Marketing en Communicatie. Media-Mall. Door Pleuni Clijnk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marketing en Communicatie. Media-Mall. Door Pleuni Clijnk"

Transcriptie

1 Marketing en Communicatie Media-Mall Door Pleuni Clijnk MM1a

2 Inhoud Level 1 10 bedrijven... 3 Level 1 6 P s van bedrijf Smart Teach... 5 Level 1 Samsung... 6 Level 1 Onderzoeksopzet DVD zaak... 7 Level 1.1 Onderzoekopzet Media-Mall... 8 Level 2 Deskresearch Videotheek Filmclub...Error! Bookmark not defined. Level 2 Statline CBS...Error! Bookmark not defined. Level 2 Bronnen selecteren...error! Bookmark not defined. Tabellen...10

3 Level 1 10 bedrijven in de Media-mall 1 Laptop Paradise Alle soorten laptops met hele goede garantie regeling. Alle bekende laptop merken zijn hier te koop, van Asus tot een Macbook. Als je een laptop aanschaft bij deze winkel krijg je 3 jaar garantie. Dit is de verwachte levensduur van het product. Als je een nieuwe lapop wil kopen krijg je ook tot de 75 euro korting als je je oude laptop inleverd. Dit is een grote winkel met een strak en wit interieur. 2 mobidik De eigenaar heet Dik ten Broeke. In zijn zaak verkoopt hij en zijn medewerkers mobiele telefoons. De zaak valt niet onder KPN of andere telefoonmaatschijpijen. Daarom is deze zaak erg opjectief en zo krijg je de beste prijs-kwaliteit verhouding. De sfeer in de winkel is informeel en de winkel indeling is simpel en kleurrijk. 3 Buy Budget Hier koop je goedkope Media producten. Gespecialiseerd in low-budget mobiels. Deze winkel richt zich op etnische minderheden en consumenten met een laag inkomen. Mobiele profiders zoals Lybara en Lyca Mobiel worden aangeprezen. Er is niet veel geld besteed aan de inrichting en de kleuren in de winkel zijn erg fel. 4 Tech Company inc. Deze winkel verkoopt televisies van de beste kwaliteit met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Deze winkel wil de mensen aanspreken die een hoog inkomen hebben en graag grote bedragen willen uitgeven om de nieuwste technologische ontwikkelingen in huis te hebben. De winkel straalt luxe uit en het personeel is erg beleeft en formeel. 5 ForOffice Bij deze winkel kan je hard- en software voor bedrijven kopen. Ze zijn gespecialiseerd in producten voor op kantoor. Naast de nodige beamers en computers verkoopt deze winkel ook andere benodigtheden, zoals aktetassen waar laptops inkunnen. De winkel heeft een strakke inrichting met de kleuren bruin en zwart. Het personeel is zakelijk en formeel.

4 6 Smart Teach Verkoopt aan onderwijs in stellingen. Heeft alle benodigtheden zoals smart-pen s en plagiaat checker. Het bedrijf is gespecialiseerd in smart-boards. Er is ook de mogelijkheid tot grote inkoop zodat de hele school meteen is voorzien van het product. De winkel heeft vriendelijk personeel dat erg behulpzaam is. De winkel inrichting is simpel en heeft zachte kleuren. 7 Compie Wereld Technologie voor kinderen van 2 tot 15 jaar. Er worden tablets verkocht met speciale kindersloten zodat ze niet op verkeerde sites gaan. Ook zijn de tablets die kindvriendelijk zijn en zijn makkelijker in gebruik. De schappen voor de producten zijn lager dan gewoonlijk en de kinderen kunnen spelcomputers ook testen in de winkel. Verder is de winkel niet te kinderlijk in gericht omdat de ouders zich er ook prettig moeten voelen. 8 GameScore Een game hall wii s, playstations, Xbox. Ook de mogelijkheid tot online gaming op de computers. Hier komen kinderen vanaf 12 tot en met jong volwassenen van 20 jaar. Er worden ook competities gehouden waarbij de kinderen inschrijfgeld moeten betalen en een geldprijd kunnen winnen. In de game hall zijn velle kleuren in combinatie met zwart en wit. Op de muren zijn ook grote afbeeldingen van de hoofdkarakters van de spellen. 9 CiberCafé Een internet café met de mogelijk om te Skype, te Facebooken en online te chatten. De computers zijn geplaatst op afgesloten hokjes voor genoeg privacy. De kleuren die in de winkel terug te vind zijn blauw en groen. Deze kleuren vind je ook terug in het logo. Bij dit internet café is er ook een kleine bar die consumties verkoopt die computer vriendelijk zijn. 10 Soires Een winkel voor accesoires voor laptop en telefoon. Hier kan iedereen een hoesje vinden voor zijn mobiel of tablet. Het aanbod variert van glittercase naar een eenvoudig bruine flip case. De prijzen zijn erg redelijk en de inrichting is verdeeld onder het soort accesoire. Zoals Tablethoesjes en Iphone 4 hoesjes.

5 6 P s van bedrijf Smart Teach Product: Smart Teach verkoopt alle technologische benodigtheden voor het lesgeven van leerlingen. Hun best verkopende producten zijn: het smart-board, beamers en het software programma plagiaal scanner. Prijs: Hoe meer er van het product gekocht wordt, hoe vriendelijker de prijs. Er kunnen ook deals worden gesloten met scholen. Bij de aanschaf van 10 smart-board of beamers wordt deze gratis afgeleverd bij de school. Plaats: Smart Teach is gelegen in de buitenrand van de Media-Mall. De grotere producten worden namelijk door de achterdeur op de vrachtwagen gezet voor levering en door deze deur worden ook alle producten binnen gebracht. Promotie: De scholen waarmee een deal gesloten is of waarbij de producten zijn geleverd staan in het systeem. Er wordt dan om de zoveel tijd een aanbieding verzonden naar deze scholen via de mail. Smart Teach is al bekend is de scholengemeenschap en heeft al een brede klantenkring. Verder is het niet nodig en niet efficiënt om andessoortige reclame te gaan maken. Presentatie: De kleuren in de winkel zijn wit in combinatie met zachte tinten. In de schappen die te zien zijn bij binnenkomst staan de kleinere producten die het meest gewilt zijn, zoals pennen voor het smart-board en afstandbedingen voor een beamer. Helemaal achter in de winkel staan de grotere producten. Zoals de smart-boards en de beamers zelf. De kassa staat aan de linkerkant in het midden. Personeel: Het personeel heeft verstand van techologie en weet hoe alle producten werken. Het personeelslid met de meeste kennis loopt achterin bij de grotere producten. Hij kan de klanten goed informeren en helpen bij het maken van hun keuze. Verder staat er een werknemer achter de kassa en lopen er nog 1 of 2 rond om de klanten te helpen. Naast kun kennis moet ze vooral erg klantvriendelijk zijn.

6 Onderzoeksopzet Samsung Hoofdvraag: Welke activiteiten op het gebied van marketing en communicatie moet Samsung uit gaan voeren, om ervoor te zorgen dat de Smart tv succesvol wordt?. Deelvragen: Wie zijn de concurrenten? Panasonic met het model TX-L37ET5 Sonymet het model KDL-42W655 LG met de modellen 26LN4607, 32LA6678 en 42LM760S Wie is de doelgroep? Mannen en vrouwen met een boven gemiddeld inkomen. Ze zijn tussen de 35 en 45 jaar en zij willen altijd graag het nieuwste van het nieuwste hebben. Zij hebben kinderen die aan het puberen zijn of zichzelf net jong-volwassenen kunnen noemen. Hoe ontwikkelt deze doelgroep zich? De doelgroep wordt door de jaren heen wat ouder en daarmee ook iets minder actief. Hierdoor vinden zij het fijn om hun vrije tijd voor te televisie door te brengen. De familie-momenten zijn erg zeldzaam omdat de kinderen ouder zijn geworden maar het hele gezin zit nog wel gezellig met zijn alle voor de tv. Hoe ontwikkelen de bestedingen aan flatscreen tv s zich? De doelgroep is begonnen met een klein en goedkope televisie. Maar toen hun inkomen groeide is hun tv ook gaan groeien. Ze kregen het geld om televisies te kopen extra functies maar ze hebben nog geen smart-tv in huis. Antwoord op de hoofdvraag: Bij de commercials en de andere marketing handelingen moet de nadruk worden gelegt op gezelligheid, samenzijn en natuurlijk dat de smart-tv het nieuwste van het nieuwste is. De sfeer moet luxueus zijn en ontspannend.

7 Onderzoeksopzet DVD zaak Opdracht 1 1. Het probleem: Commerciële probleem van een dvd zaak in Nederland is dat er tegenwoordig weinig DVD s worden verhuurd en verkocht. Downloaden is erg makkelijk en je kan ook films huren via de televiesie, een voorbeelden hiervan is UPC OnDemand. Hoofdvraag/probleemstelling: Hoe wordt het voor aantrekkelijk voor de consument ook toch naar de DVD zaak te komen? 2. Deelvragen: Wie is de doelgroep? Ouders tussen de 30 en 50 jaar oud die graag een gezellig avondje op de bank willen met hun gezin. De moeder is een huisvrouw en de vader zorgt voor het inkomen. Zij hebben een gemiddeld inkomen en hun kinderen zijn tussen de 8 en 18 jaar oud. Waarom is het voor de doelgroep niet meer aantrekkelijk om een DVD te kopen? Het is voor de doelgroep gemakkelijker om een film te downloaden dan om naar een winkel toe te gaan. Ook besparen ze geld door niet elke keer een nieuwe film te kopen. De ouders die zullen eerder via OnDemand een film huren voor 24 uur maar hun kinderen weten hoe je een film kan downloaden. Welke service kan een winkel wel bieden en is er online niet? Als je download heb je geen garantie dat er ondertiteling is, het downloaden kan soms dagen duren en je kan door te downloaden gevaarlijke virussen binnenhalen op je computer. Als je een film huurt via OnDemand betaal je meestal 1/3 van de prijs van de DVD en je hebt de film maar 24 uur tot je beschikking. Ook komen er wel eens problemen voor bij het huren en dan kan je alsnog geen film kijken. Als je een een DVD koopt in een winkel heb je al deze problemen niet. Je hebt de film meteen in huis en er zitten meestal extra s op zo een DVD. Zoals bloopers of geschrapte scenes.

8 Onderzoekopzet Media-Mall 3. De probleemstelling: Het probleem van de Media-Mall is dat er een goede locatie moet worden gevonden. Er wordt nu onderzocht of Zaandam een goede lokatie is. 4. deelvragen: Waar kan de Media Mall zich vestigen in Zaandam? Wonen er veel jongeren? (Dit is de toekomstige doelgroep) Is het bereikbaar? Is er genoeg pakeer gelegenheid? zoeken hier veel mensen werk? Wat is het gemiddelde opleidingsniveau? Antwoorden: Waar kan de Media Mall zich vestigen in Zaandam? Midden in het centrum staat een winkelcentrum genaamt het Rozenhof. Dit winkelcentrum staat bijna leeg. Meer informatie: Wonen er veel jongeren? (Dit is de toekomstige doelgroep) Er zijn in Zaandam meerdere Middelbare scholen gestationeerd en ook enkele ROC s. Er zijn ongeveer jongeren in Zaandam. (Zie tabel 4) Deze jongeren wonen niet allemaal in Zaandam maar zij zijn er wel 5 dagen in de week. Wat is het gemiddelde opleidngsniveau? Er zijn in Zaandam de meeste MBO BOL studenten. Daarnaast zijn er ook veel VMBO leerlingen. (zie tabel 5) Is het bereikbaar? Zaandam is goed bereikbaar via snelweg de A8. Een maal in Zaandam zijn er wegen voor auto verkeer. Deze wegen geven toegang tot dicht bij het hart van het centrum. Zaandam is ook goedbereikbaar via het openbaarvervoer. De Media-Mall ligt op 5

9 minuten lopen van station Zaandam. Bron: https://maps.google.nl/ Is er genoeg pakeer gelegenheid? Er zijn 2 grote parkeerparken namelijk: Het Rozenhof Q-park en Hermitage Q-park. Naast deze parken zijn er ook betaalde parkeerplekken in de nabije straten. Bron: Zoeken hier veel mensen werk? De mensen tussen 15 tot 65 worden gezien als beroepsbevolking. Hiervan werkt 72.6% tussen 2009 en Dit is vrij hoog maar er zijn nog genoeg mensen werkzoekend en zij kunnen terecht in de Media-Mall. (Zie tabel 5) Is er veel vergrijzing? Er worden meer kinderen geboren dat er mensen overleiden. Vergeleken de andere steden is er relatief weinig vergrijzing. Er zijn in Zaandam ook meerdere Middelbare scholen gestationeerd en ook enkele ROC s. Er zijn dus genoeg jongeren in de omgeving (Zie figuur 4)

10 Tabellen Figuur 1 Beroepsbevolking in Zaandam Figuur 4 vergrijzing Figuur 5 Hoeveelheid studenten en opleidingsniveau

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Marktonderzoek: E-Sportive

Marktonderzoek: E-Sportive Marktonderzoek: E-Sportive Kiek Oudelaar Sasho Pramatarov MM2A 1 van 21 WEBSTYLES INHOUD BEDRIJFSOMSCHRIJVING 3 WET KOOP OP AFSTAND 4 BRANCHE VERKENNING 5 CONCURRENTEN 6 OVERZICHT VAN CONCURRENTEN 7 CONCLUSIE

Nadere informatie

Films, Foto s, Muziek en Boeken Bij wie is de speciaalzaak nu en in de toekomst nog in beeld?

Films, Foto s, Muziek en Boeken Bij wie is de speciaalzaak nu en in de toekomst nog in beeld? Films, Foto s, Muziek en Boeken Bij wie is de speciaalzaak nu en in de toekomst nog in beeld? 1 Inhoud Pagina Inleiding 3 Het koopgedrag van de segmenten: demografische kenmerken zijn niet verklarend voor

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Q. Jong A Tai

Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Q. Jong A Tai Ondernemingsplan Q.Q.D B.V. Naam: Q. Jong A Tai Projectnaam: Q.Q.D (Quentin s Quality Design) Datum: 28 april 2015 Klas: MM2C INHOUDSOPGAVE 1. De ondernemer... 3 1.1 Persoonlijke gegevens:... 3 1.2 Persoonlijke

Nadere informatie

E-mail marketing verleden tijd?

E-mail marketing verleden tijd? E-mail marketing verleden tijd? Seminar onderzoek van Joost van der Goot STUDENT: 1582927 DOCENT: Rob van den Idsert DATUM: 04-01-2015 1 of 21 Inhoudsopgave - Inleiding blz 3 - Aanleiding blz 3 - Doelstelling

Nadere informatie

Onderzoeks rapportage.

Onderzoeks rapportage. Onderzoeks rapportage. RICK VAN DER HEIDEN YOURI ROGGEVEEN NICK MATTHIJSSE WOUTER VAN DER KAMP CONCEPT & STRATEGIE PROTOTYPING INTERACTION DESIGN VISUAL DESIGN Inleiding. Het specialisme van Coolblue komt

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. economie CSE KB. tijdvak 1 vrijdag 25 mei 13.30-15.30 uur. Bij dit examen hoort een bijlage.

Examen VMBO-KB. economie CSE KB. tijdvak 1 vrijdag 25 mei 13.30-15.30 uur. Bij dit examen hoort een bijlage. Examen VMBO-KB 2012 tijdvak 1 vrijdag 25 mei 13.30-15.30 uur economie CSE KB Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 39 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 50 punten te behalen. Voor

Nadere informatie

Achter het correctievoorschrift is een aanvulling op het correctievoorschrift opgenomen.

Achter het correctievoorschrift is een aanvulling op het correctievoorschrift opgenomen. Examen VMBO-KB 2015 tijdvak 2 donderdag 18 juni 13.30-15.30 uur economie CSE KB Bij dit examen hoort een bijlage. Achter het correctievoorschrift is een aanvulling op het correctievoorschrift opgenomen.

Nadere informatie

PROJECT MYTHE Een game project tussen opleiding Game developer, Game artist, Geluidstechnicus en Mediamanager

PROJECT MYTHE Een game project tussen opleiding Game developer, Game artist, Geluidstechnicus en Mediamanager PROJECT MYTHE Een game project tussen opleiding Game developer, Game artist, Geluidstechnicus en Mediamanager Een samenwerkingsproject tussen studenten van klassen MM2B GA2B GD2A 1 INLEIDING In de tweede

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Tony de Bree GELD VERDIENEN MET JEZELF. Begin voor jezelf, doe waar je goed. in bent en bepaal je eigen toekomst

Tony de Bree GELD VERDIENEN MET JEZELF. Begin voor jezelf, doe waar je goed. in bent en bepaal je eigen toekomst Tony de Bree GELD VERDIENEN MET JEZELF Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst Eerste druk november 2014 Uitgeverij Haystack Postbus 308 5300 AH Zaltbommel 0418-680180 needle@haystack.nl

Nadere informatie

lesbrief internet WWW.VOORKOM.NL @VOORKOM.NL

lesbrief internet WWW.VOORKOM.NL @VOORKOM.NL WWW.VOORKOM.NL @VOORKOM.NL inhoud KENNISMAKING MET INTERNET JOUW PC PERSOONSGEGEVENS DINGEN DIE JE OP DE PC KUNT DOEN MSN HET GEVAAR VAN DE WEBCAM ONLINE PESTEN GAMEN E MAILEN OP INTERNET SURFEN PROFIELSITES

Nadere informatie

Trends Final 4 april 2012. Inhoudsopgave... 2. Deel 1... 4. 1.1 Wat zijn verdienmodellen... 4

Trends Final 4 april 2012. Inhoudsopgave... 2. Deel 1... 4. 1.1 Wat zijn verdienmodellen... 4 TRENDS Final Opdrachtgever: Vernon Gielen Instituut: Hogeschool Utrecht, Creative Industries Groep: 6 Projectleden: Patrick Venendaal - 1553805 Emiel Blonk - 1568980 Romano van der Zwet - 1528711 Justin

Nadere informatie

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2 Maak je startende onderneming tot een succesvolle onderneming 2013 enjee.nl 2 Voorwoord Even voorstellen Van hobby naar eigen bedrijf Mijn naam is, oprichter en eigenaar van adviesbureau enjee. Ik adviseer

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT APPLICATIE FUNCTIONALITEITEN

ONDERZOEKSRAPPORT APPLICATIE FUNCTIONALITEITEN ONDERZOEKSRAPPORT APPLICATIE FUNCTIONALITEITEN In opdracht van HU en Rabobank Utrecht, Oktober 2012 Het team David Hutten info@davidhutten.nl y INHOUDSOPGAVE 06 41 40 42 90 Debriefing Pag. 4 Vincent Wielders

Nadere informatie

Onderzoek Online Video

Onderzoek Online Video Onderzoek Online Video Sanoma/SBS 2014 Inhoudsopgave Introductie Pagina 3 Samenvattingen Pagina 4 Resultaten Pagina 7 Bijlagen Pagina 67 Onderzoek Online Video Sanoma-SBS 2014 2 Introductie Dit onderzoek

Nadere informatie

Strategisch marketingplan

Strategisch marketingplan Strategisch marketingplan Inleverdatum: 28-03-2012 Opdrachtgevers: Avans Hogeschool Den Bosch Projectbegeleider: Kim Artnz Inhoudsdeskundige: Karlijn de Jongh Student: David Au 2033620 Nick Derks 2019151

Nadere informatie

Tijdens het centraal schriftelijk eindexamen Economie 2012 komen de volgende thema s aan bod:

Tijdens het centraal schriftelijk eindexamen Economie 2012 komen de volgende thema s aan bod: Examenstof vmbo economie Tijdens het centraal schriftelijk eindexamen Economie 2012 komen de volgende thema s aan bod: EC/K/4: Consumptie en consumentenorganisaties Hier gaat het over jouw rol als consument:

Nadere informatie

Vera Greuliker Jessica Roesthuis Judith van Veenendaal Hogeschool Edith Stein

Vera Greuliker Jessica Roesthuis Judith van Veenendaal Hogeschool Edith Stein Vera Greuliker Jessica Roesthuis Judith van Veenendaal Hogeschool Edith Stein Inleiding Doordat we (Vera en Jessica) vorig jaar een erg interessant literatuuronderzoek hebben gedaan naar de invloed van

Nadere informatie

Bedenk goed wat je met je euro doet

Bedenk goed wat je met je euro doet Bedenk goed wat je met je euro doet Inhoud Les 1 Zakgeld enzo! Les 2 Reclame enzo! Les 3 Schulden enzo! Les 4 Budgetteren enzo! Deze map is van Geldautomaat Geldautomaat Les 1 Zakgeld enzo! Les 1 - Zakgeld

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Van ontslagen student tot full time internet ondernemer. Hoe ik ben begonnen

Van ontslagen student tot full time internet ondernemer. Hoe ik ben begonnen Hoe ik ben begonnen Het verhaal van een ontslagen student die fulltime internet ondernemer is geworden. Kees van Dijk Laatste update: Oktober 2012 Kees van Dijk www.webwinkelsucces.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2!

Nadere informatie

economie CSE GL en TL

economie CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2012 tijdvak 1 vrijdag #dag 25 # mei 13.30 #tijd- 15.30 - #tijd uur economie CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 47 vragen. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Hoe kies ik de beste webwinkel voor mijn onderneming?

Hoe kies ik de beste webwinkel voor mijn onderneming? Hoe kies ik de beste webwinkel voor mijn onderneming? Inhoudsopgave 4 Inleiding 5 Aanleiding 6 Wat is een webwinkel? 6 Winkel 6 Locatie 6 Klantenservice 7 Groeien en uitgroeien tot 7 Webpagina of webwinkel?

Nadere informatie

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 1 ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 3 Voorwoord 4 Inleiding 8 Waarde 12 Wat 16 Waar 2 Wie 26 Waarom 34 Conclusie: Voor u telt rendement

Nadere informatie

Marketing Jason The Game

Marketing Jason The Game 2014 Marketing Jason The Game Robin Vertelman, Fleur Schippers & Tom Wehkamp Mediacollege Amsterdam 1-1-2014 Inhoud 1.1 Marketingplan Inleiding... 2 1.2 Marketingplan Het bedrijf... 3 1.3 Marketingplan

Nadere informatie

Sociale media. en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf. multifunctioneel

Sociale media. en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf. multifunctioneel Sociale media en de verkoop van producten en diensten op een multifunctioneel bedrijf multifunctioneel Anno 2012 zijn sociale media een nieuwe klanten binnen te halen, wat er speelt en het gesprek aangaan.

Nadere informatie

Marketingcommunicatieplan

Marketingcommunicatieplan Marketingcommunicatieplan Project: Sportfan Naam: Suzanne Dieker [311470] Kevin Eltink [2434856] Rick van den Oever [317033] Reshmie Oogink [2426066] School: Saxion Hogeschool Deventer Opleiding: Commerciële

Nadere informatie