De belangrijkste wapenfeiten uit 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De belangrijkste wapenfeiten uit 2014"

Transcriptie

1 Berkelland Bronckhorst Doesburg Achterhoek Oost Gelre Doetinchem Varsseveld Winterswijk Montferland Terborg Oude IJsselstreek Silvolde Aalten s-heerenberg Ulft Gendringen Duitsland Vestigingen van Azora Antonia Terborg Verpleeg- en revalidatiecentrum De Bettekamp Varsseveld Den Es Varsseveld Psychogeriatrisch verpleeghuis Debbeshoek Ulft Gertrudis s-heerenberg Maria Magdalena Postel Gendringen Woonzorgcentrum De Schuylenburgh Silvolde Azora Advies en behandelcentrum Azora Thuiszorg Terborg De belangrijkste wapenfeiten uit 2014 Azora Postbus 30, 7060 AA Terborg T (0315) E info@azora.nl I

2 Minder zorg, meer zelf Over de hervorming van de langdurige zorg is in het afgelopen jaar veel gesproken en in 2015 gaan we echt om. Wie echter goed heeft opgelet ziet al jaren dat we in een evolutie zitten en dat de vanzelfsprekendheid van dat wordt voor u geregeld plaats maakt voor wat u zelf kunt moet u zelf doen en u wordt verondersteld daar verantwoordelijkheid voor te nemen en daar de regie op te nemen. Azora beschouwt zichzelf als een organisatie die goed oplet en die in de trend als beschreven meebeweegt. Vanuit dat perspectief blikken we in dit jaarverslag met u terug op de belangrijkste wapenfeiten van het afgelopen jaar, met soms alvast een vooruitblik op Scheiden van wonen en zorg zet door Sinds 1 januari 2014 komen alleen nog maar cliënten met een intensieve zorgvraag in aanmerking voor opname in het verzorgingshuis. Cliënten die eerder in aanmerking kwamen voor een ZZP1, 2 of 3, worden nu verondersteld met passende thuiszorg zelfstandig te kunnen (blijven) wonen. Azora veronderstelde dat een deel van deze (vroeger voor het verzorgingshuis in aanmerking komende) cliënten een verzorgingshuisachtige setting zou prefereren, o.a. vanwege de veiligheid, de 24-uurs aanwezigheid van zorg en de vele faciliteiten die daar aanwezig zijn. De praktijk van 2014 leert dat er inderdaad veel ouderen zijn die de voorkeur geven aan het huren van een appartement met zorgfaciliteiten boven het blijven wonen in de eigen woonsetting. Eind 2014 had Azora 60 appartementen verhuurd, en voor alle locaties bestaat een wachtlijst. Deze transformatie van de verzorgingshuizen zal de komende tijd verder doorzetten. Het is belangrijk om met onze faciliteiten mee te bewegen met de veranderende wensen van onze huurders. Knelpunt is hierbij dat een deel van de infrastructuur en faciliteiten in het verzorgingshuis is c.q. wordt bekostigd uit het ZZP-tarief. Met het toenemen van het aantal huurders komt die bekostiging onder druk te staan en moet naar alternatieve (private) financiering worden gezocht.

3 De verpleeghuizen als kenniscentrum Azora heeft een jarenlange ervaring als verpleeghuiszorgaanbieder. Azora biedt op bijna alle locaties PG-verpleeghuiszorg in een kleinschalige setting, somatische verpleeghuiszorg op enkele locaties, en GRZ (geriatrische revalidatiezorg) en palliatieve zorg in Antonia. Voor specifieke doelgroepen (Korsakov, gerontopsychiatrie, jong dementerenden, verstandelijk beperkten met dementie) is expertise ontwikkeld. Het strenger indiceren brengt met zich mee dat in de thuissituatie huisarts en thuiszorgmedewerkers toenemend te maken krijgen met complexe ouderenproblematiek, waar de Azoraprofessionals (behandelaars van het Azora-advies- en behandelcentrum, maar ook gespecialiseerde verzorgenden en verpleegkundigen) deskundig in zijn. Azora heeft de ambitie om deze specifieke deskundigheid beschikbaar te stellen en in te zetten in de eerste lijn. Dit gebeurt projectmatig bijvoorbeeld bij het project screening kwetsbare ouderen en ook als het om complexe problematiek in de thuissituatie gaat weten huisartsen ons steeds beter te vinden. In 2014 hebben wij gemerkt dat onze praktijk en ambitie vooruit lopen op regels die voor een goede betaaltitel moeten zorgen. Onze inspanningen terzake beschouwen we als een diepte-investering. Participatiemaatschappij tjes avant la lettre De leefbaarheid van de tot Woonzorgcentra omgekatte verzorgingshuizen van Azora vaart wel bij het binnenhalen van wijkbewoners en het in gezamenlijkheid met allerhande buurtverenigingen organiseren van activiteiten. Alle verzorgings- en verpleeghuizen van Azora steken hier energie in. De reuring die dit met zich meebrengt alsmede het bevorderen van sociale contacten leveren een positieve bijdrage aan het welzijn van de bewoners en bezoekers. Azora zet haar deuren letterlijk en figuurlijk wagenwijd open voor vrijwilligers en mantelzorgers. Veel activiteiten zijn te organiseren dankzij de inzet van heel veel enthousiaste vrijwilligers. Deze ontwikkeling is in feite een passend en creatief alternatief voor de dagbesteding die eerder in het verzorgingshuisarrangement zat. In het verlengde van deze ontwikkeling doen wij steeds meer een beroep op mantelzorgers dan wel op het sociaal netwerk van onze cliënten. Wij ervaren dat dit voor alle betrokkenen meerwaarde biedt. De mantelzorger voelt zich meer betrokken, de cliënt voelt zich meer thuis en ervaart extra aandacht, en wij ervaren ondersteuning.

4 (Wijk)verpleegkundigen: spil in het nieuwe denken Azora heeft een aantal (wijk)verpleegkundigen in 2014 opgeleid om hen klaar te stomen voor hun nieuwe oude rol: intaker, mensen helpen hun problemen zelf of met mantelzorger of vrijwilliger op te lossen, indiceren en inzetten van (zo min mogelijk) professionele hulp in het kader van de Zorgverzekeringswet als het niet anders kan. In 2014 is daar in de wijkteams in onze gemeenten (Oude IJsselstreek en Montferland) voorzichtig mee geoefend en op voorgesorteerd voor Afhankelijk van hoe de gemeente aan haar eigen nieuwe verantwoordelijkheid invulling geeft, kan de wijkverpleegkundige daar in 2015 nog taken bij krijgen. Het positioneren van onze wijkverpleegkundigen levert via de sociale wijkteams een schakel met welzijn en WMO, maar ook met de huisarts. Tevens heeft Azora in beide gemeenten waar ze actief is de zogenaamde niet toewijsbare zorg toegewezen gekregen voor Daarmee heeft de wijkverpleegkundige tijd beschikbaar om cliëntoverstijgend op wijkniveau suggesties te doen of maatregelen te nemen die langer zelfstandig blijven wonen ondersteunen. Dagverzorging en dagbehandeling Op de meeste van haar locaties levert Azora dagverzorging en dagbehandeling aan cliënten die daar krachtens de AWBZ voor in aanmerking komen. Het is een voorziening die in een groot aantal gevallen het mogelijk maakt dat cliënten langer thuis kunnen blijven wonen. Enerzijds wordt het thuisfront een aantal dagen per week ontlast van de zorg voor partner, ouder of andere relatie, waardoor men langer in staat is die zorg te blijven leveren. Anderzijds wordt de bezoeker van dagbehandeling of dagverzorging een aantal dagen per week een aangename daginvulling bezorgd, structuur aangeleerd, of wordt er gericht therapie (in geval van dagbehandeling) aangeboden om te revalideren of om achteruitgang tegen te gaan. In 2015 gaat deze AWBZ-verstrekking over naar de WMO, waarmee het een gemeentelijke verantwoordelijkheid wordt. Het in 2015 korten van de budgetten voor deze doelgroepen strookt niet met het beleid om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen.

5 Tevreden cliënten, betrokken en gemotiveerde medewerkers en een gezonde bedrijfsvoering In 2014 heeft Azora aan het tweejaarlijks door Actiz gehouden benchmarkonderzoek deelgenomen. De resultaten waren zeer goed te noemen. De cliënten van Azora behoren tot de meest tevreden van Nederland en er is in de wijde omgeving geen zorgaanbieder te vinden met een zo hoge Werknemer Net Promotor Score (WNPS) als Azora. Deze laatste score is een indicator voor hoe zeer werknemers hun eigen werkgever bij anderen aanbevelen. Financieel is Azora gezond, de financiële parameters zijn gemiddeld en het jaar 2014 wordt met een bescheiden positief resultaat afgesloten. Kortom, uitslagen waar we trots op zijn. Bijdetijdse gebouwen Azora heeft al haar gebouwen in eigen bezit. De zeggenschap is daarmee optimaal, het risico voor 100% bij de organisatie zelf. De veranderende klantwensen en -behoeften vragen idealiter om gebouwen die in die behoeften en wensen voorzien. Goede zorg voor de gebouwen en deze tegen aanvaardbare kosten op peil houden. is een uitdaging. Een zorgvuldig opgesteld langjarig onderhouds- en investeringsplan draagt daaraan bij. Het eerder opgestelde plan wordt in herzien. In april 2014 is het gloednieuwe en zeer fraaie Gertrudis in s-heerenberg weer betrokken. Elke intramurale doelgroep kan daar terecht en voor huurders is een variëteit aan zorgappartementen beschikbaar. Als wijksteunpunt heeft het alles in huis. Gertrudis is de toekomst! Het advies- en behandelcentrum en aanpalende algemene voorzieningen op de begane grond van Antonia zijn in volledig vernieuwd. Riante voorzieningen voor de verpleeghuisbewoners en een top of the bill- revalidatiefaciliteit is daarmee gerealiseerd, waarmee de ambitie om regionaal GRZ-centrum te zijn waargemaakt kan worden.

6 Flexibiliteit is geen keus, maar een noodzaak De veranderingen in zorgland gaan snel. Als een organisatie de ontwikkelingen wil bijhouden zullen de medewerkers moeten meebewegen. Azora vindt het van belang voortdurend scholing aan te bieden om de gevraagde deskundigheid te ontwikkelen en bij te houden. Om dit efficiënt en effectief te kunnen doen is in 2014 een digitale Azora-leeromgeving ontwikkeld die in 2015 operationeel wordt. Een groot deel van de verzorgenden en alle verpleegkundigen is ingeschreven in het Kwaliteitsregister en wordt onder meer daarmee aangemoedigd hun professionaliteit op peil te houden. Daarnaast faciliteert Azora op alle mogelijke manieren het duurzaam inzetbaar blijven van haar medewerkers. Azora beschouwt haar betrokken medewerkers als een kostbaar goed en vindt het van groot belang hen te ondersteunen bij het in balans blijven. Uiteraard heeft de medewerker daarbij ook een eigen verantwoordelijkheid. Steeds belangrijker wordt de flexibiliteit in relatie tot de schommelingen in de vraag. De ene dag wordt meer inzet gevraagd dan de andere, en de ene dag ook op andere momenten dan de andere. Afgezien van het feit dat we medewerkers binnen grenzen- vragen op wisselende tijden inzetbaar te willen zijn, hebben we in 2014 gewerkt aan het opzetten van een Azorabreed intern flexbureau. In de loop van 2015 verwachten we dat die operationeel is. Daarnaast vragen we ook van medewerkers, indien de behoefte zich voordoet, om flexibel te zijn ten aanzien van werkzaamheden en werkplek.

Professioneel modern naoberschap

Professioneel modern naoberschap Professioneel modern naoberschap Zo zorgen we voor elkaar in de Achterhoek Als moderne professionele zorgorganisatie beschikken we over de middelen en de mensen om uw leven zo gezond en plezierig mogelijk

Nadere informatie

Werken bij Azora Werken met kennis. Werken met mensen.

Werken bij Azora Werken met kennis. Werken met mensen. Werken bij Azora Werken met kennis. Werken met mensen. Informatie voor sollicitanten Azora is een moderne en vooruitstrevende organisatie voor ouderenzorg in de Zuidwest Achterhoek. Met drie verpleeghuizen,

Nadere informatie

Jacintha Engelhart Manager Zorg aan huis en Dagcentra. Zorgpalet Baarn-Soest

Jacintha Engelhart Manager Zorg aan huis en Dagcentra. Zorgpalet Baarn-Soest Jacintha Engelhart Manager Zorg aan huis en Dagcentra Zorgpalet Baarn-Soest Uitgangspunten Persoonlijk,Vertrouwd en Dichtbij! Zorg aan huis in integrale kleine wijkteams, bekende gezichten Individuele

Nadere informatie

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl Pleyade Algemene informatie www.pleyade.nl Zorg voor elkaar Pleyade is gespecialiseerd in zorg voor mensen van 55 jaar en ouder in de regio Arnhem. Als geen ander kunnen wij anticiperen op de veranderingen

Nadere informatie

De Verpleging en verzorging in beweging; ontwikkelingen in wonen, welzijn en zorg

De Verpleging en verzorging in beweging; ontwikkelingen in wonen, welzijn en zorg De Verpleging en verzorging in beweging; ontwikkelingen in wonen, welzijn en zorg Grande conference 2014 Henri Plagge, arts M&G MCM Voorzitter Raad van Bestuur De Zorgboog Zorgboog Voor alle generaties;

Nadere informatie

Zorg voor mensen. Ze voelt precies aan wat ik nodig heb.

Zorg voor mensen. Ze voelt precies aan wat ik nodig heb. Zorg voor mensen Ze voelt precies aan wat ik nodig heb. Het uitgangspunt van Vivantes is om senioren te helpen zichzelf in hun eigen kracht te zetten en zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te wonen.

Nadere informatie

Welkom bij. Pleyade.

Welkom bij. Pleyade. Welkom bij Pleyade www.pleyade.nl Zorg voor elkaar Pleyade is gespecialiseerd in zorg voor mensen van 55 jaar en ouder in de regio Arnhem. Als geen ander kunnen wij anticiperen op de veranderingen die

Nadere informatie

De positie van de(thuis)zorg. Henri Plagge, arts M&G MCM voorzitter Raad van Bestuur de Zorgboog

De positie van de(thuis)zorg. Henri Plagge, arts M&G MCM voorzitter Raad van Bestuur de Zorgboog De positie van de(thuis)zorg Henri Plagge, arts M&G MCM voorzitter Raad van Bestuur de Zorgboog de Zorgboog Voor alle generaties; dus kraamzorg, Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar, behandelpraktijk (paramedici),

Nadere informatie

Zorg in verzorgings- of verpleeghuis na ziekenhuisopname

Zorg in verzorgings- of verpleeghuis na ziekenhuisopname Zorg in verzorgings- of verpleeghuis na ziekenhuisopname Afdeling transmurale zorg Vooraf Na een ziekenhuisopname kunt u meestal terug naar huis om te herstellen. Soms is er thuis nog aanvullende hulp

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Levensgericht zorgaanbod Een zorgaanbod ontwikkelen dat goed aansluit bij de zorg van onze Gasten. Dat is het doel van ons doelgroepenbeleid. Het verhoogt de kwaliteit

Nadere informatie

mensen verbinden MEERJARENBELEID 2013 2016

mensen verbinden MEERJARENBELEID 2013 2016 mensen verbinden MEERJARENBELEID 2013 2016 Beweging 3.0 Postbus 2633 3800 GD Amersfoort T: (033) 476 37 61 E: bestuurssecretariaat@beweging3.nl Bezoekadres: St. Brandaenstraat 4 3814 WZ Amersfoort 2013

Nadere informatie

Notitie scheiden van wonen en zorg Kenmerk 13s043

Notitie scheiden van wonen en zorg Kenmerk 13s043 Notitie scheiden van wonen en zorg Kenmerk 13s043 Inleiding De overheid heeft besloten over te gaan het scheiden van de financiering van wonen en zorg. De overheid heeft ook besloten tot hervormingen van

Nadere informatie

Verenso. Vereniging van specialisten ouderengeneeskunde en sociaal geriaters

Verenso. Vereniging van specialisten ouderengeneeskunde en sociaal geriaters Verenso Vereniging van specialisten ouderengeneeskunde en sociaal geriaters WetLz April 2014 Wet Langdurige Zorg (Wet LZ) Alleen de meest kwetsbare mensen hebben in de toekomst recht op passende zorg (en

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis

Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis Zorg na uw ziekenhuisopname Opname in verpleeg- of verzorgingshuis Afdeling transmurale zorg In Máxima Medisch Centrum besteden we veel aandacht aan kwaliteit van zorg. Daar valt ook de zorg onder die

Nadere informatie

De Lelie. GGZ voor u. Aanbieder. Aanbieder

De Lelie. GGZ voor u. Aanbieder. Aanbieder GGZ voor u De Lelie KLEIN - Individuele begeleiding thuis door SPV-ers - Dagbesteding in het dagactiviteitencentrum - Psychiatrische problematiek - Psychogeriatrische aandoening 65 - Geen - Somatische

Nadere informatie

Zelfstandig Wonen met Ondersteuning. Ondersteuning Mantelzorg

Zelfstandig Wonen met Ondersteuning. Ondersteuning Mantelzorg Dagcentrum, Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Molenberg Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom bij Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Molenberg in hartje Groenlo. De Molenberg is een begrip als het

Nadere informatie

Wonen - Zorg - Welzijn. Ieder mens telt

Wonen - Zorg - Welzijn. Ieder mens telt Wonen - Zorg - Welzijn Ieder mens telt Samen zorgeloos verder Wie zorg nodig heeft, wil meer dan deskundigheid alleen. Persoonlijk contact, een luisterend oor en oog voor individuele verwachtingen zijn

Nadere informatie

Verzorgen en ontzorgen

Verzorgen en ontzorgen Verzorgen en ontzorgen Thuiszorg is niet alleen verzorgen, maar ook ontzorgen. Naast verzorging en verpleging biedt Thuiszorg Inovum hulp bij de grote schoonmaak, een was-en-strijkservice, beweegactiviteiten,

Nadere informatie

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis

Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Transferbureau Zorg bij ontslag uit het ziekenhuis Wat kunnen wij voor U betekenen Thuiszorg Huishoudelijke hulp Hulpmiddelen Tijdelijke opname verzorgingshuis Revalidatie verpleegtehuis 1 2 Transferverpleegkundige

Nadere informatie

Samen de samenleving sterker maken. Estinea, partner in het sociaal domein

Samen de samenleving sterker maken. Estinea, partner in het sociaal domein Samen de samenleving sterker maken Estinea, partner in het sociaal domein Estinea biedt professionele ondersteuning aan mensen met een beperking. Meedoen? Gewoon doen! Meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Nadere informatie

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Levendig en veelzijdig Dat is ZINN Dé zorgorganisatie voor (thuis)zorg, wonen en welzijn in Groningen, Haren en Hoogezand ZINN Thuis Zo lang mogelijk

Nadere informatie

Concerncontroller Rob Koerts van Topaz over de vernieuwde zorgverlening: De strategie van ouderenzorginstelling Topaz is in control.

Concerncontroller Rob Koerts van Topaz over de vernieuwde zorgverlening: De strategie van ouderenzorginstelling Topaz is in control. Concerncontroller Rob Koerts van Topaz over de vernieuwde zorgverlening: De strategie van ouderenzorginstelling Topaz is in control. Of zoals concerncontroller Rob Koerts van Topaz het formuleert: Topaz

Nadere informatie

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Dé zorgorganisatie voor (thuis)zorg, wonen en welzijn in Groningen, Haren en Hoogezand ZINN Thuis Zo lang mogelijk thuis Persoonsalarmering Ook liever

Nadere informatie

WELKOM BIJ LUCIVER! Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen. Laat het ons horen. Wij staan graag voor u klaar!

WELKOM BIJ LUCIVER! Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen. Laat het ons horen. Wij staan graag voor u klaar! WELKOM BIJ LUCIVER! LuciVer is een kleinschalige organisatie voor welzijn, zorg en wonen. Wij zijn er voor ouderen die door verlies van lichamelijke en/of geestelijke mogelijkheden zorg of ondersteuning

Nadere informatie

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 Locatie: Maria Magdalena Postel Vragenlijst Verzorgingshuis en Verpleeghuis/Somatiek Vragenlijst Wonen met zorg Terborg, december 2017 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding...

Nadere informatie

BASISMOBILITEIT. Raadsinformatie 15 april 2014. Definitie

BASISMOBILITEIT. Raadsinformatie 15 april 2014. Definitie BASISMOBILITEIT Raadsinformatie 15 april 2014 Definitie De mogelijkheid voor alle inwoners van de regio om zich zelfstandig tegen een redelijk tarief te verplaatsen Onderzoek Wat zijn de karakteristieken

Nadere informatie

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk.

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. Wonen Thuis Expert WONEN THUIS EXPERT Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. De RSZK biedt zorg en diensten aan mensen die vanwege hun leeftijd, ziekte of een beperking in meer of mindere

Nadere informatie

Overzicht demen.ezorg regio Hoogeveen (februari 2011)

Overzicht demen.ezorg regio Hoogeveen (februari 2011) Overzicht demen.ezorg regio Hoogeveen (februari 2011) Zorgdiagnostiek en Icare PG- team zorgbegeleiding Behoefte zorg, wonen, Zorgzaak welzijn bepalen en regelen, Andere thuiszorg monitoren, voorlichting

Nadere informatie

Rapport sluiting verzorgingshuizen

Rapport sluiting verzorgingshuizen Rapport sluiting verzorgingshuizen ActiZ is een ondernemende branchevereniging die haar leden faciliteert om een gezonde onderneming te kunnen exploiteren die hoogwaardige zorg en ondersteuning biedt.

Nadere informatie

Veranderingen in de zorg. Title Text. Heeswijk-Dinther, 2 december 2014

Veranderingen in de zorg. Title Text. Heeswijk-Dinther, 2 december 2014 1 Veranderingen in de zorg Title Text Heeswijk-Dinther, 2 december 2014 2 Kennis - maken Motto Laverhof : Leven als thuis - Familiezorg = invoegen -Body Daar Level waar One u ons wilt Dominique den Brok

Nadere informatie

> Zorgaanbod voor mensen met de ziekte van Parkinson. Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling

> Zorgaanbod voor mensen met de ziekte van Parkinson. Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling > Zorgaanbod voor mensen met de ziekte van Parkinson Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling 2 Inleiding Deze folder geeft informatie over het zorgaanbod van MeanderGroep

Nadere informatie

IJsselheem en veranderingen in de zorg

IJsselheem en veranderingen in de zorg IJsselheem en veranderingen in de zorg Zorgkosten Kosten AWBZ 25 miljard euro (2011); nu 27 miljard In 10 jaar tijd een stijging van 38% Tekort 3 miljard euro In 2013 een daling door invoering scheiden

Nadere informatie

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen Thuiszorg Thuiszorg op maat, voor iedereen De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de eigen omgeving, en als het nodig is, met hulp van thuiszorg. Pas wanneer dat niet meer

Nadere informatie

Transities in de langdurende zorg. Lizette de Laat Rens de Haas

Transities in de langdurende zorg. Lizette de Laat Rens de Haas Transities in de langdurende zorg Lizette de Laat Rens de Haas Initiatief Deze workshop is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van de gemeente Tilburg en de Tilburgse zorgaanbieders De Wever en

Nadere informatie

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst Zorggroep Noordwest-Veluwe. In vertrouwde handen. Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe is een protestants-christelijke

Nadere informatie

Zorghotels. Even op adem komen in een luxe en comfortabele hotelomgeving met professionele zorg

Zorghotels. Even op adem komen in een luxe en comfortabele hotelomgeving met professionele zorg Zorghotels Even op adem komen in een luxe en comfortabele hotelomgeving met professionele zorg Soms zijn er omstandigheden waardoor u tijdelijk niet thuis kunt wonen. Doordat u herstellende bent van een

Nadere informatie

Programma Langer thuis. Peter Alders

Programma Langer thuis. Peter Alders Programma Langer thuis Peter Alders Langer thuis: opgave ouderenzorg Mensen wonen langer zelfstandig; Voorkeur van mensen om thuis te blijven wonen Kosten voor overheid lager als mensen thuis blijven wonen

Nadere informatie

> Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling. voor mensen met de ziekte van Parkinson

> Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling. voor mensen met de ziekte van Parkinson > Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling voor mensen met de ziekte van Parkinson Inleiding Deze folder geeft informatie over het zorgaanbod van MeanderGroep voor cliënten met de ziekte van Parkinson. De

Nadere informatie

Veranderingen in de zorg Diny de Bresser Bestuurder Pieter van Foreest

Veranderingen in de zorg Diny de Bresser Bestuurder Pieter van Foreest Veranderingen in de zorg Diny de Bresser Bestuurder Pieter van Foreest 30 maart 2017 Andere tijden..wat is oud.? Nieuwe generatie ouderen (actieve 65+) Eigen regie/eigen keuzes Consument: zelf betalen,

Nadere informatie

Dagcentrum, Woonzorgcentrum en Verpleeghuis. De Hoge Weide. Wonen Zorg Welzijn

Dagcentrum, Woonzorgcentrum en Verpleeghuis. De Hoge Weide. Wonen Zorg Welzijn Dagcentrum, Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Hoge Weide Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom in De Hoge Weide, gelegen aan de rand van Lochem, in een prachtige, bosrijke omgeving en op loopafstand

Nadere informatie

Aangenaam... De Friese Wouden. www.friesewouden.nl

Aangenaam... De Friese Wouden. www.friesewouden.nl Aangenaam... De Friese Wouden www.friesewouden.nl Wij zijn er voor u De Friese Wouden levert diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Als klant houdt u hierbij de regie in eigen handen, het gaat

Nadere informatie

Wijkverpleging. Leven op uw manier

Wijkverpleging. Leven op uw manier Wijkverpleging Leven op uw manier Wijkverpleging die bij u past Ieder mens wil het liefst het leven zelf inrichten. Ook op kwetsbare momenten. Met behulp van familie, bekenden en vrijwilligers. En bij

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Zorg na een ziekenhuisopname Inhoudsopgave Inleiding... 1 Heeft u nog extra zorg nodig na uw ziekenhuis verblijf... 1 Als u naar huis gaat... 1 Thuiszorg... 1 Hulpmiddelen... 2 Medisch Specialistische

Nadere informatie

Kalorama Voor mensen met een specifieke zorgvraag.

Kalorama Voor mensen met een specifieke zorgvraag. Kalorama Voor mensen met een specifieke zorgvraag. Als u afhankelijk wordt van de zorg van anderen en thuis wonen niet meer gaat, biedt Kalorama u een prettige woonomgeving. Onze collega s hebben respect,

Nadere informatie

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie?

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? Vraag en antwoord 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? 2. Maasduinen en Zorggroep Elde hebben de kwaliteit op orde en zijn financieel gezond. Waarom gaan zij samenwerken? 3. Wie is Maasduinen en

Nadere informatie

Wijkverpleging. Verpleging en Verzorging 9 april 2014

Wijkverpleging. Verpleging en Verzorging 9 april 2014 Wijkverpleging Onderhandelingsresultaat transitie Verpleging en Verzorging 9 april 2014 Onderwerpen Aanspraak wijkverpleging Toegang Overgang voor cliënten 2014-2015 Transitieperiode Nieuwe bekostigingssystematiek

Nadere informatie

> Zorgaanbod voor mensen met de ziekte van Parkinson. ( Thuis)zorg D agbehandeling R evalidatie Kortdurend verblijf W onen

> Zorgaanbod voor mensen met de ziekte van Parkinson. ( Thuis)zorg D agbehandeling R evalidatie Kortdurend verblijf W onen > Zorgaanbod voor mensen met de ziekte van Parkinson ( Thuis)zorg D agbehandeling R evalidatie Kortdurend verblijf W onen Inleiding Deze folder geeft informatie over het zorgaanbod van MeanderGroep voor

Nadere informatie

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen Thuiszorg Thuiszorg op maat, voor iedereen De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de eigen omgeving, en als het nodig is, met hulp van thuiszorg. Pas wanneer dat niet meer

Nadere informatie

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Ons visiedocument? www.wilgaerden.nl Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Bij Wilgaerden draait alles om het welzijn van ouderen met een zorgbehoefte of zorgvraag die samenhangt met het ouder

Nadere informatie

Betreft : Aanspraak Wijkverpleging in de Zorgverzekeringswet (Zvw)

Betreft : Aanspraak Wijkverpleging in de Zorgverzekeringswet (Zvw) N O T I T I E Aan : Leden IVVU Van : Kees Weevers Betreft : Aanspraak Wijkverpleging in de Zorgverzekeringswet (Zvw) Datum : 13 oktober 2014 Op 4 maart 2014 hebben minister Schippers en staatssecretaris

Nadere informatie

Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé

Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé Ieder mens telt Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé biedt wonen, welzijn, diensten, zorg en behandeling aan met name ouderen in de Achterhoek. Naast thuiszorg hebben

Nadere informatie

Alles voor dementie Zorg in elke fase

Alles voor dementie Zorg in elke fase Alles voor dementie Zorg in elke fase Als vergeten gewoon wordt Dementie is, voor alle betrokkenen en in alle fasen, een ingrijpende ziekte. Na de diagnose is er schrik en verwarring. U zult veel vragen

Nadere informatie

Pronsweide. en Meddo. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Verpleeghuis. Revalidatieafdeling Oost Achterhoek.

Pronsweide. en Meddo. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Verpleeghuis. Revalidatieafdeling Oost Achterhoek. Pronsweide en Meddo Dagcentrum Verpleeghuis Revalidatieafdeling Oost Achterhoek Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in Pronsweide en in Meddo Nabij het centrum van Winterswijk ligt Pronsweide.

Nadere informatie

Algemene informatie. Goede zorg die vertrouwd voelt. Wonen in Mariahof en Scholtenhof. De aanleunwoning: zelfstandig met zorg wonen

Algemene informatie. Goede zorg die vertrouwd voelt. Wonen in Mariahof en Scholtenhof. De aanleunwoning: zelfstandig met zorg wonen Wonen in Mariahof en Scholtenhof De aanleunwoning: zelfstandig met zorg wonen ThuisZorg en plusdiensten Algemene informatie Goede zorg die vertrouwd voelt 1 2 Inhoud Goede zorg die vertrouwd voelt 5 1.

Nadere informatie

VPT in de WMO. ZBz Partners Wij maken zorg gezond!

VPT in de WMO. ZBz Partners Wij maken zorg gezond! VPT in de WMO VPT in de Wijk 2 VPT in de Wijk is een volwaardig alternatief voor intramuraal wonen (verzorgingshuiszorg) In 2009 heeft het zorgkantoor aan Evean gevraagd om een oplossing te bedenken voor

Nadere informatie

De AWBZ en de VVT (verpleging, verzorging en thuiszorg) na de verkiezingen van september 2012.

De AWBZ en de VVT (verpleging, verzorging en thuiszorg) na de verkiezingen van september 2012. De AWBZ en de VVT (verpleging, verzorging en thuiszorg) na de verkiezingen van september 2012. Savant-Zorg Regionale gecertificeerde organisatie voor verpleging en verzorging. Wij bieden verpleging en

Nadere informatie

Mooi wonen met alle zorg die u wenst. Fraaie zorgappartementen in het compleet vernieuwde Woonzorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis in s-heerenberg

Mooi wonen met alle zorg die u wenst. Fraaie zorgappartementen in het compleet vernieuwde Woonzorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis in s-heerenberg Mooi wonen met alle zorg die u wenst Fraaie zorgappartementen in het compleet vernieuwde Woonzorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis in s-heerenberg Zo zorgen we voor elkaar in de Achterhoek Comfortabel

Nadere informatie

Samen werken aan goede zorg en behandeling

Samen werken aan goede zorg en behandeling Samen werken aan goede zorg en behandeling Informatie voor cliënten, familie en naasten In deze folder geven we u algemene informatie over de zorggroep Dignis. Ook lichten we de uitgangspunten van Dignis

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Zorg na een ziekenhuisopname Met ingang van 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg. Belangrijk is dat u weet dat niet meer alle zorg wordt vergoed en verzorgd door de overheid, thuiszorg of het

Nadere informatie

Voor het beste van elk moment

Voor het beste van elk moment Woning huren U wilt het liefst zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen. Maar soms lukt dat niet meer of voelt u zich niet meer prettig of veilig in uw woning. In dat geval kan Marga

Nadere informatie

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk

Nadere informatie

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging

ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging ZZP-Productenboek Verzorging en Verpleging Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor oudere mensen met een verstandelijke beperking met het accent op verzorging en verpleging Indicatiestelling Zorg)

Nadere informatie

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging GVT-team Gespecialiseerde Verpleging Gespecialiseerde Verpleging: liever thuis dan in het ziekenhuis Infuus inbrengen, pijnbestrijding De Gespecialiseerde Verpleging Thuiszorgtechnologie van Cordaan- Thuiszorg

Nadere informatie

voor zorg dichtbij

voor zorg dichtbij voor zorg dichtbij www.markenheem.nl 1 Markenheem, aangenaam! Thuis bij Markenheem Markenheem biedt verzorgingshuis- en verpleeghuiszorg in vijf woonzorgcentra in de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst.

Nadere informatie

Voorwoord. De ontwikkeling in beeld

Voorwoord. De ontwikkeling in beeld De keuze van Savant 2015-2016 Voorwoord De langdurige zorg in Nederland wordt hervormd om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Ook de visie op zorg is veranderd. Er is een verschuiving van Zorgen

Nadere informatie

Heymanscentrum Centrum voor wonen, welzijn, zorg en revalidatie

Heymanscentrum Centrum voor wonen, welzijn, zorg en revalidatie Heymanscentrum Centrum voor wonen, welzijn, zorg en revalidatie Het Heymanscentrum is een centrum voor wonen, welzijn en zorg in het zuiden van de stad Groningen. Hier kunt u allerlei vormen van zorg

Nadere informatie

Resultaten onderzoek cop smakelijk

Resultaten onderzoek cop smakelijk Resultaten onderzoek cop smakelijk Partnerorganisaties van de Brabantse proeftuin dementie signaleren een probleem bij (alleenstaande) mensen met dementie en het nuttigen van maaltijden. Die organisaties

Nadere informatie

Zorghotels. Even op adem komen in een luxe en comfortabele hotelomgeving met professionele zorg

Zorghotels. Even op adem komen in een luxe en comfortabele hotelomgeving met professionele zorg Zorghotels Even op adem komen in een luxe en comfortabele hotelomgeving met professionele zorg Soms zijn er omstandigheden waardoor u tijdelijk niet thuis kunt wonen. Doordat u herstellende bent van een

Nadere informatie

Voor iedere zorgvraag een passende oplossing

Voor iedere zorgvraag een passende oplossing Voor iedere zorgvraag een passende oplossing De Gouden Leeuw Groep Missie De Gouden Leeuw Groep biedt zorg op maat afgestemd op de persoonlijke wensen en situatie van de cliënt. Deze persoonlijke zorgvraag

Nadere informatie

Zorg voor kwetsbare ouderen thuis

Zorg voor kwetsbare ouderen thuis Zorg voor kwetsbare ouderen thuis Inhoud Wet- en regelgeving Inzet specialist ouderengeneeskunde in de thuissituatie Inzet behandelaren GEC in de thuissituatie Zorgdomein Veranderingen in wet- en regelgeving

Nadere informatie

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Heeft u zorg nodig na het verblijf in het ziekenhuis? 4 Wie regelt deze zorg? 4 Uw plichten rondom ontslag 5 Wanneer kan de zorg na de ziekenhuisopname

Nadere informatie

Een gezonde zorgexploitatie van uw woonzorglocatie. Jacqueline van Ginneken Bureau Ouderenzorg. drs. J.H.M. van Ginneken 7 juni 2011

Een gezonde zorgexploitatie van uw woonzorglocatie. Jacqueline van Ginneken Bureau Ouderenzorg. drs. J.H.M. van Ginneken 7 juni 2011 Een gezonde zorgexploitatie van uw woonzorglocatie Jacqueline van Ginneken Bureau Ouderenzorg Rekenen aan zorg drs. J.H.M. van Ginneken 7 juni 2011 juni 2011 www.kcwz.nl 1 Een grote kans. dat u voornemens

Nadere informatie

De wijkverpleegkundige in Friesland Stand van zaken mei 2015

De wijkverpleegkundige in Friesland Stand van zaken mei 2015 De wijkverpleegkundige in Friesland Stand van zaken mei 2015 Wat moet de eerstelijnszorgverlener weten over de wijkverpleegkundige (S1 en S2) om de (ouderen)zorg optimaal te organiseren? 1 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Welkom bij De Riethorst Stromenland! We nemen u mee in vogelvlucht... De meeste mensen krijgen ermee te. maken: een periode waarin leven in goede

Welkom bij De Riethorst Stromenland! We nemen u mee in vogelvlucht... De meeste mensen krijgen ermee te. maken: een periode waarin leven in goede Welkom bij Welkom bij e Riethorst Stromenland! e meeste mensen krijgen ermee te maken: een periode waarin leven in goede gezondheid, langzaam of direct, tijdelijk of permanent, niet meer vanzelfsprekend

Nadere informatie

IN- EN UITSLUITCRITERIA

IN- EN UITSLUITCRITERIA Zorggroep Oude en Nieuwe Land Handboek Beleid, code BEL 005 Reikwijdte: Zorggroep (VVT) IN- EN UITSLUITCRITERIA Beheer inhoud: Zorgbemiddeling/teamcoach Verantwoordelijk: Manager zorg Opgeslagen in pc:

Nadere informatie

Algemeen Transmurale zorg. Patiënteninformatie. Zorg aan huis na een ziekenhuisopname. Slingeland Ziekenhuis

Algemeen Transmurale zorg. Patiënteninformatie. Zorg aan huis na een ziekenhuisopname. Slingeland Ziekenhuis Algemeen Transmurale zorg Zorg aan huis na een ziekenhuisopname i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Mogelijk wilt u na uw opname in het ziekenhuis zorg aan huis ontvangen. In deze folder

Nadere informatie

Verantwoorde zorg in de palliatieve fase

Verantwoorde zorg in de palliatieve fase Verantwoorde zorg in de palliatieve fase Driekwart van de Nederlanders brengt de laatste fase van zijn leven door in een verpleeg- of verzorgingshuis, of met ondersteuning van thuiszorg. Verantwoorde zorg

Nadere informatie

De nieuwe Wmo. Werkconferentie: De krachten bundelen voor samenwerking in de wijk 13 november 2014

De nieuwe Wmo. Werkconferentie: De krachten bundelen voor samenwerking in de wijk 13 november 2014 De nieuwe Wmo Werkconferentie: De krachten bundelen voor samenwerking in de wijk 13 november 2014 Hervorming langdurige zorg PowerPoint Op 1 januari 2015 presentatie verdwijnt Lelystad de AWBZ: deel gaat

Nadere informatie

Fysiotherapie bij u in de wijk

Fysiotherapie bij u in de wijk Fysiotherapie bij u in de wijk Florence Florence biedt met ruim 4.000 medewerkers onder meer jeugdgezondheidszorg, thuiszorg, verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg in Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg,

Nadere informatie

Landelijke Contactdag Tourette 2016. Ed Carper

Landelijke Contactdag Tourette 2016. Ed Carper Landelijke Contactdag Tourette 2016 Ed Carper d Voorstellen Laura d Programma 10:15 Peter van der Zwan / Marjan Maarschalkerweerd 10:45 Pauze met Ed Citroen 11:30 Daniëlle Cath 12:15 Jolande van de Griendt

Nadere informatie

VPT in de Wijk. Succesvolle WMO Businesscase voor de toekomst. Steven Schoorl. 13 juni :30-14:30. ZBz Partners Wij maken zorg gezond!

VPT in de Wijk. Succesvolle WMO Businesscase voor de toekomst. Steven Schoorl. 13 juni :30-14:30. ZBz Partners Wij maken zorg gezond! VPT in de Wijk Succesvolle WMO Businesscase voor de toekomst 13 juni 2013 13:30-14:30 Steven Schoorl Extramuraliseren 2 Maatregelen om de kosten voor ouderenzorg te beheersen Regelgeving wordt gebruikt

Nadere informatie

Brief van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Brief van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 29689 Herziening Zorgstelsel 25424 Geestelijke gezondheidszorg Nr. 599 Brief van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

De Pol. Woonzorgcentrum

De Pol. Woonzorgcentrum Woonzorgcentrum De Pol In het nieuwe en eigentijdse woonzorgcentrum De Pol staat comfortabel wonen voorop! Met mogelijkheden om anderen te ontmoeten of om de rust te zoeken. Alleen of met uw naaste, familie

Nadere informatie

Wonen met zorg en dienstverlening bij Het Spectrum

Wonen met zorg en dienstverlening bij Het Spectrum Wonen Wonen met zorg en dienstverlening bij Het Spectrum ZORG MET AANDACHT, AANDACHT MET ZORG! Wonen bij Het Spectrum In Dordrecht heeft Het Spectrum meerdere woonlocaties voor mensen van 55 jaar en ouder.

Nadere informatie

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Dé zorgorganisatie voor (thuis)zorg, wonen en welzijn in Groningen, Haren en Hoogezand Zorg van ZINN Voor als het thuis niet meer gaat Verpleging ZINN

Nadere informatie

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 Locatie: Antonia Vragenlijst Verzorgingshuis en Verpleeghuis/Somatiek Vragenlijst Cliëntvertegenwoordigers PG Cliënten Terborg, december 2017 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding...

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan

Strategisch beleidsplan Strategisch beleidsplan 2018-2023 Een richtinggevend plan De ouderenzorg is in beweging. Het overheidsbeleid is gericht op het scheiden van de financiering van wonen en zorg. Dit betekent dat mensen zelf

Nadere informatie

Voor het beste van elk moment

Voor het beste van elk moment Voor het beste van elk moment Wij zijn Marga Klompé. Samen met vrijwilligers, mantelzorgers, collega s en samenwerkingspartners zetten wij ons er elke dag voor in om het beste uit elk moment te halen.

Nadere informatie

8 Meer doen met minder. 6Inschakelen van. Veranderingen. Van zorgen voor naar zorgen dat. het sociale wijkteam. Thema deze maand: Op lange termijn

8 Meer doen met minder. 6Inschakelen van. Veranderingen. Van zorgen voor naar zorgen dat. het sociale wijkteam. Thema deze maand: Op lange termijn Extra uitgave voor medewerkers en vrijwilligers van Zorggroep Solis # EXTRA EDITIE 2014 4 Van zorgen voor naar zorgen dat Thema deze maand: Op lange termijn Veranderingen 8 Meer doen met minder 10 6Inschakelen

Nadere informatie

Begeleiding op maat in uw eigen omgeving

Begeleiding op maat in uw eigen omgeving Begeleiding op maat in uw eigen omgeving Verzorgingshuis De Bettekamp in Varsseveld Informatie voor cliënten en familie De zorg waar u zich het beste bij voelt Ouder worden is niet voor iedereen hetzelfde.

Nadere informatie

Tijdelijk verblijf in een instelling, ter vervanging van de bestaande thuissituatie.

Tijdelijk verblijf in een instelling, ter vervanging van de bestaande thuissituatie. Verblijfsoorten Tijdelijk verblijf Tijdelijk verblijf in een instelling, ter vervanging van de bestaande thuissituatie. Eerstelijns Verblijf Laag complex (ELV) De patiënt heeft een enkelvoudige aandoening

Nadere informatie

Help, waar kan mevrouw Jansen terecht? Mogelijkheden tijdelijk verblijf en spoedzorg kwetsbare ouderen

Help, waar kan mevrouw Jansen terecht? Mogelijkheden tijdelijk verblijf en spoedzorg kwetsbare ouderen Help, waar kan mevrouw Jansen terecht? Mogelijkheden tijdelijk verblijf en spoedzorg kwetsbare ouderen Monique Helmers Huisarts, Kaderarts Ouderengeneeskunde Ans Mulders Specialist Ouderengeneeskunde Introductie

Nadere informatie

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis U wordt opgenomen in het ziekenhuis en denkt na ontslag uit het ziekenhuis ook nog zorg nodig te hebben. Bijvoorbeeld thuiszorg voor hulp

Nadere informatie

Juttepeer, Den Haag. Foto: Wim Brinkerink

Juttepeer, Den Haag. Foto: Wim Brinkerink 70 Juttepeer, Den Haag. Foto: Wim Brinkerink MANAGER BEHANDELDIENST KLAAS VAN DIJK Manager Behandeldienst Klaas van Dijk: We ervaren problemen en werken dan ook graag mee aan oplossingen Als aanbieder

Nadere informatie

Informatiebrochure. Slotjesveste De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. Slotjesveste De Riethorst Stromenland Informatiebrochure Slotjesveste De Riethorst Stromenland Warm welkom 2 In deze folder willen wij u graag kennis laten maken met Slotjesveste en u een idee geven van wat wij kunnen betekenen voor u. Uitgangspunt

Nadere informatie

Verpleeghuis Den Es in Varsseveld

Verpleeghuis Den Es in Varsseveld Verpleeghuis Den Es in Varsseveld Kleinschalig wonen in een vertrouwde omgeving Den Es Zo zorgen we voor elkaar in de Achterhoek Den Es Psychogeriatrie en zorg Met het vorderen van de jaren kunnen uw herse

Nadere informatie

In deze e-mail informeren wij u graag over de veranderingen die in de zorg gaan plaatsvinden per 1 januari 2015.

In deze e-mail informeren wij u graag over de veranderingen die in de zorg gaan plaatsvinden per 1 januari 2015. Beste ouder, In deze e-mail informeren wij u graag over de veranderingen die in de zorg gaan plaatsvinden per 1 nuari 2015. Bij deze e-mail zijn twee bijlagen bijgesloten: 1. Een brief aan u als ouder

Nadere informatie

Actiz Marktdag GRZ ELV GZSP Regionale Coördinatie - 28 juni Welkom bij. Bart Dingemans, directeur

Actiz Marktdag GRZ ELV GZSP Regionale Coördinatie - 28 juni Welkom bij. Bart Dingemans, directeur Actiz Marktdag GRZ ELV GZSP Regionale Coördinatie - 28 juni 2019 Welkom bij Bart Dingemans, directeur Kortdurende herstelzorg eerste lijn Doel: veilige terugkeer naar huis Berenschot heeft begin 2013 berekend

Nadere informatie