgave Inleiding 1 Energieverbruik 2 Papiergebruik 3 Afvalbeleid 4 Inkoopbeleid 5 Inleiding Duurzaam Toeristisch Ondernemen houdt in dat ondernemingen rekening houden met

Nadere informatie

TE HUUR. Groningen, Vismarkt 27A

TE HUUR. Groningen, Vismarkt 27A VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR Groningen, Vismarkt 27A 50 m² BVO entree, ca. 900 m² BVO 1e verdieping, ca. 100 m² BVO tussenverdieping en ca. 800 m² BVO 2e verdieping. Winkel 1 ALGEMEEN OBJECT

Nadere informatie

onze groene kijk op hygiene ecolabel reinigingsconcept

onze groene kijk op hygiene ecolabel reinigingsconcept onze groene kijk op hygiene ecolabel reinigingsconcept een duurzame keuze Traditioneel maar eenvoudig en efficiënter Duurzaam reinigen kan dat ook? Ja dat kan zeer zeker! als conventioneel systeem kan

Nadere informatie

FY14 Duurzaam ondernemen

FY14 Duurzaam ondernemen FY14 Duurzaam ondernemen Basisopleiding mobiliteitscoördinatoren Antwerpen Agenda Context IKEA België/Wilrijk IKEA & duurzaamheid Achtergrond Duurzaamheidstrategie People & Planet Positive 2020 Highlights

Nadere informatie

Energie management actieplan. Copier Groep B.V.

Energie management actieplan. Copier Groep B.V. Energie management actieplan Copier Groep B.V. Aspect van de CO 2 prestatieladder: 3.B.2. Datum: 31 maart 2015 Versie: 00 Auteur: M.J.A. Rijpert Vrijgegeven: T.J. Crum, J. Copier Voorwoord Voor u ligt

Nadere informatie

Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen De Meeuw Nederland Industrieweg 8 Postbus 18 5688 ZG Oirschot T +31 (0)499 57 20 24 F +31 (0)499 57 46 05 info@demeeuw.com www.demeeuw.com De Meeuw en MVO Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord

Nadere informatie

Bijlage 7. Conversie juni 2010 naar 2013 (info)

Bijlage 7. Conversie juni 2010 naar 2013 (info) Bijlage 7. Conversie juni 2010 naar 2013 (info) was wordt onderwerp tekstbron Versie juni Opmerking: Standaardteksten en Versie 2013 2010 hoofdstukindeling vertaald uit Guide 83 H 1 tm 4 Deel A Eisen Managementsysteem

Nadere informatie

Het Slimme energienet..zx ronde 25 januari 2015

Het Slimme energienet..zx ronde 25 januari 2015 Het Slimme energienet..zx ronde 25 januari 2015 De laatste tijd worden we overspoeld door marketing verhalen over de slimme meter en het slimme energienet. Men stelt dat met de komst van de slimme meter

Nadere informatie

Preview. What will. you do. to change. the world. today? Havo/VWO

Preview. What will. you do. to change. the world. today? Havo/VWO Preview What will you do to change the world today? Havo/VWO 3 Inhoudsopgave Day for Change 4 Van microkrediet naar inclusieve financiering 6 Werkblad 1 Over Arm en Rijk 9 Werkblad 2 Diversiteit in microfinanciering

Nadere informatie

Wat doen we met het eten?

Wat doen we met het eten? Wat doen we met het eten? Hoe bewust gaan stadjers om met voedsel en voedselproductie in 2011 Onderzoek en Statistiek Groningen heeft als kernactiviteiten instrumentontwikkeling voor en uitvoering van

Nadere informatie

onderneemt maatschappelijk verantwoord

onderneemt maatschappelijk verantwoord onderneemt maatschappelijk verantwoord www.coffeefresh.nl Coffee Fresh investeert in MVO Koffie is tegenwoordig meer dan zomaar een kopje koffie. Het is een beleving waarbij wij u nét dat beetje meer bieden.

Nadere informatie

haarlem.nl/ fcorvers@haarlem.nl Onderwerp Beantwoording vragen ex art. 38 RvO over textielinzameling in Haarlem

haarlem.nl/ fcorvers@haarlem.nl Onderwerp Beantwoording vragen ex art. 38 RvO over textielinzameling in Haarlem Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003PB Haariem Raadsfractie ChristenUnie T.a.v. de heer F. Visser Datum 19 augustus 2014 Onskenmerk GOB/2014/305943 Contactpersoon Peter Tobben/ Frank

Nadere informatie

Onderzoek Week van de Energierekening Gfk i.o. Milieu Centraal oktober 2012

Onderzoek Week van de Energierekening Gfk i.o. Milieu Centraal oktober 2012 Onderzoek Week van de Energierekening Gfk i.o. Milieu Centraal oktober 2012 Achtergrond bij onderzoek In het onderzoek is gebruik gemaakt van een aselecte steekproef van 1.038 huishoudens. Deze steekproef

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Groningen, Vismarkt 31. Ca. 499 m² BVO Winkel GRONINGEN - VISMARKT 31

VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR. Groningen, Vismarkt 31. Ca. 499 m² BVO Winkel GRONINGEN - VISMARKT 31 VRIJBLIJVENDE OBJECTINFORMATIE TE HUUR Groningen, Vismarkt 31 Ca. 499 m² BVO Winkel 1 ALGEMEEN OBJECT Bedrijfsruimte gelegen op absolute A-locatie op de begane grond aan de Vismarkt 31 te Groningen. Verhuurder

Nadere informatie

Onderzoeksopzet. Trends in Service 2010

Onderzoeksopzet. Trends in Service 2010 Onderzoeksopzet Trends in Service 2010 Utrecht, oktober 2010 1. Inleiding De sociale netwerken nemen een steeds belangrijker plaats in in de communicatie tussen bedrijven en hun (potentiële) klanten en

Nadere informatie

GEDRAGSCODE DUURZAAMHEID NEDERLANDSE PRODUCENTEN VAN BAKKERIJGRONDSTOFFEN GEDRAGSCODE DUURZAAMHEID NEDERLANDSE PRODUCENTEN VAN BAKKERIJGRONDSTOFFEN 1

GEDRAGSCODE DUURZAAMHEID NEDERLANDSE PRODUCENTEN VAN BAKKERIJGRONDSTOFFEN GEDRAGSCODE DUURZAAMHEID NEDERLANDSE PRODUCENTEN VAN BAKKERIJGRONDSTOFFEN 1 GEDRAGSCODE DUURZAAMHEID NEDERLANDSE PRODUCENTEN VAN BAKKERIJGRONDSTOFFEN GEDRAGSCODE DUURZAAMHEID NEDERLANDSE PRODUCENTEN VAN BAKKERIJGRONDSTOFFEN 1 Inleiding In deze Gedragscode geeft de Vereniging van

Nadere informatie

Webwinkel verzendmateriaal

Webwinkel verzendmateriaal Webwinkel verzendmateriaal Verzendverpakkingen & accessoires Verpakkingsmateriaal Opvulmateriaal Beschermfolie Sluitmateriaal Dozen enkele golf Verzendverpakkingen Golfkartonnen enkele golf dozen worden

Nadere informatie

De ONBEKENDE KANT van PLASTIC. Waarom worden zoveel. producten in plastic verpakt? En wat moet er gebeuren met deze verpakking als dit afval wordt?

De ONBEKENDE KANT van PLASTIC. Waarom worden zoveel. producten in plastic verpakt? En wat moet er gebeuren met deze verpakking als dit afval wordt? De ONBEKENDE KANT van PLASTIC Waarom worden zoveel producten in plastic verpakt? En wat moet er gebeuren met deze verpakking als dit afval wordt? PLASTIC IS WAARDEVOL Tijdens de productie en gebruik EEN

Nadere informatie

Energie management actieplan. Newae B.V.

Energie management actieplan. Newae B.V. Energie management actieplan Newae B.V. Aspect van de CO2 prestatieladder: 3.B.2. Datum: 31 december 2017 Versie: 01 Auteur: Vrijgegeven: J. Burg T.J. Crum Voorwoord Voor u ligt het Energie Management

Nadere informatie

Werkstuk door een scholier 2324 woorden 7 november keer beoordeeld. Maatschappijleer

Werkstuk door een scholier 2324 woorden 7 november keer beoordeeld. Maatschappijleer Werkstuk door een scholier 2324 woorden 7 november 2010 6 136 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Inhoudsopgave Pagina 1 Voorblad Pagina 2 Inhoudsopgave Pagina 3 Inleiding, Deelvraag 1, Deelvraag 2 Pagina

Nadere informatie

Duurzaamheid. De voordelen van blikverpakkingen

Duurzaamheid. De voordelen van blikverpakkingen Duurzaamheid De voordelen van blikverpakkingen Duurzaamheid Duurzaamheid is één van de belangrijke aandachtspunten van het bedrijfsleven. Deze brochure is een initiatief van EMPAC, de organisatie van de

Nadere informatie

Rev maart 2018

Rev maart 2018 Rev. 05 22 maart 2018 Doel van vanavond: Informeren zonnepark Lutten Levert Aftrap ledenwerving Algemeen: Presentatie wordt geplaatst op www.luttenleeft.nl Stel gerust vragen tijdens de presentatie Achtergrond

Nadere informatie