YOU are the most powerful tool for change

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "YOU are the most powerful tool for change"

Transcriptie

1 YOU are the most powerful tool for change Leer hoe jij als leider zelf het meest effectieve instrument bent bij het doorvoeren van inspirerende en duurzame veranderingen. Changery Leadership Program Leiderschap bij verandering vergt dat je grip hebt op zowel de harde, bedrijfskundige kant van de verandering, als de zachte, psychologische en veranderkundige kant. Daarnaast vraagt deze tijd om antwoorden op grote vragen die gaan over integriteit, duurzaamheid en bezieling. Welk leiderschap laat jij na in deze wereld? Leer hoe jij als leider zelf het meest effectieve instrument bent bij het overbrengen van een inspirerende, duurzame visie. Bij het mensen op sleeptouw nemen en groepen mensen in beweging krijgen. Bij het omgaan met weerstand en conflicten. En niet onbelangrijk bij het managen van jezelf. Kerndoelen van dit programma Het Changery Leadership program biedt je een diepgaand inzicht in jouw eigen vermogens, jouw onbewuste overtuigingen en patronen die van belang zijn in jouw rol als leider van veranderingen. Vooral de zachte kant dus; Je leert te communiceren op masterniveau en bewust te interveniëren. Bovendien leer je individuen en groepen die in verandering zijn effectief te beïnvloeden. Wat kun je verwachten? Courageous conversations met ons, met jezelf en met elkaar, op een inspirerende plek middenin de natuur. Een afwisselend en spannend programma dat jou als leider inzicht geeft en in beweging zet. Samen met boeiende experts, die elk iets unieks te bieden hebben, confronteren we je met jezelf. Maar altijd vanuit waardering en respect voor wie je bent en voor wat je als mens en als leider bereikt hebt. We hechten sterk aan de kracht van de groep en zoeken daarom naar deelnemers die aan elkaar gewaagd zijn.

2 Voor wie is het programma geschikt? Leiders die een passie hebben voor veranderingen, die veel leidinggevende ervaring hebben en verantwoordelijkheid dragen voor anderen. Leiders die al veel stappen hebben genomen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, maar die voelen dat het tijd is voor verdieping. En waarom wij dan? Omdat we de harde - rationele - kant van change management door onze aderen hebben stromen en tegelijk snappen hoe de onderstroom van verandering werkt. Omdat wij warm en tegelijk confronterend zijn. Omdat wij ons aan de deelnemers en hun proces willen en durven te verbinden. En met een gezonde dosis zelfspot en relativerings-vermogen houden we ook nog beide benen op de grond. En omdat wij zoveel leuke mensen kennen die aan dit programma meedoen. Ik heb nog geen programma gehad waarvan de kwaliteit zo top was als hier. Ik kan en zal echt over een jaar vertellen wat ik anders ben gaan doen. Programma Wat zijn de onderdelen van het programma? - 1ste coachingsgesprek - Deep Dive (4 aaneengesloten dagen en avonden) - 2de coachingsgesprek - The Next Level (2 terugkomdagen, 1 avond) 1ste coachingsgesprek: In het eerste coachingsgesprek - tevens de intake voor het programma - zoeken we samen met jou naar jouw ontwikkelvraag. Dit kan een vraag zijn die dicht tegen jouw actuele werksituatie aanligt. Bijvoorbeeld: Hoe trek ik dit verandertraject van de grond? Hoe zorg ik dat mijn MT beter functioneert en leiderschap toont? Maar ook is het mogelijk dat het een meer persoonlijk vraagstuk betreft. Wat we belangrijk vinden is dat de ontwikkelvraag een laag dieper gaat. Dat doen we door samen te kijken naar wat jou drijft en bezielt en wat je te doen staat, als mens en als leider.

3 We must become the change we want to see Deep Dive dag 1: In een stormrondje (groepscoaching) dagen we je uit om jouw eigen overtuigingen en patronen te leren kennen en die van anderen. Om buiten het geitenpaadje te leren kijken en te leren zien wat jouw eigen dappere vraag is. Dit gebeurt op een stevige en confronterende wijze, maar altijd met behoud van warmte en respect voor het individu en de groep. Stop met praten Deep Dive dag 2: Leiden doe je niet alleen vanuit je hoofd maar vooral ook met je hart. Voor veel mensen is de verbinding tussen hoofd en hart, tussen ratio en emotie, en tussen emotie en spiritualiteit, bepaald geen abc-tje. Deze tweede dag staat in het teken van stoppen met praten en uitleggen, en leren te voelen en te luisteren. Aikido wordt vaak geassocieerd met een vechtsport. Maar in werkelijkheid gaat het bij Aikido in plaats van het uitschakelen van je tegenstander om het inschakelen van je medestander. Aikido is de kunst van het inschakelen. Wat is de laatste keer dat je alleen een paar uur in de natuur bent geweest? Zonder gesprekspartner, kinderen, mountainbike en telefoon? Wat zou er gebeuren als je stilte zou toelaten? Je gedachten en emoties de vrije loop zou laten? Muziek verbindt hoofd en hart. Als laatste onderdeel van deze dag zetten we het luik naar het verleden op een kier en nemen we anderen hierin mee, aan de hand van muziek. Dé nummers die nog altijd de verhalen in je oproepen die je hebben gemaakt tot wie je nu bent. Ik heb veel ontroerende momenten meegemaakt, ongelooflijk veel plezier gehad en een band opgebouwd met stuk voor stuk bijzondere en inspirerende mensen. Leer interveniëren Deep Dive dag 3:

4 Welke verandering het ook betreft, alle pogingen die je doet om er invloed op uit te oefenen kun je vatten onder de noemer interventie. Je leert op deze dag interventies te kiezen die passen bij de context en bij het vraagstuk. Bovendien zullen sommige interventies je gemakkelijker afgaan dan andere. We dagen je uit om ook eens te experimenten met interventies die nieuw voor je zijn en waarvoor je misschien buiten je comfort zone moet treden. Aan de hand van complexe verandercases bepalen we samen de meest passende interventiestrategie. Onderweg zullen we de modellen en theorieën behandelen die bij ons favoriet zijn, op het gebied van o.a.: - Transformationeel en transactioneel leiderschap - Teamdynamiek - Veranderkunde - Organisatiecultuur - Systemisch werken (organisatieopstellingen) Individuele coaching is voor iedereen op deze dag beschikbaar om alle indrukken aan elkaar te verbinden en te sparren over het leiderschapsverhaal (dag 4). Ga staan Deep Dive dag 4: Storytelling het vermogen om een inspirerend persoonlijk verhaal over te brengen - is een van de meest impactvolle interventies bij verandering. Aan de hand van de vier Truth s van Peter Guber (de man achter Rain Man, Batman, etc.) zullen de deelnemers oefenen met het overbrengen van hun eigen, persoonlijke leiderschapsverhaal. Dit verhaal is natuurlijk voor iedereen anders, maar ook hier geldt dat het om de dappere vraag gaat: de courageous conversation die je tot nu alleen met jezelf hebt gevoerd, maar die je eigenlijk met de groep zou willen voeren. Speakerscorner: Hier sta ik voor, hier ga ik voor!. Iedere deelnemer deelt zijn leiderschapsverhaal met de anderen. Je kiest twee recensenten om commentaar te geven op jouw verhaal. 2de coachingsgesprek: Dit gesprek plannen we enkele maanden na de Deep Dive. Hierin kijken we samen naar de stappen die je in de praktijk hebt gemaakt. Wat merk je aan de reacties van anderen op jouw ontwikkeling? Wat houdt je eventueel nog tegen om een volgende stap te maken?

5 Geen cursus of training tot nu toe heeft mij gegeven wat dit programma heeft gebracht. Dit heeft echt iets met ons gedaan. Het heeft iets veranderd. Open your mind The Next Level dag 1: Appreciative Inquiry (AI) is een radicaal andere manier om naar verandering te kijken dan je misschien gewend bent. Er zijn even geen problemen, belemmeringen en tegenslagen. Er is alleen succes. Tijdens deze eerste terugkomdag evalueren we met behulp van AI jouw persoonlijke ontwikkeling. Je leert hoe het voelt om op deze manier naar jezelf en naar anderen te kijken. En ook hoe je deze methode kan gebruiken als interventiemethodiek. Een goede veranderaar is ook een goede coach. En een goede coach houdt van mensen en weet zich te verplaatsen in wat hen drijft en bezielt. Goede coachingsvaardigheden helpen je bovendien ook in andere facetten van het leven: als leider, en gewoon als mens, vader, moeder, en vriend. Je leert de belangrijkste coachingstechnieken toepassen, je oefent ermee op elkaar. We geven je terug wat we jou hebben zien doen en wat je nog te leren hebt. Met losse handen The Next Level dag 2: Mensen, organisaties, veranderingen, jij zelf misschien ook wel, zijn zo onvoorspelbaar als het weer. Improviseren moet dus. Maar kan jij jouw eigen ingesleten en vaak bewezen tactieken loslaten, ten behoeve van het onbekende? Ben je bereid om het resultaat dat je wilt bereiken even terzijde te schuiven en je oordeel uit te stellen? Tijdens deze laatste dag zullen we jouw improvisatievermogen beproeven. Aan de hand van actuele praktijk casuïstiek brengen we jouw beïnvloedingsvermogen naar een hoger niveau. Dit doen we door gebruik te maken van onorthodoxe interventies zoals systeemopstellingen, Appreciative Inquiry, theatersport en mindfulness. Dit was bepaald geen half werk. Vooral de perfecte mix tussen expertise en de faciliterende rol waren zeer effectief.

6 Wanneer, waar en de kosten Data: De actuele data staan vermeld op onze website Tijdsduur: Deep Dive: 4 dagen van maandag uur tot donderdag rond uur. The Next Level: 2 dagen van uur dag 1 tot uur dag 2 Locatie: Villa Broeckmeulen in Thorn (Limburg), of een andere inspirerende locatie. Voorovernachting is mogelijk Investering: 4.000,-. De training is vrijgesteld van BTW en als beroepsopleiding aftrekbaar van de inkomstenbelasting Additionele kosten: Reis- en verblijfkosten (3 + 1 overnachtingen, ontbijt, lunch, diner) 1.000,- Je kunt je opgeven per . Stuur een mail naar Wil je meer weten over dit programma? Bel Anna Overdijkink,

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Wat lees je in dit boek? Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Wat gebeurt er allemaal in dienstverlening? 5 Waarom zou je kiezen voor PubliContact? 6 Hoe werkt

Nadere informatie

Effectieve gespreksvoering ACADEMIE. www.pgosupport.nl

Effectieve gespreksvoering ACADEMIE. www.pgosupport.nl Effectieve gespreksvoering ACADEMIE www.pgosupport.nl 2 Effectieve gespreksvoering Locatie: Organisatie: Uitvoering: Vergader- en cursusruimte PGOsupport Daltonlaan 600 3584 BK Utrecht PGOsupport Daltonlaan

Nadere informatie

programma persoonlijk leiderschap

programma persoonlijk leiderschap De vele rollen die je vervult, de vragen en de verwachtingen waaraan je voldoet, je gevoel van verantwoordelijkheid en zorg voor de mensen en taken waarmee je je hebt verbonden Hoe blijf jij in balans

Nadere informatie

WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT

WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT Iedereen werkt samen: met collega s in de organisatie en met externe partijen. In projectteams, met leidinggevenden en met medewerkers om leiding aan te geven. Ook privé werk

Nadere informatie

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals!

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! - Consulting Skills Training Pagina 1 van 6 De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! Los van de inhoud van je advies is het belangrijk om je advies zo goed mogelijk

Nadere informatie

Training Succesvol adviseren

Training Succesvol adviseren Training Succesvol adviseren Het geven van het juiste advies is goed, het geven van het juiste voorbeeld is beter. Hoe belangrijk je eigen gedrag is voor een succesvol verloop van het adviesproces, leer

Nadere informatie

Vind je eigen kracht, en durf hem te gebruiken! Doelgroep: Volwassenen en kinderen die vastlopen op sociaal en emotioneel gebied.

Vind je eigen kracht, en durf hem te gebruiken! Doelgroep: Volwassenen en kinderen die vastlopen op sociaal en emotioneel gebied. individueel Vind je eigen kracht, en durf hem te gebruiken! Tijdens de gespreksessies leer je jezelf beter kennen en krijg je inzicht op je eigen ontwikkelingsperspectief Je bent geen slachtoffer van je

Nadere informatie

Coaching voor leidinggevenden wacht niet tot het crisis is!

Coaching voor leidinggevenden wacht niet tot het crisis is! Coaching voor leidinggevenden wacht niet tot het crisis is! Rudy Vandamme Coachinggids 2004 Inleiding Veel leidinggevenden horen steeds meer over de mogelijkheid om zich te laten coachen, maar niet iedereen

Nadere informatie

Persoonlijk Leiderschap

Persoonlijk Leiderschap Persoonlijk Leiderschap 10-DAAGS PROGRAMMA Een effectieve, krachtige, opleiding om het beste uit jezelf en daarmee ook uit anderen te halen Door Berry de Boer en Edwin Luijendijk 2 Persoonlijk leiderschap

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Zo binnen, zo buiten de kracht van polariteiten

Zo binnen, zo buiten de kracht van polariteiten 1 Zo binnen, zo buiten de kracht van polariteiten Martine van den Bosch Wat is het binnen jezelf dat je buiten jezelf een bepaald persoonlijk vraagstuk tegen komt? Uitgaande van het gegeven dat onze persoonlijkheid

Nadere informatie

Persoonlijk opleidingsplan. Hulpmiddelen voor de werknemer

Persoonlijk opleidingsplan. Hulpmiddelen voor de werknemer Persoonlijk opleidingsplan Hulpmiddelen voor de werknemer Elk bedrijf heeft bepaalde doelstellingen. Maar ook de werknemers van een bedrijf, jij en je collega s, hebben eigen doelen. Zoals: beter worden

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

SPIL voor LEIDINGGEVENDEN. MOVE voor MEDEWERKERS

SPIL voor LEIDINGGEVENDEN. MOVE voor MEDEWERKERS SPIL voor LEIDINGGEVENDEN MOVE voor MEDEWERKERS S P I L IN BEWEGING BRENGEN Een leertraject voor leidinggevenden die medewerkers en organisatie in beweging brengen en sturing geven aan veranderingen M

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes Geschreven door: Heleen Elfrink Heleen Elfrink helpt ondernemers hun innerlijke belemmeringen aan de kant te zetten zodat ze zakelijk succesvol worden

Nadere informatie

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance Lekker in je vel in 7 stappen Welkom bij deze E-cursus Dank je wel voor het aanschaffen van deze E-cursus. Ik ga jou helpen zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Wat ik zelf heb ervaren en waar

Nadere informatie

Klantgerichte communicatie

Klantgerichte communicatie Hand out behorende bij de training Klantgerichte communicatie Itasc Nederland B.V. Sint Gerardusplein 26 33 5644 NG EINDHOVEN 040 2115020 www.itasc.nl Itasc Nederland B.V. WTC Amsterdam Toren C, Level

Nadere informatie

Het ontstaan, herkennen en transformeren van overtuigingen.

Het ontstaan, herkennen en transformeren van overtuigingen. Het ontstaan, herkennen en transformeren van overtuigingen. Uit: Handboek voor trainers, stappen ter verrijking. Auteur: Anneke Durlinger-van der Horst Inleiding Robert Oxton Bolt (auteur en scenarioschrijver)

Nadere informatie

Samenvatting boek: Dromen, Durven, Doen - Ben Tiggelaar Gemaakt door: Nelleke Griffioen, depassiepraktijk.nl

Samenvatting boek: Dromen, Durven, Doen - Ben Tiggelaar Gemaakt door: Nelleke Griffioen, depassiepraktijk.nl Samenvatting boek: Dromen, Durven, Doen - Ben Tiggelaar Gemaakt door: Nelleke Griffioen, depassiepraktijk.nl 1. Bewust en onbewust gedrag De meeste mensen houden hun voornemens niet vol, en zeker niet

Nadere informatie

Hand-out behorende bij de training. Ten behoeve van ERAcademy. ERAcademy Zwarte Woud 2 3524 SJ UTRECHT 030-2899900 www.teamera.nl

Hand-out behorende bij de training. Ten behoeve van ERAcademy. ERAcademy Zwarte Woud 2 3524 SJ UTRECHT 030-2899900 www.teamera.nl Hand-out behorende bij de training ERAcademy Zwarte Woud 2 3524 SJ UTRECHT 030-2899900 www.teamera.nl Een nadere kennismaking ERAcademy is een partner in ontwikkeling van mensen en organisaties. Trainen

Nadere informatie

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren De 10 tips voor Succesvol Communiceren Wat je geeft, ontvang je terug ICM Uitgave De 10 tips voor Succesvol Communiceren Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Succesvol

Nadere informatie

tips om een top manager te worden

tips om een top manager te worden 5 Gratis tips om een top manager te worden ebook voor managers die meer impact en betere resultaten willen. 2013 Frederike Mewe, psycholoog NIP 2 Welkom! Je bent jonge manager. Hiermee bedoel ik niet dat

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Vakopleiding train de trainer

Vakopleiding train de trainer Vakopleiding train de trainer Over de vakopleiding train de trainer... 2 Programma... 5 Competentieprofiel... 7 Rugzakdagen... 9 Intake... 11 Examen... 12 Informatie voor startende trainers... 13 Informatie

Nadere informatie