Marketing en Communicatie. Media-Mall. Door Pleuni Clijnk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marketing en Communicatie. Media-Mall. Door Pleuni Clijnk"

Transcriptie

1 Marketing en Communicatie Media-Mall Door Pleuni Clijnk MM1a

2 Inhoud Level 1 10 bedrijven... 3 Level 1 6 P s van bedrijf Smart Teach... 5 Level 1 Samsung... 6 Level 1 Onderzoeksopzet DVD zaak... 7 Level 1.1 Onderzoekopzet Media-Mall... 8 Level 2 Deskresearch Videotheek Filmclub...Error! Bookmark not defined. Level 2 Statline CBS...Error! Bookmark not defined. Level 2 Bronnen selecteren...error! Bookmark not defined. Tabellen...10

3 Level 1 10 bedrijven in de Media-mall 1 Laptop Paradise Alle soorten laptops met hele goede garantie regeling. Alle bekende laptop merken zijn hier te koop, van Asus tot een Macbook. Als je een laptop aanschaft bij deze winkel krijg je 3 jaar garantie. Dit is de verwachte levensduur van het product. Als je een nieuwe lapop wil kopen krijg je ook tot de 75 euro korting als je je oude laptop inleverd. Dit is een grote winkel met een strak en wit interieur. 2 mobidik De eigenaar heet Dik ten Broeke. In zijn zaak verkoopt hij en zijn medewerkers mobiele telefoons. De zaak valt niet onder KPN of andere telefoonmaatschijpijen. Daarom is deze zaak erg opjectief en zo krijg je de beste prijs-kwaliteit verhouding. De sfeer in de winkel is informeel en de winkel indeling is simpel en kleurrijk. 3 Buy Budget Hier koop je goedkope Media producten. Gespecialiseerd in low-budget mobiels. Deze winkel richt zich op etnische minderheden en consumenten met een laag inkomen. Mobiele profiders zoals Lybara en Lyca Mobiel worden aangeprezen. Er is niet veel geld besteed aan de inrichting en de kleuren in de winkel zijn erg fel. 4 Tech Company inc. Deze winkel verkoopt televisies van de beste kwaliteit met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Deze winkel wil de mensen aanspreken die een hoog inkomen hebben en graag grote bedragen willen uitgeven om de nieuwste technologische ontwikkelingen in huis te hebben. De winkel straalt luxe uit en het personeel is erg beleeft en formeel. 5 ForOffice Bij deze winkel kan je hard- en software voor bedrijven kopen. Ze zijn gespecialiseerd in producten voor op kantoor. Naast de nodige beamers en computers verkoopt deze winkel ook andere benodigtheden, zoals aktetassen waar laptops inkunnen. De winkel heeft een strakke inrichting met de kleuren bruin en zwart. Het personeel is zakelijk en formeel.

4 6 Smart Teach Verkoopt aan onderwijs in stellingen. Heeft alle benodigtheden zoals smart-pen s en plagiaat checker. Het bedrijf is gespecialiseerd in smart-boards. Er is ook de mogelijkheid tot grote inkoop zodat de hele school meteen is voorzien van het product. De winkel heeft vriendelijk personeel dat erg behulpzaam is. De winkel inrichting is simpel en heeft zachte kleuren. 7 Compie Wereld Technologie voor kinderen van 2 tot 15 jaar. Er worden tablets verkocht met speciale kindersloten zodat ze niet op verkeerde sites gaan. Ook zijn de tablets die kindvriendelijk zijn en zijn makkelijker in gebruik. De schappen voor de producten zijn lager dan gewoonlijk en de kinderen kunnen spelcomputers ook testen in de winkel. Verder is de winkel niet te kinderlijk in gericht omdat de ouders zich er ook prettig moeten voelen. 8 GameScore Een game hall wii s, playstations, Xbox. Ook de mogelijkheid tot online gaming op de computers. Hier komen kinderen vanaf 12 tot en met jong volwassenen van 20 jaar. Er worden ook competities gehouden waarbij de kinderen inschrijfgeld moeten betalen en een geldprijd kunnen winnen. In de game hall zijn velle kleuren in combinatie met zwart en wit. Op de muren zijn ook grote afbeeldingen van de hoofdkarakters van de spellen. 9 CiberCafé Een internet café met de mogelijk om te Skype, te Facebooken en online te chatten. De computers zijn geplaatst op afgesloten hokjes voor genoeg privacy. De kleuren die in de winkel terug te vind zijn blauw en groen. Deze kleuren vind je ook terug in het logo. Bij dit internet café is er ook een kleine bar die consumties verkoopt die computer vriendelijk zijn. 10 Soires Een winkel voor accesoires voor laptop en telefoon. Hier kan iedereen een hoesje vinden voor zijn mobiel of tablet. Het aanbod variert van glittercase naar een eenvoudig bruine flip case. De prijzen zijn erg redelijk en de inrichting is verdeeld onder het soort accesoire. Zoals Tablethoesjes en Iphone 4 hoesjes.

5 6 P s van bedrijf Smart Teach Product: Smart Teach verkoopt alle technologische benodigtheden voor het lesgeven van leerlingen. Hun best verkopende producten zijn: het smart-board, beamers en het software programma plagiaal scanner. Prijs: Hoe meer er van het product gekocht wordt, hoe vriendelijker de prijs. Er kunnen ook deals worden gesloten met scholen. Bij de aanschaf van 10 smart-board of beamers wordt deze gratis afgeleverd bij de school. Plaats: Smart Teach is gelegen in de buitenrand van de Media-Mall. De grotere producten worden namelijk door de achterdeur op de vrachtwagen gezet voor levering en door deze deur worden ook alle producten binnen gebracht. Promotie: De scholen waarmee een deal gesloten is of waarbij de producten zijn geleverd staan in het systeem. Er wordt dan om de zoveel tijd een aanbieding verzonden naar deze scholen via de mail. Smart Teach is al bekend is de scholengemeenschap en heeft al een brede klantenkring. Verder is het niet nodig en niet efficiënt om andessoortige reclame te gaan maken. Presentatie: De kleuren in de winkel zijn wit in combinatie met zachte tinten. In de schappen die te zien zijn bij binnenkomst staan de kleinere producten die het meest gewilt zijn, zoals pennen voor het smart-board en afstandbedingen voor een beamer. Helemaal achter in de winkel staan de grotere producten. Zoals de smart-boards en de beamers zelf. De kassa staat aan de linkerkant in het midden. Personeel: Het personeel heeft verstand van techologie en weet hoe alle producten werken. Het personeelslid met de meeste kennis loopt achterin bij de grotere producten. Hij kan de klanten goed informeren en helpen bij het maken van hun keuze. Verder staat er een werknemer achter de kassa en lopen er nog 1 of 2 rond om de klanten te helpen. Naast kun kennis moet ze vooral erg klantvriendelijk zijn.

6 Onderzoeksopzet Samsung Hoofdvraag: Welke activiteiten op het gebied van marketing en communicatie moet Samsung uit gaan voeren, om ervoor te zorgen dat de Smart tv succesvol wordt?. Deelvragen: Wie zijn de concurrenten? Panasonic met het model TX-L37ET5 Sonymet het model KDL-42W655 LG met de modellen 26LN4607, 32LA6678 en 42LM760S Wie is de doelgroep? Mannen en vrouwen met een boven gemiddeld inkomen. Ze zijn tussen de 35 en 45 jaar en zij willen altijd graag het nieuwste van het nieuwste hebben. Zij hebben kinderen die aan het puberen zijn of zichzelf net jong-volwassenen kunnen noemen. Hoe ontwikkelt deze doelgroep zich? De doelgroep wordt door de jaren heen wat ouder en daarmee ook iets minder actief. Hierdoor vinden zij het fijn om hun vrije tijd voor te televisie door te brengen. De familie-momenten zijn erg zeldzaam omdat de kinderen ouder zijn geworden maar het hele gezin zit nog wel gezellig met zijn alle voor de tv. Hoe ontwikkelen de bestedingen aan flatscreen tv s zich? De doelgroep is begonnen met een klein en goedkope televisie. Maar toen hun inkomen groeide is hun tv ook gaan groeien. Ze kregen het geld om televisies te kopen extra functies maar ze hebben nog geen smart-tv in huis. Antwoord op de hoofdvraag: Bij de commercials en de andere marketing handelingen moet de nadruk worden gelegt op gezelligheid, samenzijn en natuurlijk dat de smart-tv het nieuwste van het nieuwste is. De sfeer moet luxueus zijn en ontspannend.

7 Onderzoeksopzet DVD zaak Opdracht 1 1. Het probleem: Commerciële probleem van een dvd zaak in Nederland is dat er tegenwoordig weinig DVD s worden verhuurd en verkocht. Downloaden is erg makkelijk en je kan ook films huren via de televiesie, een voorbeelden hiervan is UPC OnDemand. Hoofdvraag/probleemstelling: Hoe wordt het voor aantrekkelijk voor de consument ook toch naar de DVD zaak te komen? 2. Deelvragen: Wie is de doelgroep? Ouders tussen de 30 en 50 jaar oud die graag een gezellig avondje op de bank willen met hun gezin. De moeder is een huisvrouw en de vader zorgt voor het inkomen. Zij hebben een gemiddeld inkomen en hun kinderen zijn tussen de 8 en 18 jaar oud. Waarom is het voor de doelgroep niet meer aantrekkelijk om een DVD te kopen? Het is voor de doelgroep gemakkelijker om een film te downloaden dan om naar een winkel toe te gaan. Ook besparen ze geld door niet elke keer een nieuwe film te kopen. De ouders die zullen eerder via OnDemand een film huren voor 24 uur maar hun kinderen weten hoe je een film kan downloaden. Welke service kan een winkel wel bieden en is er online niet? Als je download heb je geen garantie dat er ondertiteling is, het downloaden kan soms dagen duren en je kan door te downloaden gevaarlijke virussen binnenhalen op je computer. Als je een film huurt via OnDemand betaal je meestal 1/3 van de prijs van de DVD en je hebt de film maar 24 uur tot je beschikking. Ook komen er wel eens problemen voor bij het huren en dan kan je alsnog geen film kijken. Als je een een DVD koopt in een winkel heb je al deze problemen niet. Je hebt de film meteen in huis en er zitten meestal extra s op zo een DVD. Zoals bloopers of geschrapte scenes.

8 Onderzoekopzet Media-Mall 3. De probleemstelling: Het probleem van de Media-Mall is dat er een goede locatie moet worden gevonden. Er wordt nu onderzocht of Zaandam een goede lokatie is. 4. deelvragen: Waar kan de Media Mall zich vestigen in Zaandam? Wonen er veel jongeren? (Dit is de toekomstige doelgroep) Is het bereikbaar? Is er genoeg pakeer gelegenheid? zoeken hier veel mensen werk? Wat is het gemiddelde opleidingsniveau? Antwoorden: Waar kan de Media Mall zich vestigen in Zaandam? Midden in het centrum staat een winkelcentrum genaamt het Rozenhof. Dit winkelcentrum staat bijna leeg. Meer informatie: Wonen er veel jongeren? (Dit is de toekomstige doelgroep) Er zijn in Zaandam meerdere Middelbare scholen gestationeerd en ook enkele ROC s. Er zijn ongeveer jongeren in Zaandam. (Zie tabel 4) Deze jongeren wonen niet allemaal in Zaandam maar zij zijn er wel 5 dagen in de week. Wat is het gemiddelde opleidngsniveau? Er zijn in Zaandam de meeste MBO BOL studenten. Daarnaast zijn er ook veel VMBO leerlingen. (zie tabel 5) Is het bereikbaar? Zaandam is goed bereikbaar via snelweg de A8. Een maal in Zaandam zijn er wegen voor auto verkeer. Deze wegen geven toegang tot dicht bij het hart van het centrum. Zaandam is ook goedbereikbaar via het openbaarvervoer. De Media-Mall ligt op 5

9 minuten lopen van station Zaandam. Bron: Is er genoeg pakeer gelegenheid? Er zijn 2 grote parkeerparken namelijk: Het Rozenhof Q-park en Hermitage Q-park. Naast deze parken zijn er ook betaalde parkeerplekken in de nabije straten. Bron: Zoeken hier veel mensen werk? De mensen tussen 15 tot 65 worden gezien als beroepsbevolking. Hiervan werkt 72.6% tussen 2009 en Dit is vrij hoog maar er zijn nog genoeg mensen werkzoekend en zij kunnen terecht in de Media-Mall. (Zie tabel 5) Is er veel vergrijzing? Er worden meer kinderen geboren dat er mensen overleiden. Vergeleken de andere steden is er relatief weinig vergrijzing. Er zijn in Zaandam ook meerdere Middelbare scholen gestationeerd en ook enkele ROC s. Er zijn dus genoeg jongeren in de omgeving (Zie figuur 4)

10 Tabellen Figuur 1 Beroepsbevolking in Zaandam Figuur 4 vergrijzing Figuur 5 Hoeveelheid studenten en opleidingsniveau

Commercial Nintendo WII

Commercial Nintendo WII Commercial Nintendo WII NINTENDO WAT ZEGGEN ZE Lea Lea toegepast op Nintendo Naam Leeftijd Doelgroep Trefwoorden Roel 25-30 Ja Energiek, Innovatief, Kids Paul 16-20 Ja Familiegericht, Uniek, Design Jeffrey

Nadere informatie

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal

Het Nieuwe Winkelen. mobiel sociaal lokaal Het Nieuwe Winkelen mobiel sociaal lokaal Het nieuwe winkelen van de consument Filmpje Het Nieuwe Winkelen Winkelen is van alle tijden. Maar de manier waarop een klant zijn aankopen doet verandert. De

Nadere informatie

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant.

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Opdracht 1 A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Het galgenwiel. Demografisch: Mannen en vrouwen tussen de

Nadere informatie

Tweederde van de Nederlanders kijkt regelmatig online video

Tweederde van de Nederlanders kijkt regelmatig online video Tweederde van de Nederlanders kijkt regelmatig online video 9 van de 10 Nederlanders tussen 14 en 65 jaar die online video kijken doet dit tijdens primetime, zowel doordeweeks als in het weekend. Ouderen

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops,

In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops, In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops, notebooks, smartphones, tablets, mobiele telefoons zonder internet,

Nadere informatie

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT Inhoudsopgave Inleiding 1. Marktkansen inschatten 2. Onderzoek verrichten 3. Toegevoegde waarde 4. Goederen inkopen 5. De

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel 22 mei 2014 Walter Bil Marketing Services 1 Korte samenvatting 2 Bezoekers van ZeelandNet.nl komen uit Zeeland en zijn voornamelijk mannen van gemiddeld 58 jaar die klant

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Op de volgende pagina volgen wat foto s

Op de volgende pagina volgen wat foto s Wat is een IT biografie?: In een IT biografie beschrijf je alles wat je kan op het gebied van IT en wat je nog wilt leren op het gebied van IT. Je leert de persoon kennen (mij) op het gebied van IT. In

Nadere informatie

TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE

TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE 2018 TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE TRENDS IN DIGITALE MEDIA OVER DE OPZET n=1.188 (GfK Online panel) Weging: representatief voor 13.782.000 internetters (toegang tot internet) 13+

Nadere informatie

Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren?

Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren? Hoe kan KPN haar websitebezoekers het product Interactieve TV laten ervaren? Prijzengeld: 5000,- Deadline: 14 februari 2010 Introductie KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten

Nadere informatie

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18 MARKTONDERZOEK De markt waarin The Webstarter zich bevindt is de markt van webdevelopment & webdesign. Veel bedrijven hebben al een website, maar je hebt altijd starters, bedrijven die toe zijn aan een

Nadere informatie

In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops,

In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops, In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops, notebooks, smartphones, tablets, mobiele telefoons zonder internet,

Nadere informatie

Jonge startende ondernemer. en wat nu?

Jonge startende ondernemer. en wat nu? Jonge startende ondernemer en wat nu? Inleiding We zijn op onderzoek uitgegaan op zoek naar jonge startende ondernemers dit hebben we op verschillende manieren gedaan: - we zijn bij bedrijven langs geweest

Nadere informatie

De veranderende markt

De veranderende markt De veranderende markt 1 De veranderende markt Vanaf 2000 is de detailhandel sterk veranderd door de opkomst van de computer. Als verkoper kun je de kennis over de geschiedenis en de toekomst van de detailhandel

Nadere informatie

Huizen. Basisschool in de buurt. Ruime woonkamer. Nabij park gelegen. Op loopafstand van winkelcentrum. Geheel voorzien van kunststof kozijnen

Huizen. Basisschool in de buurt. Ruime woonkamer. Nabij park gelegen. Op loopafstand van winkelcentrum. Geheel voorzien van kunststof kozijnen Huizen vanhendriks Angoulemehof 8, 5627 LH Eindhoven Ruime woonkamer Nabij park gelegen Op loopafstand van winkelcentrum Basisschool in de buurt Geheel voorzien van kunststof kozijnen H51 H51 Kenmerken

Nadere informatie

Met deze campagne kun je kans maken op een reis naar Hawaii voor 2 personen.

Met deze campagne kun je kans maken op een reis naar Hawaii voor 2 personen. A. Lay s Chips De smaak van deze Chips is Pizza Hawaii flavour. Deze Chips smaakt naar Ham & Ananas. Wij hebben deze chips speciaal gemaakt voor de Pizza liefhebbers tussen ons. Veel goedkoper dan een

Nadere informatie

Altijd een oog dat met u mee kijkt zonder dat u er zelf iets voor hoeft te doen

Altijd een oog dat met u mee kijkt zonder dat u er zelf iets voor hoeft te doen Altijd een oog dat met u mee kijkt zonder dat u er zelf iets voor hoeft te doen Dé specialist in camerabewaking RM-Vision: dé specialist in camerabewaking Eerlijk en deskundig advies RM-Vision is een bedrijf

Nadere informatie

A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik

A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik Mediawijsheid A1) Kennismakingsgesprek over sociale media en internetgebruik Ik heb samen met de kinderen een gesprek gevoerd over de sociale media en het internet gebruik. Ik heb voor mezelf thuis een

Nadere informatie

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats Onderzoeksdocument Creatieve Bloeiplaats HVA Instituut voor Interactieve Media Amsterdam oktober 2008 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Doelstellingen...4 Doelgroep...5 De vragen...6 De resultaten...7

Nadere informatie

Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6. Computers op school Blz 7.

Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6. Computers op school Blz 7. Inhoud: Inleiding Paragraaf 1.1 Blz 2. Inleiding Paragraaf 2.2 Blz 3. Opgroeien met computers Blz 4,5,6 Computers op school Blz 7. De toekomst en de pc Blz 8, 9 Nawoord Blz 10. Inleiding Paragraaf 1.1

Nadere informatie

54. 00. aanrader! Samsung Galaxy S6. Mei 2015. Bijbetaling: 0,-

54. 00. aanrader! Samsung Galaxy S6. Mei 2015. Bijbetaling: 0,- Mei 2015 Samsung Galaxy S6 streamen met Napster! 64,00 aanrader! 54. 00 Samsung Galaxy S5 Mini Sony Xperia Z3 Compact Samsung Galaxy A5 iphone 5C 8GB iphone 5S 16GB iphone 6 16GB Bijbetaling: 94,99 2-jarig

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Huur kantoorpand op Informaticalaan 6-12 te Delft 300 per maand

Huur kantoorpand op Informaticalaan 6-12 te Delft 300 per maand Huur kantoorpand op Informaticalaan 6-12 te Delft 300 per maand Aanbiedende partij: SKEPP online Email: i Telefoon: 085-8770519 Website: www.skepponline.nl Omschrijving Kantoorruimte te Huur naast TU Delft

Nadere informatie

Welkom Introductie Netwerk Member programma

Welkom Introductie Netwerk Member programma Welkom Introductie Netwerk Member programma 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Wie is MOBICROSS? DEEL 2 MOBICROSS doet het anders DEEL 3 Het Netwerk Member programma DEEL 4 Het Netwerk Member Commissie

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN

INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN INKOOPBROCHURE 2015 EDITIE HAAGLANDEN APPLEFIELD : THE BEST LOCAL DEALS! Applefield brengt uw product of dienst tot leven door gebruik te maken van video aanbiedingen in plaats van statische teksten en

Nadere informatie

Internet bestaat uit miljoenen computers over de gehele wereld.

Internet bestaat uit miljoenen computers over de gehele wereld. Internet Internet bestaat uit miljoenen computers over de gehele wereld. Om de webpagina s te openen is een internet-browser of kortweg browser nodig. De bekendste zijn INTERNET EXPLORER, GOOGLE CHROME

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren

7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren 7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren European Merchant Services 2015 1. Zorg ervoor dat u met de smartphone gevonden wordt Ondanks dat de groei van de smartphone inmiddels stabiliseert

Nadere informatie

Formulier voor Websites

Formulier voor Websites Formulier voor Websites Doel van dit formulier Met de vragen op de volgende pagina s stelt u in enkele minuten uw website samen. Aan de hand van de geformuleerde vragen ontvangt u een vrijblijvende offerte.

Nadere informatie

Mobile & Shopping on demand. De nieuwe rol van de mobiele telefoon. tradedoubler.com

Mobile & Shopping on demand. De nieuwe rol van de mobiele telefoon. tradedoubler.com Mobile & Shopping on demand De nieuwe rol van de mobiele telefoon tradedoubler.com Mobiele kanalen voor affiliate marketing vernieuwen de winkelervaring in Europa, door de connected consumers (online actieve

Nadere informatie

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015!

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Na 2020 is Generatie Z aan zet Generatie Z Verdeling! Besteedbaar inkomen per maand! 12-15 jaar: 42% 16-19 jaar: 59% 62% 38% >

Nadere informatie

Hieronder vindt u het doelgroep- en marktonderzoek dat ik heb gedaan voor de Samsung Vision.

Hieronder vindt u het doelgroep- en marktonderzoek dat ik heb gedaan voor de Samsung Vision. Van: Aan: Jeroen Egelmeers Noord 8 5446 XA Wanroij Studio Eidos t.a.v. de heer Van Heur Von Flotowlaan 1 5653 AD Eindhoven Wanroij, 10 januari 2012 Betreft: Doelgroep- en Marktonderzoek Beste heer Van

Nadere informatie

Digitale innovatie in de bancaire sector in Nederland: kansen en bedreigingen

Digitale innovatie in de bancaire sector in Nederland: kansen en bedreigingen Digitale innovatie in de bancaire sector in Nederland: kansen en bedreigingen Tony de Bree, 19 november 2014 Nog niet zolang geleden werd er door traditionele spelers in Nederland en over de hele wereld

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Deze rijschool is een van de bekendste rijscholen in Barendrecht. Dit maakt het deze rijschool een directe concurrent van de opdrachtgever.

Deze rijschool is een van de bekendste rijscholen in Barendrecht. Dit maakt het deze rijschool een directe concurrent van de opdrachtgever. Desk Research In deze deskresearch zoek ik naar de concurrenten van rijschool slotboom doormiddel van een desk research. Het doel van deze desk research is het vinden van functionele punten die belangrijk

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes.

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes. Marketing voor bedrijvenparken Samen bouwen aan succes. Grond en stenen met waarde Een vol bedrijvenpark zorgt voor een hogere grond- en steenprijs. Precies wat u als eigenaar van een bedrijvenpark wilt,

Nadere informatie

Aan de slag met excel

Aan de slag met excel Aan de slag met excel Start een eigen bedrijf in één van de volgende producten: Brommers Computerspelletjes Fietsen Frisdrank Luxe koek Mobiele telefoons Scooters Sportschoenen Sporttassen P R O D U C

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Marketing en Media 2015/2016

Marketing en Media 2015/2016 novacollege.nl/marketingmedia Communicatie Evenementenorganisatie Marketing Junior accountmanagement Media Marketing en Media 2015/2016 Ik heb hiervoor al twee andere opleidingen gedaan: ik ben al lasser

Nadere informatie

checklist voor het opzetten van je webshop

checklist voor het opzetten van je webshop checklist voor het opzetten van je webshop 1. introductie: EERST IETS OVER SEOSHOP Gefeliciteerd met je nieuwe webshop; we zijn blij dat je voor SEOshop hebt gekozen! Laten we ons eerst even voorstellen.

Nadere informatie

Lesbrief Meneer Beer

Lesbrief Meneer Beer Lesbrief Meneer Beer Het verhaal Het verhaal gaat over Meneer Beer. Hij is verliefd op een prachtig berinnetje, maar hij durft het haar niet te vertellen. Hij vindt zichzelf maar een eenvoudige beer. Om

Nadere informatie

- URL voor achter Vergeet dan niet je pas online te activeren : https://www.mbocard.nl/. - Beeld: zie downloads.

- URL voor achter Vergeet dan niet je pas online te activeren : https://www.mbocard.nl/. - Beeld: zie downloads. VOORBEELD TEKST MBO CARD Wanneer u uw studenten en personeel wilt informeren over de MBO Card, kunt u deze informatie gebruiken. Bijvoorbeeld op de website, in een nieuwsbrief die vanuit school wordt verstuurd

Nadere informatie

The next revolution in Point of Sales

The next revolution in Point of Sales The next revolution in Point of Sales Maak kennis met OmniQstore Dé toekomst van POS-systemen De wereld verandert sneller dan ooit: u wordt dagelijks geconfronteerd met nieuwe wetten, technologieën, bedrijfsmodellen

Nadere informatie

Voorblad Wat is geld?

Voorblad Wat is geld? Voorblad Wat is geld? Je hebt de test op de website van Nibud gedaan: http://service.nibud.nl/geldtypetest/ Welk geldtype ben je? Vind je dit zelf ook? Motiveer je antwoord. Beantwoord de volgende vragen

Nadere informatie

Bottleball Onderzoeksverslag MovingMonsters. Uitgevoerd door Arno Classens a.classens@student.fontys.nl

Bottleball Onderzoeksverslag MovingMonsters. Uitgevoerd door Arno Classens a.classens@student.fontys.nl Bottleball Onderzoeksverslag MovingMonsters Uitgevoerd door Arno Classens a.classens@student.fontys.nl 1 1. Inhoudsopgave Wat? Bladzijde 1. Introductie 3 2. Methodologie 4 3. Resultaten 3.1 Oriëntatie

Nadere informatie

WHITEPAPER VERDIENMODELLEN

WHITEPAPER VERDIENMODELLEN WHITEPAPER VERDIENMODELLEN Klantgericht ondernemen met een passend verdienmodel Klantgericht ondernemen met een passend verdienmodel Hoe ga jij geld verdienen met je bedrijf? Het is het onderwerp dat de

Nadere informatie

Maak een poster over social media. Laat je creativiteit de vrije rol.

Maak een poster over social media. Laat je creativiteit de vrije rol. De opdrachten Opdracht 1 social media Social media is een verzamelnaam voor platforms waarbij mensen via internet zelf informatie met elkaar kunnen uitwisselen. Voorbeelden van social media zijn Twitter,

Nadere informatie

Handel en Commercie 2016/2017

Handel en Commercie 2016/2017 novacollege.nl/handelcommercie Detailhandel Groothandel Interieuradvies Internationale handel Mode handel Handel en Commercie 2016/2017 Alle programma s zijn bekend aan het begin van het schooljaar, die

Nadere informatie

Al uw online aankopen in no-time verzekerd met Nsure van Nationale Nederlanden

Al uw online aankopen in no-time verzekerd met Nsure van Nationale Nederlanden Al uw online aankopen in no-time verzekerd met Nsure van Nationale Nederlanden Nsure Met Nsure creëren wij voor Nationale Nederlanden een nieuwe dienst. Een dienst met de potentie om universeel geaccepteerd

Nadere informatie

Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt.

Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt. Goede middag. Zo als belooft gaan we het hebben over de Smart TV. Maar laten we eerst eens onderzoeken welke plaats de Smart TV inneemt. Zelf had ik mij al een voorstelling gemaakt van een SmartTV. Dat

Nadere informatie

De volgende vragen gaan over digitale media en digitale toestellen zoals computers, laptops, notebooks, smartphones, tablets, gsm s zonder

De volgende vragen gaan over digitale media en digitale toestellen zoals computers, laptops, notebooks, smartphones, tablets, gsm s zonder De volgende vragen gaan over digitale media en digitale toestellen zoals computers, laptops, notebooks, smartphones, tablets, gsm s zonder internettoegang, spelconsoles en televisies met internettoegang.

Nadere informatie

Periode 1 Les 1. 4P s, 4C s & het SIVA-model

Periode 1 Les 1. 4P s, 4C s & het SIVA-model Periode 1 Les 1 4P s, 4C s & het SIVA-model Waarom koopt men iets? Om in een bepaalde behoefte te voorzien In andere woorden: om een probleem op te lossen. Het product moet voldoen aan de wensen en behoeften

Nadere informatie

GEWOON DUIDELIJKE TAAL.

GEWOON DUIDELIJKE TAAL. GEWOON DUIDELIJKE TAAL. TELEVISIE Uw favoriete programma s kijken wanneer het u uitkomt OnsBrabantNet biedt u bij een alles-in-één pakket standaard Interactieve TV. Hiermee kunt u maar liefst 6 programma

Nadere informatie

Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen:

Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen: Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen: Reclame is cool en gaaf! Reclame geeft nuttige informatie Reclame laat zien hoe het

Nadere informatie

De beste keuze. nu met meeste voordeel. bij aankoop van een Sony Internet TV

De beste keuze. nu met meeste voordeel. bij aankoop van een Sony Internet TV De beste keuze nu met meeste voordeel bij aankoop van een Sony Internet TV Actieperiode: 03-11-2011 t/m 15-01-2012 Actievoorwaarden: www.sony.be/acties Wi-Fi dongle t.w.v. 80,- Nu gratis! Skype camera

Nadere informatie

Concurrenten kies je zelf uit

Concurrenten kies je zelf uit Inhoud Voorwoord 7 01. Geef nooit korting! 13 02. Geef in elk geval geen geld! 16 03. Zie ik zo bleek? 19 04. Je kop staat me niet aan 23 05. Nog even naar de prijs kijken 26 06. Bukken terwijl niemand

Nadere informatie

Het gemak van alles onder één dak!

Het gemak van alles onder één dak! Het gemak van alles onder één dak! Wat is kaartjes.nl? kaartjes.nl is hét complete platform voor inspiratie en het direct kopen van kaartjes op het gebied van cultuur, entertainment en uitgaan Wat maakt

Nadere informatie

Applicatie- en mediaontwikkeling. novacollege.nl/ict. ICT-beheer. Netwerk- en mediabeheer ICT 2016/2017

Applicatie- en mediaontwikkeling. novacollege.nl/ict. ICT-beheer. Netwerk- en mediabeheer ICT 2016/2017 novacollege.nl/ict Applicatie- en mediaontwikkeling ICT-beheer Netwerk- en mediabeheer ICT 2016/2017 In de ICT zijn veel banen en dat zal ook wel zo blijven. Het is een verstandige keus. Ik liep stage

Nadere informatie

Examen HAVO. Voorbeeldopgaven Chris. Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid

Examen HAVO. Voorbeeldopgaven Chris. Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid Examen HAVO 2017 Voorbeeldopgaven Chris Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid Voorbeeldopgave nieuwe programma onderdelen bij Bedrijfseconomie, ondernemerschap en financiële zelfredzaamheid

Nadere informatie

Voorblad Inhoudsopgave Inhoud

Voorblad Inhoudsopgave Inhoud Voorblad Inhoudsopgave Inhoud (INHOUD) Achtergronden We moeten een website voor een jonge catering en een party service bedrijf bouwen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in verzorging van borrelhapjes en

Nadere informatie

Versie: 0 Versie:1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Versie: 0 Versie:1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Q&A HBO Versie: 0 Versie:1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Bestellen Betalen Analoge kijkers Technisch

Nadere informatie

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Inleiding Ik schrijf dit plan vanwege het feit dat ik een eenmansbedrijf op wil gaan starten in de webdesign branche en dit omdat ik de laatste

Nadere informatie

Marcom Dokter. Maakt uw marketingcommunicatie beter

Marcom Dokter. Maakt uw marketingcommunicatie beter Marcom Dokter Maakt uw marketingcommunicatie beter Wat is uw visie? blablablablablablablablablablalba. Webdesign Anno 2014 bestaat een bedrijf zonder website voor de buitenwereld niet. Als uw toekomstige

Nadere informatie

handel en administratie thema de afdeling boekhouding Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg

handel en administratie thema de afdeling boekhouding Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg handel en administratie thema de afdeling boekhouding Kaderberoepsgerichte leerweg Gemengde leerweg inhoud van katern thema de afdeling boekhouding Thema de afdeling Boekhouding Taak 1 De balans 5 Taak

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member?

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Word klant DEEL 2 Hoe schrijf ik mij in als Netwerk Member? DEEL 3 Hoe werf ik Members? DEEL 4 Hoe werf ik Netwerk Members? 2014

Nadere informatie

Bij wie is de fotospeciaalzaak in de toekomst nog in beeld

Bij wie is de fotospeciaalzaak in de toekomst nog in beeld Bij wie is de fotospeciaalzaak in de toekomst nog in beeld 1 Inhoud Pagina Inleiding 3 Introductie van de segmenten demografische kenmerken niet verklarend voor gedrag 4 Aantrekkelijkheid van de segmenten

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 1 beeldscherm

Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 1 beeldscherm Module 4.3 Live uitzenden en scherm delen 1 beeldscherm In deze les ga ik je uitleggen hoe je live kunt uitzenden op Facebook vanaf je computer en hoe je je scherm kunt delen. Dat is heel spannend om te

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

Interview. onderzoek, transcripts & analyse

Interview. onderzoek, transcripts & analyse Interview onderzoek, transcripts & analyse Persoon1 Zou u uzelf even willen voorstellen? (naam, leeftijd, werk) Janneke van Wijngaarden, 42 jaar, werkzaam bij zorgcentrum pedaja (stichting waaredburgh

Nadere informatie

Jouw digitale wereld safe & social

Jouw digitale wereld safe & social HANDLEIDING BIJ DE DIGITALE LES Jouw digitale wereld safe & social Wat is slim en wat kun je beter niet doen online? In de digitale les Jouw digitale wereld safe & social maken leerlingen kennis met de

Nadere informatie

Media & het Medium Lessenserie Mag ik even uw aandacht?

Media & het Medium Lessenserie Mag ik even uw aandacht? Media & het Medium Lessenserie Mag ik even uw aandacht? Docentenhandleiding doelgroep duur 4 havo, vwo 7-8 klokuren Inleiding Reclameposters en billboards schreeuwen om de aandacht op straat. Op de tv

Nadere informatie

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen en inzien_folder_a5_def.indd 2 11-04-11 12:37 lenen & inzien Bibliotheek Den Haag heeft veel te bieden, maar u zult vooral plezier

Nadere informatie

DE SNELWEG NAAR INFORMATIE OVER 50-PLUSSERS

DE SNELWEG NAAR INFORMATIE OVER 50-PLUSSERS Cijfers 50-plussers en internetgebruik 2011-2012 Informatie via SeniorWeb, april 2012 Prognose 50+ bevolking 2012 2014 2016 50-54 1.214.861 1.249.809 1.273.004 55-59 1.103.954 1.129.357 1.165.305 60-64

Nadere informatie

Huizen. Extra bergzolder. Perfect afgewerkt. Dakterras op het zuiden. Drie Slaapkamers. Ligging nabij snelwegen. Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven

Huizen. Extra bergzolder. Perfect afgewerkt. Dakterras op het zuiden. Drie Slaapkamers. Ligging nabij snelwegen. Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven Huizen vanhendriks Leenderweg 292 A, 5644 AE Eindhoven Perfect afgewerkt Dakterras op het zuiden Drie Slaapkamers Extra bergzolder Ligging nabij snelwegen H51 H51 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren Win meer tijd Je vraagt je soms wel eens af of je nog aan werken toekomt. Die

Nadere informatie

Protocol internet en Mobiele telefonie

Protocol internet en Mobiele telefonie Protocol internet en Mobiele telefonie Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uitgangspunten 4 3 Richtlijnen bij internet en e-mailen 5 4 Strafbare feiten 5 5 GSM-/ Cyberstalking 5 6 Fotorecht 5 7 Scholen scholen

Nadere informatie

Wél scoren met je webshop Waardevolle Website & Shop Weetjes: Tips en valkuilen

Wél scoren met je webshop Waardevolle Website & Shop Weetjes: Tips en valkuilen Wél scoren met je webshop Waardevolle Website & Shop Weetjes: Tips en valkuilen Ronald Otto ( ) en Peter Kolster ( ) hebben naar aanleiding van hun presentatie dit document geschreven waarin heel puntsgewijs

Nadere informatie

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement?

Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Minigids Event Network Hoe en waarom faciliteer ik netwerken op mijn bedrijfsevenement? Introductie Evenementen en congressen zijn nog steeds een belangrijk moment om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande

Nadere informatie

Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur)

Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur) Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur) MODULE 5: HET MARKETINGPLAN Inhoud: SWOT-analyse concurrentie-onderzoek conclusies marktonderzoeken

Nadere informatie

Opdracht Communicatie:

Opdracht Communicatie: Opdracht Communicatie: van: Amy de Wilde Bianca Wassenaar Vivianne Borger Ayla Teunissen Iedries Kartopawiro klas: COM1E De reclames die wij hebben geanalyseerd: - Histor verf: Consumer insight: Ik wil

Nadere informatie

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint Inhoud Inleiding De kracht van social media Wanneer komt social media van pas? Social

Nadere informatie

Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015

Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015 Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015 Inhoudsopgave Inleiding blz. 2 Hoofdstuk 1: Mijn stamboom blz. 3 Hoofdstuk 2: Mijn tijdlijn blz. 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Bedrijfsformules. Wat wordt er van je verwacht? Bedrijfsformule en de zes P s. Waar gaat deze kaart over?

Bedrijfsformules. Wat wordt er van je verwacht? Bedrijfsformule en de zes P s. Waar gaat deze kaart over? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over bedrijfsformules. De bedrijfsformule van een horecabedrijf kun je zien als het gezicht en het karakter van het horecabedrijf. Wat wordt er van je verwacht?

Nadere informatie

Werkstuk Economie marketing

Werkstuk Economie marketing Werkstuk Economie marketing Werkstuk door een scholier 1610 woorden 19 maart 2005 6,6 59 keer beoordeeld Vak Economie Het begrip marketing Het begrip marketing stamt uit de Verenigde Staten, en is onvertaald

Nadere informatie

PRAKTISCHE OPDRACHT: Vergelijkend Supermarkt Onderzoek

PRAKTISCHE OPDRACHT: Vergelijkend Supermarkt Onderzoek PRAKTISCHE OPDRACHT: Vergelijkend Supermarkt Onderzoek Door de lesbrieven, werkbladen en casusopdrachten weet je al veel over marketing, personeelsbeleid en de wereld van de supermarkt. Door goed op te

Nadere informatie

!! Marktonderzoek. MA-gazine - pre-productie.!!!!!! Noortje Jansen

!! Marktonderzoek. MA-gazine - pre-productie.!!!!!! Noortje Jansen Marktonderzoek MA-gazine - pre-productie Inhoud 1. Doel van marktonderzoek 3 2. Doelgroep 4 3. Enquête uitslag 6 4. SWOT 8 5. Marketing instrumenten 9 6. Concurrentie-analyse 10 7. Uitstraling 10 8. Verdienmodel

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

CONCURRENTIEANALYSE. Gebruik van de tool Template Voorbeeld. InnoValor, 2018

CONCURRENTIEANALYSE. Gebruik van de tool Template Voorbeeld. InnoValor, 2018 CONCURRENTIEANALYSE Gebruik van de tool Template Voorbeeld Concurrentieanalyse De Concurrentieanalyse helpt je om je concurrentie te begrijpen. Het biedt ondersteuning bij het vinden van je unieke positie

Nadere informatie

Checklist voor het opzetten van je webshop

Checklist voor het opzetten van je webshop Checklist voor het opzetten van je webshop 1. INTRODUCTIE: EERST IETS OVER SEOSHOP Gefeliciteerd met je nieuwe webshop; we zijn blij dat je voor SEOshop hebt gekozen! Laten we ons eerst even voorstellen.

Nadere informatie