BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS"

Transcriptie

1 BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS AVESSARON 4 mg filmomhulde tabletten AVESSARON 8 mg filmomhulde tabletten AVESSARON 4 mg/5 ml siroop AVESSARON 4 mg oplossing voor injectie AVESSARON 8 mg oplossing voor injectie AVESSARON 16 mg zetpil Ondansetron Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later weer nodig. - Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. - Geef dit geneesmiddel niet door aan anderen, want het is alleen aan u voorgeschreven. Het kan schadelijk zijn voor anderen, ook al hebben zij dezelfde klachten als u. - Krijgt u veel last van een van de bijwerkingen die in rubriek 4 staan? Of krijgt u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Inhoud van deze bijsluiter: 1. Waarvoor wordt dit middel gebruikt? 2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? 3. Hoe gebruikt u dit middel? 4. Mogelijke bijwerkingen. 5. Hoe bewaart u dit middel? 6. Aanvullende informatie. 1. WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? Ondansetron behoort tot de groep der anti-emetica (geneesmiddelen tegen misselijkheid en braken). Avessaron wordt gebruikt om nausea (misselijkheid) en braken, die kunnen optreden in het kader van een operatieve ingreep of van een therapie tegen kanker, te voorkomen. Avessaron is niet aangewezen voor de behandeling van misselijkheid en braken ten gevolge van andere aandoeningen (zwangerschap, reisziekte, ). 2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U EXTRA VOORZICHTIG ZIJN? Wanneer mag u dit middel niet gebruiken? U bent allergisch voor een van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten. Deze stoffen kunt u vinden onder punt 6. Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel? - als u allergisch bent voor een vergelijkbaar geneesmiddel, - als u chronisch geconstipeerd bent. Als u nog andere geneesmiddelen neemt, gelieve ook de rubriek "Gebruikt u nog andere geneesmiddelen?" te lezen. Raadpleeg uw arts indien één van de bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest.

2 Gebruikt u nog andere geneesmiddelen? Gebruikt u naast Avessaron nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan? Vertel dat dan uw arts op apotheker. Dat geldt ook voor geneesmiddelen waar u geen voorschrift voor nodig heeft. Het effect van Avessaron kan beïnvloed worden door gelijktijdige inname van andere geneesmiddelen, zoals de geneesmiddelen tegen epilepsie fenytoïne en carbamazepine of het antibacterieel middel rifampicine. De pijnstillende werking van het geneesmiddel tramadol kan verminderd zijn bij gelijktijdige inname van Avessaron. De gelijktijdige toediening van Avessaron en van cardiotoxische geneesmiddelen (bv. de anthracyclines) kan het risico op hartritmestoornissen doen toenemen. Waarop moet u letten met eten en drinken? De tabletten Avessaron worden met wat water ingeslikt. De biologische beschikbaarheid van de orale vormen van Avessaron (de filmomhulde tabletten en de siroop) is iets groter als ze worden ingenomen met voedsel, maar dat effect is klinisch onbelangrijk. Zwangerschap en borstvoeding Wilt u zwanger worden, bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u geneesmiddelen gebruikt. Avessaron mag niet worden toegediend gedurende de zwangerschap en borstvoeding. Rijvaardigheid en het gebruik van machines Avessaron heeft geen invloed op de rijvaardigheid of op het gebruik van machines. Stoffen in dit middel waarmee u rekening moet houden De filmomhulde tabletten Avessaron bevatten lactose. Contacteer uw arts alvorens dit geneesmiddel in te nemen als u weet dat u bepaalde suikers niet verdraagt. De Avessaron siroop bevat sorbitol. Contacteer uw arts alvorens dit geneesmiddel in te nemen als u weet dat u bepaalde suikers niet verdraagt. De oplossingen voor injectie Avessaron bevatten minder dan één mmol natrium (23 mg) per ampul. Ze kunnen als nagenoeg natriumvrij beschouwd worden. 3. HOE NEEMT U DIT MIDDEL IN? Gebruikt dit middel altijd precies zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Neem niet meer Avessaron of neem Avessaron niet vaker dan wat u werd voorgeschreven. Indien u echter braakt binnen het uur na inname van uw geneesmiddel, neem dan opnieuw dezelfde dosis. De tabletten en de siroop zijn bestemd voor toediening langs orale weg (de mond). De ampullen met oplossing voor injectie zijn bestemd voor intraveneuze of intramusculaire injectie. De zetpillen zijn bestemd voor toediening langs rectale weg. VOLWASSENEN Oraal gebruik (tabletten of siroop) Volg het advies van uw arts. De gebruikelijke dosering is 8 mg om de 12 uur gedurende 3 tot 5 dagen. Toediening door middel van injectie (intraveneus of intramusculair gebruik) Uw arts zal de dosering bepalen. Rectaal gebruik (zetpillen) Volg het advies van uw arts. De gebruikelijke dosering is 1 zetpil aan 16 mg om de 24 uur gedurende 3 tot 5 dagen.

3 KINDEREN De oraal in te nemen hoeveelheid van het geneesmiddel zal door de arts berekend worden in functie van de lichaamsoppervlakte of het gewicht bij kinderen. Dit varieert van 2 tot 4 mg om de 12 uren, gedurende 3 tot 5 dagen. Zetpillen zijn niet aanbevolen voor kinderen. Uw arts zal de dosering bepalen in geval van toediening door middel van injectie. Heeft u te veel van dit middel ingenomen? Wanneer u te veel van Avessaron heeft genomen, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts, apotheker of het Antigifcentrum (070/ ). In de meeste gevallen van overdosering waren de symptomen vergelijkbaar met deze die reeds werden gemeld bij patiënten die de aanbevolen dosissen gebruikten (zie rubriek 4. Mogelijke bijwerkingen ). Bent u vergeten dit middel in te nemen? Indien u Avessaron bent vergeten in te nemen en u zich niet misselijk voelt, neemt u de volgende tablet, het volgende lyofilisaat voor oraal gebruik of de volgende dosis siroop op het ogenblik dat deze moet ingenomen worden. Indien u zich echter misselijk voelt of indien u braakt, neemt u zo snel mogelijk één tablet, één lyofilisaat voor oraal gebruik of één dosis siroop. Als u stopt met het innemen van dit middel Niet van toepassing. 4. MOGELIJKE BIJWERKINGEN Zoals elk geneesmiddel kan Avessaron bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Krijgt u veel last van een bijwerking? Of heeft u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. De zeer vaak of vaak gemelde bijwerkingen zijn: - hoofdpijn, - warmtegevoel en warmteopwellingen, - constipatie, - een plaatselijk, brandend gevoel ter hoogte van de aars of de endeldarm na inbrengen van een zetpil, - plaatselijke reacties ter hoogte van de inspuitplaats. De soms gemelde bijwerkingen zijn: - onwillekeurige bewegingen of beven, maar zonder blijvende gevolgen, - stuipen (epilepsie), - pijn ter hoogte van de borstkas, een onregelmatige of abnormaal trage hartslag of te lage bloeddruk, - de hik, - Inname van Avessaron kan bij een bloedonderzoek een invloed hebben op de uitslag van leverfunctietests. In zeldzame of zeer zeldzame gevallen werden de volgende bijwerkingen waargenomen: - Bij intraveneuze toediening: voorbijgaande visusstoornissen of vertigo en zeer zelden tijdelijke blindheid, - Allergische reacties (die zich kunnen voordoen als huiduitslag, zwelling van de lippen, het gelaat en de oogleden, hartkloppingen, een drukkend gevoel op de borstkas of een piepende ademhaling) en zeer zelden anafylactische reacties (ernstige vorm van onmiddellijk allergie). Verwittig onmiddellijk uw arts indien u deze symptomen voelt na inname van Avessaron. Stop met inname van uw geneesmiddel totdat uw arts u advies heeft gegeven. Het is mogelijk dat uw arts beslist om uw behandeling stop te zetten.

4 Raadpleeg uw arts in geval van ongewone symptomen of als uw misselijkheid of braken niet verbetert na inname van Avessaron. 5. HOE BEWAART U DIT MIDDEL? Buiten het bereik en zicht van kinderen houden. Avessaron filmomhulde tabletten: bewaren beneden 30 C. Avessaron siroop : bewaren beneden 30 C, in verticale positie, niet in de koelkast. Avessaron oplossing voor injectie in ampullen : bewaren beneden 30 C, ter bescherming tegen licht. De ampullen mogen niet in de autoclaaf geplaatst worden. Avessaron zetpillen : bewaren beneden 30 C. Gebruik dit middel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de doos na EX. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilsnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die niet meer nodig zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen ze niet in het milieu. 6. AANVULLENDE INFORMATIE Welke stoffen zitten er in dit middel? Filmomhulde tabletten van 4 mg : De werkzame stof in dit middel is ondansetron. Elke tablet bevat 4 mg ondansetron onder vorm van ondansetron hydrochloride dihydraat. De andere stoffen in dit middel zijn : Kern : Watervrije lactose, Microkristallijne cellulose, Voorgegelatineerd zetmeel, Magnesiumstearaat - Filmomhulling : Hypromellose, Titaniumdioxide (E171), Geel ijzeroxide (E172). Filmomhulde tabletten van 8 mg : De werkzame stof in dit middel is ondansetron. Elke tablet bevat 8 mg ondansetron onder vorm van ondansetron hydrochloride dihydraat. De andere stoffen in dit middel zijn : Kern : Watervrije lactose, Microkristallijne cellulose, Voorgegelatineerd zetmeel, Magnesiumstearaat - Filmomhulling : Hypromellose, Titaniumdioxide (E171), Geel ijzeroxide (E172). Siroop van 4 mg/5 ml : De werkzame stof in dit middel is ondansetron. De siroop bevat 4 mg ondansetron per 5 ml onder vorm van ondansetron hydrochloride dihydraat. De andere stoffen in dit middel zijn : Watervrij citroenzuur, Natriumcitraat, Natriumbenzoaat, Kristalliseerbare sorbitol 70 %, Aardbeienaroma, Gezuiverd water. Oplossing voor injectie van 4 mg en van 8 mg : De werkzame stof in dit middel is ondansetron. De oplossing voor injectie bevat 4 of 8 mg ondansetron onder vorm van ondansetron hydrochloride dihydraat. De andere stoffen in dit middel zijn : Citroenzuurmonohydraat, Natriumcitraat, Natriumchloride, Water voor injecties. Zetpillen van 16 mg : De werkzame stof is ondansetron. Elke zetpil bevat 16 mg ondansetron. De andere stof in dit middel is : Witepsol S58. Hoe ziet Avessaron er uit en hoeveel zit er in een verpakking? Avessaron filmomhulde tabletten van 4 mg: gele, ovaalvormige, filmomhulde tabletten. Dozen met 9 en 10 tabletten in unit-dose blisterverpakking.

5 Avessaron filmomhulde tabletten van 8 mg: gele, ovaalvormige, deelbare, filmomhulde tabletten. Dozen met 9 en 10 tabletten in unit-dose blisterverpakking. Avessaron siroop van 4 mg/5 ml. Dozen met 50 ml en 100 ml (2 flessen van 50 ml) suikervrije siroop met aardbeienaroma. Avessaron oplossing voor injectie van 4 mg. Dozen met 1 en 5 unit-dose ampullen van 2ml. Avessaron oplossing voor injectie van 8 mg. Dozen met 1 en 5 unit-dose ampullen van 4ml. Avessaron zetpillen van 16 mg: witte, torpedovormige zetpillen. Dozen met 3 en 5 zetpillen, verpakt in individuele unit-dose strips. Niet alle verpakkingen worden op de markt gebracht. Houder van de vergunning voor het in de handel brengen en fabrikanten GlaxoSmithKline s.a / n.v. Rue du Tilleul Genval Fabrikanten Filmomhulde tabletten van 4 mg Filmomhulde tabletten van 8 mg Glaxo Wellcome GmbH & Co Glaxo Wellcome Production Glaxo Wellcome GmbH & Co Industriestrasse Zone Industrielle du Terras Industriestrasse D Bad Oldesloe Mayenne D Bad Oldesloe Duitsland Frankrijk Duitsland Siroop Glaxo Wellcome Operations Glaxo Wellcome GmbH & Co Speke Boulevard Industriestrasse Speke, Liverpool L24 9DJ D Bad Oldesloe Verenigd Koninkrijk Duitsland Oplossing voor injectie GlaxoSmithKline S.p.A. Strada Asolana 68 I San Polo di Torrile Parma Italië Zetpillen Glaxo Wellcome Production Farmaclair Zone industrielle avenue du Général de Gaulle Rue Lavoisier Hérouville Saint Clair F Evreux Frankrijk Frankrijk Wijze van aflevering Geneesmiddel op medisch voorschrift.

6 Registratienummers AVESSARON 4 mg filmomhulde tabletten AVESSARON 8 mg filmomhulde tabletten AVESSARON 4 mg/5 ml siroop AVESSARON 4 mg oplossing voor injectie AVESSARON 8 mg oplossing voor injectie AVESSARON 16 mg zetpil BE BE BE BE BE BE Deze bijsluiter is goedgekeurd in 03/2010 (PB47) De volgende informatie is alleen bestemd voor artsen of andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg : Oplossing voor injectie : Om de ampullen te openen, ze breken ter hoogte van de blauwe stip.

7 NOTICE: INFORMATION DE L UTILISATEUR AVESSARON 4 mg comprimés pelliculés AVESSARON 8 mg comprimés pelliculés AVESSARON 4 mg/5 ml sirop AVESSARON 4 mg solution injectable AVESSARON 8 mg solution injectable AVESSARON 16 mg suppositoire Ondansétron Veuillez lire attentivement l'intégralité de cette notice avant de prendre ce médicament. - Gardez cette notice, vous pourriez avoir besoin de la relire. - Si vous avez d'autres questions, si vous avez un doute, demandez plus d informations à votre médecin ou votre pharmacien. - Ce médicament vous a été personnellement prescrit. Ne le donnez jamais à quelqu un d autre, même en cas de symptômes identiques, cela pourrait lui être nocif. - Si l un des effets indésirables devient grave ou si vous remarquez un effet indésirable non mentionné dans cette notice, parlez-en à votre médecin ou votre pharmacien. Dans cette notice: 1. Qu'est-ce que Avessaron et dans quel cas est-il utilisé? 2. Quelles sont les informations à connaître avant de prendre Avessaron? 3. Comment prendre Avessaron? 4. Quels sont les effets indésirables éventuels? 5. Comment conserver Avessaron? 6. Informations supplémentaires 1. QU'EST-CE QUE AVESSARON ET DANS QUEL CAS EST-IL UTILISÉ? L ondansétron fait partie du groupe des antiémétiques (médicament contre la nausée et les vomissements). Avessaron est destiné à prévenir les nausées (sensation d écœurement) et vomissements qui peuvent survenir après une intervention chirurgicale ou pendant une thérapie anticancéreuse. Avessaron n est pas indiqué pour les nausées et vomissements ayant une autre origine (grossesse, mal de voyage, ). 2. QUELLES SONT LES INFORMATIONS À CONNAÎTRE AVANT DE PRENDRE AVESSARON? Ne prenez jamais AVESSARON - si vous êtes allergique (hypersensible) à l ondansétron ou à l un des autres composants contenus dans Avessaron. Faites attention avec AVESSARON - si vous êtes allergique à un médicament semblable, - si vous souffrez de constipation chronique. Si vous prenez déjà d autres médicaments, veuillez lire également la rubrique «Prise d autres médicaments». Veuillez consulter votre médecin si une des mises en garde mentionnées ci-dessus est d application pour vous, ou si elle l a été dans le passé.

8 Prise d'autres médicaments Si vous prenez ou avez pris récemment un autre médicament, y compris un médicament obtenu sans ordonnance, parlez-en à votre médecin ou à votre pharmacien. L effet d Avessaron peut être influencé par la prise concomitante d autres médicaments, comme les anti-épileptiques phénytoïne et carbamazépine ou l agent antibactérien rifampicine. L effet analgésique du médicament tramadol peut être réduit par la prise simultanée d Avessaron. L utilisation concomitante d Avessaron et de médicaments cardiotoxiques (ex. anthracyclines) peut augmenter le risque d arythmies cardiaques. Aliments et boissons Les comprimés d Avessaron sont avalés avec un peu d eau. La biodisponibilité des formes orales d Avessaron (les comprimés pelliculés et le sirop) est légèrement augmentée en le prenant avec un repas, mais cet effet n a pas d importance clinique. Grossesse et allaitement Demandez conseil à votre médecin ou à votre pharmacien avant de prendre tout médicament. Avessaron ne devrait pas être administré pendant la période de grossesse et d allaitement. Conduite de véhicules et utilisation de machines Avessaron n a pas d influence sur la capacité de conduire un véhicule ou d utiliser une machine. Informations importantes concernant certains composants d Avessaron Les comprimés pelliculés d Avessaron contiennent du lactose. Contactez votre médecin avant de prendre ce médicament si vous savez que vous ne tolérez pas certains sucres. Le sirop d Avessaron contient du sorbitol. Contactez votre médecin avant de prendre ce médicament si vous savez que vous ne tolérez pas certains sucres. Les solutions injectables d Avessaron contiennent moins d une mmole de sodium (23 mg) par ampoule. Elles peuvent être considérées comme pratiquement sans sodium. 3. COMMENT PRENDRE AVESSARON? Respectez toujours la posologie indiquée par votre médecin. En cas d incertitude, consultez votre médecin ou votre pharmacien. Ne prenez pas plus d Avessaron ou ne le prenez pas plus souvent que cela ne vous a été prescrit. Si cependant vous vomissez dans l'heure suivant la prise de votre médicament, reprenez la même dose. Les comprimés et le sirop sont destinés à l'administration par voie orale. Les ampoules de solution injectable sont destinées à l injection intraveineuse ou intramusculaire. Les suppositoires sont destinés à l'administration par voie rectale. ADULTES Administration orale (comprimés ou sirop) Selon avis de votre médecin. En général le traitement est de 8 mg toutes les 12 heures pendant une durée de 3 à 5 jours. Administration par injection (intraveineuse ou intramusculaire) La posologie sera précisée par le médecin. Administration par voie rectale Selon avis de votre médecin. En général le traitement est de 1 suppositoire à 16 mg toutes les 24 heures pendant une durée de 3 à 5 jours. ENFANTS La posologie par voie orale sera calculée par le médecin en fonction de la surface corporelle ou du poids de l enfant. Elle varie de 2 à 4 mg toutes les 12 heures pendant 3 à 5 jours. Les suppositoires ne sont pas recommandés chez les enfants.

9 La posologie en cas d administration par injection sera précisée par le médecin. Si vous avez pris plus d Avessaron que vous n auriez dû Si vous avez pris trop d Avessaron, prenez immédiatement contact avec votre médecin, votre pharmacien ou le Centre Anti-poison (070/ ). Dans la majorité des cas de surdosage, les symptômes étaient semblables à ceux déjà rapportés chez les patients prenant les doses recommandées (voir 4. Quels sont les effets indésirables éventuels? ). Si vous oubliez de prendre Avessaron En cas d'oubli, mais si vous ne vous sentez pas malade, prenez le comprimé suivant ou la dose de sirop suivante au moment où ils doivent être pris. Par contre, si vous vous sentez malade ou vomissez, prenez un comprimé ou le sirop le plus rapidement possible. Si vous arrêtez de prendre Avessaron Sans objet. 4. QUELS SONT LES EFFETS INDÉSIRABLES ÉVENTUELS? Comme tous les médicaments, Avessaron peut provoquer des effets indésirables mais ils ne surviennent pas systématiquement chez tout le monde. Si vous ressentez un des effets mentionnés comme grave ou si vous présentez des effets indésirables non mentionnés dans cette notice, veuillez en informer votre médecin ou votre pharmacien. Les effets rapportés très fréquemment ou fréquemment sont : - des céphalées (maux de tête), - des sensations de chaleur et flush, - de la constipation, - une sensation de brûlure locale au niveau anal ou rectal après introduction du suppositoire, - des réactions locales au site d injection intraveineuse. Les effets rapportés peu fréquemment sont : - des mouvements involontaires ou tremblements, mais sans conséquences durables, - des convulsions (épileptiques), - des douleurs au niveau de la poitrine, un rythme cardiaque irrégulier ou anormalement lent, ou de l hypotension, - des hoquets, - La prise d Avessaron peut influencer les résultats d un contrôle sanguin effectué pour vérifier le fonctionnement du foie. Dans de rares ou de très rares cas les effets suivants ont été observés : - lors d une administration intraveineuse : des troubles transitoires de la vision ou des vertiges et très rarement absence temporaire de vision, - des réactions allergiques (se manifestant sous la forme d éruptions cutanées, un gonflement des lèvres, du visage et des paupières, des palpitations, un sentiment d oppression et une respiration sifflante), et très rarement des réactions anaphylactiques (expression majeure d'une allergie immédiate). Si vous ressentez ces symptômes après la prise d Avessaron, prévenez immédiatement votre médecin. Ne prenez plus votre médicament jusqu à ce que vous ayez reçu l avis de votre médecin. Il peut décider d arrêter votre traitement. Consultez votre médecin en cas de symptômes inhabituels ou si vos nausées ou vomissements ne s améliorent pas après absorption d Avessaron.

10 5. COMMENT CONSERVER AVESSARON? Tenir hors de la portée et de la vue des enfants. Avessaron comprimés pelliculés: à conserver à une température ne dépassant pas 30 C. Avessaron sirop : à conserver à une température ne dépassant pas 30 C, en position verticale. Ne pas mettre au réfrigérateur. Avessaron solution injectable en ampoules : à conserver à une température ne dépassant pas 30 C, à l abri de la lumière. Les ampoules ne seront pas autoclavées. Avessaron suppositoires : à conserver à une température ne dépassant pas 30 C. Ne pas utiliser Avessaron après la date de péremption mentionnée sur la boîte après EXP. La date d expiration fait référence au dernier jour du mois. Les médicaments ne doivent pas être jetés au tout à l égout ou avec les ordures ménagères. Demandez à votre pharmacien ce qu il faut faire des médicaments inutilisés. Ces mesures permettront de protéger l environnement. 6. INFORMATIONS SUPPLÉMENTAIRES Que contient Avessaron Comprimés pelliculés à 4 mg : La substance active est l ondansétron. Chaque comprimé contient 4mg d ondansétron sous forme de chlorhydrate d ondansétron dihydraté. Les autres composants sont : Noyau : Lactose anhydre, Cellulose microcristalline, Amidon prégélatinisé, Stéarate de magnésium - Pelliculage : Hypromellose, Dioxyde de titane (E171), Oxyde de fer jaune (E172). Comprimés pelliculés à 8 mg : La substance active est l ondansétron. Chaque comprimé contient 8mg d ondansétron sous forme de chlorhydrate d ondansétron dihydraté. Les autres composants sont : Noyau : Lactose anhydre, Cellulose microcristalline, Amidon prégélatinisé, Stéarate de magnésium - Pelliculage : Hypromellose, Dioxyde de titane (E171), Oxyde de fer jaune (E172). Sirop à 4 mg/5 ml : La substance active est l ondansétron. Le sirop contient 4 mg d ondansétron par 5ml sous forme de chlorhydrate d ondansétron dihydraté. Les autres composants sont : Acide citrique anhydre, Citrate de sodium, Benzoate de sodium, Sorbitol 70 % cristallisable, Arôme de fraise, Eau purifiée. Solution injectable à 4mg et 8mg : La substance active est l ondansétron. La solution injectable contient 4 ou 8 mg d ondansétron sous forme de chlorhydrate d ondansétron dihydraté. Les autres composants sont : Acide citrique monohydraté, Citrate de sodium, Chlorure de sodium, Eau pour préparations injectables. Suppositoires à 16 mg : La substance active est l ondansétron. Chaque suppositoire contient 16 mg d ondansétron. Les autres composants sont : Witepsol S58. Qu est ce que Avessaron et contenu de l emballage extérieur Avessaron comprimés pelliculés à 4 mg, comprimés pelliculés jaunes, de forme ovale. Boîtes de 9 et 10 comprimés en plaquette thermoformée unit-dose. Avessaron comprimés pelliculés à 8 mg, comprimés pelliculés jaunes, de forme ovale, sécables. Boîtes de 9 et 10 comprimés en plaquette thermoformée unit-dose.

11 Avessaron sirop à 4 mg/5 ml. Boîtes de 50 ml et de 100 ml (2 flacons de 50 ml) de sirop sans sucre, aromatisé à la fraise. Avessaron solution injectable à 4 mg. Boîtes de 1 et 5 ampoules unit-dose de 2ml. Avessaron solution injectable à 8 mg. Boîtes de 1 et 5 ampoules unit-dose de 4ml. Avessaron suppositoires à 16 mg, suppositoires blancs en forme de torpille. Boîtes de 3 et de 5 suppositoires en films thermosoudés individuels unit-dose. Toutes les présentations peuvent ne pas être commercialisées. Titulaire de l'autorisation de mise sur le marché et fabricant GlaxoSmithKline s.a / n.v. Rue du Tilleul Genval Fabricant Comprimés pelliculés à 4 mg Comprimés pelliculés à 8 mg Glaxo Wellcome GmbH & Co Glaxo Wellcome Production Glaxo Wellcome GmbH & Co Industriestrasse Zone Industrielle du Terras Industriestrasse D Bad Oldesloe Mayenne D Bad Oldesloe Allemagne France Allemagne Sirop Glaxo Wellcome Operations Glaxo Wellcome GmbH & Co Speke Boulevard Industriestrasse Speke, Liverpool L24 9DJ D Bad Oldesloe Royaume-Uni Allemagne Solution injectable GlaxoSmithKline S.p.A. Strada Asolana 68 I San Polo di Torrile Parme Italie Suppositoires Glaxo Wellcome Production Farmaclair Zone industrielle avenue du Général de Gaulle Rue Lavoisier Hérouville Saint Clair F Evreux France France Mode de délivrance Médicament soumis à prescription médicale. Numéros de l Autorisation de Mise sur le Marché AVESSARON 4 mg comprimés BE pelliculés AVESSARON 8 mg comprimés BE pelliculés AVESSARON 4 mg/5 ml sirop BE AVESSARON 4 mg solution injectable BE150263

12 AVESSARON 8 mg solution injectable AVESSARON 16 mg suppositoire BE BE La dernière date à laquelle cette notice a été approuvée est 03/2010 (NP47) Les informations suivantes sont destinées exclusivement aux professionnels de santé : Solution injectable : Pour ouvrir correctement les ampoules, casser au niveau du point bleu.

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Version 42.0 ZOFRAN 4 mg filmomhulde tabletten ZOFRAN 8 mg filmomhulde tabletten ZOFRAN-ZYDIS 4 mg lyofilisaat voor oraal gebruik ZOFRAN-ZYDIS 8 mg lyofilisaat voor

Nadere informatie

Zofran bevat ondansetron en behoort tot de groep der anti-emetica (geneesmiddelen tegen misselijkheid en braken).

Zofran bevat ondansetron en behoort tot de groep der anti-emetica (geneesmiddelen tegen misselijkheid en braken). Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Zofran 4 mg oplossing voor injectie Zofran 8 mg oplossing voor injectie Ondansetron Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

Avessaron bevat ondansetron en behoort tot de groep der anti-emetica (geneesmiddelen tegen misselijkheid en braken).

Avessaron bevat ondansetron en behoort tot de groep der anti-emetica (geneesmiddelen tegen misselijkheid en braken). Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Avessaron 4 mg oplossing voor injectie Avessaron 8 mg oplossing voor injectie Ondansetron Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. clometocilline

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. clometocilline Renewal approved 22.10.2007 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER RIXAPEN 500 mg omhulde tabletten clometocilline Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Neurobion 100 mg 100 mg 1 mg / 3 ml oplossing voor injectie Vitaminen B 1 + B 6 + B 12

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Neurobion 100 mg 100 mg 1 mg / 3 ml oplossing voor injectie Vitaminen B 1 + B 6 + B 12 Bijsluiter BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Neurobion 100 mg 100 mg 1 mg / 3 ml oplossing voor injectie Vitaminen B 1 + B 6 + B 12 Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. DAFLON 500 mg, filmomhulde tabletten Gemicroniseerde, gezuiverde flavonoïdefractie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. DAFLON 500 mg, filmomhulde tabletten Gemicroniseerde, gezuiverde flavonoïdefractie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER DAFLON 500 mg, filmomhulde tabletten Gemicroniseerde, gezuiverde flavonoïdefractie Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van

Nadere informatie

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Mebeverine EG 135 mg filmomhulde tabletten Mebeverinehydrochloride

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Mebeverine EG 135 mg filmomhulde tabletten Mebeverinehydrochloride Bijsluiter BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Mebeverine EG 135 mg filmomhulde tabletten Mebeverinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

VITAMINE C 500 mg QUALIPHAR, zuigtabletten

VITAMINE C 500 mg QUALIPHAR, zuigtabletten Bijsluiter VITAMINE C 500 mg QUALIPHAR, zuigtabletten Ascorbinezuur 375 mg - Calciumascorbaat 152 mg Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Ondansetron Teva 4 mg filmomhulde tabletten ondansetron

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Ondansetron Teva 4 mg filmomhulde tabletten ondansetron Bijsluiter: informatie voor de patiënt Ondansetron Teva 4 mg filmomhulde tabletten ondansetron Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Paracetamol EG 500 mg tabletten Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Paracetamol EG 500 mg tabletten Paracetamol Bijsluiter BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Paracetamol EG 500 mg tabletten Paracetamol Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel. - Bewaar

Nadere informatie

DOLPRONE 500 MG TABLET

DOLPRONE 500 MG TABLET Pagina 1 van 5 DOLPRONE 500 MG TABLET Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept krijgen. Maar gebruik het wel zorgvuldig, dan

Nadere informatie

1. Wat is Zofran-Zydis en waarvoor wordt dit middel ingenomen?

1. Wat is Zofran-Zydis en waarvoor wordt dit middel ingenomen? Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Zofran-Zydis 8 mg lyofilisaat voor oraal gebruik Ondansetron Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Dormiplant Mono 500 mg, filmomhulde tabletten. Werkzame stof: Droog extract valeriaanwortel

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Dormiplant Mono 500 mg, filmomhulde tabletten. Werkzame stof: Droog extract valeriaanwortel BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Dormiplant Mono 500 mg, filmomhulde tabletten Werkzame stof: Droog extract valeriaanwortel Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref )

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref ) BIJSLUITER (CCDS 0110-05) (Ref. 26.09.2013) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. GIVALEX, mondspoeling GIVALEX, spray voor oromucosaal gebruik. Hexetidine, cholinesalicylaat, chloorbutanol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. GIVALEX, mondspoeling GIVALEX, spray voor oromucosaal gebruik. Hexetidine, cholinesalicylaat, chloorbutanol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS GIVALEX, mondspoeling GIVALEX, spray voor oromucosaal gebruik Hexetidine, cholinesalicylaat, chloorbutanol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BROMEX, 5mg/5ml, siroop Broomhexine Hydrochloride

BROMEX, 5mg/5ml, siroop Broomhexine Hydrochloride Bijsluiter Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u BROMEX 5mg/5ml, siroop zorgvuldig

Nadere informatie

EOSINE 2% ALCOHOL KELA Dinatriumeosine

EOSINE 2% ALCOHOL KELA Dinatriumeosine BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar, toch dient u EOSINE 2% ALCOHOL KELA zorgvuldig

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. TANAKAN omhulde tabletten TANAKAN drank. Gestandaardiseerd extract van Ginkgo biloba (EGb 761)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. TANAKAN omhulde tabletten TANAKAN drank. Gestandaardiseerd extract van Ginkgo biloba (EGb 761) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS TANAKAN omhulde tabletten TANAKAN drank Gestandaardiseerd extract van Ginkgo biloba (EGb 761) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken.

Nadere informatie

Ultra-Mg, poeder voor drank

Ultra-Mg, poeder voor drank BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. ALLERGO RHINATHIOL 120 mg filmomhulde tabletten Fexofenadine hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. ALLERGO RHINATHIOL 120 mg filmomhulde tabletten Fexofenadine hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS ALLERGO RHINATHIOL 120 mg filmomhulde tabletten Fexofenadine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP

SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP Pagina 1 van 6 SIROXYL 250 MG/5 ML SIROOP SIROXYL 1500 MG GRANULAAT SIROXYL ZONDER SUIKER VOOR VOLWASSENEN 750 MG/15 ML DRANK SIROXYL KINDEREN 100 MG/5 ML SIROOP Carbocisteïne Lees goed de hele bijsluiter,

Nadere informatie

DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie

DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Tyrothricine Lidocaïne Citroen Melisana 1 mg/2 mg zuigtabletten. Tyrothricine - Lidocaïne hydrochloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Tyrothricine Lidocaïne Citroen Melisana 1 mg/2 mg zuigtabletten. Tyrothricine - Lidocaïne hydrochloride Variatie C.I.z Pagina 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Tyrothricine - Lidocaïne hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER (CCDS 0110-05) (Ref. 26.09.2013)

BIJSLUITER (CCDS 0110-05) (Ref. 26.09.2013) BIJSLUITER (CCDS 0110-05) (Ref. 26.09.2013) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Surbronc 30 mg/5 ml siroop ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Claritine 10 mg tabletten Claritine 10 mg bruistabletten Claritine Reditabs 10 mg lyophilisaten voor oraal gebruik Loratadine Lees goed de hele bijsluiter,

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine Bijsluiter: informatie voor de patiënt Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen.

Nadere informatie

Opticrom 2% oogdruppels, oplossing Natrium cromoglicaat.

Opticrom 2% oogdruppels, oplossing Natrium cromoglicaat. BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin

Nadere informatie

1. WAT IS SURBRONC 60 MG FILMOMHULDE TABLETTEN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN?

1. WAT IS SURBRONC 60 MG FILMOMHULDE TABLETTEN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN? SURBRONC BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ELUDRIL 0,1 % mondspoeling en gorgeldrank. Chloorhexidinedigluconaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ELUDRIL 0,1 % mondspoeling en gorgeldrank. Chloorhexidinedigluconaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ELUDRIL 0,1 % mondspoeling en gorgeldrank Chloorhexidinedigluconaat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Version 2014_04 Page 1 of 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker loratadine hooikoortstabletten Apotex 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

PE-TAM, 500 mg, tabletten paracetamol

PE-TAM, 500 mg, tabletten paracetamol PE-TAM, 500 mg, tabletten paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten. Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten. Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Sinecod, 0,15%, siroop. Butamiraatcitraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Sinecod, 0,15%, siroop. Butamiraatcitraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Sinecod, 0,15%, siroop Butamiraatcitraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2016-04 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Perdolan volwassenen 500 mg, zetpillen Perdolan volwassenen 500 mg, tabletten. Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Perdolan volwassenen 500 mg, zetpillen Perdolan volwassenen 500 mg, tabletten. Paracetamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Perdolan volwassenen 500 mg, zetpillen Perdolan volwassenen 500 mg, tabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Praxilene 200 mg tabletten met verlengde afgifte

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Praxilene 200 mg tabletten met verlengde afgifte PRAXILENE Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Praxilene 200 mg tabletten met verlengde afgifte Naftidrofurylwaterstofoxalaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Docketoral 2% shampoo Ketoconazol 20 mg/g

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Docketoral 2% shampoo Ketoconazol 20 mg/g Bijsluiter BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Docketoral 2% shampoo Ketoconazol 20 mg/g Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker Campral 333 mg maagsapresistente omhulde tabletten. Calciumacamprosaat

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker Campral 333 mg maagsapresistente omhulde tabletten. Calciumacamprosaat Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker Campral 333 mg maagsapresistente omhulde tabletten Calciumacamprosaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Package Leaflet / 1 van 5

Package Leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Hydroxocobalamine HCl CF 0,5 mg/ml, oplossing voor injectie hydroxocobalamine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Version 3.1, 06/2015 BIJSLUITER

Version 3.1, 06/2015 BIJSLUITER Version 3.1, 06/2015 BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker PYRIDOXINE LABAZ 250 mg tabletten Pyridoxine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop. Dextromethorfanhydrobromide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BRONCHOSEDAL Dextromethorphan HBr 1,5 mg/ml siroop Dextromethorfanhydrobromide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Nidazea 7,5 mg/g Gel Metronidazol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Nidazea 7,5 mg/g Gel Metronidazol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Nidazea 7,5 mg/g Gel Metronidazol Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter, het

Nadere informatie

1. Wat is FERRICURE 100 mg /5 ml drank, en waarvoor wordt het gebruikt?

1. Wat is FERRICURE 100 mg /5 ml drank, en waarvoor wordt het gebruikt? FERRICURE 100 mg /5 ml, drank Bijsluiter Lees de hele bijsluiter aandachtig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter. Het kan nodig zijn om deze nog eens door

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt

Bijsluiter: informatie voor de patiënt Bijsluiter: informatie voor de patiënt Loratadine 10 mg tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

Package Leaflet

Package Leaflet 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Etos Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. TANAKAN omhulde tabletten TANAKAN drank

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. TANAKAN omhulde tabletten TANAKAN drank TANAKAN BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS TANAKAN omhulde tabletten TANAKAN drank Gestandaardiseerd extract van Ginkgo biloba (EGb 761) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Senokot 7,5 mg tabletten Sennoside B uit Cassia senna L., vrucht, poeder / Cassia angustifolia Vahl., vrucht, poeder

Senokot 7,5 mg tabletten Sennoside B uit Cassia senna L., vrucht, poeder / Cassia angustifolia Vahl., vrucht, poeder : informatie voor de gebruiker Senokot 7,5 mg tabletten Sennoside B uit Cassia senna L., vrucht, poeder / Cassia angustifolia Vahl., vrucht, poeder Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref MAT) Goedgekeurde variatie (ID )

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref MAT) Goedgekeurde variatie (ID ) BIJSLUITER (CCDS 0110-06-07) (Ref. 24.03.2017 - MAT) Goedgekeurde variatie (ID 216576) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de

Nadere informatie

BIJSLUITER (Ref ) (CCDS PRAC)

BIJSLUITER (Ref ) (CCDS PRAC) BIJSLUITER (Ref. 11.03.2016) (CCDS 0052-02 + PRAC) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bisolvon 8 mg tabletten broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Maglid 200 mg/200 mg kauwtabletten. Magnesiumhydroxide / Aluminiumhydroxide

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Maglid 200 mg/200 mg kauwtabletten. Magnesiumhydroxide / Aluminiumhydroxide Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Maglid 200 mg/200 mg kauwtabletten Magnesiumhydroxide / Aluminiumhydroxide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NORIT 250 mg tabletten NORIT 200 mg capsules, hard

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NORIT 250 mg tabletten NORIT 200 mg capsules, hard NORIT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NORIT 250 mg tabletten NORIT 200 mg capsules, hard Actieve kool Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. fexofenadinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. fexofenadinehydrochloride Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine Sandoz 120 mg, filmomhulde tabletten fexofenadinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter (Ref )

Bijsluiter (Ref ) Bijsluiter (Ref. 14.03.2014) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Antistax Forte filmomhulde tabletten droog extract van rode wijnstokbladeren Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Antistax Forte filmomhulde tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Antistax Forte filmomhulde tabletten ANTISTAX FORTE BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Antistax Forte filmomhulde tabletten droog extract van rode wijnstokbladeren Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Zofsetron 4 mg/2 ml oplossing voor injectie Zofsetron 8 mg/4 ml oplossing voor injectie.

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Zofsetron 4 mg/2 ml oplossing voor injectie Zofsetron 8 mg/4 ml oplossing voor injectie. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Zofsetron 4 mg/2 ml oplossing voor injectie Zofsetron 8 mg/4 ml oplossing voor injectie Ondansetron Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Mucoangin Cassis 20 mg zuigtabletten ambroxolhydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Mucoangin Cassis 20 mg zuigtabletten ambroxolhydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Mucoangin Cassis 20 mg zuigtabletten ambroxolhydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS TUSSO RHINATHIOL 1,33 mg/ml siroop TUSSO RHINATHIOL 1 mg/ml siroop TUSSO RHINATHIOL 10 mg zuigtabletten (Dextromethorfan hydrobromide) Lees goed de hele bijsluiter,

Nadere informatie

GAVISCON AANGEPASTE FORMULE CITROEN 250 MG kauwtabletten

GAVISCON AANGEPASTE FORMULE CITROEN 250 MG kauwtabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS GAVISCON AANGEPASTE FORMULE CITROEN 250 MG kauwtabletten Natriumalginaat + natriumbicarbonaat + calciumcarbonaat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betaserc, tabletten 8 of 16 mg Betahistine dihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

GRAINS DE VALS SENNA, 16 mg, omhulde tabletten Cassiae sennae L., vrucht, droog hydroalcoholisch (60 % V/V) extract [7-12:1]

GRAINS DE VALS SENNA, 16 mg, omhulde tabletten Cassiae sennae L., vrucht, droog hydroalcoholisch (60 % V/V) extract [7-12:1] BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER GRAINS DE VALS SENNA, 16 mg, omhulde tabletten Cassiae sennae L., vrucht, droog hydroalcoholisch (60 % V/V) extract [7-12:1] Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, thiaminehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

1. Wat is Loratadine Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Loratadine Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Datum: maart 2015 Pagina: 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Loratadine Mylan 10 mg, filmomhulde tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

BIJSLUITER. pl-market-nl-rhini-san-mar16-apprmar16.docx 1/5

BIJSLUITER. pl-market-nl-rhini-san-mar16-apprmar16.docx 1/5 BIJSLUITER pl-market-nl-rhini-san-mar16-apprmar16.docx 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Rhini-San 2 mg/20 mg tabletten Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride Lees goed de hele

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Loratadine Mylan 10 mg filmomhulde tabletten Loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Loratadine Mylan 10 mg filmomhulde tabletten Loratadine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Loratadine Mylan 10 mg filmomhulde tabletten Loratadine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. SANDOZ CALCIUM 500 MG poeder voor drank. calcium lactaat gluconaat en calcium carbonaat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. SANDOZ CALCIUM 500 MG poeder voor drank. calcium lactaat gluconaat en calcium carbonaat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker SANDOZ CALCIUM 500 MG poeder voor drank calcium lactaat gluconaat en calcium carbonaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want

Nadere informatie

Siroxyl 250 mg/5 ml siroop Siroxyl 1500 mg granulaat Siroxyl zonder suiker voor volwassenen 750 mg/15 ml drank Siroxyl kinderen 100 mg/5 ml siroop

Siroxyl 250 mg/5 ml siroop Siroxyl 1500 mg granulaat Siroxyl zonder suiker voor volwassenen 750 mg/15 ml drank Siroxyl kinderen 100 mg/5 ml siroop NAT-H-4098-01-04-R-10 Roundup Pagina 1 van 5 Siroxyl 250 mg/5 ml siroop Siroxyl 1500 mg granulaat Siroxyl zonder suiker voor volwassenen 750 mg/15 ml drank Siroxyl kinderen 100 mg/5 ml siroop Carbocisteïne

Nadere informatie

trianal 0,50 mg / 50 mg zetpillen

trianal 0,50 mg / 50 mg zetpillen PL NL SUP V8-042016 Pagina 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER trianal 0,50 mg / 50 mg zetpillen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

RVG 23266/ Version 2014_01 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

RVG 23266/ Version 2014_01 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2014_01 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BETAHISTINE dihcl APOTEX 8 MG, TABLETTEN BETAHISTINE dihcl APOTEX 16 MG, TABLETTEN Betahistine dihydrochloride

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BAREXAL 3 g/0,125 g poeder voor orale suspensie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. BAREXAL 3 g/0,125 g poeder voor orale suspensie BAREXAL BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BAREXAL 3 g/0,125 g poeder voor orale suspensie dioctaëdrisch smectiet, aluminiumhydroxide en magnesiumcarbonaat gedroogde gel Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. A.Vogel AtrosanMed filmomhulde tabletten. Harpagophytum procumbens D.C. en/of H. zeyheri L.

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. A.Vogel AtrosanMed filmomhulde tabletten. Harpagophytum procumbens D.C. en/of H. zeyheri L. Versie: Group variation IB Pagina 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Harpagophytum procumbens D.C. en/of H. zeyheri L. Decne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine EG 200 mg, capsules acetylcysteïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine EG 200 mg, capsules acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Acetylcysteine EG 200 mg, capsules acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Mucoangin Munt 20 mg zuigtabletten ambroxolhydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Mucoangin Munt 20 mg zuigtabletten ambroxolhydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Mucoangin Munt 20 mg zuigtabletten ambroxolhydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. GAVISCON BABY suspensie voor oraal gebruik. natriumalginaat en natriumbicarbonaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. GAVISCON BABY suspensie voor oraal gebruik. natriumalginaat en natriumbicarbonaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS GAVISCON BABY suspensie voor oraal gebruik natriumalginaat en natriumbicarbonaat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

GAVISCON AARDBEI 250 MG kauwtabletten

GAVISCON AARDBEI 250 MG kauwtabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS GAVISCON AARDBEI 250 MG kauwtabletten Natriumalginaat + natriumbicarbonaat + calciumcarbonaat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie.

Nadere informatie

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride

VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride VASOCEDINE PSEUDOEPHEDRINE 60 mg, filmomhulde tabletten pseudo-efedrine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Inhoud van deze bijsluiter: 1. Waarvoor wordt

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BENERVA 300 mg maagsapresistente tabletten Thiaminehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BENERVA 300 mg maagsapresistente tabletten Thiaminehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BENERVA 300 mg maagsapresistente tabletten Thiaminehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine

INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine INALPIN, 9,48 mg/15 ml; 94,8 mg/15 ml, siroop Codeïnefosfaat hemihydraat - Guaifenesine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen, want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Strepsils Vit C Sinaasappel zuigtabletten dichlorobenzylalcohol, amylmetacresol en Vitamine C

Strepsils Vit C Sinaasappel zuigtabletten dichlorobenzylalcohol, amylmetacresol en Vitamine C BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Strepsils Vit C Sinaasappel zuigtabletten dichlorobenzylalcohol, amylmetacresol en Vitamine C Lees goed de hele bijsluiter voor dat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

trianal 0,50 mg / 50 mg zetpillen

trianal 0,50 mg / 50 mg zetpillen TRIANAL BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER trianal 0,50 mg / 50 mg zetpillen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u.

Nadere informatie

Balsoclase Antitussivum

Balsoclase Antitussivum Balsoclase Antitussivum BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BALSOCLASE ANTITUSSIVUM 2,13 mg/ml drank (pentoxyverine citraat) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want

Nadere informatie

ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide

ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide Version 2014_02 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Paracetamol EG 500 mg tabletten Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Paracetamol EG 500 mg tabletten Paracetamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Paracetamol EG 500 mg tabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Tinctuur van Serenoa repens (Bartram Small), Sap van Echinacea purpurea (Moench)

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Tinctuur van Serenoa repens (Bartram Small), Sap van Echinacea purpurea (Moench) Bijsluiter: informatie voor de patiënt Urgenin druppels Tinctuur van Serenoa repens (Bartram Small), Sap van Echinacea purpurea (Moench) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Perdolan volwassenen 500 mg, zetpillen Perdolan volwassenen 500 mg, tabletten Perdolan 500 mg, bruistabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Perdolan volwassenen 500 mg, zetpillen Perdolan volwassenen 500 mg, tabletten Perdolan 500 mg, bruistabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Perdolan volwassenen 500 mg, zetpillen Perdolan volwassenen 500 mg, tabletten Perdolan 500 mg, bruistabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BALSOCLASE MUCOLYTICUM 5%, DRANK ZONDER SUIKER carbocisteïne

BALSOCLASE MUCOLYTICUM 5%, DRANK ZONDER SUIKER carbocisteïne Bijsluiter: informatie voor de gebruiker BALSOCLASE MUCOLYTICUM 5%, DRANK ZONDER SUIKER carbocisteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. SEDISTRESS Omhulde tabletten. Droog extract van Passiflora incarnata L. (passiebloem)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. SEDISTRESS Omhulde tabletten. Droog extract van Passiflora incarnata L. (passiebloem) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS SEDISTRESS Omhulde tabletten Droog extract van Passiflora incarnata L. (passiebloem) Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar.

Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Bijsluiter ALGIPAN BALSEM Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u ALGIPAN BALSEM,

Nadere informatie

mediaven 10 mg tabletten mediaven forte 30 mg filmomhulde tabletten (Naftazon)

mediaven 10 mg tabletten mediaven forte 30 mg filmomhulde tabletten (Naftazon) NOTICE NL Réf. : Leaflet (NL) Page 1 of 5 Bijsluiter: informatie voor de patient mediaven 10 mg tabletten mediaven forte 30 mg filmomhulde tabletten (Naftazon) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CORVATON 2 mg tabletten. Molsidomine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CORVATON 2 mg tabletten. Molsidomine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER CORVATON 2 mg tabletten Molsidomine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Bewaar

Nadere informatie

Piracetam-UCB Page 1 of 6 BIJSLUITER

Piracetam-UCB Page 1 of 6 BIJSLUITER Piracetam-UCB Page 1 of 6 BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Piracetam-UCB 1200 mg filmomhulde tabletten piracetam Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. ALLEGRATAB 120 mg filmomhulde tabletten Fexofenadine hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. ALLEGRATAB 120 mg filmomhulde tabletten Fexofenadine hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS ALLEGRATAB 120 mg filmomhulde tabletten Fexofenadine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Isoprinosine 500 mg tabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Isoprinosine 500 mg tabletten ISOPRINOSINE BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Isoprinosine 500 mg tabletten Inosine acedobeen dimepranol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VISINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing. Tetryzolinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VISINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing. Tetryzolinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VISINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing Tetryzolinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Claritine, tabletten 10 mg loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lysotossil 10 mg omhulde tabletten

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lysotossil 10 mg omhulde tabletten LYSOTOSSIL Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lysotossil 10 mg omhulde tabletten Cloperastine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betahistine dihcl 8 mg Teva, Betahistine dihcl 16 mg Teva, betahistinedihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie